Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 [5]
Tulostusversio
Aihe: Suhtautumisesi alkoholiin  (Luettu 31725 kertaa)
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #120 : 05.09.2013 18:34 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Näin opiskelijasyksyn ja elämän alkaessa toisinaan tuntuu, että viinan ja kaljan käytön määrä nousee potensiiin neljä, mutta en voi mitenkään ajatella sitä kauhean negatiivisenä ilmiönä. Pohdinnat siitä, onko päihtymisestä mitään hyötyä ja miksi ylipäänsä pitää juoda, oon käynyt ajatustasolla vuosien aikana jo niin monta kertaa läpi, että ihan kyllästystyttää. Eipä siitä mitään hyötyä ole, mutta juhlinnassa se on prkleen toimiva elementti. Rajat kun tietää ja suhteuttaa sen käytön niin että se ei esimerkiksi pasko omaa budjettia tai vie roolia miltään oleellisemmalta niin pidän alkoholin käyttöä osana normaalia kulttuuria. Mitään käytännön "hyötyä" siitä ei ehkä ole, mutta eipä ole kaikista peleistäkään mitä kotona pelailen tai tälläkään että istun tässä kirjoittamassa tätä postausta. Elämään nyt vain kuuluu kaikkea "ei niin pidemmällä tähtäimellä hyödyttävää".

Semmoinen kalsarikännäys ja isossa putkessa ilman varsinaista päämäärää juominen on mielestäni todella outo ilmiö, enkä osaa sitä maailmaa täysin ymmärtää, mutta kukin tyylillään.

Tässä on laatikossa noin 130€ edestä juomalippuja kuhunkin paikalliseen bailumestaan, kun tapahtumavastaavana ne ovat suhteellisen tyypillinen maksuväline yhteistyöstä. Koska niitä on niin paljon jäljellä, niin se muistuttaa itselleni että missään vaiheessa ei olla vedetty omien rajojen yli vaan osattu maksimoida hauskanpito ja välistä prioirsoitu mm: seuraavan päivän menot ja mahdolliset työt vetäen ihan kelpo kemut sosialisoitumalla ja hulluttelemalla täydellä nollatoleranssilla. Vastaavasti viinakaappia on sisustuselementtinä tullut täydennettyä milloi mimmosillakin tuliaisilla, eli viina on osana kulttuuria sitäkin kautta. Myös saunassa tuntuu nykyään todella oudolta käydä, jos jostain syystä ei sitä maisteluun tarkoitettua, vähän erikoisempaa kaljaa ei ole kourassa. Eli näyttäytyy siinäki kulttuurissa.

Summasummarum: Suhtaudun alkoholiin viihteen muotona, jossa pätee sama kuin esimerkiksi videopelaamisessa: Se tulee annostella oikein ja sen ei saa antaa viedä mennessään. Myös kulttuurisidonnaisuus korostuu omalla kohdallani. Mutta loppusitaattina sanottakoot, että vaikka sellaiset "känni päivässä" -ihmiset ovat kaukana omasta maailmankuvasta ja herättävät tietynlaista facepalm efektiä itsessä, niin paljon pahempana pidän heitä jotka arvostelevat / haukkuvat / kritisoivat yksilöä siitä absolutistin näkökulmasta ja tuomitsevat suunnilleen saatanaksi jos muutaman olusen silloin tällöin juo. Sellaisilla ihmisillä koen toisinaan olevan enemmän ongelmia suodattaa ympärillään olevaa maailmaa, kuin heillä jotka yksinkertaisesti juovat itsensä hautaan. Molemmat ääripäät ovat todella surullisia tapauksia. Tarkennuksena: Absolutismi on yhtä arvostettava elämän tyyli siinä, missä mikä tahansa muukin ideologia. Mutta muiden tuomitseminen sen kautta, se on vain surullista.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #121 : 19.10.2013 22:52 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Doinkki ryypiskelee ja filosofoi:

Ei tästä alkoholista kyllä rehellisesti sanottuna ole perkele mitään iloa omissa oloissa tapahtuvan kalsarikännäilyn merkeissä. Nytkin päätin ruveta työvitutuksen ja kaikenkirjavan muun sählingin vuoksi tinaamaan naulaa päähän lauantai-illan ratoksi, mutta totesin vihdoin lukuisten vuosien empiiristen havaintojenkin johdosta, että täyttä paskaa koko touhu. 1/5 - en suosittele. Onneksi sain edes jotain järkevää aikaan muutoin päivän aikana, muutoin saattaisi vituttaa enemmänkin.

Lauantai-illan barometrinä toimikoon: onko omin päin tapahtuva kalsariryypiskely jeejee vai joutavaa sontaa?
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #122 : 20.10.2013 17:40 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili
Doinkki ryypiskelee ja filosofoi:

Ei tästä alkoholista kyllä rehellisesti sanottuna ole perkele mitään iloa omissa oloissa tapahtuvan kalsarikännäilyn merkeissä. Nytkin päätin ruveta työvitutuksen ja kaikenkirjavan muun sählingin vuoksi tinaamaan naulaa päähän lauantai-illan ratoksi, mutta totesin vihdoin lukuisten vuosien empiiristen havaintojenkin johdosta, että täyttä paskaa koko touhu. 1/5 - en suosittele. Onneksi sain edes jotain järkevää aikaan muutoin päivän aikana, muutoin saattaisi vituttaa enemmänkin.

Lauantai-illan barometrinä toimikoon: onko omin päin tapahtuva kalsariryypiskely jeejee vai joutavaa sontaa?

Kalsarikännit on yksi parhaista ja hienoimmista ryyppäyksen muodoista. Mikäs sen parempaan, kuin fiilistellä juuri sitä musaa mistä itse pitää, tehdä juuri niitä asioita joista itse pitää ja nauttia samalla alkomahoolista. Toki jos olet jo valmiiksi rappiolla, niin itsekseen dokailu ei varmasti ole se juttu mitä kannattaisi harrastaa.

Tuli tässä itse vedettyä perjantai ja lauantai kaveriporukalla karaokea laulaen, saunoen ja jo aamupäivästä asti pämpäten. Darraa ei oo ku ei ehi tulla. Nyt sunnuntaina tekisi mieli vielä jatkaa niin hauskaa oli, mutta joku roti sentään täytyy pitää. ;D


edit: kommentoidaan vielä sen verran, että vitutukseen ei pidä juoda.


« Viimeksi muokattu: 20.10.2013 17:46 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #123 : 20.10.2013 17:48 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
Lauantai-illan barometrinä toimikoon: onko omin päin tapahtuva kalsariryypiskely jeejee vai joutavaa sontaa?

Mukavaa touhua rentoutumiseen ja yksin nautiskeluun. Välillä on nasta ottaa muutamat bisset himassa rauhassa ja kuunnella hyvää musaa tai katsella leffoja. Viihteestä saa enemmän irti pienissä kaljoissa. Kalsarikänneillä on ihmeellinen stigma ja moni yhdistää sen suoraan alkoholismiin.

Tuli vedettyä tuossa kellon ympäri aika tanakat tiputtelut ja nyt onkin olo sen mukainen. Silti aivan jäätävän hauska ilta mahtavalla porukalla ja ympäri stadia pyörien.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #124 : 20.10.2013 19:11 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Ikinä ei ole kalsarikännejä tullu edes testattua. Lähinnä siksi kun alkoholi ei ole mielestäni erityisen hyvää. Ihan ok siis, mutta parempaakin on. Saunassa kyllä varmaan parasta juomaa, mutta jo saunan jälkeen on parempia vaihtoehtoja. Kun on yksin kotona ja voi tehdä mitä vaan, mieluummin juo jotain mikä on oikeasti hyvää. Kännikään ei ole ikinä ollut sellainen asia mitä kaipaan, vaan sen tarkoituksena on se meno ja tunnelma joka vaatii sen porukan. Ehkä se on suurin syy sillekin miksi itselle ei ole tullut alkoholin juomisesta mitään ongelmaa. Vaikka juokin humalahakuisesti silloin kuin juo, se humala yksinään ei tee siitä illasta hienoa.

Tämän vuoksi en ole ikinä oikein ymmärtänyt tai en osaa oikein asettua kalsarikännääjien asemaan. En ole ikinä edes harkinnut kännääväni yksin. Silloin kun saa kerrankin olla yksin omassa rauhassa, käytän sen lähes 100%:sti pelaamiseen ja elokuvien katsomiseen. Syöminenkin tapahtuu elokuvan lomassa. Nykyään on vielä sen verran harvinaista sellainenkin herkku kuin elokuvateatterissa käynti, eli jos sellainen sattuma käy että olen päivän yksin kotona, menen leffaan aivan varmasti.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #125 : 20.10.2013 21:53 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Mainittakoon tosiaan siis vielä, että parit saunakaljat, viskilasillinen leffan/pelin ääressä ym. toimivat kyllä pirun hyvin. Harvemmin tulee enää nykyisin täysin omissa oloissa vedettyä peltiä oikein kunnolla kiinni kuten eilisiltana, joten sen vuoksi olikin jännä huomio, etten siitä kovin paljoa saanutkaan irti. Koitin siinä fiilistellä aiemmin päivällä ostettua levyä, soitella vähän itsekin ja touhuta niitä näitä, mutta paska meininkihän siinä oli silti lopputuloksena. Ja nihkeä rapelo tietty.

Summa summarum omalta osaltani: porukalla hauskanpitoa jos pitää pämpätä. Yksin sitten taas tissutellen tai puhtaasti jaffalinjalla.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #126 : 22.10.2013 07:37 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Kotona voi yksin juuri sen 6 annosta nauttia. Sen jälkeen on leffa ohi, herkut syöty ja kaikki YouTube-videot katsottu ja alkaa lähinnä kyllästyttää jos alan repiä enemmän viinaa. Jälkikasvun (kyllä, mullakin sitä nyt on) myötä kaljoittelu on ymmärrettävästi jäänyt vähemmälle mutta toisaalta tuntuu siltä että kun nyt taas tulee vaimon kanssa lähdettyä pikkujouluihin niin molemmat on varmaan aika soseessa jo alkuillasta.
N
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #127 : 22.10.2013 08:22 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Tulihan noita joskus koetettua, mutten kyllä muista, että milloinka olisin viimeeksi itsekseni ottanut niin paljoa, että olisin humalan saanut aikaiseksi. Tykkään enemmän naukkailla muutamia illan vietteeksi pelien tms äärellä. Esimerkiksi erilaisista siidereistä alkaa muodostua itselleni jo pienimuotoinen harrastus, ja niitä maistelen mielelläni, aina muutaman silloin tällöin. Viimeisimpänä löytönä sattui paikallisesta alkosta silmään Stella Artois Cidre.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #128 : 22.10.2013 08:32 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin mitä se humala sitten tarkoittaa? Tuo on häirinnyt minua jo pitkään kun saanut lukea esim, että "kyllä joulunakin voi muutaman kaljan ottaa ja pari paukkua mutta ei koskaan humalaan asti". Kyllä tuossa vaiheessa ollaan humalassa ihan varmasti. Tuntuu vaan suomalaisen sanomana tarkoittaa sitä, että humala = aivan pelti kiinni.

Minä tissuttelen hitaasti eli n. 1dl/tunti menee tuota 14% juomaa ja kyllä varmasti olen illalla humalassa vaikka puhe ei sammalla ja motoriikka toimii kuten kuuluu.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #129 : 22.10.2013 09:41 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Niin mitä se humala sitten tarkoittaa? Tuo on häirinnyt minua jo pitkään kun saanut lukea esim, että "kyllä joulunakin voi muutaman kaljan ottaa ja pari paukkua mutta ei koskaan humalaan asti". Kyllä tuossa vaiheessa ollaan humalassa ihan varmasti. Tuntuu vaan suomalaisen sanomana tarkoittaa sitä, että humala = aivan pelti kiinni.

Minä tissuttelen hitaasti eli n. 1dl/tunti menee tuota 14% juomaa ja kyllä varmasti olen illalla humalassa vaikka puhe ei sammalla ja motoriikka toimii kuten kuuluu.
Tietysti tämä on osin mielipide/tulkinta kysymys, mutta uskallan sanoa, että tässä tarkoitetaan tilaa jossa alkoholi vaikuttaa näkyvästi käytökseen, arviointikykyyn ja kropan toimintoihin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #130 : 22.10.2013 17:55 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili
Lauantai-illan barometrinä toimikoon: onko omin päin tapahtuva kalsariryypiskely jeejee vai joutavaa sontaa?

Mukavaa touhua rentoutumiseen ja yksin nautiskeluun. Välillä on nasta ottaa muutamat bisset himassa rauhassa ja kuunnella hyvää musaa tai katsella leffoja. Viihteestä saa enemmän irti pienissä kaljoissa. Kalsarikänneillä on ihmeellinen stigma ja moni yhdistää sen suoraan alkoholismiin.


Tämä on jännä juttu, varsinkin kun sen yleensä kuulee niiltä tyypeiltä, jotka eivät ole koskaan vetäneet kalsarikännejä ja kumminkin sitten menevät itse baariin vain juomaan. Eivät tanssi, eivät laula karaokea, istuvat vain jossain nurkassa ja juovat. Eli ovat itse oikeasti ehkä koukussa siihen alkoholiin, mutta eivät vain kehtaa juoda jonkun kompleksin takia sitä kotona, vaan pitää baarin lähteä ja vieläpä johonkin jumputushelvettiin, jossa juominen on se ainoa mahdollinen ajanvieton muoto.

Partajeesukselta hyvä kommentti. Itselläkin juominen on aina tuota tasaista pämppäämistä, mitään raivokännejä ei ikinä tule vedettyä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 [5]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines