Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Uskotko jälleensyntymiseen  (Luettu 18024 kertaa)
Uskotko jälleensyntymiseen « : 20.07.2011 11:24 »
e-peli Jäsen Viestejä: 19 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.findance.com/uutiset/16002/vahvistaako-11-vuotiaan-pojan-tarina-jalleensyntymisen-muistaa-olleensa-joku-muu


Tuota uutista lukiessa tuli mieleen, että uskotteko jälleensyntymiseen? Eli siihen että kuoleman jälkeen syntyy jossain vaiheessa uudelleen uuteen ruumiiseen. Itse ajattelen että se voi olla hyvinkin mahdollista, mutta silti uskomatonta. Keskustelua aiheesta.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #1 : 20.07.2011 11:27 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili No ei ole mahdollista. Kun me kuollaan niin madot syö meidän silmät ja that's it. Kuten kaveri joskus totesi.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #2 : 20.07.2011 11:37 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW En halua rajata mitään pois sen vuoksi, että "nykytiede ei pysty sitä selittämään".  Kun astutaan tälläisille alueille, kumpikaan osapuoli ei voi aukottomasti todistaa oman kantansa olevan se ainoa oikea, koska aukottomat todisteet puuttuvat.

Olen aika avoimin mielin mitä tulee tälläisiin asioihin. Toisaalta ajatus, että meissä asuu ikuinen sielu, joka jatkaa matkaansa nykyisen tomumajan viimeisen käyttöäpäivän mentyä umpeen, on lohduttava. Mutta se juontaa juurensa puhtaasti siitä, että tuntemattoman ja "olemattomuuden" pelko on niin suuri. Kuka haluaa olla tyhjyydessä ja pimeydessä kuolemastaan ikuisuuteen, jos elämä on ollut onnellista eikä jatkuvaa synkistelyä?

En siis naureskele tälläiselle mahdollisuudelle, mutta en toki sitä toitota varmanakaan asiana. Ajatus on varsin kiehtova.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #3 : 20.07.2011 17:10 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Ne jotka uskoo jälleensyntymiseen on vaan liian paineissa kuolemasta. Hoho, ottais muakin pannuun jos vasta 2 viikkoa kuoleman jälkeen tajuaisin ettei täältä enää mihinkää nousta.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #4 : 20.07.2011 17:43 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Usko voi lähteä muualtakin kuin "paineista". Ihmeellistä eikö totta?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #5 : 20.07.2011 18:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Näihin on hankala sanoa mitään. Mutta kuten Epikin pidän vaihtoehdot pidemmälti auki. Ihmisenkäsitys on kuitenkin aika rajallinen, eikä avaruuden tai ajan luonteesta ole ihmisen tiedossa juuri mitään.

Eli en pidä mahdottomana että jälleen syntyminen olisi mahdollista tai oikeastaan ei sulje aivan täysin sitäkään pois että joka "vetelisi naruja" verhon toisella puolella, karkeasti sanottuna. Se kun on aina se käsityksen määrästä kiinni. Kuinka monen eläimen luulette ymmärtävän että he ovat tarkkailussa ja joidenkin hoivassa, jos eivät ole pienessä häkissä? Ja ei en edes vihjaa että ihmiset olisivat jotenkin eläinten "jumalia", vaan sitä että se mikä on ymmärryksen ulkopuolella, niin sitä ei vain tajua. Minusta on hiukan ylimielistä sanoa että "ei varmasti, se kuulostaa niin typerältä". Voimme ihan oikeasti olla "elukoita tarhassa", karkesti sanottuna (taas), emmekä tajua tuon taivaallista mitä ympärillä tapahtuu. En nyt sano että asia olisi näin, mutta en mene niin uskovia sen vuoksi tuomitsemaan idiooteiksi.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #6 : 20.07.2011 18:48 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili En. Kyllä tämä kerta riittää, kiitos.

Ymmärrän kyllä ideatasolla mistä tulevat ihmisen toiveet ja visiot jatkuvasta elämästä, se on normaalia.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #7 : 20.07.2011 19:17 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili En tietenkään usko. Ei ole mitään syytä uskoa. Enkä usko että tulee mitään syytä uskoa.


http://en.wikipedia.org/wiki/Russell%27s_teapot
http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #8 : 20.07.2011 22:58 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Nyt on suht diippi aihe.  :lol: Kyllähän kuoleman jälkeinen ikuinen pimeys hieman ahdistaa ja on lohdullisempaa ajatella, että olemassaolo jatkuisi kuoleman jälkeenkin. Ihminen ei käsitä paskaakaan kokonaisuudesta, jossa elämme. Mikäli aika on ikuista voisi olla pieni mahdollisuus siihen, että samat olosuhteet toteutuvat ja ihminen voisi syntyä uudelleen. Maailmankaikkeudessa useat asiat tuntuisivat kulkevan sykleissä, miksei myös elämä.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #9 : 21.07.2011 00:35 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Mikä kuoleman jälkeinen pimeys? Kun ihminen kuolee niin kaikki loppuu. Ei ole piemeyttä eikä valoa. Koko olemassaolo häviää joten ette ole missään pimeydessä koska mitään pimeyttä ei ole. Mitään ei ole. You just don't exist anymore. Selvää ku saippua ja sillälailla.
Ei ole mitään hemmetin sielua. Ei taivasta. Ei helvettiä. Kun henki lähtee niin kaikki loppuu ja siinä se. Mikäs siinä jos välttämättä haluaa tuollaiseen diibadaabaan uskoa. Heille se sallittakoon jos se oloa helpottaa.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #10 : 21.07.2011 10:41 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Pimeys on varmasti tässä kohtaa pelkkä kielikuva.


Mutta miten sen voi tietää mikä siellä odottaa? Sama jos asuisit Suomessa etkä tietäisi mitään ulkomaiden olemassaolosta ja toitottaisit, että "mitään muuta ei ole, kaikki on tässä". Et voi mitenkään tietää varmasti, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Kuten ei kukaan muukaan, koska sieltä on aika vaikea tulla takaisin runoilemaan miten asiat ovat.

Mielestäni on todella arroganttia mennä teilaamaan ajatus täydellisesti. Kuka tietää, tyyliin tuhannen vuoden päästä "henkimaailman" olemassaolo saattaa olla itsestäänselvyys ihmiskunnalle ja sen aikaiset ihmiset naureskelevat miten ahdasmielisiä sitä oltiinkaan tuhat vuotta sitten. Maapallo on litteä ja sitä rataa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #11 : 21.07.2011 10:51 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Pimeys on varmasti tässä kohtaa pelkkä kielikuva.


Mutta miten sen voi tietää mikä siellä odottaa? Sama jos asuisit Suomessa etkä tietäisi mitään ulkomaiden olemassaolosta ja toitottaisit, että "mitään muuta ei ole, kaikki on tässä". Et voi mitenkään tietää varmasti, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Kuten ei kukaan muukaan, koska sieltä on aika vaikea tulla takaisin runoilemaan miten asiat ovat.

Mielestäni on todella arroganttia mennä teilaamaan ajatus täydellisesti. Kuka tietää, tyyliin tuhannen vuoden päästä "henkimaailman" olemassaolo saattaa olla itsestäänselvyys ihmiskunnalle ja sen aikaiset ihmiset naureskelevat miten ahdasmielisiä sitä oltiinkaan tuhat vuotta sitten. Maapallo on litteä ja sitä rataa.
Missä siellä? Et sinä mihinkään mene kun aika koittaa. Kun kaikki aistit sammutetaan ja viimeinenkin neuronirata lakkaa toimimasta aivoissasi, et vain voi kokea enää yhtään mitään, etkä edes muistella ja anlysoida kokemaasi. Vaikeahan se on näin elävänä tuollaista käsittää, että kaikki loppuu joskus.

Valitettavasti totuus on näin karu. Väitteet sielusta ja elämästä kuoleman jälkeen ovat juuri niitä absurdeja ja arrogantteja, joilla vedätetään ihmisiä harhaan ja aiheutetaan näin harmia. Extraordinary claims require extraordinary evidence.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #12 : 21.07.2011 11:04 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Mutta jos ruumis sammuu ja sielu jatkaa matkaansa? Autokin voi hyytyä ja akku olla yhä toimintakelpoinen. Akun voi siirtää toiseen autoon, jossa se jatkaa elämäänsä.

Epäilemättä tämä minun nykyinen olomuotoni ei menisi kuin mullan alle, se on selvää. Mutta jos sielu on olemassa ja se todella on kykeneväinen jatkamaan matkaansa, niin osa minua voisi kuoleman tapahtuessa siirtyä jonkinlaiseen välitilaan, jossa tietynlaisten ehtojen täyttyessä olisi mahdollisuus syntyä uudelleen.


Erään tutkimuksen mukaan kuolevat ihmiset kevenevät kuoleman hetkellä joitakin kymmeniä grammoja... Sielun paino?

http://www.snopes.com/religion/soulweight.asp
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #13 : 21.07.2011 11:15 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kun kaikki aistit sammutetaan ja viimeinenkin neuronirata lakkaa toimimasta aivoissasi, et vain voi kokea enää yhtään mitään, etkä edes muistella ja anlysoida kokemaasi. Vaikeahan se on näin elävänä tuollaista käsittää, että kaikki loppuu joskus.
Mutta mitä jos se "maailma" tai "tila" johon siirryt voisikin toimia eri tavalla? Ruumis on vain tapa toimia tässä maailmassa kun aistimiseen tarvitaan ruumiin kaltainen välikappale. Karkea esimerkki: Että näet infrapunasäteilyn tarvitset erilliset lasit. Kun heität lasit menemään kykysi nähdä infrapunasäteilyä on kadonnut mutta sinä olet edelleen et vain näe maailmaa samalla tavalla. Mitä jos, kun ihminen (ruumis) kuolee, et vain näe/tunne maailmaa samalla tavalla, mutta olet kuitenkin? Tai vaikka siirtyisit toiseen paikkaan. Kosminen "virtuaalitodellisuus" ;D Ruumis olisi vain välikappale tähän maailmaan. Mietippä sitä ;)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #14 : 21.07.2011 11:37 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Ei kukaan voi täysin varmaksi sanoa että kaikki loppuu kuoleman jälkeen, aivan kuin itsekään en voi sanoa täysin varmasti että elämä jollain tapaa jatkuu. Tahdon vain jollain tapaa uskoa että jotain "elämää" jossain muodossa senkin jälkeen on. Näkemyseroja. Mielestäni ei ole myöskään syytä rueta haukkumaan sitä toista ajattelutapaa millään muotoa kun et loppujen lopuksi voi itsekään tietää oletko asian suhteen oikeassa.

Uskonnot ovat aina mielenkiintoinen puheenaihe :)
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #15 : 21.07.2011 13:16 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mikä kuoleman jälkeinen pimeys? Kun ihminen kuolee niin kaikki loppuu. Ei ole piemeyttä eikä valoa. Koko olemassaolo häviää joten ette ole missään pimeydessä koska mitään pimeyttä ei ole. Mitään ei ole. You just don't exist anymore. Selvää ku saippua ja sillälailla.
Ei ole mitään hemmetin sielua. Ei taivasta. Ei helvettiä. Kun henki lähtee niin kaikki loppuu ja siinä se. Mikäs siinä jos välttämättä haluaa tuollaiseen diibadaabaan uskoa. Heille se sallittakoon jos se oloa helpottaa.
Mistä siä tiiät?
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #16 : 21.07.2011 13:26 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Mielestäni ei ole myöskään syytä rueta haukkumaan sitä toista ajattelutapaa millään muotoa kun et loppujen lopuksi voi itsekään tietää oletko asian suhteen oikeassa.

Tämä juuri. Usein puhtaan ateistisesti näihin asioihin suhtautuvat tuppaavat tuomitsemaan kaikki muut idiooteiksi, ja ovat muutenkin kamalan jyrkkiä. Se on vähän surullista nähdä.

Itsekään en usko uudelleensyntymiseen, vaan perinteiseen luterilaiseen pelastukseen. Kun katson maailmaa, kaikkia sen ihmeitä, sattumia ja luonnonlakeja, en voi olla näkemättä suunnitelmaa ja johdatusta siinä. Myönnettäköön, että usko antaa lohtua pimeillä hetkillä, mutta ei se silti mitään irrationaalista kuolemanpelkoa ole. Se vain tuntuu loogiselta. En myöskään tunne mitään tarvetta todistella asiaa kenellekään, sillä let's face it - todisteita ei ole, mihinkään suuntaan. Joko uskot johonkin suurempaan, tai sitten uskot kaiken olevan tässä, tällä planeetalla. Valinta on sinun.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #17 : 21.07.2011 13:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW


Why do you find it so hard to believe?




Why do you find it so easy?


www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #18 : 21.07.2011 13:57 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili En usko. Enkä myöskään oikeastaan osaisi sanoa, mitä se muuttaisi, vaikka jälleensyntymistä tapahtuisikin. Kysymys kuolemanjälkeisestä elämästä on mielenkiintoinen, mutta lopulta merkityksetön.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #19 : 21.07.2011 16:19 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Itseä aina kummastuttaa tämä "todisteita ei ole kumpaankaan suuntaan" -argumentti, sillä onhan niitä.

Tieteellisesti/fyysisesti/biologisesti/kemiallisesti on päivänselvää että mitään ei tapahdu kuoleman jälkeen. Niin sanoo järki ja kaikki todisteet.


Se on sitten jokaisen oma asia sivuuttaako nämä todisteet uskon nimissä (aika moni ohittaa, sillä se tuo hyvän mielen), mutta älkää nyt rationaalisia ihmisiä leimatko niin ikään oman uskonsa varassa toimiviksi.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #20 : 21.07.2011 16:27 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
...mutta älkää nyt rationaalisia ihmisiä leimatko niin ikään oman uskonsa varassa toimiviksi.

Huvittava lausahdus, sillä jokainen ihminen elää jonkun uskon varassa. Emme me voi suurinta osaa vastaanottamaamme informaatiota todentaa millään tavalla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #21 : 21.07.2011 16:45 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Lainaus
...mutta älkää nyt rationaalisia ihmisiä leimatko niin ikään oman uskonsa varassa toimiviksi.

Huvittava lausahdus, sillä jokainen ihminen elää jonkun uskon varassa. Emme me voi suurinta osaa vastaanottamaamme informaatiota todentaa millään tavalla.

Ettei nyt vaan lipsahtanut saivartelun puolelle. Mutta ok, minä uskon maailman olevan olemassa vaikka suljen silmäni.

Millä tavalla tämä on ristiriidassa rationaalisuuden kanssa?
tallennettu
Vs: Re: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #22 : 21.07.2011 16:50 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili
Kun katson maailmaa, kaikkia sen ihmeitä, sattumia ja luonnonlakeja, en voi olla näkemättä suunnitelmaa ja johdatusta siinä.

Ihminen on yllättävän hyvä näkemään sellaisia asioita mitä ei ole olemassakaan.  :) (esimerkiksi tuo viereinen hymiö ei ole oikeat iloisen ihmisen kasvot vaikka aivosi sellaisen viestin vastaanottaakin)

Oikeestaan parempi lopettaa tämä(kin) keskustelu omalta osaltani hyvän sään aikaan. Eli adjö vaan.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #23 : 21.07.2011 17:44 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Mikäli ihminen pystyisi sanomaan 100-prosenttisen varmasti, että kuoleman jälkeen ei ole mitään, tulisi hänen ymmärtää maailmankaikkeus täydellisesti ja ikuisen ajan käsite. Rationaalisinkaan ihminen ei pysty tällaisia asioita käsittelemään, joten hänen argumenttinsa perustuvat oletuksille.

Tämä keskusteluhan ei tule ikinä johtamaan mihinkään konsensukseen argumenttien puutteesta johtuen, mutta hauskahan tätä on spekuloida.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #24 : 21.07.2011 17:47 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Ettei nyt vaan lipsahtanut saivartelun puolelle. Mutta ok, minä uskon maailman olevan olemassa vaikka suljen silmäni.

Millä tavalla tämä on ristiriidassa rationaalisuuden kanssa?

En ihan noin diippeihin vesiin halunnut lähteä. Moni meistä uskoo aatteisiin, moraalisuuteen, rahajärjestelmiin. Näiden kanssa pelaaminen vaatii paljon "uskoa" ja tuskin ilman mittavaa tutkimusta voi edes sanoa tietävänsä perusteita monestakaan asiasta, johon elämänsä nojaa. Usko on rakennettu ihmiseen. Sillä ylittää ne pahimmat allonpohjat, vaikkei siihen mikään hengellinen liittyisikään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #25 : 21.07.2011 19:18 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Uskoon tosiaan pohjataan moni asia, mutta on vissi ero uskoa lentäviin lautasiin ja joulupukkiin kuin siihen että uskoo maan kiertävän aurinkoa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #26 : 21.07.2011 19:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tieteellisesti/fyysisesti/biologisesti/kemiallisesti on päivänselvää että mitään ei tapahdu kuoleman jälkeen. Niin sanoo järki ja kaikki todisteet.
Siis tässähän on tämä että ihmisellä ei välttämättä ole havaintovälineitä tähän ;) Aikaisempaan vertaukseeni viitaten, emmehän nähneet infrapunasäteilyäkään ennen kuin siihen keksittiin keino. Lisäksi on tämä Duncan MacDougall johon Epikin viittasi, että ihmisen paino tippuu 21 grammaa kun ihminen kuolee. Mm. koirilla tätä ilmiötä ei tapahtunut.

Siis kun asiahan on niinkin että tieteellisesti/fyysisesti/biologisesti/kemiallisesti ei ole todisteita kuinka maailman kaikkeus pysyy kasassa. Se vain pysyy. Ihminen on "keksinyt" tähän tarkoitukseen pimeän energian joka pitää kaikkeuden kasassa. Kova oletus, asiaan josta ei ole mitään suoraa tieteellistä, fyysistä, biologista tai kemiallista todistusta tai näyttöä, muuta kuin että tämä on yksi mahdollisuus ja "jokin" pitää kaikkeuden kasassa. Tämä todistaa hyvin senkin kuinka alkeellisella tasolla ihmisen havainnointi kyky vielä on.

Säieteoria on myös hyvin mielenkiintoinen. Suora lainaus Wikipediasta: "Säieteoriat lähtevät siitä, että alkuräjähdyksen hetkellä olisi ollut 9–11 tai mahdollisesti jopa 26 aika-avaruuden eri ulottuvuutta, joista osa on surkastuneita. Ihmisen havaintomaailmaan kuuluu vain neljä ulottuvuutta, pituus, leveys, syvyys ja aika." Pyörittäkääpä mielenne tuon ympärille. Ja nämä ovat siis ihan tiedemiesten teorioita, ei uskonnonlahkojen. Näitä teorioita kun lueskelee hetken niin kuoleman jälkeinen elämä tai olemassa olon jatkuvuus ei välttämättä kuulosta ihan niin kaukaa haetulta. Ihminen on vielä niin totaalinen lapsi tässä kaikkeudessa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #27 : 21.07.2011 19:46 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tieteellisesti/fyysisesti/biologisesti/kemiallisesti on päivänselvää että mitään ei tapahdu kuoleman jälkeen. Niin sanoo järki ja kaikki todisteet.
Siis tässähän on tämä että ihmisellä ei välttämättä ole havaintovälineitä tähän ;) Aikaisempaan vertaukseeni viitaten, emmehän nähneet infrapunasäteilyäkään ennen kuin siihen keksittiin keino. Lisäksi on tämä Duncan MacDougall johon Epikin viittasi, että ihmisen paino tippuu 21 grammaa kun ihminen kuolee. Mm. koirilla tätä ilmiötä ei tapahtunut.
Heh, vai että oletetulla sielulla olisi massa. Silloinhan sielun voisi laittaa leikkauspöydälle ja katsoa mitä se pitää sisällään. Tuota tieteellistä julkaisua odotan innolla. :D

Lainaus
Siis kun asiahan on niinkin että tieteellisesti/fyysisesti/biologisesti/kemiallisesti ei ole todisteita kuinka maailman kaikkeus pysyy kasassa. Se vain pysyy. Ihminen on "keksinyt" tähän tarkoitukseen pimeän energian joka pitää kaikkeuden kasassa. Kova oletus, asiaan josta ei ole mitään suoraa tieteellistä, fyysistä, biologista tai kemiallista todistusta tai näyttöä, muuta kuin että tämä on yksi mahdollisuus ja "jokin" pitää kaikkeuden kasassa. Tämä todistaa hyvin senkin kuinka alkeellisella tasolla ihmisen havainnointi kyky vielä on.
Tätä voidaan suoraan verrata yhtälön ratkaisemiseen, jossa on tuntematon muuttuja X. X:n täytyy olla olemassa, vaikka sen tarkkaa arvoa ei vielä tiedetäkkään. Sen olemassaolo voidaan siis todistaa, vaikka itse X:ää ei ollakkaan ratkaistu. Puhdasta matematiikkaa.

Lainaus
Säieteoria on myös hyvin mielenkiintoinen. Suora lainaus Wikipediasta: "Säieteoriat lähtevät siitä, että alkuräjähdyksen hetkellä olisi ollut 9–11 tai mahdollisesti jopa 26 aika-avaruuden eri ulottuvuutta, joista osa on surkastuneita. Ihmisen havaintomaailmaan kuuluu vain neljä ulottuvuutta, pituus, leveys, syvyys ja aika." Pyörittäkääpä mielenne tuon ympärille. Ja nämä ovat siis ihan tiedemiesten teorioita, ei uskonnonlahkojen. Näitä teorioita kun lueskelee hetken niin kuoleman jälkeinen elämä tai olemassa olon jatkuvuus ei välttämättä kuulosta ihan niin kaukaa haetulta. Ihminen on vielä niin totaalinen lapsi tässä kaikkeudessa.
Hylkäät siis tieteellisen teorian, jos et ymmärrä sitä? Jep, jeesusten ja menninkäisten selitykset ovat huomattavasti helpommin ymmärrettävissä. Ihan kuin ihmistä varten tehtyjä selityksiä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #28 : 21.07.2011 19:55 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Hylkäät siis tieteellisen teorian, jos et ymmärrä sitä?

Hmm tämähän kuulostaa aivan siltä, että vaikka jokin asia ei aukeaisi/kuulostaisi järkevältä, olisi se silti hyvä uskoa, koska se on tiedettä...
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Uskotko jälleensyntymiseen « Vastaus #29 : 21.07.2011 19:57 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW "Minä uskon sieluun, koska uskonasioita ei tarvitse selittää tieteellä. Mutta sitäpaitsi sielu painaa 21 grammaa, joten siinä teille tiedettä!"

Saahan aiheesta kiehtovia nettikirjoituksia ja elokuvia, mutta aika sensaationhakuista tutkimustahan tuo on. Ja jotenkin surullista, että usko ei riitä uskovaiselle, vaan pitää yrittää keksiä jokin fyysinen asia, mihin sielu ei jo määritelmältäänkään voi liittyä mitenkään.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines