Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
Tulostusversio
Aihe: Ohrapirtelöt  (Luettu 133095 kertaa)
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #120 : 19.11.2008 14:18 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt olen kolmen Dark Horizon (2. edition) -pullon onnellinen omistaja. Kirpaisi lompakossa aika mukavasti (41 euroa), mutta näistä riittää iloa pitkäksi aikaa. Tai no, tuskin varastointia hirveäksi lystiksi voi nimittää. Kaikkia en malta kuitenkaan varastoida, vaan yksi pitää juoda tuoreeltaan, kunhan sakka tasoittuu tässä parin päivän sisällä. Toinen pullo pitää korkata sitten ensi syksynä niinkuin pullossa suositellaan ja kolmas jää hamaan tulevaisuuteen johonkin juhlatilaisuuteen nautittavaksi.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #121 : 20.11.2008 17:34 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsekin täytyy DH2:sta käydä hakemassa. Suomeen taisi tulla se 1500 plo:n satsi, ei tuo kauaa kypsy alkon varastoissa.

Aventinus Weizen Eisbock tuli maisteltua. Ei kyllä itselle uponnut. En tiedä johtuiko se siitä, että alla oli jo huomattava määrä maistelua, mutta siltikin tuntui tökkivän. Alkoholi tuli jotenkin liikaa läpi.

Criminally Bad Elfkään ei vastannut aivan odotuksia, mutta kyllä tuon joi. Tässäkin tuntui olevan vähän liikaa potkua.

Gulden Draak Vintage oli melko helposti juotava. Ei mikään ihmellinen, muuta kuin etikettinsä puolesta. Jouluversio näyttää possulta, mutta alkuperäinen on lohikäärme.

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale juotiin kaverin kanssa puokkiin tai siis yritettiin juoda. Aivan liian makeaa. Puoli lasia molemmat sai alas ja lopuilla pesimme viemäriputkia. Turilas arvosteli tämän aikaisemmin threadissa, vuoden 2007 version. En tiedä onko maku muuttunut siitä, mutta makeus piti ainakin kutinsa. Mulle ei ainakaan uppoa makeat oluet Kozelin Darkia lukuunottamatta.

Xantho Žatec upposi lagerin ystävälle. Ei sinänsä mikään ihmeellinen. Harvoin lagerit tai tummat lagerit mitään syvällisiä makuelämyksiä antavat, mutta itse pidän laatulagerien mausta hyvinkin paljon. Helposti juotava, ainakin näin amatööriharrastelijalle. Hyvää, muttei mitään niin ihmeellistä että tätä olisi pakko ostaa uudestaan.

Timmermans Gueuze Lambic meni aloittelu oluena, hyvää. Sitruunainen lambic, ihme jos joku ei tykkää. Raikas olut, ei ehkä ole jouluinen, mutta maistuu tuo vaikka saunan jälkeen hyvin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #122 : 20.11.2008 18:16 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Jep, kyllä mäkin oon sitä mieltä, että Aventinuksen normaali vehnäbokki tuon jääbokin voittaa. Mulla tökki eniten se liika hiilihappoisuus, joka oikeastaan esti kunnon maistelun. Ayingerin Weizenbockin join eilen ja se menee aika samaan kastiin perus-Aventinuksen ja Weihenstephaner Vituksen kanssa, eli oikein maittava, tuhti ja hieman lämmittävä vehnäolut.

Criminally Bad Elfistä tuli helvetinmoinen päänsärky, kun join sitä pari päivää sitten ja tosiaan tuo alkoholi puskee siinä hieman liikaa läpi, jotta se olisi täysin nautittava olut. Tänään kokeilen Seriously-versiota ja lisäksi jääkaapissa on Stockalta ostettu maitokauppavahvuinen Bad Elf.

Tällä hetkellä, kun nuo isot pullot on vielä kokeilematta, nostaisin tämän vuoden jouluolutvalikoimasta ykköseksi Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbockin. Vaikea verrata Märzen-versioon, sillä en ole rinnakkain niitä maistellut, mutta kyllä Urbock kuitenkin tuntuisi olevan reilusti tuhdimpi ja savukinkku sekä terva maistuvat oluessa selvästi. Toiseksi paras olut on tähän mennessä St. Peter'sin Winter Ale, joka oli mukavan monimuotoinen sisältäen maussaan kahvia, paahtunutta mallasta sekä mausteisuutta, eikä mitään epämiellyttäviä piirteitä hypi makunystyröille.

La Chouffea maistoin viime keväänä ja pitääpä sitä ostaa kesää varten muutama pullo varastoon. Toisaalta se voisi raikkaana oluena mennä myös joulupöydässä. Vaikea valinta tänä vuonna tosiaan joulupöytään, mutta ehkä St. Peter's on tällä hetkellä mun ykkösvaihtoehto, ellen sitten kallistu Uudenkaupungin Talviolueen, jota en ole vielä ostanut, sillä Citymarketissa sitä myydään vain 15 euron hintaisissa 4 kappaleen monipakkauksissa eikä noiden Dark Horizonien jälkeen kärsi niin paljon maksaa.

tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #123 : 20.11.2008 18:28 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili St. Peters ja Urbocki vielä itsellä maistamatta. Huomenissa voisi käydä hakemassa ne ja nuo uudet tsekkipilssit. Jos vielä stadiin jaksaisi raahautua, niin DH2:sta pari pulloa. Ei taida enempää jouluoluita enää tulla alkoon?


Sivuhuomautuksena kaveri osti muuten 12plo DH2:sta, joku 170e:n laaki. ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #124 : 23.11.2008 00:52 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili


No niin. Nyt on yksi Dark Horizon juotuna. Vaikka olut oli vielä raakaa, oli nautinto mainio Kummisedän ohella. Ostin myös Fazerin Thin Dark -suklaata oluen kanssa nautittavaksi ja täytyy sanoa, että ne sopivat erinomaisella tavalla yhteen.

Okei, ensimmäisillä siemauksilla alkoholi tuntui puskevan varsin vahvasti esiin varsinkin tuoksussa, mutta myös maussa. Pian makuaisti alkoi kuitenkin tottua ja alkoholi ei tuntunut enää häiritsevästi maussa. Sen sijaan suun täytti täyteläinen imperial stout aivan pienillä siemauksilla nautittuna. Todennäköisesti olut on kuitenkin vielä huomattavasti herkullisempaa, kun se on kypsynyt potentiaaliinsa ensi syksynä.

Kerran aiemmin olen kokeillut suklaata oluen kanssa, mutta silloin suklaa tuntui valtaavan liikaa alaa makuaistista. Tällä kertaa näin ei ollut, vaan suklaa ja pimeä horistontti muodostivat täydellisen parin, sillä vahvalla maullaan DH syrjäytti suklaan maun suussa, mutta suklaa kuitenkin maistui siemauksen jälkeen nautittuna aivan mahtavalta.

Pahoittelut, jos tekstissä on typoja, mutta 16%:nen olut nousi Kummisedän aikana kuitenkin hieman päähän. 2 tuntia ja 20 minuuttia meni pullon tuhoamiseen. Nautintatahti oli kuitenkin sen verran hidas, että kunnon humalaa ei ehtinyt tulla.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #125 : 23.11.2008 23:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili On kyllä hieno pakkaus. Varmasti haastava olut, joten ei mikään ihme jos ei ensimmäinen pullo uppoa samantien. Tosin jos tuon nopeaan tahtiin juo, niin jo pelkästään alkoholilla on sen verta suuri vaikutus, että olut alkaa vaikuttamaan hyvältä. Pronsenttejahan tuossa on ihan hemmetisti. Annoksia 6.6, jos nyt laskin oikein. Ei noita vahvoja viitsi juoda kuin sen yhden, varsinkin jos ovat isoja. Sen takia tuleekin monesti juotua puoliksi kaverin kanssa, siten voi maistella useampia oluita.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #126 : 30.11.2008 16:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Jees, nyt on DH2:n korkattu. En täyttä pulloa juonut, vaan maistelin muutaman sentin, kun autolla olin. Hemmetin hyvää ja yllättävän pehmeää, vaikka pitäisi ohjeiden mukaan vielä puolisenvuotta varastoida. Alkoholi ei puskenut läpi mitenkään erityisesti, vaikka prosentteja oli 16. Muutenkin oluen lähes musta väri olisi olettanut bissen olevan tuhdimpaa, mutta yllätyin sen keveydestä. Siis eihän se missään nimessä kevyttä ollut, mutta olisin odottanut vieläkin haastavampaa makua. Ei sillä että se huono olisi ollut, päinvastoin pirun hyvää. Salmiakkia maussa on selvästi, mutta naurettavat vertaukset salmiakkikossuun olivat yliampuvia.

Minkä lämpöisenä joit Turilas DH2:sesi? Kaverin kanssa juotiin miltei huoneen lämpöisenä. Tuohonhan ei ilmeisesti ole mitään ohjeita annettu. Pullosta ei ainakaan löytynyt. 
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #127 : 30.11.2008 16:53 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Pistin huoneenlämmöstä puoleksi tunniksi jääkaappiin, eli aloittaessa olut oli varmaan n. 18 asteinen ja lämpeni sitten hyvin nopeasti huoneenlämpöön. Ite oon pitänyt nyrkkisääntönä, ainakin maltaisten tummien oluiden kanssa, sitä että mitä tuhdimpi olut, sitä lähempänä huoneenlämpöä juon sen.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #128 : 07.12.2008 18:48 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Toissa päivänä tuli maisteltua markettioluita.

Diamond Mustikkaolut


Aika tunkkainen maku, ei tuosta saa oikein irti paljoa. Mustikka saisi maistua enemmän, nyt tuntuu että ainoa mustikka löytyy tuoksusta, joka on kyllä tämän oluen paras osa-alue.


Vakka-Suomen Uudenkaupungin Talviolut

Tumman lagerin ystävä olen aina ollut, mutta ei tämä mitään ihmeellistä ollut. Helposti juotava, ei ylläreitä. En muista oliko se tässä vai Vakka-Suomen Prykmestar Schwarzissa, missä tuokussa oli lannan hajua, mikä ei napannut ollenkaan. Tuohan tulee jostain panimoteknisestä ratkaisusta.

Vakka-Suomen Prykmestar Schwarz


Ihan kelpo tumma lageri tämäkin sinänsä, mutta ei suuria säväreitä antanut. Mieluimmin joisin Brooklynin lageria, mutta sitä kun saa vain baareista nykyään.

Boon Kriek

Varmaankin paras näistä marketeista mitä maistelin toissapäivänä. Tosin jos kirsikkaoluista pitää, niin suosittelisin mieluimmin Lindemansin versiota. Booni ei ole niin makea, mutta toisaalta ei niin hapankaan kuin Lindemansin Kriek, jossa maistuu kirsikka todella vahvasti.

Stallhagen Julbock


Vettä? Ei vaan superlaimennettu versio Stallhagen Julbock 6.8% versiosta. Se mikä teki alkoversiosta helevetin hyvää, no sitä ei ole enää promilleakaan jäljellä. Metallinen maku ja ohuehko maku. Sama kuin olisit laittanut alkuperäiseen vettä puolet lisää.

Senne Taras Boulba

Jees, tämähän on hyvää. Tuoksu tosin aika ohuehko, mutta kunnon puraisu ensimaistamalla heittää mielipiteen toiseen suuntaan. Rapea olut, jonka maku ei viivy suussa kulausta pidempään. Paitsi ehkä kevyesti kielen takaosassa.

Huvilan H.O.D.A


"Jos elämä tuntuu katkeralta maistappa tätä"
Näin lukee pullon kyljessä ja lupaus pitää kutinsa. Ei mitään naurettavaa makeutta joukossa, sokerin litkijöille on olemassa limut ja colden cäpit. Hemmetin hyvä olut, kunnolla katkeroa ja kuivuutta. Kunnon jälkipuraisu vielä nielaisun päätteeksi. Kuiva, kuivempi, H.O.D.A.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #129 : 08.12.2008 17:00 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Ooh, noista tekisi kyllä mieli maistaa Hop Overdosea ja Uudenkaupungin Talvea. Ugin Talvea saa täällä vain kalliissa monipakkauksissa ja H.O.D.A. taitaa olla savolaisten ja kehäkolmoslaisten etuoikeus. Yheltä paikallisen Citymarketin juomavastaavalta kyselin, niin kuulemma rahtikustannukset tulisivat Huvilan kohdalla sen verran suuriksi, että ei ole järkeä tänne länsirannikolle sieltä tuotteita ottaa. Onneksi kaveri muuttaa vuoden alussa Savonlinnaan, niin pääsee Huvilan tuotteita maistelemaan.

Mä join viikonloppuna Nørrebron Little Korkny Ale 2006:n. Mahtavan monimuotoinen olut. Turhan iso satsi oli kuitenkin yksin juotavaksi, mutta kyllähän tuollaista herkkua mielellään särpii, vaikka pieni humala tulisikin. Olut oli sen verran makea vielä, että todennäköisesti kypsytyspotentiaalia olisi ollut vielä vuosikausiksi eteenpäin.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #130 : 10.12.2008 18:31 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Williams Brothersin oluet kaapissa viilenemässä. Heather maistettu jo aikaisemmin, mutta äsken maistoin Blackin. Melko keskinkertainen maitokauppa stout. Ihmeen hyvät pisteet on saanut olutoppaassa. Ei minusta mikään ihmeellinen. Tuoksussa alkoholia, vaikkei tuossa prosentteja ole kuin 4.2. Maku ihan ok, mutta kuten olen näistä maitokauppaoluista jo aiemminkin todennut, niin ei vaan mitään säväreitä oikein tunnu saavan. Ihan hyvähän tuo on, mutta miksi tyytyä hyvään, kun voi saada parempaankin samalla hinnalla.

Hartwallin Aura. Ihan jees lageri. Ei tästä sinänsä keksi pahaa sanottavaa. Ei tietenkään mitään ylläreitä, mutta toisaalta mikään ei ärsytä. Ihan hyvä olut, vaikka saunan päälle. Raikas ja pehmeä lager, joka ei kumminkaan maistu täysin vedeltä, kuten muut suomalaiset keppanat.

H.O.D.A vielä 2 pulloa varastossa. Pitänee hakea tuota useampi kaappiin, kun kerran niin spesiaalia on. En tiennyt että sitä ei saa susirajan ulkopuolelta. Jos Turilas stadin reissun teet, niin osta ihmeessä useampi pullo mukaan, kyllä tuo sen verran erikoinen oli.


« Viimeksi muokattu: 10.12.2008 18:39 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #131 : 20.12.2008 20:04 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Tupla. Sama se, tosin saisi muutkin kyllä tänne rustailla.

Eilen tuli maisteltua:

Sinebrychoff Velvet

Yksi parhaista suomalaisista oluista. Suosittelen kokeilemaan, jos hieman tummempaa haluaa kokeilla, mutta silti hyvin helposti juotavaa. Pehmeä olut, jossa maussa ripaus kahvia.

   
Hartwall 1836 Classic Gourmet Tumma

Mielikuvamarkkinoinnilla tätä ja vaaleaa myydään. Kummassakaan ei juuri mitään ihmeellistä, helposti juotavia perusoluita. Kai tämä hyvin sopii liharuokien kanssa, koska ei todellakaan peitä niiden makuja. Hieno pullo, kaunis väri. Helposti juotava, mutta tylsä olut.

   
Hartwall 1836 Classic Gourmet Vaalea


Tätä on yleisesti sanottu paremmaksi, kuin tummaa veljään. Itse pidin tummasta enemmän. Tästäkin oluesta on gourmet kaukana. Tuskin osaisi erottaa perus bulkkilagerista. Peruskeppanan ystävälle tämä toki voisi olla jokin huima kokeilu ja ainakin pullo tuo hieman glamouria ruokapöytään, jos tätä kalaruuan kanssa aikoo juoda, kuten pullossa suositellaan.

Mikkeller It's Alight!

Todella hapan! Siltikin raikas loppupuraisu. Huumannuttava tuoksu. Tällaisia oluita lisää maitokauppoihin. Kannattaa sellosta ottaa mukaan, jos siellä päin käy. Pieni erä ja saatavuus jatkossa nolla.

A. Le Coq Jõuluporter - 6.5%

Kaveri toi virosta. Hinta 60c/plo. Miksi suomessa pitää olla sikamainen alkoholivero? Hemmetin hyvää porteria ja mihin hintaan! Halvempaa kuin kotimaiset bulkkilagerit. Virosta pitäisi käydä kunnon satsi oluita. Pakettiautolla kuormalavallinen, säästäisi satoja euroja vuodessa.




« Viimeksi muokattu: 20.12.2008 20:21 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #132 : 20.12.2008 22:14 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Itekin join just pitkästä aikaa tuota Velvetiä ja huomasin, että se on kuin saman panimon Porterin pikkuveli. Mauista löytyy paljon yhteneväisyyksiä, mutta Porter on tietysti korkeamman alkoholipitoisuuden vuoksi täyteläisempi kuin vetisempi Velvet. Hyvä ruokakauppaolut on kuitenkin kyseessä. Tölkki on ilmeisesti jossain vaiheessa vaihtumassa 0,33 litran lasipulloon.

Fraoch Heather Alea maistoin myös. Melko hyvin kanerva ja suomyrtti korvaavat humalointia, nimittäin ei olisi heti uskonut, että oluessa ei ole lainkaan humalaa. Ei tarjonnut mitään älytöntä elämystä, oli kuitenkin erittäin nautittava ale.

Joulupöytään ostin tänä vuonna La Chouffea, vaikka kausioluena kesäolutta tuo jouluoluen sijaan enemmän muistuttaa. Aiemman maistelun perusteella mietin kuitenkin, että raikas maku voisi toimia hyvin rasvaisen ja raskaan kinkun huuhtimena.

Ja perkele, kun olen kateellinen tuosta Sellon Citymarketista! Hyvältä kuullostaa tuo Mikkellerin tuote ja mitä kaikkea muuta sieltä löytyykään. Voih.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #133 : 29.12.2008 17:25 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Jouluna tuli maisteltua vain yksi uutuus. Huvilan Hyvä Tuomas ja hyväähän se oli.

Mieto hedelmäinen tuoksu lupaili helposti juotavaa, mutta hedelmäistä makua. Ensipuraisu maistuikin hieman makealta, mutta täyteläiseltä. Suuntuntuma oli yllättävän pehmeä, vaikka olihan tuossa alla jo kaksi Mikkellerin Its Alightia, joten makuaistiin ei enää voinut täysin luottaa tai ainakin terävin kärki oli jo hioutunut pois. Prosentteja vain 4.1%, joten maitokaupastahan tätä saa. Kannattaa sellosta kipaista puteli saunanpäälle, vaikka hinta onkin kohtuuttoman kova 4.39e/0.5l.

Btw, meni Turilas jouluna 2x H.O.D.A ja 2 x Mikkeller Its Alight. Sellolle kumarrus.

La Chouffea piti maistaa tuossa muutama viikko sitten, mutta olimme jo niin päissämme, että oli pakko jättää toiseen kertaan. ;D


You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #134 : 29.12.2008 19:37 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Aijaiih, sattuu sydämeen tuo Sellolla pröystäily. ;D No, mutta onpas minullakin tällä kertaa jotain kehuskeltavaa. Pääsin yli puolen vuoden tauon jälkeen Jyväskylän parhaaseen olutravintolaan, Vihreään haltiattareen ja siellä olikin melkoisia aarteita. Mm. Brewdogin oluita oli runsaasti sekä uusia pienpanimojenkkejä.

Brewdogin Hop Rocker
oli erittäin monimuotoisen hedelmäinen, makeahko lager-olut. Nimestään huolimatta humalointi ei ollut mitenkään tajunnanräjäyttävää, suutasupistavaa sorttia, mutta ne kukkeat ja hedelmäiset maut juontuivat varmasti siitä. Kelvollinen olut.

Flying Dogin Road Dog Porter puolestaan oli kuin Gonzo Imperial Porterin pikkuveli. Mainiota Gonzoa olen juonut monesti aiemmin, joten Road Dog ei sen takia oikein säväyttänyt.

Sitten päästiinkin aarreaittaan. Brewdogin Paradox Grain (Whisky Cask Aged Imperial Stout). 10%:nen nimensä mukaisesti viskitynnyreissä kypsytetty imperial stout. Etiketin mukaan ovat Ameriikasta rahdanneet bourbon-tynnyreitä Skotlantiin oluenpanoa varten. Kumma juttu, että eivät omia skottitynnöreitään käytä. Joka tapauksessa tässä oli melkoinen oluttapaus. Voimakkaan vaniljainen ja miedon suklainen imperial stout, jossa oli hieman viskimäistä alkoholisuutta. Mahtavaa tavaraa.

Illan päätti kauan etsimäni Anchor Old Foghorn. Alkoholipitoisuudeltaan (8,7%) varsin mieto barley wine -olut, mutta india pale alemainen humalointi yhdistettynä belgimäiseen makeuteen toimii talvisena virkistysoluena mainiosti.

Tykkään aivan älyttömästi amerikkalaisten pienpanimoiden tuotteista. Oikeastaan kyselen olutpaikoissa aina ensimmäisenä niitä. Siksi pitää ehdottomasti tehdä joskus kunnon lomamatka Oregoniin, Portlandiin. Salon Seudun Sanomien juttu Portlandin olutskenestä. Jutun myydyimmät oluet USA:ssa lista pistää silti naurattamaan. Bud Light, Miller Lite, Budweiser, Coors Light...


« Viimeksi muokattu: 29.12.2008 19:44 kirjoittanut Turilas »
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #135 : 29.12.2008 20:15 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili


Tykkään aivan älyttömästi amerikkalaisten pienpanimoiden tuotteista. Oikeastaan kyselen olutpaikoissa aina ensimmäisenä niitä. Siksi pitää ehdottomasti tehdä joskus kunnon lomamatka Oregoniin, Portlandiin. Salon Seudun Sanomien juttu Portlandin olutskenestä. Jutun myydyimmät oluet USA:ssa lista pistää silti naurattamaan. Bud Light, Miller Lite, Budweiser, Coors Light...

Sama homma itsellä! Ensi tutustuminen taisi tulla Brooklyn Lagerin parissa. Sitten Brooklynin IPA. Anchorin Liberty Ale, Olf Foghorn ja Porter, Sierra Nevada Pale Ale, Flying Dogit jne. Jenkeistä tulee ihan helvetisti hyviä oluita pienpanimoilta, mutta monella on varmasti kuva maissoluen maasta, jossa "laihdutus"-oluet edustavat amerikkalaista olutkulttuuria. Noihin verrattuna kotimaiset Koffit ja Lapin Kullatkin maistuvat oluelta.

Toivottavasti Alko ottaa valikoimiinsa vielä Samuel Adamsin tuotteita. Olutoppaassa saaneet hyviä pisteitä, mutta itse en ole koskaan maistanut ja ovat jo poistuneet valikoimista. Ehkä jostain olutravintolasta voisi vielä löytyä?

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #136 : 29.12.2008 20:48 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Toivottavasti Alko ottaa valikoimiinsa vielä Samuel Adamsin tuotteita. Olutoppaassa saaneet hyviä pisteitä, mutta itse en ole koskaan maistanut ja ovat jo poistuneet valikoimista. Ehkä jostain olutravintolasta voisi vielä löytyä?
Tai edes ottaisi valikoimiinsa Samuel L. Jacksonin oluen.

My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #137 : 30.12.2008 00:43 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Hahah, olinkin unohtanut tuon Chappelle's Show'sta. Mä oon noista Samuel Adamseista maistanut vuosi sitten Winter Lageria, josta mielikuvaksi on jäänyt mausteinen. Kesällä maistoin Old Bankissa Boston Lagerin, joka muistutti hieman Brooklynin Lageria, mutta oli kaiketi hieman vaaleampi.

Tämän takia tulee aina mieleen, että pitäisiköhän sitä alkaa tehdä ihan muistiinpanoja oluista. Kauan sitten juoduista olosista kun ei tuppaa muistamaan paljon mitään. Varjopuolena muistiinpanoille on kuitenkin mielestäni harrastuksen liika systematisoituminen, jolloin ei oikein tunne enää nautiskelevansa mallasjuomaa, vaan suorittavansa jotakin.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #138 : 30.12.2008 01:24 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Olutblogi?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #139 : 30.12.2008 10:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Aika hyvinhän nuo muistiinpanot tässäkin threadissa pysyvät. Toki voisi rustailla jonkun listan ihan omaan käyttöön. Siitä olisi ihan jees seurata miten maku on muuttunut. Harvemmin se haastava olut maistuu samalta toisella kertaa, varsinkaan jos edellisestä maistamisesta on aikaa. Myöskin tilanne missä sen oluen juo vaikuttaa aika paljon noihin muistiinpanoihin. Onko jo vahvassa laitamyötäisessä ja juoko sen kotona vaiko lähi kapakassa.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #140 : 31.12.2008 03:03 »
Fraeon /fɹeɪɔnʰ/ Moderaattori * Viestejä: 1 652 Basaaripisteet: 3 Profiili Onko ihmisillä Highgaten Old Emberistä (tai Old Alesta, ilmeisesti ovat pitkälle samanmakuisia) mitään kokemusta? Tuttu kauppasi halvalla, voisi aloitella uudenvuoden sillä.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #141 : 31.12.2008 10:33 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Old Ember
http://olutopas.info/beers.php?olut=660
Old Ale
http://olutopas.info/beers.php?olut=661



Itsellä ei ole kokemuksia noista kahdesta, ainostaan saman panimon Davenports Top Brew De Luxesta, joka oli täyttä kuraa. Viinaolut. Tosin nuo kaksi ovat saaneet parhaat pisteet tuon panimon tuotteista.

Luultavasti aloittelijalle suhteellisen haastavia, mutta juo alle muutama annos alkomahoolia, niin lieventää ensijärkytystä. Siitä tosin ei ole paluuta sitten, jos nuo nappaavat. Ei paljon keskiolut enää maistu. :)


« Viimeksi muokattu: 31.12.2008 10:40 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #142 : 05.01.2009 09:14 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili No niin! Aika monet ovat Awards-aiheessa postanneet ylivoimaisesti parhaaksi pelaajaboardin aiheeksi Ohrapirtelöt!-aiheen. ;D

Silti täällä pyörivät mr. Turilaan lisäksi vain allekirjoittanut. Haastan siis kaikki oluesta vähänkin kiinnostuneet boardilaiset rohkeasti kokeilemaan uusia oluita ja kertomaan kokemuksiaan niistä.

Aloittelijoille vinkkejä:

-Maistakaa vehnäoluita ja lambiceja (esim. Lindemans Kriek, maitokauppaolut, lambic). Nämä ovat varmasti helpoiten lähestyttäviä perinteisten lagerien ohella.
-Ostakaa oikea olutlasi. Esim. 2.2e maksava Hartwallin Gourmet logolla varustettu tulppaanilasi. Löytyy Citymarketeista kautta maan. Myydään luultavasti gourmet-oluiden läheisyydessä.
-Viilentäkää olut siihen lämpötilaan mitä pullossa suositellaan. Mitä vahvempi olut, sitä lähempänä huoneenlämpöä. Lagerit ja vehnäoluet voi juoda jääkaappi kylmänä.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #143 : 05.01.2009 15:33 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Adjektiivireservini on turhan vaatimaton tätä threadia varten, vaikka kittaankin kaljaa laidasta laitaan.

No ei vaan, ihan laiskuuttani olen jättänyt postailematta. Jos tulee törmättyä johonkin postaamisen arvoiseen litkuun niin katellaan sitten.  ;)
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #144 : 05.01.2009 20:19 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Täytyy tuonne elokuulle odotella että pääsee Alkon hyllyjä tutkimaan ja polttamaan rahaa. Mielenkiintoista on kyllä lukea näitä viestejä ja varmasti tulee itsekin kokeiltua tulevaisuudessa näitä laatuoluitakin.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #145 : 05.01.2009 23:50 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Esimerkillistä rekrytointityötä, Gba!

Sitten asiaan. Nyt on tulossa Alkoon taas ameriikanherkkua: Flying Dog Snake Dog IPA. Tämä oli jo 5,6 prosenttisena "ruokakauppaversiona" tujakkaa tavaraa, joten uskallan odottaa, että 7,1%:nen keitto on sellainen humalapommi, että se räjäyttää pankin.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #146 : 06.01.2009 11:23 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Kiitän Turilas!

Jenkkioluiden saapuminen alkoon on aina pieni juhlan aihe. Toivokaamme suurta menestystä, jotta päättävät tahot tajuaisivat hommata niitä lisää.

Ja itse maisteluasiaan(olin autolla, joten maistoin vain suullisen):

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen

Tuoksussa todella paljon jo aiemmin mainittua savukinkkua, maussa ei niinkään. Toki tämä savulle maistuu, mutta ei todellakaan häiritsevästi. Vahvana sivumakuna. Todella pehmeä ja mielyttävä olut. En muuten aluksi edes tajunnut että tämä on lageria. Selvisi sitten etiketin tekstejä tihrustaessa.

Ayinger Weizen-Bock

Muistaakseni melko hedelmäinen makea tuoksu, mutta suhteellisen vahvasti maistuva. Sitrusmainen raikas maku. Eikä todellakaan olisi uskonut, että oluessa on 7.1% alkoholia. Ei tuota maistanut ollenkaan ja olin täysin selvinpäin. Hyvää oli, ostakaa pois.






You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #147 : 20.01.2009 20:35 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuli käytyä Black Doorissa parilla...

Liberty Ale hanaversio

Ei hirveän hyvää verrattuna pulloversioon. Aika hapanta. Kaveri sanoi, että itsekin ihmetteli happamuutta. En suosittele hanaversiota.

Rochefort 6

Pullosta. Laimeampaa kuin 8 ja 10, tietenkin. Melko makea olut, kuten nuo alkon Rochefortitkin. En itse hirveästi pidä näistä. Täyteläinen trappisti(luostari), mutta mieluimmin joisin kasia tai kymppiä.

Sen jälkeen Arkadiasta tuli haettua...

Belhaven Wee Heavy

Aika makea tämäkin, ainakin omaan makuuni. Hyvät pisteet sai olutoppaalta. Plussaa hienosta pullosta ja oluen väristä. Toista kertaa en osta.

   
Broughton Champion Double Ale


Oluttyyli: Old/Traditional Ale. Maku mitäänsanomaton ja suuntuntuma melko ohut. Tuntui kuin olueeseen olisi lisätty vettä. Ilmeisesti tuo oli sekoitettu kahdesta eri oluesta. Näin ainakin etiketissä muistaakseni luki.

Flying Dog Old Scratch Amber Lager


Helposti juotava, mutta tunkkainen amerikkalainen höyryolut. En aiemmin ole höyryoluita juonut, enkä jatkossakaan varmaan tule niihin ihastumaan. Ei tämä nyt pahaa ollut, mutta liian mitäänsanomaton. Vaahtoa ei ollenkaan, mitä itse pidän tavallaan hyvänä asiana. En ikinä ole hirverästi pitänyt vaahdon mausta, oli kyseessä sitten mikä olut tahansa.


Onneksi matkaan tarttui vanhoja tuttavuuksia, Koffin Porteria ja Lindemansin Kriekiä. Aivan helvetin hyviä oluita molemmat.




You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #148 : 28.01.2009 23:41 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Onpas nyt india pale alen -ystävillä sesonki Alkossa! Flying Dogin Snake Dog India Pale Ale tuli viikko sitten myyntiin ja tällä viikolla Alkoihin rantautuu Brewdogin Punk IPA. Snake Dogia olin aiemmin maistanut 5,8% versiona, mutta tämä Alkoon tullut oli 7,1%:nen. En pysty mitään vertailua suorittamaan, sillä tuota vähempialkoholista join reilu vuosi sitten. Joka tapauksessa 7,1:nen oli erittäin kelvollinen olut. Aluksi humalointi oli verrattain pistävän oloinen, mutta muutaman siemauksen jälkeen makuhermot tottuivat ja herkkuahan se oli. Pelotti, kun Olutoppaassa niin haukkuivat tämän uuden version.

Punk IPAa olen aiemmin juonut Uudessa Apteekissa viime kesänä, joten siitäkään en hirveästi osaa nyt sanoa. Mielessä on vain sellainen hämärä ajatus siitä, että se olisi ollut jotenkin erikoislaatuista. Ja sen muistan tietenkin, että kyllähän se maistui! 3 euroa ja rapiat nyhtävät pullosta, joten ei ole edes älyttömän paha hinta. Voi olla, että päätyy vakiorotaatioon, jos nyt sitten säväyttää.

Karhu Korpisavukin tulossa tällä viikolla Alkoihin. Naurattaa kuitenkin tuolla Alkon kuvauksessa seuraava kohta:

"Oluttyyppi: savuolut
Muuta: Savuoluista poiketen Korpisavussa on vain mieto savunmaku"

Pitihän se arvata...:lol: Toivottavasti eivät nyt sitten Schlenkerlaa tuon edestä nakkaa pois valikoimasta.
tallennettu
Vs: Ohrapirtelöt « Vastaus #149 : 30.01.2009 18:22 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 908 Basaaripisteet: 0 Profiili Snake Dog IPA oli kyllä tuhtia tavaraa. Makua piisasi, ei todellakaan mikään helppo. Jotenkin hieman tunkkainen, mutta silti nautittava. En itse päässyt koko pulloa tuhoamaan, kun autolla olin, mutta varmasti ostan itsekin.

Tänään paikalliseen pubiin real aleja maistelemaan. :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 2 3 4 [5] 6 7 8
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines