Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Frank - 01.08.2007 16:31



Otsikko: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Frank - 01.08.2007 16:31
Phoenix Wright: Ace Attorney: Trials and Tribulations julkaistaan pian sekä Japanissa, että USA:ssa DS:lle. Kuitenkaan mitään varmuutta euro-julkaisusta ei ole. Peli on siis portattava ulkomailta, jos sitä tahtoo pelata. Muutamia englanninkielisiä pelihahmonnimiä on jo virallisesti julkaistu (kiitos trailereiden (http://youtube.com/watch?v=SY_4zsfHlgY)) ja mielestäni onkin hyvä aika avata pelisarjalle oma keskustelu.

Japanissa julkaistun Gyakuten Saiban 4:n jenkkiversiosta ei ole vielä varmuutta, mutta Go Nintendo (http://gonintendo.com/?p=20999)n blogi varmistaa ainakin minulle sarjan uuden pääsankarin, Housuke Odorokin, englanninkielisen nimen: Apollo Justice.
(http://gonintendo.com/wp-content/photos/imgp1065vt9.jpg)

Olen itse kahden vaiheilla, löisinkö päätäni seinään huonon nimivalinnan johdosta, vai antaisinko hermoni levätä, sillä mielestäni Apollo Justice kuulostaa enemmänkin joltain kreikkalaiselta oikeudenjumalalta. Toisaalta nimi sopii hyvin, sillä Apollon (http://fi.wikipedia.org/wiki/Apollon)han oli kreikkalainen auringonjumala, joka taas voisi viitata uuteen alkuun. Mitä mieltä te olette asiasta?

Kirjoitetaanpa muutama sana myös sarjan jo julkaistuista osista. Rakastuin täysin ensimmäiseen AA:hin. Peli valloitti sydämeni loistavalla idealla, juonella, henkilöhahmoilla ja erityisesti musiikeilla, jotka oli toteutettu tunnelmallisesti. Rakastin tunnetta, joka syntyi oivalluattuani epäkohdat ja yhditettyäni oikean todistusaineiston oikeaan pätkään tunnustusta. Siitä tuli (ja tulee yhä) oikeasti hyvä olo ja tunne siitä, että on onnistunut. Rikollisten nalkkiin saaminen toi jonkinlaista tyydytystä.

Justice For All on sekin minusta todella hyvä peli, mutten pitänyt siitä ihan niin paljon kuin ensimmäisestä osasta. Osaltaan se saattoi johtua siitä, että Court Record pursui tuplasti enemmän todistusaineistoa henkilöprofiilien lisäksi. Tai sitten syynä oli se, ettei tapaukset olleet niin kiinnostavia kuin ensimmäisen osan, viimeistä lukuunottamatta (tuskanhiki nousi minunkin selkääni). Toivottavasti T&T iskee paremmin.

Mitä mieltä te olette kyseisestä pelisarjasta?


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 01.08.2007 20:50
Tää on mun (oikeustieteen ylioppilaan ;D) mielestä yksi kaikkien aikojen parhaista pelisarjoista. Kertakaikkisen unohtumattomat hahmot, tarina, käsikirjoitus sekä tunnelma. Tutustuin ekaan osaan heti sen Euroopan julkaisussa. Oli jonkinlainen heräteostos, mutta sitä ei koskaan tarvinnut katua.

Eka osa on munkin mielestä parempi kuin toinen. Parempi käännös, paremmat vitsit ja mielenkiintoisemmat tehtävät. Kyllä kakkosessakin oli hyviä juttuja, mutta se ei siltikään yltänyt oikeastaan millään osa-alueella ykkösen tasolle. Psyche Lock oli kiva uudistus, joka vähän monipuolisti peliä.

Kolmosen tilaan samantien, kun sitä jenkkilästä saa. Kyllä mä luulen, että Eurooppalainenkin versio tulee, kunhan ne saa sen käännettyä patongiksi, mutta ei mahda mitään, kun ei malta odottaa ja niin paljon halvemmalla saa Atlantin toiselta puolen. DS-pelit ovat nykyään Suomessa ryöstöhintaisia. Kaksi aiempaa osaahan on tullut vanhalle mantereelle puol vuotta myöhässä.

Nelosen traileri (http://www.youtube.com/watch?v=xzT1kFE5oKE) (ehkä pieniä spoilereita) on nostanut odotukset sitä kohtaan kovemmiks kuin T&T:tä kohtaan. Länsimainen nimi on kyllä karmea. Apollo on oikeastaan vielä hyvä, mutta että sukunimenä Justice? :lol: No, ei nimi peliä pahenna.

Muok: Tuo kolmosen uusi traileri oli mulle uutuus. Hitto noita musiikkeja! Voiko paremmaks enää pistää? Muistaakseni tuo säveltäjä on säveltänyt myös joihinkin Mega Maneihin. Ah, ja olin jo unohtanut, että kolmosessa pääsee pelaamaan myös iki-ihanalla Mia Feyllä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Kelli - 01.08.2007 22:21
Todellakin paras pelisarja koskaan.

Kuten aiemmin on jo sanottu, pelin dialogi on rautaa, hahmot ikimuistettavia ja huumori kukkii. Lämminhenkinen, muiden ohjailtavissa oleva tuomari on kyllä mielestäni paras hahmo videopelien historiassa.

Molemmat osat siis pelattu lävi, kolmatta odotan kuin hullu puuroa. Neljättä peliä kohtaan hieman epäilyksiä, mutta eiköhän sieltä laatua putkahda, vaikka päähenkilö vaihtuukin. Itse en kyllä muuten pystyisi sanomaan, kumpi julkaistuista osista olisi parempi, mutta koska ykkösosassa oli enemmän pelattavaa (ylimääräinen keissi) niin onhan se silloin tietenkin parempi.  :)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sarkoni - 01.08.2007 23:01
Komppaan kaiken ylläolevan ja pakko kai heittää jotain omaakin. Propsit pelisarjalle on ainakin annettava siitä, miten se voi olla niin pieni ja minimalistinen, mutta silti niin suuri ja vaikuttava. On ihan oikeasti hämmästyttävää miten erilainen kirjoitustapa, pari hassua ilmettä, jotain randomefektejä kuten kuvan tärinää ja pelkkä konteksti saa aikaan niin paljon erilaisia tunnetiloja niin pelin hahmoissa, kuin pelaajassakin. Esimerkiksi PSP:n Phoenix Wright, Harvey Birdman, ei tuon yhden gameplaypätkän jälkeen vaikuta ollenkaan niin kovalta setiltä kuin PH. Ulkoasu kuin jostain flash-animaatiosta, eikä ääninäyttely toimi yhtä hyvin, kuin Phoenixin edellämainitut efektit. Ne on... ne on sitä jotain.

Ja niin, totta kai myös ne musiikit. ;)
Nekin on sitä jotain toimivimmasta päästä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Ephram - 02.08.2007 16:34
Mitään Phoenixia en ole vielä pelannut, mutta tiedän pelisarjan olevan enemmän kuin tutustumisen arvoinen.  Jossain vaiheessa, varmastikin.

Itseasiassa saatan pelata ykköstä nopeammin kuin arvaattekaan!  ;D


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: TseiTsei - 02.08.2007 21:42
Ykkösosa on yksi parhaita käsikonsolipelejä ikinä. En muista toista peliä, joka olisi koukuttanut meikäläisen yhtä pahasti. Kakkonen ja kolmonen pitää ehdottomasti ostaa jossakin vaiheessa...


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 05.08.2007 15:07
Hihhih, musta tuntuu etten kirjoittele nykyisin laudalle mistään muusta kuin Phoenixista. Oh well, kyllä sarja huomionsa ansaitseekin, joten TAKE THIS!:


Selväähän on, että kyseiset pelit iskevät allekirjoittaneeseen kuin miljoona volttia. Hahmogalleria pursuaa ikimuistoisia, rakastettavia ja vihattavia hahmoja, suunnilleen jokaisen keissin juonikulku on jotain ihan muuta ja loppuratkaisut räjäyttävä pään poikkeuksetta, pelaamien on vaivatonta ja julmetun koukuttavaa, tunnelmat vaihtelevat hetkessä hersyvän hauskasta surulliseen, yllättävään, pelottavaan, hermostuttavaan tahi mihin vain, ja taas takaisin, ja kaiken kukkuraksi näitä jaksaa pelata aina vain uudestaan. Jos joku vielä kehtaa vaatia enempää, heilahtaa sukkasaippua ja vauhdilla.

Niin, ja sitten ne musiikit. Jumaleissöns. Jokainen kappale(eritoten ensimmäisessä osassa) sopii tilanteeseen ja tunnelmaan täydellisesti, ja vahvistaa sitä entisestään. Innon väristykset kulkevat selkäpiissä edelleen, kun oikeussalissa alkaa Objection-teemaa laulaa. Kakkososa esitteli joukon uusia kappaleita, muutaman vanhan sekä pari remiksausta(kuten Mayan teema). Oikeussalitarjonta oli varsin kohdallaan tässäkin osassa, mutta ikävä kyllä sydän oli jo menetetty niille alkuperäisille. Yksi erikoismaininta on kuitenkin annettava: kakkosen ns. onnellisen lopun teema keissin ratkettua on aivan järkyttävän kaunis kappale, ja meinaa tietyissä yhteyksissä kovastikin tuoda tippaa linssiin. Beautiful.

Kokonaisuutena kakkososa oli luonnollisesti loistava peli, mutta jää minunkin mielestäni piirun verran jälkeen ykköseen verrattuna. Ensimmäinen PW on vain niin tasapainoinen kokonaisuus, että sitä on melko lailla mahdoton ylittää. Toisaalta taas, kakkosen viimeinen keissi vei koko tarinallisen tarjonnan aivan uudelle tasolle, ja tuotti ihan uudenlaisia tunteita.

Kolmonen onkin jo ennakkotilattu, ja ensikuu on taatusti odotetuin pitkään aikaan. Jännittää ihan pirusti, mitä pelillä onkaan annettavanaan: uutta upeaa musiikkia, viisi tiukkaa keissiä, läjän uusia hulluja hahmoja sekä lastittain vanhoja ystäviä, entisestään Phoenixin tarinaa syventäviä tapauksia Mia Fayn kanssa ja paljon paljon muuta. Koko alkuperäisen trilogian päätös, nimetty vaatimattomasti sanoin The Magnificent Turnabout, tulee taatusti laajentamaan mieliä ihan uusiin sfääreihin. Jos jo kakkososan Grande Finalé oli mitä oli, en melkein uskalla ajatellakaan mitä Trials And Tribulations voi tarjota. Elämä on paussilla juuri nyt, jäljellä on vain odotus. ;)



Mitä taas tulee nelosen Apollo Justice -aivopieruun, niin nauroinhan minä sille kun ensikerran kuulin. Kornius sai juuri uuden merkityksen. Toisaalta taas, mitä muutakaan tältä sarjalta enää voi odottaa? Jos käännös tosiaan on tämä, täytyy vain olettaa sen olevan erittäin vahvaa itseironiaa. Huumoriahan tästä tullaan pelissä repimään fo' sho'.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 06.08.2007 02:08
Jos jo kakkososan Grande Finalé oli mitä oli, en melkein uskalla ajatellakaan mitä Trials And Tribulations voi tarjota. Elämä on paussilla juuri nyt, jäljellä on vain odotus. ;)

Farewell, My Turnabout oli kyllä jotain sanoinkuvaamatonta. Tuskanhiki raastaa selkää vieläkin, kun sitä vain ajattelee.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Mitä pelisarjan musiikkeihin tulee, on pakko yhtyä Sharkien ja Sarkonin mielipiteisiin. Musiikit on ehkäpä Ace Attorneyn suurin vahvuus. Ne sopivat mainiosti välittämään eri tunnetiloja ja tapahtumia, ne muistuttavat korvia hilelevästi vaarasta, onnistumisesta ja haastateltavan persoonallisuudesta. Tarkoituksenani onkin ollut ostaa joskus pelin soundtrackit.

AA:ssa hahmot ovat mielestäni parhaimmat kuin missään muussa pelisarjassa. Niihin on onnistettu saamaan luonnetta ja syvyyttä. Yksi suosikeistani onkin Ema Skye, lähinnä siksi, että se muistuttaa suuresti minua: (älä lue, jos et halua spoilaantua nelososasta)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Naivistisuus on myös yksi syy, miksi pidän niin paljon Mayasta. Se muistuttaa niin paljon itsestäni. Damon Gant taas kuuluu suosikkeihini uskottavuutensa ja samanaikaisen yliampuvuutensa takia. Rakastan hänen kädenläpsytyksiään, nauruaan ja pitkiä taukojaan. Siinä on jotain jykevää ja uskottavaa.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 06.08.2007 12:05
Farewell, My Turnabout oli kyllä jotain sanoinkuvaamatonta. Tuskanhiki raastaa selkää vieläkin, kun sitä vain ajattelee.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Huh, ja musiikeista vielä sen verran, että ne musiikit siellä vankilassa tuossa Farewell, My Turnaboutissa jossain vaiheessa ovat kyllä sanoin kuvaamattoman upeat. Niissä varsinkin oli jonkinlaista Mega Man -fiilistä melodioissa mukana.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: faR - 06.08.2007 16:59
Ei sitä käsitä pelaamatta.
Sitä epätoivon sekaista lamaannuttavaa liki-voitonriemua, joka voi minä hetkenä hyvänsä suistua täydelliseksi katastrofiksi...

Kakkosessa sitten hakkasin raivoissani päätäni seinään, kun tietenkään tekijät eivät olleet vaivaantuneet muokkaamaan käännösvaiheessa dialogia sen vertaa, että olisivat ottaneet huomioon ykkösen DS-extraepisodin, jota alkuperäistä kirjoitettaessa ei ollut vielä olemassa. Olin hyytävän katkera, minusta henkilöiden reaktiot ja etenkin Phoenixin ja Edgeworthin keskinäiset suhteet olivat jokseenkin erilaisia kuin ne olisivat oikeasti olleet viitosepisodin jälkeen. Noin niin kuin kotipsykologialla...  :P

Niin että minulle kakkonen jää välipalaksi trilogian huipentumaa odotellessa. Ei se Mialla pelaaminen vielä mitään, mutta mutta...
Mistään en mitään tiedä, mutta huhuja olen lukenut niin paljon, että odotukset ovat kattoa paaaaljon korkeammalla.

Uusi saa sitten todistaa kelpoisuutensa, siihen lähden puhtaalta pöydältä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 07.08.2007 00:19
Olin hyytävän katkera, minusta henkilöiden reaktiot ja etenkin Phoenixin ja Edgeworthin keskinäiset suhteet olivat jokseenkin erilaisia kuin ne olisivat oikeasti olleet viitosepisodin jälkeen. Noin niin kuin kotipsykologialla...  :P

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Lanttu - 10.08.2007 00:48
Mahtava - mahtavampi - Phoenix Wright, tuohon voinee pelisarjan lyhyesti tiivistää.

Ehdottomasti yksi parhaista pelisarjoista ikinä, ellei peräti paras. Raa'asti pelkästään pelilliseltä kannalta katsottuna se ei ehkä ole maailmaa mullistava, mutta eipä tuota tule koskaan ajateltua, kun juoni ja musiikit ovat pelimaailman ehdotona kermaa. Pelit syöttävät jatkuvalla tahdilla dialogia, joka on huonoimillaankin parasta mitä peleillä on tarjota. Kun kerran pääsee keissin menoon kunnolla mukaan, on DS:sää lähes mahdotonta päästää käsistään. Sharkie tiivisti ylempänä musiikkipuolen sen verran hyvin, ettei tuohon ole juurikaan lisättävää. Oikeastaan ainut kauneusvirhe on kakkososan salin puolella eniten kuultu kipale, joka on varsin vaisuhko edeltäjäänsä verrattuna.

Itse ostin ensimmäisen osan vajaat puolitoista vuotta sitten lentokentältä etelänmatkapelaamisiksi, eikä hotellilla olessa loppujen lopuksi paljoa muuta tullutkaan tehtyä kuin PW:tä pelattua.:P Saatoin hyvinkin pelata pelin totaalisen addiktoituneena läpi tuon lomaviikon aikana (josta vanhemmat eivät jostain syystä juurikaan ilahtuneet :lol:). Toisen osan sitten läpäisinkin vasta toissayönä, vaikka peli julkaistiin Euroopassakin jo aikapäiviä sitten. Pienen pieneltä pettymykseltä ensimmäiseen osaan nähden ei voinut välttyä, mutta onneksi viimeinen keissi pelasti paljon. Toisaalta ensimmäisen Phoenix Wrightin osalta en ollut lukenut oikeastaan muuta kuin Pelaajan arvostelun, sillä tuolloin ei ainakaan boardeilla vielä kummempaa hehkutusta ollut. Tästä syystä peli tuli osittain täysin puun takaa, ja tuntui siksi vieläkin paremmalta, kun taas toisen osan kohdalla odotukset olivat jo paljon korkeammalla. Aika näyttää mikä on kolmannen osan kohtalo.:)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 10.08.2007 19:05
Hullua, miten tätä parin ekan Phoenixin soundtrackia kuunnellessa mielessä vilisee kokoajan biisien mukanaan tuomia pätkiä niin hahmoista kuin dialogeista, ja kasvoilla kareilee vähänväliä hymy. Kai ne pelit sitten jotenkin ovat vaikuttaneet, emmie tiedä... ;)

Pitänee varmaan pelata vielä kakkosen viimeinen episodi läpi ennen kolmosen tuloa, odotusta hellittämään ja fiilistä nostattamaan.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 11.08.2007 03:09
Hullua, miten tätä parin ekan Phoenixin soundtrackia kuunnellessa mielessä vilisee kokoajan biisien mukanaan tuomia pätkiä niin hahmoista kuin dialogeista, ja kasvoilla kareilee vähänväliä hymy. Kai ne pelit sitten jotenkin ovat vaikuttaneet, emmie tiedä... ;)
Noniin, tuo sai minut tekemään ostopäätöksen. Soundtrackit lähtee mahdollisimman pian ostoskoriin. :)

Lainaus
Pitänee varmaan pelata vielä kakkosen viimeinen episodi läpi ennen kolmosen tuloa, odotusta hellittämään ja fiilistä nostattamaan.
Pelasin juuri tänä kesänä ensimmäisen osan uudestaan läpi, vaikka se tulikin vasta alkukeväästä pelattua ensimmäisen kerran. Pitää sanoa, että läpipeluukerta oli mahtava, kun nyt ymmärsi paljon enemmän tapahtumista. Pitää vielä pelata kakkonenkin kokonaan ennen kolmosen tuloa.

kun taas toisen osan kohdalla odotukset olivat jo paljon korkeammalla. Aika näyttää mikä on kolmannen osan kohtalo.:)
Odotusten perusteella ainakin nelonen oli Japanissa pettymys. Peliä odotettiin hartaasti, mutta se ei todellakaan yltänyt Phoenix-trilogian parhaiden pelien tasolle. Tästä syystä pelottaa todella paljon T&T. Sitä kun on odotettu länsimaihin ehkä liiankin hartaasti.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 11.08.2007 12:43
Odotusten perusteella ainakin nelonen oli Japanissa pettymys. Peliä odotettiin hartaasti, mutta se ei todellakaan yltänyt Phoenix-trilogian parhaiden pelien tasolle. Tästä syystä pelottaa todella paljon T&T. Sitä kun on odotettu länsimaihin ehkä liiankin hartaasti.

Meh, nelonen on jo ihan eri juttu tällaisena vuosien päästä tehtynä jatkarina alkuperäiseen sarjaan. Vaikka odotan ja toivon minä siltäkin aikanaan laatua. Kolmonen kuitenkin on sellaisessa kulminaatiopisteessä juonikulun suhteen, että jo nyt on perkele jos se oikeasti pettää. Ei tämän luokan saagaa voida päättää huonosti.


...tai jos niin, niin saatan hyvinkin hajota ja hypätä. :P


EDIT. Soittelin aamuni ratoksi loopilla Play-Asian extralevyn viimeistä raitaa tuntemattomine biiseineen(ks. Levyostokset), ja oli pakko katsastaa nuo pari T&T-traileria, kun en niitä vielä ollut nähnyt(ja voitte hyvin kuvitella millaisen työn ja tuskan takana moinen oli näillä laitteilla), ihan vain varmistaakseni, että ovatko kyseiset kipaleet siitä. Ja ovathan ne. Jummijammi miten toimivaa matskua. Kitarassa on tunnetta. Väittäisin, että ainakaan tällä saralla kolmonen ei tule pettämään.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Fraeon - 15.08.2007 17:26
Lienen siis ainoa, jota oikeasti kiinnostaa Phoenix Wright 3 huomattavasti vähemmän kuin uusi Apollo Justice? Ennakkomatskun perusteella PW3 on enemmän semmoinen "kootut tarinat"-osastoa oleva peli. Apollo on DS:lle ihan alusta alkaen suunniteltu ja asetelmakin vaikuttaa herkullisemmalta.

Mutta kyllähän se kolmonenkin tulee hankittua, kunhan siinä on Fresh Prince -vitsejä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 16.08.2007 17:16
Lienen siis ainoa, jota oikeasti kiinnostaa Phoenix Wright 3 huomattavasti vähemmän kuin uusi Apollo Justice?
Kyllä mua kiinnostaa molemmat vähintään yhtä paljon ja nelonen ehkä jopa vähän enemmän sen takia, että siinä juuri noita DS:n ominaisuuksia käytetään monipuolisemmin. Hahmotkin vaikuttaa oikein mielenkiintoisilta.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 16.08.2007 19:50
Mutta kyllähän se kolmonenkin tulee hankittua, kunhan siinä on Fresh Prince -vitsejä.
Tode-fucking-laki.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 17.08.2007 12:33
Lienen siis ainoa, jota oikeasti kiinnostaa Phoenix Wright 3 huomattavasti vähemmän kuin uusi Apollo Justice? Ennakkomatskun perusteella PW3 on enemmän semmoinen "kootut tarinat"-osastoa oleva peli. Apollo on DS:lle ihan alusta alkaen suunniteltu ja asetelmakin vaikuttaa herkullisemmalta.

Mutta kyllähän se kolmonenkin tulee hankittua, kunhan siinä on Fresh Prince -vitsejä.

Kyllä minuakin kiinnostaa Apollo Justice, ja odotankin sitä innolla. Kuitenkaan ei samoissa määrin, sillä peli oli Japanissa (ja japania osaavien keskuudessa) pettymys, sillä se ei tavoittanut Phoenix-trilogian tasoa. Lisäksi olen mennyt lukemalla spoilaamaan itselleni merkittäviäkin yksityiskohtia pelistä (en kuitenkaan läheskään kaikkia), joten en odota sitä läheskään niin paljon kuin T&T:tä, josta en tiedä vielä juuri mitään muutamaa faktaa lukuunottamatta.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 26.08.2007 19:53
Maanantainahan tuo kolmonen oli jo näköjään lähtenyt matkaan, mikä tarkoittaa sitä, että sen pitäisi saapua ensi viikolla. Onpahan viikonloppulomalta jotain odotettavaa.

Voisipa intistäkin lintsata kuten koulusta aikanaan(who am I kidding, harvoin oli munaa siihenkään)...


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 29.08.2007 14:20
Juuri tipahti postiluukusta Trials and Tribulations preorder-lahjan kera. Ei voisi syksy paremmin alkaa.  ;D

Kirjoittelen ensimmäisiä tuntemuksia pelin tiimoilta, kunhan ehdin siihen paremmin tutustua. Otankin heti DS:n kätösiini.

EDIT: Nyt on ensimmäinen osa ensimmäisestä keissistä takana, enkä voisi pitää pelistä enempää. Huumori on taas kohdillaan, uudet musiikit toimivat loistavasti (vaikkeivat ihan samalla lailla kuin aikaisempien pelien kipaleet) ja Mia Feylla on hauska pelata. Peli suorastaan vetää mukaansa.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Rignel - 29.08.2007 21:00
Jesh, myös täällä lähti T&T postiin maanantaina.  :) En malta odottaa!


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 30.08.2007 09:18
Ääh, jenkkijulkaisu onkin vasta lokakuussa. Dvdboxofficea olen Lik-Sangin kaatumisen jälkeen käyttänyt importtaamiseen, koska siellä käy maksutapana Verified by Visa. Tekis kyllä mieli ostaa japsiversio jostain toisesta kaupasta. Play-Asiassa tais olla VbV käytössä, joten voispa sieltä laittaa tilaukseen.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 30.08.2007 13:08
Tekis kyllä mieli ostaa japsiversio
Japsiversiosta en ole lukenut muuta huonoa kuin muutama kirjoitusvirhe, jotka on korjattu jenkkiversioon. Minua se ei tosin ole häirinnyt paljon, sillä eipä ainakaan ensimmäisessä keississä ollut mitään kovinkaan pahoja kömmähdyksiä, muutamaa lisäkirjainta lukuunottamatta.

Ensimmäinen keissi on nyt pelattu, ja toista aloitettu. Aloitustapaus oli kyllä todella hyvä, niin tarinaltaan kuin hahmoiltakaan. Etenkin silminnäkijä erottui edukseen hurmatessaan tuomarin ja syyttäjän. Myös Grossbergin hahmoa oli kehitetty eteenpäin.

Toista tapausta en ole kauheasti ehtinyt pelaamaan, mutta nyt jo olen tavannut yhden koko pelisarjan parhaimmista hahmoista: Luke Atmey meni suoraa päätä samaan sarjaan kuin ykkösen Damon Gant ja Ema Skye, Frank Sahwitista puhumattakaan. Loistava peli on kyseessä jo nyt.

"Ah, my hemorrhoids, you see."


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 01.09.2007 12:39
Ensimmäinen keissi on nyt pelattu, ja toista aloitettu. Aloitustapaus oli kyllä todella hyvä, niin tarinaltaan kuin hahmoiltakaan. Etenkin silminnäkijä erottui edukseen hurmatessaan tuomarin ja syyttäjän. Myös Grossbergin hahmoa oli kehitetty eteenpäin.

"Ah, my hemorrhoids, you see."
Heh, itsekin pelailin tänään herättyäni ekan keissin loppuun. Eilen siis aloitin, kunhan kotiin intistä vain pääsin. Paynen vanha uljas ulkomuoto pudotti kyllä heti. Kukapa olisi arvannut, että se heiluttelikin edellisissä osissa olematonta fledaansa. :lol: Mukava lämmittelykeissi tämä oli, ja mukavaa on myös se kutina, että tapauksella lienee oma iso osansa jatkossakin. We'll meet again, indeed.

Musiikkitarjonta oli monilta osin tietty trailerimateriaalista tuttua, mutta uusiakin kipaileita ehdittiin kuulla. Ja toimivaa matskuahan on kyseessä. Niihin muutamaan tuttuun biisiin oli ehtinyt tottua täysin erilaisina versioina, kun ei ole malttanut olla kuuntelematta, mikä aiheutti sekavia fiiliksiä. Lopulta näitä ei kuitenkaan voi olla fiilaamatta, ja todennäköisesti peliajan lisääntyessä musiikkitarjontaan kasvaa entistä enemmän kiinni.

Kuvallinen ilmaisu loistaa jälleen. Eniten odotin heti alusta asti sitä takuuvarmaa käännekohtaa keissin lopussa, jossa totuus paljastuu, ja en turhaan.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Yleensäkin ne ovat ne pienet yksityiskohdat jotka tekevät Phoenixeista niin ilahduttavaa katseltavaa. Ja sitä tarjoillaan jälleen.

Olo on uudenkin osan parissa varsin kotoisa, eikä lopettaa meinaa millään malttaa. Siksipä: ei muuta kuin seuraavan keissin kimppuun.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 03.09.2007 17:52
Nyt on toinen tapaus pelattu, ja se oli kyllä todellista mannaa. Olo on sanoinkuvaamaton. Jos loputkin T&T:n keisseistä ovat tällaisia, tämä kohoaa koko sarjan parhaaksi peliksi - siis juonellisesti ja hahmollisesti.

The Stolen Turnabout yllätti positiivisesti juonellaan ja ideallaan. En viitsi tässä mitään spoilata, mutta sanotaan, että ko keissi yllätti minut täydellisesti. Aivan mahtavata hunajata. Ja sen hahmot! Aivan loistavia persoonia tuli vastaan tässä tapauksessa. Minulla on jo nyt enemmän lempihahmoja kuin koskaan ollut missään muussa pelissä, saati sitten Ace Attorney -sarjan aikaisemmissa osissa yhteensä: Dahlia Hawthorne, Luke Atmey, Godot, Ron DeLite, Desireé... Tämä on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaimmista pelistä. Ja lisää on luvassa vielä kolmen keissin verran. :P Olen myyty.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 07.09.2007 15:40
Pahoittelen tuplapostausta, etenkin kun uutiset saattavat olla jo vanhoja.

Apollo Justice: Ace Attorney saa Eurojulkaisun. Jenkkijulkaisusta taas ei ole vielä puhuttu mitään.
Linkki (http://www.nintendo-europe.com/NOE/en/GB/games/gamepage.do?ElementId=w5-AOxzo_EQUJlyFHsj2cSJPJPtAmpYs)
Euroopan Nintendon virallisilta sivuilta löytyy jo saksankielisiä kuvia, joten pelin euroversio on aika varma. Peliä käännetään paraikaa myös englanniksi, joten voisi kuvitella, ettei euroversio jää pelkästään saksan ja ranskan kieliseksi.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 12.09.2007 20:29
Niin, eilen pyörähtivät lopputekstit Trials & Tribulationsista ruutuun, ja olo oli, noh, sekava. Kymmenisen päivää olen jokaisen varttia suuremman vapaan välin viettänyt Phoenixin parissa, ja nyt ei oikein tiedä, mitä sitä vapaa-aikanaan tekisi. Mieli oli samalla sekä hyvä että haikea, sen verran hieno tämäkin pelikokemus oli. Eritoten viimeinen keissi oli huuruisinta matskua pitkään aikaan, ja kokosi kuten luvattua upeasti rihmoja useista uusista, vanhoista, tutuista ja vieraista keisseistä yhdeksi huipennukseksi. Odotin paljon, ja sen sain.

Mä alan varmaan pikkuhiljaa olemaan täysin sokea sarjan mahdollisille virheille, mutta rehellisesti sanottuna se on mulle yksi ja sama. Välillä on pirun hienoa hypettyä kuin lapsi konsanaan, ja olla vieläpä pettymättä laisinkaan. Jumipaikkoja ei kolmosen kanssa tullut melkeinpä ollenkaan, liekö sitten siitä syystä, että peli olisi ollut jotenkin helpompi, vaiko siitä syystä, että tietynlaiseen "pelikuvioon" on tässä kolmen osan aikana ehtinyt tottua. Alkanut siis ikäänkuin ajatella Wrightin tavalla.  :P Kirjoitusvirheitä löytyi myös yllättävänkin paljon. Vuan entäs sitten? Vastapainoksi tarjoiltiin jälleen julmetun hienoa ääniraitaa, rakastettavia sekä ah, niin vihattavia hahmoja, nerokkaita juonikuvioita, elämääkin luonnollisempaa käyttistä, mukavia aivopähkinöitä, tunnetilojen vuoristorataa sekä paljon muuta. Pieni on taas tänä syksynä suurta.

Monen uuden suokkarihahmon ohella Godot nousee kuitenkin ylitse muiden. Sen teeman alkaessa soida aloin pakosta hymyilemään joka kerta. No can do. Jotakuinkin täydellisen tyylikäs, viekas ja hämärä paketti. Lisäksi on tosin mainittava, että Jean Armstrongin esittely oli repeyttävintä matskua koskaan. Ei helvetti.

Näillä fiiliksillä toistaiseksi. Keisseihin voi upota syvemminkin myöhemmin, mikäli tarpeen tahi mieli tekee.

"Well, then we don't have a problem. But, we do have a penalty."

<3


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 16.09.2007 21:53
Lopputeksit pyörivät minunkin DS:ssäni viime yönä. Peli oli suoraansanottuna mahtava, eikä nyt todellakaan tiedä, mitä tekisi. Toisaalta se on hyvä, sillä viikon päästä on yhteiskuntaopin yo, ja nyt kun ei ole T&T enää polttelemassa DS:ssäni, tulee ehkä luettua enemmän.

Viimeinen keissi oli kyllä todellista mannaa. Aivan mahtava päätös Wright-trilogialle, enkä olisi ehkä parempaa lopetusta osannut kuvitella.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Jostain syystä minullekaan ei juurikaan jumittavia kohtia sattunut. Aika usein ratkaisun pystyi päättelemään ulkomuistista, ja jos ei ratkaisua heti keksinyt, sen löysi aika helposti selailemalla Court Recordsia. Etenkin JFA:ssa jotkin pulmat olivat aivan älyttömän vaikeita, vaikka olisikin CR:sia selaillut jo kymmenettä kertaa. Siinä onkin yksi syy, miksi T&T on parempi kuin JFA. Nyt ei tullut niin hirveästi turhautumisia, kuin edellisessä osassa.

Olen kyllä samaa mieltä Godotin suhteen. Heti ensimmäisinä sekunteina opin pitämään hänestä ja etenkin vitoskeissi nosti Godotin pisteet korkealle. Godot on äijä!

T&T on kyllä mielestäni paras tähän mennessä ilmestynyt AA-peli. Siihen vaikuttavat juoni, hahmot ja musiikit. Loistavinta oli se, millä tavalla eri keissit yhdistettiin toisiinsa luomaan yhtenäinen kokonaisuus. Aikaisemmissa peleissä ei onnistuttu ihan tällä tasolla.

Nyt sitten odotellaan Apollon debuuttia. Sitä ennen taidan kuitenkin pelata JFA:n ja T&T:nkin uudestaan läpi. Ainakin ensimmäinen peli parani toisella läpipeluukerralla, ja odotan että JFA:lle kävisi samoin. Sekun on mielestäni huonoin peli sarjassa.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 20.09.2007 08:38
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 20.09.2007 17:12
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)

EDIT: TGS:sällä näytettiin traileri (http://www.youtube.com/watch?v=dGvGe_V4oVE) Apollo Justicesta. Se on tosin sama, joka on aikaisemmin julkistettu saksaksi.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: faR - 02.10.2007 12:52
Kyllä Bridge to the Turnabout veti langat kasaan hienommin kuin olisin osannut odottaa, ja odotin täyttä kymppiä.
Muutenkin tuntui vatsanpohjassa, kun jo melkein väärään ratkaisuun päädyttyään tajusi ja siirsi kättä sen verran, että esittikin oikean todistusaineiston eikä sitä väärää, jonka vääryys yhtäkkiä oikein paistoi silmään, kun se oikea ratkaisu oli niin ilmeinen vaikkei siitä ollut, tunnustan, harmainta aavistusta vielä paria sekuntia aiemmin. Voiko enää olla hienompaa, kun peli sahaa silmään? Annoin T&T:n viedä oikein kunnolla, ja sitten pelastaa itseni viime hetkellä, ja nyt en tiedä miten päin olisin, missä käsikirjoittajaa voi kiittää?


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 08.10.2007 05:16
Lainaus
http://gonintendo.com/?p=26695 (http://gonintendo.com/?p=26695)
Capcom Euro release dates

11/30/07 - Resident Evil: The Umbrella Chronicles (Wii)
12/07/07 - Zack & Wiki: Quest for Barbaros’ Treasure (Wii)
2008 - Apollo Justice: Ace Attorney (NDS)
2008 - Mega Man ZX Advent (NDS)
2008 - We Love Golf! (Wii)
TBA - Mega Man Star Force (NDS)
TBA - Phoenix Wright Ace Attorney: Trial & Tribulations (NDS)
Kaikki itseään kunnioittavat fanit ovat tietenkin importanneet T&T:n, mutta Apollo Justicen debuutti on varmistettu ensi vuodelle. Ihmetyttää hiukan se, että neljäs osa saattaa tulla tänne pelimaailman periferiaan ennen kolmatta. :rollaus:


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 10.11.2007 02:57
http://www.capcom.com/BBS/showthread.php?t=22235 (http://www.capcom.com/BBS/showthread.php?t=22235)
Apollo Justice: Ace Attorney saamassa jenkkijulkaisun "Early 2008". Todella hyvä uutinen tämä. Kunhan nyt päivämäärän vielä antaisivat, niin osaisin importata oikeaan aikaan. Tämän eurojulkaisua en todellakaan aio odottaa, elle se sitten jotenkin kummassa satu sijoittumaan ennen jenkkijulkaisua.

Lainaus
Features:
• 1st fully new title in the series to be developed specifically for the Nintendo DS.
• Touch screen interface progresses players through the game
• Microphone can be used to yell “Objection!” and “Hold it!” as you cross examine witnesses
All new “Crime Recreation Mode” that allows players to reveal hidden clues by re-creating the scene of the crime
• Two distinct gameplay segments:
o Investigation phase – survey crime scenes, interview witnesses and gather evidence that will be used in court
o Court phase – present findings from the investigation to support your case, listen to testimonies and examine witnesses
• Diverse cast of characters
Apollo Justice: the new main character who leads the series into a new chapter
Klavier Gavin: in addition to being a top prosecutor, Klavier is also the lead singer with Gavinners, a highly successful rock band, and brings his star qualities into the courtroom
Kristoph Gavin: the coolest character on the judicial circuit, and Apollo’s mentor. His cool headed thinking means he always provides his clients with the best defense
Trucy : The mysterious magician Trucy started working with Apollo after a chance encounter.
Kiinnostava ominaisuus, josta en tiennytkään. Odotan entistä enemmän Apollon debyyttiä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 10.11.2007 14:49
Meinasin jo unohtaa, että PW3 julkaistiin lokakuun lopussa Amerikassa. Hyvä, että joku muistutti nostamalla tämän ketjun ylös. Laitoin dvdboxofficesta tilaukseen samantien, enkä malta odottaa, että pääsen iltapuhteena pelaamaan tätä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 11.12.2007 09:34
Äh, hemmetin Phoenix Wright. Väsyttää niin pirusti, kun eilen aloitin Trials and Tribulationsin nelostehtävän klo. 00.00. En pystynyt lopettamaan ennen ensimmäistä väliaikaa, jonka saavutin klo. 1.40. Nyt en meinaa pysyä töissä kasassa...

Huhhei, on tää kolmonen kyllä paljon parempi kuin kakkonen. Jopa ykkösen tasoa. Eka tehtäväkin oli ihan kinkkinen, eikä vain tutustumista pelin mekaniikkaan. Toinen ja kolmas taas sekoittivat pään aivan totaalisesti, varsinkin toinen tehtävä. Nelostehtävä on tähän mennessä saanut puolestaan aikaan fiiliksen "tää on paras pelisarja, mitä on tehty". Loppuis jo työt, että pääsisin pelaamaan...


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 11.12.2007 18:17
Huhhei, on tää kolmonen kyllä paljon parempi kuin kakkonen. Jopa ykkösen tasoa. Eka tehtäväkin oli ihan kinkkinen, eikä vain tutustumista pelin mekaniikkaan. Toinen ja kolmas taas sekoittivat pään aivan totaalisesti, varsinkin toinen tehtävä. Nelostehtävä on tähän mennessä saanut puolestaan aikaan fiiliksen "tää on paras pelisarja, mitä on tehty". Loppuis jo työt, että pääsisin pelaamaan...
Odotapa vain viidettä keissiä. Nousee lähelle koko pelisarjan parasta tapausta, JFA:n neloskeissiä. Sen jälkeen vasta sanot, että tämä on paras Ace Attorney koskaan. Ainakin minulle kävi niin.

T&T on kyllä parempi kuin edelliset pelit. JFA oli pienoinen pettymys ensimmäiseen nähden (vaikka sekin kyllä oli loistava), mutta T&T palauttaa sarjan taas kunnon sfääreihin. Toinen keissi oli kyllä vimeisen jälkeen paras koko pelissä. Etenkin, koska tarina alkoi ihan eri tavalla kuin muissa tapauksissa.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 16.12.2007 17:07
Eilen pelasin Trials & Tribulationsin läpi. Nyt on suorastaan haikea olo enkä malttaisi millään odottaa paria kuukautta Apollo Justicen julkaisuun. Kirjotan tunnelmia varmuuden vuoksi spoilertageihin niin ei keneltäkään pilaannu ilo.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Lyhyesti: Rakastan Ace Attorney -sarjaa!


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Riepu - 24.12.2007 01:21
Tässä kyllä pelisarja johon uhrattava jossain välissä rahaa. Tuttava hehkuttanut pelejä maasta jonnekkin Venuksen tuolle puolen asti, joten pakkohan tämä on kokea. Paljon muita sarjasta pitäviä henkilöitä on muutenkin olemassa, joten tämä on ainakin yhdenosan kohdalla pakko kokea. Harmi vain, ettei peleillä taida oikein uudelleenpeluuarvoa olla.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 26.12.2007 01:42
Harmi vain, ettei peleillä taida oikein uudelleenpeluuarvoa olla.
On itse asiassa melko yllättävää, kuinka hyvin näitä on jaksanut pelata uudemmankin kerran. Ja mikä parempaa, on mahdollista jopa jumahtaa tietyissä tapauksissa hetkeksi siellä tai täällä, vaikka on jo kertaalleen pelin läpäissyt. Aina sitä unohtaa jotain tärkeää, ja asioita taikka huulia tuppaa myös menemään ekoilla kerroilla ohi. Phoenixeistä löytyy niin paljon(musat, stoorit, hahmot, huumori), minkä pariin kaipaa silloin tällöin uudestaan. Ja keissirakenne tuo lisäksi peleille sellaista pikkupurtava-luonnetta tehden niistä helposti lähestyttäviä.

Eka osa ainakin kolme kertaa koettu(ties vaikka joku keissi useammin), toinen parisen kertaa, ja kolmosen pariin on jo nyt tehnyt kovasti uudestaan mieli. Ajattelin silti antaa ajan hieman kulua ennen kuin palaan pelailemaan sitä. Pointti lienee kuitenkin selvä: eivät nämä mitään kerrasta poikki -viihdettä ole. Miulle ainakaan. Saattaahan sitä esimerkiksi hyvän kirjankin lukea useammin kuin kerran.

Suosittelemme siis tutustumaan. ;)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 26.12.2007 12:44
Joo ja uudelleenpeluuarvoa tulee myös paljon siitä, että esim. T&T valaisee niin paljon asioita Ace Attorney'ä koskien, että se on melkein pakko pelata uudelleen. Jos Phoenix Wright siis iskee niin kyllä näillä peleillä uudelleenpeluuarvoa on. Se on sitten eri asia, että iskeekö. Tuntuu nimittäin siltä, että nää pelit on arvostelijoiden mielestä reilun seiskan arvoisia, mutta fanien mielestä 10+ on lähempänä totuutta. :)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 28.12.2007 15:23
Ace Attorneyn juonikuvioistahan tajuaa enemmälti vasta, kun ne on pelattu ainakin toiseen kertaan. Ensimmäinen peli säväytti jo ensimmäisellä kerralla, mutta toinen läpipeluukerta auttoi hahmottamaan tapaukset, hahmojen historian sun muun paljon paremmin. JFA:n kanssa on ollut samaa, nyt kun olen sen viimeisessä keississä toistamiseen. T&T:n ajattelin pelata toisen kerran juuri ennen Apollo Justicen julkaisua.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Riepu - 30.12.2007 12:56
No se on sitten päätetty, että ainakin ensimmäistä osaa testaan ja jos edes vähän uppoaa niin toinen heti päälle. Kaipaisi DS muutenkin hieman pelattavaa, sillä minun kohdallani kyseessä ollut hieman syrjitty konsoli.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 05.01.2008 17:26
Tuli loman aikana ennakkotilattua Apollo Justice: Ace Attorney Play-Asiasta (jenkkiversio) noin 23 euron hintaan postikuluineen. Ilmestymispäivä helmikuussa. ;) Ei todellakaan paha hinta, eikä pelisarjan edellisiä osia pelaamattomien tarvitse tietää edellisistä osista mitään nauttiakseen tästä (uusi alku).

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-ba-49-en-15-ace+attorney-70-2hbc.html (http://www.play-asia.com/paOS-13-71-ba-49-en-15-ace+attorney-70-2hbc.html)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 07.01.2008 13:10
Ja ennakkonahan se tulee lähtemään tännekin. Ässälakimiehiä saa kyllä laatuunsa nähden aivan pilkkahintaan. Kiitos PA. :)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 16.01.2008 04:41
Ace Attorneyn virallisilla nettisivuilla on nyt demo Apollo Justice: Ace Attorneysta. Ainakin alun perusteella peli tuntuu dialogilta yhtä hyvältä kuin edellisetkin.

Linkki. (http://www.ace-attorney.com/aj/)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 16.01.2008 15:28
Tuohon en kyllä lähde. Jo kolmosen parhaimpien hittibiisien tunteminen ennalta - ja vielä oikeina instrumentaaleina - meinasi jo olla liikaa. Se on se hetki, kun aukoo paketista uuden Phoenixin(tai, you know, Apollon), eristäytyy sohvan nurkkaan ja unohtaa kaiken muun. Siinä hetkessä pitää kaiken olla uutta, ihmeellistä, jännää ja kivaa.

:)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Riepu - 16.01.2008 18:46
Ace Attorneyn virallisilla nettisivuilla on nyt demo Apollo Justice: Ace Attorneysta. Ainakin alun perusteella peli tuntuu dialogilta yhtä hyvältä kuin edellisetkin.

Linkki. (http://www.ace-attorney.com/aj/)

Tuo oli ensi kosketukseni koko sarjaan ja täytyy myöntää, että kuolaa alkoi valumaan oikein urakalla. Homma tuntui paljon yksinkertaisemmalta kun olin kuvitellut ja dialogiakin jaksaa seurailla. Tämä sarja voi iskea ja kovaa. Nyt vain rahat kasaan ja kauppaan ostamaan ensimmäinen osa >:(


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 16.01.2008 23:17
Tuohon en kyllä lähde. Jo kolmosen parhaimpien hittibiisien tunteminen ennalta - ja vielä oikeina instrumentaaleina - meinasi jo olla liikaa. Se on se hetki, kun aukoo paketista uuden Phoenixin(tai, you know, Apollon), eristäytyy sohvan nurkkaan ja unohtaa kaiken muun. Siinä hetkessä pitää kaiken olla uutta, ihmeellistä, jännää ja kivaa.

:)
Minun taas oli pakko saada ensimmäiset maistiaiset jo nyt, kun en millään jaksaisi odottaa pelin saapumista. Eihän siihenkään enää kauaa ole, mutta odotus on sietämätön. Tuo demohan ei kestä kuin ensimmäisen tapauksen ensimmäisen cross-examinationin loppuun, minkä jälkeen demo loppuu. Tosin aika varmasti lopetus demossa eroaa kokoversiosta aika kunnolla. Repesin kyllä useaan kertaan tuon parissa.

Hyvä, että Riepu tykkäsi. Peli on todellakin paljon yksinkertaisempi, mitä olettaa ja siinä onkin yksi sarjan viehätyksistä. Tosin tuskin peli toimisi, jos dialogi olisi kehnoa eikä juonessa olisi mitään älyä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 20.01.2008 14:39
Ace Attorneyt on kuin tantra-seksi: odotus täydentää h-hetken.

 :lol:


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Tzibo - 10.02.2008 22:47
Noniin. Ensimmäinen viesti Pelaajalaudalle ja jotenkin kummallisesti se päätyy juuri Ace Attorney -ketjuun...

...jees, itse omistan kolme ekaa osaa, eka ja toka osa ovat molemmat Eurooppa-versioita, kolmatta en pystynyt venailemaan, joten se on Japani-versio. Ikävä kyllä Apollo Justicen Japani-versiossa ei englanninkieltä ollut lainkaan, joten joutui USA-versiota odottelemaan...onneksi sen ilmestymiseen on enää 9 päivää. Peli on tottakai jo ennakkotilattu.

Ja mennään nyt sitten kronologisessa järjestyksessä niin ihmiset saavat jotain selvääkin viestistäni.

Phoenix Wright: Ace Attorney

Olin saanut syntymäpäivälahjaksi (2006 muistaakseni) 40 e arvoisen lahjakortin Verkkokauppa.comiin...tietenkin oli himo käyttää se heti. Mutta voi, en meinannut löytää tuolla neljälläkymmenellä eurolla mitään hienoa, tiedä sitten miksi. Kaikki tosi kiinnostavat pelit maksoivat vähintään sen viiskytä euroa. Joskus aiemmin olin kiinnostunut tästä pelistä - mitä luultavimmin se johtui sen mielenkiintoisesta ideasta, lakimiehenä peluusta. No sen sitten bongasin sieltä Verkkokaupasta hintaan 39.90 ja päätin ottaa mukaan, olihan se Pelaajalehdessäkin saanut muistaakseni yhdeksikön. Kotona meni tietenkin kotelo suoraan auki, peli sisään DS:ään ja siitä vaan pelittämään. Pelin aloitus oli siitä mielenkiintoinen, että minulla ei ollut hajuakaan että mitä on odotettavissa. Ajattelin vain, että hyvä peli se kai on. Toivottavasti, sillä menin kuitenkin käyttämään liki neljäkymmentä euroa siihen. Noh, pettymystä en ainakaan saanut - ensimmäinen keissi oli hirmuisen mukaansatempaava, musiikit loivat mahtavan tunnelman, dialogi oli hauskaa ja hahmotkin hyvin suunniteltuja.
Tätä peliä minä sitten pelitin kunnes se oli läpi. Kun se oli läpi, aloin tietenkin odottamaan seuraavaa osaa ja ilokseni sain huomata, että se ilmestyy jo parin kuukauden päästä!

Phoenix Wright: Ace Attorney: Justice For All

No tämä tietenkin ostettiin heti julkaisupäivänä ja sama kaava kuin edellisessäkin osassa - heti kotiin pelittämään. Näin sivuhuomautuksena, tämänkin ostin Verkkokaupasta hintaan 39.90 e. No eipä tässäkään paljoa haukuttavaa ole. Jotkut vanhat musiikit olivat mennyt vähän huonompaan suuntaan, mutta se ei suinkaan tarkoita että ne olisivat olleet huonoja - ei, nekin olivat selvästi pelimusiikkien parhaimmistoa. Ja mitä nyt pelin keisseistä...Edgeyn historiaa vähän valotettiin, Von Karmojen rasittavuutta saatiin kokea lisää. Miten oikeudenkäynnissä ihmisten ruoskiminen voi olla millään tavalla sallittua?! : D

Turnabout Big Topia on paljon parjattu, mutta mielestäni se ei ole kuitenkaan ihan niin huono vaikka hahmot välillä rasittavia ovatkin. (Maximillion on sekopää...)

Ja odottamaan kolmatta peliä...

Phoenix Wright: Ace Attorney: Trials And Tribulations

No tämä peli ei ole vieläkään Euroopassa ilmestynyt, joten mie menin sitten ostamaan Japani-version (ennakkotilasin, of course!) kun siinä kerran tuo englannin kielikin on...(onneksi tässä ei ole sellaisia mokia kuin esmes The miracle never happen, lol. Tuo nyt on periaatteessa vain semispoileri niin en tageihin pistänyt...)

Ja itse peliin. Sama loistavuus vaan jatkuu, musiikit ovat mahtavia (Saksofonia soittavana henkilönä mm. The Fragrance of Dark Coffee (Godot's theme) on mieleeni ja olenpa sitä itsekin soitellut) ja huvittavia henkilöhahmoja tulee koko ajan vain lisää. Furio on esimerkiksi jotenkin niin hauska hahmo. : P

Ja 300-viittaukselle kyllä hajosin, miten ne keksikään laittaa sen tuohon peliin. :'D

Jotenkin tämä peli on ehkä pikkuisen...surullisempi (?) kuin aikaisemmat osat ja mm. Dahlia-häsläys oli aika rasittava. Muutenkin Dahlian luonne on jotenkin todella rasittava - mutta niin taitaa olla tarkoituskin. Viimeinen keissi on todella surullinen, sen läpipelanneet osaavat varmaankin sanoa miksi.
--
Sellaista. Apollo Justicea tässä venaillaan, musiikkeja olen siitä kuunnellut ja ne ovat ainakin mahtavia. Toivotaan nytten että sama taso säilyy kuin aikaisemmissakin. Näin ennalta kiinnostavimmat hahmot ovat Trucy sekä Klavier sekä tietysti:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Tuon pitäisi olla jo aika vanha juttu mutta jos jotkut sitä eivät vielä tiedä niin pistetään nyt varmuuden varalle spoilereihin.

Ja jos jotain sarjaa fanitan oikein kunnolla niin se on tämä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 26.02.2008 22:57
Tänään sitten tipahti Apollo Justice: Ace Attorney luukusta sisään ja pitihän sitä päästä kokeilemaan heti. Voi pojat, mitä mannaa se pitikään sisällään. Ihan sanattomaksi veti jo ensimmäinen tapaus ja vaikken ole vielä toista koittanut, rakastan AJ:AA:ta jo nyt.

Kuvittelin ensimmäisen tapauksen olevan edellisten pelien tapaan lyhyt esittelykeissi, mutta olin väärässä. Tapaus kesti kolme tuntia ja juutuinpa vielä yhteen kohtaan. Hieno ja yllättävä aloitus, pitää sanoa.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: despo - 27.02.2008 02:28
Phoenix Wright: Ace Attorney oli ensimmäinen pelini DS:llä ja olenkin sarjan suuri ystävä, vaikka pitkään aikaan ei olekaan tullut pelattua. Ensimmäisen osan pelasin ahmien läpi ja nautin joka hetkestä. Kakkosen tilasin heti, kun jenkkiversiota löytyi Play-Asiasta, mutta ikäväkseni täytyy todeta, että peli on vieläkin kesken. Kolmoskeissiin ehdin, mutta sitten tuli muuta pelattavaa jolloin se vain jäi. Missään reissussakaan ei ole tullut oltua ja himassa ei tule pahemmin DS:llä pelattua  :( Pitänee korjata asia.

Joka tapauksessa tilasin tänään Play-Asiasta Trials & Tribulationsin hintaan ~16€, joka ei kyllä paljon ole. Pitääkin nyt sitten katsoa, jos jossain vaiheessa pääsisi tuon kakkosen läpi niin voisi siirtyä kolmoseen. Nelosen kimppuun pääsemistä odotan myös paljon, sillä sehän on ensimmäinen varta vasten DS:lle tehty ja sen kyllä näkee  :)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 27.02.2008 05:46
Samaten tämä tipahti täälläkin jo eilen postiluukusta. DS:stä tosin loppui akku heti alkumetreillä, joten en voinut ottaa sitä mukaan, mikä harmitti koska olin melkein koko päivän pois kotoa. Noh, nyt on kuitenkin jo toinen tapaus menossa (aika pitkällä, toista kertaa jo oikeussalissa) ja täytyy sanoa että tämä on lähtenyt todella vahvasti liikkeelle. Eka tapaus oli, kuten CurryFrank'kin sanoi, mitä loistavin aloitus pelille, ehkä paras eka keissi Ace Attorney -sarjan peleissä tähän mennessä. Onnistui normaalista poiketen jopa yllättämään, siinä missä aikaisemmissa osissa ekan oikeudenkäynnin ratkaisut ovat olleet täysin selviä tai melko selviä alusta asti.

Jos tämäkin paranee vain loppuunpäin mentäessä yhtä paljon kuin aikaisemmatkin osat, niin Apollo Justice saattaa hyvinkin olla sarjan paras peli. Tietysti saattaa hävitä Trials & Tribulationsille joissain asioissa, olihan se mitä eeppisin päätös trilogialle. Jos kuitenkin ottaa huomioon, että tämä on vasta eka peli mahdollisessa Apollo Justice -trilogiassa (uudet hahmot ja muutenkin täysin uudet juonikuviot, joten tässä on kolmosta enemmän tyypillistä hahmojen & tapahtumien pohjustelua), niin tämä on tietyllä tapaa sitäkin vakuuttavampaa työtä, jos kukaan nyt tajuaa mitä tarkoitan.

Eikä tuo uusi syyttäjäkään aivan turhakeelta vaikuta, kuten jotkut ovat valitelleet.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 27.02.2008 11:46
Ensimmäinen keissi täälläkin pelattu eilen, ja heti aluksi on sanottava, että peli näyttää hyvältä! Hahmo-designi on aivan yhtä persoonallista kuin aina, mutta graffat ovat pehmeitä, täyteläisiä, syviä ja sulavia. Musiikkipuoli ei taas ole säväyttänyt vielä mitenkään erikoisesti, lähinnä ihan kivoja veisuja. Se vastalausemussaakki on selvästi tunteikkainta matskua tähän mennessä, mutta sellaista tuttua vielä-dramaattisemman-tilanteen-jytinää ei ekassa edes kuultu. Toivottavasti pelillä on vielä mahtipontisia teemoja takataskussaan. Selvästi paras hetki oli se yksi vanha tunnelmointi, kun iso-P ilmaantui viereen. Heti meininki katosta läpi. Tällä saralla Apollolla olisi siis parannettavaa.

Keissi oli kyllä sitten mielenkiintoinen ja yllättävä:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Joten it's all good. Tärkeintä on, että se peli-ilo on edelleen tallella, ja sehän on. Peli askarruttaa ja naurattaa(ensimmäinen Justice-vitsi vissiin neljän replan jälkeen...) kuten kuuluukin, eikä tätä meinaisi malttaa laskea kädestään.

Chords of Steel!!


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 27.02.2008 18:21
Jos tämäkin paranee vain loppuunpäin mentäessä yhtä paljon kuin aikaisemmatkin osat, niin Apollo Justice saattaa hyvinkin olla sarjan paras peli. Tietysti saattaa hävitä Trials & Tribulationsille joissain asioissa, olihan se mitä eeppisin päätös trilogialle. Jos kuitenkin ottaa huomioon, että tämä on vasta eka peli mahdollisessa Apollo Justice -trilogiassa (uudet hahmot ja muutenkin täysin uudet juonikuviot, joten tässä on kolmosta enemmän tyypillistä hahmojen & tapahtumien pohjustelua), niin tämä on tietyllä tapaa sitäkin vakuuttavampaa työtä, jos kukaan nyt tajuaa mitä tarkoitan.

Eikä tuo uusi syyttäjäkään aivan turhakeelta vaikuta, kuten jotkut ovat valitelleet.
Suhtauduin aluksi hieman epäilevästi uudistukseen, mutta pitää sanoa, että ihan hyvä, että jotain uudistusta tapahtui. En olisi enää jaksanut pelata uutta PW-peliä kolmen osan jälkeen, vaikka Trials and Tribulations olikin edellisen trilogian paras. Tällä hetkellä AJ:AA tuntuu kyllä vievät potin kotiin (olen tosin vasta toisen tapauksen ensimmäisessä oikeussalipäivässä). Käsittämätöntä dialogia ja erikoisia hahmoja. Nauroin toisen tapauksen alussa ihan koko ajan viime yönä. Piti lopettaa kesken, jottei perhe heräisi. ;)

Ja Klavier on kyllä ihan loistava valinta syyttäjäksi. Ei vastalauseita osaltani.

Olen muuten lukenut, että Capcom olisi kehittämässä viidettä osaa sarjalle. On vielä kuulemma ihan virallinen fakta. Jatkoa siis pitäisi olla luvassa ja ihan hyvä niin. Uusi hahmokaarti kuitenkin kiinnostaa sen verran.

Ensimmäinen keissi täälläkin pelattu eilen, ja heti aluksi on sanottava, että peli näyttää hyvältä! Hahmo-designi on aivan yhtä persoonallista kuin aina, mutta graffat ovat pehmeitä, täyteläisiä, syviä ja sulavia. Musiikkipuoli ei taas ole säväyttänyt vielä mitenkään erikoisesti, lähinnä ihan kivoja veisuja. Se vastalausemussaakki on selvästi tunteikkainta matskua tähän mennessä, mutta sellaista tuttua vielä-dramaattisemman-tilanteen-jytinää ei ekassa edes kuultu. Toivottavasti pelillä on vielä mahtipontisia teemoja takataskussaan. Selvästi paras hetki oli se yksi vanha tunnelmointi, kun iso-P ilmaantui viereen. Heti meininki katosta läpi. Tällä saralla Apollolla olisi siis parannettavaa.
Pitää muuten sanoa, että etenkin toisessa tapauksessa musiikit ovat yllättäneet erittäin positiivisesti. Ensimmäisessä tapauksessa musiikit eivät tosiaan niin iskeneet, mutta toisen kappaleet ovat jo jääneet soimaan päähän.

Phoenix heittää kyllä ihan käsittämätöntä dialogia! Muutos on selvästi ollut hyvästä. Vaikka Apollolla onkin opeteltavaa, en tahtoisi hänestä Phoenixin kaltaista. Nykyisellään loistava hahmo.
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 27.02.2008 18:32
Gyakuten Saiban 5 on tosiaan jo tekeillä, julkaisu tapahtunee Japanissa syksyllä. Ehkä se saadaan länteenkin nopeammin kuin Apollo Justice, kun nuo DS-uudelleenjulkaisutkin on saatu pois alta. Olishan tuo neljäskin julkaistu melko varmasti jo syksyllä, jos Trials & Tribulations ja muutkin AA:t oltaisiin julkaistu jo aikaisemmin. Capcom tuskin halusi julkaista näitä aivan parin kuukauden välein, joten siksipä Apollo Justicekin julkaistiin "vasta" nyt, melkein vuosi Japanin julkaisun jälkeen.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 27.02.2008 18:39
Jep. Täällä Euroopassa tosin Apollo Justice julkaistaan ENNEN Trials and Tribulationsiä, ellei T&T:ä jotenkin kummallisesti julkaista kahden kuukauden sisällä. Mikäköhän logiikka siinäkin on? :rollaus:

GS5:n jenkkijulkaisu tosin voi todella suurella todennäköisyydellä olla jo syksyllä japani-julkaisun aikoihin. Ainakin niin voisi kuvitella, sillä JFA, T&T ja AJ:AA ovat kaikki julkaistu Jenkkilässä puolen vuoden välein. Toivottavasti tämä ei tarkoittaisi heikompaa käännöstyötä... Toivottavasti sille varataan ihan kunnolla aikaa.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Tzibo - 27.02.2008 19:17
Juu kyllä kai se sitä viidettä tosiaan on kehittämässä.

Ja okei, raportti ensimmäisestä keissistä (olen hidas, sry. Meni tuossa muutama tunti. : D)

Eli. Itsekin tosiaan ajattelin tätä samanlaiseksi esittelykeissiksi kuin mitä aikaisemmissa, mutta puolentoista tunnin kohdalla alkoi jo mietityttää että ohhoh, tämähän on OIKEA tapaus! Ja pelatessa tuli kyllä niin mahtavia juttuja - enpä tiennyt sitäkään että mitä korttipakka oikein kuvaa, joten tämä tuli yllätyksenä minulle ja tarkistin vielä korttipakan varmuudeksi. Ja huhhuh, 3D-efektit kun ensimmäisen kerran astuivat peliin niin minä ainakin olin aivan silmät ammollaan - onhan tämä kuitenkin jotain aivan ennennäkemätöntä Ace Attorney -sarjassa.

Ensimmäinen keissikin jätti niin paljon kysymyksiä, että miten joku täysjärkinen voi olla jatkamatta tätä? Ei mitenkään, aivan.

Ja repeilyjä on kyllä tullut aivan hulluna näiden vitseille, ei ole mahdollista, oikeasti. :'DD

Noh, minäpä jatkan tätä loistotekelettä eteenpäin. Klavier näyttää mahtavalta kuvien perusteella, eikä etenkään yhdessä kuvassa näkemäni "Achtung, baby!" -repliikki sitä ainakaan yhtään vähennä. : P

Ja tuossa "T & T vasta AJ:n jälkeen"-jutussa nyt ei ole mitään logiikkaa, huoh.

Ja viitonenkin kiinnostaa. Ostakaa ihmiset ostakaa niin saadaan tästä pitkä sarja kun on niin mahtava.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 27.02.2008 22:59
Pitää muuten sanoa, että etenkin toisessa tapauksessa musiikit ovat yllättäneet erittäin positiivisesti. Ensimmäisessä tapauksessa musiikit eivät tosiaan niin iskeneet, mutta toisen kappaleet ovat jo jääneet soimaan päähän.
Jep, ovat nämä outside-courtroom-osion kipaleet olleet jo ihan kivoja, mutta vielä odotellaan sitä varpaat räjäyttävää vastalause-musiikkia. ;) (en ole siis vasta kuin aloittelemassa toisen keissin ekaa oikeusistuntoa)

Dialogi on tosiaan parasta pitkiin aikoihin, niin Phoenixiltä kuin kaikilta muiltakin.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tänään menee varmaan taas DS kourassa myöhään.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 27.02.2008 23:09
Jahas, mä oon taas vähän mattimyöhäisenä liikkeellä. Sormen murtumisen takia tuli pelaamiseen tauko, eikä murtuman parantumisen jälkeenkään tehnyt mieli pelata oikeastaan mitään. Nyt kun olen lomalla Zack and Wikiä jyllännyt, pääsin takaisin pelaamisen makuun ja tilasinkin äsken Apollo Justicen Play-Asiasta. Myös ennätyshalpa dollari kannusti tähän. Nyt en malta odottaa pelin saapumista.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 01.03.2008 08:58
Spoileri viimeisestä tapauksesta, ei kantsi lukea ellei ole pelannut läpi:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Rignel - 01.03.2008 17:49
Ei hitossa! AJ:AA olisi tällä viikolla minullekin tullut ja lomilla tänä viikonloppunba päässyt käsiksi, mutta meikäläinen valittiinkin säämiehistökurssille. Tästä seuraa ginestä. (Tietämättömille gines=viikonloppu jona ei lähdetäkään lomille) Prkl, pitää vissiin pyytää porukoita tuomaan peli huomenna sotkuun.  :rollaus:


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: despo - 01.03.2008 21:06
Tuli vedettyä juuri Justice for All läpi ja täytyy sanoa, että tuo viimeinen tapaus oli kyllä aika uskomatonta settiä. Verrattuna tylsähköön ja aika kaukaa haettuja juttuja sisältäneeseen kolmoskeissiin, tämä oli aivan käsittämätöntä.

Ensinnäkin tapaus oli helvetin pitkä ja Mayan kidnappaaminen toi oman mausteensa soppaan. Oikeusistunnot olivat paljon pidempiä ja vaativampia kuin yleensä ja kenttätyö jäikin vähän vähemmälle. Oli kyllä aivan törkeän monimutkainen tapaus ja aina kun luuli päässeensä jonkin jäljille, tuli uusia ongelmia  -  yleensä tulikin vahingossa pelattua vastustajien pussiin. Syyllisen henkilön puolustaminen ja oikeudenkäynnin tahallinen pitkittäminen oli myös jotain täysin uutta, eikä pelaajaa päästetty helpolla. Oli myös kiehtovaa seurata Edgeworthin toimintaa ja motiiveja, kun miehestä ei yleensä oikein mitään saanut irti. Ja kerrankin kaikki osapuolet toimivat yhdessä, vaikka aina ei siltä näyttänyt, syyllisen kiinnisaamiseksi.

Joo-o, nyt sitten vain odotellaan Trials & Tribulationsia saapuvaksi. Uskomaton päätös kyllä pelille, ei voi muuta sanoa.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 01.03.2008 22:03
Tuli vedettyä juuri Justice for All läpi ja täytyy sanoa, että tuo viimeinen tapaus oli kyllä aika uskomatonta settiä. Verrattuna tylsähköön ja aika kaukaa haettuja juttuja sisältäneeseen kolmoskeissiin, tämä oli aivan käsittämätöntä.

Ensinnäkin tapaus oli helvetin pitkä ja Mayan kidnappaaminen toi oman mausteensa soppaan. Oikeusistunnot olivat paljon pidempiä ja vaativampia kuin yleensä ja kenttätyö jäikin vähän vähemmälle. Oli kyllä aivan törkeän monimutkainen tapaus ja aina kun luuli päässeensä jonkin jäljille, tuli uusia ongelmia  -  yleensä tulikin vahingossa pelattua vastustajien pussiin. Syyllisen henkilön puolustaminen ja oikeudenkäynnin tahallinen pitkittäminen oli myös jotain täysin uutta, eikä pelaajaa päästetty helpolla. Oli myös kiehtovaa seurata Edgeworthin toimintaa ja motiiveja, kun miehestä ei yleensä oikein mitään saanut irti. Ja kerrankin kaikki osapuolet toimivat yhdessä, vaikka aina ei siltä näyttänyt, syyllisen kiinnisaamiseksi.

Joo-o, nyt sitten vain odotellaan Trials & Tribulationsia saapuvaksi. Uskomaton päätös kyllä pelille, ei voi muuta sanoa.
Tuo on muuten yhä lempitapaukseni. Aivan uskomatonta settiä, kyllä. Muistan kun ensimmäistä kertaa pelatessani selkäni oli hiestä märkä, koska eläydyin keissiin sen verran voimaakkasti. Todella yllättävä ja upea päätös pelille, kuten sanoitkin.

Näithän muuten molemmat lopetukset?


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: despo - 01.03.2008 22:07
Näithän muuten molemmat lopetukset?

Jos nyt puhut siitä Edgeyn ja Franziskan tapaamisesta siellä lentokentällä, niin juu.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 01.03.2008 22:33
Näithän muuten molemmat lopetukset?

Jos nyt puhut siitä Edgeyn ja Franziskan tapaamisesta siellä lentokentällä, niin juu.
Itse asiassa kyseisellä keissillä on kaksi erilaista lopetusta. Se, kumman saat, määräytyy päätökselläsi:
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Tuo on muuten tietääkseni ainoa tapaus, jossa on kaksi erilaista lopetusta. Apollo Justicesta on vielä pelaamatta viimeiset kaksi tapausta, joten en siitä vielä tiedä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 01.03.2008 22:46
Apollo Justicen viimeinen tapaus on kyllä pelisarjan toiseksi paras keissi. Loppu tuli vähän töksähtäen (en jotenkin osannut odottaa sitä niin "varhain", olisin odottanut vielä paria käännettä), mutta se oli kaiken kaikkiaan aivan mielettömän hyvin mietitty kokonaisuus.

Kyllä se kuitenkin häviää Phoenix 3:n viimeiselle tapaukselle, oli se niin eeppistä matskua, mikä ei tietystikään yllätä kun oli kuitenkin kyseessä trilogian tunteiden täyttämä päätös. Minä en ainakaan tuntenut aivan yhtä vahvaa sidettä hahmoihin vielä tämän ensimmäisen Apollo Justicen kanssa.

Lainaus
Tuo on muuten tietääkseni ainoa tapaus, jossa on kaksi erilaista lopetusta. Apollo Justicesta on vielä pelaamatta viimeiset kaksi tapausta, joten en siitä vielä tiedä.
Apollossakin on periaatteessa kaksi loppua. Toinen kuitenkin lopettaa pelin melko lyhyeen (l. paha loppu), siinä missä toinen jatkaa tuttuun tapaan näyttämällä mitä kaikille kuuluu pelin jälkeisinä aikoina.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: despo - 02.03.2008 02:16
Mikäs on muuten porukan mielestä paras biisi sarjan soundtrackissa, jos pitäisi yksi valita?

Omasta mielestäni paras kappale on varmasti: Oo-edo Soldier Tonosaman eli Steel Samurai Theme. Paras ikinä...


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 02.03.2008 03:16
Mikäs on muuten porukan mielestä paras biisi sarjan soundtrackissa, jos pitäisi yksi valita?

Omasta mielestäni paras kappale on varmasti: Oo-edo Soldier Tonosaman eli Steel Samurai Theme. Paras ikinä...
Se on joko Ema Skyen teema (Ema Skye ~ Turnabout Sisters' Theme 2007) tai Search ~ Core 2007. Molemmat Apollo Justicesta. Jälkimmäisessä on mukavat bassot.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 02.03.2008 10:10
Näissä on niin paljon loistavaa musiikkia, että on vaikea valita vain yksi. Tässä kuitenkin jonkin sortin pelikohtaista Top ?? lista (ei missään järjestyksessä):

Gyakuten Saiban 1 - Police Cell ~ Jailers' Elegy
Gyakuten Saiban 1 - Gyakuten Sisters' Ballad
Gyakuten Saiban 1 - Investigation - Overtaked (<- huvittava virhe nimessä, luulis tuon olevan Overtaken)
Gyakuten Saiban 1 - Ryuuichi Naruhodou ~ Objection 2001

Gyakuten Saiban 2 - Reminiscence ~ The Fire Carves Scars
Gyakuten Saiban 2 - Reminiscence ~ Tonosaman's Ballade
Gyakuten Saiban 2 - End

Gyakuten Saiban 3 - Investigation ~ Cross-examining
Gyakuten Saiban 3 - Godot ~ The Fragrance of Dark Coffee
Gyakuten Saiban 3 - Reminiscence - Viewing the Hazy Bridge and Its Scenery
Gyakuten Saiban 3 - Pursuit - Cornered 2004 (tämäkin löytyy ekasta, mutta tämä on mielestäni parempi versio, joten listaan vain tämän)
Gyakuten Saiban 3 - End

Kolmosessa on ylivoimaisesti parhaat musat, sen lähellä seuraa ensimmäinen osa ja toinen osa tarjoaa "huonoimman" OST:n. Enpä ole vielä perehtynyt peliä pidemmälle Apollo Justicen musiikkeihin, joten enpä niitä vielä listaa, kun en nimiäkään tiedä.

Jos nyt aikuisten oikeesti pitäis valita paras, niin ehkä sitten... joko Gyakuten Sisters' Ballade tai GS1 - Investigation ~ Overtaked (noiden kahdella ei pysty valitsemaan, toinen on paras hempeily-kappale, toinen luo parhaiten jännitystä).

Kannattaa muuten hankkia Gyakuten Meets Orchestra -niminen levy, jos sen vielä jostain sattuu löytämään (on ainakin loppuunmyyty Play-Asiassa). Se on mitä mainiointa PW-musiikkia orkesteroituna (kappalelistaan sisältyy mm. Godotin teemakappale, Objection GS1:stä, Turnabout Sisters' Ballade ja Steel Samurai Theme).


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 02.03.2008 17:55
Noista nimistä minä en tiedä mitään, mitä nyt joitain kävin tässä lunttimassa samalla, mutta vanhoja suokkareita ovat mm. Mayan ja Gumshoen teemat, itse asiassa kaikkien pelien vastalause-biisit(näitähän on yleensä kaksi, joista toisesta on vielä kaksi variaatiota), Godotin teema, kolmosen upean eeppinen oikeusistunnon aloittelubiisi, Steel Samurai -tunnari ja erityisesti sen hidas versio kakkosen lopussa(toimii aivan törkeän hyvin) ja myös useimmat noista muistelu/elegia-tunteiluista(jo pelkästään ykkösessä näitä on varmaan ainakin viisi).

Lähinnä sydäntä taitavat kuitenkin olla kakkosen keissinratkaisu-kipale(tippa linssiin joka ikinen kerta), herkempi versio Mayan teemasta("Turnabout Sisters' Ballad", ykkösen lopun hyvästelyissä) sekä kahden ensimmäisen pelin lopputeksti-biisit(näihin on sitoutunut niin paljon hyviä fiiliksiä, muistoja ja aurinkoisia kesäpäiviä). Ehkä kolmosenkin, en tähään hätään muista oliko se kuumaa kakkaa.

Erikoismaininnan ansaitsee eräältä bonus-levyltä löytynyt raita, joka on kooste kolmosen parhaimmista biiseistä oikeilla instrumenteilla(samoja versioita kuin trailerissa siis). Alusta loppuun totaalisen upeaa kamaa, ja viimeistään kun vastalause-teeman kitaralaini eksyykin tapailemaan Mayan teemaa, on tunne mitä parhain. Tämän jälkeen oli aluksi vaikeaa tottua itse pelin versioihin, koska ne kuulostivat ymmärrettävästi hieman laihoilta.

Oli sitten pakko heittää tässä fiilistellessä soimaan kahden ekan pelin soundtrack. Kultaisia muistoja. Kolmonen on vielä hommaamatta. Tuo orkesteri-levykin kiinnostaisi, mutta vielä kovempi juttu olisi Gyakuten Meets Jazz Soul -platta, joka sekin ehdittiin myydä Play-Asiasta loppuun. Pitäisi tarttua näihin tilaisuuksiin. Ehkä se vielä jostain löytyy.


Feivoreita on kyllä vaikea sanoa, sillä niin paljon maailman kingeintä musiikkia nämä pelit sisältävät. Pelissä ne luovat mitä moninaisimpia tunnelmia ja tunteita vahvasti ja hetkessä, ja sellaisenaankin kuunneltuna toimivat loistavasti. Varsinkin, kun jokainen raita herättää jonkinlaisia muistoja siihen liittyvistä tilanteista. Dope as hell.


Apollon biisitarjontaankin on kasvanut melko hyvin sisään, ja jälleen eritoten nuo vastalause-musat toimivat hyvin. Neljäs keissi starttaa tänään. Syväanalyysiä lähipäivinä, kunhan creditsit pyörähtävät ruutuun.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 02.03.2008 18:21
Kannattaa muuten hankkia Gyakuten Meets Orchestra -niminen levy, jos sen vielä jostain sattuu löytämään (on ainakin loppuunmyyty Play-Asiassa).
Juu, eihän noita erikoislevyjä enää tahdo löytää. VGM Worldissäkin (http://www.vgmworld.com/catalog/index.php?table=cocoebiz_music&item_num=1099&PHPSESSID=2385cb2a5ba2194c13b657d80015a3c3) näyttäisi olevan loppuunmyyty.

Ei tässä kai voi muuta kuin kuunnella biisejä netissä (tai ladata ne koneelle), ellei sitten eBaystä satu löytymään.

Japania en osaa, mutta täältä (http://www.tanomi.com/saiban/) näyttäisi saavan ainakin jotain. En tosin sitten tiedä, lukeeko tuossa jossain "loppuunmyyty".


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Tzibo - 02.03.2008 20:42
Näissä on niin paljon loistavaa musiikkia, että on vaikea valita vain yksi. Tässä kuitenkin jonkin sortin pelikohtaista Top ?? lista (ei missään järjestyksessä):

Aivan. Pistetään nyt oma Top ?? -lista.

Ace Attorney 1:

Logic And Trick ["pähkäilevä" fiilis, pidän.]
Phoenix Wright ~ Objection! 2001 [Tämä tuo aivan sairaalloisen paljon tunnelmaa Objectioneihin ja siihen että on jotakin hoksannut.]
Announce The Truth [Tiivis tunnelma...]
Jake Marshall ~ The Detective that came from the Wild West [Letkeää länkkäritunnelmaa, sopii Marshallille erinomaisesti.]

Ace Attorney 2:

Shelly de Killer ~ The Whim of a Murderous Gentleman [Svengaavaa, sopii Shellylle aivan täydellisesti.]
Hotline of Fate [Tällaiset kohdat ovat erittäin jännittäviä ja tämä musiikki tekee tunnelmasta sellaisen, että sitä voisi veitsellä leikata.]
Police Cell ~ Elegy of Surveillance Cameras [Tunteellinen.]
Announce The Truth 2002 [Tiivis tunnelma... 2002]

Ace Attorney 3:

Inform The Truth 2004 [Jotenkin kuulostaa vain mahtavalta, en osaa sanoa miksi...]
Godot - The Fragrance of Dark Coffee [Jazzahtavaa fonimusiikkia...ja hyvää sellaista. Fonin soittajana olen itsekin tätä päässyt soittelemaan. : )]
Police Cell ~ Elegy of the Captured [Tunteellista, taas kerran.]
Warehouse Tiger [Rakastuin tähän teemaan heti kuullessani. Kunnon menoa ja meininkiä!]

Ace Attorney 4
 
Apollo Justice ~ Objection! [Objection-teemat vaan on niin mahteja.  :D]
Klavier Gavin ~ Starstruck (RABU RABU GUILTY) [Rock 'n' roll! Rummuissa sais olla enemmän pauketta. Pitää toivoa että jotkut hullut japanilaiset menevät tekemään tästä IRL-coverin. : D]
Search ~ Core 2007 [Bassot täysille!]
Trucy - Child Of Magic [trucylle täydellinen teema. : )]
Explanation [Sama peruste kun AA:n Logic and Trickissä.]

Semmoista. Apollossa tosin olen vasta 2. casessa. : D

E: Ai niin, unohdin sanoa että jätin tuosta listasta Reminiscencet pois kun ne ovat kaikki parhautta. Eli viimeinen osio:

AA1-4:

Reminiscencet




Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 03.03.2008 16:01
Voi elämäni kevät miten herkullista matskua tämä viimeinen keissi tarjoilee. Apollon alusta tähän asti matkan varrella roikkumaan jääneet langat punoutuvat kovaa vauhtia. Piti tänään tehdä vaikka mitä, mutta enhän minä pääsee tämä pirulaisen äärestä niin millään.

Edelleen syväanalyysi vasta läpipeluun jälkeen, mutta(ja älä tsekkaa ellei neljäs episodi ole läpi)...
Spoileri (osoita katsoaksesi)


EDIT. And the deed is done:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Huhhei, eiköhän siinä ollut katharsista yhdelle illalle. Ei muuta kuin jatkoa odottelemaan, kyllä tästä on Apollon hyvä jatkaa.

Nyt tekisi kyllä kovasti mieli palata vanhempien, eritoten ensimmäisen osan pariin. Taidan kuitenkin antaa olla ainakin hetken, ja katsoa sitten otanko vain kerran pelatun kolmosen käsittelyyn, vai pelaanko ties kuinka monetta kertaa debyyttiä. T&T:tä todennäköisesti, muuten käy vielä niin että pitää kahlata koko sarja jälleen, ja se käy jo työstä.

;)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 13.03.2008 18:38
Apollo Justice lyhensi yöuneni muutamaan tuntiin, kun oli pakko lopettaa peli ennen nukkumaanmenoa. Viimeinen keissi tuli vihdoin viimein läpäistyä ja lopputekstit katsottua. Samaa laatuahan tämä oli kuin entisetkin sarjan pelit, muttei silti nouse T&T:n tasolle. Voisin sanoa, että AJ:AA jakaa mielestäni kakkossijan PW:AA:n kanssa, mikä on aika älyttömän hyvä saavutus.

Juoni oli kyllä loistava. Pidän siitä, miten jokainen tapaus liittyi jollain tavalla toisiinsa, joten juoni oli onnistuttu pitämään yhtenäisenä, vaikkakin jokaisella tapauksella oli tietenkin oma juonensa. Tässä on aiemmin onnistunut erinomaisesti vain T&T (kyllä ekakin peli ihan hienosti nivosi kaikki tapaukset yhteen, mutta JFA ei onnistunut siinä niin mitenkään).

Puutteita kyllä löytyi jonkun verran. Tieteelliset tutkimukset olivat hauskoja, mutta niitä oli aivan liian vähän. Seuraavassa pelissä toivoisin Apollon ostaneen omat Luminol-pullonsa, sormenjälkijauheensa ja kipsinsä. Olisin toivonut, että niitä olisi voinut käyttää milloin tahansa ja missä tapauksessa tahansa. Lisäksi olisin toivonut, että profiileja olisi taas voinut esitellä, kuten aikaisemmissa peleissäkin, mutta tämä taisi olla Capcomin ratkaisu sille, miten saadaan aloittelijoille pelistä helpompi. Samasta syystä kai psyykelukotkin puuttuivat. Toivottavasti Apollo saisi seuraavassa pelissä käsiinsä Magataman, niin saataisiin Perceive Systemille taas oikeussalin ulkopuolinen vastine. ;)

Perveice System oli kyllä hieno idea, mutta sen takia kuultiin harmittavan vähän Apollon vastalauseita. En tosin valita, sillä sen verran hauskaa puuhaa hermostuneiden liikkeiden etsiminen oli. Joissain tapauksissa hankalaa, mutta ei olisi ollut hauskaa, jos kaikki olisi ollut liian selviä.

Hieno peli kylläkin, vaikka kolmannen tapauksen alussa kiinnostus lopahti hieman. Olihan sekin hieno tapaus, mutta jotenkaan ei jaksanut heti kiinnostaa niin paljon. Toivottavasti seuraava peli nousisi jopa Trials and Tribulationsin yläpuolelle tai tasolle, mutta se taitaa olla turha toive. ;)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 13.03.2008 19:14
Toivottavasti seuraava peli nousisi jopa Trials and Tribulationsin yläpuolelle tai tasolle, mutta se taitaa olla turha toive. ;)
Minusta AJ-trilogialla (?) on hyvät mahdollisuudet nousta PW-trilogian yläpuolelle (kokonaisuutena). Apollo Justice on ainakin minun  mielestäni selkeästi parempi kuin Phoenix Wright 1 oli trilogian aloituskappaleena ja se ei häviä kovinkaan pahasti T&T:lle (varsinkin viimeisen tapauksen rakenne on aivan loistava, melkein yhtä hyvä kuin PW3:n viimeisen, siihen kun vielä lisätään "tutoriaali"-tapauksen monimutkaisuus verrattuna aikaisempiin ykköskeisseihin, niin on jo hyvä peli kasassa). Tosiaan, ainut syy miksi PW3 voittaa AJ:n on AJ:n kaksi keskimmäistä tapausta. Eivät ne huonoja ole, mutta jotenkin ne eivät vain yllä aivan parhaimpien tapausten tasolle. Ovat juuri PW1:n tasoisia juttuja.

Jos nyt AJ-trilogiakin noudattaisi suurin piirtein samaa kaavaa kuin PW kolmikko (eka aloittaa vahvasti, toka pieni notkahdus, kolmas = paras), niin kolmannella Apollo Justicella olisi sinänsä mahdollisuus olla paras kaikista, jos se on suhteessa yhtä suuri parannus aikaisempiin kuin PW3 oli verrattuna PW 1&2:en. Toisaalta - olettaen että Capcom on ottanut oppia Justice For Allista - AJ2:kin voisi jo ylittää T&T:n, jos vain parantavat AJ1:stä entisestään (ei niin paljoa pelkkää uusien päähahmojen esittelyä, vaan kunnon tykitystä alusta saakka). Varsinkin jos (lopun perusteella) aloittavat pelien läpi jatkuvan juonikuvioiden käsittelemisen ihan kunnolla jo toisessa osassa sekä kehittävät enemmänkin AJ1:n viimeisen tapauksen kaltaisia monimutkaisia oikeusjuttuja.



Siitä olen samaa mieltä, että nuo tieteelliset tutkimukset oltaisiin voitu tehdä paremmin ja toivottavasti AJ2 parantaakin tästä osasta huomattavasti. Tällaisenaan pelaajalle ei annettu tarpeeksi vapautta, vaan pideltiin koko ajan kädestä kiinni.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 13.03.2008 22:05
Meh, ei tämä ekaa Phoenixia voita millään(niinno, mun mielestä T&T:kin ohitti sen vain karvan tahi parin mitalla), edes vaikka täältäkin tippuu isot pisteet rohkeasta ja monipolvisesta ekasta keissistä. Kokonaisuus puhuu painavasti, ja sarjan aloittaja nyt vaan on uskomattoman tasapainoinen ja aikaa kestävä kokonaisuus.

Tämä ei muuta sitä, että Apollo oli pirun hyvä peli, mutta isoveikka on vielä voittamatta. Ja helposti. Jatkolle tämä lupaa silti hyvää, ja tietyin parannuksin seuraavat osat voivat pyöräyttää asian päälaelleen. Niin ainakin sopii toivoa.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 13.03.2008 22:42
Toivottavasti seuraava peli nousisi jopa Trials and Tribulationsin yläpuolelle tai tasolle, mutta se taitaa olla turha toive. ;)
Minusta AJ-trilogialla (?) on hyvät mahdollisuudet nousta PW-trilogian yläpuolelle (kokonaisuutena).
En mä oikein tiedä. Lähinnä tarkoitin sitä, että T&T on kuitenkin sen verran loistava peli ihan kaikilta osa-alueilta hahmokaartista juoneen ja dialogiin, että sitä on aika paha voittaa. Edes koko pelisarhan paras keissi, JFA:n päätöstapaus, ei T&T:tä voita, sillä se on sen verran ehyt ja loistava kokonaisuus, ettei parempaa edes uskalla ajatella. AJ:AA oli kyllä juoneltaan hyvä, mutta jotain jäin kaipaamaan. Seuraava peli saattaa nousta T&T:n tasolle, mutta epäilen kyllä, koska Phoenixin kolmas on edelleen minulle kaikkein rakkain, enkä uskalla ajatella jonkin muun saman pelisarjan pelin nousevan sen yläpuolelle. Toki se olisi aina toivottavaa. :P

Meh, ei tämä ekaa Phoenixia voita millään(niinno, mun mielestä T&T:kin ohitti sen vain karvan tahi parin mitalla), edes vaikka täältäkin tippuu isot pisteet rohkeasta ja monipolvisesta ekasta keissistä. Kokonaisuus puhuu painavasti, ja sarjan aloittaja nyt vaan on uskomattoman tasapainoinen ja aikaa kestävä kokonaisuus.
Olihan ensimmäinen Ace Attorney toki legendaarinen peli, mutta ei se kyllä ihan niin hyvä ollut. Ei se kaukana T&T:stä ole, mutta sanoisin kyllä Apollon debuutin olevan samalla tasolla.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 13.03.2008 23:39
Lainaus
Meh, ei tämä ekaa Phoenixia voita millään
Eh? AJ:sta paistaa läpi kehittäjien aikaisemmista peleistä saama kokemus ja jo siksi se voittaa "alkeellisemman" PW1:n. PW1:ssä ei ole yhtäkään tapausta joka yltäisi tuon AJ:n 4. jutun tasolle. Kaikki ne ovat PW1:ssä yksinkertaisempia ja siten myös tietyllä tapaa "huonompia". Kehittäjät eivät vain ole vielä tajunneet mitä kaikkea tällaisessa oikeussalidraamassa voikaan tehdä. Edgeworth on ainut asia missä PW voittaa AJ:n, toisaalta AJ kompensoi tuota monella muulla tapaa.

Ettet vain kärsisi ns. "eka-on-paras" syndrooman aiheuttamista harhaluuloista.  :P

Lainaus
Edes koko pelisarhan paras keissi, JFA:n päätöstapaus, ei T&T:tä voita
Voisin ihan vaan kysyä, miksi sinusta JFA:n päätöstapaus on paras? Kuitenkin T&T:n vastaava on niin paljon paremmin rakennettu kokonaisuus (siinä ei esim. ole niitä JAF:sta turhankin paljon löytyviä epäselviä "tiedän mikä mättää, mutta peli tekee vaikeaksi tietää missä vaiheessa pitäisi esittää mitäkin" epäloogisuuksia ja muutenkin T&T4:n rakenne on mitä nerokkain). Puhumattakaan siitä, että Franziska on helvetin ärsyttävä ja Godot on Super Cool.  8)

Lainaus
T&T on kuitenkin sen verran loistava peli ihan kaikilta osa-alueilta hahmokaartista juoneen ja dialogiin
Eipä tuon AJ1:kään hahmokaarti huono ole. Ja kuten olen jo varmaankin useamman kerran sanonut, ei ole yllättävää että T&T voittaa AJ:n hahmokaartin osalta. T&T nojaa kuitenkin hyvin pitkälti kahdesta aikaisemmasta pelistä tuttuun hahmokavalkaadiin, joihin on muodostunut jos jonkin sorttista tunnesidettä. Siitä on uuden trilogian ensimmäisen osan vaikea pistää paremmaksi. Siksi sanoinkin, että AJ trilogialla on mahdollisuus olla PW-trilogiaa parempi. Jos AJ3 olisi tosiaan samalla tapaa trilogian huippukohta kuin PW3, niin sillä onkin sitten jo potentiaalia olla ihan selkeästi koko sarjan paras osa. Tällöin oletan tietysti, että hahmoihin saadaan koko trilogian läpi samalla tavalla syvyyttä kuin PW:ssäkin. Onhan sekin tietysti täysin mahdollista, että Capcom kaikessa suuruudenhulluudessaan kusee kaiken. Tuota vaihtoehtoa en halua edes ajatellakaan. :)

Ja AJ:n dialogihan on käännöksen osalta huomattavasti parempaa kuin T&T:ssä, kiitos Alexander O. Smithin osallistumisen. Orly on käännöksen suurin heikkous, mutta annettakoon se anteeksi, kun Smith tiimeineen on tehnyt muuten niin erinomaista työtä ;)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 14.03.2008 00:26
Lainaus
Meh, ei tämä ekaa Phoenixia voita millään
Eh? AJ:sta paistaa läpi kehittäjien aikaisemmista peleistä saama kokemus ja jo siksi se voittaa "alkeellisemman" PW1:n. PW1:ssä ei ole yhtäkään tapausta joka yltäisi tuon AJ:n 4. jutun tasolle. Kaikki ne ovat PW1:ssä yksinkertaisempia ja siten myös tietyllä tapaa "huonompia".
PW:AA:ssa ei yhtään tapausta, joka yltäisi AJ:n viimeisen keissin tasolle? Anteeksi vain, mutta on pakko  olla eri mieltä. Rise from the Ashes on ihan älyttömän loistava tapaus. Joo, tiedetään, se tehtiin ihan vartavasten DS-versiota varten, mutta kyllä neljäskin tapaus oli loistava. Ehdottomasti samaa tasoa Turnabout Successionin kanssa.

Lainaus
Lainaus
Edes koko pelisarhan paras keissi, JFA:n päätöstapaus, ei T&T:tä voita
Voisin ihan vaan kysyä, miksi sinusta JFA:n päätöstapaus on paras? Kuitenkin T&T:n vastaava on niin paljon paremmin rakennettu kokonaisuus (siinä ei esim. ole niitä JAF:sta turhankin paljon löytyviä epäselviä "tiedän mikä mättää, mutta peli tekee vaikeaksi tietää missä vaiheessa pitäisi esittää mitäkin" epäloogisuuksia ja muutenkin T&T4:n rakenne on mitä nerokkain). Puhumattakaan siitä, että Franziska on helvetin ärsyttävä ja Godot on Super Cool.  8)
Ennen kaikkea tunnelma ja juoni tekivät kyseisestä tapauksesta parhaan mahdollisen. Myönnän, että Mayan kidnappaus-hässäkkä oli aika kliseinen, kun ei tyttö osaa olla joutumatta vaaroihin, mutta siinä silti luotiin mahdottoman hyvää tunnelmaa, etenkin kun koko tapaus oli toivoton. Selkääni pitkin valuivat hikipisarat, kun tätä pelasin, ja sitä ei tosiaankaan ole muiden tapausten kohdalla tapahtunut.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Lainaus
Lainaus
T&T on kuitenkin sen verran loistava peli ihan kaikilta osa-alueilta hahmokaartista juoneen ja dialogiin
Eipä tuon AJ1:kään hahmokaarti huono ole. Ja kuten olen jo varmaankin useamman kerran sanonut, ei ole yllättävää että T&T voittaa AJ:n hahmokaartin osalta. T&T nojaa kuitenkin hyvin pitkälti kahdesta aikaisemmasta pelistä tuttuun hahmokavalkaadiin, joihin on muodostunut jos jonkin sorttista tunnesidettä. Siitä on uuden trilogian ensimmäisen osan vaikea pistää paremmaksi.
Sanoinko, että AJ:AA:n hahmokaarti olisi ollut huono? En todellakaan. Trials and Tribulationsistä ei vain löytynyt yhtään hahmoa, joka olisi jollain tasolla minulla ärsyttänyt. AJ:ssa taas oli Wesley Stickler. Kyllä uusimmassa pelissä on ihan kiitettävästi hyviä hahmoja, mutta ei niistä kukaan vedä vertoja Luke Atmeylle, Ron DeLitelle, Dahlialle, Godotille, Jean Armstrongille, Irikselle, Terry Fawlesille tai Furio Tigrelle. Ei siinä ollut mitään tekemistä vanhoilla hahmoilla, vaikkakin Mayan läsnäolo oli erittäin mukavaa. AJ:sta taas ei Apollon, Trucyn, Phoenixin, Eman ja Klavierin lisäksi löydy paljon loistavia hahmoja. Wocky on yksi ainoista, joista pidän ihan tosissani.

Ja mielipideasioitahan nämä vain ovat, eikö niin? ;)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 14.03.2008 01:36
Lainaus
Meh, ei tämä ekaa Phoenixia voita millään
Eh? AJ:sta paistaa läpi kehittäjien aikaisemmista peleistä saama kokemus ja jo siksi se voittaa "alkeellisemman" PW1:n. PW1:ssä ei ole yhtäkään tapausta joka yltäisi tuon AJ:n 4. jutun tasolle. Kaikki ne ovat PW1:ssä yksinkertaisempia ja siten myös tietyllä tapaa "huonompia".
PW:AA:ssa ei yhtään tapausta, joka yltäisi AJ:n viimeisen keissin tasolle?
Nii-in. Ei ole.

Lainaus
Anteeksi vain, mutta on pakko  olla eri mieltä. Rise from the Ashes on ihan älyttömän loistava tapaus.
Olihan se loistava, mutta jossain mielessä silti irrallinen kokonaisuus. Toki SL-9 tapaus liitti kaiken yhteen, mutta murhaaja ja syytetty tuntuivat tietyllä tapaa etäisiltä. Minä en vain saanut aivan samanlaisia kiksejä Rise From The Ashesista kuin Successionista.

Lainaus
Joo, tiedetään, se tehtiin ihan vartavasten DS-versiota varten, mutta kyllä neljäskin tapaus oli loistava. Ehdottomasti samaa tasoa Turnabout Successionin kanssa.
Eipä oikeastaan. Juonen tasolta melkein, mutta rakenteeltaan oli paljon suoraviivaisempi eikä läheskään niin kekseliäs. Menee mielestäni niin, että Turnabout Goodbye oli juoneltaan lähes yhtä hyvä kuin AJ:n viimeinen tapaus, mutta tapauksen rakenne oli liian yksinkertainen. Toisaalta taas RFTA oli tapauksen rakenteelta hyvinkin lähellä AJ:n 4. jutun tasoa, mutta juoni jäi hieman heikommaksi. Lana jätti syyttömänä syytettynä jotenkin kylmäksi siinä missä Vera oli hyvin sympaattinen hahmo, jota halusi puolustaa. Ne hänen piirrokset...  ;D

Lainaus
Lainaus
Lainaus
Edes koko pelisarhan paras keissi, JFA:n päätöstapaus, ei T&T:tä voita
Voisin ihan vaan kysyä, miksi sinusta JFA:n päätöstapaus on paras? Kuitenkin T&T:n vastaava on niin paljon paremmin rakennettu kokonaisuus (siinä ei esim. ole niitä JAF:sta turhankin paljon löytyviä epäselviä "tiedän mikä mättää, mutta peli tekee vaikeaksi tietää missä vaiheessa pitäisi esittää mitäkin" epäloogisuuksia ja muutenkin T&T4:n rakenne on mitä nerokkain). Puhumattakaan siitä, että Franziska on helvetin ärsyttävä ja Godot on Super Cool.  8)
Ennen kaikkea tunnelma ja juoni tekivät kyseisestä tapauksesta parhaan mahdollisen. Myönnän, että Mayan kidnappaus-hässäkkä oli aika kliseinen, kun ei tyttö osaa olla joutumatta vaaroihin, mutta siinä silti luotiin mahdottoman hyvää tunnelmaa, etenkin kun koko tapaus oli toivoton. Selkääni pitkin valuivat hikipisarat, kun tätä pelasin, ja sitä ei tosiaankaan ole muiden tapausten kohdalla tapahtunut.
Olihan T&T:n viimeisessäkin jutussa Maya pulassa. Paljon enemmän minä vuodatin sen aikana kyyneleitä kuin toisessa osassa, jossa kuitenkin näytettiin välillä miten menee ja melkein koko ajan oli selvää, että Maya oli kunnossa. Tuolla murhaajalla ei ollut periaatteessa mitään syytä tappaa Mayaa siinä missä Bridge to the Turnaboutin murhaajalla oli vaikka kuinka monta motiivia ja tuhottomasti aikaa viillellä Maya poikki ja pinoon.


Lainaus
Ja hei, olihan Franziskakin T&T:nkin loppukeississä
Oli oli, mutta ei läheskään niin rasittavana. Minulle yhdistelmä Franziska + epäloogiset kohdat JFA:ssa melkein pilasivat koko pelin. Onneksi muistakin osista tuttu laatu loisti kaiken sen paskankin läpi. Kolmannessa osassa Franziskan ärsyttävää piiskanheiluttelua ja uhoamista oltiin vähennetty huomattavasti ja hän oli miellyttävämpi persoona. Kuitenkin, hän on PW-trilogian ja vielä AJ:nkin jälkeen pelisarjan huonoin syyttäjä.



Lainaus
Lainaus
Lainaus
T&T on kuitenkin sen verran loistava peli ihan kaikilta osa-alueilta hahmokaartista juoneen ja dialogiin
Eipä tuon AJ1:kään hahmokaarti huono ole. Ja kuten olen jo varmaankin useamman kerran sanonut, ei ole yllättävää että T&T voittaa AJ:n hahmokaartin osalta. T&T nojaa kuitenkin hyvin pitkälti kahdesta aikaisemmasta pelistä tuttuun hahmokavalkaadiin, joihin on muodostunut jos jonkin sorttista tunnesidettä. Siitä on uuden trilogian ensimmäisen osan vaikea pistää paremmaksi.
Sanoinko, että AJ:AA:n hahmokaarti olisi ollut huono?
Et, mutta en minäkään sanonut, että sinä olisit sanonut niitä huonoiksi. Kunhan vain huomautin. ;)

Lainaus
Luke Atmeylle, Ron DeLitelle, Dahlialle, Godotille, Jean Armstrongille, Irikselle, Terry Fawlesille tai Furio Tigrelle.
Tjaah, minä taas en välittänyt Luke Atmeystä tai Furio Tigrestä yhtään, Armstrongkin aiheuttaa lähinnä puistatuksia (mutta niin kait on tarkoituskin ;D ). Itse tapaukset olivat mitä mainioimpia, mutta hahmoina nuo kaksi ovat ehkäpä koko pelisarjan heikoimpia.

Lainaus
Ei siinä ollut mitään tekemistä vanhoilla hahmoilla, vaikkakin Mayan läsnäolo oli erittäin mukavaa. AJ:sta taas ei Apollon, Trucyn, Phoenixin, Eman ja Klavierin lisäksi löydy paljon loistavia hahmoja. Wocky on yksi ainoista, joista pidän ihan tosissani.
Minusta tässäkin oli tuttuun tapaan monta erinomaista sivuhenkilöä. Vera ja hänen isä, Olga Orly (nimestä huolimatta :P ), Plum, "Big Wins", Eldoon, Machi ja Spark olivat kaikki omalla tavallaan pidettäviä hahmoja. Wesley Sticklerkin oli mitä hulvattomin hahmo.  :lol: Jos nyt oikeasti pitäisi huono tyyppi nimetä, niin sitten juurikin Wocky. Samalla tavalla ärsyttävän koppava ääliö kuin Tigrekin. :p Tosin loppupuolella tästäkin tuli ihan inhimillinen hahmo. Suurimman osan tapauksesta hän oli kuitenkin lähinnä vain rasittava idiootti, jonka olisi toivonut pitävän suunsa kiinni useamminkin.

Lainaus
Ja mielipideasioitahan nämä vain ovat, eikö niin? ;)
Jotkut ovat, jotkut eivät. ;)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 14.03.2008 02:16
Lainaus
Anteeksi vain, mutta on pakko  olla eri mieltä. Rise from the Ashes on ihan älyttömän loistava tapaus.
Olihan se loistava, mutta jossain mielessä silti irrallinen kokonaisuus. Toki SL-9 tapaus liitti kaiken yhteen, mutta murhaaja ja syytetty tuntuivat tietyllä tapaa etäisiltä. Minä en vain saanut aivan samanlaisia kiksejä Rise From The Ashesista kuin Successionista.
Irrallisuus johtui aika varmasti siitä, ettei kyseiseen keissiin ollut mitään viittauksia ennen Apollo Justicea. RFTA:sta taas löytyy vaikka miten monta viittausta Phoenix Wright -trilogian eri keisseihin. En ole kyllä samaa mieltä murhaajan ja syytetyn etäisyydestä. Molemmat olivat hienoja hahmoja ja molempien kanssa oltiin tekemisissä. On totta, ettei Phoenixillä ollut heihin lämpimiä vlejä, mutta olisiko sitten ollut parempi, jos he olisivat olleet tämän parhaita ystäviä?

Lainaus
Eipä oikeastaan. Juonen tasolta melkein, mutta rakenteeltaan oli paljon suoraviivaisempi eikä läheskään niin kekseliäs. Menee mielestäni niin, että Turnabout Goodbye oli juoneltaan lähes yhtä hyvä kuin AJ:n viimeinen tapaus, mutta tapauksen rakenne oli liian yksinkertainen. Toisaalta taas RFTA oli tapauksen rakenteelta hyvinkin lähellä AJ:n 4. jutun tasoa, mutta juoni jäi hieman heikommaksi. Lana jätti syyttömänä syytettynä jotenkin kylmäksi siinä missä Vera oli hyvin sympaattinen hahmo, jota halusi puolustaa. Ne hänen piirrokset...  ;D
Rakenteen voi hyvin antaa anteeksi, etenkin kun ottaa huomioon, että puhumme ihka ensimmäisestä pelistä, joka vieläpä tuli GBA:lle. Ei siihen olisi enää hirveän paljon mahtunut lisää sisältöä, sillä juurikin tilanpuutteen takia kehittäjät poistivat muutaman Grossberg-spriten pelistä. Ja kuten sanoin, peli oli ensimmäinen, eikä tekijöillä ollut vielä kauheasti kokemusta oikeussalidraaman tekemisestä. Itse asiassa pelin ei alunperin edes pitänyt olla oikeussaliin sijoittuva, vaan jonkinnäköinen peli, jossa on teemana turnabout, eli täyskäännös. Sen takia ymmärtääkin, ettei tekijät tuolloin vielä osaanneet tehdä muiden pelien kaltaisia hyperkeissejä.

Lainaus
Olihan T&T:n viimeisessäkin jutussa Maya pulassa. Paljon enemmän minä vuodatin sen aikana kyyneleitä kuin toisessa osassa, jossa kuitenkin näytettiin välillä miten menee ja melkein koko ajan oli selvää, että Maya oli kunnossa. Tuolla murhaajalla ei ollut periaatteessa mitään syytä tappaa Mayaa siinä missä Bridge to the Turnaboutin murhaajalla oli vaikka kuinka monta motiivia ja tuhottomasti aikaa viillellä Maya poikki ja pinoon.
Oli oli, mutta siinä vaiheessa se alkoi jo käydä naurettavaksi. Taisi olla neljäs tapaus, jossa Maya on hädässä, mikä kyllä tuntui aika kulutetulta. Eipä sillä, hieno tapaushan tuokin oli, mutta ei minusta kyllä yhtään niin upea kuin JFA:n lopetus. Siitä puuttui niin paljon.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Lainaus
Lainaus
Ja hei, olihan Franziskakin T&T:nkin loppukeississä
Oli oli, mutta ei läheskään niin rasittavana. Minulle yhdistelmä Franziska + epäloogiset kohdat JFA:ssa melkein pilasivat koko pelin. Onneksi muistakin osista tuttu laatu loisti kaiken sen paskankin läpi. Kolmannessa tapauksessa Franziskan ärsyttävää piiskanheiluttelua ja uhoamista oltiin vähennetty huomattavasti ja hän oli miellyttävämpi persoona. Kuitenkin, hän on PW-trilogian ja vielä AJ:nkin jälkeen pelisarjan huonoin syyttäjä.
Mun mielestä Franziska ei missään vaiheessa ollut rasittava, vaikken kyllä voi sanoa pitäneeni hänestä. Ärsyttävä itseriittoinen nainen, mutta ei hän silti vaikuttanut minuun negatiivisesti, toisin kuin vaikkapa Pearl. Noh, jokaisella on kuitenkin omat mielipiteensä.

Lainaus
Lainaus
Luke Atmeylle, Ron DeLitelle, Dahlialle, Godotille, Jean Armstrongille, Irikselle, Terry Fawlesille tai Furio Tigrelle.
Tjaah, minä taas en välittänyt Luke Atmeystä tai Furio Tigrestä yhtään, Armstrongkin aiheuttaa lähinnä puistatuksia (mutta niin kait on tarkoituskin ;D ). Itse tapaukset olivat mitä mainioimpia, mutta hahmoina nuo kaksi ovat ehkäpä koko pelisarjan heikoimpia.
Mä en oikeasti ymmärrä suo. Luke Atmeyhän oli loistava hahmo, aivan legendaarisen hauska vieläpä. Sanoisin, että heikompiakin hahmoja kyllä löytyy, vai väitätkö, että esimerkiksi Penny Nickels tai Cody Hackins olisivat parempia?

Lainaus
Minusta tässäkin oli tuttuun tapaan monta erinomaista sivuhenkilöä. Vera ja hänen isä, Olga Orly (nimestä huolimatta :P ), Plum, "Big Wins", Eldoon, Machi ja Spark olivat kaikki omalla tavallaan pidettäviä hahmoja. Wesley Sticklerkin oli mitä hulvattomin hahmo.  :lol: Jos nyt oikeasti pitäisi huono tyyppi nimetä, niin sitten juurikin Wocky. Samalla tavalla ärsyttävän koppava ääliö kuin Tigrekin. :p Tosin loppupuolella tästäkin tuli ihan inhimillinen hahmo. Suurimman osan tapauksesta hän oli kuitenkin lähinnä vain rasittava idiootti, jonka olisi toivonut pitävän suunsa kiinni useamminkin.
Nyt kyllä huvittaa. Wesley Sticklerkö ei sitten ollut koppava ääliö?

Lainaus
Lainaus
Ja mielipideasioitahan nämä vain ovat, eikö niin? ;)
Jotkut ovat, jotkut eivät. ;)
:lol:


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 14.03.2008 03:15
Lainaus
mutta olisiko sitten ollut parempi, jos he olisivat olleet tämän parhaita ystäviä?
Ei. Ymmärrän sinänsä, että Lanalla oli omat salaisuutensa eikä hän halunnut niiden paljastuva, mutta minua tuollainen "Haista Vee, mä haluun olla syyllinen" asenne ei lämmittänyt, olipa se tarinan kannalta kuinka perusteltua tahansa.

Lainaus
Wesley Sticklerkö ei sitten ollut koppava ääliö?
Ei ärsyttävällä tavalla. :P Koko hahmon olemus oli jotenkin koominen. Itsevarma, mutta ei sinänsä Wockyn tavoin päällekäyvän punk-ass-matafaka koppava. Ja minkälaiseksi henkilöksi hän paljastuikaan.  :lol:


JAF:n viimeisessä tapauksessa oli tosiaan parasta tuo, että

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Muuten sekään ei yltänyt monimutkaisuudessaan aivan BTTT:n tasolle. Muttajooh, ilmiselvästi meillä on eri mielipiteet siitä mikä tekee omasta lempitapauksesta erityisen hyvän. Voin ehkä jollain etäisellä tavalla ymmärtää, jos JAF4:sta pitää T&T5:n parempana (minulle T&T5 vaan oli niin tunteita herättävä kokemus ja oli muutenkin niin monipuolista vääntöä, ettei mikään muu ole yltänyt sen tasolle), muttamutta... Jokainen tyylillään. :)



Ihan vain mainitakseni, ei kannata menettää toivoaan, ettei saisi ikinä kätösiinsä Gyakuten Saiban Meets Orchestra -levyä. Joskus viime vuoden puolella Capcom ilmoitti tuovansa sen myös Pohjois-Amerikkaan nimellä Ace Attorney Meets Orchestra. Tämä tapahtui tosin jo heinäkuussa '07 eikä asiasta ole kuulunut sen jälkeen yhtään mitään. Toivottavasti eivät nyt vain ole menneet perumaan suunnitelmia julkaista sitä lännessäkin.

Kuitenkin, hyvällä tuurilla tuotakin saa sitten jossain vaiheessa ehkä jostain Amazon.comista tai vastaavasta ihan siedettävään hintaan (varsinkin nykyään, kun dollarin kurssi on mitä on).



Ja muuten, onko kukaan nähnyt näitä?

Phoenix Wright Remaken Tokyo Game Show'ssa aikoinaan näytetty parodiamainen promo (ääninäytelty ja kaikkee):
http://www.youtube.com/watch?v=jns2Dlv9S9w

Suzumiya Haruhi Phoenix Wright  parodia (huomatkaa hahmojen poseeraukset):
http://www.youtube.com/watch?v=p1XZLLnzBfo&feature=related

Ja Youtubesta löytyi tällainenkin:
http://www.youtube.com/watch?v=fAK6WkPBh8c&feature=related

eli jonkin sortin Suzumiya Haruhi -aiheinen pervoilupeli, joka pelittää samalla tavalla kuin Ace Attorney -sarjan pelit.  :lol: Kaikkea sitä...


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: despo - 14.03.2008 13:30
Tuli vain mieleen tätä ketjua lueskellessa, että alkaa näyttää pikkasen järkyttäviltä nuo teitin viestit. Eihän kukaan jaksa lukea tuommoisia  ;D

Sen verran kuitenkin osui silmiini tuosta lopusta, että päätin noiden videoiden innoittamana ruveta katsomaan Suzumiya Haruhia uudestaan läpi. Viime kerrasta onkin jo toista vuotta aikaa. Helvetin hyvä muuten toi Ace Attorney- parodia, itse en viimeksi edes hokannut. En kyllä ole varma, olinko edes tutustunut koko pelisarjaan vielä silloin.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 14.03.2008 23:36
Mäkin hajosin tähän quote-akrobatiaan. Vähän kuin pahimpien(parhaimpien?) Neonomide-postien lukeminen back in the day. Nyt vain sivistyssanaston korvaavat lyhennesekamelska. PW, AJ, JFA, T&T, HC, TJ, RFTA, FVK, NAFTA, EFTA, NATO, come on! :lol:


Ettet vain kärsisi ns. "eka-on-paras" syndrooman aiheuttamista harhaluuloista.  :P
Muuten hyvä kierto, mutta ottaen huomioon ettei eka ole paras, niin todennäköisesti en. ;)

Verraten Apolloon, ekassa Phoenixissa(ja koko alkuperäisessä trilogiassa samoin tein) on hienoa se, että siinä saa ihan oikeasti olla niskan päällä. Tai ehkä se on väärin sanottu, sillä Iso-P on suurimman osan ajasta ihan pihalla(jolloin lopputulosta, eli totuutta ajatellen, ovat kyllä kaikki muutkin), ja Mia joutuu vinkkaamaan ajoittain oikeaan suuntaan, mutta noin niinkuin basically se on silti pelaaja itse joka saa/joutuu keksimään kaikki ne out-there ratkaisut ja livahtamaan kiperistä tilanteista. Juuri sopivaa veitsenterällä keikkumista, jatkuvia yllätyksiä ja aivomyrskyilyä.

Apollossa ajoittain suorastaan vihasin Phoenixiä, jolla tuntuu olevan kaikki avaimet, joka ei kerro tasan mitään, ja jota ilman Apollosta ei olisi mihinkään. Ja ylipäätänsä kaikki tietävä, tajuavat ja hoksaavat pelaajaa enemmän. Klavierkin tarttui monesti ristiriitoihin, jotka olivat sen keissille vahingollisia, kun Apollo kerran oli jo luovuttanut. Eivätkä nämä olleet mitään mahdottomia pattitilanteita, mitä monasti aiemmin oltiin nähty. Aiemmissa peleissä vastapuoli ei noin vain tarjoillut ratkaisuja(joka vielä dramatisoitiin sanoiksi Phoenixin ja Edgeyn keskinäisestä luottamuksesta totuuden etsimisessä vissiin Justice For Allissa, hieno hetki se). Apollon ehdottomasti paras hetki olikin, kun seitsemän vuoden mysteerin palaset sai ihan itse koota yhteen(olkootkin ettei osio ollut millään lailla looginen).

Onnistumisen huuman vähyys/turhautumisen paljous jättää siis Apollon ekan Phoenixin jälkeen. Vaikka eipä silti, ovat ekan osan keissitkin rautaa, ja siitä löytyy tiukin hahmokaarti(noniin, nyt päästiin nostalgiaan). Ei Apollon tässä seurassa silti hävetä tarvitse, sillä tiukka peli sekin on.



Niin, ja Jean Armstrongin soisi jäävän pelaamisen historiaan. Äijän(?) esittely aiheutti suurimman posahduksen koskaan ikinä. :lol:


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 19.03.2008 16:02
Lainaus
Apollossa ajoittain suorastaan vihasin Phoenixiä, jolla tuntuu olevan kaikki avaimet, joka ei kerro tasan mitään, ja jota ilman Apollosta ei olisi mihinkään.
Miten niin? Mielestäni Apollo on paljon aggressivisempi ja itsevarmempi kuin Phoenix oikeastaan ikinä oli (AJ:n lyhyt Wrightilla pelattava pätkä näyttää hänet itsevarmempana kuin hän ikinä oli aikaisemmissa peleissä) ja vaikka Phoenix pihtaakin tältä tietoa (ja hyvistä syistä), ei Apollo ole oikeastaan missään vaiheessa täysin Phoenixin armoilla, saatika sitten ettei hänestä olisi mihinkään ilman Phoenixiä. Sitä paitsi, aivan samalla tavalla aikaisemmissakin osissa useat hahmot ovat usein tyyliin "mä tiedän mutten kerro, päättele ite".

Mitä tulee siihen, ettei Apollossa olisi muka samanlaisia veitsenterätilanteita kuin ennen, niin sanoisin, että sinänsä siinä kyllä on niitä, mutta AJ on ehkä hitusen helpompi kuin aikaisemmat pelit, joten samantyyliset tilanteet eivät tunnu niin ahdistavilta kuin aikaisemmissa peleissä. Klavierkin auttaa Apolloa vain silloin, kun itsekin huomaa totuuden olevan aivan jotain toista kuin mitä todistaja väittää. Epäselvät tilanteet täytyy kyllä todistaa edelleen ja hän pistää kyllä hanttiin jos Apollon jutuissa on minkäänlaisia aukkoja, mutta kun Gavinille paljastuu asioiden todellinen laita, niin hänkin käyttäytyy kuten Edgeworth alkaa käyttäytyä ekan PW:n viimeisessä tapauksessa, eli hän haluaa saada tietää totuuden ja toki samalla auttaa myös Apolloa kerran tai pari.




Ihan vain muuten kiinnostaisi tietää, mitä ajattelette siitä minkälaisia mahdollisia juonikuvioita tulevissa peleissä tulee olemaan? Jos nyt muutaman listaa, niin ainakin:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Nuo nyt tulevat ainakin äkkiseltään mieleen. Mielipiteitä?

Entäs mitä hahmoja uskotte näkevänne tulevaisuudessakin? Ainakin Spark vaikuttaa sellaiselta hahmolta, jonka sijoittaminen uuteen peliin olisi täysin luonnollista. Emakin tulee luonnollisesti varmaankin korvaamaan edelleen Gumshoen, jonka toivon kuitenkin näkeväni jossain muodossa tulevissa peleissä. Kaikista tärkeintä olisi tietenkin tietää onko Gumshoe enää yhdessä Maggeyn kanssa!



ps.
Lainaus
Nyt vain sivistyssanaston korvaavat lyhennesekamelska. PW, AJ, JFA, T&T, HC, TJ, RFTA, FVK, NAFTA, EFTA, NATO, come on!
Hei mää käytin ees aluksi pelien/keissien koko nimiä, jos ei jälkeenpäin tajua mikä tarkoitti mitäkin niin sitten voi vain syyttää itseään. ;) Jälkeenpäin on vaan helpompi käyttä lyhenteitä eikä aina tarvitse kirjoittaa Ace Attorney Phoenix Wright: Justice For All kaltaisia nimihirviöitä uudestaan. :)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 20.03.2008 13:11
Miten niin?
En mä oikein saa siitä kiinni, mutta sellainen fiilis mulla oli. Melko suuren osan peliajasta vieläpä. Ei Phoenixkaan tietty ole ollut mikään egoisti, mutta ero on siinä, että se pääsi aikanaan yllättämään useammin. Pärjäsi useammin omilla ansioillaan. Mainitsemasi helppous on varmasti myös osasyyllinen. Tunnelma on aina monen asian summa.

Tai sitten mulla on vaan joku hätänä... ;)

Jälkeenpäin on vaan helpompi käyttä lyhenteitä eikä aina tarvitse kirjoittaa Ace Attorney Phoenix Wright: Justice For All kaltaisia nimihirviöitä uudestaan. :)
Itsehän suosin puolipitkiä ilmauksia, tässä tapauksessa Phoenix 2. Simple. 8)

Ihan vain muuten kiinnostaisi tietää, mitä ajattelette siitä minkälaisia mahdollisia juonikuvioita tulevissa peleissä tulee olemaan?
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Turilas - 22.03.2008 17:08
Äsken sain Apollo Justicen pelattua läpi. Pureudutaanpa ensin hahmoihin:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Sitten tarina:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Mitä sitten odottaisin sarjan seuraavalta osalta?

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Tzibo - 22.03.2008 22:45
Noniin. Apollo on nyt läpi. Vois tähän varmaankin jotain fiiliksiä pistää... Tehdään se samalla lailla kuin Turilas, hänen tapansa oli sen verran simppeli. : )

Älä lue jos vika keissi ei ole läpi!

Eli, hahmot:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Juoni...

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Odotuksia Gyakuten 5:n suhteen...

Spoileri (osoita katsoaksesi)



Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 23.03.2008 02:23

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 09.04.2008 21:59
Edgeworth saa oman pelinsä:

http://kotaku.com/377663/phoenix-wright-spin+off-features-walking


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Lohari - 14.07.2008 14:23
Apollo Justice paukahti viime yönä läpi. Olihan tuo vika keissi taas jotain aivan uskomatonta, vaikka Trials and Tribulations'n vastaavalle ainakin omassa järjestyksessä häviääkin. :o

Tuli pidettyä joku parin-kolmen kuukauden tauko tuossa ennen viimeistä keissiä, joten pelin alkuvaiheet eivät ihan tarkassa muistissa enää ole. Mutta kivasti nidottiin taas tapahtumia yhteen tuossa lopussa.

Hahmoista hyviä muistoja jäi ainakin Trucystä (My Panties!), Klavierista ja tietenkin vanhasta kunnon Phoenix Wrightistä. :P Vikan jutun Brushel oli taas yksi ärsyttävimmistä hahmoista ikinä, heti Larry Butzin jälkeen. X_X

Millonkas tälle on luvassa jatkoa, ja kai sitä tosiaan on luvassa? :)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 15.07.2008 12:01
No siis, jos luet minun viestini sinua ennen, niin siinähän linkitetään tuohon Perfect Prosecutor -pelistä kertovaan juttuun. Ei suoranaista jatkoa Apollon seikkailuille, mutta on se silti samaan pelimaailmaan sijoittuva julkaisu. Julkaisun luulisi tapahtuvan joskus syksyllä Japanissa ja toivottavasti mahdollisimman pian (2008 loppuun mennessä tai 2009 alkupuolella) Pohjois-Amerikassa. Se kertoo siis Edgeworthing seikkailuista. Aikajanalla se sijoittuu jonnekin Trials & Tribulationsin tietämille. En ole aivan varma tapahtuuko se ennen vai jälkeen kyseisen pelin. Toivottavasti jälkeen, niin että saisimme ehkä tietää mihin kaikki katosivat T&T:n ja Apollo Justicen välillä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 16.07.2008 01:25
No siis, jos luet minun viestini sinua ennen, niin siinähän linkitetään tuohon Perfect Prosecutor -pelistä kertovaan juttuun. Ei suoranaista jatkoa Apollon seikkailuille, mutta on se silti samaan pelimaailmaan sijoittuva julkaisu.
Capcom ilmoitti joskus neljännen pelin Japanin julkaisun jälkeen myös, että "Gyakuten Saiban 5 tullaan joskus julkaisemaan". Mitään muuta tietoa siitä ei ole tullut muutamaa huhua lukuunottamatta. Niiden mukaan peli olisi hyllytetty, mutta muistaakseni myöhemmin paljastettu nimenomaan huhupuheeksi.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 18.10.2008 01:11
http://www.gametrailers.com/player/41706.html

Uusi Gyakuten Kenji TGS 08 -traileri.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Tzibo - 18.10.2008 14:01
Ja sama enkunkielisillä subeilla.

http://uk.youtube.com/watch?v=2itd5Rs_cak


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 20.10.2008 09:19
Biisi oli korni, mutta eiköhän tästäkin pelistä silti irtoa riemua. Ympäriinsä kävely on sentään jotain, ellei se jokin osoittaudu olemaan täyttä paskaa. Toivottavasti ei.

Olisi kyllä kiva, jos jotenkin ihan oikeasti pelimallissakin olisi pesäero Saibaneihin, nyt kun kerta sivurairteille hyökitään. Jokos siitä oli faktaa, että mille seuduille aikajanaa tämä peli sijoittuu?


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 20.10.2008 11:35
Olisi kyllä kiva, jos jotenkin ihan oikeasti pelimallissakin olisi pesäero Saibaneihin, nyt kun kerta sivurairteille hyökitään.
Ilmeisesti onkin, sillä (mikäli olen käsittänyt oikein) PP:ssä ei ole ehkä ollenkaan oikeussaliosuuksia, vaan hommat hoidetaan täysin murhien tapahtumapaikoilla. Tuossa trailerissakin näkyy (käännetyssä paremmin) osa tuollaisesta (mahdollisen?) murhaajan ja Edgeworthin välisestä mielten taistosta.

Lainaus
Jokos siitä oli faktaa, että mille seuduille aikajanaa tämä peli sijoittuu?
+/- Trials & Tribulationsin.



E: Uudet skannit paljastavat erään ruoskanheiluttelijan paluun:
http://gonintendo.com/wp-content/uploads/081021nintendodream-01.jpg
http://gonintendo.com/wp-content/uploads/081021nintendodream-02.jpg


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Lanttu - 29.12.2008 02:37
Olen saanut lyhyen ajan sisään yliannostuksen parhautta. Pelasin siis kolmessa viikossa sekä Trials & Tribulationsin että Apollo Justicen ensimmäistä kertaa läpi. Mitään pidempiä jaaritteluja en jaksa alkaa kirjoittelemaan, sillä pelien ylistystä on jo tarpeeksi edellisissä viesteissä ollut.

Trials & Tribulations päätti trilogian hienosti sitoen kaikki langanpätkät luontevasti yhteen. Lisäksi pelin yhtenäisyys yllätti, sillä aiemmissa osissa keissit eivät liittyneet näin tiukasti toisiinsa. Viimeinen keissi saattaa hyvinkin olla koko sarjan paras, mutta en loppupeleissä ole kumminkaan varma, yltääkö se tunnetasolla aivan ensimmäisen osan neljännen tapauksen tasolle. Sama pätee koko peliin kokonaisuutenakin.

Apollo Justice tuntui ensimmäisen keissin alussa jopa melko pahalta pettymykseltä, mutta jo sen loppupuolella olinkin taas pahasti koukussa. Toinen tapaus taas laimensi fiiliksiä, eikä ainakaan vähiten totaalisen ärsyttävän Wockyn takia (ehkä ärsyttävin hahmo koko sarjan historiassa), vaan kyllä sekin iloksi lopulta muuttui. Tämän jälkeen notkahduksia ei onneksi enää tullut, vaan loppupeli koukutti mukavasti. Loppu tuntui kumminkin tulevan hieman töksähtävästi, sillä viimeinen tapaus oli niin pituudelta kuin haastavuudeltaankin melko mitäänsanomaton aiempiin osiin nähden. Phoenixin menneisyys sentään tuli mukavasti, jokseenkaan ei kovinkaan loogisesti, esille.

Uusista hahmoista Apollo ei pääse lähellekään Phoenixin tasoa, mutta toisaalta aisaparina toimiva Trucy on kertaluokkaa mukavampi kuin Feyn siskokset. Klavier oli oikein toimiva syyttäjänä, vaikkei Edgeworthin tai Godotin tasolle muistettavuudessaan ylläkkään. Franziskan voittaa sentään selvästi. Gumshoeta tulee ikävä, sillä Ema oli tässä pelissä vielä ensimmäistä osaakin ärsyttävämpi.

Jos nyt pitäisi lähteä pelejä parhausjärjstykseen laittamaan, niin perstuntumalta sanoisin alkuperäisen Phoenix Wrightin ja Trials & Tribulationsin jakavan ensimmäisen sijan. Apollo Justicen nappaisi helpohkosti kolmannen sijan, Justice for Allin jäädessä armotta viimeiselle sijalle, ollen ainut jonkinasteinen pettymys sarjassa. Pitää vielä pelata kaksi ensimmäistä peliä lähiaikoina uudelleen läpi Trials & Tribulationsin innoittamana.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Dr. Scientist - 31.12.2008 00:02
Sain juuri DS:n ja sille paria peliä joihin sisältyi kaikki muut Attorney -pelit paitsi ensimmäinen Phoenix Wright. Ottaa vähän päähän, kun ensimmäinen osa puuttuu, joten kysynpä teiltä, mistä pelistä minun kannattaa aloittaa vai kannattaako ollenkaan? Vähän vituttava tilanne kylläkin. Apollo Justicesta on kuulemma ihan ok aloittaa vaikkei olisi edellisiä pelannut.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Sharkie - 31.12.2008 00:33
Sain juuri DS:n ja sille paria peliä joihin sisältyi kaikki muut Attorney -pelit paitsi ensimmäinen Phoenix Wright. Ottaa vähän päähän, kun ensimmäinen osa puuttuu, joten kysynpä teiltä, mistä pelistä minun kannattaa aloittaa vai kannattaako ollenkaan? Vähän vituttava tilanne kylläkin. Apollo Justicesta on kuulemma ihan ok aloittaa vaikkei olisi edellisiä pelannut.

Jep, Apolloa voi kyllä pelata aiempia Phoenixeja pelaamatta, mutta niin siitä ei saa lähellekään yhtä paljon irti. Toista tai kolmatta osaa ei oikeastaan kannata edes harkita aloittavansa ensimmäisenä. Suosittelen, että maltat muiden osien kanssa sen aikaa, että hommaat jostain ensimmäisen PW:N, ja sitten ei muuta kuin järjestyksessä kokemaan. Hienoja hetkiä luvassa. :)


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 23.02.2009 00:02
 :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=BiT3wuJa_Sk


 :lol:


...


 :lol:


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Tzibo - 23.02.2009 16:18
...


... :lol:





Taitaapi olla vähän väärään muotoon siirretty sarja.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Omenarosvo - 28.02.2009 13:55
Lähti Apollo Justice vihdoin tilaukseen. Tähän mennessä olen pelannut vain ensimmäisen Phoenixin, mutta luotan siihen että saan tästä paljonkin irti. Oikeastaan voisi tilata samoin tein Trials & Tribulationsin, ja ostaa vaikka Justice sitten käytettynä kunhan kävelee sopivana vastaan  :)


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 28.02.2009 14:31
Lähti Apollo Justice vihdoin tilaukseen. Tähän mennessä olen pelannut vain ensimmäisen Phoenixin, mutta luotan siihen että saan tästä paljonkin irti. Oikeastaan voisi tilata samoin tein Trials & Tribulationsin, ja ostaa vaikka Justice sitten käytettynä kunhan kävelee sopivana vastaan  :)
Jos olet pelannut vain ensimmäisen PW:n, niin ei tod. kannata vielä tilata & pelata Trials & Tribulationsia. Phoenix Wright trilogia kannattaa pelata ihan järjestyksessä. Tilaa sitten mieluummin vaikka Apollo Justice. Ymmärrät pelkän ekan osan perusteella suurimman osan (tai jopa kaikki) viittauksista Apolloa edeltäviin peleihin.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Omenarosvo - 28.02.2009 15:45
Ok, vinkki huomioitu :)

Saiskohan PAL Justicea vielä jostain netin yli uutena..? Pitää lähtee rundille ->


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Azu - 28.02.2009 18:13
Suomesta saa ainakin tuolta suht inhimillisellä hinnalla:

http://www.boostep.fi/product_info.php?ref=10&products_id=56081

Play.com on ainut Suomen ulkopuoleinen PAL-versiota myyvä nettikauppa, josta minä löysin sen, mutta hinta on lopulta aikalailla samaa luokkaa Boostepin kanssa, joten sinänsä aivan sama kummasta tilaat.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Omenarosvo - 28.02.2009 18:39
Suomesta saa ainakin tuolta suht inhimillisellä hinnalla:

http://www.boostep.fi/product_info.php?ref=10&products_id=56081

Play.com on ainut Suomen ulkopuoleinen PAL-versiota myyvä nettikauppa, josta minä löysin sen, mutta hinta on lopulta aikalailla samaa luokkaa Boostepin kanssa, joten sinänsä aivan sama kummasta tilaat.

Niin siis Apollo Justicehan mulle on jo matkalla, hyvällä onnella tupsahtaa jo maanantaina luukusta :) Mutta pitää ne loput Phoenix Wrightit jostain taikoa. Mieluiten ostaisin uutena, mutta halvalla = vaikea yhtälö, muttei mahdoton.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice)
Kirjoitti: Frank - 28.04.2009 23:18
Captivatessa nähtiin uusi englannin kielinen traileri Gyakuten Kenjille, eli Ace Attorney Investigationsille.

http://www.youtube.com/watch?v=gyCjN40Py-g

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Sai minut odottamaan peliä innolla.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Tzibo - 29.04.2009 22:29
Sai kyllä. Noissa Ace Attorney -sarjan peleissä on muutenkin tuo oma "arvoituksenratkaisufiiliksensä", joka välittyi tuosta traileristakin mielestäni varsin hyvin. Ja Gumshoen mukanaolo vahvistanee jonkinlaisen huumorikertoimenkin. Etenkin sen työskennellessä Edgeyn kanssa. Ja tosiaan tuo *spoilerisi* oli varsin yllätys, mutta ainahan nuo on kuulostanut ensi kertaa kuullessa tyhmiltä. Joka pelissä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 30.04.2009 11:23
Tuossahan ei vissiin virallisen englannin lisäksi ollut mitään uutta, mutta kivat vibat siitä irtoaa silti. Kiljaisu taitaa taas olla sarjassamme niin huonoja vetoja, että ne on hyviä. Sopii Milesille.


Otsikko: Vs: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Frank - 04.05.2009 22:45
Tuossahan ei vissiin virallisen englannin lisäksi ollut mitään uutta, mutta kivat vibat siitä irtoaa silti.
Juu, ei ollut. Muistaakseni aika pitkälti sama traileri kuin japaninkielinenkin. Uudet nimet ihan jees tietty.

Edgeworthin uusi hokema kuulostaa tietty oudolta, kuten aina kaikki pelisarjan uudet huudot. Ei sitä ihan Gotcha!n ekoihin kuulemisiin kuitenkaan voi verrata. Tuohan kuulostaa siihen nähden ihan järkevältäkin ja sopii Edgeworthin suuhun kuin tee.


Court-Records.net (http://www.court-records.net/) muuten ilmoittaa, että peli olisi virallisten tietojen mukaan noin 15 tuntia pitkä. Vähän vaikea sanoa mitään, kun ei ole hajuakaan siitä, kuinka kauan edellisiin peleihin on mennyt aikaa. Riippunee ihan hoksottimista.

Samainen lähde kertoo myös näin:

Lainaus
Next, I've been reading the press releases that have been flying around. Edgeworth's game was announced at Captivate'09, a European event this year. As such, the Winter release window is specifically for PAL territories.

Lainaus
Capcom�, a leading worldwide developer and publisher of video games, today announced that Ace Attorney Investigations�: Miles Edgeworth is scheduled for release on Nintendo DS� across PAL territories this winter.

North America's release date was conveniently left ambiguous. But, that doesn't particularly surprise me considering this is a European event.

Ei siis menne jenkkiversion importtaamiseksi tällä kertaa.  8)


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Azu - 04.05.2009 22:52
Ellei sitten E3:lla ilmoiteta, että jenkkiversio julkaistaan kesän/alkusyksyn aikana. :)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 04.05.2009 23:55
Joo, pitää seurailla tilannetta. Periaatteessa menee importtaukseksi, vaikka tulisi vain päivääkin aiemmin. Eikä kesän ratoksi Kenji olisi ollenkaan väärin. ;) Saas nähdä.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Frank - 05.05.2009 08:31
Ellei sitten E3:lla ilmoiteta, että jenkkiversio julkaistaan kesän/alkusyksyn aikana. :)
Se kyllä muuttaisi tilannetta. Joka tapauksessa tulen tilaamaan AAI:n netistä, kun sen saa sieltä kuitenkin halvemmalla. Jenkkiversion importtaaminen on myös siten aika todennäköistä.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Frank - 09.05.2009 21:09
Court-Records.net (http://www.court-records.net) osaa kertoa, että Miles Edgeworth: Ace Attorney Investigationsia ei nähdä E3-messuilla, koska "englanninnos ei ole vielä tarpeeksi pitkällä". Peli ilmeisesti nähdään kuitenkin Comic-Conissa tänä vuonna, joten loppukesä/alkusyksy ei ole poissa luvuista. Veikkaan kuitenkin, että peli tulee englanniksi ulos aikaisintaan loppuvuodesta jenkkilässäkin.

Japanilaiset ovat kuulemma nyt saaneet pelistä demon, jonka voi ladata muun muassa Wiin kautta DS:ään. Jos siis jollakulla on japanilainen Wii ja osaa japania, olisi ihan jees kuulla tunnelmia. YouTubestä löytyy myös joitain videoita demosta, mutta eihän niitä viitsi kattoa, kun ei ole englannin kielisiä subeja. Toisaalta odotan muutenkin mielelläni pelin julkaisuun asti, jotten pahemmin spoilaa itseäni.

EDIT 13.5.2009: Court-Recordsiin oli tullut uusimasta Famitsusta kuva, jossa on Gyakuten Kenji -artikkeli. Vanhoja hahmoja näkyy ja onpa mukana myös...
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Skanni löytyypi täältä (http://aftp1q.bay.livefilestore.com/y1pWBUxItlsGeYq4iAYE-hLST2aNi2oaVXMpAa0FNM1RK6lRdL2c8tiv3DQ-wy0hPgmPXr9p9SgScjSjVptbhgl7wg4YMHkLC5W/090513.jpg).


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Azu - 05.11.2009 04:23
Fiinix Rait Wiille jossain muodossa?

http://www.gamerbytes.com/2009/11/phoenix_wright_ace_attourney_c.php


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Tzibo - 05.11.2009 16:07
Pelottaa kyllä tuon puolesta, koska joku porttaus DS-peleistä olisi ihan turhaa ja mitä todennäköisimmin menisi aivan pieleenkin kun taas sitten jos yritetään jotain muuta kuin porttausta, pitäisi noiden kehittää joku ihan uus pelimalli tai ainakin käsitellä grafiikoita aika rajulla kädellä. En nimittäin ole kovin varma, kuinka hyvin joku PW:n tyylinen point 'n' click toimisi WiiWaressa... :|

Onhan se silti ihan kiva. Entäs se Gyaakuten sajban femma sitten? (Kunhan se Investigations nyt suvaitsee tulla enkuksi)


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Azu - 05.11.2009 20:11
Gyakuten Saibanistahan on myös PC-versio, joten kaikki siinä käytetty taide taitaa löytyä jo valmiiksi korkearesoluutiosempina versioina kuin mitä GBA/DS-versioissa käytetään. Sen ei siis ainakaan pitäisi olla pulmana PW:n tuomiselle WiiWareen. Ja pelattavuushan nyt sinänsä sopisi Wiille kuin nakutettu, en näe senkään suhteen mitään ongelmaa.

En ole aivan varma mitä Gyakuten Saiban 5:lle kuuluu, eipä siitä olla oikein puhuttu hirveästi mitään sen jälkeen kun sen sanottiin olevan työn alla joskus keväällä 2007, mutta Gyakuten Saibaneiden luoja tekee tosiaan tällä hetkellä (GS-tiimin kanssa, ehkä?) Ghost Trickiä, joka näyttää kyllä sekin aivan loistavalta:

http://www.youtube.com/watch?v=8iGwz9ogcos

Ehkä GS5 paljastetaan sitten kunhan Ace Attorney Investigations ollaan julkaistu länsimaissa.


Edit: (http://i37.tinypic.com/5fnrxs.png)
I'd hit it...



Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Azu - 13.11.2009 08:36
Ace Attorney Investigations demo, jonka voit pelata läpi PC:llä.

http://www.gamespot.com/ds/adventure/gyakutenkenji/news.html?sid=6239686&mode=previews&om_act=convert&om_clk=previews&tag=previews;title;2

Samanlainen demohan julkaistiin ainakin Apollo Justicesta aikoinaan. Mutmut, loistava demo. 2010 alkuvuosi on aivan järkyttävän täyteenahdettu.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Azu - 18.11.2009 21:18
Koko Phoenix Wright TRILOGIA tulossa Wiiwareen (Japanissa, näin ensalkuun). Eka osa jo joulukuussa, toka tammikuussa ja kolmas helmikuussa. Hinnoittelu on käytännössä kaikille sama, eli 1200 pistettä. Eka osa on periaatteessa vain 900 pistettä, mutta siitä puuttuu DS-versioon lisätty tapaus, jonka saa kyllä senkin itselleen 300 pisteellä.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 26.02.2010 14:41
Ace Attorney Investigations on nyt sitten matkalla Play-Asiasta, ja sopivasti eilen loppui alkuperäisen PW-trilogian ännännes läpipeluu. On ne vaan helvetin hienoja pelejä, ja vaikka rutinoitumista ei toki voida välttää, joutui paria kohtaa vieläkin hetken miettimään ja viihdearvo on muutenkin laskenut hämmentävän vähän. Tsoukit pudottavat ja lopuissa on parhauden kyyneleet lähellä.

Toivottavasti Milesin seikkailut eivät petä. Sitä odotellessa soittelen Gyakuten Meets Orchestra sekä Jazz Soul -levyjä.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Fraeon - 01.03.2010 16:09
Dohdih, matkalla pelin ostin (18 puntaa lentokentällä, ei voinut vastustaa) ja ahmaisin melkein suorilta läpi. Miles on muuten valovuosia parempi päähahmo kuin Phoenix: kolmannessa Ace Attorneyssä menoa pääsikin jo koskettelemaan, mutta Investigations todistaa sen todenteolla. Jos Apollo sisälsi vain vähän viittauksia edellisiin keisseihin, Investigationsissa niitä näkee lähes joka käänteessä. Muutamaa isoa sarjan kantavaa hahmoa jäi kaipaamaan, mutta pikkunillitystähän nämä ovat.

Mitä itse pelin pituuteen tulee, se tuntui pidemmältä kuin sarjan muut osat. Mikä on samalla sekä hyvä että huono asia: joidenkin keissien loput tuntuvat tarpeettoman pitkitetyiltä, siis pitkitetymmiltä kuin ne ovat muissa sarjan peleissä. Joissain vietetään kokonainen chapteri väitellessä pienistä yksityiskohdista, vaikka syyllinen on muuten selvä.

Mutta joo, hieno peli, vaikka hahmopohjiin haluaisinkin jo hieman uudistusta.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Frank - 08.09.2010 09:26
(http://i161.photobucket.com/albums/t216/hoopla93/1283911642997.jpg)


En jaksa odottaa... Saisivat vaan nyt piakkoin jo tehdä Apollolle jatkoa. :\

EDIT: Niin totta, kuva on uusimmasta Famitsusta.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 08.09.2010 11:40
Mielummin olisin ehkä ottanut seuraavan Apollon, mutta toki Edgeykin maistuu.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Lohari - 12.04.2011 21:32
http://www.n-europe.com/news.php?nid=15260

 :(


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Justece - 13.04.2011 00:02
Itse olen vetänyt 1:n, 2:n ja apollon läpi, nyt on T&T menossa. Apollo on selvästi paras, hahmot on niin kultaa kun voi olla. Myös keissit on siinä parhaita.
ACHTUNG BABY, TODAY WE PLAY IT MY WAY!

ps. Onko toi Miles Edgeworth hyvä?


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 19.04.2013 12:05
Ace Attorney 5 (http://aceattorney.wikia.com/wiki/Gyakuten_Saiban_5)

Julkaisut
Japani: 25.7.2013
Jenkkilä: TBA
EU: TBA


Nostetaan nyt tämä ketju henkiin, kun lisää parhautta on vihdoinkin luvassa. Itse olen näköjään missannut TGS:n henkutukset viidennestä osasta täysin, mikä on melko käsittämätöntä. Vaan toisaalta hyvä, sillä tästä odotuksesta tulee varmasti aika kestämätöntä. Ajatella jos olisin hikoillut jo syyskuusta lähtien. :b


Alla TGS-traileri:

http://www.youtube.com/watch?v=hybxg9ZvXs0


Vaikka ennemmin ottaisinkin puhtaasti 2D-Phoenixin, niin aika hyvin sarjan tyyli ja henki tuntuu modernimpaan ulkoasuun siirtyneen. Toisaalta, orkestroitu musiikki sulattaa varmasti korvat, joten kyllä käy. Kuten sanottua, odotuslistan kärkeen heittämällä.


Peeäs. Niin, ja vissiin se Layton vs. Ace Attorney on kans edelleen hengissä, eli sitäkin voi varovaisesti odotella.


Otsikko: Vs: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Kraidi - 19.04.2013 12:20
Peeäs. Niin, ja vissiin se Layton vs. Ace Attorney on kans edelleen hengissä, eli sitäkin voi varovaisesti odotella.

http://www.xtralife.es/nintendo-3ds/profesor-layton-vs-ace-attorney/11451#prettyPhoto toivoa on vielä...

Mikä on muuten teidän suosikkinne tästä pelisarjasta? Itse pidän Trials and Tribulationsia parhaimpana. 8) Godot on jumala ja vika keissi jumaluutta.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: despo - 19.04.2013 18:54
Mulla on vieläkin Trials & Tribulations pelaamatta, vaikka löytyy hyllystä. Samaten Apollo Justice jäänyt ostamatta kokonaan.. Kannattaisiko siihen sijoittaa?


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 19.04.2013 19:06
Mikä on muuten teidän suosikkinne tästä pelisarjasta? Itse pidän Trials and Tribulationsia parhaimpana. 8) Godot on jumala ja vika keissi jumaluutta.

T&T on tosiaan törkeän kova peli, eritoten tuon eeppisen lopetuksensa vuoksi. Toki Mian ja Phoenixin menneisyyden avaaminen on myös mielenkiintoista kakkia, ja Godot tosiaan siisti hahmo. Jos pitäisi valita, nimeäisin minäkin tämän osan parhaaksi. Tiukasti perässä ui eka Phoenix Wright, jonka keissivalikoima on laadultaan sarjan tasaisin ja hahmokaarti myös upea. Eritoten Edgeworthin henkinen kasvaminen ja avautuminen pelin aikana on hienoa nähtävää, joka kerta.

Despire, pelaa nyt herranen aika ainakin se T&T alta pois, jos on heti mistä aloittaa! Voin luvata, että palkitsee. Sen jälkeen on sitten hyvä lähteä Apollon pariin, jonka ostoa kyllä suosittelen kans(varsinkin nyt kun femma tulee jatkamaan about suoraan siitä). Uusi päähahmo on loppuunsa oikein sympaattinen kaveri, ja stoori muutenkin totutun laadukasta kamaa. Pari kolme kertaa olen jo tuonkin läpi pelannut, mikä kertonee jotain pelin laadusta. :b


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: despo - 19.04.2013 19:09
Olen vissiin pelannut yhden tai kaksi keissiä tuosta T&T:stä, mutta jäi kesken jostain syystä silloin joskus..  :/ Pitänee korjata virhe lähiaikoina.

Edit:
Näköjään tokassa keississä olisin menossa, mutta alusta pitänee aloittaa koko peli.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Kraidi - 27.04.2013 11:20
Uutta traileria! (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FxvoiBW5jAg)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: despo - 27.04.2013 12:45
Tosta vielä tekstitetty versio:
http://www.youtube.com/watch?v=Cr7nSXrm7gU


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: despo - 13.05.2013 19:55
Ace Attorney 5 = Ace Attorney: Dual Destinies (Jenkeissä ja Euroopassa).

http://www.youtube.com/watch?v=XAPlAzB38uU

Syksymmällä julkkari ja VAIN digitaalisena

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Kraidi - 13.05.2013 19:58
Just olin aikeissa tulla kirjoittamaan saman kuin sinä! ;D

Digitaalisuus ihmetyttää aika paljon kun sarjan edellisetkin osat on saanut myös fyysisinä, mutta ehkä selitykseksi riittää pelkkä Crapcom. Hyvä että ylipäätänsä saadaan peli tänne, ei hitto että suututtaa vieläkin se Investigations 2...


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Bugista - 13.05.2013 22:07
Trailerista ensimmäisenä pisti korvaan Phoenixin erilaiselta kuulostava "Objection!". :P
Vanha on parempi.

En voi itsekään ymmärtää fyysisen pelin pois jättämistä, vaikka ei pitäisi mikään perseily Capcomin suunnalta tulla enää yllätyksenä. Varsin surullista nähdä, kuinka suunnilleen Mega Man 10:n jälkeen Capcomista on tullut suosikki-3rd party studiostani se vihatuin. :(

Ostan pelin silti. Tykkään kuitenkin useimmista Capcomin peleistä enemmän kuin vihaan studiota. ;)


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Frank - 15.05.2013 12:09
Digitaalisuus ihmetyttää aika paljon kun sarjan edellisetkin osat on saanut myös fyysisinä, mutta ehkä selitykseksi riittää pelkkä Crapcom. Hyvä että ylipäätänsä saadaan peli tänne, ei hitto että suututtaa vieläkin se Investigations 2...
Käsittääkseni kyse on ihan siitä, että AA:n fanimäärä länsimaissa on liian pieni, jotta Capcom näkisi Dual Destiniesin julkaisun fyysisenä versiona kannattavaksi. Muistaakseni Capcomin Chris Svensson mainitsi joskus, että pelin julkaisu länsimaissa olisi mahdollista vain digitaalisessa muodossa. Valitettavasti, sillä minäkin kyllä ottaisin tämän mielelläni kunnon pakettina.

Voihan tämä olla toki hyvästäkin. Jos peli menestyy, ehkä Capcom päättää julkaista Ace Attorney Investigations 2:n ja/tai Professor Layton vs. Ace Attorneyn länsimaissa edes digitaalisesti. Jälkimmäisestä voisin uskoa myös fyysistä versiota, sillä Laytonit ovat kohtalaisen suosittuja myös Japanin ulkopuolella. Toivotaan parasta.

Edit: Ja kappas. Heti huomasinkin RSS:iä tarkkaillessa selityksen (http://www.escapistmagazine.com/news/view/124018-Capcom-Explains-Why-Ace-Attorney-5-Is-Digital-Only):

Lainaus
"Historically it's been tough to attract long term retail support for Ace Attorney titles ... With that in mind we have opted for a digital only release via the Nintendo 3DS eShop," said Capcom USA's Senior Vice-President Christian Svensson.
--
Sure, the Digital-only thing is a bit of a bummer, but it is better than nothing. As Svensson put it, "If we'd said 'no, it's not coming', it would have triggered the inevitable 'please bring it to eShop, at least' cries. Instead we shortcutted that and brought it straight to eShop."


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 15.05.2013 13:27
Onhan tuo toki harmi, varsinkin kun Nintendon konsoleilla käyttäjä ei omista digitaalisia ostoksiaan lainkaan, kun ne ovat ihan puhtaasti laitekohtaisia. Vaan pakko tosiaan olla tyytyväinen, että peli saadaan tänne edes jotenkin. Jos tämä oltaisiin missattu, niin my God.

Sen sijaan en voi käsittää, miten pelisarja kärsii niin huonoista myynneistä länsimaissa. Ehdottomasti konsoliensa parhaita pelejä! Lisäksi tuhat kärpästä -vertauskaan ei oikein päde, kun novellimaisen tyylin luulisi maistuvan helpommin myös kasuaaleille. Ei mene kaaliin.


Otsikko: Vs: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: saska - 15.05.2013 16:42
Onhan tuo toki harmi, varsinkin kun Nintendon konsoleilla käyttäjä ei omista digitaalisia ostoksiaan lainkaan, kun ne ovat ihan puhtaasti laitekohtaisia.

krhm. et kyllä missään muussakaan latauspalvelussa omista yhtään mitään. ts. et omista steam pelejäsi jne.


Otsikko: Vs: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Kabanossi - 15.05.2013 16:45
Onhan tuo toki harmi, varsinkin kun Nintendon konsoleilla käyttäjä ei omista digitaalisia ostoksiaan lainkaan, kun ne ovat ihan puhtaasti laitekohtaisia.

krhm. et kyllä missään muussakaan latauspalvelussa omista yhtään mitään. ts. et omista steam pelejäsi jne.

Voin kuitenkin ladata Steamissa tehdyt ostokset mille tahansa tietokonelle. Samoin Xbox Liven ja PSN:n kanssa. Nipan tilanteessa taitaa olla niin, että konsolin vaihtuessa niin se on voi voi. Ehkä jonkun asiakaspalvelun kanssa käydyn väännön jälkeen voit saada ladata ostokset uudelleen ilmaiseksi. Muissa palveluissa riittää, kun kirjaudut tunnuksillasi sisään.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 15.05.2013 17:27
Onhan tuo toki harmi, varsinkin kun Nintendon konsoleilla käyttäjä ei omista digitaalisia ostoksiaan lainkaan, kun ne ovat ihan puhtaasti laitekohtaisia.

krhm. et kyllä missään muussakaan latauspalvelussa omista yhtään mitään. ts. et omista steam pelejäsi jne.

Kuten Kaba sanoi. Hence avainsanat "lainkaan" ja "laitekohtaisia". Itsekin preferoin useinmiten fyysistä, mutta muissa oikein toteutetuissa palveluissa digisisältö on sentään helposti useasta paikasta saatavilla niin pitkään kuin palvelu vaan on pystyssä, kun sen kerran on ostanut. 3DS:lle en lataisi tästä syystä halvallakaan mitään tällaisia isoja pelejä. Paitsi nyt kun on pakko.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Bugista - 16.05.2013 09:52
Vanha naama varmistettu!  ;D

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Shiranui - 08.07.2013 15:50
Capcom teki melkoisen kulttuuriteon julkaisemalla kolme ensimmäistä sarjan peliä iOS:lle. En ole alkuperäisiä versioita pelannut joten en voi kommentoida porttien laatua, mutta hinta (6€ per peli; 15€ jos ostaa kaikki kolme) on ainakin kohdallaan. Pelit ovat joka tapauksessa täyttä rautaa.

iPhonella on nyt tullut tosiaan pelattua ensimmäisen osan kaikki keissit viimeistä lukuunottamatta, ja nousihan tämä heti sinne mielestäni parhaimpien pelien joukkoon. Kiinnostus sarjaa kohtaan nousi Shu Takumin Ghost Trickin jälkeen, joka on siis myös julkaistu iOS:lle. DS:ää en ole ikinä omistanut joten ilman näitä iOS -julkaisuja molemmat pelit olisivat jääneet ehkä kokonaan pelaamatta. AA:n WiiWare -julkaisut menivät aikoinaan kokonaan ohi, mutta varmaan sitä kautta kannattaa pelata jos ei DS:ää tai iOS -laitetta omista.

(Mahd. ensimmäisen osan tokan keissin alun spoileri):

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 06.09.2013 16:53
Syksy on täällä, mutta tarkkaa PW5:n eurojulkaisupäivää ei vissiin ole vieläkään ilmoitettu? Alkaisi jo maistua.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Lohari - 03.10.2013 03:00
Dual Destinieshän julkaistaan 24. lokakuuta (eli vain 3 viikkoa enää!) 24,99 euron hintaan, mutta jo nyt saa halutessaan hieman maistiaisia tulevasta, sillä pelin demo on ollut eilisestä lähtien ladattavissa eShopista. Juuri tuli tuo demo latailtua, ja ainakin alkuvideon perusteella välivideot ääninäyttelyineen tuovat kivasti lisää maustetta soppaan.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 03.10.2013 12:40
Dual Destinieshän julkaistaan 24. lokakuuta (eli vain 3 viikkoa enää!) 24,99 euron hintaan, mutta jo nyt saa halutessaan hieman maistiaisia tulevasta, sillä pelin demo on ollut eilisestä lähtien ladattavissa eShopista. Juuri tuli tuo demo latailtua, ja ainakin alkuvideon perusteella välivideot ääninäyttelyineen tuovat kivasti lisää maustetta soppaan.

Noniin, vihdoin niitä hyviä uutisia!

Demon jätän kyllä suosiolla nettiin, sillä mitäpä minä sillä jos pelin ostan satavarmasti eniveis. Mielummin nautiskelee alusta asti tuoreeltaan.

Kolme viikkoa vielä aikaa syventyä kunnolla New Leafiin, sen jälkeen taitaa tulla kylälle pikku paussi.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: tetsuo - 24.10.2013 13:55
Reilu 2 tuntia ja Dual Destinies rantautuu Eshopiin. Onhan tätä jo ootettukin! Kai täällä kaikki on ostamassa vaikka julkkari onkin vaan digitaalisena?


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: despo - 24.10.2013 16:58
Myin 3DS:n taannoin, joten odotellaan iOS-versiota, jos sellainen joskus tulee..


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 24.10.2013 21:44
Kyllä vain, juuri valmistui lataus! Olin vieläpä näköjään laittanut jonain parempana päivänä eShop-tilille kolmisenkymppiä ylimääräistä, eli tässä hetkessä peli tuntui ilmaiselta. :b Passaa.

Tunnin verran pitää vielä painaa kouluhommia, mutta sen jälkeen asetun sohvan nurkkaan ja korkkaan pelin. Saa nähdä milloin malttaa tänään mennä nukkumaan.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: tetsuo - 25.10.2013 12:43
Eka keissin läpäisseenä voin kyllä jo todeta että taattua AA-kamaa tämä toden totta on. 3D modelit tuovat elävyyttä oikeuskäsittelyihin kun kamera pyörii ja zoomailee joka suuntiin. Musat ei oikeen vielä oo iskenyt samalla tavalla mitä aikaisemmissa osissa. Animaatiot rokkaa, tykkään varsinkin Phoenixin uudesta hikoiluanimaatiosta, se tuska on käsinkosketeltavaa. :D Ei kai se auta kun starttailla toka keissiä ja tutustumaan miten nuo tutkimisosuudet toimii.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 25.10.2013 14:06
Eka keissin läpäisseenä voin kyllä jo todeta että taattua AA-kamaa tämä toden totta on. 3D modelit tuovat elävyyttä oikeuskäsittelyihin kun kamera pyörii ja zoomailee joka suuntiin. Musat ei oikeen vielä oo iskenyt samalla tavalla mitä aikaisemmissa osissa. Animaatiot rokkaa, tykkään varsinkin Phoenixin uudesta hikoiluanimaatiosta, se tuska on käsinkosketeltavaa. :D Ei kai se auta kun starttailla toka keissiä ja tutustumaan miten nuo tutkimisosuudet toimii.

Sama täällä, toista keissiä aloittelin tänään. Peli näyttää tosiaan upealta ja animaatiot ovat niin eläväisiä, että. Varsinkin Athenen ilmeilyä katsoisin koko päivän. Sulin ihan täysin siihen noloon hiusten silitykseen ja "oliko musta edes vähän apua" -lainiin. Myöskään rikollisten meltdowneista ei näytä jäävän eeppisyyttä puuttumaan. Ja ne anime-cutscenet. <3 Musapuolen heräilyä sen sijaan venaillaan täälläkin. Vanhat biisit kuulostavat aika pitkälle paremmilta kuin koskaan, ja parhauden kyyneliltä ei vältytä, mutta uudet hitit antavat vielä odottaa itseään. Lobby-teema oli makeen jännittynyt, mutta oikeussali- ja voitto-teemat eivät herätelleet oikein mitään tunteita. Uusi, traileristakin tuttu objection-teema on kyllä ihan siisti.

Stoorillisesti ei toki olla päästyy vielä alkuunkaan, mutta kotoisa olo tämän parissa on. Insiderit lentää ja dialogi huvittaa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kuuleman mukaan leijonanosa pelistä koetaan Athenen ja Apollon vinkkelistä, mikä ei kyllä haittaa mua. Opin mielelläni hahmoista lisää, kunhan saan silloin tällöin nauttia myös Phoenixin parhaudesta.


Otsikko: Vs: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Edgeworth - 25.10.2013 18:09
Itsekkin eilen pelasin ensimmäisen keissin, ja maistuu. Sama ongelma musiikin kanssa, mutta ekan pelin musat ovat vieläkin vertaansa vailla imo, joten en odottele ihmeitä. Tykkään tästä uudesta päähahmojen dynamiikasta. Tarkennettuna siitä, että Phoenix on ottanut Mentorin roolin, joka oli alussa Mialla, sekä Apollo ja Athena ovat mukana tuomassa sanailua samalta viivalta. Se, että kaikki ovat asianajajia tuo piristystä vanhaan kaavaan, jossa kumppanit olivat ulkopuolisia ja pelihahmo tiesi laista enemmän.

AA4:n pahin moka oli mielestäni siinä että se jäi Apollon osalta ontoksi, joten odotan innolla josko hän saisi vähän lisää hahmoa tässä osassa.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

+1  :lol:

EDIT: Kai kaikki tietävät että ensimmäisen viikon (tai kahden) ajan character costume -DLC:n saa halpaan 0,00€ hintaan? Sisältää uudet skinit Apollolle ja Athenalle, sekä uuden vanhan puvun Phoenixille.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Edgeworth - 29.10.2013 13:49
Pelasin eilen illalla kakkoskeissin läpi. Ei tätä viitsi maratoonina vetästä, tosin sen takia että peli kestäisi mahdollisimman pitkään. Mehustellen.

Mekaanisesti paras AA tähän mennessä. Rikospaikan tutkiminen luonnistuu hyvin stulyksella ja kursorin näyttäessä mitkä on jo tutkittu säästää samojen dialogien toistolta. Vähän harmittaa ettei kaikkia lokaatioita voi tutkia, mutta ei se mikään gamebreaker ole. Athenan psykologinen analyysi on hyvä idea, mutta en ole vielä saanut siitä jujusta kiinni. Ovat olleet lähinnä arvauspeliä, kun deveillä on ollut eri tunnetila mielessä kuin minulla. Kuten aiemmissa osissa, B:tä pitämällä pohjassa dialogi juoksee eteenpäin, mutta enää sama ei onnistu pitämällä kosketusnäytön nappulaa painettuna, mikä on harmi. Yksi Game Over tuli jo vastaan, ja rangaistus oli yllättävän kevyt: paluu kysymykseen täydellä healtilla. En tiedä onko se hyvä vai huono idea. Mahdollisuus tallentaa kaikkialla on sekin arvioinnin alla mekaniikkana.

Stoorillisesti olen tykännyt molemmista keisseistä. Tuli myös ensimmäinen ihan oikea yllätys kakkosessa kun
Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 18.11.2013 15:28
Dual Destinies solahti läpi jo hyvä tovi sitten. Erittäin nautittava kokemus. Viimeinen keissi ja useamman alitapauksen limittyminen hämmensi hetken, ja ehti tuntua siltä että fokus on hukassa, mutta homma paketoitiin todella kunniakkaasti.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Yleisellä tasolla keissit olivat mielenkiintoisia ja sekä yllätyksiä että huulia oli kohtalaisesti molempia. Athenan psykka-mekaniikka toimi lopulta yllättävän hyvin ja useimmat ratkaisut olivat ainakin mulle kivan intuitiivisia. Olisin itse asiassa harrastanut tätä mielelläni enemmänkin free roamina, alkupäässä kun toiminta oli aika ohjattua aina. Siistein oli ehkä se viimeisen keissin osuus, jossa...

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Huonoin puoli oli ehkä game overien turhuus, jota Egdeworthkin käsitteli yllä. Ei näissä ikinä ole ihan hirveästi "kuolemia" tullut, mutta toiminta on sentään tuntunut kuumottavalta niinä hetkinä, kun on aivan pihalla ja koittaa hail marya. Lisäksi aiempien osien perinteenä on ollut herkutella jossain vaiheessa megarangaistuksella. Tämä jäi nyt uupumaan täysin. Ratkaisu tuntuu siis hassulta. Varsinkin, kun vastaavan turvaverkon on kyllä aina saanut halutessaan luotua aktiivisella tallentamisella. Itse asiassa kädestä pitämistä esiintyi uusimmassa muutenkin. Tutkimusvaiheissa sanottiin aina aika suoraan, että ehkä seuraavaksi tänne tai ehkä näytän vielä tätä esinettä. Kyllä, tämän ansiosta yhtään turhautuneen samoilun hetkeä ei ollut, mutta oltiin tässä menty selvästi vähän liikaa hellyyden ehdoilla.

Aika pieniä suruja nuo kuitenkin loppuunsa. Kova peli se oli. Monista biiseistäkin alkoi tykkäämään pirusti pelin edetessä, vaikka edelleen jäädään alkuperäisten jalkoihin, siitä ei pääse mihinkään.

Ekaa DLC:tä, eli uutta keissiä, pukkaakin näköjään jo 21.11. Todella positiivinen yllätys tämä, vaikka samalla Capcom huvittaa. Kunhan laatu pysyy samana, niin pieni lisäraha ei haittaa. Lataukseen heilahtaa samoin tein.


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Bugista - 20.11.2013 17:58
Itsekin sain pelin viime viikolla päätökseen ja olihan se taattua Phoenix Wright -laatua vähän heikomman Apollo Justicen jälkeen. Hyvää läppää, kiinnostavia hahmoja, eeppisiä keissejä ja paikoitellen todella kivoja biisejä. Varsinkin pelin Cross Examination -teemoihin tykästyin, mielestäni koko sarjan parhaat.

Ja DLC-keissiä pitäisi olla tulossa jo huomenissa. Kyllä kiitos. ;D


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 17.03.2014 00:20
Noniin, oltiinhan täälläkin huomattu että Professor Layton vs. Ace Attorney julkaistaan viimein Euroopassa tämän kuun lopussa? Heitin itse juuri Amazoniin ennakkotilauksen, ja Phoenix/Layton-päissäni heräteostostelin pelin massiivisen kolmen levyn soundtrackin Japanin suunnalta kaupan päälle. Todella kovia versioita (https://www.youtube.com/watch?v=IzGcWriE9tE) vanhoista musiikeista plus roppakaupalla uutta kamaa molempien pelisarjojen säveltäjiltä. Kyllä käy.

Itse peliin olen tarkoituksella perehtynyt ihan todella vähän. Proggis on ollut alusta asti niin mielenkiintoinen, ettei sen hankkimista ole tarvinnut paljoa arvuutella. Toivottavasti kombo toimii.


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 01.04.2014 12:38
Layton vs. AA nasahti tänään postiluukusta, ja OSTikin on matkalla. Pari tuntia paineistan vielä kouluhommia, ja sitten kääriydyn loppupäiväksi 3DS:n ympärille.

Oliko kukaan muu tilannut/aikeissa tilata peliä, vai joudunko mehustelemaan koko stoorin läpi yksin?


Otsikko: Vs: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Bugista - 09.04.2014 19:51
Itsellä kyseinen peli saapui Amazonilta tänään. Tässä kohtapuoliin olisi tarkoitus aloitella. Namia luvassa. :)


Otsikko: Re: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)
Kirjoitti: Sharkie - 19.07.2016 10:29
PSA: Phoenix Wright -pääsarjan kuudes peli, Spirit of Justice (http://aceattorney.wikia.com/wiki/Phoenix_Wright:_Ace_Attorney:_Spirit_of_Justice), on pian täällä.

Messissä vaikuttaisi olevan todella kingi kattaus Dual Destinies -peruja (mitä helvettiä, onko tästäkin oikeasti jo kolme vuotta) olevia hahmoja ja vanhoja tuttavia, kuten Maya ja Ema. Tarkemmin en tietenkään ole synopsiksia lähtenyt lukemaan, kun on aina kivempi yllättyä, mutta luvassa jälleen viisi täyttä keissiä ja yksi DLC-lisäri, mikä oli muistaakseni DD:n kattaus kans. Niin sanotusti kelpaa.

Spirit of Justice on jo julkaistu Japanissa, mikä on mennyt multa ihan ohi. "Onneksi" sen tilaamisesta ei jälleen olisi ollut kauheasti iloa, joten odotellaan suosiolla syyskuussa tapahtuva Euroopan digijulkaisu. Ihan vahingossa tuli btw pelailtua tuota alkuperäistä trilogiaa jälleen uusiksi tässä kesällä. Alunperin piti jäädää siihen, mutta uuden pelin tullessa vedän kyllä Apollon ja DD:n kans läpi, niin on sit viimeisen päälle hyvä draivi hypätä syksyllä uuden osan pariin.

Jösses, sekä uusi Zero-peli että uusi PW odottavat 3DS-konsoliini pääsyä. Oon mie vaan niin kamalan iloinen just nyt.

(http://vignette2.wikia.nocookie.net/aceattorney/images/f/f6/AA6_Box_art.png/revision/latest?cb=20160328145931)