Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4
Tulostusversio
Aihe: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä  (Luettu 24453 kertaa)
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #60 : 29.11.2012 14:27 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Helppohan meidän sukupolven on vitsailla sodista ja lamoista. Paskaa läppää silti. Hyvinvoinnin mukana prioriteetit tietenkin lähtee joskus lapasesta, mutta se on väistämätöntä. Mitä enemmän mennään kohti yksilökulttuuria ja kovempia vaatimuksia työntekijöille, sitä useampi syrjäytyy. tämä on yhteiskunnan ongelma ei yksittäisten "loisien" vika.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #61 : 29.11.2012 16:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Helppohan meidän sukupolven on vitsailla sodista ja lamoista. Paskaa läppää silti. Hyvinvoinnin mukana prioriteetit tietenkin lähtee joskus lapasesta, mutta se on väistämätöntä. Mitä enemmän mennään kohti yksilökulttuuria ja kovempia vaatimuksia työntekijöille, sitä useampi syrjäytyy. tämä on yhteiskunnan ongelma ei yksittäisten "loisien" vika.

Niin, jos nyt ei kuitenkaan niin. Työ on juuri se mikä pitää monesti ihmisen yhteiskunnassa kiinni. Ennen oli "hieman" kovemmat vaatimukset työelämässä kuin nykyään, silti syrjäytyminen tuntuu olevan enemmänkin nykymaailman ongelma.

Hyvinvointivaltio ei luo hyvinvointia

Suosittelen kaikkia tämän aiheen keskustelijoita ja lukijoita lukemaan tuon kirjoituksen. Hyvin tiivistetty se mistä tässä hommassa nyt on kyse. Ei vieritetä sitä syrjäytymistä yrittäjien niskoille, he ovat niitä jotka sitä hyvinvointia luovat.


Vin, aina kun tekee mieli motata jotain, niin pitää vaan mielessä, että tuo ei vain ole vielä ymmärtänyt asiaa ja sitten perustelee oman kantansa selvemmin. Asiat riitelee, ei ihmiset vaikka aina se ei ole kaikille kovin selvää. Kasvatuksessa aukkoja. Kasvatuksessa piilee myös suurin syy syrjäytymiseen, ei ulkopuolisissa syissä.


« Viimeksi muokattu: 29.11.2012 17:09 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #62 : 29.11.2012 18:02 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Niin, jos nyt ei kuitenkaan niin. Työ on juuri se mikä pitää monesti ihmisen yhteiskunnassa kiinni. Ennen oli "hieman" kovemmat vaatimukset työelämässä kuin nykyään, silti syrjäytyminen tuntuu olevan enemmänkin nykymaailman ongelma.

Siis voitko muka väittää, ettei nykyään olisi kovempia vaatimuksia työelämässä, kuin ennen, jolloin työtahti oli monta kertaa hitaampaa ja stressittömämpää, ja töitä saatiin paljon helpommi, koska koulutuksesta ja työkokemuksesta ei oltu niin nihkeitä. Ja tahti vain kiihtyy koko ajan ja kilpailu lisääntyy. Nykyään saa tehdä enemmän töitä palkkansa eteen verrattuna vaikka 80-lukuun, ainakin julkisella sektorilla.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #63 : 29.11.2012 18:46 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Suomessa sairaanhoitajat saavat juuri sellaista palkkaa kuin ansaitsevatkin. Jos se työ olisi suomessa arvokkaampaa siitä maksettaisiin vielä suurempi korvaus. Kysyntä ja tarjonta luovat työlle hinnan. Opetelkaa hieman teoriaa. Sinne ei edelleenkään ole pakko mennä, aina voi mennä sinne mistä maksetaan enemmän. Tunnen useita sairaanhoitajia ja kaikki ovat ihan tyytyväisiä työhönsä. Palkasta toki kuuluu valittaa suomessa. Verotus(loiset jotka korottavat veroa) on toki syynä siihen miksi ei enempää jää käteen.
Sairaanhoitajat saavat liian pientä palkkaa. Äärimmäisen naisvaltaisena alana (terveisiä myös OAJ:lle!) työntekijät ovat palkkakuopassa, joka toki hieman kohentui tuon muutaman vuoden takaisen lakon seurauksena. Hoitajista on pula, ja pula pahenee pian entisestään kun suuret ikäluokat vanhenevat (sairastuvat) edelleen.

Siis voitko muka väittää, ettei nykyään olisi kovempia vaatimuksia työelämässä, kuin ennen, jolloin työtahti oli monta kertaa hitaampaa ja stressittömämpää, ja töitä saatiin paljon helpommi, koska koulutuksesta ja työkokemuksesta ei oltu niin nihkeitä. Ja tahti vain kiihtyy koko ajan ja kilpailu lisääntyy. Nykyään saa tehdä enemmän töitä palkkansa eteen verrattuna vaikka 80-lukuun, ainakin julkisella sektorilla.
Merkittävä ero 80-lukuun ja sitä vanhempiin aikoihin on kvartaalitalous. Työntekijät potkitaan surutta pellolle silloinkin, kun katsotaan että firma ei tee riittävää voittoa - ei siis pelkästään niissä tilanteissa kun tehdään tappiota. Osakkeenomistajat painavat vaakakupissa aivan helvetisti, vähissä on vanhan ajan teollisuuspamput jotka pitivät työntekijöistään huolta myös silloin kun meni huonosti.
N
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #64 : 29.11.2012 20:19 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tarjoa sitä mitä työnantaja tarvitsee, äläkä luule että koulutus olisi joku oikotie onneen. Yhteiskunta ja riskin ottavat yritykset eivät ole mitään velkaa sinulle.
Tämähän se onkin. Koulutuksella ei välttämättä tee käytännössä tee mitään. Eikä koulutuksella voi tarjota sitä mitä työnantaja tarvitsee. Onko tämä siis opiskelija vika? Ei todellakaan. Opiskelulaitoksen tarkoitus on antaa koulutus ammattiin että pystyt työskentelemään ammatin vaatimalla tasolla. Tällä hetkellä useassa tapauksessa se ei ole sitä. Ja kyse ei ole siitä että mennään rimaa hipoen läpi. Vaikka tutkinnon hoitaisi kunnialla, se ei työnantajaa kiinnosta. Jos koulutus ei ole sitä mitä työnantaja haluaa, koko koulutuksen tarkoitus katoaa.

Jokainen johtaja on ansainnut palkkansa. Alaiset aina kritisoivat kovia palkkoja, mutta saa sinne johtajaksi yrittää mennä jos on kompetenssia(perusta oma yritys ja tadaa olet TJ). Kummasti ne halut karisee, kun itse pääsee esimieheksi(kokemusta on). On nimittäin hieman rankempaa, kuin olla vain suorittavaa porrasta. Ne paineet ja työmäärä on moninkertaiset perusjantteriin verrattuna ja palkka ei ikinä korvaa sitä vapaa-ajan menetystä ja työmäärää, vaikka se alhaalta päin voisi siltä näyttää. Tunnen tässäkin tapauksessa pari isoa johtajaa, jotka ovat vapaaehtoisesti alentaneet itsensä takaisin asiantuntijoiksi, koska TJ:n hommat ovat sellaista paskaa, että hyvin harva sitä pitkään kestää.
Totta kai TJ on valinta ja saavutus ja eivät nekään peikaloitaan pitkin päivää pyörittele. Mutta silti ero on mieletön. Ajatellaan että tuo keskon TJ tekee 18h/pv ja 6pv/vko. Tästä tulee 432h kuukaudessa (4vko). Vuosipalkka oli 1,2 miljoonaa euroa, eli kuukaudessa 100 000€. Tästä saadaan tunti palkaksi n. 230€. Siis tuntipalkka. Luku on aivan mieletön vaikka työ olisikin vaativaa. Ja kun ajatellaan että tuo 1,2milj. ei ole todellakaan se vuoren huippu, ei palkassa eikä siinä kuinka paljon todellisuudessa saadaan firmalta, liikutaan aivan järjettömissä luvuissa.


Ilman YT-neuvotteluita ei olisi mitään yrityksiä, koska ne olisivat konkurssissa. Ei ole kovinkaan tehokasta pitää työvoimaa joka ei tuota lisäarvoa yritykselle. Yrityksen tarkoitus on tuottaa omistajilleen voittoa, ihan vapaasti saa itse ottaa sitä riskiä ja perustaa niitä omia yrityksiä. Ei tarvitse ulista sitten YT-neuvotteluista ja voi itse palkata vaikka koko suomen ja kaikki suomen huippuosaajat.
Olisi mielenkiintoista tietää kuinka kävisi palkkojen jos hallitus ja korkein johtoporras ei olisi niin hyvää kaveria joka paikassa. Nämä kun päättävät pitkälti toistensa palkat. Toisivatko johtoporras tosiaan niin paljon lisäarvoa yritykselle? Sen ymmärrän että YT:t ovat sinänsä järkiperusteinen ratkaisu jos bisnes ei käy tarpeeksi. Jotain täytyy tehdä silloin. Mutta jostain syystä miljoonien bonuksia ja palkkoja ei lasketa tähän jatkuviksi kuluiksi vaikka niitä jatkuvasti johtoportaalle annetaan. Ja kaikista huvittavinta tässä on, että johtoporras haluaa ja vaatii että noudatetaan yhtiön arvoja ja välitetään omasta yrityksestä, koska se molemmin puoleista kunnioitusta ja tukemista. Kuitenkin johtoporras haluaa samalla hoitaa työntekijä puolen ennen kaikkea mahdollisimman halvalla. Jos jostain halutaan kiristää, se on työntekijöiden määrästä, ei johtoportaan juoksevista kuluista tms. Ainoa asia mikä jatkaa säästökuurin aikana normaalilla tavalla, tai on säästökuurin ulkopuolella, on johtoportaan työympäristö. Sitä ei uudisteta ikinä tai edes mietitä onko sielä ilmaa kustannuksissa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #65 : 29.11.2012 20:21 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Joo onhan tuo täysin totta, että yhteiskunta vaatii kokoajan yksilöltä enemmän. Koulutusta vaaditaan enemmän samalla kuin työolosuhteet huononevat. Pahin ongelma noissa työolosuhteissa on juurikin tuo pätkätöiden lisääminen ja määräaikaissopimusten peräkkäinen käyttö. Koitapa siinä sitten hoidella vuoden määräaikaista vuokra-asuntoa tai sitoutua mihinkään muuhunkaan menoerään.

Itse työt ovat fyysisesti helppoja ja toimiston lämmössä on mukava painaa menemään, mutta ihmisiltä vaaditaa henkisesti todella paljon. Itsellä on monta kaveria maisterin tutkinnolla, jotka ovat olleet henkisesti aivan piipussa jo vuoden jälkeen. Töitä ei tehdä ainoastaan toimistolla vaan myös vapaa-ajalla himassa. Kova kilpailu takaa sen, että jaksavaa kollia löytyy aina tilalle jos edellinen hyytyy. Kovin mukavaa tämä ei ole työntekijälle.

Mielestäni aika absurdia ottaa noin sinisilmäisesti työnantajat jonain hyväntekijänä. Ihan kuin varaa ei olisi kritiikkin, vaikka jossain muualla maailmassa meneekin huonommin. Varmaan paskin argumentti ikinä. Tottakai pitää olla varaa neuvotella ja parantaa oloja. Totalitarismi ei ole niinkään mieluisa vaihtoehto.

Myös termi yhteiskuntavastuu tuntuu olevan aika vieras monelle tässä ketjussa. Tämähän on yritykselle myös imagotekijä ja kaupallisestikin hyödyllinen.

Melkein toivoisin suurta lamaa ja pitkää sotaa, jotta ihmisten pilvilinnat romahtaisivat ja realiteetit astuisivat kuvaan.

Mitäs vittua oikein luen.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #66 : 29.11.2012 21:35 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Joo onhan tuo täysin totta, että yhteiskunta vaatii kokoajan yksilöltä enemmän. Koulutusta vaaditaan enemmän samalla kuin työolosuhteet huononevat. Pahin ongelma noissa työolosuhteissa on juurikin tuo pätkätöiden lisääminen ja määräaikaissopimusten peräkkäinen käyttö. Koitapa siinä sitten hoidella vuoden määräaikaista vuokra-asuntoa tai sitoutua mihinkään muuhunkaan menoerään.

Itse työt ovat fyysisesti helppoja ja toimiston lämmössä on mukava painaa menemään, mutta ihmisiltä vaaditaa henkisesti todella paljon. Itsellä on monta kaveria maisterin tutkinnolla, jotka ovat olleet henkisesti aivan piipussa jo vuoden jälkeen. Töitä ei tehdä ainoastaan toimistolla vaan myös vapaa-ajalla himassa. Kova kilpailu takaa sen, että jaksavaa kollia löytyy aina tilalle jos edellinen hyytyy. Kovin mukavaa tämä ei ole työntekijälle.

Mielestäni aika absurdia ottaa noin sinisilmäisesti työnantajat jonain hyväntekijänä. Ihan kuin varaa ei olisi kritiikkin, vaikka jossain muualla maailmassa meneekin huonommin. Varmaan paskin argumentti ikinä. Tottakai pitää olla varaa neuvotella ja parantaa oloja. Totalitarismi ei ole niinkään mieluisa vaihtoehto.

Myös termi yhteiskuntavastuu tuntuu olevan aika vieras monelle tässä ketjussa. Tämähän on yritykselle myös imagotekijä ja kaupallisestikin hyödyllinen.

Ei työnantajan eli riskin ottavan yrittäjän ensisijainen tehtävä ole olla mikään hyväntekijä. Valoja päälle. Tottakai yrittäjä koittaa saada yrityksestään mahdollisimman kannattavan. Ei sinne ole edelleenkään ole pakko mennä tekemään töitä ja aina saa perustaa oman yrityksen jossa se työtahti on mallia manana-maa. Vapaassa kapitalismissa juuri pystytään neuvottelemaan ja parantamaan oloja, kun saadaan sopia työpaikkakohtaisesti palkat jne, mutta suomessa AY-liike vääntää kaikille samat sopimukset tämä näkyy siinä, että näiltä aloilta ihmiset lentää pihalle laman tullessa ja niiltä aloilta joissa AY-soppareita ei ole miehet ja naiset saavat varmemmin pitää paikkansa. Suosittelen tutustumaan aiheesta tehtyihin tieteellisiin tutkimuksiin.

Yhteiskuntavastuusta olen käynyt varmasti 20op:n verran kursseja ja voin vain todeta saman mitä wikipediassa asiasta sanotaan(tämän saman on todennut myös useampi lehtori):

"Kapein näkemys yritysten yhteiskuntavastuusta on poimittu suoraan osakeyhtiölaista, jossa todetaan: ”Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille”.[1] Tulkinnaksi yritysten yhteiskuntavastuun rajoista lakiteksti levisi, kun Sammon johtaja Björn Wahlroos siteerasi lakia julkisesti todeten pykälänpuolikkaan kiteyttävän kaiken sen, mitä yhtiöiltä edellytetään. "

Ei yrityksellä ole muuta yhteiskuntavastuuta. Kaikki yhteiskuntavastuujutut ovat vain oman kilven kiillottamista ja markkinointia.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #67 : 29.11.2012 21:51 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Vapaassa kapitalismissa juuri pystytään neuvottelemaan ja parantamaan oloja, kun saadaan sopia työpaikkakohtaisesti palkat jne, mutta suomessa AY-liike vääntää kaikille samat sopimukset tämä näkyy siinä, että näiltä aloilta ihmiset lentää pihalle laman tullessa ja niiltä aloilta joissa AY-soppareita ei ole miehet ja naiset saavat varmemmin pitää paikkansa.

Just. Yrityksillä ja yksityisillä ihmisillä on siis sama neuvotteluvoima tällaisissa tilanteissa? Jopa tilanteessa, jossa työntekijöitä on enemmän kuin työpaikkoja?

Suosittelen tutustumaan aiheesta tehtyihin tieteellisiin tutkimuksiin.

Olisiko jotain hyviä suosituksia?


Yhteiskuntavastuusta olen käynyt varmasti 20op:n verran kursseja ja voin vain todeta saman mitä wikipediassa asiasta sanotaan(tämän saman on todennut myös useampi lehtori):

"Kapein näkemys yritysten yhteiskuntavastuusta on poimittu suoraan osakeyhtiölaista, jossa todetaan: ”Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille”.[1] Tulkinnaksi yritysten yhteiskuntavastuun rajoista lakiteksti levisi, kun Sammon johtaja Björn Wahlroos siteerasi lakia julkisesti todeten pykälänpuolikkaan kiteyttävän kaiken sen, mitä yhtiöiltä edellytetään. "

Ei yrityksellä ole muuta yhteiskuntavastuuta. Kaikki yhteiskuntavastuujutut ovat vain oman kilven kiillottamista ja markkinointia.


Olet lukenut 20 noppaa aiheesta ja ainoa mitä sait aikaiseksi sanoa hommasta oli hätäinen lainaus Wikipediasta. Ja nimenomaan kapein näkemys aiheesta. Lisäksi tuo boldaamasi kohta ei millään tavalla poissulje laajempaakin yhteiskuntavastuuta, voittoa toki tehdään edelleen, vaikka yhteiskuntavastuuta olisikin enemmän. Eikä silläkään ole väliä vaikka homma olisikin imagon parantamista, mikäli sillä on vaikutusta yhteiskuntaan. Kaikki hyötyvät.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #68 : 29.11.2012 22:05 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili



Tämähän se onkin. Koulutuksella ei välttämättä tee käytännössä tee mitään. Eikä koulutuksella voi tarjota sitä mitä työnantaja tarvitsee. Onko tämä siis opiskelija vika? Ei todellakaan. Opiskelulaitoksen tarkoitus on antaa koulutus ammattiin että pystyt työskentelemään ammatin vaatimalla tasolla. Tällä hetkellä useassa tapauksessa se ei ole sitä. Ja kyse ei ole siitä että mennään rimaa hipoen läpi. Vaikka tutkinnon hoitaisi kunnialla, se ei työnantajaa kiinnosta. Jos koulutus ei ole sitä mitä työnantaja haluaa, koko koulutuksen tarkoitus katoaa.

Olen samaa mieltä, että esim. koulutuspaikkoja pitäisi vähentää huomattavasti. Nyt alkaa olla ylitarjontaa monella alalla. Myös useita tutkintoja voisi tiivistää usealla vuodella ja karsia kaiken paskan pois. Itsekin joudun käymään varmaan 100op kaikkea diibadaaba paskaa, vaikka opiskelen pääaineena rahoitusta. Sekin on ongelma tosiaan, että liikaa opiskellaan kirjaviisautta, eikä käytännöntaitoja, varsinkin yliopistoissa. Tämä näkyy sitten siinä, ettei valmistuneella ole tarjota sitä ammattitaitoa mitä työelämä vaatisi.

Yrittäminen on suomessa tehty niin hankalaksi vielä, että ihmiset oikeasti ajattelevat noin, kuten juuri boldattuna totesit. Jos meillä olisi vähemmän sääntelyä, niin eukkosi voisi helpommin pistää oman toiminimen pystyyn ja alkaa myymään sitä omaa osaamistaan niille pankeille ja muille rahoituslaitoksille.





Totta kai TJ on valinta ja saavutus ja eivät nekään peikaloitaan pitkin päivää pyörittele. Mutta silti ero on mieletön. Ajatellaan että tuo keskon TJ tekee 18h/pv ja 6pv/vko. Tästä tulee 432h kuukaudessa (4vko). Vuosipalkka oli 1,2 miljoonaa euroa, eli kuukaudessa 100 000€. Tästä saadaan tunti palkaksi n. 230€. Siis tuntipalkka. Luku on aivan mieletön vaikka työ olisikin vaativaa. Ja kun ajatellaan että tuo 1,2milj. ei ole todellakaan se vuoren huippu, ei palkassa eikä siinä kuinka paljon todellisuudessa saadaan firmalta, liikutaan aivan järjettömissä luvuissa.

Toisaalta jos TJ:n päätökset tuottavat vaikka 50% nousun yrityksen arvossa, niin kyllähän siitä sopii maksaa. Edelleenkin jos kantaa riskin, niin kerää tuoton(jos tulee dunkkuun, niin työ lähtee alta). Monesti käy myös niin, että firma menee konkkaan ja niskaan pamahtaa elämänmittaiset velat. Ei silloin työntekijä tule avuksi.

TJ:ksi ei myöskään voida nostaa ihan ketä tahansa heppua, vaan hyvin hyvin harvalla riittää pätevyys siihen hommaan. Siksikään niitä palkkoja ei voida suoraan vertailla. Olisi myös melko tyhmää jos omistaja ei saisi päättää kenet hän palkkaa pomoksi ja mihin hintaan.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #69 : 29.11.2012 22:16 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Nuo johtajien palkat ovat vähän kaksipiippuinen asia...toisaalta ymmärrän että heille pitää maksaa enemmän, koska se homma on oikeasti haastavaa. Mutta toisaalta arvostan myös niitä johtajia jotka johtavat esimerkillään. Aina silloin tällöin kuulee tapauksista, joissa TJ tms, pomo pudottaa ensiksi omaa palkkaansa, ennenkuin käydään työntekijöiden kimppuun.

Jossain tapauksissa johtajien, tai vastaavien palkkoja pitäisi oikestaan korottaa, esimerkkinä kansanedustajien palkat. Jos sieltä saisi yritysmaailman rahoja, se voisi mahdollisesti kiinnostaa myös yritysmaailman henkilöitä, joilla olisi jopa mahdollisuuksia johtaa tätä maata. Nyt ne palkat houkuttelevat lähinnä kaikenmaailman Jaana Pelkosia.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #70 : 29.11.2012 22:43 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Mielestäni tavallisia palkansaajia syyllistetään aika paljon mediossa, "suomalaiset ovat laiskoja työntekijöitä", yms jutut. Se on tavallaan outoa, kun puhutaan samaan aikaan tästä työn arvostuksesta. Sodastakin puheenollen, niin niitähän ei juuri synny tämän kansainvälisen kaupankäynnin ja globalisaation ansiosta, kun ihmiset käyvät töissä ja taloudet ovat sidoksissa toisiinsa maailmanlaajuisesti, niin sotimisessa ei ole mitään järkeä. Aika useasti näissä (en nyt viittaa tähän ketjuun) työkeskusteluissa puuttuu sellainen täysjärkinen keskustelu, niin kuin monessa muussakin asiassa.

Kansanedustajien työehdot ja palkat ovat tarpeeksi hyvät. Kyseessä on kuitenkin julkisin varoin rahoitettava kutsumustyö eikä siihen työhön rahan perässä pitäisi haluta, tai en itse ainakaan haluaisi. Varsinkin jos on ollut menestyvä yrittäjä tai liikemies, niin ei sen rahan pitäisi enää olla ongelma.


« Viimeksi muokattu: 29.11.2012 22:56 kirjoittanut Taist0 »
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #71 : 29.11.2012 23:33 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili



Kansanedustajien työehdot ja palkat ovat tarpeeksi hyvät. Kyseessä on kuitenkin julkisin varoin rahoitettava kutsumustyö eikä siihen työhön rahan perässä pitäisi haluta, tai en itse ainakaan haluaisi. Varsinkin jos on ollut menestyvä yrittäjä tai liikemies, niin ei sen rahan pitäisi enää olla ongelma.

No joo ei mihinkään työhön pelkän rahan perässä kannata mennä, mutta onhan se fakta, että fiksuimmat eivät halua politiikkaan mukaan, koska siitä saatava korvaus ei vastaa liike-elämästä saatua korvausta ja toki politiikon rooli suomessa on olla kansan ja median sylkykuppina. Tällä hetkellä kansanedustajien palkka on ihan kohtalainen ja fiksua porukkaa hakee(vielä) politiikkaan mukaan. Eri asia tietenkin on, että äänestetäänkö sinne Jaana Pelkosia vai asiantuntijoita.



Tutkimuksia työehtosopimuksista:

Holm: Työehtosopimusten kattavuus, palkat ja työllisyys

Ahtiainen: Työehtosopimusten kattavuus Suomessa vuonna 2004
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #72 : 30.11.2012 00:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Toisaalta jos TJ:n päätökset tuottavat vaikka 50% nousun yrityksen arvossa, niin kyllähän siitä sopii maksaa. Edelleenkin jos kantaa riskin, niin kerää tuoton(jos tulee dunkkuun, niin työ lähtee alta). Monesti käy myös niin, että firma menee konkkaan ja niskaan pamahtaa elämänmittaiset velat. Ei silloin työntekijä tule avuksi.
Juu, jos firman tulos oikeasti nousee TJ:n toimista 50% tai vaikka 25%, antakaa bonuksia. Kaveri on sen ansainnut. Mutta palkkaa ja bonuksia ei ole sidottu kuin tuloksen nousu suuntaan.
Firman konkkaan meno ei vaikuta TJ:hin välttämättä mitenkään. Jos puhutaan yrityksistä joissa TJ on omistaja, tällöin puhutaan eri firmoista, eli pienistä tai korkeintaan keskisuurista. Näissä harvoin on satojen tuhansien eroja TJ:n ja palkollisten välillä. Ja sinänsä, missä rahallinen vastuu on TJ:n (eli ns. "osakkeenomistaja") raha on ehkä vähän enemmän perusteltu, mutta tällöinkään palkka harvoin nousee mielettömäksi.
Isoissa yrityksissä TJ:n vastuu huonolle menestykselle on vitsi. Nokia ei menestynyt --> Kallasvuo pihalle vajaan 7 miljoonan euron ero rahalla ja lähes suoraan NSN:n TJ:ksi. Hupsista. Tiedon Hannu Syrjälä potkaistiin pihalle, erorahana tuli 1,2 miljoonaa euroa. Suuryrityksen TJ:n suurin vastuu on omat kasvot ja joskus uran jatko. Jos homman ryssiin täysin, onhan se pirun noloa. Mutta uskoisin että miljoonan tai muutaman ero raha lämmittää 50-60 vuotiasta ex-toimitusjohtajaa.

TJ:ksi ei myöskään voida nostaa ihan ketä tahansa heppua, vaan hyvin hyvin harvalla riittää pätevyys siihen hommaan. Siksikään niitä palkkoja ei voida suoraan vertailla. Olisi myös melko tyhmää jos omistaja ei saisi päättää kenet hän palkkaa pomoksi ja mihin hintaan.
On myös melko tyhmää että epäonnistunut toimitusjohtaja saa muutamasta vuodesta kymmeniä ellei satoja kertoja enemmän palkkaa ja korvausta kuin työntekijä koko elämänsä aikana. Työntekijän urasta menee suurin osa siihen että saa edes epäonnistuneen TJ:n erorahan kasaan.
Minusta yrityksen johtajan (TJ:n) palkan voisi sitoa yrityksen yleiseen palkkatasoon, jos firma ei ole TJ:n omistuksessa, samoin erorahat. Tämähän olisi omistajan parhaaksi, eikö olisi? Tosin en tiedä kuinka tämä auttaisi kun bonuksiakin pitäisi rajoittaa. Mutta olisi se alku. Ja totta kai TJ:ltä vaaditaan pätevyyttä, näkemystä jne. mutta ei ne mitään ihmemiehiä ole. Eikä TJ ei pyöritä yritystä yksin tai suunnittele strategioita yksin suljettujen ovien sisällä.


« Viimeksi muokattu: 30.11.2012 08:52 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #73 : 30.11.2012 13:03 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nuo johtajien palkat ovat vähän kaksipiippuinen asia...toisaalta ymmärrän että heille pitää maksaa enemmän, koska se homma on oikeasti haastavaa. Mutta toisaalta arvostan myös niitä johtajia jotka johtavat esimerkillään. Aina silloin tällöin kuulee tapauksista, joissa TJ tms, pomo pudottaa ensiksi omaa palkkaansa, ennenkuin käydään työntekijöiden kimppuun.

Sehän se on, että johtavatko johtajat ottaen huomioon myös alaisiaan, vaikka joutuisi tinkimään voiton maksimoimisesta. Ei niitä voittoja voi kuitenkaan ikuisesti koettaa puristaa, varsinkaan perus duunareiden kustannuksella, ahneudellakin tulisi olla rajansa. Tietenkin vapailla markkinoilla jokainen onnistuessaan luomaan itselleen rahallisesti tuottavan bisneksen on oikeutettu käyttämään satoaan miten halajaa. Voi ajatella joko itseään, muita, tai yrittää tehdä kompromisseja.

Jossain tapauksissa johtajien, tai vastaavien palkkoja pitäisi oikestaan korottaa, esimerkkinä kansanedustajien palkat. Jos sieltä saisi yritysmaailman rahoja, se voisi mahdollisesti kiinnostaa myös yritysmaailman henkilöitä, joilla olisi jopa mahdollisuuksia johtaa tätä maata. Nyt ne palkat houkuttelevat lähinnä kaikenmaailman Jaana Pelkosia.

No ei ainakaan korottaa, varsinkaan nyt kun kansanedustajien palkat maksetaan verorahoista. Suuremmat palkat sikisi vain lisää onnenonkijoita eduskuntaan, jotka eivät tee siellä käytännössä mitään. Kansanedustajan kuuluisi muutenkin olla enemmän kutsumuksellinen, eli sinne menevät oikeasti ne, jotka tietävät ja ovat kiinnostuneita kansan hyvinvoinnista, eivätkä pelaa vain omaan pussiin. Toki rahallista korvausta pitää jokaisesta duunista saada, mutta nykyistäkin pienemmällä palkalla kansanedustajat pärjäisivät vallan mainiosti. Tässä hyvä esimerkki päättäjästä, jota osaan arvostaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #74 : 30.11.2012 22:18 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Helppohan meidän sukupolven on vitsailla sodista ja lamoista. Paskaa läppää silti. Hyvinvoinnin mukana prioriteetit tietenkin lähtee joskus lapasesta, mutta se on väistämätöntä. Mitä enemmän mennään kohti yksilökulttuuria ja kovempia vaatimuksia työntekijöille, sitä useampi syrjäytyy. tämä on yhteiskunnan ongelma ei yksittäisten "loisien" vika.

Niin, jos nyt ei kuitenkaan niin. Työ on juuri se mikä pitää monesti ihmisen yhteiskunnassa kiinni. Ennen oli "hieman" kovemmat vaatimukset työelämässä kuin nykyään, silti syrjäytyminen tuntuu olevan enemmänkin nykymaailman ongelma.

Jospa vaan kuitenkin joo. Ei ennen samanlaista vaatimustasoa vaadittu joltain toimistotyöntekijöiltä kuin tänään. Epäsosiaaliset hissukat ovat aivan hukassa työmarkkinoilla tänä päivänä, kun kaikki on tiimityöskentelyä ja hyviä sosiaalisia taitoja vaatiivaa hommaa. Joka ikinen standardi ja työntekijöiden tarkkailu on myös huipussaan tällä hetkellä. Ei ihan onnistu se kännissä töihin tuleminen ja hyväveliverkostot yhtä helposti. Ja olet oikeassa työn tärkeydestä. Siksipä juuri lisääntyvät pätkätyöt, lyhenevät työurat ja kovemmat vaatimuksen pudottavat enemmän porukkaa oravanpyörästä pihalle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #75 : 03.12.2012 22:34 »
Aivis Nettikiusaaja Jäsen Viestejä: 978 Basaaripisteet: 0 Profiili Siivouspäivä

Suht ookoo dokumentti hotellisiivoojien arjesta, miten jatkuva kilpailuttaminen vaikuttaa työolosuhteisiin ja palkkoihin, ja miten vaikeaa näihin on nykypäivänä vaikuttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #76 : 15.01.2013 09:18 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili No, nyt se sitten alkaa lähestyä, mistä joskus tuli puheltua, ja perjantaina alkaa määrittelemättömän ajanjakson mittainen palkaton loma. Vuosikausia on tullut väännettyä töitä, monesti kahta ja kolmeakin yhtä aikaa siinä samalla kun pyörittelee omaa firmaa. Olen niin totaalisen kyllästynyt tähän nyky-yhteiskunnan oravanpyörään, jossa ensin käydään 9 vuotta peruskoulua, sitten 3-7 vuotta jatko-opintoja ja sen jälkeen 50 vuotta töitä. Koko ajatus, että 70% ajasta kuluu opiskeluun tai töiden tekoon on täyttä hullua ja nyt se paska saa riittää.

Mitään tarkempia suunnitelmia en ole tehnyt, mutta vois aloittaa pari ensimmäistä viikkoa treenaamalla salilla, tekemällä hyvää ruokaa ja pelaamalla pelejä niin maan perkeleesti. Kyllä tuntuu hyvälle.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #77 : 15.01.2013 11:25 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Kyllä mäkin noin tekisin jos siihen olisi varaa. En olisi hetkeekään täällä avokonttorissa oravanpyörässä jos olisi vaihtoehto. Mutta, jos rahaa ei tule, et syö, asu lämpimässä, puhumattakaan viihteestä, kuten pelaamisesta, elokuvista, ravintoloista jne. Tietty tuilla elää jonkin aikaa, mutta ei niillä pitkälle päästä.

Tietty voisi sijoittaa maatilaan ja ostaa ensin kaikki tarvittava oman ruuan tuottamiseen. Mutta silloinkin täytyy maksaa sähkölasku, vaatteet, pojan tulevat harrastukset jne.

Eli, ei vaan onnistu. Hienoa että jollain on siihen rahaa. Tai töissä käyvä puoliso ;D Tosin vaikka moneen laiskotteluun pystyn ja syyllistynkin, toisen siivellä eläminen ei ole yksi niistä. Varsinkaan vaimon. Joten, niin paljon kuin yritänkin luistaa pikku jutuista (kotityöt), en ikinä aio elää taloudellisesti toisen siivellä. Töissä käyvä puolisokin on pois laskettu vaihtoehto.

Eli --> lottoamaan. Viikossa on kuitenkin tsäänssit kolme kertaa. Ja jokainen tsäänssi on mahdollisuus.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #78 : 15.01.2013 16:16 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Itsellä loppu koulu ennen joulua ja on nyt tullut uudessa kaupungissa venyteltyä lekkeriä. Juurikin olen käynyt salilla, tehnyt ruokaa ja pitänyt huushollia pystyssä. Samalla koitan kehittää skillejä, eli piirtelyllä täytän kaikki tylsät hetket. Töihinhän tässä joutaisi, mutta tämä hetkinen tilanne tekee asian hieman hankalaksi. Keväällä on muutto edessä jokatapauksessa, joten se on takaraja sluibailulle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #79 : 15.01.2013 17:12 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Töissä käyvä puolisokin on pois laskettu vaihtoehto.

Et siis anna puolisosi tehdä töitä?

Jotkut kutsuu oravanpyöräksi, ite tulisin varmaan hulluksi ilman töitä. Sitä ehtii harrastaa hyvin töiden ohellakin.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #80 : 16.01.2013 00:21 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Töissä käyvä puolisokin on pois laskettu vaihtoehto.

Et siis anna puolisosi tehdä töitä?
Ota asiayhteys mukaan niin varmaan valkenee ;)


« Viimeksi muokattu: 16.01.2013 11:51 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #81 : 16.01.2013 10:48 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Keväällä on muutto edessä jokatapauksessa, joten se on takaraja sluibailulle.

Tampereelle sieltä.  ;)



Jotkut kutsuu oravanpyöräksi, ite tulisin varmaan hulluksi ilman töitä. Sitä ehtii harrastaa hyvin töiden ohellakin.

Varmasti tuleekin hulluksi jos ei olisi mitään tekemistä ilman töitä.

Tuntuu että töiden ohella ei ehdi harrastamaan edes murto-osaa mitä haluaisi. Kun joskus viiden aikoihin saapuu iltapäivällä kotiin, tekee siinä ruokaa ja syö, niin kello on jo yli kuusi. Sen jälkeen on yleensä sen verran väsynyt että tunti menee pelkästään sohvalla istuessa ja telkkaria katsoessa, jonka jälkeen on hyvin mahdollista että pitää tehdä jotain arkiaskareita, kuten vähän siivoilla, käydä kaupassa ja muuta turhaa. Ja kyllähän sitä pitäisi vissiin perheenkin kanssa välillä viettää aikaa...

Sitten kiinnostaisi pelata muutamaa peliä, käydä salilla tai pelaamassa sählyä. Lenkilläkin kiinnostaisi käydä tai kesäisin kalastamassa. Valo- ja videokuvaus kiinnostaa, mutta koskaan ei ehdi kunnolla lähteä mihinkään kuvailemaan, saati sitten jälkeenpäin editoida niistä mitään järkevää. Haluaisin matkustella kaikenlaisiin mielenkiintoisin paikkoihin maapalolla, olla kavereiden kanssa enemmän jne.

Aika ei todellakaan riitä mihinkään jos käy töissä kaikki päivät ja olen aivan varma ettei lomalla  tule aika käymään pitkäksi ihan heti.


« Viimeksi muokattu: 16.01.2013 11:03 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #82 : 16.01.2013 11:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Tuntuu että töiden ohella ei ehdi harrastamaan edes murto-osaa mitä haluaisi. Kun joskus viiden aikoihin saapuu iltapäivällä kotiin, tekee siinä ruokaa ja syö, niin kello on jo yli kuusi. Sen jälkeen on yleensä sen verran väsynyt että tunti menee pelkästään sohvalla istuessa ja telkkaria katsoessa, jonka jälkeen on hyvin mahdollista että pitää tehdä jotain arkiaskareita, kuten vähän siivoilla, käydä kaupassa ja muuta turhaa. Ja kyllähän sitä pitäisi vissiin perheenkin kanssa välillä viettää aikaa...

Sitten kiinnostaisi pelata muutamaa peliä, käydä salilla tai pelaamassa sählyä. Lenkilläkin kiinnostaisi käydä tai kesäisin kalastamassa. Valo- ja videokuvaus kiinnostaa, mutta koskaan ei ehdi kunnolla lähteä mihinkään kuvailemaan, saati sitten jälkeenpäin editoida niistä mitään järkevää. Haluaisin matkustella kaikenlaisiin mielenkiintoisin paikkoihin maapalolla, olla kavereiden kanssa enemmän jne.

Aika ei todellakaan riitä mihinkään jos käy töissä kaikki päivät ja olen aivan varma ettei lomalla  tule aika käymään pitkäksi ihan heti.
Mutta eikö maailma pidemmälti pyöri näin, oli sitä oravanpyörää tai ei? Jos ei ole oravanpyörässä, niin tarvii sitä kuitenkin syödä ja katsoa että muut perheessä syö. Eli jos et käy töissä ja maksa palveluista (talosta, ruuasta, jne.) silloin teet ne itse, joka vie taas oman osansa ajasta. Tietty aina vähemmälläkin pärjää. Mutta juuri kamerat, editointi vehkeet, pelit, matkustelu jne. on sitä "ylimääräistä" joka usein vaatii siihen oravanpyörään hyppäämisen.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #83 : 16.01.2013 12:09 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Mutta eikö maailma pidemmälti pyöri näin, oli sitä oravanpyörää tai ei? Jos ei ole oravanpyörässä, niin tarvii sitä kuitenkin syödä ja katsoa että muut perheessä syö. Eli jos et käy töissä ja maksa palveluista (talosta, ruuasta, jne.) silloin teet ne itse, joka vie taas oman osansa ajasta. Tietty aina vähemmälläkin pärjää. Mutta juuri kamerat, editointi vehkeet, pelit, matkustelu jne. on sitä "ylimääräistä" joka usein vaatii siihen oravanpyörään hyppäämisen.

Tietenkin, enhän ole muuta väittänytkään. Mutta ei se silti tarkoita sitä etteikö se olisi perseestä ja etteikö siitä kannattaisi pyrkiä eroon kaikin keinoin. Pitää pyrkiä passiiviseen rahantuloon (tai voittaa lotossa), jotta ei ole pakotettu hyppäämään siihen oravanpyörään tai ainakin koittaa pystyä irroittautumaan siitä välillä.

Raha se vaan pyörittää maailmaa ja sen avulla elellään, mutta ainakin itse koitan pyrkiä siihen ettei sen saaminen vie sitä 70% elämästä. Veikkaan että harvempi tekee töitä ihan vaan omaksi ilokseen. Minä en ainakaan tee enää ikinä mitään työtä vain työn tekemisen takia.

Huonoin vaihtoehtohan olisi että vaikka tekisi töitä, niin rahat eivät riitä kuin juuri juuri pakollisiin menoihin - Mikä ei ole lainkaan harvinaista nykyään, kun kaikki on niin kallista ja monissa töissä tehdään hommia lähes orjapalkalla.  Mieluummin persaukinen työtön ja ei ostele mitään, kuin että raataa kuin hullu, eikä silti pysty ostelemaan mitään.

Suomalaiset ovat aivan liian työhullua kansaa ja "et ole mitään jos et tee töitä" -asenne on syvällä juurissa jokaisessa. Sitten puolet kansasta kärsii stressistä ja jatkuvasta kiirestä koko elämänsä ajan. On se hienoo.

EDIT: En tietenkään tarkoita että koko elämän pitäisi olla pelkkää laiskottelua, mutta joka raja työhönkin.


« Viimeksi muokattu: 16.01.2013 12:27 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #84 : 16.01.2013 12:43 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Huonoin vaihtoehtohan olisi että vaikka tekisi töitä, niin rahat eivät riitä kuin juuri juuri pakollisiin menoihin - Mikä ei ole lainkaan harvinaista nykyään, kun kaikki on niin kallista ja monissa töissä tehdään hommia lähes orjapalkalla.  Mieluummin persaukinen työtön ja ei ostele mitään, kuin että raataa kuin hullu, eikä silti pysty ostelemaan mitään.
Tämä on kyllä totta. Varsinkin tuossa asuntoa katsellessa tämä otti päähän vallan helvetisti. Piti päästä kaksiosta pois kun tuli jälkikasvua, mutta rahat ei tuntunu millään riittävän vaikka molemmat tekee ihan koko päivä duunia. Pääkaupunkiseudulla tämä vielä kärjistyy pahasti. Kaksiot kustantaa yli 200t€ ja kaksion vuokrat pyörii 1000€/kk paikkeilla, niin perustyönteon vuoksi pääkaupunki seudulla elämisessä ei ole mitään järkeä. Tähän päälle jos vielä kiristetään lainaehtoja, niin lopulta helsinki on täynnä vuokralaisia 1000-1500€/kk:n kämpissä vittuuntuneena, kun ei pysty säästämään pääomaa omaa kämppään jonka lainaa pitäisi lyhentää vain 900€/kk. Tämän tilanteen konkretisoivat ehdotukset ovat jo aivan uskomatonta tyhmyyttä. Että edes mainitaan mitään tuollaista on aivan järjetöntä. Ja kehdataan vielä ehdotella samalla palkkojen alentamista, työajanlisäämistä ja eläkeiän nostoa, kun tällä hetkellä keskimääräinen eläköitymisikä on 60 vuotta, selvästi alle virallisen eläkeiän. Fiilis siitä että asuu Suomessa, laskee melkein kuukausittain koko ajan alemmas. Kusetus alkaa tuntumaan jo aivan naurettavalta.

Sitä olen miettinyt itsekkin että kun tässä nykyisessä kämpässä on asunut tarpeeksi, niin pitäisikö vaan muuttaa johonkin perusduuniin maalle ja rakentaa sinne talo. Keravan rivitalokämpän hinnalla (ehkä vähän halvemmallakin) kuitenkin saa maalta ihan ok omakotitalon, kun tonttien hinnat romahtaa maalle siirryttäessä. Saisi mukavamman ja kiireettömämmän ympäristön, ei tarvisi jonottaa joka helvetin aamu ruuhkassa Keravalta kehä 1:n varrelle eikä tarvitsisi töissä välttämättä painaa niin niska limassa. Tosin, tämäkin on aina kiinni siitä mihin päätyy töihin. Maalla voi asiat olla huonomminkin. Oma firma ja palkollisia, siinä voisi ehkä päästä helpommalla. Tai ehkä ei :)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #85 : 16.01.2013 13:11 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tärkeintä: että ei joku aamu herää ja huomaa olevansa vanha paska, joka ei ikinä uskaltanut, yrittänyt, kärsinyt ja voittanut. Veti vaan kaiken mahdollisimman turvallisesti, mauttomasti ja hajuttomasti. Ei ikinä sanonut muille vastaan, eikä jättänyt omaa merkkiään maailmaan ja muihin ihmisiin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #86 : 16.01.2013 14:05 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
kaksion vuokrat pyörii 1000€/kk paikkeilla

Oikeastiko? Ihan järkyttäviä hintoja. Paria kaveria asuu tässä Turun keskustassa parvekkeellisessa ja tilavassa kolmiossa. Vuokra noin 700€. Mä en kyllä ikinä halua muuttaa Helsinkiin. Toimiihan siellä tosin julkinen liikenne kai ihan hyvin, että vähän kauempaakin voi tulla töihin.

Omakotitaloasuminen on aina meikäläistä kiehtonut. Maalla kasvanut ja siellä sitä omaa rauhaa oppi arvostamaan.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #87 : 16.01.2013 14:06 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tärkeintä: että ei joku aamu herää ja huomaa olevansa vanha paska, joka ei ikinä uskaltanut, yrittänyt, kärsinyt ja voittanut. Veti vaan kaiken mahdollisimman turvallisesti, mauttomasti ja hajuttomasti. Ei ikinä sanonut muille vastaan, eikä jättänyt omaa merkkiään maailmaan ja muihin ihmisiin.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #88 : 16.01.2013 21:13 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Tärkeintä: että ei joku aamu herää ja huomaa olevansa vanha paska, joka ei ikinä uskaltanut, yrittänyt, kärsinyt ja voittanut. Veti vaan kaiken mahdollisimman turvallisesti, mauttomasti ja hajuttomasti. Ei ikinä sanonut muille vastaan, eikä jättänyt omaa merkkiään maailmaan ja muihin ihmisiin.

Tän vois quoteta vielä kerran, osuu niin naulan kantaan.

Toinen filosofia mitä olen koittanut toteuttaa on ettei tulisi koskaan harmiteltua, päiviteltyä taikka voivoteltua sitä kun ei ole lahjakas jossakin asiassa. Ennemmin ottaa itseään niskasta kiinni ja harjoittelee.
tallennettu
Vs: Työnteko, loma ja kaikki siihen liittyvä « Vastaus #89 : 16.01.2013 21:28 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Toinen filosofia mitä olen koittanut toteuttaa on ettei tulisi koskaan harmiteltua, päiviteltyä taikka voivoteltua sitä kun ei ole lahjakas jossakin asiassa. Ennemmin ottaa itseään niskasta kiinni ja harjoittelee.

Joo lahjakkuuteen vetoaminen on klassinen "no kun en ite jaksa" kortti.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines