Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Aihe: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.)  (Luettu 40568 kertaa)
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #90 : 23.12.2011 16:18 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Lauantaina ryypättiin kaverin kanssa ja koska se on sellanen nirso karppaaja niin pakko oli sitten karppaus mättöä tehdä. Metukkaa, salamia, salsaa, juustoa, jauhelihaa ja pekonia.

tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #91 : 28.12.2011 13:01 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Oli näköjään rocky äänestänyt mun kokkailu videoita vuoden yllättäjä kategoriassa. Kiitos siitä.
Tällä kertaa tuli tehtyä tollanen pikku burrito ja chili con carnea.



Spoileri (osoita katsoaksesi)
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #92 : 28.12.2011 18:03 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Ettei mene ihan Partiksen monologiksi tämä ketju: Tein hieman etikkasäilykkeitä chileistä, kun tämä lajike soveltuu parhaiten säilöttäväksi. Olisi voinut ehkä odottaa vielä kauemmin, että olisi saanut lisää, mutta toisaalta olisi kova kiirus laittaa jotain uutta lajiketta kasvamaankin. Ja kyllä näidenkin tuhoamisessa menee varmaan ihan tarpeeksi kauan  :)

24kpl CAP220-lajiketta. Puskaan jäi vielä jokunen, joista olisi aikomus ottaa sitten siemeniä jahka kypsyvät.


Chilit purkkiin. Purkit täyteen vettä, joka kaadetaan sitten astiaan. Puolet vedestä pois ja tilalle etikkaa. Eli 50% vettä ja 50% etikkaa. 3rkl sokeria meni ja 1tl suolaa.
Kiehautin nesteen ja kaadoin takaisin purkkeihin.


Mausteita päälle (maustepippuria, neilikkaa, katajanmarjaa) ja kannet kiinni ja jääkaappiin. Parin viikon päästä olisi sitten valmista.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #93 : 17.02.2012 15:58 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Eloa ketjuun. Kokeilin tänään vähän erilaista, sillä käytin ekan kerran kookosmaitoa ruoanlaitossa. Tuli tehtyä vähän tälläistä aasialais/paleovaikutteista wokkihässäkkää. Tarkoituksena oli lähinnä testata tuota kookosmaitoa kastikkeenpohjana ja viskelin sekaan mitä nyt mieleen tuli. Varsin hyvää ruokaa tuosta tuli ja tulee varmasti tehtyä tulevaisuudessakin uudestaan. Suhteellisen terveellinen annos, mutta hyvää ja mausteista. Lisääkin olisi voinut maustaa, mutta maustekaapin tilanne nyt oli vähän huono. Suolaa en käyttänyt ollenkaan, mutta eipä sitä kaivannutkaan tähän.

Ainekset:
-200ml kookosmaitoa
-430g porsaan paistia (tätä oli jämä jääkaapissa, toimi ihan hyvin)
-180g isoja katkarapuja
-200g parsakaalia
-200g bambunversoja
-230g sieniä (säilykeversio)
-tuoretta basilikaa
-tuoretta valkosipulia
-paprikajauhetta
-mustapippuria
-currya


Lopputulos:


Ja jälkkärinä:
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #94 : 23.02.2012 21:22 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Vapaapäivän kunniaksi innostuin leipomaan. Väänsin tällä ohjeella saaristolaisleipää. Suolaa pistin puoli ruokalusikallista enemmän ja jaoin taikinan kolmeen 1,5 litran vuokaan. Pirun hyvää tuli. Viikonloppuna voisi yrittää ehtiä vääntämään lohikeittoa tuon kaveriksi.  :)

IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #95 : 31.05.2012 21:50 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Rivitaloasunnon myötä olen hankkinut nyt myös kaasugrillin. Grillisafkaa onkin tullut syötyä tänä kesänä jo tässä vaiheessa enemmän kuin aikaisempina kesinä. Nyt kaivataan lisää inspiraatiota; löytyykö lautalaisilta omia grilliherkkuja, suosikkimarinaadeja tai muita avotulen salaisuuksia?

N
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #96 : 01.06.2012 01:27 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Herkkusieniä käärittynä pekoniin. Sienistä voi poistaa kannan ja pistää ineen jotain juustoa, créme bonjouria tms. tavaraa. Täyttä parhautta. -b
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #97 : 01.06.2012 06:00 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Oliskin. Grillaamisen olen tähän asti jättänyt lähinnä faijan hommiksi, kun sattuu olemaan sen verran mestari siinä puuhassa. Tänä kesänä olisi tosin itsekin tarkoitus starttailla grilliharrastusta, kun saadaan viimeinkin tämän vuokrakämpän pihamaa sellaiseen kuntoon että siellä viitsii oleilla. Tähän asti ollut edellisten asukkaiden jäljiltä vähän räjähtänyt, mutta uudet mullat, pensaat ja nurmikko olisi tarkoitus pistä tänään. Tuo tarkoittaa myös lisää oleskelutilaa, jolloin tulee grillille tilaa tuohon terassille koska pöytäryhmän voi siirtää nurtsille. Hiiligrillillä mennään, pitäisi vielä löytyää jostain sopivan hintainen.
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #98 : 01.06.2012 15:32 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Herkkusieniä käärittynä pekoniin. Sienistä voi poistaa kannan ja pistää ineen jotain juustoa, créme bonjouria tms. tavaraa. Täyttä parhautta. -b
Nää on kyllä hyvejä. Suosittelut siis täältäkin.

Juhannusviikko tulee elettyä kokonaan grilliruualla, joten monipuolisuuteen pitäisi pyrkiä. Viimevuonna tykästyin grillattuihin kasviksiin. Etenkin suuret paprikalohkot, joita sivelee kevyesti jollain BBQ -kastikkeella grillauksen ajan ovat herkkua. Myös grillatut tomaatit ovat maukkaita, ihan sellaisenaan.

Jälkkäriksi maistuu grillin jälkihiilloksessa tiristetty tuoreananas. Vanilijajäätelön kanssa, mutta myös ihan sellaisenaan.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #99 : 01.06.2012 17:38 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Folio, johon silpotaan paprikaa, sipulia, ananasta, kesäkurpisaa jne. (eli oman maun mukaan mitä kaapista löytyy). Sekaan vielä Taco kastike jonka jälkeen folio kiinni ("nyytiksi") ja grilliin. Pirun hyvää.

Herkkusienet on tosiaan aivan must grilliruoka. Pekonin kanssa todella hyvää, mutta maistuu pelkän marinaadinkin kanssa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #100 : 04.06.2012 09:19 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Pekoniin käärityt herkkusienet on kyllä aivan ehdoton kesän must juttu. Saa äärettömän hyvän lisäkkeen. Folion sisään voi periaatteessa laittaa mitä vaan; kalaa, kasviksia, kermaa, tuoretta kevätsipulia, koskenlaskijajuustoa jne.. Mitä vain, ja melkeinpä aina maistuu hyvältä.

Perus grillikylki on kyllä äärettömän hyvää grillattuna. Onhan siinä rasvaa ihan mukavasti, mutta kerrankos sitä.

Kesällä tulee kyllä grillattua tajuttoman paljon, tähänkin mennessä on tullut grillin ääressä vietettyä aika paljon aikaa.. Apetinalta on tullut grillattava juusto, jota kannattaa kokeilla. Hetken grillaa ja sitten esim. salaatin joukkoon niin hyvää tulee.
030906 | 190308
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #101 : 09.06.2012 09:52 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Tein aikamoisen voileivän tuossa eilen treenin jälkeiseksi sapuskaksi:



Sisältää mm. ~90g proteiinia, ~240g hiilareita ja kaloreita varmaan kahden tuhannen tienoilla (leipä itsessään oli jo yli 1100kcal).


Aineksia:

Fazer Rustiikki -vehnäleipä (n. 40cm pitkä)

Pirkka Ohuen ohut naudanpaisti 150g

Korpelan Paprikaleike 120g

Pirkka Chorizo 50g

Salaattia

Tomaattia

Juustoa

Voita


Tuli aika hyvää, vaikka syömisen kanssa olikin vähän ongelmia  ;D
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #102 : 16.06.2012 21:35 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos pitkästä aikaa tännekin linkittäisi jotain.

Lodjua. Puolet meni serkulle ja se ainakin kehui joten en ole ainoa joka tykkäsi.



Wannabe sloppy joe joka onnistui paremmin kuin luulin. Paljon extraahan tuolla on välissä ja sen takia se on vain wannabe versio.



Mitä leipää tuo despiren käyttämä muuten on jos pelkästään siinä on 1100kcal? Meitsi syö tuon verran kaloreitä päivässä normaalisti. Onhan se reippaasti miinuksella, mutta se on tarkoituskin ettei pääse elintaso maha kasvamaan :D
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #103 : 16.06.2012 22:09 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Mitä leipää tuo despiren käyttämä muuten on jos pelkästään siinä on 1100kcal? Meitsi syö tuon verran kaloreitä päivässä normaalisti. Onhan se reippaasti miinuksella, mutta se on tarkoituskin ettei pääse elintaso maha kasvamaan :D

Fazerin Rustiikki-vehnäleipää, kuten kirjoitinkin. Painoa oli sen 440g, joten tuli niitä kaloreitakin   :P

Onhan noissa leivissä kaloreita, useammin varmaan enemmän kun porukka luuleekaan..
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #104 : 16.06.2012 22:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Iltapalaksi tonnikalaa, raejuustoa, kananmunaa ja maitoa. Yksinkertaista, mutta toimivaa.

Syön nykyään noin kuudesti päivässä ja yleensä 500-600 kilokaloria kerralla. Tämän verran pitää syödä, jotta paino pysyy samana. Joinakin päivinä tuokaan ei millään riitä, jos samalle päivälle tulee Insanityä, yli kympin juoksulenkki, 20 km pyöräilyä... Kulutus saattaa olla lähellä viittätonnia.

Ennen pihistelin ruokaostoksissa hankkiakseni enemmän elektronisia hyödykkeitä, mutta nyt sellainen ei enää nappaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #105 : 16.06.2012 22:43 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili
Fazerin Rustiikki-vehnäleipää, kuten kirjoitinkin. Painoa oli sen 440g, joten tuli niitä kaloreitakin   :P

Onhan noissa leivissä kaloreita, useammin varmaan enemmän kun porukka luuleekaan..

Juu tuon takia en enää osta esim juusto sämpylöitä kun yhdessä on reippaasti yli 200kcal ja ne ei täytä ollenkaan.
Nykyään kun lasken kaloreita niin oikeasti ihmettelen, että kuinka vähän ihminen voi edes syödä ettei lihoa. Minä kun en liikuntaa harrasta niin taidan kuluttaa alle sen perus 2000kcal mitä yleensä aikuinen mies kuluttaa. Tuolla määrällä ei paljon syödä voi jollei oikeasti laske mitä suuhun laittaa.


« Viimeksi muokattu: 16.06.2012 22:52 kirjoittanut Partajeesus »
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #106 : 19.07.2012 22:18 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tuli kyllä kunnolla potkua ja edelleen maistuu ihan fazerin siniselle. Aivan loistavaa kamaa kyllä.
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #107 : 26.08.2012 21:48 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili

Spoileri (osoita katsoaksesi)

tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #108 : 17.09.2012 21:00 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili

Puhutaan vaihteeksi kodinkoneista. Yksi viimeaikojen parhaimpia ostoksia on ollut OBH Nordican riisinkeitin. Puoli-ilmaiseen 20€ hintaan irtosi Anttilasta ja on tavallisen kattilan kokoinen, eli suhteellisen kompakti laite. Riisi ja vastaava määrä vettä laitetaan sisään, laite päälle ja riisi kypsyy itsekseen ja pysyy lämpimänä tuntikausia tarvittaessa. Toimii ihan automaattisesti mikä onkin se paras juttu tässä. Riisiä tulee kuitenkin syötyä joka päivä, pahimmillaan lähes puoli kiloa jos on treenit. Tämän kanssa on nyt yksi työvaihe ruonlaitosta poissa ja helpottaa kummasti. Eipä tarvi vahdata sitä kattilaa joka toinen minuutti ja olla sekoittelemassa tai tsekkaamassa riisin kypsyyttä. Voi vaikka pistää riisit tulemaan, lähteä salille ja kotiin tullessa riisi on varmasti kypsää ja sopivan lämmintä.
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #109 : 17.09.2012 21:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Luulin ettei kukaan oikeasti osta noita koneita, mutta kaipa tuollakin sitten käyttöä on. Menee samaan kastiin munakeittimen ja popkornikoneen kanssa.  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #110 : 17.09.2012 21:57 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Eipä tarvi vahdata sitä kattilaa joka toinen minuutti ja olla sekoittelemassa tai tsekkaamassa riisin kypsyyttä. Voi vaikka pistää riisit tulemaan, lähteä salille ja kotiin tullessa riisi on varmasti kypsää ja sopivan lämmintä.

http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #111 : 17.09.2012 21:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kyllähän riisinkeitin on jossain päin maailmaa ihan yhtä yleinen vehe kuin joku perus paistinpannu. Ei siis ihan pilipalivehje vielä tyyliin kapselikahvit.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #112 : 17.09.2012 22:07 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili
Eipä tarvi vahdata sitä kattilaa joka toinen minuutti ja olla sekoittelemassa tai tsekkaamassa riisin kypsyyttä. Voi vaikka pistää riisit tulemaan, lähteä salille ja kotiin tullessa riisi on varmasti kypsää ja sopivan lämmintä.

http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs

Hahaha! Repesin!  ;D

Paras toi kommentti "VAI ostanko hernekeitto tölkin ja ootan 3minuuttia."

Siitä despo aromipesää metsästämään sitten. On sapuska valmiina ku tulee salilta.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #113 : 17.09.2012 22:38 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Eipä tarvi vahdata sitä kattilaa joka toinen minuutti ja olla sekoittelemassa tai tsekkaamassa riisin kypsyyttä. Voi vaikka pistää riisit tulemaan, lähteä salille ja kotiin tullessa riisi on varmasti kypsää ja sopivan lämmintä.

http://www.youtube.com/watch?v=SN5WeFbV_Vs

:lol:


Mutta kuten Zoukka sanoi, esim. Aasiassa riisinkeitin löytyy joka taloudesta. Faijalta löytyy sellainen vähän tyyriimpi painemalli, jonka sen nykyinen vaimo toi mukanaan Kiinasta ja siitä tuon idean sainkin. Eipä tuo tosiaan mitenkään välttämätön ole, mutta helpottaa kummasti jos syö paljon riisiä. Kaukana ollaan Aromipesästä, kun riisi kypsyy yhtä nopeaan kuin kattilassakin mutta ilman vahtimista  ;)


Edit:
Huuto.netissä ei ollut yhtään Aromipesää myynnissä, olen pettynyt  ;D


« Viimeksi muokattu: 17.09.2012 22:45 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #114 : 17.09.2012 22:46 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Vaihdossa ollessa tuli riisinkeitintä käytettyä enemmänkin ja tuli ostettua pari vuotta sitten tuo sama malli. Helpottaa huomattavasti. Muutenkin saa parempaa riisiä aikaseksi. Suosittelen käyttämään Risellan Puuroriisiä, jos haluaa vähän saman tyyppistä kuin mitä  kiinalaisessa/japanilaisessa ruoassa käytetään.



Kannattaa vain huuhtoa riisiä hieman ensin, kuten aina. Lisäksi vettä voi olla ehkä 10% vähemmän kuin mitä mittakupin kanssa.
Play-Asia
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #115 : 17.09.2012 22:57 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Suosittelen käyttämään Risellan Puuroriisiä, jos haluaa vähän saman tyyppistä kuin mitä  kiinalaisessa/japanilaisessa ruoassa käytetään.

Tänks, pitääkin testata. Tähän mennessä olen keitellyt basmatiriisiä.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #116 : 24.11.2012 15:45 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili

Nyt liikutaan jännän rajamailla, Aromipesästä ei olla enään kaukana   ;)

Sain nimittäin käsiini (ilmaiseksi) haudutuspadan. Ei muuten hirveästi kiinnostaisi tuommoiset, kun ovat suhteellisen hintavia, mutta pitäähän tätä nyt testata kun yhtään liioittelematta AINA suositellaan kaikkia salinkävijöitä hankkimaan tälläinen. Lähinnä siis jos lukee jenkkiläisiä artikkeleita, foorumikirjoituksia ym. koska siellähän näitä kai käytetään aika paljon. Ja olihan se ilmainen, niin eipä tässä mitään häviä.

Ideahan on siis pistää ainekset pönttöön ja laite päälle työpäivän/yön ajaksi. Safka valmistuu ihan itsessään ilman vahtimista/sekoittamista. Parasta olisi siis se että koulusta tullessa ym. olisi ruoka heti valmiina. Mulla ainakin menee koulun jälkeen yleensä tunti kaksi ennenkuin kerkeän muilta kiireiltäni saamaan ruoan valmiiksi, joten kai tuo nopeuttaisi. Toisekseen noita muuten vähän sitkeämpiä ja helposti kuivavia porsaan paloja tällä saa ilmeisesti aika hyvin mureutettua ilman että nesteet häviää.

Noh pitänee testata tässä joku päivä vaikka chili con carnen tekemistä ja raportoin sitten, että onko tuosta mihinkään..

Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 24.11.2012 15:56 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #117 : 25.11.2012 14:37 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Pistin nyt tulemaan chili con carnea tuossa potassa. Valmisteluihin upposi kaikkineen huimat 5 minuuttia ja lopun laite hoitaa ihan yksinään. Lievästi siis nopeampi toimitus omalta osaltani, kuin jos olisin tehnyt perinteisesti kattilassa.

Saa nähdä miltä lopputulos näyttää/maistuu, kun chiliä en ole vähään aikaan kokannut muutenkaan  :)
tallennettu
Vs: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #118 : 25.11.2012 21:27 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Täytyy itsekin tehdä hauduttamalla jotain sapuskoja. Ikinä en ole tehnyt. Tulee aivan liian usein tehtyä samat safkat viikosta toiseen, eli pannulla jauhelihat, makaroonit ja maustetutkermat sekaisin. Käytännössä se on kanaa, nautaa tai possua(pekonia) viikosta toiseen vähän eri muodoissa - aina pannulla. Sitten kerran viikossa lohta. Yhden kerran olen tehnyt vuuassa jotain perunakinkkupaistosta. Eniten melkein ulkomaanreissuissa odotankin aina raflassa syömistä, kun pääsee syömään oikeasti hyviä safkoja monta kertaa päivässä ja mikä parasta, ei tarvitse itse pistää tikkua ristiin niiden eteen.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Suussa sulava thread (kokkaaminen, ruokaohjeet jne.) « Vastaus #119 : 30.08.2013 02:09 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Saatin mahdollisuus ostaa vähänkäytettyjä laadukkaita keittiökoneita (blenderiä, sauvasekoitinta, paahdinta yms.) halvalla, joten pistettiin köökkisetti aika pitkälti uusiksi. Samalla kihlattu bongasi femmalla pastakoneen, mikä oli erittäin siistiä. Itsetehtyä pastaa piti toki heti päästä kokeilemaan:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Taikinan tekeminen oli yllättävän simppeliä, ja seos pysyikin hienosti venytettäessä ja täytettäessä kasassa. Keittoaika jäi tällä kertaa ihan piirun verran lyhyeksi, johtuen ehkä myös siitä ettei uskallettu vetää pastaa ihan ohuimman mahdollisen asetuksen läpi. Silti, todella hyvää! Täytteenä oli mm. jauhelihaa ja pinaattia, possua sekä BBQ-kastikkeella että ilman, ja pestoa. Vaimo pyöräytti myös juustokastikkeen.

Koneessa on siis kolme eri slottia, eli siitä saa kahdenlaista nauhapastaa tai sitten tätä levymallia läpi. Pidemmällä tähtäimellä saattaa oman pastan teko toki jäädä kuriositeetiksi, mutta tuohon hintaan sekään ei paljoa haittaisi. Pieni mankeli ei paljoa tilaa vie, ja on ihan makean näköinenkin. Ja eiköhän tuolla ainakin omat tagliatellet lähiaikoina pastapäissään väännetä.


« Viimeksi muokattu: 30.08.2013 02:24 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 [4]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines