Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Travian
Jos nyt pitäisi valita huonoin peli, jota olen koskaan pelannut, niin valkkaisin Travianin. (http://www.travian.fi/) Aluksi se tuntui hyvältä. En ollut koskaan pelannut mitään selainpeliä ja olin innoissani. Muistan kuinka Travian söi aikanaan aikaa jopa uusimman Zeldan uuden peluulta. Pelasin vajaa puoli vuotta parin kaverin kanssa ja lopetin kun huomasin olevani koukussa. Jos homma olisi jäänyt tähän, niin tätä blogimerkintää ei olisi tarvinnut kirjoittaa ja kaikki olisi ok.

Mutta viime keväänä tapahtui yllättävä käänne, kun nämä pari kaveriani keksivät aloittaa tämän tylsän klikkailupelin pelaamisen uudella serverillä vanhan loputtua. He suostuttelivat minut mukaan uuden serverin alkuun ja pitihän sitä leikkiin ryhtyä, että ei jäisi kaveriporukasta "ulkopuolelle" noin niinkuin kärjistettynä. Eipä siinä mitään, mutta menin ahneuksissani ostamaa pelin sisäistä kultaa ihan oikealla rahalla. Sehän on käsittääkseni ihan yleisesti kiistelty asia, että onko mitään järkeä ostaa Habbo Hotelliin siniraitaista lampunvarjostinta tai maksaa WOW:in kuukausimaksua. Itse tuhlasin - oli se sitten järkevää tai ei - samantien 20e kultaan että sain virtuaalboonuksia pariksi kuukaudeksi.

Meni pari kuukautta ja tuhlasin toiset 20e. Yhteensä 40e olen tuhlannut peliin jossa voittavat ne, jotka jaksavat istua suurimman osan ajastaan koneella ja maksavat suurimmat summat pelin tekijöille. Mitä jäi neljästäkympistä käteen? Univelkaa ja paljon. Mitään en ole voittanut. Peli on tylsä vain klikkauspeli, johon jää pahasti koukkuun. Jostain WOW:ista voisi hyvinkin maksaa sen kympin kuussa vai paljonko se nyt maksaakaan. Siinä on tonneittain sisältöä, kai jotain taktikointia, edes jonkinlaiset grafiikat, seikkailua. Travianissa ei ole näistä mitään.

Jos pelaatte Traviania, niin pelatkaa ilman kultaa. Se ei oikeasti paranna pelikokemusta hintaansa nähden paljon. Aluksi se voi olla siistiä, mutta lopulta jää vain paha mieli. Jos pelaatte Traviania, niin lopettakaa ajoissa.

Ainiin, en ole vieläkään lopettanut.  >:(
1 kommentti
Fraeon 10.12.2008 05:01
Planetarion, Planetia, Travian, Hattrick, selainpelit yleensä.

Oon jo luovuttanut niiden kanssa. Planetarion oli vielä kivaa silloin, kun sektorin kaikki jannut oli tuttuja, mutta sitten into läsähti. Muita en sitten ole jaksanut paria viikkoa pidempään.