Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6]
Tulostusversio
Aihe: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot  (Luettu 86519 kertaa)
Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot « Vastaus #150 : 07.02.2022 10:51 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Parasta Switchin myynneissä, että ilman alennuksia.
Tämä alkaa oikeastaan jo vituttamaan. Mietin että perus NS:n hinta voisi laskea kun OLED mallin hinta oli alunperin 330-350€. Mutta ei. OLED mallin hinta vain nousi siitä ja on tällä hetkellä 369€-429€. Ja saatavuudesta ei ole enää kyse, konsolin saisi useammasta kaupasta vain kävelemällä sisään. Verkkiksellä on loppu 399€:n hintaan ja Prismalla 369€:n hintaan. Muualta melkeimpä löytyy.
Powerillakin alkuperäisen hinta 299€ ja OLEDin 429€. Voi terve. Ei se tyhmä ole joka pyytää, mutta mulkku se voi olla. XSX:n ja PS5:n hinta on kuitenkin pysynyt ennallaan vaikka kysyntä vs tarjonta on enemmän vinossa. Jo ihan periaatteesta ei viitsi maksaa 400€ tai yli tai alkuperäisestä samaa 300€.

Toisaalta raaka-aineiden ja komponenttien hinnoissa inflaatio on ollut melko railakasta, onko Nintendolla mahdollisuuksia tiputtaa koneen hintaa, ilman että voittomarginaali tippuu? Nyt se on ainakin kaiken järjen mukaan kutistunut. Olen seurannut Sampan OLED tablettien hintaa ja nekin tuntuu pitävän hyvin hintansa.

Kysyntä ja tarjonta loppupeleissä myös määrää hinnan. Suurinosa pelaajista kävelee kauppaan ja ostaa Switchin edelleen. Heinzin kaltaisia "odotan jos huomenna olisi tarjouksessa" - pelaajia ei ole tarpeeksi ja näissä sairaissa inflaatiojuhlissa melkeinpä voisin sanoa Switchin hinnan voivan jopa nousta, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Tämä tosin vaatisi myös palkkainflaatiota, mikä Suomessa tuskin ihan heti tapahtuu.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot « Vastaus #151 : 07.02.2022 12:24 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Inflaatiokin on tietyllä tavalla osa syynsä, mutta NSOled:n tapauksessa tämä on vähän heikko puolustus, koska hinta vaihtelee todella paljon. Hintaa säätelevät siis kaupat eikä maahantuoja.
Switchin saatavuuskin on ollut jo jonkin aikaa aika hyvällä tasolla. Powerissakin saa osasta myymälöistä tosiaan suoraan, viikon päähän varauksella joka myymälään ja verkosta voi tilata heti. Gigantista saa 28:sta myymälästä, VPD:stä saa heti, Proshopilta saa heti,... Ei varastot täynnä ole, eli voihan ne helmikuussa loppua jos ei lisää tule, mutta käytännössä NSOledin saatavuus ongelmat Suomessa on suhteellisen pieniä.

En ole katsonut maailmanlaajuisesti millä tasolla hinnat on, mutta jos ne ovat selvästi yli suositushinnan, Nintendohan tulee nostamaan hintoja, koska porukka tuntuu näilläkin hinnoilla sitä ostavan. Oli sille kustannus syitä tai ei. Jos ei ihan suoraan, niin jollain tyhjänpäiväisellä syyllä. Ja tästä tulee pelko että tuotteiden hinnat nousee pysyvästi. Onneksi tosin tämä ei ole vielä vaikuttanut PS5 ja XSx puolella.

Mutta tämä ilmiöhän näkyy jo esim. PC:n raudassa GPUissa. Eli ollaan huomattu että porukka voi maksaa näistä aika helvetisti, markkinoille tuodaan paskaa ja turhia "parannuksia" olemassa oleviin malleihin että suositushinnan saa 50-100% korkeammalle. Pelottaa jääkö tämä hintataso pysyväksi. Varmasti tullaan hiukan alaspäin kun kilpailu on kovaa, mutta RTX 3080 tasoinen tai luokan kortti about 850€? Voi olla mukava muisto. Olen aika varma että tulevan RTX 4080 suositushinta tulee olemaan syksyllä vähintään 1000€.

Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot « Vastaus #152 : 12.09.2022 12:44 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.nintendo.co.jp/corporate/release/en/2022/220912.html

Splatoon 3 myi pelkästään Japanissa julkaisuviikonlopun aikana 3,45 miljoonaa kopiota – suurin launchi millään alustalla. Ja se joka peliä on pelannut (yksin-, moninpeliä tai molempia), tietää että nämä numerot ovat todellakin oikeutettuja. 

Splatoon on nyt ilman pienintäkään epäilystä yksi Nintendon ikonisista pelisarjoista, sen voi liittää Zeldan, Marion, Pokemonin ja kumppaneiden rinnalle huoletta.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot « Vastaus #153 : 07.02.2023 13:15 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/hard_soft/index.html

Switch puhkoi 122 miljoonan toimitetun laitteen rajan, eli edellä on enää DS ja PS2.

Näen, että Switchillä on hyvä mahdollisuus nousta ykköspaikalle. Se tarvitsee hieman yli 35 miljoonaa myytyä laitetta lisää saavuttaakseen PS2:n. Jos kuluva vuosi on softan puolesta vielä loppua kohtikin suhteellisen hyvä ja kuvaan astuvat myös hinnanpudotukset, uskon tämän olevan mahdollista. Jopa todennäköistä.

Ovatko PS2:n myynnit tosin aikaansa suhteutettuna vaikuttavampia kuin Switchin? Vaikea sanoa. Pelaaminen ei ollut vielä 2000-luvun alussa niin mainstreamia kuin nykyään. Toisaalta taas PS2:lla oli vahva asema myös kodin viihdekeskuksena DVD-aseman ansiosta. Moni hankki laitteen jopa pelkästään leffojen katselua varten. Switchiä taas on tod.näk myyty ainakin jonkin verran ristiin samoihin talouksiin, useammalle perheenjäsenelle tai mallin päivittäjille. Nämä kokonaisluvut olisi mielenkiintoista tietää. Nintendo on jonkin verran tästä puhunutkin, että OLED-malli ja Lite ovat tehneet kauppansa myös jo laitteen entuudestaan omistaville: https://www.gamespot.com/articles/lots-of-people-are-buying-a-second-nintendo-switch/1100-6503515/

Lainaus
"Out of sell-through figures for the previous fiscal year, about 25% of overall hardware purchases were made by those who already owned a Nintendo Switch," Furukawa explained. "About 30% of Nintendo Switch Lite unit sales were repeat purchases (demand for additional Nintendo Switch systems after the first) and 40% of Nintendo Switch OLED Model unit sales were repeat or replacement purchases."


« Viimeksi muokattu: 07.02.2023 13:28 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Konsolien ja pelien myyntilistat & tilastot « Vastaus #154 : 07.02.2023 20:20 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Ja parasta että ilman mitään hintojen pudotuksia ikivanhalla raudalla. :lol: Ja samalla tuntuu ettei Sony ja MS saaneet next geniä edes alkamaan. Ne alkaa jo nyt tuntumaan vanhentuneelta raudalta, eikä mitään syytä ostaa niitä vieläkään.

Switchistä tulee vielä kaikkien aikojen myydyin laite sillä välin, jos tiputtavat hintaa. Itsellä nyt kahdeksan Nintendo Switchiä, että olen oman osani tehnyt Nintendon myyntien eteen.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 5 [6]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines