Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Aihe: Oslon ammuskelu pelien vika  (Luettu 10742 kertaa)
Re: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #30 : 25.07.2011 23:09 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Käsiaseet ja automaattiaseet ylipäätään ovat täysin turhia siviilien käsissä.

No automaattiaseet ehkä, mutta käsiaseista voi olla montaakin mieltä. Se, että sinä olen jotain mieltä ei välttämättä tee siitä totta.

Eikä tuolla aseiden kieltämisellä muutenkaan mihinkään parempaan lopputulokseen välttämättä päästäisi, koska rikolliset saavat aina ne aseensa jostain. Iso-Britanniassakin on käsiaseet sun muut ollut kielletty jo pitkän aikaa, mutta eipä se ole mitään auttanut. Rikolliset saavat käsiinsä ja käyttävät yhä aseita rikoksissa, jopa enemmän kuin ennen. Tottakai käsiaseiden yms. kieltäminen lopettaisi laillisilla aseilla tehdyt murhat, mutta kyllä ne sekopäät silti saisivat jostain ne (laittomat) aseensa hankittua jos vain viitsivät nähdä vaivaa.

Hieman aihetta sivuten voidaan myös miettiä, että miksi esim. jenkeissä näitä joukkomurhia tapahtuu hyvin usein nimenomaan kouluissa. Siksi, koska ne ovat ainoita paikkoja mihin aseita ei saa viedä. Sitten kun joku sekopää päättää haluavansa hieman muuttaa maailmaa, niin aika helppoja maalitauluja ovat aseettomat opiskelijat. Kadulla jos joku rupeaa ammuskelemaan, niin hyvin todennäköistä on, että joku vastaantulija kaivaa oman aseensa taskusta ja pistää häirikön saman tien kylmäksi.

Käsiaseiden tai muun täyskiellon tuominen Suomeenkaan ei olisi aivan ongelmatonta.. Ensinnäkin poliisilla tuskin on resursseja pakkolunastaa jokaista tästä maasta löytyvää käsiasetta, joita kuitenkin on varmasti satoja tuhansia. Lisäksi en usko, että ihan kaikki luopuisivat suosiolla aseistaan, jolloin pahimmassa tapauksessa poliisille tulisi kymmeniä tuhansia ilmoituksia "varastetuista" tai "hukatuista" käsiaseista. Ja jos jengi ne aseensa johonkin metsään kätkee, niin ei niitä mikään poliisi sieltä koskaan löydä, puhumattakaan siitä että olisi resursseja alkaa metsästämään suuressa määrin noita piilotettuja aseita. Eli sitten meillä ei kyllä olisi yhtään luvallista asetta, koska kaikki on kielletty, mutta luvattomia aseita olisi taas niin paljon ettei kukaan pysy perässä. Helvetin hyvältä kuulostaa, eikö?


Edit:


« Viimeksi muokattu: 25.07.2011 23:19 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #31 : 25.07.2011 23:12 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Niin olisihan siitä kovasti vaivaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #32 : 25.07.2011 23:20 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Täysin turhia sinun mielestäsi. Aseet ei tapa, ihmiset tappaa. Taas jotain suhteellisuudentajua näihin, yksittäistapauksia, jotka kyllä saavat minkä tahansa aseen käsiinsä, kun suunnittelevat 12 vuotta operaatiota.
Ajattelen asiaa lähinnä siltä kannalta että mitä vaikeampaa aseen - varsinkin aseen jolla on helppo tappaa ihmisiä nopeasti - hankkiminen on niin sitä suurempi todennäköisyys on että henkilö jää kiinni, tulee näitä Poliisin mainitsemia "heikkoja signaaleja". Nämä tyypit ovat kuitenkin usein niitä sekopäitä jotka herättävät huomiota.

Olen muuten itse kirjoittanut lääkärintodistuksen aselupaa varten 18-vuotiaalle miehelle. Kohtalaisen vittumainen tilanne, en ollut oikein mukavuusaluella.
N
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #33 : 25.07.2011 23:27 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Norjan aselainsäädäntö on maailman tiukimpia, mutta Utöyan verilöylyä sillä ei pystytty estämään.


Mites briteissä, kun käsiaseet on kielletty kokonaan, no ihan normaalisti edelleen paukutellaan ihmiset hengiltä.

Kielletään myös alkoholi, koska kyllä alkoholi tappaa useampia kuin aseet, jos on aseita kieltämässä, niin on melko outoa kannattaa alkoholin jakelua. Vai onko sittenkin niin, että kaikki mistä itse tykkää pitää sallia ja muiden elämästä pitää tehdä paskaa. :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #34 : 25.07.2011 23:31 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Ööh, no ei. Aseella on aika paljon helpompi lahdata joku kuin juottamalla sille fataali määrä viinaa.
N
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #35 : 25.07.2011 23:39 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili GBA hyvä, pointti on katsos siinä, että mulle on ihan vatun sama mitä ihmiset tekee itselleen, tämä on vapaa maa, mutta siitä en diggaa kun jokaisella urpolla on helppo tapa murhata kymmeniä ihmisiä, ennenkuin kukaan voi tehdä mitään asialle. Käsiaseiden kieltäminen ei poista ongelmaa. Se saattaa kuitenkin pienentää sitä.

Ja siinä ei paljon teinien himot päästä poksuttelemaan radalle paina.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #36 : 25.07.2011 23:40 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Ööh, no ei. Aseella on aika paljon helpompi lahdata joku kuin juottamalla sille fataali määrä viinaa.

Aivan kaikella voi tappaa ihmisiä. Ei tälläisiä asioita lopeteta kieltämällä väline, kun syyt on ihan muualla.

Suomessakin oli koulusurmien jälkeen kauhea mekkala aselain kiristämisestä ja niin tehtiinkin, huonoin seurauksin. Se on vain niin paljon helpompaa ja halvempaa kiristää aselainsäädäntöä, kuin esimerkiksi parantaa nuorten mielenterveyspalveluja. Tulee poliitikoille helpolla ja halvalla hyvä omatunto..


GBA hyvä, pointti on katsos siinä, että mulle on ihan vatun sama mitä ihmiset tekee itselleen, tämä on vapaa maa, mutta siitä en diggaa kun jokaisella urpolla on helppo tapa murhata kymmeniä ihmisiä, ennenkuin kukaan voi tehdä mitään asialle.

Tuo tilanne toteutuu ainakin viimeistään siinä vaiheessa, kun ne aseet on kaikilta kielletty. Siinä vaiheessa lainkuuliaisilla kansalaisilla ei enään ole keinoja saada aseita käsiinsä, mutta urpot kyllä hankkivat tarvitsevansa tussarit jos haluavat. Näille ihmisille on ihan sama, pitääkö se ase ostaa naapurin asekaupasta luvan kanssa vai sitten joltain syrjäkujan Sergeiltä. On myös aika pieni kynnys lähteä kylille lahtaamaan jengiä, kun tietää että kenelläkään ei ole mitään voiveistä suurempaa millä puolustaa itseään. Jos nyt otetaan taas ne jenkit esimerkiksi, niin siellä on varmasti suhteellisen iso kynnys lähteä murtovarkaisiin kun tietää, että a) asunnon omistajalla on todennäköisesti ase ja b) hän saa sillä varkaan ampua vailla seuraamuksia.

Se saattaa kuitenkin pienentää sitä.

Tästä ei ole käsittääkseni ole mitään olettamaasi puoltavaa kokemusta maailmalta, mutta mielellään näkisin sellaisen.


Edit:

Aivan kaikella voi tappaa ihmisiä. Ei tälläisiä asioita lopeteta kieltämällä väline, kun syyt on ihan muualla.
Lähes kaikella voidaan tappaa ihmisiä, mutta on se paljon helpompaa ja nopeampaa rynnäkkökiväärillä kuin höyhenellä. Jos välineiden hankkiminen on vaikeampaa, on myös tälläisten tekojen suorittaminen vaikeampaa.

Laillisten aseiden hankkimisesta voidaan toki tehdä aina vain hankalampaa, mutta edelleenkään se ei hankaloita kuin metsästäjien ja ampumaurheilijoiden toimintaa. Korkeintaan jonkun satunnaisen nutipään aseen ostaminen voidaan sillä estää. Päättäväiset ja asialleen omistautuneet ihmiset saavat kuitenkin aina ne aseensa ja murhavälineensä jostain, joten en edelleenkään näe miten mistään kiellosta olisi tämänkaltaisissa tapauksissa iloa. Kohta mennään siihen tilanteeseen, jossa aseen ostaminen laittomasti on helpompaa, kuin laillisesti, ellei sitten olla jo siellä..

Edit2:
Tuli tuossa juuri mieleen, liittyen tämän sivun ekaan viestiin, jossa esitin että jos Suomessa tulisi jonkin aseen täyskielto voimaan, niin todennäköisesti kyseisiä aseita joutuisi "hukkaan" tai "varastettaisiin" suuria määriä:

Briteissähän kävi juuri noin. Käsiaseet kiellettiin, mutta jengi ei tästä oikein tykännyt jolloin aseet kätkettiin ja ilmoitettiin virkavallalle niiden hukkuneen. Seurauksena kymmeniä tuhansia aseita (ehkä enemmänkin, en muista tarkkaan) hävisi poliisien ulottumattomiin, mikä tuskin oli osa alkuperäistä suunnitelmaa. Ensiksi oli paljon laillisia aseita ja poliisilla tiedot niistä. Sen jälkeen oli paljon laittomia aseita ja poliisilla ei mitään tietoa niistä. Voisi sanoa, että vituiks män..


« Viimeksi muokattu: 26.07.2011 00:07 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Re: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #37 : 25.07.2011 23:44 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili
Aivan kaikella voi tappaa ihmisiä. Ei tälläisiä asioita lopeteta kieltämällä väline, kun syyt on ihan muualla.
Lähes kaikella voidaan tappaa ihmisiä, mutta on se paljon helpompaa ja nopeampaa rynnäkkökiväärillä kuin höyhenellä. Jos välineiden hankkiminen on vaikeampaa, on myös tälläisten tekojen suorittaminen vaikeampaa.

Ja ei, en kyllä edelleenkään puolla mitään aseiden totaalikieltoa.
N
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #38 : 26.07.2011 00:20 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Haha vetoat jenkkeihin. Maahan, jossa tehdään melkein yhtä paljon murhia aseilla, kuin jossain guatemalassa.

Ja vaikkei jonkun täyden sekopään aseen hankintaa voida täydellisesti estää, voidaan kuitenkin vaikuttaa siihen, saako joku henkisesti epävakaa tai aallonpohjalla käyvä helposti käydä vähän testailemassa pistoolia.

Lainaus
On myös aika pieni kynnys lähteä kylille lahtaamaan jengiä, kun tietää että kenelläkään ei ole mitään voiveistä suurempaa millä puolustaa itseään. Jos nyt otetaan taas ne jenkit esimerkiksi, niin siellä on varmasti suhteellisen iso kynnys lähteä murtovarkaisiin kun tietää, että a) asunnon omistajalla on todennäköisesti ase ja b) hän saa sillä varkaan ampua vailla seuraamuksia.

Jos haluaa olla turvassa, niin tilastoilla on sinulle ikäviä uutisia:

http://www.newscientist.com/article/dn17922-carrying-a-gun-increases-risk-of-getting-shot-and-killed.html

Lainaus
Overall, Branas's study found that people who carried guns were 4.5 times as likely to be shot and 4.2 times as likely to get killed compared with unarmed citizens. When the team looked at shootings in which victims had a chance to defend themselves, their odds of getting shot were even higher.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #39 : 26.07.2011 11:25 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
mulle on ihan vatun sama mitä ihmiset tekee itselleen, tämä on vapaa maa
Ja alkoholiko ei aiheuta muille haittaa? Rattijuopumus. Ryypätään, päässä naksahtaa ja seuraavaksi ollaan hakkaamassa nyrkein ja puukoin muita hengiltä. Alkoholismista ja alkoholin käytöstä aiheutuneet terveydenhoitokulut. Ja niin edelleen.


Eikä aseita käytetä ainoastaan ihmisten ampumiseen. Metsästys kun on luonnonsuojelun lisäksi myös ihmisten suojelua. PDF: Hirvionnettomuuksien kehitys
Lainaus
Hirvionnettomuuksien määrä on puolittunut vuoden 2001 huippuluvuista, johtuen etupäässä eläinkannan pienentämisestä viime vuosina.
Lainaus
Hirvionnettomuuksissa on viime vuosina kuollut keskimäärin viisi ihmistä vuosittain
Vuosina 1998-2005 noin kymmenen vuodessa.
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #40 : 26.07.2011 15:56 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsekkin sallisin vain pienkaliiberiset tarkkuuskiväärit sekä tietyt metsästysaseet. Käsiaseet ja automaattiseet ovat sellaista ettei kukaan siviili niitä oikeasti tarvitse. Ampuma-aseharrastuskin voitaisiin aivan hyvin säilyttää niin että klubit omistaisivat aseet, tai jos on pakko omistaa oma pyssy niin sen säilytyspaikkana ampumakerhon lukollinen asekaappi. En ymmärrä miksi jotkut haluaa viedä niitä kotiin hiplattavaksi.

Ja se guns don't kill people... lässytys on aika perusteetonta höpöä. Tottakai sitä tarvitaan sekopää painamaan liipasinta, mutta miksi kukaan ihmeessä haluaisi helpottaa näiden seköpäiden pääsyä näinkin tehokkaiden tappovälineiden pariin. Samalla periaatteella ei ole lailllista kenenkään omistaa toimintakelpoista käsikranaattia, näin esimerkiksi.

Ehkä aseiden kieltämisellä päästäisiin siihen tulokseen että sekopää tarttuu puukkoon ja puukottaa kymmenen ihmistä kuolleeksi samassa ajassa kun automaattiaseella kylmäisi sata.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #41 : 26.07.2011 18:41 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Eikä aseita käytetä ainoastaan ihmisten ampumiseen. Metsästys kun on luonnonsuojelun lisäksi myös ihmisten suojelua.

Ja näitä pistooleita ja automaattiaseita, ei metsästykseen onneksi tarvita.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #42 : 26.07.2011 20:19 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Vituttaa tämä suomalaisten asehulluus. Mut mitä muuta voi olettaakaan maalta, jossa valitaan vuoden urheilijaksi ammunnasta olympiakultaa ampunut nainen.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #43 : 26.07.2011 21:35 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili
Eikä aseita käytetä ainoastaan ihmisten ampumiseen. Metsästys kun on luonnonsuojelun lisäksi myös ihmisten suojelua.

Ja näitä pistooleita ja automaattiaseita, ei metsästykseen onneksi tarvita.
Pistooleita kyllä käytetään. Ja minkähänlaisella perusteella sarjatuliaseeseen saa luvan? Jotenkin tuntuis, ettei siviili saa lupaa toimivaan sarjatuliaseeseen.


Itsekkin sallisin vain pienkaliiberiset tarkkuuskiväärit sekä tietyt metsästysaseet.
Tuo vaan ei ratkaisisi mitään. Hankkii vaan aseen "metsästys"käyttöön ja ampuu sillä mitä ampuu. Sorsametälle haulikko ja pitkäjalkoja varten sopiva kivääri ja pistooli ja johan alkaa olemaan arsenaalia.


Ehkä aseiden kieltämisellä päästäisiin siihen tulokseen että sekopää tarttuu puukkoon ja puukottaa kymmenen ihmistä kuolleeksi samassa ajassa kun automaattiaseella kylmäisi sata.
Tai sitten ne vaihtaa pommeihin ja tappaa kymmenen nopeammin kuin pistoolilla.
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #44 : 28.07.2011 23:01 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/norjan-massamurhaajaa-odotetaan-vankilassa-hoitelemme-hanet/art-1288404225234.html


Mullekin tuli tekijän kiinnijäämisen jälkeen heti mieleen, että näinköhän se ehtii kauan vanheta linnassa ennenkuin joku päästää äijän päiviltä. Kymmeniä lapsia kylmäverisesti surmannut tyyppi on varmaan vankilassakin sitä kaikkein alinta pohjasakkaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #45 : 02.08.2011 12:06 »
IceCold Jäsen Viestejä: 1 717 Basaaripisteet: 1 Profiili Norjalaiskaupat siivoavat hyllyjään sotapeleistä

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011080214148557_ul.shtml

Lainaus
Norjassa monet kauppaketjut ovat poistaneet sotaisia tietokonepelejä hyllyistään terrori-iskujen vuoksi, kertoo Ruotsin radio.

Jaahas, tämmöisiin menevät, itseäni ei kuiteskaan haittaisi jos Suomessa poistettaisiin. (Anteeksi sotapelien ystäville)
Journalist: “Kimi, what do you say about the 5th grid position?”
Kimi: “It´s the 5th grid position“
tallennettu
Re: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #46 : 02.08.2011 21:45 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Mun puolesta maailmasta saa kieltää kaiken muun paitsi viinan ja tupakan.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #47 : 03.08.2011 09:11 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mun puolesta maailmasta saa kieltää kaiken muun paitsi viinan ja tupakan.
Sama. Peliteollisuudessa on jo saavutettu kaikki. Sen voisi ihan hyvin lopettaa.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #48 : 12.08.2011 14:09 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Norjalaiskaupat siivoavat hyllyjään sotapeleistä

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011080214148557_ul.shtml

Lainaus
Norjassa monet kauppaketjut ovat poistaneet sotaisia tietokonepelejä hyllyistään terrori-iskujen vuoksi, kertoo Ruotsin radio.

Jaahas, tämmöisiin menevät, itseäni ei kuiteskaan haittaisi jos Suomessa poistettaisiin. (Anteeksi sotapelien ystäville)
Suomessa tehdään vuosittain helvetin paljon liikennerikkomuksia ja -onnettomuuksissa kuolee todella paljon ihmisiä, joten mun mielestä autopelit pitäisi kieltää Suomesta.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #49 : 12.08.2011 14:46 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Toi on muuten aika hyvä pointti. Kuinkakohan moni kortin juuri saanut teinipoika on puuhun päätyessään päättänyt kokeilla pätevätkö Gran Turismossa hankitut taidot myös tosielämässä?

Vastaavasti peli on joissain tapauksessa saattanut tyydyttää kaahausnälkää siinä määrin, että hurjat kumin revittelyt ovat oikeassa maailmassa jääneet pois/minimaalisiksi.


Minä en halua ajaa autoa oikeassa maailmassa, pelissä se on paljon mukavampaa!  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #50 : 12.08.2011 15:21 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Toi on muuten aika hyvä pointti. Kuinkakohan moni kortin juuri saanut teinipoika on puuhun päätyessään päättänyt kokeilla pätevätkö Gran Turismossa hankitut taidot myös tosielämässä?

Vastaavasti peli on joissain tapauksessa saattanut tyydyttää kaahausnälkää siinä määrin, että hurjat kumin revittelyt ovat oikeassa maailmassa jääneet pois/minimaalisiksi.


Minä en halua ajaa autoa oikeassa maailmassa, pelissä se on paljon mukavampaa!  :)
Kyllä oikean auton ajaminen on mukavampaa, vaikka ei ajetakaan sitä 200-350 kilometriä tunnissa niin kuin niissä cooleissa videopeleissä.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #51 : 12.08.2011 15:55 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Minä en halua ajaa autoa oikeassa maailmassa, pelissä se on paljon mukavampaa!  :)

Mitäs sitä enää ryyppäämään, sekstailemaan tai kavereitakaan näkemään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #52 : 12.08.2011 16:20 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Minä en halua ajaa autoa oikeassa maailmassa, pelissä se on paljon mukavampaa!  :)

Mitäs sitä enää ryyppäämään, sekstailemaan tai kavereitakaan näkemään.

Peleissä on kai aika vaikea ryypätä realistisen tuntuisesti, niin että tulisi virtuaalihiprakka?
Sama pätee seksin harrastamiseen, ainakin konsolipeleissä. PC:llä on (kaveri kertoi), joitakin aikuisviihdepelejä, joihin saa ostettua sellaisia jänsköjä lisälaitteitakin, jotka kommunikoivat suoraan sen kanssa mitä ruudulla tapahtuu.

Ajamista taas voi simuloida suhteellisen realistisesti kunhan setuppi on oikeanlainen. Yksi todiste on muuan muassa Suomalaisen iRacing-mestarin hyvät otteet kilpa-auton ratissa, vaikka mies ajoi kisakireellä laitteella ensimmäistä kertaa elämässään. Mahdollisuuden tähän tarjosi viime vuonna Top Gear: http://www.v2.fi/uutiset/pelit/12782/Top-Gear-testasi-suomalaisen-virtuaalikuskin-oikealla-radalla/
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #53 : 12.08.2011 16:54 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili En tiedä sinun ajokokemuksistasi, mutta siltikään ei autopeleissä vaan yksinkertaisesti ole sitä ajamisen tuntoa (pl. nämä F1-tallien simulaattorit, mutta nekin on sitten ihan toinen juttu).
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #54 : 12.08.2011 17:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
En tiedä sinun ajokokemuksistasi, mutta siltikään ei autopeleissä vaan yksinkertaisesti ole sitä ajamisen tuntoa (pl. nämä F1-tallien simulaattorit, mutta nekin on sitten ihan toinen juttu).

En usko että niihin F1 simulaattoreihinkaan niitä G-voimia on saatu mukaan. Eli aika kaukana ollaan todellisuudesta, vaikka varmasti ihan eri tasoa mitä olohuoneissa on. Ja kun otetaan huomioon että ihminen tunnistaa liikkeen ja millä tahansa ajaessa on aina se ns. "perstuntuma", niin totuuden täysin korvaavaan fiilikseen tuskin tullaan ikinä pääsemään peleissä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #55 : 12.08.2011 23:07 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili http://www.simrac.com/

Simracin rallisimussa on jo jonkinlaista "perstuntumaa", mutta peliä sekin vain on.

Peleissä ajamiseen on vaan niin vaikea suhtautua samalla lailla kuin oikeasti ratin takana istuessa. Ei ole pelkoa siitä että sattuu mitään jos rysäyttää metsähallituksen puolelle (vaikka vain sään takia), auto korjaantuu restart-napilla ja polttoaine on ilmaista. Uskallan minä gran turismossa pauhata kahtasataa nyrreä ympäri, mutta oikeasti tuskin niin uskaltaisin tehdä. Ei riitä taidot ja kantti. Mutta ei sillä ettenkö tahtoisi kokeilla  ;)
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #56 : 14.08.2011 17:55 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Riittää että käy kerran vaikka mikroautoradalla, niin tietää ettei videopelit raapaise kuin pintaa vrt oikea kilpa-autoilu.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Oslon ammuskelu pelien vika « Vastaus #57 : 20.08.2011 23:26 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Riittää että käy kerran vaikka mikroautoradalla, niin tietää ettei videopelit raapaise kuin pintaa vrt oikea kilpa-autoilu.
Jep. Ja oikeastaan mikroautoilu antaa jo osviittaa siitä, että kyllä noi brömbröm-formulatkin urheilusta käy. Puolen tunnin karting-kisailu tuntuu jo vähän kunnon päälle.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines