Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Ephram - 28.06.2007 11:07Otsikko: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Ephram - 28.06.2007 11:07
Täytin juuri 22 vuotta eikä minulla ole vieläkään ajokorttia. Liiempää hinkua sen hankkimiseen ei itseasiassa edes ole, sillä PK-seudulla on tullut vallan mainiosti toistaiseksi toimeen julkisilla kulkuneuvoilla. Matkakortilla matkustaminen on edullista ja kätevää. Toki julkisissa silloin tällöin remuavat juopot ovat jutun haittapuoli.

Lähitulevaisuudessa en aio ajolupaa hankkia. Mites teillä? Miten matkustatte? Onko alla amis-toyota vai faijan mersu?


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Tuulisti - 28.06.2007 11:17
Minäkin ajoin kortin vasta 22-vuotiaana, ja silloinkin vain koska sain koulumaksut valmistujaislahjaksi. Koulsuta käteen jäi hillitön pelko liikennettä kohtaan ja todella häilyvät liikenteenlukutaidot ja heikko autonkäsittelykyky, ja sen koommin olen ajanut pari kolme kertaa. Nyt pitäisi kakkosvaihe ajaa, ja pelottaa niin hemmetisti.

Toistaiseksi en ole ajatellut omaa autoa hankkia vaikka tarvetta alkaisi pikkuhiljaa olemaan ja taloyhtiössä olisi hyvä tallikin. Bussilla matkustelu alkaa kyllä risoa, erityisesti kun tunnun olevan niin tehokas pulsumagneetti. Olen muutenkin herkkä hajujen suhteen, ja sitten ne naavaiset tursaat vielä oikein väkisin tunkevat viereeni kuolaamaan, pärskimään, hilseilemään ja höpöttämään.

Jos ikinä lähden oikein maantielle ajelemaan, niin ilmoitan sitten täälläkin etukäteen että kaikki tietävät varoa.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: ~Sidekick~ - 28.06.2007 11:22
Kyllä itseltä se mersu löytyy.  ;D

Tosin ei faijan, vaan täysin omista rahoista kustannettu. Kolme vuotta sitten Saksasta haettu diesel C 220, vuosimallia -98. Pikaisella googletuksella löytyi suurinpiirtein saman näköinen auto.

Itsellä on noin puolen tunnin matka sinne lähimpää suurempaan kaupunkiin ja julkiset kulkuneuvot ei oiken omaan aikatauluun sopivalla tavalla kyyditse. Työvuorot heittelee niin paljon, että ainoa tapa kulkea on omalla autolla. Kyllähän se kallista on pitää kaikkine maksuineen, mutta ei sille voi mitään. Kalliissa maassa kun asutaan.

(http://i15.photobucket.com/albums/a371/Sidekick_87/c220cdi-2.jpg)


edit. no nyt näkyy kuvakin


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Ephram - 28.06.2007 11:24
Raha on kortin hankinnassa tosiaan suuri probleema. Isoveljelle kortti kustannettiin, mutta minulle ei avustusta sen suhteen heru. Kai tulin lapsena liian kalliiksi kaikkien konsoli ja peliostoksieni kanssa?

Mitäs se nykyään on, kortti 1500 €, sen päälle olisi jokin ensiautokin saatava. Siihen ehkä 1000€?  Tuollainen tuntuu ainakin minun budjetissani ilkeältä lovelta.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Rignel - 28.06.2007 11:25
Miulla on mummin vanha poolovolkkari. Pari lommoa on (ei minun aiheuttamiani!), radio puuttuu kokonaan, ja muitakaan nykyajan mukavuuksista ei olla kuultukaan. Silti se on minun. :) Isä tosin maksaa vakuutukset kun kotona asun, joten kun tulee lähte, poolo jää kotiin ainakin siksi aikaa, kunnes edes jonkinlaiset kohtuulliset tulot kilahtavat tilille.

Kesällä tällä paikkakunnalla tulee kylläkin liikuttua enemmän pyörällä ja kävellen, joten autoa tulee tankattua ehkä vain pari kertaa moneen kuukauteen.

Mitäs se nykyään on, kortti 1500 €

 1500? Millasta korttia oikein ajattelet? Meillä päin pelkkä B-kortti on aavistuksen verran päälle tonnin, ja kun minä autokouluun menin, kurssin ja kortin sai tarjoushintaan 900€ ja risat.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Tuulisti - 28.06.2007 12:04
Oma korttini maksoi opiskelija-alen kanssa muistaakseni 1000e + kiinteät kulut (esim. poliisille maksettavat) päälle. Veikkaisin että tuo 1500e on hyvin realistinen varsinkin ei-opiskelijalle ja pääkaupunkiseudulla. Korttiin vaadittavia opintotunteja meinataan lähiaikoina kai roimasti lisätä ja sehän tarkoittaa roimasti lisää hintaa. Sinänsä lisätunnit varmasti ovat hyvä asia, mutta saisivat kyllä käyttää ne asennekasvatukseen... Tähän tulokseen olen tullut lukiessani nuorten miesten auto-onnettomuustilastoja.  :(


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Turilas - 28.06.2007 12:49
Kyllähän minä autoihmisiä olen, mutten kuitenkaan amisihminen. Virittely ja tuunaus ei kiinnosta, mutta hienot autot kääntävät monesti katseeni ja itsekin sellaisista haaveilen. Kortin sain samantien viime syksynä, kun olin täyttänyt 18 vuotta. Vähän pakollinen täällä peräkylillä, asun nimittäin 20 kilometriä Jyväskylästä ja busseihin ei aina ole luottamista. Vanhemmat sen kustansivat syntymäpäivälahjaksi niinkuin isoveljellekin. Kakkosvaihe pitäisi minunkin tässä syksyllä ajaa. Isukin melko uudella Renault Meganella ajelen yleensä. Siinä on harmillisesti automaattivaihteet, kun tekisi mieli välivaiheen aikana enemmän opetella kepin käyttöä, vaikka olen manuaalivaihteisillakin jonkin verran ajanut.

Sitten, kun hienoista autoista aletaan puhua, tunnustaudun ehdottomasti jenkkiautomieheksi. Kaverin isällä on aina ollut piha täynnä mitä hienoimpia amerikanrautoja, ja pennusta asti kun olen niitä katsellut niin jonkinlaisia vaikutteita olen ilmeisesti imenyt itseeni. Itselleni tuskin pystyn vanhempia amerikanrautoja sitten varakkaana herrana hankkimaan, sillä ei ole kokemusta tuosta rassaamisesta.

(http://www.automobilemag.com/auto_shows/naias_2006/0602_naias_02+2007_ford_mustang_gt500_convertible+front_left_view.jpg)


Tuossa on se tämän hetken unelma-auto eli uusin Ford Mustang Shelby gt500. Halpa v8:ksi. 30 000 euroa plus verot. Ehkä sitten, kun olen varakas herra. :) Bensankulutuksessa mua ei muu härnää kuin se, että menovesi maksaa. Ympäristöä en liiemmin jaksa ajatella. Sanokaa vaan kusipääks. ;D


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: 6puu - 28.06.2007 13:53
Kortti löytyy ja autokin löytyy. Kortin hommasin viime syyskuussa täytettyäni 18 ja aika pian sen jälkeen napsahti inssikin läpi. Äiti hommasi halvan Hyundai Ponyn (1.5 GLS '91) ns. harjoitteluautoksi, koska itselle ei jäänyt pennin hyrrää taskuun kortin jälkeen. Sillä sitten ajelin ja tuskailin sen kanssa, koska meni kuukausittain rikki, ja joka kerta viat olivat erilaisia. Eniten ketutti joulukuinen etuiskarin rikkoontuminen, sillä vaihtamiseen meni yli viikko, vaikka päivittäin sen kanssa aherrettiin. Ensin yhtä pulttia availtiin 6 päivää (ruostunut pentele kiinni :D) ja sen auettua uutta iskaria laitettiin kiinni kolme päivää. Lopulta sain sen myytyä kesäkuun alussa, sillä minulla oli jo uusi kulta...

Toukokuun alussa löysin Hyvinkään Delta-Autosta todellisen helmen. Opel Corsa 1.2 S:n vuosimallia 89 eli täysi-ikäinen jo! Auto oli jotain ihan muuta kuin uudempi Huihain romu. Ei näkyvää ruostetta missään ja hyvin vähän piiloruostettakin. Moottori hyrräsi kuin unelma ja mikä parasta, matka-ajossa kuluu vain 5 l/100 km. Se on aikas hyvin Hyundain yhdeksään litraan verrattuna ja siinä oli sentäs ruiskukone. Sorsalla olen nyt pari kuukautta huristellut ja tyytyväinen olen ollut. Vuotavan pakoputken olen joutunut korjaamaan, mutta sekin johtui itse asennetusta vapaavirtausvaimentimesta.

(http://i4.photobucket.com/albums/y101/6puu/59755564.jpg)

Tuossahan se Saksan ihanuus onkin. Muutenkin kätevä kapistus, kun on perheen ainoa auto ja minä olen perheestä ainoa, jolla on kortti. Vähän muutoksia on ulkoasuun tullut, sillä puskurit on maalattu mustiksi, takaa pilkottaa pörinäpönttö, pian tulee uusi verkkomaski eteen ja takaikkunoissa on www.runescape.com -tekstit (sisäpiirivitsi ;)).

Cypress Hillin sanoin: "Always roll deep on the streets like the mafia"

E: Pitipä vielä sekin leijua, että hintaa aOPELillä oli 350€. :D

E2: Unelma-auto onkin sitten Subaru Impreza WRX STI. Uiui, -07 -malli olisi jotain niin mahtavaa. :D


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 28.06.2007 15:28
Olen kotoisin sellaisesta tuppu kylästä missä on kauppaan matkaa sellaiset 10km, joten en edes ajattellut että en ajokorttia ajaisi. Se ei ollut edes vaihtehto. Onneksi teimme porukoiden kanssa kauan sitten sopimuksen että kun lapsilisistä en näe itse penniäkään niin he sitten kustantavat ajokorttini, näin kävi myös siskojeni kanssa.

Autoja on ehtinyt olemaan omiakin jo muutama, tai nyt on kolmas josta olen luopumassa. Kohta loppuu opiskelut niin olen harkinnut ostavani ihan kunnon auton kerrankin kun olen romujen kanssa joutunut taistelemaan.
Isä on tosin taksi kuski, joten häneltä olen saanut aina joskun siistin ja komean mersun lainaksi :) Sitä ei voi uskoa joskus kuinka erilainen voi olla hyvä ja huono auto.

Isän autovalinnoiden seurauksena minulle on yksi automerkki yli muiden. Eli Mercedes-Benz. Kallis auto, myönnän mutta minusta todella hyvä. Montaa autoa olen testannut mutta minusta mersussa on "sitä jotain". Vaikak myönnän kyllä että nykyään uudet autot ovat yleisesti erittäin hyviä. Testasin juuri tuossa uutta Corollaa kun tädin mies sellaisen oli hommannut, niin kyllä sekin aika mukavalta tuntui. Vaikka ei niin tukevalta kuin mersu. Tässä tosin voi olla sekin että mersuissa joita minä olen ajanut on ollut sportti alusta, eli madallettu, joka tekee autosta tukevamman.

Nykyään isäkin on ottanut Volvon V70 farmarin pelkästään sen vuoksi että sen sa hyvään hintaan ja toimii moitteettomasti. Ihan mukava sekin on ajella kun on automaatti, ilmastointi, jne. herkkuja. Eräs merkittävä ero kyllä on merussa moneen muuhun merkkiin minkä olen huomannut isän kokemuksen ja ajon ansiosta: Mersu kestää sen about 300k mutta esim Volvo alkaa valittamaan jo siinä 200k:n paikkeilla. Olenkin katsellut mersuja joilla on sen 200k ajettu mutta ne maksavat saman verran kuin useimmat uudet, eli sen 20 000 €:sta ylöspäin. Harmillista....todennäköisesti autoni tulee olemaan Seat. Kuulemma ihan hyviä.

Niin ja laitetaan nyt se auto minkä oikeasti haluaisin. Hinta lähtee vaatimattomasta 40 000€:stä ylöspäin. Väri olisi varmaan musta tai viinin punainen
(http://www.novee.net/images/stories/articles/2006/11_06/z15_mercedes_c_klasse_2007.jpg)

(http://static.blogo.it/autoblog/mercedes_c_class_2007_tcc_01.jpg)


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Ephram - 28.06.2007 15:39
Mersumiehet...  ;D


Mun hullu veljeni muuten ihmettelee aina miksi en innostu autoista. Sillä äijällä on ikää 32 vuotta ja mies on omistanut tähän päivään mennessä noin 50 erilaista autoa. Tiuhaan ovat peltilehmät siis vaihtuneet.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: despo - 28.06.2007 15:46
Itse menen laiskuuttani autokouluun vasta elokuussa joten en siis saa korttia käteen syntymäpäivänä. Eipä tosin sillä mitään väliäkään ole, muutama kuukausi sinne tänne...

Omaa autoa en ole ostamassa, käytän mieluummin rahani vaikka PS3:een. En edes tarvitse autoa ja jos satun tarvitsemaan, voin lainata joko mutsin tai faijan autoa.

Saa nähdä, jos autokuume joskus iskee. Tällä hetkellä ainoa auto, johon minulla on hotsit, on vastaava:
(http://home.c2i.net/shelbygt500/shelby/bigimages/image001.jpg)


Kaikkien aikojen hienoin auto?


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Suurvisiiri - 28.06.2007 15:58
Kaikkien aikojen hienoin auto?

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d3/Aston.db5.coupe.300pix.jpg)


Siinä on kaikkien aikojen hienoin auto. Tuollaisen kun joskus saisi.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: migge - 28.06.2007 16:19
Kortin ajoin kun olin 19v. En sitä mitenkään erityisemmin suunnitellut tai edes ollut asiasta innoissani. Mietin vain että siitä on varmasti tulevaisuudessa hyötyä ja opettelu on parempi tehdä nuorena.

Koskaan en ole omaa autoa omistanut, mutta olen melko ahkeraan käyttänyt porukoiden Toyota Avensista. Ihan kelpo perusauto, vaikka melko laiska lähtemään. Kuluttaa tosin sitäkin vähemmän.

Esteettisestä näkökulmasta nuo Shelbyt kolahtavat minuunkin, mutta käyttöautoksi en moista valitsisi. Joku Ford Focus tai WV Golf olisi passeli sitten joskus. Hillityn tyylikkäitä ja energiataloudellisesti tehokkaampia pelejä kuin moiset muskelit.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 28.06.2007 17:14
Mersumiehet...  ;D
Tämä on muuten jännä stereotypia. En väitä ettenkö joskus ajattelisi samoin, mutta on siihen syynsäkkin miksi mersu on saanut sen statuksen mikä sillä on. Se on hieno auto. Kallis kyllä, mutta niin on bemari ja audikin, ja varsinkin audi on minun kuuleman mukaan aivan susi. Paitsi tietty 82 vuoden audi 80 jonka juuri nyt omista ;D
Mun hullu veljeni muuten ihmettelee aina miksi en innostu autoista. Sillä äijällä on ikää 32 vuotta ja mies on omistanut tähän päivään mennessä noin 50 erilaista autoa. Tiuhaan ovat peltilehmät siis vaihtuneet.
Kaikki äijät ihmettelee samaa. En itsekkään kummoisesti autoista paljon tajua. Jarrulevyt osaan vaihtaa ja renkaat tietty, mutta siihen se jääkin. Tätä ovat taas isäni ja kummisetäni yrittäneet muuttaa alintajuisesti. Ovat osaltaan onnistuneetkin, mutta ei minua automieheksi voi oikein sanoa. Tiedän lempiautoni ja äskettäin mainitsemani kahden henkilön vuoksi jotain, mutta jos minua autoa korjaamaan käsketään, sormi siinä suuhun menisi...


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Turilas - 28.06.2007 17:36
Kaikkien aikojen hienoin auto?
Mmm, mmm, mmmm. Tuollaisen ottaisin tietysti mieluummin kruisailuautoksi kuin uudemman Shelbyn, mutta juuri rassaustaitojen vähyyden vuoksi pitäisi varmaan "tyytyä" päivitettyyn versioon, josta laitoin kuvankin. Noita vanhoja jenkkiautoja kun saa ilmeisen paljon säätää ajokuntoon. Kaveri on jatkuvasti jossain tallilla korjailemassa Buickiaan.

Tässä toinen unelmajenkki, Dodge Charger:
(http://www.carmemories.com/images/dbimages/1523.jpg)


Mersuista mä en oo koskaan tykännyt. Mitään muuta vikaa niissä ei ole, mutta se eturitilä siinä nokassa... Niin tyylitön ja luotaantyöntävä. Minun mielestäni siis. Useimpien silmäähän se miellyttää.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: 720 - 28.06.2007 19:05
Kortin aion ajaa heti kun mahdollista. Autot ovat kiinnostaneet pienemmissä määrin jo muutaman vuoden mutta autoinnostus räjähti todella käyntiin viime vuoden kesällä. Itse asiassa tallista löytyy pari vanhempaa autoa joista saisi kunnon ajopelejä jos näkisi vähän vaivaa. Toinen on 60-lukulainen amerikanrauta ja toinen taas 80-luvulta peräisin oleva japanilainen sporttiritsa.

Itse tykkään niin uusista kuin myös vanhoista jenkeistä ja brittikaaroista. Nykyautoista(tai no, tulevaisuuden) omat unelma-autot ovat tässä:

(http://www.autoclub.com.au/uploaded_images/chevrolet-camaro-concept-2006-712141.jpg)

Tulee markkinoille 2009. Erityisen hieno olisi sillä legendaarisella oranssi-musta -värityksellä.

(http://www.allcarwallpapers.com/wallpapers/previews/aston-martin-dbs-7728.jpg)

Kuka nyt ei Astonista tykkäisi. Tosin lokakuussa myyntiin tulevia DBS:iä valmistetaan 300 kappaletta, joten tuollainen tuskin päätyy koskaan omaan autotalliin. DB9:stähän tuo on lähinnä vähän modattu versio. DB9:kin on aivan upea.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Turilas - 28.06.2007 19:12
Toinen on 60-lukulainen amerikanrauta
Kerro ihmeessä enemmän.

Hitto, nyt tekis mieli päästä pelaamaan jotain autosimua. Pitäs ostaa PS2 ja joku GranTurismo sille. Perhanan Nintendo, nyt ajosimulaattoria Wiille ja äkkiä! Kunnon rattiohjaimella kiitos. Luultavasti turha toivo...


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Japshumwaa - 28.06.2007 19:16
En ole tippaakaan autoihminen, enkä ole hankkinut korttia vaikka siihen on ollut mahdollisuus jo useita vuosia. Ajokorttien hinnat on ihan kohtalaiset, mutta niinhän sitä sanotaan että kortilla ei ajeta. Minulla ei olisi varaa pitää ja ajaa autoa, joten kortillekaan ei ole mitään tarvetta. Jos hankkii parilla tonnilla käytetyn niin kummasti se ajopelin hinta nousee kun millon mikäkin osa on hajalla. Puhumattakaan polttoaineiden hinnoista, jotka ovat täysin naurettavia.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: migge - 28.06.2007 19:18
Hitto, nyt tekis mieli päästä pelaamaan jotain autosimua. Pitäs ostaa PS2 ja joku GranTurismo sille. Perhanan Nintendo, nyt ajosimulaattoria Wiille ja äkkiä! Kunnon rattiohjaimella kiitos. Luultavasti turha toivo...
Eiköhän Forza 2 ja Xbox 360 ole tällä hetkellä se ykkösvaihtoehto. Mutta ei siitä sen enempää, täällä ainakaan.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: TseiTsei - 28.06.2007 21:15
Ei ole ajokorttia, koska sille ei ole ainakaan vielä tarvetta. Kaikki matkat sotken pyörällä.

Siinä on kaikkien aikojen hienoin auto. Tuollaisen kun joskus saisi.

Jeah, legendaarinen DB5. Jollakin herrasmiehellä oli rahaa maksaa aika mukava summa Bond-filmeissä käytetystä DB5:n vaihdenupista (http://www.bonhams.com/cgi-bin/public.sh/pubweb/publicSite.r?sContinent=EUR&screen=lotdetailsNoFlash&iSaleItemNo=3486598&iSaleNo=15340&sServer=http://images1.bonhams.com/&sPath=2007-04/16/94277268-1-2.jpg/).


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Gba - 28.06.2007 21:34
Kortti on löytyny siitä päivästä asti, kun sellaisen laillisesti on saanut omistaa. Autolla tulee kuljettua kaikki matkat lähikaupasta duuniin. Ennen meni dösällä, mutta kun on autoon tottunut ei ole enää asiaa julkisiin.

Helsinkiin tosin tulee usein mentyä junalla/bussilla ihan vain siksi ettei viitsi maksaa parkkimaksuja ja muutenkin niin helvetisti kätevämpää mennä julkisilla. Varsinkin kun pääkaupunkireissuihin kuuluu useasti ne baarit.

Omaa autoa tuskin hommailen, vaikka vakiduunissa olenkin. Intti kumminkin niin lähellä, että turhia kuluja vain tulisi.

Autona on käytössä useimmiten  porukoiden 206:n pösö:
(http://kydrives.net/photos/bestari_peugeot_206_1.jpg)


[kuva ei omasta kotterosta]


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: 720 - 28.06.2007 22:32
Toinen on 60-lukulainen amerikanrauta
Kerro ihmeessä enemmän.

En itse asiassa ole vuosimallista ihan varma, enkä ole autoa koskaan nähnyt. Se ei kirjaimellisesti ole tuolla autotallissa, vaan jossain varastossa. Isän on pitänyt näyttää se minulle monta kertaa mutta eipä siitä koskaan ole mitään tullut.

Mutta niin, auto on Plymouth Belvedere ja isän mukaan vm. -62.

(http://www.hotautoweb.com/images10/Img_8107.jpg)


Tuollainen siis mutta mustana ja huonokuntoisempana.


EDIT: Lisää kuvia: http://www.hotautoweb.com/62belv.html (http://www.hotautoweb.com/62belv.html)


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Turilas - 28.06.2007 23:42
Voi pojat! Kyllähän tuollaisesta loistavan pelin saa, jos kuntoon osaa laittaa. Musta väri kuullostaa siistiltä.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Janne80 - 28.06.2007 23:49
Taidan kyllä olla autoihmisiä,kun ammatiltanikin oon autoasentaja. ;D
AB-kortti löytyy, Autojakin on 3kpl tällä hetkellä pihalla(Volvo,Nissan ja Toyota).
Nissani omas käytös,Toiska on emännän kulkine ja Volvo odottaa pientä myynti korjausta.

Unelmapeli olis: AC Cobra 427 vm65


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Suurvisiiri - 29.06.2007 08:12

Kuka nyt ei Astonista tykkäisi. Tosin lokakuussa myyntiin tulevia DBS:iä valmistetaan 300 kappaletta, joten tuollainen tuskin päätyy koskaan omaan autotalliin. DB9:stähän tuo on lähinnä vähän modattu versio. DB9:kin on aivan upea.

Astonit ovat kyllä upeita autoja uudemmatkin, eikä pelkästään tuo jo postaamani James Bondin menopeli. Sporttisia, mutta eivät kuitenkaan mitään semmoisia rumiluksia kuin vaikkapa Lambot tai vastaavat.

Sitten voitaisiin mennä meikäläisen autoiluhistoriaan. Kortin ajoin "vasta" 21-vuotiaana. Rykäisinkin sitten kunnolla ja ajoin saman tien kuorma-autokortin, kun ei se maksanut kuin pari sataa euroa enemmän. Harmittavasti vain en ole inssin jälkeen kuokilla ajanut. Pitäisi taas testata.

Menopelinä on tarvittaessa pappan Volvo V70. Automaattivaihteilla on aivan liian mukava huristella. Ei aina oikein tuppaa manuaalinen meno enää sujumaan aivan hirmu sulavasti. Edellinen ajopeli oli Volvo 240, mutta siinä testattiin Force Feedbackiä ojan pohjalla. Tärisi suhteellisen hyvin kun nokka edellä ojaan mentiin.

Muuten en kyllä ole mitenkään autoihmisiä. Renkaat osaan juuri ja juuri vaihtaa. En jaksa olla muuten kiinnostunut, ja varsinkin kaikki spoilerit ja muut autojen rumennussarjat on ihan käsittämättömiä juttuja.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Melfice_ - 29.06.2007 23:23
En ole autoihmisiä. Mä olen huono tunnistamaan autoja.

Ajokortti löytyy kolmeen luokkaan; ABC. Moottoripyörää ja kuorma-autoa on tullut ikävä kyllä ajeltua viimeksi jo kauan sitten. Ensimmäinen autoni oli vuoden -72 oranssi kuplavolkkari, joka sai kyllä miellyttävän paljon huomiota naisilta hellyyttävän ulkomuotonsa takia. Hitto, pitäis varmaan käydä hakemassa se pariksi päiväksi ajoon tänäkin kesänä.

Nykyään ajelen punaisella -94 1.8 Volkswagen Golf Variantilla. Tällä hetkellä ajettu 410 000 km. Sori, en löytänyt suurempaa kuvaa.
(http://images4.speurders.nl/images/25/2575/25755044_1_detail.jpg)


Unelma-auto vois olla vaikka vihreä Jugular, eiku siis Jaguar. Mutta oikeasti mä käyttäisin ne rahat johonkin järkevämpään kuin autoon.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Fraeon - 30.06.2007 01:49
No en todellakaan ole autoihmisiä. Tilapäinen autokortti kuitenkin löytyy, mutta autoa ei.

Kakkosvaihe pitäisi vielä ajaa, mutta autolla on körötelty hädintuskin paria sataa kilsaa kortin saamisen jälkeen.

Autokoulu tuli ikään kuin pakkonakkina. Kenelläkään perheessä ei ole autoa ja kaikki perheessä köröttelevät julkisella liikenteellä ja se on tähän mennessä riittänyt. Lisätään tähän nyt vielä se, etten saa (oikealla) autolla köröttelemisestä minkään sortin kiksejä. Kalliit henkkarit, täytyy sanoa.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: MunkkiPossu - 30.06.2007 15:10
Jesh, kortti on puolentoista viikon päästä vuoden ollut. Olen auto- ja moottoripyöräihmisiä, mutta en sillä mekaanikkorassauslinjalla ollenkaan. Tunnistan paljon autoja ja tykkään hienoista autoista ja pyöristä ja pidän myös autolla ajosta. Kuitenkin dissaan niitä, jotka ajelevat niillä räkäisillä ja paskaisilla Corolloilla ja Kadeteilla.

Aika ristiriitaista, mutta kyllä nuo vanhat jenkkiraudat autojen puolella ovat erittäin hienoja. Joku vanha tai miksei uusikin Ford Mustang esimerkiksi kelpaisi oikein hyvin. Tykkään nimenomaan ajamisesta hyvännäköisellä ja tuntuisella - mukavalla autolla tai moottoripyörällä, en siitä auton jokapäiväisestä ränkkäämisestä ja pillurallista. Moottoripyöräkortti on vielä tulossa edessä päin.

Omana autona toimii meidän perheen entinen, mutta erittäin nuorekkaan näköinen auto, -96 Mitsubishi Carisma 1.6 GLX, jolla on ajettu sellaiset 170 tkm. Täytyy kuitenkin tunnustaa, että jotain ihan pientä olen ulkonäköön lisännyt, kuten maalannut sivuhelmat auton värisiksi kun ne ennen olivat mustan muoviset ja vähän rumahkot... Hopeisen värinen se on ja jotain tällaista, en tarkempia tietoja tiedä autosta, vaan eipä tarvitsekkaan, sillä kelpaa kyllä ajella. Eipä taida kuvaa löytyä kyllä koneelta tähän hätään :/


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: PetriP-TNT - 30.06.2007 23:16
http://youtube.com/watch?v=GvPgLN2YJeo
Ei muuta lisättävää.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Sharkie - 04.07.2007 20:31
Kortti on, isi maksoi. Autoa ei ole, ajan isin autolla kun mahdollista. Isi on mun homeboy.


Noniin, eli joo, inssi napsui läpi tuossa maaliskuun alussa, ja sittemmin olen kyllä koittanut ajaa niin paljon kuin vain mahdollista. Välillä kuljetellut noita porukoitakin jonnekin, mutta lähinnä olen kulkenut treeneissä bussin ja pyöräilyn sijaan autolla, jos isällä ei ole ollut biililleen käyttöä. Meidän perheessä on siis Subaru Outback -farmarinmöllykkä, automaattivaihteilla tietty. Sairaan vaivaton ajaa. Hieman olen körötellyt myös veljeni uudenkarhealla Volkswagen Jettalla, jonka automaattivaihteisto eritoten on aivan omaa luokkaansa. Vaikka miten kaasua polkisi, lähtee Jetta liikkeelle rauhassa kuin mummo lumessa, ja lisäksi se tekee kaasu ylhäällä manuaalivaihteisista tutun moottorijarrutuksen, toisin kuin meidän Subaru, joka ei hidastu piiruakaan vaikka lopettaisikin acceleraation. Pitkällä matkalla Subbis kuitenkin pieksee hieman herkkäohjauksisen ja muutenkin kevyen Jettan mennen tullen. Ja tietty vakionopeussäädin on kaasujalalle kultaa.

Ajamisesta pidän, mutta autojen sielunelämä ei kyllä hirveästi kiinnosta, ainakaan tuollaista perusajettavuutta pidemmälle. Hyvä kun tietää minkälaista litkua näille pitää milloinkin juottaa. Huomattavaahan tässä meikäläisen ajohistoriassa on se, että sitten inssin olen tainnut ajaa manuaalivaihteisella autolla tasan kerran, ja tottunut siis aivan liian hyvälle. Voi tulla uusi itsenäinen ajokoulu, kun joskus oman rupuisen ensiauton myötä totuus jälleen valkenee. Ai mikä "kytkin"?


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Xerobos - 22.07.2007 12:23
Kortti on ollut jo 8 vuotta ja -86 Corollankin omistin useamman vuoden kunnes se koki katkeran lopun kesän alussa. Käytännössä se oli telakalla jo helmikuusta lähtien, koska köröttelin tyhjenneellä renkaalla usean kilometrin. Tuli vähän liikaa dammua sillä reissulla. Joten töihin patikointi on tullut sen jälkeen tutuksi.

Periaatteessa pidän ajamisesta ja hienoista autoista, mutta niiden omistamiseen liittyy liikaa huonoja puolia. Itse ajaminen on kivaa, mutta vihaan muuta liikennettä. Vihaan auton rassaamista tai ylipäätään kunnossa pitämistä, koska en ymmärrä niistä mitään. Renkaat vaihdoin ja öljyjä lisäilin sitten kun ne oli aivan loppu. Jarrupalat ja -levytkin vaihdatutin vasta kun ne hajosi lopullisesti. Bensa on kallista, samoin muut turhat vakuutus- ja veromaksut. Oli todella rasittavaa käyttää autoa huollossa tai ostaa varaosia, koska mekaanikkomiehet puhuivat jotain hepreaa. Mutta kaikista pahinta oli katsastukset. Ajelin puoli vuotta katsastamattomalla autolla yksinkertaisesti siksi, että vihaan niin paljon käyttää autoa katsastuksessa. Se on hirvittävä kokemus, kun vieras setä kyylää ja nuuskii autosi joka kolon, että löytäisi jotain vikoja. Ja löytyihän niitä. Pelolla aina odotti, milloin kuuluu sana: "jaahas, ..."

Nyt ilman autoa olo tuntuu jotenkin vapaalle ja rentoutuneelle. Mielellään kyllä jonkun virtaviivaisen ja sporttisen Ferrarin voisin taivaanlahjana ottaa, mutta en ole valmis laittamaan yhden ainoatakaan tikkua ristiin sen vuoksi.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Frank - 01.08.2007 15:38
Eipä kiinnosta minuakaan ajaminen. Yli vuoden olen jo tiennyt, etten ajokorttia tule koskaan hankkimaan, enkä päätöksestäni ole horjunutkaan. Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin sen verran hyvät joukkoliikenneyhteydet, että suurinpiirtein minnevain pääsee jollain julkisella. Ja nyt kun ainakin osaan Helsingin busseista on tullut elektroniset taulut, jotka näyttävät pysäkkien nimet, ajokortin ajaminen vaikuttaa erittäin turhalta: nythän uskaltaa matkata alueille, joita ei vielä tunne.

Muutenkin minua huolestuttaa erittäin paljon planeettamme tulevaisuus. Kutsukaa vain hipiksi, mutta tahdon tehdä oman osuuteni saasteiden vähenemiseksi.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 23.08.2007 19:33
Parin vuoden päästä sitten tulee ajokortti hankittua, vaikka pikkuisen tietenkin pelottaa. Hiekkatiellä kokeilin autonajoa ja tämmöiselle skootteripörisijälle se tuntui liian hankalalta. Vaikka ajokoulussahan sen sitten oppii.  ;)Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 14.01.2010 14:30
Armottoman vanha ketju mutta eikös nämä keskustelua varten ole tehty?

Olen autoihmisiä. Kortti mallia BECE, mutta suuureksi häpeäkseni ilmoitan että en ole koskaan edes kokeillut mitään kaksipyöräistä moottorikäyttöistä. Eli en ole koskaan ajanut mopolla. Lähimmäksi pääsen mönkkärillä, mitä on tullut pari kertaa ajettua.
Juuri nyt en tarvitsisi autoa, mutta en kyllä suostu siitä luopumaankaan. Ajaminen kun on niin mukavaa puuhaa :) Vaikka ympäristäasioista välitänkin, niin en hirveästi välitä että päriseekö se auto tyhjäkäynnillä minuutin vai viisi minuuttia. Tosiasia on se että kaikki öljy tältä pallolta poltetaan kuitenkin.
Ajaminen on mukavaa, huollot ei. En ole suuremmin kiinnostunut autojen laittelusta, ainakaan sillä tavalla että itse tekisin suurempia remontteja. Mieluummin teetän muilla suuremmat huollot. Autojen rassailu on tylsää. Ja kun toyotalla ajaa niin eipä niitä huoltoja tarvitse usein tehdäkään ;P

Tulevaisuudessa olisi tarkoitus ostaa tällainen peli.
(http://www.yauto.cz/includes/img/inzerce/Toyota_Corolla_TS_192PS_6Ti_kv.jpg)

Eli kyseessä on toyota corolla t-sport. Hintaa ei ole hirveästi, ja tuo 191 heppanen kone olisi niin mukava :) Tuotakin enemmän houkuttaisi saman mallin räväkämpi ahdettu malli. http://www.fastestlaps.com/car_Toyota_Corolla_TS_Compressor.html (http://www.fastestlaps.com/car_Toyota_Corolla_TS_Compressor.html)
Mutta, tuota mallia ei ilmeisesti ole tuotu suomeen, ja siitä ei meinaa löytää millään tietoa. Kiinnostaisi tietää esimerkiksi että onko tuota edes vasemman puolen ohjauksella. Jos tuollaisen vaikka saksasta löytäisi, niin saattaisin lähteä hakemaan. Samalla rahalla saisi varmasti parempaakin, mutta kun olen tuohon hurahtanut niin kyllä se on vielä joskus saatava :)
Jos on heittää jotain hyvää linkkiä mistä noista kahdesta saisi vähän enemmän infoa, niin olisin erittäin kiitollinen :)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Doinkki - 14.01.2010 15:20
http://www.youtube.com/watch?v=VrjK-92Qa5E

En tosiaan ole. Kuuluu niihin asioihin, jotka eivät vähempää voi kiinnostaa. Omistin tosin tuossa pari vuotta sitten vielä Fiat Uno FIRE:n! Voitte kuvitella kuinka komealta se sardiinipurkki näytti yli 190cm pituiselle ihmiselle. Ah

Peruutusääni oli kiesin siistein juttu. Kaikilla kovilla jätkillä on sellainen.


Otsikko: Vs: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 14.01.2010 16:12
Parin vuoden päästä sitten tulee ajokortti hankittua, vaikka pikkuisen tietenkin pelottaa. Hiekkatiellä kokeilin autonajoa ja tämmöiselle skootteripörisijälle se tuntui liian hankalalta. Vaikka ajokoulussahan sen sitten oppii.  ;)


Heh. B-kortti ollut taskussa elokuusta lähtien. Kirjallisissa nolla virhettä ja inssi lähes moiteetta läpi. Ajelen isän työsuhdeautolla, Honda CR-V:llä.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Rirpe - 14.01.2010 17:11
Kahtoo jos se kortti noin kuukauden kuluttua toivottavasti napsahtaisi. Jos vanhemmilta liikenee autoa lainaan niin eiköhän sillä tule jonkin verran ajeltua. Enpä hirveä autointoilija ole, mutta on sitä mukava ajaa.


Otsikko: Vs: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: zoukka - 14.01.2010 17:47
Sanokaa vaan kusipääks. ;D

Kusipää.


Minä olen hippi ja vieläpä köyhä. Siitä voikin päätellä millä paikasta A paikkaan B kuljen. (eikä iskä oo kyydittämässä)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Ephram - 14.01.2010 17:55
Joukkoliikenteelle (http://www.dvdplaza.fi/forums/images/smilies/thumbsup2.gif)


Eipä ole siis meikäläisellä vieläkään ajokorttia. Ei sitä ole osannut kyllä kaivatakaan. Hoidetaan nyt ainakin ensin opiskelut pois alta ja katsotaan tilannetta uudestaan parin vuoden kuluttua, että josko silloin voisi jo lampsia autokoulun penkille. Tosin yhtä mahdollista on, etten tule koskaan hankkimaan ajolisenssiä.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: zoukka - 14.01.2010 17:57
Tekeekö mikään muu yksittäinen kuluttajan saatavilla oleva asia enemmän hallaa sekä ympäristölle, että laardiperseelle?


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Sharkie - 14.01.2010 20:25
Perus B-peiffit löytyy taskusta, koska onhan se kortti kätevä olla. Eritoten loma- ja mökkireissuilla on aina sitä helpompaa, mitä useampi kuski porukasta löytyy. Ja kyllä mä Oulussa lainailen faijan autoa, kun se sattuu olemaan vapaana. Täällä Stadissa taas ei autolla tee yhtään mitään, kun joukkoliikenne on niin toimivaa. Plus se, että tasan kerran olen autolla Helsingin keskustassa ollut liikkeellä, enkä toista kertaa sitä tule tekemään. Kaistoissa ja risteyksissä ei ole mitään järkeä, ja liikenteen sujuvuus on puhtaasti saatanasta. Neliökaavaisille keskustoille(=Oulu) varaukseton peukku.

Vaan asuinpa sitten missä vaan, niin tuskin tulee omaa autoa hommattua vuosiin. Sitten kun on oma talo ja kersoja, tulee asia varmaan ajankohtaiseksi. Sitä ennen kesät polkien ja talvet yleisillä toimii enemmän kuin hyvin.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Riepu - 14.01.2010 20:52
Inssi tuli repäistyä tuossa viime vuoden keväällä ensimmäisellä yrittämällä läpi vailla valitettavaa, ja sen jälkeen olenkin ajanut autolla...kuudesti?

Periaatteessa suurimpia syitä tälle vähäiselle kaahailulle on autokoulusta syntynyt epävarmuus. Ajotunneilla tuli aina oltua hermona ja vihasin niitä loppupuolella niin maan perkeleesti, ettei autolla ajaminen ole houkuttanut enää sitten pätkääkään. Nuo ainoat kerrat olenkin aina lähtenyt itseni pakottamana rattiin, jottei "taidot" ruostuisi entisestään ennen toista vaihetta, joka tulee uniini vähän väliä. Ei tosin sen takia ettäkö se vaikuttaisi vaikealta, vaan yksinkertaisesti siksi koska autokoulu ylipäätänsä ahdistaa vaan niin hitosti.

Olenhan minä toki myös aikalailla rakastunut pyöräilyyn. Lähes koko elämäni olen sitä tehnyt: aluksi vähän kerrallan, lopulta niin, että pelaaminenkin tuli lopetettua vain siksi, että oli pakko päästä vetämään kunnon lenkki. Pääosin pidemmät matkat tuleekin näin ollen tehtyä nykyään ihan rehdisti pyörällä, jonka pettäessäkin turvaudutaan sitten joko kävelyyn tai julkisiin. Espoota pidemmälle kun ei muutenkaan ole tarvinnut vuosiin mennä, niin eipä ole tullut autoa ikävä.

Top Gear on kyllä hieno ohjelma 8)


Otsikko: Vs: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 14.01.2010 22:40
Inssi tuli repäistyä tuossa viime vuoden keväällä ensimmäisellä yrittämällä läpi vailla valitettavaa, ja sen jälkeen olenkin ajanut autolla...kuudesti?

Periaatteessa suurimpia syitä tälle vähäiselle kaahailulle on autokoulusta syntynyt epävarmuus. Ajotunneilla tuli aina oltua hermona ja vihasin niitä loppupuolella niin maan perkeleesti, ettei autolla ajaminen ole houkuttanut enää sitten pätkääkään. Nuo ainoat kerrat olenkin aina lähtenyt itseni pakottamana rattiin, jottei "taidot" ruostuisi entisestään ennen toista vaihetta, joka tulee uniini vähän väliä. Ei tosin sen takia ettäkö se vaikuttaisi vaikealta, vaan yksinkertaisesti siksi koska autokoulu ylipäätänsä ahdistaa vaan niin hitosti.

Olenhan minä toki myös aikalailla rakastunut pyöräilyyn. Lähes koko elämäni olen sitä tehnyt: aluksi vähän kerrallan, lopulta niin, että pelaaminenkin tuli lopetettua vain siksi, että oli pakko päästä vetämään kunnon lenkki. Pääosin pidemmät matkat tuleekin näin ollen tehtyä nykyään ihan rehdisti pyörällä, jonka pettäessäkin turvaudutaan sitten joko kävelyyn tai julkisiin. Espoota pidemmälle kun ei muutenkaan ole tarvinnut vuosiin mennä, niin eipä ole tullut autoa ikävä.

Top Gear on kyllä hieno ohjelma 8)

Tuosta epävarmuudestahan ei pääse yli kuin ajamalla ja sitä myöten tulevalla kokemuksella.

Autokoulun kakkosvaihe tuntuu kyllä vähän rahastukselta. Hyvähän se on että parin vuoden sisällä kortin saannista käydään asioita uudemman kerran läpi, ja pyörähdellään luikkaanradalla, mutta kun siitä joutuu maksamaan 300-500 niin ei hyvä. Itsehän hoidin asian armeijassa, ilmaiseksi :) Sattui vielä leirin kanssa päällekäin :)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Ilkimys - 14.01.2010 23:21
Joo B-kortti ollut jo jonkin aikaa taskussa. Perhana että on kallista ajaa kortti, koko säästötili meni siihen kortin hankkimiseen..

Nyt vain yksi propleema.. Kova hinku on ajella, mutta mistä auto? Ei näillä opintotuilla mitään autoja ostella. Paska tilanne.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Joel-san - 15.01.2010 08:07
Perus B-peiffit löytyy taskusta, koska onhan se kortti kätevä olla. Eritoten loma- ja mökkireissuilla on aina sitä helpompaa, mitä useampi kuski porukasta löytyy. Ja kyllä mä Oulussa lainailen faijan autoa, kun se sattuu olemaan vapaana. Täällä Stadissa taas ei autolla tee yhtään mitään, kun joukkoliikenne on niin toimivaa. Plus se, että tasan kerran olen autolla Helsingin keskustassa ollut liikkeellä, enkä toista kertaa sitä tule tekemään. Kaistoissa ja risteyksissä ei ole mitään järkeä, ja liikenteen sujuvuus on puhtaasti saatanasta.
Vaikka asunkin Helsingissä, koen, että ajokortin omistaminen on varsin hyödyllistä. Autoa ei nyt välttämättä kannata olla tallissa, koska pirun kallistahan se on kaikkine veroineen, huoltoineen, bensoineen ja pysäköintimaksuineen. Mutta monesti on ollut kortista hyötyä, kun esimerkiksi on menty mökeille ja sen sellaisille. Oikeastaan ihmettelen, että miten ne kortittomat ihmiset selviävät muutoista ja IKEA-reissuista, kun ei ole lupaa ajaa minkäänlaista kuljetusvälinettä. Pitääkö sitten aina ruinata joku sukulainen ajamaan vai tilata muuttofirma siirtämään?

Helsingissä ajaminen on hauskan haastavaa. Paljon yksisuuntaisia, kääntymiskieltoja ja sokkeloisia katusekamelskoja. Kun nuo oppii, on aika hienoa etenkin ruuhka-aikaan kääntyä pääväyliltä sivukaduille ja ohittaa niitä käyttäen pääväylällä paikallaan seisova hirvittävä letka. Skill. Samoin aamulla valistunut veikkailu siitä, mikä väylä vetäisi tänään parhaiten. Mennäänkö tänään Itäkeskuksen läpi vai Koskelantietä? Mennäänkö Vallilan vai Hermannin kautta? Jäädäänkö parkkiin jo aikaisemmin ja mennään loppumatka metrolla? Tulin aika pitkään äidin kanssa töihin Porvoosta autolla. Vaihdettiin kuskia päivittäin. Molemmilla työpaikat keskustassa ja joka päivä oli sen verran kiire, että jouduimme miettimään vaihtoehtoisia reittejä ja mahdollisia oikoreittejä. Tietyömaat toivat oman mausteensa tähän soppaan.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Bill Duke - 15.01.2010 11:55
Kyllä se auto on kätevä. Varsinkin Oulussa, jossa nuo julkiset ovat niin epäkäytännöllisiä. Meidänkin asunnon läheltä menee varmaan yksi bussi tyyliin kerran tunnissa, joten ei välttämättä innosta.
Autolla pääsee ovelta ovelle juuri silloin kun haluaa. Ja lisäksi pikkasen helpompi elukoiden kanssa liikkua paikasta toiseen kuin junalla, bussilla tai lentokoneella.

Niin autona meillä on Skoda "Skodillac" Octavia vm. 2004.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 15.01.2010 12:02
Helsingissä ajaminen on hauskan haastavaa. Paljon yksisuuntaisia, kääntymiskieltoja ja sokkeloisia katusekamelskoja. Kun nuo oppii, on aika hienoa etenkin ruuhka-aikaan kääntyä pääväyliltä sivukaduille ja ohittaa niitä käyttäen pääväylällä paikallaan seisova hirvittävä letka. Skill. Samoin aamulla valistunut veikkailu siitä, mikä väylä vetäisi tänään parhaiten. Mennäänkö tänään Itäkeskuksen läpi vai Koskelantietä? Mennäänkö Vallilan vai Hermannin kautta? Jäädäänkö parkkiin jo aikaisemmin ja mennään loppumatka metrolla? Tulin aika pitkään äidin kanssa töihin Porvoosta autolla. Vaihdettiin kuskia päivittäin. Molemmilla työpaikat keskustassa ja joka päivä oli sen verran kiire, että jouduimme miettimään vaihtoehtoisia reittejä ja mahdollisia oikoreittejä. Tietyömaat toivat oman mausteensa tähän soppaan.

Yhdesti olen helsingissä ajanut, ja senkin lahdenväylältä messukeskukseen, eli ei niin mahdottoman haastava osuus. Mutta moni ainakin sanoo että helsingissä osaavat sentään ajaa, ja toisille annetaan tilaa jos tarve vaatii. Mikkelissä tarvittiin takasivun kokoinen juttu Länsi-Savoon kun kaupunkiin tuli liikenneympyrä.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: migge - 15.01.2010 12:16
Olen itsekkin todennut että pääkaupunkiseudulla pärjää ilman autoa, ainakin jos asuu vähintään kohtuullisten yhteyksien varrella. Monella ulkopaikkakuntalaisella on päällimmäisenä mielessä Helsingin keskusta kun mietitään alueen liikennöintimahdollisuuksia, joka saattaa antaa melko toimivankin kuvan julkisesta liikenteestä. Todellisuudessa kun mukaan otetaan koko HSL:n toiminta-alue, eli Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, on suurin osa hankalapääsyistä taajamaa. Pääasiassa alue on siis autoilijoille suunniteltu.

Tämän vuoden puolella tulee varmasti ajankohtaiseksi alkaa katsomaan seuraavaa asuntoa. Autottomana yksi tärkeimmistä kriteereistä tulee olemaan hyvät liikenneyhteydet. Nyt asutaan ihan juna-aseman vieressä, joten kovin paljon hankalampaan paikaan sitä ei mielellään muuttaisi. En ole siis kovinkaan vakuuttunut siitä että auton omistaminen parantaisi elämänlaatua missään suhteessa, vaikka kortin ja ajotaidon omaaminen onkin ihan näppärä juttu.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Gba - 15.01.2010 17:07
Viisi autoa löytyy pihasta, julkisiin en koske ellei pakko. Ilmastonmuutos, fuck you!

Auton omistaminen on kallista, mutta hyödyt täällä korvessa(espoo) ovat korvaamattomat. En pääsisi duunista himaan ilman autoa, koska 23:00 jälkeen eivät bussit kulje. Moni joka julkisia ylistää ja autoilua dissaa muuttaa mielensä kun kortti löytyy taskusta ja reitit tulevat tutuiksi.  :)


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Sharkie - 15.01.2010 17:27
Perus B-peiffit löytyy taskusta, koska onhan se kortti kätevä olla. Eritoten loma- ja mökkireissuilla on aina sitä helpompaa, mitä useampi kuski porukasta löytyy. Ja kyllä mä Oulussa lainailen faijan autoa, kun se sattuu olemaan vapaana. Täällä Stadissa taas ei autolla tee yhtään mitään, kun joukkoliikenne on niin toimivaa. Plus se, että tasan kerran olen autolla Helsingin keskustassa ollut liikkeellä, enkä toista kertaa sitä tule tekemään. Kaistoissa ja risteyksissä ei ole mitään järkeä, ja liikenteen sujuvuus on puhtaasti saatanasta.
Vaikka asunkin Helsingissä, koen, että ajokortin omistaminen on varsin hyödyllistä. Autoa ei nyt välttämättä kannata olla tallissa, koska pirun kallistahan se on kaikkine veroineen, huoltoineen, bensoineen ja pysäköintimaksuineen. Mutta monesti on ollut kortista hyötyä, kun esimerkiksi on menty mökeille ja sen sellaisille. Oikeastaan ihmettelen, että miten ne kortittomat ihmiset selviävät muutoista ja IKEA-reissuista, kun ei ole lupaa ajaa minkäänlaista kuljetusvälinettä. Pitääkö sitten aina ruinata joku sukulainen ajamaan vai tilata muuttofirma siirtämään?

Helsingissä ajaminen on hauskan haastavaa. Paljon yksisuuntaisia, kääntymiskieltoja ja sokkeloisia katusekamelskoja. Kun nuo oppii, on aika hienoa etenkin ruuhka-aikaan kääntyä pääväyliltä sivukaduille ja ohittaa niitä käyttäen pääväylällä paikallaan seisova hirvittävä letka. Skill. Samoin aamulla valistunut veikkailu siitä, mikä väylä vetäisi tänään parhaiten. Mennäänkö tänään Itäkeskuksen läpi vai Koskelantietä? Mennäänkö Vallilan vai Hermannin kautta? Jäädäänkö parkkiin jo aikaisemmin ja mennään loppumatka metrolla? Tulin aika pitkään äidin kanssa töihin Porvoosta autolla. Vaihdettiin kuskia päivittäin. Molemmilla työpaikat keskustassa ja joka päivä oli sen verran kiire, että jouduimme miettimään vaihtoehtoisia reittejä ja mahdollisia oikoreittejä. Tietyömaat toivat oman mausteensa tähän soppaan.

Hehe, hyvältähän sen noin saa kuulostamaan. Ja onhan siinä pointtia. Varmasti jos kadut ja reitit jotakuinkin ovat edes tutut, on ajaminen aivan erilaista ja tuollaiset "ongelmatilanteet" vain virikkeitä. Muualta tulleelle ja paljolti toisenlaiseen keskustarakenteeseen tottuneelle kokemus oli vain noin äkkiseltään vähän liian hektinen. Kaistoissa ja risteyksissä on muutenkin jo tarpeeksi seurailua, ja sitten pitäisi vielä koittaa suunnistaa paikkaan, jonne ei ennestään osaa. Huhhei.

Ja kuten sanoin, kortistahan on tässä maailmassa hyötyä aina. Omaa autoa Helsingin tuntumassa ei kuitenkaan tarvitse, ellei sitten ole onnistunut tähtäämään tosi korpeen tai joudu käymään päivittäin töissä jossain kauempana/jostain kauempaa. Itsekin kuljen kyllä päivän pari viikossa Järvenpäässä opettamassa nyt keväällä, ja siihen sitä biiliä melkein jo toivoisi, mutta eipä tuo junillakaan sietämätöntä ole. Ja normaali kulkeminen Espoo-Helsinki-alueella ei ole mikään ongelma, junia ja busseja on enemmän kuin riittämiin.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 15.01.2010 17:43
Viisi autoa löytyy pihasta, julkisiin en koske ellei pakko. Ilmastonmuutos, fuck you!

:) Eipä tule itsekään julkisilla kuljettua, lähinnä täkäläisten hintojen takia, mutta sen verran tulee tehtyä ympäristötekoja että jos tulee kaupungille asiaa ja ei mitään suurempaa kannettavaa ole tiedossa niin mieluummin kyllä kävelen kuin lähden kaaralla. Ei viitsi talvella puolen kilsan matkan ja puolen tunnin parkkipaikan etsimisen takia rueta käynnistelemään autoa kinoksesta. Ja tulee samalla vähän hyötyliikuntaa :)


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Sharkie - 15.01.2010 17:50
Ei viitsi talvella puolen kilsan matkan ja puolen tunnin parkkipaikan etsimisen takia rueta käynnistelemään autoa kinoksesta. Ja tulee samalla vähän hyötyliikuntaa :)

Puolen kilometrin takia en taitaisi käynnistää autoa koskaan. Moisen matkan kyllä vaikka sitten pyöräilee, jopa talvella, ellei jalan vinttaaminen satu kiinnostamaan.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Gba - 15.01.2010 17:59
Puolta kilsaa varjen jaksa edes nousta pyörän selkään. ;DOtsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Sharkie - 15.01.2010 18:04
 :lol: True dat.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: migge - 15.01.2010 19:39
Hell no! Mä syljen puol kilsaa.
...Vähän tylsä ilta töissä.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: MasterTK - 20.01.2010 08:37
Kortin hommasin vasta parikymppisenä ja auton heti perään. Hiton kallistahan se auton pitäminen on, mutta helpottaa ainakin elämää. Eipähän tarvitse enää elää bussien armoilla ja kuunnella, kun vieressä joku läskipää huutaa puhelimeensa.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Rirpe - 16.02.2010 16:11
Käväisin heti tänään hoitamassa teoriakokeen. Läpi meni ja ensi viikon perjantaina on inssi varattu. Toivottavasti se menisi nytten ekalla läpi niin ei tulisi lisämaksuja, kun on autokoulu muutenkin hintava. Mukavaa puuha tuo ajaminen on, mutta enpä käyttelisi autoa nyt ihan pikkumatkoihin ja kävely tahi pyöräily tekee myös hyvää välillä. Varsinkin talvella julkisilla liikkuminen voi olla perseestä, kun bussi saattaa mennä miten sattuu. Aamulla myöhästyinkin juuri busseista, kun olivat ihan ajallaan ja Teoriakokeesen mentäessä vanha kunnon 43:n oli sellaiset kymmenen minuuttia myöhässä ja tietenkin menin vielä selvästi etukäteen pysäkille odottelemaan.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 10.04.2010 11:33
Piristelläänpäs vähäsen hiljaista voorumia.

Onko kenelläkään täällä kokeumusta tuontiautoista? Auton osto on ajankohtainen tässä tämän vuoden aikana, ja taitaa olla hyvät tsäänssit että joutuu kaaran uittamaan ulkomailta. Toyota Corolla t-sport compressor on ollut mielessä, ja sitä ei tietääkseni suomessa ole myyty, joten jos ei täältä käytettyä löydy, niin joutuu rajan takaa hakemaan, saksasta varmaankin, tai mistä nyt sattuu löytymään.

Millainen paperisota tuontiauton kanssa on saada se leimaan, ja mitä kaikkea joutuu maksamaan ylipäätään? Rahdit, tullit sun sellaset? Jotkut autoliikkeet ilmeisesti tuovat autoja, onko kokemuksia näistä. Ei houkuttaisi oikein lähteä saksaan asti itse...vielä.Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 30.04.2010 15:16
Hirveä autokuume, vaikka omalla autolla en mitään tekisi edes. Rahaa on viisi euroa.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 04.05.2010 21:58
Autokuume on vakiotauti. Itsekin olisi tämän vuoden sisällä tarkoitus vaihtaa kaaraa turhamaisempaan ja enemmän kuluttavaan, saa nähdä milloin sitä uskaltaa kävellä hattu kourassa pankkitätin juttusille.

Ihan tähän en ole vaihtamassa, mutta en kyllä aikailisi jos mahdollisuus tulisi:

(http://www.tekniikanmaailma.fi/s/f/editor/0503%20Audi%20R8%20GT.jpg)

(http://www.tekniikanmaailma.fi/s/f/editor/0503%20Audi%20R8%20GT%20takaa.jpg)


Uudempi Audi R8 kyseessä. GT malli, josta on karsittu "ylimääristä" painoa pois satakunta kiloa.
(http://simpsonovi.comics.cz/soubory/obrazky/homer/images/homer082.jpg)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Joel-san - 08.05.2010 21:16
Tuommoinen lipui mustana ikkunan editse tänään. Oli kyllä komia. Audilla on minusta ollut lähivuosina aika hienoja malleja. Kehitystä on tapahtunut, koska aiemmin en ollut pitänyt Audia juuri minään.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Riepu - 09.12.2010 20:29
Vihaamani ajokorttirumba alkaa olla päätöksessä, sillä tänään tuli viimein suoritettua kakkosvaiheen liukastelut ja teoriatunnit. Samalla olen myös viimein onnistunut nostamaan ajokertojeni määrää ja varsinkin tänä aamuna pimeässä köröttely tuntuikin peräti jo hauskalta puuhalta. Näin talvella lämpöistä ja hankien läpi kepeämmin syöksyvää valtamerialusta kykenee kerrankin arvostamaan, vaikkakaan pyörää ei tule vieläkään helpolla jätettyä kotiin ulos lähtiessä. Julkisissakin on vielä jokin oma viehätyksensä, joten omasta autosta ei tee juurikaan mieli unelmoida, vaan lähinnä kortti on nyt enemmänkin varmuuden varalta olemassa. Onpahan nyt kuitenkin tuokin hankittu.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Rirpe - 16.12.2010 16:41
Kortti ollut noin 9 kk nytten ja varmaan keväällä kirjoitusten jälkeen aion suorittaa sen kakkosvaiheen ja ainakin ennen ensi kesän inttiin menoa ettei pääse unohtumaan. Välillä tulee ajeltua enemmän ja joskus vähemmän, mutta mukaavahan puuhaa se on. Lumeenkin olin jo tottunut, kun ajokoulun viime talven pahimpien kelien aikoina vedin, joten lumien tulo on oikeastaan mukavaa vaihtelua. Varsinkin kylmillä ilmoilla on usein mukavampaa mennä mukavasti autolla, kuin odotella pysäkillä, kun aikataulut muuttuvat lotoksi. Onpahan kerran ollut yllättävääkin hyötyä kortista, kun joutunut kaverin auton pois ajamaan. Sakoiltakin yllättävää kyllä vältetty. Autoilu helpottaa muutenkin elämää varsinkin lähtemisen kanssa, kun välimatkaa on enemmän kuin jonkin verran, sillä julkisten kanssa on kuitenkin usein hieman säätöä.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: sulo12 - 16.12.2010 22:08
Minä suoritin 2-vaiheen nyt kesällä, mutta vasta ens vuonna voi sitte hakea sen pysyvän kortin. Ostin auton melkein heti kun sain kortin, semmosen hopean värisen Rover 400:sen


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Shiranui - 16.12.2010 22:55
Omaa autoa ei ole, mutta AB-kortti tuli hankittua vajaa vuosi sitten. Kesällä kuitenkin tuli ajeltua vain ja ainoastaan moottoripyörällä, ja vasta marraskuussa pakon sanelemana siirryin takaisin auton rattiin. Suurin osa matkoista tulee kuitenkin nyt talvella taitettua julkisilla, vaikka välillä bussipysäkillä värjötteleminen hajottaakin. Kakkosvaihekin tuli suoritettua pois alta muutama viikko sitten, joten eipähän siitäkään tarvi enää murehtia. Lopullisen ajokortin saan haettua tosin vasta ensi kesänä.

Moottoripyörällä ja polkupyörällä ajelu on tosin ollut sen verran mukavaa ja ketterää varsinkin lyhyemmillä matkoilla, ettei oman auton hankkiminen ole käynyt edes mielessä (ei sillä että minulla olisi siihen edes varaa...). Kattelee sitten kun tulee tarvetta kuljettaa useampaa kuin yhtä henkilöä.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: nikob - 02.01.2011 11:36
Jaa tämmöinenkin topicci täällä!
Kyllä olen!
Jonkin verran niiden parissa tullut harrasteltua.
Tällä hetkellä kehoa siirretään turbo koneisella Seatilla, joka saanut vuosien varrella vähän palikkaakin kiinni.
Viime talvena oli myös omistuksessa Evo 5 mitsu, josta sitten luovuttiin kuin oli pommi yksilö. Muuten mahtava laite. Erityisesti talvella  8)
Jos kaikki menee niinkuin suunniteltu, niin seuraavaksi olisi tarkoitus uittaa sti imprezaa. Mutta saapi nähä sitten kevään tullessa. Toivottavasti  :/


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: aataminpoika - 08.01.2011 13:11
Suurimmalla todennäköisyydellä tulen olemaan!

Täällä pohjosessa ei oikein pärjää ilman autoa. Varsinkin kun asun vielä maaseudulla enkä missään keskustassa. Linja-autot kulkee pari kertaa päivässä ja lomilla ehkä kaksi kertaa viikossa  :o

Syksyllä sain mopokortin, mutta talvella en aja kun ei ole nastoja ja on kylmä.

Vielä pari vuotta niin ajokortti tulee. Vanhemmat kustansi siskon ja veljen kortin, mutta he saavat tyytyä ajamaan lähinnä vanhempiemme autolla silloin kun se on vapaana. Tosin veljelle he hankkivat auton hänen pitkiä opiskelumatkoja varten.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Ilkimys - 29.04.2011 00:19
Mitenkäs vauriot, mihinkäs ootte rysäytelly? Tänään tojota sai maistaa pyörätelinettä hieman..  :lol:


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 29.04.2011 04:31
Kerran olen tojolla hakenut ajolinjaa liikennemerkin kautta, isommilta kolhuilta on säästytty. Tuotakin kopsausta taisi vähän edesauttaa se käsijarrun vetäisy, ja autoa enemmän kärsi kuskin kunnia. Suomeksi siis; auto ajautui tieltä ja onneksi kukaan ei ollut todistamassa tilannetta  ;)

E: Autokuume jatkuu edelleen, tällä kertaa RS Octavia houkuttelisi. Mitään tarvetta uudelle autolle ei tosin ole.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Bill Duke - 29.04.2011 15:22
Pari kertaa mun perään ajettu, kerran tuuli tempaisi parkkipaikalla oven kädestä viereisen auton sivupeiliin ja kerran kiireessä pakitin johonkin kaiteeseen. Tuosta kaiteesta jäi vähän naarmuja takapuskuriin, joille en tehnyt mitään. Ne sitten paikkautuivat samalla kun yhden peräänajon yhteydessä piti koko takapuskuri uusia joka tapauksessa.

Kerran vaimo pakitti jonkun tyypin päälle parkkipaikalla... Ei käynyt onneksi autolle mitenkään.

Edit. Autokuumetta kyllä kieltämättä on aina välillä, mutta ei vielä liian pahaksi ole päässyt. Nykyinen auto on Skoda Octavia 2004 1.8t -koneella, joka tekisi mieli vaihtaa ehkäpä samanmoiseen, mutta uudempaan. Superb-mallikaan ei varmaan olisi huono vaihtoehto. Tuo nykyinen ei kuitenkaan ole vielä kovin vanha ja kilometrejäkin takana vasta n. 100k, joten kyllä tuolla vielä pärjää.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: sulo12 - 29.04.2011 16:20
Mitenkäs vauriot, mihinkäs ootte rysäytelly? Tänään tojota sai maistaa pyörätelinettä hieman..  :lol:
Eipä onneksi ole mitään vahinkoja sattunut. Joku oli kaupan parkkipaikalla ilmeisesti kärryllä hakannut oveeni pienen lommon kerran, kun kävin kaupassa.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Ilkimys - 03.05.2011 23:47
autoa enemmän kärsi kuskin kunnia.
Jep, tuttu tunne. Aina kuitenkin kunnia palautuu kun pääsee rattiin takaisin.

Seuraa Failia odotellessa..


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 19.07.2011 22:40
Tänään se tuli tehtyä. Kortti lukijaan ja about 9000€ katosi tililtä. Nyt on auto. Tai ei ehkä kaikkien mielestä, mutta teoriassa ainakin se on auto :)

Eli tarkemmin sanottuna auto on:

Skoda Ocatavia, 1.6 kone, käyttöönotto vuosi 2005 (vanhempaa korimallia kuitenkin), väri Cola -tölkin punainen.

Näin vajaan päivän ajelulla on ihan positiiviset fiilikset ja tuntuu pelittävän hyvin maksetun rahan edestä. Ei nitise tai natise, ei tee outoja "juttuja", kaikki tuntuu toimivan,...ihan jees peli. Nyt vaan pelottaa jotenkin niin perkeleesti että joku menee iskimään ovensa tai kenkästä tai nyrkkinsä tai vasaransa auton kylkeen. Se vitutus olisi aivan mieletön!!! No...kai tämä on vaan pistettävä uuden "lelun" tuoman varovaisuuden piikkiin...mutta perkele jos joku ryssii sen...


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 19.07.2011 23:02
Heinzille tiedoksi että auto on loppujen lopuksi käyttöesine ja kulutustavaraa  ;)

Itse kävin eilen koeajamassa 190 000 ajetun -04 Avensiksen. Ihan jees peli ajella, vakaa ja suht hiljainen menopeli, mutta kuljettajan paikka on vähän japsimitoille tehty. Ei meinannut saada ajoasentoa täysin sopivaksii, suurimpana ongelmana ratti jäi hieman liian alas. Muuten pirun tilava peli, mahduin itsekin takapenkille helposti vaikka kuskin penkki oli omille mitoille (+190 cm) säädetty.
Toisena miinuksena sanottakoon kulutus ja tehot. 2-litrainen bensamylly, yhdistetty kulutus päälle 7 litraa. Papereiden mukaan 147 hv, mutta jotenkin vähän laiskanpulskalta se tuntui. Käyttöauton ei tosin tarvitse mikään raketti ollakaan, mutta silti se jäi vähän mietityttämään. Omapainokin tosin vajaat 1400 kg.

Ihan jees hintaan se irtoaisi, pitää nyt vielä katella. Pankkiin varasin tosin jo ajan että saas ny nährä miten käy  :P


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 20.07.2011 08:32
Heinzille tiedoksi että auto on loppujen lopuksi käyttöesine ja kulutustavaraa  ;)

Näinhän se on ja näinhän siihen pitäisi asennoitua :)

Itse kävin eilen koeajamassa 190 000 ajetun -04 Avensiksen. Ihan jees peli ajella, vakaa ja suht hiljainen menopeli, mutta kuljettajan paikka on vähän japsimitoille tehty. Ei meinannut saada ajoasentoa täysin sopivaksii, suurimpana ongelmana ratti jäi hieman liian alas. Muuten pirun tilava peli, mahduin itsekin takapenkille helposti vaikka kuskin penkki oli omille mitoille (+190 cm) säädetty.
Toisena miinuksena sanottakoon kulutus ja tehot. 2-litrainen bensamylly, yhdistetty kulutus päälle 7 litraa. Papereiden mukaan 147 hv, mutta jotenkin vähän laiskanpulskalta se tuntui. Käyttöauton ei tosin tarvitse mikään raketti ollakaan, mutta silti se jäi vähän mietityttämään. Omapainokin tosin vajaat 1400 kg.

Ihan jees hintaan se irtoaisi, pitää nyt vielä katella. Pankkiin varasin tosin jo ajan että saas ny nährä miten käy  :P

Ihan jees peli varmasti. Toyotalla kuitenkin pitäisi ajaa aika suuriakin kilometri määriä. Hiukan ihmettelen jos tuo 2 litrainen tuntuu laiskalta. Kyllähän sen nyt vähän pitäisi ampaista. Yksi mitä itse harkitsin oli 2.2 Opel Vectra. Iso auto tiloiltaan myös ja heppoja 155. Itse kun istuin sisään niin tuntu ihan perkeleen isolta. Vaikka olen kyllä lyhyt kaveri, joten sulla voi tilanne olla erikin. Tosin painoakin Vectralla on enemmän kuin tuossa Toyotassa about 1900kg. Mutta noi on ymmärtääkseni aika hyviä laitteita ja omaa vielä ketjun, joten hihnan vaihtoa ei tarvi miettiä. Tätä Vectraa (http://www.nettiauto.com/opel/vectra/4024646) kävin ihan katselemassa ja oli siistin oloinen yksilö. Tosin tuo on automaatti, joka ei kaikkia miellytä. Mutta tuokin li vain hiukan yli budjetin kun ei suostunut tinkimään kuin 10 400€ asti. Joten päädyin tuostakin huolimatta Skodaan kun sai halvemmalla ja siinä on pienemmät käyttökulutkin kuin Vectrassa.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Juhohfin - 04.08.2011 21:34
Juuri nyt mtv3 Max:illa (uusinta Max La 17.00)

MAX.doc: Miljardikaarat

Kalifornian Montereyssä järjestetään joka vuosi viikon mittainen autonäyttelyjen sarja, joka huipentuu Pebble Beachin Concours d'Eleganceen, maailman kalleimpien ja harvinaisimpien autojen näyttelyyn. Ohjelmassa nähdään mm. sotaa edeltävän ajan Alfa Romeoita, Jaguareja, Packardeja sekä muita, vielä harvinaisempia automerkkejä.

Kaikille autoista kiinnostuneille näytetään todella paljon viime vuosisadan alkupuolen autoja monelta erimerkiltä ja kerrotaan vähän tarinaa autoon liityen. Jos pitää gt 5:n kaltaisesta autopornosta niin kannattaa katsoa dokumentti .


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 09.08.2011 17:03
7.8 vanheni kortti, ja vasta viime viikolla kävin autokoululla kysymässä II-vaiheesta. Pääsin hieman säkällä mukaan, kun joku oli perunut osallistumisensa ja tämäkin paikka oli jo ikään kuin varattu jollekin.. mutta sain sen lopulta itelleni. Perjantaina oli pimeän ajon simulaattori sekä arvioiva ajo, ja tänään pääsin radalle. Kerkesi siis pari päivää olla kortti vanhentunut. Nyt on vihdoin tuokin paska ohi. Joillekin varmasti II-vaihe hyödyllinen, mutta itselle jäi aikalailla rahastuksen maku suuhun. Tosin meidän autokoululla tarjottiin tänään jopa ruoat, joten ehkä suussa maistuu vielä ne pastat ja kiusaukset.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: sulo12 - 09.08.2011 19:17
7.8 vanheni kortti, ja vasta viime viikolla kävin autokoululla kysymässä II-vaiheesta. Pääsin hieman säkällä mukaan, kun joku oli perunut osallistumisensa ja tämäkin paikka oli jo ikään kuin varattu jollekin.. mutta sain sen lopulta itelleni. Perjantaina oli pimeän ajon simulaattori sekä arvioiva ajo, ja tänään pääsin radalle. Kerkesi siis pari päivää olla kortti vanhentunut. Nyt on vihdoin tuokin paska ohi. Joillekin varmasti II-vaihe hyödyllinen, mutta itselle jäi aikalailla rahastuksen maku suuhun. Tosin meidän autokoululla tarjottiin tänään jopa ruoat, joten ehkä suussa maistuu vielä ne pastat ja kiusaukset.
II-vaiheesta sain hyviä neuvoja liukkaaseen keliin ja taloudelliseen ajoon, eikä se tuntunut aivan turhalta hommalta. Tosi kallista hommaa tuo autokoulu kuitenkin on.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 20.08.2011 13:41
Niinhän siinä sitten kävi että erään toisen avensiksen kävin koeajamassa ja myyty-lappu sen ikkunaan sitten ilmestyi. Lähinnä uskomattoman hyvän rahoituksen takia. Ei budjettikaan venynyt kuin kolmisen tonttua yläkanttiin.

Tuntuu hyvältä mies.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: MasterTK - 20.08.2011 13:58
Niinhän siinä sitten kävi että erään toisen avensiksen kävin koeajamassa ja myyty-lappu sen ikkunaan sitten ilmestyi. Lähinnä uskomattoman hyvän rahoituksen takia. Ei budjettikaan venynyt kuin kolmisen tonttua yläkanttiin.

Tuntuu hyvältä mies.

Itse ostin myös viime syksynä uuden karhean Toyota Corollan ja pitää kyllä antaa arvosanaksi 10+ liikkeen palvelusta. Ei mitään nysväämistä, vaan antoivat heti pariksi päivää koeajoon. Senkin jälkeen myyjä esitteli vielä kaikki uudet mallit läpikotaisin ja kertoi omat suosituksensa lisävarusteista. Vanhan auton sai jättää suoraan pihaan ja siihen kuuluvat talvirenkaan sai tuoda jälkeenpäin. Kaikki sujui todella vaivatta ja erinomaisesti.

Ensi keväänä olisi tarkoitus vaihtaa auto johonkin Lexus-malliin, kun iski sellaiseen himo viime koeajon jälkeen ja muutenkin joku Corolla on nyt kaikilla jo. Saa nähdä, saako yhtä loistavaa palvelua jälleen. Haastavin osio, eli ostoksen perusteleminen vaimolle on onneksi jo hoidettu.  ;)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 20.08.2011 14:44
Autokauppahan on juuri sen vuoksi petollista että myyjät ovat niin perkeleen ystävällisiä. Ja joka autossa on tinkivaraa vaikka kauppias kuinka sanoisi että hinta on tiukka. Varsinkin jos vaihtoauto on mukana. Itse ostin auton muutama viikko sitten ja sain sen tutun kautta joten sen ansiosta sain laskettua hintaa yli tonnin hintaa 9990€ --> 8790€. Mutta tuollasella alennuksella joka jannu saisi autosta lähemmäs tonnin pois kun vaan pysyy kovana.

Ja tosiaan jos autokaupassa ei olla ystävällisiä sielä ei kannata asioida. Ei sieltä silloin saa hyvään hintaankan mitään. Silloin useimmiten on kuukauden myynti erä saatu jo helposti täyteen joten mitään kummoisempaa tarvetta ei ole autoa halvalla myydä. Paras aika mennä autoa ostamaan onkin juuri kuun lopussa. Koska silloin on viimeiset mahdollisuudet saada myyntitavoitteet täyteen ja silloin saa tingattua aivan varmasti.

Hieno kuvaus auton ostosta (http://www.youtube.com/watch?v=z0JebT4kIPU) ;D On se aika varma että kyllä ne kauppiaat varmasti ovat ystävällisiä ja avuliaita, jos haluavat jotain myydä ;)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Lapinpoika - 20.08.2011 16:40
Tässä teille kunnon auto(http://www.automafia.net/media/2011/05/Volvo-V70-R-Design-2012_01.jpg)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 20.08.2011 16:53
Tässä teille kunnon auto
Faijalla on V70 Diesel Volvo automaatilla. Mersu on parempi.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Gba - 20.08.2011 18:47


Itse ostin myös viime syksynä uuden karhean Toyota Corollan ja pitää kyllä antaa arvosanaksi 10+ liikkeen palvelusta. Ei mitään nysväämistä, vaan antoivat heti pariksi päivää koeajoon. Senkin jälkeen myyjä esitteli vielä kaikki uudet mallit läpikotaisin ja kertoi omat suosituksensa lisävarusteista. Vanhan auton sai jättää suoraan pihaan ja siihen kuuluvat talvirenkaan sai tuoda jälkeenpäin. Kaikki sujui todella vaivatta ja erinomaisesti.

Ensi keväänä olisi tarkoitus vaihtaa auto johonkin Lexus-malliin, kun iski sellaiseen himo viime koeajon jälkeen ja muutenkin joku Corolla on nyt kaikilla jo. Saa nähdä, saako yhtä loistavaa palvelua jälleen. Haastavin osio, eli ostoksen perusteleminen vaimolle on onneksi jo hoidettu.  ;)

Lexus IS 250 kyllä kelpaisi, muut Lexuset ovat vähän pappa-autoja, ellei nyt ihan lippulaiva Lexus LFA:ta meinaa ostaa. Noi 250:set ovat vieläpä suhteellisen edullisia(lexuksiksi), alle 40k€:lla lähtee vähän ajettu 2010-vuosimallin auto.

Itseä himottaisi nyt joku vähän vanhempi BMW tai Audi A4:n. Täytynee vain vuolla hieman euroja kasaan, niin ei tarvitse enää rahvaan joukossa matkustaa työ ja koulumatkoja.  :)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Pans91 - 23.08.2011 21:24
multa löytyy tällä hetkellä ajokortista merkinnät BE C1E C, ja 95 :) Intissä tuli hommattua. Omaa autoa ei ole, mutta VW GTi tai Audi A3 olis ihan näpsäkkä auto :) Toki unelmana olisi, että omistaisi joskus(kun voittanut 10milj lotossa) niin Ferrari F430 Spiderin :) Noh, aina saa unelmoida :D mutta tällä hetkellä tosiaankaan ei omaa autoa ole.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 24.08.2011 15:15
Nyt muutaman sata kilometriä avensiksella ajettu ja ainakin toistaiseksi ihan positiiviset fiilikset. Tänään tein vähän pidemmän reissun ja matka-ajossa kulutus painui 7l/100 km-tietämille. Menomatka kuorman kanssa ja tulomatka yksikseen tyhjällä autolla.

Yksi ärsytys autosta löytyi, nimittäin tuulilasin pyyhkijöiden toiminta. Tojon insinöörit ovat suuressa viisaudessaan korvanneet tavallisen tihkuasennon säädettävällä sateentunnistus automatiikalla jota en ainakaan vielä saanut toimimaan hyvin. Vaikka koetin säätää pyyhkijöitä toimimaan mahdollisimman hitaasti, niin ne vispasivat silti jatkuvasti vaikka auto seisoi liikennevaloissa. Kuluu vain tuulilasi ja sulat täysin turhaan kun kuivaa lasia hankaa. Pitää nyt vielä koettaa opetella säätämään sitä aparaattia. Aika turhake tuo automatiikka mielestäni.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 24.08.2011 19:31
Itellä on omassa käytössä ollut tämän vuoden tällainen kaara:

(http://is02.thegumtree.com/image/big/75122318.jpg)

(http://image.nettiauto.com/extra/carimg/3894401_3894500/chrysler-sebring-3894460_51328866.jpg)

(http://image.motortrend.com/f/dealers/chrysler-tightens-employee-discount-program/8430912+cr1+re0+ar1/2008-chrysler-sebring-rear-view.jpg)

Eli uudemman polven Chrysler Sebring, vuosimallia 2008 ja väriltään "oma" yksilö on kultainen. Juuri tuli täyteen 20 000 kilsaa, joten eipä paljon tuolla autolla ole vielä ajettu - melkein kuin uusi! Intin Defendereiden jälkeen tällaisen auton ajaminen on luksusta. Ajo-ominaisuuksiltaan mitään erikoinen, mutta hieno ulkonäkö antaa kummasti anteeksi. Miinuspuolena sanoisin, että välillä tuntuu, että ohjaisi laivaa, koska auto on isompi kuin mihin on tottunut. Autossa on Volvojen tapaan helvetin pitkä keula, joten ihan mielellään en lähde minnekään ahtaisiin parkkipaikkoihin ja -halleihin. Siitä mielenkiintoinen merkki tämä "Sysleri", kun ensi vuodesta lähtien Euroopassa Chryslerit myydään Lancioina.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: nikob - 18.09.2011 17:24
Meillä lähti Elokuussa Fr Seatti vaihtoon ja tilalle Skoda Fabia RS combi.
Race Blue väri oli ainoa joka hyväksyttiin tuohon  ;D
Viellä ihan tyytyväisen oloinen autoon.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Bunder - 07.01.2012 17:48
Tämä auto menee ostoon jos saan rahat kasaan

(http://3.bp.blogspot.com/_oYeMlfoVwa8/TIZsQ4pnK2I/AAAAAAAAAAU/KT8cdAX05H8/s1600/mansory-bugatti-veyron-linea-vincero-1.jpg)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Max out - 07.01.2012 19:30
Onks toi Bugatti Veyron Supersports vai ihan tavallinen Veyron?
Normaaliversion hinta euroopassa on miljoonan ja Super sportsin on 1,6 milj, jotenvarmaan menee rahojen kasaamisessa hetki. :rollaus:
Noitten erothan on siinä, että toisessa on 1001 hevosvoimaa ja kulkee 407,
toisessa 1200 hevosta ja kulkee 431...ja sehän on maailman nopein tuotantoauto se.

Kuvassa näyttää mielestäni kumminkin olevan ihan perus Veyron eli ei mitään :P,joten 0,6 milj lisää ja saat tämän:

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: IceCold - 07.01.2012 19:48
Lol tää poistettuu, en tiedä miks  :rollaus:

Meidän perheellä on tämmöinen menopeli:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ostettu viimevuonna ja tehtaalta tilattu  ;)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: MasterTK - 26.03.2013 14:10
Tuli vaihdettua oma Toyota pois vajaan kolmen vuoden ajamisen jälkeen Audi A5 sportbackiin 3.0 litraisella koneella ja nelivedolla. Eipä tuossa Toitsussa varsinaisesti mitään vikaa ollut ja oli varsin kiva itse ostettu ensiauto, mutta kyllähän tämä A5 on kuin aivan eri maailmasta. Ajettavuus huomattavasti parempaa ja vaikka kuvasta sitä ei näekään, niin auto on huomattavan isokokoinen ja peräkonttitilaakin on ihan molosti. Pienet "välttämättömät" lisävarusteet, kuten sivupeilien lämmittimet, ilmastoinnit penkeissäkin, sadetunnistimet tuulilasissa, customoitava tunnelmavalaistus jokaiselle matkustajalle erikseen, parkkitutkat yms. piti tietenkin saada mukaan.

Vaimolle sai perustella ostopäätöstä varmaan 4h, mutta sen jälkeen se tajusi että ostan auton, oli hän mitä mieltä tahansa. Jos isompi perheauto pitää ostaa, niin perkele mitään farmari Skodaa oteta.

(http://i.imgur.com/v5faWiQ.jpg)

(Kuva auton sähköisestä pdf-manuaalista)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Gba - 26.03.2013 14:32
A5:n on kyllä yksi hienoimmista normi Audeista mitä on. Coupéna toki vielä herkumpi, mutta onhan toi käytännöllisempi viisiovisena. Kolmen litran kone tietenkin dieselinä?


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: despo - 26.03.2013 14:49
Paljos kustansi kaikkine lisäherkkuineen, jos saa udella?  :)


Otsikko: Vs: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Gba - 26.03.2013 15:06
Paljos kustansi kaikkine lisäherkkuineen, jos saa udella?  :)

Serkku osti tuollaisen ja 80k€+ maksoi. Köyhät kyykkyyn!


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: MasterTK - 26.03.2013 15:24
A5:n on kyllä yksi hienoimmista normi Audeista mitä on. Coupéna toki vielä herkumpi, mutta onhan toi käytännöllisempi viisiovisena. Kolmen litran kone tietenkin dieselinä?

Joo, kyllä neliovisuus oli ihan ehdoton pakko, kun arkikäyttöönhän tämä tulee. Kaksiovisessa versiossa ne takaistuintilat ovat huomattavati pienemmät ja peräkonttitilaakin vähemmän.

Itse asiassa otin bensakoneella. Molempia kävin koeajamassa ja vaikka dieselkoneessa tuntui olevan hiukan enemmän potkua, niin se myöskin pitää paljon kovempaa meteliä. (Joillekin tuo on plussaa) Bensakone on käytännössä äänetön auton sisälle.

En ole mikään autoasiantuntija, enkä tajua niiden teknisistä jutuista mitään. Ajelen vaan. Oisko dieselissä jotakin ihmeempää eroa käytännön kannalta? Kilometrejähän minulle ei kerry hirveästi vuosittain, joten edullisemmaksikaan se ei olisi tullut.  :)

Joka tapauksessa olen kaaraan äärimmäisen tyytyväinen, enkä varmaan vaihtaisi mihinkään muuhun alle 100k maksavaan autoon, vaikka tarjottais ilman välirahaa.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Gba - 26.03.2013 15:31
A5:n on kyllä yksi hienoimmista normi Audeista mitä on. Coupéna toki vielä herkumpi, mutta onhan toi käytännöllisempi viisiovisena. Kolmen litran kone tietenkin dieselinä?

Itse asiassa otin bensakoneella. Molempia kävin koeajamassa ja vaikka dieselkoneessa tuntui olevan hiukan enemmän potkua, niin se myöskin pitää paljon kovempaa meteliä. (Joillekin tuo on plussaa) Bensakone on käytännössä äänetön auton sisälle.

En ole mikään autoasiantuntija, enkä tajua niiden teknisistä jutuista mitään. Ajelen vaan. Oisko dieselissä jotakin ihmeempää eroa käytännön kannalta? Kilometrejähän minulle ei kerry hirveästi vuosittain, joten edullisemmaksikaan se ei olisi tullut.  :)

Joka tapauksessa olen kaaraan äärimmäisen tyytyväinen enkä vamraan vaihtaisi mihinkään alle 100k maksavaan autoon, vaikka tarjottais ilman välirahaa.

Hieman enemmän vääntöä juu ja kulutus alhaisempi, mutta tietenkin noin isossa koneessa se on ihan mieltymyskysymys kummasta tykkää, varsinkin jos kilometrejä ei tule niin hirveästi. Tasaisempaa kyytiä yleisesti ottaen dieseleissä(väännön ansiosta), mutta kyllä turbo bensatkin vääntää todella hyvin alhaalta. Kolmen litran mylly nyt on tohon niin iso, että varmaan ajomukaavuuden kannalta lopulta ihan sama kumpi siellä on.Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 26.03.2013 15:40
Mulla alkaa pikkuhiljaa tulla ajaminen ulos korvista oli alla millainen kaara hyvänsä. Rupeaa olemaan kilometrit täynnä. Jos nyt tämän kesän jaksaisi vielä huristella vakituisesti työkseen ja syksyllä sitten kohti uusia seikkailuja jos kaikki menee niinkuin pitää. Kyllä sitä ajamaan joutunee vielä senkin jälkeen, muttei ehkä ihan entiseen malliin. Kuljetusala on saatu suomessa siihen kuosiin että ei sitä enää selväjärkinen rupea katselemaan.

TK:lla komeat ostokset. Kelpaisi epäilemättä.

EDIT: Itse pidän enemmän dieselistä kuin bensakoneesta. Rekalla ajaessa sitä tottuu matalalta vääntävään ja luonteeltaan rauhalliseen koneeseen, joka osaa olla uskomattoman mukava ajettava, varsinkin automaattina. Oma avensis on 2-litraisella bensakoneella ja vaikka siinä "sopivasti" potkua onkin niin se ärsyttää kun se ei väännä alakierroksilta juuri ollenkaan. Hyvä jos ei sammu kun koettaa vain kytkimellä liikkeelle. Dieselit ovat taas sitten toisaalta talvella mitä ovat, vaikkei uusien autojen kanssa ongelmia pitäisi juuri ollakaan. (oletan että älysit ottaa tuohon webaston tms lämppärin jo uutena?) Oman tojon olen joutunut pahimmillaan rääkäisemään käyntiin -29 asteen pakkasella ilman minkäänsortin lämmitystä. Dieselinä olisi tuskin lähtenyt.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 26.03.2013 19:24
Tuli vaihdettua oma Toyota pois vajaan kolmen vuoden ajamisen jälkeen Audi A5 sportbackiin 3.0 litraisella koneella ja nelivedolla.
(http://i.imgur.com/v5faWiQ.jpg)

:o

Jos isompi perheauto pitää ostaa, niin perkele mitään farmari Skodaa oteta.
Se on hyvä kun on mistä valita. Haaveilin kovasti uudesta A4:sta. Katselin hiukan mihin hintaan saisi, millä varusteilla ja minkä kokosia ne on. Ei sillä että ei muu malli olisi kelvannut, mutta kun toi lompakko on niin nirso. En tiedä auttaisiko sen vaihto. Mutta lopulta A4 haaveetkin jäi ja palasin takaisin maahan. 2005 vuoden Octavia (vanhalla korilla) on ollu nyt alla about 1,5 vuotta ja tuntuu sopivan meikäläiselle. Juuri tullut uusi Octavia malli on varsin mukavan oloinen ja näköinen joten se voisi olla parin vuoden päästä ihan jees käytettynä. Jos vielä mustan löytäisi niin olisi cool. Tai siis sillä asteikolla cool. Uutta talous tuskin kestää. Vaikka farmaria tuskin tarvii ostaa. Hatchbackissakin on sen verran tilava peräluukku, että farmari ei montaa litraa lisää kuitenkaan tuo. Tai ainakaan tarpeellisia litroja.

Katsoin niitä uuden Octavian hintojakin ja pahimmillaan vitutti aika saatanasti. Bensa-automaatti "pikkuherkuilla" maksaisi reilu 27t€. On senkin hinta noussut hiukan edellisen mallin ensipäivistä. Raivo alkoi siinä vaiheessa kun aloin katsomaan hintaa tarkemmin. Hinta = Auto + 23% alv + autovero. Nopealla laskulla sain auton hinnaksi reilu 18t€. Siis jumalauta auton hinnasta pelkkää veroa on about 9 000 €!!!! Ei jumalauta!! On se hyvä että täällä osataan ottaa verot niin tuola keski-euroopassa ei tarvi.

Muistan vielä kuinka 10 vuotta sitten pääsin vanhasta takamoottorisesta Skodasta eroon, jolloin päätös oli että tervemenoa, me ei enää nähdä. Mutta, joskus nallekarkit menee näin. Vaikka onhan se Octavia autona ihan jees. Aikaisemmissa malleissa ei suuria vikoja ole ollu, taloudellinen, tilava, silmä ei sokeudu...ns. "järkiauto". Tosin useat sanoo että auto on yleensä tunneostos, eikä järki ostos. Eli kyllä se uuden karhea Skodakin tulisi vikkelästi ajettua seinään jos joku tarjoaa romuttuneen Skodan tilalle Audin A5:sta tai Mersun E -mallia.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: tatte - 13.01.2014 18:04
Syksyllä tuli vastaan tilanne että piti valita joko kahden viikon sohvaputken tai oman auton hankkimisen välillä ja minähän valitsin auton. Taloudellista tappiotahan siinä päädyin lopulta tekemään, mutta mieli nyt teki omaa autoa muutenkin. Seuraava kuva saattaa järkyttää autorakkaita ihmisiä, auto ostokunnossa:

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Tada! Eli vuoden -96 Volvo 850.

Muodikkaat edellisen omistajan laatutuunaukset kattoivat siis maalatun konepellin, katon ja kontin ikkunat, rei'itetyt puskurit ja raadellun lokasuojan. Ei hätää kuitenkaan, muutama pönttö asetonia ja parin saavillisen edestä hikeä myöhemmin autolla kehtasi jo paremmin kruisailla. Uutta lokasuojaa en malttanut ostaa joten paikkasin ja maalasin vanhan sellaiseksi että parkkipaikan vastakkaiselta laidalta näyttää kuin uudelta. Uskomatonta kyllä motonetistä sai juuri oikean sävyistä maalia, kyseessähän on ei-niin-pienikään ihme kun huomioi että auton jokainen peltikappale on erisävyinen.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kaippa sitä sopii vähän selitelläkin miten tuon näköinen auto tuli edes ostettua, varsinkin kun se tuli suoraan käyttöautoksi työmatkoja varten. Hintaa kaunokaisella oli lopulta 650 euroa, leimaa oli ostohetkellä vuoden edestä, varustelua löytyy ja sähkölelut toimivat takapenkin lämmittimiä myöden ja oikeastaan ainoa puuttuva turhamaisuus on puolinahkapenkit. Jakohihna oli hiljattain vaihdettu ja muutenkin osaa oli uusittu akusta jarruihin ja iskareihin. Auto kulkee hyvin ja tarjosi samalla puuhailuhalukkaalle tilaisuuden kääriä hihat.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Liikaahan se kuluttaa, mutta on myös niin mukava ajaa ja olla että vitutusta ei liiemmin pääse syntymään (joskin takapenkillä on yllättävän vähän jalkatilaa). Ensimmäinen liikennekommellukseni tapahtui viikko auton oston jälkeen, ilahduttava pösömies huomasi etten huomannut häntä ja ajoi oikealta alle. Vahingot jäivät kyllä risteysnopeuksissa olemattomiksi, Volvo otti puskurinkulmaan naarmun ja pösön puskurista meni kulma säpäleiksi. Mies siis itse päivitteli minulle että luki tilanteen oikein ja käytännössä tahallaan ajoi alle mutta aamupöhnissä ja ensikolarista hätkähtäneenä minusta ei ollut pitämään puoliani, varsinkin kun teknisesti vika oli minun. Opettava kokemus joka silti toivottavasti jää viimeiseksikin.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: despo - 22.01.2014 19:36
Olisi hyvä homma jos näin kovilla pakkasilla saisi auton kiinni tolppaan. Harmillisesti täällä vain noin puolet autopaikoista on varustettu tolpalla ja saatiin tietysti sellainen kun varustettuihin paikkoihin on kova tunku. Jostain sattuman syystä meidän viereinen autopaikka on varustettu tolpalla, vaikka kaikki muut sillä puolella parkkista olevat paikat ovat tolpattomia.

Jos mietitte, että mikä pointti tällä tarinalla on, niin se on se että tuossa viereisellä paikalla ei ole näkynyt autoa moneen kuukauteen ja omistajalla oli siinä kesällä moottoripyörä. Tein sitten tänään sellaisen peliliikkeen, että pistin oman auton jatkojohdolla kiinni siihen viereisen ruudun tolppaan kun ei sitä kukaan näytä käyttävän. Saa nähdä välittääkö kukaan mitään vai voidaanko ottaa omalle autolla sähköt siitä lopputalven ajan..

Spoileri (osoita katsoaksesi)


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: MasterTK - 22.01.2014 20:04
Meidän pihalla taas päinvastoin. Kaikille riittäisi tolppapaikka, mutta moni jättää silti autonsa kauemmaksi tien reunaan, koska tolppa 7e/kk.. säästölinja.jpg. Sitten lumiauran kuljettajaa jurppii, kun idioottien autot tukkivat tien talvisin.


Otsikko: Re: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: despo - 22.01.2014 20:21
Ei voi käsittää, miksi joku haluaisi säästää hikiset 7e/kk sen takia että voi jättää auton johonkin tien reunaan, kun omankin paikan saisi. Ostaisi pari röökiaskia tai bisseä vähemmän, jos on noin tiukkaa.

Täällä HOASin taloyhtiössä, missä asutaan, on ehkä noin 150 autopaikkaa yhteensä. Näistä siis tosiaan vain puolet tolpallisia, vaikka jonon pituudesta päätelleen tolpallinen paikka kelpaisi useammallekin. Tolpattomat paikat kustantaa 7e/kk ja tolpallinen 14e/kk eli ihan hirveää hintaeroa ei ole. Ehkä ensi talveksi saataisiin jo oma tolpallinen paikka. Tämäkin talvi on onneksi ollut varsin leuto, kun kovia pakkasia on ollut vasta pari viikkoa.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 22.01.2014 22:09
Meidän pihalla taas päinvastoin. Kaikille riittäisi tolppapaikka, mutta moni jättää silti autonsa kauemmaksi tien reunaan, koska tolppa 7e/kk.. säästölinja.jpg. Sitten lumiauran kuljettajaa jurppii, kun idioottien autot tukkivat tien talvisin.
Säästöä väärässä paikassa...sillä auton lämmittämisellä säästää kuitenkin pitkässä juoksussa jonkin verran enemmän.

Mikäli suunnitelmat etenevät oikeaan suuntaan, niin varmaan tulee itsekin taas hommattua jonkinlainen kaara. Todennäköisesti joku 3-5k tojo tai vastaava, luotettava peruspeli sadepäivien työmatkoille ja viikonloppureissuiluun. Vanhempi Celica kiinnostaisi tällä hetkellä, tai sitten jokin avoauto/rättikatto, esim Mazdan mx5. Alkaa pikkuhiljaa polttelemaan pääsy vuoristoteille ajelemaan. Vuokrasin jouluksi itselleni auton, ja olihan nannaa ajella vailla huolia murheita pitkin poikin mutkateitä ja rannikkoa keski-maan maisemissa.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: ohjeah - 23.01.2014 08:03
Meidän pihalla taas päinvastoin. Kaikille riittäisi tolppapaikka, mutta moni jättää silti autonsa kauemmaksi tien reunaan, koska tolppa 7e/kk.. säästölinja.jpg. Sitten lumiauran kuljettajaa jurppii, kun idioottien autot tukkivat tien talvisin.
Säästöä väärässä paikassa...sillä auton lämmittämisellä säästää kuitenkin pitkässä juoksussa jonkin verran enemmän.

Mikäli suunnitelmat etenevät oikeaan suuntaan, niin varmaan tulee itsekin taas hommattua jonkinlainen kaara. Todennäköisesti joku 3-5k tojo tai vastaava, luotettava peruspeli sadepäivien työmatkoille ja viikonloppureissuiluun. Vanhempi Celica kiinnostaisi tällä hetkellä, tai sitten jokin avoauto/rättikatto, esim Mazdan mx5. Alkaa pikkuhiljaa polttelemaan pääsy vuoristoteille ajelemaan. Vuokrasin jouluksi itselleni auton, ja olihan nannaa ajella vailla huolia murheita pitkin poikin mutkateitä ja rannikkoa keski-maan maisemissa.

MX-5:lle suositukset täältä. Oikein mukava laite ajella. Toki, jos tarvitsee usein isompia määriä tavaraa/ihmisiä kuljettaa, niin vähän toki epäkäytännöllinen. Mutta luotettava ja halpa ylläpitää ainakin.

90-luvun alun Celicalla tuli viime kesä ajettua ja on kyllä loppupeleissä suhteellisen mitäänsanomaton laite.. Perusperheauto vähän erikoisemmalla ulkonäöllä. Mazda voittaa ainakin ajettavuuden suhteen 100-0.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 15.07.2014 00:03
Sinänsä hauska lueskella nyt näitä 1-2 vuotta jälkikäteen.
Juuri tullut uusi Octavia malli on varsin mukavan oloinen ja näköinen joten se voisi olla parin vuoden päästä ihan jees käytettynä. Jos vielä mustan löytäisi niin olisi cool.

Mustaa ei löytynyt mutta tälläinen löytyi.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Ja onhan se ihan jees. Kuten aiemmikin uumoilin. Ainakin näin paperilla ja kotio ajon jälkeen. Vaikka myönnän, ei tuosta siltikään sitä innostumista saa irti mitä kaikki auton ostosta ajattelee. Autokuumekin sinänsä oli, mutta ihan järkisyistä: Edellisellä alkoi 200tkm lähestymään ja pikku vikoja tippumaan. Niin paljon on romuilla ajeltu että olen oppinut vihaamaan sitä korjauskierrettä. Tosin sekin oli että takapenkille tarvittiin lisää tilaa, koska syyskuussa talous kasvaa yhdellä hengellä.

Tarkemmin kyseessä on siis Skoda Octavia 1.6 TDI Elegance. Mittarissa muutama kymmenen kilometriä vajaa 50tkm ja vuosimalli 2013. Ensimmäinen diesel meikäläisellä. Mikä tahansa uudempi auto olisi varmasti ollut pirteämpi kuin vanha, mutta silti tuo diesel kyllä tuntuu mukavalta. Tottunut kovaan meteliinkin jo autossa, niin ajoin moottoritiellä vahingossa reilu 140km/h. Ei tajunnut yhtään. Petollista. Alunperin oli suunnitelmissa TSI, eli bensakone. On vain kuulunut niin paljon pahaa noista TSI jakohihnoista, että sellaiseen ei uskaltanut rahojaan laittaa. Ja kun Octavia on kuitenkin koko-/hintasuhteeltaan tähän talouteen paras vaihtoehto, niin päädyin TDI koneeseen. Tosin tuleehan vuodessakin 21-22tkm ajoa, niin hiukan plussalle pitäisi dieselillä päästä. Nyt vain toivon että tämä kestää eikä tullut sutta ostettua. Se olisi vararikko jos tämä nyt vaatisi samantien parin tonnin remontin, tai pahempaa, jättäisi tielle. Tällä pitäisi vaimon mukaan pärjätä vähintään 5 vuotta. Ja jos suurempia vikoja ei tule, niin miksipä ei.

Oman budjetin hintakehitys meni muutenkin hyvin. Ensin oli 12t€. Sitten nousi 14t€. Ja lopulta tuo oli reilu 14t€. Plus vanha vaihdossa tietty. Eli halvaksi omaan budjettiin tämä ei tullut. Tosin huomasin että Octavian käytetyissä on hintahajontaa ihan helvetisti. Joskus tulee vähän ajettu Elegance vastaan hyvällä diilillä ja välillä näkee paljon ajetun Ambienten kovaan hintaan. Tuntuu olevan ihan arpapeliä. Saatana kun voisi vain ostaa uuden. Vitun stressaavaa ja hermoja kiristävää hommaa ensin metsästää sopivan oloista yksilöä ja sitten arvuutella että onko se kunnossa vai ei. Oikeasti sopii vain kaverille jota autot tosissaan kiinnostaa.

Tosin tässä on jälleen sama juttu kuin viime Octavia ostossa: Se uusi malli olisi jälleen hienompi. Octavia RS farmari olisi jopa aika komee. Suoraan sanottuna ottaisin sen mieluummin kuin Audin A4:n, vaikka se A4 onkin hieno. Octavia on vain niin paljon käytännöllisempi, kuitenkin miellyttäessä silmää selvästi enemmän kuin nyky Octaviat. No, ehkä 5 vuoden päästä on sitten tälläisen Octavian vuoro. Tai jos vaikka saisi sen lottovoiton niin voisi ottaa sen arkiautoksi sen Audi A7:n tai E Mersun rinnalle.

Mutta pakko kyllä myöntää että Skoda on yllättänyt. Varsinkin uudet mallit. Ne oikeasti kestää jo katsettakin. Ja jos mietitään SuperB -mallia, niin sehän on isoimpia autoja mitä on. Se on oikeasti ihan helvetin iso. Tulin tuossa jokunen aika sitten sellaisella taksilla kotio (selvinpäin). Ja myönnän, en ole iso kaveri ja pelkääjän penkki oli aika edessä, mutta silti on aika saavutus että voin laittaa takapenkillä valehtelemmatta jalat suoraksi. Skoda on päässyt sieltä vitsikuopasta pois. Tämä meikäläisen uusin on sielä ehkä osin vielä, mutta osin paremmalla puolella kuitenkin. Tai no, katsotaan nyt edes muutama tuhay kilometriä, mitä kokemus sitten sanoo...


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: MasterTK - 23.02.2015 14:14
Tulipa teetettyä autoon tuollainen "optimointi". Se on kyllä hyvä vitsi miten esim. Audeissa saattaa olla eri autossa täysin sama moottori, mutta ohjelmallisesti vaan blokattu tehoja valtavasti, jotta saadaan myytyä yli 10k kalliimpaa versiota samalla koneella. Jos olisin tajunnut asian aiemmin, niin olisinpa tehnyt tämän jo ajat sitten, koska nyt on kuin olisi uusi auto alla. Meinasin jo tuossa vaihtaa autoa, mutta nyt taas ajelee jonkin aikaa oikein mielellään.

Tehoja ja vääntöä tuli ihan molona lisää, sekä samalla kulutus normaaliajossa itse asiassa jopa laski jonkin verran. 300 heppaa alkaa olla jo sellainen määrä, että ohittaminen onnistuu suhteellisen vaivatta, vaikka minkälaisia äijänköriläitä olisi kyydissä. Periaatteessa tätä voi suositella melkein kenelle tahansa. Varsinkin jos omistaa jonkun normin perusfarmarin ja kaipaa vähän lisää potkua, niin muutamalla satasella saa selvästi pirteämmän kaaran. Toki kaikkiin automalleihin tehoa ei tule numeroina niin paljon, mutta suhteessa johonkin 70hp 1.6 Toitsuun se 40 heppaa lisää on jo aikamoinen määrä.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Gba - 23.02.2015 18:31
Eli ns. lastutit autosi. Teitkö samalla muutoskatsastuksen? Ihan näppäriä virityksiähän noi on, mutta toisaalta tehdastakuu luultavasti raukesi samantien ja kolaritilanteessa jos autoa ei ole muutoskatsastettu noihin uusiin tehoihin, niin voi tulla omavastuun piikkiin koko paska.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: JayeizH - 23.02.2015 20:58
Eli ns. lastutit autosi. Teitkö samalla muutoskatsastuksen? Ihan näppäriä virityksiähän noi on, mutta toisaalta tehdastakuu luultavasti raukesi samantien ja kolaritilanteessa jos autoa ei ole muutoskatsastettu noihin uusiin tehoihin, niin voi tulla omavastuun piikkiin koko paska.
Juurikin tämä. Kun tuli tuo nykyinen Octavia hankittua, työkaveri sanoi heti että heitä uusi lastu, niin kaikki paranee. Tehdastakuuta jäljellä niin en edes harkinnut. Ja tosiaan muutoskatsastus kannattaa tehdä. Voi olla kusiset paikat vakuutusten kanssa jos käy huonosti, eikä ole "standardin" mukainen.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 24.02.2015 10:22
Karmeaa mutuilua, mutta mielestäni moottorin tehoja saa nostaa tiettyyn rajaan saakka ilman muutoskatsastusvaatimusta.

Tehoja ja vääntöä tuli ihan molona lisää, sekä samalla kulutus normaaliajossa itse asiassa jopa laski jonkin verran.
Raskaan kaluston puolella lastutus on huomattavasti henkilöautomaailmaa yleisempää, juurikin tuon pienemmän kulutuksen takia. Entinen työautokin suomessa oli piristelty 620hv---n.700hv lukemiin.

Heinäkuun lopulla tulisi 2v täyteen ilman autoa. Pitkään se vitutti, mutta nyt siitä on oppinut jo pitämään. Ei sitä ennen tajunnut kuinka helvetin paljon autoa oikeasti käytti ihan turhaan, joka ikiselle parin kilometrin siirtymälle. Ei ihmekään, että kunto oli mitä oli, kun hyötyliikuntaa ei tullut harjoitettua käytännössä lainkaan. Nykyään kolmen kilometrin työmatka taittuu joko jalan tai fillarilla, ja pidemmät matkat kaupungissa bussilla. Eniten kaipailen autoa lähinnä viikonloppuisin, jolloin voisi lähteä helposti kaupungin ulkopuolelle liikkumaan ja matkailemaan.

Olen tulossa suomeen takaisin joskus kesäkuussa, ja tällä hetkellä auton hankinta ei edes houkuttele hirveästi. Osin siksi, ettei tulevasta ole (taaskaan) mitään tietoa, ja toisekseen siksi, että luultavasti lipsuisin pienen siirtymäajan jälkeen takaisin vanhoihin tapoihin, ja alkaisin istumaan kaarassa taas entiseen malliin.Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: MasterTK - 24.02.2015 15:07
Joo, ei tietenkään kannata ihan uusiin tehdasvakuutuksien alaisiin autoihin heti mennä mitään laittelemaan. Sen jälkeen niille nyt on ihan sama mitä tekee.

Lastutus nyt on varsin vanha termi, kun ei sinne mitään fyysista lisätä. Firmware vaan ladattiin uusiksi. Mitään muutokskatsastuksia ei kannata Suomessa tehdä vaikka mitä laki pyytäisi, koska virallinen paperilappu kustantaa tuhansia euroja, eikä katsastuksessa tms. nähdä mitään vaikka kuinka vikakoodeja lukisivat. Varmaan 99% optimoiduista autoista on aina muutoskatsastattomia. Jossain Bemareissa nyt on muutenkin selvästi enemmän potkua mitä muka virallisissa papereissa väitetään verotuksen takia. Suurin riski on siinä, että jos joskus tulee oikeasti iso sähkövika autoon ja joku Laakkonen lataa sinne stockki-firmiksen, niin asetukset katoavat.

Jos ei kaahaileja törttöile 300km/h tuntivauhdissa tai jotain muuta järjetöntä, niin normaaleihin onnetomuuksiin tuolla ei ole mitään tekemistä. Pikkukolareissa vakuutusyhtiöitä ei nyt muutenkaan kiinnosta sen kummemmin tarkistella mitään ja normaalisti ajetuissa kolareissa vakuutusyhtiön pitää pystyä osoittamaan että kolari johtui nimenomaan jostain uudesta firmwaresta, mikä taas on vaikeaa. Työkaveri kolaroinut kolmesti viritetyllä kaaralla, eikä mitään ongelmia. Myöskään päästöihin ei vaikuta millään tavalla.

Vanha ja yleinen vitsihän tämä on, mutta en ole vaan ollut aiemmin tietoinen, enkä niin perehtynyt asiaan. Firma jossa teetätin tuon itselleni, tekee noita useita tuhansia vuodessa, joten tuskin niistä kovin suuria ongelmia ihmisille on tullut. Ja aina saa helpostia asennettua normaalit asetukset takaisin.


Otsikko: Vs: No, oletko autoihmisiä?
Kirjoitti: Vin - 06.02.2018 20:08
Heinäkuun lopulla tulisi 2v täyteen ilman autoa. Pitkään se vitutti, mutta nyt siitä on oppinut jo pitämään. Ei sitä ennen tajunnut kuinka helvetin paljon autoa oikeasti käytti ihan turhaan, joka ikiselle parin kilometrin siirtymälle. Ei ihmekään, että kunto oli mitä oli, kun hyötyliikuntaa ei tullut harjoitettua käytännössä lainkaan. Nykyään kolmen kilometrin työmatka taittuu joko jalan tai fillarilla, ja pidemmät matkat kaupungissa bussilla. Eniten kaipailen autoa lähinnä viikonloppuisin, jolloin voisi lähteä helposti kaupungin ulkopuolelle liikkumaan ja matkailemaan.

Olen tulossa suomeen takaisin joskus kesäkuussa, ja tällä hetkellä auton hankinta ei edes houkuttele hirveästi. Osin siksi, ettei tulevasta ole (taaskaan) mitään tietoa, ja toisekseen siksi, että luultavasti lipsuisin pienen siirtymäajan jälkeen takaisin vanhoihin tapoihin, ja alkaisin istumaan kaarassa taas entiseen malliin.

Suomessa ollaan oltu jo jonkin aikaa ja edelleen ollaan ilman autoa. Ja ajatukset auton hankkimisesta suunnilleen edellisen viestin kaltaiset, paitsi että nyt se kaara pitäisi vaan hommata tarpeeseen.

Tympeää hommaa tämä auton etsiminen. Oikeasti haluaisin Toyotan koska luotettavuus on minulle auton tärkein ominaisuus, mutta tein periaatepäätöksen ja haluan auton johon mittaiseni 195-senttinen ihminen mahtuu oikeasti mukavasti istumaan. Eli japanilaiset autot saa melkeinpä ruksia yli. Vag-konsernin vekottimissa tilaa on paremmin, mutta niitä ei meinaa tekniikkansa puolesta uskaltaa ostaa käytettynä. Uutena asia erikseen. Audi/Bmw/Volvo kiinnostaisi, mutta noista minulla on melko kallis mielikuva, enkä ole niihin oikein koskaan perehtynyt. Ranskalaisia autoja nyt ei ole tullut ajateltuakaan vielä.

Tänään kävin koeajamassa Chevrolet Cruzen farkkuna, joka tuntui omalta. Auto oli hyvä ajaa, löysin helposti hyvän ajoasennon ja kaarasta löytyi suunnilleen kaikki varusteet mitä olen kaipaillut. Tekisi mieli tehdä kaupat, mutta kyseinen malli komeilee katsastustilastojen hylsylistan kärkipäässä ja auto piti muutamia sivuääniä koeajolenkillä. Mietityttää, olkootkin että se oli seissyt pakkasessa kuukauden, pikku kitinät voi johtua siitäkin.

Hirveätä säätämistä taas.