Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7
Tulostusversio
Aihe: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt?  (Luettu 89977 kertaa)
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #120 : 13.12.2012 12:53 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Eikö lapsuusajan lihavuus/laihuus kans vaikuta loppuelämään melko paljon? Itse remusin joka ikinen päivä metsässä rakentamassa majoja, jahtaamassa elukoita tai sitten kaverien kanssa pyöräillen ja pallopelejä pelaten. Ei ihmekään, että rasvaprosentti oli olematon.

Näin olen ainakin minä käsittänyt.

Joka tapauksessa kroppa tavallaan "asettuu" johonkin tiettyy painoon, mitä se rupeaa pitämään normaalina. Esim. lihavilla ihmisillä kroppa tavallaan haluaa olla lihava. Jos laihduttaa, niin keho haluaisi pirun kovasti päästä takaisin lihavaksi ja ruokahalu on isompi ja sitä rataa tämän saavuttamiseksi. Kestää käsittääkseni vuosia, että hoikka kroppa löytää uuden set pointin eikä enään halua lihavaksi.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #121 : 13.12.2012 14:11 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sellaista geeniä ei ole muuten keksitty, mikä loisi tyhjästä energiaa, joten geenejä saa syyttää ihan turhaan.

Ei ole ei, mutta mikä tekee sen eron, miten läski tarttuu ihmisiin? Aineenvaihdunta? Mielenkiinnosta kysyn. Ihan omasta kaveripiiristä löytyy hyviä esimerkkejä. Pari kaveri elää viikonloput kaljalla ja roskaruoalla. Arkisin ollaan sitten niin väsyneitä, että kunnon ruokaa ei jakseta tehdä vaan se safka haetaan taas pizzeriasta. Työkään ei ole mitenkään fyysistä. Mullakin oli tuollainen elämänvaihe ja lihoin aivan perkeleesti, mutta nuo kaverit pysyvät hoikkina. Nyt kun läskit on omasta kropasta karistettu ja syön paljon paremmin, niin paino pysyy kurissa. Mutta vaatii se silti liikuntaa. Olin tuossa taas kuukauden urheilematta ja painoa tuli heti pari kiloa lisää. Vaikka vähensin hieman syömistäkin.

E: Heitin läskilöpinät tänne. Toivottavasti keskustelu ei taas kuole.  ;D

No nuo kaverit olivat kuin itsekin olin ennen, söin kaikkea roskaa ja dokasin. Pysyin tikkuna, koska tuo roska riitti juuri ja juuri tyydyttämään energiantarpeeni. Nykyään syön vain(yeah right) kotiruokaa, urheilen ja dokaan. Eli syön ja treenaan enemmän, mikä johtaa lihasmassan ja läskin määrän kasvuun = paino nousee.

Siihen lihotko vai laihdutko vaikuttaa lopulta vain yksi asia. Saatko enemmän energiaa kuin kulutat vai toisin päin. Ei mikään muu.

Toisilla ihmisillä on toki pienempi energian tarve ja heidän tulee siksi syödä vähemmän. Esim otetaan vaikka joku A 80kg heppu joka on pelkkää läskiä ja sitten B heppu joka painaa parikymmentä kiloa vähemmän, mutta kehossa on alle 20% rasvaa ja 80kg tyypin kehossa 60% rasvaa, niin voi olla että isomman tyypin energiankulutus olisi pienempi, koska hänellä ei ole mitään mikä sitä energiaa tarvitsisi.

Hard-gainereilla on ongelmana alussa vatsalaukun pienuus, kun on tottunut syömään pieniä määriä, niin ei vaan pysty yksinkertaisesti syömään kerralla paljoa. Itse intin alussa kykenin syömään aamupalalla vain sen mukin kaakaota ja ehkä yhden leivän. Loppuintistä söin aamupalalla lautasellisen puuroa, pari leipää, 0.5L maitoa ja kahvin. Söin joka päivä sodessa myös iltapalalla ison aterian(kebua tai pizzaa). Kova työn tuloksena 6kg lisää massaa, joka katosi heti kotiinpäästyä, kun ei enää ruokaa kannettu eteen ja samalla loppui se aamupalan syöntikin.

Isoilla ihmisillä ongelmana on taas jättiläismäinen vatsalaukku, nälän tunne tulee, vaikkei oikeasti olisikaan nälkä ja jatkuvasti käydään kaapilta lisää. Katsokaa nyt vaikka omia isiänne, taitaa kaikilla olla jättiläismäinen reppu siinä vatsan tilalla.

Flunssasta ja yleisestä laiskuudesta johtuen oon nyt ollut kuukauden melkein ilman salia ja paino on tipahtanut 3kg. Itsellä ainakin paino nousee aina treenatessa ja jos vain olen himassa, niin ruokahalu katoaa kokonaan. Nytkin kirjoitan tätä viestiä niin etten ole tänään syönyt vielä ainuttakaan murusta ruokaa, eikä ole vieläkään nälkä.


edit:

Vielä tuosta läskistä ja siitä artikkelista, kun kehui kuinka terve ja hyvässä kunnossa on. Lihavuudesta johtuvat sairaudet ovat usein piileviä, voi olla ihan hyvä fiilis ja sitten se sydänkohtaus pamahtaa kuin kirkkaalta taivaalta. Suomessakin kuolee vuosittain useita ihan "terveitä" 30v+ jätkiä sydänkohtaukseen, kun keho ei vaan enää kestä sitä välinpitämättömyyttä omasta elämästä.


« Viimeksi muokattu: 13.12.2012 16:01 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #122 : 13.12.2012 15:03 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Juurikin näin. Tuosta näläntunteesta vielä sen verran, että turhan usein ihmiset luulevat olevansa nälkäisiä vaikka tosiasiassa heillä on vain jano. Eli juokaa ihmiset vettä  :)
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #123 : 13.12.2012 16:20 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Ehdottomasti on tuurista kiinni, millainen aineenvaihdunta sinulla on. Sama määrä samaa ruokaa vaikuttaa eri tavalla eri ihmisiin. Kukkakeppien on helppo retostella syömänsä ruuan määrällä "kun kato mä reenaan, mikset sä?", kun toisen täytyy olla äärimmäisen tarkkana kaiken suuhunsa pistämän kanssa.


Sairastuin vajaa pari vuotta sitten kilpirauhasen liikatoimintaan, joka siis käytännössä tarkoitti aineenvaihdunnan räjähtämistä. Olin sairautta ennen mielestäni vähän turhan tuhdissa kunnossa 85 kiloisena, siksi olinkin iloinen kun paino tippui muutamassa kuukaudessa 70 kiloon vaikka söin miten paljon hampurilaisia. Sitten lääkitys kuntoon ja paino alkoi taas nousemaan. Kilpirauhaset leikattiin vuosi sitten pois ja sen johdosta pitää vetää loppuelämä pilleriä, että saan niiden kehittämää ainetta. Aluksi vain lääkitys ei ollut kohdallaan, ja yhteensä lihoin 70 kilosta 100 kiloon varmaan kolmessa kuukaudessa. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi tietenkin pitänyt olla pelkällä vedellä ja... vedellä tuossa vaiheessa, mutta kaikki tapahtui niin äkkiä.

Nyt lääkityksen pitäisi olla kohdallaan, mutta tuntuu tosi reilulta saada huntti rikki ihan vaan elämällä normaalisti kolme kuukautta. Nyt pudottaminen on työn takana, varsinkin alkuaikoina kun jalat ja muu kroppa kantoi 15 ylimääräistä kiloa jotka vain oli heitetty selkääni. Nyt kokeilenkin helppoa tietä ja jätin hiilarit vähemmälle. Lihaa, juustoa ja kasviksia viikolla mutta aina lauantaina kunnon hiilariporsastelupäivä, kuukaudessa tipahti silti 5 kiloa. Varmasti saan enemmän energiaa kuin kulutan, mutta hiilarittomuus vaan toimii vaikka en vedäkään ketoosiin asti.

Olin varmaan 25 vuotiaaksi asti sellainen, joka pystyi syömään ihan mitä vaan ja yhtään urheilematta ilman että se näkyy missään, mutta useimmille teistäkin se ikä tulee vielä vastaan ja hommasta tulee vaikeampaa. (EDIT: olen nyt siis kohta 31) Itsellä tuli vähän ylimääräisiä mutkia matkaan, mutta huomasi sen jo ennen sairauttakin, että sama vanha ruoka tekee eri asioita omalle kropalle. Joillakin tämä on taisteluna koko elämän ja jotkut vetävät koko elämänsä laihana tekemättä sen eteen yhtään työtä.


Kilpirauhaset myös vaikuttivat kivasti silmiini, ovat jo puolitoista vuotta näyttäneet turvonneilta, aivan kuin en olisi nukkunut ikinä. Vaikka fiilis on ihan hyvä. Tämä siis ihan vaan ilmoituksena niille, jotka ovat nähneet minut läskinä zombina tässä tänä vuonna, kaikelle on seltyksensä. ;)


« Viimeksi muokattu: 13.12.2012 17:57 kirjoittanut finngamer »
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #124 : 13.12.2012 16:35 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin. Ihmiset ovat erillaisia, mutta kaikkiin pätee se fakta, että plussakaloreilla kasvaa ja miinukaloreilla laihtuu. Osa joutuu syömään enemmän, osa vähemmän. Ei mene nallekarkit tasan.  :)

Jostain pelaajan pressikuvista kyllä huomasi hyvin, kuinka jätkä oli muuttunut ihan zombieksi, silloin pistin syyksi lapsen syntymän ja suuren työmäärän. Hyvä kumminkin, että sairaus on löydetty ja hoidossa!

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #125 : 13.12.2012 16:48 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Joo paska homma tuollainen, mutta hyvä jos on hoidossa.

Itsekin näin jonkun pressikuvan olisiko ollut viime (tai toissa) E3:silta, jossa jätkää ei meinannut tunnistaa. Näytit vähän krapulaiselta ja jonkun voimakkaan allergisen reaktion saaneelta. Taisin kyllä pistää jet lagin piikkiin silloin  ;)
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #126 : 13.12.2012 18:31 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Niin. Ihmiset ovat erillaisia, mutta kaikkiin pätee se fakta, että plussakaloreilla kasvaa ja miinukaloreilla laihtuu. Osa joutuu syömään enemmän, osa vähemmän.

Tuo varmasti pätee kaikkiin, mutta tosiaan kuten kirjoitin, hiilarit ovat kyllä poikkeus. Tässä neljän viikon 5kg laihdutuksen aikana olen tosiaan vetänyt viikonloppuisin mielin määrin sipsejä, ja tähän ajanjaksoon osuu myös itsenäisyyspäivän mässäily ja firman pikkujoulut. Eli lipsahduksia on piisannut, joten en usko että ollaan oltu lähelläkään ketoosia. Kaloreita sen sijaan on piisannut aivan entiseen malliin, terveisin lounaaksi tuplalihainen kebab (salaatilla, tietenkin) ja pari kertaa on tullut vedettyä myös tämä.

Jos katsoitte sen Totuus kuntoilusta -dokkarin tässä viikolla, niin olihan sielläkin se 20 sekunnin kuntoilupyrähdyksiin perustuva aineenvaihdunnan kohottaja. Kaikenlaisia tutkimuksia on toki olemassa suuntaan ja toiseen, mutta uskon ainakin itse, että ihmiskehossa piisaa salaisuuksia. Poikkeuksia sääntöihin, ja sääntöjä poikkeuksiin.

Jostain pelaajan pressikuvista kyllä huomasi hyvin, kuinka jätkä oli muuttunut ihan zombieksi, silloin pistin syyksi lapsen syntymän ja suuren työmäärän. Hyvä kumminkin, että sairaus on löydetty ja hoidossa!

Itsekin näin jonkun pressikuvan olisiko ollut viime (tai toissa) E3:silta, jossa jätkää ei meinannut tunnistaa. Näytit vähän krapulaiselta ja jonkun voimakkaan allergisen reaktion saaneelta. Taisin kyllä pistää jet lagin piikkiin silloin  ;)

Joo, viime vuoden E3:n aikoihin tuo alkoi, enkä sen jälkeen ole viitsinyt näyttää naamaani omissakaan YouTube-videoissa. Jos joskus menen Pelaajan videossa kameran eteen, puolet kommenteista koskee silmiäni, kohtalaisen ärsyttävää. Lapsen syntymää monet veikkailee, mutta erittäin sujuvasti siis on vanhemmuus mennyt, saan hyvin nukuttua. :) Niille, jotka ovat tarpeeksi epäkohteliaita huomauttamaan asiasta pääsee tosin edes selittämään asian oikean laidan, eli tavallaan pahempia ovat ne tutut, joiden kanssa ei tule otettua asiaa puheeksi.

Tämä silmien pullotus pitäisi tosin mennä ohi parissa, kolmessa vuodessa, sitä odotellessa. Se voisi myös olla pahempikin, eli pitää olla vaan tyytyväinen.
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #127 : 13.12.2012 18:41 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Niin. Ihmiset ovat erillaisia, mutta kaikkiin pätee se fakta, että plussakaloreilla kasvaa ja miinukaloreilla laihtuu. Osa joutuu syömään enemmän, osa vähemmän.

Tuo varmasti pätee kaikkiin, mutta tosiaan kuten kirjoitin, hiilarit ovat kyllä poikkeus. Tässä neljän viikon 5kg laihdutuksen aikana olen tosiaan vetänyt viikonloppuisin mielin määrin sipsejä, ja tähän ajanjaksoon osuu myös itsenäisyyspäivän mässäily ja firman pikkujoulut. Eli lipsahduksia on piisannut, joten en usko että ollaan oltu lähelläkään ketoosia. Kaloreita sen sijaan on piisannut aivan entiseen malliin, terveisin lounaaksi tuplalihainen kebab (salaatilla, tietenkin) ja pari kertaa on tullut vedettyä myös tämä.

Jos katsoitte sen Totuus kuntoilusta -dokkarin tässä viikolla, niin olihan sielläkin se 20 sekunnin kuntoilupyrähdyksiin perustuva aineenvaihdunnan kohottaja. Kaikenlaisia tutkimuksia on toki olemassa suuntaan ja toiseen, mutta uskon ainakin itse, että ihmiskehossa piisaa salaisuuksia. Poikkeuksia sääntöihin, ja sääntöjä poikkeuksiin.

Ketoosiin meneminen edellyttää päivässä alle 20g hiilarigramman saantia ja tuon pitää kestää useamman päivän. Ketoositilan tunnistaa kyllä hyvin nopeasti siitä, että hengitys haisee asetonilta – vaimo olisi varmaan huomauttanut  ;)

Tosiaan tuo calories in, calories out on se perusrunko, johon kaikki rakentuu mutta aina se ei ole ihan niin yksinkertaista kuten on huomattu.
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #128 : 14.12.2012 00:32 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Sen lisäksi, että kropat toimivat joskus vähän eri tavoin, on myös hyvä muistaa, että mielet ja mieltymykset ovat eri ihmisillä täysin erilaisia. Yksi on psyykeeltään vahvempi kuin toinen, ja kaikki ovat heikkoja jotenkin.

Mulla ei roskaruokaa juurikaan tee mieli, vaan mieluummin syön arjessa kevyesti ja terveellisesti kotisapuskaa. Ja jos joutuu kiireisempänä päivänä safkaamaan ulkona, valitsen silloinkin lähes aina salaatin tai muuta freesiä. Poikkeuksena toki baari-illat ja sillointällöiset herkuttelut. Oma akilleen kantapää löytyy kuitenkin noista pahuksen makunystyröistä: mitä makeampi, sitä parempi. Eritoten suklaan kanssa saa oikeasti painia, ettei palkitse itseään patukalla ihan jokaisen nappiin menneen päivän jälkeen. Himo ei edes katoa, vaikka olisi pidempään ilman, vaan ainoastaan sulostuttaa sitä hetkeä, kun taas pitkästä aikaa pääsee herkuttelemaan. Onneksi määrien ei tarvitse olla isoja, ja helpommin saakin viikkonsa menemään terveissä merkeissä sillä, että kiskaisee sunnuntaina överit ällöttämään pariksi päiväksi.

Omalla kohdalla ongelma ei onneksi ole vakava, sillä vaikka en ole bodarikunnossa, niin liikuntaa riittää siinä määrin, ettei paino myöskään ala karkailla ja muutenkin kunto on ihan jees. Besides, suurin osa viikoista menee pikkuskarppauksella about (painotan sanaa about) niin, että viikolla ei ja viikonloppuna joo. Lisäksi silloin tällöin olen ottanut pidempiä herkuttomia kausia, viimeksi keväällä olin kuukauden nollatoleranssilla. Silti tiedän, että kannattaisi tuota makeansyöntiä varmasti vähentää. Jos ei kropan, niin purukaluston vuoksi. Ja välillä vituttaa ihan oikeasti oma heikkous, kun juna on myöhässä ja odotus on nyt vaan pakko täyttää Tuplalla. Mutta minkäs teet, kun tällainen pää on jaettu. Joskus on voimaa, toisinaan ei, parhaani teen.

Ymmärrän siis hyvin, miten joidenkin on helppo pettää itseään ja jatkaa reilulla syömislinjalla. Varsinkin jos on jo tuhdissa kunnossa, koska silloin se liikunta on hyvin pitkään helvettiä ennen kuin alkaa helpottaa ja, kuten puhuttua, ne näläntunteet tasoa Richter.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #129 : 16.12.2012 15:51 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Lihavuus tappaa nälkää enemmän

"Liikalihavuus tappaa maailmanlaajuisesti jo kolme kertaa aliravitsemusta enemmän, kertoo lääketieteen julkaisu The Lancet uunituoreessa numerossaan."
-HS

Siis ei helvetti. Aika sairasta, että osa ihmisistä kuolee nälkään ja mutta kolme kertaa suurempi porukka vetää ahneuksissaan niin paljon safkaa naamaan, että kuolee ennenaikaisesti.

Suomessakin suurinosa ihmisistä on jo ylipainoisia. Tuon graafin mukaan melkein 60% ja 20% kaikista, eli joka viides on jo sairaalloisen ylipainoinen. Itse muistan, lapsena meidän luokalla oli yksi punkero ja siitäkin tuli ihan normaalipainoinen, kunhan venähti 20cm yhtenä kesänä. Nykylapsista tuntuu olevan varmaan kolmas jo pikku sumopainijoita. No mitä aikuiset edellä, sitä lapset perässä. Ei lapsi ole vastuullinen siihen mitä syö.





« Viimeksi muokattu: 16.12.2012 16:01 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #130 : 16.12.2012 16:00 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Ei lapsi ole vastuullinen siihen mitä syö.

Word. Ei siinä paljon syyllistäminen auta, jos mamma kotona tunkee mars patukoita naamaan. Enemmänkin vain aiheuttaa sekaannusta ja ahdistusta lapselle.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #131 : 08.03.2013 21:25 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Hajoilen sille, miten paljon halvempaa ruoka (erityisesti liha) on Jenkeissä kuin Suomessa. Asia oli toki tiedossa, mutta keskustelin tuossa juuri yhden jenkin kanssa ja kuulemma 4,5kg kanan rintaa maksaa siellä sellaiset 15€. Täällä about 50€ samasta määrästä  :rollaus:
tallennettu
Vs: Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #132 : 08.03.2013 21:57 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Hajoilen sille, miten paljon halvempaa ruoka (erityisesti liha) on Jenkeissä kuin Suomessa. Asia oli toki tiedossa, mutta keskustelin tuossa juuri yhden jenkin kanssa ja kuulemma 4,5kg kanan rintaa maksaa siellä sellaiset 15€. Täällä about 50€ samasta määrästä  :rollaus:

No juu, mutta mieti millaista tehotuotantoa se siellä on. Ei varmaan ole vapaita onnellisia kanoja(TM) jenkkilässä. Itse ostan aina kananmunatkin vain kanaloista joissa tiput saa chillata vapaasti.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #133 : 08.03.2013 22:09 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili
Hajoilen sille, miten paljon halvempaa ruoka (erityisesti liha) on Jenkeissä kuin Suomessa. Asia oli toki tiedossa, mutta keskustelin tuossa juuri yhden jenkin kanssa ja kuulemma 4,5kg kanan rintaa maksaa siellä sellaiset 15€. Täällä about 50€ samasta määrästä  :rollaus:

No juu, mutta mieti millaista tehotuotantoa se siellä on. Ei varmaan ole vapaita onnellisia kanoja(TM) jenkkilässä. Itse ostan aina kananmunatkin vain kanaloista joissa tiput saa chillata vapaasti.
Jep, Yhdyssvalloissa myös syötetään geenimanipuloitua "ruokaa" näille tipuille. Näin myös varmistetaan tehotuotanto sekä se, että on varaa vielä heittää pois kaikki myymätön liha jne.
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #134 : 08.03.2013 22:39 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Jenkkien netflixxissä ois pari dokkaria heidän (ja varmaan Euroopan myös) ruoantuotannosta. En oo kehdannut vielä katsoa, koska sen jälkeen ei voi enää syödä 80% kaupan tuotteista.
Play-Asia
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #135 : 08.03.2013 23:20 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Eipä se tuotanto Suomessakaan mitään iloista touhua eläinten kannalta ole. Tilakoot korkeintaan vähän eri luokkaa, mutta samalla tavalla ne "kärsii" täälläkin. Suomessa ollaan vielä onnistuttu pitämään yllä tuota pientilan imagoa maatalouden osalta, mutta aikamoista tehotuotantoa se täälläkin on.

Jenkeissä liha on halpaa, koska rehu on halpaa koska valtio tukee niin rankalla kädellä.


« Viimeksi muokattu: 08.03.2013 23:35 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #136 : 09.03.2013 00:19 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili
Eipä se tuotanto Suomessakaan mitään iloista touhua eläinten kannalta ole. Tilakoot korkeintaan vähän eri luokkaa, mutta samalla tavalla ne "kärsii" täälläkin. Suomessa ollaan vielä onnistuttu pitämään yllä tuota pientilan imagoa maatalouden osalta, mutta aikamoista tehotuotantoa se täälläkin on.

Jenkeissä liha on halpaa, koska rehu on halpaa koska valtio tukee niin rankalla kädellä.
On se tuotantovauhtikin hiukan eri luokkaa kuin suomessa, joku broilerikin saadaan teuraskokoon puolet nopeammin kuin mitä suomessa menee. Kyllä tuota maataloutta Suomessakin aika hyvin tuetaan, vaikkakin leijonanosa menee juurikin näille suurille toimijoille missä toimintaa ei mihinkään pientilaan voi verrata. Suurin syy miksi ruoka on halpaa rapakon takana on juuri tuo tuotanto ja vallitsevat markkinat. Pellot ja plantaasit ovat todella suuria eikä vuodeajoista tarvitse välittää, sekä tuo geenimuunneltu tuotanto on viety siellä äärimmilleen. Kyllähän Suomessakin käytetään jo geenimuunneltua rehua lihan kasvattamiseen ainakin HK:n ja Atrian toimesta sekä varmasti monet muutkin.
tallennettu
Vs: Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #137 : 09.03.2013 03:54 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Eipä se tuotanto Suomessakaan mitään iloista touhua eläinten kannalta ole. Tilakoot korkeintaan vähän eri luokkaa, mutta samalla tavalla ne "kärsii" täälläkin. Suomessa ollaan vielä onnistuttu pitämään yllä tuota pientilan imagoa maatalouden osalta, mutta aikamoista tehotuotantoa se täälläkin on.

Jenkeissä liha on halpaa, koska rehu on halpaa koska valtio tukee niin rankalla kädellä.
Teuraseläinten puolesta ainakin itse toivon etteivät suomalaiset lihantuottajat ja teurastamot ala koskaan tuottaa halal ja kosher-kriteerit täyttävää lihaa. Islamin Halal-säännöstön mukaanhan eläin teurastetaan oikeaoppisesti viiltämällä kurkku auki samalla lausuen "Allahu akbar" ja valuttamalla kaikki veri eläimestä ulos. Juutalaisten kosher-teurastus on periaatteeltaan samanlainen toimenpide. Pää jää siis selkärangasta kiinni loppuun ruhoon ja eläin on koko operaation ajan elossa ja tajuissaan/shokissa kunnes kuolee verenhukkaan. Eli käytännössä kidutuskuolema.

En suosittele videota herkästi järkyttyville.


Kiinnostaisi kyllä tietää millaista lihantuotanto on Suomessa eläinten hyvinvoinnin suhteen pahimmillaan ja parhaimmillaan.


« Viimeksi muokattu: 09.03.2013 04:05 kirjoittanut Tan »
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #138 : 09.03.2013 11:52 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Kyllähän ne Suomessakin käyttää käsittääkseni ihan yleisesti sellaisia "kanaharvestereita" broilereiden keräämiseen kasvattamosta. Kuulemma vie saappaan jalasta, muttei riko ilmapalloa:




Suomalaisesta ruoantuotannosta tuli tuossa joku aika sitten ihan hyvä dokkari TV:stä, jossa juuri puhuttiin siitä miten ollaan onnistuttu säilyttämään suomalaisesta maataloudesta sellainen pienen tilan idyllinen imago vaikka oikeasti rakennemuutoksen seurauksena tilat ovat isompia kuin koskaan ennen.

Kananmunista sen verran, että virikekanalat ovat käsittääkseni jonkin sortin vitsi eivätkä ole parantaneet kanojen oloja piirun vertaa. Pitäisi olla virikkeitä ja jotain kuopsutettavaa, mutta tosiasiassa näin ei ole. Mielellään sitä ostaisi ns. parempia munia, mutta laskin tuossa juuri viikko pari sitten että nykyisellä munien kulutuksella säästän noin 450€ vuodessa, jos ostan halvinta (syön aika paljon munia). Joten se siitä sitten.. Ehkä sitä joskus ostaa pari omaa kanaa, jos asuu omakotitalossa missä on iso piha.
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #139 : 16.03.2013 15:55 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili

Tuli taas syvennyttyä lemppariaiheeseeni ja luettua Gary Taubesin "Why we get fat and what to do about it". Huikean kiinnostava kirja kyllä. Voipi suositella, jos aihepiiri yhtään kiinnostaa syystä tai toisesta.
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #140 : 21.03.2013 17:34 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Aiheeseen hieman liittyen, alkaa näköjään meidän kampuksella ruokapiiritoiminta. Tiedotteen mukaan lähialueen tiloilta tulee toimitukset ja ainakin kananmunia, juureksia ja leipää. Ehkä jotain muutakin. Kysyin tietysti että tuleeko myös lihaa  ;D. Piiriin kuuluminen maksaa vaivaiset 5€/vuosi ja elintarvikkeet itsekin varmaan aika paljon edullisempia kun kauppa ei ota omaa (suurta) osaansa. Erittäin hieno homma, että järjestevät tälläistä.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #141 : 24.09.2013 16:14 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Tässä vaiheessa haluaisin muistuttaa huomisesta Docventures-spektaakkelista, jossa aiheena tällä kertaa paljon pyöritelty, rasvassa paistettu ja homogenoitu aihe, RUOKA. Illan dokkarina Food Inc., joten eikhän tarjolla ole roppakaupalla raakaa todellisuutta, muunneltuja totuuksia ja uponneita unelmia utopiasta.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #142 : 17.12.2013 17:16 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Muistavatko muut palstalaiset huolehtia D-viittamiinin saamisesta? Viittamiini suositellaan ottamaan kerran päivässä ja ainakin jos olen sen itse edellisenä päivänä unohtanut, niin aamulla viittamiinin nauttiminen varmasti jo houkutteleekin.  Esimerkiksi kala on hyvä tapa saada D-viittamiinia.

Itse en käytä ravintolisiä. Juon kuitenkin plus-maitoa vähintään litran päivässä, josta jo itsessään tulee aika paljon D:tä. Tähän päälle tietenkin monipuolinen ruokavalio.

Eipä tosin D-vitamiini taida olla ihan niin kova ihmeaine, kuin jotkut kuvittelevat. Puutos on pahasta, mutta ylikäyttökään ei kannata.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #143 : 17.12.2013 19:01 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Maidosta ei saa lähellekään tarpeeksi D-vitamiinia, kuten ei muutenkaan ruoasta. Suomessa käytännössä jokaisen kannattaisi ottaa D:tä lisänä. Kesällä keskipäivällä muutamana kuukautena sitä saa tarpeeksi auringosta, muuten ei.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #144 : 17.12.2013 19:22 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 159 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse olen melkein vuoden popsinut 125 mikrogramman D-vitamiini tabuja yhden päivässä ja pakko sanoa etten ole huomannut missään mitään eroa. Toiset hehkuttaa, että on paljon pirteämpi olo eikä sairastele enää ollenkaan ja vaikka mitä.
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #145 : 17.12.2013 19:27 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Suosittelen tsekkauttamaan munuais- ja kalsiumarvot kertaalleen jos syöt vuoden ympäri 125ug/vrk, varsinkin jos tulee syötyä Buranaa tai muita tulehduskipulääkkeitä.
N
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #146 : 17.12.2013 20:57 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Maidosta ei saa lähellekään tarpeeksi D-vitamiinia, kuten ei muutenkaan ruoasta. Suomessa käytännössä jokaisen kannattaisi ottaa D:tä lisänä. Kesällä keskipäivällä muutamana kuukautena sitä saa tarpeeksi auringosta, muuten ei.

Mun mielestä monipuolisella ja varsinkin paljon maitotuotteita sisältävällä ruokavaliolla saa talvellakin tarpeeksi D-vitamiinia.  Mä kuitenkin kuuntelen kehoani ja menen sen mukaan.

Mielenkiintoista näyttää olevan myös se, että ihmiset reagoivat vitamiinilisään hyvinkin yksilöllisesti, joten jälleen jos jokin asia toimiikin yhdellä, se ei välttämättä ole niin toisella.

http://yle.fi/uutiset/tutkimus_vain_osa_hyotyy_d-vitamiinilisien_syomisesta/6774535
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #147 : 19.12.2013 14:47 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Suosittelen tsekkauttamaan munuais- ja kalsiumarvot kertaalleen jos syöt vuoden ympäri 125ug/vrk, varsinkin jos tulee syötyä Buranaa tai muita tulehduskipulääkkeitä.

Minkälaisia määriä suosittelisit D-vitamiinia vetämään talviaikaan? Entä kesällä?
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #148 : 20.12.2013 10:19 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Eikös Suomi laahaa noissa ihan hemmetisti muuta maailmaa jäljessä, miten meillä muka juuri olisi ne fiksuimmat tiedemiehet ja lääkärit jotka tietäisivät mikä on ihmiselle hyväksi, luulisi että suuremmilla valtioilla olisi enemmän aikaa ja rahaa panostaa tähänkin tutkimukseen. Esimerkiksi Canadassa joka on ilmastoltaan täysin Suomen kaltainen D-vitamiinin saantisuositukset ovat valtavasti suuremmat, kuin mitä Suomessa.

"The new guidelines recommend daily supplements of 400 to 1000 IU for adults under age 50 without osteoporosis or conditions affecting vitamin D absorption. For adults over 50, supplements of between 800 and 2000 IU are recommended.
“A daily supplement of 25 mcg (800 IU) should now be regarded as a minimum dose for adults with osteoporosis,” writes Hanley with co-authors. “Canadians can safely take daily vitamin D supplements up to the current definition of tolerable upper intake level (50 mcg [2000 IU]), but doses above that require medical supervision.”"

Itse en ole enää aikoihin noita syönyt, lähinnä sen takia etten kokenut niillä olevan loppupeleissä mitään vaikutusta mihinkään, vaikka aluksi vissiin placebovaikutuksena tuntui vähän virkeämmältä. Kyllä sen silti huomaa fiiliksessä, kun makoilee pari viikkoa auringossa. En sitten tiedä johtuuko se valosta vai D-vitamiinista, luultavasti valosta.


2000IU = 50ug


« Viimeksi muokattu: 20.12.2013 10:25 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Ravintokeskustelu - oletko sitä mitä syöt? « Vastaus #149 : 20.12.2013 10:25 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
En sitten tiedä johtuuko se valosta vai D-vitamiinista, luultavasti valosta.

Valkee korvavalokuulokkeet. OVH 199€
Play-Asia
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines