Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4
Tulostusversio
Aihe: PTA - Pelaajalauta Travel Agency  (Luettu 82117 kertaa)
PTA - Pelaajalauta Travel Agency « : 04.08.2007 18:41 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Reilu kahden kuukauden putkeni mielisairaalassa päättyi tänä aamuna. Tässä seuraavassa lauseessa lienee paras muistuttaa, että kyseessä olivat siis kesätyöt. Nyt on kolme viikkoa lomaa ennen luentojen alkua, ja mikä olisikaan parempi tapa viettää lomaa kuin lähteä ulkomaille?

Suuntaan ensi viikoksi Englantiin. Tarkoituksena olisi viipyä lentopäivät lontoossa, kaksi päivää Cambridgessa ja yksi Newmarketin hevostalousalueella. Englannissa olen käynyt kahdesti aikaisemmin, ja silloin on tullut oltua lähes ainoastaan Lontoossa, joten nyt olisi vaihtelun vuoksi kohteena pääkaupungin ulkopuolinen alue, vaikka olenkin viihtynyt Lontoossa oikein hyvin. Lennot laskeutuvat tarkoituksella Stanstediin eivätkä Heathrowille. Syynä on se, että vaikka en mahdollista terrori-iskua pelkääkään lainkaan niin en haluaisi joutua jonottamaan fasistimaisissa turvallisuustarkastuksissa ikuisuuksia, ja nämä ovat Heathrowilla ihan arkipäivää.

Ruoka
Itse olen aika vakaasti sitä mieltä että maassa ollaan maan tavalla. Tuntuu typerältä matkustaa toiselle puolelle maapalloa syömään spaghetti bolognesea, makkaraperunoita tai kinkkupizzaa. Ihan kaikkea eteen kannettavaa mad cook -kamaa en silti suostu enkä suosittele syömään, sillä ainakin Bangkokissa oli osalla katukauppiaista niin mielenkiintoinen käsitys hygieniasta että en terveydenhuollon rautaisena ammattilaisena kyennyt ostamaan niistä juuri mitään.

Mitä englantiin tulee niin ravinnon puolesta näyttää aika huonolta; englantilaiseen keittiön herkkuja ovat ainoastaan MAHTAVA bacon&eggs -aamiainen ja fish&chips lounas. Kidney pie ei paljoa kiinnosta ja muuten ainakin Lontoon herkut tuntuvat perustuvat maahan muuttaneiden etnisten ryhmien ravintoloihin (intialainen ja kiinalainen ruoka.)

Lennot
Lentokoneella on mukava matkustaa. Jotkut kärsivät lentopelosta sen takia, koska illuusio siitä että henki on omissa käsissä rikkoutuu. Itseäni lentokoneet hieman ahdistavat sen takia että olen valtavan kokoinen ihminen ja economy class on usein matkustajatiloiltaan suunniteltu korealaisille nyrkin kokoisille rääpäleille. Lyhyillä lennoilla tämä ei haittaa, mutta pitkillä on aivan pakko jaloitella veritulppariskin karkoittamiseksi. Samalla voi sitten tsekkailla mahdollisuuksia kymppikerhoon pääsemisestä. Sitten kun viattomat veronmaksajat rahoittavat konferenssimatkani niin aion tietysti istua joka kerta bisnesluokassa, se on vissi. Kyllä mulle lentokoneruokakin kelpaa oikein hyvin vaikka sitä usein kritisoidaan. Lentokonneessa näytettävät elokuvat ovat sitten usein  aikamoista skeidaa. Tämä johtuu varmaan siitä että elokuvan seuraaminen lentokoneessa on hieman hankalaa ja Mementosta jäisi helposti ulalle. Tietysti myös kaikki lentokoneisiin liittyvät toimintaelokuvat lienevät esityskiellossa.

Haluan vielä lopuksi tähdentää että keskustelun tarkoituksena ei ole brassailla junteille joiden käsitys matkustamisesta on Tukholman risteily tai markan känni Tallinnassa luettelemalla missä maassa kukin on saatunut käymään, vaan keskustella ja antaa vinkkejä matkustamisesta, kohteista ja muista vähemmän maallisista asioista.

N
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #1 : 05.08.2007 15:57 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Suosittelen kaikkia suuntaamaan nyt kesän viimeisten päivien kunniaksi Suomen uljaaseen Kajaaniin, ja majoittumaan Kainuun Prikaatin lomakeskukseen. Kaikki mitä tarvitset, heti kättesi ulottuvilla:

- Kajaanissa on vuosisadan kostein kesä meneillään, ja virkistävää sadetta saadaan joka päivä ja joka yö, usein jopa auringonpaisteen kera, joten Kajaani todella tarjoaa jokaiselle jotain.

- Koe kulttuurijäännöksiä Prikaatin alkukantaisten tapojen parissa. Siivousta 2-3 kertaa päivässä, ovet avoinna 90:n asteen kulmassa, taskut kiinni, kaulukset kuntoon, kättä lippaan ja vasemmalla portaisiin. Riko arkesi ainutlaatuisella tavalla!

- Liikuntamahdollisuudet ovat rajattomat. Prikaati tarjoaa käyttöösi maksutta kilokaupalla varusteita, jotka voit pukea päällesi ja lähteä Kajaanin sateisiin metsiin virkistävälle kävelylle. Kuntosi kohoaa takuulla, ja olosi on hyvä.

- Tuvista löytyy kaikki majoittumiseen tarvittava: sänky ja kaappi tavaroillesi, sekä pöytä jolla ei saa istua. Televisio ei kuulu varustukseen, mutta sitä voi käydä katsomassa erillisessä TV-tuvassa, öisin. Katselurauha on siis taattu, ja ei näin viihtyisässä kohteessa olisi kuitenkaan malttanut nukkua.

- Ruokatarjonta on ensiluokkaista. Näkkileipää niin paljon kuin jaksat sydä, monipuolisia pääruokia ja ilmastoon sopivasti vetistä salaattia. Leiriolososuhteissa voit kokea loppuviikon erikoisuuden, everybody-sopan, joka kokoaa viikon parhaat kulinaristiset nautinnot yhdeksi riemuisaksi kokemukseksi. Eikä siinä vielä kaikki! Erikoislahjana juuri Sinulle, Prikaati tarjoaa kaupanpäälle aamupuuron muodossa koko päivän tarpeiksi JARRUA!


Varaa siis oma paikkasi hetimiten. Pidempää lomaa kaipaaville on tarjolla hulppea 362 päivän lomapaketti, kiireisemmät taas voivat viettää Prikaatilla vain 180 päivää. Erikoispyynnöstä myös 270 päivän paketit ovat mahdollisia.

Tule ja rakastu, Kajaanin kostea syleily odottaa!
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #2 : 13.08.2007 00:08 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Matkustin muuten ensimmäistä kertaa Ryanairilla. Tamperelaisena oli tietysti miellyttävää lähteä Pirkkalasta Helsinki-Vantaan sijaan. Lennosta puuttui kyllä glamour karmeiden väristen istuinten ja hätäisten lentoemäntien ansiosta. Vessa oli niin helvetin pieni etten kyllä yrittäisi siellä pääsyä kymppikerhoon. Täytyy kuitenkin sanoa että lento Stanstediin 2h 30 min meni kuitenkin todella leppoisasti. Mikäs siinä kun on noin lyhyt lento, muutama olut sek pari-kolme pussia konjakkia, it's all good. Safka oli kallista ja laadutonta, mutta en mä sinne syömään mennytkään.

Olin viimeksi lentänyt kolme vuotta sitten, ja turvatarkastukset vähän ihmetyttivät. Ei multa ikinä aikaisemmin ole otettu vyötä läpivalaisuun. Stanstedin puolella myös kengät piti laittaa läpivalaisuun. Olihan se mukava huomata ettei mun reebokeissani ollut mitään yllättäviä valtion mikroimplantteja.
N
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #3 : 19.03.2008 22:04 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Pääsiäislomani alkoi tänään. Juhlistan tapahtumaa lähtemällä ensi tiistaina neljäksi päiväksi Prahaan. Tshekissä en ole aiemmin ollutkaan. Kieltä en puhu sanaakaan, mutta eiköhän noin suuressa kaupungissa pärjää englannilla ja saksallakin. Ohjelmaa en ole vielä juuri suunnitellut, mutta ainakin oluttupia aion kiertää ja kyllä niitä kuuluisia liharuokiakin täytyy kokeilla. Kuulemani mukaan myös hyviä jazzklubeja olisi tarjolla.

Lento lähtee tällä kertaa Helsinki-Vantaalta, sieltä en olekaan lentänyt sitten tammikuun 2003.
N
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #4 : 19.03.2008 22:07 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Huomenna Tokioon.
Play-Asia
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #5 : 19.03.2008 23:19 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili Ensi viikolla Tokioon.
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #6 : 20.03.2008 00:36 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Sunnuntaina Tokioon.

Hei oikeesti, voisiko joku pliis myös jäädä Suomeenkin?
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #7 : 20.03.2008 00:50 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Sunnuntaina Tokioon.

Hei oikeesti, voisiko joku pliis myös jäädä Suomeenkin?

Mä en o menossa mihinkään vaikka kuinka haluisin ...  :rollaus:
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #8 : 20.03.2008 09:51 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili
Sunnuntaina Tokioon.

Hei oikeesti, voisiko joku pliis myös jäädä Suomeenkin?

Heh, Tokiossa on nyt jotain imua.  :rollaus: Ittellä tosin vain reilun kuukauden loma jonka aikana kiertelen saarta päästä päähän ja hippasen myös Okinawaa. Ilmeisesti Tuulisti ja Rocky menette pidemmäksi aikaa?

Lainaus käyttäjältä: Melfice
Matkustin muuten ensimmäistä kertaa Ryanairilla.
Hitsi, eka lentoni ikinä oli nimenomaan Ryynärillä, enkä silloin paremmasta tiennyt. Vasta jälkeenpäin Finskin koneessa oltuani tajusin miksi Ryynäri on niin halpa. Paluulennolla oikeasti alkoi lentoemojen osaaminen nypityttää, kun koetin tilata pullon vettä:
- "do you have water in bottles?"
- "excuse me?"
- "water? In bottles?"
- "umm"
- "water in bottles?"
- "ehh...I don't understand..?"
 Täs vaiheessa aloin luovuttaa mut koetin vielä:
- "Bottled water? Please?"
- *hiljaisuus ja hätääntynyttä vilkuilua ympäristöön, jonka jälkeen:* "OH, water in BOTTLES!"

Tässä ongelmana oli vain ja ainoastaan se, että itse äännin sanan "pullo" amerikanenglannilla ja lentoemo brittinä ei sitä sit tajunnut. Jos joku on kattonu leffan Love Actually, Rakkautta Vain, tajunnee mistä oli kyse.


« Viimeksi muokattu: 20.03.2008 10:08 kirjoittanut Ramen Soup »
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #9 : 20.03.2008 11:45 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mä en o menossa mihinkään vaikka kuinka haluisin ...  :rollaus:

Sama.
Eikä onneksi joskus ärsytä, kun veli reissaa nykyisellään ympäri maailmaa "työasioissa" ja siskokin alkanut reissailemaan. Itse olen sitten jumiutunut tänne korpeen... :(
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #10 : 20.03.2008 12:28 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Heinäkuun lopussa kuukaudeksi jenkkeihin. Ensin Las Vegasiin Hip Hopin MM-kisoihin, ja samalla mielellään kaikki maailman show't ja sirkukset tsekataan, ja sieltä jatketaan Losiin, jossa neljä täyttä viikkoa. Rantabulevardia silmän kantamattomiin, shoppailua, tanssitunteja, ilmainen maijoittuminen...puhdasta täydellisyyttä toisin sanoen. Ei paljon nämä kevättalven paskasäät nappaa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #11 : 20.03.2008 12:34 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ei paljon nämä kevättalven paskasäät nappaa.
Heinäkuun lopussa harvemmin on kevättalven paskasäitä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #12 : 20.03.2008 12:37 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili
Itse olen sitten jumiutunut tänne korpeen... :(

Lähe meneen!  ;)
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #13 : 20.03.2008 12:41 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ei paljon nämä kevättalven paskasäät nappaa.
Heinäkuun lopussa harvemmin on kevättalven paskasäitä.
Mitä!? Eikö!?

Onneksi en missään nimessä tarkoittanut, että kesän odottelu pistää just nyt vähän malttamattomaksi.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #14 : 01.06.2008 21:12 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Kävin maaliskuun lopussa viiden päivän lomalla Prahassa.

Prahaa ei suotta kutsuta yhdeksi Euroopan kauneimmista kaupungeista. Sen kauneus ei kuitenkaan ole samanlaista keisarillisten kaupunkien laajoja patsain koristeltuja puistoja kuten esimerkiksi Wienissä tai Pietarissa, vaan kyse on keskiaikaisesta kaupungista jossa yhdistyvät mm. keskiaika, barokki, renesanssi, goottilaisuus, vanha juutalaisperinne, slaavilaisuus, sosialismi sekä modernismi. Vanhan kaupungin keskusta on varsinainen turistirysä. Itse olin kaupungissa onneksi sesonkiajan ulkopuolella, joten ryysis ei käynyt kestämättömäksi.

Prahan poikki virtaa Vltava-joki ja Vltavan ylittää Prahan kuuluisin nähtävyys, pitkä ja kaunis patsailla koristeltu Kaarlen silta. Muita spottaamisen arvoisia nähtävyyksiä ovat:
- Josefovin juutalaiskaupungiosan synagogat, jossa voi käydä muistelemassa holokaustia, tsekkaamassa 600 vuotta vanhan hautausmaan sekä perehtymässä Prahan Vanhaat Uuteen Synagogaan, jonka ullakolla on legendan mukaan roolipelaajillekin varsin tuttu GOLEM.
- Prahan linna, joka on Euroopan suurin asutettu linna.
- Pyhän Viktuksen katedraali, joka sijaitsee em. Linnan sisäpihalla. Katedraali on uskomattoman kaunis ja niin täynnä goottiyksityiskohtia että sen suunnittelijaa on varmasti pidetty suuruudenhulluna. No, useampi sata vuotta sen valmistumisessa menikin.
- Vanha kaupunginaukio ja sen keskellä sijaitseva Raatihuoneen astronominen kello, jonka monimutkaisiin toimintamekanismeihin Thomas Alva Edison osoitti mielenkiintoa
- Modernia arkkitehtuuria edustava Tanssiva Talo


Tanssiva Talo Vltavan rannalla

Näin myös vanhassa kaupungissa museon, jonka ovessa luki "Museum of Sex Toys" mutta siveänä ja pidättyväisenä miehenä en kehdannut mennä sisään. Tyydyin vain kurkkaamaan ovensuusta sisään ja siellähän oli -yllättäen- lauma japanilaisia, tunnetusti perverssiä kansaa.
Vanhan kaupungin keskusta on turisteja vetävänä paikkana tietysti muuta kaupunkia kalliimpi paikka. Näinä yhteisvaluutan aikoina itseäni vitutti se, että Tsekin valuutta ei tietystikään ole euro vaan koruna. Keskustan rahanvaihtopisteissä matkailijoita koijataan härskeillä vaihtokursseilla, kannattaa ehdottomasti nähdä hiukan vaivaa ja kävellä vähän kauemmas vaihtamaan rahaa. Prahassa julkinen liikenne toimii kuin junan vessa; kolmella metrolinjalla, sporaverkostolla ja busseilla pääsee ihan minne tahansa. Soisin Suomalaisten päättäjien ottavan Prahasta mallia näistä asioista päätettäessä.

Safkapuolella kannattaa pysyä liharuoissa, paikallisruokiin ei juuri viherkasveja kuulu. Lihavartaat nostavat veden kielellä vielä näin jälkeenpäin tässä näpytellessä. Juomapuolella kannattaa pitäytyä oluessa. Hanasta saa halvalla mm. sellaisia herkkuja kuin Budvaria, molempia Velkoja ja Urquellia. Välillä nöyrryin ottamaan myös Guinnessia, lomalla ei voi vastustaa. Tippeineen 0,5l tuoppi pubissa maksoi 30 korunaa eli noin euron kun jaksoi kävellä 300metriä Kaarlen sillalta poispäin.

Ihmiset puhuvat melko huonosti englantia, mutta ovat ystävällisiä. Huoria en juuri nähnyt vaikka kaupunkia pidetään Euroopan pornopääkaupunkina, ammattimaisia kerjääjiä sitäkin enemmän.

Jonain päivänä palaan Tsekkiin, se on varmaa.


« Viimeksi muokattu: 29.06.2008 23:20 kirjoittanut Melfice_ »
N
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #15 : 01.06.2008 21:19 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Tsekki todellakin lukeutuu niihin maihin, joissa on jossain vaiheessa käytävä. Muutenkin alkanut tuo Keski-Eurooppa kiinnostamaan kun on paljon hyvää kuullut. Tsekki ja Unkari varsinkin kiinnostavat. Ehkä muutaman vuoden päästä.

Ensi viikolla Kiinaan taas. 2,5 viikkoa tulee siellä hikoiltua. Plääh.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #16 : 20.06.2008 16:00 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Tiistaina lento takaisin Suomeen, joten tiistaina pääsen taas moderoimaan. Näyttää taas laudan laatu heikentyneen, kun en ole ollut vahtimassa.  >:(

Vielä en Kiinan reissusta jaksa pahemmin kertoa. Hong Kongissa olin kolme päivää. Tai olisi pitänyt olla kolme päivää, mutta viisumisekoilujen takia oltiinkin viisi päivää. Lievästi sanottuna oli viisumihommien takia kuset housussa. Vielä olisi 115 renmimbiä tuhlattavana. Taidan mennä pelihalliin tuhlaamaan rahat. Ostin pyöränkin. Maksoi n. 35 euroa.

Eilen tuli katsottua Snakes on a Plane. Nyt ei hirveästi tee mieli matkustaa lentokoneella. Moro.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #17 : 25.06.2008 17:17 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Eilen palasin Suomeen. Olipahan reissu taas. Kiinan hyvät ja huonot puolet tuli taas hyvin huomattua. Hong Kongissakin käväisin.

Tällä hetkellä jopa vähän vituttaa olla taas Suomessa. Suomessa on hyviä puolia paljon. Suomi on kaunis maa ja täällä ilma on raikasta, tuuli tuntuu ihanalta (aika gayn kuuloista) ja hirveästi meluakaan ei tarvitse sietää. Kuitenkin järkytyin kun käväsin kaupassa. Kaikki on niin kallista. Ja kotona odottaa hirveät siivoukset. Ei vaan jaksaisi.

Huutonaurua niille jotka sanoo, että Suomessa on sietämättömän kuuma. Kiinassa se kuumuus on täysin erilaista. Se oli todella hiostavaa. Varsinkaan jossain liikenteessä sitä ei aina vain jaksanut. Sisälläkin oli helkutin kuuma ellei ilmastointilaitteet ollut päällä.

Hong Kongissa piti olla kolme päivää, mutta oltiinkin viisi päivää meikäläisen viisumiongelmien takia. Minulla oli Kiinan viisumi entryjä vain yksi ja olin sen jo käyttänyt kun tulin Suomesta Kiinaan. En siis päässyt Hong Kongista Kiinaan, koska Kiinassa Hong Kong luetaan vielä ulkomaaksi. Aika hassu juttu. Oikeastaan oli hienoa jäädä Hong Kongiin vaikka jälkimmäinen hotelli oli aivan perseestä. Ihan homeessa ja ahdas, hyi vittu. Vasta viimeisenä iltana Honkkarissa vasta pääsi kunnolla meininkiin. Pitää kyllä Hong Kongiin mennä joskus ihan kunnon ajan kanssa lomailemaan.

Jännä paikka oli Hong Kong. Itämainen ja länsimainen kulttuuri yhdistyivät ihmeellisesti. Vaikka Shanghaitakin sanotaan hyvin länsimaalaiseksi kaupungiksi, ei se ollut mitään verrattuna Hong Kongiin. HK:ssa pärjäät hyvin englannin kielellä. Hong Kong oli vähän kalliimpi paikka, mutta se tunnelma oli jotenkin hieno. Ihmiset oli kohteliaampia, liikenne sujui paremmin kuin Shanghaissa ja kaupunki oli hyvin puhdas. Siellähän voi saada jopa 5000 HK:n dollarin sakot jos roskaa tai tupakoi väärässä paikassa. 5000 dollaria on suunilleen 500 euroa. Ja sellaista summaa ei monelta kinuskilta löydy, vaikka Hong Kongissa elintasokin on vähän parempi kuin esim. Shanghaissa. Ja tämähän näkyi hyvin hintatasossa.

Mutta on Shanghaissakin puolessa. Sieltä löydät "kaiken". Välillä se meteli, kuumuus, ilmanlaatu ja saasteet käy vituttamaan. Myös liikenne on täyttä kaaosta. Kukaan ei noudata liikennesääntöjä, ei edes poliisit. Autojen seassa menee skootterit, sähkömopot, pyörät ja kävelijät ihan miten sattuu. Sähkömopot vaikuttaa vaarallisilta vehkeiltä varsinkin pimeällä. Kenelläkään ei valot toimi ja noista vehjeistä ei lähde ääntä. Taksit on halpoja Shanghaissa. Metrokin tietenkin oiva vehje liikkumiseen. Ostin itselleni citypyörän. Maksoi suunilleen 35 euroa.

Parissa pelihallissa tuli käytyä rahaa tuhlaamassa, Pearl Towerin juurella tuli taas käytyä, eläintarhassakin jälleen käytyä, siinä maailmankuulussa sirkuksessa ja kartingissa kävin isäni päihittämässä. Ihan mukavaa oli. Sinällään olisi voinut pidempääkin olla, mutta toisaalta toi oli sopiva aika. Kuitenkin jäin kaipaamaan hintatasoa, erilaisten kauppojen määrää ja tietenkin elämäni rakkautta, Tsingtaoa.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #18 : 29.06.2008 23:22 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Lähden huomenna kuukaudeksi Kroatiaan sairaalaan harjoitteluvaihtoon. Hieman jopa jännittää. Kroatiaa en puhu sanaakaan. Pelaajalautaa tuskin paljon seurailen, palaillaan asiaan elokuun puolella.
N
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #19 : 06.08.2008 14:09 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Olin siis kuukauden Kroatiassa.

Täytyy kyllä sanoa että oli varmaankin hienoin yksittäinen kuukausi elämässäni. Lämpötila oli pysyvästi 22-30 astetta ja välimeren vesi oli kirkasta, suolaista ja lämmintä. Virallisestihan kyse oli kuukauden mittaisesta opiskelijavaihdosta. Jaksoin tosin käydä 32 päivän aikana vain 7 päivänä sairaalassa parin tunnin ajan, enemmän tuli maattua rannalla ja matkusteltua ympäri Kroatiaa. Sain kuitenkin professorilta allekirjoituksen vaihtotodistukseeni joten muutama opintopiste kilahti tilille tästä hurjasta suorituksesta. Vaihtomaksu oli 150€ ja sillä sain majoituksen opiskelija-asuntolassa sekä kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Lisäksi maksoin lennoista (Helsinki-Praha-Zagreb) yhteensä noin 310€. Periaatteessa päivän selviäisi noiden aterioiden jälkeen nollabudjetilla jos haluaisi. Hintatasoltaan Kroatia ei ole Itä-Euroopan halvimpia mutta selvästi Suomea halvempi. Puolen litran tuoppi olutta maksaa ravintolassa 1,5€ ja kalleimmat elokuvaliput sunnuntai-iltana ovat 4€.

Vaihtokaupunkini oli Kroatian kolmanneksi suurin kaupunki Rijeka, joka sijaitsee Kvaernerin alueella Kroatian pohjoisrannikolla. Lisäksi kävin Zagrebissa, kauniissa Plitvicen kansallispuistossa maan keskiosissa sekä Istriassa. Istria sijaitsee maan luoteisosissa ja on varsin italilalaistyyppistä seutua. Sieltä olisi ollut mahdollisuus mennä katamaraanilla muutamassa tunnissa käymään Venetsiassa mutta jätin tilaisuuden käyttämättä. Myös etelärannikon turistikohteet, Split ja Dubrovnik, täytyi jättää turismisesongin takia ensi kertaan.

Kielestä opin kuukaudessa vain ne perinteiset alkeet; tervehdykset, ruokasanastoa, "huora", "pillujahti" sekä muita tuhmia sanoja. Kirosanoissa olikin varsin paljon munaa, omia suosikkejani olivat "Naikoon koira äitiäsi!" sekä sen variaatio "Naikoon hevonen äitiäsi suuhun!". Paikalliset ihmiset ovat varsin ystävällisiä ja puhuvat hyvin englantia. En tainut nähdä yhtäkään tappelua tai vaaratilannetta vaikka käveleskelin välillä kaupungissa pimeinä tunteina aika hyvässä soseessa. Kroatialainen keittiö oili yhdistelmä keskieurooppalaisia liharuokia kuten Prahassa sekä italialaisvaikutteisia spagetteja ja pizzoja. Rannikolla syötiin luonnollisesti paljon kalaa ja muita mereneläviä.

Paikalliset opiskelijat olivat hienoja tyyppejä, pari tyyppiä tulossa pian Suomeen. Joutuu varmaan vähän näyttämään paikkoja.
N
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #20 : 06.08.2008 14:27 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Kroatiaan on kyllä pakko päästävä jossain vaiheessa. Kaikki aina kehuvat..
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #21 : 16.05.2009 21:00 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Lähden perjantaina tyttöystävän kanssa viikoksi Kreetalle (Hania) kesälomaa viettämään. Ihan sitä perinteistä Aurinkomatkojen rantalomaperuskauraa. Onko kukaan käynyt, onko vinkkejä?
N
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #22 : 16.05.2009 22:01 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Ysiluokalla oli leirikoulu tuolla Hanian paikkeilla, jossain sen lähikylässä, jonka nimestä ei ole enää muistikuvaa (Muok: tarkistin juuri ja kylä oli Platanias). Käytiin kyllä Hanian kaupungissakin ja siellä oli ainakin se arkeologinen museo, mikä varmaan kannattaa visiteerata, jos historia yhtään kutkuttelee. Knossos on tietenkin Kreetalla se isoin kohde, joten jos jaksaa mennä ryysimään ja se ei ole entuudestaan tuttu niin onhan se katsastamisen arvoinen paikka. Ainakin itse olin historiafriikkinä aika haltioissani siellä. Haniasta taisi olla parin, kolmen tunnin bussimatka sinne.

Saattaa olla turistisesonki juuri ja juuri viikon päästä aluillaan Kreetalla, sillä muistan, että meidän leirikoulumme oli toukokuun puolivälissä ja puhuttiin, että silloin sesonki ei ollut ihan vielä alkanut.
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #23 : 17.05.2009 11:05 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä Kreeta on hyvä ja helppo lomakohde jos ei etsikään mitään hullua aivonsyöntieksotiikkaa. Rannat on säännöstään turistimestoja mutta ihan vähän sisämaahan päin on jo aika "aitoa"...Tai no vähemmän epäaitoa. Kreetalla kannattaa tsekata se maailman pisin rotko, Samaria. Olikohan 16km, eli ihan kiva lenkki. (Laitoin tästä joskus nätin kuvan Pelaajaboardille mutta vaikka voisin en sitä taitaisi jaksaa etsiä.) Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää. Ruoka on hyvää. Pienten vuorten oliivilehdoissa on kiva kävellä.

Tulin itse 30min sitten Koreasta. Viime viikolla olin Taiwanissa. Taiwan oli aivan upea, sääli että sinne ei Suomesta helposti eksy. Korea on kuin "halpisversio" Japanista. Monet asiat ovat samoin, hinnat ovat hieman halvempia, mutta kyöhempi maa ja selvästi Japanin varjossa monessa mielessä. Ruoka oli hyvää sielläkin, ei mennyt aivojensyönniksi kuten Taiwanissa ainakin melkein meni. Isäntiä en halunnut loukata joten söin mitä annettiin...
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #24 : 17.05.2009 12:46 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää.
Voisi sanoa ettei koko Välimeressä ole snorklauksen ja laitesukelluksen puolesta mitään nähtävää. Pohja on kuollutta ja vesi sameaa. Viimeiset jäljellä olevat riutat ovat luultavasti suojeltuja ja turisteilta poissuljettuja.
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #25 : 17.05.2009 16:42 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää.
Voisi sanoa ettei koko Välimeressä ole snorklauksen ja laitesukelluksen puolesta mitään nähtävää. Pohja on kuollutta ja vesi sameaa. Viimeiset jäljellä olevat riutat ovat luultavasti suojeltuja ja turisteilta poissuljettuja.
No joo, noin se taitaa suurimmaksi osaksi olla. Jos menee Kyprokselle asti niin sieltä jotain jo löytyy.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #26 : 17.05.2009 16:51 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää.
Voisi sanoa ettei koko Välimeressä ole snorklauksen ja laitesukelluksen puolesta mitään nähtävää. Pohja on kuollutta ja vesi sameaa. Viimeiset jäljellä olevat riutat ovat luultavasti suojeltuja ja turisteilta poissuljettuja.
No joo, noin se taitaa suurimmaksi osaksi olla. Jos menee Kyprokselle asti niin sieltä jotain jo löytyy.
Ei Tan Kyprokselle asti eksy. Rhodoksella on kivempi tanitella Mythosta juoden.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #27 : 17.05.2009 17:10 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Snorklaus yms. ei ole kovin hienoa, usein sumeat vedet ja muihin lämpiminiin maihin verrattuna aika vähän nähtävää.
Voisi sanoa ettei koko Välimeressä ole snorklauksen ja laitesukelluksen puolesta mitään nähtävää. Pohja on kuollutta ja vesi sameaa. Viimeiset jäljellä olevat riutat ovat luultavasti suojeltuja ja turisteilta poissuljettuja.
No joo, noin se taitaa suurimmaksi osaksi olla. Jos menee Kyprokselle asti niin sieltä jotain jo löytyy.
Ei Tan Kyprokselle asti eksy. Rhodoksella on kivempi tanitella Mythosta juoden.
Kyproksella käyty kaksi kertaa.
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #28 : 17.05.2009 17:46 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Itsehän lähden tulevana keskiviikkona viikoksi Miamiin. Hotelli ihan Miami Beachilla, muttei South Beachilla vaan vähän pohjoisemmassa. Oletettavasti rauhallisempaa niin. Pitäis olla ihan leppoisa kaupunki, ja varsinkin klubi- ja shoppailuhommiin tykkiä kamaa. Ja tietty rantalevytystä luvassa, ja Will Smith soi luupilla koko reissun. Kommentoidaan matkan jälkeen enemmän.

Party in the city where the heat is on, all night on the beach till the break of dawn...
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: PTA - Pelaajalauta Travel Agency « Vastaus #29 : 29.05.2009 11:10 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Miami

Napsahdin junasta tänä aamuna Ouluun ja kotiin, ja nyt on jotenkin sopiva zone reilun vuorokauden matkustamisen jälkeen kirjoittaa sana tahi pari reissusta.

Miami on perkeleen leppoisa kaupunki. Rantalomakohteena toimii, ja kuitenkin kaupunkiaspektiakin on mukana, eli ei mene pelkästään makoiluksi. Kulttuuri, aina elämäntapa-asioista rakentamiseen muistuttaa tosi paljon Kaliforniaa, mistä tuli siellä viime kesänä pitkän aikaa viettäneelle ja tykänneelle mukavan kotoisa fiilis. Rakentaminen on ns. laakeaa mallia ja välimatkat ovat pitkiä, eli apostolinkyydillä ei ihmeitä tehdä. Ajettiinkin siis paljon bussilla, joka oli kyllä kätevä ja huokea tapa siirtyä piiiiitkän rannikkoalueen ja keskustan alueella melkein minne vain. Lisäksi siinä näkee sitä ihan oikeaa miamilaisten elämää, ja välillä dösässä olikin sellaisia persoonia että kyyti kävi ihan viihteestä. Pyörä taikka skootteri olisi tällaisilla alueilla tietty aina kätevin, mutta näin lyhyelle reissulle oli turha alkaa säätämään mitään.

Rantaelämän ja yleisen leppoisuuden(eläkeläiset tuppaavat esim. asettumaan Miamin alueelle vanhoja päiviään viettämään) lisäksi mestan väitetään olevan varsin omiaan klubbaamiseen ja shoppaamiseen. Ihan hotellimme hoodeilla sijainnut Aventuera Mall lienee yksi kuumimpia shoppailumestoja Miamissa, ja sinne upposikin ihan kiitettävästi rahaa ja mukaan lähti kesän varalle shortsia, paitaa, sniikkeriä, lätsää ja parit aurinkolasit. Myös keskustan alueella on kuitenkin hyviä kauppoja, mutta sieltä oli vaikea näin lyhyellä aikataululla löytää mitään kovin suurta keskittymää, vaan kaupat ja muut olivat vähän hajallaan. Hinta-taso niin vaatteissa kuin muussakin ei varsinaisesti ole päätä huimaavan halpa, mutta silti Suomea huokeampi. Erityisesti vaatteissa on todella helppo tehdä löytöjä, kun on vähän malttia ja silmää. Ja tietty dollarin kurssin avulla säästää edelleen, vaikka se onkin noussut hieman. Klubiasioista en ikävä kyllä pysty sanomaan mitään, johtuen jenkkien aivopierusta, elikkäs 21 vuoden ikärajasta. Olisihan sitä voinut koettaa mennä pokerilla, mutta en jaksanut alkaa stressaamaan, kun moista yritystä varten olisi pitänyt ajaa pitkää bussimatkaa ja onnistumismahdollisuudet olivat varsin vähäiset, koska näistä tunnutaan olevan todella tarkkoja. Päädyttiinkin siis hakemaan kokelma erilaisia oluita(sekä Smirnoff Icea, se on sairaan halpaa jenkeissä) lähikaupasta ja pikkutumuilemaan altaalla. Fiilis hyvä.

Kelit olivat kummalliset. Lämmintä riitti kyllä tasaisesti koko ajan, mutta ei taidettu nähdä päivääkään, jonka aikana ei olisi sekä sadellut, ollut peruspilvistä, ukkostanut, ja paistanut lähes pilvettömältä taivaalta. Joinain päivinä painotus oli yhdessä päässä, toisina toisessa, mutta vaihtelua ja arvaamattomuutta riitti kyllä. Ei siitä tosiaan silti enempää haittaa ollut, kun rantakelejä oli riittävästi eikä kylmä vaivannut koskaan. Tiedä sitten onko tämä Floridan alueella tyypillistä, vai pelkää kevätmyrskyilyä. Hotelli oli kanssa todella hyvä, eikä siitä tarvinnut maksaa kuin reilu 250e viikolta. Sijainti loistava, tilat siistit, huoneet mukavat ja palvelu hyvää. Huoneessa ollut jääkaappi mahdollisti myös omat aamiastarpeet ja sitä kautta rahansäästöä, aamiainen kun ei kuulunut odotetusti hintaan.

Myönnettävä on, ettei Miamissa ihan hirveästi ole nähtävää, mutta viikon taikka parin lomailuun se sopii kyllä. Ilmasto hellii, rantaa riittää ja pakolliset paatti- sekä muut reissut ovat saatavilla. Itseäni kiinnosti myös tanssikulttuuri, joka elää alueella vahvana, mutta tietenkään mitään tapahtumia ei juuri tälle viikolle sattunut. Kaikin puolin antoisa nollaus silti kevään kiireiden jälkeen.


Peeäs. Ei nähty Big Willietä. Yhyy.


« Viimeksi muokattu: 29.05.2009 13:45 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines