Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Aihe: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle  (Luettu 12845 kertaa)
Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « : 04.01.2012 11:43 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili


Epi taisi kehoittaa Lauta Awards-ketjussa tekemään uusia topikkeja, joten tehdään sitten. Eilen töissä tylsistyessäni keksin idean tälläiselle topikille ja mitään tälläistä meillä ei sinänsä taida ollakaan. Eli tässä ketjussa puhutaan kaikesta miehenä olemiseen ja yleiseen miehisyyteen liittyvistä asioista, aihe muuten vapaa. Voidaan puhua vaikka parrankasvattamisesta, isyydestä (ainakin sitten joskus kun muillakin kuin Finngamerilla on tenavia), metsästyksestä, seisoen kusemisen hienoudesta tai ihan mistä vaan.


Ajattelin avata pelin tälläisellä pienellä gallupilla parran kasvattamisesta. Partahan on aina ollut miehisyyden symboli. Kaikilla maailman miehisimmillä miehillä on ollut parta ja mitä isompi ja tuuheampi sen miehisempi on olo. Partoja on tietysti monenlaisia, osalla on goatee, jollakulla härskit himonussijat, kolmannella ehkä pelkät viikset (Tom Selleck anyone?) ja osa hyväksyy vain täyden parran eli ns. full beard. Parta voi olla joko erittäin tyylikäs ja kunnioitusta kanssaihmisiltä ansaitseva tai sitten huonosti hoidettuna lähinnä myötähäpeää aiheuttava. Parrankasvuhan vaihtelee ihmisillä erittäin paljon, siinä missä toinen joutuu ajamaan partansa oksaleikkurilla joka aamu, toisella kasvaa pari hassua hentoa karvaa joiden irtoamista saa sitten varoa pyyhkeellä naamaa kuivatessa.

Eli löytyykö lautalaisilta partaa naamasta? Aiheuttaako leuassasi kasvava parta tälläkin hetkellä kunnioitusta ja pelkoa, kun käyt lähikaupassa vai ajatko kaiken pois joka aamu? Jos kasvatat, niin kuinka kauan olet kasvattanut ja minkälainen on muoto? Jos ajat, niin millä vehkeillä? Käytätkö parranajokonetta, veteletkö vaimon Gillette Venuksella vai oletko kenties todellinen hardcore ja ajat partaveitsellä? Itsellä on nyt ollut jo useita kuukausia jonkinasteinen täysparta naamassa, mutta pituuden olen pitänyt siellä sentin parin tienoilla. Nyt ajattelin kuitenkin ihan läpällä tammikuun kunniaksi olla ajelematta lyhyemmäksi vähän aikaa ja katsoa millainen siitä muotoutuu. Eipä tuo onneksi niin nopeasti kasva, että karkaisi tässä ajassa mitenkään hallinnasta. Omasta parrankasvatuksen historiasta sen verran, että leuassa on ollut useita vuosia partaa mutta tuossa jossain välissä huomasin, että näyttää ihan hyvältä tuo kokopartakin. Ainoastaan kaulasta ajan pari kertaa viikossa kaiken pois, koska tuon alueen iho ei oikein tykkää sängestä ja rupeaa kutittamaan..



Tästä päästäänkin sopivalla aasinsilla seuraavan aiheeseeni, eli parranajon välineisiin. Vuosia ajelin sellaisella perusmallisella Braunin sähkökoneella ne hassut karvat mitä nyt kasvoi, mutta intin aikaan siirryin ajamaan sellaisella Gilletten värisevällä höylällä ja partavaahdolla, kun ei jaksanut stressata partakoneen akun kestosta. Olen ajellut tuolla monta vuotta nyt ihan tyytyväisenä, kun ei ole paremmasta tiennyt mutta eilen koin valaistuksen ja tajusin/muistin miten paljon paremmin miehet ajoivat ennen muinoin partansa. Ei silloin ollut mitään muovisia paskahöyliä tylsinen terineen tai sähköisiä vekottimia. Ennen ajettiin kunnon teräksisellä höylällä, partavaahto ei ollut mitään painetuubista tulevaa vihreää limaa, vaan otettiin pieni määrä tarpeeseen sopivaa saippuaa, jota sitten vaahdotettin mäyränkarvaisella sudilla. Ensinnäkin näiden kunnon partasaippuoiden pitäisi antaa kunnon sudilla vaahdotettuna ja levitettynä paljon parempi ajoelämys puhumattakaan tuosta teräksisestä höylästä, jossa on yksi kaksipuolinen terävä terä. Gilletten mainoksia katsomalla voisi uskoa, että teriä tarvitsee olla useita kun joka vuosi tulee markkinoille höylä, jossa on yksi terä enemmän kuin viime vuonna. Yksi terävä terä riittää, eikä tarvitse saati pidä edes painaa yhtään ja tuloksena pitäisi olla tarkempi ja sileämpi ajo, kuin millään muulla partakoneella tai höylällä, ihan oikeaa partaveistä lukuunottamatta. Pientä opetteluahan tuollaisella ajaminen vaatii, mutta sen ei pitäisi olla mikään ongelma. Eilen tilasin kaikki tarvittavat välineet, osittain ihan mielenkiinnosta, brittiläisestä nettikaupasta. Hintaa tuli kyllä, mutta toisaalta pitkällä tähtäimellä tämä on halvempaa kuin noiden Gilletten varaterien ostaminen, jotka ovat ihan vitun kalliita. Periaatteessa tuo höylä, eli englanniksi safety razor, on käytännössä ikuinen jos siitä pitää huolta. Vaihtoterät eivät nekään myöskään maksa juuri mitään (50kpl = 10£). Lisäksi tarvitsee tuollaisen sudin, josta kannattaa maksaa hieman. Mäyränkarvainen on se ainoa oikea. Lisäksi tarvitaan tähän tarkoitettua saippuaa (esim. italialainen Proraso) ja mielellään jotain parranajon jälkeen laitettavaa voidetta. Lisäksi hyödyllinen vekotin on sellainen teline, johon tuon sudin voi ripustaa ajon jälkeen kuivumaan.

Ensi viikolla näiden pitäisi hyvällä tuurilla saapua, voin raportoida sitten tuloksia ja mielipiteitä. Innolla odotan kyllä lähetystä, että pääsee testaamaan. Mahtaa olla vähän eri fiilis hoitaa tämä rituaali näille vehkeillä, kuin tuolla vibraattorin ja muovihöylän yhdistelmällä ja Pirkan partavaahdolla   8)

Lainaus
Proper shaving has become a lost art. Shaving is one of those glorious male traditions that used to be passed down from father to son, but somewhere along the line, when shaving became more about cheap, disposable razors than a nice, precision-made metal tool in your hand, it became a brainless routine to rush through in the morning without even thinking about it. A dull disposable razor dragged across a layer of foam or gel on your cheeks is a step backward from the past, not an improvement.

Hyvä artikkeli aiheesta:
http://today.msnbc.msn.com/id/6886845/ns/today-today_weekend_edition/t/how-get-perfect-shave/#.TwN1KCOecXh

Muun muassa nämä hankin:
Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 04.01.2012 18:45 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #1 : 04.01.2012 12:24 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili Onhan tota karvaa taas naamaan kertynyt.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Onkohan tuo nyt kuukauden saanut taas rehottaa ihan valtoimenaan. Sillon tulee vetästyä sileäksi kun jotain sketsejä kuvataan tai alkaa muuten vaan vituttaa ja sähkökoneella ensin viiksitrimmerillä (tai mikä se nimeltään onkaan jolla voi rajata parran ja pulisongit ja vaikka munakarvatkin jos siltä tuntuu. On siis osana sitä perus partakonetta tuo "terä") isommat pois ja sitten ihan normisti. Tosin leuastahan ei leikata mitään pois.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #2 : 04.01.2012 12:39 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Diggailen pitää sellaista 4-5 päivän sänkeä. Joskus pääsee kasvamaan tosin vähän pidemmäksikin, mutta mitään tosi pitkää partaa en ole koskaan kasvattanut. Parrankasvu on tuuheutunut viime vuosina selvästi ja toivon mukaan tuosta vielä paranee paljonkin. Ei varmaan kannata kuitenkaan mistään Jack Shephard -tason sängestä haaveilla. Olen todella kateellinen niille, joiden sänki näyttää tältä:




Meikällä on höylänä Gillette, jonka kanssa käytän yleensä Lidlin halpis-partavaahtoa. Aloitin jollakin Philipsin suhteellisen halvalla partakoneella, mutta huomasin pian ettei se ollut minun juttuni. Johtuiko sitten halpislaitteesta, mutta iho leuan kohdilta ärsyyntyi ajamisesta. Siirryttyäni höylään olen ollut tyytyväinen. Nykyinen on pari vuotta sitten joululahjaksi saatu Gillette Fusion.




www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #3 : 04.01.2012 12:45 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Kelpaisi kyllä mullekin vielä tuuheampi sänki, mutta eiköhän se tästä tuuhene vielä lisää kun on tähänkin asti tuuhentunut. Hiljaa hyvä tulee..  :)

Tuollaisella samanlaisella Gillettellä ajoin itsekin jonkin aikaa, mutta ostin sitten tosiaan sellaisen pariston voimalla pörisevän, koska iho ei oikein tykännyt tuosta perusmallista. Tuo värinä kyllä tuntuu ainakin meikällä auttavan tuohon jälkikutinaan, mutta iso osa on myös sillä että saa ajon jälkeen nopeasti jotain after shave -rasvaa naamaa hellimään. Mutta nyt kun on tuo kunnon vehjas tulossa postissa, niin toivottavasti jää kokonaan historiaan kutinat sun muut kaulassa.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #4 : 04.01.2012 13:04 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Joku tyylikäs sänki on ok, mutta pelkän pitkän parran tai viiksien näkeminen oksettaa. Itse ajelen naaman aina suihkun yhteydessä aamuisin ja silloinkin pitää olla hyvät välineet tai naama on heti kuin petolinnun perse. Partavaahdoissa ei kannata säästellä rahaa, koska hyvä vaahto on yhtä tärkeä kuin hyvä höylä.

Tähän mennessä parhaaksi kokemani vaihtoehdot ovat nämä:




Tuli myös mieleen, että näitä kannattaa välttää kuin ruttoa. Hintaa varmaan 2e 10kpl verrattuna gilletten 50 euroon, mutta kyllä tuon viiskymppiä maksaa mielellään, kun kerran on näitä kokeillut. >_>

tallennettu
Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #5 : 04.01.2012 13:56 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Punta-merkki tulee ennen hintaa, ei jälkeen. Esim. £5.99, ei 5.99£. Ei mulla muuta.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #6 : 04.01.2012 13:59 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Gilletten hyviä partahöyliä mulle on roudattu ns. helvetisti Kiinasta, kun siellä ne oli niin halpoja. Naamakarvoitus on vielä tässä vaiheessa elämää naurettavalla tasolla, ja kaiken lisäksi olen niin vaalea ihminen, että saa kyllä suurennuslasilla katsoa, jos haluaa nähä jotain karvaa. Harmi, koska haluaisin jo kunnon viikset naamalleni.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #7 : 04.01.2012 14:10 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili Tää thread on joko aivan gay tai miehisin ikinä. Aloitus viestin kuva tekee suurimman ristiriitaisuuden. En sitten tiedä mitä se kertoo kun kuitenkin kirjoitan tähän :rollaus:

Mutta...

Meikällä kasvaa karvaa lähes joka puolella, joten nyt viikon ilman höylää naama näyttää merirosvolta. 2 päivän sänki on mielestäni vielä ok (itselläni siis), mutta sen jälkeen mennään jo vähän pitkän puolelle. Ongelma ei sinänsä ole parrassa vaan että sen väri ja tiheys on "siinä välillä". Väri on sinänsä ok, eli suht tumma. Mutta tiheys on käytännössä hiukan liian harva Shephardeihin, mutta kuintenkin niin tiheä että näyttää suht helposti rosvolta. Viimeisenä silauksena parta sattuu olemaan vielä suht vahvaa, eli joka kerta kun parta pääsee kasvamaan ja sitä tämän jälkeen alkaa ajamaan, tuntuu että naama olisi ruvella. Tosin leuassa parta on sen verran tiheää että siihen voisi jokin pukin parta mennäkin (ja sellainen siinä jokin vuosi sitten olikin), mutta en jaksa pitää sitä kunnossa, niin ei sitä ole tullu pidettyä.

Rosvolla mennään, niin kauan kunnes jaksan taas höylätä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #8 : 04.01.2012 14:11 »
Partajeesus Jäsen Viestejä: 1 163 Basaaripisteet: 0 Profiili

Tuli myös mieleen, että näitä kannattaa välttää kuin ruttoa. Hintaa varmaan 2e 10kpl verrattuna gilletten 50 euroon, mutta kyllä tuon viiskymppiä maksaa mielellään, kun kerran on näitä kokeillut. >_>



Nuo halpis höylät on kyllä suoraan saatanasta. Itse kerran olen nuorempana kokeillut yhtä bic merkkistä halpis höylää ja se on myös ainoa jolla sain naamani verille.
tallennettu
Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #9 : 04.01.2012 14:12 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Tää thread on joko aivan gay tai miehisin ikinä. Aloitus viestin kuva tekee suurimman ristiriitaisuuden. En sitten tiedä mitä se kertoo kun kuitenkin kirjoitan tähän :rollaus:

Miehisin ikinä tietysti  8)

Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 04.01.2012 14:21 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #10 : 04.01.2012 14:16 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW
Tää thread on joko aivan gay tai miehisin ikinä. Aloitus viestin kuva tekee suurimman ristiriitaisuuden. En sitten tiedä mitä se kertoo kun kuitenkin kirjoitan tähän :rollaus:



Odotahan kun päästään rintakarvojen sheivaukseen!  8)

Spoileri (osoita katsoaksesi)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #11 : 04.01.2012 14:32 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Tää thread on joko aivan gay tai miehisin ikinä. Aloitus viestin kuva tekee suurimman ristiriitaisuuden. En sitten tiedä mitä se kertoo kun kuitenkin kirjoitan tähän :rollaus:



Odotahan kun päästään rintakarvojen sheivaukseen!  8)

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Löytyykö täältä oikeasti joku, joka ajelee rintakarvojaan(...and dear God, don't let me regret asking...)?


Itse olen tainnut höylätä sen pari kertaa hätätilassa, mutta mieluiten tosiaan ajelen koneella. Helppous miellyttää, varsinkin nyt kun sijoitin joulurahoista upouuden Braun Series 3 -koneen.



Vanha Brauni oli menettänyt leikkuutehonsa aikoja sitten, mutta kituutin sillä silti varmaan vuoden kun en saanut uuden ostoa aikaiseksi. Uusi peli on kyllä osoittautunut mainioksi, leikkaa tehokkaasti ja mukailee naamaria hyvin. Mullakin tuppaa helposti kaulan alue ärsyyntymään vähänkin suuremmasta hankauksesta, mutta tämän kanssa ei ole ollut mitään ongelmaa.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #12 : 04.01.2012 14:50 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Parta kasvaa ja se kasvaa mitä ilmeisimmin nimellä chinstrap. Tässä on oikeastaan aika tarkasti sama malli kuin omani.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Pään ja genitaalialueen karvoitusta hoidan silloin tällöin, mutta muu sheivaus on hyvin pitkälti hinteille.

Luulin että olisi ollut muutakin asiaa, mutta ei kai sitten tällä kertaa.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #13 : 04.01.2012 15:35 »
teidon Jäsen Viestejä: 875 Basaaripisteet: 0 Profiili Parta tulee ajeltua kokonaan pois. Ensi alkuun tuli tietenkin partakoneella jyystettyä. Koneiden kanssa vaan meni hermot siihen, kun minun kaula ihan alimpien karvojen kohdalla on herkkä, ja sitä kohtaa kun vähänkään väärin kouhas koneella niin se sitten mukavasti poltteli kymmenen / parikytä minuuttia ja hohti punaisena ainakin tuplasti kauemmin. Koneista siirryin Gilleten vibraattoritoiminnolla varustettuun moniteräiseen juustohöylään, jolla parranajo sujuikin paljon paremmin.

Mutta sitten koin samantapaisen valaistuksen kuin Despirekin, mutta safety razorin sijaan siirryin partaveitseen, eli kurkunleikkaajaan. Onhan tuo hiukan harjoittelua ollut, eikä jälki aina ole ollut ihan parasta mallia. Vaahdon tekeminen oli yksi suurimmista ongelmista. Toisinaan liian ohutta ja/tai kuivuu ennen kuin kerkeää ottamaan veitsen käteen. Mutta pikku hiljaa alkaa sekin sujumaan joka kerta. Yksi tärkeä asia terällä ajaessa on, että ajaa ensin karvan suuntaisesti ja sitten poikittain karvaan nähden ja vasta sen jälkeen vastakarvaan (jos haluaa ihan sileäksi). Jos skippaa minkä tahansa vaiheen niin iho huutaa hoosiannaa.



Partavaahdoissa ei tosiaan kannata säästää. Yleinen viisaus on, että huonolla vaahdolla ei saa edes kohtalaista jälkeä vaikka terä olisi hyvä, mutta hyvällä vaahdolla saa kohtalaisen jäljen vaikkei terä olisikaan hyvä. Tuo despiren valitsema Proraso on ainakin hintalapultaan hiukan halvan puoleinen (vaikka voittanee kaikki purkitetut vaahdot). Tuollainen purnukka kestää 4-6kk (mahdollisesti kauemmin, jos ei aja joka päivä), joten ei siitä hirveästi lisäkuluja tule vaikka ostaa jotain 15€/prk vaahtoa.
tallennettu
Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #14 : 04.01.2012 15:44 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Partavaahdoissa ei tosiaan kannata säästää. Yleinen viisaus on, että huonolla vaahdolla ei saa edes kohtalaista jälkeä vaikka terä olisi hyvä, mutta hyvällä vaahdolla saa kohtalaisen jäljen vaikkei terä olisikaan hyvä. Tuo despiren valitsema Proraso on ainakin hintalapultaan hiukan halvan puoleinen (vaikka voittanee kaikki purkitetut vaahdot). Tuollainen purnukka kestää 4-6kk (mahdollisesti kauemmin, jos ei aja joka päivä), joten ei siitä hirveästi lisäkuluja tule vaikka ostaa jotain 15€/prk vaahtoa.

Ei ole tosiaan hirveän hintavaa, mutta toisaalta tuota suositeltiin esimerkiksi tuossa linkkaamassani artikkelissa. On myös saanut hyviä arvosanoja esim. Amazonilla ja on yksi myydyimmistä. Testaan nyt tuolla ja jos ei toimi halutulla tavalla, niin sitten jotain kalliimpaa  :)
tallennettu
Vs: Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #15 : 04.01.2012 15:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili



Löytyykö täältä oikeasti joku, joka ajelee rintakarvojaan(...and dear God, don't let me regret asking...)?


Itse olen tainnut höylätä sen pari kertaa hätätilassa, mutta mieluiten tosiaan ajelen koneella. Helppous miellyttää, varsinkin nyt kun sijoitin joulurahoista upouuden Braun Series 3 -koneen.



Löytyykö täältä joku joka ei noita oksetuksia aja? Lentää liiani, kun näkee biitsillä jonkun möhömahan mäyränturkki rinnassa.
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Naamassa parta on sallittu vain jos, se kasvaa tuuheasti. Itse ei vielä pysty kasvattamaan täydellistä Lost-partaa, joten sheivailen joka päivä. Alkaisi nyt poskistakin kasvamaan yhtä tuuheasti, kuin leuasta ja viiksistä. No jos faijalta on peritty partageenit, niin tulevaisuudessa tämä on mahdollista.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #16 : 04.01.2012 15:57 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili En oikein tiedä miten suhtautua tähän threadiin...

Omalla kohdalla parrankasvu on sen verran onnetonta räpellystä että en ole jaksanut partahöylällä rueta kikkailemaan, vaan ajelen naaman Braunin parranajokoneella silloin kun tarvis on, eli jotakuinkin 3-4 päivän välein.

Ja rintakarvat (kaikki kolme) annan rehottaa vapaana!
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #17 : 04.01.2012 16:09 »
bËst Jäsen Viestejä: 247 Basaaripisteet: 0 Profiili Pieni leukaparta on sovelias koriste omaan pärstävärkkiin ku muuten näyttäisin pyöreän pollani kanssa turhan babyfacelta. Kunnon partaa onkin sit turha haaveilla, sillä vaikka parrankasvu on aika prkleen nopeaa omalla kohdalla ja muutenkin kroppa on kuin apinalla, niin parta tyssää aina sellaiseen mahdollisimman ärsyttävään sänkeen ympäri naamaa. Parhaat vehkeet ehdottomasti käyttöön. Juurikin tuo TK:n mainostama höylä-vaahto konpo on tullut tutuksi ja Philipsin uskollinen partakone on ehkä käytetyinpiä kodinkoneitani.
tallennettu
Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #18 : 04.01.2012 16:13 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili Tukanleikkuusta vielä sen verran, että parturissa en ole käynyt vuosikausiin. Siinä vaiheessa, kun piti itse ruveta moisista makselemaan, niin päätin että ei jaksa pistää muutamaa kymppiä kuussa siihen kun itse saa kotona tehtyä ihan vastaavaa jälkeä. Varsinkin kun tykkään pitää hiukseni lyhyenä. Normaalisti tulee ajettua siihen 4-5mm pituuteen ja sitten annan kasvaa about kuukauden, jolloin taas vedän lyhyeksi. Pysyy päänahkakin paremmassa kuosissa.


Philips QT4022/32 sänkitrimmeri ~50€

Tälläisellä olen ajellut hiukset ja parran viime aikoina. Leikkaa hyvin, on johdoton, terät eivät vaadi huoltoa ja kaiken lisäksi täysin vesipestävä.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #19 : 04.01.2012 16:16 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 914 Basaaripisteet: 0 Profiili Sama homma, olen suomessa käynyt elämässäni kaksi kertaa parturissa. Ryöstöä nuo hinnat. Itse voi värjätä, jos tarvetta on. Leikkuun voi hoitaa itse tai nakittaa vaikka tyttöystävän tai jonkun kaverin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #20 : 04.01.2012 16:29 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW

Löytyykö täältä oikeasti joku, joka ajelee rintakarvojaan(...and dear God, don't let me regret asking...)?

Kyllä minäkin ajelen nykyään nuo pois. Rintakarvoitukseni on hyvin tuuhea ja näyttää mielestäni rehoittavana varsinkin kesällä melko hassulta. Sheivauksen etuja on myös, että tällöin liikunnan hyödyt näkyvät vartalossa paremmin, kun rintakarvoitus ei ole peittämässä työllä ja tuskalla hankittuja vartalonmuotoja. Eri asia tietysti jos karvoja on vain vähän.

Vastakkaisen sukupuolen keskuudessa mielipiteet näistä tuntuu tosin menevän joskus täysin ristiin. Monet pitivät karvaista Ephiä ihanan miehekkäänä, mutta vastakkaistakin sanottiin. Päätös alkaa sheivaamaan ei kuitenkaan johtunut kenenkään muun antamasta kommentista/nootista, vaan ihan itse päätin vuosien jälkeen haluta vähän vaihtelua. Nopeastihan ne takaisin kasvavat jos tulee joskus katumapäälle.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #21 : 04.01.2012 16:45 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Mulla on jo kauan ollut hyvin voimakasta karvankasvua. Parta kasvaa nopeasti ja tiheästi mutta lähinnä kaulalle. Poskiin ei tule kuin vähän sinne tänne. Tykkään pitää sellaista parin päivän sänkeä, näytän muuten ihan 15 vuotiaalta. Rintakarvat ja mahakarvatkin kasvavat ja nämä ajelen kyllä pois, en niinkään välitä mitä muut sanovat mutta eivät nuo omaakaan silmää miellytä. Tässä viimeisen parin vuoden aikana on myös olkapäille ja selkäänkin alkanut ilmestyä karvoitusta. Ne vasta ällöttäviä ovat, eikä niitä oikein saa yksin poiskaan. Äiti tai pikkuveli on saanut toimia apurina.  ;D

Kaapista löytyy niin konetta kuin höylääkin, vähän vaihdellen käytän kumpaakin.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #22 : 04.01.2012 16:50 »
Noppa yarr Jäsen Viestejä: 270 Basaaripisteet: 0 Profiili Minulla kasvaa jonkinlainen pukinparta, ja ihan kivahan tuo on, näytän jopa ikäiseltäni sillä. Jonkinlaiset amiksetkin kasvaa. Muualla kehossa ei olekaan hirveästi karvaa. Välillä ajan parran pois jollain tuntemattomalla koneella. Mikään sänki ei haittaa kun on sen verran vaaleaa settiä.

Unelmoin kunnollisesta miehekkäästä parrasta ja kaikki naiset olisivat kimpussani.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #23 : 04.01.2012 18:21 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Kyllähän tuo skegge kasvaa ihan hyvää vauhtia. Joku 3-4 päivän setti rupeaa olemaan jo suht epäsiisti ja tulee ajeltua nobaa pois. Naisia treffatessa aina juuri ajettu naama on paras.

Itse olen vetänyt Rainbow-höylällä, Pirkan vaahdolla ja Euroshopper-rasvat vielä perään. Suht surkea combo ja naama ottaa hieman damagea, mutta eipä tuo ole toistaseksi ollut minkään esteenä. Ei tämä opiskelijabudjetti veny mihinkään Gilleten värinähöyliin, puhumattakaan vaihtoteriin.
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #24 : 04.01.2012 18:41 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Mulla on sama kone ku Sharkiella, eli Braunin kolmossarjalainen. Ihan ok peli. Sillä tulee surautettua joka aamu. Naamakarva kasvaa niin epätasaisesti ja vähän sinne tänne, mutta kuitenkin nopeasti, niin on pakko pitää siistinä. Jostain syystä agressiivisin kasvu on leuan alle ja ylähuulelle. Tilanteen vaatiessa höylään Gilettellä ja normipartavaahdolla lärvin sileäksi.

Parranajon hifistelyä en ymmärrä. Tärkeintä on vain valmistava ihon pehmentäminen (suihku), terävä höylä ja kosteusvoide.

Kehon muita karvoja en sheivaa, korkeintaan siistin. Onko kenelläkään tähän tarkoitukseen sopivaa Philipsin bodygroomia?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #25 : 04.01.2012 19:20 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Rintakarvaton "miehinen triidi" kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää  :lol:
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #26 : 04.01.2012 19:30 »
Wyrkk Jäsen Viestejä: 426 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mulla on jo kauan ollut hyvin voimakasta karvankasvua. Parta kasvaa nopeasti ja tiheästi mutta lähinnä kaulalle. Poskiin ei tule kuin vähän sinne tänne. Tykkään pitää sellaista parin päivän sänkeä, näytän muuten ihan 15 vuotiaalta. Rintakarvat ja mahakarvatkin kasvavat ja nämä ajelen kyllä pois, en niinkään välitä mitä muut sanovat mutta eivät nuo omaakaan silmää miellytä. Tässä viimeisen parin vuoden aikana on myös olkapäille ja selkäänkin alkanut ilmestyä karvoitusta.

Itellä vähän sama homma. Parta kasvaa huimaa vauhtia, mutta olen ajatellut etten vielä kehtaa kasvattaa hitonmoista partaa. Salainen unelma on, että sais joskus kasvatettua ns. "mursu" viikset.
Itellä rintakarvojen kasvu on tyrehtynyt täysin (tosin ei ne ole ikinä kasvaneetkaan kunnolla) sillä tarvitaan suurennuslasi, jotta voi huomata että kyllä siellä joku rikkoo ihoa.



Tykkääkö naiset yleisimmin karvasista vai karvattomista miehistä?
tallennettu
Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #27 : 04.01.2012 19:32 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Naamakarva kasvaa niin epätasaisesti ja vähän sinne tänne, mutta kuitenkin nopeasti, niin on pakko pitää siistinä. Jostain syystä agressiivisin kasvu on leuan alle ja ylähuulelle.

Haha, mä voin taas yhtyä tähän. Ihan joka päivä ei tarvitse edes ajaa(paitsi viiksenalku, joka näyttää aina dorkalta), kun parin päivän sänkikin lähinnä varjostaa leukaperia sangen toimivasti. Sen jälkeen alkaa kuitenkin paljastua se, ettei parta tosiaan kasva kuin poskille pulisonkien jatkoksi, leuan alle(leuankärjen pohjoispuolelle ei jostain syystä tule karvan karvaa) ja kaulalle sekä tietty huulen. Plus sattumahaivenet siellä täällä. Siinä ollaan Shephardeista kaukana. :b

Tukanleikkuusta vielä sen verran, että parturissa en ole käynyt vuosikausiin. Siinä vaiheessa, kun piti itse ruveta moisista makselemaan, niin päätin että ei jaksa pistää muutamaa kymppiä kuussa siihen kun itse saa kotona tehtyä ihan vastaavaa jälkeä. Varsinkin kun tykkään pitää hiukseni lyhyenä.

Itse olen taas alkanut käydä parturissa. Joskus ennen inttiä heittäydyin siilimalliin, ja pidin sitä ihan viime vuosille asti itse leikaten. Nyt olen kuitenkin taas tykännyt siitä, että on hiuksia ja kampausmahdollisuuksia. Lisäksi pidemmät hiukset vanhentavat ja myönnettäköön, että parempi puoliskokin arvostaa. Siistin simppelin leikkuun saa kuitenkin parilla kympillä, eli eipä se parin kuukauden välein liikaa ole.

Rintakarvoja on sopivasti, enkä tosiaan ajele niitä ikinä. Aikamoinen ryijy pitäis olla, että jaksais vaivautua. Kainalot ja muut pidän kyllä siistimmässä kunnossa. Tähän mennessä homman on hoitanut vanha hiustenleikkuukone, mutta jonkilaisen näppärän groomailijan voisi vaikka hankkiakin, jos eteen sattuisi.


« Viimeksi muokattu: 04.01.2012 20:27 kirjoittanut Sharkie »
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #28 : 04.01.2012 19:40 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Tykkääkö naiset yleisimmin karvasista vai karvattomista miehistä?

50/50 on paras arvaus minkä kukaan voi oikeastaan heittää. Tärkeintä on olla siisti. Esim hirveät tuherot kainaloissa/perseessä etc, ovat jo epähygieenisiä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle « Vastaus #29 : 04.01.2012 20:08 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Parran vedän höylällä kerran viikossa. Ei vaan oikeen tunnu mukavalta tuo leuan alla kasvava parta jos sen pituus ylittää sen puoli senttiä, pieni sänki on ihan jees eikä sitä partaa taas kehtaa raastaa höylällä jos se on joku millin sänki.

Niin ja todetaan vielä, että aika vähän sillä karvalla on merkitysta miehisyyden kanssa, olkoon sitä sitten paljon tai ei yhtään.


« Viimeksi muokattu: 04.01.2012 20:25 kirjoittanut Taist0 »
tallennettu
Sivuja: [1] 2
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines