Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka  (Luettu 10441 kertaa)
MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « : 24.05.2010 14:54 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Melficen pyynnöstä avasin topicin kuningas jalkapallon suurimmalle turnauksella, maailmanmestaruuskilpailulle, jotka tänä vuonna järjestetään Etelä-Afrikassa. Etelä-Afrikka saa siis kunnian olla ensimmäinen afrikkalainen maa, joka saa järjestää suurimman lajin suurimmat kisat. Syy miksi Afrikassa järjestetään tällaiset kekkereet, johtui FIFA:n typerästä säännöstä, jonka mukaan kisat piti järjestää vuorotellen eri maanosassa. Noh, tämä homma on myöhemmin päätetty unohtaa - ja hyvä niin.

Henkilökohtaisesti en pidä siitä, että Etelä-Afrikalle myönnettiin kisat, koska järjestelyt ovat takkuilleet (yllätys?) pahasti ja maana Etelä-Afrikka on hyvin vaarallinen. Onneksi ei kuitenkaan itse tarvitse mennä paikan päälle raiskatuksi, puukotetuksi ja ammutuksi, koska Suomi ei taaskaan kisoihin päässyt. Toivottavasti neljän vuoden päästä asiat on toisin. Seuraavaksi esittelen lohkot lyhyesti, koska nykytuntemukseni kansainvälisestä jalkapallosta on vähän vajavaista, koska olen keskittynyt suomifutikseen.

Lohko A: Etelä-Afrikka, Meksiko, Uruguay ja Ranska

Turnaus alkaa isäntämaan ja Meksikon kohtaamisella. Uskaltaisin väittää, että tämä on ehkä tasaisin lohko. Etelä-Afrikka ei kuulu nykyisin Afrikan kärkimaihin, mutta kotikisoissaan varmasti pystyy nipistämään pisteitä sieltä ja täältä. Jos minulta olisi viime kisojen jälkeen kysytty, mitkä joukkueet ovat välierissä Afrikassa, niin olisin voinut jopa sanoa Meksiko. Meksikossa homma on kuitenkin sen jälkeen ailahdellut. Karsinnoissa meinasi käydä köpelösti, mutta vastapainoksi tuli vakuuttava voitto CONCACAF-liiton mestaruuskisoissa viime vuonna. Viime kisojen perusteella mahdollisuudet vaikka mihin, mutta Meksiko voi flopata.

A-lohkossa on kaksi vanhaa maailmanmestarimaatakin. Kaksinkertaisen maailmanmestarin, sympaattisen Uruguayn, näkeminen kisoissa tauon jälkeen on mukava homma. Uruguay pääsi kisoihin jatkokarsintojen kautta. Samoin pääsi viime kisojen hopeajoukkue Ranska, joka pudotti Irlannin kisoista Thierry Henryn käsimaalilla. Kauheita paskiaisia nuo ranskalaiset. Uruguaylla on kiva joukkue, varsinkin hyökkääjätilanne on hyvä. Ranska ei ole enää entisensä, sillä Zidane ja kumppanit ovat jo lopettaneet. Siihen päälle vielä se, että uuden polven kirkkain tähti Franc Ribery rypee tällä hetkellä aikamoisen skandaalin keskellä. Ranskan putoaminen ei olisi ollenkaan ihme.

Veikkaus: 1. Meksiko 2. Uruguay 3. Ranska 4. Etelä-Afrikka
Toive: 1. Uruguay 2. Meksiko 3. Etelä-Afrikka 4. Ranska

Lohko B: Argentiina, Nigeria, Etelä-Korea ja Kreikka

Argentiina pääsi kuin pääsi kisoihin, vaikka valmentaja Diego Maradona teki parhaansa, että Argentiina ei pääsisi. Argentiinalla voisi olla saumat vaikka kultaan, jos pelkkää pelaajamateriaalia katsoo. Joukkueessa pelaa mm. Lionel Messi, joka on kiistatta maailman paras jalkapalloilija tällä hetkellä. Siitä huolimatta Argentiina oli vaikeuksissa karsinnoissa. Messin ohella haluan nostaa Diego Militon, joka on ollut viime aikoina Interissä suorastaan tulessa.  Todellinen kysymysmerkki valmentajan takia. Uskon kuitenkin, että Argentiina menee helposti jatkoon, koska lohko on niin helppo.

Nigeria otti alkuvuodesta pronssia Afrikan mestaruuskisoissa, mutta joukkue ei ollut mitenkään vakuuttava. Turnaus silti pelataan Afrikassa, joten ehkä tästä on Nigerialle apua? Joukkue on melko tuntematon minulle. Tutuin nimi tietysti on 57-vuotias Nwankwo Kanu, joka aikanaan pelasi Ajaxissa. Kanu on kuitenkin jo menneen talven lumia. Etelä-Korealle toivon kaikkea pahaa, eikä vuoden 2004 Euroopan mestari Kreikka oikein sytytä. Vaikea sanoa, mikä joukkue menee toisena jatkoon tästä lohkosta.

Veikkaus: 1. Argentiina 2. Nigeria 3. Kreikka 4. Etelä-Korea
Toive: 1. Argentiina 2. Nigeria 3. Kreikka 4. Etelä-Korea

Lohko C: Englanti, USA, Algeria, Slovenia

Katastrofaalisen EM-karsinnan jälkeen Englanti ryhdistäytyi italialaisvalmentaja Fabio Capellon johdolla MM-karsinnoissa. Englanti on ehdottomasti lohkon ennakkosuosikki, mutta eiköhän näissäkin MM-kisoissa lädien taival katkea jossain puolivälierissä rangaistuspotkukilpailussa. Englanti-USA-ottelusta tulee kiinnostava monestakin syystä. USA:n taso on noussut viime vuosina, siitä hyvä osoitus paikka finaalissa viime vuoden Confederations Cupissa Etelä-Afrikassa. USA saattaa hyvinkin raivata tiensä vaikka puolivälieriin asti. Mutta mutta.. eihän ne viime MM-kisatkaan oikein sujuneet jenkeiltä.

Toinen este USA:n jatkoonmenolle on Algeria. Mielenkiintoinen joukkue jo siitä syystä, että värikkäiden vaiheiden jälkeen se järjesti jättiyllätyksen - pudotti Afrikan futista hallineen Egyptin pois kisoista. Yllätysvalmis joukkue, aivan kuten myös Slovenia, joka pudotti Suomen persraiskaajan Venäjän.

Veikkaus: 1. Englanti 2. USA 3. Slovenia 4. Algeria
Toive: 1. Slovenia 2. Algeria 3. USA 4. Englanti

Lohko D: Saksa, Australia, Serbia, Ghana

Saksaa voi aina pitää yhtenä turnauksen ennakkosuosikkina, sillä se on yksi menestyneimmistä maista (Länsi-Saksa -> Saksa). Jotain kertoo jo se, että Toisen maailmansodan jälkeisissä MM-kisoissa on käynyt vain kaksi kertaa niin, että Saksa tai Brasilia ei ole ollut finaalissa. Saksalla on taas hyvä joukkue kasassa, mutta ei ole edes suurin suosikki Euroopasta. Lisäksi vasta tuli melkoinen pommi saksalaisille, kun joukkueen kapteeni Michael Ballack loukkaantui ja on kisoista sivussa. Mutta Saksalla on joukkueessa paljon lupaavia pelaajia, niitä henkilöitä, jotka toi Saksan nuorille viime vuonna Euroopan mestaruuden. Kannattaa seurata varsinkin Mesut Öziliä.

Muut joukkueet lähtee Saksan haastajina. Australia pelasi viime kisoissa loistavasti ja oli lähellä jopa pudottaa Italian, joka lopulta voitti tuomarin huonolla päätöksellä ja eteni maailmanmestariksi. Australia on tällä hetkellä varmaankin Aasian liiton paras maajoukkue, ja on ihan realistista odottaa Australian menevän jatkoon. Itsellä ainakin on jotenkin sellainen kutina, että Australian sijasta meneekin jatkoon Serbia, joka on aina arvokisoissa alisuorittanut. Ehkä tällä kertaa on Serbian (ent. Jugoslavia, Serbia-Montenegro) aika loistaa? Ei sovi myöskään unohtaa Ghanaa, joka Australian tavoin eteni Saksassa käydyissä MM-kisoissa alkulohkosta seuraavalle kierrokselle. Afrikkalaiseksi joukkueeksi Ghanalla on hyvin nimekästä porukkaa, joten taistelu jatkopaikasta tulee tässä lohkossa hyvin tiukaksi.

Veikkaus: 1. Saksa 2. Serbia 3. Ghana 4. Australia
Toive: 1. Saksa 2. Ghana 3. Australia 4. Serbia

Lohko E: Hollanti, Tanska, Japani, Kamerun

Olen aina ollut sitä mieltä, että Kamerun tulee olemaan ensimmäinen afrikkalainen joukkue, joka voittaa MM-mitalin. Kamerunilla on ihan hyvä joukkue, mutta silti tuntuu ajatus tämän hetken Kamerunista mitaleilla aikamoiselta utopialta. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, että millaiseen vauhtiin Kamerun pääsee, kun pelataan kotimantereella. Toinen mielenkiinnon kohde Kamerunissa on se, että onnistuuko joukkueen konkari Rigobert Song hankkimaan taas punaisen kortin. Hän on jo kaksissa kisoissa onnistunut saamaan kortin.

Hollanti on tietysti lohkon suosikki. Minun on tässä vaiheessa sanottava, että Hollannin maajoukkue on nykyisin yksi vastenmielisimmistä. Siinä ei ole enää sitä samaa sympaattisuutta kuin Bergkampin ja Overmarsin aikoina. Lisäksi harmittaa se, että Ruud "Heppa" van Nistelrooy ei ole joukkueessa. Olen veikannut, että Hollanti on se ennakkosuosikki, joka ei pääse edes alkulohkosta. Lähes ainahan näitä on 1-3 kappaletta, ja tällä kertaa uskon mulkkujen kisojen jäävän lyhyeksi. Tanskaa pitäisin ehkä koko turnauksen aliarvostetuimpana joukkueena. Japanin rooli on vain kiusata isompiaan. En usko Japanin voittavan yhtäkään peliä. 1-2 tasapeliä on mahdollinen.

Veikkaus: 1. Kamerun 2. Tanska 3. Hollanti 4. Japani
Toive: 1. Kamerun 2. Tanska 3. Hollanti 4. Japani

Lohko F: Italia, Paraguay, Uusi-Seelanti, Slovakia


Hallitseva maailmanmestari Italia on varmasti suuren mielenkiinnon alla. Tällä kertaa ei Italia kuitenkaan tule viemään kultaa, vaikka joukkuetta luotsaa taas Marcello Lippi. Joukkueen ongelmakohtana pitäisin hyökkäystä. En näe, että yksikään hyökkäyspään pelaajista voisi viedä maaleillaan Italian finaaleihin asti.

Tässä lohkossa on selvä kahtiajako. Italia ja Paraguay menevät jatkoon, lohkovoitosta tulee varmasti tiukka näiden joukkueen välillä. Uusi-Seelanti on turnauksen paskin joukkue, joten sen roolina on toimia heittopussina. Slovakia on mielenkiintoinen tuttavuus, sillä nämä MM-kisat ovat Slovakialle ensimmäiset arvokisat. Slovakian turnaus tulee kuitenkin kestämään vain kolme ottelua.

Veikkaus: 1. Italia 2. Paraguay 3. Slovakia 4. Uusi-Seelanti
Toive: 1. Italia 2. Paraguay 3. Slovakia 4. Uusi-Seelanti

Lohko G: Brasilia, Pohjois-Korea, Norsunluurannikko, Portugali

Voi-voi Norsuja, kun ne taas joutui pahaan lohkoon. Norsunluurannikko on afrikkalaisista varmaan se tiimi, jolta odotetaan eniten. Tourén veljekset, Salomon Kalou, Didier Drogba.. Ja tuoreena valmentajana ruotsalainen Sven-Göran Eriksson. Eikö tuolla paketilla voitaisi olla jopa mitaleilla? Ei, jos pelaaminen on samaa paskaa kuin Afrikan mestaruuskisoissa. Mutta nyt joukkueen luotsina on Sven-Göran, joten tilanne saattaa olla toinen.

Portugalille toivon kaikkea pahaa. Kaikkein vastenmielisin joukkue, mutta vaikka Portugalin taso onkin ehkä pienessä laskusuunnassa, epäilen sen silti menevän tästä lohkosta jatkoon. Toinen jatkoonmenijä tulee olemaan suuri ja mahtava Brasilia, jolla on taas ihan pirun kova joukkue. Brasilialla on mahdollisuudet vaikka mihin, mutta eiköhän homma kuse taas siihen, että tähtipelaaja(t) keskittyvät mallityttöystävien panemiseen. Brasilia-Portugali-ottelua odotan mielenkiinnolla ihan historiallisten syiden takia.

Mielenkiintoinen tuttavuus on sympaattinen Pohjois-Korea, jolta ainakin Kim Jong-Il odottaa maailmanmestaruutta. Pohjoisessa korealaiset eivät edes kuulemaan näiden kisojen tuloksia, jos Pohjois-Korean maajoukkue ei palaa kotiin voittajana. Korean joukkuetta en pahemmin tiedä, mutta olen käsittänyt, että he pelaavat tylsää puolustuspeliä, joten tulosveikkauksen silmin kannattaa veikata tuloksia: 0-0, 1-0, 0-1, 2-0, 0-2..

Veikkaus: 1. Brasilia 2. Portugali 3. Norsunluurannikko 4. Pohjois-Korea
Toive: 1. POHJOIS-KOREA 2. Brasilia 3. Norsunluurannikko 4. Homot

Lohko H: Espanja, SWEITSI, Honduras, Chile


Espanja on kisojen suurin ennakkosuosikki. Euroopan mestaruuden myötä se kuuluisa ketsuppipullonkorkki on avautunut. Joukkuetta ei voi estää mikään, kun he ovat päässeet arvokisakammonsa yli. Tuhannet suomalaiset Barca/Real-teinit laukeavat housuihinsa, kun manolot hoitavat homman "kotiin". Maailmanmestaruus on Epsanjan. Ihanaa leijonat ihanaa.

Vai onko sittenkään? Kyllä, Espanja on suuri ennakkosuosikki, sehän nähtiin jo karsinnoissa, että tämä joukkue tuntuu tällä hetkellä voittamattomalta. Mutta onko Espanja sittenkään päässyt kokonaan yli siitä, että ne aina alisuorittaa MM-kisoissa? Espanjalla on hyvä joukkue, mutta uskon tien katkeavan jossain puolivälierissä. Ja hyvä niin, koska minua ärsyttää tämä Suomessa (futisfoorumilla) leijaileva Espanja-hehkutus.

Espanja menee lohkosta jatkoon, toisena joukkueena nostaisin Chilen, jonka ottelusta isoa ja pahaa Espanjaa vastaan tulee varmasti mielenkiintoinen. Chilen maajoukkue on vuosien taaperruksen jälkeen alkanut pikku hiljaa taas nousemaan. Joukkueessa ei enää pelaa Salas tai Zamorano, mutta jatkopaikkaan uskon. Nämä kisat eivät ehkä vielä ole Chilen, mutta neljän vuoden päästä Brasiliassa Chile saattaa jopa olla jo välierissä. SWEITSI on alkanut vakiinnuttamaan paikkansa arvokisoissa, mutta tällä kertaa se ei mene MM-kisoissa jatkoon. Hondurasista en tiedä yhtään mitään muuta kuin paitamerkin (Joma), joten ehkä en sitten siitä sanokaan mitään.

Veikkaus: 1. Espanja, 2. Chile, 3. SWEITSI, 4. Honduras
Toive: 1. Chile 2. Espanja 3. SWEITSI 4. Honduras
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #1 : 24.05.2010 15:05 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Ja tajusin juuri, että Javier Zanettikaan ei ole Argentiinan joukkueessa. Hyvä Diego Maradona!  :lol:
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #2 : 24.05.2010 15:07 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili Jes! Kisoja tulen seuraamaan tänä kesänä makiasti HD:nä, kiitos YLE:n. Omat veikkaukset:

Lohko A:
1. Ranska 2. Etelä-Afrikka 3. Meksiko 4. Uruguay

Lohko B:
1. Argentiina 2. Nigeria 3. Kreikka 4. Etelä-Korea

Lohko C:
1. Englanti 2. USA 3. Algeria 4. Slovenia

Lohko D:
1. Saksa 2. Ghana 3. Serbia 4. Australia

Lohko E:
1. Hollanti 2. Kamerun 3. Japani 4. Tanska

Lohko F:
1. Italia 2. Paraguay 3. Slovakia 4. Uusi-Seelanti

Lohko G:
1. Brasilia 2. Norsunluurannikko 3. Portugali 4. Pohjois-Korea

Lohko H:
1. Espanja, 2. Chile, 3. Sveitsi, 4. Honduras


« Viimeksi muokattu: 25.05.2010 10:01 kirjoittanut kep »
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #3 : 24.05.2010 23:20 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Onko mahdollista, että Pohjois- ja Etelä-Korea kohtaisivat toisensa turnauksessa? Luulisi jo YK:n panssarien olevan siinä vaiheessa areenan lähietäisyydellä.
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #4 : 24.05.2010 23:28 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili No eihän Koreoiden kohtaamisessa mitään ihmeellistä. Aasian karsinnoissa monestikin kohtanut toisensa.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #5 : 04.06.2010 12:47 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Viikon päästä piiiiitkä odotus palkitaan. Onhan näitä taas neljä vuotta odotettukin. Vaikka toki EM-kisat kiinnostaa minua aivan yhtälailla.

Italiaa olen kannattanut aina, ja viime MM-kisoja ei aivan heti unohdakkaan, tuskin koskaan. Mutta täytyy kyllä kaikkien faktojen puolesta minunkin todeta, että tuskin samaa jättipottia tänä vuonna saadaan, mutta toki Italia lohkostaan jatkoon menee ja vielä siitäkin eteenpäin. Toki toiveet on kovat, eikä luovuttaa pidä missään nimessä. Kenties Lippi saa joukostaan enemmän irti kuin oikeasti olisi mahdollista. Hyökkäys vaan ei aivan vakuuta. Varmasti useampi 1-0 voitto Italialta tullaan näkemään.

On mielenkiintoista nähdä mihin Uruguay pystyy. Forlan ja Suarez kärjessä tulevat varmasti tekemään joukkueelleen maaleja, mutta onko muusta joukkueesta sitten heille avuksi, sen aika näyttää. Ranska kyllä hyvinkin voi tippua jo lohkovaiheessa, ja se heille auliisti annettaisiinkin. Koskaan en ole Ranskalle lämmennyt.
Ranska, joka pudotti Irlannin kisoista Thierry Henryn käsimaalilla.

Ja vielä vähemmän tämän jälkeen.

Espanja on kyllä ehdoton mestarisuosikki, ja mikäs siinä. Italian jälkeen onkin minun yksi suosikeista. Voidaan vaan veikkailla montako maalia Villa tekee, ja pystyykö Torres samaan. Mutta taitoa joukkueessa riittää, joten vastustajat saavat varoa.

Afrikassa kun pelataan, niin toivon mukaan edes yksi tai jokunen afrikkalaisjoukkue pääsisi vähän pidemmällekin. Harmi vain, kun Norsunluurannikko on niin pahassa lohkossa. Drogbalta odotetaan maaleja, ja niitä hän varmasti tekeekin. Edit.. paitsi nyt näyttää ettei hän pääsisikään kisoihin mukaan..

Mutta ei kauan enää. Riittää kuukaudeksi huippujalkapalloa.



« Viimeksi muokattu: 04.06.2010 20:06 kirjoittanut Minna »
030906 | 190308
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #6 : 04.06.2010 15:02 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 904 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Jotain kertoo jo se, että Toisen maailmansodan jälkeisissä MM-kisoissa on käynyt vain kaksi kertaa niin, että Saksa tai Brasilia ei ole ollut finaalissa.

Ohhoh, mielenkiintoinen ja aika uskomattomalta vaikuttava pieni tiedonmurunen, kun ajattelee, kuinka laaja huipputaso on jalkapallossa.

Joka tapauksessa, kisoja on odotettu jo hyvän tovin. Ehdottomia kohokohtia aina jalkapallon MM-kisat koko vuotena.
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #7 : 05.06.2010 13:16 »
Lohari Jäsen Viestejä: 453 Basaaripisteet: 9 Profiili
Afrikassa kun pelataan, niin toivon mukaan edes yksi tai jokunen afrikkalaisjoukkue pääsisi vähän pidemmällekin. Harmi vain, kun Norsunluurannikko on niin pahassa lohkossa. Drogbalta odotetaan maaleja, ja niitä hän varmasti tekeekin. Edit.. paitsi nyt näyttää ettei hän pääsisikään kisoihin mukaan..

Erittäin suuri pettymys itselle ja suuri menetys kisoille ja Norsunluurannikolle, jos ei Drogba pääse pelaamaan. Tosin toivoa pelaamisesta antaa Fifa.comin uutinen jonka mukaan Drogba ei olisi ulkona, ensimmäiseen peliin osallistuminen olisi vielä tosin epävarmaa.

Drogban pelaamisen lisäksi muita toiveita kisoille olisi että Ranska ja Portugali jäisivät alkulohkojensa kahden parhaan ulkopuolelle. :P


Veikkaukset alkulohkoista:

Lohko A:
1. Meksiko 2. Ranska 3. Uruguay 4. Etelä-Afrikka

Lohko B:
1. Argentiina 2. Etelä-Korea 3. Nigeria 4. Kreikka

Lohko C:
1. Englanti 2. USA 3. Algeria 4. Slovenia

Lohko D:
1. Saksa 2. Ghana 3. Serbia 4. Australia

Lohko E:
1. Hollanti 2. Tanska 3. Kamerun 4. Japani

Lohko F:
1. Italia 2. Paraguay 3. Slovakia 4. Uusi-Seelanti

Lohko G:
1. Brasilia 2. Norsunluurannikko 3. Portugali 4. Pohjois-Korea

Lohko H:
1. Espanja 2. Sveitsi 3. Chile 4. Honduras


Mielenkiintoinen tuttavuus on sympaattinen Pohjois-Korea, jolta ainakin Kim Jong-Il odottaa maailmanmestaruutta. Pohjoisessa korealaiset eivät edes kuulemaan näiden kisojen tuloksia, jos Pohjois-Korean maajoukkue ei palaa kotiin voittajana.

Kuulemani mukaan pohjoiskorealaisilla on jopa mahdollisuus katsella tv-lähetyksiä kisoista. Tosin vain Pohjois-Korean ottelut ja nekin lähetetään jälkilähetyksinä vain silloin jos Pohjois-Korea voittaa ottelun. Tosin silloinkin kuvassa näkyy pelkät kenttätapahtumat, eikä esim. katsomossa hetkittäin vallitsevaa jopa riemukasta tunnelmaa.


Jalkapallon MM-kisojen aikaan on netti taas pullollaan kaikenlaisia ilmaiskilpailuja, joten otan tehtäväkseni taas yrittää koota Pelaajalaudalta porukkaa managerointikisaan. Muistaakseni pari vuotta sitten EM-kisoissa saatiin kasaan 5-6 osallistujaa, saataisiinko nytkin?

Eli http://en.mcdonalds.fantasy.fifa.com/ tuolta löytyy ja kun/jos tunnukset teette niin syöttäkää My Leaguesista löytyvään Join a private league -kohtaan koodi 304619-90784. Itse en jalkapallosta ole perillä edes yhtä paljon kuin jääkiekosta, mutta tuohan nää manageroinnit sentään vähän lisäjännitystä kisojen seurailemiseen. :)

Samoilta sivuilta löytyy myös Predictor-kilpailu (http://en.castrol.predictor.fifa.com), jossa on tarkoituksena arvailla jokaisen matsin lopputulokset (1x2). Tein nyt sinnekin liigan (koodi 63348-5529) jos joku haluaa sitäkin pelata.

Muista ilmaispeleistä mainittakoon nyt Liigapörssin tyyliin pelattava MM2010pörssi ja Veikkauksen MM-kisoista järjestämä Vedonlyönnin SM-kisa 2010, jos jotakuta nuo sattuisivat kiinnostamaan.


EDIT: Tuosta MM2010pörssistä unohtui mainita sellainen seikka että se on normaalisti 4 ottelukierroksen kestävän ilmaispelin jälkeen maksullinen, mutta liittymällä Suomen Punaisen Ristin ja Suomen Palloliiton PALLOLIIKKEELLE-kimppaan saa täydet 23 vaihtoa ilmaiseksi (muuten maksaisivat 7-8e).


« Viimeksi muokattu: 05.06.2010 13:35 kirjoittanut Lohari »
Kokoelma
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #8 : 05.06.2010 20:36 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili
Erittäin suuri pettymys itselle ja suuri menetys kisoille ja Norsunluurannikolle, jos ei Drogba pääse pelaamaan. Tosin toivoa pelaamisesta antaa Fifa.comin uutinen jonka mukaan Drogba ei olisi ulkona, ensimmäiseen peliin osallistuminen olisi vielä tosin epävarmaa.

No tuo antaa vähän uskoa. Toivon mukaan pääsee pelaamaan. Ainut ikävä juttu vaan, että jos se eka matsi jää välistä, kun se on kuitenkin Norsunluurannikolle se melkein tärkein peli Portugalia vastaan. No ei vielä heitetä kirvestä kaivoon.

Kuulemani mukaan pohjoiskorealaisilla on jopa mahdollisuus katsella tv-lähetyksiä kisoista. Tosin vain Pohjois-Korean ottelut ja nekin lähetetään jälkilähetyksinä vain silloin jos Pohjois-Korea voittaa ottelun. Tosin silloinkin kuvassa näkyy pelkät kenttätapahtumat, eikä esim. katsomossa hetkittäin vallitsevaa jopa riemukasta tunnelmaa.

Voi hitsi, kyllä Pohjois-Korealla on hieno kisakulttuuri. Onneksi ihan joka maassa ei mene näin.

Koko ajan tulee uusia loukkaantumisia. Ferdinand joutuu jo jäämään sivuun, nyt myös Robben on loukannut itseään.. Mitä vielä ehtiikään viikon aikana tapahtua.


« Viimeksi muokattu: 05.06.2010 20:45 kirjoittanut Minna »
030906 | 190308
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #9 : 10.06.2010 19:35 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Huomenna!

Lädifutiksen suurena ystävänä toivon Englannille menestystä, vaikka joukkue on tänäkin vuonna melko keskinkertainen. Rankkareilla pihalle? Loput sympatiat vaikka Hollannille kun Kroatia ei mahtunut mukaan.

Ennustus: eniten tulee vituttamaan
N
tallennettu
Re: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #10 : 10.06.2010 20:09 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Paskaneitipallo voisi vähempää kiinnostaa, joten löin vetoa. Voittajavetoa Japanille, Brazilialle, Portugalille ja Ranskalle. Nyt kiinnostaa edes hieman.
Play-Asia
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #11 : 11.06.2010 01:00 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Tsamina mina eh eh
Waka Waka eh eh
Tsamina mina zangalewa
This time for Africa


Ja tosiaan huomenna pärähtää. Pyrin katsomaan kaikki mahdolliset matsit, Brasilia voittoon!
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #12 : 11.06.2010 15:31 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Tänäään!! Ei mene kauaa, kun pallo ensimmäisen kerran näiden kisojen kunniaksi potkaistaan liikkeelle. Toivon mukaan Uruguay näyttää jo ekassa matsissa Ranskalle miten se jalkapalloa oikein pelataan.
030906 | 190308
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #13 : 11.06.2010 15:31 »
Lohari Jäsen Viestejä: 453 Basaaripisteet: 9 Profiili Enää olisi vajaa tunti ekan ottelun lähetyksen alkuun ja itse otteluhan alkaa viideltä.

Melkein kaikki tai mahdollisesti jopa ihan kaikki turnauksen ottelut on tarkoitus katsoa. Toivottavasti tulee hyvät kisat. Afrikkalaisille jengeille toivon menestystä Norsunluurannikon johdolla. Drogbakin taitaa kuntoutua avausmatsiin, jos oikeasti edes mitään loukkaantumista oli.  ;D Ainakin kertoimet pomppasivat niin kivaan nousuun tuon Drogban episodin takia että niillä oli Norsuja kiva pelailla kun olivat huipulla. Vedonlyöntiin olen muutenkin varannut enemmän rahaa kuin mihinkään arvoturnaukseen ikinä. 150 euroa lähti eri firmojen pelitileille, katsotaan tuleeko yhtään takaisin. :P
Kokoelma
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #14 : 11.06.2010 16:45 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW YLE:n kisastudio on näissä kisoissa aika ruma.  :P
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #15 : 11.06.2010 18:18 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Tulihan se sieltä!! Mikä syöttä, mikä maali! Ja oli Etelä-Afrikan maalitanssikin ihan kohdillaan ;)
030906 | 190308
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #16 : 11.06.2010 18:23 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Mikä juttu se muuten oli, kun Meksiko teki ensimmäisessä erässä maalin, joka kuitenkin vihellettiin paitsioksi? E-Afrikan pelaajahan seisoi alimpana pelaajana maaliviivalla, kun Meksikon pelaaja veti pallon maaliin kulmapotkutilanteesta.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #17 : 11.06.2010 18:30 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Ihmettelin samaa. E-A:n pelaaja kuitenkin alimpana, niin ei kai se paitsio voinut olla. Vai liekö siinä sitten joku raja, missä ne puolustavan joukkueen pelaajat ovat, jotta on paitsio. Siis, että kun E-Afrikan pelaaja oli maaliviivalla, lasketaanko sitä.. No, ei voi tietää. Ihme tilanne kuitenkin oli.
030906 | 190308
tallennettu
Re: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #18 : 11.06.2010 18:38 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili En nähnyt tilannetta, joten pitääpä kysäistä, että missä esimerkiksi maalivahti oli tapahtumahetkellä? Paitsiohan katsotaan käsittääkseni toiseksi alimman pelaajan mukaan, vaikka puolustavan joukkueen alin pelaaja olisikin joku muu kuin maalivahti.

« Viimeksi muokattu: 11.06.2010 18:44 kirjoittanut Riepu »
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Re: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #19 : 11.06.2010 18:43 »
Lohari Jäsen Viestejä: 453 Basaaripisteet: 9 Profiili Joo, toiseksi alimmasta tosiaan katsotaan. Siinä ja siinä oli oliko maalivahti alempana kuin Meksikon hyökkääjä, mutta tuomarin mukaan ei ollut.
Kokoelma
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #20 : 11.06.2010 18:57 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Näinhän se joo. Uusintojen jälkeen, niin paitsiohan se oli. Maalivahti oli hitusen ylempänä kuin Meksikon kärki.

// Ensimmäinen ottelu tarjosi kaksi hienoa maalia (etenkin se ensimmäinen), tukun hyviä paikkoja, muttei paljoa enempää. Aikalailla ensimmäisen ottelun tasoinen matsi. Lievää hermostuneisuutta ja hakemista.


« Viimeksi muokattu: 11.06.2010 20:15 kirjoittanut Minna »
030906 | 190308
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #21 : 11.06.2010 21:13 »
ohjeah Jäsen Viestejä: 149 Basaaripisteet: 0 Profiili Ihan mukavaa jalkapalloviihdettä oli tuo ensimmäinen ottelu. Kohtalaisen vauhdikasta peliä ja hyviä tilanteitakin tuli useampia. Kohta sitten jo katsotaankin kun Uruguay kaataa Ranskan. Oma veikkaukseni on 2-0 Uruguaylle, Forlan tekee maalit. :)
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #22 : 11.06.2010 23:36 »
Lohari Jäsen Viestejä: 453 Basaaripisteet: 9 Profiili Olipa nyhväystä tuo Uruguay-Ranska. Toivottavasti on kisojen huonoin peli jo tässä vaiheessa takana.
Kokoelma
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #23 : 12.06.2010 16:20 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Vähän on laimea kokemus ollut tähän mennessä. Selostajat ovat umpisurkeita; katsomosta kuuluu jatkuvaa, hermoja raastavaa torvitörinää; ja ottelut ovat muutenkin olleet melko tylsiä. Mielenkiinnolla odottelen kuitenkin Englanti - USA -peliä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #24 : 12.06.2010 19:56 »
kep Jäsen Viestejä: 807 Basaaripisteet: 0 Profiili
Selostajat ovat umpisurkeita; katsomosta kuuluu jatkuvaa, hermoja raastavaa torvitörinää; ja ottelut ovat muutenkin olleet melko tylsiä.
Ai Niki "Vie kuin mätää pässiä" Juusela on huono? EIKÄ?! Kannattaa muuten vaihtaa heti Kaj Kunnaksen ruotsinkieliseen selostukseen jos katselee TV2:lta matsia. HD-kanavallahan tätä vaihtoehtoa ei jostain käsittämättömästä syystä ole. Kunnas on helvetin hyvä ja kaverin intensiteetti on kohillaan ja kannattaa kuunnella hänen selostustaan, vaikka ei itseltä se toinen kotimainen taittuisi. Ne torvet ovat ne Vuvuzelat, tervetuloa afrikkalaiseen futiskulttuuriin. Perseestä minunkin mielestäni. Noh, huomenna alkaa Saksan kisat Australiaa vastaan.
Missähän Suomi olisi, jos 1939 olisi ollut rajalla 300 000 dosenttia.
-Gba

Katsoppas kirjoitusasuasi ja vertaa minuun. Itse olen viisitoista vuotias joten älä tule ruikuttamaan, piste.
-IceCold
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #25 : 13.06.2010 01:10 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Mikäs vika näissä selostajissa muka on? Tuntuu olevan jokin kuriositeetti aina valittaa selostajista YLEn futislähetyksissä. Sata kertaa parempia nämä nykyiset ovat kuin takavuosien tapsa suomiset ja hannu-pekka hänniset. No okei, tämä "kulmuri"-kaveri oli kyllä aika huvittava mutta ihan asiallinen sekin.

Ja ne torvensoittajaspedet saisivat mennä puhaltelemaan vaikka veden alle. Kuulostaa kuin pää olisi ampiaispesän sisässä.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #26 : 13.06.2010 08:57 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Siis mä en oikeesti tiedä näistä selostajista mitään. Jalkapalloa tulee katottua kerran neljässä vuodessa. Se kulmurikaveri juurikin on melko kehno; se ei paikoitellen selostanut juuri lainkaan. Enkku-usa -pelissä oli jo ihan ok selostus.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #27 : 13.06.2010 13:27 »
Minna Jäsen Viestejä: 567 Basaaripisteet: 0 Profiili Antti Ennekari onkin hyvä selostaja, hän selosti juuri tuon Englanti - USA pelin. Kaippa ne pojat siitä vertyy ajan kanssa.

// C-lohko näyttää olevan oikea maalivahtien lohko. Ensin tyrii Green, ja nyt Algerian Faouzi Chaouchi. Tosin hän ei aivan yhtä näyttävästi tyrinyt kuin Green, mutta paha silti. Tosin tyrihän se Ghezzal aika lahjakkaasti ottamalla sen typerän toisen keltaisen kortin.


« Viimeksi muokattu: 13.06.2010 16:42 kirjoittanut Minna »
030906 | 190308
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #28 : 13.06.2010 22:58 »
Zuor Jäsen Viestejä: 180 Basaaripisteet: 2 Profiili Tätä Saksan peliä on kyllä mukava katsella. Melkoista dominointia, mutta perkuleen komeat kuviot.  :)
tallennettu
Vs: MM-jalkapallo 2010, Etelä-Afrikka « Vastaus #29 : 14.06.2010 01:38 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili
Mikäs vika näissä selostajissa muka on? Tuntuu olevan jokin kuriositeetti aina valittaa selostajista YLEn futislähetyksissä. Sata kertaa parempia nämä nykyiset ovat kuin takavuosien tapsa suomiset ja hannu-pekka hänniset. No okei, tämä "kulmuri"-kaveri oli kyllä aika huvittava mutta ihan asiallinen sekin.

Ja ne torvensoittajaspedet saisivat mennä puhaltelemaan vaikka veden alle. Kuulostaa kuin pää olisi ampiaispesän sisässä.
Totuushan on se, että Nahka-Tapsa on Suomen paras jalkapalloselostaja. Hoopiin toki sama.

En ole muuten nähnyt vielä otteluakaan näistä kisoista. :I
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines