Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 33
Tulostusversio
Aihe: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin?  (Luettu 193168 kertaa)
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #480 : 25.03.2012 12:08 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Nyt alkoi kuntoilu. Tuli eilen humalassa lupauduttua vanhoille pelikavereille, että pelaan niiden futisjoukkueessa tällä kaudella. Ensimmäiset aikuisten kutosdivaripelit edessä. Olen suoraan sanottuna ihan helvetin iloinen, että pääsee taas tekemään sitä, mikä on elämässä ollut hauskinta.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #481 : 25.03.2012 12:22 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Epin Insanity-hommelit vaikuttaa menevän hyvään suuntaan  :)

Mitäs muuten aiot tehdä sitten, kun tuo Insanity-ohjelma loppuu?
tallennettu
Vs: Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #482 : 25.03.2012 12:28 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili
Epin Insanity-hommelit vaikuttaa menevän hyvään suuntaan  :)

Mitäs muuten aiot tehdä sitten, kun tuo Insanity-ohjelma loppuu?

En ole vielä päättänyt. Keholle on pakko antaa sen jälkeen jonkin verran lepoa, joten keskittynen vähän aikaa lähinnä juoksuharrastukseen. Kesä on niin kivaa aikaa juosta/pyöräillä ja tehdä kaikkea muuta liikunnallista ulkona, että voi olla että paluu tälläisiin töllön kautta tehtäviiin fitness-setteihin koittaa vasta syksymmällä.

Mutta katotaan nyt, en ole vielä miettinyt tätä paljoakaan.  :)
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #483 : 25.03.2012 20:31 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili
Nyt alkoi kuntoilu. Tuli eilen humalassa lupauduttua vanhoille pelikavereille, että pelaan niiden futisjoukkueessa tällä kaudella. Ensimmäiset aikuisten kutosdivaripelit edessä. Olen suoraan sanottuna ihan helvetin iloinen, että pääsee taas tekemään sitä, mikä on elämässä ollut hauskinta.

Itse kävin aamulla toimitsemassa yhden matsin. Mukavan "asiallista" porukkaa noissa divaripeleissä. Keski-ikäiset läskit omaa kyllä erinomaiset käytöstavat.

Nyt on tullut pari viikkoa otettua kuppia yhtä paljon kuin treenattua. Juoksu maistuu tervalta, pohkeet on ihan liekeissä jo muutamien kilometrien jälkeen. Treenipainot on silti yllättäen nousseet pari kiloa. Ranteen onnistuin kyllä paskomaan ylisuurilla painoilla vinopenkissä käsipainoilla, no ei ihme kun on tällainen rimaranne.

No mutta, no pain no gain. Shut up and lift.  ;)


« Viimeksi muokattu: 25.03.2012 21:15 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #484 : 25.03.2012 22:46 »
J.Tuomio Jäsen Viestejä: 3 Basaaripisteet: 0 Profiili Etäältä keskustelua seuranneena ajattelin suositella ohjelmaa nimeltä Athlean X. Järkyttävän ulkokuoren sisältä löytyy kelpo treeniohjelma. Hintaa ohjelmalle tulee 97$ jos ottaa liikkeiden videot pakettiin, pelkät .pdf-tiedostot taisi olla 67$ (suosittelen videoita). Lopputuloksena on "atleettinen vartalo" ei niinkään Arnoldmainen broileri eli "massankasvattajille" tämä ei ole.

Itse olen reilu 190cm mies, johon ei oikein ikinä ole "tarttunut mitään" (läskiä / lihaksia) vaikka kuinka treenaisi ja söisi. Ehkäpä aikanaan sotkin aineenvaihduntani kun yläaste/lukio-ikäisenä harrastin kestävyysjuoksua tosissani juosten sataa kilometriä viikossa. Kun lenkkarit vaihtuivat kaljaan ja tupakkaan aloitin salitreenit. Penkkimaksimi ei markkakahdenkymmenen jälkeen enää kasvanut ja lisäravinteista kehittyi lähinnä kokovartalonestekerros nahan alle, sekä kivasti kukintaa selkään. Kävin salilla lähinnä vain ylläpitääkseni peruskuntoa vuosia, juosten lenkkiä aina välillä.

Muutama vuosi sitten löysin P90X ohjelman (josta muuten tehtiin juuri jatko-osa P90X2), mikä muutti suhtautumiseni vaihtoehtoisiin lihaskuntoharjoituksiin totaalisesti. Vedin kolmen kuukauden rääkin tunnollisesti ja tulokset olivat todella hyviä. Kroppa oli paremmassa tikissä kuin ikinä ja tuntui siltä, että hankittu voima oli "oikeaa voimaa", eikä vain pullistuneita ruumiinosia. Leukojakin sain lopulta 17 kun vielä aloittaessani ohjelmaa niitä kiskoin kaksi. Rakastuinpa myös astanga-joogaan ohjelman myötä. P90X:n varjopuolena oli toisto, sekä ajan tarve. Samat vitsit ja naamat eivät enää innostaneet uusintakierroksella ja skippailin harjoituksia turhankin usein. Harva jaksaa seurata tunnollisesti 1,5h harjoitteita 6-7 kertaa viikossa lopun elämää.

Etsin vaihtoehtoja ja löysin tuon Athlean X:n. Ohjelma ei ole kovin aloittelijaystävällinen, mutta pienellä paneutumisella ohjelmasta saa paljon irti. Se tarjoaa myös sen perus 3kk ohjelman, sekä vinon pinon lisäharjoituksia ja ravinto-ohjeita jne. Idea onkin se, että kerran ohjelman suorittaneena oppii löytämään itselleen sopivan harjoitusrungon kun liikkeisiin joutuu itse perehtymään apinoinnin sijaan. Perusohjelmaa tehdään noin 45min kerralla viidesti viikossa. Tiistain ja torstain treenit voi usein korvata lyhyemmilläkin harjoituksilla tai vaikka lenkillä. Ohjelmia on oikeastaan kaksi, toinen salilla tehtäväksi ja toinen kotona. Niitä voi myös tehdä ristiin ja joka päivälle on räätälöity erilainen ohjelma. Kuukauden välein on haasteita, esim. "tee 100 punnerrusta, 100 vatsaa, 100 kyykkyä ja 100 inverted rowia (suomeksi?) missä järjestyksessä tahansa. Ota aika ja jos menee yli 17 min niin tee viikot 2-3 uusiksi".  Olen nyt puolivälissä ohjelmaa ja omasta mielestäni tulokset ovat parempia kuin P90X ohjelmaa tehdessä. Ehkäpä olen vihdoin löytänyt itselleni sopivan treenimuodon. Mies, joka poseeraa sivuillaan Bill Clintonin vierellä ei voi olla väärässä!  :lol:

http://www.athleanx.com/getripped/
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #485 : 27.03.2012 15:26 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Kävin tänään viimein ostamassa himoitsemani painonnostokengät.


Adidas Power Perfect II


Puhoksen Intersportista eli Itäkeskuksesta tarttui mukaan. Tietämäni mukaan tuon lisäksi on tosiaan vain pari paikkaa tässä pääkaupunkiseudulla, mistä näitä saa. Hintaa semisuolaiset 159€, mutta toisaalta laadusta kannattaa maksaa. Lisäksi kun porukka kehuu näiden kestävän vähintään toistakymmentä vuotta, niin eipä tuo hinta juuri missään tunnu siinä vaiheessa enään.

Aina sanotaan, että jos johonkin kannattaa panostaa, niin kenkiin. Huomenna sitten nähdään, että tuntuuko kyykky yhtään erilaiselta  :)
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #486 : 27.03.2012 15:50 »
Vin Susirajan vahvistus Jäsen Viestejä: 1 293 Basaaripisteet: 1 Profiili Miten nuo auttavat painonnostossa?
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta--> Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->W...
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #487 : 27.03.2012 16:05 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili
Miten nuo auttavat painonnostossa?

Mikään expertti en ole, mutta  käytännössä idea on antaa mahdollisimman vakaa ja hyvä tuki isoja painoja käsitellessä. Pohja on erittäin kovaa materiaalia, eikä vahingossakaan anna periksi. Lisäksi pohja on täysin suora, joten tuki on hyvä. Koron funktiosta en ole ihan täysin varma, mutta kai se helpottaa vähäsen kyykyssä tms. Eihän nuo pakolliset ole kun löytyi jo noi Vibram FiveFingersit, mutta onhan noi vielä astetta paremmat. Huomennahan sen näkee..

edit:
Lainaus käyttäjältä: Mark Rippetoe
Shoes are the only piece of personal equipment that you really need to own. It only takes one set of five in a pair of squat shoes to demonstrate convincingely to anybody who has done more than one squat workout. A good pair of squat shoes adds enough to the efficiency of the movement that the cost is easily justified. For anywhere from $50 to $200 for the newest Adidas weightlifting shoes, a pair of proper shoes makes a big difference in the way a squat feels. Powerlifting squat shoes have relatively flat soles, and Olympic weightlifing shoes have a little lift in the heal that makes it easier to get the knees forward just in front of the toes. Your choice will depend on your squatting style and your flexibility. Most squat shoes have metatarsal straps to increase lateral stability and suck the foot back into the shoe to reduce intra-shoe movement.

But the main feature of a squat shoe is heel compressibility. The drive out of the bottom starts at the floor, where the feet start the kinetic chain. If the contact between the feet and the floor is the squishy gel or air cell of a running shoe, a percentage of the force of the drive will be absorbed by the compression of the cell. This compression is fine for running, but when squatting it reduces power transmisison efficiency and prevents foot stability. Unstable footing interferes with the reproducibility of the movement pattern, rendering virtually every squat a whole new experience and preventing the development of good technique. Squatting in running shoes is like squatting on a bed. Many people get away with it for years, but serious lifters invest in squat shoes. They aren't that expensive, especially compared to brand new name brand athletic shoes, and they make a huge difference in the way a squat feels.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #488 : 27.03.2012 19:16 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili


Viime kesänä ja syksyn alussa mietin, koska voisin saavuttaa ensimmäistä kertaa pidemmällä lenkillä (10 km ja eteenpäin) alle 4 minuutin väliaikoja, Ja niin, että sen jälkeen voisin jatkaa juoksua vaivattoman tuntuisesti eikä se söisi leijonasosaa voimista.

Tänään kahden ja kolmen kilometrin väliin pääsin viiden sekunnin päähän tuota maagista rajaa, kun Sports Tracker tiedotti kolmen kilometrin kohdalla kilometriväliajaksi 04:05. Minulla oli vaikeuksia olla nauramatta ääneen. Puhumattakaan millaisen extrapotkun siitä sai.

Parasta oli, etten ollut myynyt voimiani tuolle ajalle, vaan juoksu jatkui yhtä vaivattomasti kuin se oli alkanutkin: seuraavat väliajat olivat 04:21 ja 04:14.

Juoksu tuntui niin hyvältä, että sitä kertyi 17 kilometrin verran. Ottaen huomioon, että olin aamusta tehnyt jalkoja erittäin paljon rasittavan Insanityn Power and Resistance -harjoituksen, voin olla tähän juoksuun varsin tyytyväinen. Varsinkin, kun en tunne itseäni mitenkään loppuun ajetuksi tämän matkan jälkeen.

Juoksutekniikassa huomaan nyt selvää parannusta jos vertaa viime syksyyn. Käytän kehoa enemmän, juoksu on taloudellisempaa ja askel viipyy vähemmän maassa.


« Viimeksi muokattu: 27.03.2012 19:22 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #489 : 28.03.2012 17:29 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 495 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Pohjalliset haettu ja eka pikku lenkki heitetty. Fysioterapeutti käski ekan viikon harrastaa vain reipasta kävelyä, toisella viikolla jo vähän juoksua ja kolmannella viikolla saa jo pidentää lenkkejä, vauhti pidettävä kuitenkin maltillisena. En kuitenkaan malttanut kävellä koko puolituntista vaan oli jokunen juoksuaskelkin otettava. Onhan nuo ainakin pirun mukavat. Vielä ei voi kuitenkaan varmaksi sanoa auttaako vaivoihini. Käyttökenkiin sain vasempaan kenkään korokopalan, tuntui hassulta kävellä sen kanssa. Ihan kuin olisin pidempi.  ;D Tuli muutenkin tuossa viime viikolla kiinnitettyä huomiota omaan seisomiseen. Lähes aina paikallani seistessä paino oli vasemmalla puolella eli sillä lyhyemmällä jalalla. Asento jotenkin vain muljahtaa kohdalleen eikä sitä huomaakaan. Siirsin painoa oikealle jalalle ja se ei tuntunut ollenkaan samalta, lihaksia joutui jännittämään pysyäkseen siinä asennossa. Voi kun tätäkin olisi ajatellut aikaisemmin.  :)
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #490 : 28.03.2012 23:29 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Mavessa tuli rikottua eilen 2 x omapaino. Ei tuntunut edes pahalta, eikä formi rikkoontunut. Tuntui kyllä helvetin hyvältä. Tämän jälkeen venähti/kramppasi yläselkä hauiskääntöjä tehdessä.  ;D

Kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen nesteytykseen. Itsellä viimeaikoina jäänyt vähän ja oon huomannu että siitä seuraa ihan sairaat kuumotukset. Nyt oon juonu sen lähemmäs 3-4L päivä ja alkaa olla parempi fiilis. Varsinkin jos liikkuu 9-10 tuntia päivässä(fyysinen työ), niin oikea nesteytys on elintärkeää.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #491 : 29.03.2012 00:04 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 495 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW
Kannattaa muuten kiinnittää huomiota siihen nesteytykseen. Itsellä viimeaikoina jäänyt vähän ja oon huomannu että siitä seuraa ihan sairaat kuumotukset. Nyt oon juonu sen lähemmäs 3-4L päivä ja alkaa olla parempi fiilis. Varsinkin jos liikkuu 9-10 tuntia päivässä(fyysinen työ), niin oikea nesteytys on elintärkeää.

Siihen pyrin, että kusi on aamulla kirkasta. Silloin pitäisi nesteytyksen olla kohdallaan. Normipäivänä pari litraa, urheilupäivänä yli kolme.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #492 : 31.03.2012 11:43 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili Neljäs viikko Insanityä on päättynyt, sillä huominen on lepopäivä.

Edessä on palautumisviikko, joka tulee kyllä tarpeeseen ennenkuin kierroksia lyödään viikolla 6 suuremmille pykälille. Mitä nyt tsekkasin palautumisviikon ohjelmaa, niin ei sekään mitään istuskelua ole, mutta perusharjotteita hidastempoisempaa kylläkin. Parastahan Insanityssä on, että jopa palautumis/venyttelyharjoituksissa hiki tulee otsalle ja tekemisen meininki pysyy yllä.

Tässä vaiheessa on jo selvää, että tämä ei jää viimeiseksi kerraksi kun teen koko Insanity-ohjelman alusta loppuun. Toisella kerralla voi hyökätä entistä rajummin näiden harjotteiden kimppuun alusta alkaen. Ja toki tarjolla on myös Insanity: Asylum ja pian ilmestyvä Asylum II, joista irtoaa Insanityn suorittaneille lisähaastetta. Ne ovat käsittääkseni lyhyempiä 30 päivän ohjelmia. Mutta ihan peräperään näin raskaita settejä ei kannata kyllä tehdä.


EDIT:

Yksi itselle asetettu virstanpylväs on napsittu kotiin! Kolmas kilometri päättyi tänään väliaikaan 03:55.

Lenkin potentiaali meni kuitenkin harakoille kilometrien 2 ja 8 kohdalla: liikennevalot pidättelivät minua raivostuttavan kauan. Väliaikojen perusteella saatoin hävitä niiden takia tänään jopa kolme minuuttia aikaa.

Leikitäänpä hieman puhtaalla matematiikalla: kymmenen kilometrin kohdalla kello näyttää 47:01 lukemia. Tästä pois kolme  minuuttia ja ollaan lukemissa 44:01....

En malta odottaa mitä tapahtuu, kun vedän kesemmällä Skinsit päälle ihanneolosuhteissa ja pääsen juoksemaan hyvin levänneillä jaloilla ja asiallisen hiilihydraattitankkauksen jälkeen kymmenen kilometrin lenkin.


« Viimeksi muokattu: 31.03.2012 14:15 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #493 : 03.04.2012 13:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Time to get shredded!

Tein pieniä muutoksia treeniohjelmaani ja treenikiertoon.

3 on 1 off

Day1
-Selkä
-Hauis

Day2
-Jalat
-Vatsa

Day3
-Rinta
-Ojentajat

Eli kolme päivää putkeen salilla ja sitten yksi lepopäivä ja sama setti perään.


Muistakaahan vältellä niitä prosessoituja safkoja aka einespaskaa:

Sugar is Toxic
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #494 : 03.04.2012 15:01 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Aika mielenkiintoiselta jaksotukselta kuulostaa. Kai tuossa tulee tarpeeksi lepoa sitten? Yksi lepopäivä viikossa kuulostaa vaan vähän vähältä, mutta itsepä sen kai tiedät parhaiten.

Omalta osalta voisin sen verran mainita, että treenit kulkee varsin hyvää tahtia. Itse asiassa ihan järjetön hinku ja motivaatio päästä salille ja nostoissa eteenpäin. Rupeaa jo melkein haittaamaan muuta tekemistä  :lol: Safkannut olen sellaisen 3000-4000 kaloria päivässä ja kyllähän se rupeaa vähän näkymään. Toisaalta kreatiinikin pöhöttää, joten paha sanoa. Toivoisin, että lumet sulaisi ja ilmat lämpenisi, niin pääsisi vaikka juoksemaan mäkiä ylös alas.

Tuli myös ekat oikeat stallit nostoissa oikeastaan tuossa viime viikolla, kun sekä penkki että pystypunnerrus rupesi tökkimään. Pääsi onneksi molemmista seuraavalla treenikerralla ohitse, joten ei sen pahempaa.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #495 : 03.04.2012 16:24 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Sehän tuossa kolmijakoisessa on se juju, että voi treenata kuusi päivää viikossa. Kokoajan kun on joku lihasryhmä levossa ja vain tiettyjä osia rasitetaan. Toki jos tämä ei sovi kropalleni, niin vaihdan 2 on 1 off sykliin.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #496 : 05.04.2012 12:09 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili Loppukevään ja tulevan kesän juoksusuunnitelmat alkaa pikkuhljaa muotoutua.

Poiketen viime kesästä, juoksen monipuolisemmin ja myös lyhyempiä, mutta temmoltaan nopeampia lenkkejä. Nyt talvikaudella olen juossut kaavan "lenkki-lepopäivä-lenkki-lepopäivä" mukaan.

Toukokuusta alkaen ohjelmaan 2 perättäistä juoksupäivää ja sitten lepopäivä, esimerkiksi seuraavanlaisella aikataululla.


Maanantai: nopeatempoinen 5K, esim. urheilukentällä juostuna
Tiistai: Pidempi ja hitaampi lenkki, 10K ->  
Keskiviikko: lepopäivä
Torstai: Nopeatempoinen lenkki, 3K tai 5K
Perjantai: Pidempi lenkki, 10K ->
Lauantai: lepopäivä
Sunnuntai: Kohtuullisen ripeä 5K, ei kuitenkaan "kaikkea peliin".

Nuo lyhyemmät mitat voisi pääsääntöisesti juosta urheilukentällä, koska siellä saa katkottoman juoksun ja voi toden teolla koetella rajojaan ilman häiriötekijöitä. Pidemmät lenkit olisivat pääsääntöisesti huomattavasti hitaampia, mutta toki mukaan mahtuisi myös oman ennätyksen tavoittelua esimerkiksi 10 kilometrin matkalla. Pari kertaa kuukaudessa voisi hyvän juoksufiiliksen sattuessa napsaista sen 20 kilometrin vedonkin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #497 : 05.04.2012 14:08 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Tulee viikon tauko treenistä, koska lähden huomenna Ranskaan hillumaan. Siellä voisi tosin juosta vähän lenkkiä tai treenata sen mitä pystyy ilman välineitä, ettei ihan läskeilyksi mene. Joka tapauksessa saa ainakin lihakset rauhassa palautua seuraavan viikon.

Tämä tiedossa kokeilin eilen heittää vähän treenin lopuksi penkissä muutaman pidemmän sarjan kevyillä painoilla. Tuli tehtyä 5x10 noin 60% maksimista. Kevyttä, mutta rupesi kyllä hyvin tuntumaan viimeisissä sarjoissa tuo toistojen määrä. Normaalisti tulee treenattua kuitenkin vaan 5 toiston sarjoilla, joten nuo hapotti suht tehokkaasti kyllä niihin verrattuna. Syy tähän pikku kokeiluun oli oikeastaan se, että halusin ihan huvikseen testata vähän miltä nuo tuntuu, koska tuo treenin loppuun vedettävä 5x10 kuuluu yhtenä mahdollisena "apuliikkeenä" Jim Wendlerin 5/3/1-ohjelmaan, johon olisi siis tarkoitus siirtyä Starting Strengthin jälkeen sitten joskus.

Tuosta 5/3/1-ohjelmasta taisinkin jo vähän aikaa sitten mainita, mutta kerrotaan vähäsen lisää. Kyseessä on nykyään varsin suosittu (ainakin joissain piireissä) seuraava ohjelma niille, ketkä eivät enään pysty yksijakoisella lineaarisen progression ohjelmalla etenemään. Starting Strengthin jälkeen on moni  vaihtanut tähän siis. Kyseessä on aika simppeli voimaohjelma, mikä on myös varsin hyvä asia niin ei mene elämä liian monimutkaiseksi. Ohjelma perustuu neljään pääliikkeeseen, eli kyykkyyn, maveen, penkkiin ja pystypunnerrukseen. Näiden lisäksi on ainakin kaksi apuliikettä per treenikerta. Jokaista pääliikettä treenataan kerran viikossa, eli treenikertoja tulisi olla 3-4 kertaa viikossa.

Ohjelman alussa pitäisi tietää jokaisesta liikkeestä oma 1RM eli one rep max. Tästä sitten otetaan vielä pois -10%, että ei varmastikaan aloiteta liian raskailla painoilla ja jumiteta heti alkuunsa. Ohjelma jakautuu sykleihin, joista jokainen kestää 4-5 viikkoa, riippuen montako kertaa viikossa käy salilla. Sarjapainot lasketaan tuon 90% 1RM:n mukaan ja esim. ekalla viikolla tehdään eka sarja 65% painomäärällä 5 kertaa, toinen sarja 75% painoilla viisi kertaa ja viimeinen sarja 85% painoilla viisi kertaa tai enemmän. Tarkoituksena on tehdä vikalla sarjalla niin monta toistoa, kuin pystyy puhtaasti suorittamaan. Sarjapainot nousee viikko viikolta ja huipentuu tuonne syklin kolmannelle viikolle, ennen viimeistä viikkoa joka on aina deload-viikko. Uuden syklin alussa tuohon 90% 1RM:ään lisätään kyykyn ja maven kohdalla 5kg ja penkin ja pystärin kohdalla 2,5kg. Eli jos sun 1RM kyykyssä on ollut vaikka 100kg, niin ekan kierron alussa se korjattu luku on 90kg, toisen kierron alussa taas 95kg, kolmannen kierron alussa päästään vanhaan maksimiin eli 100kg ja sen jälkeen kaikki onkin vaan parannusta. Jos ei itse huvita laskeskella noita prosentteja, niin netissä on lukuisia laskureita ja valmiita excel-pohjia homman tekemiseen, kuten http://www.strstd.com/
            
Week 1  
Set 1   65% x 5
Set 2   75% x 5
Set 3   85% x 5+

Week 2  
Set 1  70% x 3
Set 2  80% x 3
Set 3  90% x 3+

Week 3
Set 1  75% x 5
Set 2  85% x 3
Set 3  95% x 1+

Week 4
Set 1  40% x 5
Set 2  50% x 5
Set 3  60% x 5

Nyt jonkun mielestä tuo 2,5kg ja 5kg kuukaudessa kuulostaa tosi vähältä, mutta pitää muistaa että vuodessa se tarkoittaa kuitenkin 60kg lisää kyykkyyn ja maveen sekä 30kg lisää penkkiin ja pystäriin. Nuo on jo tosi hyvin, jos puhutaan vähänkin pidemmälle edenneestä nostajasta. Eteneminen on kuitenkin sen verran hidasta verrattuna esim. SS:ään, että ohjelmaa ei kannata vaihtaa ennenkuin on varma että SS:stä on kaikki mehut puristettu.

Noiden pääliikkeiden lisäksi tulee tosiaan muutama apuliike per treeni. Niihin on ohjelmassa valmiita pohjia, joista voi valita mieleisensä jos ei halua itse funtsia asiaa sen pidemmälle. Yksi suosituimmista, ja jonka aion itsekin ainakin aluksi valita, on Boring But Big eli BBB. Tässä siis tehdään itse pääsarjojen jälkeen vielä 5x10 sarjat alemmilla painoilla (30-70% 1RM). Tuon pitäisi suhteellisen hyvin aiheuttaa elämää hankaloittavaa särkyä seuraavalla päivälle. Itse karsastan normaalisti sitä, että treenataan jumalattoman pitkiä sarjoja kevyillä painoilla, koska silloin lihakset vaan pullistuu mutta voimaa ei tule juurikaan lisää. Sanamukaisesti "All show no go" kuten kehonrakentajista joskus sanotaan. Tässä ohjelmassa on pääpaino kuitenkin voimalla, kuten lyhyistä toistomääristä näkee, joten sen lisäksi voi hyvällä omalla tunnolla vetää vähän noita pullistelusarjoja.

Noiden jälkeen tulee vielä tehdä toinen apuliike päivän lihasryhmälle, esim. leuat, dippejä, kulmasoutua tms..


http://www.t-nation.com/free_online_article/sports_body_training_performance/how_to_build_pure_strength


« Viimeksi muokattu: 05.04.2012 14:23 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #498 : 08.04.2012 12:56 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili No niin! Nyt sain juosta suht ehjän juoksun ilman pitkiä katkoksia ja 10K:n ennätyslukemat parani heti aikaan 44:55. Ja tämä syntyi aika rutiinijuoksulla ilman suurempaa yrittämistä.

8 ja 9 kilometrin välillä iski kuuluisa "runners high" eli "juoksijan orgasmi". Käsittämättömän hyvä olo valtasi koko kehon ja jalat muuttuivat hetkeksi höyhenenkevyiksi. Tätä tunnetilaa ei pääse valitettavasti kokemaan joka juoksulla, mutta se tuntuu sitäkin paremmalta kun sen saa päälle. Ehdottomasti yksi syistä, miksi juoksuharrastus on koukuttanut meikäläisen niin hyvin.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #499 : 08.04.2012 19:18 »
Jubi_ Jäsen Viestejä: 26 Basaaripisteet: 0 Profiili Nyt irtoaa britti- Amazonista pilkkahintaan kaikki Asicsin juoksukengät, joten jos on tarvetta uusille kengille, niin nyt kannattaa ostaa. Hinnat on valmiiksi jo puolet halvempia kuin suomessa, mutta vielä seuraavan viikon ajan kaikista kengistä saa Easter25- koodilla 25 % pois hinnasta. Itse tilasin puhkijuostujen noin kaksi vuotta vanhojen kenkäparien tilalle uusimmat Asicsin Gel-Ds Trainerit ja Kayanot. Hintaa tilaukselle tuli noin 170 €. Suomessa uusimmat Kayanot on jo pelkästään ~200 €.

Saman alennuksen taitaa saada kyllä muidenkin valmistajien kengistä, jos Asicsit ei toimi.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #500 : 08.04.2012 21:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Itseä kiinnostaisi pirusti myös juosta kunnolla. On vaan niin, että viimeaikoina on alkanut penikkatauti(?) vaivata. En pysty juoksemaan ilman pistävää kipua, kuin ehkä 3-4km. Sen jälkeen molemmat pohkeet turpoavat kivikoviksi pateiksi ja juoksu on kuin joku viiltelisi puukolla pohkeisiin. Kipu ei hellitä edes sen jälkeen kävellessä. Juoksen tällä hetkellä asfaltilla, mikä tosin rasittaa vielä enemmän pohkeita. Tietenkin myös elopainon nousu 8kg+:lla lihasta, läskiä ja nestettä rasittaa lenkkeilyä.

Täytyy varmaan pyörä ostaa kesäksi, että saa jotain aerobista treeniä alle.

Meinaatko Ephram osallistua kesällä maratooneihin tai testata cooper kestävyyttä?
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #501 : 08.04.2012 22:04 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili
Itseä kiinnostaisi pirusti myös juosta kunnolla. On vaan niin, että viimeaikoina on alkanut penikkatauti(?) vaivata. En pysty juoksemaan ilman pistävää kipua, kuin ehkä 3-4km. Sen jälkeen molemmat pohkeet turpoavat kivikoviksi pateiksi ja juoksu on kuin joku viiltelisi puukolla pohkeisiin. Kipu ei hellitä edes sen jälkeen kävellessä. Juoksen tällä hetkellä asfaltilla, mikä tosin rasittaa vielä enemmän pohkeita. Tietenkin myös elopainon nousu 8kg+:lla lihasta, läskiä ja nestettä rasittaa lenkkeilyä.

Täytyy varmaan pyörä ostaa kesäksi, että saa jotain aerobista treeniä alle.

Meinaatko Ephram osallistua kesällä maratooneihin tai testata cooper kestävyyttä?

Maratonille osallistuninen tänä kesänä todellakin houkuttaa. Esimerkiksi Espoossa juostaisiin 1.7 Westendin maraton. 42 kilometrin matkaan ei kannata koskaan suhtautua ylimielisesti, mutta luulisin olevani haasteen tasalla pian - varsinkin jos saan nyt keväällä vähän pidempiäkin lenkkejä alle.

Cooperin menen ehdottomasti juoksemaan varmaan jo ensi kuussa. Tavoite ei oikein voi olla mikään muu kuin 3000 metrin puhkominen, kun olen nyt pystynyt pidemmilläkin lenkeillä juoksemaan 4 minuutin kilometriväliaikoja. Tulee olemaan varmaan hankalaa saada jaettua voimat lyhyemmälle matkalle, kun olen tottunut enemmän juoksemaan pidempää matkaa.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #502 : 12.04.2012 23:17 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Ei nyt ehkä ketjun ominta aihealuetta, mutta kerrotaan nyt täällä. Olin pääsiäisen Nizzassa ja viiden päivän aikana tuli käveltyä aikas paljon kaupungilla. Mukana oli normaalien tennarien lisäksi Vibramin varvastossut, joka kokonsa puolesta meni helposti laukkuun ns. varakengiksi. Tiesin, että noilla tossuilla on hemmetin mukava juosta, mutta en ollut varma miten soveltuvat tuollaiseen kaupungilla tallusteluun. Päivän aikana tulee kuitenkin käveltyä useita kilometrejä ja tunteja pääasiassa asfaltilla ja muilla kovilla pinnoilla, joten hyvät kävelykengät on tarpeen.

Pakko sanoa, että oli kyllä erittäin miellyttävät myös ihan kävelykenkinä. Siinä missä muilla oli jalat ihan paskana iltaisin, niin omat jalat oli ihan kunnossa ja vailla särkyä. Kengät ikäänkuin imeytyvät kiinni jalkoihin ja tuntuma alustaan oli todella hyvä. Ulkona en ollut noita ennen vielä päässytkään käyttämään, mutta odotan kyllä innolla kesän lämpimiä säitä kun nämä pääsee pukemaan jalkaan taas. Miinuksena tosin lievä hikisyys kengät riisuttaessa, mutta muuten täysi kymppi  :)

Vibram FiveFingers Speed:
Spoileri (osoita katsoaksesi)

Jos nuo varvasmallit kauhistuttavat ulkonäöllään, niin Merrelillä on aika hyvä vaihtoehto:
tallennettu
Vs: Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #503 : 14.04.2012 14:14 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili
Itse karsastan normaalisti sitä, että treenataan jumalattoman pitkiä sarjoja kevyillä painoilla, koska silloin lihakset vaan pullistuu mutta voimaa ei tule juurikaan lisää. Sanamukaisesti "All show no go" kuten kehonrakentajista joskus sanotaan. Tässä ohjelmassa on pääpaino kuitenkin voimalla, kuten lyhyistä toistomääristä näkee, joten sen lisäksi voi hyvällä omalla tunnolla vetää vähän noita pullistelusarjoja.


Eiköhän tuo ole ihan myytti, ettei kehonrakentajat olisi voimakkaita. Ovat itseasiassa varmaan voimakestävyydessä usein parempia, kuin samankokoiset voimannostajat, jotka treenaavat vain maksimivoimaa.

Ja kyllähän se menee melko käsikädessä, niin että suurimmat kaverit nostaa eniten. Kehonrakennuspuolella Markus Ruhl on yksi isoimpia ja samalla vahvimpia. (toki voimanostajat nostavat vielä enemmän)

Bull Mentula, penkkipunnerruksen EM-mestari tulos 317,5 kg, IFBB kehonrakentaja  ;D

Ei tosin nuo powerliftaajatkaan ihan kevyitä ukkoja ole, Andrey Malanichev and Mikhail Koklyaev.


Franco ColumboMaailman vahvin mies vuonna 1977, voitti 1976 & 1981 Mr. Olympian. Mave 354kg omapaino ~86kg. Problem powerlifters?  :lol:

Itse olen pääliikkeissä tehnyt niin, että ensin kevyet sarjat 10-12 toistolla ja sitten 3-5 toiston sarjoja joilla saa sitä maksimivoimaa lisää. Hyvin on nousseet maksimit ja sarjapainot. Välillä olen vetänyt kevyitä viikkoja, niin että teen pelkkiä pitkiä sarjoja(yli 8 toistoa) ja välillä siten pelkkää maksimivoimaa(2-6 toistoa). Pääpointti on vaihtelulla, jos junnaa paikallaan, niin ei kannatta hakata päätä seinään ja tehdä sillä samalla painolla aina samoja sarjoja, vaan pudottaa painoja jos ei nouse enemmän ja lisää painoja jos nousee. Vaihtelu on avainsana kehitykseen. Otin myös rintalihoille uuden liikkeen(cable crossover) mukaan. Tuntuu ihan pirun hyvin rinnassa. Suosittelen kokeilemaan.


« Viimeksi muokattu: 14.04.2012 14:21 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #504 : 14.04.2012 14:36 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili No siis tottakai sitä voimaa löytyy. Varmaan pakostikin, jos lihasta on päällä sen verran kuin bodareilla nyt yleensä on. Väittäisin kuitenkin, että jos otetaan yhtä painavat (samankokoiset lihakset) ja saman rasvaprosentin omaavat kehonrakentaja ja voimannostaja, niin voimannostajan absoluuttinen voima on parempi. Jo pelkästään sen takia, että lyhyitä sarjoja treenaamalla lihasten koko kasvaa paljon hitaammin, kuin pitkiä sarjoja treenaamalla. Voisi siis olettaa, että jos lihakset on samankokoiset, niin voimannostajan on pitänyt tehdä paljon enemmän töitä niiden kasvattamiseksi (=nostaa enemmän rautaa).

Lainaus
Sarcoplasmic Hypertrophy
-This is an increase in the sarcoplasm in the muscle. Sarcoplasm is NON-CONTRACTILE TISSUE, but accounts for roughly 30% of the size of the muscle. In increasing sarcoplasm, you are actually DECREASING the muscle's contractile fiber density, resulting in less power/strength output across the muscle area. As you can see from the chart, from 10-12 reps and up is when sarcoplasmic hypertrophy comes into play. This is probably the type of "muscle-building" that bodybuilders get a rep for "all show and no go". However, it is not completely useless--simply being bigger in a chosen sport can have it's advantages and building size can help provide a better foundation for increasing your strength (the larger the cross-sectional area of a muscle, the greater it's potential for strength)

Myofibrillar Hypertrophy
-This is an increase in the size of the actually muscle fibers, but NOT an increase in the amount of muscle fibers. The "density" of the muscle will actually increase. This sort of training is more "functional" and more important for athletes, as low reps build explosive power as well. Increases in size may not come as quickly as sarcoplasmic hypertrophy, but you still WILL get bigger if you train this way and eat properly. Low reps (1-5) are best for this.

Tuossa on aika hyvin selostettu nuo lihaksesta löytyvät kudostyypit ja niiden funktio. Pitkillä sarjoilla treenaamalla lihaksen koko kyllä kasvaa, mutta voimaa ei tule läheskään samassa suhteessa lisää kuin jos treenaisi lyhyitä sarjoja, koska pitkät sarjat treenaavat sellaista lihaskudosta joka ei supistu. Ja jostainhan niiden stereotypioidenkin on pitänyt lähteä, eikai niitä kukaan huvikseen keksi? Mutta tosiaan jos puhutaan vähänkin pidemmän aikaa nostaneesta hepusta, niin fiksuinta on varmaan yhdistää nämä kaksi. Eli treenaa sitä voimaa ja sitten siinä samassa voi sitä massaakin hankkia noilla pidemmillä sarjoilla. Näin ainakin itse näen asian tällä hetkellä.


Francosta ja sen aikalaisista (Arska ym.) sen verran, että eikös heillä ollut juuret aika vahvasti voimannostossa kuitenkin?  ;)

Lainaus
Starting out his athletic career as a boxer, Columbu progressed into the sport of Olympic Weightlifting, powerlifting and later bodybuilding


« Viimeksi muokattu: 14.04.2012 15:07 kirjoittanut despire »
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #505 : 14.04.2012 15:19 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin, kuten sanoin, voimanostajat ovat absoluuttisella voimalla mitattuina vahvempia, mutta kyllä kehonrakentajatkin ovat aivan saatanan vahvoja. Suurin syy miksi voimanostajat ovat maksimivoimassa vahvempia löytyy juuri paremmasta hermotuksesta. Siksi särähti hieman korvaan tuo all show no go, varsinkin kun Colemankin mavettaa 800 paunalla.

Loppupeleissä molemmat treenityylit kasvattavat sekä voimaa, että lihasta. Toinen vain nopeammin toista kuin toinen.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #506 : 14.04.2012 20:34 »
Ephram Fiilistelijä Jäsen Viestejä: 7 431 Basaaripisteet: 0 Profiili Toisen kuukauden ensimmäinen viikko (viikko 6 kokonaisuutena) Insanityä nyt takana ja täytyy kyllä sanoa, että melkoisesti hullumpaa on ollut meininki näiden toisen kuukauden seteissä. Ensinnäkin, pisimmillään kestävät melkein kokonaisen tunnin, meno on vieläkin vauhdikkaampaa ja käsien varassa kehonpainoa käyttäen tehdään entistä enemmän. Erityisen brutaali on "level 3 drills", jossa tehdään minuutin aikana 2x16 punnerrusta ja loppuaika käsien varassa paikallaan juoksua. Sama harjoite vielä toistetaan kahdesti, koska Insanityn tyyliin kuuluu noin viiden eri liikkeen setit ja setti tehdään kaiken kaikkiaan kolme kertaa. Välissä on 30 sekunnin mittainen juomatauko.

Ihan huikeeta settiä. Viimeisen viiden minuutin aikana sitä vain kiroilee hikeä syljeskellen ja takoen itseensä energiaa, jotta jaksaa koko loppusetin kunnialla.

Ei tätä hulluutta voi kuin rakastaa!


« Viimeksi muokattu: 14.04.2012 20:40 kirjoittanut Ephram »
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #507 : 16.04.2012 21:14 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Ekat futistreenit takana. Ihan hyvin meni ottaen huomioon sen, että edelliset varsinaiset futistreenit on mulla ollut syksyllä 2005 ja näitä treenejä edelsi kahden päivän ryyppääminen.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #508 : 17.04.2012 21:10 »
despo Jäsen Viestejä: 5 279 Basaaripisteet: 9 Profiili Jos sitä vähän päivittelisi treeniohjelmaa. SS edelleen pohjana, mutta snadisti modattuna. Ehkä näin jokusen kuukauden jälkeen jo kehtaa vähän horjua pois tuolta Rippetoen tarkoin ohjaamalta tieltä  :)

Maanantai
Squat 3x5
Bench 3x5
Deadlift 1x5
*Chin-ups/Pull-ups 3xFAIL

Keskiviikko
Squat 3x5
Press 3x5
Power Clean 5x3
*Hanging Leg Raise
*Planks

Perjantai
Squat 3x5
Bench 3x5
Deadlift 3x5
Pendlay Row 3x5
*Dips


Eipä tuossa juuri muuta eroa ole, kuin että kahden vuorottelevan päiväohjelman (A ja B) sijaan on kolme erilaista päivää (A, B ja C). Power cleaneja eli rinnallevetoa on vähän vähemmän ja vastaavasti mavea enemmän. Ylimääräisenä joukkoon tuli Pendlay Row, joka käytännössä tarkoittaa soutua levytangolla, jossa tanko palaa joka toiston välissä maahan. Tuota tuli joskus ennen joulua tehtyä itse asiassa jonkun aikaa. Dipeistä on ollut jokunen kuukausi nyt taukoa, mutta kädet on niin rimpulat että päätin ottaa mukaan. Jospa auttaisi penkissä ja pystärissä myös. Tarkkasilmäinen huomaa keskiviikolla myös vatsalihasliikkeitä, vaikka uhosin etten niitä aio tehdä. No tehdään nyt varuiksi kuitenkin noita kahta, muihin en aio alentua  :P
tallennettu
Vs: Kai me pelaamisen ohessa kuntoillaankin? « Vastaus #509 : 17.04.2012 22:10 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 757 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuossa aiemmin kun oli puhetta meikän ohjelmasta, niin jos katsoo tuota perinteistä SS:ssää, niin siinähän treenataan useammin keho läpi, kuin omassa kuuden päivän treenissä, joten rasitusta tulee vieläkin enemmän, vaikka päiviä on vain kolme.  Esim itse kyykkään kahdesti viikossa, mutta SS:ssä kyykätään 3 kertaa viikossa.

Rippetoehan sanoi jossain haastattelussa, ettei laittanut SS:n yhtään hauisliikettä, eikä vatsaliikettä, koska kaikki tekevät niitä kuitenkin. Katotaan vaan, niin kohta sortuu Despokin, kun kesä lähenee ja käsien paksuus alkaa olla prioriteeteissä ykkönen.  ;D

Itsellä on kyllä myöskin se tavallinen ongelma, että jalat ja keskikroppa ovat todella ylivahvoja suhteessa käsiin.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 33
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2021
Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2008, Simple Machines