Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 72
Tulostusversio
Aihe: Pelaajalaudan Tietotoimisto  (Luettu 425830 kertaa)
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1020 : 11.02.2015 08:41 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Ex-Toimittaja avautuu: http://koomikkokivi.blogspot.fi/2015/02/miksi-lopetin-toimittajan-tyot.html

Kannattaa lukea, vaikka tiedossahan tämä Suomen "journalismin" paskuus on ollut jo kauon.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1021 : 11.02.2015 15:36 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ex-Toimittaja avautuu: http://koomikkokivi.blogspot.fi/2015/02/miksi-lopetin-toimittajan-tyot.html

Kannattaa lukea, vaikka tiedossahan tämä Suomen "journalismin" paskuus on ollut jo kauon.

Sama homma alalla kuin alalla. Lekurit määrää sulle niiden firmojen lääkkeitä, joilta saavat itse provikat tavalla tai toisella. Sijoitusneuvoja myy sulle sen tuotteen mistä saa itse suurimman provikan. Lehtimies laulaa sen lauluja kenen leipää syö. Lakimiehet pitkittää juttuja, kun tuntiliksa juoksee. Poliitikko lupailee kuun taivaalta ja nauraa matkalla pankkiin, kun sai taas neljäksi vuodeksi suojatyöpaikan. Ihmiset tekee sitä, mistä ne hyötyy eniten. Sielunhan siinä myy saatanalle, mutta bileet on helvetissä stydimmät kuin taivaassa.

Siihenhän tämä maailma perustuu. Ahneuteen. Greed is Good - Gordon Gekko.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1022 : 13.02.2015 12:21 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Todellakin totta. Lääkäreiden juttuja hiukan enemmän viime vuosina seuranneena, on joka kerta yhtä surullista havaita kuinka nyky Suomen lääkärit ja koko terveyspalvelusysteemi ei yritäkkään parantaa ketään, ainoastaan hoitaa vaivoja. Mikä on aivan älytöntä. Yhtään omaa ajatusta ei ole oikein kenelläkään lääkärillä, vaan vastaukset luetaan kirjasta tai yleisistä ja hyväksytyistä toimintatavoista. Potilaan yksilöllisyys ja vaivan alkuperä unohdetaan täysin ja määrätään nappia kurkusta alas.

Olen aivan varma että Suomen kasvava kroonisten tautien määrä johtuu lääkäreistä. Monta tautia saataisiin varmasti poistettua jos hoidettaisiin itse tautia, eikä hoidettaisi vaivoja. Mutta jos krooniset taudit poistettaisiin, sehän olisi lääkefirmoille, ja tätä kautta lääkäreille, taloudellinen katastrofi.

Puhumattakaan siitä että jokaiseen vaivaan on nykyään pilleri. Jotain kolottaa, kutittaa, särkee, sattuu, tms. aina on pilleri, eikä mietitä mistä ne ongelmat tai vaivat johtuu. Se on ihme jos 20-40 vuoden päästä tässä maassa on enää yhtäkään tervettä ihmistä jos jotain ei tapahdu tälle asenteelle.

Ainoa mistä toitotetaan on että tupakka ja viina on pahasta. Tupakan vaaroista toitottaminen onkin aika jees kyllä, mutt esim. alkoholin demonisointi jokaisen ihmisen tapauksessa on naurettavaa. Omassa tapauksessa kun on joutunut jotain lääkkeitä vetämään, olen aina kysynyt kestääkö nämä alkoholia. Joka kerta katsotaan kuin elämänsä hukkaan heittävää sikaa joka pilaa maailman. Painotan vielä että harvemmin sitä tulee juotua, mutta voiko juoda kun lääkkeitä syö. "No eihän nämä nyt siihen vaikuta, mutta eihän alkoholia muutenkaa kannata juoda." Right...

Olin muuten äänestämässä Keskustaa lähes 100% varmuudella ensi vaaleissa, mutta sitten vetivät ässän hihasta ja päästävät ulos ajatuksen keskioluen oluen ja siiderin myynnistä alkossa. Tässä ideassa on niin paljon väärää, että tulee melkein huono olo. Vaikka jättäisin sen kokonaan omaan arvoonsa että kukkahattu tädit eivät halua vahvempia juomia kaupasta, koko idea kusee ja vahvasti. Sehän olisi kaupoillekin ihan mieletön taloudellinen isku vyönalle. Puhumatakaan siitä mitä se tekisi hinnoille. Kuinka noin ajattelematonta puoluetta voisi äänestää? Tälläisellä ajattelullako saadaan maa nostettua menestykseen? Ei voi sanoin kuvata sitä vitutusta mikä tuon heiton jälkeen tuli.

EDIT: Niin ja se kovin heitto: "Puoluesihteerin mukaan keskusta tavoittelee tällä linjauksella yksinkertaisesti alkoholihaittojen vähentämistä." En ymmärrä mikä tätä maata vaivaa?! Aivan sama kuin lääkäreiden tapojen kanssa, tartutaan seurauksiin ja hoidetaan niitä, eikä itse ongelmaan. Aivan uskomatonta että niin moni luulee että alkoholiongelmat johtuu siitä että alkoholia olisi niin helposti saatavilla. Porukka hakee Virosta viinansa jo nyt kun se on sielä halvempaa, niin kuinka paljon tällä olisi merkitystä juomisen määrään? Ei mitään. Alkosta tulisi vain todennäköisesti otettua samalla jotain reippaasti vahvempaa mukaan kun kerran on sillä reissulla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1023 : 13.02.2015 12:37 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Olin muuten äänestämässä Keskustaa lähes 100% varmuudella ensi vaaleissa,

Mulle on vähän epäselvää, että mistä tuo Keskustan nousu taas oikein johtuu. Mielestäni eivät ole oikein ottaneet kantaa juuri mihinkään. Ilmeisesti johtuu vaan siitä, kun hallituspuolueet mokailee koko ajan, eikä siitä että Keskusta itse tsemppaisi. Ei siitäkään niin kauaa kuitenkaan ole, kun Keskusta oli itse viimeksi hallitusvastuussa mutta ilmeisesti porukalla on kovin lyhyt muisti. Kaikki suuret/hallituspuolueet ovat niin ulalla niin monesta asiasta, että saisivat kaikki romahtaa ihan täysin puolestani. Saisi joku muu yrittää välillä. Saataisiin edes RKP pois hallituksesta, niin olisi aika huikeaa.

Kummasti tässä muuten ehtii vielä mokailla ennen vaaleja. Keskusta mokasi tuon kaljahomman kanssa ja Kokoomuksen Kataja möläytti myös ihan huolella pari päivää sitten. Saa sitten nähdä, että vaikuttaako noi suuntaan tai toiseen..


« Viimeksi muokattu: 13.02.2015 14:12 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1024 : 13.02.2015 14:25 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Todellakin totta. Lääkäreiden juttuja hiukan enemmän viime vuosina seuranneena, on joka kerta yhtä surullista havaita kuinka nyky Suomen lääkärit ja koko terveyspalvelusysteemi ei yritäkkään parantaa ketään, ainoastaan hoitaa vaivoja. Mikä on aivan älytöntä. Yhtään omaa ajatusta ei ole oikein kenelläkään lääkärillä, vaan vastaukset luetaan kirjasta tai yleisistä ja hyväksytyistä toimintatavoista.
Mielenkiintoinen yleistys, harmi että se ei pidä paikkaansa. Viimeinen lause on toki siinä mielessä totta että potilaan hoidon pitää perustua tutkittuun tietoon, hoitosuosituksiin ja protokollaan sen sijaan että joku puoskaroi potilaita puhtaasti oman fiiliksensä mukaan.


Lainaus
Olen aivan varma että Suomen kasvava kroonisten tautien määrä johtuu lääkäreistä. Monta tautia saataisiin varmasti poistettua jos hoidettaisiin itse tautia, eikä hoidettaisi vaivoja. Mutta jos krooniset taudit poistettaisiin, sehän olisi lääkefirmoille, ja tätä kautta lääkäreille, taloudellinen katastrofi.
Voin paljastaa sinulle ettei tässä ole taustalla mitään kansainvälistä salaliittoa. Terveydenhuolto ottaisi ilolla käyttöönsä hoidon, joka "poistaisi" diabeteksen tai sepelvaltimotaudin kaltaiset krooniset sairaudet, mutta sellaisia ei ole olemassa joten nämä sairaudet ovat kroonisia.

Lainaus
Puhumattakaan siitä että jokaiseen vaivaan on nykyään pilleri. Jotain kolottaa, kutittaa, särkee, sattuu, tms. aina on pilleri, eikä mietitä mistä ne ongelmat tai vaivat johtuu.
Turhia lääkkeitä ei kannata syödä, mutta tarpeellista lääkitystä ei kannata lopettaa. Ihminen on toki psykofyysinen kokonaisuus ja tilanne pitäisi aina arvioida kokonaisvaltaisesti. Osalle potilaista on aika herkkä alue kun aletaan puhua siitä että se selkäkipu tai vatsavaiva on henkisistä syistä johtuvaa somatisaatiota.
N
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1025 : 13.02.2015 14:35 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Heinz ehkä tarkoitti lähinnä sitä, että sen sijaan että diabeetikolle annettaisiin vain pillerit käteen yms. niin keskityttäisiin entistä enemmän ennaltaehkäisevään hoitoon ja ravintoneuvontaan näin esimerkiksi. Vaikka ei siitä taudista koskaan eroon pääsisikään, niin lääkkeistä voi päästä oikealla ruokavaliolla ja laihtumalla. Tuntuu siltä, että tällä hetkellä lääkärit keskittyy enemmän niiden lääkkeiden jakamiseen sen sijaan että oikeasti yritettäisiin saada ihmiset syömään oikein ja laihtumaan. Ihmisiä ei tietenkään voi pakottaa syömään oikein, mutta jotain pitäisi tehdä. Toisaalta ihmisetkin ovat sellaisia, että jos lääkäri sanoo että sun nyt pitäisi vaan laihtua 30kg ja liikkua, niin kyseessä on huono lääkäri. Sitten jos annetaan statiinit käteen ja sanotaan, että syö mitä haluat niin kyseessä on oikein hyvä lääkäri.

Eli keskityttäisiin enemmän siihen, että mitä muuta voidaan tehdä tilanteen helpottamiseksi kuin vain ahtaa porukka täyteen lääkkeitä. Auttaisi toki jos ravitsemussuosituksetkin ei olisi isolta osin täysin vanhentuneita ja alan asiantuntijat eivät roikkuisi 30v vanhoissa päätelmissä, jotka eivät alun alkaenkaan olleet todeksi näytettyjä.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1026 : 13.02.2015 15:31 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW John Oliver kommentoi hieman Amerikan lääketeoolisuuden menoa: https://www.youtube.com/watch?v=YQZ2UeOTO3I

Uskon vielä, että ehkä Suomessa ei ole noin pahaa tuo lääkäreiden lahjominen. Melfice voi varmaan kommentoida enemmän lahjakorien takaa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1027 : 13.02.2015 16:16 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Mielenkiintoinen yleistys, harmi että se ei pidä paikkaansa. Viimeinen lause on toki siinä mielessä totta että potilaan hoidon pitää perustua tutkittuun tietoon, hoitosuosituksiin ja protokollaan sen sijaan että joku puoskaroi potilaita puhtaasti oman fiiliksensä mukaan.
Aivan ihmistä ei ajatella yksilönä, ei tutkita mitä ihminen syö, kuinka liikkuu, kuinka nukkuu jne. Esimerkki omasta tilanteesta. Minulla on siis selkärankareuma. Vajaa vuosi sitten tuli silmät kipeäksi ja toinen silmä ei nähnyt kunnolla. Menin lääkärille ja lääkäri lähes innostu kun kuuli että meikällä löytyy selkärankareuma. "Olen tutkinut tätä paljon tehnyt väitöskirjaa ja kaikkea. Tää on tätä". Oireet tosin eivät tähän täysi menneet koska aaltoilu jne. puuttui. Itseen tämä meni aika täydestä koska olin kuullut että aika perus juttu tässä taudissa. Kortisoonia ja tippoja silmään useampi viikko ja parannus ei tullut.

Sitten todistettiin omakin tyhmyys. Olin mennyt lääkäriin samantien vähän pelästyneenä kun näköheikenty. Mutta sitten tajusin että olin nukkunut aika heikonlaisesti ja nukuin muutaman yön kunnolla. Ja silmä parani. Vastaisuudessakin useiden lyhyiden yöunien jälkeen silmät on tulleet samalla tavalla kipeeksi, mutta koko tilanne nollaantuu kun nukun vain kunnolla. Ei tullu lääkärille mieleen mikä voisi aiheuttaa, oli vain kiire antaa "lisää hoitoa vaivoihin". Jälkikäteen olenkin saanut tietää että valvominen altistaa kyseisille vaivoille.

Sama juttu kun yhdessä vaiheessa polvi oireili kaikista pahiten ja se turposi melkein joka kuu sitä tyhjennettiin ja pumpattii kortisoonia. Sitten kerran satuin vähän tutkimaan asiaa enemmän ja huvikseni testasi viljatonta ruokavaliota. Polvi ei ole turvonnut kertaakaan sen jälkeen kun jätin viljat pois. Ja tämä on verkon puolella ihan yleistä tietoa, mutta yksikään lääkäri ei ole ehdottanut kertaakaan kokeilemaan viljatonta. Kai se on vaarallinen testi jättää viljat pois. Tästä olen lääkereille kertonut aika usein ja huomaa hyvin "niin varmaan juu varmasti" asenteen. Testinä vedin pojan syntyessä ihan gluteenitonta leipää synnytyssairaalassa. Ja kaikki arvaa kuinka siinä kävi. Muutama päivä ja polvi kaipasi tyhjennystä.

Voin paljastaa sinulle ettei tässä ole taustalla mitään kansainvälistä salaliittoa. Terveydenhuolto ottaisi ilolla käyttöönsä hoidon, joka "poistaisi" diabeteksen tai sepelvaltimotaudin kaltaiset krooniset sairaudet, mutta sellaisia ei ole olemassa joten nämä sairaudet ovat kroonisia.
En väitä että olisi mitään yleistä salaliittoa. Läkärien laiskuuteen ja liukuhihna ammattietiikkaan kyllä vetoan.

Turhia lääkkeitä ei kannata syödä, mutta tarpeellista lääkitystä ei kannata lopettaa. Ihminen on toki psykofyysinen kokonaisuus ja tilanne pitäisi aina arvioida kokonaisvaltaisesti. Osalle potilaista on aika herkkä alue kun aletaan puhua siitä että se selkäkipu tai vatsavaiva on henkisistä syistä johtuvaa somatisaatiota.
Ymmärrän toki että ongelmat voi johtua päästäkin, mutta itsessä huomaan selvän yhteyden ruokavalioon. Tätä tosin on todella harva lääkäri tutkinut mitenkään ja tuntuu että ketään ei oikein kiinnostakaan. Aika hullultahan se sanonta "olet sitä mitä syöt" kuulostaa...


Ja siis en väitä että kaikki lääkärit olisivat huonoja tai samanlaisia mitä itselle on sattunut vastaan. Mutta oman kokemuksen mukaan lääkäreiltä puuttuu tutkijan sielu tai mieli kokonaan. Vaivoja ei selvitetä, tyydytään siihen mitä on sanottu 30-50 vuotta sitten ja se on hyvä. Esim. se että viljat on maailma parasta ruokaa. Ei ole.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1028 : 13.02.2015 21:11 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
En väitä että olisi mitään yleistä salaliittoa. Läkärien laiskuuteen ja liukuhihna ammattietiikkaan kyllä vetoan.
En ota kantaa yksittäisiin lääkäreihin tai potilastapauksiin, mutta tämänlainen kategorinen yleistys ammattiryhmänä on viisautena samaa luokkaa kuin "parturi-kampaajat ovat laiskoja", "tradenomit ovat tyhmiä" ja "diplomi-insinöörit ovat pienimunaisia."

Uskon vielä, että ehkä Suomessa ei ole noin pahaa tuo lääkäreiden lahjominen. Melfice voi varmaan kommentoida enemmän lahjakorien takaa.
Tämäkin on sellainen hassu huhu joka Suomessa sikiää jostain hulppealta 80-luvulta. Amerikassa kaikki on tietysti isompaa. Todellisuudessa tämä on nykyään säädeltyä toimintaa. Lääketeollisuus ja Lääkäriliitto ovat lisänneet lääkäreiden ja yritysten välistä yhteistyötä läpinäkyvyyden lisäämiseksi; vuonna 2016 netissä julkaistaan lista, jossa näkyy lääketeollisuuden tänä vuonna asiantuntijoilleen maksamat palkkiot. Yksilönvapauden nimissä tuosta voi vielä tässä vaiheessa jättäytyä pois, mutta Lääkäriliitto suosittelee avoimuutta. Linkki.

Oma kokemukseni on seuraava: työskentelen keskikokoisessa keskussairaalassa. Klinikan aamupalaverissa käy kahdesti viikossa lääke-esittelijä. Lääke-esittelyn yhteydessä saan pumpputermarista kupin kahvia ja kanttiinista tilatun sämpylän. Se tarkoittaa noin 80 kahvikuppia ja 80 sämpylää vuodessa. Viime kesäkuussa lääkefirma kustansi minulle junaliput Tampere-Kuopio-Tampere sekä yöpymisen Scandic Kuopio hotellissa, kun osallistuin Kuopion yliopistollisen sairaalan koulutukseen.

Jonkun mielestä tämä voi olla kohtuutonta korruptiota, minun mielestäni ei. Ystäväni työskentelee kotimaisessa pumppufirmassa. Avainasiakkaiden kanssa lähdetään joka vuosi kostealle reissulle keskieuroopan mäkiviikolle "hieromaan bisnestä".

Heinz ehkä tarkoitti lähinnä sitä, että sen sijaan että diabeetikolle annettaisiin vain pillerit käteen yms. niin keskityttäisiin entistä enemmän ennaltaehkäisevään hoitoon ja ravintoneuvontaan näin esimerkiksi. Vaikka ei siitä taudista koskaan eroon pääsisikään, niin lääkkeistä voi päästä oikealla ruokavaliolla ja laihtumalla. Tuntuu siltä, että tällä hetkellä lääkärit keskittyy enemmän niiden lääkkeiden jakamiseen sen sijaan että oikeasti yritettäisiin saada ihmiset syömään oikein ja laihtumaan. Ihmisiä ei tietenkään voi pakottaa syömään oikein, mutta jotain pitäisi tehdä. Toisaalta ihmisetkin ovat sellaisia, että jos lääkäri sanoo että sun nyt pitäisi vaan laihtua 30kg ja liikkua, niin kyseessä on huono lääkäri. Sitten jos annetaan statiinit käteen ja sanotaan, että syö mitä haluat niin kyseessä on oikein hyvä lääkäri.
Boldattuna oleellisin - jotain pitäisi tehdä, mutta mitä?

Ennaltaehkäisy on tosiaan kaikkein tehokkainta hoitoa - myös kustannusmielessä. Ennaltaehkäisyn kaataminen lääkäreiden niskaan (ainakin tässä perinteisessä yhteydessä, jossa tarkoitetaan käsittääkseni terveyskeskuksien ja sairaaloiden lääkäreitä) on kuitenkin aika turhaa, sillä ennaltaehkäisy ei tapahdu näillä vastaanotoilla vaan sinne hakeudutaan pääasiassa kun on jo ongelmia - siis sairauksia tai oireita. Se terveyskeskuksen seinälle kiinnitetty terveyspropagandajuliste on aika hyödytön, sillä todellinen ennaltaehkäisy tapahtuu lainsäädännän, poliittisten päättäjien ja Sydänliiton kaltaisten kolmannen sektorin yhdistysten toimesta.

Itseasiassa kansainvälisissä tutkimuksissa on havaittu myös esimerkiksi työterveyshuollon suorittamat terveiden ihmisten terveystarkastukset hyödyttömiksi - näissä käyvät ihmiset elävät joka tapauksessa terveellisesti.

Auttaisi toki jos ravitsemussuosituksetkin ei olisi isolta osin täysin vanhentuneita ja alan asiantuntijat eivät roikkuisi 30v vanhoissa päätelmissä, jotka eivät alun alkaenkaan olleet todeksi näytettyjä.
Virallisiin ravitsemussuosituksiin vetoaminen tässä yhteydessä on aika turhaa, kun 2010-luvulla jokainen peruskoulun käynyt kansalainen kyllä tietää seuraavat terveellisen ruokavalion perusteet, jotka riittävät sairauksien ennaltaehkäisyyn 95% ihmisistä. Niiden noudattaminen on se ongelma.

1. Syö runsaasti kasviksia.
2. Suosi kalaa lihan sijasta.
3. Syö kohtuudella punaista lihaa.
4. Vältä kovia rasvoja
5. Vältä liiallista suolan käyttöä
6. Älä paisu yli 100kg

Hiilihydraattien osuuden arviointi ei tuon ohella nouse kovin suureen rooliin.
N
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1029 : 13.02.2015 22:37 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Virallisiin ravitsemussuosituksiin vetoaminen tässä yhteydessä on aika turhaa, kun 2010-luvulla jokainen peruskoulun käynyt kansalainen kyllä tietää seuraavat terveellisen ruokavalion perusteet, jotka riittävät sairauksien ennaltaehkäisyyn 95% ihmisistä. Niiden noudattaminen on se ongelma.

1. Syö runsaasti kasviksia.
2. Suosi kalaa lihan sijasta.
3. Syö kohtuudella punaista lihaa.
4. Vältä kovia rasvoja
5. Vältä liiallista suolan käyttöä
6. Älä paisu yli 100kg

Hiilihydraattien osuuden arviointi ei tuon ohella nouse kovin suureen rooliin.

Vielä kun saataisiin tuo pois kummittelemasta, niin alkaisi olemaan ihan hyvä.

tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1030 : 13.02.2015 23:05 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Tavataan pallolaajennuspöydällä.
N
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1031 : 14.02.2015 01:28 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Oma kokemukseni on seuraava: työskentelen keskikokoisessa keskussairaalassa. Klinikan aamupalaverissa käy kahdesti viikossa lääke-esittelijä. Lääke-esittelyn yhteydessä saan pumpputermarista kupin kahvia ja kanttiinista tilatun sämpylän. Se tarkoittaa noin 80 kahvikuppia ja 80 sämpylää vuodessa. Viime kesäkuussa lääkefirma kustansi minulle junaliput Tampere-Kuopio-Tampere sekä yöpymisen Scandic Kuopio hotellissa, kun osallistuin Kuopion yliopistollisen sairaalan koulutukseen.
Yksittäisten sairaaloiden tapauksessa tätä tuskin on, koska markkinat on lääke-edustajille aika pienet. Valtakunnallisten rokotuskauppojen "voitelu" voi olla eri juttu. Ei sillä että pitäisin rokotuksia hyödyttömänä, en pidä. Omasta mielestä ne pelastavat henkiä. Mutta ei niitä uusia laadun perusteella taideta valita...

Toinen tarina:
Eräs sukulaiseni sairastaa MS -tautia. Hänellä kun tämä diagnosoitiin, lääkärin tuki oli käytännössä "nappia suuhun ja koita pärjätä". Taudin kuvan määrittävien tutkimusten jälkeen koko hoito on taudin etenemisen hidastamista. Missä tutkimusasenne? Missä kokeilut? Netti on täynnä kirjoja ja esimerkkejä kuinka MS -tauti on helpottanut ruokavalion avulla. Suomessa lääkäri antaa napit että tauti hidastuisi. Ruokavalion testaaminen ei ole vaarallista. Olen yrittänyt hankkia tietoa sukulaiselle mitä pystyn, mutta kokonaisten kirjojen ja sivustojen kääntämiseen suomeksi en vain pysty. Jostain syystä suomenkielellä tai Suomessa tähän ei kiinnitetä mitään huomiota. Miksi? Rahakin on vähän hassu syy, koska kyseessä on ruokavalio. Syö näin ja seuraa auttaako. Jos ei auta testataan toisenlaista. Ei se kovin paljoa vaadi resursseja, jos ajattelee kuinka paljon MS-hoito muuten maksaa per pää valtiolle.

Ennaltaehkäisy on tosiaan kaikkein tehokkainta hoitoa - myös kustannusmielessä. Ennaltaehkäisyn kaataminen lääkäreiden niskaan (ainakin tässä perinteisessä yhteydessä, jossa tarkoitetaan käsittääkseni terveyskeskuksien ja sairaaloiden lääkäreitä) on kuitenkin aika turhaa, sillä ennaltaehkäisy ei tapahdu näillä vastaanotoilla vaan sinne hakeudutaan pääasiassa kun on jo ongelmia - siis sairauksia tai oireita. Se terveyskeskuksen seinälle kiinnitetty terveyspropagandajuliste on aika hyödytön, sillä todellinen ennaltaehkäisy tapahtuu lainsäädännän, poliittisten päättäjien ja Sydänliiton kaltaisten kolmannen sektorin yhdistysten toimesta.
Ennaltaehkäisyä en kaataisi lääkäreiden niskaan, muuten kuin sen osalta mitä lääkkeitä syötetään. MTV:n sivuilla oli huvittava juttu kuinka joku iso terveyspomo sanoi että kyllä diabeetikkokin voi syödä sokeria satunnaisesti kunhan sovitetaan lääkitys ja muu ruokavalio siihen. Ei. Kun on krooninen tauti, annetaan totta kai lääkkeitä että nykytilanne helpottuu. Tämän jälkeen selvitetään kuinka lääkkeistä pääsee eroon. Tai mahdollisimman vähälle. Diabeetikolle ei saa sanoa että sokeri on ok. Sama kuin sanoisi alkoholistille että viina on ok, kunhan menet hoitoon heti sen ryyppyreissun jälkeen.

Virallisiin ravitsemussuosituksiin vetoaminen tässä yhteydessä on aika turhaa, kun 2010-luvulla jokainen peruskoulun käynyt kansalainen kyllä tietää seuraavat terveellisen ruokavalion perusteet, jotka riittävät sairauksien ennaltaehkäisyyn 95% ihmisistä. Niiden noudattaminen on se ongelma.

1. Syö runsaasti kasviksia.
2. Suosi kalaa lihan sijasta.
3. Syö kohtuudella punaista lihaa.
4. Vältä kovia rasvoja
5. Vältä liiallista suolan käyttöä
6. Älä paisu yli 100kg

Hiilihydraattien osuuden arviointi ei tuon ohella nouse kovin suureen rooliin.
Kovien rasvojen manaaminen on mennyt minusta hiukan yli. Tietenkään niitä(kään) ei saa liika syödä, mutta jos niitä syö liikaa sen huomaa kropassa. Meikä jos syö koko viikon aamulla pekonia ja kanamunaa, loppuviikosta huomaa että olo ei ole hyvä. Johtopäätös: Ruokavalio ei ole hyvä. Jos syön aamuisin kanamunaa jotka paistan voissa, olo on hyvä, en syö niin paljon päivällisellä, enkä napostele mitään ennen ruokaa. Itse olen päätellyt tämän niin että rasvasta saa enemmän energiaa joten syön vähemmän kuin verrattuna siihen että käyttäisin margariinia tms. Lisäksi en syö leipää, pullamössöä, piirakkoita, tms. vilja paskaa, niin ei sitä kovaa rasvaa tule älyttömiä määriä. Ja vaikka noista kaikki tehtäisiin margariiniin tms. se ei varmasti pelastaisi pallolaajennukselta jos niitä syö suuremmin.
Sain tuosta rasvasta ja sen vaikutuksesta hauskan havainnon tässä juuri. Alun perin lähti about 20kg painoa kun vaihdoin mössöt siihen vähään rasvan määrään. Sitten tuli vähennettyä kovien rasvojen määrä nollaan kun siitä niin varoteltiin. Huomaamatta korvasin tämä energian sokerilla. Colaa joka päivä ja suklaata silloin tällöin. Samoin ruuan annoskoot kasvoivat. Tulos oli 10kg painoa takasin. Vajaa pari kuukautta sitten otin taas voin mukaan ruokavalioon. En tiedä onko sattumaa, mutta suklaata ei tee samalla tavalla enää mieli ja sain jopa suurimman paheeni Colan pois arkijuomisesta.


Voihan olla että olen väärässä ja saan sydänkohtauksen ennen kun 60v tulee täyteen. Mutta minusta sopiva syöminen on yksilöllistä ja kroppaa pitää kuunnella.
Ja lääkkeet ovat väliaikainen helpotus, ei ratkaisu. Tiedän että näin ei aina käytännössä käy, mutta vähintäänkin ideologinen asenne pitäisi kääntää tähän suuntaan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1032 : 14.02.2015 10:11 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Tavataan pallolaajennuspöydällä.

Jos mennään sen mukaan, että millaista tieteellistä näyttöä meillä on asiasta, niin todennäköisesti ei tavata:

Low-fat diet advice was based on undercooked science

Lainaus
An international team of health scientists has completed a systematic study of the evidence available back in the 1970s and '80s and concluded that a relationship of causation between fat consumption and coronary heart disease was never established.

...

From among the data on various diet types that was available, there were no differences in the number of deaths from all causes, and no statistically significant changes in death from cardiovascular disease. Eating less fat was not shown to improve a person's heart health, even where changes in diet led to a reduction in blood cholesterol levels.

...

The conclusion of the Harcombe study is stark and unequivocal: "The present review concludes that dietary advice not merely needs review; it should not have been introduced." It's remarkable that it's taken this long for a detailed analysis of the McGovern Committee's evidence to have been conducted, given that it was questioned right from the beginning.

Että silleen. Ylläoleva on toki vain uusin monista raporteista, joita vuosien varrella on tehty, mutta jotka on ohitettu useiden ravitsemustieteilijöiden toimesta. Onhan se toki kova paikka myöntää, että on koko ikänsä antanut vääriä neuvoja jotka eivät edes pohjaudu mihinkään todelliseen. Sinänsä ihan mielenkiintoinen tuo koko tyydyttyneen rasvan kammon historia. Kannattaa lukea aiheesta jos haluaa hyviä esimerkkejä siitä kuinka päin helvettiä asiat voi tehdä. Olisi huvittavaa, jos ei olisi niin surullista.


Onpa tämä joskus suomessakin tunnustettu, mutta silti täysin päinvastaisia neuvoja kuulee jatkuvasti ihan yliopistotason tutkijoilta:

Lainaus
Ravitsemustieteen dosentti Mikael Fogelholm toteaa, että rasvan kokonaissaanti tai tyydyttyneen rasvan saanti ei ole ollut yhteydessä sydänsairauksien ilmaantuvuuteen
Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Rasvakeskustelu#Osapuolten_argumentteja


Viime tiedon mukaan se on nimenomaan margariini, joka todennäköisemmin aiheuttaa sydäntautia.


« Viimeksi muokattu: 14.02.2015 17:03 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1033 : 14.02.2015 15:57 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Olen kuullut samasta asiasta. Eräs juttu olis myös että kolesterooli itsessään ei tosiaan aiheuta mitään. Se ei kiinnity yksinään verisuonien seiniin. Sokeri vai oliko siitä tuleva hiilihydraatti kiinnittää kolesteroolin verisuonien seinämiin, joka taas tekee tukoksia. Myönnän että tämä menee nyt enemmän mutu-puheen pohjalla, koska en tosiaan muista tarkkaan kuinka juttu meni.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1034 : 14.02.2015 16:52 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Olen kuullut samasta asiasta. Eräs juttu olis myös että kolesterooli itsessään ei tosiaan aiheuta mitään. Se ei kiinnity yksinään verisuonien seiniin. Sokeri vai oliko siitä tuleva hiilihydraatti kiinnittää kolesteroolin verisuonien seinämiin, joka taas tekee tukoksia. Myönnän että tämä menee nyt enemmän mutu-puheen pohjalla, koska en tosiaan muista tarkkaan kuinka juttu meni.

Kolestoroli on tosiaan saanut pahan maineen vähän syyttä. Oman muistikuvani mukaan, kun verisuonessa on käynnissä pitkäaikainen matala tulehdusreaktio, niin kolesteroli menee hätiin ja yrittää korjata tilanteen. Pienimmät hiukkaset saattavat joskus jäädä jumiin ja aikaa myöten voi tulla tukos. Koko tilanne on vähän sama, kuin syyttäisi palokuntaa tulipalosta. Syyt on jossain ihan muualla.

Toisekseen korkea kolesteroli ei automaattisesti tarkoita, että saat sydäntaudin. Myöskään matala kolesteroli ei välttämättä suojaa sydäntaudilta. Ihan samalla tavalla ne matalan kolesterolin ihmisetkin saa sydäreitä. Lisäksi ravinnosta saatavalla kolesterolilla ei ole käytännössä mitään vaikutusta veren kolesteroliin, ainakaan terveissä ihmisissä. Tästä huolimatta niistä kananmunista varoitellaan, kuin ne sisältäisivät mitäkin myrkkyä. Todellisuudessa yksi maailman ravitsevimmista ruoka-aineista.


« Viimeksi muokattu: 14.02.2015 17:03 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1035 : 15.02.2015 13:37 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Keskustelu karkaa aika pitkälle alkuperäisestä väitteestä "Suomen lääkärit ja koko terveyspalvelusysteemi ei yritäkkään parantaa ketään, ainoastaan hoitaa vaivoja", mutta selvennetään nyt vielä näitä asioita.

Kovien rasvojen (eli käytännössä tyydyttyneiden rasvahappojen) välttäminen kannattaa. Niiden osuutta ei kuitenkaan ilmeisesti kannata korvata hiilihydraateilla:

Lainaus
-- Substitution of SFA (saturated fatty acids, tyydyttyneet rasvahapot) with polyunsaturated fatty acids was associated with a lower incidence of cardiovascular disease, while the effects of substitution with monounsaturated fatty acids or high-glycemic index carbohydrates are less clear. --
Linkki ihan oikeaan tieteelliseen artikkeliin. Boldaus ja suomennos minun toimestani.

Lainaus
-- Based on consistent evidence from human studies, replacing SFA with polyunsaturated fat modestly lowers coronary heart disease risk, with ~10% risk reduction for a 5% energy substitution; whereas replacing SFA with carbohydrate has no benefit and replacing SFA with monounsaturated fat has uncertain effects.--
Linkki toiseen tutkimukseen. Boldaus on omani. Saattaa olla että nämä tutkimukset eivät ole vapaassa levityksessä.

Asiaa siis tutkitaan lisää ja arvioidaan tulosten myötä. Sillä tavalla tiede toimii. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään syytä suosia kovia rasvoja.

Toisekseen korkea kolesteroli ei automaattisesti tarkoita, että saat sydäntaudin. Myöskään matala kolesteroli ei välttämättä suojaa sydäntaudilta. Ihan samalla tavalla ne matalan kolesterolin ihmisetkin saa sydäreitä. Lisäksi ravinnosta saatavalla kolesterolilla ei ole käytännössä mitään vaikutusta veren kolesteroliin, ainakaan terveissä ihmisissä. Tästä huolimatta niistä kananmunista varoitellaan, kuin ne sisältäisivät mitäkin myrkkyä. Todellisuudessa yksi maailman ravitsevimmista ruoka-aineista.

En nyt rupea selostamaan sepelvaltimotaudin patogeneesiä, mutta kolesterolikeskustelussa unohdetaan usein potilaiden erilaiset riskitekijät. Sepelvaltimotaudissa on viisi klassista riskitekijää; verenpainetauti, diabetes, tupakointi, hyperkolesterolemia ja sukurasite. Kolesteroli ei ole mikään myrkky, vaan elimistö tarvitsee kolesterolia esimerkiksi solukalvojen valmistamiseen. Tästä syystä elimistössä on omaa kolesterolisynteesiä. Ravinnosta tuleva kolesterolin suuri määrä korreloi useimmiten myös suurempaan veren kolesterolipitoisuuteen.

 Lääketiede perustuu todennäköisyyksiin. Matala kolesteroli ei suojaa sydäntaudeilta jos potilaalla on merkittävät muut riskitekijät, mutta hyperkolesterolemia lisää sepelvaltimotaudin todennäköisyyttä. Ajatellaan asiaa kahden esimerkkipotilaan kautta:

50-v. tupakoivalla diabeetikkomiehellä on verenpainetauti ja hänen isänsä on kuollut 55-vuotiaana sydäninfarktiin. Hänen LDL-kolesterolipitoisuutensa on yleisten suositusten mukainen 2.9 mutta hänen riskinsä sairastua sepelvaltimotautiin on huomattavasti suurempi kuin 50-vuotiaalla terveellä tupakoimattomalla naisella, jonka LDL-kolesterolipitoisuus on suositukset ylittävä 3.1 ja suvussa ei ole merkittävää valtimotautia.

Näissä asioissa pitää keskittyä yksittäisten asioiden sijaan kokonaisuuteen (ai kun liippaakin kivasti tuota mitä JayeizH kirjoitti) mutta se tuppaa suoraan sanottuna aika usein unohtumaan maallikoilta ja toimittajilta.



« Viimeksi muokattu: 15.02.2015 13:44 kirjoittanut Melfice_ »
N
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1036 : 15.02.2015 14:50 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Kovien rasvojen (eli käytännössä tyydyttyneiden rasvahappojen) välttäminen kannattaa. Niiden osuutta ei kuitenkaan ilmeisesti kannata korvata hiilihydraateilla:

...

Asiaa siis tutkitaan lisää ja arvioidaan tulosten myötä. Sillä tavalla tiede toimii. Tällä hetkellä ei ole kuitenkaan mitään syytä suosia kovia rasvoja.

En itse asiassa tarkoittanut, että kovia rasvoja pitäisi erityisesti suosia. Ei kukaan kiistä, etteikö tyydyttymättömättömillä olisi terveysvaikutuksia, ja ne kannattaisi pitää suuremmassa osassa. Pointtini oli lähinnä, että tuo fobia kovia rasvoja kohtaan on ollut aivan suhteettoman suurta. Varsinkin kun niilläkin on omat hyötynsä, mm. hormonituotannossa.  Voi niitä tieteellisiäkin artikkeleita kaivaa aiheesta mielin määrin, jos tuo Vergen uutinen aiheesta ei kelpaa. Kuten sanoin, se nyt vaan oli viimeisin. Eipä noissa sun linkkaamissasikaan jutuissa sanottu, että SFA nimenomaan aiheuttaisi sydäntautia, mikä on ollut koko homman premissi ja mistä itse puhuin. Siitä ei ole koskaan ollut mitään todisteita ja koko homma käytännössä lähti siitä, kun yksi mies päätti että hän on oikeassa sen sijaan, että olisi katsonut dataa.

Tokassa linkkaamassasi artikkelissa mainittiin myös näin:
Lainaus
the much larger CVD burdens caused by other dietary factors (e.g., low omega-3, low fruits and vegetables, high trans fat, and high salt) [89] appear to warrant much more attention.
Eli isoimmat syyt on edelleen jotain ihan muuta kuin se, että joku söisi vähän voita tai joisi täysmaitoa.

Ja kyllä täällä muutkin varmaan tietää miten tieteellinen tutkimus toimii, ei tarvitse selittää  ;)


Täydellisessä maailmassa kaikki toki korvaisi sopivasti juuri noilla tyydyttymättömillä rasvoilla, mutta tuntuu että enemmänkin porukka korvaa alitajuisesti sokerilla kun yritetään vältellä rasvaa.


« Viimeksi muokattu: 15.02.2015 15:17 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1037 : 16.02.2015 01:29 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Näissä asioissa pitää keskittyä yksittäisten asioiden sijaan kokonaisuuteen (ai kun liippaakin kivasti tuota mitä JayeizH kirjoitti) mutta se tuppaa suoraan sanottuna aika usein unohtumaan maallikoilta ja toimittajilta.
Ai kun se olisikin näin. Mutta eihän lääkärit tai edes THL katso kokonaisuutta. Riippumatta muista altistavista vaikutuksista koleteroli on niin paha juttu että THL suosittelee mm. lapsien siirtyvän suoraan rasvattomaan maitoon rintamaidon jälkeen. Ja tämän vuoksi mm. päiväkodit ja koulut tarjoavat rasvatonta maitoa, eikä kevyt maitoa. Ja näin siis lapsille. Jotka tarvitsevat energiaa kovia määriä että kehitys etenee kuten pitää. Muut riskitekijät eivät siis vaikuta ja kokonaisuutta ei katsota, kun tälläisiä rajoituksia tehdään jo 6kk ikäisistä asti. Parasta on se että kevyt maito on enimmäkseen rasvaa, proteiinia ja sokeria. Rasvaton maito on enimmäkseen proteiinia ja sokeria, joista sokeria on selkeästi enemmän.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1038 : 21.02.2015 13:36 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Riippumatta muista altistavista vaikutuksista koleteroli on niin paha juttu että THL suosittelee mm. lapsien siirtyvän suoraan rasvattomaan maitoon rintamaidon jälkeen. Ja tämän vuoksi mm. päiväkodit ja koulut tarjoavat rasvatonta maitoa, eikä kevyt maitoa. Ja näin siis lapsille. Jotka tarvitsevat energiaa kovia määriä että kehitys etenee kuten pitää. Muut riskitekijät eivät siis vaikuta ja kokonaisuutta ei katsota, kun tälläisiä rajoituksia tehdään jo 6kk ikäisistä asti. Parasta on se että kevyt maito on enimmäkseen rasvaa, proteiinia ja sokeria. Rasvaton maito on enimmäkseen proteiinia ja sokeria, joista sokeria on selkeästi enemmän.

Rasvaton maito sisältää 100g kohden 4,9g hiilihydraatteja, energiaa yhteensä 33kcal. Kevytmaito sisältää 100g kohden 4,8g hiilihydraatteja, energiaa yhteensä 46kcal. Ei tuo ero hiilihydraattien osalta suuri ole.

Lapset saavat kasvamiseen tarvitun energian ihan muualta kuin ruokajuomana toimivasta maidosta. Suomessa ei käytännössä juuri ole energianpuutteesta johtuvaa aliravitsemusta ja suositusten mukainen rasvaton maito soveltuu ruokajuomaksi 99,8% lapsista. Toki päiväkodeissa, kouluissa ja muissa kunnallisissa instituutioissa voisi olla tarjolla rasvaton maito, ykkösmaito, kevytmaito sekä tietysti luomu-, hyla- ja laktoosittomat versiot näistä kaikista ihan vaan vanhempien miellyttämiseksi. Haittaako sua jos kunnallisveroprosentti nousee kolmella prosenttiyksiköllä?

Yksittäisten sairaaloiden tapauksessa tätä tuskin on, koska markkinat on lääke-edustajille aika pienet. Valtakunnallisten rokotuskauppojen "voitelu" voi olla eri juttu. Ei sillä että pitäisin rokotuksia hyödyttömänä, en pidä. Omasta mielestä ne pelastavat henkiä. Mutta ei niitä uusia laadun perusteella taideta valita...
Mistä rokotteista me nyt puhutaan ja keitä lääkäreitä on voideltu? Vai perustuiko tää kaikki taas sun puhtaaseen "musta tuntuu" -fiilikseen? Viimeisin kansalliseen rokotusohjelmaan lisätty rokote taitaa olla HPV-rokote - oliko tässä nyt sun mielestä jotain hämäräperäistä? Vuoden 2009 sikainfluenssaepidemian aikainen Pandemrix-rokote aiheutti valitettavasti lisääntyneen riskin sairastua narkolepsiaan, mutta asiaa on tutkittu kattavasti eikä missään ole tullut esiin mitään korruptioon viittaavaa. Rokote oli tehokas ja sen valitsivat käyttöön Suomen lisäksi myös Ruotsi, Norja, Islanti, Ranska ja Iso-Britannia.
N
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1039 : 22.02.2015 20:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Rasvaton maito sisältää 100g kohden 4,9g hiilihydraatteja, energiaa yhteensä 33kcal. Kevytmaito sisältää 100g kohden 4,8g hiilihydraatteja, energiaa yhteensä 46kcal. Ei tuo ero hiilihydraattien osalta suuri ole.

Lapset saavat kasvamiseen tarvitun energian ihan muualta kuin ruokajuomana toimivasta maidosta. Suomessa ei käytännössä juuri ole energianpuutteesta johtuvaa aliravitsemusta ja suositusten mukainen rasvaton maito soveltuu ruokajuomaksi 99,8% lapsista. Toki päiväkodeissa, kouluissa ja muissa kunnallisissa instituutioissa voisi olla tarjolla rasvaton maito, ykkösmaito, kevytmaito sekä tietysti luomu-, hyla- ja laktoosittomat versiot näistä kaikista ihan vaan vanhempien miellyttämiseksi. Haittaako sua jos kunnallisveroprosentti nousee kolmella prosenttiyksiköllä?
Tarkoitukseni oli että rasvattoman maidon energiasta prosentuaalisesti tulee suurempi osa sokerista. Ja Suomessa ei todellakaan ole energiasta puutetta lasten ravinnossa, se oikeanlainen energia on sitten eri juttu. Eli yksinkertaisesti sanottuna, Kevyt maito täyttää enemmän kuin rasvaton maito, jolloin rasvattoman maidon kanssa juot enemmän sitä sokeria tai syöt enemmän. Kai sen myönnät että aterialla juotu neste vaikuttaa kylläisyyden tunteeseen? Minusta on ihan loogista että rasvaisempi juoma täyttää enemmän, antaen oman osansa energia tarpeeseen, jolloin ei tule ahmittua muuta ruokaa. Mielestäni tärkeää kun ajatellaan lasten hyvinvointia ja ruokailutottumuksia.

Mistä rokotteista me nyt puhutaan ja keitä lääkäreitä on voideltu? Vai perustuiko tää kaikki taas sun puhtaaseen "musta tuntuu" -fiilikseen?
Empä usko että sinä uskoisit yhtäkään linkkiä minkä tästä laittaisin. Kun eivät olet THL:tä tai muualta "virallisesta" lähteestä. Pandemrixista jos puhutaan niin sehän oli poikkeusluvalla hyväksytty lääke. Oliko se oikein vai väärin? Paha sanoa. Itsekkin sen käteeni otin, eikä mitään tullut. Mutta en tarkoita Pandemrixiä. Ihan yleisesti tarkoitan. Vai kuinka monta kymmeniä miljoonia euroja maksanut lääke on hylätty Euroopan komissio hyväksynnässä? Toki GlaxoSmithKline voi olla niin hyvä firma että sielä ei sutta tulisi pienimmässäkään määrin.

Ja ei sillä että tämä koskisi vain rokotteita. Joka lääkkeen takana on aina raha. Se on aivan varma että moni repii perseensä jos joku keksii kuinka ihmiskunnan "rahakkaimmat" taudit paranisi ilman lääkkeitä. Se on vähän eturistiriita, kun samat kaverit jotka tienaa niillä lääkkeillä miljoonia pitää sitä kirstua josta saisi rahat kehittämään lääkettä tai tapaa joka parantaisi taudin kokonaan. Toki sitä voi uskoa sen rahakirstun päällä istuvan hyvään tahtoon, että eihän se niin tekisi. Kuka niin nyt tekisi? Kuka ihminen tässä maailmassa vain omaa etuaan tavoittelisi? Niimpä.

Diabetes on hyvä esimerkki kuinka ihmisiä hoidetaan väärin. Virallinen ohje on: Vähän rasvaa, paljon hyviä hiilihydraatteja ja lääke perään. Sokeriakin saa vetää, kunhan sovittaa sen lääkkeiden kanssa. Vähärasvainen ja runsas hiilihydraattinen ruokavalio ei ymmärtääkseni ole mitenkään tieteellisesti todistettu hyväksi diabeetikoille. Siihen suuntaan taas taitaa tutkimuksia olla että diabeteslääkkeet ovat itseasiassa vaarallisia. Ja siihen suuntaan että vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa diabetespotilaita, toisin kuin THL väittää. Toki sinun ei tarvitse uskoa näistä tutkimuksista yhtäkään, kun eivät ole THL:n tms. "virallisen" laitoksen.


« Viimeksi muokattu: 23.02.2015 13:39 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1040 : 22.02.2015 21:00 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mitä korkeammin koulutettu ja hyväpalkkaisempi ammattikunta, sitä enemmän porukka vinkuu niiden moraalisesta rappiosta.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1041 : 23.02.2015 13:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Mitä korkeammin koulutettu ja hyväpalkkaisempi ammattikunta, sitä enemmän porukka vinkuu niiden moraalisesta rappiosta.
Iskitkin pahan. Perun kaiken mitä sanoin. Olenkin vain kateellinen. Despire ja GBA? Pakataan kamat ja lähdetään kotio, Zoukka veti koko hommalta pohjan.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1042 : 23.02.2015 14:22 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No ei nyt tarvitse dramaattiseksi heittäytyä. Onhan tämä ilmiö nähty niin poliitikkojen kuin vaikkapa lääkärienkin kohdalla. Poliitikot ovat ammattitaidottomia "stubidoja" ja lääkärit lääkefirmojen sätkynukkeja. Kuka tahansa autonasentaja olisi parempi poliitikko ja nykyään voi itsensä diagnosoida ja lääkitä luonnontuotteilla kun vain vilkaisee foorumipostauksia. Tilastot ja tutkimukset ovat emävaletta ja niillä vain johdetaan lampaat teuraalle ja natoon.

"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1043 : 23.02.2015 15:46 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
No ei nyt tarvitse dramaattiseksi heittäytyä. Onhan tämä ilmiö nähty niin poliitikkojen kuin vaikkapa lääkärienkin kohdalla. Poliitikot ovat ammattitaidottomia "stubidoja" ja lääkärit lääkefirmojen sätkynukkeja. Kuka tahansa autonasentaja olisi parempi poliitikko ja nykyään voi itsensä diagnosoida ja lääkitä luonnontuotteilla kun vain vilkaisee foorumipostauksia. Tilastot ja tutkimukset ovat emävaletta ja niillä vain johdetaan lampaat teuraalle ja natoon.
Pointti nyt oli vähän se, että vaikka luokittelisitkin tuolla kaiken tämän kritiikin mitä tässä ollaan jauhettu, tekeeko se kritiikistä automaattisesti aiheettoman? Vai onko rikkaiden kritisointi sinusta lähtökohtaisesti niin ristiriitaista, että se voidaan ohittaa kateudella?

Ja ei sillä, voin kritisoida autonasentajia tai sen auton asennuksesta/korjauksesta vastaaviakin jos se tekee tästä uskottavampaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1044 : 23.02.2015 15:59 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin en halua vastustaa kritiikkiä missään muotoa, mutta meillä on tässä triidissä kuitenkin terveysalan työntekijä antamassa omaa näkökulmaansa asiaan joka vastapuolella tuntuu olevan sementtiin valettu.

Ja jos skidien kouluruokailua haluttaisiin oikeasti terveelliseksi taholta kuin taholta, niin kouluista poistettaisiin karkkiautomaatit niin että pölähtäisi.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1045 : 23.02.2015 21:09 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Niin en halua vastustaa kritiikkiä missään muotoa, mutta meillä on tässä triidissä kuitenkin terveysalan työntekijä antamassa omaa näkökulmaansa asiaan joka vastapuolella tuntuu olevan sementtiin valettu.
Siinä nyt on vähän sekin että onhan nämä samat perusteet jo luettu jokaisesta virallisesta lähteestä. Ei se melfice niin kovaa auktoriteetia omaa että juuri sen sanomana mielipide muuttuisi ;)

Ja ei sillä että en lääkäreitä arvostaisi. Se on vain enemmän niiden kädentaitojen arvostusta kuin näitä ravitsemus- ja lääkeneuvoja, joissa tunnutaan menevän koneiden tapaan kirjan mukaan, osin ymmärrettävästikin.

Ja jos skidien kouluruokailua haluttaisiin oikeasti terveelliseksi taholta kuin taholta, niin kouluista poistettaisiin karkkiautomaatit niin että pölähtäisi.
True.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1046 : 23.02.2015 21:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Siinä nyt on vähän sekin että onhan nämä samat perusteet jo luettu jokaisesta virallisesta lähteestä. Ei se melfice niin kovaa auktoriteetia omaa että juuri sen sanomana mielipide muuttuisi ;)

No ehkä voit kuitenkin lieventää kantaasi "kaikki lääkärit" sijasta "jotkut lääkärit" yleistykseen.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1047 : 25.02.2015 02:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
No ehkä voit kuitenkin lieventää kantaasi "kaikki lääkärit" sijasta "jotkut lääkärit" yleistykseen.
Toki muutama lääkäri varmaan löytyy jotka eivät THL:n suosituksia orjallisesti noudata, mutta näitä ei kunnallisella puolella taida olla. Voin toki olla väärässä. Sinänsä myönnän, että suurempi ongelma voi olla THL. Sehän ne säädökset ja "joustovaran" määrittelee.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1048 : 25.02.2015 21:31 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili

-- Eli yksinkertaisesti sanottuna, Kevyt maito täyttää enemmän kuin rasvaton maito, jolloin rasvattoman maidon kanssa juot enemmän sitä sokeria tai syöt enemmän. Kai sen myönnät että aterialla juotu neste vaikuttaa kylläisyyden tunteeseen? Minusta on ihan loogista että rasvaisempi juoma täyttää enemmän, antaen oman osansa energia tarpeeseen, jolloin ei tule ahmittua muuta ruokaa. Mielestäni tärkeää kun ajatellaan lasten hyvinvointia ja ruokailutottumuksia.
Nautittu neste vaikuttaa kylläisyyden tunteeseen.  Jopa veden nauttiminen lievittää nälkää jossain määrin, vaikka se ei sisälläkään energiaa. En oikein ymmärrä logiikkaasi jossa ylimääräinen energia nesteen muodossa on jotenkin parempi kuin ylimääräinen energia kiinteänä ruokana.


Lainaus
Vai kuinka monta kymmeniä miljoonia euroja maksanut lääke on hylätty Euroopan komissio hyväksynnässä? Toki GlaxoSmithKline voi olla niin hyvä firma että sielä ei sutta tulisi pienimmässäkään määrin.
Aika monta. Asiaa nimittäin valvoo Euroopan lääkevirasto eli EMEA. Jenkeissä vastaava taho on FDA. Näiltä tahoilta anotaan lääkeaineiden myyntiluvat käyttöaiheittain, ja ne tarvittaessa torppaavat hakemukset. Tutkimuksen tuottaessa uutta tietoa jo käytössä olevien lääkkeiden tehosta ja turvallisuudesta ne myös vetävät jo markkinoilla olevia lääkeaineita pois. Tämä on varsin tavanomaista.

Mitä taas tulee rokotuksiin niin Suomen rokotusohjelmaa arvioidaan myös tietyin väliajoin. Viimeksi sieltä on POISTETTU tuberkuloosin bcg-rokote, koska siitä arvioitiin nykyään olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Seuraavaksi ohjelmaan olisi tulossa vesirokkorokote, mutta se taitaa tyssätä hetkeksi vallitsevan taloustilanteen vuoksi.

Lainaus
Joka lääkkeen takana on aina raha.
Tässä olet oikeassa. Lääkebisnes on bisnestä, ja todellisuudessa kohtalaisen likaista sellaista - aivan kuten kaikki muutkin kansainväliset miljardibisnekset. Sinisilmäinen ei kannata olla, mutta kaikki lääketeollisuuteen liittyvä ei myöskään ole Saatanasta lähtöisin.

Lainaus
Diabetes on hyvä esimerkki kuinka ihmisiä hoidetaan väärin. Virallinen ohje on: Vähän rasvaa, paljon hyviä hiilihydraatteja ja lääke perään. Sokeriakin saa vetää, kunhan sovittaa sen lääkkeiden kanssa. Vähärasvainen ja runsas hiilihydraattinen ruokavalio ei ymmärtääkseni ole mitenkään tieteellisesti todistettu hyväksi diabeetikoille. Siihen suuntaan taas taitaa tutkimuksia olla että diabeteslääkkeet ovat itseasiassa vaarallisia. Ja siihen suuntaan että vähähiilihydraattinen ruokavalio auttaa diabetespotilaita, toisin kuin THL väittää. Toki sinun ei tarvitse uskoa näistä tutkimuksista yhtäkään, kun eivät ole THL:n tms. "virallisen" laitoksen.

Sulla menee taas puurot ja vellit sekaisin.
1. Diabetesta on kahta eri lajia (tämä on kärjistys, oikeasti niitä on useampia).
2. Ykköstyypin diabeteksessa haimasta ei erity insuliinia. Ilman lääkitystä potilas kuolee, siinä ei auta vaikka mitä pakurikääpää järsisi.
3. Kakkostyypin diabetes johtuu pääasiassa insuliiniherkkyyden menettämisestä joka puolestaan on sidoksissa ylipainoon. Osalla kakkostyypin diabeetikoista ei kuitenkaan ole enää omaa insuliinituotantoa ja hekin tarvitsevat päivittäistä insuliinilääkitystä.
4. Kakkostyypin diabeetikon ensivaiheen hoito on elintapahoito, eli käytännössä painon pudottaminen. Se onnistuu nauttimalla vähemmän energiaa kuin kuluttaa. Joissain komplisoituneissa tilanteissa on syytä aloittaa lääkehoito heti diagnosointivaiheessa.
5. Ihmiset ovat pääsääntöisesti laiskoja, mukavuudenhaluisia, piittaamattomia tai kykenemättömiä kantamaan vastuuta itsestään ja epäonnistuvat elintapahoidossa. Silloin täytyy aloittaa lääkitys ennen kuin tulee komplikaatioita; munuaiset tilttaavat, sydän pamahtaa, jaloista katoaa tunto, vehje ei seiso ja silmistä menee näkö.
6. Boldatusta kuulisin mielelläni lisää. Kaikkiin lääkkeisiin -hoidettiin niillä diabetestä tai jotain muuta- liittyy haittavaikutusten riski. Siksi täytyy käyttää oikeita lääkkeitä oikeilla potilailla oikeaan sairauteen eli noudattaa suosituksia, eikä hoitaa potilaita tutkimuksista ja kansainvälisistä hoitosuosituksista piittaamatta oman fiiliksen mukaan kuten sinä toivoisit.
N
tallennettu
Re: Pelaajalaudan Tietotoimisto « Vastaus #1049 : 03.03.2015 18:16 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili

Alkaa pikkuhiljaan ihan kunnolla toimimaan toi geneettisesti modattujen viruksien käyttö syöpää vastaan. Huikeita tuloksia saavutettu ja on vissiin tulossa mahdollisesti jo ensi vuonna laajempaan käyttöön USA:ssa. Onhan tästä puhuttu jo jonkun aikaa, mutta nyt voidaan oikeasti jo sanoa että toimii ihan helvetin hyvin, ainakin kokeissa.


Koko jakso on siis jo netissä, mutta esim. youtube-video on maantieteellisesti rajattu. Vaatii siis vähän kikkailua, jos tuon haluaa katsoa.

Linkki koko videoon: http://www.youtube.com/watch?v=e8SvBAjXGyQ
tallennettu
Sivuja: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 72
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines