Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Ephram - 18.01.2008 19:34



Otsikko: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 18.01.2008 19:34
Okei, yritetäänpä täällä tälläistä. Kyseessä on siis aihe, jonne voi sanoin ja kuvin heittää juttua omista kokkailuistaan. Vai käykö meidän koneet sittenkin mikropizzalla? Todistetaan teoria vääräksi!

Vielä muutama vuosi sitten kokkaaminen ei ollut kiinnostuksen kohteiden joukossa erityisen korkealla. Se oli enemmänkin pakollinen paha. Valmisruokaa nappasin kauppojen altailta mukaani harva se päivä ja viereinen Hesburger oli ahkerassa käytössä. Nyt, asiat ovat hieman muuttuneet. Olen kiinnostunut ruoan laittamisesta ihan eri volyymillä ja tutustunut paljon ruokaohjeisiin netissä. Niitä on tunnetusti niin paljon, ettei keittokirjaa nykyään edes tarvitse.

Suosikkiruokiani ovat erilaiset pastat. Tonnikala, bolognese etunenässä. Niistä on myös melkolailla helppoa aloittaa kokin "ura", sillä hyvän pastan tekeminen ei vaadi mitään ihmeitä.


Yleensä perjantaisin kyllä linja menee tuonne roskaruoan suuntaan. Juuri hetki sitten tein valkosipuli-lohkoperunoita nakeilla. Hemmetin iisiä ja vieläpä tosi hyvän makuista. Kyytipojaksi yksi Lapin kullan III-olut, niin viikonloppufiilis on saavutettu.

.....................................

Eli:

1) puoli pussia Rainbown valkosipuli-lohkoperunoita
2) puolet 10 kappaleen nakkipaketista
3) hitunen suolaa



Lohkoperunat saavat olla 230 asteen lämmössä n. 20 minuuttia. Sitten kun ne ovat valmiit, heitetään nakit valmiiseen lämpöön ja annetaan
olla n. 7 minuuttia.  Maustetaan ketsupilla.

(http://img144.imageshack.us/img144/8263/dsc00326cj1.jpg)

 


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Turilas - 18.01.2008 19:49
Mä oon viime aikoina alkanu tekemään vähän parempia ruokia viikonloppuisin, esim. hunajamarinoidut broilerin fileesuikaleet riisin ja kermakastikkeen kanssa pyöräytin viime viikonloppuna. Pitää nyt sivarin aikana yrittää tutustua halpoihin ruokavaihtoehtoihin, sillä ensi syksynä alkaa penninvenytys opiskelujen ohessa.

Tässäpä yksi mun suosikkini luokasta halpa, mutta silti maukas ja helppo ateria.

riisiä
broileripyöryköitä
kermaviiliä
currya tai broilerimaustetta

Joo, eli laitetaas se riisi kiehumaan. Lisätään makua ja väriä antamaan currya tahi broilerimaustetta. Riisin kiehumisen loppuvaihessa avataan pyörykkäpaketti, josta omantunnon mukaan laitetaan joko mikroon tai paistinpannulle pullia. Riisi ja pyörykät kipataan sitten lautaselle.

Sekoita sitten currya tai broilerimaustetta kermaviilin sekaan. Sitten taas omantunnon mukaan kipataan annoksen päälle kermaviiliä eli niin paljon kuin sielu sietää. Mä laitan aina koko purkillisen ja herkkua on. Jos laittaa koko purkin, kannattaa ehkä valita kevytvaihtoehto. Maussa ei mun mielestä ole juurikaan eroa verrattuna rasvaisempiin viileihin.

Aterian hintahan muodostuu seuraavasti. Kermaviili n. 1 €, pyörykät n. 1 € ja riisi sekä mausteet joitakin senttejä. Eli sanoisin, että noin 2,10 - 2,20 eurolla saa tällaisen gourmetannoksen.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Melfice_ - 18.01.2008 20:49
Ephram, missä salaatti? Ketsuppia ei lasketa vihannekseksi.

Mä pidän ruoanlaitosta. Olen vaan kovin sotkuinen kokkaillessani, pitäis hankkia jostain tyylikäs ja seksikäs essu. Kyllä mä pyrin tekemään joka päivä ruokani itse, joskus ei vaan ehdi. Ja mä teen nimenomaan joka aterialle myös salaatin. Mun spesiaalini on kuitenkin kinkkupiirakka. Se on sellanen herkku jota tarjoillaan punaviinin kera kun nainen tulee ensi kerran illalliselle.

(http://images.miego.com/products/450/1800000004.jpg)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: tuhis - 19.01.2008 09:42
Kun on tuo kuuri päällä, niin vihreä näyttelee isointa osaa lautasella. Atkinssejä tai sun muita karppauksia en lähde harrastelemaan, mutta syönpähän sitten vain kohtuullisesti.

Ruokainen salaatti käsittää yleensä

Jäävuorisalaattia kerä (kaali kahtia, sitten semmoisia puolensentin pitkiä lirppuja)
Purjoa tanko (viipaloidaan millin tai parin paksuisiksi renkaiksi)
Hernemaissipaprika pakastepussi

+ Santa Marialla on erilaisia salaattimausteita, niin näitäpä sitten voi tujauttaa jos mieli tekee, sekä sitten kevyt salaatinkastikkeita

+ Kirsikkatomaatteja ja kurkkuja halotaan lautaselle koska hyvin nopeasti tekevät salaatin huonoksi jääkaapissa jos joukkoon laitetaan


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 19.01.2008 18:19
Pastapäivä!  :)

- 1 sipuli
- Puoli pussia pastaa oman valinnan mukaan
- ruokakermaa
- tomaattimurskaa
- purkki tonnikalaa vedessä/öljyssä oman maun mukaan
- oreganoa




Pilkottu sipuli alustetaan pannulla ja sitten joukkoon heitetään kerma, tomaattimurska ja tonnikala. Annetaan hautua muutamia minuutteja. Viimeistellään oreganolla.  Kun valmis, seos yhdistetään kattilassa valmiin pastan kanssa.

(http://img228.imageshack.us/img228/8241/dsc00330zm7.jpg)

(http://img242.imageshack.us/img242/263/dsc00333pz6.jpg)

(http://img236.imageshack.us/img236/4791/dsc00334ge2.jpg)



Tämä seos toimii erinomaisesti myös riisin kanssa. Ehkäpä vielä pastaa paremmin.







Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 23.01.2008 18:29
Ilmoittaudun suureksi Wok-ruokien ystäväksi. Wokkaus on tosi helppoa ja sallii myös aika paljon kokeellisuutta, sillä vihannesten kanssa sopii yhteen tosi moni asia: kanasuikaleet, tonnikala, nuudelit ym.

Tänään sitten tein nuudeli-wokkia.  n. 150 grammaa wok-vihanneksia ja yksi nuudeli (kananmakuinen)-paketti. Ateria on valmis n. 10 minuutissa. Ja on aivan helkkarin hyvää!

(http://img292.imageshack.us/img292/5194/dsc00336ps2.jpg)






Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 23.01.2008 20:28
tee se itse kebab ohje:
http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=78 (http://www.kaenkky.com/?p=artl&id=78)

vaikka itse kebun teko ei kiinnostaisi niin kannattaa lukea silti, saa meinaan repeillä aika huolella. ;D

ote tekstistä:

"Seuraavaksi nakkaa kaikki ainekset isoon esimerkiksi muoviseen astiaan. Jos laitoit myös folion, et todennäköisesti ansaitse elää. Tässä vaiheessa voit tietysti kevyesti hämmästellä, että näinkö yksinkertaista tämä kebabin teko voi olla. Mutta muista nyt Prometheus, Toripolliisi ja nälkäiset känkkylokit. Tieto ei tule ilmaiseksi. Massan ollessa vadissa, aloita armoton muokkaaminen. Työnnä steriiliksi esipuhdistetut kourasi lihaan ja kouri sitä kuin mies lihaa kourii. Jos ajatus raa'an jauhelihan työstämisestä etoo, ajattele vaikka patologia, joka on juuri tehnyt ensiviillon jonkun hyvin kuolleen henkilön vatsapeitteisiin ja päättää jostain ei-niin-viihteellisestä syystä poistaa suoliston tältä toivottavasti hyvin kuolleelta henkilöltä."


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Melfice_ - 23.01.2008 21:01
ajattele vaikka patologia, joka on juuri tehnyt ensiviillon jonkun hyvin kuolleen henkilön vatsapeitteisiin ja päättää jostain ei-niin-viihteellisestä syystä poistaa suoliston tältä toivottavasti hyvin kuolleelta henkilöltä."
Itse asiassa sitä ei poisteta ihan tolla tavalla, tai sitten mä en ymmärrä kuinka miehen kuuluu lihaa kouria. Terveisin nimimerkki "Poistanut suoliston kahdelta ruumiilta"

Takaisin aiheeseen. Tänään söin uunimakkaraa; otetaan puolet vaaleansinisestä HK:n lenkistä. Tehdään makkaraan viiltoja jotka täytetään juusto-ja sipuliviipaleilla. Paistetaan 175´ uunissa about 30 minuuttia, lisukkeena tietysti perunaa ja raikasta salaattia.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 29.01.2008 17:19
Kauppaan en jaksanut lähteä, niin piti säveltää jotain ruoaksi kaapista löytyneistä ainesosista.

Eli Pirkan Mexican-vihannesten tähteet pannulle kera ylimääräisen sipulin ja sitten riisiä.Tosi maistuvaa!  :)

(http://img85.imageshack.us/img85/9990/dsc00342qb2.jpg)




Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: zoukka - 29.01.2008 18:48
Lainaus
Tänään sitten tein nuudeli-wokkia.  n. 150 grammaa wok-vihanneksia ja yksi nuudeli (kananmakuinen)-paketti. Ateria on valmis n. 10 minuutissa. Ja on aivan helkkarin hyvää!

Joo tuota tulee itsekin tehtyä melko usein. Laittoman helppoa.

Tosin unohdit tärkeimmän ainesosan!

(http://www.ctfood.se/u_img/Kikkoman_-_soy_sauce_-_150ml.jpg)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 30.01.2008 18:47
Ensimmäistä kertaa tein tänään tortilloja. Niistä tuli kyllä oikein makoisia, mutta myös tortillojen oikeanlainen täyttäminen on taito sinänsä. Se ei mennytkään mitenkään erityisen hyvin, sillä taisin ahtaa niihin täytettä vähän liikaa. Noh, se ei tietenkään makua haittaa ja seuraavan kerran sitten tietää vähän paremmin miten täyttäminen hoidetaan. Eikä se nyt mitään suurta tiedettä ole, missä olisi tietyt säännöt.


(http://img222.imageshack.us/img222/9826/dsc00350cx7.jpg)

(http://img100.imageshack.us/img100/8906/dsc00351ba4.jpg)




Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 30.01.2008 19:28
No eihän tossa paljon täytteitä ole. Et vaan osaa kääriä.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Kabanossi - 30.01.2008 20:57
Jep. Taitolaji  ;)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: tuhis - 05.02.2008 16:04
Twin Peaksin boksi saapuili ja tuumasin fiksata jotain hyvää ja kivaa. Aluksi ajattelin sarjan vuoristomaisemat muistissa jonkinmoista riistaruokaa, mutta sitten keksinkin tehdä perinteiset hunajalohet, pernamuusin ja sallaadia.

Latauslavettina toimii 1,8 litranen kannellinen uunivuoka. Kirjolohifileethän eivät tuommoiseen ilman väkivaltaa mene, mutta tärkein momentti itselle on aina se, että liemi sun muut lisukkeet ovat kosketuksissa kalaan eivätkä karkaile pitkin vuokia: siispä välttäkää isoja vuokia jossa oheislillut kuplivat reunoilla itsekseen. Tehkää mieluummin kahteen kertaan satsit ja kummallakin kerralla makoisammin! Eli oheishärpästä käytetään periaatteessa myös puolet.

LOHI

- kirjolohifilee
- keltasipuli
- parsakaalia (vaihtoehtoisesti pakastevihannespussi jossa on parsaa, kakkakuulia, porkkanaa tms)
- säilykeherkkusientä
- maustekurkkuja muutama
- sitruunapippuria
- sitrusmehua

Pippuroi fileen kumpikin puoli ja aseta se voideltuun vuokaan. Liruttele sitrusmehua ylösjäävälle lihapinnalle. Suolaa pinnalle myös ripaus. Lohko sibali kalan päälle. Parsaa (tai muu vihannessatsi) tasaisesti kalan peitoksi. Sieniä myös (voit silputa pieniksi jos viipaleet tuntuu liijan isoilta). Maustekurkkuja muutaman halkaiset (itse koklasin jotain "uusia" minikurkkuja. Hyvin toimivat)

HINAJALIEMI

- voita (ruokalusikallinen)
- vehnäjauhoja (ruokalusikallinen)
- maitua (desi per vuokatilavuuslitra, eli omassa kohtaa palttiarallaa puoltoistadesiä)
- hinajaa (ruokalusikallinen tai pari)
- mustapiippurimyllystä pari kunnon tujausta (KNOCK IT UP A NOTCH! BAM!)
- juustoraastetta/raejuustoa ruokalusikallinen jos siltä tuntuu... ja tuntuuhan se!

Voi kattilanpohjalle ja kun läpikuultaa, heitä sekaan ruokalusikallinen jauhoja ja vatkaa lastalla jatkuvasti tahnaksi. Sitten maitua ja vatkaa taas kunnes laitos höyryää kevyesti. Heitä mukaan hunaja ja jatka vatkausta. Sitten juusto kun hunaja ei hankaa vastaan. Liemi pataan viimeisenä. Tämän ei tartte kiehua mitenkään voimakkaasti. Kunhan höyryää ja hunaja on liuennut. Uuni 200 asteeseen ja siellä annat padan olla 30-45 minuuttia niin johan napsaa suu.

PERNAMUUS & SALLAAD

Jauhopottuja keittelet. Piekset survokseksi ja voit jättää istumaan hetkeksi maustellen joko perunamausteella, jollain kukkaissiemenillä tai vaikka muskottipähkinärouheella.

Salaatiksi otin keräkaalia jonka suikaloin pieniksi tikuiksi, tai oikeastaan jonkinmoisia lastuja kiireessä hakkasin. Pakasteherneitä sekaan ja sitten ananassäilykepurkki. Annahan maustua jääkaapissa tunti pari vähintään - mieluiten yön yli.

Tosiaan, kalan kanssa uuniin meneviä juitsuja ei tarvihe kaikkia yrittää tunkea tuommoiseen parin litran vuokaan. Eivät mahu. Tee kaksi satsia - puolet eineksistä säilöön kunnes on taas tarpeet. Kalansäilytyksestä voi toki olla montaa mieltä, mutta hyvät suljetut astiat ja yleisesti kotimainen hyvä jääkaappien kylmyys, niin eiköhän tuo pari päivää siellä ihmettele tyytyväisenä.

JUOMAPUOLI

Valkoviineistä en tykkää ihmeemmin, mutta olihan se nyt pakko testata. Chileläinen Cono Sur Reserva on niin perusperusjeejeetä kuin olla ja voi, joten kokeillaan jos lasillisen ruoan kanssa saisi alas.

Kokkausmusiikkina viihdytti David Holmesin Let's Get Killed. Toimii.

(http://img181.imageshack.us/img181/1369/syrsdkyrkzj1.th.jpg) (http://img181.imageshack.us/my.php?image=syrsdkyrkzj1.jpg)

Asettelusta viis - miehellä on nälkä. Perinteisestihän se on vaalea leipä ollut kalaruan kaveri, mutta oli niin tuorretta rujsleipää lähikaupassa ettei voinut vastustaa niin mitenkään. Nyt Twin Peaksia pöytään.

EDIT: Hyi helvetti tuota valkkua. Jäi juomatta. Lidlin natsivissy ftw.

EDIT2: Maito ja uuni on semmonen yhdiste, että kannattaa kipata jäljelle jäävä satsi ennen pitkiä jäähdyttelyjä johonkin säilytysastiaan ja pesasta kuivunut/kovettunut/ruskistunut maitorälpä kulhosta samantien, tai sitten heittää vähintään se likoomaan yöksi tai semmoista. Tuo rälpä ei lähde ilman hiimänvoimia kulhosta jos se saa siinä pitemmän aikaa päivää paistatella - eli en suosittele jääkaapittamista tekoastiassa.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ramen Soup - 03.03.2008 20:09
Oli tylsää tänään niin tein muffineita vähän soveltaen kaikista jutuista mitä kaapista löytyi. Tää oli niin iisipiisi, onnistuu nopeasti jos aineet on jo hankittu eikä sähkövatkainta tarvita.
(http://img443.imageshack.us/img443/5479/dsc00006om9.th.jpg) (http://img443.imageshack.us/my.php?image=dsc00006om9.jpg)

Rommi-kookoscappucinomuffinit

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 - 4 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 pss rommikaakao-cappucino -juomajauhetta (rainbow)
100 g margariinia

Riko munat kulhoon, laita sokeri päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (mielellään valuta siivilän läpi niin paakut katoaa) ja lisää sokerien ja munien joukkoon. Keitä vesi rommikaakaota varten. Laita kahvikupilliseen kaksi pussillista jauhetta ja sekoita tasaiseksi, jäähdytä hieman. Laita tästä seoksesta 1 dl taikinaan. Sulata margariini mikrossa ja viskaa perään. Sekoita tasaiseksi.

Varaa 12 kpl paperisia muffinivuokia (mielellään 2 sisäkkäin niin eivät leviä). Valuta taikinaa pari ruokalusikallista jokaiseen vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 min.
(http://img137.imageshack.us/img137/8732/dsc00003zk9.th.jpg) (http://img137.imageshack.us/my.php?image=dsc00003zk9.jpg)
(http://img169.imageshack.us/img169/590/dsc00004xf4.th.jpg) (http://img169.imageshack.us/my.php?image=dsc00004xf4.jpg)
(http://img169.imageshack.us/img169/9789/dsc00005if3.th.jpg) (http://img169.imageshack.us/my.php?image=dsc00005if3.jpg)

Jos muffinit tahtoo kuorruttaa, voi käyttää jäljelle jäänyttä rommikaakaota ja tomusokeria. Laita kippoon tomusokeria jotain desi ja lisää ruokaliskallinen rommikaakaota. Sekoita paksuksi tahnaksi. Jos on liian paksua, lisää rommikaakaota. Levitä lusikalla jäähtyneiden muffineiden päälle ja viskaa vielä koristeeksi kookoshiutaleita.

Keitä kahvit ja nauti.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: kep - 14.03.2008 15:35
Näin perjantain kunniaksi laitetaan resepti Skittles-viinaan.

(http://i22.photobucket.com/albums/b325/mamphy/skittles/P3130181.jpg)

Tarvitaan:
- 2kpl tyhjiä pulloja
- Spriteä(tai vastaavaa)
- Suppilo
- Suodatinpusseja
- Viinaa
- Skittles-karkkeja


Kun kaikki tavarat ovat kasassa, voidaan aloittaa alkuvalmistelut, eli Skittlesien erottelu. Tämä toimenpide ei siis ole pakollinen jos haluaa sekalaisen makuista ja näköistä litkua. Ensimmäisessä koe-erässäni käytin keltaisia ja vihreitä Skittlesejä, josta tuloksena 7upin kanssa hyvin Mountain Dewiä muistuttavaa soossia.

(http://i22.photobucket.com/albums/b325/mamphy/skittles/P3130182.jpg)

Tällä kertaa käytän oransseja sekä punaisia karkkeja. Kun halutut karkit on eroteltu, (kannattaa ottaa ihan reilusti, mitä enemmän karkkeja, sitä parempi lopputulos) ladataan ne viinan kanssa tyhjään pulloon(joka kannattaa huuhdella kuumalla vedellä ensiksi kunnolla, jotta saa sivumaut pois).
(http://i22.photobucket.com/albums/b325/mamphy/skittles/P3130186.jpg)

Heti tämän jälkeen jokainen varmasti huomaa, että viinan väri alkaa nopeasti muuttua karkkien antaessa väriään pois. Tässä tekovaiheessa pullo kannattaa vain jättää istumaan pöydälle ja sekoittaa sitä välillä. Puolen tunnin jälkeen tilanne näytti kutakuinkin tältä:
(http://i22.photobucket.com/albums/b325/mamphy/skittles/P3130187.jpg)

karkit ovat selkeästi pienentyneet ja pinnalle on muodostunut houkuttelevannäköistä valkoista sakkaa. Kun karkit ovat kadonneet KOKONAAN, on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen: suodattamiseen.

(http://i22.photobucket.com/albums/b325/mamphy/skittles/P3130191.jpg)

Otetaan esiin suppilo, suodatinpaperi sekä toinen tyhjä pullo. Asetetaan suodatinpaperi suppilon sisään ja suppilo tyhjän pullon huulille. Tämän jälkeen kaadetaan viinan ja Skittlesien sekoitus suppiloon. Tässä vaiheessa on ehdottoman tärkeää kaataa viina siten, ettei sitä ainakaan liikaa mene suodatinpaperin ulkopuolelta pulloon. Tällä siis filtteröidään kaikki karkkien sisältämä rasva pois makua pilaamasta. Kannattaa varata pari jaksoa omaa suosikkisarjaa katsottavaksi, koska yleensä tässä kestää kauan.
(http://i22.photobucket.com/albums/b325/mamphy/skittles/SPA53376.jpg)

Viimeinen vaihe onkin sitten helpoin. Napataan suppilo pois pullon huulilta ja heitetään suodatinpaperi ja sisällä oleva moska roskiin. Tämän jälkeen sekoitetaan halutussa suhteessa viinaa ja blandista. Lopputulos seisoo siis tässä, puolitoista litraa humalluttavaa namia.
(http://i22.photobucket.com/albums/b325/mamphy/skittles/SPA53377.jpg)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Japshumwaa - 30.04.2008 16:01
Tämän vuoden vappulounaaksi broileria, riisiä ja vihanneksia.

Näillä määrillä syötävää riittää 2-3 hengelle tai itselle pariksi päiväksi.

2-3 dl riisiä
1-2 pussia pakastevihannessekoitusta
2-3 broilerin koipea tai fileetä
puolisenlitraa vettä + kasvis- tai kanaliemikuutio
1 dl kermaa

Voidellaan uunivuoka. Levitetään riisit ja pakastevihannessetti pohjalle. Broilerin koivet päälle, samoin kasvisliemikuutiolla maustettu vesi. Koko komeus uuniin. Kypsennetään 40-45 minuuttia parissasadassa. Lopuksi vielä vähän kermaa joukkoon ja 10-15 minuutin haudutus folion alla tai ilman.

Ennen loppusilausta ruoka näyttää jotakuinkin tältä:
(http://i4.photobucket.com/albums/y130/pastori/setti.png)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: tuhis - 03.05.2008 20:42
Blöhh... viikon syönyt kanaa. Sai halvalla ison kasan kun joku kylmäkaappi losahtanut tms ja käyttöpäivään päiväkaupalla oli aikaa. Ei kanaa ja riisiä enää ikinä.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Tuulisti - 05.05.2008 06:22
En ole onnistunut paikantamaan akateemista ruuanlaittokurssia täältä yliopistolta, mutta ympäristön ystävällisellä avustuksella olen opetellut okonomiyakin ja yakisoban laiton jaloa taitoa. Helppoa ja halpaa, erityisesti kuitenkin herkullista.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 05.05.2008 08:09
Täälläpäin harjoiteltiin tacoraisun tekemistä. Melkeinpä sama juttu kuin tortilloissa, mutta tortillojen sijaan käytetään riisiä.

Kuva aivan liian isolla resolla (http://rokiseven.files.wordpress.com/2008/05/04052008070.jpg)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Networx - 15.06.2008 12:59
Itse pidän enemmän Suomalaisten perusruokien tekemisestä...Joten teinpä tänään siis perinteistä makkarakeittoa :)Se on hyvää,halpaa(sopii minunkin lompakolleni) ja riittoisaa.Ensi viikon päärjää aika pitkälle tuon kanssa.Ikävä kyllä ei ole toimivaa digikameraa tällä hetkellä niin en saanut kuvia.
Kannattaa varata aikaa noin tunti tähän operaatioon niin voi rauhassa hoitaa eri vaiheet.

Makkarakeittoontarvitaan siis seuraavaa:

450g-600g perunoita (itse käytin yleisperuunaa nimeltä rikea)
1 HK:n sininen lenkki
Pirkan keittovihannes rasia
1 Lihaliemi kuutio
ja tietysti erilaisia mausteita(itse käytin grillimaustetta,punaista chiliä,cayennepippuria,paprika maustetta ja maustepippuria)

Ensiksi tosiaan kuoritaan perunat minkä jälkeen ne voi laittaa kattilaan.Kannattaa siis odottaa että vesi kiehuu :)

Sitten voikin siityä tarkastelemaan hK:n sinistä ja viipaloida haluamansa muotoisia makkaran palasia.
Tämän jälkeen ruskistaa/paistaa makkaroita sen verra että ne saavat kauniin rusketuksen ja heitellä hiukan mausteita joukkoon.

Tässä vaiheessa perunat ovat jo hetken aikaa ollut kiehumassa joten ehdit vielä pilkkomaan keittovihannekset paloiksi odottamaan niiden lisäämistä.

Lisätään makkaranviipaleet kattilaan ja samalla voi laittaa lihaliemi kuutionkin sinne sekaan ja lisätä
pippurit joukkoon myös.(Kannattaa laittaa vain pieni ripaus pippuria näin alussa)

Tässä vaiheessa ehtii käydä vaikkapa tsekkaamassa pelaajalaudan tilanteen ja pistää vaikka vähän viestiä sinne :)

Kannattaa tarkistaa keiton liemestä miten se on maustettu siis oman mieltymyksesi mukaan.Pippuria lisätessä voi tulla laitettua vahingossa vähän liikaa pippuria ja sen kyllä huomaa koska on liikaa ja koska on hyvä.Jos kaipaa jotain mausteita niin sitten vain lisää muussa tapauksessa lisätään vielä
nuo keittovihannekset ja annetaan hetken aikaa muhia kannen alla.

Ehdit kattamaan itsellesi pöydän rauhassa säätämään TV:n hyvin siinä ajassa kun vihannekset hautuu
ja nyt sinulla on aimo annos hyvää makkarakeittoa joten eikun vaan nauttimaan ;D


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 15.06.2008 14:43
(http://www.aolcdn.com/aoluk_photos/09/06/20080326130909990001)

Itse en seuraavaa ruokalajia ole koskaan valmistanut, enkä varmasti aiokkaan. Piti nyt kuitenkin tulla tänne kertomaan, koska sen verran uskomattomasta jutusta on kyse. Kuultu faijan kiinalaiselta naisystävältä, joten ihan oikea kiinalainen perinneruoka kyseessä. Ilmeisesti ei kuitenkaan kovin yleisesti enään laiteta tätä dishhiä, korkeintaan jossain maaseudulla jos sielläkään...

VAROITUS! Seuraavaa ei oikein voida suositella kaikkien luettavaksi.
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Ehkä sairain koskaan kuulemani juttu.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: tuhis - 15.06.2008 20:21
Tossa tekstissä on aika helvetin paljon järkeä.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 15.06.2008 21:15
Mitä helvettiä? Olin tulossa kuolaamaan jotain lupaavaa ja vedet kielelle nostavaa ruokaohjetta ja sitten tulee tuollaista aasinteurastus-settiä!?


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 15.06.2008 21:23
No joo, taisi mennä vähän överiksi  :lol: Ihan oikea ruokaohje kuitenkin kyseessä, joten threadin aiheessa pysyttiin.

Lupaan korvaukseksi heittää tänne jonkin suussa sulavan ruokaohjeen lähiaikoina  :)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 29.06.2008 00:04
(http://img519.imageshack.us/img519/8315/28062008003jw8.jpg)

Kokki on lomalla, joten tänään tuli kokkaillussa mentyä vähän sieltä, missä aita on matalin. Lopputulos oli silti hyvää yhtä kaikki. Mitään kulinaristista taivasta en konenut, mutta hyvää perusmättöä tämä on. Valmistin tonnikalapastaa ja makaronia, mitä ei olekaan tullut pitkään aikaan syötyä. Todella simppeli ja nopea ruoka.

Ainekset:
-Tonnikalaa, itse käytin öljyssä liuennutta
-Jonkin sortin pastaa, esim. gnocchia tai vastaavaa. Normaali spagettikin menee hätätapauksessa.
-Valmista pastakastiketta. Esimerkiksi Pirkan tms. tomaatti-basilikakastike sopii hyvin.

(http://www.barillaus.com/Home/PublishingImages/Basilico.jpg)


Aloitetaan laittamalla kattila ja vesi valmiiksi lämpenemään, koska kastikkeen kanssa ei montaa minuuttia mene. Kun sopiva määrä pastaa on päätynyt kattilaan kiehumaan, voidaan aloittaa itse kastikkeen tekeminen. Tämä tapahtuu kumoamalla tomaattikastike paistinpannulle lämpenemään, jonka jälkeen perään kaadetaan tonnikala. Tonnikalapaloja voi vähän pienentää jo purkissa, mutta sama onnistuu tietysti myös pannulla. Tomaattisoossia voi laittaa oman maun ja tarpeen mukaan, mutta minulla meni tänään kaksi 400g purkkia. Tonnikalaa riitti yksi purkki tähän annokseen. Mitään mausteita en itse lisännyt enään kastikkeeseen, mutta jokainen voi laittaa oman makunsa mukaan mitä haluaa. Tuloksena on nälästä riippuen about 2-3 annosta nopeaa, mutta hyvää ruokaa.

Lisukkeena tällä kertaa kokis. Huomaa myös asiaankuuluva lukemisto.


Edit:
Jaahas, tuolla alussa jo olikin Epiltä samantyyppinen ruokalaji. No, olkoon tämä minun versioni siitä :P


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: tuhis - 29.06.2008 00:09
Silliä, uusia tillipottuja.

Perinteinen jäävuorisalaatti, kirsikkatomaatti, kurkku, purjo -salaatti

Kesäruokien nr. 1.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 29.06.2008 01:30
(http://img519.imageshack.us/img519/8315/28062008003jw8.jpg)

Näyttää ihan mun ripulilta.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: tuhis - 29.06.2008 08:24
Näyttää ihan mun ripulilta.

Lusikanvarsi myös?


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 29.06.2008 23:59
Näyttää ihan mun ripulilta.

Lusikanvarsi myös?

Haarukka se on.  :)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: zoukka - 30.06.2008 01:32
Nyt turvottaa.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Frank - 09.09.2008 22:36
Jo neljättä päivää samaa ruokaa. Viikonloppua tosin ei oteta huomioon.

(http://i226.photobucket.com/albums/dd144/nego88/ruoka.png)

Lihapulla-nuudelit

1. Kaada vettä kattilaan ja lisää mausteita (kana/liha/curry-maustetta, aromisuolaa ja grillimaustetta). Kiehauta.
2. Lisää nuudelit ja pilkotut lihapullat. Anna kiehua 3 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Kaada koko roska lautaselle, lisää 70g:n purkki tomaattisosetta ja sekoita.

On muuten ihan hyvää, vaikkei siltä välttämättä näytäkään. Kyllä tätäkin syö, etenkin kun nuudeleita ja lihapullia saa suht halvalla, kunhan vain osaa ostaa oikeaa merkkiä. Huomenna vielä kerran lihapullilla, jonka jälkeen pitää jo kokeilla nakeilla. Toivottavasti maistuisi hieman paremmalta.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 09.09.2008 22:55
vasta neljä päivää.
minä vedän jo kolmatta kuukautta makarooni+lihapulla settiä.

päivä annos lautasellinen makaroonia+8 lihapullaa *2

safkaan menee about 40ekk

painokin tuossa samalla tippunut ihan huomaamatta kun ei ole edes yrittänyt laihduttaa.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Xerobos - 09.09.2008 23:03
Tämän aiheen nimeksi voisi muuten vaihtaa "Väkisin nieltävä thread (Mikro- ja muut valmisruoat)".


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: migge - 09.09.2008 23:07
Muistakaa että mielikuvituksen käyttö ei maksa mitään. Jos ei halua suuria ruokamenoja, voi halpoja eineksiä loihtia usealla eri tavalla.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Fraeon - 10.09.2008 00:09
Aasinteurastusta, mikrosafkaa...

Suussa sulavaa tosiaan.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Melfice_ - 10.09.2008 00:10
Kundit. Jumalauta te syötte huonosti. Safkan valmistaminenhan on ihan älyttömän hauskaa. Jos rahasta kiikastaa niin tinkisin ennemmin videopeleistä, leffalipuista ja tekniikkavempeleistä kuin ruoasta.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 10.09.2008 01:17
ja paskat.
safka on sitä varten että pysytään hengissä.
vaikka minulla olisi kuinka paljon rahaa niin silti vituttaisi laittaa vaikka joku 200e/kk ruokaan kun vähemmälläkin se nälkä lähtee.

samoin vituttaa vieläkin kun töissä ollessani laitoin joka vloppu 30e viinaan kun olisin voinut päästä paljon halvemmalla.
tuostakin sentään jo pari vuotta aikaa.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Frank - 10.09.2008 23:12
Kundit. Jumalauta te syötte huonosti. Safkan valmistaminenhan on ihan älyttömän hauskaa. Jos rahasta kiikastaa niin tinkisin ennemmin videopeleistä, leffalipuista ja tekniikkavempeleistä kuin ruoasta.
Ei ole muita tuloja kuin kelan opintotuki. Sekin menee suurimmaksi osaksi vuokraan. Jäljelle jäävästä on pakko pihistää jonkin verran, sillä pakkohan sitä on välillä päästä irti arjesta. Kyllä minä koululla syön lähes joka päivä ja vieläpä monipuolisesti, mutta kämpillä ei kyllä jaksa tehdä mitään hirveän isoa tai kallista.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Fraeon - 10.09.2008 23:49
samoin vituttaa vieläkin kun töissä ollessani laitoin joka vloppu 30e viinaan kun olisin voinut päästä paljon halvemmalla.

Olen sanaton.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Frank - 03.12.2008 17:36
Siis mitä ihmettä? On tainnut opiskelijaelämän mukana tuomat joka päiväiset spagetit ja viimeaikaiset joka aamuiset lihapiirakat turruttaa makuaistini. Toissapäivänä oli vaikea saada jauhelihapihvejä alas ja nyt spagettikin maistuu ihan erilaiselta. Äskeinen tomaattipyreellä maustettu lihapiirakkakin maistui ihan hillomunkilta. :lol:

Taitaa olla aika alkaa syömään monipuolisemmin.

Saattaapi mennä väärään ketjuun, mutten parempaakaan löytänyt.


Otsikko: Vs: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Fraeon - 03.12.2008 19:00
Tämän aiheen nimeksi voisi muuten vaihtaa "Väkisin nieltävä thread (Mikro- ja muut valmisruoat)".

Ehkä tää ehdotus on ihan kohdallaan.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Tuulisti - 05.12.2008 20:05
Muutaman tunnin päästä vedän paikallisella kaupungintalolla suomalaisen ruuanlaiton kurssin. Japaniksi. Tästä tulee juhlaa! Lupaan että menisin vetämään eeppiset perseet heti jälkeen, mutta kun sunnuntaiaamuna on japaninkoe. :/


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Joel-san - 05.12.2008 21:03
Muutaman tunnin päästä vedän paikallisella kaupungintalolla suomalaisen ruuanlaiton kurssin. Japaniksi. Tästä tulee juhlaa! Lupaan että menisin vetämään eeppiset perseet heti jälkeen, mutta kun sunnuntaiaamuna on japaninkoe. :/
Onko suomalaiset/länsimaalaiset jotenkin muotia Japanissa, kun teitä ihastellaan/ihmetellään koko ajan ja pyydetään ties minne vaatekauppojen tuulipukuosastoille malleiksi? Minkäväriset hiukset sulla muuten nyt on? Yhdessä vaiheessa olit blondi, joten ajattelin, että sillä olisi myös jotain säväyttävää vaikutusta nippon-olentoihin.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Tuulisti - 05.12.2008 21:10
Muutaman tunnin päästä vedän paikallisella kaupungintalolla suomalaisen ruuanlaiton kurssin. Japaniksi. Tästä tulee juhlaa! Lupaan että menisin vetämään eeppiset perseet heti jälkeen, mutta kun sunnuntaiaamuna on japaninkoe. :/
Onko suomalaiset/länsimaalaiset jotenkin muotia Japanissa, kun teitä ihastellaan/ihmetellään koko ajan ja pyydetään ties minne vaatekauppojen tuulipukuosastoille malleiksi? Minkäväriset hiukset sulla muuten nyt on? Yhdessä vaiheessa olit blondi, joten ajattelin, että sillä olisi myös jotain säväyttävää vaikutusta nippon-olentoihin.
Ihan oikeestiko kiinnostaa? XD

Ei täällä nyt mitään levytyssoppareita tulla tyrkyttään. Mutta joo, mitä enemmän "ulkomaalaisen näköinen" niin sitä enemmän on kiinnostava. (Toisaalta mummot kyllä oikeesti vaihtaa kadunpuolta kun tulee vastaan.) Mää olen hiuksineni (on blondit) ja isoine tisseineni, reisineni ja perseineni aika erottuva olento täällä Tokion työssäkäyntialueella. Minusta tykkää kotiäidit ja pervot. Mitään en ole koskaan halunnut julkisuudessa tehdä kun en tykkää olla valokuvissa, mutta on sitä jotain pientä joutunut tekemään. Kaikki tuntee apinan mutta apina ei tunne ketään...

Mutta tänään kotiäidit laitetaan tekemään karjalanpiirakoita.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Azu - 14.12.2008 03:40
Tämä kokkaustapahtuma ei ole vielä tapahtunut, mutta koska kova väsymys hävisi kait huomisia (tärkeitä) tenttejä jännittäessä jotenkin kummasti neljän tunnin unien jälkeen, niin kirjoittelenpa tänne mitä olen suunnitellut tekeväni.

Taustalla on joku resepti, jonka luin jostain. Se kuulosti sinänsä ihan hyvältä, mutta ei ihan minun makuhermoja miellyttävältä. Sain kuitenkin siitä idean (ehkä) täysin uudenlaiseen (?) herkkuun. Alkuperäisessä ohjeessa torttutaikina jaettiin muistaakseni kahteen yhtä suureen neliöön ja sitten neliöt leikattiin vielä kolmioiksi. Kolmion päälle oli tarkoitus laittaa jotain makeaa nötköttiä ja sen päälle vielä lusikallinen luumuhilloa tai jotain vastaavaa. Kolmiota ei mitenkään sitten kääritty tai taiteltu kiinni, mikä kuulosti minusta hieman hölmöltä eikä tuon alkuperäisen luomuksen ulkonäkö ollut erityisen houkutteleva.

Niinpä ajattelin kokeilla jouluaatoksi sellaista herkkua, kun menen porukoiden luo, jossa

1) jaan torttutaikina levyn 2-3 yhtä suureen neliöön
2) toisin kuin alkuperäinen ohje, en jaa neliöitä kolmioksi
3) läimäisen neliön keskelle jotain mansikka- tai muuta marja(sekoitus)rahkaa tai -nötköttiä (tai ehkä tehdä itse maustamattomasta jostain ja heittää sekaan oikeista marjoista tehtyä marjasosetta + sokeria)
4) läimäisen mansikka-/marjanötkötin keskellä palan (tai kaksi) jotain suklaata (ehkä talous, ehkä sinistä, kait valkoistakin voisi harkita ihan vaan testausmielessä, pitää katsoa mitä inspiraatio sanoo kaupassa joku päivä kun käyn ostamassa aineksia)
5) taittelen tuon kolmioksi ja yritän painella reunat tiiviiksi
6) laitan uuniin

-> toivottavasti lopputuloksena on suussa sulavan herkullinen suklainen mansikkataivas. Jotenkin loogisesti pääteltynä voisi arvella, että suklaa + mansikkatuote = parhautta, aivan sama missä muodossa sitä tarjoilee, mutta ei sitä ikinä tiedä mikä mun kokkailuissa voi mennä pieleen.  :lol:

Pitää ehkä eksperimentoida tuota jo ennen jouluaattoa  ;) , niin näkee onko tuosta reseptistä mihinkään ennen kuin tarjoilee sitä koko suvulle tai onko siinä kenties jotain parantamisen varaa. Ehkäpä suklaa kannattaisikin paloitella ja laittaa jo rahkan tms. sekaan. Tosin ajattelin, että tuollainen suklaasydän voisi ehkä tehdä nautinnosta entistäkin paremman kuin se, että suklaata olisi kauttaaltaan rahkan seassa. Tai ehkä kannattaisikin vain käyttää jotain suklaakastiketta suklaapalojen sijaan, tai ainakin sulattaa suklaalevy ja sitten käyttää sulatettua suklaata. Ehkä ei kannata edes käyttää torttutaikinaa, vaan tehdä itse jonkinlainen muu taikina. So much options...




Mitä tulee mun muuhun kokkailuun, se on sellaista improvisaatiota, että en edes osaisi kertoa jälkeenpäin mitä olen tehnyt. Mausteita on vaikka kuinka paljon erilaisia (joidenkin nimeä en edes tiedä :D ) ja niitä tulee heiteltyä aina mielensä mukaan (usein varsin herkullisin lopputuloksin). Jos teen kastiketta niin siihenkin saattaa tulla vähän mitä sattuu. Aluksi saatan lähteä tekemään jotain peruscurrykastiketta, joka muuttuu aivan joksikin muuksi loppua kohden (kerran oli ennemminkin saatanallisen hottia chilikastiketta kuin curry). Ainut vakio, joka kokkailusta löytyy, on riisi. On melkeinpä aivan sama mitä ruokaa teen, yleensä syön riisiä sen kanssa. Sitäkin maustelen toisaalta vähän miten sattuu.

Perusmakaronilaatikkokin muuttuu mun käsittelyssä joksikin ihan muuksi. Ensinnäkin laitan sekaan hirveästi mausteita, minkä lisäksi vuokaan saattaa mennä kaikenlaisia vihanneksia. Joskus nuo teokset eivät näytä erityisen hyviltä (kuin olisivat olleet kerran jo mahassa), mutta makua niistä aina löytyy, ihan (minua) miellyttävää sellaista.

Syön myös jonkin verran noita valmisruokia, mutta lähinnä siksi kun niitä löytyy dyykiltä niin paljon ja silloinkin vain silloin, kun ei riitä aika tai voimat kokkailla tenttisuman aikana tai kun on sairas. Joskus ihan muuten vaan laiskottaa. Eipä niitä tule kuitenkaan varsinaisesti osteltua hirveästi, muuten kuin maksalaatikkoa. Köyhäilytilanteissa ostelen nuudeleita (melkoinen "köyhä opiskelija" klishé, I know), mutta senkin sekaan menee usein kaikkea ylimääräistä, joten ihan perus "keitä vedet ja heitä mauseet + nuudelit sekaan" väännöksiä en tee läheskään aina.

Kyllähän tuota makarooni + lihapulla/jauheliha komboakin tulee tehtyä silloin tällöin. Joskus siksi, kun laiskottaa, joskus ihan vain siksi, koska kyllä mää oikeasti pidän sen mausta. Tässäkin on se "mutta". Saatan esim. tehdä lisukkeeksi sellaiset gourmet-kastikkeet, ettei sitäkään ihan perusmätöksi voi kutsua.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: zoukka - 18.12.2008 21:16
Mä syön paremmin kuin suurin osa lautalaisista ja minä en maksa ruuasta yhtään mitään. Siis ihan oikeasti.

Maitotuotteet on toki vielä ostettava.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Azu - 18.12.2008 22:40
Dyykkaat vai vanhemmatko ne tuo ruoan kotipöytään asti?


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: zoukka - 19.12.2008 09:33
Dyykkaat vai vanhemmatko ne tuo ruoan kotipöytään asti?

Arvaa.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 06.02.2009 19:45
Kaakaomurot
- muroja (mieluiten Rice Krispies)
- maitoa
- kaakaojauhetta
(- sokeria)

1. Ota kaapista muroja, maitoa (itse käytän kevytmaitoa) ja kaakaojauhetta. Ja jos tykkää sokerimaisesta versiosta, niin ottaa myös sokerin esille.

2. Kaada murot lautaselle.

3./4. Ihan sama kummassa järjestyksessä tekee. Voit laittaa kaakaojauheen (ja sokerin) ensin, sitten päälle vasta maito tai sitten toisinpäin.

5. Sen jälkeen sekoitat hyvin, että maito muuttuu kokonaan ruskeaksi. Sen jälkeen pääset nauttimaan kaakaomuroista!


(http://i42.tinypic.com/oabthz.jpg)


e: Kuva lisätty.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: sleepy - 06.02.2009 19:53
Coco Pops?


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 06.02.2009 19:56
Coco Pops?

Saako noita muka jostain? Sitä paitsi tosimies tekee tälläiset herkut itse  :)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Koo - 06.02.2009 20:14
Toinen vähän samantyylinen:

Hunajajogurtti
-Hunajaa
-Maustamatonta jogurttia

Sulata muutama lusikallinen hunajaa esim mikrossa, ellei se ole valmiiksi juoksevaa. Kaada jogurttia päälle, syö.

Saletisti parempaa kuin kaakaomurot!


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 26.02.2009 14:51
tänään tuli ME lehti eli tuo siwan ja muiden kauppojen vastine pirkka lehdelle ja sieltä pummasin reseptin.

jauheliha-makaroonigratiini.

400g jauhelihaa (1.89e)
purkki eldoradon pastakastiketta (1.49e)
150g juustoraastetta (2.4e, valion ylikallis riistoraaste)
400g makaroonia

ensin heitetään kastikepurkki kattilaan.
sitten kun kun noukkii niitä lasinpaloja pois sieltä kastikkeen seasta niin voi miettiä että olisikohan kuitenkin pitänyt kaataa vaan se kastike sinne.
sitten 1,5 purkillista vettä.

annetaan hellalle sähköä jotta tuo sotku lähtee kiehumaan ja sitten heitetään pussillinen magarooneja joukkoon, ilman pussia.
annetaan kiehua ja kohista se 10 minuttiia että ne kypsyy.

sillä aikaa kun roonit kiehuu elävältä on hyvä aika alkaa paistamaan teurasjätettä eli jauhelihaa.
jokainen maustakoon kuten haluaa, minä heitin ison keon grillimaustetta ja mustapippuria sekä chili rouhetta.
sitten seistään idiootin näköisenä hellan edessä ja rapsutellaan palleja kunnes tajutaan että pitää se uuni pistää lämpiämään.
joten veivaappa säädin 225 asteen kohdalle tai jos olet rikas porvari niin näpelöi niitä hipaisunäppäimiä.

uunivuoka on myös hyvä rasvata jollain muulla kuin kosteusvoiteella tai liukkarilla.
ohjeessa tosin ei mitään tuosta sanottu mutta varmasti palaa kiinni jollei voitele.
sitten kun kaikki on kypsää niin kaadetaan se makarooni mössö vuokaan, jauheliha sen päälle ja sitten juustoraaste vielä siihen lihan päälle ja koko komeus heitetään uuniin.

sitten tulee se kohta ohjeesta jossa lukee että gratinoi uunissa joko käyttäen grillivastusta tai 225 asteessa.
varmaan tämmänen uusavuton tietää mitä vittua tarkoittaa gratinointi joten annoin sen vaan olla uunissa 20 minsaa.
hyvää tuli.

itseasiassa aika helvetin hyvää, sitten vielä rehuja lautaselle kaveriksi.
minä en semmosiin rahaa laita niin laitoin vaan purkki ananasta joka mukavasti rauhoittaa tulisuutta.

(http://personal.inet.fi/koti/pellefin/safka.jpg)


(http://personal.inet.fi/koti/pellefin/safka2.jpg)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Iva - 01.03.2009 21:01
Muuten hyvä, mutta yleensä jauheliha on makaroonin seassa eikä vaan makaroonien päällä. Siis kaikissa tällaisissa ruuissa.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: kep - 01.03.2009 21:40
Muuten hyvä, mutta yleensä jauheliha on makaroonin seassa eikä vaan makaroonien päällä. Siis kaikissa tällaisissa ruuissa.
Sekaisin se menee vatsassa ja tuohan on pelkästään ruoan tekijän asettelusta kyse, eikä kyseessä ole mitään standardia tähän.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Tuulisti - 18.03.2009 22:21
On se jännää miten makaronilaatikko on nykyään gratiini.

Minä lopetan ruuanlaiton, prkl. Se on kallista. Täällä Japanissa syön tästä lähtien vain ulkona. Kun tulen Suomeen niin en tiedä mitä sitten teen kun ravintolatkin on niin kalliita. Muutan pois, ongelma ratkaistu...

Laitoin tuossa yksi päivä kyllä kaverin tupareihin piiraan hyppyantilooppipiiraan. Täysin kokeellista, mutta oli se ihan hyvää.

Pohjaksi paketti pakastettua piirakkataikinaa

Täytteeksi
1 antiloopin ulkofile pilkottuna ja kevyesti paistettuna
muutama kevätsipulin varsi
1 punasipuli
1/2 pkt pilkottuja herkkusieniä
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
(kermaa)
pippuria
suolaa
(valkosipulia)

Esipaistoin pohjan ja sillävälin pilkoin ja paistoin täytteet. Sekoitin palaset tuorejuuston ja munie kanssa ja kippasin pohjan päälle, sitten n. 200C uunissa kunnes näytti kypsältä, ehkä n. 30 min. Ihan jees tuli.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 06.11.2009 21:51
Onko Kepillä tai kellään muulla mitään muita karkkeja (Skittlesien, "fisujen" sekä turkkaiden lisäksi) mielessä, mistä saisi hyvää viinan kanssa?


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Koo - 06.11.2009 22:31
Sisu Horna on aika hyvä vaikka melkein meneekin tohon fisu-kategoriaan. Parempaa kuin fisu, tosin.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Gba - 06.11.2009 22:44
Sisu Horna on aika hyvä vaikka melkein meneekin tohon fisu-kategoriaan. Parempaa kuin fisu, tosin.

Vähän maku kysymyksiä. Fisu maistuu, jos ei tykkää makeasta. Horna on aivan liian makea mun makuun, nappeina vielä menee, mutta viinan seassa tuntuu kuin sokeria joisi.

Jos et tienny, mist se koostuu.
Kaks pussii Fishermanii puoleen litraan kossuun.
Se on kalapainotteinen illallinen,



Itse tein kokeita viinan kanssa, muutamat pullot kukkoviinaa meni kokeillessa. Mariannesta ei tullut kovinkaan hyvää, eikä sellaisista Lidlin menthol karkeista. Parhaat oli ehdottomasti Fishermans Friend ja Fazerin Turkinpippurit.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 06.11.2009 22:50
Voisikohan nämä (http://www.karkkigalleria.fi/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/4/0/403554eucalyptus38g_lo.jpg) toimia vai jäisikö liian laimeahkoksi?


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Koo - 06.11.2009 22:55
Kokeile ihmeessä ja ilmoita tuloksista. Voishan siihen lisätä jotain muitakin karkkeja jos laimeaksi jää.
Irtokarkkeina saatavia piparminttukarkkeja pitäs kans joskus kokeilla liuotella :lol:


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Gba - 06.11.2009 23:04
Jos noi viinat menee pieleen, niin hyvä kikka on heittää kaikki boolin sekaan ja sitten jotain vahvanmakuista lantrinkiä päälle.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: migge - 07.11.2009 11:03
Tosta voi tulla aika hyvä flunssabusteri.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: lloyf - 07.11.2009 22:31
Ketjun nimi on mitä on ja täällä puhutaan väkevistä.. Mikäs siinä jos tykkäätte :D


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Kubs - 27.12.2009 21:01
Tuli kokeiltua tällainen kevyehkö ruoka näin joulun herkkujen jälkeen. Eli tomaattikettoa, jonka joukkoon sekoitin vuohenjuustoa ja valkosipuli-yrtti creme fraichea ja valkosipulivoipatonkia. Oli yllättävän hyvää.

Valmistushan on helppoa. Valmista tomaattikeittoa (tai itse tehtyä?) lämmitetään kattilassa ja vuohenjuusto sekä fraiche sekoitetaan joukkoon (Oman maun mukaan). Ja tietty patongit uuniin. :)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 17.07.2010 17:30
Seuraavaksi uutisia einesruokien ihmeellisestä maailmasta! Löysin nimittäin tänään pakastepizzojen saralta kenties uuden suosikkini:

(http://www.lidl.fi/static_content/lidl_fi/images/FI/fi_47672_01_b.jpg)


Pizza Inferno (http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/lidl_fi/hs.xsl/4179_9379.htm)

Lidlin muista pizzoista poiketen vain yhden kappaleen paketteihin (1,69 €) pakattu Pizza Inferno on niin tulinen, etten uskonut pakastepizzojen valikoimasta näin paljon potkua omaavaa tuotetta löytäväni. Vielä kymmenisen minuuttia syömisen jälkeen suuta polttelee mukavasti, muttei liikaa. Infernon täytteet ovat myöskin hyviä ja niitä on pizzan päällä sopivan paljon.

Lidlin pizzojen heikko kohta on pohja, jonka paistaminen on helppo mokata liian lyhyellä tai pitkällä paistoajalla. Vain oman uunin ominaisuudet ja paistokokemus kertovat oikean ajan. Liikutaan kuitenkin 12-14 minuutin paikkeilla.

Inferno ei omalla kohdallani todellakaan jää vain yhden kerran kokeiluksi, vaan siitä tulee säännöllinen vierailija ruokapöytään, aina kun pakastepizzaa tekee mieli. Itse pidän tulisesta ruoasta, joten voi olla ettei tämä pizza ole kaikille ihan niin mieluinen.
 
(http://img341.imageshack.us/img341/405/mobilephoto177201017222.jpg)







Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Tzibo - 17.07.2010 18:08
Kävipä kumma, juuri tulin kokkaamasta niin tämäkin ketju oli nostettu ylös. :) Kämppä on tyhjänä joten piti väkertää jotain ruokaa itse. Päätin kuitenkin, etten sorru tällä kertaa einesruokiin joten kävin ostamassa kaupasta kamppeita ja tein opiskelijahenkisen makaroni+jauhelihakastike -kombon. Jauhelihakastikkeessa siis oli jauhelihaa ja sipulia, valmisherkkusieniä (olisin ottanut tuoreita mutku ei ollu!) ja ruokakermaa. Vähän valkopippuria ja suolaa vielä mausteiksi ja vedin sitten juustoraasteen kanssa koska sulanut juusto on nannaa. Ruoan terveellisyydestä ei ole mitään takeita mutta oli se kyllä hyvää. Kivan täyteläistäkin tuon ruokakerman ansiosta. Eikä ole mikään kovin vaikea tai pitkäkestoinenkaan resepti. :D

Viimeksi kokkasin kunnolla (siis ihan resepteine kaikkineen) varmaan monta kuukautta sitten kun päätin tehdä perheelle aterian - alkuruoaksi quesadilloja, pääruoaksi banaanikanaa ja jälkiruokana toimi toskaomenat. Oli muuten maittava ateria vaikka itse sanonkin, perhekin vissiin tykkäsi. Kokkaaminen on kivaa, mutta kun se on vaan niin vaikea aloittaa aina. Sitten kun vauhtiin pääsee niin kaikki on jees.

PS. Mikroeinesruoista paras lienee Saarioisen lasagne. Mössö näyttää aivokudokselta mutta maistuu kyllä hyvältä. Uunieinesruoat on sen sijaan ihan eri asia...!


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Doinkki - 17.07.2010 19:14
Inferno on kyl aika jees. Mukavan hottia mutusteltavaa takuuvarman rektaalikorvennuksen kera. Naminami


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Melfice_ - 18.07.2010 00:13
Luin videopeliaiheisen keskustelupalstan kokkikeskustelusta pakastepizzahehkutusta. Oh, the clichè!


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Gba - 18.07.2010 00:18
Ja edelliseltä sivulta löytyy makarooni+lihapullat, nuudeli+lihapullat ja kaakaoriisimurot.  :(


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 18.07.2010 10:37
Olihan tuo inferno ihan jees. En tosin pitänyt sen chilin mausta ja potkua olisi saanut olla enemmän. Sitten toisen infernon tuunasin laittamalla päälle blairin ultra deathilla maustettua tonnikalaa ja muutaman siivun tomaattia ja pizza muuttui aivan helvetin hyväksi.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Gba - 18.07.2010 19:48
Kaveri on tuunaillut noita pizzoja maustamattomalla jukurtilla(yoghurtilla) ja kokeilin itsekin. Hyvää oli :D


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: kep - 19.07.2010 14:44
Saako tänne heittää ihan oikean ruokareseptin? Munakoisopastaa on tullut tehtyä silloin tällöin ja se on helvetin helppo ja maistuva ruoka, joka käy myös munattomille sivarivegehomoille.

Ainekset:
-Pussi täytepastaa (esim. Prismasta Rainbow'n juusto-tortellineja)
-Purkki tomaattimurskaa (voi ostaa myös itse tomaatit, jotka kuorii ja muussaa)
-Munakoiso
-Tuoretta basilikaa
-Sipulia
-Juustoraastetta(Mozzarella suositeltavaa)
(-Valkoviiniä)

Pilko sipulit ja laita mieluiten kasarille rypsiöljyn kanssa hetkeksi. Tähän lisäät kuutioidun munakoison, josta kannattaa poistaa kaikkein sisin osa, koska se imaisee helvetisti nestettä itseensä. Ruskista munakoisoja hieman valkoviinin kanssa(ei pakollista, mutta antaa kivasti makua). Lisää tomaattimurska (tai murskatut tomaatit) ja anna keittyä hieman kasaan.

Keitä tortellinit ohjeiden mukaan ja sekoita muun ruoan sekaan. Lisää juustoraastetta koko ruoan päälle tasaiseksi kerrokseksi ja revi basilikasta kokonaisia lehtiä päälle niin ikään kerrokseksi. Nauti mieluiten jäljelle jääneen valkoviinin kanssa hyvässä seurassa.

(Resepti heitetty ulkomuistista, tarkistelen vielä myöhemmin, että unohtuiko jotain)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: ZepKi - 20.07.2010 17:26
Epin innoittamana tesmasin sitten itekkin Infernoa ja pirun hyvää oli! Ei tosiaan ollut kalliskaan kuten joku Casa Di Mama ja potkua löyty ihan kunnolla. Tota vois kyllä vähän useamminkin ostella, sen verran hyvä maku suuhun jäi.

Tänne varmaan kuuluu kanssa se, että Discshop avasi kioskin (http://www.discshop.fi/shop/kiosk_index.php?lang=&&lang=fi&subsite=start&&ref=) jossa myydään amerikkalaisia karkkeja, popkorneja ynnä muuta kivaa. Hinta on joissain tuotteissa aika suolainen, mutta on mulla kyllä kauan ollut ikävä Twinkieitä ja Hersheyn Cookiesseja, että taidanpa tuolta vähän tilailla jossain vaiheessa. Ainiin ja Tzibolle vinkiksi että kyllä tuolta Milk Dudsejakin löytyy ;)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Sharkie - 24.07.2010 12:22
Tänne varmaan kuuluu kanssa se, että Discshop avasi kioskin (http://www.discshop.fi/shop/kiosk_index.php?lang=&&lang=fi&subsite=start&&ref=) jossa myydään amerikkalaisia karkkeja, popkorneja ynnä muuta kivaa. Hinta on joissain tuotteissa aika suolainen, mutta on mulla kyllä kauan ollut ikävä Twinkieitä ja Hersheyn Cookiesseja, että taidanpa tuolta vähän tilailla jossain vaiheessa. Ainiin ja Tzibolle vinkiksi että kyllä tuolta Milk Dudsejakin löytyy ;)

Huh, onneksi ovat noin suolaisen hintaisia. Muuten lähtisi välittömästi Skittlesien kanssa lapasesta. :lol:


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ilkimys - 23.10.2010 00:03
Tässä teille helppo ja maukas "ruoka"

Purkki pestoa
Makaroonia
Tonnikalaa
1 purkki Valio Fraiché kermaa
Kirsikkatomaatteja
pippuria

NOMNOM


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Shiranui - 22.12.2010 15:34
Pakastepizzojen lisäksi pizzaa tulee tehtyä myös itse pari kertaa kuussa, yleensä tonnikala-sipuli -täytteellä. Alla ohjeet:

Pohjataikina:

3-4 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
1/2 dl maitoa
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
3 rkl oliiviöljyä

Kaada kulhoon kädenlämpöinen vesi. Lisää hiiva, suola ja sokeri. Sekoita vispilällä tms. Tämän jälkeen lisää kulhoon oliiviöljy ja maito. Ala pikkuhiljaa lisäämään kulhoon jauhoa jatkamalla sekoittamista vispilällä. Tämän jälkeen vaivaa taikinaa niin kauan kunnes se on muuttunut kimmoisaksi eikä enää tartu sormiisi tai kulhon reunoihin. Jätä taikina nousemaan noin tunniksi.

Tomaattikastike:

1 prk paseerattua tomaattia
1 prk tomaattisosetta
3 tl sokeria
2 tl pizzamaustetta

Sekoita paseerattu tomaatti ja -sose, sokeri ja pizzamauste. Laita sen jälkeen kastike jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Täyte, esim:

1 prk tonnikalaa
1 iso sipuli
Juustoa (Oltermannia tai vastaavaa)


Kauli taikina uuninpellille. Levitä tomaattikastike, juusto ja täytteet. Laita pizza noin 225 asteiseen uuniin ja annan sen olla siellä 10-15min tai kunnes juusto on ruskistunut.

(https://www.pelaajalauta.fi/files/309/P1040811.JPG)

Sipulia tuli ehkä hiukan liikaa


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 01.05.2011 19:35
(https://www.pelaajalauta.fi/files/108/ruoka.JPG)

Herätellääs tätäkin ketjua vähäsen.

Valmistin tuossa äsken riistakäristystä ja perunamuussia. Hemmetin hyvää ja suht helppoa duunata.


Ainekset:

-Hirvenlihaa (jos on MasterTK, niin voi käyttää poroa)
-Voita
-Mustapippuria
-Suolaa



Ensiksi otetaan jäinen köntsä lihaa, josta sitten vuollaan terävällä veitsellä mahdollisimman ohuita lastuja. (https://www.pelaajalauta.fi/files/108/lastut.JPG) Jäistä siksi, että ohuiden lastujen veistely on näin helpompaa vaikka sormet meinaakin jäätyä. Lastut laitetaan (teflon)kattilaan kypsymään. Lisätään voita, sen verran kuin ilkeää ja mausteeksi riittää suola ja mustapippuri. Kun liha on ruskistunut, voi lisätä vähän vettä ja antaa setin muhia kannen alla jonkun aikaa. Itse annoin olla varmaan vartin.

Samaan aikaan on tietysti valmistettu perunamuussi, mutta sen valmistusta en jaksa käydä läpi. Jos oikein surkia on, niin voi ostaa sellaisen valmismuussin.

Ja jos oikein rankka kaveri on, niin käy tietysti myös itse hakemassa tuon lihan sieltä metsästä.





Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Kabanossi - 01.05.2011 23:18
Ihan hyvän näköistä settiä, kivasti rehujakin lautasella. Eikö tuo kaipaa mitään kastiketta? Jos lisää vaikka hieman extramäärän vettä lihan joukkoon (ja ehkä mausteita) ja suurustaa sen.

Itsellä tuo kokkaaminen rajoittuu esim. makaronilaatikkoon ja muihin monta päivää syötäviin safkoihin. Pitäisi ottaa tavaksi vaikka kerran kuussa loihtia jotain hienompaa mättöä. Käynyt monesti mielessä, mutta kun ei jaksa.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 02.05.2011 00:04
Ei tuo sinänsä välttämättä mitään erikoisempaa kastiketta kaipaa, ellei sitten erikseen halua. Ihan mukavasti tuossakin on sitä nestettä, vaikka ei ehkä kuvasta käy ilmi, eli ei tuo mitenkään kuivaa ole. Ja jos siihen kastikkeen lisää, niin en tiedä voiko sitä enään kutsua käristykseksi.

Eipä täälläkään tälläisiä safkoja joka päivä kokkailla, mutta päätin nyt duunata ettei mene liha huonoksi pakkasessa. Viikolla aika arkista sapuskaa normaalisti, mutta yritetään nykyään viikonloppuisin edes vähän panostaa syömäpuoleen.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 22.08.2011 02:06
Heitetääs tännekin näitä omia kokkailuja:

http://www.youtube.com/watch?v=pwfDyb9LSL0

http://www.youtube.com/watch?v=Rj-RkvS4G0A

http://www.youtube.com/watch?v=4cLLrihAjYs


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Kabanossi - 22.08.2011 07:54
Hienoa, että jaksat tehdä videoita. Katselin nyt aluksi vain tuon kebab-videon, sillä meillä on ollut kavereiden kesken puhetta, että tehdään tuota kotikebabia kunhan löytyy yhteistä aikaa. Hyvältä näytti.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: kep - 22.08.2011 10:47
Hineoa, että jaksat tehdä videoita. Katselin nyt aluksi vain tuon kebab-videon, sillä meillä on ollut kavereiden kesken puhetta, että tehdään tuota kotikebabia kunhan löytyy yhteistä aikaa. Hyvältä näytti.
Kerran kokeilleena voin alleviivata Partajeesuksenkin videossa sanomaa faktaa, että sitä jauhelihaa pitää murjoa ja puristella tasan sen verran, että se on kiinteää massaa. Jos tässä kohdassa säästää aikaa ja vaivaa, niin silloin valmis tuote muistuttaa vain lihamureketta.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Gba - 22.08.2011 13:39
"luulitte varmaan, että teen jotain grillimakkaraa ja kaljaa tehosekoittimessa"  :lol:

No näin kyllä alunperin luulin, hyviä videoita, pistä vaan tulemaan lisää.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 22.08.2011 14:10
Jos on katsonut esimerkiksi Pasi Viherahon videoita, niin ymmärtää miten hirveitä internetin kokkausvideot voi olla. Partiksella on kuitenkin laatukamaa.  :)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 02.09.2011 22:13
"luulitte varmaan, että teen jotain grillimakkaraa ja kaljaa tehosekoittimessa"  :lol:

No näin kyllä alunperin luulin, hyviä videoita, pistä vaan tulemaan lisää.

Tuo kyllä kävi mielessä, mutta broidi ei suostunut lainaamaan tehosekoitinta tuota pikku testiä varten.
Tällasta sitten tänään:

http://www.youtube.com/watch?v=w0H-CPnP3D0


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 09.10.2011 15:13
Lisää herkkua taas. Eli pizza jossa pohjana on lehtitaikinaa. Tuli kyllä ihan helvetin hyvää, mutta kaloreita niin julmetusti jotta puolet meni pakkaseen odottamaan.
http://www.youtube.com/watch?v=PBs0iQ-QwHQ


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 24.10.2011 18:50
Jauhoin tuossa maailman tulisinta chiliä kahvimyllyllä ja oli vielä kuivattunakin sen verran tujua kamaa, että rupesi käymään huoneilma vähän tukalaksi keittiössä, vaikka miten yritti olla pölistämättä. Joutui turvautumaan kaasunaamariin lopulta, kun alkoi olemaan masiinan puhdistaminen suht mahdotonta ilman. Ensimmäinen kerta kun sillekin on jotain oikeaa käyttöä  :lol:


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 02.12.2011 04:47
Heitetääs taas videon tynkää kun tuli tehtyä pari viikkoa sitten niin perkeleen hyvää mureketta. Sisällä pekonia ja jalapenoa.

http://www.youtube.com/watch?v=1Cw1dM-LUFU&feature=g-upl


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 23.12.2011 16:18
Lauantaina ryypättiin kaverin kanssa ja koska se on sellanen nirso karppaaja niin pakko oli sitten karppaus mättöä tehdä. Metukkaa, salamia, salsaa, juustoa, jauhelihaa ja pekonia.

http://www.youtube.com/watch?v=PDXLANlcwtE&feature=g-upl&context=G2380eceAUAAAAAAABAA


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 28.12.2011 13:01
Oli näköjään rocky äänestänyt mun kokkailu videoita vuoden yllättäjä kategoriassa. Kiitos siitä.
Tällä kertaa tuli tehtyä tollanen pikku burrito ja chili con carnea.

http://www.youtube.com/watch?v=IOi7bpCLsDk&feature=g-upl&context=G2bdc4dcAUAAAAAAAAAA

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 28.12.2011 18:03
Ettei mene ihan Partiksen monologiksi tämä ketju: Tein hieman etikkasäilykkeitä chileistä, kun tämä lajike soveltuu parhaiten säilöttäväksi. Olisi voinut ehkä odottaa vielä kauemmin, että olisi saanut lisää, mutta toisaalta olisi kova kiirus laittaa jotain uutta lajiketta kasvamaankin. Ja kyllä näidenkin tuhoamisessa menee varmaan ihan tarpeeksi kauan  :)

24kpl CAP220-lajiketta. Puskaan jäi vielä jokunen, joista olisi aikomus ottaa sitten siemeniä jahka kypsyvät.
(http://img844.imageshack.us/img844/4572/20111223164440.jpg)


Chilit purkkiin. Purkit täyteen vettä, joka kaadetaan sitten astiaan. Puolet vedestä pois ja tilalle etikkaa. Eli 50% vettä ja 50% etikkaa. 3rkl sokeria meni ja 1tl suolaa.
Kiehautin nesteen ja kaadoin takaisin purkkeihin.
(http://img10.imageshack.us/img10/9486/20111223171625.jpg)


Mausteita päälle (maustepippuria, neilikkaa, katajanmarjaa) ja kannet kiinni ja jääkaappiin. Parin viikon päästä olisi sitten valmista.
(http://img137.imageshack.us/img137/6351/20111223175334.jpg)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 17.02.2012 15:58
Eloa ketjuun. Kokeilin tänään vähän erilaista, sillä käytin ekan kerran kookosmaitoa ruoanlaitossa. Tuli tehtyä vähän tälläistä aasialais/paleovaikutteista wokkihässäkkää. Tarkoituksena oli lähinnä testata tuota kookosmaitoa kastikkeenpohjana ja viskelin sekaan mitä nyt mieleen tuli. Varsin hyvää ruokaa tuosta tuli ja tulee varmasti tehtyä tulevaisuudessakin uudestaan. Suhteellisen terveellinen annos, mutta hyvää ja mausteista. Lisääkin olisi voinut maustaa, mutta maustekaapin tilanne nyt oli vähän huono. Suolaa en käyttänyt ollenkaan, mutta eipä sitä kaivannutkaan tähän.

Ainekset:
-200ml kookosmaitoa
-430g porsaan paistia (tätä oli jämä jääkaapissa, toimi ihan hyvin)
-180g isoja katkarapuja
-200g parsakaalia
-200g bambunversoja
-230g sieniä (säilykeversio)
-tuoretta basilikaa
-tuoretta valkosipulia
-paprikajauhetta
-mustapippuria
-currya


Lopputulos:
(http://farm8.staticflickr.com/7057/6891350347_b08f64a1ec_b.jpg)

Ja jälkkärinä:
(http://farm8.staticflickr.com/7194/6891350741_252ab20753_b.jpg)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Kabanossi - 23.02.2012 21:22
Vapaapäivän kunniaksi innostuin leipomaan. Väänsin tällä (http://www.kemi.fi/romppanen/saaristolaisleip%C3%A4.htm) ohjeella saaristolaisleipää. Suolaa pistin puoli ruokalusikallista enemmän ja jaoin taikinan kolmeen 1,5 litran vuokaan. Pirun hyvää tuli. Viikonloppuna voisi yrittää ehtiä vääntämään lohikeittoa tuon kaveriksi.  :)

(http://i59.photobucket.com/albums/g319/Kabanossi/Kokkailua/saaristolaisleip.jpg)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Melfice_ - 31.05.2012 21:50
Rivitaloasunnon myötä olen hankkinut nyt myös kaasugrillin. Grillisafkaa onkin tullut syötyä tänä kesänä jo tässä vaiheessa enemmän kuin aikaisempina kesinä. Nyt kaivataan lisää inspiraatiota; löytyykö lautalaisilta omia grilliherkkuja, suosikkimarinaadeja tai muita avotulen salaisuuksia?

(http://media.treehugger.com/assets/images/2011/10/woman-PETA-human-barbeque.jpg)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Tan - 01.06.2012 01:27
Herkkusieniä käärittynä pekoniin. Sienistä voi poistaa kannan ja pistää ineen jotain juustoa, créme bonjouria tms. tavaraa. Täyttä parhautta. -b


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 01.06.2012 06:00
Oliskin. Grillaamisen olen tähän asti jättänyt lähinnä faijan hommiksi, kun sattuu olemaan sen verran mestari siinä puuhassa. Tänä kesänä olisi tosin itsekin tarkoitus starttailla grilliharrastusta, kun saadaan viimeinkin tämän vuokrakämpän pihamaa sellaiseen kuntoon että siellä viitsii oleilla. Tähän asti ollut edellisten asukkaiden jäljiltä vähän räjähtänyt, mutta uudet mullat, pensaat ja nurmikko olisi tarkoitus pistä tänään. Tuo tarkoittaa myös lisää oleskelutilaa, jolloin tulee grillille tilaa tuohon terassille koska pöytäryhmän voi siirtää nurtsille. Hiiligrillillä mennään, pitäisi vielä löytyää jostain sopivan hintainen.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: migge - 01.06.2012 15:32
Herkkusieniä käärittynä pekoniin. Sienistä voi poistaa kannan ja pistää ineen jotain juustoa, créme bonjouria tms. tavaraa. Täyttä parhautta. -b
Nää on kyllä hyvejä. Suosittelut siis täältäkin.

Juhannusviikko tulee elettyä kokonaan grilliruualla, joten monipuolisuuteen pitäisi pyrkiä. Viimevuonna tykästyin grillattuihin kasviksiin. Etenkin suuret paprikalohkot, joita sivelee kevyesti jollain BBQ -kastikkeella grillauksen ajan ovat herkkua. Myös grillatut tomaatit ovat maukkaita, ihan sellaisenaan.

Jälkkäriksi maistuu grillin jälkihiilloksessa tiristetty tuoreananas. Vanilijajäätelön kanssa, mutta myös ihan sellaisenaan.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: JayeizH - 01.06.2012 17:38
Folio, johon silpotaan paprikaa, sipulia, ananasta, kesäkurpisaa jne. (eli oman maun mukaan mitä kaapista löytyy). Sekaan vielä Taco kastike jonka jälkeen folio kiinni ("nyytiksi") ja grilliin. Pirun hyvää.

Herkkusienet on tosiaan aivan must grilliruoka. Pekonin kanssa todella hyvää, mutta maistuu pelkän marinaadinkin kanssa.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Minna - 04.06.2012 09:19
Pekoniin käärityt herkkusienet on kyllä aivan ehdoton kesän must juttu. Saa äärettömän hyvän lisäkkeen. Folion sisään voi periaatteessa laittaa mitä vaan; kalaa, kasviksia, kermaa, tuoretta kevätsipulia, koskenlaskijajuustoa jne.. Mitä vain, ja melkeinpä aina maistuu hyvältä.

Perus grillikylki on kyllä äärettömän hyvää grillattuna. Onhan siinä rasvaa ihan mukavasti, mutta kerrankos sitä.

Kesällä tulee kyllä grillattua tajuttoman paljon, tähänkin mennessä on tullut grillin ääressä vietettyä aika paljon aikaa.. Apetinalta on tullut grillattava juusto (http://www.arlaingman.fi/tuotteet/juustot/arla-apetina/arla-apetina-grill-cheese-grillijuusto-240g/), jota kannattaa kokeilla. Hetken grillaa ja sitten esim. salaatin joukkoon niin hyvää tulee.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 09.06.2012 09:52
Tein aikamoisen voileivän tuossa eilen treenin jälkeiseksi sapuskaksi:

(http://farm8.staticflickr.com/7089/7168402887_bf2ac57189_b.jpg)

Sisältää mm. ~90g proteiinia, ~240g hiilareita ja kaloreita varmaan kahden tuhannen tienoilla (leipä itsessään oli jo yli 1100kcal).


Aineksia:

Fazer Rustiikki -vehnäleipä (n. 40cm pitkä)

Pirkka Ohuen ohut naudanpaisti 150g

Korpelan Paprikaleike 120g

Pirkka Chorizo 50g

Salaattia

Tomaattia

Juustoa

Voita


Tuli aika hyvää, vaikka syömisen kanssa olikin vähän ongelmia  ;D


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 16.06.2012 21:35
Jos pitkästä aikaa tännekin linkittäisi jotain.

Lodjua. Puolet meni serkulle ja se ainakin kehui joten en ole ainoa joka tykkäsi.

http://www.youtube.com/watch?v=0a5cbykoJog&feature=g-upl

Wannabe sloppy joe joka onnistui paremmin kuin luulin. Paljon extraahan tuolla on välissä ja sen takia se on vain wannabe versio.

http://www.youtube.com/watch?v=PG5F6svf_oA&feature=g-upl

Mitä leipää tuo despiren käyttämä muuten on jos pelkästään siinä on 1100kcal? Meitsi syö tuon verran kaloreitä päivässä normaalisti. Onhan se reippaasti miinuksella, mutta se on tarkoituskin ettei pääse elintaso maha kasvamaan :D


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 16.06.2012 22:09
Mitä leipää tuo despiren käyttämä muuten on jos pelkästään siinä on 1100kcal? Meitsi syö tuon verran kaloreitä päivässä normaalisti. Onhan se reippaasti miinuksella, mutta se on tarkoituskin ettei pääse elintaso maha kasvamaan :D

Fazerin Rustiikki-vehnäleipää, kuten kirjoitinkin. Painoa oli sen 440g, joten tuli niitä kaloreitakin   :P

Onhan noissa leivissä kaloreita, useammin varmaan enemmän kun porukka luuleekaan..


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Ephram - 16.06.2012 22:29
Iltapalaksi tonnikalaa, raejuustoa, kananmunaa ja maitoa. Yksinkertaista, mutta toimivaa.

Syön nykyään noin kuudesti päivässä ja yleensä 500-600 kilokaloria kerralla. Tämän verran pitää syödä, jotta paino pysyy samana. Joinakin päivinä tuokaan ei millään riitä, jos samalle päivälle tulee Insanityä, yli kympin juoksulenkki, 20 km pyöräilyä... Kulutus saattaa olla lähellä viittätonnia.

Ennen pihistelin ruokaostoksissa hankkiakseni enemmän elektronisia hyödykkeitä, mutta nyt sellainen ei enää nappaa.


Otsikko: Vs: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 16.06.2012 22:43
Fazerin Rustiikki-vehnäleipää, kuten kirjoitinkin. Painoa oli sen 440g, joten tuli niitä kaloreitakin   :P

Onhan noissa leivissä kaloreita, useammin varmaan enemmän kun porukka luuleekaan..

Juu tuon takia en enää osta esim juusto sämpylöitä kun yhdessä on reippaasti yli 200kcal ja ne ei täytä ollenkaan.
Nykyään kun lasken kaloreita niin oikeasti ihmettelen, että kuinka vähän ihminen voi edes syödä ettei lihoa. Minä kun en liikuntaa harrasta niin taidan kuluttaa alle sen perus 2000kcal mitä yleensä aikuinen mies kuluttaa. Tuolla määrällä ei paljon syödä voi jollei oikeasti laske mitä suuhun laittaa.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 19.07.2012 22:18
http://www.youtube.com/watch?v=zSpApS52VWk&feature=g-upl

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tuli kyllä kunnolla potkua ja edelleen maistuu ihan fazerin siniselle. Aivan loistavaa kamaa kyllä.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Partajeesus - 26.08.2012 21:48
http://www.youtube.com/watch?v=s9Uosuz1FBA&feature=g-upl

Spoileri (osoita katsoaksesi)



Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 17.09.2012 21:00
(https://www.konebox.fi/productresources/pic1_big/113065.jpg)

Puhutaan vaihteeksi kodinkoneista. Yksi viimeaikojen parhaimpia ostoksia on ollut OBH Nordican riisinkeitin. Puoli-ilmaiseen 20€ hintaan irtosi Anttilasta ja on tavallisen kattilan kokoinen, eli suhteellisen kompakti laite. Riisi ja vastaava määrä vettä laitetaan sisään, laite päälle ja riisi kypsyy itsekseen ja pysyy lämpimänä tuntikausia tarvittaessa. Toimii ihan automaattisesti mikä onkin se paras juttu tässä. Riisiä tulee kuitenkin syötyä joka päivä, pahimmillaan lähes puoli kiloa jos on treenit. Tämän kanssa on nyt yksi työvaihe ruonlaitosta poissa ja helpottaa kummasti. Eipä tarvi vahdata sitä kattilaa joka toinen minuutti ja olla sekoittelemassa tai tsekkaamassa riisin kypsyyttä. Voi vaikka pistää riisit tulemaan, lähteä salille ja kotiin tullessa riisi on varmasti kypsää ja sopivan lämmintä.


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Gba - 17.09.2012 21:53
Luulin ettei kukaan oikeasti osta noita koneita, mutta kaipa tuollakin sitten käyttöä on. Menee samaan kastiin munakeittimen ja popkornikoneen kanssa.  ;D


Otsikko: Vs: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: finngamer - 17.09.2012 21:57
Eipä tarvi vahdata sitä kattilaa joka toinen minuutti ja olla sekoittelemassa tai tsekkaamassa riisin kypsyyttä. Voi vaikka pistää riisit tulemaan, lähteä salille ja kotiin tullessa riisi on varmasti kypsää ja sopivan lämmintä.

http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: zoukka - 17.09.2012 21:59
Kyllähän riisinkeitin on jossain päin maailmaa ihan yhtä yleinen vehe kuin joku perus paistinpannu. Ei siis ihan pilipalivehje vielä tyyliin kapselikahvit.


Otsikko: Vs: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Gba - 17.09.2012 22:07
Eipä tarvi vahdata sitä kattilaa joka toinen minuutti ja olla sekoittelemassa tai tsekkaamassa riisin kypsyyttä. Voi vaikka pistää riisit tulemaan, lähteä salille ja kotiin tullessa riisi on varmasti kypsää ja sopivan lämmintä.

http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs

Hahaha! Repesin!  ;D

Paras toi kommentti "VAI ostanko hernekeitto tölkin ja ootan 3minuuttia."

Siitä despo aromipesää metsästämään sitten. On sapuska valmiina ku tulee salilta.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 17.09.2012 22:38
Eipä tarvi vahdata sitä kattilaa joka toinen minuutti ja olla sekoittelemassa tai tsekkaamassa riisin kypsyyttä. Voi vaikka pistää riisit tulemaan, lähteä salille ja kotiin tullessa riisi on varmasti kypsää ja sopivan lämmintä.

http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs

:lol:


Mutta kuten Zoukka sanoi, esim. Aasiassa riisinkeitin löytyy joka taloudesta. Faijalta löytyy sellainen vähän tyyriimpi painemalli, jonka sen nykyinen vaimo toi mukanaan Kiinasta ja siitä tuon idean sainkin. Eipä tuo tosiaan mitenkään välttämätön ole, mutta helpottaa kummasti jos syö paljon riisiä. Kaukana ollaan Aromipesästä, kun riisi kypsyy yhtä nopeaan kuin kattilassakin mutta ilman vahtimista  ;)


Edit:
Huuto.netissä ei ollut yhtään Aromipesää myynnissä, olen pettynyt  ;D


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.09.2012 22:46
Vaihdossa ollessa tuli riisinkeitintä käytettyä enemmänkin ja tuli ostettua pari vuotta sitten tuo sama malli. Helpottaa huomattavasti. Muutenkin saa parempaa riisiä aikaseksi. Suosittelen käyttämään Risellan Puuroriisiä, jos haluaa vähän saman tyyppistä kuin mitä  kiinalaisessa/japanilaisessa ruoassa käytetään.

(http://www.kauppareissu.fi/tuotekuvat/186/lista/Risella_Puuroriisi_1_kg.jpg)


Kannattaa vain huuhtoa riisiä hieman ensin, kuten aina. Lisäksi vettä voi olla ehkä 10% vähemmän kuin mitä mittakupin kanssa.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 17.09.2012 22:57
Suosittelen käyttämään Risellan Puuroriisiä, jos haluaa vähän saman tyyppistä kuin mitä  kiinalaisessa/japanilaisessa ruoassa käytetään.

Tänks, pitääkin testata. Tähän mennessä olen keitellyt basmatiriisiä.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 24.11.2012 15:45
(http://nyan.naurunappula.com/thumbs/5e/ac/5eac580e9b09de5e/0/480927.jpg)

Nyt liikutaan jännän rajamailla, Aromipesästä ei olla enään kaukana   ;)

Sain nimittäin käsiini (ilmaiseksi) haudutuspadan. (http://1.bp.blogspot.com/_839LjOV9-WQ/S6pf9bTLL6I/AAAAAAAABRY/sZjuV5N-Ia8/s1600/tuote_pitokokki.jpg) Ei muuten hirveästi kiinnostaisi tuommoiset, kun ovat suhteellisen hintavia, mutta pitäähän tätä nyt testata kun yhtään liioittelematta AINA suositellaan kaikkia salinkävijöitä hankkimaan tälläinen. Lähinnä siis jos lukee jenkkiläisiä artikkeleita, foorumikirjoituksia ym. koska siellähän näitä kai käytetään aika paljon. Ja olihan se ilmainen, niin eipä tässä mitään häviä.

Ideahan on siis pistää ainekset pönttöön ja laite päälle työpäivän/yön ajaksi. Safka valmistuu ihan itsessään ilman vahtimista/sekoittamista. Parasta olisi siis se että koulusta tullessa ym. olisi ruoka heti valmiina. Mulla ainakin menee koulun jälkeen yleensä tunti kaksi ennenkuin kerkeän muilta kiireiltäni saamaan ruoan valmiiksi, joten kai tuo nopeuttaisi. Toisekseen noita muuten vähän sitkeämpiä ja helposti kuivavia porsaan paloja tällä saa ilmeisesti aika hyvin mureutettua ilman että nesteet häviää.

Noh pitänee testata tässä joku päivä vaikka chili con carnen tekemistä ja raportoin sitten, että onko tuosta mihinkään..

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: despo - 25.11.2012 14:37
Pistin nyt tulemaan chili con carnea tuossa potassa. Valmisteluihin upposi kaikkineen huimat 5 minuuttia ja lopun laite hoitaa ihan yksinään. Lievästi siis nopeampi toimitus omalta osaltani, kuin jos olisin tehnyt perinteisesti kattilassa.

Saa nähdä miltä lopputulos näyttää/maistuu, kun chiliä en ole vähään aikaan kokannut muutenkaan  :)


Otsikko: Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Gba - 25.11.2012 21:27
Täytyy itsekin tehdä hauduttamalla jotain sapuskoja. Ikinä en ole tehnyt. Tulee aivan liian usein tehtyä samat safkat viikosta toiseen, eli pannulla jauhelihat, makaroonit ja maustetutkermat sekaisin. Käytännössä se on kanaa, nautaa tai possua(pekonia) viikosta toiseen vähän eri muodoissa - aina pannulla. Sitten kerran viikossa lohta. Yhden kerran olen tehnyt vuuassa jotain perunakinkkupaistosta. Eniten melkein ulkomaanreissuissa odotankin aina raflassa syömistä, kun pääsee syömään oikeasti hyviä safkoja monta kertaa päivässä ja mikä parasta, ei tarvitse itse pistää tikkua ristiin niiden eteen.


Otsikko: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)
Kirjoitti: Sharkie - 30.08.2013 02:09
Saatin mahdollisuus ostaa vähänkäytettyjä laadukkaita keittiökoneita (blenderiä, sauvasekoitinta, paahdinta yms.) halvalla, joten pistettiin köökkisetti aika pitkälti uusiksi. Samalla kihlattu bongasi femmalla pastakoneen, mikä oli erittäin siistiä. Itsetehtyä pastaa piti toki heti päästä kokeilemaan:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Taikinan tekeminen oli yllättävän simppeliä, ja seos pysyikin hienosti venytettäessä ja täytettäessä kasassa. Keittoaika jäi tällä kertaa ihan piirun verran lyhyeksi, johtuen ehkä myös siitä ettei uskallettu vetää pastaa ihan ohuimman mahdollisen asetuksen läpi. Silti, todella hyvää! Täytteenä oli mm. jauhelihaa ja pinaattia, possua sekä BBQ-kastikkeella että ilman, ja pestoa. Vaimo pyöräytti myös juustokastikkeen.

Koneessa on siis kolme eri slottia, eli siitä saa kahdenlaista nauhapastaa tai sitten tätä levymallia läpi. Pidemmällä tähtäimellä saattaa oman pastan teko toki jäädä kuriositeetiksi, mutta tuohon hintaan sekään ei paljoa haittaisi. Pieni mankeli ei paljoa tilaa vie, ja on ihan makean näköinenkin. Ja eiköhän tuolla ainakin omat tagliatellet lähiaikoina pastapäissään väännetä.