Pelaajalauta

Yleinen => Pelikeskustelu => Aiheen aloitti: Solid Snake - 17.01.2012 12:22



Otsikko: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Solid Snake - 17.01.2012 12:22
2012 on jo pyörinyt hyvän aikaa. Joskaan vielä pelien tulva ei ole alkanut vyörymään päälle, pian se kyllä alkaa.

Tämänkin vuoden alku näyttää melko lupaavalta. Iso kasa lupaavia ja kiintoisia pelejä on tulossa markkinoilla talvella. Isoja julkaisuja ovat muun muassa SSX, Final Fantasy XIII-2, Soulcalibur V, Mass Effect 3, Ninja Gaiden 3, Silent Hill: Downpour, Max Payne 3 jne.

Vuosi 2012 on hyvin mielenkiintoinen vuosi myös konsolimarkkinoiden tulevaisuuden kannalta. On jännää nähdä miten Vita tulee menestymään. Käsikonsoleiden markkinat ovat olleet hyvin hankalat. Jopa Nintendo sai pudotella hintoja ja julkaista isoja pelejä, jotta uusi käsikonsoli kelpasi kansalle.

Uusi sukupolvi lähtee myös (toivottavasti) käyntiin kotikoneiden puolella, kun Nintendo tuo Wii U:n markkinoille. Ehkäpä tänä vuonna nähdään myös PlayStation 4- ja Xbox 720 -julkistukset, joista huhuja liikkuu jatkuvasti enemmän ja enemmän. Konsolimarkkinoiden kuolemaa on rummuteltu nyt jo muutamien asiantuntijoiden sekä nimekkäiden pelikehittäjien toimesta, joten onkin jännä nähdä miten laitteet otetaan vastaan.


Tässä ketjussa puhutaan vuoden 2012 pelimarkkinoista. Mitkä ovat ne odotetuimmat ja kiinnostavimmat pelit? Millaiselta pelimarkkinat yleensä näyttävät vuonna 2012?


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Ephram - 17.01.2012 12:34
Wii U:sta riippuu omalla kohdallani aika paljon. Jos Nintendo saa julkaistua sille heti kärkeen muutaman kiinnostavan pelin, niin laite tulee hankittua ja jännitys vuoden 2012 osalta nousee aivan uusiin lukemiin. Uutta Zeldaa lienee turha toivoa julkaisuun, mutta onko next gen -Mariota valmisteltu suljettujen ovien takana jo vuosia? Minulle pökertymiseen riittää yksi hienon näköinen traileri tulevasta Mariosta. Kun muistaa miten upealta Mario Galaxyt näyttävät Dolphin-emulaattorilla HD-resoluutiolla, eivät odotukset ole kovin alhaalla.

PS3-nimikkeistä kiinnostavat eritoten Tomb Raider, GTA V, Last of Us ja MGS: HD Collection.

Ja kehtaanko sanoakaan: Skyrimin DLC:tä odotetaan kuin ihmissusi nousevaa kuuta, vaikka peruspelissäkin vielä riittää tahkottavaa vaikka miten paljon!

Jos 3DS tulee hankittua tämän vuoden aikana, on kiikarissa ainakin Luigis Mansion 2. Rakastin alkuperäistä peliä ja pelasin sen aikoinaan viisi kertaa läpi. 3D tulee tähän peliin sopimaan läpinäkyvine haamuineen varmasti mainiosti.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Noppa - 17.01.2012 13:05
Eniten odotan Mass Effect 3:sta, kuumottaa jo päästä siihen käsiksi. Last of Us olisi myös aika nami, vaikka epäilen että kerkeääkö se vielä tämän vuoden puolelle. Jak & Daxter Collection on must, lempisarjojani ikinä. MGS: HD Collectionilla pääsisin vihdoin takaisin Snake Eaterin pariin.

Eipä tunnu olevan minulle mitään muita järisyttäviä julkaisuja tänä vuonna. Tomb Raider kiinnostaisi ja Darksiders 2 tulee varmaan hommattua. Vitakin näyttää pätevältä lelulta, mutta jätän käsikonsolit aina varmasti pölyttymään kaappiin alkuinnostuksen jälkeen (yritän kyllä tänä vuonna hommata DS:lle pelejä). Ridge Racer Unbounded on yksi jota tulen varmasti harkitsemaan. AW's American Nightmare myös harkinnassa.


Otsikko: Re: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.01.2012 13:35
Sama vastaus kuten aina ennenkin - XBLA-pelit, tosin viime aikoina sielläkin on ollut hiljaista.

Uusi Jagged Alliance ja Diablo 3 ovat varmasti kovia paukkuja. No ainakin Diablo 3 on varmuudella, Jagged Alliancesta ei voi olla vielä varma.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Shiranui - 17.01.2012 13:52
Pakkohankintoja vuoden 2012 peleistä on ainakin MGS HD Collection, Catherine, The Last Story, Devil May Cry Collection, Zone of the Enders HD Collection, Pandora's Tower, Jak & Daxter Collection, Anarchy Reigns, The Last Guardian ja Metal Gear Rising: Revengeance. Monia muitakin pelejä tulee varmasti hankittua, mutta nuo ovat päällimmäisinä hankintalistalla. The Last of Us vaikuttaa myös lupaavalta, mutta en Naughty Dogilta muuta odottanutkaan.

Wii U tulee varmasti hankittua jossain vaiheessa, ellei julkaisussa niin hiukan myöhemmin. Riippuu tietysti julkaisupeleistä; esim. F-Zero tai Metroid HD:na olisi parhautta, varsinkin jos kehittäjänä olisi Retro Studios. Toivottavasti saavat myös konsolin hinnan kohdalleen, ettei käy samalla tavalla kuin 3DS:n julkaisussa. Noin 300€ olisin valmis maksamaan konsoleista yleensä ja toivon että hinta ei olisi kovin paljon tuota korkeampi. Onneksi konsolista sentään löytyy tuki Wiin peleille, varsinkin kun oma Wii meni hajoamaan juuri joulun alla, eikä huvittanut maksaa satasta korjaukseen.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: MasterTK - 17.01.2012 14:20
Diablo 3 PC:lle ja Witcher 2 Xboxille menee ainakin hankintaan. Myöskin Wii U kiinnostaa todella paljon ja tulee varmaan hankittua aika pian julkaisun jälkeen, riippuen tietenkin siitä mitä laitteesta paljastuu tässä vuoden aikana. 3DS:lle ainakin Paper Mario, Resident Evil ja Luigi's Mansion lähtee heti julkaisussa mukaan.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: JayeizH - 17.01.2012 14:25
Vuosi 2012 tulee olemaan ennen kaikkea mielenkiintoinen vuosi. Pelillisesti uskallan epäillä että se saattaa olla jopa hiljaisempi kuin muutama aikaisempaa. Tosin, tämän vuoden pelimarkkinat tulee hyvin pitkälti määrittelemään E3. WiiU on jo varma, mutta tämä tarkoittaa että Wiin puolella tulee olemaan enemmän tai vähemmän kuollutta. Jos M$ tuo uuden Xboxin, silloin nähdään myös selvää hidastumista X360:n tarjonnassa. Sony voi olla se joka panostaa eniten nykyiseen sukupolveen ja sieltä voi jotain ehkä odottaakkin.

Itsellä ei oikein ole mielenkiintoa edes herättämässä näin äkkiseltään kuin Ninja Gaiden 3 ja Diablo 3. Tosin parantumattomana JRPG hörhönä odotan edelleen että sieltä tulisi pitkästä aikaa jokin hyvä yksilö. Lost Odyssey on nyt tulilla ja tuntuu varsin hienolta pelata pitkästä aikaa suht perinteistä JRPG -peliä. Hiukan peli vaatisi vielä vetovoimaa että pelin voisi nostaa jollekkin jalusta, mutta ei näillä meriiteillä. Square Enixin ikuisuus projekti FFXIII Versus olisi myös kiva nähdä. Vaikka voisin epäillä että roskaa sieltä tulee. Joten jos ei muuta motivaatiota tähän ole niin uteliaisuutta kyllä. Vai onko tämä peruttu jo?

Tosin voi käydä niinkin että vuosi 2012 on vuosi jona minä lopetin aktiivisen peliharrastuksen. E3:n näkeminen ainakin voi olla aika tiukassa...


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Max out - 17.01.2012 17:22
Tämä Toukokuussa julkaistava Dirt Showdown on kyllä ainakin minun kohdalla se peli, jota odotan vuonna 2012
Peli on vähän erilainen Dirt. Pelissä keskitytään enenemmän arcade tyyliseen pelaamiseen. Rallipätkät on jätetty kokonaan pois ja peliin on lisätty ROMURALLI, mikä nostaa odotuksiani aika lailla. Trailerissa(alla) graffat näyttää melko hyvältä ja noilla graffoilla hyvin toteuteetu Romuralli, stunttihaasteet ja muut vaikuttavat todella hyviltä 8)

http://www.youtube.com/watch?v=4wtFta60FQI

Tää näyttää HD:nä kyllä niin pirun hianolta, että... ;)


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: zoukka - 17.01.2012 18:14
Diablo kolmosen joko asentaa tai pelaa muita pelejä.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Kraidi - 17.01.2012 19:59
The Last Story ja Catherine ovat ne nimikkeet joita odotan varmaan eniten tällä hetkellä. Naughty Dogin seuraava peli tulee myös hommattua ja Metal Gear Rising, vaikkei se mikään ns. Metal Gear pohjimmiltaan olekaan. The Last Guardianille haluan pitää edelleen peukkuja, on se kuitenkin jo niin kauan kehityshelvetissä möyrinyt että olisi sääli jättää noin upean näköinen peli julkaisematta. :/


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Justece - 17.01.2012 20:13
2012 on minulle sama asia kuin Mass Effect 3. En ole mitään peliä odottanut niin paljon aikaisemmin. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat täydellisiä esimerkkejä siitä, minkä takia pelejä yleensäkin pelaan. Aika monta peliä tuli viimekin vuonna, jotka ovat periaatteessa hyviä pelejä mutta eivät ne ole kummemmin innostaneet. Hyvänä esimerkkinä Uncharted 3 jota en vieläkään ole läpäissyt. Skyrimiä pelasin sen 30 tuntia ja päätarinan läpi. Lopetan hyvin nopeasti pelin pelaamisen jos se ei tarjoa erittäin kiinnostavaa tarinaa ja/tai monipuolisia pelimekaniikkoja. Uskon että Diablo 3 vakuuttaa myös sillä se on Blizzardin tekemä peli (ja saanhan minä sen ilmaiseksi :D).


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Gba - 17.01.2012 20:45
Kauas on tultu Gba:n HC-peliajoista, jolloin ostettiin tuhansilla euroilla pelejä ja konsoleita ja pelattiin joka kuukausi useita pelejä läpi, silloin EA oli kirosana. Nykyään odotetuimmat pelit ovat valehtelematta Fifa 2012 ja NHL 2012. Eipä tule yksinpelejä pelattua enää ollenkaan.

Silti WiiU kiinnostaa, näen siinä kaiun menneisyydestä, jos Nintendo vielä kerran nousisi ja palauttaisi pelaamisen sen ilon mikä siinä oli vielä vuosia sitten. En tuota silti aio heti julkaisussa ostaa, pakko päästä ensiksi kokeilemaan. Jos M$ julkaisee perinteisen konsolin perinteisillä peleillä, niin ostan luultavasti sen WiiU:n sijasta(jos WiiU on siis floppi).

Riittää tosin että Nintendo tekee F-Zeron WiiU:lle, niin ostan sen.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Faiska - 17.01.2012 21:57
Tällä hetkellä Journey on ainoa PS3-peli, joka kiinnostaa. Ja tietty Last Guardian, jos ehtii tälle vuodelle.


Otsikko: Re: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Sharkie - 17.01.2012 22:00
Vuoden julkaisuista ensimmäinen kova lienee uusi SSX (https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/uusi-ja-uljas-ssx/). Sen pidemmälle en sitten listoja olekaan katsellut, sillä viime vuoden peleistäkin on monta helmeä pelaamatta. Aivan varmasti hyvää kamaa riittää enemmän kuin ehtii pelata, eli ei silleen hätää. Last Guardian toki kiinnostaa, mutta saas nähdä milloin siitä taas kuullaan jotain konkreetttista.

3DS:n taipale tulee olemaan tänä vuonna kovasti seurauksessa. Pelivalikoiman kasvaminen ja konsolin mahdollisten paranneltujen versioiden tuleminen vaikuttaa kovasti siihen, milloin pistän rahani likoon ja hankin Liten kunnioitettavalle dynastialle seuraajan. Muutama kiinnostava peli sieltä jo löytyisi ja olenkin jo aika varma, että konsoli tulee vuoden sisään hankittua. Kannettava pelaaminen vain sopii elämänrytmiini. Lopullista kamelinselän katkaisijaa odotellaan kuitenkin vielä(köhlaytonvsaceattorneykröhhöh). Toki Vitankin menestystä/tuhoutumista on mielenkiintoista seurata, mutta sitä en varmasti tule itselleni ostamaan.


Otsikko: Vs: Re: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Solid Snake - 17.01.2012 22:30
Vuoden julkaisusta ensimmäinen kova lienee uusi SSX (https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/uusi-ja-uljas-ssx/). Sen pidemmälle en sitten listoja olekaan katsellut, sillä viime vuoden peleistäkin on monta helmeä pelaamatta. Aivan varmasti hyvää kamaa riittää enemmän kuin ehtii pelata, eli ei silleen hätää. Last Guardian toki kiinnostaa, mutta saas nähdä milloin siitä taas kuullaan jotain konkreetttista.
SSX todellakin kiinnostaa älyttömästi. Odotukset ovat korkealla.

Muistahan Sharkie, että tänä vuonna saadaan myös Tony Hawkia, eikä mitään Ride/Shred-pelleilyä, vaan vanhaa klassista meininkiä latauspalveluihin.


Otsikko: Re: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Sharkie - 17.01.2012 23:05
Vuoden julkaisuista ensimmäinen kova lienee uusi SSX (https://www.pelaajalauta.fi/forum/pelikeskustelu/uusi-ja-uljas-ssx/). Sen pidemmälle en sitten listoja olekaan katsellut, sillä viime vuoden peleistäkin on monta helmeä pelaamatta. Aivan varmasti hyvää kamaa riittää enemmän kuin ehtii pelata, eli ei silleen hätää. Last Guardian toki kiinnostaa, mutta saas nähdä milloin siitä taas kuullaan jotain konkreetttista.
SSX todellakin kiinnostaa älyttömästi. Odotukset ovat korkealla.

Muistahan Sharkie, että tänä vuonna saadaan myös Tony Hawkia, eikä mitään Ride/Shred-pelleilyä, vaan vanhaa klassista meininkiä latauspalveluihin.

Oh crap, tosiaan! Tämä uusinta tulee oikeasti hyvään saumaan, sillä viime pelikerroista on kulunut paljon paljon aikaa, ja nostalgiaryöppy vanhojen kenttien parissa on varmasti sen mukainen.

Pakko tosin ehkä julkaisua odotellessa painua kämpille pariksi päiväksi verestämään sormia, ettei sitten tule ihan takkiin kunhan vihdoin saadaan skabat aikaiseksi. :b


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Kabanossi - 17.01.2012 23:11
Pitkästä aikaa kiinnostava vuosi rautapuolellakin. Vita on ihan cool laitteena mutta ne pelit. Tällä hetkellä pelit on sellaisia, jotka pelaisin mielummin isolla telkulla ja padilla. Toivottavasti kehittäjät keksivät kaikkea kivaa uudella raudalla. 3DS:stä saadaan toivottavasti uusi malli jossa on vakiona kaksi tikkua, tuota nykyistä en ole ostamassa. Lähinnä Nipan omat pelit kiinnostaa Mario 3D Land, Mario Kart 7 ja Luigis Mansion 2. Noistakin olisin kyllä mieluusti nähnyt ainakin Luigis Mansionin isolla ruudulla... Microsoftiltakin näkisi mieluusti jo ensimmäisiä tietoja uudesta Xboxista. WiiU on kyllä aikamoinen kysymysmerkki. Katsotaan nyt ennen kuin sanotaan yhtään mitään.

Pelipuolella tuntuu jo nyt olevan pitkähkö lista kiinnostavia pelejä. Ainahan noista putoaa osa pois tai päätyy alekorihankintoihin. Uusi SSX on varmaan eka tämän vuoden ostos jos saan tuon Live-tilini siihen mennessä takaisin, seuraavana Mass Effect 3. Max Payne olisi tullut heti siihen perään mutta meni sekin myöhästymään toukokuulle. Tämän johdosta tuskin nähdään GTA femmaa toukokuussa kuten on veikkailtu. Uusi Ridge Racer näyttäisi olevan hyvissä käsissä, joten saattaa sekin päätyä heti maaliskuussa levykelkkaan. Halo 4 toki komeilee siellä syksyn odotetuimpana pelinä Nyt olisi oikeasti aika uudistaa sarjaa ja vaikka ihan rankallakin kädellä. Uusi ja helvetin kova tiimi paperilla lupaa hyvää. Katsotaan, katsotaan. Tulee sieltä sitten (toivottavasti) Bioshock, Last Guardian, Last of Us, Far Cry 3, Prey 2, lukuisia HD Collectioneita jne jne. Hulluksihan tässä taas tulee.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Taist0 - 18.01.2012 00:52
Enpä oikeastaan odota mitään, varmaan uusi änäri ja Sf X tekken ovat ainoat mitkä kiinnostavat, mutta eipä tuo vähäinen odotus välttämättä poista niitä muidenkin pelihankintojen mahdollisuksia joita varmasti tulee. Nykyään vaan tulee aika laiskasti seurattua koko pelialaa ja sen tarjontaa etukäteen, niin pelihankinnat on sellaisia havahtumisia "onks tääkin jo julkaistu" tjsp. Jotkut kunnon HD remaket olisivat kyllä kivoja joistain vanhoista  PS1 ja PS2 peleistä, mutta varmaan turha toivo. Jos jotain uusia konsoleja tänä vuonna julkaistaan, niin en todellakaan ole niitä ihan heti ostamassa varsinkaan jotain nintendoa.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Justece - 18.01.2012 02:29
Unohdin Bioshock Infiniten. Myös tämän sarjan aiemmissa osissa oli sitä jotain mitä jokaiselta peliltä kaipaisin.  ;)


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Noppa - 18.01.2012 07:56
Ahh, miten unohdinkaan Tony Hawk HD:n. Onko mitään hienompaa kuin ensimmäiset Haukat HD muodossa?

No ei.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Vin - 18.01.2012 11:58
Tosin voi käydä niinkin että vuosi 2012 on vuosi jona minä lopetin aktiivisen peliharrastuksen. E3:n näkeminen ainakin voi olla aika tiukassa...
Tämän uhka on omalla kohdallakin ajankohtaista. Kiinnostus peleihin on tippunut tasaista tahtia viime kesästä lähtien, vaikka olen joitan pelejä ostellutkin ja niistä pitänyt, kuten batmanista ja assassin's creedistä. Pelimaailman uutisia ei kuitenkaan enää jaksa seurailla samaan malliin kuin ennen. Pelaajan tilaus loppuu todennäköisesti ensi kevääseen.

Mutta sen mitä olen seuraillut, niin ainakin SSX, GTA V ja Max Payne 3 kiinnostaa. Katsoo nyt mitä sieltä tulee.


Otsikko: Re: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: despo - 18.01.2012 12:10
Nopea lista tässä ketjussa jo puhutuista ja minua enemmän tai vähemmän kiinnostavista peleistä, ei missään erityisessä järjestyksessä:

-Mass Effect 3
-Asura's Wrath
-SSX
-Max Payne 3
-Jak & Daxter Collection
-ZoE Collection
-Tomb Raider
-Last of Us
-GTA V
-Metal Gear Rising
-Last Guardian
-Diablo 3 (konsoliversio)
-Witcher 2 (360)
-Halo 4
-Prey 2
-Far Cry 3
-BioShock Infinite

Onhan siinä aika monta näköjään, hyvä pelivuosi tulossa taas. Saa sitten nähdä, että miten monta noista tulee ostettua ja milloin. Aika monen kohdalla tulee varmaan odotettua alelaarihintoja kun on sitä pelattavaa jo nytkin enemmän kuin ehtii. E3:sia odotan innolla, koska voitaisiin saada pitkästä aikaa vähän uutta ja kiinnostavaa rautaa esittelyyn, eli PS4 ja Xbox 720.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Aivis - 18.01.2012 14:59
Diablo III ehkäpä vuoden odotetuin itselläni. Last Guardian hypetyttää vieläkin vanhojen videoiden perusteella, mutta saa nähdä milloin ilmestyy. GTA V, katsotaan miten paljon eroaa IV'stä, mutta jo mahd. co-opin takia kiinnostaa paljon.

Sitten on WiiU, vähän sama kuin muillakin, katsotaan tuleeko mitään kiellereitä julkaisussa, mutta kyllähän tämä varmaan tulee ostettua ennemmin tai myöhemmin.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Fraeon - 18.01.2012 15:12
Bioshock Infinite
Fez
Spelunky XBLA
Diablo III
Mass Effect 3

Uusimman Max Paynen kiinnostus on pohjamudissa. Kakkonen tuntui jo vähän väsyneeltä ja tarpeettomalta, isompi hupi siinä oli lähinnä modit. Diablo III:ssa pelottaa lähinnä RMT-kauppapaikka ja sen vaikutus itse peliin. HD Collectioneita en taas periaatteestakaan tue.

En jaksa hardispuolella uskoa, että saadaan suurta graafista/teknistä harppausta. Syytä kysellessä voi vaikka katsoa, mitä THQ:lle on nyt tapahtumassa.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: IPlayer - 18.01.2012 18:41
Jees. The Last Guardian, MG Rising sekä tietysti...

Square Enixin ikuisuus projekti FFXIII Versus olisi myös kiva nähdä. Vaikka voisin epäillä että roskaa sieltä tulee. Joten jos ei muuta motivaatiota tähän ole niin uteliaisuutta kyllä. Vai onko tämä peruttu jo?

Muistaakseni Nomura sanoi tuossa syksyllä notta "Versus XIII has just entered full development" eli juuri käsittääkseni on firman tiimillä kädet täynnä tämän kanssa. Olisihan tuo hienoa kyllä saada ulos tämän vuoden puolella. Versuksen suhteen olen oikeastaan hypettyneempi kuin vuosiin minkään FF:n suhteen, sillä etenkin sen tekijäporukka on äärimmäisen lupaava. Muistetaan että Squarella on kuitenkin useita tekijätiimejä FF:ää varten, eikä Versuksen ydinporukka ollut juuri isommin tekemisissä esmes 12:n ja 13:n kanssa.

Suurin yksittäinen plussa IMO on silti Kazushige Nojiman paluu käsikirjoittajan pallille (mies kirjoitti viimeksi yksinään FF8:n ja 10:n tarinat ja oli seiskassakin mukana. FFX taitaa olla miehen viimeinen itsekirjoittama tekele). Muutenkin paljon PS1-Fantasyjen porukkaa mukana. Mainitsinko muuten jo että täysin avoin maailmankartta on luvattuna Xenoblade-hengessä, ja että vapaasti lenneltävät ilma-alukset on mukana? Roskaa...hardly.

Suosittelen katsomaan lisätietoutta pelin Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Final_Fantasy_Versus_XIII)-sivulta, löytyy nimittäin paljon mielenkiintoista tavaraa (kunhan sen SOPA-protestipimento saadaan keskiyöhön mennessä pois alta...tai no, pysäyttäkää vaan sivun lataus ennen mustan ruudun ilmestymistä).

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Noppa - 19.01.2012 12:07
Saisivat nyt sen Versuksen tehtyä niin voisivat alkaa duunailla Kingdom Hearts 3:sta. Versuskin näyttää aika kivalta, kuitenkin suosittelisin "XIII" poistamista siitä nimestã, ei anna kaikille hirveän positiivista kuvaa.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: bËst - 19.01.2012 12:23
3DS:lle ainakin Paper Mario, Resident Evil ja Luigi's Mansion lähtee heti julkaisussa mukaan.

taisin johonkin jo tästä kirjoittaa, mutta omalla kohdalla: What TK just said. Odottavan aika on piktä


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Iva - 19.01.2012 17:40
3DS:lle ainakin Paper Mario, Resident Evil ja Luigi's Mansion lähtee heti julkaisussa mukaan.

taisin johonkin jo tästä kirjoittaa, mutta omalla kohdalla: What TK just said. Odottavan aika on piktä
Mua kiinnostaa uusi Paper Mario -seikkailu, mutta herää kysymys; toimiiko 3DS-peli esimerkiksi DS Litessä ihan vaan ilman 3d-efektiä?


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 19.01.2012 18:15
Ei. Eihän Playstation 2 -pelitkään toimi ekalla pleikkarilla.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Iva - 19.01.2012 18:19
Jaa... höh. En oo ehkä sisäistäny vielä et ne on eri laitteita. Se, että 3d-efektin saa pois päältä, hämää..

EDIT: Okei, sanotaanko että "se, että 3d-efektin saa pois päältä, herätti pienen toiveenkipinän siitä, että ei tarvitsisi ostaa uutta konsolia vain Paper Marion takia".


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: MasterTK - 19.01.2012 18:50
Jep, todella monimutkaista ja hämäävää.

Olihan joku ostanut Wii Fitinkin Pleikkari kolmoselleen ja ihmetteli myyjälle kun ei toimi hänen laitteessa.  :???:


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Minna - 19.01.2012 20:17
Ihan mielenkiintoisia pelejä kyllä tulossa. SSX nyt saapuu jo pian. Sitä tässä ensimmäisenä kuumeisena odotellaan. Viime SSX:n pelaamisesta onkin jo aikaa, ja nyt tätä uusinta odottaakin aika innolla. Aivan takuuvarma hankinta. MGS: HD Collection, Last of Us ja MAx Payne kiinnostaa myös, ja ansaitsevat odotusarvoa.

Kaikkein eniten kuitenkin odotan GTA V:sta. Pelistä nähty vasta yksi traileri, mutta silti odotus on jo niin kovaa, että jo pienen pieni uusi tiedon muru tuntuisi kultaakin arvokkaammalta. Julkaistaan peli sitten loppujen lopuksi keväällä tai loppuvuonna, niin tieto siitä, että peli on kuitenkin tulossa, tyydyttää tässä vaiheessa.

...mutta onko next gen -Mariota valmisteltu suljettujen ovien takana jo vuosia?

Niinpä. Jos näin olisi, niin aika nannaa.. Aika näyttää.

WiiU:ta odotan varauksellisella mielenkiinnolla. Kiinnostaa, mutta arveluttaa. Julkaisupelit ratkaisevat aika paljon minunkin kohdalla. Mutta enempi kuitenkin positiivisilla fiilareilla odotellaan.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Lohari - 20.01.2012 00:19
Taitaakin olla kaikki kinostavimmat jo lueteltu. Mass Effect 3, Bioshock Infinite ja Luigis Mansion 2 itselle suurimmat odotusten kohteet. Niin ja tietysti myös

http://www.youtube.com/watch?v=a1lEs5y4udA&list=PL4D3EC66BC0B06F27&index=6&feature=plpp_video


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Cyrus - 20.01.2012 18:38
Ahh, miten unohdinkaan Tony Hawk HD:n. Onko mitään hienompaa kuin ensimmäiset Haukat HD muodossa?

No ei.

Nelonen ja THUG HD-muodossa olisi.


SSX on nyt läheisen julkaisuajankohtansa vuoksi ehkä eniten odotuksessa. Tosin Digiexpolla pikaisesti näin ja oli kyllä aika keskinkertaisen näköinen. Kuitenkin, tällä on potentiaalia olla mahtava peli ja tuulahdus viime generaation helmistä, jollaisia ei tässä genissä välttämättä ole nähty. Enemmän pelaamisen juhlaa, eikä niinkään elokuvamaista tykitystä.

Twisted Metalia en ole koskaan ymmärtänyt, mutta Jaffe on saanut minut puheillaan vakuuttuneeksi siitä, että uutta Twisted Metalia on pakko kokeilla. Olen aina pitänyt koko genreä pelkkänä sähellyksenä, mutta ilmeisesti siellä pitäisi olla upotettuna syvempää mekaniikkaa niille, jotka sitä haluavat ja hakevat. Ja kun hän otti puheeksi jossain podcastissa nykypelit (esim. CoD) ja kuinka ne keskittyvät enemmän pinnallisilla asioilla palkitsemiseen kuin itse pelimekaniikoiden oppimisesta tulevaan "palkintoon" ja pelaamisen mielekkyyteen, olin viimeistään myyty. En välttämättä odota taivaita, mutta pakko tätä on kuitenkin testata.

Tomb Raider varovaisesti odotuksessa. Potentiaalia olla aivan mahtava, jopa vuoden peli. Ekat pelivideot kuitenkin pelottaa, vaikuttaa Unchartedin apinoinnilta. Uncharted on hyvä pelisarja, mutta ei niitä kahta tarvita. Tomb Raider on kuitenkin parhaimmillaan todella paljon hienompaa seikkailua kuin Uncharted.

Muuten ei oikein vielä tule mieleen mitään erityistä. Helvetin hyviä pelejä taas varmasti tulossa ja paljon.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Solid Snake - 20.01.2012 21:53
Nelonen ja THUG HD-muodossa olisi.
Tulee paljon itsestään selvyyksiä, mutta tulkoot :D

Jo pelkkien Leaderboardsien ansiosta ladattavat Hawkit tulevat olemaan todella kovia. Toivon vain, että eivät tekisi noita Project 8:n moottoria käyttäen. Project 8:ssa ruudunpäivitys on surkea ja animaatiot todella kamalia. En myöskään pidä niin paljon siitä raskaammasta pelattavuudesta. Jos vertaa vaikka THUGia ja Project 8:ia, THUG on silmälle huomattavasti miellyttävämpi. Se, että animaatiot ovat sulavat ja peli pyörii kauniisti tekee selvästi enemmän kuin upea grafiikka.

Vaikka pelasin minä Project 8:n melko suurella ruokahalulla, ja metsästin High Scorejakin yllättävän kauan ;)

Täysin samaa mieltä myös SSX:stä kanssasi. Mielestäni vaikutti DigiExpoilla ihan ok:lta, mutta ei sen lyhkäisen demon perusteella voi paljoa sanoa. Mukavaa, että tosiaan tehdään näitä puhtaaseen pelaamiseen keskittyviä pelejä. Elokuvia imitoivia pelejä on tosiaan vähän liikaa, vaikka toki nekin maittavat.


Otsikko: Re: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Sharkie - 20.01.2012 22:12
Nelonen ja THUG HD-muodossa olisi.
Tulee paljon itsestään selvyyksiä, mutta tulkoot :D

Jo pelkkien Leaderboardsien ansiosta ladattavat Hawkit tulevat olemaan todella kovia. Toivon vain, että eivät tekisi noita Project 8:n moottoria käyttäen. Project 8:ssa ruudunpäivitys on surkea ja animaatiot todella kamalia. En myöskään pidä niin paljon siitä raskaammasta pelattavuudesta. Jos vertaa vaikka THUGia ja Project 8:ia, THUG on silmälle huomattavasti miellyttävämpi. Se, että animaatiot ovat sulavat ja peli pyörii kauniisti tekee selvästi enemmän kuin upea grafiikka.

Onko tuosta HD-Haukasta mitään teknisiä tietoja vielä olemassa? Lähinnä siis kontrollit kiinnostavat, että onko siellä laajin mahdollinen trikkivalikoima käytössä vai onko uusintajulkaisu pysynyt jossain määrin uskollisena kakkosen rajatummalle ohjaukselle. Sen verran olen ainakin itse tottunut moniin Nelosen ja Undergroundin myötä/jälkeen tuotuihin juttuihin, että noita vanhempia osia pelatessa tulee selkärankatemppuja suorittaessa helposti turhia crasheja.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Cyrus - 21.01.2012 13:09
Nelonen ja THUG HD-muodossa olisi.

Toivon vain, että eivät tekisi noita Project 8:n moottoria käyttäen. Project 8:ssa ruudunpäivitys on surkea ja animaatiot todella kamalia. En myöskään pidä niin paljon siitä raskaammasta pelattavuudesta. Jos vertaa vaikka THUGia ja Project 8:ia, THUG on silmälle huomattavasti miellyttävämpi. Se, että animaatiot ovat sulavat ja peli pyörii kauniisti tekee selvästi enemmän kuin upea grafiikka.

Joo, THUG ym. PS2-haukat on paljon hienompia ja sulavampia kuin tässä genissä tulleet Tony Hawkit, vaikka teknisesti jäävätkin tietenkin jälkeen. Project kasissa varsinkin oli karseat apinamaiset animaatiot. Proving Grounds vähän edes korjasi tilannetta, mutta ei sekään yltänyt lähellekään PS2:n parhaita haukkoja, ei animaatioiltaan kuin ei muiltakaan osa-alueilta.
 
Lainaus
Elokuvia imitoivia pelejä on tosiaan vähän liikaa, vaikka toki nekin maittavat.

Jep, tietenkin maittavat, tässä genissä on tullut mahtavia pelejä. Kuitenkin sellaiset tietynlaiset pelit, joita viime genissä nähtiin paljon, ovat olleet harvassa, lukuun ottamatta ehkä latauspalveluja.


Sharkie, käsittääkseni tuosta ei ole muuta tietoa kuin se, että perustuu ykköseen ja kakkoseen. Eli pelkään, että ei tule sisältämään uudistuksia myöhemmistä peleistä. Toki toivon, että sisältäisi.


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Doinkki - 22.01.2012 18:44
Aika lailla samaa shittiä odottelen monien muidenkin kanssa (Diablo III, Grand Theft Auto ainakin..), mutta yksi on vielä. Nimittäin Trine 2. Milloin se nyt perkele julkaistaan PSN:ssä?  :???:


edit: Niin ja SC II: Heart of The Swarm taitaa tulla myös tänä vuonna. Tosin olen edelleen uskomattoman paska ihan peruspelissäkin, että eihän siinä kettuakaan...


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: zoukka - 22.01.2012 20:55
Minut flägättiin Diablo 3 betaan, joten seuraavassa aallossa pitäisi tulla kutsu!


Otsikko: Vs: 2012 - Kiinnostavimmat pelit ja vehkeet
Kirjoitti: Noppa - 30.01.2012 11:12
http://www.destructoid.com/preview-5-things-to-know-about-tony-hawk-s-pro-skater-hd-220451.phtml (http://www.destructoid.com/preview-5-things-to-know-about-tony-hawk-s-pro-skater-hd-220451.phtml)

Infoa THPS HD:stä

Lainaus
Seven of the best levels from THPS and THPS2 are getting the HD overhaul.
Näköjään ei tule olemaan kolmosen kenttiä. Sääli, en koskaan pelannut sitä. Vaikuttaa ottavan enemmän ominaisuuksia kakkosesta muutenkin.