Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Kolme syytä, miksi Twitter on pahasta


Twitter on eräs nettiaikakauden ehkä turhimpia ilmiöitä. Niille, jotka eivät saittia ennestään tunne, on kyseessä sosiaalinen verkosto, joka perustuu pienten status-viestien lähettelyyn. Jokaisen status-viestin koko voi olla enintään 140 merkkiä. Saitti on pienessä ajassa kasvattanut suosiotaan aivan uskomattomiin mittoihin, enkä oikein ymmärrä miksi. Saitti on täysin turha, koska...

1) Turhaa spammia

Jos blogit ja IRC ovat turhan keskustelun runsaudensarvi, niin Twitter on turhuus itse. 140 merkin rajoitus suorastaan kannustaa spammiin ja turhien viestien kirjoitteluun. Siksi ei olekaan yhtään harvinaista nähdä niinkin kehittäviä viestejä kuin "kävin paskalla" ja "syön nyt". Nämä sitten näkyvät koko maailmalle.


2) Turhaa keskustelua

Twitter ei anna mahdollisuuksia järjestellä kommentteja mitenkään. Silti ihmiset käyttävät sitä (kuumeisiinkiin) keskusteluihin, jolloin on tuskallisen vaikeaa selvittää kuka sanoi mitäkin ja mihin tämä vastasi. Ai niin, ja keskustelut pyörivät siellä kohdan 1 paskanpyöräyttelyiden ympärillä.

3) Turha saitti (, joka ei edes toimi)


 
Saittia ei yksinkertaisesti suunniteltu suurien massojen käytettäväksi. Tästä johtuen vikavalas (eng. fail whale) on saitin yleisimpiä virheilmoituksia, joka ilmenee aina saitin tietokantojen ollessa tukossa. Ja tämä on usein. Todella usein. Joskus saatat nähdä viikonkin putkeen pelkkää vikavalasta. Ei toimi ei.

Summa summarum: välttäkää koko saittia.

P.S. Samaa paskaa ne Plurkit, Friendfeedit sun muut Twitter-wannabet on.
3 kommenttia
migge 10.10.2008 18:43
Eipä tarvi tonnekkaan sitte eksyä.
Fyysinen Preesens 10.10.2008 15:39
Mut siel on Viper7!
Frank 09.10.2008 22:50
Eksyin muutama päivä sitten Twitteriin, enkä kyllä ymmärtänyt koko hommasta yhtään mitään. Todella sekava ja turha sivusto. Mistä ihmeestä näitä oikein sikiää?