Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Google Chrome OS  (Luettu 19847 kertaa)
Google Chrome OS « : 28.11.2009 20:22 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Tehhään nyt tällekin Googlen ihmeelle ketju.


Google Chrome OS on käyttöjärjestelmä jossa on tasan yksi ohjelma: Google Chrome -nettiselain. Ai, että mitä järkeä tuossa on? No, yleensä kun ihmiset käyttää tietokonetta, niin mitä ne sillä tekee? No, ne lukee sähköpostit, käy foorumit läpi, chattailee tuttujen kanssa, lukee uutisia, poikkeaa ehkä Youtubessa, Facebookissa, Twitterissä… Eli kaikkea sellaista mikä tapahtuu Internetissä.

Joten Google sai päähän piston, että tehdään käyttöjärjestelmä joka ei ole mitään muuta kuin nettiselain - koska se on kaikki mitä käyttäjä tarvitsee.


Yksinkertaisesta luonteestaan johtuen Chrome OS ei ole missään tapauksessa suunnilteltu Windowsien ja Maccien korvaajaksi, vaan sillä on lähinnä kaksi kohderyhmää:
- Liikkuvaksi kakkoskoneeksi / surffilaudaksi niille, jotka käyttää tietokonetta muuhunkin kuin netinselaamiseen.
- Tietokoneeksi niille joille tavalliset käyttöjärjestelmät on liian sekavia (esim. vanhemmat ihmiset).

Chrome OSin tärkeimmät ominaisuudet:
  • Open Source, perustuu Linuxiin.
  • Käynnistyy nopeasti. Tällä hetkellä Chrome OSilla varustettu kone käynnistyy virtanapin painamisesta noin seitsemässä sekunnissa sisäänkirjautumisruutuun. (Chrome OS koneseen kuuluu custom firmware/BIOS)
  • Helppokäyttöinen. Se on vain nettiselain, minkä lisäksi se hoitaa ja korjaa itse itsensä. Käyttäjän ei esimerkiksi tarvitse välittää koneen ylläpidosta, tai muusta vastaavasta, vaan jos Chrome OS havaitsee että esimerkiksi joku käyttöjärjestelmätiedosto on vaurioitunut, se korjaa sen automaattisesti.
  • Kaikki tiedostot ja tiedot tallennetaan pilveen. Joten jos koneesi hajoaa tai katoaa, voit vaan ostaa uuden tilalle ja sisäänkirjautumisen jälkeen kaikki on kuin vanhassa koneessa. Voit myös kirjautua mihin tahansa muuhun Chrome OSilla varustettuun koneeseen, ja se on kuin oma koneesi.
  • Tukee USB-massamuisteja, kuten kameroita. Ehkä myös muitakin lisälaitteita.


Chrome OS on tällä hetkellä Betassa ja Googlen tavoitteena on saada Chrome OS -koneita myyntiin ensi vuoden joulumarkkinoille. Valmistajina toimii tunnetut netbookien ja läppäreiden valmistajat, Google vain sanelee mitä komponentteja niissä pitää käyttää. Chrome OSin beta (Chromium OS) on jo nyt saatavilla, mutta vain lähdekoodina. Internetistä löytyy toki epävirallisia käännettyjä versioita, mm. virtuaalikoneisiin.


Chrome/Chromium OSin julkistus Google -blogissa. Mm. pari videota Chrome OSista.
Chromium OSin sivu. Lähdekoodit sun muuta Chrome OSin kehittämiseen liityvää.Onko Google vihdoin tullut hulluksi, vai onko tämä sittenkin vuosisadan keksintö?
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines