Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Aihe: Yleistä eläinkeskustelua  (Luettu 9429 kertaa)
Vs: Yleistä eläinkeskustelua « Vastaus #30 : 16.05.2009 22:46 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Kabanossi, annatte varmaan liian hyvää safkaa niille tai jotain  :lol:
tallennettu
Vs: Yleistä eläinkeskustelua « Vastaus #31 : 17.05.2009 02:00 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Riippuu paljon kissasta. Jos kissa on ns. sisäkissa, homma voi mennä leikkimiseksi, vaikka kyllä ne vaistot jossain vaiheessa löytyy (ainakin oman kokemuksen mukaan) jos kissa pihalla pidempiä aikoja on. Mutta jos kissa alusta asti päästetään ulos "petoilemaan" kyllä ne pikku elukat (hiiret, myyrät, linnut, oravat,...) aika nopeasti kurkusta alas menee, jos vaan kiinni saa. Rusto ja luu vaan ratisee.

Ittellä taas aivan päinvastaisia kokemuksia. Meillä on ollut viisi kattia, tällä hetkellä kolme ja yksi niistä tappaa saaliinsa kyllä, muttei syö. Muut eivät tiedä mitä saaliilleen tehdä ja aina ne pääsevät karkuun. Ihan ulkokissoja ovat, korkeintaan käyvät sisällä nukkumassa ja syömässä.

Heh :) Seuraatko niitä kissoja pitkällekkin maastossa :) ? Se että et ole nähnyt kissan ottavan saalista ei oikein sano mitään. Viisikin kissaa nurkissa jahtaa aika tehokkaasti saaliitkin pois ympäristöstä. Eipä ole myyriäkään ollut meidän nurkissa enää vuosiin. Ja jos ei raatoja näy nurkissa niin ne on voinut mennä kurkusta alas. En nimittäin ole ikinä tavannut kissaa joka ei olisi liikkuvasta pikku elikosta (tms.) vähintäänkin leikkimielessä innoissaan. Meillä jonkin aikaa raatoja näkyi nurkissa kun yksi kissa ei ensin oikein tiennyt mitä niillä tehdä, mutta ei ole näkynyt enää pitkään aikaan. Voihan tietysti olla että kissat eivät vain olisi oppineet niitä pikku elikoita syömään jos esim. ruokaa on aina ulkona astiassa tai ei ole mitään esimerkkiä mutta jos taloudessa on 3-5 kissaa niitä pikku elikoiden raatoja kyllä pitäisi olla. Tietysti pitkälle jalostetut kissat voi olla mahdollisesti poikkeus, mutta luulen että näilläkin vaistot aika tehokkaasti herää kun pikku elikön näkee. Vähintäänkin pikku elikon kuolemaan päättyvään leikkiin. Jolloin siis se raato jäisi jos se ei suuhun menisi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Yleistä eläinkeskustelua « Vastaus #32 : 17.05.2009 02:59 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili
Azu sä oletat liikaa, etkä tiedä tarpeeksi, että tässä "keskustelussa" olisi enää mitään järkeä.
Ja mikä tekee TAAS sinun "tiedosta" niin paljon parempaa, jotta sinun osasi tästä "keskustelusta" olisi yhtään järkevämpää?

Lainaus
Mies oli mulkku, mutta se ei tarkoita, etteikö vastaavaa voisi vahingossa tapahtua.
Ei sitä noin vain vahingossa tapahdu. Se on ihan fakta, ei olettamus. Joutsenet ovat niin suuria, että koirat jättävät ne suosiolla rauhaan, koska joutsen antaisi todennäköisesti koiralle turpiin siinä vaiheessa kun ne lähestyvät joutsenia tai niiden pestää (tämä tapaus siitä poikkeuksellinen, että joutsenet 1) eivät pelänneet ihmistä, joten ne eivät osanneet aavistaa hyökkäystä, 2) olivat varmasti edelleen väsyneitä edellispäivän pesänpelastusoperaatiosta ja 3) koiria oli kaksi ja olivat vieläpä isokokoisia -> yhdellä väsyneellä joutsenella ei mitään mahdollisuuksia yllättävän hyökkäyksen torjumiseen).

Joutsenia taasen kiinnostaa koirien touhut vielä vähemmän (ainakin niin kauan, kunhan ne pysyttelevät tarpeeksi kaukana, jos tulevat liian lähelle, niin ne lähtevät yleensä karkuun). Todisteeksi riittää varmaan ihan pelkästään se, ettei hirveän usein  tule luettua lehdistä, että Pertun pikku-Lassie raateli maakotkan/joutsenen. Eikös tuokin joutsenpariskunta ollut asunut tuolla alueella jotain 7-8 vuotta? Jos sellaista voisi oikeasti tapahtua helpostikin "vahingossa" ja paikan läheisyydessä ulkoilutetaan koiria säännöllisesti, niin kait jotain tuonsuuntaista olisi (melkein) tapahtunut jo aiemminkin. Ja jos koira on raadellut "VAHINGOSSA" ilman syytä jotain muuta isoa elukkaa (esmes ihmistä), niin silloin on melkolailla poikkeuksetta ollut kyseessä koira, jota on laiminlyöty jollain tavoin ja joka on siten hieman vinksahtanut päästään.


Ja kissathan ovat aivan eri asia kuin koirat. Koirat on oikeasti kesytetty jo huippuunsa, joten niillä saalistusvietti ei välttämättä ole hirveän suuri (poikkeuksena edelleen metsästyskoirat), etenkin jos ne kasvatetaan kaupungissa. Kissat ovat edelleen luonteiltaan suht itsenäisiä ja ne selviävät luonnossa paljon paremmin kuin koirat. Niiden olen kyllä nähnyt saalistavan ihan aktiivisesti päivittäin lähistön jyrsijöitä, koirien lähinnä juurikin vain ihmettelevän niitä (yrittäneet tökkiä tassulla/kuonolla, seuranneet perässä).



Niin joo, ja otan vielä sen verran takaisin puheitani, että totean kasvatuspaikalla tietenkin olevan vaikutusta. Hyvinkin kasvetettu koira voi tietysti saalistaa ja juoksennella lintujenkin perässä. Näin jos vaikkapa antaa koiran oleskella paljon ulkona vapaana ja asuu esmes maaseudulla, jossa on varmasti paljon kaikkea saalistettavaa. Kaupungeissa kasvatetut koirat eivät vain välttämättä opi saalistamista ja juurikin myyrän tai linnun kohdatessaan ovat vain uteliaita. Saalistaminenkin pitää kuitenkin oppia, ja jos siihen ei opi jo pentuna, niin eipä sitä välttämättä tule harrastettua isompanakaan, vaikka alkeellinen saalistusvietti saakin jahtaamaan kania.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Yleistä eläinkeskustelua « Vastaus #33 : 17.05.2009 12:05 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Heh :) Seuraatko niitä kissoja pitkällekkin maastossa :)

En.  :P Kateilla on vaan ollut tapana tuoda saaliinsa etupihalle näytille, kesäisin jopa sisälle. On äitee jopa herännyt siihen kun kissa on tuonut kuolleen hiiren mahan päälle ja alkanut puskemaan äitiä hereille. Hyi hitto mikä herätys. No, pitäähän sitä isäntäperhe ruokkia.  ;D Lukemattomat kerrat olen seurannut kun muilla kissoilla on joku vielä elävä saalis, jonka kanssa ne vain leikkivät. Päästävät sen karkuun ja ottavat taas kiinni. Aina se päättyi siihen, että elukka pääsi johonkin sellaiseen piiloon mihin kissa ei enää päässytkään. Tästä on vaan jäänyt sellainen oletus, etteivät ne syvemmällä metsässäkään niitä tappaisi, varsinkaan söisi. Katit tykkäävät muutenkin leikkiä. Ei ole sellaista asiaa, jonka perään ei pitäisi juosta. Tämä "peto" taas on oikea laiska paska. Ei sitä voisi vähempääkään kiinnostaa narunpätkät sun muut.  :P
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Yleistä eläinkeskustelua « Vastaus #34 : 17.05.2009 12:57 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili
Koirat on oikeasti kesytetty jo huippuunsa, joten niillä saalistusvietti ei välttämättä ole hirveän suuri (poikkeuksena edelleen metsästyskoirat), etenkin jos ne kasvatetaan kaupungissa.
Kyllä minä olen kaverin koiran kanssa, jota oli kuitenkin vain yksi, saanut koko painolla nojata vastaan että sain pidettyä irti kanadanhanhista. Tosiaan kerrostalokoiria jotka pääsevät ulos puolisen tuntia päivässä.
tallennettu
Vs: Yleistä eläinkeskustelua « Vastaus #35 : 17.05.2009 14:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Ja mikä tekee TAAS sinun "tiedosta" niin paljon parempaa, jotta sinun osasi tästä "keskustelusta" olisi yhtään järkevämpää?

Todellakin.

Ja en tiedä mitä yrität tuolla tekstimuurilla saavuttaa, mutta se on niin ympäripyöreää mutua, että ei sitä vakavasti ota erkkikään. Minulla on kokemuksia siitä, että koira lähtee käsistä esimerkiksi jäniksen, teeren ja vaikka poronkin perään. Joskus siinä ei muuta tapahdu kuin nuuskimista, mutta monesti muistan meidänkin koiran palanneen kuono punaisena pusikosta.

Ja ei meidän koiria ei pieksetty, laiminlyöty tai kasvatettu Hopeanuoleksi.

Lainaus
Saalistaminenkin pitää kuitenkin oppia, ja jos siihen ei opi jo pentuna, niin eipä sitä välttämättä tule harrastettua isompanakaan, vaikka alkeellinen saalistusvietti saakin jahtaamaan kania.

Sori mutta koirat ja kissat oppivat saalistuksesta kaiken oleellisen pentuna muiden sisarustensa kanssa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines