Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Aihe: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä  (Luettu 24817 kertaa)
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #90 : 16.01.2013 21:53 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Mä olen tehnyt viime keväältä asti kolmepäiväistä viikkoa. Se voisi olla erittäinkin mukava tapa tehdä töitä jos ei vihaisi työnkuvaansa näin paljoa. Väsymyksellä lienee osansa, mutta kun kolmessä päivässä saa itsensä yhtä vittuuntuneeseen tilaan kuin entisessä paikassa vähän huonommin sujuneen viikon jälkeen, on jossain vikaa. Eniten ottaa päähän tuo sadistinen kiire mikä osuu aina ajoittain kohdalle. Aikaa on ollut harrastuksille ynnä muulle, mutten ole juuri osannut sitä hyödyntää. Vanhat tavat istuu tiukassa.

4 vuotta työelämää takana, enemmän tai vähemmän paskaduuneja, enemmän tai vähemmän huonoilla työajoilla. Olo alkaa olla jo nyt sen verran väsynyt että olisi hankala kuvitella jatkavansa tähän tyyliin enää kovin pitkään, jotain pitää tapahtua mielellään vielä tämän vuoden puolella. Onhan tuossa onneksi yhteishaku parin kuukauden päästä...toisaalta vähän muitakin suunnitelmia on. Saas nähdä miten tässä käy.

TK:lle onnea oikeasta valinnasta. Ei se kreikka yhtä miestä kaipaa.

PS: jos tekemisen puute iskee, järkkää miitti.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #91 : 16.01.2013 22:03 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Itse opiskelen viidettä vuotta yliopistossa ja ei ole todellakaan mikään kiire siihen viiden päivän oravanpyörään. Saatan tehdä viikossa kaksi päivää töitä, käydä yhtenä päivänä luennoilla ja släkkäillä pari arkipäivää sekä viikonlopun. Mahtavaa aikaa kaikin puolin. Fyrkkaa ei ole, mutta eipä sitä tarvikaan mitenkään älyttömästi. Jos sitä olisi enemmän ostelisin varmaan tavaroita, joilla en loppupeleissä tee mitään. Nyt vietän aikaa salilla, bänditreeniksellä, paikallisilla pikkukeikoilla, mimmifrendin kanssa ja kavereiden kanssa.

Monilla opiskelukavereilla tuntuu olevan tässä vaiheessa hirveä hinku laittaa uraohjus käyntiin ja tehdä sitä duunia niin paljon kuin pystyy. Varmasti tällaista jengiä hiipuu jossain vaiheessa kun tajuaa, että elämässä ei ole tullut tehtyä oikein muuta kuin duunia firmalle, jonka intressit eivät edes itseä kiinnosta. Oma firma myös kiinnostaisi juuri siksi, että ei tarvitsisi kulkea jonkun muun talutushihnassa.
tallennettu
Re: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #92 : 16.01.2013 23:44 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Itse opiskelen viidettä vuotta yliopistossa ja ei ole todellakaan mikään kiire siihen viiden päivän oravanpyörään. Saatan tehdä viikossa kaksi päivää töitä, käydä yhtenä päivänä luennoilla ja släkkäillä pari arkipäivää sekä viikonlopun. Mahtavaa aikaa kaikin puolin. Fyrkkaa ei ole, mutta eipä sitä tarvikaan mitenkään älyttömästi. Jos sitä olisi enemmän ostelisin varmaan tavaroita, joilla en loppupeleissä tee mitään. Nyt vietän aikaa salilla, bänditreeniksellä, paikallisilla pikkukeikoilla, mimmifrendin kanssa ja kavereiden kanssa.

Minäkään en stressaa tuon koulun kanssa, vaan opiskelen rauhallisessa mutta säännöllisessä tahdissa(n. 40op per vuosi). Töitä tulee kuitenkin tehtyä 3-4 iltaa viikossa koulun lisäksi, plus extraopetukset tai keikat ja niiden treenit, jolloin äkkiä viikko täyttyykin päivistä, jolloin kotoa läksii aamulla kouluun ja takaisin tulee illalla töiden jälkeen 21-24 välillä. Opetan siis tanssia työkseni tällä hetkellä, jos se on joltain mennyt ohi. Hyviä hommia ehdottomasti, ja liikuntapuoli hoituu näppärästi semihyvälle mallille siinä ohella, mutta ei tuota vapaa-aikaa ihan liikaa ole. Toisaalta, pitkiä päiviä on yliopistolaisena helppo tasoittaa, kun ei sinne luennoille mikään pakko ole mennä. Aamupäivän ottaminen omiin hommiin, nukkumiseen tai etätöihin onnistuu siis, mikäli kalloa alkaa painaa.

Tällä kaavalla on menty jo useampi vuosi, joten siinä mielessä esim. TK:n mainitsema viideltä kotiin tuleminen töistä kuulostaa mukavalta vaihtelulta. Olisi siistiä tehdä päivisin reippaasti töitä, tehdä nykyistä enemmän rahaa ja saada kaikki illat oikeasti vapaaksi. Lisäksi saisi/jaksaisi suunnitella omia treenejä ja menoja paremmin, jos ei tarvitsi opetustöitä tehdä. Mutta en minä sitäkään kaavaa koko elämääni halua tehdä, vaikka se juuri nyt kiinnostaakin. Onneksi kiintopisteitä ja kiinnostuksen kohteita löytyy jo nyt monilta aloilta, joten kaikkia munia ei (toivottavasti) tarvitse ikinä latoa yhteen koriin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #93 : 22.01.2013 00:29 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Itellä tuo työnteko on suth intensiivistä ja välistä pörrään neljässä työpaikassa yhtä aikaa. Mutta vapaa-aikaa silti jää kouluun, harrastuksiin, kavereihin, perheeseen, reissaamiseen, hallitustoimintaan etc. Miksi? Koska olen saanut solmittua työsuhteeni keikkaluontoisiksi. Välistä saattaa olla pidempi putki että pitää ravata vähän siellä sun täällä, mutta vastapainoksi voi tulla pitkiä pätkiä jolloin keskittyä johonkin ihan muuhun kuin työntekoon. Vaoaapäivätki saan aina sovittua oman toiveen mukaan, harvoija poikkeuksia lukuunottamatta. Esim nyt tammikuun jälkeen töistä sapattivapaata ainaki kesään asti ja keskityn harrastamiseen, hallitustoimintaan ja niin sanotusti olemiseen. En ees muista koska ois viimeks ollut rehellistä lomaa. Rahaa on tullut ovista ja ikkunoista niin tämä elämän veemäisin vakio, jos haluaa naatiskella ilman rajoitteita on kuosissa ja jos iskis pula niin töihin saa taas halutessaan mennä takasi.

Eli keikkapohjainen työrumba kyllä toimii ja tällä hetkellä kuulostaa erittäin oudolta ajatus siitä, että lähtis tekee täs ku valmistuu niin säännöllistä 5 päivää viikossa rytmiä määrätyillä lomilla sun muilla.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #94 : 23.01.2013 08:05 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Itselläni suunnitelmissa hakea opiskelemaan jälleen tässä keväällä. Töitä ei meinaa oikein millään löytä, niin tuntuu suht houkuttelevalta palata opintielle ja siinä ohessa tehdä jotain pientä ettei pelkästään tukien varassa tarvitsisi nuokkua. Äänisunnittelu/studiotekniikka kiinnostaa pirusti ja sitä tässä ollaankin hakemassa opiskelemaan. Tyttöystävästä erottua on tultu majailtua porukoiden nurkissa ja olisikin suunnitteilla muuttaa kimppakämppään kaverin kanssa ja laittaa kunnolla musaprojektit tulille.

Mikään oravanpyörämeininki ei tosiaan itsenikään kutkuta, ja pyrinkin elämään siten ettei sitä rahaa niin kauheasti tarvitsisikaan.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #95 : 29.01.2013 02:54 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Oravanpyörästä täällä moni valittelee, mutta itselle kyllä kelpaisi nyt jokin haasteellinen koulutusta vastaava duuni. Tässä on nyt viisi vuotta painettu paskaduuneja ja koulu alkaa olla loppupuolella, niin olisi jo pakko päästä "oikeisiin" töihin. Rahaa on millä mällätä ja työpaikka on, mutta valmistuminen on kiinni siitä, että pääseekö johonkin rahoitusalan paikkaan töihin. Tuntuu vaan, että niihin duuneihin on aina tuhat hakijaa yhtä paikkaa kohden ja vaatimukset sellasia, ettei ilman kokemusta mitenkään voi päästä niihin. Noh täytyy vaan hakea johonkin alimmanportaan paskaan ja sieltä kiivetä ylös, kuten kaikki muutkin.


Moni täällä tuntuu tykkäävän jatkuvasta chillaamisesta. Itse olen vähän joko tai tyyppi. Tykkään painaa aivan vitusti duunia tai sitten levyttää kunnolla. Monesti olen ottanut loparit ja lähtenyt kunnon lomalle tai muuten vain ottanut omaa lomaa koulusta ja lähtenyt. Toisaalta olen myös painanut useasti niitä 240h+ kuukausia duunissa.


« Viimeksi muokattu: 29.01.2013 02:59 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #96 : 29.01.2013 10:47 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Tuntuu vaan, että niihin duuneihin on aina tuhat hakijaa yhtä paikkaa kohden ja vaatimukset sellasia, ettei ilman kokemusta mitenkään voi päästä niihin.
25-vuotias työntekijä 35 vuoden kokemuksilla. Eikö se ole työnantajan unelmaduunari alalla kuin alalla?
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #97 : 29.01.2013 10:50 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kaikki on niin paljon näkulmasta kiinni, eli suhteellista. Paperilla oman intohimon ja unelmien tavoittelu on ihailtavaa. Eli että yrittää tehdä sitä mitä haluaa ja missä on hyvä. Sitten käytännössä joku joka tekee sitä niin sanottua "paskaduunia" voi olla hyvinkin vihainen tällaisesta asenteesta, koska jos se paska kelpaa hänelle, niin miksei kaikille muillekin? Miksi joku muu saisi tehdä "helpompaa" työtä ja viihtyä siellä. Palkakkin voi olla kovempi. Ja siinä sitten ilmenee myyttinen raja rehellisen duunarin ja rötösherran välillä.

Itse näen tilanteen molemmista päistä. Moni ei uskalla/jaksa tavoitella unelmia. Moni tyytyy siihen ensimmäiseen vakipaikkaansa ja pelkää, että jos tästä lähtee niin paskemmin käy. Vaikka töissä vituttaa ja arki on paskaa, niin onpahan rahaa millä maksaa kulut ja lotto sekä muutama pitkä kylmä perjantaina. Kyllä minulta näille tyypeille löytyy ymmärrystä, mutta en silti voi olla samaa mieltä kateuden kanssa. Ne jotka uskaltavat muotista poiketa ja edetä elämässään ovat niitä onnellisia. Iso käsi heille.



Omasta puolestani voin kertoa, että jokainen päätös elämässä ja työssä, joka perustui varman päälle pelaamiseen ja muiden mielipiteiden kuunteluun johtivat paskaläjiin. Sitten kun viimein aloin tehdä sitä mitä itse halusin ja harjoittaa sitä ammattitaitoa mistä tykkään, alkoi elämä vasta oikeasti maistumaan. Tällä tiellä aion hautaan jatkaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #98 : 29.01.2013 11:45 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Mitä nämä "paskaduunit" mielestänne muuten ovat? Tuntuu olevan vähän venyvä käsite.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #99 : 29.01.2013 13:33 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Mitä nämä "paskaduunit" mielestänne muuten ovat? Tuntuu olevan vähän venyvä käsite.

Täysin suhteellinen käsite. Työ on paskaduuni jos se tuntuu paskalta. Ei mikään työ lähtökohtaisesti ole paskaa, vaikka tietenkin toisissa on rankempaa fyysisesti ja toisissa henkisesti.

Työporukka on ehkä suurin yksittäinen asia mikä tuohon myös vaikuttaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #100 : 29.01.2013 13:35 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Paskaduuni = mansikan poiminta
Paskaduuni = puhelinmyyjä
Paskaduuni = ilmaislehtien jakelija
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #101 : 29.01.2013 13:41 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Paskaduunin määrittelee mielestäni seuraavat aspektit:

- Ei mahdollisuutta kehittyä / kehittää toimintaansa. Lasketaan myös jos kehityksen raja tulee vastaan jo vuoden työnteon jälkeen
- Palkkaus on just ja just elinkelpoinen, jos sitäkään
- Työlläsi ei ole näykvää vaikutusta / turhaa työtä / osut siihen marginaaliin jota yhteiskunta ei osaa arvostaa. Nappiesimerkkinä puhelinmyynti
- Työhön ei sisälly minkäänlaista oikeaa vastuuta. Se, että onnistut saattamaan mainokset oikeisiin laatikoihin tai saamaan voipurnukkaan kannen kiinni, ei lasketa vastuulliseksi
- Jotkut tykkää tästäki työstä, mutta jos työviikko alkaa siitä huolimatta filosofialla: "olisipa jo perjantai" niin huomaat tekeväsi todellista paskaduunia.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #102 : 29.01.2013 13:55 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Paskaduunin määrittelee mielestäni seuraavat aspektit:

- Ei mahdollisuutta kehittyä / kehittää toimintaansa. Lasketaan myös jos kehityksen raja tulee vastaan jo vuoden työnteon jälkeen
- Palkkaus on just ja just elinkelpoinen, jos sitäkään
- Työlläsi ei ole näykvää vaikutusta / turhaa työtä / osut siihen marginaaliin jota yhteiskunta ei osaa arvostaa. Nappiesimerkkinä puhelinmyynti
- Työhön ei sisälly minkäänlaista oikeaa vastuuta. Se, että onnistut saattamaan mainokset oikeisiin laatikoihin tai saamaan voipurnukkaan kannen kiinni, ei lasketa vastuulliseksi
- Jotkut tykkää tästäki työstä, mutta jos työviikko alkaa siitä huolimatta filosofialla: "olisipa jo perjantai" niin huomaat tekeväsi todellista paskaduunia.

Bingo. Eivät kaikki ihmiset mielenlaadultaan edes kestäisi jatkuvaa haasteellisuutta ja muutosta. Vastuu on toinen juttu jota ihmiset yleensäkin pakenevat kaikin voimin :b
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #103 : 29.01.2013 18:30 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili


Täysin suhteellinen käsite. Työ on paskaduuni jos se tuntuu paskalta. Ei mikään työ lähtökohtaisesti ole paskaa, vaikka tietenkin toisissa on rankempaa fyysisesti ja toisissa henkisesti.

Työporukka on ehkä suurin yksittäinen asia mikä tuohon myös vaikuttaa.

Niin tämä.

Ei noi munkaan paskaduunit aluksi olleet paskaduuneja, mutta kun aikaa kuluu niin vaatimukset kasvaa. Kyllä noi vielä opiskelijalle menee ja alle 25v:lle, mutta en ikinä halua nähdä itseäni keski-ikäisenä tekemässä jotain suorittavaa duunia sellaisella palkalla, ettei siitä jää vuokran jälkeen mitään käteen. Kaikkeen kyllästyy, vaihtelua pitää olla, niin työssä kuin muussakin elämässä.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #104 : 29.01.2013 20:46 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Tuli tuossa aiemmin huudeltua, että ei ole mikään kiire oravanpyörään. Viime viikolla minulle kuitenkin tarjottiin harjoittelijan paikkaa oman alan hommissa arvostetussa firmassa. Työ on täsmälleen samaa kuin mitä opiskelen. En voinut jättää tarjousta ja nyt tilanne on se, että olen kahdessa duunissa ja teen maisteriopintoja. Voi olla, että menee liian rankaksi, mutta tämänkaltainen työkokemus on erittäin arvokasta jatkossa.

Pitää koittaa kesällä ottaa iisimmin ja nauttia muustakin elämästä.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #105 : 30.01.2013 10:45 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuli tuossa aiemmin huudeltua, että ei ole mikään kiire oravanpyörään. Viime viikolla minulle kuitenkin tarjottiin harjoittelijan paikkaa oman alan hommissa arvostetussa firmassa. Työ on täsmälleen samaa kuin mitä opiskelen. En voinut jättää tarjousta ja nyt tilanne on se, että olen kahdessa duunissa ja teen maisteriopintoja. Voi olla, että menee liian rankaksi, mutta tämänkaltainen työkokemus on erittäin arvokasta jatkossa.

Pitää koittaa kesällä ottaa iisimmin ja nauttia muustakin elämästä.
Todella makeaa, että tuli tollainen mahdollisuus, mutta kannattaa tosiaan muistaa levätä välillä, että jaksaa. Niin henkisesti kuin fyysisestikin.

Kun omassa duunissanikin on välillä aivan tajuttoman kova kuormitus, on kyllä osannut ottaa korvien välissäkin rennommin silloin kun ei ole mitään rankempaa vaihetta päällä. Esimerkiksi viikonloppuisin yrittänyt pitää mahdollisimman paljon itseni erossa työasioista.

Jos koko ajan paahtaisi ns. sata lasissa, niin hulluksi siinä vain tulisi.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines