Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5
Tulostusversio
Aihe: Suhtautumisesi alkoholiin  (Luettu 31759 kertaa)
Suhtautumisesi alkoholiin « : 27.11.2007 11:33 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW "Mitä tänään tapahtui" topicissa tämä herätti keskustelua sen verran, että päätin pistää elämän risaiseksi ja luoda uuden topicin. Ja sitäpaitsi minähän TEEN UUSIA AIHEITA ÄLYTTÖMÄN VÄHÄN, niin antaapa mennä, ajattelin.

Eli eli, alkoholi herättää ihmisissä erilaisia mielipiteitä paljon, puolesta ja vastaan. Jotkut sankarit saattavat suhtautua siihen jopa puoleettomasti.

Omaan kantaani on vaikuttanut paljon se miten teini-iässä jouduin kohtaamaan alkoholin vuoksi aiheutuneita asioita: menetin parhaan ystäväni, isoveli oli tapattaa itsensä ja vanhemmat erosivat osittain isän tissuttelun vuoksi. Nämä tälläiset vaikuttivat minuun ihmisenä sen verran paljon, että ne muokkasivat suhtautumistani alkoholiin merkittävästi. Ja laittoi sen nimenomaan hyvin negatiiviseen valoon.

Ensimmäisen kerran koulun päättäjäisten jälkeen (kesä -06) sitä maistettuani, otin yhden varovaisen askeleen kohti tätä nautintoainetta.  En hypännyt sillalta alas, en uhkaillut moottorisahalla poliiseja enkä muuttunut yhtään aggressiivisemmaksi. Psykologiset möröt pääni sisällä alkoivat hikoilla kun monilta jutuilta alkoi pudota pohja. No jos ei pudota, niin se pohja oli paljon aiempaa hatarampi.

Alkoholin ja minun suhde on kylmän ammattimainen. Jos sitä illanistujaisissa ja muissa sen kaltaisissa tapahtumissa on tarjolla, juon todellakin sen verran kuin hyvältä tuntuu. Mutta se, että kantaisin yksinäisen viikonlopun ratoksi kaupasta mäyräkoiran kotiini, on vielä hyvin absurdi ajatus. Ja sitä se tulee ehkä olemaan aina omalla kohdallani.  Alkoholi tuplaa hauskuuden - ja kurjuuden. Tämä on fiksu vinkki ja muistuttaa, että pahaan oloon juominen on typerää.


Olen vain yksi mies mielipiteineni. En halua, eikä tarkoitukseni ole, käännyttää yhden yhtä immeistä mihinkään suuntaan. Jokainen on tallonut elämänsä eri polkuja ja näin ollen jokaisesta on kasvanut omanlaisensa ihminen kokemansa ja näkemänsä perusteella. Olen vain yksi esimerkki siitä, miten paljon teini-iän tapahtumat persoonaa voivat muokata. 
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #1 : 27.11.2007 11:42 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Itse en alkoholia juo juuri ollenkaan. Välillä tulee pullollinen lonkkua tai siideriä otettua viikonloppuna.

Tähän ovat vaikuttaneet isän alkoholiongelmat (nykyään raitis), vanhempien väliaikainen asumusero tämän takia ja veljen isot ongelmat alkoholin kanssa.
Kovasti ovat yrittäneet saada juomaan, mutta olen pysynyt tiukasti mielipiteeni kannassa. Lisäksi en voi sietää ihmisiä jotka ovat änkyräkännissä ja tekevät itsestään idiootteja.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #2 : 27.11.2007 12:19 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Kuten tuosta ohrapirtelöt-ketjusta käy ilmi, mä harrastan oluita. Pyrin siis melko sivistyneesti pari pulloa viikossa jotain erikoisempaa olutta maistamaan ja teen juomistani oluista havaintoja. Aika puhtaasti maun ja harrastuksen vuoksi juon siis olutta, en humalan. Mua ärsyttää suomalaisten suhtautuminen olueen. Ensinnäkin, se on kuulemma kaljaa. Toisekseen, sitä kuulemma ostetaan vain lavoissa. Kolmanneksi, sitä juodaan vain humaltumisen takia ja neljänneksi, se ei voi olla yhtä hieno juoma kuin viini.

No, tosi harvoin käy sitten sillä tavalla, kuten viime perjantaina. Aluksi sitä juo ihan kohtuudella, mutta kun tiettyyn pisteeseen pääsee, sitä ei enää huomaakaan kuinka paljon alkoholia menee kitusista alas. Yleensä kun kaveriporukassa menee alkoholia, juon vain sellaisen pienen seuranpitohumalan, en enempää. Oikeastaan vain pari kertaa elämässäni olen vetänyt sellaiset överit kuin viime perjantaina. Lärvien vetäminen virkistää harvoin toteutettuna, mutta sitä en ymmärrä, että joka viikonloppu, tai edes joka kuukausi, pitäisi olla aivan soosissa. Joillekin se sopii, mutta minulle ei.

Vaikka pikkujouluaika on vasta alkamassa, olen nyt sitä mieltä, että seuraavat perseet vedän vasta ensi syksynä fuksiaisissa. Kaiken kaikkiaan omasta mielestäni mun suhtautuminen alkoholiin on erittäin terve.


« Viimeksi muokattu: 27.11.2007 12:25 kirjoittanut Turilas »
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #3 : 27.11.2007 13:03 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Hyvä, että teit uuden aiheen.

Kuten jo "Mitä tapahtui tänään" -ketjussa kerroin, en juo alkoholia tällä hetkellä ollenkaan. Lapsena olen saanut äidiltä maistaa punaviiniä kielenkärjellä ja isältä samalla metodilla kaljaa, eikä niiden maut olleet minusta yhtään hullumpia. Pidän vain enemmän muista juomista, kuten eri limonadeista. Viimeisin kerta, kun olen alkoholin kanssa ollut tekemisissä oli 18-vuotissyntymäpäivänäni, jolloin kävin kaverini kanssa baarissa juomassa yhden oluen. Se ei mitenkään ihmeellisesti vaikuttanut, sillä join sen hitaasti, eikä se ollut hassumman makuista. Alkoholi ei vaan muuten nappaa yhtään.

Vanhempani eivät todellakaan ole olleet mitään viinalla läträäjiä. Äitini juo harvoin ja jos juo, hän tekee sen kohtuudella punaviiniä siemaillen. Isälläni taas oli tapana aina viikonloppuisin juoda tölkkikaljaa, muttei hänkään koskaan yhtä enempää ottanut. En ole siis kokenut vanhempien menetystä alkoholille, mutta en silti pidä siitä tavasta. On jokaisen oma asia, juoko vai eikö, mutta minusta se on hieman turhaa, etenkin kun kauppojen valikoimista löytyy muita nautintoaineita. Pepsi Max, siinä on minun viinini. :)
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #4 : 27.11.2007 13:41 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Juon kyllä olutta, ja harvakseltaan tulee maisteltua jotain vahvempaakin, mutta sellaista harvemmin. Oluttakin yleensä juon sen yhden tai joskus kaksikin pulloa/tölkkiä saunan jälkeen.
Juhlatilaisuuksissa tai erikoisimpina juhlapyhinä (juhannus/joulu) tulee sitten yleensä viiniäkin maisteltua, kun koko perhe on koossa.
Mutta siis aika harvakseltaan tulee juotua, enkä koskaan pahemmin pyri humalaan juomaan, joskin abiristeilyllä tuli silloin reippaammin otettua, ja seuraavana aamuna sen sitten huomasikin. Mutta tämäkin vain todisti, että hetken "hupi" kostautuu aamulla paljon pahemmin  :lol:
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #5 : 27.11.2007 14:21 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Väkeviä en ole muuten vielä maistanut.

Eikös se olekin niin, että 4,7% sisältäviä juomia saa kumota kitusiin aika kasan ennenkuin päänsärky ja krapula tulevat aamulla moikkaamaan. Vastaavasti drinksuilla sun muilla kapula on herkemmässä.

Jotkut drinksut maistuvat kuulemma melko jumalaisilta; marjaisan raikkailta, jotka juotaessa hyväilevät makuaisteja kirpeän voimakkaasti  ;D
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #6 : 27.11.2007 15:35 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Juon kaljan kerran vuodessa. Ei vaan jaksa kiinnostaa, rahaa vaan menisi hukkaan.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #7 : 27.11.2007 15:37 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Juon kaljan kerran vuodessa. Ei vaan jaksa kiinnostaa, rahaa vaan menisi hukkaan.
Materialistit voivat laskea:  jos käyt baarissa about joka viikonloppu + ostat satunnaisesti kaupasta, miten suuri summa tästä tulee vuotta kohti?


Mutta äh, jos jätän vielä pelit ja konsolit ostoksista pois, niin säästän vuodessa pienen valtion verran!

Ja hmm.. turhaa tuo ruokakin on...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #8 : 27.11.2007 18:35 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili Sanoisin, että suhtaumiseni alkoholiin vaihtelee neutraalin ja melko positiivisen välillä. Aika ajoin tyydyn pariin kaljaan tahi lonkkuun ja joskus kumoan useamman väkevän paukun kurkustani alas. Nyt on tosiaan tullut juotua viitenä viikonloppuna olutta ja lonkkuja sekä joitakin väkeviä ja vastapainona aion olla joulukuun selvänä, lukuunottamatta uutta vuotta ;). Tipatonta tammikuuta olen harkinnut, mutta saas nähdä nyt. Se sanottakoon, että olen elämässäni vain kahdesti juonut perskännit ja useimmiten humalatilani on melko lievä. Pystyn aivan hyvin juomaan kotonani yksikseni, mutta toki osaan arvostaa hyvää seuraa. Baareissa käyn lähinnä katsomassa bändien keikkoja enkä ole sellanen seuranhakija, että pitäisi vähintään pari kertaa kuussa käydä baarissa pokaamassa joku tai ainakin yrittää sitä. Meikäläisen kohdalla muisto pahasta krapulasta yleensä hieman rajoittaa juomista, mutta joskus sen unohtaa ja otan hilpeänä kaljaa ja sitten ollaan aamulla kalpeana ja hiljaa. En pidä itseäni oluen harrastajana, mutta harvakseltaan maistelen eri makuja.

Tähän mennessä (sen jälkeen kun täytin 18) pisin viikonloppuputki on kestänyt 2 kuukautta ja pisin vesiselvänä olo noin 5 kuukautta. Juomiseni ei noudata mitään kaavaa kuten joka toinen viikonloppu otan, joka toinen en, vaan menen enempi näppituntumalla, joka tosin voi aiheuttaa näitä putkia, mutta osaan pitää itseni melko hyvin kurissa. Juon enemmän olutta ja lonkeroita kuin väkeviä. Negatiivisiä muistoja alkoholista lapsuusajoilta mulla ei juuri ole ja isäukkoni sekä samaten äitimuorini eivät ole liiemmin ottaneet sitten 80-luvun lopun, lähinnä hieman juhlatilaisuuksissa. Nuoruudessaan faija tosin otti hieman enempikin, mutta rauhoittui melko pian mun syntymän jälkeen. Sisko juo alkoholia melko vähän. Eräs kaverini tosin ottaa melko lailla, yksissä juhlissa itse tyydyin muutamaan kaljaan ja lonkkuun sekä pariin paukkuun ja hän taas kiskoi ainakin mäyräkoiran, muutaman lonkeron ja puolentusinaa väkevää paukkua. Vaakakuppia tasoittaa toinen miltei raitis kaveri.

En siis liiemmin sylje kuppiin, mutta osaan useimmiten pitää juontini järkevällä tasolla. En tuomitse niitä jotka juovat räkäkännit joka kuukausi, mutta itse en siihen rumbaan lähtisi. Kultainen keskitie ei tässä omasta mielestäni täysin päde vaan paras tilanne on vähäinen juominen. Täysraittius ehkä antaa hieman tiukkapipoisen kuvan (arvostan toki heidänkin päätöstään) kun taas liiallinen ryyppääminen vie ennenaikaisesti hautaan.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #9 : 27.11.2007 18:46 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Eikös se olekin niin, että 4,7% sisältäviä juomia saa kumota kitusiin aika kasan ennenkuin päänsärky ja krapula tulevat aamulla moikkaamaan. Vastaavasti drinksuilla sun muilla kapula on herkemmässä.

Krapula on aikalailla suoraan verrannollinen humalatilaan ;) Tietysti jos vetää oikein sekametelisopan (eli kaikkea sekaisin) saa aika varmasti pahemman krapulan, mutta silloin on yleensä se humalatilakin melkoinen.


Itse olen suhteellisen avoin alkoholille. En ymmärrä sitä että pitää joka viikonloppu ryypätä, tai että joka tilaisuuteen pitäisi ottaa alkoholia mukaan tai että ilman alkoholia ei voisi pitää hauskaa. Mutta yleisesti en katso pahalla jos joku muu ryyppää. Omahan se on valintansa.
Ja vaikka taistelu tulee vähintään joka toisessa baarissa suurin osa juojista on suhteellisen hilpeää porukkaa. Pari testosteroni pommia vaan aina eksyy joukkoon. Ja hekin ovat usein varsin mukavaa porukkaa kunhan ei ala *ittuilemaan päin naamaa.

Suoraan sanottuna minä en ymmärrä niitä jotka tuomitsevat alkoholin suorilta käsin. Siis älytön juominen viikoittain on järjetöntä, mutta silloin tällöin juhlimisesta alkoholin kanssa ei ole minusta mitään vikaa.
Ja tässä on minusta ero absolutisteissa ja heissä jotka juo. He jotka juovat ihmettelevät miksi joku ei juo, mutta tämä on usein sitä "teiniuhoa" tai enemmän leikkiä kuin totuutta. Sen sijaan monet jotka ovat absolutisteja tuomitsevat juomisen täysin ja puhuvat lähes halveksuvasti juomisesta. Olen kuullut kommenttia siihen suuntaan jopa täällä.

Onhan tilanne/"suuntaukset" tietysti erilaisia, ja humalassa käy joskus niin että tehdään tyhmää, erehdyksiä, loukataan itseä ja/tai toisia, mutta jos oikeasti lähtee reissulle esim. opiskelija pippaloihin tai yökerhoihin, porukka on hyvin ymmärtäväistä ja jopa tuttavallisia. Miljoonat kerrat tulee ventovieraiden kanssa juttua baarissa ja erityisesti jonossa. Ei humalaiset ole pelkkiä riidan haluisia äijiä jotka lyö kaikkea.
Ymmärrän tietysti sellaisiakin joilta on jäänyt pahoja kokemuksia alkoholista. Näitäkin on. Ja se on surullista. Mutta enemmän minä tunnen porukkaa siitä ryhmästä joka osaa käyttää alkoholia vaikka joskus "perseet" ottaisikin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #10 : 27.11.2007 21:28 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili
Juon kaljan kerran vuodessa. Ei vaan jaksa kiinnostaa, rahaa vaan menisi hukkaan.

juuri tämän takia teen ravitsevan raikasta kiljua ;D
10e 1,5-2kk alkoholi määrästä on ihan ok hinta.

ei sitä kuitenkaan maun takia juoda paitsi jos haluaa vaikka juhlistaa synttäreitä tai jtn, silloin voikin ostaa jtn oikeasti hyvää.
olen myös huomannut että minulle tulee kiljusta aina hyvä humala kun taas vaikka väkevistä ja juoma cocktaileista tai muista tulee helposti sellainen väsynyt olo pienen juomisen jälkeen.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #11 : 27.11.2007 22:22 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Kiljuhan on vitun pahaa, sitä en ole onneksi juonut yläasteen jälkeen.


Nuoruus on mulle sitä aikaa kun hankitaan kokemuksia. En halua sitten viiskymppisenä huomata olevani tylsimys joka ei ole koskaan tehnyt tai kokenut mitään. Sitten ostetaan paniikissa sähkökitara ja urheiluauto kun pitää päästä takaisin nuoruuteen. Ja ennen kuin joku urpo takertuu tähän niin kyse ei ole tietystikään pelkästään viinanjuonnista, mutta se nivoutuu tähän mentalitettiin aika läheisesti. En myöskään luota absolutisteihin.


Mä hallitsen juomistani täysin, se ei hallitse mua.

N
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #12 : 27.11.2007 22:40 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Sanoisin, että raivoraittiita piinataan, koska raitis henkilö jo olemassaolollaan vihjaa, että juominen on jotenkin väärin. Samaten kuin yksi normaalipainoinen laihduttaja tavallaan vihjaa kavereilleen, että teidänkin pitäisi laihduttaa. Ei tarkoituksella, mutta ihmiset ovat herkkiä tällaisten juttujen suhteen.

Olen itse alkoholin onnellinen kohtuukäyttäjä - yleensä hyvin vähän, joskus vähän enemmän. Kyllä se vaan oikeasti on hienoa shoppailun jälkeen mennä putiikkipussit kädessä baariin muutamalle kuoharilasille tyttökavereiden kanssa ja leikkiä että elämä on luksusta. Ja kun siinä istutaan korkkarit jalassa ja korkeat lasit kätösissä, niin kyllä se elämä vaan onkin luksusta.  ;D
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #13 : 27.11.2007 22:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW



Yksinäinen mies tuopin ääressä murehtimassa on äärimmäisen surullinen näky.



NIIN MINULLE SANOTTIIN.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #14 : 27.11.2007 22:56 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Se on tyylikäs bluesmies joka murehtii naisasioitaan, se on hienoa ja ikiaikaista.
N
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #15 : 28.11.2007 10:54 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili En tuomitse alkoholin käyttäjiä, tai ainakaan sellaisia jotka osaavat käyttää sitä kohtuuden rajoissa ja toivottavasti alkoholin käyttäjät eivät tuomitse meitä, jotka eivät käytä lainkaan. Toisaalta paskat välitän mitä muut ajattelee. :P
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #16 : 30.11.2007 02:49 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili
En myöskään luota absolutisteihin.

Hohhoo, tämmöisten heittojen takana on aina joku tarina. Kiinnostaa!

Ja mitä mun suhtaumisesta alkoholiin tulee, kittaaminen on oikeasti hauskaa, kunhan juomakin maistuu hyvältä. Mun jutuista saa kuulemma enemmän selvää, kun olen ottanut. Tiedä sitten, puhuvatko ihmiset totta.

Ja mä en tuomitse TK:ta siksi, että se on abso, vaan mä tuomitsen sen siksi, että se petti mut Wii Sportsissa. Hyi olkoon, mikä mies.


« Viimeksi muokattu: 30.11.2007 08:11 kirjoittanut Fraeon »
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #17 : 30.11.2007 04:11 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Mä en ylipäätänsä harrasta ääripäitä. Joka tapauksessa sitä tulee ajatelleeksi että absolutisti henkilö ei hallitse omaa alkoholinkäyttöään, eikä sen takia voi nauttia pisaraakaan. Tästä ei tietystikään joka tapauksessa ole kyse, mutta arvostan yleisesti enemmän niitä henkilöitä jotka voivat maistaa alkoholia silloin tällöin.

Jos jollekin jäi epäselväksi niin tulin juuri kotiin kandidaattiseuran pikkujouluista joissa juotiin viinaa. Shaatanaa.
N
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #18 : 30.11.2007 15:41 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Joka tapauksessa sitä tulee ajatelleeksi että absolutisti henkilö ei hallitse omaa alkoholinkäyttöään, eikä sen takia voi nauttia pisaraakaan. Tästä ei tietystikään joka tapauksessa ole kyse, mutta arvostan yleisesti enemmän niitä henkilöitä jotka voivat maistaa alkoholia silloin tällöin.
Mä olen lähes absolutisti. En koske alkoholiin ihan siitä syystä, että en saa siitä yhtään mitään. En nauti juomisesta. Hallitsen alkoholinkäyttöäni kyllä. Siitä on esimerkkinä viime synttärit, jolloin piti kaverin kanssa käydä baarissa. Otin oluen ja join sen todella hitaasti. Mitään ongelmia ei ollut.

Lähes absolla tarkoitan sitä, että en juo yleensä. Jos jossain juhlissa joskus tarjotaan shamppanjaa, otan juhlan suurudesta riippuen. 18-vuotissynttärit oli sen verran suuri, että silloin join hieman, mutta en ota kaiken maailman kissanristiäisissä tai jouluaterialla alkoholia. Se sopii sitten enemmänkin konfirmaatiojuhliin ja pyöreisiin syntymäpäiviin.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #19 : 30.11.2007 16:21 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Joka tapauksessa sitä tulee ajatelleeksi että absolutisti henkilö ei hallitse omaa alkoholinkäyttöään, eikä sen takia voi nauttia pisaraakaan. Tästä ei tietystikään joka tapauksessa ole kyse, mutta arvostan yleisesti enemmän niitä henkilöitä jotka voivat maistaa alkoholia silloin tällöin.
Mä olen lähes absolutisti. En koske alkoholiin ihan siitä syystä, että en saa siitä yhtään mitään. En nauti juomisesta. Hallitsen alkoholinkäyttöäni kyllä. Siitä on esimerkkinä viime synttärit, jolloin piti kaverin kanssa käydä baarissa. Otin oluen ja join sen todella hitaasti. Mitään ongelmia ei ollut.

Lähes absolla tarkoitan sitä, että en juo yleensä. Jos jossain juhlissa joskus tarjotaan shamppanjaa, otan juhlan suurudesta riippuen. 18-vuotissynttärit oli sen verran suuri, että silloin join hieman, mutta en ota kaiken maailman kissanristiäisissä tai jouluaterialla alkoholia. Se sopii sitten enemmänkin konfirmaatiojuhliin ja pyöreisiin syntymäpäiviin.

Siis se että otetaan viiniä tai shampanjaa ei ole minusta mitenkään rinnastettavissa alkoholin juontiin. Siis he jotka eivät juo edes noita sen vuoksi että eivät halua juoda alkoholia on sitä "absolutismia". Varsinkin viini on jopa sivistynyt juoma ja oikeanlainen viini on ruuan kanssa hyvää. Itse juon viiniä harvemmin kun en niistä juurikaan välitä, mutta juhlatilaisuuksissa usein jos on tarjolla. En siksi että joisin alkoholia vaan siksi kun se nyt hiukan kuuluu asiaan kuten pukukin. Enkä ajattele että jos joku juo viiniä niin että hän juo alkoholia. Se on eri juttu jos vetää kaljapullon tms. mutta viiniä juodaan yleisesti ruoka juomana ihan sen vuoksi että se on hyvää sen kanssa, ei sen vuoksi että se on alkoholia.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #20 : 30.11.2007 17:24 »
tuhis Vieras Tajusin etten saa jouluviineksiä tai glögiin votkaa jos Alko männee lakkoon. Vielä ehtisi... vihaankohan jonotusta enemmän kuin joulua/talvea ilman viininmaistelua ja tyvestä lämmitettyä glöksää...
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #21 : 30.11.2007 17:41 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Siis se että otetaan viiniä tai shampanjaa ei ole minusta mitenkään rinnastettavissa alkoholin juontiin. Siis he jotka eivät juo edes noita sen vuoksi että eivät halua juoda alkoholia on sitä "absolutismia". Varsinkin viini on jopa sivistynyt juoma ja oikeanlainen viini on ruuan kanssa hyvää. Itse juon viiniä harvemmin kun en niistä juurikaan välitä, mutta juhlatilaisuuksissa usein jos on tarjolla. En siksi että joisin alkoholia vaan siksi kun se nyt hiukan kuuluu asiaan kuten pukukin. Enkä ajattele että jos joku juo viiniä niin että hän juo alkoholia. Se on eri juttu jos vetää kaljapullon tms. mutta viiniä juodaan yleisesti ruoka juomana ihan sen vuoksi että se on hyvää sen kanssa, ei sen vuoksi että se on alkoholia.
Juuri siksihän sanoin olevani lähes absolutisti. En juo alkoholia muutoin kuin suuremmissa juhlissa. Monta kertaa nyt vuoden aikana (kun olen täysi-ikäinen ollut) minulta on kysytty eri tilaisuuksissa, otanko viiniä/shamppanjaa/terästettyä juomaa/jne. ja olen joka kerta kieltäytynyt, koska minua ei kiinnosta ja pärjään ilmankin. Olen aina ottanut mielummin limua tai mehua, jos on ollut tarjolla. Suuremman juhlan sattuessa saatan ottaakin alkoholia tarjottaessa, mutta en läheskään aina. Alkoholi ei vain ole millään tasolla mun juttuni. En saa siitä mitään irti.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #22 : 30.11.2007 17:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Juuri siksihän sanoin olevani lähes absolutisti. En juo alkoholia muutoin kuin suuremmissa juhlissa. Monta kertaa nyt vuoden aikana (kun olen täysi-ikäinen ollut) minulta on kysytty eri tilaisuuksissa, otanko viiniä/shamppanjaa/terästettyä juomaa/jne. ja olen joka kerta kieltäytynyt, koska minua ei kiinnosta ja pärjään ilmankin. Olen aina ottanut mielummin limua tai mehua, jos on ollut tarjolla. Suuremman juhlan sattuessa saatan ottaakin alkoholia tarjottaessa, mutta en läheskään aina. Alkoholi ei vain ole millään tasolla mun juttuni. En saa siitä mitään irti.

Tarkoitin että kun tarjotaan viiniä tai shampanjaa tarkoitus ei ole siinä että alkoholi olisi jonkun "juttu", vaan siitä että nyt kun on hiukan merkittävämpi tilaisuus niin juodaan muuta kuin vettä tai sitä pepsiä mitä saa S-Marketin hyllyltä. Sillä ei mitään tekemistä sen kanssa että kyseessä on alkoholia. Paitsi absolutisteille tietysti.

Mutta ei siitä enempää.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #23 : 30.11.2007 17:58 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Enkä ajattele että jos joku juo viiniä niin että hän juo alkoholia. Se on eri juttu jos vetää kaljapullon tms. mutta viiniä juodaan yleisesti ruoka juomana ihan sen vuoksi että se on hyvää sen kanssa, ei sen vuoksi että se on alkoholia.
Heh, mä ostin tänään 7 euron "kaljapullon" ja laitan sen varastoon kypsymään pariksi vuodeksi ennen kuin jonkin merkkitapahtuman yhteydessä juon sen. Taidanpa kuitenkin juoda sen sitten sen takia, että siinä on alkoholia enkä sen takia, että se on hyvää ja tunnelmallista.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #24 : 30.11.2007 23:42 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Millainen oli muuten ensikänninne ja koska?  ;D


Kuten jo totesin: itse hyväilin pullonreunaa ensimmäistä kertaa viime kesänä; kuoharia, sidukkaa ja olutta meni alas hyvin vähäisiä määriä. Päähän alkoi muodostua kuitenkin kivalla tavalla painetta, sen fiiliksen muistan. Niin, että ei tuo mikään "känni" ollut, mutta ymmärtänette mitä kysymyksellä tarkoitan. Eli 7-vuotiaana nautittua ykkös-kalja pullollista ei lasketa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #25 : 01.12.2007 00:23 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili 15 lasissa, kotibileet, ja sixari kaljaa. Oli ihan hauska kokemus. Ensimmäisen kohmeloni tarkkaa ajankohtaa en nyt tähän hätään muista, mutta sanotaan näin, että ei siitä niin hirveän monta vuotta vielä ole.

Tiedä sitten, että onko "tervettä" aloitusikävuotta olemassakaan.  :???:
Voice of The World.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #26 : 01.12.2007 10:19 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili
Millainen oli muuten ensikänninne ja koska?  ;D


Kuten jo totesin: itse hyväilin pullonreunaa ensimmäistä kertaa viime kesänä; kuoharia, sidukkaa ja olutta meni alas hyvin vähäisiä määriä. Päähän alkoi muodostua kuitenkin kivalla tavalla painetta, sen fiiliksen muistan. Niin, että ei tuo mikään "känni" ollut, mutta ymmärtänette mitä kysymyksellä tarkoitan. Eli 7-vuotiaana nautittua ykkös-kalja pullollista ei lasketa.

Hmmm...olinkohan 14v. Ja olihan se kokemus. Paikallisessa "kakara discossa" ensin ja siitä kaverin mökille En kyllä muista edes paljon join...kaljaa ja siideriä kuitenkin sen muistan. Samoin sen että oli mulla tyttökin kainalossa yhdessä vaiheessa ;D
Ensimmäiset perseetkin muistan varsin hyvin. Sammuin 22:00 aikaan (aloitin 18.00 aikaan... joo se oli aika nopeeta) toisessa "kakara discossa" sohvalle kun valvojat minut siihen kantoivat selviämään ;D Ei oikein jalat kantaneet ja kun pää sanoi että jalka eteen, se lähtikin sivulle O_o So weird... eli joo en suosittele. Onneksi asuin pikku kylässä joten sielä oli valvojia joka paikassa ja kaikki tunsivat minut. Joten empä sammunut mihinkään metsään mukiloitaavksi.
Se olikin tosin viimenen kerta kun olin sellaisessa kunnossa ennen täysi-ikäisyyttä. Opin yleensä kantapään kautta joten tietysti tuonkin sitä kautta opin.

EDIT:
"Kännissä" ollessani minusta tuli puheliaampi, vitsikkääpi (ainakin omasta mielestä) ja teki myös mieli laulaa. Nukuttamaan alkoi myös aika lailla.

Hahahah :lol: Vähän repesin :lol:
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #27 : 01.12.2007 11:17 »
tuhis Vieras
Millainen oli muuten ensikänninne ja koska?  ;D

Ystäväporukalla on jo vuosia vuokrattu eräs leirikeskus muutaman kerran vuodessa viikonlopuiksi - tavallisesti talvisin ja kesällä. Alkujaan melko viatonta saunontaa, ruoalla leikkimistä, ulkona riehuntaa ja tietysti sitten sitä ns. lanitusta. Jotkut rappeutuneimmat meistä saivat joskus sitten jotakin kautta alkomahoolia, ja siinä missä jotkut koittivat paheksua viinan viettelystä, näytti juominen nostavan lystinpitoa monta pykälää. Siellä tuo oikea kunnon känni taisi ensimmäisen kerran tulla vedettyä. Olikohan siinä 14-16 ikävuosien kieppeillä. Ihan hyvä ympäristö semmoiselle - ihmisiä jotka tuntenut 10-vuotiaasta saakka (ellei kauemminkin) ja tuo leirikeskus jolla on isot sisätilat ja hyvät nurmikot lentiskenttineen ja grillauspaikkoineen. Vaikka sitä tuleekin tintattua aivan sikana, niin älli ei koskaan porukalta lähde siinä määrin, etteikö tajuaisi pääasiassa pysytellä kuivalla maalla kun takapiha viettää järvelle.

Nykyään koneita tuodaan vain sen verran, että leirikeskuksen tiloihin saadaan tasaisesti musiikki jytämään. Järjestetään kunnon yhteisruokailut kun muutama jamppa on vuosien saatossa kokkeja itsestään tehneet, ja sattumoisin yksi teurastajana, joka sitten diilaa lihoista jaloimmat. Viina virtaa. Vammausta ja ihmettelyä. Nollausta ja yhdessäoloa. Hauskanpitoa ja läpi yön saunontaa.
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #28 : 01.12.2007 12:08 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili Ensikännit eh? Eipä ole kokemusta, eikä sen puoleen ole minkäänlaisia suunnitelmia kännejä vetää tulevaisuudessakaan.

Itsehän en siis juo alkoholia lainkaan, mutta raivoraitiskaan en ole. Ikää on tosin vasta 17 vuotta, joten sillä on osansa asiassa. Alkoholiahan saa varmasti, jos sitä vain haluaa, vaikkei kaupasta pystyisikään vielä itse ostamaan. Henkilökohtaisesti en vain näe alkoholia niin suurena ja ihmeellisenä asiana, että pyytäisin jotakuta sitä kaupasta hakemaan. Parin kuukauden päästä voin joka tapauksessa hakea sitä itsekin, jos siltä tuntuu. Toisaalta olen sen verran pihi tällaisten asioiden kanssa, että tuskin tulee silloinkaan paljoa osteltua.

Sitä en kyllä tajua miten se baariin meneminen tai enenkään perskänninen vetäminen 18-vuotsipäivänä muka "kuuluu asiaan". Omat syntypäiväni ovat torstaina, joten tuskin sinä päivänä mitään kummempia teen. Ehkäpä tuota voisi seuraavana päivänä käydä jonkun kaverin kanssa olusen käydä baarissa juomassa, jos sillä hetkellä siltä tuntuu, mutta siinä se. Löydän kyllä parempiakin rahan reikiä kuin alkoholi.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Suhtautumisesi alkoholiin « Vastaus #29 : 01.12.2007 12:21 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Ensikännit hommasin abiristeilyllä n. 2 vuotta sitten. Hommahan alkoi lähes heti laivaan päästyä ruokailun aikana, kun naamaan tuli vedettyä useampikin viinilasillinen, tämä ei tosin vielä pahemmin ehtinyt vaikuttaa. Tämän jälkeenhän sitä sitten ensin kierreltiin kavereiden kanssa laivaa, ennenkuin mentiin istuskelemaan baarin läheisyyteen. Siellä sitten alkoi rahan tuhlaaminen, joten juomia kyllä meni ihan useampi. Lopulta homma meni siihen, että moni kavereista sanoi minulle, että minun kannattaisi mennä nukkumaan, vaikka itsestä ei vielä silloin pahemmin väsyneeltä tuntunutkaan, mutta lopulta sitten päätin, että parempi mennä sänkyyn, kuin jäädä siihen muiden ihailtavaksi.
Hyttiin päästyä taisin parille kaverille, sanoa että potkivat minut ylös, kun (olikohan Apulanta...) keikka alkaa. Noh, kyllähän ne yritti hereille saada, mutta olo oli kyllä niin karmea, että ei voinut kuvitellakaan lähtevänsä minnekään. Sama tilanne oli sitten vielä aamullakin, päähän ei ihme ja kumma kyllä koskenut, mutta muuten ei kyllä olossa ollut kehumista.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines