Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Ephram - 11.05.2008 09:40Otsikko: Paras elektroniikkalaite minkä olet hankkinut?
Kirjoitti: Ephram - 11.05.2008 09:40
No joo, onhan tämä törkeä rippaus eräältä toiselta foorumilta, mutta ajattelin tämän sopivan hyvin tännekin, koska useat pelaajat ovat kuitenkin innoissaan kaikenlaisista vimpaimista, materiasta ylipäätänsä.

Eli mihin ostamaasi elektroniikkalaitteeseen olet ollut kaikkein tyytyväisin? Sen ei tarvitse välttämättä olla mikään ikivanha ostos, vaan jos tuntuu siltä, että viikko sitten ostettu sähköhammasharja on tosi makee, niin siitä vaan postaamaan kuvien kera! Ja koitetaan välttää sitä, että luetteloidaan niitä ihan hirveä pino, koska olisi tosi mukavaa tietää se ihan paras, vaikka hankalaa sen päättäminen saattaakin olla. Ja jonkinlainen pieni kartoitus miksi ja missä mielentilassa kyseinen laite tuli hankittua, olisi kiva.  :)

(http://images.apple.com/euro/macbook/images/design_gal01_20080226.jpg)

(http://images.apple.com/euro/macbook/images/design_gal02_20080226.jpg)Apple MacBook (http://www.apple.com/fi/macbook/)

No eipä varmasti ollut yllätys, eihän?

Jokatapauksessa, vasta -05 syksyllä Apple-kärpänen puraisi meikäläistä. Näin silloisen opiskelijatoverini ja nykyisen ystäväni pöydällä hienon ja puhtaan valkoisen iBookin. Ajattelin, että onpahan pirun nätti kone.  Silloin ei välittömästi herännyt tappavaa hinkua ostaa kuitenkaan laitetta, johtuen myös todella huonosta rahatilanteesta. Keväällä -06 palasin asiaan uudelleen ja huusin itselleni eBaysta 400 eurolla käytetyn iBookin, jota tuli käytettyä noin vuoden päivät, kunnes se meni kiertoon ja pistin osamaksulla tilaukseen MacBookin.

Sitä hetkeä, kun avaa uuden Apple-laitteen pakkauksen ensimmäistä kertaa, ei hehkuteta aivan turhaan. Toki jonkinlainen kunnioitus ja innostus tätä yhtiötä kohtaan on oltava että tälläisiä fiiliksiä voi kokea, mutta harvoin olen minkään elektoniikkalaitteen kohdalla ollut niin täpinöissäni kuin nostaessani uudenkarheaa MacBookia pois laatikkonsa kätköistä.

2, 27 kiloa painava ja 13 tuumaisen 16:10 kuvasuhteessa olevan näytön omaava MacBook on aidosti kannettava kone, sen nappaaminen olkalaukkuun ei tuskaa tuota. Intel Core 2 Duon ja hyvän muistimäärän avulla se kykenee olemaan myös mainio pöytäkone, varsinkin jos iskee sopivan kokoisen ulkoisen monitorin (ja tänä päivänä myös television - tosin 50" alkaa olla överiä) kiinni siihen.

Minä en oikeastaan välitä mitä konetta ja käyttöjärjestelmää muut ihmiset käyttävät. En pidä mitään käännytyspuheita, ohimennen vain saatan mainita että ovat nämä Macit kyllä niin loistavia koneitta että.  Ja jos rehellinen olen, taidan ihan pikkuisen nauttia tästä vähemmistön asemasta. Jotain taikaa siinä pienen piirin olemassaolosta on. Joskin Macien suosio on parin viime vuoden aikana noussut aivan rakettimaisesti ja täällä Suomessakin niiden näkyvyys (ainakin PK-seudulla) on lisääntynyt roimasti kahviloissa. Itseasiassa siellä tuntuu tätä nykyä vilkkuvan melkeinpä pelkästään omenoita...

Minä rakastan MacBookiani niinkuin terve mies voi loistavaa elektroniikkalaitettaan rakastaa.Otsikko: Re: Paras elektroniikkalaite minkä olet hankkinut?
Kirjoitti: Kabanossi - 11.05.2008 10:55
Jatketaan Mac-linjalla...

(http://images.techtree.com/ttimages/story/Apple_Mac_Mini_inhand.jpg)


(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b2/Mac_mini_Intel_Core.jpg)


Mac mini

Viime syksynä oli aika ostaa uusi kone. Vuosi omassa kämpässä oli porskutettu jollain ikivanhalla Windows 98 rämällä ja kaikki hupi jäi välistä, mesetys ja nettisurfaus sillä onnistui, aina kunnes koko paska kaatui tunnin välein. Oli työntäyteinen kesä takana ja raha poltteli taskussa. Olin jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut Maceista, en ollut koskaan sellaista kokeillut ja olin lukenut niistä paljon positiivista. En tietenkään sulattanut kaikkea höpöhöpöä Macien ylivertaisuudesta. Otin kuitenkin riskin ja tilasin suoraan Applelta Mac minin, valitsemieni lisävarusteiden ja opiskelija-alennusten jälkeen koneelle kertyi hintaan vähän alle 600€.

Kone saapui Applen varastolta 24h kuluttua tilaushetkestä, oli muuten nopeaa toimintaa! Muutama päivä meni leikkien ja tutkien. Kokeilin eri ohjelmia ja etsin sitä parasta jokaiseen käyttötarkoitukseen. Pian vuosi Macin omistajana eikä sekuntiakaan ole kaduttanut. En vieläkään sulata kaikkea puhetta Macin ylivertaisuudesta, tai sitten olen vain tottunut jo niin hyvin tähän kaikkeen. Kaikki mitä tarvitsen toimii ja vieläpä hyvin. Streamaukset Xbox 360:lle ja PS3:lle onnistuvat ongelmitta + kaikki muu mitä tällä koneella nyt teen. Ei tästä nyt vaan mitään huonoa keksi, tosin ei mun vaatimukset kovin korkealla ole. Kunhan kone ei hidastele ja temppuile ja kaikki toimii niin hyvä on.

Olen harkinnut kesällä Minin vaihtamista Macbookiin. Tulee kuitenkin ravattua ympäriämpäri, joten olisi kiva olla kone mukana jokaisella pidemmällä reissulla. Foorumeita tutkimalla tästä saisi myydessä vielä melkein 500€ takaisin, näin Macbookin hinnaksi jäisi toiset 500. Katsotaan sitten loppukesästä.  :)


Otsikko: Re: Paras elektroniikkalaite minkä olet hankkinut?
Kirjoitti: zoukka - 11.05.2008 16:34
Vanha 19' philipsini. RGB, ntsc, 60hz. Ja maailma oli minun. Omassa huoneessani!