Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Pelit, joista et ole koskaan kuullutkaan, mutta ovat silti hirmu hyviä Part 1
Blogin tarkoitus on esitellä unohdettuja klassikoita, joista harvemmin näkee puhuttavan missään, ja jotka ansaitsisivat lisää tunnistusta.Ensimmäisessä osassa esittelen Compilen Guru Logi Champin.

Compile on tullut tunnetuksi puzzle ja shoot 'em up-peleistään. Yhtiön tunnetuimpia pelejä ovat mm. Puyo Puyo, Zanac, Gun Nac, M.U.S.H.A. Gameboy Advancen aikakauden alkuvaiheilla yritys julkaisi laitteelle puzzle-pelin nimeltä Guru Logi Champ.

Guru Logi Champin idea on yksinkertainen. Pelissä on tarkoituksena täyttää pelikentällä näkyvät keltaiset ruudut käytössäsi olevilla neliöillä. Käytössä on aina yhtä monta neliötä, kuin ruudulla on täytettäviä ruutuja. Ruudun vasemmassa laidassa on myös sekuntikello, joka mittaa käytetyn ajan. Pelissä ei ole aikarajoitteita, mutta kello tuo hyvän lisän, mikäli haluaa pelata kentät mahdollisimman nopeasti, jonkinlainen Time Attack-mahdollisuus siis.
Palikoita voi sijoittaa mihin tahansa vapaaseen ruutuun, mutta kentän läpäisemiseksi palikoiden tulee olla oikeissa ruuduissa. Palikoita voi myös imeä takaisin tykkiin. Pelaaja pyörittää pelilautaa konsolin olkanäppäimillä ja ampuu palikan A-nappulalla sekä imee palikan B-nappulalla. Puzzlet ovat aluksi petollisen helppoja, mutta muuttuvat infernaalisen vaikeiksi pelin edetessä.Pelin juoni on höyryistä japanilaista sekoilua. Pelin alussa avaruuden muukalaiset rupeavat tekemään jekkuja Champs-kansalaisille ja pelaajan tehtävänä on pelastaa kansalaiset pulasta. Ongelmat voivat olla estynyt kuselle pääsy tai kämpän akuutti tuuletuksen tarve. Ongelma ratkeaa, kun on suorittanut tason kaikki puzzlet ja yleensä ongelmien ratkaisutkin ovat koomisia ja välillä suorastaan pähkähulluja.


Hanavipu puuttuu ja janoinen lenkkeilijä on pelastettava.

Pelistä on tehty julkaisun jälkeen lukuisia vastaavanlaisia pelivirityksiä. Mm. PopCapin Pixelus on suora kopio pelistä ja DSi-Wareenkin on tehty vastaavanlainen peli nimeltään Guruguru Logic. Guru Logi Champia kaavailtiin julkaistavaksi myös ainakin Yhdysvalloissa, mutta homma kariutui Compilen pistäessä putiikkinsa kiinni.

Lopuksi vielä video, jonka avulla selviää pelin henki varmasti parhaiten: http://www.youtube.com/watch?v=29xjS3fOq68

Tässäpä tämä, ensimmäinen blogimerkintä. Jatkossa esittelen lisää liian pienelle huomiolle jääneitä semiklasareita.
2 kommenttia
echoes 07.05.2011 15:49
Näyttää veikeältä peliltä. Nuo ankkahahmot ovat niin söpöjä <3

Saakohan tätä mistään hommattua hyvään hintaan, vai onko über harvinaisuus?

On peli hieman hankala löytää nykyään. Emulaattorilla pyörii varmaan yhtä hyvin :)
Noppa 07.05.2011 15:37
Näyttää veikeältä peliltä. Nuo ankkahahmot ovat niin söpöjä <3

Saakohan tätä mistään hommattua hyvään hintaan, vai onko über harvinaisuus?