Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Joel-san - 20.06.2007 16:55Otsikko: Pelaajalaudan säännöt ja ohjeet
Kirjoitti: Joel-san - 20.06.2007 16:55
Tervetuloa Pelaajalaudalle! Tällä foorumilla noudatetaan seuraavanlaisia sääntöjä. Jos käyttäydyt sääntöjen vastaisesti tai muuten häiritsevästi, sinut voidaan bannata. Sääntöjen alla on lisäksi joitakin oman profiilin viritysvinkkejä.

SÄÄNNÖT

Profiili:

1. Yksi profiili per henkilö. Useamman profiilin omistamista ja niiden turvin spammimista ei katsota hyvällä.

2. Avatarin maksimikoko on 150 x 150 pikseliä.

3. Ei kuvasignatureja. Eli ei kuvia, ei Xbox GamerCardeja eikä minkäänlaisia muitakaan palkkeja. Allekirjoituksissa saa olla pelkkää tekstiä.

4. Muista pitää profiilissasi toimiva sähköpostiosoite.


Viestien kirjoittaminen:
Kun kirjoitat uuden viestin, ota nämä säännöt huomioon.

1. Mieti viestisi kunnolla. Älä kirjoita pelkkää ”Olen samaa mieltä” tai jotain muuta yhtä mielenkiinnotonta. Tämä on erityisen tärkeää ”Mitä peliä pelasit viimeksi?” –tyylisissä aiheissa. ”Haloa. Livessä.” on harvinaisen huono vastaus. Enemmän kerrontaa.

2. Lue aiheen ensimmäinen viesti. Se sisältää usein ohjeita aiheseen vastaamiseksi.

3. Jos aiheen puheenaihe ei kiinnosta sinua, niin ketään ei myöskään kiinnosta se, ettei sinua kiinnosta. Älä siis käy esimerkiksi rap–aiheessa sanomassa, että rap on huonoa. Asiallinen ja perusteltu kritiikki on tietysti sallittua.

4. Ei tuplapostauksia. Jos sinulla on viestiisi jotain lisättävää, niin muokkaa sitä.

5. Ei turhaan nosteta neljännelle sivulle valunutta aihetta. Aiheet ovat syystä valuneet sinne kauas. Jos niihin on oikeasti jotain lisättävää, niin silloin toki aiheeseen postaaminen on OK.

6. Ei haukuta toisia, ei haasteta riitaa eikä muutenkaan käyttäydytä kuin idiootit.

7. Nettisivujen mainostaminen (omien tai muiden) on sallittua allekirjoituksessa sekä Linkkiketjussa tai muussa vastaavassa aiheessa. Myös muissa viesteissä voi mainita nettisivuistaan, mutta vain jos se liittyy jotenkin olennaisesti keskusteluun. Älä luo mainostusta varten uutta aihetta.

8. Affilinkit ovat sallittuja niin kauan kuin niiden käyttäminen pysyy kohtuudessa. Eli linkitetään silloin, kun löytää jonkin tuotteen, joka voisi oikeasti kiinnostaa muita jäseniä. Viestissä saa olla affilinkkejä vain muutama. Ei affisotaa. Jos joku on jo linkittänyt tuotteen, jonka ajattelit itse linkittää, niele tappiosi. Affilinkkejä sisältäviä viestejä koskee samat linjaukset kuin muita viestejä. Avainsanoina tuplapostailu, asiasisältö, jne.


Aiheiden luominen:
Kun aloitat uuden aiheen, tee ensin seuraavat toimenpiteet.

1. Käytä hakua tai muuten vaan tarkista, ettei aiheelle ole jo olemassa samanlaista vastinetta.

2. Mieti riittääkö ideoimastasi keskustelunaiheesta keskustelua, sattuisiko se kiinnostamaan ketään ja voiko keskustelu ikinä kyseisessä aiheessa kehittyä mielenkiintoiseksi. Älä kuitenkaan ota tästä kohdasta liiemmälti stressiä, sillä seuraavaan kohtaan panostaminen auttaa. Tämä on vain varoituksena niille, jotka suunnittelevat perustavansa ”mitä söit aamupalaksi”–aiheen.

3. Panosta aloitusviestiin, koska aloitusviestin pitäisi saada muut mukaan keskusteluun. Yleensä kannattaa tuoda mielipiteitä esiin ja pohtia jotakin tavallisen jaarittelun lisäksi. Useimmiten muillakin on silloin jotain sanottavaa. Älä aloita aihetta yhden lauseen viestillä, jossa kehoitat muita luomaan keskustelua. Silloin aihe vain kuihtuu ja kuolee.

4. Katso, että aihe menee oikealle alueelle.


Osto, myynti, vaihto:

1. Olkaa reiluja ja rehellisiä.

2. Kauppaa käydään omalla vastuulla. Mikäli joutuu huijatuksi, ylläpito ei ole missään vastuussa. Autamme kuitenkin tapauksen selvittämisessä muun muassa luovuttamalla huijarin IP– ja muut tiedot.

3. Kun teet kaupankäyntiaiheen, merkitse otsikon eteen kirjaimella, oletko myymässä (M), ostamassa (O) vai vaihtamassa (V). Esimerkiksi: O: Aromipesä. Muista myös kuvaava otsikko ja riittävän tarkka kuvaus kohteesta/kohteista.

4. Aiheen otsikkoa ei muuteta, kun kohde on saatu myytyä tai aihe halutaan kiinni. Myöskään viestin sisältöä ei pyyhitä olemattomiin, vaan viestin alkuun tai loppuun lisätään vaikka lihavoituna ilmoitus, että kauppa on suljettu tjms.  On myös suositeltavaa ilmoittaa ylläpidolle asiasta yksityisviestillä.

5. Kun kaupat on saatu tehtyä, ilmoita siitä aiheessa ja anna kauppakumpanille palautetta.

6. Anna vain asiallista palautetta. Epäasialliset poistetaan. Älä anna palautetta, jos et ole oikeasti käynyt kauppaa. Trade countin boostailusta seuraa rangaistus. Muista syöttää aiheen osoite ”topic URL”–kenttään.

7. Kaupankäyntiaiheiden elinikä on kaksi kuukautta. Jos aiheen viimeisestä viestistä on kulunut yli kaksi kuukautta, ylläpito tiedustelee yksityisviestillä aiheen aloittajalta, onko aihe vielä ajankohtainen. Jos yksityisviestiin ei tule vastausta viikossa tai aiheen aloittaja toteaa, ettei aihe ole enää ajankohtainen, aihe lukitaan/poistetaan. Mikäli aihe on vielä ajankohtainen, aiheen aloittaja käy laittamassa aiheeseen elossaoloilmoituksen (katso seuraava pykälä).

8. Aiheita ei nostella eli upita. Aiheet, joissa kaupat on saatu tehtyä, ovat lukossa ja listauksessa viimeisinä, joten ajankohtaiset aiheet ovat aina ensimmäisinä. Aiheisiin saa kuitenkin lähettää elossaoloilmoituksen, kun aiheen viimeisestä viestistä on kulunut yli puolitoista kuukautta.

9. Linkkaus ulkoisiin kohteisiin, eli vaikkapa Huuto.netiin on sallittu, mutta niiden sulkeutumisesta (joko tavara on onnistuneesti vaihtanut omistajaa tai kauppa halutaan sulkea) tulee ilmoittaa täällä, jotta ylläpito tietää laittaa aiheen lukkoon/poistaa sen.


OHJEET

Mikäli et halua käyttää lainkaan graafisia hymiöitä viesteissäsi, voit käydä täppäämässä profiilisi ”foorumin ulkoasu”–kohdasta graafiset hymiöt pois käytöstä.


Otsikko: Re: Pelaajalaudan säännöt ja ohjeet
Kirjoitti: Joel-san - 22.03.2008 08:54
Sellaisesta asiasta haluaisin huomattaa, että pitäkää profiilissanne toimiva sähköpostiosoite. Jos vanha lakkaa toimimasta, laittakaa uusi. Jos teillä on toimimaton sähköpostiosoite, se haittaa teitä itseänne, koska ette saa esimerkiksi ilmoituksia yksityisviesteistä eikä muut jäsenet saa teihin yhteyttä sähköpostilla. Lisäksi se haittaa minua, koska webmastermailiin kolahtelee aina aika ajoin ”message delivery failed”–viestejä.


Otsikko: Vs: Pelaajalaudan säännöt ja ohjeet
Kirjoitti: Joel-san - 15.12.2008 20:22
6. Ei haukuta toisia, ei haasteta riitaa eikä muutenkaan käyttäydytä kuin idiootit.
Tämän säännön vastainen toiminta on lisääntynyt ikävästi, joten sen suhteen otetaan kovempi linja. Ei vittuilua ja one-liner kuittailua. Etenkin avatareilla tai ”hauskoilla” kuvilla haistattelu on erittäin ikävää, joten sitä ei tulla katsomaan. Edelleen yritämme pitää linjana, ettei ylläpidon varsinaisesti tarvitsisi paimentaa tai paapoa, mutta jäseninä teidän pitäisi tulla vähän vastaan, jotta voimme ylläpitää vapaan ilmapiirin, jossa jokainen saa itse huolehtia itsestään ja sanomisistaan. Muistakaa, ettei mennä henkilökohtaisuuksiin, vaikka joku joskus sanookin jotain hölmösti. Peräänkuulutan asiallista ja perusteltua kritiikkiä tässäkin asiassa.


Otsikko: Vs: Pelaajalaudan säännöt ja ohjeet
Kirjoitti: Joel-san - 27.12.2008 14:11
Mainostusta ja affilinkkejä varten on nyt luotu pelisäännöt. Katsokaa viestien kirjoittamisen kohdat 7 ja 8.


Otsikko: Vs: Pelaajalaudan säännöt ja ohjeet
Kirjoitti: Joel-san - 17.12.2010 20:35
3. Ei kuvasignatureja. Eli ei kuvia, ei Xbox GamerCardeja eikä minkäänlaisia muitakaan palkkeja. Allekirjoituksissa saa olla pelkkää tekstiä.
Kolmatta sääntöä tarkennettu. Kuvat ja kaiken maailman palkit pois allekirjoituksista.


Otsikko: Re: Pelaajalaudan säännöt ja ohjeet
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 15.12.2013 15:05
Tuli mieleen noista banneista, että kuinka pitkiä ne yleensä ovat? Annetaanko ikuisia vai parin päivän kirjoituskieltoja? Jokainenhan meistä joskus on kirjoituskiellossa... Tämä palsta kuitenkin vaikuttaa sen verran asialliselta että ei varmaan olla jouduttu yli viikon pituisiin banneihin turvautumaan, eihän?

Yleensä banneja on tullut ainoastaan spämmääjille ym. boteille. Varmaankin joku (olisko ollut Kogeki) on saanut joskus lyhyehkön bannin.


Otsikko: Re: Pelaajalaudan säännöt ja ohjeet
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 17.12.2013 19:39
Eräs pelle nimeltä Bunder sai myös bannit. Lisäksi paskat trollit saavat myös.


Otsikko: Vs: Pelaajalaudan säännöt ja ohjeet
Kirjoitti: Joel-san - 22.01.2014 12:15
Tuli mieleen noista banneista, että kuinka pitkiä ne yleensä ovat? Annetaanko ikuisia vai parin päivän kirjoituskieltoja? Jokainenhan meistä joskus on kirjoituskiellossa... Tämä palsta kuitenkin vaikuttaa sen verran asialliselta että ei varmaan olla jouduttu yli viikon pituisiin banneihin turvautumaan, eihän?
Bannit ovat olleet yleensä viikon mittaisia. Joillekin jatkuvasti vastoin sääntöjä käyttäytyneille jo usemman kerran väliaikaisesti bannatuille käyttäjille on annettu ikuinen banni. Banneja on noin ylipäänsä annettu hyvin vähän.

Kiitän hyvästä vastauksesta Rocky. Mielestäni olisi ihmisoikeudellisesti oikein jos banneista ilmoitettaisiin samanlailla kuin jatkoajalla. Nykyisen kaltainen järjestelmä, jossa ei ilmoiteta edes kiellon pituutta on minusta Tommin Evilän sanoilla sanottuna "tyly".


Tässä vielä malli miten homma hoidetaan jatkoajalla: http://keskustelu.jatkoaika.com/announcement.php?f=6 (http://keskustelu.jatkoaika.com/announcement.php?f=6)
Meillä ilmoitus bannin pituudesta on näytetty bannatulle käyttäjälle hänen kirjautuessaan sisään.