Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
 1 
 : 28.09.2022 23:47 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut zoukka
Ei maailma eikä talous mihinkään tuhoudu. Raha vaan vaihtaa tasaisin väliajoin käsiä innokkaimmilta pitkää peliä pelaaville.

 2 
 : 28.09.2022 23:15 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
Pörssihän on mennyt aina aaltoliikettä. Ja vielä yllättävän ennustettavasti. Itse olen liikkunut pallolla 80-luvusta asti ja taantumat ovat seuranneet about 10 vuoden välein siitä asti. 90-luvun alun lama, 2002 IT-kupla, 2008-2010 finanssi-/velkakriisi ja nyt energia kriisi. Pointtina tässä on se että jokaisesta kuopasta on aina noustu korkeammalle. Lisäksi tälläkin hetkellä ollaan suhteellisen kaukana siitä pikakuopasta mikä kävi koronan tullessa.

Totta kai nyt on hyvinkin arvaamaton aika menossa, kun naapurissa tunnutaan tekevän ihan mielivaltaisia päätöksiä. Mutta vaikka itse en muista 2002 tai 90-luvun laman tunnelmia, muistan että 2008 pankkiporukka ajatteli että maailma kirjaimellisesti taantuu anarkiaan. Niin siitä vain selvittiin muutamassa vuodessa. 2012-2014 oltiin hyvinkin kuivin jaloin jo.

Vapaiden markkinoiden mahdollistama rahan ahneus on vain alkaa olemaan niin kova joka puolella maailmaa lukuunottamatta kahta maata (Pohjois-Korea ja Venäjä), että kukaan ei katsele perseilyä loputtomasti. En jaksa millään uskoa että tilanne olisi sama vuoden päästä. Pohjaa tuskin on kokonaisuudessaan vielä nähty, mutta lähempänä se on kuin vanhat huiput.

 3 
 : 28.09.2022 22:58 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Scarf
Parhauden kyyneleet kuivuivat nopeasti ja parasta/paskaa-asteikolla ollaan taas korvia myöten paskan puolella. En tiedä, mikä jumalainen interventio eilen tapahtui input lagin suhteen, mutta nyt peli on taas raastavan lagista paskaa, oli asetukset miten päin tahansa.

https://youtu.be/XMH0RUTUOv8

Tällaisen input lag -testin löysin, Xbox Series X:llä rapsakka 100-120ms input lagia. :lol: On tämä peli kyllä yksi vitsi, siellä varmaan Respawnilla oikein tarkoituksella vääntelevät jostain vivusta lisää input lagia jokaisen päivityksen myötä. Niska limassa ylikellottelet DualSenseä, käytät kaikenmaailman sciptejä ja pelailet tyyliin yhdellä parhaimmista töllöistä pelaamiseen - silti pelissä on aivan jäätävä pullonkaula, josta ei mahdu läpi muuta kuin vetistä ripulia suuhun.

EDIT: Päivitin Elite Series 2:n, jota käytän nykyään (vain) DualSensen todennukseen ohjainadapterissa, niin input lag hävisi. Nyt ollaan taas ainakin hetki parhauden puolella. En sairasta kaksisuuntaista mielialahäiriötä, mutta Apexia pelatessa siltä kyllä välillä tuntuu...

 4 
 : 28.09.2022 22:08 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut zoukka
Pitää vaan taputella itseään selkään että aloitti sijoittamisen pienillä summilla. Pankista koittivat pitkään neuvoa laittamaan kaiken hajautuksena sijoituksiin. Internet-expertit ja naapurin Keijot vouhottivat joka tuutista, että krypto-tulppaaneilla tehdään nyt eläkemassit (vanha viisaushan kertoo, että kun mistään mitään tietämättömät henkilöt alkavat olla varmoja jostain sijoituskohteesta, niin se on juuri puhkeamassa). Testikilot "varmoissa" indekseissä ja tietenkin kryptot on rajusti pakkasella, kuten varmaan kaikilla muillakin. Ainoat sijoitukset joilla on tehty hyvin massia on keräilykortit. Portfolio taitaa olla jotain 300-400% ajalta, jolloin laitoin ihan oikeaa rahaa kiinni pahviin (näiden voitot on tietenkin työläämpi kotiuttaa kuin ei-fyysisten sijoitusten).

FOMO, helpot voitot, usko loputtomaan kasvuun ja henkilöpalvonta. Näistä ei ole voitot tehty.

 5 
 : 28.09.2022 20:29 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut Gba
No toikin on ihan totta :lol: Mutta eikös ne tappiot kestäisi "viisi vuotta" tms. Eli ne voisi vähentää tulevista voitoista. Tottahan toki tässä kaikki mennään 300-500% voitoilla 5v päästä, eihän tätä muuten tehtäisi ;D

Mutta joo, voisi alkaa maltillisesti painamaan kaasua kuitenkin. Remedy alkaa olemaan aika matalalla jo, niin voisin kuvitella että kohta tulee pohja. Seuraavien julkaisupäivien tai julkistusten yhteydessä sitten taas nousee :)
Odotan (vai toivon?) kyllä että Remedy löytäisi sopivan tasapainon julkaisujen välille, että koko homma ei olisi ihan niin syklistä kuin nyt. Vaikka Alan Wake remake taisi olla pienoinen pettymys, katsoo sitä miten vaan. Se onkin ehkä suurin kompastumisen mahdollisuus. Jos Alan Wake ei vedä, niin kuinka käy Alan Wake 2:lle? Ja tuotantoarvot on kuitenkin Remedyn tuntien ja trailerinkin perusteella aika kovat, niin voisin kuvitella että myyntien pitäisi ylittää alkuperäisen luvut, että jäisi jotain käteen. No, ensimmäinen Max Payne traileri ja osake ponnahtaa viimeistään :)

Kyllä, mutta ei niitä missään nimessä kannata ennakkoon ottaa happanemaan. Jouluisin käyn oman salkkuni läpi ja realisoin tappioita ja voittoja päikseen mikäli tarvetta on, ns. veromyynnit.

Remedy tuntui kalliilta 12 eurossa ja vielä kalliimmalta 40 eurossa. En itse näe osaketta halpana tuossa 18 euron hinnassakaan. Markkina-arvo tuolla hinnalla on 250 miljoonaa euroa. Remedyn pelit myy sen 1-3 miljoonaa jos hyvin käy.  Jotenkin tässä ei riski ja tuotto mielestäni ole sellainen, että olisi valtavat halut ostaa juuri tätä osaketta, kun markkinoilla on yli 40 000 muutakin mitä ostaa. Voin hyvin olla väärässä ja Remedyn kohdalla tätä toivon. Suomen firmoille toivoo aina menestystä. Inderesin geelimiehet antaa 26 euron tavoitehinnan ja lisää suosituksen.

Jos jotain peliosaketta ostaisin salkkuun, niin Activision Blizzardia. Edelleen ostotarjous on kesken ja ainoa riski on ettei kauppaa sallita tapahtuvan, muussa tapauksessa 75$ dollarin osakkeesta Microsoft maksaa aikanaan 95$. Tuotto +26%. Mikäli kauppa ei toteudu niin osakkeen arvo todennäköisesti tuosta laskee, mutta en siitäkään olisi liian huolissani. Melkein päinvastoin, halusin Blizzardin osakkeen pitkään salkkuun muutenkin. Omistan siis osaketta ja tämä ei ole neuvo ostaa osaketta, joten ulinat voi työntää omaan pyllyyn mikäli häviää markkinoilla rahansa foorumiviestien perusteella.  :)


Edit: lisätään vielä hyvä rahansäästövinkki

-> Bookbeat tilaus kannattaa perua nyt, sillä Bookbeat tekee vastatarjouksen peruutuksen puolessavälissä ja tarjoaa seuraavaa kuukautta 1 euron hintaan.

 6 
 : 28.09.2022 17:52 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Ephram
https://www.polygon.com/23372865/super-mario-bros-5-maker-2-level-id-details

Lainaus
After what they describe as seven years of work, Metroid Mike 64 (aka Mikey_Mike on Switch Online) has built a spiritual successor to the original Mario tetralogy, boldly titled Super Mario Bros. 5.

Metroid Mike’s Super Mario Bros. 5 contains 40 courses and eight full worlds. They use a wide variety of game styles in the levels too, with Super Mario World making up 24 courses, Super Mario Bros. 3 making up 14, and the final two courses made in the original Super Mario Bros. style. (Metroid Mike 64 says that the Super Mario Bros. 2 mushroom also makes an appearance in the game).

Tykittelin tänä aamuna SNES-ohjaimella läpi; aivan ilmiömäisen hyvä fanipeliksi. Vaikeusaste ehkä hivenen helpon puolella, mutta kyllä muutamassa kohdassa silti vaaditaan hyvää tatsia. Check pointit yleensä aina fiksusti aseteltu.

Parasta tässä on suunnittelun loogisuus, joka toimii yhtä hyvin kuin esikuvissaan. Nintendo-klassikoita pelatessa pelaajalla on kuin kuudennen aistin kautta kyky hahmottaa ja lukea kenttää sekä keksiä vaistomaisesti mitä pitää tehdä ja miten. Tässä kentät soljuvat yhtä jouhevasti. Ja kuka tahansa Mario Maker 2:n omistaja pystyy varmasti ymmärtämään, miten haastavaa tämän toisintaminen perinteiseen Mario-pelityyliin on – minä en siihen kykene, sen voin myöntää kirkkain silmin.

Tämähän ei todellakaan ole ainoa laadukas "traditional Super World" mitä Maker 2:ssa on. Täytyykin ryhtyä taas etsimään ja pelaamaan niitä.

 7 
 : 28.09.2022 17:51 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut migge
Mukava huomata että laudan parasta / paskaa -arviontiasteikko elää ja voi hyvin.

 8 
 : 28.09.2022 09:35 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Sharkie
Miltähän tuntuisi rakastaa edes jotain niin paljon kuin Scarf rakastaa Apexia - tai vihata jotain niin paljon kuin Scarf vihaa Apexia?  :lol:

 9 
 : 27.09.2022 23:29 
Aloittaja Ephram - Uusin viesti kirjoittanut Scarf


EISSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSAATANA. ”Ei tää gyro-skripti vaan toimi, ehkä olen vain tulossa vanhaksi, mitä jos Apex ei olekaan niin hyvä peli, mitä olen luullut…”, näitä ajatuksia on viime aikoina pyörinyt päässä. Sitten vahingossa kokeilin peliä ilman VRR:ää. Siis mitä helvettiä?! Gyro toimii taas sulavasti ilman ihme nykimistä, eikä peli tunnu siltä, kuin pyörisit tervassa paskat housussa.

En tiedä, mitä tuo VRR oikein sekoilee, mutta rakastuin peliin taas uudelleen. Gun Run -pelimuoto on myös paras ylimääräinen pelimuoto, mitä pelissä on ollut. Toivottavasti on tullut jäädäkseen. Jos 120Hz-moodi saadaan joskus mukaan, niin tituleeraan Apexin kaikkien aikojen lempivideopeliksini.

 10 
 : 26.09.2022 23:31 
Aloittaja Gba - Uusin viesti kirjoittanut JayeizH
Saa nähdä mitä Amazonin pamput sanovat jatketaanko sarjaa kuinka kauan. Bezos ei välttämättä niele Muskin vittuiluja ja jatkaa sarjan rahoittamista puhtaasti ideologisista syistä.  Myös too big to fall saattaa pelata osaa tässä keskustelussa, ollaan jo niin syvällä suossa joten on pakko korjata asia kaatamalla lisää fyrkkaa Mordorin nieluun. Tietenkin onhan tätäkin katsottu varsinkin nyt alkuun, mutta mielenkiintoista nähdä miten käy kun sarja etenee mikäli laatu pysyy yhtä alhaisena. Niin tai näin itse lopetan pettyneenä jaksoon kolme. Kertokaa mikäli laatu paranee jatkossa.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä lukuja kuinka paljon Amazon on saannu lisää tilaajia sarjan tulon jälkeen. Tosin jotain voi päätellä siitäkin jos lukuja ei kerrota. Silloin tuskin on kauheasti tullut lisää tilaajia. Lopulta tämä on saattanut olla monelle ns. sisäänheitto sarja. Itselläkin on mielessä vielä jo aiemmin mainittu Boys ja sen päälle Wheel of time, Samatarian, Reacher,... ja uskoisin että muutama mitä en ole tajunnut. Joten pointtina on juurikin saada se tilaaja joka unohtaa tilauksen pyörimään vuosiksi koska "ei talous siihen kaadu."

Eniten ylpeä olen siitä että sain viimein lopetettua Netflixin ja Disneyn tukemisen katkaisemalla niiden tilaukset. Eihän ne paljoa maksa ja hyötyä isossa mittakaavassa on yhtä vähän kuin Suomen ilmastonmuutos toimissa, mutta jokainen meistä voi omilla valinnoillaan näyttää hyvää esimerkkiä mädätystä vastaan. :)
Pelottaa niin paljon likan reaktiot näiden lopetukseen että en ole uskaltanut edes harkita näistä pois hyppäämistä. Ja myönnän että itsekkin tulee katseltua Disney+:a jonkin verran, mutta Netflix on jäänyt aika paljon taka-alalle. Laatu on monilta osin vain niin paskaa. Vaikka on multa sieltäkin niitä hyviäkin sarjoja ja elokuvia katsomatta. Ja käyttöliittymä on Netflixissä edelleen toimivin. On hämmentävää kuinka muut ei saa sitä niin jouhevaksi ja toimivaksi kuin Netflix. Disney alkaa olemaan jo lähellä, mutta esim. HBO:lla on edelleen parannettavaa.

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 ... 10
Pelaajalauta 2007-2022
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines