Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Aihe: Tehy, Katainen & hoitajien lakko  (Luettu 7679 kertaa)
Tehy, Katainen & hoitajien lakko « : 13.10.2007 00:40 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Tapahtui edellisessä jaksossa: hoitajien palkat ovat puhuttaneet ihmisiä jo pidemmän ajan. Naisvaltaisena alana palkka on jo pidemmän aikaa laahannut Suomessa kovin matalana. Tästä näkyvimpänä seurauksena hoitohenkilökuntaa on siirtynyt muihin ammatteihin tai muihin maihin - kuten Norjaan - harjoittamaan ammattiaan.

Tapahtui eduskuntavaaleissa: puolueet lupailivat medioiden haastatteluissa kilpaa hoitajille kuuta taivaalta. Iltalehden kysymykseen "Sairaanhoitajien peruskuukausipalkkaa pitää nostaa vähintään 500 eurolla. Kyllä vai ei?" Kokoomus vastasi ykskantaan "Kyllä." Kokoomus päätyi lopulta vaalivoittajaksi ja perusti Keskustan kanssa porvarihallituksen, puolueen puheenjohtaja Jyrki Kataisesta tehdään valtiovarainministeri.

Syksyn palkankorotusneuvotteluissa ei päästä tulokseen Tehyn kanssa, mutta SuPer hyväksyy työnantajapuolen tarjoukset. Lakko näyttää melko todennäköiseltä. Tehy uhkaa valtiota joukkoirtisanoutumisilla, jolloin suojelutyötä ei välttämättä tehdä.

- Sairaanhoitajien kokonaispalkan mediaani on ~2400€
- Tehy vaatii 24% korotusta, 600€.

Mitä mieltä Pelaajalauta on tilanteesta? Ansaitsevatko sairaanhoitajat palkankorotuksen? Arvostatko suomalaista hoitohenkilökuntaa? Pelottaako leikkausjonojen venyminen ja vastaanottoaikojen peruuntuminen? Johtaako palkkavaatimukseen myöntyminen kuntatalouden romahtamiseen ja verojen korotukseen?
N
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #1 : 13.10.2007 02:25 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä hoitohenkilökunta palkankorotuksen ansaitsee, alahan on tärkeä, mutta tuo 24% on aivan jäätävä vaatimus eikä taida millään onnistua ensi vuodeksi lasketun budjetin rajoissa. Tokihan korotus voidaan toteuttaa useamman vuoden aikana, mutta harppaisee silloinkin ilmeisesti turhan suuren osan budjetista. Eittämättä budjetissa tosin syydetään rahaa jonnekin vähemmän tärkeille aloille ja orgaanisaatioille ja sieltä voisi tietysti siirtää hoitohenkilökunnalle jonkin verran rahaa, mutta sehän vähentäisi poliitikkojen ja virkamiesten omia tuloja mikä ei käy päinsä. Kansa otti taas poliitikkojen vaalilupaukset turhan tosissaan ja tässä on tulos, lakkoiluja ja irtisanoutumisia ei ilmeisesti voida välttää. Kummankin osapuolen pitäisi tulla vastaan mikä ei näytä heiltä onnistuvan, joten sitten mennään vaikeimman kautta. Ratkaisu löytyy väkisinkin, mutta se voi viedä aikaa ja eittämättä joksikin aikaa huonontaa entisestään arvauskeskuksen jo nyt keskinkertaista laatutasoa. Se on ainakin varma, että ensi vaaleissa (2011) hoitohenkilökunta äänestää joukolla demareita ja demarien pettäessä lupauksiaan siirtyvät osin takaisin Kokoomuksen leiriin 2015 vaaleissa. Puolueet pettävät aina lupauksiaan ja osa ärsyyntyneistä äänestäjistä siirtyy vastapuolueen leiriin tämän luvatessa kuuta taivaalta vaalien alla. Demokratian loppumaton noidankehä. Demarithan eivät tehneet asialle mitään omalla hallituskaudellaan, mutta vasta Kokoomuksen mahdottomat lupailut kärjistivät asian tähän pisteesen. Pistää tosin miettimään, että jos SDP olisi hallituksessa, niin olisiko tätä tapahtunut ja onko Tehyn toiminta pelkkää vasemmistoäänestäjien ideologista vinkurointia porvarihallituksen edessä. Vai oliko hoitohenkilökunta todellakin niin naiivi, että söi täysin Kokoomuksen lupaukset ja kun lapselle nyt annettiin suklaalevyn sijasta tikkari, niin alkoi huuto ja mekkala. Veikkaan, että taustalla on kumpaakin, pettyneet äänestäjät sekä henkeen ja vereen vasemmistolaiset jotka pääsevät tässä siivellä moittimaan hallitusta.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #2 : 13.10.2007 21:14 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Todella järjetön palkankorotusvaatimus. Saahan sitä aina pyytää, mutta kannattaisia realismin puitteissa kuitenkin esittää nuo toivomukset.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #3 : 15.10.2007 11:09 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Joo...Olen jättänyt aiheen hiukan väliin mutta nyt kun tuli ilmoitus suurista irtisanomisista niin heräsin hiukan. Totta on että hoitajat ovat pidemmälti korvaamattomia ja työ on raskasta ja vaatii paljon. Mutta silti voitaisiin hiukan ajatella tuota korotuksen määrää. 24% on huima korotus. Eli olen kyllä ihan sillä kannalla että hoitajien palkkaa voitaisiin ja pitäisi korottaa, mutta hiukan maltillisemmin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #4 : 15.10.2007 16:19 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Itse olen sitä mieltä, että todellakin ansaitsevat. Työ on yhtä helvettiä, vastuullista ja raskasta. Palkkataso hoitoalalla on aivan naurettavan huono verrattuna työmäärään.

Toisaalta eipä tuo asia minua itseäni hetkauta lainkaan.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #5 : 15.10.2007 22:17 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Kyllähän palkankorotuksen hoitajille soisin, mutta 24% on aivan epärealistista nykytilanteessa. Aivan kuin ei jo muutenkin olisi kuntien taloudet persiillään. Valtiohan edelleen pysyy Kataisen mukaan syrjässä tästä taistosta eli jälleen kerran yritetään antaa kuntien selvitä itsekseen. Ehkä tämä on nyt jonkinlainen valtioneuvoston hämärä keino saada kunnat liittymään suurempiin kokonaisuuksiin pakon edessä.

Onko ketään muuta muuten alkanut tuo Tehyn puheenjohtajan naama ärsyttämään televisiossa? Näyttää siltä kuin olisi vähän turhan tyytyväinen itseensä. Muutenkin nyt alkaa ilmapiiri olemaan sellainen, että kohta yleinen mielipide kääntyy hoitajia vastaan. Pitääkö niitä irtisanoutumisia tehdä juuri teho- ja synnytysosastoilla? Olisi se SuPerin hyväksymä 13%:kin ollut mielestäni melko hyvä diili.

Ja tuo 2400 euroa +13% kuussa on melko sievoinen nippu rahaa verrattuna siihen, mitä omaishoitajat tienaavat. Pari satkua, jos sitäkään kuussa. Siinä on sellainen palkkakuoppa, joka kaipaisi oikaisua kiperämmin. Varsinkin, kun omaishoitajat tuovat valtiolle ja kunnille melkoisia säästöjä, kun omaishoidon kustannuksia verrataan laitoshoidon vastaaviin.

Muok: Salaliittoteoria: Tehy on kokoomuslainen järjestö ja valtionvarainministerinä Katainen. Onko tässä nyt kenties kyse siitä, että julkinen, kunnallinen terveydenhoito pyritään ajamaan väkisin alas, jotta se vast'edes ostettaisiin yksityiseltä sektorilta, jonne irtisanoutuvat hoitajat voisivat siirtyä erilaisten vuokratyöfirmojen kautta? Tehyhän hyväksyi jo yksityisen puolen 12% korotuksen, mutta kunnilta vaaditaan 24% lisää. :rollaus:


« Viimeksi muokattu: 16.10.2007 01:18 kirjoittanut Turilas »
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #6 : 16.10.2007 08:37 »
Kratos Jäsen Viestejä: 5 Basaaripisteet: 0 Profiili Pyytävät mitä pyytävät, Katainen näyttää luultavasti persettä, riippumatta lupauksistaan. 24% on mielestäni liikaa, mutta jos 500 euroa on luvattu, niin eikös se pitäisi... ainiin unohdin jo, että ennen vaaleja saa sanoa mitä haluaa, niitä lupauksia ei pidetä kuitenkaan.

No ei hetkauta minua juurikaan, mutta onhan tuo nyt aivan naurettavan alhaisesti palkattu ala, tosin niin on moni muukin.

tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #7 : 16.10.2007 13:50 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Onko ketään muuta muuten alkanut tuo Tehyn puheenjohtajan naama ärsyttämään televisiossa? Näyttää siltä kuin olisi vähän turhan tyytyväinen itseensä.
Ammattiliiton puheenjohtajan asema on kyllä siitä hankala että työtaistelun aiheuttama paha mieli kohdistuu usein juuri kyseiseen henkilöön, joka on lopulta vain ammattiliiton keulakuva. Paperiliiton Jouko Ahosella ei taida myöskään olla hirveästi ystäviä. Mies on jatkuvien lakkojen takia mielletty ahneeksi, eikä vähiten massiivisen ulkomuotonsa takia.

N
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #8 : 16.10.2007 14:06 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Paperiliiton Jouko Ahosella ei taida myöskään olla hirveästi ystäviä. Mies on jatkuvien lakkojen takia mielletty ahneeksi, eikä vähiten massiivisen ulkomuotonsa takia.

Totta. Kaikista huvittavinta on se kun miehellä ei ole edes kummoista koulutusta. Ja siis tarkoitus ei ole morkata ammattikoululaisia tai "vain" ammattikoulutuksen omaavia, mutta noinkin tärkeässä asemassa olevan henkilön luulisi omaavan jonkinlaisen (vähemmän tai enemmän) akateemisen koulutuksen. Ei siksi että se toisi jonkilaista erityistä pätevyyttä, vaan että...kuinkakohan tämän sanoisi että nyt ei astuisi jonkun varpaille. Koulutetuilla ihmisillä on mielestäni avarampi kuva maailmasta ja maailman menosta. He osaavat myös mielestäni katsoa asioita useammalta kantilta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #9 : 16.10.2007 17:19 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä taas viedään pässiä narussa: vai että Katainen on luvannut ja nyt näyttää persettä? On tainnut Heinäluoma taas olla aamuteeveessä piirrettyjen jälkeen.

Tämä ei ole poliittinen kannanotto siinä mielessä että puolustaisin tai mollaisin tiettyä puoluetta. Sen sijaan teen poliittisen huomion ja sanon seuraavaan, erityisesti lapset kuunnelkaa tarkasti:

Helvetti soikoon, politiikka toimii näin. Jos puolueilta kysytään keltaisessa lehdistössä ansaitsisivatko sairaanhoitajat 500e lisää, ne sanovat kyllä. Ja kaikki sanoivatkin kyllä. Hemmetti soikoon, kuka ei sanoisi? Ongelmahan on vain siinä, että ne rahat ovat sitten joltakulta pois, ja paljon rahaa on paljon pois. Ja "ansaitsisivat" on aina eri asia kuin että "saavat, ja tiedän jo mistä ne rahat tulevat".

SDP:n, joka on oppositiossa, tehtävä on mollata hallitusta ja muistuttaa vaalilupauksista joita sen ei itse tarvitse pitää, ja joita voi aina vähän vielä väännellä omiin tarkoitusperiin sopivaksi. Hallituksen, jossa SDP on siis ollut kymmenen vuotta, täytyy sen sijaan kestää oppositiota, ja perinteisesti kokoomus on SDP:n hampaissa. Ja niin tälläkin kertaa vaikka pääministeri onkin keskustasta.

Ja sitten vielä miten politiikka ei toimi: Politiikka _ei_ toimi niin, että työnantajat saavat palkkarahat valtiovarainministeriltä.

Ja sitten takaisin omiin mielipiteisiini: Sairaanhoitajat varmasti ansaitsisivat parempaa palkkaa, aivan kuten helvetin monet muutkin rankkaa työtä todella pitkän koulutuksen jälkeen tekevät henkilöt. Sairaanhoitajat toisaalta tarvitsevat myös parempia työehtoja (eroon niistä samperin pätkistä) ja lisää henkilökuntaa ja sitä kautta aikaa tehdä työnsä hyvin ja rauhassa. 2400 euron keskipalkka ei ole nälkärajalla, joten itse olen enemmän huolissani juurikin niistä työehdoista ja työoloista. Mutta kun käteistä rahaa on niin paljon helpompi vaatia, vaikka se ei kovin montaa asiaa korjaakaan.

Pelkään että hoitajat karkoittavat median ja yleisön sympatian vaatimalla joukkovoimaa ja kiristystä käyttäen sellaisia etuja, joihin tavallisella alipalkatulla ei ole mitään mahdollisuuksia. Olen iloinen että Superi sai ja hyväksyi 13% +bonukset, ja uskon että heillä on tulevaisuudessakin mahdollisuus uusin korotuksiin.

Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #10 : 16.10.2007 17:52 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Helvetti soikoon, politiikka toimii näin. Jos puolueilta kysytään keltaisessa lehdistössä ansaitsisivatko sairaanhoitajat 500e lisää, ne sanovat kyllä. Ja kaikki sanoivatkin kyllä. Hemmetti soikoon, kuka ei sanoisi?

Itse asiassa Keskusta.
Toisaalta: Kepu pettää aina.
N
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #11 : 18.10.2007 07:33 »
Kratos Jäsen Viestejä: 5 Basaaripisteet: 0 Profiili Tottakai kaikki oppositiossa toimivat populistisesti.

On muuten eri asia kysyä pitäisikö palkkaa nostaa, vai ansaitsisivatko he parempaa palkkaa. Jokatapauksessa vaalilupauksen toteuttamatta jättäminen on minun silmissäni perseen näyttämistä, äänestäjille lähinnä. Ala-asteella vielä käytettiin perusteluna "Koska kaikki muutkin tekee niin"- argumenttia.

En itsekkään halunnut mollata mitään puoluetta, sillä tässä tilanteessa tuskin mikään muukaan hallituspohja olisi saanut tilannetta juurikaan paremmin hoidettua, mutta muuten olen pettynyt nykyisen hallituksen toimintaan, joskaan se ei ole kovinkaan relevanttia tämän triidin yhteydessä.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #12 : 18.10.2007 10:21 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
On muuten eri asia kysyä pitäisikö palkkaa nostaa, vai ansaitsisivatko he parempaa palkkaa.
Hmm. Tässä kyseisessä tilanteessa vastaus molempiin kysymyksiin on "kyllä."
N
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #13 : 28.10.2007 01:38 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Kyllä hoitajat nyt ainakin jonkin verran ansaitsisivat saada lisää palkkaa (24% on kuitenkin järjetön vaatimus), koska työ on todella tärkeää. En kuitenkaan hyväksy lakkoa ja turhia irtisanomisia, sillä se riskeeraa viattomien potilaiden hengen. Suurin osa irtisanomisistahan koskee juuri esimerkiksi teho-osastolla työskenteleviä. Toisekseen itsensä irtisanovat työntekijät eivät näe sitä, että vaikka pomot ottaisivat heidät takaisin töihin, he joutuisivat taas aloittamaan pohjalta, huonolla palkalla ja eduilla. Täysin järjetön päätös siis.

Kokoomukseen ei todellakaan kannata luottaa. Vaikka puolue väittikin, että hoitajat tarvitsevat lisää palkkaa, lauseella ei ollut juurikaan mitään merkitystä, sillä porvareilla on oma lehmä ojassa: rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Hoitajien palkat menevät paljon "parempiin" tarkoituksiin, kuten kansanedustajien palkankorotuksiin, tai rikkaiden olojen parantamiseen.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #14 : 28.10.2007 10:27 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Ongelmahan on siinä ettei hoitajille jää kummoisia työtaistelumenetelmiä suojelutyöasetuksesta johtuen ellei joukkoirtisanoutumista tehdä.
N
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #15 : 28.10.2007 23:14 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Ehkä, mutta joukkoirtisanoutuminen on tuolla alalla hiukan typerää. Kuka sairaista nyt huolehtii? Entä jos tämän seurauksena tulee kuolonuhreja? Haastetaanko Tehy oikeuteen heitteillejätöstä ja murhasta? Korvaavatko työnantajat hoitajat uusilla työntekijöillä, vai palkataanko irtisanojia uudelleen töihin? Onko heillä paremmat olosuhteet, vai menettävätkö he nekin edut, mitä heillä on tällä hetkellä? Onko palkka korkeampi? Ovatko joukkoirtisanoutumiseen suostuneet ajatelleet näitä kysymyksiä?

Mielestäni tästä voi seurata niin paljon pahaa, ettei siihen olisi kannattanut mennä 24% palkankorotuksen vuoksi ollenkaan. 24% on muutenkin niin paljon, ettei sitä suurella todennäköisyydellä tulla saavuttamaan. Ei olisi kannattanut ahnehtia.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #16 : 29.10.2007 12:02 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ehkä, mutta joukkoirtisanoutuminen on tuolla alalla hiukan typerää. Kuka sairaista nyt huolehtii? Entä jos tämän seurauksena tulee kuolonuhreja? Haastetaanko Tehy oikeuteen heitteillejätöstä ja murhasta? Korvaavatko työnantajat hoitajat uusilla työntekijöillä, vai palkataanko irtisanojia uudelleen töihin? Onko heillä paremmat olosuhteet, vai menettävätkö he nekin edut, mitä heillä on tällä hetkellä? Onko palkka korkeampi? Ovatko joukkoirtisanoutumiseen suostuneet ajatelleet näitä kysymyksiä?

Mielestäni tästä voi seurata niin paljon pahaa, ettei siihen olisi kannattanut mennä 24% palkankorotuksen vuoksi ollenkaan. 24% on muutenkin niin paljon, ettei sitä suurella todennäköisyydellä tulla saavuttamaan. Ei olisi kannattanut ahnehtia.
Vastuu potilaiden terveydestä ei pitäisi kuitenkaan olla tässä tapauksessa lakkolaisilla. Ei ne hoitajatkaan hyväntekeväisyyttään tätä työtä tee. Työnantajan vastuulla on ettei ketään jätetä missään vaiheessa heitteille. Useinhan on niin että työtä joudutaan tekemään jopa virkamiesvoimin.

Olen ehdottomasti tehyläisten kannalla. Palkka tulee nousemaan se on varmaa, mutta sitä ei voi tietää kuinka paljon.

Jos hoitajilla ei olisi oikeutta työtaisteluun niin sitten ei kenelläkään. Ja minkälainen yhteiskunta sitten olisi...
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #17 : 01.11.2007 17:15 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Vastuu potilaiden terveydestä ei pitäisi kuitenkaan olla tässä tapauksessa lakkolaisilla. Ei ne hoitajatkaan hyväntekeväisyyttään tätä työtä tee. Työnantajan vastuulla on ettei ketään jätetä missään vaiheessa heitteille. Useinhan on niin että työtä joudutaan tekemään jopa virkamiesvoimin.
Mielestäni hoitajat jättävät työnantajansa, ja samalla potilaansa, pulaan joukkoirtisanoutumalla ja lakkoilemalla. Kyllä sitä syytä löytyy lakkolaisistakin, eikä pelkästään työnantajista.

Lainaus
Olen ehdottomasti tehyläisten kannalla. Palkka tulee nousemaan se on varmaa, mutta sitä ei voi tietää kuinka paljon.

Jos hoitajilla ei olisi oikeutta työtaisteluun niin sitten ei kenelläkään. Ja minkälainen yhteiskunta sitten olisi...
En ole sanonut, etteikö hoitajilla olisi oikeutta työtaisteluun. Minäkin olen sitä mieltä, että hoitajat saisivat saada lisää palkkaa, sillä heidän tekemänsä työ on tärkeää. 24% on silti mielestäni hiukan liian suuri vaatimus, eikä Tehyn käyttämät työtaisteluvälineet ole kovinkaan järkevät. Palkkoja pystyy paljon helpommin nostamaan asteittain, joten kerralla on ihan turha vaatia lähes neljäsosan suuruista kasvua. Lakko on aika ääriväline, etenkin tässä tapauksessa. Olisi eri asia, jos vaikka jonkin kaivosyrityksen työntekijät lakkoilisivat: vaarassa ei olisi kenenkään henki. Hoitajilla taas on hieman eri asia, ja heidän olisikin pitänyt miettiä tätä enemmän. Ovatko he oikeasti valmiita riskeeraamaan ihmisten henkiä ja ottamaan vastuun mahdollisista kuolemista kontolleen? Itsehän he ovat alansa valinneet, joten tätäkin olisi voitu miettiä jo aikoja sitten. Hoitoala kun sattuu olemaan ehkä pahin työpaikka lakkoilun kannalta.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #18 : 01.11.2007 17:44 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin, hoitajat todennäköisesti saisivat palkakorotuksen pyytämällä nätisti.

Itsehän he ovat alansa valinneet, joten tätäkin olisi voitu miettiä jo aikoja sitten. Hoitoala kun sattuu olemaan ehkä pahin työpaikka lakkoilun kannalta.
Samaa kaliberia kuin se että kyseessä on kutsumusammatti. Kutsumuksella ei ikävä kyllä ruokita lapsia ja makseta asuntolainaa pois.
N
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #19 : 01.11.2007 17:53 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Niin, hoitajat todennäköisesti saisivat palkakorotuksen pyytämällä nätisti.
En minä sitä sanonut.

Lainaus
Itsehän he ovat alansa valinneet, joten tätäkin olisi voitu miettiä jo aikoja sitten. Hoitoala kun sattuu olemaan ehkä pahin työpaikka lakkoilun kannalta.
Samaa kaliberia kuin se että kyseessä on kutsumusammatti. Kutsumuksella ei ikävä kyllä ruokita lapsia ja makseta asuntolainaa pois.
Ei kutsumusammatissa mitään vikaa ole. Mielummin teen huonomminpalkattua duunia, josta pidän kuin hyväpalkkaista työtä, joka ei voisi vähempää kiinnostaa. Työn laatu ei ole kovinkaan hyvä, jos ei omaa kiinnostusta alaa kohtaan ole.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #20 : 01.11.2007 19:43 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili CurryFrank: Ajatuksesi asteittaisesti palkannoususta ovat kauniita, mutta ne eivät ole tästä maailmasta.

Oletko pannut merkille esim sitä että hoitajia tulee, lakosta huolimatta, olemaan työpaikalla yhtä paljon? Muut joutuvat vain tekemään enemmän töitä. Tai että TeHy ei edes ole antanut kaikkien hoitajien mennä lakkoon? Töihin jääneet tehyläiset maksavat korkeampaa jäsenmaksua, ja näin tukevat työtaistelua. Perustele nyt ihmeessä miten potilaiden henki on tässä suuremmassa vaarassa? Työnantajan propagandaanko tässä uskot?

Millä tavalla 24% on liian suuri vaatimus? Korotuksen jälkeen palkka olisi Ruotsissa edelleen huomattavasti korkeampi. Vähän suhteellisuuden tajua. Valtiollakin on kassassa rahaa, joten ei pitäisi tuntua. Tietenkin rahan voi aina kääntää tiekilometreiksi ja suureksi tappioksi, mutta kysymys onkin siinä että kenen etuja tässä ajetaan.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #21 : 01.11.2007 20:41 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Oletko pannut merkille esim sitä että hoitajia tulee, lakosta huolimatta, olemaan työpaikalla yhtä paljon? Muut joutuvat vain tekemään enemmän töitä. Tai että TeHy ei edes ole antanut kaikkien hoitajien mennä lakkoon? Töihin jääneet tehyläiset maksavat korkeampaa jäsenmaksua, ja näin tukevat työtaistelua. Perustele nyt ihmeessä miten potilaiden henki on tässä suuremmassa vaarassa? Työnantajan propagandaanko tässä uskot?
Aivan, muut joutuvat vain tekemään enemmän töitä. Ylityöt painaa päälle, eikä työnteko enää miellytä. Työmoraalin laskiessa myös työteho laskee. Huono homma sekä hoitajille, että hoidettaville.

Toisekseen, mitä lakko hyödyttää, jos hoitajia tulee olemaan työpaikalla yhtä paljon kuin ennen lakkoa? Tuskin työnantaja välittää lakosta, jos työntekijöiden määrä ei muutu.

Lainaus
Millä tavalla 24% on liian suuri vaatimus? Korotuksen jälkeen palkka olisi Ruotsissa edelleen huomattavasti korkeampi. Vähän suhteellisuuden tajua. Valtiollakin on kassassa rahaa, joten ei pitäisi tuntua. Tietenkin rahan voi aina kääntää tiekilometreiksi ja suureksi tappioksi, mutta kysymys onkin siinä että kenen etuja tässä ajetaan.
Ruotsissa terveydenhuolto onkin paremmalla tasolla kuin Suomessa. Heti kun täällä ollaan samalla tasolla, niin 24 % voisi ollakin ihan hyvä.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #22 : 01.11.2007 20:46 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ai että työmoraali ei sitten laske yhtään fyysisesti raskaassa kolmivuorotyössä, jossa on verrattaen säälittävä palkka?

Hoitajien irtisanoutuminen aiheuttaa suuria taloudellisia ja hallinnollisia ongelmia työnantajalle. Esim, kasvavien ylitöiden korvaukset. Usko pois, kyllä tässä tilanteessa työnantaja on enemmän kusessa kuin tehy.

Perustelut tuolle viimeisimmälle väitteellesi, kiitos. Ja viimeaikainen Tukholman risteily ei ole perustelu.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #23 : 01.11.2007 20:59 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Ai että työmoraali ei sitten laske yhtään fyysisesti raskaassa kolmivuorotyössä, jossa on verrattaen säälittävä palkka?
En minä sitä sanonut.

Lainaus
Hoitajien irtisanoutuminen aiheuttaa suuria taloudellisia ja hallinnollisia ongelmia työnantajalle. Esim, kasvavien ylitöiden korvaukset. Usko pois, kyllä tässä tilanteessa työnantaja on enemmän kusessa kuin tehy.
Noh joo. On tuo silti hieman väärä tapa hoitajilta.

Lainaus
Perustelut tuolle viimeisimmälle väitteellesi, kiitos. Ja viimeaikainen Tukholman risteily ei ole perustelu.
En ole ollut risteilyllä, joten en siitä mitään mainitse. Ruotsissa ei ole ainakaan yöaikaan jonoja, ja lääkärintarkastukset ovat paljon perusteellisimpia. Muistan lukeneeni eräänkin kerran, kuinka Ruotsissa eräs lapsi oli viety kolmen lääkärin luokse, kun tämä ei ollut suostunut laittamaan suuhunsa lämpömittaria. Siellä siis panostetaan asiakkaisiin.

Lisäksi Ruotsissa asuva siskoni on joutunut käymään terveyskeskuksessa jonkun kerran. Kehui palvelua paljon paremmaksi ja asiantuntevammaksi. Hyvin oli hoidettu ja kaikesta mahdollisesta oli otettu selvää. Suomessa taas usein on käynyt niin, että on sanottu vaivan johtuvat ties mistä, eikä tutkittu juuri yhtään.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #24 : 01.11.2007 22:20 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Aika vakavaa on tuo työnantajan propaganda, kun kymmenen uutisetkin jo valehtelevat että lapsia, aikuisia ja vanhuksia tulee kuolemaan - vaikka todellisuudessa saman verran tulee hoitajia olemaan kaiken aikaa?

Teoreettisella tasolla ajatellen: Voisiko tehy periaatteessa vaatia vaikka 240% korotuksia, kun heillä kerran on mahdollisuus mobilisoida valtaosa hoitajista eroamaan, eikä mitään vastuuta potilaiden turvallisuudesta, kun taas työnantajalla on vastuu hoitaa potilaat?

En ole valtakunnansovittelija, mutta mitä muuta mahdollisuutta työnantajalla on kuin maksaa aivan mitä tahansa jos oletetaan, että potilaiden hoitamatta jättö ei ole vaihtoehto?

Nimim. Kysyn Vaan
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Tehy, Katainen & hoitajien lakko « Vastaus #25 : 01.11.2007 23:10 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Teoreettisella tasolla ajatellen: Voisiko tehy periaatteessa vaatia vaikka 240% korotuksia, kun heillä kerran on mahdollisuus mobilisoida valtaosa hoitajista eroamaan, eikä mitään vastuuta potilaiden turvallisuudesta, kun taas työnantajalla on vastuu hoitaa potilaat?

En ole valtakunnansovittelija, mutta mitä muuta mahdollisuutta työnantajalla on kuin maksaa aivan mitä tahansa jos oletetaan, että potilaiden hoitamatta jättö ei ole vaihtoehto?

Nimim. Kysyn Vaan
Ei lakko mikään ylivoimainen voima ole palkkaneuvottelussa.

Homman nimi on nyt vain se että hoitajilla ei ole mahdollisuutta olla ilman töitä ja työnantajan ei ole mahdollista olla ilman työntekijöitä, joten sopuun on päästävä. Eli ei tässä liitolla ole mitään kiristysvalttia käytettävänään kun on oma leipä kyseessä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Sivuja: [1]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines