Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6
Tulostusversio
Aihe: Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth)  (Luettu 64050 kertaa)
Ace Attorney (Phoenix Wright, Apollo Justice ja Miles Edgeworth) « : 01.08.2007 16:31 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Phoenix Wright: Ace Attorney: Trials and Tribulations julkaistaan pian sekä Japanissa, että USA:ssa DS:lle. Kuitenkaan mitään varmuutta euro-julkaisusta ei ole. Peli on siis portattava ulkomailta, jos sitä tahtoo pelata. Muutamia englanninkielisiä pelihahmonnimiä on jo virallisesti julkaistu (kiitos trailereiden) ja mielestäni onkin hyvä aika avata pelisarjalle oma keskustelu.

Japanissa julkaistun Gyakuten Saiban 4:n jenkkiversiosta ei ole vielä varmuutta, mutta Go Nintendon blogi varmistaa ainakin minulle sarjan uuden pääsankarin, Housuke Odorokin, englanninkielisen nimen: Apollo Justice.

Olen itse kahden vaiheilla, löisinkö päätäni seinään huonon nimivalinnan johdosta, vai antaisinko hermoni levätä, sillä mielestäni Apollo Justice kuulostaa enemmänkin joltain kreikkalaiselta oikeudenjumalalta. Toisaalta nimi sopii hyvin, sillä Apollonhan oli kreikkalainen auringonjumala, joka taas voisi viitata uuteen alkuun. Mitä mieltä te olette asiasta?

Kirjoitetaanpa muutama sana myös sarjan jo julkaistuista osista. Rakastuin täysin ensimmäiseen AA:hin. Peli valloitti sydämeni loistavalla idealla, juonella, henkilöhahmoilla ja erityisesti musiikeilla, jotka oli toteutettu tunnelmallisesti. Rakastin tunnetta, joka syntyi oivalluattuani epäkohdat ja yhditettyäni oikean todistusaineiston oikeaan pätkään tunnustusta. Siitä tuli (ja tulee yhä) oikeasti hyvä olo ja tunne siitä, että on onnistunut. Rikollisten nalkkiin saaminen toi jonkinlaista tyydytystä.

Justice For All on sekin minusta todella hyvä peli, mutten pitänyt siitä ihan niin paljon kuin ensimmäisestä osasta. Osaltaan se saattoi johtua siitä, että Court Record pursui tuplasti enemmän todistusaineistoa henkilöprofiilien lisäksi. Tai sitten syynä oli se, ettei tapaukset olleet niin kiinnostavia kuin ensimmäisen osan, viimeistä lukuunottamatta (tuskanhiki nousi minunkin selkääni). Toivottavasti T&T iskee paremmin.

Mitä mieltä te olette kyseisestä pelisarjasta?


« Viimeksi muokattu: 28.04.2009 23:19 kirjoittanut Frank »
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #1 : 01.08.2007 20:50 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Tää on mun (oikeustieteen ylioppilaan ;D) mielestä yksi kaikkien aikojen parhaista pelisarjoista. Kertakaikkisen unohtumattomat hahmot, tarina, käsikirjoitus sekä tunnelma. Tutustuin ekaan osaan heti sen Euroopan julkaisussa. Oli jonkinlainen heräteostos, mutta sitä ei koskaan tarvinnut katua.

Eka osa on munkin mielestä parempi kuin toinen. Parempi käännös, paremmat vitsit ja mielenkiintoisemmat tehtävät. Kyllä kakkosessakin oli hyviä juttuja, mutta se ei siltikään yltänyt oikeastaan millään osa-alueella ykkösen tasolle. Psyche Lock oli kiva uudistus, joka vähän monipuolisti peliä.

Kolmosen tilaan samantien, kun sitä jenkkilästä saa. Kyllä mä luulen, että Eurooppalainenkin versio tulee, kunhan ne saa sen käännettyä patongiksi, mutta ei mahda mitään, kun ei malta odottaa ja niin paljon halvemmalla saa Atlantin toiselta puolen. DS-pelit ovat nykyään Suomessa ryöstöhintaisia. Kaksi aiempaa osaahan on tullut vanhalle mantereelle puol vuotta myöhässä.

Nelosen traileri (ehkä pieniä spoilereita) on nostanut odotukset sitä kohtaan kovemmiks kuin T&T:tä kohtaan. Länsimainen nimi on kyllä karmea. Apollo on oikeastaan vielä hyvä, mutta että sukunimenä Justice? :lol: No, ei nimi peliä pahenna.

Muok: Tuo kolmosen uusi traileri oli mulle uutuus. Hitto noita musiikkeja! Voiko paremmaks enää pistää? Muistaakseni tuo säveltäjä on säveltänyt myös joihinkin Mega Maneihin. Ah, ja olin jo unohtanut, että kolmosessa pääsee pelaamaan myös iki-ihanalla Mia Feyllä.


« Viimeksi muokattu: 01.08.2007 20:58 kirjoittanut Turilas »
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #2 : 01.08.2007 22:21 »
Kelli Jäsen Viestejä: 39 Basaaripisteet: 0 Profiili Todellakin paras pelisarja koskaan.

Kuten aiemmin on jo sanottu, pelin dialogi on rautaa, hahmot ikimuistettavia ja huumori kukkii. Lämminhenkinen, muiden ohjailtavissa oleva tuomari on kyllä mielestäni paras hahmo videopelien historiassa.

Molemmat osat siis pelattu lävi, kolmatta odotan kuin hullu puuroa. Neljättä peliä kohtaan hieman epäilyksiä, mutta eiköhän sieltä laatua putkahda, vaikka päähenkilö vaihtuukin. Itse en kyllä muuten pystyisi sanomaan, kumpi julkaistuista osista olisi parempi, mutta koska ykkösosassa oli enemmän pelattavaa (ylimääräinen keissi) niin onhan se silloin tietenkin parempi.  :)
Life is not a life without computer.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #3 : 01.08.2007 23:01 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Komppaan kaiken ylläolevan ja pakko kai heittää jotain omaakin. Propsit pelisarjalle on ainakin annettava siitä, miten se voi olla niin pieni ja minimalistinen, mutta silti niin suuri ja vaikuttava. On ihan oikeasti hämmästyttävää miten erilainen kirjoitustapa, pari hassua ilmettä, jotain randomefektejä kuten kuvan tärinää ja pelkkä konteksti saa aikaan niin paljon erilaisia tunnetiloja niin pelin hahmoissa, kuin pelaajassakin. Esimerkiksi PSP:n Phoenix Wright, Harvey Birdman, ei tuon yhden gameplaypätkän jälkeen vaikuta ollenkaan niin kovalta setiltä kuin PH. Ulkoasu kuin jostain flash-animaatiosta, eikä ääninäyttely toimi yhtä hyvin, kuin Phoenixin edellämainitut efektit. Ne on... ne on sitä jotain.

Ja niin, totta kai myös ne musiikit. ;)
Nekin on sitä jotain toimivimmasta päästä.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #4 : 02.08.2007 16:34 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mitään Phoenixia en ole vielä pelannut, mutta tiedän pelisarjan olevan enemmän kuin tutustumisen arvoinen.  Jossain vaiheessa, varmastikin.

Itseasiassa saatan pelata ykköstä nopeammin kuin arvaattekaan!  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #5 : 02.08.2007 21:42 »
TseiTsei Jäsen Viestejä: 262 Basaaripisteet: 1 Profiili Ykkösosa on yksi parhaita käsikonsolipelejä ikinä. En muista toista peliä, joka olisi koukuttanut meikäläisen yhtä pahasti. Kakkonen ja kolmonen pitää ehdottomasti ostaa jossakin vaiheessa...
Nice beaver!
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #6 : 05.08.2007 15:07 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Hihhih, musta tuntuu etten kirjoittele nykyisin laudalle mistään muusta kuin Phoenixista. Oh well, kyllä sarja huomionsa ansaitseekin, joten TAKE THIS!:


Selväähän on, että kyseiset pelit iskevät allekirjoittaneeseen kuin miljoona volttia. Hahmogalleria pursuaa ikimuistoisia, rakastettavia ja vihattavia hahmoja, suunnilleen jokaisen keissin juonikulku on jotain ihan muuta ja loppuratkaisut räjäyttävä pään poikkeuksetta, pelaamien on vaivatonta ja julmetun koukuttavaa, tunnelmat vaihtelevat hetkessä hersyvän hauskasta surulliseen, yllättävään, pelottavaan, hermostuttavaan tahi mihin vain, ja taas takaisin, ja kaiken kukkuraksi näitä jaksaa pelata aina vain uudestaan. Jos joku vielä kehtaa vaatia enempää, heilahtaa sukkasaippua ja vauhdilla.

Niin, ja sitten ne musiikit. Jumaleissöns. Jokainen kappale(eritoten ensimmäisessä osassa) sopii tilanteeseen ja tunnelmaan täydellisesti, ja vahvistaa sitä entisestään. Innon väristykset kulkevat selkäpiissä edelleen, kun oikeussalissa alkaa Objection-teemaa laulaa. Kakkososa esitteli joukon uusia kappaleita, muutaman vanhan sekä pari remiksausta(kuten Mayan teema). Oikeussalitarjonta oli varsin kohdallaan tässäkin osassa, mutta ikävä kyllä sydän oli jo menetetty niille alkuperäisille. Yksi erikoismaininta on kuitenkin annettava: kakkosen ns. onnellisen lopun teema keissin ratkettua on aivan järkyttävän kaunis kappale, ja meinaa tietyissä yhteyksissä kovastikin tuoda tippaa linssiin. Beautiful.

Kokonaisuutena kakkososa oli luonnollisesti loistava peli, mutta jää minunkin mielestäni piirun verran jälkeen ykköseen verrattuna. Ensimmäinen PW on vain niin tasapainoinen kokonaisuus, että sitä on melko lailla mahdoton ylittää. Toisaalta taas, kakkosen viimeinen keissi vei koko tarinallisen tarjonnan aivan uudelle tasolle, ja tuotti ihan uudenlaisia tunteita.

Kolmonen onkin jo ennakkotilattu, ja ensikuu on taatusti odotetuin pitkään aikaan. Jännittää ihan pirusti, mitä pelillä onkaan annettavanaan: uutta upeaa musiikkia, viisi tiukkaa keissiä, läjän uusia hulluja hahmoja sekä lastittain vanhoja ystäviä, entisestään Phoenixin tarinaa syventäviä tapauksia Mia Fayn kanssa ja paljon paljon muuta. Koko alkuperäisen trilogian päätös, nimetty vaatimattomasti sanoin The Magnificent Turnabout, tulee taatusti laajentamaan mieliä ihan uusiin sfääreihin. Jos jo kakkososan Grande Finalé oli mitä oli, en melkein uskalla ajatellakaan mitä Trials And Tribulations voi tarjota. Elämä on paussilla juuri nyt, jäljellä on vain odotus. ;)



Mitä taas tulee nelosen Apollo Justice -aivopieruun, niin nauroinhan minä sille kun ensikerran kuulin. Kornius sai juuri uuden merkityksen. Toisaalta taas, mitä muutakaan tältä sarjalta enää voi odottaa? Jos käännös tosiaan on tämä, täytyy vain olettaa sen olevan erittäin vahvaa itseironiaa. Huumoriahan tästä tullaan pelissä repimään fo' sho'.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #7 : 06.08.2007 02:08 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Jos jo kakkososan Grande Finalé oli mitä oli, en melkein uskalla ajatellakaan mitä Trials And Tribulations voi tarjota. Elämä on paussilla juuri nyt, jäljellä on vain odotus. ;)

Farewell, My Turnabout oli kyllä jotain sanoinkuvaamatonta. Tuskanhiki raastaa selkää vieläkin, kun sitä vain ajattelee.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Mitä pelisarjan musiikkeihin tulee, on pakko yhtyä Sharkien ja Sarkonin mielipiteisiin. Musiikit on ehkäpä Ace Attorneyn suurin vahvuus. Ne sopivat mainiosti välittämään eri tunnetiloja ja tapahtumia, ne muistuttavat korvia hilelevästi vaarasta, onnistumisesta ja haastateltavan persoonallisuudesta. Tarkoituksenani onkin ollut ostaa joskus pelin soundtrackit.

AA:ssa hahmot ovat mielestäni parhaimmat kuin missään muussa pelisarjassa. Niihin on onnistettu saamaan luonnetta ja syvyyttä. Yksi suosikeistani onkin Ema Skye, lähinnä siksi, että se muistuttaa suuresti minua: (älä lue, jos et halua spoilaantua nelososasta)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Naivistisuus on myös yksi syy, miksi pidän niin paljon Mayasta. Se muistuttaa niin paljon itsestäni. Damon Gant taas kuuluu suosikkeihini uskottavuutensa ja samanaikaisen yliampuvuutensa takia. Rakastan hänen kädenläpsytyksiään, nauruaan ja pitkiä taukojaan. Siinä on jotain jykevää ja uskottavaa.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #8 : 06.08.2007 12:05 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Farewell, My Turnabout oli kyllä jotain sanoinkuvaamatonta. Tuskanhiki raastaa selkää vieläkin, kun sitä vain ajattelee.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Huh, ja musiikeista vielä sen verran, että ne musiikit siellä vankilassa tuossa Farewell, My Turnaboutissa jossain vaiheessa ovat kyllä sanoin kuvaamattoman upeat. Niissä varsinkin oli jonkinlaista Mega Man -fiilistä melodioissa mukana.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #9 : 06.08.2007 16:59 »
faR Jäsen Viestejä: 5 Basaaripisteet: 0 Profiili Ei sitä käsitä pelaamatta.
Sitä epätoivon sekaista lamaannuttavaa liki-voitonriemua, joka voi minä hetkenä hyvänsä suistua täydelliseksi katastrofiksi...

Kakkosessa sitten hakkasin raivoissani päätäni seinään, kun tietenkään tekijät eivät olleet vaivaantuneet muokkaamaan käännösvaiheessa dialogia sen vertaa, että olisivat ottaneet huomioon ykkösen DS-extraepisodin, jota alkuperäistä kirjoitettaessa ei ollut vielä olemassa. Olin hyytävän katkera, minusta henkilöiden reaktiot ja etenkin Phoenixin ja Edgeworthin keskinäiset suhteet olivat jokseenkin erilaisia kuin ne olisivat oikeasti olleet viitosepisodin jälkeen. Noin niin kuin kotipsykologialla...  :P

Niin että minulle kakkonen jää välipalaksi trilogian huipentumaa odotellessa. Ei se Mialla pelaaminen vielä mitään, mutta mutta...
Mistään en mitään tiedä, mutta huhuja olen lukenut niin paljon, että odotukset ovat kattoa paaaaljon korkeammalla.

Uusi saa sitten todistaa kelpoisuutensa, siihen lähden puhtaalta pöydältä.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #10 : 07.08.2007 00:19 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Olin hyytävän katkera, minusta henkilöiden reaktiot ja etenkin Phoenixin ja Edgeworthin keskinäiset suhteet olivat jokseenkin erilaisia kuin ne olisivat oikeasti olleet viitosepisodin jälkeen. Noin niin kuin kotipsykologialla...  :P

Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #11 : 10.08.2007 00:48 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Mahtava - mahtavampi - Phoenix Wright, tuohon voinee pelisarjan lyhyesti tiivistää.

Ehdottomasti yksi parhaista pelisarjoista ikinä, ellei peräti paras. Raa'asti pelkästään pelilliseltä kannalta katsottuna se ei ehkä ole maailmaa mullistava, mutta eipä tuota tule koskaan ajateltua, kun juoni ja musiikit ovat pelimaailman ehdotona kermaa. Pelit syöttävät jatkuvalla tahdilla dialogia, joka on huonoimillaankin parasta mitä peleillä on tarjota. Kun kerran pääsee keissin menoon kunnolla mukaan, on DS:sää lähes mahdotonta päästää käsistään. Sharkie tiivisti ylempänä musiikkipuolen sen verran hyvin, ettei tuohon ole juurikaan lisättävää. Oikeastaan ainut kauneusvirhe on kakkososan salin puolella eniten kuultu kipale, joka on varsin vaisuhko edeltäjäänsä verrattuna.

Itse ostin ensimmäisen osan vajaat puolitoista vuotta sitten lentokentältä etelänmatkapelaamisiksi, eikä hotellilla olessa loppujen lopuksi paljoa muuta tullutkaan tehtyä kuin PW:tä pelattua.:P Saatoin hyvinkin pelata pelin totaalisen addiktoituneena läpi tuon lomaviikon aikana (josta vanhemmat eivät jostain syystä juurikaan ilahtuneet :lol:). Toisen osan sitten läpäisinkin vasta toissayönä, vaikka peli julkaistiin Euroopassakin jo aikapäiviä sitten. Pienen pieneltä pettymykseltä ensimmäiseen osaan nähden ei voinut välttyä, mutta onneksi viimeinen keissi pelasti paljon. Toisaalta ensimmäisen Phoenix Wrightin osalta en ollut lukenut oikeastaan muuta kuin Pelaajan arvostelun, sillä tuolloin ei ainakaan boardeilla vielä kummempaa hehkutusta ollut. Tästä syystä peli tuli osittain täysin puun takaa, ja tuntui siksi vieläkin paremmalta, kun taas toisen osan kohdalla odotukset olivat jo paljon korkeammalla. Aika näyttää mikä on kolmannen osan kohtalo.:)
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #12 : 10.08.2007 19:05 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Hullua, miten tätä parin ekan Phoenixin soundtrackia kuunnellessa mielessä vilisee kokoajan biisien mukanaan tuomia pätkiä niin hahmoista kuin dialogeista, ja kasvoilla kareilee vähänväliä hymy. Kai ne pelit sitten jotenkin ovat vaikuttaneet, emmie tiedä... ;)

Pitänee varmaan pelata vielä kakkosen viimeinen episodi läpi ennen kolmosen tuloa, odotusta hellittämään ja fiilistä nostattamaan.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #13 : 11.08.2007 03:09 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Hullua, miten tätä parin ekan Phoenixin soundtrackia kuunnellessa mielessä vilisee kokoajan biisien mukanaan tuomia pätkiä niin hahmoista kuin dialogeista, ja kasvoilla kareilee vähänväliä hymy. Kai ne pelit sitten jotenkin ovat vaikuttaneet, emmie tiedä... ;)
Noniin, tuo sai minut tekemään ostopäätöksen. Soundtrackit lähtee mahdollisimman pian ostoskoriin. :)

Lainaus
Pitänee varmaan pelata vielä kakkosen viimeinen episodi läpi ennen kolmosen tuloa, odotusta hellittämään ja fiilistä nostattamaan.
Pelasin juuri tänä kesänä ensimmäisen osan uudestaan läpi, vaikka se tulikin vasta alkukeväästä pelattua ensimmäisen kerran. Pitää sanoa, että läpipeluukerta oli mahtava, kun nyt ymmärsi paljon enemmän tapahtumista. Pitää vielä pelata kakkonenkin kokonaan ennen kolmosen tuloa.

kun taas toisen osan kohdalla odotukset olivat jo paljon korkeammalla. Aika näyttää mikä on kolmannen osan kohtalo.:)
Odotusten perusteella ainakin nelonen oli Japanissa pettymys. Peliä odotettiin hartaasti, mutta se ei todellakaan yltänyt Phoenix-trilogian parhaiden pelien tasolle. Tästä syystä pelottaa todella paljon T&T. Sitä kun on odotettu länsimaihin ehkä liiankin hartaasti.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #14 : 11.08.2007 12:43 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Odotusten perusteella ainakin nelonen oli Japanissa pettymys. Peliä odotettiin hartaasti, mutta se ei todellakaan yltänyt Phoenix-trilogian parhaiden pelien tasolle. Tästä syystä pelottaa todella paljon T&T. Sitä kun on odotettu länsimaihin ehkä liiankin hartaasti.

Meh, nelonen on jo ihan eri juttu tällaisena vuosien päästä tehtynä jatkarina alkuperäiseen sarjaan. Vaikka odotan ja toivon minä siltäkin aikanaan laatua. Kolmonen kuitenkin on sellaisessa kulminaatiopisteessä juonikulun suhteen, että jo nyt on perkele jos se oikeasti pettää. Ei tämän luokan saagaa voida päättää huonosti.


...tai jos niin, niin saatan hyvinkin hajota ja hypätä. :P


EDIT. Soittelin aamuni ratoksi loopilla Play-Asian extralevyn viimeistä raitaa tuntemattomine biiseineen(ks. Levyostokset), ja oli pakko katsastaa nuo pari T&T-traileria, kun en niitä vielä ollut nähnyt(ja voitte hyvin kuvitella millaisen työn ja tuskan takana moinen oli näillä laitteilla), ihan vain varmistaakseni, että ovatko kyseiset kipaleet siitä. Ja ovathan ne. Jummijammi miten toimivaa matskua. Kitarassa on tunnetta. Väittäisin, että ainakaan tällä saralla kolmonen ei tule pettämään.


« Viimeksi muokattu: 11.08.2007 13:50 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #15 : 15.08.2007 17:26 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Lienen siis ainoa, jota oikeasti kiinnostaa Phoenix Wright 3 huomattavasti vähemmän kuin uusi Apollo Justice? Ennakkomatskun perusteella PW3 on enemmän semmoinen "kootut tarinat"-osastoa oleva peli. Apollo on DS:lle ihan alusta alkaen suunniteltu ja asetelmakin vaikuttaa herkullisemmalta.

Mutta kyllähän se kolmonenkin tulee hankittua, kunhan siinä on Fresh Prince -vitsejä.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #16 : 16.08.2007 17:16 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Lienen siis ainoa, jota oikeasti kiinnostaa Phoenix Wright 3 huomattavasti vähemmän kuin uusi Apollo Justice?
Kyllä mua kiinnostaa molemmat vähintään yhtä paljon ja nelonen ehkä jopa vähän enemmän sen takia, että siinä juuri noita DS:n ominaisuuksia käytetään monipuolisemmin. Hahmotkin vaikuttaa oikein mielenkiintoisilta.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #17 : 16.08.2007 19:50 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mutta kyllähän se kolmonenkin tulee hankittua, kunhan siinä on Fresh Prince -vitsejä.
Tode-fucking-laki.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #18 : 17.08.2007 12:33 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Lienen siis ainoa, jota oikeasti kiinnostaa Phoenix Wright 3 huomattavasti vähemmän kuin uusi Apollo Justice? Ennakkomatskun perusteella PW3 on enemmän semmoinen "kootut tarinat"-osastoa oleva peli. Apollo on DS:lle ihan alusta alkaen suunniteltu ja asetelmakin vaikuttaa herkullisemmalta.

Mutta kyllähän se kolmonenkin tulee hankittua, kunhan siinä on Fresh Prince -vitsejä.

Kyllä minuakin kiinnostaa Apollo Justice, ja odotankin sitä innolla. Kuitenkaan ei samoissa määrin, sillä peli oli Japanissa (ja japania osaavien keskuudessa) pettymys, sillä se ei tavoittanut Phoenix-trilogian tasoa. Lisäksi olen mennyt lukemalla spoilaamaan itselleni merkittäviäkin yksityiskohtia pelistä (en kuitenkaan läheskään kaikkia), joten en odota sitä läheskään niin paljon kuin T&T:tä, josta en tiedä vielä juuri mitään muutamaa faktaa lukuunottamatta.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #19 : 26.08.2007 19:53 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Maanantainahan tuo kolmonen oli jo näköjään lähtenyt matkaan, mikä tarkoittaa sitä, että sen pitäisi saapua ensi viikolla. Onpahan viikonloppulomalta jotain odotettavaa.

Voisipa intistäkin lintsata kuten koulusta aikanaan(who am I kidding, harvoin oli munaa siihenkään)...
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #20 : 29.08.2007 14:20 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Juuri tipahti postiluukusta Trials and Tribulations preorder-lahjan kera. Ei voisi syksy paremmin alkaa.  ;D

Kirjoittelen ensimmäisiä tuntemuksia pelin tiimoilta, kunhan ehdin siihen paremmin tutustua. Otankin heti DS:n kätösiini.

EDIT: Nyt on ensimmäinen osa ensimmäisestä keissistä takana, enkä voisi pitää pelistä enempää. Huumori on taas kohdillaan, uudet musiikit toimivat loistavasti (vaikkeivat ihan samalla lailla kuin aikaisempien pelien kipaleet) ja Mia Feylla on hauska pelata. Peli suorastaan vetää mukaansa.


« Viimeksi muokattu: 29.08.2007 15:17 kirjoittanut CurryFrank »
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #21 : 29.08.2007 21:00 »
Rignel Jäsen Viestejä: 175 Basaaripisteet: 0 Profiili Jesh, myös täällä lähti T&T postiin maanantaina.  :) En malta odottaa!
Wii: 1770 1925 2790 4764
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #22 : 30.08.2007 09:18 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Ääh, jenkkijulkaisu onkin vasta lokakuussa. Dvdboxofficea olen Lik-Sangin kaatumisen jälkeen käyttänyt importtaamiseen, koska siellä käy maksutapana Verified by Visa. Tekis kyllä mieli ostaa japsiversio jostain toisesta kaupasta. Play-Asiassa tais olla VbV käytössä, joten voispa sieltä laittaa tilaukseen.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #23 : 30.08.2007 13:08 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Tekis kyllä mieli ostaa japsiversio
Japsiversiosta en ole lukenut muuta huonoa kuin muutama kirjoitusvirhe, jotka on korjattu jenkkiversioon. Minua se ei tosin ole häirinnyt paljon, sillä eipä ainakaan ensimmäisessä keississä ollut mitään kovinkaan pahoja kömmähdyksiä, muutamaa lisäkirjainta lukuunottamatta.

Ensimmäinen keissi on nyt pelattu, ja toista aloitettu. Aloitustapaus oli kyllä todella hyvä, niin tarinaltaan kuin hahmoiltakaan. Etenkin silminnäkijä erottui edukseen hurmatessaan tuomarin ja syyttäjän. Myös Grossbergin hahmoa oli kehitetty eteenpäin.

Toista tapausta en ole kauheasti ehtinyt pelaamaan, mutta nyt jo olen tavannut yhden koko pelisarjan parhaimmista hahmoista: Luke Atmey meni suoraa päätä samaan sarjaan kuin ykkösen Damon Gant ja Ema Skye, Frank Sahwitista puhumattakaan. Loistava peli on kyseessä jo nyt.

"Ah, my hemorrhoids, you see."
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #24 : 01.09.2007 12:39 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ensimmäinen keissi on nyt pelattu, ja toista aloitettu. Aloitustapaus oli kyllä todella hyvä, niin tarinaltaan kuin hahmoiltakaan. Etenkin silminnäkijä erottui edukseen hurmatessaan tuomarin ja syyttäjän. Myös Grossbergin hahmoa oli kehitetty eteenpäin.

"Ah, my hemorrhoids, you see."
Heh, itsekin pelailin tänään herättyäni ekan keissin loppuun. Eilen siis aloitin, kunhan kotiin intistä vain pääsin. Paynen vanha uljas ulkomuoto pudotti kyllä heti. Kukapa olisi arvannut, että se heiluttelikin edellisissä osissa olematonta fledaansa. :lol: Mukava lämmittelykeissi tämä oli, ja mukavaa on myös se kutina, että tapauksella lienee oma iso osansa jatkossakin. We'll meet again, indeed.

Musiikkitarjonta oli monilta osin tietty trailerimateriaalista tuttua, mutta uusiakin kipaileita ehdittiin kuulla. Ja toimivaa matskuahan on kyseessä. Niihin muutamaan tuttuun biisiin oli ehtinyt tottua täysin erilaisina versioina, kun ei ole malttanut olla kuuntelematta, mikä aiheutti sekavia fiiliksiä. Lopulta näitä ei kuitenkaan voi olla fiilaamatta, ja todennäköisesti peliajan lisääntyessä musiikkitarjontaan kasvaa entistä enemmän kiinni.

Kuvallinen ilmaisu loistaa jälleen. Eniten odotin heti alusta asti sitä takuuvarmaa käännekohtaa keissin lopussa, jossa totuus paljastuu, ja en turhaan.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Yleensäkin ne ovat ne pienet yksityiskohdat jotka tekevät Phoenixeista niin ilahduttavaa katseltavaa. Ja sitä tarjoillaan jälleen.

Olo on uudenkin osan parissa varsin kotoisa, eikä lopettaa meinaa millään malttaa. Siksipä: ei muuta kuin seuraavan keissin kimppuun.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #25 : 03.09.2007 17:52 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Nyt on toinen tapaus pelattu, ja se oli kyllä todellista mannaa. Olo on sanoinkuvaamaton. Jos loputkin T&T:n keisseistä ovat tällaisia, tämä kohoaa koko sarjan parhaaksi peliksi - siis juonellisesti ja hahmollisesti.

The Stolen Turnabout yllätti positiivisesti juonellaan ja ideallaan. En viitsi tässä mitään spoilata, mutta sanotaan, että ko keissi yllätti minut täydellisesti. Aivan mahtavata hunajata. Ja sen hahmot! Aivan loistavia persoonia tuli vastaan tässä tapauksessa. Minulla on jo nyt enemmän lempihahmoja kuin koskaan ollut missään muussa pelissä, saati sitten Ace Attorney -sarjan aikaisemmissa osissa yhteensä: Dahlia Hawthorne, Luke Atmey, Godot, Ron DeLite, Desireé... Tämä on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaimmista pelistä. Ja lisää on luvassa vielä kolmen keissin verran. :P Olen myyty.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #26 : 07.09.2007 15:40 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Pahoittelen tuplapostausta, etenkin kun uutiset saattavat olla jo vanhoja.

Apollo Justice: Ace Attorney saa Eurojulkaisun. Jenkkijulkaisusta taas ei ole vielä puhuttu mitään.
Linkki
Euroopan Nintendon virallisilta sivuilta löytyy jo saksankielisiä kuvia, joten pelin euroversio on aika varma. Peliä käännetään paraikaa myös englanniksi, joten voisi kuvitella, ettei euroversio jää pelkästään saksan ja ranskan kieliseksi.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #27 : 12.09.2007 20:29 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Niin, eilen pyörähtivät lopputekstit Trials & Tribulationsista ruutuun, ja olo oli, noh, sekava. Kymmenisen päivää olen jokaisen varttia suuremman vapaan välin viettänyt Phoenixin parissa, ja nyt ei oikein tiedä, mitä sitä vapaa-aikanaan tekisi. Mieli oli samalla sekä hyvä että haikea, sen verran hieno tämäkin pelikokemus oli. Eritoten viimeinen keissi oli huuruisinta matskua pitkään aikaan, ja kokosi kuten luvattua upeasti rihmoja useista uusista, vanhoista, tutuista ja vieraista keisseistä yhdeksi huipennukseksi. Odotin paljon, ja sen sain.

Mä alan varmaan pikkuhiljaa olemaan täysin sokea sarjan mahdollisille virheille, mutta rehellisesti sanottuna se on mulle yksi ja sama. Välillä on pirun hienoa hypettyä kuin lapsi konsanaan, ja olla vieläpä pettymättä laisinkaan. Jumipaikkoja ei kolmosen kanssa tullut melkeinpä ollenkaan, liekö sitten siitä syystä, että peli olisi ollut jotenkin helpompi, vaiko siitä syystä, että tietynlaiseen "pelikuvioon" on tässä kolmen osan aikana ehtinyt tottua. Alkanut siis ikäänkuin ajatella Wrightin tavalla.  :P Kirjoitusvirheitä löytyi myös yllättävänkin paljon. Vuan entäs sitten? Vastapainoksi tarjoiltiin jälleen julmetun hienoa ääniraitaa, rakastettavia sekä ah, niin vihattavia hahmoja, nerokkaita juonikuvioita, elämääkin luonnollisempaa käyttistä, mukavia aivopähkinöitä, tunnetilojen vuoristorataa sekä paljon muuta. Pieni on taas tänä syksynä suurta.

Monen uuden suokkarihahmon ohella Godot nousee kuitenkin ylitse muiden. Sen teeman alkaessa soida aloin pakosta hymyilemään joka kerta. No can do. Jotakuinkin täydellisen tyylikäs, viekas ja hämärä paketti. Lisäksi on tosin mainittava, että Jean Armstrongin esittely oli repeyttävintä matskua koskaan. Ei helvetti.

Näillä fiiliksillä toistaiseksi. Keisseihin voi upota syvemminkin myöhemmin, mikäli tarpeen tahi mieli tekee.

"Well, then we don't have a problem. But, we do have a penalty."

<3
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #28 : 16.09.2007 21:53 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Lopputeksit pyörivät minunkin DS:ssäni viime yönä. Peli oli suoraansanottuna mahtava, eikä nyt todellakaan tiedä, mitä tekisi. Toisaalta se on hyvä, sillä viikon päästä on yhteiskuntaopin yo, ja nyt kun ei ole T&T enää polttelemassa DS:ssäni, tulee ehkä luettua enemmän.

Viimeinen keissi oli kyllä todellista mannaa. Aivan mahtava päätös Wright-trilogialle, enkä olisi ehkä parempaa lopetusta osannut kuvitella.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Jostain syystä minullekaan ei juurikaan jumittavia kohtia sattunut. Aika usein ratkaisun pystyi päättelemään ulkomuistista, ja jos ei ratkaisua heti keksinyt, sen löysi aika helposti selailemalla Court Recordsia. Etenkin JFA:ssa jotkin pulmat olivat aivan älyttömän vaikeita, vaikka olisikin CR:sia selaillut jo kymmenettä kertaa. Siinä onkin yksi syy, miksi T&T on parempi kuin JFA. Nyt ei tullut niin hirveästi turhautumisia, kuin edellisessä osassa.

Olen kyllä samaa mieltä Godotin suhteen. Heti ensimmäisinä sekunteina opin pitämään hänestä ja etenkin vitoskeissi nosti Godotin pisteet korkealle. Godot on äijä!

T&T on kyllä mielestäni paras tähän mennessä ilmestynyt AA-peli. Siihen vaikuttavat juoni, hahmot ja musiikit. Loistavinta oli se, millä tavalla eri keissit yhdistettiin toisiinsa luomaan yhtenäinen kokonaisuus. Aikaisemmissa peleissä ei onnistuttu ihan tällä tasolla.

Nyt sitten odotellaan Apollon debuuttia. Sitä ennen taidan kuitenkin pelata JFA:n ja T&T:nkin uudestaan läpi. Ainakin ensimmäinen peli parani toisella läpipeluukerralla, ja odotan että JFA:lle kävisi samoin. Sekun on mielestäni huonoin peli sarjassa.
tallennettu
Re: Ace Attorney (Phoenix Wright ja Apollo Justice) « Vastaus #29 : 20.09.2007 08:38 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Spoileri (osoita katsoaksesi)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines