Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Aihe: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli  (Luettu 13908 kertaa)
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #30 : 18.04.2009 13:35 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Pakkoruotsille ei mielestäni löydy mitään järkevää perustetta, kuten ei muillekkaan lukion pakollisille aineille. Ovathan ne yleissivistäviä, mutta jos niitä ei kerran tarvitse missään, miksi niitä opiskelisi? Itselleni ei tule olemaan mitään hyötyä esimerkiksi uskonnosta. Lukion kursseilla en oppinut mitään uutta tai kokenut muutenkaa valaistusta. Myös kirjoituksien systeemi tulisi muuttaa. Pakollisuus pois ja enemmän vapaaehtoisuutta.

E: Ja niin kirjoitin itse ruotsin ja pidän sitä edelleen helppona kielenä.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #31 : 24.04.2009 18:59 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Onneks itte kakskielisenä on aina päässyt helpolla. Ikinä lukenut yhteenkään kokeeseen ja aina napsahtanut kymppejä. Hajotkaa.  ;D
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #32 : 25.04.2009 10:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili Katsoiko kukaan aamulla ykkösen aamu-tv:tä? Itse en normaalisti tv:tä katso, mutta onneksi oli hieman nestehukkaa eilisistä juomingeista, joten nousin juomaan vettä ja samalla minuutilla tv:stä tuli keskustelu pakkoruotsista.

Oli kyllä parasta viihdettä pitkään aikaan. Suomenruotsalainen sälli teki itsestään ihan pellen. Inttämällä intti kokoajan jostain "tutkimuksesta" jonka mukaan 70% suomalaisista haluaisi säilyttää pakkoruotsin. Joku suomalaisuudenliiton(tms en muista mistä oli) vanhempi pappa siinä rauhallisesti yritti selostaa, että viimeiset 20-vuotta kyselyissä suomalaisten enemmistö on ollut pakkoruotsia vastaan. Tuli ihan Nina Mikkonen vs se järkevä tyyppi mieleen tuosta "keskustelusta". Loistavat argumentit tällä papalla ja ihan ihme höpinää tuolta puollustajalta.

Suosittelen katsomaan.
http://areena.yle.fi/toista?id=2155336

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #33 : 03.04.2011 09:20 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili http://www.iltalehti.fi/nettitv/?30690232
Tvåspråk! Samma folk!
Kaksikielinen maa, juupa juu.  :rollaus:
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #34 : 03.04.2011 15:38 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili No emmekö muka ole?


btw, Ruotsiksi et voi olla rasisti.

http://ryyti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/65372-ruotsiksi-ei-voi-olla-rasisti-se-on-kielipolitiikkaa

"Kun Svenska folksskolans vänner rf. vaatii Kaarinassa erillisen sisäänkäynnin ruotsinkielisille lapsille koulurakennuksessa raha-avustuksensa ehdoksi Kaarinan kunnalle kyse ei ole rasismista, vaan kielipolitiikasta.

Kun Turun nuorisotoimi vaatii,että Aurajoen nuorisotalossa ei saa puhua muuta kieltä kuin ruotsia kyse ei ole rasismista, vaan kielipolitiikasta.

Kun Porvoon lyseonpuiston koulu kieltää suomen kielen puhumisen koulun alueella myös välitunneilla kysymys ei ole rasismista,vaan kielipolitiikasta.

Kun Åbo Akademi pitää suomenkielistä lukioista kirjoittaneille omia erillisiä kielikokeita ei kysymys ole rasismista,vaan kielipolitiikasta.

Nimittäin vaikka pääsykoe on ruotsiksi ja pääsykoekirjat on ruotsiksi järjestetään suomenkielisistä lukioista valmistuneille ylioppilaille lisäksi erillinen ruotsin kielen koe. Sen vaikeusastetta säädellään suomenkielisten hakijoiden määrän perusteella, jotta suomenkielisten opiskelijoiden määrä pysyy "sopivana". Ei siis riitä,että olisit vaikka paras itse pääsykokeissa jos olet suomenkielisen lukion ylioppilas.

Suomenkielisistä lukioista kirjoittaneiden ei sallita myöskään pyrkiä englanninkielisessä pääsykokeessa. Voisihan joku livahtaa sitäkin kautta sisään. Muiden maiden kansalaisille se mahdollisuus on suotu.
Ei suomenkielisistä lukioista kirjoittaneille. "


« Viimeksi muokattu: 03.04.2011 16:14 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #35 : 23.08.2011 21:31 »
Pans91 F1 on parasta, lätkä tulee perässä! Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili ei millään pahalla suomenruotsalaisia kohtaan, mutta mielestäni Suomi on Suomi, eikä pitäisi olla kaksikielinen maa! Eihän Ruotsikaan virallisesti ole kaksikielinen maa, kuten Suomi.. Samaten myös pakkoruotsi pois kouluista! Tiedän etten ole ainut joka on tällä kannalla, vaan lähes enemmistö suomen kansasta on tätä mieltä!
''Sisu means big balls! It's like saying no matter how many times you fall down, you will keep getting up'' -Mikko Hirvonen
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #36 : 23.08.2011 21:41 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Todistin juuri suvereenin argumentoinnin multihuipentuman.




Spoileri (osoita katsoaksesi)
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #37 : 23.08.2011 22:22 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Eihän Ruotsissakaan puhuta suomea -argumentti on aina kyl paras.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #38 : 23.08.2011 22:27 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili
ei millään pahalla suomenruotsalaisia kohtaan, mutta mielestäni Suomi on Suomi, eikä pitäisi olla kaksikielinen maa! Eihän Ruotsikaan virallisesti ole kaksikielinen maa, kuten Suomi.. Samaten myös pakkoruotsi pois kouluista! Tiedän etten ole ainut joka on tällä kannalla, vaan lähes enemmistö suomen kansasta on tätä mieltä!
Äijä on selkeesti kelaillut näitä asioita.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #39 : 24.08.2011 19:55 »
Pans91 F1 on parasta, lätkä tulee perässä! Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili
ei millään pahalla suomenruotsalaisia kohtaan, mutta mielestäni Suomi on Suomi, eikä pitäisi olla kaksikielinen maa! Eihän Ruotsikaan virallisesti ole kaksikielinen maa, kuten Suomi.. Samaten myös pakkoruotsi pois kouluista! Tiedän etten ole ainut joka on tällä kannalla, vaan lähes enemmistö suomen kansasta on tätä mieltä!
Äijä on selkeesti kelaillut näitä asioita.
no kerrankin sai avautua :D
''Sisu means big balls! It's like saying no matter how many times you fall down, you will keep getting up'' -Mikko Hirvonen
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #40 : 27.06.2012 20:37 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kesätöitä ei tälle kesälle löytynyt, syynä tosin varmaankin oma saamattomuus enemmän kuin työpaikkojen puute. Ja se etten kyllä esim asiakaspalvelutöissä pystyisi olemaan... Töiden hakeminen tuntuu jostain syystä aina ihan helvetin hankalalta ja jotenkin tulee aina ylistressattua kaikkea työpaikkoihin liittyvää. Opiskelun saralla ei mene paljoa paremmin.

Peruskoulun jälkeen kävin vuoden ammattikoulua jossa ala oli mielenkiintoinen (cnc-koneistusta ja sen sellaista), mutta opetus täyttä kuraa. Nyt näyttää sitten siltä etten pääse lukiosta pois kun ruotsin kurssit ei mene läpi, syksyllä alkaa siis kolmas vuosi lukiota. Tuntuu helvetin vaikealta lukea tota ruotsia kun ei ole mitään pohjaa enkä ole tottunut pänttäämään ja opettelemaan ulkoa, kun ei yleensä ole ollut tarvetta. Hirveetä paskaa ja en tiedä mitä helvettiä teen jos nyt lukion päättötodistus jää saamatta, varsinkin kun hinku päästä opiskelemaan olisi kova. Jotain masennuksen kaltaista ja satunnaisia paniikkikohtauksiakin on ollut liikkeellä välillä, mutta tuntuu, että näiden suhteen pahin on jo takana . Jollain terapeutilla olisi ehkä kiva joskus käydä rupattelemassa, kun ei näistä jutuista oikein voi ystäville tai perheelle alkaa puhumaan.

Tää on muuten aika puhdasta offtopiccia mutten viitsi erikseen sinne opiskelutopikkiin kirjotella..


Pakkoruotsi on kyllä paskinta paskaa. Tunnen liian monta ihmistä joilla koko lukio on jäänyt vain tuosta kiinni ja sitten on lopetettu. Ota ihmeessä yksityistunteja tuota varten ja hoida se lukio hammastapurren läpi. Kouluterkkarilta vielä lähete psykiatrille, niin saa sen kuupan kans takaisin kuntoon.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #41 : 27.06.2012 20:45 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Muutama päivä sitten itsekin sain numeron viimeisestä ruotsinkurssista. Se on siinä niin sanotusti ja tuskinpa tarvitsee elämässä enää ikinä ruotsia sammaltaa. Tämä vaati puoli vuotta ruotsin "dumb dumb" ryhmässä istumista, kun muut luokkalaiset vietti vapaapäivää torstaisin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #42 : 28.06.2012 00:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili
Muutama päivä sitten itsekin sain numeron viimeisestä ruotsinkurssista. Se on siinä niin sanotusti ja tuskinpa tarvitsee elämässä enää ikinä ruotsia sammaltaa. Tämä vaati puoli vuotta ruotsin "dumb dumb" ryhmässä istumista, kun muut luokkalaiset vietti vapaapäivää torstaisin.

Itse olen lukenut pitkän ruotsin(vanhemmmat "pakotti") ala-asteella, yläasteella ja lukiossakin pari kurssia, sitten vaihdoin lyhyeen. Sain pari pistettä vajaa läpi AMK:n tasokokeesta ja vedin virkamiesruotsin "dumb dumb" ryhmässä läpi. Paskinta paskaa mitä suomen koulujärjestelmä tarjoaa. Olen ikuisesti katkera ja aion kyllä loppuelämäni puhua ja vaikuttaa pakkoruotsin poistamisen puolesta.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #43 : 28.06.2012 13:14 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Muutama päivä sitten itsekin sain numeron viimeisestä ruotsinkurssista. Se on siinä niin sanotusti ja tuskinpa tarvitsee elämässä enää ikinä ruotsia sammaltaa. Tämä vaati puoli vuotta ruotsin "dumb dumb" ryhmässä istumista, kun muut luokkalaiset vietti vapaapäivää torstaisin.

Itse olen lukenut pitkän ruotsin(vanhemmmat "pakotti") ala-asteella, yläasteella ja lukiossakin pari kurssia, sitten vaihdoin lyhyeen. Sain pari pistettä vajaa läpi AMK:n tasokokeesta ja vedin virkamiesruotsin "dumb dumb" ryhmässä läpi. Paskinta paskaa mitä suomen koulujärjestelmä tarjoaa. Olen ikuisesti katkera ja aion kyllä loppuelämäni puhua ja vaikuttaa pakkoruotsin poistamisen puolesta.  :)

Vieläkään ei oikein aukene, mikä juuri ruotsin opiskelun pakollisuudessa on niin ankeaa. Koulut jengillä nyt jää milloin mistäkin aineesta kiinni - kaikki kuitenkin on aina vähän eri asioissa hyviä ja eri asioissa heikompia - ja sekä yläasteen että lukion kurssitarjonnassa on paljon muutakin, johon tämä kuuluisa "ei tätä tarvi tosielämässä"-argumentti pätee. Mutta mikä tekee juuri ruotsinkielestä erikoistapauksen?

Ja zoukka, jos nyt on yhtään sanastoa vielä pään sisällä ja aiot muuttaa Helsingin seuduille, niin suosittelen mielummin näkemään sen pienen vaivan ja pitämään kielitaidosta kiinni - and god forbid, ehkä jopa kehittämään sitä entisestään - sillä näillä seuduilla ruotsista on ihan oikeasti hyötyä. Itsekin koitan tarttua jokaiseen tilanteeseen, jossa pääsee vähänkään harjoittamaan svenskaa, sillä onhan se pirusti kivempaa bamlata sitä alueella liikkuville (suomen)ruotsalaiselle. Lisäksi Tukholmassakin tulee vierailtua kohtalaisen usein.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #44 : 28.06.2012 14:10 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 938 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Eipä ole itselle ollut vielä mitään hyötyä Ruotsista pääkaupunkiseudulla. Töissäkin on pääkielenä englanti, vaikka monia ruotsinkielisiä tuleekin vastaan.

Se on kyllä outo fiilis kun kävelee Helsingin kaduilla ja ei kuule suomen kieltä ollenkaan. Ei siinä silti ruotsilla pärjätä.

E: Eihän kielitaidosta silti koskaan haittaa ole. Mielummin sitä olisi opiskellut jotain muuta kieltä kuin ruotsia
Play-Asia
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #45 : 04.03.2013 18:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili Taistelu vapaudesta on alkanut: http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi/
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #46 : 04.03.2013 21:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Nyt kun vedin vapaaehtoisen preppauskurssin päästäkseni läpi viimeisen pakollisen ruotsinkurssin, aloin oikeastaan jo ajattelemaan, että ei se pakkoruotsi niin paha asia ole.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #47 : 04.03.2013 21:32 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Taistelu vapaudesta on alkanut: http://ruotsivapaaehtoiseksi.fi/

Tulihan tuo allekirjoitettua. Kuten myös palvelusta löytyvät kaksi muuta ruotsista eroon pyrkivää aloitetta. Miksi näitäkin pitää tehdä muuten näin monta erilaista..?
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #48 : 04.03.2013 21:45 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Allekirjotin, vaikka tässä lukion vikana vuotena pahimmat antipatiat pakkoruotsia kohtaan hävisivätkin ja keskiarvo nousi neljästä seitsemään.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #49 : 05.03.2013 03:26 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nyt kun vedin vapaaehtoisen preppauskurssin päästäkseni läpi viimeisen pakollisen ruotsinkurssin, aloin oikeastaan jo ajattelemaan, että ei se pakkoruotsi niin paha asia ole.
Itsellä vähän samoja viboja. Liekkö tukholmasyndrooman syytä? Sama oli intissäkin, vihasin paikkaa, mutta lopulta tuli ikävä. Järkisyyt puoltaa tuon vapaaehtoisuuden puolesta niin paljon, että niiden perusteella pistin nimeni aloitteeseen.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #50 : 08.08.2013 23:44 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili

"Ruotsin kieli valinnaiseksi oppiaineeksi kaikilla kouluasteilla; Aloite on saanut kannatusilmoituksia yhteensä 48 286 kappaletta"

Eiköhän tuo tule täyteen. Odotan mitä eduskunta aikoo asialle tehdä. Luultavasti ei yhtään mitään, mutta onhan se promillen mahdollisuus, että saisivat väännettyä tuosta lain.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #51 : 09.08.2013 00:22 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Sinänsä ihan oikeita pointteja, tässä on vain se yksi ratkaiseva ero: Ruotsi on Suomen toinen virallinenkieli. Se on sitten eri keskustelu pitäisikö se status poistaa ruotsinkieleltä, mutta niin kauan kun ruotsinkielellä on kyseinen status, pakkoruotsi on täysin perusteltu. En ole millään tavalla pakkoruotsin kannattaja ja minun puolesta sen pakon voi hyvin tiputtaa pois, mutta ymmärrän hyvin miksi näin ei tehdä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #52 : 09.08.2013 07:26 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Suomen kaksi suurinta vitsin aihetta naurettavan verotuksen lisäksi: pakollinen ruotsi ja asevelvollisuus. Eipä kumpikaan juuri minua enää kosketa tässä vaiheessa, mutta saa nähdä milloin nuo naurettavuudet saadaan lopetettua. Kummassakaan ollut pitkiin aikoihin enää mitään järjen hiventäkään. 99% ruotsalaisista osaa paremmin englantia kuin sitä luonnostaan puhuvat, eivätkä ne ole mitään vajaita ranskalaisia, jotka eivät suostu puhumaan muuta kuin omaa äidinkieltään. Varmaan mikä tahansa toinen kieli olisi hyödyllisempi kuin ruotsi.

Ja kuinkahan monta miljardia armeijakin syö rahoja vuodesta toiseen. Niin huvittavaa ja lapsellista pelleilyä sekin koko touhu.  :lol:
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #53 : 09.08.2013 08:42 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ja kuinkahan monta miljardia armeijakin syö rahoja vuodesta toiseen. Niin huvittavaa ja lapsellista pelleilyä sekin koko touhu.  :lol:
Näin sanoo vain A: intissä olonsa turhaksi ja/tai epämukavaksi tuntenut, tai B: henkilö, joka ei ole tarpeeksi tutustunut maanpuolustuksellisiin asioihin.
Heitetään nyt semi vasta-argumenttina vaikka ensin, että Puolustusvoimien budjetti on vuodessa noin 2 miljardia euroa. Tällä ylläpidetään vahvuudeltaan noin 250-350 tuhannen hengen vahvuista reserviläisarmeijaa+varareservin kalusto päälle. Ruotsin puolustusvoimien vuosibudjetti on luokkaa 5+ miljardia euroa, ja tällä ylläpidetään vahvuudeltaan noin 50 000 päistä palkka-armeijaa.

Kysyn myös, että osaatko ennustaa tulevaisuutta? (mielellään maailmanpoliittiselta sekä turvallisuuspoliittiselta kantilta, sanotaan vaikka kymmenen vuoden päähän)
Jos olisin sanonut sinulle vuonna -79, että Berliinin muuri kaatuu kymmenen vuoden päästä, tai että koko Neuvostoliitto romahtaa vuonna -91, olisitko uskonut?

edit: Niin, ja langan aiheeseen liittyen vielä. Pakkoruotsi pitäisi todellakin vapaaehtoistaa, ja tuoda rinnalle vaihtoehdoiksi esimerkiksi espanja, ranska, saksa, venäjä, kiina. On esimerkiksi täysin järjetöntä, että itärajalla ei saa opettaa venäjää ruotsin sijaan, koska pakkoruotsin ylläpitäminen on RKP:n ykkösagenda.


« Viimeksi muokattu: 09.08.2013 08:49 kirjoittanut Tan »
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #54 : 09.08.2013 09:05 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili

Kysyn myös, että osaatko ennustaa tulevaisuutta? (mielellään maailmanpoliittiselta sekä turvallisuuspoliittiselta kantilta, sanotaan vaikka kymmenen vuoden päähän)


En osaa, mutta se ei sitä tarkoita etteikö pakollinen asevelvollisuus olisi silti pelkkä vitsi. Rapakuntoisia, täysin epämotivoituneita tyyppejä joutuu jonkun typerän lain takia tuhlaamaan kallisarvoisia kuukausia leikkimällä sotaa jossain pusikossa, aivan kuin ei muutenkin olisi siinä vaiheessa elämää tarpeeksi kiireitä ja stressiä opiskelujen ja töiden etsimisten kanssa. Siihen on syynsä miksi vuosi vuodelta yhä useampi jättää menemättä tai keskeyttää kokonaan. Eikä taatusti sen takia että siellä olisi liian rankkaa. Intin pelleilyt eivät ole tehneet enää pojista miehiä pitkiin aikoihin.

Sama käyttää ne rahavarat järkevästi vapaaehtoiseen palkka-armeijaan pitämään sitä turvallisuusilluusiota yllä. Suomesta löytyy varmasti tarpeeksi tyyppejä siihen touhuun. Uskomatonta että tälläkin hetkellä joku istuu vankilassa sen takia kun ei kiinnosta pelleillä jossain pusikossa.




Jos olisin sanonut sinulle vuonna -79, että Berliinin muuri kaatuu kymmenen vuoden päästä, tai että koko Neuvostoliitto romahtaa vuonna -91, olisitko uskonut?

En varmaan vuonna -79, mutta jos nykyään kysytään, niin ei tekisi tiukkaakaan uskoa. Mitä vain voi tapahtua ja hetkessä.
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #55 : 09.08.2013 09:42 »
Kraidi Jäsen Viestejä: 1 203 Basaaripisteet: 7 Profiili WWW Itse suoritan tälläkin hetkellä siviilipalvelusta jota olisi jäljellä enää vajaat pari kuukautta. Vapautuksen mahdollisuudesta (muutama fyysinen vaiva) vihjailtiin jo koulutusjaksolla pidetyssä terveydentarkastuksessa, mutta halusin silti suorittaa tämän. Armeijaan en halunnut siksi koska sotilaallisen toiminnan tukeminen ei oikein vastaa ajatusmaailmaani, vaikkei minulla muuten ole mitään Suomen puolustusvoimia vastaankaan. Vähän sama asia kuin päihteistä kokonaan pidättäytymiseni, en vain koe niiden olevan tarpeellinen osa elämääni.

Saatan kuulostaa jonkun mielestä vähän omituiselta. :lol:
Kuvasigut pois. t: reijo
tallennettu
Re: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #56 : 09.08.2013 09:47 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Intti on siitä jännä, että kaikkien siellä olevien mielestä se on enemmän tai vähemmän paskaa. Mutta kotiin kun pääsee ja mitä enemmän aikaa kuluu, niin kummasti sitä vaan lämmöllä ajattelee. Ei siellä aina niin kivaa ollut, mutta eipä sen välistä jättäminen käynyt mielessäkään. Sellainen kerran elämässä -kokemus se kuitenkin on..
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #57 : 09.08.2013 09:47 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Mistä saadaan Pihtiputaan ylä-asteelle opettajat sitä valinnaista espanjaa, ranskaa, venäjää, saksaa tai kiinaa varten?

MasterTK ei tainnut nyt ymmärtää että palkka-armeija on Suomeen kallis. Eikä niistä menetetyistä työkuukausista kannata stressata.
N
tallennettu
Re: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #58 : 09.08.2013 09:51 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Mistä saadaan Pihtiputaan ylä-asteelle opettajat sitä valinnaista espanjaa, ranskaa, venäjää, saksaa tai kiinaa varten?

Varmaan niistä työttömiksi jäävistä ruotsin opeista..   :rollaus:

MasterTK ei tainnut nyt ymmärtää että palkka-armeija on Suomeen kallis. Eikä niistä menetetyistä työkuukausista kannata stressata.

Meillä on myös vähän liian iso maa ja pieni väestö, että mikään palkka-armeija edes toimisi millään tasolla. Yritä siinä sitten puolustaa yli 1300km rajavyöhykettä jollain 50 000 ihmisellä. Not gonna happen..
tallennettu
Vs: Ruotsi, Suomen toinen virallinen kieli « Vastaus #59 : 09.08.2013 09:55 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
MasterTK ei tainnut nyt ymmärtää että palkka-armeija on Suomeen kallis.

On varmasti suhteessa paljonkin kalliimpaa lystiä, mutta meneepähän varat ainakin järkevämpään tarkoitukseen kuin kaikenlaisten lusmuilijoiden rahoittamiseen. Ainakin itse maksaisin hiukan vähemmän mukisematta veroja sellaiseen tarkoitukseen.


Meillä on myös vähän liian iso maa ja pieni väestö, että mikään palkka-armeija edes toimisi millään tasolla. Yritä siinä sitten puolustaa yli 1300km rajavyöhykettä jollain 50 000 ihmisellä. Not gonna happen..

No, en tiedä onko tämä tarpeeksi suuri maa, vaikka kaikki suomalaiset olisivat mukana palkka-armeijassa, jos oikeasti syttyisi joku iso sota. Olisipahan kuitenkin jotain yleisen turvallisuuden luontiin.
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines