Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3]
Tulostusversio
Aihe: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli  (Luettu 13797 kertaa)
Re: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #60 : 09.08.2013 10:00 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili No jos joku Venäjä tänne oikeasti hyökkäisi, niin tuskin siitä vastaanpanemisesta tulisi yhtään mitään millään armeijalla enään nykyään, mutta onhan tuo nykyinen systeemi edes hieman katu-uskottavampi kuin esitetyt vaihtoehdot.

Ruotsin uskottavuus on ihan täysin mennyt, kun eihän niillä ole enään edes tykistöä. Menivät tuhoamaan vanhan kaluston ennenkuin saivat uudet tilalle ja kappas, tuli vähän toimitusvaikeuksia...  :rollaus:
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #61 : 09.08.2013 10:20 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili

Kysyn myös, että osaatko ennustaa tulevaisuutta? (mielellään maailmanpoliittiselta sekä turvallisuuspoliittiselta kantilta, sanotaan vaikka kymmenen vuoden päähän)

En osaa, mutta se ei sitä tarkoita etteikö pakollinen asevelvollisuus olisi silti pelkkä vitsi.

Sama käyttää ne rahavarat järkevästi vapaaehtoiseen palkka-armeijaan pitämään sitä turvallisuusilluusiota yllä. Suomesta löytyy varmasti tarpeeksi tyyppejä siihen touhuun.
Niiden rahavarojen käyttö palkka-armeijaan olisi juurikin järjenvastaista. Ensinnäkin palkka-armeijaa varten puolustusmenoja pitäisi nostaa, ehkä jopa tuplata budjetti (koska ammattisotilaille maksetaan juurikin sitä palkkaa). Toiseksi mahdollisen konfliktin sattuessa alle 50 000 hengen palkka-armeija ei pystyisi puolustamaan kuin pääkaupunkiseutua, ja sitäkin valmisteltuna ehkä muutamia viikkoja. Totta on myös se, että nykyisen kokoisella vahvuudella ei aivan koko maata saada puolustettua, mutta suurinta osaa ja tärkeimpiä alueita ja infrastruktuuria. Riippuen harmaan vaiheen pituudesta (eli se aika ennen rähinän alkamista, jolloin toteutetaan liikennekannallepano ja valmistellaan puolustus) nykyisellä vahvuudella saataisiin Suomea puolustettua ainakin 3-6 kuukautta, ellei jopa pidempään. Riippuen huollon toimivuudesta, sekä Venäjän panostuksesta Suomen suuntaan. Tässä pitää tietää, että mahdollinen konflikti ei tulisi olemaan pelkästään Suomen ja Venäjän välinen, vaan osa suurempaa kokonaisuutta, jossa useat maailman valtiot sotisivat keskenään. Venäjä ei hyökkäisi Suomeen saadakseen täältä vettä ja metsää, vaan turvatakseen luoteisen suuntansa käyttämällä Suomen maaperää puskurina.

Puolustusvoimat on pelote Venäjälle; tarkoitus on tehdä mahdollisesta sodasta niin kallis, ettei hyökkääjälle ole mitään järkeä sitä aloittaa. PV on paradoksaalisesti olemassa siksi, ettei sitä koskaan tarvittaisi. Palkka-armeijalla, tai kokonaan ilman armeijaa, Suomi olisi pelkkä heittopussi tulevaisuuden maailmanpoliittisella areenalla. Suurvallat voisivat kävellä meistä yli miten lystäisivät, jos se olisi heille edullista.

Maailma täysin ilman sotaa olisi parempi paikka. Mutta uskottelu siitä, etteikö sota voisi enää _koskaan_ uhata Suomea on naiivia ja epärealistista.


Jos olisin sanonut sinulle vuonna -79, että Berliinin muuri kaatuu kymmenen vuoden päästä, tai että koko Neuvostoliitto romahtaa vuonna -91, olisitko uskonut?

En varmaan vuonna -79, mutta jos nykyään kysytään, niin ei tekisi tiukkaakaan uskoa. Mitä vain voi tapahtua ja hetkessä.
Niin, kuka tietää mihin Venäjän nykyinen politiikka johtaa kymmenen vuoden kuluessa. Demokratia ei ole ainakaan lisääntynyt viime vuosikymmenen aikana. Maailman nykyisistä jännitepesäkkeistä voi taas konflikti hyvinkin levitä maailmanlaajuiseksi. Huolestuttavimpina tällä hetkellä Israel/Syyria/Iran-akseli, sekä Pohjois- ja Etelä-Korean jännitteet.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #62 : 09.08.2013 13:00 »
Siegmeyer Jäsen Viestejä: 131 Basaaripisteet: 0 Profiili
Lainaus
Niin, kuka tietää mihin Venäjän nykyinen politiikka johtaa kymmenen vuoden kuluessa. Demokratia ei ole ainakaan lisääntynyt viime vuosikymmenen aikana. Maailman nykyisistä jännitepesäkkeistä voi taas konflikti hyvinkin levitä maailmanlaajuiseksi. Huolestuttavimpina tällä hetkellä Israel/Syyria/Iran-akseli, sekä Pohjois- ja Etelä-Korean jännitteet.
Ei tuosta Koreoiden kahnailusta tule koskaan mitään maailmansotaa syttymään, jos niin luulet. Lähi idän tilanne on taas huolestuttava, mutta eipä alueella käydyt lukuisat sodat ole ikinä maailmanlaajuisiksi levinneet. Euroopassa en näkis realistisena tulevaisuuden skenaariona mitään suursotaa, koska suurin osa euroopan maista kuuluu natoon, ja venäjän hyökkäys mihin tahansa natomaahan käynnistäisi usa:n ja venäjän välisen ydinsodan, tuskinpa venäläiset sitä haluaa.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #63 : 09.08.2013 23:43 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Aihe on hieman karannut alkuperäisestä, mutta mitäpä siitä. Lauta on nykyään melko hiljainen paikka, joten tuskinpa se nyt haittaa vaikka tässä hieman asevelvollisuudesta lätistään myös.

Asevelvollisuudesta sen verran, että jokaisella maalla on armeija, joko oma tai vieras. Loppupeleissä se 6kk ryynääminen ei paljoa vie elämästä pois ja hyötynä saamme pitää verrattain edullisesti itsenäisyyden, jota toki ollaan nyt EU:n myötä myymässä pilkkahintaan pois. Toki intissä on paljon turhaa ja sen koulutuksen voisi tuottaa paljon tehokkaammin.

Kansalaisaloite muuten rikkoi juuri 50k allekirjoittaneen rajan. Hiphei!
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #64 : 12.08.2013 00:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.hs.fi/kotimaa/Oikeusministeri+Henriksson+Kilpailukyky+heikkenisi+pakkoruotsin+poistosta/a1376184869968?ref=hs-top4-2

"Toteutuessaan tämä heikentäisi Suomen kilpailukykyä. Suomi on taloudellisissa vaikeuksissa ja tarvitsee kielitaitoisia ihmisiä. Tarvitsemme kouluihin enemmän kielten opetusta, emme vähemmän", Henriksson sanoo."


Huutonaurua. Ai että pakkoruotsi, jonka tuloksena suurinosa sitä opiskelleista ei sitä osaa muka lisäisi kilpailukykyä. Alkaa RKP:llä loppua perustelut pakkoruotsille, niin aletaan keksimään päästä kaikkea. Taloudellisissa vaikeuksissahan pitäisi leikata, eikä lisätä kulutusta. Pakkoruotsi onkin oiva leikkauskohde, niin saadaan valtion budjettia parempaan malliin.

"Henriksson ei usko, että pakon poisto parantaisi muiden kielten taitoa."

Hahahah, ai että jos ihmisellä on enemmän aikaa opiskella oikeasti hyödyllisiä kieliä, niin niiden taito ei parane. Fuck the logic.

Miksi muuten Maarienhaminassa ei ole pakkosuomea? Eikös Suomi ole kaksikielinen. Vai onko se vain kaksikielinen silloin kun se sopii bättrefolkille.

edit: hyviä kommentteja http://www.hs.fi/videot/Kirjailija+Raija+Oranen+Ruotsin+opiskelu+on+j%C3%A4rjet%C3%B6nt%C3%A4/v1305705532275


« Viimeksi muokattu: 12.08.2013 01:06 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines