Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2] 3 4
Tulostusversio
Aihe: No, oletko autoihmisiä?  (Luettu 82394 kertaa)
Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #30 : 22.07.2007 12:23 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili Kortti on ollut jo 8 vuotta ja -86 Corollankin omistin useamman vuoden kunnes se koki katkeran lopun kesän alussa. Käytännössä se oli telakalla jo helmikuusta lähtien, koska köröttelin tyhjenneellä renkaalla usean kilometrin. Tuli vähän liikaa dammua sillä reissulla. Joten töihin patikointi on tullut sen jälkeen tutuksi.

Periaatteessa pidän ajamisesta ja hienoista autoista, mutta niiden omistamiseen liittyy liikaa huonoja puolia. Itse ajaminen on kivaa, mutta vihaan muuta liikennettä. Vihaan auton rassaamista tai ylipäätään kunnossa pitämistä, koska en ymmärrä niistä mitään. Renkaat vaihdoin ja öljyjä lisäilin sitten kun ne oli aivan loppu. Jarrupalat ja -levytkin vaihdatutin vasta kun ne hajosi lopullisesti. Bensa on kallista, samoin muut turhat vakuutus- ja veromaksut. Oli todella rasittavaa käyttää autoa huollossa tai ostaa varaosia, koska mekaanikkomiehet puhuivat jotain hepreaa. Mutta kaikista pahinta oli katsastukset. Ajelin puoli vuotta katsastamattomalla autolla yksinkertaisesti siksi, että vihaan niin paljon käyttää autoa katsastuksessa. Se on hirvittävä kokemus, kun vieras setä kyylää ja nuuskii autosi joka kolon, että löytäisi jotain vikoja. Ja löytyihän niitä. Pelolla aina odotti, milloin kuuluu sana: "jaahas, ..."

Nyt ilman autoa olo tuntuu jotenkin vapaalle ja rentoutuneelle. Mielellään kyllä jonkun virtaviivaisen ja sporttisen Ferrarin voisin taivaanlahjana ottaa, mutta en ole valmis laittamaan yhden ainoatakaan tikkua ristiin sen vuoksi.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #31 : 01.08.2007 15:38 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Eipä kiinnosta minuakaan ajaminen. Yli vuoden olen jo tiennyt, etten ajokorttia tule koskaan hankkimaan, enkä päätöksestäni ole horjunutkaan. Pääkaupunkiseudulla on kuitenkin sen verran hyvät joukkoliikenneyhteydet, että suurinpiirtein minnevain pääsee jollain julkisella. Ja nyt kun ainakin osaan Helsingin busseista on tullut elektroniset taulut, jotka näyttävät pysäkkien nimet, ajokortin ajaminen vaikuttaa erittäin turhalta: nythän uskaltaa matkata alueille, joita ei vielä tunne.

Muutenkin minua huolestuttaa erittäin paljon planeettamme tulevaisuus. Kutsukaa vain hipiksi, mutta tahdon tehdä oman osuuteni saasteiden vähenemiseksi.
tallennettu
Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #32 : 23.08.2007 19:33 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Parin vuoden päästä sitten tulee ajokortti hankittua, vaikka pikkuisen tietenkin pelottaa. Hiekkatiellä kokeilin autonajoa ja tämmöiselle skootteripörisijälle se tuntui liian hankalalta. Vaikka ajokoulussahan sen sitten oppii.  ;)

My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #33 : 14.01.2010 14:30 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Armottoman vanha ketju mutta eikös nämä keskustelua varten ole tehty?

Olen autoihmisiä. Kortti mallia BECE, mutta suuureksi häpeäkseni ilmoitan että en ole koskaan edes kokeillut mitään kaksipyöräistä moottorikäyttöistä. Eli en ole koskaan ajanut mopolla. Lähimmäksi pääsen mönkkärillä, mitä on tullut pari kertaa ajettua.
Juuri nyt en tarvitsisi autoa, mutta en kyllä suostu siitä luopumaankaan. Ajaminen kun on niin mukavaa puuhaa :) Vaikka ympäristäasioista välitänkin, niin en hirveästi välitä että päriseekö se auto tyhjäkäynnillä minuutin vai viisi minuuttia. Tosiasia on se että kaikki öljy tältä pallolta poltetaan kuitenkin.
Ajaminen on mukavaa, huollot ei. En ole suuremmin kiinnostunut autojen laittelusta, ainakaan sillä tavalla että itse tekisin suurempia remontteja. Mieluummin teetän muilla suuremmat huollot. Autojen rassailu on tylsää. Ja kun toyotalla ajaa niin eipä niitä huoltoja tarvitse usein tehdäkään ;P

Tulevaisuudessa olisi tarkoitus ostaa tällainen peli.

Eli kyseessä on toyota corolla t-sport. Hintaa ei ole hirveästi, ja tuo 191 heppanen kone olisi niin mukava :) Tuotakin enemmän houkuttaisi saman mallin räväkämpi ahdettu malli. http://www.fastestlaps.com/car_Toyota_Corolla_TS_Compressor.html
Mutta, tuota mallia ei ilmeisesti ole tuotu suomeen, ja siitä ei meinaa löytää millään tietoa. Kiinnostaisi tietää esimerkiksi että onko tuota edes vasemman puolen ohjauksella. Jos tuollaisen vaikka saksasta löytäisi, niin saattaisin lähteä hakemaan. Samalla rahalla saisi varmasti parempaakin, mutta kun olen tuohon hurahtanut niin kyllä se on vielä joskus saatava :)
Jos on heittää jotain hyvää linkkiä mistä noista kahdesta saisi vähän enemmän infoa, niin olisin erittäin kiitollinen :)
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #34 : 14.01.2010 15:20 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.youtube.com/watch?v=VrjK-92Qa5E

En tosiaan ole. Kuuluu niihin asioihin, jotka eivät vähempää voi kiinnostaa. Omistin tosin tuossa pari vuotta sitten vielä Fiat Uno FIRE:n! Voitte kuvitella kuinka komealta se sardiinipurkki näytti yli 190cm pituiselle ihmiselle. Ah

Peruutusääni oli kiesin siistein juttu. Kaikilla kovilla jätkillä on sellainen.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #35 : 14.01.2010 16:12 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Parin vuoden päästä sitten tulee ajokortti hankittua, vaikka pikkuisen tietenkin pelottaa. Hiekkatiellä kokeilin autonajoa ja tämmöiselle skootteripörisijälle se tuntui liian hankalalta. Vaikka ajokoulussahan sen sitten oppii.  ;)


Heh. B-kortti ollut taskussa elokuusta lähtien. Kirjallisissa nolla virhettä ja inssi lähes moiteetta läpi. Ajelen isän työsuhdeautolla, Honda CR-V:llä.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #36 : 14.01.2010 17:11 »
Rirpe Jäsen Viestejä: 40 Basaaripisteet: 0 Profiili Kahtoo jos se kortti noin kuukauden kuluttua toivottavasti napsahtaisi. Jos vanhemmilta liikenee autoa lainaan niin eiköhän sillä tule jonkin verran ajeltua. Enpä hirveä autointoilija ole, mutta on sitä mukava ajaa.
tallennettu
Vs: Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #37 : 14.01.2010 17:47 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Sanokaa vaan kusipääks. ;D

Kusipää.


Minä olen hippi ja vieläpä köyhä. Siitä voikin päätellä millä paikasta A paikkaan B kuljen. (eikä iskä oo kyydittämässä)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #38 : 14.01.2010 17:55 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Joukkoliikenteelle


Eipä ole siis meikäläisellä vieläkään ajokorttia. Ei sitä ole osannut kyllä kaivatakaan. Hoidetaan nyt ainakin ensin opiskelut pois alta ja katsotaan tilannetta uudestaan parin vuoden kuluttua, että josko silloin voisi jo lampsia autokoulun penkille. Tosin yhtä mahdollista on, etten tule koskaan hankkimaan ajolisenssiä.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #39 : 14.01.2010 17:57 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Tekeekö mikään muu yksittäinen kuluttajan saatavilla oleva asia enemmän hallaa sekä ympäristölle, että laardiperseelle?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #40 : 14.01.2010 20:25 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Perus B-peiffit löytyy taskusta, koska onhan se kortti kätevä olla. Eritoten loma- ja mökkireissuilla on aina sitä helpompaa, mitä useampi kuski porukasta löytyy. Ja kyllä mä Oulussa lainailen faijan autoa, kun se sattuu olemaan vapaana. Täällä Stadissa taas ei autolla tee yhtään mitään, kun joukkoliikenne on niin toimivaa. Plus se, että tasan kerran olen autolla Helsingin keskustassa ollut liikkeellä, enkä toista kertaa sitä tule tekemään. Kaistoissa ja risteyksissä ei ole mitään järkeä, ja liikenteen sujuvuus on puhtaasti saatanasta. Neliökaavaisille keskustoille(=Oulu) varaukseton peukku.

Vaan asuinpa sitten missä vaan, niin tuskin tulee omaa autoa hommattua vuosiin. Sitten kun on oma talo ja kersoja, tulee asia varmaan ajankohtaiseksi. Sitä ennen kesät polkien ja talvet yleisillä toimii enemmän kuin hyvin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #41 : 14.01.2010 20:52 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Inssi tuli repäistyä tuossa viime vuoden keväällä ensimmäisellä yrittämällä läpi vailla valitettavaa, ja sen jälkeen olenkin ajanut autolla...kuudesti?

Periaatteessa suurimpia syitä tälle vähäiselle kaahailulle on autokoulusta syntynyt epävarmuus. Ajotunneilla tuli aina oltua hermona ja vihasin niitä loppupuolella niin maan perkeleesti, ettei autolla ajaminen ole houkuttanut enää sitten pätkääkään. Nuo ainoat kerrat olenkin aina lähtenyt itseni pakottamana rattiin, jottei "taidot" ruostuisi entisestään ennen toista vaihetta, joka tulee uniini vähän väliä. Ei tosin sen takia ettäkö se vaikuttaisi vaikealta, vaan yksinkertaisesti siksi koska autokoulu ylipäätänsä ahdistaa vaan niin hitosti.

Olenhan minä toki myös aikalailla rakastunut pyöräilyyn. Lähes koko elämäni olen sitä tehnyt: aluksi vähän kerrallan, lopulta niin, että pelaaminenkin tuli lopetettua vain siksi, että oli pakko päästä vetämään kunnon lenkki. Pääosin pidemmät matkat tuleekin näin ollen tehtyä nykyään ihan rehdisti pyörällä, jonka pettäessäkin turvaudutaan sitten joko kävelyyn tai julkisiin. Espoota pidemmälle kun ei muutenkaan ole tarvinnut vuosiin mennä, niin eipä ole tullut autoa ikävä.

Top Gear on kyllä hieno ohjelma 8)
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #42 : 14.01.2010 22:40 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Inssi tuli repäistyä tuossa viime vuoden keväällä ensimmäisellä yrittämällä läpi vailla valitettavaa, ja sen jälkeen olenkin ajanut autolla...kuudesti?

Periaatteessa suurimpia syitä tälle vähäiselle kaahailulle on autokoulusta syntynyt epävarmuus. Ajotunneilla tuli aina oltua hermona ja vihasin niitä loppupuolella niin maan perkeleesti, ettei autolla ajaminen ole houkuttanut enää sitten pätkääkään. Nuo ainoat kerrat olenkin aina lähtenyt itseni pakottamana rattiin, jottei "taidot" ruostuisi entisestään ennen toista vaihetta, joka tulee uniini vähän väliä. Ei tosin sen takia ettäkö se vaikuttaisi vaikealta, vaan yksinkertaisesti siksi koska autokoulu ylipäätänsä ahdistaa vaan niin hitosti.

Olenhan minä toki myös aikalailla rakastunut pyöräilyyn. Lähes koko elämäni olen sitä tehnyt: aluksi vähän kerrallan, lopulta niin, että pelaaminenkin tuli lopetettua vain siksi, että oli pakko päästä vetämään kunnon lenkki. Pääosin pidemmät matkat tuleekin näin ollen tehtyä nykyään ihan rehdisti pyörällä, jonka pettäessäkin turvaudutaan sitten joko kävelyyn tai julkisiin. Espoota pidemmälle kun ei muutenkaan ole tarvinnut vuosiin mennä, niin eipä ole tullut autoa ikävä.

Top Gear on kyllä hieno ohjelma 8)

Tuosta epävarmuudestahan ei pääse yli kuin ajamalla ja sitä myöten tulevalla kokemuksella.

Autokoulun kakkosvaihe tuntuu kyllä vähän rahastukselta. Hyvähän se on että parin vuoden sisällä kortin saannista käydään asioita uudemman kerran läpi, ja pyörähdellään luikkaanradalla, mutta kun siitä joutuu maksamaan 300-500 niin ei hyvä. Itsehän hoidin asian armeijassa, ilmaiseksi :) Sattui vielä leirin kanssa päällekäin :)
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #43 : 14.01.2010 23:21 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo B-kortti ollut jo jonkin aikaa taskussa. Perhana että on kallista ajaa kortti, koko säästötili meni siihen kortin hankkimiseen..

Nyt vain yksi propleema.. Kova hinku on ajella, mutta mistä auto? Ei näillä opintotuilla mitään autoja ostella. Paska tilanne.
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #44 : 15.01.2010 08:07 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
Perus B-peiffit löytyy taskusta, koska onhan se kortti kätevä olla. Eritoten loma- ja mökkireissuilla on aina sitä helpompaa, mitä useampi kuski porukasta löytyy. Ja kyllä mä Oulussa lainailen faijan autoa, kun se sattuu olemaan vapaana. Täällä Stadissa taas ei autolla tee yhtään mitään, kun joukkoliikenne on niin toimivaa. Plus se, että tasan kerran olen autolla Helsingin keskustassa ollut liikkeellä, enkä toista kertaa sitä tule tekemään. Kaistoissa ja risteyksissä ei ole mitään järkeä, ja liikenteen sujuvuus on puhtaasti saatanasta.
Vaikka asunkin Helsingissä, koen, että ajokortin omistaminen on varsin hyödyllistä. Autoa ei nyt välttämättä kannata olla tallissa, koska pirun kallistahan se on kaikkine veroineen, huoltoineen, bensoineen ja pysäköintimaksuineen. Mutta monesti on ollut kortista hyötyä, kun esimerkiksi on menty mökeille ja sen sellaisille. Oikeastaan ihmettelen, että miten ne kortittomat ihmiset selviävät muutoista ja IKEA-reissuista, kun ei ole lupaa ajaa minkäänlaista kuljetusvälinettä. Pitääkö sitten aina ruinata joku sukulainen ajamaan vai tilata muuttofirma siirtämään?

Helsingissä ajaminen on hauskan haastavaa. Paljon yksisuuntaisia, kääntymiskieltoja ja sokkeloisia katusekamelskoja. Kun nuo oppii, on aika hienoa etenkin ruuhka-aikaan kääntyä pääväyliltä sivukaduille ja ohittaa niitä käyttäen pääväylällä paikallaan seisova hirvittävä letka. Skill. Samoin aamulla valistunut veikkailu siitä, mikä väylä vetäisi tänään parhaiten. Mennäänkö tänään Itäkeskuksen läpi vai Koskelantietä? Mennäänkö Vallilan vai Hermannin kautta? Jäädäänkö parkkiin jo aikaisemmin ja mennään loppumatka metrolla? Tulin aika pitkään äidin kanssa töihin Porvoosta autolla. Vaihdettiin kuskia päivittäin. Molemmilla työpaikat keskustassa ja joka päivä oli sen verran kiire, että jouduimme miettimään vaihtoehtoisia reittejä ja mahdollisia oikoreittejä. Tietyömaat toivat oman mausteensa tähän soppaan.
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #45 : 15.01.2010 11:55 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä se auto on kätevä. Varsinkin Oulussa, jossa nuo julkiset ovat niin epäkäytännöllisiä. Meidänkin asunnon läheltä menee varmaan yksi bussi tyyliin kerran tunnissa, joten ei välttämättä innosta.
Autolla pääsee ovelta ovelle juuri silloin kun haluaa. Ja lisäksi pikkasen helpompi elukoiden kanssa liikkua paikasta toiseen kuin junalla, bussilla tai lentokoneella.

Niin autona meillä on Skoda "Skodillac" Octavia vm. 2004.
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #46 : 15.01.2010 12:02 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Helsingissä ajaminen on hauskan haastavaa. Paljon yksisuuntaisia, kääntymiskieltoja ja sokkeloisia katusekamelskoja. Kun nuo oppii, on aika hienoa etenkin ruuhka-aikaan kääntyä pääväyliltä sivukaduille ja ohittaa niitä käyttäen pääväylällä paikallaan seisova hirvittävä letka. Skill. Samoin aamulla valistunut veikkailu siitä, mikä väylä vetäisi tänään parhaiten. Mennäänkö tänään Itäkeskuksen läpi vai Koskelantietä? Mennäänkö Vallilan vai Hermannin kautta? Jäädäänkö parkkiin jo aikaisemmin ja mennään loppumatka metrolla? Tulin aika pitkään äidin kanssa töihin Porvoosta autolla. Vaihdettiin kuskia päivittäin. Molemmilla työpaikat keskustassa ja joka päivä oli sen verran kiire, että jouduimme miettimään vaihtoehtoisia reittejä ja mahdollisia oikoreittejä. Tietyömaat toivat oman mausteensa tähän soppaan.

Yhdesti olen helsingissä ajanut, ja senkin lahdenväylältä messukeskukseen, eli ei niin mahdottoman haastava osuus. Mutta moni ainakin sanoo että helsingissä osaavat sentään ajaa, ja toisille annetaan tilaa jos tarve vaatii. Mikkelissä tarvittiin takasivun kokoinen juttu Länsi-Savoon kun kaupunkiin tuli liikenneympyrä.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #47 : 15.01.2010 12:16 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Olen itsekkin todennut että pääkaupunkiseudulla pärjää ilman autoa, ainakin jos asuu vähintään kohtuullisten yhteyksien varrella. Monella ulkopaikkakuntalaisella on päällimmäisenä mielessä Helsingin keskusta kun mietitään alueen liikennöintimahdollisuuksia, joka saattaa antaa melko toimivankin kuvan julkisesta liikenteestä. Todellisuudessa kun mukaan otetaan koko HSL:n toiminta-alue, eli Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, on suurin osa hankalapääsyistä taajamaa. Pääasiassa alue on siis autoilijoille suunniteltu.

Tämän vuoden puolella tulee varmasti ajankohtaiseksi alkaa katsomaan seuraavaa asuntoa. Autottomana yksi tärkeimmistä kriteereistä tulee olemaan hyvät liikenneyhteydet. Nyt asutaan ihan juna-aseman vieressä, joten kovin paljon hankalampaan paikaan sitä ei mielellään muuttaisi. En ole siis kovinkaan vakuuttunut siitä että auton omistaminen parantaisi elämänlaatua missään suhteessa, vaikka kortin ja ajotaidon omaaminen onkin ihan näppärä juttu.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #48 : 15.01.2010 17:07 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 913 Basaaripisteet: 0 Profiili Viisi autoa löytyy pihasta, julkisiin en koske ellei pakko. Ilmastonmuutos, fuck you!

Auton omistaminen on kallista, mutta hyödyt täällä korvessa(espoo) ovat korvaamattomat. En pääsisi duunista himaan ilman autoa, koska 23:00 jälkeen eivät bussit kulje. Moni joka julkisia ylistää ja autoilua dissaa muuttaa mielensä kun kortti löytyy taskusta ja reitit tulevat tutuiksi.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #49 : 15.01.2010 17:27 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Perus B-peiffit löytyy taskusta, koska onhan se kortti kätevä olla. Eritoten loma- ja mökkireissuilla on aina sitä helpompaa, mitä useampi kuski porukasta löytyy. Ja kyllä mä Oulussa lainailen faijan autoa, kun se sattuu olemaan vapaana. Täällä Stadissa taas ei autolla tee yhtään mitään, kun joukkoliikenne on niin toimivaa. Plus se, että tasan kerran olen autolla Helsingin keskustassa ollut liikkeellä, enkä toista kertaa sitä tule tekemään. Kaistoissa ja risteyksissä ei ole mitään järkeä, ja liikenteen sujuvuus on puhtaasti saatanasta.
Vaikka asunkin Helsingissä, koen, että ajokortin omistaminen on varsin hyödyllistä. Autoa ei nyt välttämättä kannata olla tallissa, koska pirun kallistahan se on kaikkine veroineen, huoltoineen, bensoineen ja pysäköintimaksuineen. Mutta monesti on ollut kortista hyötyä, kun esimerkiksi on menty mökeille ja sen sellaisille. Oikeastaan ihmettelen, että miten ne kortittomat ihmiset selviävät muutoista ja IKEA-reissuista, kun ei ole lupaa ajaa minkäänlaista kuljetusvälinettä. Pitääkö sitten aina ruinata joku sukulainen ajamaan vai tilata muuttofirma siirtämään?

Helsingissä ajaminen on hauskan haastavaa. Paljon yksisuuntaisia, kääntymiskieltoja ja sokkeloisia katusekamelskoja. Kun nuo oppii, on aika hienoa etenkin ruuhka-aikaan kääntyä pääväyliltä sivukaduille ja ohittaa niitä käyttäen pääväylällä paikallaan seisova hirvittävä letka. Skill. Samoin aamulla valistunut veikkailu siitä, mikä väylä vetäisi tänään parhaiten. Mennäänkö tänään Itäkeskuksen läpi vai Koskelantietä? Mennäänkö Vallilan vai Hermannin kautta? Jäädäänkö parkkiin jo aikaisemmin ja mennään loppumatka metrolla? Tulin aika pitkään äidin kanssa töihin Porvoosta autolla. Vaihdettiin kuskia päivittäin. Molemmilla työpaikat keskustassa ja joka päivä oli sen verran kiire, että jouduimme miettimään vaihtoehtoisia reittejä ja mahdollisia oikoreittejä. Tietyömaat toivat oman mausteensa tähän soppaan.

Hehe, hyvältähän sen noin saa kuulostamaan. Ja onhan siinä pointtia. Varmasti jos kadut ja reitit jotakuinkin ovat edes tutut, on ajaminen aivan erilaista ja tuollaiset "ongelmatilanteet" vain virikkeitä. Muualta tulleelle ja paljolti toisenlaiseen keskustarakenteeseen tottuneelle kokemus oli vain noin äkkiseltään vähän liian hektinen. Kaistoissa ja risteyksissä on muutenkin jo tarpeeksi seurailua, ja sitten pitäisi vielä koittaa suunnistaa paikkaan, jonne ei ennestään osaa. Huhhei.

Ja kuten sanoin, kortistahan on tässä maailmassa hyötyä aina. Omaa autoa Helsingin tuntumassa ei kuitenkaan tarvitse, ellei sitten ole onnistunut tähtäämään tosi korpeen tai joudu käymään päivittäin töissä jossain kauempana/jostain kauempaa. Itsekin kuljen kyllä päivän pari viikossa Järvenpäässä opettamassa nyt keväällä, ja siihen sitä biiliä melkein jo toivoisi, mutta eipä tuo junillakaan sietämätöntä ole. Ja normaali kulkeminen Espoo-Helsinki-alueella ei ole mikään ongelma, junia ja busseja on enemmän kuin riittämiin.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #50 : 15.01.2010 17:43 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili
Viisi autoa löytyy pihasta, julkisiin en koske ellei pakko. Ilmastonmuutos, fuck you!

:) Eipä tule itsekään julkisilla kuljettua, lähinnä täkäläisten hintojen takia, mutta sen verran tulee tehtyä ympäristötekoja että jos tulee kaupungille asiaa ja ei mitään suurempaa kannettavaa ole tiedossa niin mieluummin kyllä kävelen kuin lähden kaaralla. Ei viitsi talvella puolen kilsan matkan ja puolen tunnin parkkipaikan etsimisen takia rueta käynnistelemään autoa kinoksesta. Ja tulee samalla vähän hyötyliikuntaa :)
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #51 : 15.01.2010 17:50 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ei viitsi talvella puolen kilsan matkan ja puolen tunnin parkkipaikan etsimisen takia rueta käynnistelemään autoa kinoksesta. Ja tulee samalla vähän hyötyliikuntaa :)

Puolen kilometrin takia en taitaisi käynnistää autoa koskaan. Moisen matkan kyllä vaikka sitten pyöräilee, jopa talvella, ellei jalan vinttaaminen satu kiinnostamaan.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #52 : 15.01.2010 17:59 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 913 Basaaripisteet: 0 Profiili Puolta kilsaa varjen jaksa edes nousta pyörän selkään. ;D

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #53 : 15.01.2010 18:04 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili  :lol: True dat.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #54 : 15.01.2010 19:39 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Hell no! Mä syljen puol kilsaa.
...Vähän tylsä ilta töissä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #55 : 20.01.2010 08:37 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Kortin hommasin vasta parikymppisenä ja auton heti perään. Hiton kallistahan se auton pitäminen on, mutta helpottaa ainakin elämää. Eipähän tarvitse enää elää bussien armoilla ja kuunnella, kun vieressä joku läskipää huutaa puhelimeensa.

« Viimeksi muokattu: 20.01.2010 08:44 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #56 : 16.02.2010 16:11 »
Rirpe Jäsen Viestejä: 40 Basaaripisteet: 0 Profiili Käväisin heti tänään hoitamassa teoriakokeen. Läpi meni ja ensi viikon perjantaina on inssi varattu. Toivottavasti se menisi nytten ekalla läpi niin ei tulisi lisämaksuja, kun on autokoulu muutenkin hintava. Mukavaa puuha tuo ajaminen on, mutta enpä käyttelisi autoa nyt ihan pikkumatkoihin ja kävely tahi pyöräily tekee myös hyvää välillä. Varsinkin talvella julkisilla liikkuminen voi olla perseestä, kun bussi saattaa mennä miten sattuu. Aamulla myöhästyinkin juuri busseista, kun olivat ihan ajallaan ja Teoriakokeesen mentäessä vanha kunnon 43:n oli sellaiset kymmenen minuuttia myöhässä ja tietenkin menin vielä selvästi etukäteen pysäkille odottelemaan.
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #57 : 10.04.2010 11:33 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Piristelläänpäs vähäsen hiljaista voorumia.

Onko kenelläkään täällä kokeumusta tuontiautoista? Auton osto on ajankohtainen tässä tämän vuoden aikana, ja taitaa olla hyvät tsäänssit että joutuu kaaran uittamaan ulkomailta. Toyota Corolla t-sport compressor on ollut mielessä, ja sitä ei tietääkseni suomessa ole myyty, joten jos ei täältä käytettyä löydy, niin joutuu rajan takaa hakemaan, saksasta varmaankin, tai mistä nyt sattuu löytymään.

Millainen paperisota tuontiauton kanssa on saada se leimaan, ja mitä kaikkea joutuu maksamaan ylipäätään? Rahdit, tullit sun sellaset? Jotkut autoliikkeet ilmeisesti tuovat autoja, onko kokemuksia näistä. Ei houkuttaisi oikein lähteä saksaan asti itse...vielä.

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #58 : 30.04.2010 15:16 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Hirveä autokuume, vaikka omalla autolla en mitään tekisi edes. Rahaa on viisi euroa.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: No, oletko autoihmisiä? « Vastaus #59 : 04.05.2010 21:58 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Autokuume on vakiotauti. Itsekin olisi tämän vuoden sisällä tarkoitus vaihtaa kaaraa turhamaisempaan ja enemmän kuluttavaan, saa nähdä milloin sitä uskaltaa kävellä hattu kourassa pankkitätin juttusille.

Ihan tähän en ole vaihtamassa, mutta en kyllä aikailisi jos mahdollisuus tulisi:
Uudempi Audi R8 kyseessä. GT malli, josta on karsittu "ylimääristä" painoa pois satakunta kiloa.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Sivuja: 1 [2] 3 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines