Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
Tulostusversio
Aihe: Miten asut?  (Luettu 108958 kertaa)
Re: Miten asut? « Vastaus #60 : 13.07.2008 19:12 »
CthulhuBard Jäsen Viestejä: 36 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse asun tuoreen vaimoni kanssa (8.6 mentiin naimisiin) Jokiniemessä aivan Tikkurilan aseman vieressä kolmikerroksisessa ja kohtuullisen uudessa kerrostalo kaksiossa jossa neliöitä on 61,5 ja vuokra hieman päälle 700e. Todella mukavaa ja rauhallista seutua ja vieressä nököttää KRP:n "linnoitus". Tikkurilasta löytyy lähes kaikki tarpeellinen joten ei tartte usein matkustella minnekkään, mutta toki junallahan tuosta päräyttää nopeasti Helsinkiin tai bussilla esim Jumboon jne. Vajaat viitisen vuotta on tullut asuttua tässä talossa jossa ekana asuttiin vaimon kanssa tuossa viereisessä yksiössä jossa neliöitä oli 34,5 ja kävi sitten mukavasti että seinänaapurit muutti pois ja saatiin tästä kaksiosta sitten uusi asunto.

Itse asuin vajaan vuoden tuossa Tapanilassa Nuorisosäätiön yksiössä jossa ei myöskään ollut uunia joten eipä tullut kauheasti vedettyä pakastepitsoja tai muitakaan uunisapuskoja. Nykyään on toki uuni ja vaimokin joka loihtii maittavia sapuskoja. EPIC WIN!
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #61 : 04.09.2008 00:05 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Muutin viime viikon tiistaina Vaasaan opintojen perässä. Asuntona valmiiksi kalustettu kaksio, jonka toista huonetta asuttaa joku nigerialainen. Ilmeisesti asuntoa ei ole pidetty hirveän hyvässä kunnossa, sillä pesuhuoneen katto on täynnä mustia täpliä, samaisen huoneen lattia on täynnä pinttynyttä likaa, huoneiden muovimatot ovat täynnä naarmuja ja tummia täpliä, eikä keittiönkään puolella hyvin mene: liesituuletin ei toimi, eikä siisteyteen ole nähty paljon vaivaa.

Oma huoneeni on noin 14 neliön makuuhuone. Kaikki kalusteet ovat tummaa puuta, jotka ovat kyllä yllättävän hyvässä kunnossa. Ei ole niissä pahemmin valittamisen varaa. Kaapin pohja tosin on rikki, eikä sänkyyn saa laitettua lakanaa niin, että se pysyisi siinä. Johtoviidakot löytyvät jo nyt television, konsoleiden ja tietokoneen takia. Kirjoituspöydän alla on enää niukasti lattiatilaa kolmen jatkojohdon ansiosta.

Tämä talo muistuttaa kyllä jossain määrin ghettoa, Jakomäkeä ja Kontulaa. Yhtään suomalaista en ole vielä käytävillä nähnyt, eilen yöllä järjestettiin käytäväbileet, joiden ansiosta ei tullut pahemmin nukuttua, rakennus näyttää pelkältä suorakaiteelta, eikä täällä ole edes pesutuvatkaan maksullisia. Yhden pyykkikerran hinta on jotain 1,15€, joka tuplaantuu aina kun pitää pestä myös petivaatteita.

Sijainti on kyllä ihan hyvä. Yliopistolle kestää kävellä vartti, S-Markettiin 8 minuuttia ja keskustaankin vain puolisen tuntia. Ohi ajaa muutama bussilinja, mutta nekin vain kerran tunnissa arkipäivisin ja nolla kertaa viikonloppuisin. Mieluummin siis kävelee kuin odottelee bussipysäkillä bussia, joka ei välttämättä tulekaan. Ihan ihme paikka koko kaupunki.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #62 : 29.11.2008 00:58 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Muutin suvun perintöasuntoon. 82½ neliötä Tampereen keskustassa Tammelassa.
En olekaan ikinä ennen asunut kerrostalossa mutta ihan hyvin tämä luonnistuu täällä kuudennessakin kerroksessa. Mukavat näkymät Erkkilän sillan yli Tuomiokirkkoon. Suurin ero on luonnollisesti naapurussuhteissa; pienessä luhtitalossa sitä on väkisinkin vuorovaikutuksessa naapureiden kanssa, isossa kerrostalossa on jo pieni ihme jos joku moikkaa.

Tilaa on siis aika rutosti. Talo on rakennettu 60-luvun lopussa, joten remontille on tarvetta. Kahdesta huoneesta löytyy jopa kokolattiamatot, kuinkahan paljon LSD:tä tähän ratkaisuun päätynyt suunnittelija on vetänyt? Perisuomalaiseen tapaan taidan itse ensin yrittää remontointihommia ja palkkaan sitten myöhemmin kovahintaisen ammattilaisen korjaamaan tekemäni työn kun kaikki on mennyt päin vittua. Joissain asioissa on vaan pakko luottaa klassikoihin! Remonttihommat tosin lykkäävät tupareiden viettoa kevääseen.

Keskustan läheinen sijainti on kyllä mieleinen tässä elämänvaiheessa. Bussilla suhailu ja taksissa törttöily on jäänyt huomattavasti vähemmälle kun sitä pystyy neljän aikaan kävelemään baarista suoraan himaan. Toisaalta täytyy sanoa että yöbussin kansallisromanttista tunnelmaa jää väkisinkin kaipaamaan...

Tyttöystäväni saattaa muuttaa tänne asumaan kanssani. Tätä ennen aion tehdä sisustuksesta mahdollisimman ruman ja miehekkään pelkistetyn. On sitten vähän vipuvartta neuvotteluissa kun suostun juuri ja juuri luopumaan jostain hirvittävästä perintöjakkarasta.
N
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #63 : 29.11.2008 07:48 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 938 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Täällä Japanissa on ainakin kymmenen kertaa enemmän kokolattiamattoja!
Play-Asia
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #64 : 29.11.2008 10:51 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili Sun kämpässä oli muuten eka kokolattiamatto jonka Japanissa näin. Meilläpäin on ihan tatamit.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #65 : 29.11.2008 11:21 »
Ilkimys Run Jäsen Viestejä: 545 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuossa torstaina muutin pois vanhempien lämpimästä turvasta. Elikkä tämmönen yksiö kaupungissa. Oma rauha on aika siisti asia ;) Saisi vaan kaikki tavarat järjestykseen, laatikkomeri tuntuu loputtomalta... Niin ja tuparit pitäs järjestää vielä.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #66 : 29.11.2008 23:25 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili HOAS tarjosi itselle asuntoa lokakuussa viisi kuukautta hakemuksen lähettämisen jälkeen. :rollaus: No, nyt täällä Kannelmäessä on asuttu kuukausi ja ihan hyvin on mennyt. Kämppä nyt ei ole parhaassa kunnossa, hometta näyttäisi ainakin olevan ja viimeiseltä 10 vuodelta asukkaiden jättämät tavarat tukkivat yhteistilat. Ei voi silti valittaa kun koulumatka on 20 minuuttia ja keskustassakin on alle vartissa omalta kotiovelta. Kämppikset ovat ihan mukavia, voisi tosin siistimpää sakkia olla ja ahkerampia roskiksen viennin ym. suhteen.
Ensi kesään asti täällä asun varmaankin, luultavasti vielä sitä kauemminkin. On tuo mesta hurjasta maineestaan ja kieltämättä varsin riehakkaasta yöelämästään huolimatta aika hyvin palveluita tarjoava ja hyvien liikenneyhteyksien päässä.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #67 : 02.02.2009 14:03 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Mission Impossible 2: Finding an Apartment

STATUS: mission accomplished

Kun vastoin kaikkia todennäköisyyksiä suoritin mahdottoman tehtävän numero 1 (työpaikka), aloitin heti katsomaan vuokra-asuntoa Helsingistä. Vaatimukset sen suhteen olivat mielestäni ihan kohtuulliset. Kerrostalokaksio 40-60 neliöllä metroradan varrelta akselilta Kallio - Puotila. Pohjaratkaisun kannalta vaatimuksina tietynmallinen olohuone, jotta saan tietokoneet, konsolit ja muut viihdelaitteet järkevästi asetettua surroundista luopumatta. Hain kaksiota, koska haluan, että nukkuminen tapahtuu eri tilassa kuin muu eläminen. Pysyy ilma raikkaampana eikä tunnu aivan siltä, että eläisi kahden neliömetrin alueella, kun sängystä voi nousta suoraan ruokapöytään tai koneelle.

Toki ilmoittauduin kaikennäköisiin asuntohakemusjonoihin (Helsingin kaupunki, VVO, Nuorisosäätiö), mutta niistä on yksin muuttavan turha kuvitellakaan saavansa järkevässä ajassa mitään asuntoa ilman kaikkia jononohituskortteja. Suurin ongelma noissa on se, että hakemuksien vanhentumisaika on aivan liian pitkä. Jono täyttyy kaikennäköisistä urpoista, jotka laittaa vaan huvikseen hakemukset sisään ”jos löytyisi joku kiva”. Toiseksi, kun vihdoin pääsee jonon kärjille, sinulle saatetaan ehdottaa hyvässä lykyssä useampaakin vapautuvaa asuntoa, mutta, jos niistä yksikään ei kelpaa, heitetään jonon perukoille takaisin. Asunto kun ei ole mikään hätähankinta, johon pätee samantapaiset säännöt kuin työmarkkinoilla, jossa on nykytilanteessa pakko tarttua mihin tahansa vapaaseen paikkaan. Asuntoja on kuitenkin jatkuvasti tarjolla paljon. Niin paljon, että on varaa valita. Siksi minusta VVO:n ja muiden sen kaltaisten instanssien rakentaessa entistä enemmän hienoja asuntoja itselleen ajaa tilanteeseen, jossa todellinen valinnanvara vapailla markkinoilla kärsii. Esimerkiksi Nuorisosäätiö on rakentanut hyvin monta hienoa kerrostaloa itä-Helsinkiin eli alueelle, josta minä pääasiassa asuntoa etsin. Kuitenkin vapailla markkinoilla Herttoniemi, Itäkeskus jne ovat aliedustettuina, kun ilmeisesti joka toinen pytinki näissä kaupunginosissa on jonkin säätiön omistama.

Kohdekohtainen haku ratkaisisi jo todella monta ongelma. Lyhytaikaisessa kohdehaussa niillä ihmisillä, jotka oikeasti seuraavat markkinoita (eli ne, jotka asuntoa eniten haluavat), olisi paremmat mahdollisuudet päästä haluamaansa asuntoon, kun jonoa ei täytä onnenonkijat, jotka ovat jättäneet hakemuksen huvikseen vuosi sitten. Jonoa ei itseasiassa pääsisi lainkaan syntymään, kun hakemukset poistuisivat järjestelmästä asukkaan valinnan jälkeen. Kohdekohtaisen haun toinen hyvä puoli on se, että hakija tietää oikeasti minkälaiseen asuntoon on muuttamassa. Minun tapauksessani olisin pohjaratkaisun takia saattanut joutua kieltäytymään asunnosta, vaikka se olisi ollutkin jossain haluamassani talossa. Asuntojahan on yhdessä talossa monenmallisia, mutta VVO:lla ja kumppaneilla ei pysty mitenkään kohdistamaan hakua tiettyihin asuntoihin, vaan niissä pelataan vain neliöillä ja huoneiden lukumäärillä.

Ydinkeskustan asunnoilla on paljon parempi edustus vapailla markkinoilla, koska riittävä osa asunnoista on yksityisten tai asuntoja välittävien yritysten käsissä. Löysinkin siis lopulta asunnon Punavuoresta, joka on vielä sopuhintainen asunnon sijantiin nähden. 43 neliön yksiö parvella Kankurinkadulla. Parvi on iso, joten se toimii tavallaan erillisenä makuuhuoneena. Makuuhuoneen puuttuessa tilaa on säästynyt kivasti keittölle ja olohuoneella. Keittiö on hyvin tilava ja olohuonekin on OK, vaikka on siltikin vähän nafti. Parempi kuitenkin kuin yhdessäkään muussa katsomassani asunnossa. Kaikki kodinkoneetkin löytyvät jo valmiiksi. Ainoa huonompi homma on kaasuhella, jonka kaasupulloa täytyy käydä itse täyttämässä huoltoasemalla. Tulee vähän lisäkulunkeja. Kylpyhuoneessa on amme. Asunnon sijainti on mainio. Kuuleman mukaan rauhallinen katu. Samalla kadulla on kioski, oikea leipomo (wowzor!) ja postitoimisto. Eipähän tarvitse ulkomaanpaketteja kaukaa hakea. Lähistöllä on ainakin Alepa ja S-Market. Työpaikka on Hietalahdenkadulla, joten sinne on kävelymatka. Ja Welhon ADSL tietysti. Ei enää mitään Surinaa.

Perjantaina allekirjoitetaan vuokrasopimus ja 27. päivä tätä kuuta avaimet käteen.

EDIT: Jäätävä kasa typoja.


« Viimeksi muokattu: 02.02.2009 17:30 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #68 : 02.02.2009 14:20 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili ^Paljonkos sä maksat tuosta luukusta? Syksyä kohti mentäessä tulee itselläkin valinta eteen, että lähteäkö Helsinkiin vai hakeako kämppää täältä. Pitäisi todennäköisesti alkaa jo ihan oikeasti haistelemaan, että muutto sinne olisi edes etäisesti mahdollista, ja suunnilleen tuonkuuloisen asunnon mäkin haluaisin. Ja tietty duunin etsintää vaaditaan kans(tanssipiirien suhteilla todennäköisesti hoidettavissa), koskapa näihin nykyajan raivohintoihin uppoaa siivu jos toinenkin opiskelijan lompakosta.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #69 : 02.02.2009 14:28 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Vuokraa ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta se on luokkaa 700 euroa + 18 euron vesimaksu. Kallishan tuo on, mutta paljon halvempaakaan ei näiltä hoodeilta saa. Joulukuusta hinnat ovat koko Helsingin alueella halvenneet. Pääosa 40-50 neliön kaksioista oli joulukuussa vielä yli 700 euroa. Nyt löytyy paljon asuntoja jo 650 eurolla. Näistä olen tsekkaillut. Oma löytyi Asuntohelpistä.

http://www.oikotie.fi/
http://www.vuokraovi.com/
http://kiinteistomaailma.fi/
http://asuntohelppi.fi/
http://keskustakodit.fi/
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #70 : 02.02.2009 14:33 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Voi hyvä helvetti. Pitää vissiin ihan tosissaan alkaa painamaan duunia, tai sitten downgradettaa vaatimuksiaan rutosti. Toisaalta kämppiksen kanssa asuminen tulisi tietty aina halvemmaksi, mutta kaverin löytäminen on tässä tilanteessa hieman vaikeaa, ja kuitenkin juuri omaan rauhaan tekisi kovasti mieli. Kiitokset linkkiläjästä, alan muiden asioiden selvittämisen lomassa syynäämään noita läpi.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #71 : 02.02.2009 14:38 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Pistän vielä suoran linkin tuonne Asuntohelpin vuokrataan–osioon, koska saitin navigaatio on kamala. Löytyy muuten tosi usein edullisia ilmoituksia vuokrattavista huoneista. Myös kämppiksiä etsitään silloin tällöin. Jos ei haittaa asua toisen nurkissa, huoneen vuokraamalla pääsee ainakin halvemmalla. Opiskelijana kannattanee kääntyä HOASin puoleen (Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö). HOASin asunnoissa saa asua puoli-ilmaiseksi.

« Viimeksi muokattu: 02.02.2009 14:50 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #72 : 02.02.2009 14:49 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Pistän vielä suoran linkin tuonne Asuntohelpin vuokrataan–osioon, koska saitin navigaatio on kamala. Löytyy muuten tosi usein edullisia ilmoituksia vuokrattavista huoneista. Myös kämppiksiä etsitään silloin tällöin. Jos ei haittaa asua toisen nurkissa, huoneen vuokraamalla pääsee ainakin halvemmalla. Opiskelijana kannattanee kääntyä HOASin puoleen (Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö). Niissä saa asua puoli-ilmaiseksi.

Joo, niin näkyy olevan. Periaatteessa tuollainen huone isommassa asunnossakaan ei olisi paha, jos siihen on oma sisäänkäynti(yhden löysin heti). Vaihtoehtojen kartoittamiseenhan tässä täytyy alkaa. Niin, ja tietty HOASkin on vaihtoehto, kun näin ulkopaikkakuntalaisena sieltä saattaa jopa saada kämpän. Omalla paikkakunnallahan opiskelija-asunnon saaminen on hämmentävää kyllä aina vähän vaikeampaa, ja varsinkin Stadissa se on kuulostanut olevan ongelma. Vaan käytännössä tuokin silti tarkoittaa hyvin todennäköisesti solua, mikä taas on vähän turn-off.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Miten asut? « Vastaus #73 : 02.02.2009 17:17 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili
. Niin, ja tietty HOASkin on vaihtoehto, kun näin ulkopaikkakuntalaisena sieltä saattaa jopa saada kämpän.

Itsellänihän ei mennyt asunnon saamiseen kuin 5 kuukautta hakemuksesta ja asuin 150 kilometrin päässä opiskelupaikasta. :rollaus:
No joo, yliopisto-opiskelijoille ovet aukeaa HOAS:illa paljon nopeammin.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #74 : 02.02.2009 18:56 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Vuokraa ei ole lyöty vielä lukkoon, mutta se on luokkaa 700 euroa + 18 euron vesimaksu.

Pitkään on tullut mietittyä pitäisikö luovuttaa Tampereen työmarkkinoihin uskominen ja siirtyä Helsinkiin, mutta aika mielettömiä vuokria sielä kyllä on kun vertaa muuhun maahan. Tällä hetkellä kun olen Tampereella Kalevassa jossa kaikki on lähellä, 50 neliön hyvä kuntoinen kaksio on vajaa 600€. Samanlaisesta joutuisi pulittamaan helsingissä varmaan about 800€. Prkl ei kyllä yhtään huvittaisi. Varsinkin kun täällä on oikeasti kaikki lähellä ja ei ainakaan vielä ole huomioitavaa rähinää ollut. Eikä tarvitse kaasuhellaakaan käyttää :D
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #75 : 02.02.2009 19:51 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Mikäli vaan työpaikka löytyy, niin kyllä minä ainakin jatkaisin eloani Tampereella ja Turussakin. Molempia voidaan sanoa kaupungeiksi ja mitä nyt olen vieraillut, niin näyttävät mukavilta paikoilta. Erilaista butiikkia, elokuvateatteria ja kulttuuripaikkoja löytyy. Julkiset kulkuvälineet toimivat kaiketi myös. Ainakin pääsee junalla sinne ja takaisin. Porvoolaisena Helsinki oli luonnollinen valinta. Tuppaa kaveritkin asumaan tätä nykyä kaikki siellä päin, joten mitäpä siitä jäädä Porvooseen hengailemaan, kun koulutkin tuli jo käytyä. Porvoossahan ei oikein muuta lyömätöntä ole kuin pyörämatkojen päässä sijaitsevat peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset.

Helsinkiin muuttavia suosittelen jonkun kaupungin tuntevan henkilön kanssa tutustumaan eri kaupunginosiin ihan vaikka autolla ympäriinsä ajamalla. Saa haisteltua eri kaupunginosien fiilistä sekä tarkistettua palvelutason ja liikennejärjestelyt. Vuokrat ovat nimittäin siitä kummallisia, ettei hinnasta pysty oikein päättelemään, mitä sillä saa. Toki ydinkeskustan asunnoissa on premiumia, mutta noin muuten on hyvin absurdia että joku Kannelmäen takahikiän asunto, josta ei pääse minnekään järkevästi ilman autoa, maksaa saman verran kuin pari neliötä pienempi asunto Kulosaaressa, johon sentään kulkee metro ja joka on eloisampi paikka asua kuin Kannelmäen tapainen nukkumalähiö. Kai ne jotkin perheet lapsineen, Volvoineen ja kultaisinenoutajineen sinne haluaa.


« Viimeksi muokattu: 02.02.2009 19:56 kirjoittanut Joel-san »
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #76 : 02.02.2009 20:41 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ylläripylläri että Helsingin keskustan kämpät on kalliita. Itse asun ja tulen varmaan lopun ikäni asumaan kaukana keskustasta, mutta hyvien kulkuyhteyksien päässä. Asemalle on 200 metriä, lähijunia n. 10 minuutin välein ja matka keskustaan n. 15 minuuttia.

Ainut vaan että Espoon Kilo ei kuulosta niin siistiltä kuin Punavuori.  :rollaus:
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #77 : 02.02.2009 20:57 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Ainut vaan että Espoon Kilo ei kuulosta niin siistiltä kuin Punavuori.  :rollaus:
Älä ihmeessä.
Siellä on vielä viiskulmainen risteyskin. Ja paljon hyviä levykauppoja.

Itse ajattelin, että peruskoulun jälkeen olisin Helsinkiin muuttanut ja johkin lukioon hakenut, mutta ei perskele, se on kallista ja eihän sillä lukiolla niin paljon merkitystä loppupeleissä ole. Lahteen tod. näköisesti sitten syksyllä muutto, johkin opiskelijasoluasuntoon tosin todennäköisesti.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #78 : 02.02.2009 22:42 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili
Toki ydinkeskustan asunnoissa on premiumia, mutta noin muuten on hyvin absurdia että joku Kannelmäen takahikiän asunto, josta ei pääse minnekään järkevästi ilman autoa, maksaa saman verran kuin pari neliötä pienempi asunto Kulosaaressa, johon sentään kulkee metro ja joka on eloisampi paikka asua kuin Kannelmäen tapainen nukkumalähiö. Kai ne jotkin perheet lapsineen, Volvoineen ja kultaisinenoutajineen sinne haluaa.

Kannelmäkeläisenä täytyy sanoa että tuosta 30 metrin päästä kulkee M-juna jolla pääsee keskustaan 10 minuutin välein. Lasipalatsin ratikkapysäkillä on 15 minuutin kuluttua junaan astumisesta.
On toki totta että Kannelmäestä pääsee joukkoliikenteellä muualle Helsinkiin lähinnä keskustan tai Pasilan kautta, mutta ainakin itse pärjään aivan helvetin hyvin ilman autoa. Ja ainakin aseman seutu on ihan tarpeeksi eloisaa, toki rumaa kuin mikä mutta lähes kaikki tarvittavat palvelut löytyy kävelymatkan sisältä.

Lähinnä sanoisin että autolla liikkuvalle tämä on paska paikka asua kun parkkipaikkoja on vähän ja koko kaupunginosa on rakennettu joukkoliikenteen ehdoilla.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #79 : 02.02.2009 23:02 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Joo. Oikeasti en edes tiedä, mitä Kannelmäessä on. En ole käynyt. Se oli vaan hyvä olkiukko verbaalista pieksentääni varten, kun asuntoa hakiessani tuntui, että vuokrattavien asuntojen listat on puolillaan kannelmäkeläisiä asuntoja. En ollut siis edes tiennyt sellaisen paikan olemassaolosta ennen kuin aloitin tämän prosessin.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #80 : 03.02.2009 01:45 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
...Kannelmäen tapainen nukkumalähiö. Kai ne jotkin perheet lapsineen, Volvoineen ja kultaisinenoutajineen sinne haluaa.
Minä olen siitä outo kaveri että varmasti viihtyisin tuollaisessa paikassa. Ainoa asia mitä sellaisessa kaipaisin on kunnon elokuvateatteri. Mutta muuten nämä rauhalliset lähiöt jossa "ei ole mitään" käy minulle oikeastaan paremmin kuin kaupunki. Tämä johtuu aika varmasti siitä että olen kasvanut muutaman tuhannen kokoisessa pikku kunnassa. Välimatkat oli ja on sielä edelleen pitkiä ja koko kylä tuntuu joka talvi hiljentyvän enemmän vuosi vuodelta. Kesällä asukas luku varmaan kaksinkertaistuu. Onhan siinä huonojakin puolia. Paljonkin. Esim. kyseisessä kunnassa ei ole tällä hetkellä ollenkaan vakituista hammaslääkäriä, joten vastaanotolle pääsy kestää käytännössä vuoden, jos vaan suunsa kanssa elämään pystyy. Mutta tämäkään ei kauheasti kaupungissa muutu, koska täällä on muuten vaan jonot niin suuria että jonotus kestää. Vaikka tuskin siinä vuotta menisikään. Toinen on tietysti niiden palvelujen etäisyys. Välimatkat ovat pidempiä, eikä niitä ole läheskään joka nurkalla. Kaikkia ei edes löydy. Mutta päivittäiset tarpeet tyydytetään hyvin ja ajallisesti matkat eivät välttämättä ole yhtään sen kummoisempia kuin kaupungissakaan. Vaikka auto on kyllä kaupungin ulkopuolella välttämätön. Mutta voisin hyvin kuvitella itseni asumaan sellaiseen paikkaan jos vain työpaikka löytyisi edes 50km päästä. Tosin autona olisi kyllä Mercedes eikä Volvo ;)
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #81 : 03.02.2009 14:06 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili HeinZ on jumalan lahja kaikille niille kilteille naisille jotka eivät muuta toivokaan kuin kunnollisya miestä jonka kanssa hankkia 2,3 kultaistanoutajaa ja lapsi. Sitä en tiedä sitten, että mitä tapahtuu kun ne samat hepsankeikat tajuavat että haluavatkin oikeastaan jonkun elämän murjoman pahan pojan jonka parantaa. Sitten on varmaan aika vaihtaa nuorempaan naiseen.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #82 : 02.03.2009 20:35 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Nyt asun.


Kankurinkatu.


Sähkönkulutusmittarista piti kattoa lukema, jotta Helsingin Energia osaa laskuttaa oikein. Onkohan tämä hyvä vai huono merkki?


Sunnuntaina roudattiin peruskamaa sisään, kuten patjaa, peittoa ja muuta sänkyvaatetta, astioita ja siivousvälineitä. Eli pääasiassa tavaroita, joita voi laittaa kaappeihin. Aion nimittäin ensitöikseni tehdä vähän remonttia. Olohuoneesta lähtee mummotapetit ja seinät maalataan uusiksi. Samalla poistetaan seinistä taulujen naulat yms. ja kitataan reiät umpeen. Mielessäni on aika siistikin idea maalauksen suhteen, mutten ole koskaan ollut osallisena vastaavanlaisessa remontissa, joten aikaa tässä menee, kun pitää selvittää, mitä kaikkia vaiheita ja temppuja maalaus vaatii. Mieluiten maksaisin joillekin ammattilaisille rahaa, että tekisivät hommat puolestani. Verkostoni on kyllä niiltä osin puutteellinen.


Tapetit vaihtoon pikimmiten. Puhelin- ja televisioyhteydet on vedetty pintavetona keittiöön, kynnyksen yli. Molemmat saavat väistyä. Telkkaria ei katsota ja internettiin liitytään langattomasti WLANin avulla.


Parvi on lähes täydellinen.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #83 : 02.03.2009 22:39 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Maalaa tapettien päälle, ainoa oikea tapa. Ei tuu edes paskannäköinen. Eikä oo kova vaivakaan.

Edit: Ihan oikeasti ihan toimiva ratkaisu. Himassa laiskuuspäissämme maalattiin jokanen huone tolla taktiikalla, ja ihan hyvän näköset on. Voin ottaa kuvia jos et usko :lol:


« Viimeksi muokattu: 02.03.2009 23:16 kirjoittanut Koo »
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #84 : 03.03.2009 00:20 »
Mr.Universum Jäsen Viestejä: 292 Basaaripisteet: 1 Profiili Kuvia vaaditaan  :lol:
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #85 : 03.03.2009 01:57 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Ehdotan Neo-Geo -kaappiprojektin kaltaista ketjua runsain Joka Kodin Asuntomarkkinat/Remontti-Reiska -vaikuttein.
Voice of The World.
tallennettu
Re: Miten asut? « Vastaus #86 : 03.03.2009 09:26 »
Xerobos Jäsen Viestejä: 336 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ehdotan Neo-Geo -kaappiprojektin kaltaista ketjua runsain Joka Kodin Asuntomarkkinat/Remontti-Reiska -vaikuttein.
Itse toivoisin enemmään jotain Innon tapaista syntisen maskuliinista, ehkä jopa hieman rajua äksonia ja kuvauksellisuutta.
(Killzone 2:ssa) "Seiniä ja sillankaiteita pitkin pomppiessa tuli tosin enemmän mieleen Mirror's Edgen pelaaminen kuin karskin toimintapelin"
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #87 : 05.03.2009 22:52 »
720 Jäsen Viestejä: 165 Basaaripisteet: 0 Profiili Joel asuu näköjään kivenheiton päässä meikän opiskelupaikasta. :o
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #88 : 06.03.2009 09:10 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili
Joel asuu näköjään kivenheiton päässä meikän opiskelupaikasta. :o
Sitten, kun olen saanut asunnon kuntoon, voitkin tulla raskaan koulupäivän jälkeen pelailemaan meikälle. Etenkin sitten on avoimien ovien päivät, kun Neo-Geo valmistuu ja kuskaan sen Porvoosta Helsinkiin.

Tapettien poisto-operaatio alkoi keskiviikkona ja eilen sain jo yhden kulma täysin näkyviin. Tapettia on kaksi kerrosta päällekkäin. Päällä on kuvioitu tapetti ja sen alla pahvinvärinen alustapetti. Päällystapetti on sen verran ohutta, että ilmeisesti osittain vihreäksi maalattu seinä olisi kuultanut sen läpi ilman alustapettia. Lisäksi katonrajaan oli laitettu boordi. Päällystapetti ja boordi lähtivät helposti kuiviltaan vähän lastalla auttamalla. Tällä hetkellä seinässä ei muuta enää olekaan kuin alustapettia. Se on vähän tiukemmin kiinni seinässä. Se täytyy ensin kastella tapetinpoistoaineella, jonka jälkeen se lähtee ihan kivasti irti sen suuremmitta kiroiluitta.
tallennettu
Vs: Miten asut? « Vastaus #89 : 06.03.2009 11:12 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Meilläkin oli uuteen kämppään muutettaessa tapettienpoisto-operaatio edessä. Tapetinpositoliisterillä lähti kyllä tosi nätisti. Heitteli mössöt seinään ja odotteli jonkin aikaa. Tapetit lähti parhaimmillaan yhtenä kokonaisena siivuna ylhäältä alas asti. Alakerrassa olikin vähän ohuempaa tapettia joten aineen ei saanut antaa vaikuttaa niin kauaa tai tapetti meni aivan liian hauraaksi. Tapetin poisto on kyllä helpoimmillaan ihan mukavaa puuhaa,  mutta pahimmillaan meinaa lähteä aika hyvin järki.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines