Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: despo - 03.03.2011 14:28Otsikko: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: despo - 03.03.2011 14:28
Tälläistä ketjua ei vissiin vielä ole?


Tämän ketjun tarkoituksena on, että jokainen voi kirjoittaa lyhykäisiä arvioitaan käymistään ravintoloista. Kävitkö eilen ravintolassa, jonka safka on ainakin kymmenen kertaa parempaa, kuin viereisessä? Onko juuri Kampin McDonalds jostain syystä paras kaikista? Stadin parhaan kiinalaisen löytää mistä? Tekeekö alakerran pitseria juuri ne Suomen parhaat lätyt, entä mistä löytyy paras kebab? Entä onko joku ravintola niin ala-arvoinen, että sitä kannattaa välttää ihan yleisen hyvinvoinninkin kannalta? Juttua saa heittää kaikenlaisista ruokapaikoista, niin snägäreistä kuin Michelin-ravintoloistakin, kaikki kelpaa. Pistetään itse aloittaen kolmella arviolla.Dong Bei Hu - China Tiger  - kiinalaista
Korkeavuorenkatu 47, 00130 Helsinki
http://www.dongbeihu.fi/

Helsingin keskustastahan tämä löytyy, heti Esplanadin vierestä. Moni verkosta löytyvä arvio väittää Helsingin ainoaksi oikeaksi kiinalaiseksi. Ruoat eroavat huomattavasti näistä perus-kiinalaisista, joissa jokaisessa on samat sapuskat ja jotka näyttävät kaikki samalta. Sisustus on erittäin siisti, eikä seinillä roiku muovisia lohikäärmeitä. Ei ehkä arvaisi kiinalaiseksi ravintolaksi, jos ei tietäisi. Kaksi kertaa olen käynyt ja molemmilla kerroilla ruoka ja palvelu on ollut hyvää.

Hintataso ei ole ehkä ihan halvimmasta päästä, mutta hinta-laatusuhde on mielestäni varsin hyvä. Tänne kannattaa paukkia, jos haluaa vähän parempaa kiinalaista tai muuten ns. vähän parempi ravintola hakusessa.

Arvosana: 4,5/5Eerikin pippuri  - kebabia
Eerikinkatu 17, 00100 Helsinki + Forumin pohjakerroksessa "haarakonttori"
http://www.eerikinpippuri.com/

Stadin parhaat kebut löytyvät täältä, ainakin jos minulta kysytään. Alkuperäisessä Eerikinkadulla olevassa ravintolassa en ole käynyt vuosiin, mutta Forumin pohjakerroksesta löytyy saman lafkan ravintola, jossa tulee välillä käytyä. Annokset ovat sopivan kokoisia, hinnat ok ja maku aivan loistavaa. Liha on juuri oikeanlaista, salaatti hyvää ja ranskalaiset rapeita. Pitäisi käydä useamminkin..

Arvosana: 5/5Mount Everest  - nepalilaista
Kampissa, Katajannokalla ja Rautatientorilla
http://www.everestyeti.fi/

Rautatientorilla sijaitsevassa ravintolassa tuli käytyä eilen ja hyvää oli. Itse en ole nepalilaisessa aikaisemmin käynyt, mutta uudestaan tulee kyllä mentyä joskus. Ruoka oli hyvää ja ravintolan ulkoasu siisti. Bonuspisteitä harvinaisen siististä vessasta. Pieni miinus ehkä hitusen hitaasta palvelusta. Kaikin puolin kuitenkin positiivinen kokemus.

Sivuhuomautuksena, että näyttäisi olevan arki-iltaisinkin suhteellisen täynnä, joten jos isommalla porukalla menee, kannattaa ehkä varata pöytä.

Arvosana 3,5/5


Otsikko: Vs: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: ZepKi - 03.03.2011 16:06

Eerikin pippuri  - kebabia
Eerikinkatu 17, 00100 Helsinki + Forumin pohjakerroksessa "haarakonttori"
http://www.eerikinpippuri.com/

Stadin parhaat kebut löytyvät täältä, ainakin jos minulta kysytään. Alkuperäisessä Eerikinkadulla olevassa ravintolassa en ole käynyt vuosiin, mutta Forumin pohjakerroksesta löytyy saman lafkan ravintola, jossa tulee välillä käytyä. Annokset ovat sopivan kokoisia, hinnat ok ja maku aivan loistavaa. Liha on juuri oikeanlaista, salaatti hyvää ja ranskalaiset rapeita. Pitäisi käydä useamminkin..

Arvosana: 5/5

Pah mitään stadin parasta Eerikin pippuri on kun on seuraavan kokenut:

Ani - Kebabia
Telakkakatu 2 Helsinki
http://www.ani.fi

Täältä oikeasti stadin paras kebu löytyypi, tosiaan kyseessä kympin paikkeilla maksava buffetti, jossa riisiä, lohkoperunoita ja kebabia sekä salaattia. Myös järkyttävän hyvää Baklavaa saa jälkiruoaksi!

Sky Express - Pizzaa
Annankatu 31-33 Helsinki

Sky Expressistä voi femmalla napata päivän jättipizzoista jonkun, kyseessä siis järkyttävän hyviä ja isoja pizzoja. Paikka on suht pieni ja täten aina hyvin täynnä, mutta kyllä sinne mahtuu kun ydinkeskustassa ollessaan pizzaa tekee mieli.


Otsikko: Vs: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: Aivis - 03.03.2011 17:18
Barbarossa (http://eat.fi/helsinki/barbarossa[/url)

+Kaikki pizzat ja kebabit 5 €, laatu silti kohdallaan.
+Pizzat halkaisijaltaan jotain metrin.

-Pienempi kuin junan vessa.

Suosittelen.


Otsikko: Vs: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 03.03.2011 17:56
Odotettavissa monta sivua keskustelua siitä, missä on paras mäkki ja kumpi on parempi, mäkki vai BK..

Ravintola Juuri (Helsinki)

Gastronomien valitsema Vuoden ravintola 2010. Tuolla tuli viime kesänä käytyä. Alkupalaksi seurueemme (minä, veljeni ja sen akka, joka maksoi touhun) otti omat sapaksensa, tuollaiset alkupalat. Minun valinta oli makkaraa votkasinapilla, ja ai että oli hyvää. Lisäksi tuli maistettua ainakin pintasavustettua villiporon sydäntä ja pihlajanmarjahyytelöä. Erikoista ja ihan helvetin makoisaa.

Pääaterioiden osalta menu oli paljon pienempi, mikä nyt ei ole näissä ns. hienoissa ravintoloissa erikoista. En kyl edes muista mitä otin, mutta useampaa tuli maistettua, kun vaihtelimme pöydässä vähän ruokia. Jotain hevosenlihaahan se oli, mutta ei ainakaan enää näy ravintolan nettisivuilla sellaista vaihtoehtoa. Ainoa pettymys oli jälkiruoat. Eivät olleet mitään erikoisia. "Lajitelma kotimaisia juustoja" -annokselle repesin.

Siinä sitten samalla juotiin viiniä ja olutta. Ja sen jälkeen oli hyvä siirtyä maha täynnä juomaan lisää olutta ja katsomaan Notkeaa Rottaa. Lysti maksoi yhteensä muistaakseni jotain 170 euroa tai enemmän. Mut ei se mitään, kun me otettiin mukaan nainen, joka maksoi.

Mukava henkilökunta ja ruoka oli hyvää. Juuren idea on tarjota hienoa, suomalaista ruokaa. Tykkäsin.


Otsikko: Vs: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: Aivis - 03.03.2011 18:37
Juuri on kyllä hyvä, vähän hintavahko, mutta laadusta saa maksaa.

Odotettavissa monta sivua keskustelua siitä, missä on paras mäkki ja kumpi on parempi, mäkki vai BK..

Minulle "sapuskapaikat" kalsahtaa nimenomaan juuri tuollaiselta perus, enemmän tai vähemmän, pikaruokamestoilta, joissa saa suht halvalla menevää ruokaa.

Mutta jos tasoa halutaan nostaa niin toinen hyvä mesta on BANK (http://www.palacekamp.fi/ravintolat/tapahtumatalo_bank/), Helsingissä. Annoksia saa ottaa itse, joko kahta pääruokaa/salaatti, tai kasvisateria + kahvi/tee ja jälkiruoka. Koko läjä maksaa sen 9 €. Hyvää on.


Otsikko: Re: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: despo - 03.03.2011 18:52
Kuten sanoin alkuviestissä, niin puolestani voidaan keskustella kaikesta Jaskan grillin ja Chez Dominiquen väliltä. Tietysti suurin osa meistä käy varmaan useimmiten näissä "perusmestoissa", joista saa nopeasti, halvalla ja hyvää..Café Esplanad  -  kahvila
Pohjoisesplanadi 37, 00100 Helsinki
http://www.esplanad.fi/

Muutaman kerran olen käynyt täällä syömässä elämäni parhaita salaatteja. Salaatit ovat todella hyviä ja isoja, valittavia lisukkeita on useita jolloin salaatista saa myös todella ruokaisan ja täyttävän.  Salaattien lisäksi löytyy tietysti kahvia sekä suht valtavan kokoisia leivonnaisia, mutta ne on vielä kokeilematta. Ilmeisesti ihan lämmintäkin ruokaa, mutta siitä en ole varma. Suosittelen tutustumaan salaatteihin nyt ainakin.

Arvosana: 4,5/5


Otsikko: Vs: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: Cocki - 04.03.2011 08:42
Jos hyvistä ruokapaikoista puhutaan (eli kebab/pitsa se se tärkeintä on, right?) Oulu vie voiton. Kuitenkin maailman parasta pitsaa saa täältä, pari viikkoa sitten kun viimeks Helsingissä kebabia söin teki mieli sanoa ottavansa rahat takaisin. Mautonta paskaa.

Da Max (Oulu)
Pitsa/Kebab
Oma suosikki kebab-paikka koko maassa. Pitsat myös ihan älyttömän kokosia sekä hyviä. Jos Oulussa käy on täällä käytävä. Ennen oli todella halpakin mutta suosio on lisännyt hintoja 1-2e annoksiin.

Hadia Kebab (Oulu)
Tuiran paras kebula. Täältä ei muuta saa kuin kebab-annoksia ja hyvä niin. Baari-illan taikka krapulapäivän pelastaja tämä on, onneksi asun lähellä.


Otsikko: Vs: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: echoes - 04.03.2011 08:50
Saslik - Venäläinen ravintola
Ullanlinna

Parhaat venäläistyyppiset safkat koko Stadissa. Kalliit hinnat, mutta on se sen arvoista aina välillä. Jälkiruuaksi tarjoiltava uunijäätelö on superia.

Maharaja
- Intialaista
Töölö

Paras lounasrafla, missä olen käynyt. 8 eurolla irtoaa todella hyvät intialaismätöt.

Rodolfo - Italialaista
Krunikka

Hemmetin hyvät pizzat. Aitoon italialaiseen tyyliin tehtyjä, eikä mitään kebumestojen vasuripizzoja. Suht kallis.


Otsikko: Vs: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: Kabanossi - 05.03.2011 02:32
Martinsillan Grilli, Grillisapuskaa
Boren puisto, 20100 Turku
http://www.martinsillangrilli.fi/

Legendaarisen hyviä makkaraperunoita. Makkaranpalat ovat isohkoja, joten eivät kuivu pahoiksi valmistaessa ja potutkin ovat normaalia parempia. Päälle valkosipulimajoa ja sipulia raakana tai paistettuna. Nam!

4/5


Otsikko: Vs: Ne parhaat sapuskapaikat
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 13.03.2011 19:47
Villetta, Helsinki

Eilen maattiin krapulassa koko päivä, ei tullut mitään yötä ja sitten varattiin pöytä Villettasta kahdeksaksi. Italialainen ravintola Töölössä. Pieni ja suosittu paikka, joten oli pieni ihme, että saatiin lauantai-illaksi varattua neljän hengen pöydän.

Maha tyhjänä kurvattiin jenkkiraudallani kohti ravintolaa. Tietenkin piti ottaa pitsa, mutta en uskaltanut ottaa mitään spesiaalimpaa pitsaa, vaan pysyttelin klassikossa - quattro stagioni. Muut seurueesta ottikin sitten vähän erikoisemmat pitsat, ja yksi otti lasten pasta-annoksen. Oli mun mielestä ihan helvetin iso lasten annos. En olisi pystynyt syömään kokonaan.

En siis ollut mitään syönyt koko päivänä, minulla oli krapula ja oikea nälkä alkoi tulemaan jo. En siltikään jaksanut koko pitsaa syödä. Ei se mikään poikkeuksellisen iso ollut, mutta täyttävää se oli - ja hyvää. Ihan saakelin hyvää. Hintaakin noilla pitsoilla on sellaiset 10-13 euroa, mutta laadustahan saa maksaa heh.. Ens kerralla kokeilen jotain erikoisempaa, mutta ensi kertaa saan odottaa, koska nyt ei vaan enää pysty syömään pitsaa.

Mukavan oloinen paikka kyllä oli, ja ymmärrän täysin paikan suosion. Tiivis ja tunnelmallinen mesta, joka näyttää just sellaiselta, että mun pitsassa ollut kinkku saattoikin olla peräisin jostain lahdatusta mafioososta. Tarjoilijakin oli niin stereotyyppisen italialaisen ravintolan tarjoilijan näkönen, että pisti hymyilemään pelkällä olemuksellaan.Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: zoukka - 16.04.2011 16:32
Koti-Pizza Kajaani.

Pizza tuli 30 minuutissa ja maistui ihan hyvälle. Se oli kuitenkin kallis ja 30 minuuttia odottelua seiska-lehtien ympäröimänä voidaan kai jo laskea lieväksi kidutukseksi. Soittarina kuulin stratovariusta ja paikalla oli mummo, joka tuijotti koko 60 minuuttisen vierailuajan työntekijöitä, ilmeisesti pizzaansa odottaen.

Jatkossa asioin maahanmuuttajien pitämisessä paikoissa.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: echoes - 16.04.2011 16:41
Koti-Pizza Kajaani.

Pizza tuli 30 minuutissa ja maistui ihan hyvälle. Se oli kuitenkin kallis ja 30 minuuttia odottelua seiska-lehtien ympäröimänä voidaan kai jo laskea lieväksi kidutukseksi. Soittarina kuulin stratovariusta ja paikalla oli mummo, joka tuijotti koko 60 minuuttisen vierailuajan työntekijöitä, ilmeisesti pizzaansa odottaen.

Jatkossa asioin maahanmuuttajien pitämisessä paikoissa.
Ketjuraflat ovat yleisesti ottaen aika paskoja.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Dr. Scientist - 16.04.2011 17:02
Mä kävin eilen ensimmäistä kertaa Koti-Pizzassa. Asiakkaita venaamassa pizzojaan sellaiset 6-7 ja työntekijöitä yksi. Jouduin odottelemaan puoli tuntia yhtä pizzaa ja se maistui vielä paskalta  >:(

Enpä ole menossa uudestaan.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Tuulisti - 16.04.2011 18:02
Tampereella tietenkin Pizza & Kebab 14 Kalevassa ja Pizzeria Napoli keskustassa. Molemmat pitkäaikaisia ei-ketju-ravintolosuosikkeja, pysyvät aina kunnon roskaruuan ystävien sydämissä ja verisuonien seinämissä.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Andy-O - 17.04.2011 01:17
Tampereella tietenkin Pizza & Kebab 14 Kalevassa ja Pizzeria Napoli keskustassa. Molemmat pitkäaikaisia ei-ketju-ravintolosuosikkeja, pysyvät aina kunnon roskaruuan ystävien sydämissä ja verisuonien seinämissä.

Turussa on kyllä kanssa Pizzeria Napoli. Että lieköhän ketju?

Turussa on paljon hyviä ruokamestojamestoja. Tääl kannattaa käydä ulkona syömäs.

Smileys (http://www.smileys.fi/): Tosi siisti hiukan 60-luvun jenkkityyliinen ruokapaikka. Tosi hyvät jenkkiburgerit.

Orikedon Taverna (http://www.orikedontaverna.fi/): Eeppisen kokoset ja makuset kebut. Paras kebupaikka mis oon ikinä syöny. Jos keskustassa haluaa käydä Kebulla niin sillon suosittelen Arazia tai City Kebabia.

Hyviä normaalimpia ravintolamestoja on ainakin Koulu (http://www.panimoravintolakoulu.fi/) ja Bremer.

Ja parhaat pizzat tarjoo Pizza-Line.

Jos Turus hillutte ni käykää näis mestois. Ei pitäs kenekään pettyä.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 25.05.2011 19:35
Kampin lähellä olevassa Dennisin Pizzeriassa kävin syömässä pizzan. Kuulemma yksi Suomen parhaista, mutta aika keskinkertainen se loppujenlopuksi oli. Kallista ja pizza ei maistunut paljon omatekoistani kummemmalta. Todella ohut pohjakin vielä. Olen tottunut syömään Oulun laatukänkkyjä, joten varmaan se vaikuttaa aika paljon asiaan. 6 eurolla kun saa paljon parempaa kamaa, mitä Dennisistä sai 14 eurolla.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: zoukka - 25.05.2011 19:39
Kajaanin Antaliasta sai laatua 3 eurolla aikanaan. Nykyään kiskovat vitosen pizzoistaan ja kebuista, mutta maku on vieläkin hyvä.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: saska - 25.05.2011 20:04
Tampereella tietenkin Pizza & Kebab 14 Kalevassa ja Pizzeria Napoli keskustassa. Molemmat pitkäaikaisia ei-ketju-ravintolosuosikkeja, pysyvät aina kunnon roskaruuan ystävien sydämissä ja verisuonien seinämissä.

Siinä missä 14 rulla on pelkkä vitsi saa parin sadan metrin päästä Evinistä tampereen parasta rullakebua. Ei siinä, hyvä paikka muuten. Niin ja hervannassa laadun tarjoaa tietysti Heval. Pitää varmaan tuo napoli joskus scoutata.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Sharkie - 25.05.2011 21:10
Kampin lähellä olevassa Dennisin Pizzeriassa kävin syömässä pizzan. Kuulemma yksi Suomen parhaista, mutta aika keskinkertainen se loppujenlopuksi oli. Kallista ja pizza ei maistunut paljon omatekoistani kummemmalta. Todella ohut pohjakin vielä. Olen tottunut syömään Oulun laatukänkkyjä, joten varmaan se vaikuttaa aika paljon asiaan. 6 eurolla kun saa paljon parempaa kamaa, mitä Dennisistä sai 14 eurolla.

Dennishän yrittää olla sellainen astetta hienompi pizzeria(ja vähän ravintola), johon kuuluvat myös ne ohuet pohjat. Lafkan smetanapizzasta tykkään, mutta muuten ne ovat tosiaan vähän meh. Ja Oulun pizzojen voittanutta ei tästä maasta toki löydy. Maxista 25 + kinkku ja ananas, ja päivä on monesti täydellinen.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 25.05.2011 21:30
Dennishän yrittää olla sellainen astetta hienompi pizzeria(ja vähän ravintola), johon kuuluvat myös ne ohuet pohjat. Lafkan smetanapizzasta tykkään, mutta muuten ne ovat tosiaan vähän meh. Ja Oulun pizzojen voittanutta ei tästä maasta toki löydy. Maxista 25 + kinkku ja ananas, ja päivä on monesti täydellinen.
Jaajaa. Oulussahan tuollainen vastaava ravintola olisi varmaan Pannu, mutta sielläkin on parempaa kamaa kuin Denniksessä. Pohjatkin on kunnollisia, ottipa sitten pannupizzan tai normipizzan. Tosin silti tykkään enemmän juurikin Maxin pizzoista tai Riccionesta.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: zoukka - 25.05.2011 21:55
Hmm meen lauantaina Ouluun sekoilemaan. Missä noi maxit ja roccot sijaitsee? Pannussa kävin kerran ja hyvä oli tunnelma.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 25.05.2011 22:21
Hmm meen lauantaina Ouluun sekoilemaan. Missä noi maxit ja roccot sijaitsee? Pannussa kävin kerran ja hyvä oli tunnelma.
Da Max on keskustassa ja Riccione on 2-3 kilsaa keskustasta. www.kaenkky.com on paras saitti Oulun ruokapaikoille.
Riccionesta ei tosin kannata ottaa juurikaan muuta kuin se talon erikoinen eli Riccione.

Oulun parhaat pizzat & kebabit on mielestäni:
Göreme (Hyvät peruspizzat)
Riccione (Parhi erikoispizza)
Hadia (Parhaat ja isoimmat kebabit)
Da Max (Hyvät pizzat)


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Cocki - 26.05.2011 08:54
Rockyn kanssa täysin samaa mieltä. Myös juna-aseman lähellä oleva La Festa on hyvä paikka, ainakin perus kebupaikkaa tasokkaampi ja hinnat pysyny suhteellisen alhaalla.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Vin - 12.05.2012 19:29
http://www.darja.fi/?pinc=2&pic=2 (http://www.darja.fi/?pinc=2&pic=2)

Darja Pizzeria Jyväskylässä vaajakosken tien laidalla. Avoinna jonnekin yhdeksän kieppeille, vähän syrjemmässä kun on. Pizzat sen 6€, ihan ok tasoa ja sopivan kokoisia. Nro 17 eli fetapizza (juusto,mozzarellajuusto, fetajuusto] tosin lähellä parhautta. Normikebuja en ole tilaillut, ainoastaan rullakebabin joka onkin sitten astetta veikeämpi viritelmä. Kebabkastiketta ei löydy nimeksikään, mutta normaalia salaatinkastiketta löytyy sitten senkin edestä  ;D

Ei loppujen lopuksi mikään kovin erikoinen paikka. Normimesta, halpa ja lähellä.

Keskustan kebab paikkoihin ei ole oikein tullut vielä tutustuttua. Valkoisessa ruusussa olen käynyt kerran tai pari aamuyön tunneilla hakemassa ruuat mutta siinäpä se. Jonttu varmaan osaa suositella paikkoja paremmin?


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Minna - 15.05.2012 08:09
Käytiin tuossa joku viikko sitten työporukan kanssa Jyväskylässä syömässä Viikinkiravintola Haraldissa (http://www.ravintolaharald.fi/). Voinen suositella. Ruoka oli älyttömän hyvää ja vaihtoehtoja oli mukavasti. Ja sopivasti viikinkihengessä. Tarjoilijat olivat pukeutuneet asiaankuuluviin asusteisiin, ja koko ravintola oli sisustettu viikinki tyylisesti. Ainoa mikä siellä nyt eniten oli ihan tavallista nykyaikaa, oli wc  :)

Ehdottomasti suosittelen tuohon tutustumaan. Joku ruoka-annos oli jopa pistetty miekkaan ikään kuin vartaaksi. Tuonne aion kyllä itsekin mennä ehdottomasti uudestaan.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Lanttu - 30.05.2012 23:41
Keskustan kebab paikkoihin ei ole oikein tullut vielä tutustuttua. Valkoisessa ruusussa olen käynyt kerran tai pari aamuyön tunneilla hakemassa ruuat mutta siinäpä se. Jonttu varmaan osaa suositella paikkoja paremmin?

Varmaan viittaat minuun tuolla Jontulla, vaikka en tiedäkään mistä tuon repäisit. :lol:

Itse en ole mikään pizzan suurkuluttaja, joten olen aika huono kommentoimaan. Kebabia en ole tilannut koskaan. Aina välillä tulee noista paikoista kavereiden kanssa juteltua, ja mielenkiinnosta kyseltyä mikä on paras, mutta eihän noita voi hullukaan muistaa. Siitä mitä muistan kebabin suhteen, niin yleinen konsensus tuntuu olevan, että ainakin Jyväskylän Kebap on hyvä. Monien mielestä jopa paras. Muuten on paha sanoa.

Pizzerioista henkilökohtainen ehdoton suosikkini on Rosief Kuokkalassa. Ollut jo kymmenisen vuotta. Vaikka pitäjät ja paistajat ovat varmasti monta kertaa vaihtuneet, niin jotenkin se tietty perusmaku on pysynyt samana. Jokin siinä on, joka nostaa sen paljon keskiverron yläpuolelle. Lisäksi palvelu on hyvää ja äärettömän nopeaa. Parhaana esimerkkinä n. 15 annoksen tilaus (sisältäen mm. muutaman samanlaisen pizzan, joista yhteen extra oreganoa ja yhden kebab annos ilman tomaattia) tuli joitakin vuosia sitten kotiovelle kolmessa vartissa, lämpimänä ja täysin tilauksen mukaisena (joka ei etenkään tuon kokoisissa tilauksissa ole aina itsestään selvää :P). Viimeeksi vappuna siellä pyörähtäessä kavereiden tilaama pizza valmistui alle 10 minuutissa, vaikka tupa oli täynnä.

Toinen mainitsemisen arvoinen pizzapaikka on Salsa Orkidea Kauppakadulla. Hinnat ovat samaa luokkaa kuin kaikkialla muuallakin, mutta pizzojen koko on valtava. Kaupungin suurimmat. Veikkaisin joissain paikoissa (etenkin Kotipizza) menevän perhepizzasta. Lisäksi makukin selvästi keskivertoa parempi. Tosin Kortepohjaan on tullut uusi pizzeria Sebastian, jossa on kuulemma ainakin miltei sama kokoluokka, mutta pohja paksumpi. Hyviä ja täyttäviä. Itse en ole siis vielä nähnyt, saati sitten syönyt.

Tässä nyt jotain himppasen myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei koskaan kai. :)


Pakko muuten mainita vielä hämmentävästä tapauksesta pizzerioihin liittyne, kun niin kivasti ketjun aiheeseen sopii. Kävimme tyttöystävän kanssa kolmisen viikkoa sitten pizzeriassa Helsingin Lauttasaaressa (paikan nimeä en muista). Tyttöystävä tilasi pizzan johon kuului sipulia, mutta pyysi selkeästi, että se jätettäisiin pois. Myyjäkin tuntui tämän ymmärtävän ja kyseli perään jotakin oreganosta. Kas kummaa vain, kun pizzat lopulta tuotiin pöytään, niin eihän pizzasta mitään sipulia oltu pois jätetty, vaan oli täynnä sitä. En valitettavasti muista samaisen myyjä tarkkoja sanoja, mutta kun hän hetken selityksen jälkeen tajusi mikä ongelma oli, jotain hän sanoi kysyneensä valkosipulista tilausta vastaanotettaessa ("ei kun kysyin valkosipulista" tms). Sillä hetkellä tuli jokseenkin piilokameraolo, eikä myyjä lähdettyä oikein tiennyt itkeäkö vaiko nauraa. Meni nimittäin sen verta lähelle tätä iänikuista "Tuleeko valkosipali? Ei ole." -vitsiä. Korjasivat kumminkin pizzan poistamalla sipulit ja laittamalla tilalle uutta, jokseenkin selvästi vähemmän sulanutta juustoa. Lisäksi ainakin oma pizzani oli varsin hyvän makuinen, joten mitään vahinkoa ei sinänsä tapahtunut. Kunhan vain pääsin todistamaan eräänlaisen variaation valkosipulivitsistä omin silmin ja korvin.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 01.06.2012 00:10
Yksi mainitsimisen arvoinen ruokapaikka on löytynyt, Espoossa The Chili's.

Paikan pizzat ja hampurilaiset ovat loistavia. Kebab on aika keskitasoa. Eilen kävin hakemassa Äijäburgerin eli: 250g naudanjauhelihapihvi, tuplacheddar, sipuli, jalapeno, salaatti, chilikastike, valkosipulimajoneesi, pekoni.

Oli kyllä hyvää ja sopivan tulista.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Sharkie - 01.06.2012 00:23
Yksi mainitsimisen arvoinen ruokapaikka on löytynyt, Espoossa The Chili's.

Paikan pizzat ja hampurilaiset ovat loistavia. Kebab on aika keskitasoa. Eilen kävin hakemassa Äijäburgerin eli: 250g naudanjauhelihapihvi, tuplacheddar, sipuli, jalapeno, salaatti, chilikastike, valkosipulimajoneesi, pekoni.

Oli kyllä hyvää ja sopivan tulista.

Onkos tämä siinä Mankkaan ostarin vieressä? Mikäli joo, niin olen kävellyt mestan ohi lukuisia kertoja työmatkalla ja aina miettinyt, että pitäisi ottaa aikaa ja käydä syömässä. Vaikutti jotenkin tosi kivalta. Terassi eritoten houkuttaa nyt kesän tullen.


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Ephram - 01.06.2012 07:24
Vieläkään ei oo oikein hiffannu että Rocky asustaa nykyään täälläpäin. Parhaus voi siis tulla huomaamatta vastaan vaikka pyörälenkillä tai kadulla, ihan tuosta noin vaan. On tämä jännä maailma.

Pitääkin käydä testaamassa tuo mesta kun tuonnepäin eksyy kesällä.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 01.06.2012 09:25
Onkos tämä siinä Mankkaan ostarin vieressä? Mikäli joo, niin olen kävellyt mestan ohi lukuisia kertoja työmatkalla ja aina miettinyt, että pitäisi ottaa aikaa ja käydä syömässä. Vaikutti jotenkin tosi kivalta. Terassi eritoten houkuttaa nyt kesän tullen.
Juurikin siinä.

Vieläkään ei oo oikein hiffannu että Rocky asustaa nykyään täälläpäin. Parhaus voi siis tulla huomaamatta vastaan vaikka pyörälenkillä tai kadulla, ihan tuosta noin vaan. On tämä jännä maailma.

Pitääkin käydä testaamassa tuo mesta kun tuonnepäin eksyy kesällä.
Välillä olen katsonut, kun joku terveysintoilija juoksee vastaan, että olisiko ollut Epi. Vielä ei ole tiet kohdanneet. Se on varma, että kun/jos törmätään, ensimmäiset sanani ovat: Lost on aivan paska. ;)


Otsikko: Vs: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Tan - 01.06.2012 11:58
Vieläkään ei oo oikein hiffannu että Rocky asustaa nykyään täälläpäin. Parhaus voi siis tulla huomaamatta vastaan vaikka pyörälenkillä tai kadulla, ihan tuosta noin vaan. On tämä jännä maailma.

Pitääkin käydä testaamassa tuo mesta kun tuonnepäin eksyy kesällä.
Välillä olen katsonut, kun joku terveysintoilija juoksee vastaan, että olisiko ollut Epi. Vielä ei ole tiet kohdanneet. Se on varma, että kun/jos törmätään, ensimmäiset sanani ovat: Lost on aivan paska. ;)
Älä unohda mainita 24:jää ja Everwoodia!


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Lohari - 05.06.2012 22:48
Keskustan kebab paikkoihin ei ole oikein tullut vielä tutustuttua. Valkoisessa ruusussa olen käynyt kerran tai pari aamuyön tunneilla hakemassa ruuat mutta siinäpä se. Jonttu varmaan osaa suositella paikkoja paremmin?
Paljon tekstiä

En itsekään mikään kebabin suurkuluttaja ole, mutta Lantun mainitsema Jyväskylän Kebab on aina ollut kelpo valinta kun siellä on tullut vierailtua. Samaan kastiin uppoaa myös Kebab House, joka taitaa sijaita melkein Jyväskylän Kebabin kohdilla, mutta vain kadun toisella puolen. Suuret suosittelut myös täältä Kortepohjan Sebastianille. Isot ja hyvänmakuiset pitsat on omien kokemusten perusteella. Lisäksi opiskelijakortilla saa hieman alennusta (en kyllä itse asiassa tiedä miten on muiden vastaavien mestojen laita opiskelija-alennusten suhteen, en ole ainakaan muualla huomannut asiaa mainostettavan). Parasta Sebastianissa toki on sijainti, alle viiden minuutin kävelymatkan päässä kämpiltä. :)


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 01.07.2012 13:45
Chili's Äijäburger. Oli hyvää. Parhautta.
(https://www.pelaajalauta.fi/files/7/muut/burger.jpg)


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: despo - 03.04.2014 19:59
Olihan meillä ketju tästäkin aiheesta, ei vanhan muisti pettänyt  ;D

Sushi on omasta mielestäni pirun hyvää, mutta yksi ongelma ravintoloissa on se että hinnat ovat suht korkeita ja annosten koko ei yleensä kyllä vie mieheltä nälkää. Selvittelin tuossa joku aika sitten, että olisiko Helsingin alueella jotain buffet-tyylistä sushiravintolaa, jossa voisi syödä niin paljon kuin haluaa. Ensimmäiseksi löysin Fuku-nimisen pikkuravintolan Fredrikinkadulta. Käytiin siellä jokunen viikko sitten tyttöystävän kanssa viikonloppuna ja olihan pirun hyvä kokemus. Ravintola on selvästikin hyvin suosittu, koska jonoa riitti koko ajan kun oltiin siellä. Ruoka oli erittäin hyvää ja sitä oli paljon. Montaa eri sorttia ja lisää tuli koko ajan, eli mikään ruokalaji ei loppunut missään vaiheessa. Laajan sushivalikoiman lisäksi tarjolla on myös jotain lämpimiä ruokia. Henkilökunta oli ystävällistä ja tehokasta, turhat lautaset vietiin nopeasti pois ja lasit pysyivät täynnä. Hinnat ovat ainakin omasta mielestäni varsin edulliset, esim. viikonloppuna "lounasaikaan" 17,5€. Nyt viikonloppuna olisi tarkoitus mennä uudestaan  :)

5/5

http://www.ravintolafuku.com/


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: despo - 13.10.2014 19:12
Vähän edelliseen viestiin liittyen, Fuku on avannut uuden ravintolan Selloon. Kaikki espoolaiset nyt kipin kapin sinne, jos haluaa hyvää sushia ja mahan täyteen. Hinnat näköjään vähän korkeammat, kuin Helsingin toimipisteessä mutta siellä oli jotain avajaisalennuksia kuun loppuun asti.

Tuon aiemman viestin jälkeen on tullut käytyä useasti Fukussa ja ei ole vielä kertaakaan pettänyt. Sushi on hyvää, valikoimaa piisaa ja henkilökunta todella ystävällistä. Hinta-laatusuhde todellakin kohdillaan. Laskin joskus, että yhden reissun aikana tulee syötyä niin paljon, että vastaava määrä jossain Hanko Sushissa tms. maksaisi tyyliin melkein satasen. Viimeksi käytiin perjantaina iltabuffetin aikaan ja ennen avaamista oli muodostunut jo pieni jono ovelle, eli en ole ihan yksin näiden mietteiden kanssa ainakaan  :)

http://www.fukusupreme.com/


Otsikko: Vs: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: migge - 20.10.2014 19:30
Viimeviikolla tuli panostettua lounaaseen ja suunnattua ekaa kertaa tuohon Sellon Fukuun. Perkeleen hyvää oli, joten viikonloppuna leffareissun yhteydessä tuli testattua myös fredan Fuku. Tuntuu että valikoimaa oli niin paljon että kahta samanlaista palaa tuli harvoin syötyä - ja tyypit kanto tiskiin koko ajan niitä lisää. Suosittelut siis täältäkin.


Otsikko: Re: Ne parhaat ja paskimmat sapuskapaikat
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 21.10.2014 13:45
Kävin myös Sellon Fukussa lauantaina. Oli ihan hyvä paikka. Itse en niin paljoa sushista perusta, mutta toisen pöydän ruoat maistui hyvin. Hyvä hinta/laatu suhde kuitenkin. Varsinkin avaistarjouksella.