Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 33
Tulostusversio
Aihe: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin?  (Luettu 198417 kertaa)
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #660 : 06.09.2012 21:56 »
mape How's Annie? Jäsen Viestejä: 24 Basaaripisteet: 0 Profiili Kolmen jälkeen meinasin mennä myös ostamaan, mutta laari oli jo tyhjennetty. :/
Backloggery
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #661 : 07.09.2012 10:25 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.sports-tracker.com/blog/2012/08/24/open-heart-surgery-revamping-sports-tracker/


Ai että! Tätä olen odottanut kieli pitkällä vaikka kuinka kauan: Sports Trackerin verkkosivusto uudistuu jo tässä kuussa ja siitä tulee 100% vapaa Flashista. Tuo sivu on ollut yksi ainoita, joihin en ole päässyt iPadilla käsiksi. Nyt se muuttuu ja sivusta tulee muutenkin paljon paremmin suunniteltu.

Tuolta voi käydä katsomassa uuden ja uljaan Sports Tracker -sivuston ulkoasun.


Samalla myös Android ja iPhone -softat päivitetään uudelle tasolle. Android-app on kirjoitettu kuulemma kokonaan uusiksi ja tässä kuussa ilmestyvän iPhone-version päivityksen luvataan olevan merkittävä ja sellainen, joka tuo tullessaan monta käyttäjien toivomaa ominaisuutta.

Jos sieltä tulevat muuan muassa intervallit ja sää/tuulitiedot liikuntasuorituksista live-trackingistä nyt puhumattakaan, niin olisin todella tyytyväinen. Jään jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitää.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #662 : 07.09.2012 10:45 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Törmäsin ihan käsittämättömään kuvapariin, jossa nainen on parissa vuodessa muuttunut ihan täysin. Ilmeisesti alun perin postattu Bodybuilding.comin foorumeille, mutta pitää laittaa tännekin kun on niin motivoivaa settiä kuin vain voi olla. Näin käy kun nainen rupeaa harrastamaan painonnostoa ja syö kunnolla ;D

Spoileri (osoita katsoaksesi)


« Viimeksi muokattu: 07.09.2012 11:09 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #663 : 09.09.2012 18:22 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Mirrin!Fogelholm: kuntoilija ei hyödy lisäproteiinista

"Urheilu ei ole koskaan sillä tasolla, että proteiinien tarve kasvaisi. Huipputasolla urheilevat kylläkin tarvitsevat kaksinkertaisen määrän proteiinia, mutta nyt täytyy muistaa, että he myöskin syövät kaksin verroin tavallista, terveellistä ruokaa. Ylimääräisten proteiinien tarve on niitä urheilijan uskomuksia, jotka eivät pidä paikkaansa, sanoo Fogelholm.

- Voimalajien urheilijat saattavat tarvita proteiinia heti suorituksen jälkeen palauttamaan lihaksia, aivan kuten kestävyyslajien urheilijat hiilihydraatteja. Tavallinen kuntourheilija ei proteiinilisiä tarvitse. Riittää kunhan syö enemmän tavallista sekaruokaa, jatkaa Fogelholm."


Sinänsä ihan oikein, että riittävästi normaalia ruokaa syömällä saa kaiken tarvitsemansa proteiinin, mutta ihan täyttä potaskaa ettei proteiinin tarve kasvaisi. Lihas nimenomaan tarvitsee lisää proteiinia kasvaakseen ja suurempi lihasmassa taas vaatii liisää proteiinia. Oli kyse sitten mistä urheilijasta tahansa. Lisäksi kuka normaali tyyppi haluaa syödä sellaisia määriä lihaa(joka päivä) mitä se kasvanut proteiinin määrä tarvitsee? Muutenkin on huomattavasti helpompaa ja halvempaa ottaa osa proteiinista jauheina(täysin luonnollista, samaa proteiinia, kuin mitä maidossa tai lihassakin on).

200g naudanpihvi vs 40g jauhoa. Siinä on "pieni" hintaero.

Proteiinijauho(80% proteiinia kilossa) 10e/kilo, naudanpihvi (20-25% proteiinia kilossa) 25e+/kilo.

Tuosta kun laskee vielä paljonko tulee itse proteiinille hintaa, niin ero on tähtitieteellinen.


Asiasta toiseen, luin sen Jan Sundellin kirjan Hanki lihasta, polta rasvaa. Täysin ABC-kirja kyseessä. Ei anna laudan kuntoilijoille varmaan yhtään mitään uutta, päinvastoin jamppa ei ole kirjan mukaan ikinä tehnyt edes etukyykkyä, kun se on niin vaikea teknisesti. :)  Muuten ihan hyvä kirja, mutta tehty selvästi aivan aloittelijoille.


« Viimeksi muokattu: 09.09.2012 18:29 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #664 : 09.09.2012 19:34 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos ajattelee että aika moni nuori ihminen käy koulua, urheilee ja on köyhä ja sitten tekee sen verran matematiikka, että kouluruoka on aika usein enimmäkseen hiilarimössykkää, proteiinin tarve on urheilusta johtuen ~kaksinkertainen ja rahaa ei ole syödä paisteja joka päivä, niin täytyy kyllä olla Gba:n kanssa samoilla linjoilla siinä, että proteiinilisä on ihan hyvä juttu paljon liikkuville. Ja kun ei sitä rahkaakaan ihan mielettömästi jaksa syödä. :(

Ps. Miellän itseni urheilijaksi, enkä syö sen enempää kuin kukaan muukaan.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #665 : 09.09.2012 21:01 »
Cyrus Jäsen Viestejä: 897 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Onko Ephram muuten kuinka mäkisiä tai tasaisia noi sun lenkkimaastot?

Tänään kävin testaamassa vähän pikapyrähdystä ja 2,45 kilsaa vanhalla tutulla legendaarisella pururadalla taittui aikaan 9m 56s. Joskus kymmenen vuotta sitten pääsin sen parhaillaan 10,5 minuuttiin, enkä uskaltanut kyllä odottaa alle kymmenen minuutin alitusta vielä, kun en kuitenkaan ole ihan niin paljon ehtinyt lenkkeilemään kuin on ollut tarkoitus. 10 minsaa on kuitenkin koko elämäni ollut jonkunlainen haamuraja juosten tuolla radalla ja nyt se meni ikään kuin vahingossa. Tuntuu hyvältä.

Cooperia varten ihan hyvä testijuoksu. Saa nähdä uskaltaako nyt jo syksyllä juosta sen, kun vähän olin jo perääntymässä pelkurimaisesti.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #666 : 09.09.2012 21:21 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili Aika mukavan reipasta vauhtia painelit kyllä tuon 2,45 kilsaa! Kannattaakin olla todella iloinen.  :)

Mulla on lenkkireiteillä aika paljon sellaisia pieniä nousuja ja niillä pidemmillä lenkeillä (10-15 km) yleensä vielä pari melko jyrkkää mäkeä. Tämä on ihan tahallistakin, sillä ylämäkeen juoksu tarjoaa mukavaa vaihtelua lenkkiin ja kehittääkin vähän enemmän.

Sen jälkeen kun aloitin Insanityn ylämäki-osuuksista tuli kyllä vähän helpommin sulavia. Power Jumpit sun muut hullut liikkeet ovat tehneet tehtävänsä.


Mulla on ollut muuten vähän ongelmaa Insanityn ja juoksun tasapainottamisessa. Teen Insanityn aina ennen juoksua ja koen että se väkiselläänkin vaikuttaa jonkin verran juoksutuloksiin. Tämä tulee ilmi varsinkin silloin kun menossa on tauko Insanitystä: paukuttelen yleensä henkilökohtaisia ennätyksiä tuolloin.

Rakastan kuitenkin sitä kunto-ohjelmaa sen verran, että luopuminen on mahdotonta. Ja huoltaahan se kehon lihaksia huomattavasti monipuolisemmin kuin pelkkä juoksu, vaikka ei sillä kaapiksi muututakaan. Mutta alhaisen rasvaorosentin kylläkin, jolloin olemassa olevat lihakset piirtyvät kauniimmin esiin. Kunhan vaan muistaa syödä kunnolla niin paino ei pääse tippumaan.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #667 : 10.09.2012 10:43 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 297 Basaaripisteet: 1 Profiili Itse kun asun täällä Jyväskylän vuoristossa niin on vähän pakostakin suht mäkisiä nuo lenkkipolut. Lyhyemmällä lenkillä ei ole kuin yksi reippaampi ylämäki edessä, mutta sitä seuraavalla, (joku karkeasti kuuden kilsan lenkki) eteen sattuu useampikin lyhyt, mutta jyrkkä nousu. Aika perinteistä latupohjaa siis. Muutenkin maasto sellaista kumpuilevaa, ihan tasaista ei ole kuin siellä täällä. Mukava juosta tuolla metsän keskellä ja asutusalueiden laidoilla.

Pitäisi joskus käydä juoksemassa vaikka rantaraitilla vähän tasaisemmalla reitillä ja tunnustella juoksua siellä kun ei ole noita mäkiä verottamassa voimia.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->W...
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #668 : 10.09.2012 19:52 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Tuli ostettua ihan testiksi purkki beta-alaniinia Prismasta.  Kyseinen aminohappo kreatiinin jälkeen tutkituin urheilijoiden lisäravinne ja yksi harvoista joilla on oikeasti jotain vaikutusta. Toiminta perustuu lihasten karnosiinitasojen nousuun, joka taas johtaa parempaan suorituskykyyn esimerkiksi hidastamalla lihasten väsymistä rasituksessa. Eli käytännössä lihakset eivät mene niin helposti hapoille ja toiminee siis voimalajien harrastajien lisäksi hyvin myös juoksijoille sekä muille kestävyyslajien harrastajille. Itse tavara on jauhemuodossa ja otetaan ihan veteen sekoitettuna, kuten kreatiinikin. Kreatiinin kanssa on myös yhteistä se, että kestää pari viikkoa ennenkuin tuote alkaa kunnolla vaikuttaa.

Laudan juoksijoita kiinnostanee siis se että tämän tavaran kanssa jaksaa pidempään ilman että menee hapoille ja voimailijoita taas se fakta, että tutkimusten mukaan beta-alaniinin ja kreatiinin yhteiskäyttö nostaa lihasmassaa nopeammin kuin pelkän kreatiinin käyttö.  Lisäksi pitäisi tehostaa palautumista ja joissain tutkimuksissa on ilmeisesti löydetty todisteita, että lisäisi rasvanpolttoa tms..

Saa nähdä miten paljon iloa tuosta on, mutta käyttö on ainakin sen verran vaivatonta että ei tee hallaa ottaa. Samalla vaivalla menee kuin kreatiininkin ja tämä lihasmassan hankkiminen on muutenkin niin pirun hankalaa, että (melkein) kaikki apu kelpaa  :)


« Viimeksi muokattu: 10.09.2012 20:10 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #669 : 12.09.2012 22:40 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili


Saa nähdä miten paljon iloa tuosta on, mutta käyttö on ainakin sen verran vaivatonta että ei tee hallaa ottaa. Samalla vaivalla menee kuin kreatiininkin ja tämä lihasmassan hankkiminen on muutenkin niin pirun hankalaa, että (melkein) kaikki apu kelpaa  :)

Niinhän sitä luulee. Pikkuhiljaa siirtyy treenibuustereihin ja prohormooneihin. Sitten "josko sitä kuukauden nappikuuri..."  ;D

No ei vaan, natural way is the best way. Itse tulee nykyään tosi vähän käytettyä edes noita jauheita tai mitään vitamiineja. Ainoastaan palautusjuoman juon, mutta se on sitten siinä. Tavallista monipuolista ruokaa vaan pirusti, niin kyllä se lihas kasvaa. Treenaatko muuten edelleen yksijakoisella?

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #670 : 12.09.2012 22:56 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Monipuolinen ruoka on toki se tärkein ja jos se ei ole kunnossa, niin pitkälle ei pötkitä. Lisäksi tulee toki vedettyä varuiksi monivitamiini, magnesium, kalsium, (kalaöljy) ja d-vitamiiini niin ei pitäisi jäädä mitään uupumaan. Protskujauhoa silloin kun ei muuten saa päivän ruoasta tarpeeksi proteiinia, mutta en mä sitä huvikseen kisko kun se ällöttää mua.

Treeniohjelma on edelleen periaatteessa yksijakoinen, koko keho 3x viikossa. Siirryin tuossa joskus kesällä Greyskull Linear Progression -ohjelman pariin ja olen viihtynyt hyvin koska pääsin eteenpäin pahoista tahmaamiskohdista ja meno jatkuu nousujohteisena. Hemmetin hyvä ohjelma kyllä ja suosittelen, jos esim. Starting Strength ei oikein enään toimi mutta ei ole vielä valmis siirtymään intermediate-tason ohjelmiin. Itse vaihtaisin ehkä jo ensimmäisen deloadin jälkeen SS:stä tähän. Periaatteessahan tuo on hyvin lähellä SS:ää parilla pienellä "korjauksella".


Lainaus
The issues, for some people, with most linear progression programs are normally:
-Resetting isn’t fun
-Too much volume
-Little room for accessory work
-Squatting is done first.

The Grayskull LP fixes these issues by doing a few slight modifications. The basic layout of the program is:

Monday: Bench/standing press for 2x5 then 1xAMRAP (2.5 lbs heavier than the last time you did the lift); Squat for 2x5 then 1xAMRAP (5lbs heavier than the last time you did the lift)
Wednesday: Standing press/Bench for 2x5 then 1xAMRAP (2.5lbs heavier than the last time you did the lift); Deadlift 1xAMRAP (5lbs heavier than the last time you did the lift)
Friday: Same as day one


AMRAP=As Many Reps As Possible

Your goal on your last set is to push as much as possible. If you can get out 10 reps, great! If you can only push out the 5, that's awesome too!


This program solves the above issues:
-Resetting will always be fun since, if you’re tracking your progress, you’ll be able to set rep records on previous reps. Instead of feeling salty that you have to do the same weight again, you can get hyped that you can aim to do the last rep for 10 instead of for 8.

-Squatting 3 times a week, especially on the same day you’re going for a new max on your deadlift, is a lot on your body. This really will start coming into play when you're hitting your true 5 rep max. Squatting only twice a week is still gonna add 10 pounds to your 5 rep squat work a week. That's 40lbs a month or 480lbs a year. You’re NOT gonna be able to go up 480 pounds on a squat in a year unless your start at zero pounds. This adds more longevity to the program than squatting 3x a week. Same goes for starting out with less increases. 5lbs a week on your dead puts you at 240 more lbs on your dead, per year. Once your dead starts getting up in numbers, adding 240 is going to take switching programs.

-Doing only two lifts a day leaves plenty of room for whatever you want. Wanna do curls in-between the lifts? Sure. Pull ups? Sure. Shrugs at the end? Whatever. Don't over train, but the two lifts and their spacing makes doing a little accessory work possible.

-Squatting sucks. I mean, it’s a great lift, but it takes a lot out of you. Squatting really heavy is exhausting. Having to follow that up with a heavy press or bench is a nightmare. However, while a heavy bench or press is taxing, going from the presses to the squat still is less effort than the reverse.


Isoin ongelma mulla on aina ollut se, että en ole halunnut deloadata nostoja koska se tuntui aina niin turhalta tehdä kevyillä painoilla niitä viiden sarjoja. Tuo taas johti siihen, että saatoin jumittua paikalleen vaikka deload olisi voinut korjata asian. Tämän ohjelman kanssa taas deloadaaminen on hauskaa, koska siinä viimeisessä sarjassa voi paukuttaa vaikka 15 toistoa jos vaan tehoa riittää. Lisäksi ihan kiva tuo, että kyykky/mave tehdään toisena niin on paljon virkeämpi noissa penkissä/pystärissä. Ja hyvin on myös tilaa heittää omaa settiä sinne loppuun, kun ohjelmaan kuuluu vain kaksi pakollista nostoa per päivä. Tai jos ei ole aikaa, niin salilta pääsee pois hyvin nopeaan. Tämän ohjelman parissa tulen todennäköisesti viihtymään aika pitkään  :)


« Viimeksi muokattu: 13.09.2012 19:32 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #671 : 13.09.2012 00:00 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili Syksyn ja koulun alkaessa päätin muuttaa saliohjelmaani. Lähinnä koko kesän jumittaneen kehityksen takia, jonka syynä oli oikean käden hauiksen yläpään jännetulehdus.
Tämä kesti siis useamman kuukauden, ja haittasi/esti tekemästä kaikkia liikkeitä, missä hyvä kontrolli ja olkapään pakan pysyminen kasassa ovat erittäin tärkeitä. Penkki, voimapunnerrus, leuanvedot, hauiskäännöt yms. olivat ihan tuskaisia suorittaa, eikä kehitystä tapahtunut. Useamman viikon tauot saleilusta ja kaksi tulehduskipulääkekuuria eivät vaivaa parantaneet kesän aikana.

Pari viikkoa sitten kävin uudestaan lääkärillä, joka antoi kortisonipiikin jänteeseen ja lähetteen olkapään ultraääneen vakavampien vammojen poissulkemiseksi. Ultrassa saatiin todettua että onneksi kyseessä oli "vain" tulehdus, eikä mikään vakavampi olkapäävamma. Pilasi kuitenkin treenamisen koko kesältä.  :/

Saliohjelma koki muutoksen siltä osalta, että progressiomalli vaihtui Martin Berkhanin toitottamaan Reverse Pyramid Training-systeemiin. Plussina verrattuna edelliseen malliin (jonka voi lukea topicin aiemmilta sivuilta) ovat viikoittainen kehitys, neljän viikon syklin sijaan. Tällöin ei koko ohjelman idea kaadu yksien treenien jäädessä väliin, kuten vanhassa ohjelmassani. Toinen plussa on toistoalue, joka pysyy kaikissa pääliikkeissä 3-5 välillä. Uskon, että pääsyy hauisjänteen tulehdukseeni on edellisen ohjelman todella suuret toistomäärät tiettyinä viikkoina. Syklin ensimmäisellä viikolla pääsarjat olivat yhdessä vaiheessa luokkaa mave: 15x130kg, penkki: 10x92,5kg, voimapunnerrus: 10x72,5kg jne.

Nykyinen malli on siis, että pääliikkeissä tehdään 3 pääsarjaa, joista ensimmäinen on raskain ja tärkein. Toistoalue 3-5 ensimmäisessä sarjassa, kahdessa jälkimmäisessä (90% ja 80% pääsarjan painosta) pyritään 5 toistoon. Lepo sarjojen välillä 3-5min. Kun ensimmäisessä sarjassa saavutetaan sen hetkisellä painolla 5 toistoa, lisätään painoa seuraavalle viikolle 2,5kg jokaiseen sarjaan. Eli kehitystä pitäisi tapahtua viikoittain; joko toistojen määrässä tai sarjapainoissa. Edellisessä ohjelmassa kehityksen sai todettua vain neljännen viikon yhden toiston maksimeissa. Jatkossa saan toivottavasti todettua tapahtuneen kehityksen viikoittain.  :)

Hyvin on rullannut, eikä tunnu keho menevän niin piippuun, kuin se edellisellä ohjelmalla meni. Toivottavasti olkapääkin pysyy taas terveenä mahdollisimman pitkään.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #672 : 13.09.2012 00:08 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 116 Basaaripisteet: 5 Profiili Puolitoista viikkoa olin tuossa kipeänä, mikä leikkasi ikävästi hyvin alkaneen syksyn - ja eritoten HIIT-juoksujen - keskelle. Tällä viikolla sain viimein arjen pyörimään täysipäiväisesti, ja jatkoin toki samalla syksyn juoksuja myös. Tiistaina heitin ensimmäisen viiden minuutin lenkkini. Jännitti tosi paljon, että kuinkahan hajalla sitä tämän tauon jälkeen tuolla pidennetyllä rykäisyllä on, mutta yllättäen koko setti heilahti melkoisen kivuttomasti. Väittäisin jopa helpommaksi kuin mitä viimeinen neljän minuutin lenkki oli. Todella positiivinen yllätys.

Huomenna otankin sitten viikon reippaimman päivän. Iskeydyn HIITille aamu-ysin tienoilla, ja painun sen jälkeen suihkun ja aamiaisen kautta syksyn ekalle luennolle kampukselle. Sieltä vielä neljän tunnin opetustyöt illalla, niin alkaa päivän ohjelma liikunnan ja muiden virikkeiden suhteen olla täysi. Aamulla sapettaa varmasti, kun rytmi ei taas ihan noita aamuherätyksiä varten ole optimoitu, mutta eiköhän se siitä!
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #673 : 15.09.2012 05:15 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuntuu, että koko Suomi on flunssassa. Itselle yritti myös tulla, mutta lähti yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Tänään lueskelin juttuja vegaanibodybuildingista. New York Timesissa oli hyvä artikkeli siitä, kuinka pelkkää pupujen ruokaa mussuttamalla voi kasvattaa lihasta. Link

Treeni ja ruokavinkkejä: http://www.veganbodybuilding.com/

Voisi ihan mielenkiinnosta kokeilla kuukauden vetää noita safkoja ja katsoa miten vaikuttaa fiilikseen ja lihaskasvuun.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kuvassa 50-vuotias vegaanikehonrakentaja.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #674 : 17.09.2012 17:27 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Kouluhommiin liittyen olisi tarkoitus tarkastella omaa syömistä ja liikkumista nyt jonkin aikaa, niin olisko jotain yyberiohjelmaa/sivustoa johon saisi nuo molemmat näpsäkästi syötettyä? Koulun netti on niin hidas ja epävarma etten jaksa haeskella itse, niin onko mittee suosituksia?
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #675 : 17.09.2012 17:34 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili http://www.leangains.com/?m=1

Sieltä lukemaan suosituimmat artikkelit ja googleta intermittent fasting.
Itse voin ainakin suositella Martin Berkhanin oppeja.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #676 : 17.09.2012 17:41 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili
Kouluhommiin liittyen olisi tarkoitus tarkastella omaa syömistä ja liikkumista nyt jonkin aikaa, niin olisko jotain yyberiohjelmaa/sivustoa johon saisi nuo molemmat näpsäkästi syötettyä? Koulun netti on niin hidas ja epävarma etten jaksa haeskella itse, niin onko mittee suosituksia?

Siis haluatko sivuston, johon voit kirjoittaa ylös mitä olet syönyt ja miten olet treenannut?

Treenit on ainakin hemmetin hyvä kirjoitella tänne:
https://www.fitocracy.com/

Ruokien puolesta tämä on aika suosittu:
http://www.myfitnesspal.com/

(Jos joku tietää suomalaisen vastineen, niin saa kertoa..)


« Viimeksi muokattu: 17.09.2012 17:50 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #677 : 17.09.2012 19:06 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili
Tänään lueskelin juttuja vegaanibodybuildingista. New York Timesissa oli hyvä artikkeli siitä, kuinka pelkkää pupujen ruokaa mussuttamalla voi kasvattaa lihasta. Link

Treeni ja ruokavinkkejä: http://www.veganbodybuilding.com/

Voisi ihan mielenkiinnosta kokeilla kuukauden vetää noita safkoja ja katsoa miten vaikuttaa fiilikseen ja lihaskasvuun.

Spoileri (osoita katsoaksesi)

Kuvassa 50-vuotias vegaanikehonrakentaja.


Onhan tuo tosiaan varmaan mahdollista, mutta aika hemmetin hankalaksi menee kuten artikkelissakin mainitaan. Varsinkin kun lihassa ja eläinperäisessä proteiinissa on monia aminohappoja, joita kasviperäisissä tuotteissa ei vain ole. Itsellä ei riittäisi kiinnostusta tuommoisen testaamiseen, mutta kasviksia pitäisi toki syödä enemmän. Varsinkin nyt kesän aikana on jäänyt vähän vähemmälle kasvikunnan tuotteet.

Ja tuo Scooby-heppuhan ei ole vegaani vaan kasvissyöjä. Popsii kuitenkin mm. kananmunia (ja vähän lihaa) käsittääkseni.

Lainaus
As an aside,  I do eat meat once or twice a week when I go out but about 95% of my protein comes from non-meat sources which is why I refer to myself as a pseudo-vegetarian
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #678 : 17.09.2012 20:14 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili
Tuntuu, että koko Suomi on flunssassa. Itselle yritti myös tulla, mutta lähti yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Mä olin pari viikkoa sitten aika ärhäkässä flunssassa, ekaa kertaa vuosiin. Jouduin pitämään neljän päivän paussin käytännössä kaikenlaista liikunnasta. En muista koska viimeksi olin ollut niin kauan liikkumatta! Kun sitten tein ensimmäisen kevyen lenkin flunssan jälkeen, tuntuivat jalat älyttömän tuoreilta.

Mutta oli sillä haittavaikutuksiakin: sykkeet olivat vielä noin viikko parantumisen jälkeen tavallista korkeammalla. Luin, että se on juoksijalle aika normaalia flunssan jälkeen eikä tarkoita, että kunto olisi päässyt niin paljoa oikeasti tippumaan tauon aikana. Keho vaatii vaan aikansa palatakseen tautia edeltävälle tasolle.

Vasta tänään sykkeet tuntuivat olevan samoilla lukemilla kuin ennen flunssaa.Mistä päästäänkin iltalenkkiini: juoksin orastavan syysmyrskyn alla 11,5 kilometrin lenkin, joka oli fiilikseltään yksi parhaimpia mitä olen ikinä juossut. Ajoittainen tihkusade, puita riepotteleva tuuli, +15 asteen täydellinen lämpötila ja hämärtyvä ilta... Fiiliksessä oli jotain taianomaista!

Ikimuistoisimmat "juoksu-urani" kokemukset liittyvät juuri myrskylenkkeihin. Viime vuoden jouluna lähdin Tapaninpäivänä puolen päivän aikaan juoksemaan jäähdyttelevän Tapani-myrskyn keskelle. Juoksin läpi entisen kotikaupunkini pikkuruisen keskustan, jossa lojui kaatuneita puita ja myrsky riepotteli silloin tällöin kattopeltejä. Metsäosuudella katsoin miten puut taittuivat kuin heinänkorret ja toivoin ettei mikään niistä rysähtäisi niskaan. Takaisin tullessa vastatuuli sai juoksun tuntumaan kuin olisi nojannut seinään.

Se 7,5 kilometrin lenkki oli olosuhteiltaan jotain niin poikkeuksellista; muistan sen takuulla koko lopun ikääni. Se myös kertoo, että itselleni juoksu ei ole pelkästään numeroiden murtamista ja kylmää suorittamista. Kyse on myös fiiliksestä. Reitin varrella nähdyt ilmiöt, kauniit auringonlaskut ja vaikkapa villieläimet palkitsevat yhtälailla kuin uusi ennätys.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #679 : 18.09.2012 16:00 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Epiltä taas hyvät fiilistelyt kuten aina  ;)

Video proteiinin "vaaroista" Layno Nortonilta. Jos joku ei tiedä, niin heppu on sekä ravitsemustieteen tohtori että ammattilaistason kehonrakentaja. Eipä sinänsä mitään uutta monelle täällä varmaan (taaskaan), mutta ihan informatiivinen video silti. Itsekin tulee kuultua näitä vääriä totuuksia harva se päivä ja ottaa vähän jo pattiin  :rollaus:
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #680 : 22.09.2012 19:29 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Tuli käytyä taas hierojalla. Edellinen kerta olikin joskus huhtikuun puolella. Teki kyllä taas niin pirun hyvää, kun sai vähän avattua lukossa olleita paikkoja. Varsinkin yläselkä on ollut aika jumissa viime aikoina, johtuen varmaan liiasta koneella kyhjöttämisestä.

Pitää taas mennä jossain vaiheessa ennen joulua uudestaan. Kroppa kiittää  :)


« Viimeksi muokattu: 22.09.2012 19:38 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #681 : 22.09.2012 19:45 »
aataminpoika Jäsen Viestejä: 549 Basaaripisteet: 0 Profiili Mietin vähän aikaa laittaisinko tämän "mitä tapahtui tänää"-ketjuun vai tähän, mutta lopulta päädyin tähän.

Koripalloharrastukseni on ollut pitkästä aikaa hyvässä nosteessa, mutta tänään sitten tuli uusi sivu käännettyä, kun allekirjoitin urani ensimmäisen sopimuksen kasvattajaseurani edustusjoukkueeseen. Olen tällä kaudella 17-vuotiaana joukkueen nuorin ja peliaika varmasti tulee olemaan niukkaa, mutta joka tapauksessa sopimus on aina sopimus. Reilu kuukausi sitten kysyttiin mukaan ja olen kuukauden päivät harjoitellut joukkueen mukana, mutta tänään siitä tuli virallista!

Mielenkiinnolla odotellaan, mitä kausi tuo tullessaan
"Saatanan mikkihiiri, pidä turpas kiinni ja vihellä peliä.", "Ei voi kahen metrin syötöt mennä v***u kolme metriä ohi"  - Kai Suikkanen
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #682 : 24.09.2012 23:32 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 297 Basaaripisteet: 1 Profiili Kävin tänään illansuussa juoksemassa vaihtelun vuoksi vähän tasaisemmassa maastossa, ja kipaisin rantaraitin (!) vähän lyhennettynä ympäri. Googlen kartta näyttäisi n. 8.4 km matkaa tuolle, tiedä sitten kuinka tarkka tuo on. Pisin lenkki tuo oli anyways, mitä on tullut juostua :)

Ihan jonkin verran helpompaa juosta tasamaastossa kuin tuolla lenkkipoluilla missä tähän asti on tullut juoksenneltua. Siellä jyrkkiä nousuja kipittäessään loppumatkasta sydän hakkaa, rintaan pistää ja keuhkot huutavat hoosiannaa, mutta tuolla tämäniltaisella lenkillä en edes hengästynyt kovin pahasti, loppumatkasta tosin alkoivat jalat jo vähän painaa. Todella hyvä fiilis koko juoksun ajan.

Ei se kymppi enää kaukana ole. Mietin tuossa lenkillä että jos tarkentaisi sen tavoitteensa tarkan kympin sijaan tuon koko rantaraitin selättämiseen (12-14 km). Se olisi vähän konkreettisempi saavutus kuin pelkkä kilometrimäärä X.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->W...
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #683 : 25.09.2012 18:13 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili Tosi hyvän kuuloista settiä Vinillä ja tuo rantaraitti vaikuttaa tuon perusteella mahtavalta lenkkipolulta. Ympäristöllä on iso merkitys juoksufiilikseen ja joku makee metsäreitti tuntuu suorastaan palalta taivasta kun on sahannut betonimanalan polkuja viikon, pari yhtäsoittoa.


Itse ajattelin kokeilla sellaista hulluutta kuin aamulenkkejä. Tarkoitan siis sellaisia aamulenkkejä, jotka juostaan ennen kouluun/töihin/huumekaupoille/random velvollisuuksiin lähtöä. Itselläni se tarkoittaisi että kello soi siinä 5:30, sillä aamulla on pikku venyttelyllekin pakko varata aikaa.

Mä oon parina aamuna satunnaisesti kokeillut ja silloin meno on ollut aika tervanjuontia. Olen kuitenkin tehnyt sen virheen, että olen tällöin lähtenyt liikkeelle samalla tavalla kuin päivä/iltalenkeilläni. Aamulla elimistölle täytyy antaa aikaa herätä, joten keskinopeuksien pitää jäädä hitaammiksi.

Mun on kuitenkin pakko lisätä myös hitaita/palauttavia lenkkejä ohjelmistooni, joten ajattelin että aamulenkki pari kertaa viikossa voisi olla aika hyvä ottaa rutiiniksi. Muita etuja siinä on, että aineenvaihdunta lähtee heti aamusta kunnolla käyntiin ja se, että myöhemmin päivällä on käytössä enemmän muuta aikaa kun lenkki on hoidettu jo pois alta.


Tietynlaista itsekuria tämä tietenkin vaatii, että pystyy heräämään tuohon aikaan vapaaehtoisesti lenkille, mutta rutiiniksi muodostuttuaan siitä saattaa tulla jopa nautittavaa.  Saas nähdä miten käy.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #684 : 25.09.2012 20:03 »
IPlayer fagotti Jäsen Viestejä: 147 Basaaripisteet: 0 Profiili Rantaraitti on todellakin jees. Kun nyt kerran itsekin nykyään Jyväskylässä asun, niin olen tosiaan yleensä paahtanut juuri Kuokkalan sillan toiselta puolelta. Koko lenkkiä en itse asiassa ole vielä kertaakaan kiertänyt, siinähän menisi jo prkl yli kaksi tuntia. ;D Mutta pitäisi tosiaan tässä joku päivä kiertää juurikin tuo toinen puoli.

Reittihän on vissiin ihan kauttaaltaan asfaltoitu, mikä on vähän kaksipiippuinen miekka. Toisaalta sitä voi käyttää hyvin myös pyöräilyyn (mikä sopii itselleni paremmin kuin hyvin), mutta toisaalta pururata sopisi paremmin juoksuun. Kenkäkysymyshän tämä tietysti on. Maisemista ei todellakaan ole valittamista, kun ympärillä piisaa niin järveä kuin metsikköäkin. Taisi muistaakseni voittaa jonkin Suomen paras lenkkipolku (tjms)-palkinnonkin tuossa joku vuosi sitten?


« Viimeksi muokattu: 25.09.2012 20:16 kirjoittanut IPlayer »
It's the end of the world as we know it, and it's only just begun.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #685 : 25.09.2012 23:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 116 Basaaripisteet: 5 Profiili
Itse ajattelin kokeilla sellaista hulluutta kuin aamulenkkejä. Tarkoitan siis sellaisia aamulenkkejä, jotka juostaan ennen kouluun/töihin/huumekaupoille/random velvollisuuksiin lähtöä. Itselläni se tarkoittaisi että kello soi siinä 5:30, sillä aamulla on pikku venyttelyllekin pakko varata aikaa.

Mä oon parina aamuna satunnaisesti kokeillut ja silloin meno on ollut aika tervanjuontia. Olen kuitenkin tehnyt sen virheen, että olen tällöin lähtenyt liikkeelle samalla tavalla kuin päivä/iltalenkeilläni. Aamulla elimistölle täytyy antaa aikaa herätä, joten keskinopeuksien pitää jäädä hitaammiksi.

Aamuliikunnalla saa kyllä päivän ihan eri lailla käyntiin kuin telkkarin ääressä teemuki kädessä koomailemalla. Uinti on ollut yksi lemppareitani aamuaktiviteetiksi, mutta nyt kun olen noita HIITejä juossut pelkästään aamuisin, niin sitäkin voi kyllä vain suositella. En toki herää ihan noin raivoaikaisin, vaan yleensä 8-9 aikoihin herääminen riittää, kun luennot alkavat joko klo 10 tai 12. Samaten lenkkien pituus on ihan eri luokkaa, kun juoksen lämmittävää hölkkää viidestä kymmeneen minuuttia, venyttelen hieman ja kiskaisen itse intervallin(tällä hetkellä 6 minuuttia). Takaisin kotona ollaan enintään parinkymmenen minuutin päästä ulos painumisesta. Päälle suihku ja marjapirtelö, ja olo on aika voitokas.

Suosittelisin kyllä, että kokeilisit kans noita intervalleja. Pituutta voi vvarmasti ottaa heti enemmän kuin mitä minä juoksen, mutta päälle kymmentä minuuttia ei uskoakseni tarvitse aluksi ainakaan vetää. Sen verran kuitenkin eri laji kuin puhdas kestävyysjuoksu. Puolen minuutin intervalleista olen itse tykännyt, mutta ne voivat kai olla 20 sekunnin luokkaa kans. Pidemmäksi ei kannata venyttää, kun pointti nimenomaan on intensiivinen nopeita vaihteluita sisältävä rääkki. Voisi piristää kivasti normaalia juoksuarkea.

Itse pyrähdän taas huomenaamulla liikenteeseen. :)
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #686 : 29.09.2012 20:49 »
Exodeus Jäsen Viestejä: 2 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Itse suosin salilla pumppaamista 8) Voi sitä tunnetta kun pistää CMX:n pauhaamaan kuulokkeista ja pääsee hikoilemaan!

Spoileri (osoita katsoaksesi)
"Fight through the pain!" -Marcus Fenix
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #687 : 06.10.2012 15:43 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 Profiili Juoksuun on saatu vähän motivaatiota intervallitreenauksella, kuten muutkin lautalaiset ovat tehneet. Sopii paremmin tällaiselle kaverille, ketä ei kiinnosta juosta yhtä pitkää pätkää samaa vauhtia. Hyvin on kunto noussut, tuntuu että tulokset ovat nousseet ihan viikon treenillä. Kelitkin alkaa olla ihan optimaaliset juoksulle. Syksyn ainoa hyvä puoli.

Tajusin myös, että olen koko elämäni noudattanut tuota intermitting fastingia tietämättäni. Se on varmaan vaan niin luonnollinen tapa elää, että tulee aivan luonnostaan ihmiselle, jota ei kiinnosta ahtaa ruokaa naamaan joka tunti. Aamupalaahan en ole käytännössä koskaan syönyt. Aina safkaaminen on painottunut iltaan ja safkat on syöty suht pienen aikaikkunan sisään. Olen yrittänyt perinteistä bulkkimetodia, että syödään useita safkoja(5-6) päivässä, mutta ei vaan sovi mulle. Tämä on itselle vaan helpompi tapa ja kyllä tälläkin paino nousee, kunhan pitää kalorit vaan plussalla. Sehän on ainoa asia mikä vaikuttaa painoon.

Päivän motivaatiovideo:

http://www.wimp.com/arnoldlife/


« Viimeksi muokattu: 06.10.2012 20:03 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #688 : 10.10.2012 20:27 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 490 Basaaripisteet: 0 Profiili Ylläpitokausi jo oven takana! Rehellisesti sanottuna tarvitsen sitä, sillä nämä kuusi kuukautta olen noudattanut ankarasti omaa kuntoilukalenteriani, joka on sisältänyt muun muassa 3x 2 kuukauden pituisen täysimittaisen Insanity-bootcamp ohjelman. Siihen päälle vielä juoksu, niin olen monesti ollut tilanteessa, jossa päivällä olen tehnyt töiden jälkeen tunnin Insanity-treenin ja myöhemmin illalla 10-15 kilometrin juoksulenkin.

Mutta tämä kaikki on palkittu ruhtinaallisella tavalla. Kaupasta tullessani voin juosta 10 kilon ostoskassit messissä jyrkät portaat ja pulssi ei ole moksiskaan. Rakastan sitä tunnetta.

Onneksi kunnon ylläpito on hieman helpompaa kuin sen nostaminen. Talvikaudella juoksen aavistuksen vähemmän ja hitaammilla nopeuksilla (jo lumi ja jää hidastavat automaattisesti). Pidän Insanityn ohjelmassa, mutta sovitan sen kustomoidusti juoksuun enkä tee niitä ylläpitokaudella päällekkäin. Saatan myös laittaa tilaukseen Insanity: Asylumin kevään korvalla, joka on siis hieman sporttihenkisempi jatko alkuperäiselle.


Syksyllä on kyllä kiva juosta. Pimeä ja kolea ilta tarjoaa varsin erilaisen kokemuksen kuin kesälenkit. Tämä on nyt sitä hyvää aikaa ennenkuin räntäkausi alkaa. Pitää nauttia nyt siis oikein kunnolla ja toivoa, että loskasetit jäisivät etelässä tänä vuonna vähäisiksi ja kun lumipeite tulee, se olisi myös kestävää sorttia.


Ai niin, pistin tuossa äsken OBH nordican tehosekoittimen tilaukseen. Tarkoitus olisi lähinnä tehdä tuollaisia rahkapirtelöitä. Tyyliin lidlin maitorahkaa, pakastemarjoja, maustamatonta jogurttia ja kaurahiutaleita. Vähän vaihtelua pelkän maustamattoman rahkan syömiselle.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #689 : 10.10.2012 21:46 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 765 Basaaripisteet: 0 ProfiiliAi niin, pistin tuossa äsken OBH nordican tehosekoittimen tilaukseen. Tarkoitus olisi lähinnä tehdä tuollaisia rahkapirtelöitä. Tyyliin lidlin maitorahkaa, pakastemarjoja, maustamatonta jogurttia ja kaurahiutaleita. Vähän vaihtelua pelkän maustamattoman rahkan syömiselle.  :)

Peru tilauksesi, jos vielä pystyt. Itsellä ja monella frendillä juuri OBH nordican halpis tehosekoitin. Niin huono merkki, että itkettää. Muutenkin tuo tehosekoitin on aivan karmivan huonoa laatua. Vaikea puhdistaa(ellei huuhdo samantien), kansi huonoa materiaalia(kovaa muovia joka ei muovaudu kannuun). Ei varmasti kestä montaa vuotta aktiivista käyttöä. Monella frendillä nupit irtoilleet ja kannu haljennut.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 ... 33
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines