Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
Tulostusversio
Aihe: Suhtautumisesi alkoholiin  (Luettu 31745 kertaa)
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #60 : 29.08.2009 11:52 »
saska Jäsen Viestejä: 650 Basaaripisteet: 2 Profiili Kai pitää tähänkin vastata.

Ite olen nyt 18 enkä ole juonut pisaraakaan alkoholia. Kerran joku pulsu tarjosis bussissa kossua, eikä sen jälkeen kukaan ole tarjonnut, kysellyt tai edes ihmetellyt että en juo. Itehän suhtaudun alkoholiin niinkin alkukantaisesti kuin: eikös se ole jotain myrkkyä. Ei siihen varmaan kannata koskea.

Muutenkin juopuneet ihmiset ovat mielestäni säälittäviä. >_>
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #61 : 31.08.2009 01:41 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Brittiläiset teki tämän vuoden puolella tutkimuksen, jossa pistettiin parikymmentä päihdettä vaarallisuusjärjestykseen. Alkoholi oli viidenneksi vaarallisin, mm. essoa, amfetamiinia, anabolisia steroideja, tupakkaa ja pilveä edellä. Kiellettäisiin, jos olisi uusi päihde. Pistäähän se miettimään.

Ehkäpä huomenna kaljalle. ;)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #62 : 31.08.2009 09:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Ja toisen tutkimuksen mukaan olut päivässä pidentää ikää, toisen mukaan siitä saa syövän.

Itse en juuri juonut ennen kuin täytin 18v. Sen jälkeen olen ollut käytännössä jokaisena viikkona humalassa(ainoat selvät kolme viikkoa, kun intissä olin kiinni). Humala toki ei tarkoita örvellystä vaan sellaista sopivaa paria olutta tai six packia. Harvoin menee enemmän, lukioaikoina tuli kiskottua enemmän. Alkoholin takia olen oksentanut ainostaan kaksi kertaa. Ikinä elämässäni en ole oksentanut krapulassa.

Joku lista pistää alkoholin todella korkealle vaarallisuusasteikolla, mutta monet unohtavat alkoholin positiiviset puolet. Varmaan jokainen alkoholia maistellut tietää, kuinka se helpottaa uusiin ihmisiin tutustumista ja uusien ihmissuhteiden luomista. Kaikista parhaat ideatkin saa kännissä. Tylsä perjantai muuttuu "helvetin"-hienoksi perjantaiksi, kun dopamiini alkaa virrata aivoissa etanolin ansiosta.

Olen tavannut useita absolutisteja, jokainen niistä on jossain vaiheessa alkanut itsekin dokata ja pitänyt sitä helvetin hyvänä päätöksenä. Sanoisin, että jää aika paljosta paitsi jos ei ikinä juo. Liika on toki liikaa. Asiaa voisi verrata näin pelaajalaudalla videopelien pelaamiseen, jokainen on varmaan saanut helvetin hienoja fiiliksiä pelaamisesta, mutta on varmaan nähnyt elämässään tarpeeksi myös rasvaisia epäsosiaalisia nörttejä, jotka hakkaavat WoWia päivät pitkät "oikean" elämän valuessa hukkaan.

Raittiushenkilö raittiustuolissaan
Sinusta on muka huolissaan
Se nimittää sinua hulttioks
Ja väittää että maksasi sanoo "Poks"
Däng däng
Mutta kyllä se kestää koko elämän


« Viimeksi muokattu: 31.08.2009 10:14 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #63 : 31.08.2009 12:38 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Minua ei henkilökohtaisesti liikuta alkoholin (ja nikotiinituotteiden) vaarallisuus. Mitäs sitten, jos se tiputtaa elinvuosia? Minä en ainakaan halua elää niin vanhaksi, että en pysty käydä yksinään paskalla ja näytän rusinalta. Siinä vaiheessa ihmisen arvokkuus on jo mennyt, ja yhteiskunnallekin on vain rasite.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #64 : 31.08.2009 12:42 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Itse en juuri juonut ennen kuin täytin 18v. Sen jälkeen olen ollut käytännössä jokaisena viikkona humalassa(ainoat selvät kolme viikkoa, kun intissä olin kiinni). Humala toki ei tarkoita örvellystä vaan sellaista sopivaa paria olutta tai six packia. Harvoin menee enemmän, lukioaikoina tuli kiskottua enemmän. Alkoholin takia olen oksentanut ainostaan kaksi kertaa. Ikinä elämässäni en ole oksentanut krapulassa.

Oih, aika lailla sama tarina täällä. Lukioaikaan - ja aiemminkin - kaikilla oli himmeitä kotibileitä - kulttuuri, jota nykyään tuohon baarissa juoksemiseen verraten itse asiassa kaipaa - ja överit vedettiin about joka viikonloppu. Paitsi minä. Ei mulla mitään ollut alkoholia vastaan, mutta se ei vain kiinnostanut tarpeeksi jotta olisi jaksanut säätää hakijat ja muut. Täysi-ikäisenä ja laillisesti hommassa on ihan toisenlainen maku, ja sittemmin sen siihen makuun on kieltämättä päästykin. Vaikka en mä silti ryyppää edes viikoittain, ja kontrolli on vahva varsinkin nykyään. Kahdesti oksentanut humalassa, nyt kuukauden sisään ensimmäisen kerran krapulassa. Joka oli sekin kummallinen refleksi uuteen deodoranttiin. Koskaan ei ole filmi katkennut tai oltu niin sekaisin, ettei omin neuvoin pääsisi kotiin.

Nämä tutkimusasiat ovat taas aina kaksipiippuinen juttu, eritoten alkoholin kohdalla. Ongelma on ne standardit, joiden perusteella kukin aineen vaarallisuuden arvioi. Kuten sanottua, oluella ja viinillä on tutkittu olevan terveysvaikutuksia ja pikkupienissä ihminen on kivasti sosiaalisempi ja kaikki tuntuu onnistuvan(vaikka toki tässäkin on eroja yksilöiden välillä). Ja jos itsellä on käyttö täydellisesti hallinnassa, ja esimerkiksi viini ruoan kanssa iso osa elämää, on tietty vaikea nähdä, mikä siinä sitten on niin vaarallista. Toisaalta taas alkoholikuolemien määrä vuosittain on melko järkyttävä, ja monta perinteisesti vaarallisempana pidettyä huumetta korkeampi. Vaikuttavimmat tekijät tässä ovat varmasti alkoholin helppo saatavuus ja se, kuinka helppo sitä on käyttää väärin. Vakiintuneisuus taas lienee se suurin syy, jonka vuoksi harva alkaisi edes alustavasti arvioimaan tilannetta ja nautintoainelakeja uudestaan. Niin tässä kuin monessa muussakin tapauksessa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #65 : 31.08.2009 20:11 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Alkoholin hyviä puolia on, kuten aijemmin jo hieman kerrottiin. Itsekin olen tutustunut useisiin uusiin ihmisiin juomingeissa. Pari todella hyvää ystävää muun muassa. Harmi kun monetkaan eivät tätä puolta tiedä, vaan pitävät alkoholia pahana myrkkynä joka tuhoaa ihmiset jne. Linkki, tässä ihan hyvä esimerkki hyvistä vaikutuksista. Minäkin olen aina juonut olutta jotta luut vahvistuis, ihan oikeesti. Ettekö usko? No ei sitten.

Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #66 : 04.09.2009 14:40 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili On tuosta alkoholista ihan oikeitakin terveydelle hyödyillisiä asioita, kuten sydämen ja mielenterveyden paraneminen. Toki osa noista on suoria ja osa epäsuoria seurauksia.

Absolutismi käy sydämelle
http://tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3192

Kohtuullinen, 1-14 annoksen, viikottainen alkoholimäärä vähensi niin miesten kuin naistenkin kuolleisuutta, sen sijaan runsaammin alkoholia käyttävien riski oli sama kuin absolutistien.


Absolutistit muita masentuneempia
http://tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3867
Eniten masennusta esiintyi kuitenkin niillä, jotka ilmoittautuivat täysin absolutisteiksi.



Kohtuukäyttö raittiutta terveellisempää

http://tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=51

Terveyden kannalta paras määrä alkoholia on noin 10-30 grammaa vuorokaudessa, joka vastaa paria keskiolutpulloa.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #67 : 04.09.2009 16:31 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili

Absolutistit muita masentuneempia
http://tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3867
Eniten masennusta esiintyi kuitenkin niillä, jotka ilmoittautuivat täysin absolutisteiksi.

:lol:

Naiivi positivismi, you've gotta love it.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #68 : 04.09.2009 16:48 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä mä ainakin uskon, että näin on. Toki tosta tietenkään pidä vetää suoraa johtopäätöstä absolutisti -> masentunut tai alkoholia kohtuudella käyttävä -> onnellinen. Useimmat tapaamani absolutistit vaan tuntuvat olevan juuri niitä huumorintajuttomia tiukkapipoja ja jotenkin masentuneempia kuin muut ihmiset. Ääripäät on usein vähän herkempiä sieluja.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #69 : 04.09.2009 17:41 »
Azu Aivot sanoi ei mutta sielu oli hiljaa, so I did it Jäsen Viestejä: 993 Basaaripisteet: 1 Profiili Saattaahan absolutisteista isompi osa olla masentuneita, sitä en kiellä, mutta on yksinkertaisesti vain typerää vetää siitä johtopäätös, että masentuneisuus johtuisi nimen omaan siitä, ettei veressä ole alkoholia joka päivä. Todennäköisesti taustalla on aivan muita ongelmia. Ehkä absolutistien vanhemmat ovat olleet keskimääräistä useammin pahoja alkoholisteja, joiden retuperäinen kasvatus/mahdollinen väkivaltaisuus/riidat ovat jättäneet lapseen jälkensä masennuksen muodossa myös aikuisemmalla iällä kuin myös vaikuttanut valintaan ryhtyä absolutistiksi. Ehkä absolutisti on ennen ollut (melkein) alkoholisti, joka kusi jollain tavoin elämänsä viinan takia (menetti työpaikan/vaimon), masentui ja on näin jälkeen päin päättänyt ryhtyä absolutistiksi. Pelkkien numeroiden katseleminen ja niiden pohjalta päätelmien tekeminen ilman tarkkaa tietoa ihmisten taustoista, etenkin kun on kyse niinkin monimutkaisesta ja vaikeaselkoisesta asiasta kuin masennus, ei vain ole erityisen tosissaan odettavaa tiedettä.

Ja jos ajatellaan toisin päin, niin eihän se viina tai olut sitä masennusta mihinkään poista (pahimmillaan vain lisää sitä). Ongelman juuret ovat syvemmällä.
Nyt/Kohta meneillään: Borderlands (PS3), Bayonetta (PS3), LocoRoco Midnight Carneval

Menneen talven lumia: Uncharted 2: Among Thieves

Me wants: Ratchet & Clank: A Crack In Time, Muramasa: The Demon Blade
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #70 : 04.09.2009 18:00 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Luitko ton linkin sisällön? Eihän siinä missään väitetty, että absolutismi on yksi ja ainoa syy masennukseen. Ikä, terveysongelmat ja ystävien lukumäärä selitti kohonneesta masennusriskistä vain osan. Eli tossa tutkimuksessa on varmasti tutkittu myös muut tekijät, eikä vain hatusta vedetty numeroita. Tutkimus vaikutti myöskin suhteellisen laajalta verrattuna näihin suomen vastaaviin "1000 ihmisen gallupeihin", Asia paljastui, kun Arnstein Mykletun Bergenin yliopistosta kollegoineen perkasi yli 38000 norjalaisen tiedot..

Se on totta, että viina ei masennusta poista, mutta mun mielestä tossa tutkimuksessa ei sitäkään sanottu. Sanottiin vain, että alkoholin kohtuukäyttäjillä oli vähemmän masennusoireita, eli luultavasti kohtuukäyttäjät ovat sosiaalisempia ja muutenkin enemmän yhteisössä messissä, kuin absolutistit.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #71 : 05.09.2009 02:45 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Tuossa aiemmin kun kerta saatiin jälleen juttua näistä ensimmäisistä kerroista, niin voisin nyt itsekin hieman jakaa kokemuksiani omasta huiman uniikista seikkailustani. Tyylikkäästi myöhässä kun kaikki tuntuu niin upealta.

En ole oikeastaan koskaan ollut mitenkään kiinnostunut alkoholijuomien kanssa säätämisestä, mistä kiitos kuuluu niin monelle tutulleni, kuin myös niille Helsingin yöllisille ritareille, jotka aamukasteen aikaan ovat yleensä selvenemässä läheisissä lipputangoissa ilman housuja. Koska melkein kaikki tuntuvat kuitenkin naukkailevan silloin tällöin tätä päihdyttävää juomaa kitusiinsa, päätin tuossa kesäloman loppupuolella lähteä viimein erään jatkuvasti muun muuassa minua ulos pyytävän tuttavan kanssa kokeilemaan hommaa kevyesti ihan itsekin. Ja mikäs siinä, kun reissu kustansi minulle vain bussilipun verran rahaa.

Tiedä kuitenkin sitten oliko vika minussa vai missä, mutta reissu osoittautui kaikesta hauskasta läpästä ja muuten kohtuu hyvästä menosta huolimatta myös hieman epämiellyttäväksi. Mitään erikoista ei toki tapahtunut enkä todellakaan ottanut niin paljoa, että olisin mitään huimia idioottimaisuuksia tehnyt tai pahaa oloa saanut, mutta siltikään kokemus ei ollut mieltä mitenkään erikoisen korkealle nostava. Juomisen aikana fiilis itse asiassa vastasi jollain tapaa pientä väsymystä, mikä ei ainakaan usein ole tuntemuksista se mieleisin, ja kun päälle vielä lisätään se puhumiseni kasvanut määrä, en tahdo mielelläni edes muistella tapahtunutta, vaikken mitään arkaluontoista suustani päästänytkään.

Testailun jälkeen olenkin useaan otteeseen monelle ihmiselle todennutkin, että seuraava vähänkin alkoholitäyteisempi reissu taitaa tulla tehtyä aikaisintaan viiden vuoden päästä, jos silloinkaan. Näin huonopäiseltä nörtiltä kun ei tunnu löytyvän sitä jotain, mitä tämä luksusaine vaatii.


« Viimeksi muokattu: 05.09.2009 03:27 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #72 : 05.09.2009 09:37 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Huonossa seurassa alkoholi vain lisää vitutusta, koska se vahvistaa tunteita. Niin ilon, kuin vihankin. Suosittelen ekat kännit vetämään joko ihan kavereiden kesken tai sitten ihan itsekseen. Esim. ostat six packin siideriä/olutta ja maistelet himassa samalla jotain leffaa katsellen. Näin voi helpommin kontrolloida omia tekemisiä ja fiiliksiä ja saada tatsia siihen hommaan. Osaa sitten laittaa itselleen rajat milloin fiilis on vielä hyvä ja milloin mennään oman mukavuusalueen ulkopuolelle. En mä itsekään vetänyt ekoja kännejä baarissa tai American Pie tyyliin 200 ihmistä käsittävissä kotibileissä. Silloisen parhaan frendin kanssa vedettiin bisseä ja katseltiin leffaa.

Väsymys ja laskuhumala ei välttämättä tuota niitä parhaita fiiliksiä, mutta on noissakin fiiliksissä koettu jotain ikimuistoisia hetkiä. Laiturin päässä istuttu kaverin kanssa aamu neljältä ja mietitty elämän tarkoitusta. Mikähän siinä muuten on, että alkoholi + tähtitaivas ja puhe menee aina elämän tarkoitukseen?  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #73 : 05.09.2009 14:04 »
IPlayer fagotti Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mikähän siinä muuten on, että alkoholi + tähtitaivas ja puhe menee aina elämän tarkoitukseen?  ;D

Omassa ryyppyseurassa harrastetaan aina päissämme samankaltaisia puheenaiheita. :lol: Elämän tarkoitusta ja kaikkea uskontoon, ihmisyyteen, avaruuteen, universumin syntyyn, maapallon ulkopuoliseen elämään ja kaikkeen suurempaan puheenaiheet aina valuu kun on tarpeeksi maistissa. Humalassa ajatukset tuppaa olemaan korkealentoisempia. ;D

Keksittiin sille termi "avaruuskännit".
It's the end of the world as we know it, and it's only just begun.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #74 : 05.09.2009 18:38 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ei suomalaisessa juoppotelussa oikeasti muuta hyvää ole kuin se sosiaalinen aspekti. Eli jos olet hiljainen hissukka, tai muuten vain pyörit perus amis-spedejen kanssa, niin viinaa on silloin otettava, ettet aivan nallina kalliolle jää. Itse kuningasta hyvinkin paljon suosineena voin sanoa, että mitä aiemmin säännöllisestä juomisesta pääsee eroon, sitä helpommalla elämässään pääsee. Ellet sitten juuri ollut edellä mainittu spede ja menetä koko kaveriporukkaasi tällaisella operaatiolla. (mikä ei sinällään välttämättä ole huono asia)

Viina on kallista, myrkyllistä ja vaikeuttaa mielen avautumista. Sitä paitsi suomalaisilla on geneettinen taipumus alkaa rähisemään humalassa.


Nigerialainen ystäväni kysyi minulta kerran, että miksi suomalaiset ovat iloisia ja ystävällisiä vain iltaisin humalassa? Halusi myös vahvistuksen huhuun, että suomalainen mies tarttee viinaa siihen, että saa sanottua isoja asioita naiselleen... no repesi röhönauruun kun kuuli vastauksen.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #75 : 05.09.2009 18:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Asiaa Zoukalta!

Itse aloitin niin myöhään (21), että se lienee syynä maltiselle alkoholin käytölle. Ryhmäpaineiden tuomat käyttäytymispakotteet olivat tuohon ikään mennessä oikeastaan jo väistyneet, ja kykenin hallitsemaan kuningasta eikä se minua.

Muutama iloista ilmapiiriä tukeva huurteinen silloin tällöin tekee todennäköisesti vain henkisesti hyvää. Se on minun ihanteellinen käyttäsuhde alkoholille: hyvän päivän tuttu, jonka kanssa vaihdan kuulumisia kun kunnolla naurattaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #76 : 05.09.2009 19:51 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Amispiireissä ja muiden juomista ihannoivien piirissä asia voi olla zoukkan kuvauksen kaltainen. Mun omassa kaveriporukassa ja lukioaikoinakin lukioporukoissa juomista ei ikinä ihannoitu ja viinaa sammumispisteeseen juovia dissattiin, eikä oksentelua ja sekoilua pidetty suuressa arvossa. Itseasiassa viinaa ei oikein kukaan juo raakana nykyään. Oikeastaan kaikki harrastavat oluita ja muutkin juovat hillitysti. Alkoholia käytetään seurajuomana, eikä sitä pidetä minään pakkona, porukassa on aina useita ketkä eivät juo ollenkaan. Mun mielestä säännöllinen juominen ja juominen humalahakuisesti on kaksi eri asiaa.

Toi viina on kallista on kyllä bs:ssää, halpaa kuin makkara ja ne ketkä rieuhuu kännissä riehuu myös selvinpäin. Onneksi sellaisia harvoin tulee vastaan. En ole ikinä nähnyt yhdessäkään kotibileissä tappelua, enkä baarissa tai festareillakaan mitään missä olisi oikeasti tapeltu. En myöskään itse ole ikinä saanut turpaan keneltäkään. Syy miksi ihmiset saavat turpaansa löytyy yleensä peilistä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #77 : 05.09.2009 23:11 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Käytän sen verran ja sellaisessa porukassa että minulla ja muilla on kiva fiilis.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #78 : 06.09.2009 13:42 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
ne ketkä rieuhuu kännissä riehuu myös selvinpäin.
Tämä ei muuten pidä paikkansa. Tiedän useammankin tyypin joka on selvin päin ihan miellyttävää, rauhallista ja selvä järkistä seuraa, mutta kun kaveri juo, jokin vain napsahtaa ja siitä on oksat pois. Useat näistä juurikin tämän vuoksi harvemmin juovat. "Sanonta" että viina ei vain sovi kaikille, pitää aivan paikkansa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #79 : 06.09.2009 14:55 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Eikai mikään päihde sovi kaikille?
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #80 : 06.09.2009 22:24 »
Cocki Destoroyah Jäsen Viestejä: 231 Basaaripisteet: 2 Profiili Itse en juo oikeinpa koskaan alkoholia jos olen yksin. Sitä pitää nauttia juuri seurassa, silloin kokemuksesta tulee paras. Tietenkin jos seura on paskaa niin sehän vain vituttaa. Jos tiettyjen kaverien kaa on "parhaassa paikassa" nauttimassa olusia niin mikäs sen parempaa. Aika kuluu todella nopeasti ja kaikilla on hauskaa.
Meillä oli semmoisen 10 jätkän porukalla ihka oma kämppä täällä kunnes se myytiin tänä syksynä. "Lanikämpäksi" me se nimettiin koska useasti siellä myös pelailtiin. Mutta viimeisinä vuosina siellä pääasias juotiin ja katsottiin leffoja + paistettiin makkaraa ja aiheutettiin harmaita hiuksia hihhuleilla jotka asuvat naapurissa. Tuolla on monet tähän asti parhaat muistot tapahtuneet ja niitä monia oluen huuruisia iltoja tullaan muistelemaan vielä vanhuksinakin. Alkoholin nauttimista parhaimmillaan.  :P
Allekirjoitus näkyy kaikkien lähettämiesi viestien alla. Voit käyttää BBQ kastiketta.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #81 : 07.09.2009 10:12 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili
ne ketkä rieuhuu kännissä riehuu myös selvinpäin.
Tämä ei muuten pidä paikkansa. Tiedän useammankin tyypin joka on selvin päin ihan miellyttävää, rauhallista ja selvä järkistä seuraa, mutta kun kaveri juo, jokin vain napsahtaa ja siitä on oksat pois. Useat näistä juurikin tämän vuoksi harvemmin juovat. "Sanonta" että viina ei vain sovi kaikille, pitää aivan paikkansa.
Entä jos ärsytät tällaista kaveria silloin kun hän on selvä? Uskon, että hän on selvästi muita aggressiivisempi myös tällöin(ei välttämättä vedä turpaan, mutta suuttuu heti). Jotkut ihmiset on aggressiivisempia luonteeltaan(korkeampi testosteroni? aivovamma? emt) ja alkoholi vahvistaa tätä. Tuossa aiemmin sanoin, etten ole nähnyt ikinä tappelua baarissa. Tunnen silti kavereita, ketkä ovat pistäneet porukkaa levyiksi kännissä, he ovat paljon tavallista heppua aggressiivisempia myös selvinpäin ja varsinkin ylä ja ala-asteella tappelivat jatkuvasti ilman viinaakin. Siltikin parhaita frendejä keitä tunnen ja suurimman osan ajasta rauhallista, miellyttävää ja älykästä seuraa. Yliopistoheppuja.


btw, jos partajeesus luet tätä aihetta, niin pistä postaus aiheeseen, sulla kun on vissiin enemmän kokemusta tuosta "elämän vedestä".  :)

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #82 : 07.09.2009 10:44 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Joo kiitos yrityksestä Gba, mutta kyllä ihmisten yksittäiset positiiviset ja sivistyneet kokemukset alkkiksesta saavat minulta hyvin vähän painoarvoa isoa kuvaa tarkastellessa. Ei minun tarvitse kuin KEPELA:na lähteä kylille ja tsiigata miten se alkoholi parantaa parhaimmillaan ihmisten elinoloja. Ei siinä kupissa sinun tai minunkaan sivistyneet ryyppäystavat mitään paina.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #83 : 07.09.2009 13:01 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Edelleenkin, liika on liikaa ja kohtuus kaikessa. Ei sitä kukkaakaan kannata joka päivä paukutella, voi olla aika sumuista elämää. Eli mitä nyt yritän sanoa, niin vika ei ole aineessa vaan käyttäjissä. Osa osaa käyttää ja osa ei.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #84 : 07.09.2009 14:11 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Edelleenkin, liika on liikaa ja kohtuus kaikessa. Ei sitä kukkaakaan kannata joka päivä paukutella, voi olla aika sumuista elämää. Eli mitä nyt yritän sanoa, niin vika ei ole aineessa vaan käyttäjissä. Osa osaa käyttää ja osa ei.  :)

Tai ehkä aineen saatavuudella ja sen markkinoinnissakin voi olla jotain vaikutuksen tynkää.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #85 : 08.09.2009 10:49 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Entä jos ärsytät tällaista kaveria silloin kun hän on selvä? Uskon, että hän on selvästi muita aggressiivisempi myös tällöin(ei välttämättä vedä turpaan, mutta suuttuu heti). Jotkut ihmiset on aggressiivisempia luonteeltaan(korkeampi testosteroni? aivovamma? emt) ja alkoholi vahvistaa tätä. Tuossa aiemmin sanoin, etten ole nähnyt ikinä tappelua baarissa. Tunnen silti kavereita, ketkä ovat pistäneet porukkaa levyiksi kännissä, he ovat paljon tavallista heppua aggressiivisempia myös selvinpäin ja varsinkin ylä ja ala-asteella tappelivat jatkuvasti ilman viinaakin. Siltikin parhaita frendejä keitä tunnen ja suurimman osan ajasta rauhallista, miellyttävää ja älykästä seuraa. Yliopistoheppuja.


btw, jos partajeesus luet tätä aihetta, niin pistä postaus aiheeseen, sulla kun on vissiin enemmän kokemusta tuosta "elämän vedestä".  :)

No minun kokemuksen mukaan ei pid' paikkansa. Siis kyllähän se viinan esille tuoma agressio jostain kumpuaa tietysti, mutta ei näistä minun tuntemista kavereista kukaan selvinpäin "jatkuvasti tapellut" nuorempana saatika sitten nyt vanhempana. Lisäksi tunnen kavereita jotka ovat näitä sinun "ärsyttäessä tappelevia" (tuo muuten kuulostaa aika oudolta, jos toinen hyppii silmille niin on aika luonnollista että itsekkin hyppii takaisin) selvinpäin, mutta kännissä erityisen hilpeää ja nauravaa porukkaa. Onhan totta että harvemmin se "nurkassa istuva hiljainen nörtti" alkaa riehumaan, mutta ei se mikään sääntö ole.

Se että viina tuo ihmisen huonot puolet esille, ei tarkoita mitenkään että noita huonoja puolia olisi esillä mitenkään selvinpäin. Viina ei vain sovi kaikille.

Edelleenkin, liika on liikaa ja kohtuus kaikessa. Ei sitä kukkaakaan kannata joka päivä paukutella, voi olla aika sumuista elämää. Eli mitä nyt yritän sanoa, niin vika ei ole aineessa vaan käyttäjissä. Osa osaa käyttää ja osa ei.  :)

Tai ehkä aineen saatavuudella ja sen markkinoinnissakin voi olla jotain vaikutuksen tynkää.

Pah. Kasvatuksesta se lähtee. Jos kotona ei opeteta että viinan kanssa läträämisessä on selvät rajat eihän kakara sitä tajua ennen kuin on liian myöhäistä, jos tajuaa ollenkaan. Siis tietty voi oppia viinan rajat ilman rautalanka valistustakin, mutta totta kai ne "hienot jutut" ja helppo saatavuus helposti sokaisee sellaisen jolle ei ole kerrottu kuinka siinä helposti käy.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #86 : 08.09.2009 11:24 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Totta. Kasvatus ja kaveripiiri ovat tärkeimmät. Yhteiskuntaa on turha syyttää.

Itseasiassa Suomessa viinan markkinointi on todella tarkoin rajattua ja muutenkin erittäin vähäistä. Esim. Alkon sivuilla ei edes ole viinojen hinnastoa, eikä tv:ssä viinaa saa mainostaa. Oluen paljousalennuksetkin kiellettiin. Viinan saanti on Suomessa maailman vaikeinta, jos lasketaan mukaan vain kristilliset maat. Ainostaan valtion valvomissa liikkeissä(+baarit) myynti on sallittu ja ikääkin pitää olla 20.

Esim. Tanskassa ikäraja on 16 ja kaupat on pullollaan todella halpaa olutta ja viinaa. Mainonta ja baarien sisäänheittäjät ovat sallittuja. Silti alkoholiongelmia on promillen miljardisosa verrattuna Suomeen, mistäköhän johtuu? Varmaan saatavuudesta ja mainonnasta?

Kiellot lisää kulutusta ja ongelmia. Otetaan esimerkki Isosta-Britanniasta, siellä kiellettiin käsiaseet. Onko käsiaseilla tehdyt murhat ja tapot vähentyneet? Eivät. Itse asiassa taisi olla päinvastoin. Mitenkä kieltolaki vaikutti Suomessa viinan kulutukseen, joka oli sitä ennen olematonta ja tarkoin rajattua sosiaalisten normien ja paineen ansiosta? Taisi räjähtää käsiin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #87 : 08.09.2009 11:28 »
kas Jäsen Viestejä: 464 Basaaripisteet: 2 Profiili Jeps, kun viinaa saa milloin haluaa, sitä ei tarvitse juoda niin paljoa kerralla.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #88 : 08.09.2009 11:30 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus käyttäjältä: JayeizH
Pah. Kasvatuksesta se lähtee. Jos kotona ei opeteta että viinan kanssa läträämisessä on selvät rajat eihän kakara sitä tajua ennen kuin on liian myöhäistä, jos tajuaa ollenkaan. Siis tietty voi oppia viinan rajat ilman rautalanka valistustakin, mutta totta kai ne "hienot jutut" ja helppo saatavuus helposti sokaisee sellaisen jolle ei ole kerrottu kuinka siinä helposti käy.

Markkinoinnilla en siis kaupallista mainontaa tarkoittanut.

Omat vanhempani kyselivät minulta aktiivisesti teini vuosinani, että milloinkas se meidän pikku zoukka meinaa mennä kotibileisiin ja kaverien kanssa maistelemaan. No kai siihen joku vastaus tuli kun yksi ilta tulin kotiin naama ruvella, nilkan nivelsiteet viturallaan ja makasin kaksi päivää krapulassa  :P

Itseasiassa isäpuoleni yritti saada minut polttamaan kessuakin jossain välissä. Onneksi pääsin sitten omin avuin irti.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #89 : 08.09.2009 11:41 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Eikös toi juuri ole se paras tapa ehkäistä juomista, tarjotaan suoraan pullo käteen ja kessu huuleen. Kyllä mä ainakin sain pentuna maistaa tupakkaa ja teelusikallisen maistaa viiniä/likööriä/olutta tms. Siinäpä sitten katosi samantien se magia mikä noissa pentuna oli. Kaikki maistui pahalta, eikä niitä tehnyt mieli.

Sitten vanhempana, ei ikinä ole tullut mitään mussutusta juomisesta, vaan jos olen sanonut että ostakaa olutta/viinaa jne kun käytte kaupassa, niin sitä on tuotu. Kotona juominen on aina sallittu ja ehkä juuri siksi, se ei ole koskaan lähtenyt lapasesta. Sama useimmilla kavereillanikin. Itse asiassa frendeillä joiden porukat on kaikkein tiukkapipoisimpia tupakan ja viinan suhteen, on ehkä suurimmat ongelmat sen alkoholin suhteen. Nämä usein vetävätkin useiden päivien tumuja.


You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines