Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Aihe: Kauhajoen kouluammuskelu  (Luettu 9340 kertaa)
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #30 : 24.09.2008 14:14 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Ööh, mielestäsi väkivallan yliannostus alaikäiselle ei voi olla kohtalokasta?

Tuskin ne pelit, internet ja väkivalta nyt tässäkään tapauksessa sai miestä vetämään liipaisimesta mutta en mä nyt silti menisi sanomaan ettei niillä ole mitään vaikutusta.

Tottahan tuo, mutta tarkoituksenani oli tarttua enemmänkin tuohon "Niiden sisältämään väkivaltaan pitäisi alkaa puuttua" -heittoon. Oli kiva taas huomata kuinka pelejä syyllistetään heti. Ihan kuin tässä nyt ei muita tekijöitä olisi ollut. 
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #31 : 24.09.2008 15:28 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Ettikää syy mikä aiheuttaa empatian puutoksen ja se on siinä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #32 : 24.09.2008 16:16 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Itsekkin tosiaan kyseenalaistaisin ampuma-aseiden yleisen tarpeellisuuden yksityisellä henkilöllä. Tietenkin metsästykseen tarvitaan aseita, mutta kysynpä vain että kuka ihme tekee automaattiaseella yhtään mitään? Ampumaharrastus on hyvä tekosyy, mutta minun puolesta ampumaharrastus voitaisiin rajoittaa ilmakivääreihin ja pulttilukkoisiin pystykorviin, niin hitaisiin ja kömpelöihin aseisiin että tämän kaltaisten henkirikoksien tekeminen hankaloituisi huomattavasti.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #33 : 24.09.2008 16:25 »
tuhis Vieras Niin no, järkevintähän olisi tosiaan rajottaa aseita metsästyskäyttöön ja valvoa tätä kunnallisilla metsästyksenvalvojilla tms. Satunnaisjampat jotka haluaa tussareita täytyis käyttää samanlainen ruljanssi läpi kun inssi tms, johon kuuluu esim. psykologiset arvioinnit.
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #34 : 24.09.2008 16:29 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Satunnaisjampat jotka haluaa tussareita täytyis käyttää samanlainen ruljanssi läpi kun inssi tms, johon kuuluu esim. psykologiset arvioinnit.

Itse ajattelin samaa, eli voisi olla hyväkin idea ensimmäistä asetta/käsiasetta hankkiessa jonkunlainen pakollinen psykologinen arviointi. Aseen hankkija voisi vielä itse maksaa kyseisen lystin puolestani, niin ei pitäisi tulla vastalauseita valtionkaan puolesta.
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #35 : 24.09.2008 16:35 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Ihmetyttää muuten tämä Poliisin syyttäminen asiasta. Minusta on yllättävää että Saaren ampumisvideoon, siis siihen missä hän vain ampuu, yleensäkkin reagoitiin. En kuitenkaan ymmärrä miten Poliisi olisi muka voinut arvioida videon uhkaukseksi, ja näin peruuttanut aseluvan. Ei ne mitään fakiireja siellä ole.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #36 : 24.09.2008 16:40 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili
Ihmetyttää muuten tämä Poliisin syyttäminen asiasta. Minusta on yllättävää että Saaren ampumisvideoon, siis siihen missä hän vain ampuu, yleensäkkin reagoitiin. En kuitenkaan ymmärrä miten Poliisi olisi muka voinut arvioida videon uhkaukseksi, ja näin peruuttanut aseluvan. Ei ne mitään fakiireja siellä ole.

Syntipukki on löydettävä aina ja vaikka väkisin. Kuulustelutilanne antaakin monelle todella helpon syyn syyttää juuri poliiseja asiasta. Eipähän tarvitse miettiä monimutkaisesti.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #37 : 24.09.2008 16:40 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Ampumaharrastukseen tarvittavat aseet voitaisiin myydä seuroille. Tässäkin voisi olla vaatimus että jos seura haluaa aseen siihen pitää tehdä anomus jne.

Sinänsä aseiden kieltäminen on hiukan...vääränlainen lähestymistapa tähän ongelmaan. Tässä vain pakoillaan sitä todellista ongelmaa, joka on vinksahtanut ajatusmaailma. Totta kai aseiden ostamisen rajoitus voisi osaltaan ratkaista ongelmaa, koska jos tämä voisi edes mahdollisesti rajoittaa tälläisiä tapahtumia, niin se on mielestäni harkinnan arvoinen asia. Mutta ei tämä voi olla kuin pieni osa ratkaisua. Todelliset ongelmat on jossain ihan muualla kuin aseiden saannissa.

Itse tunnen oikeastaan aika paljonkin metsästäjiä, ja olen itsekkin käyttänyt asetta. Aika nuorena jopa ensimmäisen kerran. En kyllä mikään metsästäjä tai aseiden harrastaja ole, vaikka siihenkin olen saanut valistusta ja mahdollisuuksia yllättävän paljon. Ja nuorempana ammuin tölkkejä aika paljon ilmakiväärillä. Mutta muistan hyvin kuinka varovaisia aseen kanssa aina oltiin. Se ei ole leikkikalu, ja metsästäjät jos ketkä tämän tietävät. Totta kai varmasti poikkeuksiakin löytyy, mutta minun kokemuksen mukaan metsästäjät ymmärtävät paljon enemmän aseista ja niiden vaarallisuudesta kuin ne aseiden ja metsästyksen vihaajat.

Tähän loppuun vielä voin sanoa että valehtelisin kyllä jos sanoisin että se ei ole ollut silloin tällöin mukavaa ajanvietettä, kun kaveri porukalla mennään sorakuopalle ampuilemaan kiekkoja. Mutta käsiaseita emme ole ikinä käyttäneet. Eikä muistaakseni kellään tutullani edes käsiaseita ole.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #38 : 24.09.2008 17:15 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Mutta ei tämä voi olla kuin pieni osa ratkaisua. Todelliset ongelmat on jossain ihan muualla kuin aseiden saannissa.
No luonnollisesti. Tehokkaiden käsiaseiden tarpeellisuutta tässä vaan kyseenalaistin. Häiriintynyt ihminen saa varmasti tuhoa aikaan kirveelläkin, mutta tuhon laajuus on aina verrannollinen tekovälineiden tehokkuuteen. Tuskin olisi ollut näin montaa kuolonuhria, jos ase olisi ollut hitaampi.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #39 : 24.09.2008 17:17 »
Qtulhu Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ööh, mielestäsi väkivallan yliannostus alaikäiselle ei voi olla kohtalokasta?

Tuskin ne pelit, internet ja väkivalta nyt tässäkään tapauksessa sai miestä vetämään liipaisimesta mutta en mä nyt silti menisi sanomaan ettei niillä ole mitään vaikutusta.
Muista, että Saari ei ollut alaikäinen ja kyllähän peleillä jotain vaikutuksia voi olla, mutta ei universaaleja ja kaikkiin samalla tavalla vaikuttavia. Muuten näitä ampujia olisi tuolla paljon enemmän. Toki 10 vuotiaan ei kuulu pelata K-18 pelejä, mutta ei väkivalta aja normaaleja aikuisia tai teinejä ammuskelijoiksi. Ajatusmaailman viksahtamisen syyt ovat muualla ja oikein halutessaan tai sekaisin ollessaan ihminen kykenee tappamaan ilman jonkin pelin tai leffan myötävaikutusta. Useilla ihmisillä on tapana yksinkertaistaa näitä asioita ja etsiä yhtä tai kahta syntipukkia vaikka asia on monimutkainen ja useiden syiden summa.
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #40 : 25.09.2008 14:56 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Muista, että Saari ei ollut alaikäinen...
Tämä onkin mielenkiintoinen, juttu, jonka oikeastaan kaikki toimittajia myöten ovat unohtaneet. Matti Saarihan oli 22-vuotias eli aikuinen mies, eikä enää alaikäinen. Silti lehdissä kirjoitellaan, kuinka vanhempien täytyy olla tarkkana lasten netinkäytöstä ja valvoa heitä. Eivätpä kuitenkaan vanhemmat yleensä valvo kovinkaan tarkasti 22-vuotiaita lapsiaan ellei ihan peräkammarinpoika ole kyseessä. Jännästi keskustelu on siis nurjahtanut lasten ja nuorten netin käytön valvontaan.
tallennettu
Re: Kauhajoen kouluammuskelu « Vastaus #41 : 01.10.2008 00:02 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Saappa nähdä mitä uutiset huomenna kertovat. Koulumme pihasta löytyi kuulemma tänään hautakynttilä ja viesti, jossa kerrottiin tämän koulun olevan seuraava. Myös viereisestä koulusta on löytynyt tyttöjen vessasta risti ja jonkinlainen ase. En usko että kyseessä on muuta kuin pilaa, mutta kyllähän tämä tämmönen pistää vituttamaan. Ja juu, en o menos.
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines