Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: zoukka - 08.01.2008 13:49



Otsikko: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 08.01.2008 13:49
Kun kerran ohrapirtelöstä jo pakinoidaan niin kyllä nämä suositummat riippuvuuden aiheuttajatkin ansaitsevat triidinsä. Kiinnostaa ketkä röökaa!

Tänään oikeasti taisin vasta ensimmäistä kertaa elämässäni tajuta, että olen johonkin aineeseen fyyisesti riippuvainen. Siis ihan oikeasti. Jätin aamukahvit väliin kun tuli kiire töihin. Sielläkin missasin aamukahvit kun datasin NEOgafissa ja nikisten pikkuhiljaa hiipiessä kimppuuni ajattelin, että menen aikaisemmin syömään ja juon sumpit siellä. No eipä ollut massia mukana joten jäi sekin väliin. Sitten tajusin mistä koko aamun tuntemani kuumeinen olo ja armoton sekä paheneva hedari johtuivat!

Ja asia varmistui juuri vartti sitten kun vetäisin kaksi kuppia kuumaa kitusiin. Päänsärky hävisi heti. En tiedä pitäisikö alkaa vähentämään, sillä en pidä ajatuksesta, että olo menee perseelleen kun ei saa jotain ainetta suoniinsa. (poislukien ruoka).

Enkä ollut koko asiaa huomannutkaan kuin vasta nyt, vaikka kahvia onkin kulunut juo vuosikaudet.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: echoes - 08.01.2008 14:05
Kahvia tulee vedettyä joka päivä ja jos aamukahvit jäävät väliin niin seurauksena on usein tuo päänsärky. Harvoin kyllä tulee nykyään jätettyä tuota aamukahva väliin, duuneista ja opiskelusta ei tulisi mitään ilman sumppia.  :lol:


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: JayeizH - 08.01.2008 14:12
En polta, en juo kahvia, en käytä huumeita, juon alkoholia korkeintaan 2 kertaa kuussa, mutta juon kokista ihan *itusti. En tiedä johtuuko se ruumiista vai mielestä, mutta kokis on hyvää ja joskus huomaa että pieniä ongelmia on juoman suhteen havaittavissa. Vaikka litra kaupalla ei menekkää enään kuten opiskelun alku- ja keskivaiheilla. Se vain on hyvää ja jopa piristää :)

Tupakin polttoa en oikein ole ikinä ymmärtänyt...Alkoholin käytön ymmärrän tietyllä tapaa, mutta tupakointi menee jotenkin yli järjen. En vain tajua miksi ihminen polttaa, tai miksi sen on aloittanut. Varsinkin nykypäivänä kun joka puolella toitotetaan kuinka paskaa se pidemmälti on.
Ja suoraan sanottuna vaikka periaatteessa osaan ajatella että nuorena halusi polttaa kun se oli "coolia", en ole ikinä käytännössä sitäkään kovin pitkälle ymmärtänyt. Itse en ole ikinä nähnyt tupakin polttoa coolina tai mitenkään viehättävänä. Muutaman kerran olen suudellut tyttöä joka on polttanut kyseisen illan aikana tupakkia ja se vei kyllä suurimman hohdon hommasta.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 08.01.2008 14:23
Joo ei pysty myöskään ymmärtämään tupakanpolttoa. Tosin joskus on tullut sellaisia kiusallisia hetkiä, esim junaa odotellessa, että kädet tarvitsisivat jotakin tekemistä. Useinmiten noissa tilanteissa tuleekin kaivettua taskusta purkkaa tunteen lievittämiseksi. Jos purkkaa ei ole niin plärään varmaan jotain kännykän valikkoja ja kiroan ku ei tullut DS:ää mukaan.

Kahvinjuojaksi olen kasvanut erinäisten varastohommien myötä. Muutamia vuosia sitten en voinut sietää edes kahvin hajua mutta nyt menee parhaimmillaan nelisen kuppia päivässä. Vakiosetiksi on muotoutunut kahvi maitotilkan kanssa. Ennen join maidon ja sokerin kanssa.

Välillä on myös kiva hemmotella itseään hyvillä erikoiskahveilla. Hyvin tehty cappucino ja joissain tapauksissa latte ovat erinomaisen makuisia.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 08.01.2008 14:45
Itse kokeilin smokenpolttoa aikanaan...

1. Kaverien painostus
2. "Mies" on kova kun se polttaa
3. Se auttaa uusien kaverien hankkimisessa
4. Isäpuoli kysyi yhdessä vaiheessa, että millon nä meinaat aloittaa juhlimisen (viina/rööki/irtosuhteet)...

Mutta järki vei parin kuukauden jälkeen voiton. Pelastin myös yhden pitkäaikaisen kaverin tuolta paskalta kun tokaisin, että heitä se rööki vittuun ja lähetään lenkkeilemään. Se oli sillä selvä  :)


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Sharkie - 08.01.2008 14:49
Yhden tupakan poltin tuolla Valtion Kustantamassa Tupakoinnin Ihmemaassa, kun ihan oikeasti hajosi keran pää. Ja sekin oli varmaan joku sosiaalinen tarve, en tiedä. Paskaltahan tuo maistui edelleen. Muuten en polta niin tupakkaa kuin sikareitakaan, ja kahvia en oppinut koskaan juomaan. Se maistuu aivan hirveälle. Tee on ystäväni.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 08.01.2008 14:55
(http://serialconsign.com/images/2007/08/coop.jpg)






Tupakka on maistunut meikäläiselle kahdesti:

1) Kun olin 5-vuotias, äitini löysi teini-ikäisen veljeni taskusta tupakka-askin. Sillä sekunnilla hän ilmoitti, että kaikki muutkin lapset saisivat maistaa nyt syöpäkääryleitä. Siinä imeskelin ja tupruttelin sätkää viisivuotiaan autuudella ja innolla.

Ja se tehosi. Ylä-asteella röökäminen kiinnosti vain vähän.



2) Näytelmässä. Roolini vaati yhden tupakan sytyttämistä ja muutamaa henkosta. Tämä tapahtui vain pari vuotta sitten. Ja se maistui yhtä pahalta kuin muistoissani, ellei pahemmalta.



Kahvia olen pikkuhiljaa oppinut juomaan, mutta omalla kohdallani tee vetää siitä voiton. Ehkä 5 kuppia juon kuukaudessa kahvia. Enkä ikinä aamusta. Tosin toimistotyöntekijän pakollisiin rutiineihin melkein kuuluu napata kuppi kuumaa aamulla päätteen viereen. Se on jonkinlainen kulttuuri.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 08.01.2008 15:02
Lainaus
Tosin toimistotyöntekijän pakollisiin rutiineihin melkein kuuluu napata kuppi kuumaa aamulla päätteen viereen. Se on jonkinlainen kulttuuri.


Tai sitä, että pysyy hereillä päätteen ääressä siihen aikaan aamulla :)

Oikeasti on kyllä semmonen zombi-olo ollut nyt kun pitää 8 tuntia päivässä istua koneella. Juurikin aamulla reagoi ärsykkeisiin aika hitaasti. Sumppi helpottaa.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 08.01.2008 15:22
"Olen maistanut, en kuitenkaan polta. En ymmärrä blaablaa.."

Aina saa samaa soopaa lukea. Ihmisen, joka ei polta, on vaikea ymmärtää mitä järkeä poltossa on. Totta kai näin on. Tupakoitsijoilla on omat syynsä miksi polttaa ja nykypäivänä todennäköisesti kaikki tiedostavat tupakanpolton vaarat. Kerrottakoon, että itse en polta.

Kahvia sen sijaan juon. Jonkinlainen kahviaddiktio on tullut. Aamuisin pyrin 1-2 kuppiin. Koulusta tullessa menee 2-3 kupillista. Sitten toki vierailut ym. Silloin tulee myös aina juotua, tosin näitä vierailuja nyt on nykyisin vähän.

Ripaus maitoa ja ihan vähäsen sokeria. Olen onnistunut kokoajan vähentämään maidon ja etenkin sokerin määrää. Kahvi, ai että.. Ajatus jo. Pakko kai keittää taas.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: AK-87 - 08.01.2008 15:23
Kahvia kyllä juon, mutta ei siihen ole vielä mitään erityistä addiktiota ole tullut, joten ei paljoa tunnu, jos kahvit jää väliin. Mutta yläaste ja lukio aikoina aamukahvit (lukiossa olessa myös koulunjälkeen) oli kyllä vakio, lähinnä senkin takia, että äidin työpaikalta "ilmaiset" (äiti maksoi ;D) pullakahvit sai. Sen jälkeen kahvinjuonti vähentyi, mutta nyt taas iltakahvit on se vakio. Muulloin hörpitäänkin sitten kaakaota tai limpparia.

Lainaus
Tupakin polttoa en oikein ole ikinä ymmärtänyt...

En minäkään. Koskaan en ole maistanut ja tuskin tulen koskaan maistamaankaan.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 08.01.2008 15:40
En polta, en juo kahvia, en käytä huumeita, juon alkoholia korkeintaan 2 kertaa kuussa, mutta juon kokista ihan *itusti. En tiedä johtuuko se ruumiista vai mielestä, mutta kokis on hyvää ja joskus huomaa että pieniä ongelmia on juoman suhteen havaittavissa. Vaikka litra kaupalla ei menekkää enään kuten opiskelun alku- ja keskivaiheilla. Se vain on hyvää ja jopa piristää :)
Sama juttu, tosin alkoholia käytän tuotakin vähemmän. Cocacolan sijaan juon Zeroa, mutta sitäkin olen yrittänyt nyt vähentää. Kahvia tulee kyllä silloin tällöin juotua, jos oikein väsyttää.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 08.01.2008 16:24
Nääh, tupakkaa yhet henkoset ottanut ja paskaltahan se maistui. Kahvia tulee juotua välillä, espressoa muutaman kerran viikossa ja teetä meneekin sitten aamulla, iltapäivällä ja illalla. Suomessa on kyllä mahtava teekulttuuri, kun useissa kahviloissakin pussiteetä :???:


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ramen Soup - 08.01.2008 16:36
Mä oon kahvisnobi. Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa. Juon kahvia lähinnä fiilistelyyn ja migreeniin (kahvi ja banaani auttaa pääkipuun, kokeilkaapa), eli sitä menee aika vähän. Kunnon pressovehjettä ei ole, perkolaattori kylläkin jolla saa hyvät sumpit. Kahviahan ei siis sais keittää, joten ei puhuta kahvinkeittimistä  ;) Lähikaupasta ostan tummia paahtoja, esim Pauligin Parisienia. Nääkään ei ole kovin kummoisia, mut ilman pätevää keitintä ei ole mielestäni järkeä ostaa erikoisliikkeistä.

Jamaica Blue Mountainin juominen ekaa kertaa on muuten oikeasti tajuttoman päräyttävä kokemus. En vaan oo vielä suomesta löytänyt.

Röökiä en polta koska urheilen. Teininä vedin poskareita, se tuntui niin kumman seksikkäältä.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Sarkoni - 08.01.2008 16:43
Kahvia vaan näistä pahoista aineista, eikä sitäkään hirvittäviä määriä. 1-3 kuppia päivässä on aika vakio. Ja jos ei ehdi tai jostain muusta syystä ei kykene juomaan, niin eipä sekään haittaa. Pystyisin lopettaa sen vähänkin kahvin juonnin, mutta en halua/jaksa/viitsi. Liian sosiaalisesti tärkeä juoma.

Tupakkaa joskus taisin meinata alkaa polttamaan, mutta onneksi valitsin toisen tien. En todellakaan olisi halunut maailmanpelastajavaarini saavan tietää että poltan. Sitten hää kuoli ja rispectini häntä kohtaan vain kasvoi, eikä sen jälkeen ole tupakan poltto kiinnostanut.

Alkoholia on kyllä nyt viime aikoina alkanut uppomaan vähäsen. Uusi lukio toi mukanaan uusia kavereita, uudet kaverit uusia tapoja. Olin minäkin yläasteella niitä poikia, jotka halveksuivat aineiden käyttöä ja sanoivat että on se hyödyllisempää olla yksin koneella, kuin olla kylillä ryyppäämässä ja "pilaamassa elämäänsä." Ja tuo väite on muuten ihan persettäpaskaa. Ainakin tässä vaiheessa elämää. Ei niistä yläasteen kovista äijistä kyllä yksikään tullut lukioon, joten silloin vielä vaikutusalttius oli melko herkkä. Mutta siis nyt, lukion toisella luokalla kun on tuollaiset hommat jossain määrin aloittanut, niin täytyy sanoa että paremmaksi tämä elämä on muuttunut. Mm. nyt ensimmäistä kertaa elämässäni on ihan oikeita ystäviä, eikä pelkkiä kavereita, joita nyt koulussa joka päivä näkee. Eikä ole koulunkäynti tai mikään muukaan kärsinyt, päinvastoin. Taieiny...

Ja sikariakin koitin tässä taannoin. Oli mukavampi kuin rööki, ei siis sillä että sitä polttaa alkaisin.

Hmm... meikäläinen on meidän koulussa verrattaen kyllä ihan kilteimmästä päästä, mutta täällä taas kukaan ei tunnu tekevän mitään pahuuksia, tai sitten huijaatte. Mutta hyvähän se siis vaan on. :P


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 08.01.2008 17:07
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ramen Soup - 08.01.2008 17:17
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?

Suomessa juodaan vaaleapaahtoisia sekoituksia. Vaaleapaahtoienn kahvi on huomattavasti tummapaahtoista happamampaa, joten se että kahvikupin jälkeen närästää ei ole mikään ihme. Tumman kahvin ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia oireita vatsalle ainakaan happamuutensa suhteen. Maitokahvi on taas oma juttunsa, koska maito hieman neutralisoi tuota vaalean paahdon happamuutta, mutta silti happamuus on suurempi kuin tummassa paahdossa, esim. kupillisessa espressoa.

Enkä nyt tiedä mitään mistään papujen alkuperistä, mutta epäilen että standardi Juhlamokka ei ole "parhaista kahvilaaduista". Ihan sen hinnan takia. Ja oikeastaan maunkin, kun suomalaiset (huom ei alkuperämaa) kahvit ovat sellasia kitkeriä. Kahvin pitäisi oikeasti olla lempeän täyteläistä jossa on eri aromeja ja makuvivahteita, ei myrkkyä.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Riepu - 08.01.2008 17:32
Tupakkia en polta eikä se ole oikeastaan koskaan innostanutkaan. Tuskin vielä vuosienkaan päästä poltan. Kahvia sen sijaan tulee joskus juotua, vaikken siitä itse asiassa pidä. Varsinkin jos ilmaiseksi lähtee niin parhaimmillaan tulee vedettyä monen monta kuppia. Sokerin kanssa tulee vedettyä, mutta maitoa/kermaa en ala sekaan tuntemaan.. Närästää moiset. Mitään riippuvuutta minulla ei taida olla niin mihinkään.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: tuhis - 08.01.2008 17:49
Nykyinen tupakkalakko on kestänyt jokusen kuukautta tms. Suurinpiirtein silloin jäi kun tuon uimahallirumban sain aloitettua. Ei mikään huono vaihtokauppa kun ajattelee päikseen että syöpäkääryleaski ~4e <-> aamu-uinti ~3e.

Kahvia vain kuppi aamulla ja toinen iltapäivällä. Erikoiskahveista ei ole kokemusta eikä erityisemmin innostakaan. Viinien maistelussa on jo tarpeeksi rahareikää. Joskus ei tarvi kahvia ollenkaan, mutta joskus sitten tulee oikea kahvin himo. Tupakkapäiviltä kaipaa komboa ruokasavut+kahvi+suklaapala. Ai että.

I choose life.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 08.01.2008 17:50
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?

Suomessa juodaan vaaleapaahtoisia sekoituksia. Vaaleapaahtoienn kahvi on huomattavasti tummapaahtoista happamampaa, joten se että kahvikupin jälkeen närästää ei ole mikään ihme. Tumman kahvin ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia oireita vatsalle ainakaan happamuutensa suhteen. Maitokahvi on taas oma juttunsa, koska maito hieman neutralisoi tuota vaalean paahdon happamuutta, mutta silti happamuus on suurempi kuin tummassa paahdossa, esim. kupillisessa espressoa.

Enkä nyt tiedä mitään mistään papujen alkuperistä, mutta epäilen että standardi Juhlamokka ei ole "parhaista kahvilaaduista". Ihan sen hinnan takia. Ja oikeastaan maunkin, kun suomalaiset (huom ei alkuperämaa) kahvit ovat sellasia kitkeriä. Kahvin pitäisi oikeasti olla lempeän täyteläistä jossa on eri aromeja ja makuvivahteita, ei myrkkyä.

Jeh, itseänikin aina hämmästyttänyt Suomen kahvikulttuurin(kin) köyhyys siihen nähden miten paljon sitä kahvia kitataan. Aina sitä samaa Juhlamokkaa sillä samalla paskalla keittimellä.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Frank - 08.01.2008 18:07
Tupakka ei ole koskaan kiinnostanut, eikä varmastikaan tule koskaan kiinnostamaankaan. Kuten jo monet muutkin täällä ovat sanoneet, minäkään en ymmärrä tupakointia sitten yhtään. Jokainen tekee kyllä niinkuin itse parhaaksi näkee, mutta en todellakaan ymmärrä, mitä joku saa oman ja muiden hengen vaarantamisesta. Tupakasta ei hyödy muut kuin tupakkayhtiöt.

Kahvia juon silloin kun sitä on tarjolla. En ole siihenkään addiktoitunut, vaikka sen mausta pidänkin. En ole itse keittänyt kahvia sitten peruskoulun kahdeksannen, sillä en tarvitse kahvia eikä minun tee sitä mieli, ellei ole erikoistilaisuus. Kylässä ollessa tai vieraiden kyläillessä en koskaan kieltäydy kahvista, sillä silloin sitä on tarjolla eikä päiväkään ole perusarkipäivä. Frezzaa tai Ice Cafe -valmiskahvia tosin tulee juotua niinä kouluaamuina, kun on erittäin väsynyt.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 08.01.2008 18:14
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?

Suomessa juodaan vaaleapaahtoisia sekoituksia. Vaaleapaahtoienn kahvi on huomattavasti tummapaahtoista happamampaa, joten se että kahvikupin jälkeen närästää ei ole mikään ihme. Tumman kahvin ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia oireita vatsalle ainakaan happamuutensa suhteen. Maitokahvi on taas oma juttunsa, koska maito hieman neutralisoi tuota vaalean paahdon happamuutta, mutta silti happamuus on suurempi kuin tummassa paahdossa, esim. kupillisessa espressoa.

Enkä nyt tiedä mitään mistään papujen alkuperistä, mutta epäilen että standardi Juhlamokka ei ole "parhaista kahvilaaduista". Ihan sen hinnan takia. Ja oikeastaan maunkin, kun suomalaiset (huom ei alkuperämaa) kahvit ovat sellasia kitkeriä. Kahvin pitäisi oikeasti olla lempeän täyteläistä jossa on eri aromeja ja makuvivahteita, ei myrkkyä.
Melko uusi juttu minulle tuo vaaleapaahtoisuuden suosio Suomessa, mutta on siinäkin kyse kuitenkin makuasioista, vaikka tumma paahto olisikin vatsalle parempi. Ei se automaattisesti tarkoita sitä että kahvista tulisi kitkerää.

Mitä tulee itse kahvin laatuun niin olen pitänyt Pauligin kahveja kyllä hyvälaatuisina, vaikka ei nyt ihan hirmuisesti ole kokemusta monen maan peruskahveista. Makuun vaikuttaa myös oleellisesti millä keittimellä kahvi keitetään ja siitä että vesi ja välineet ovat puhtaita.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: rinturi - 08.01.2008 18:59
Kahvista ja tupakasta tulee paskahätä. Paskahätä ei ole kiva.

EDIT: Tuhis hei, kaapelia saa laskettua ilman kahvia ja syöpäkääryleitäkin.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: tuhis - 08.01.2008 19:09
Paskahätä ei ole kiva.

Joskushan sen paskan on uloskin tultava. Itse en usko ulosteen käyttämiseen vuosikerran perässä.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ramen Soup - 08.01.2008 19:24
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?

Suomessa juodaan vaaleapaahtoisia sekoituksia. Vaaleapaahtoienn kahvi on huomattavasti tummapaahtoista happamampaa, joten se että kahvikupin jälkeen närästää ei ole mikään ihme. Tumman kahvin ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia oireita vatsalle ainakaan happamuutensa suhteen. Maitokahvi on taas oma juttunsa, koska maito hieman neutralisoi tuota vaalean paahdon happamuutta, mutta silti happamuus on suurempi kuin tummassa paahdossa, esim. kupillisessa espressoa.

Enkä nyt tiedä mitään mistään papujen alkuperistä, mutta epäilen että standardi Juhlamokka ei ole "parhaista kahvilaaduista". Ihan sen hinnan takia. Ja oikeastaan maunkin, kun suomalaiset (huom ei alkuperämaa) kahvit ovat sellasia kitkeriä. Kahvin pitäisi oikeasti olla lempeän täyteläistä jossa on eri aromeja ja makuvivahteita, ei myrkkyä.
Melko uusi juttu minulle tuo vaaleapaahtoisuuden suosio Suomessa, mutta on siinäkin kyse kuitenkin makuasioista, vaikka tumma paahto olisikin vatsalle parempi. Ei se automaattisesti tarkoita sitä että kahvista tulisi kitkerää.

Mitä tulee itse kahvin laatuun niin olen pitänyt Pauligin kahveja kyllä hyvälaatuisina, vaikka ei nyt ihan hirmuisesti ole kokemusta monen maan peruskahveista. Makuun vaikuttaa myös oleellisesti millä keittimellä kahvi keitetään ja siitä että vesi ja välineet ovat puhtaita.

No tuon tumman ja vaalean happamuuden eron olen herkkävatsaisena todennut itsekin. Samoin isäni, jolla on maailman hankalimmat närästysvaivat.  Oikeastiskin jos tuntuu että kahvi tuppaa käymään vatsaan, kannattaa kokeilla jotain tummaa paahtoa joita löytyy ihan kiitettävästi kauppojen hyllyiltä.

Tuokin on tietysti totta että ei vaalea paahto välttämättä ole kitkerää. Itse en pysty juomaan suomalaisia kahveja ilman maitoa, koska minusta ne ovat oikeasti aika vastenmielisen makuisia. Maidonkin kanssa jotkut kupilliset maistuvat huoltsikan kuralle. Presidentti on minusta vaaleista laaduista ok, mutta siitäkin tumma mieluummin ihan vatsan takia. Siltikin sijoitan mieluummin kaksi euroa lisää ja ostan vaikka Pauligin Parisienia tai jotain muuta tummaa, koska sitä pystyy juomaan ilman maitoakin. Siksi toisekseen siitä saa kuumennetun maidon kanssa rakennettua Cafe au lait'in.  ;D Ja tottakai, jos kahvinkeitin on surkea, eipä kahvikaan kummoista voi olla vaan juuri sitä kitkerää myrkkyä. Tämän takia ostin perkolaattorin; kaikki osat ovat metallia ja käsin puhdistettavissa. Aina ja varmasti puhdas vehje, joka juoksuttaa veden sopivan lämpöisenä jauhatuksen läpi. Toinen vaihtoehto itselleni on pannukahvi, mutta siinäkin saa kahvista kitkerän jos sen kiehauttaa (vaikka kahvin kiehauttaminen onkin suomalainen tapa, ei sitä kuuluisi kahvin maun takia tehdä). Siltikään mikään itse keittämäni ei ole ikinä vetänyt vertoja ulkomailla juomilleni kupillisille niitä oikeita, helkkarin kalliita (kuppihinta kuitenkin halvempi kuin suomessa tavallisen kahvin, wtf?!) kahvilaatuja, esim juuri tuo Jamaica Blue Mountain. Niiden maku on jotain mitä ei voi edes verrata suomalaiseen kahviin, oikeasti.

Itse en ole (vielä) ihan noin fanaattinen kahvisnobi, mutta tässä blogikirjoituksessa on mielestäni hyviä pointteja: http://janne.blogit.kauppalehti.fi/2007/04/02/pahaa-kahvia/ (http://janne.blogit.kauppalehti.fi/2007/04/02/pahaa-kahvia/)

Minusta on muuten mielenkiintoinen nippelitieto, että kahvissa on punaviiniin verrattuna moninkertaisesti enemmän eri makuvivahteita erotettavana. Silti en ole kuullut hirveästi kahvinmaistajista suomessa.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Taist0 - 08.01.2008 19:26
Kun olin työssäoppimassa kaupassa, niin mätin muutamaan otteeseen hyllyyn tällaista kahvia
(http://www.paulig.fi/files/5o2FGJCCS/image.THUMB/PAULIG_PARISIEN_150.jpg)

se tuoksui niin hyvältä että oli pakko ostaa sitä töistä päästyäni. Siinä oli vielä sellainen hajuaukko josta sitä hajua pystyi haistelemaan. Mutta loppujen lopuksi kahvi oli kitkerää paskaa, enkä suosittele tätä Parisien kahvia kenellekään. Kahvituotteissa hajuaistini on liian sokea lopputulokselle.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Tajuste - 08.01.2008 23:50
Tupakki ja kahvi maistuu kyllä. Kohtuuden rajoissa ja epäsäännöllisesti.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 09.01.2008 08:17
Kahvista ja tupakasta tulee paskahätä. Paskahätä ei ole kiva.

EDIT: Tuhis hei, kaapelia saa laskettua ilman kahvia ja syöpäkääryleitäkin.

Häh kuka ei muka nauti "istunnoista" !? Hullu...


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Turilas - 09.01.2008 08:48
Kahvista ja tupakasta tulee paskahätä. Paskahätä ei ole kiva.

EDIT: Tuhis hei, kaapelia saa laskettua ilman kahvia ja syöpäkääryleitäkin.

Häh kuka ei muka nauti "istunnoista" !? Hullu...
Aah, sitä nautintoa, kun ei ole mihinkään kiire, ottaa Aku Ankan ja antaa tulla vaan. Kiireettömät istunnot ovat niitä elämän pieniä suuria hetkiä.

Sitten muihin riippuvuuksiin. Kahvia join pienempänä, mutta lopetin sitten, kun huomasin, että en oikein tykkää siitä eikä se piristä minua lainkaan. Siirryin teenjuojaksi ja nykyään tapana on juoda iltakupponen vihreää teetä. Mitään riippuvuutta ei ole toki siihenkään.

Tupakkaa en ollut polttanut viime vuosiin asti yhtään henkosta. Sittemmin olen satunnaisissa illanistujaisissa sikarin vetänyt. Vesipiipulla makutupakan polttaminen on sen sijaan melko miellyttävää. Kämppiksellä on piippu ja omenatupakkaa ja mulla kolaa. Erittäin rentouttavaa puuhaa. Vesipiippuakaan en säännöllisesti harrasta, mitä nyt kerran tai pari kuussa, enkä aio itselleni sellaista ostaa, joten sivarivuoteen taitaa sen käyttö jäädä. Ja hyvä niin, sillä en usko, että vesipiipun polttaminen on oikeastaan yhtään sen terveellisempää kuin tavallisenkaan tupakan polttaminen, vaikka jotkut niin väittävätkin.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Tajuste - 09.01.2008 14:39
Kahvista ja tupakasta tulee paskahätä. Paskahätä ei ole kiva.

EDIT: Tuhis hei, kaapelia saa laskettua ilman kahvia ja syöpäkääryleitäkin.

Häh kuka ei muka nauti "istunnoista" !? Hullu...
Aah, sitä nautintoa, kun ei ole mihinkään kiire, ottaa Aku Ankan ja antaa tulla vaan. Kiireettömät istunnot ovat niitä elämän pieniä suuria hetkiä.

Sitten muihin riippuvuuksiin. Kahvia join pienempänä, mutta lopetin sitten, kun huomasin, että en oikein tykkää siitä eikä se piristä minua lainkaan. Siirryin teenjuojaksi ja nykyään tapana on juoda iltakupponen vihreää teetä. Mitään riippuvuutta ei ole toki siihenkään.

Tupakkaa en ollut polttanut viime vuosiin asti yhtään henkosta. Sittemmin olen satunnaisissa illanistujaisissa sikarin vetänyt. Vesipiipulla makutupakan polttaminen on sen sijaan melko miellyttävää. Kämppiksellä on piippu ja omenatupakkaa ja mulla kolaa. Erittäin rentouttavaa puuhaa. Vesipiippuakaan en säännöllisesti harrasta, mitä nyt kerran tai pari kuussa, enkä aio itselleni sellaista ostaa, joten sivarivuoteen taitaa sen käyttö jäädä. Ja hyvä niin, sillä en usko, että vesipiipun polttaminen on oikeastaan yhtään sen terveellisempää kuin tavallisenkaan tupakan polttaminen, vaikka jotkut niin väittävätkin.
No siis kyllähän siihen veteen joitakin myrkkyjä jää varmasti. Terveellistä se ei silti ole. Tyttöystävällä on vesipiippu, mutta vähällä käytöllä, koska ei ole hyvänmakuista tupakkia siihen ja henkosia kiskoessa putkesta irtoaa jotakin tauhkaa suuhun. Vie meinaan aika tehokkaasti nautinnon jos saa syljeskellä tuhkaa pois suustaan  :lol:


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Sharkie - 09.01.2008 14:42
Aah, sitä nautintoa, kun ei ole mihinkään kiire, ottaa Aku Ankan ja antaa tulla vaan. Kiireettömät istunnot ovat niitä elämän pieniä suuria hetkiä.
Hohhoh, aitoa oldschoolia. Muodikas nykynuori ottaa kaveriksi DS:n tai PSP:n. Ja vielä joku päivä teen sen, että otan läppärin mukaan ja postaan boardeille. POW!

Hä, eikö tässä topikissa keskusteltukaan kakkoshädästä...?

Aina saa samaa soopaa lukea. Ihmisen, joka ei polta, on vaikea ymmärtää mitä järkeä poltossa on. Totta kai näin on. Tupakoitsijoilla on omat syynsä miksi polttaa ja nykypäivänä todennäköisesti kaikki tiedostavat tupakanpolton vaarat. Kerrottakoon, että itse en polta.

Niin, sillä eihän siinä ole mitään järkeä. Tupakointi on paska tapa, joka hankkimalla hankitaan. Jokainen tuntemani röökaaja on kehunut, että kyllähän se paskalle maistuu aluksi, mutta...mutta mitä? Heität sen röökin vittuun etkä enää koskaan polta, jos se ei kerran maistu hyvälle. Tupakoitsija polttaa tasan siksi, että on tullut aloittaneeksi.

Lopettaminen voi luonnollisesti olla vaikeaa, koska hommaan liittyy ruumiillisen riippuvuuden lisäksi sosiaalisia aspekteja ja rutinoitumista. Mutta se on paska munkki.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fraeon - 10.01.2008 21:15
Toistakaa perässäni:

Kahviton Fraeon on zombi-Fraeon.

Uudestaan!

Kahviton Fraeon on zombi-Fraeon.

Limsaa ei tule hirveästi juotua. Kokis on pahaa ja Pommac kallimpaa, joten tyydyn ihan vain veteen, maitoon ja kahviin. Ja kahvi juodaan kylmän maidon kanssa ihan paristakin syystä. Ensiksikin maito tekee kahvista pehmeämmän makuista ja toisekseen...noh, kyllä se sitä viileentäänkin.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: JayeizH - 11.01.2008 08:59
Ja kahvi juodaan kylmän maidon kanssa ihan paristakin syystä. Ensiksikin maito tekee kahvista pehmeämmän makuista ja toisekseen...noh, kyllä se sitä viileentäänkin.
Siis koodarinhan pitää juoda kahvinsa mustana ja sokerittomana. Tämähän on jo kauan sitten todettu. Syyt ovat ne että: Sokeri jumittaa näppäimistön. Ja maito alkaa haisemaan. Eli siis silloin kun se kahvi kaatuu siihen näppäimistölle (ja kyllä se siihen joskus kaatuu).


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Freeman - 12.01.2008 19:53
Kahvia tulee juotua 3-5 kupillista päivässä ja jos en saa kahvia niin alkaa särkemään päätä.Lopuksi vähän faktaa eli jos juo säännöllisesti yli 350mg kofeiiniannoksen päivittäin niin se aiheuttaa fyysisen riippuvuuden eli jos et saa tarpeeksi kofeiinia päivässä niin se aiheuttaa mm päänsärkyä.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Melfice_ - 14.01.2008 22:45
Addiktio on mielen heikkoutta. Kaikki liha tottelee kuria.

Mä en juuri koskaan keitä kahvia itselleni, aina pitää olla joku vierailemassa että viitsin keittää. Joskus on pakko juoda kahvia jotta pysyisi luennolla hereillä, vaikka kofeiinin piristävä vaikutus ei kummoinen olekaan verrattuna esim. stimuloivaan aivotoimintaan. Kahvia ei tule juotua edes joka viikko. Teetä mä sen sijaan juon joka aamu. En jaksa kuitenkaan olla kahvin, teen tai muiden haudutejuomien (rooibos) suhteen niin anaalinen ja elitistinen ettei mulle kelpaisi pussitee ja juhlamokka.

Tupakkaa on tullut kokeiltua mutta ei se sovi mulle eikä mun urheilulliselle keholleni. Nuuskaa kokeiltu, tottakai. Olenhan mä sentään aktiivijääkiekkoilija. Kivempaa kun tupakointi, silti ääliömäistä.

En ole myöskään riippuvainen kannabiksesta tai alkoholista.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 15.01.2008 08:33
Lainaus
En ole myöskään riippuvainen kannabiksesta tai alkoholista.


Hauskaa, ettet maininnut, ettet ole riippuvainen huumeista näin yleensä ;)


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Melfice_ - 15.01.2008 11:59
En mä ole muita "huumeita" kokeillut, eikä oikein tee mieli kokeillakaan.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: delirious - 15.01.2008 14:23
Kannabis ei oo kyllä huumetta nähny sen enempää kuin tupakka tai alkoholikaan.

Asiaan...

Aika lailla joutuu kompata Melficeä tässä hommassa. Kahvinkeitin on kaapissa odottamassa vieraita, teetä sen sijaan tulee juotua useinkin. Tosin töissä valmiiksi keitetty kahvi maistuu välillä liiallisissakin määrin. Tupakointi ei ole mun juttu, sikarit tietyssä seurassa ajanvietteenä ihan jees. Nuuskan passasin muutaman kokeilun jälkeen muille, ei kiitos.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 18.12.2008 15:48
Tänään TV1:llä:

Lainaus
A-talk TV1 to 18.12 klo 21.05

TV1 A-talk 18.12.2008 klo 21.05

Nuuskakapina

Vieraina kansanedustajat Arja Karhuvaara (kok.) ja Ulla-Maj Wideroos (Rkp),
hammaslääkäri Stefan Bredbacka ja ylilääkäri Matti Rautalahti.

Hallituksessa on puhjennut kiista nuuskasta. Eurooppa- ja maahanmuuttoministeri Astrid Thors (Rkp) kampanjoi nuuskan myynnin vapauttamisen puolesta. Peruspalveluministeri Paula Risikko (Kok.) puolestaan haluaisi tiukentaa nuuskalakia entisestään. Nykyisin nuuskan myyminen on Suomessa kielletty, kuten muissakin EU-maissa Ruotsia lukuun ottamatta. Thorsin mukaan nykyinen laki loukkaa monien suomalaisten oikeustajua. Nuuskan vapauttamista ajetaan erityisen innokkaasti Pietarsaaressa, jossa neljännes miehistä nuuskaa. Nuuskan puolustajien mielestä on kummallista, että nuuskaa ei saada myydä, vaikka se on tupakkaa vaarattomampaa. Nuuskan vastustajien mukaan nuuskan haitallisuutta vähätellään.


Vieraat:

Arja Karhuvaara on kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen. Karhuvaara sanoo olevansa järkyttynyt ministeri Thorsin nuuskakampanjasta. Karhuvaara kieltäisi nuuskan koko EU:ssa.

Ulla-Maj Wideroos on Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja. Hän ajaa nuuskan myynnin vapauttamista. Wideroos ei pidä nuuskaa erityisemmin terveellisenä tuotteena, mutta kun tupakointi ja viinan juonti on sallittu, ei valtio voi kieltää ihmisiä käyttämästä nuuskaa.

Stefan Bredbacka on pietarsaarelainen hammaslääkäri. Hän on käyttänyt nuuskaa 15-vuotiaasta asti. Hän sanoo nuuskaavansa, koska on tietoinen tupakan vaarallisuudesta. Siksi hän myös kannattaa nuuskan myynnin vapauttamista.

Matti Rautalahti on Suomen syöpäyhdistyksen ylilääkäri. Hän sanoo, että jos nuuska vapautettaisiin, kyse olisi uuden nikotiiniriippuvaisuutta aiheuttavan tuotteen tuomisesta myyntiin. Hänen mukaansa nuuskalta puuttuvat savukkeiden keuhkovaikutukset, mutta lähes kaikki muut haittavaikutukset sillä on.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2008/12/tupakkatyoryhma_luovuttaa_loppuraporttinsa_437291.html

Eli nuuska halutaan kieltää kokonaan. Ja tupakkaa muistuttavat karkit (lakupiiput ym.) samalla. Hienoa, kieltoja ja kieltoja. Koskakohan Suomessa tajutaan, että kiellot ei ole oikea ratkaisu, vaan ihmisten valistus. Ja kuvitelkaa miten potentiaalisia verotuloja menee hukkaan, kun Suomessa ratkaisu on tämä, että nuuskaa ei saa myydä ja tulevaisuudessa mahdollisesti kokonaan kielletty.

Tämä holhousyhteiskunta on täyttä paskaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 18.12.2008 15:50
Lakupiiput :lol:


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 18.12.2008 16:05
Stefan Bredbacka on pietarsaarelainen hammaslääkäri. Hän on käyttänyt nuuskaa 15-vuotiaasta asti. Hän sanoo nuuskaavansa, koska on tietoinen tupakan vaarallisuudesta. Siksi hän myös kannattaa nuuskan myynnin vapauttamista.
Helvetin loogista. Ilmeisesti sitä nikotiinia on vain pakko saada vereen, joten huonoista vaihtoehdoista paras saakoon kelvata. Ja vielä hammaslääkäri. Pakko katsoa ihan tämän sankarin takia.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Tan - 18.12.2008 16:35
Ulla-Maj Wideroos on Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja. Hän ajaa nuuskan myynnin vapauttamista. Wideroos ei pidä nuuskaa erityisemmin terveellisenä tuotteena, mutta kun tupakointi ja viinan juonti on sallittu, ei valtio voi kieltää ihmisiä käyttämästä nuuskaa.

Huoh mikä logiikka. Jos nuuska tällä päättelyllä pitäisi vapauttaa, niin samoin pitäisi kannabis ja lsd.

Jos mikään näistä "nautintoaineista" keksittäisiin nyt, ne kiellettäisiin heti. Se kannattaa pitää mielessä.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: JayeizH - 18.12.2008 16:39
Huoh mikä logiikka. Jos nuuska tällä päättelyllä pitäisi vapauttaa, niin samoin pitäisi kannabis ja lsd.
O_O

Voiko tosiaan väittää että LSD on samalla tasolla kuin nuuska ja tupakki jne?


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 18.12.2008 16:43
Eikö vapaassa maassa vapaalla ihmisellä pitäisi olla vapaus käyttää nuuskaa, jos ei se aiheuta ongelmia ympärillä oleviin ihmisiin. Nuuska ei sellainen aine ole, vähemmän haitallisempi se on kuin tupakka. LSD:tä nyt ei ainakaan pitäisi laillistaa, koska se voi käynnistää vaikka psykoosin ja Suomessahan ei tunnetusti osata hoitaa mielisairaita.

Valistus on oikea tie!


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 18.12.2008 16:55
Valistus on tärkeä osa ratkaisua, mutta kyllä sellaistenkin aineiden kieltoa tulisi harkita jotka voivat aiheuttaa vain käyttäjälleen terveydellistä haittaa. En ole ole oikein nuuskan terveyshaitoista perillä (syöpäriski?), mutta näillä tiedoilla en lähtisi lakeja ainakaan löysäämään.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 18.12.2008 17:04
Valistus on tärkeä osa ratkaisua, mutta kyllä sellaistenkin aineiden kieltoa tulisi harkita jotka voivat aiheuttaa vain käyttäjälleen terveydellistä haittaa. En ole ole oikein nuuskan terveyshaitoista perillä (syöpäriski?), mutta näillä tiedoilla en lähtisi lakeja ainakaan löysäämään.
Tietokoneet voisi kieltää, koska se voi aiheuttaa käyttäjälleen terveydellistä haittaa, jos sen ääressä viettää liikaa aikaa. Entäs ruoka? Kielletään sekin, sen käyttö voi aiheuttaa ylipainoa. Sokerista puhumattakaan. Karkit, limsat, energiajuomat - kaikki kieltoon vaan, nehän voi aiheuttaa terveydellistä haittaa.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Sharkie - 18.12.2008 17:10
Valistus on tärkeä osa ratkaisua, mutta kyllä sellaistenkin aineiden kieltoa tulisi harkita jotka voivat aiheuttaa vain käyttäjälleen terveydellistä haittaa. En ole ole oikein nuuskan terveyshaitoista perillä (syöpäriski?), mutta näillä tiedoilla en lähtisi lakeja ainakaan löysäämään.
Tietokoneet voisi kieltää, koska se voi aiheuttaa käyttäjälleen terveydellistä haittaa, jos sen ääressä viettää liikaa aikaa. Entäs ruoka? Kielletään sekin, sen käyttö voi aiheuttaa ylipainoa. Sokerista puhumattakaan. Karkit, limsat, energiajuomat - kaikki kieltoon vaan, nehän voi aiheuttaa terveydellistä haittaa.

Todennäköisesti maailman vanhin ja huonoin argumentti. Surettaa. Mistä vaan saa haitallista, ja siksipä se raja on vaan vedettävä johonkin, ja joku tulee aina olemaan siihen tyytymätön ja sitä pitää liikutella jatkuvasti. Mä en näe mitään syytä vapauttaa nuuskan myyntiä, kun se kerran on jo kiellettyä. Toisaalta sen kokonaan kieltäminenkin on vähän radikaalia, tai enemmänkin vain turhaa. Ei nuuskan käyttö tule sillä loppumaan. Liian tiukat lieat aiheuttavat aina vain trokaamista, kieltolakihan sen aikanaan osoitti.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 18.12.2008 17:27
Valistus on tärkeä osa ratkaisua, mutta kyllä sellaistenkin aineiden kieltoa tulisi harkita jotka voivat aiheuttaa vain käyttäjälleen terveydellistä haittaa. En ole ole oikein nuuskan terveyshaitoista perillä (syöpäriski?), mutta näillä tiedoilla en lähtisi lakeja ainakaan löysäämään.
Tietokoneet voisi kieltää, koska se voi aiheuttaa käyttäjälleen terveydellistä haittaa, jos sen ääressä viettää liikaa aikaa. Entäs ruoka? Kielletään sekin, sen käyttö voi aiheuttaa ylipainoa. Sokerista puhumattakaan. Karkit, limsat, energiajuomat - kaikki kieltoon vaan, nehän voi aiheuttaa terveydellistä haittaa.
Sen takia asioiden hyöty/haitta -suhdetta tulisikin verrata, eikä ainoastaan haittavaikutuksia. Itse näkisin että nuuskasta ei ole mitään hyötyä käyttäjälleen. Käyttäjä voi kokea nuuskan käytön tuovan mielihyvää ja näkevän sen siksi hyödyllisenä, mutta uskoisin tämän mielihyvän johtuvan ainoastaan riippuvuuden tyydyttämisestä. Mainitsemasi esimerkit voivat kyllä aiheuttaa terveydellistä haittaa, mutta vain liikakäytön seurauksena.

Olen siis jokseenkin Rautalahden kannalla asiassa. Miksi tuoda myyntiin yksi nikotiiniriippuvuutta aiheuttava tuote lisää?


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Mrum - 18.12.2008 18:01
Huoh mikä logiikka. Jos nuuska tällä päättelyllä pitäisi vapauttaa, niin samoin pitäisi kannabis ja lsd.
O_O

Voiko tosiaan väittää että LSD on samalla tasolla kuin nuuska ja tupakki jne?

Jep turha LSD:tä tollasten myrkkyjen sekaan tunkea, kun ei aiheuta edes fyysistä riippuvuutta.

EDIT: Jos nyt ihan asiaakin kirjottaisin eli mun puolesta nuuska vaan vapaaksi (en nuuskaa enkä polta ja alkoholiakin tulee käytettyä harvemmin). Turhaa vatvomista pienen asian takia. Samaten kannabis niin säästyisi senkin valvomiseen uhratut resurssit johonkin tärkeämpään. Ja verotus viilataan tietysti kummassakin tapauksessa tappiin asti. Tällaiset täyskiellot eivät koskaan toimi kevyiden päihteiden kanssa. Huolestuttavampana pidän näitä "viinit ruokakauppoihin" -juttuja.



Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 10.02.2010 23:05
Nostetaanpa tätä yli vuoden vanhaa aihetta, koska en näe järkevänä uuttakaan luoda.


Minunkin talouteeni tuli sitten vihdoin ja viimein kahvinkeitin. Kauan siinä meni, mutta nyt siis meikäläinen on tämänkin asian osalta vihdoinkin "kunnon suomalainen". Hankkimani keitin on OBH Nordican kompakti perusmalli, jossa mukana tuli kätevä kestosuodatin - ei siis tarvitse juuri erillisiä suodatinpusseja hankkia, mikä toki on oikein kätevää.

Tein pohjatyöt ja lueskelin paljon eri kahvilaaduista, lähinnä vaalean ja tumman paahdon eroista. Kohtasin melkoista debattia aiheesta eri keskustelupalstoilla. Joidenkin mukaan vaaleat paahdot on räätälöity "kotimaiseen makuun", toinen taas väittää ettei vaaleapaahtoinen litku sovellu kuin korkeintaan kodin putkimieheksi.

Aika faktatasolla liikutaan kun sanotaan, että tummapaahtoinen on vatsalle parempi vaihtoehto, koska pidemmän paahdon myötä happoja katoaa. Maunkin pitäisi olla pehmeämpi. Kysymys kuitenkin kuuluu: jos on juonut vuosikausia, ehkä jopa kymmeniä, vaaleata kahvia, niin onko jopa mahdotonta totuttaa itsensä tummempaan? Sen sijaan kun itse olen kahvinjuonnin suhteen toistaiseksi altaan matalassa päässä, voisin kuvitella että suhtaudun tummemman paahdon makuun enemmän avoimella mielellä. Tämä on putipuhdasta maalaisjärjellä päättelyä.


Sittenkin ryhdyinkin miettimään mitä kahvilaatua ensin pitäisi testailla. Halusin juurikin tummempaa lajia. Ensin olin hankkia Brazilia, mutta tutkimuksieni aikana päädyinkin Lidlin suht edulliseen (2,20 € / 500 g) Arabica-kahviin (http://www.lidl.fi/cps/rde/xchg/SID-6FDF770B-11090F1E/lidl_fi/hs.xsl/4179_6810.htm). Sitä oltiin kiitelty useammassakin yhteydessä, jopa aina oikeassa oleva Iltalehti valitsi k.o tuotteen perushintaisten kahvien sokkotestin (http://www.iltalehti.fi/hintajalaatu/200903249288401_hl.shtml) voittajaksi. Sitä siis nappasin halpakaupan hyllyltä yhden paketin mukaan. Vain yhden, ettei sitten hirveästi harmittaisi jos se ei olisikaan omaan makuun hyvää.


Tehtyäni asiaan kuuluvat sisäänajot vedellä uudella keittimelläni, laitoin miellyttävän vahvatuoksuista Arabicaa keittimen sisuksiin ja napsautin virtakytkimen On-asentoon. Seikkailuni tummapaahtoisten kahvien jännittävässä maailmassa oli juuri alkanut!

Ja arvaattekos mitä? Arabica-kahvi OWNS! BIG TIME.  Vertailun vuoksi sanottakoon, että esimerkiksi perinteinen Juhla-Mokka tuntui omaan makuhermooni tumman paahdon jälkeen hirmuisen kitkerältä, pehmeydestä ei ollut tietoakaan. Arabicasta kykenin myös maistamaan sellaisia makuvivahteita joita en kotimaan suosituimmasta kahvimerkistä aistinut lainkaan. Ehkä ne ovat vain "haamumakuja", ken tietää.

Tässä vaiheessa pitää sanoa, että juon kahvini täysin mustana, yhden sokeripalan kera.  Ensimmäisten askeleiden jälkeen on tehtävä toteamus, että tummat paahdot saattavat olla minulle se mieluisampi vaihtoehto, vaikka jopa 95% Suomessa myytävistä kahveista edustaakin päinvastaista. En kuitenkaan Arabicaan jämähdä, vaan yritän löytää muitakin hyviä. Hinta/laatu-suhteeltaan se vain voi hyvinkin jäädä kukkulan kuninkaaksi pitkäksi aikaa. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Moni varmasti kiertää sen kaukaa vain siksi, että kyseessä on Lidlin halpiskahvi, eli ei voi pärjätä "kotimaisille laatumerkeille". Tosiasiassa monet Lidlin halvoista perustuotteista pesevät lattiaa kotimaisilla saman hintaisilla vastineillaan.

Tekstiäni (aka tumman paahdon ylistyssanomaa) ei saa ymmärtää väärin! Makuja kun on monia. Ehdottomia totuuksia tuskin tässäkään asiassa on olemassa.

Tässä (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kahvi+muuttuu+tummemmaksi+Suomessakin/1135244032386?ref=rss) vielä Hesarin juttu viime vuodelta kahvin nykytilanteesta Suomessa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 10.02.2010 23:55
Itse tulee juotua useita kuppeja päivässä. En ole silti perehtynyt kahvilaatuihin. Juon ihan sikin sokin halpiskahveja ja juhla mokkaa. Lidlissä on itseasiassa ihan hyvä valikoima kahveja pikkukaupaksi. Suosittelen kokeilemaan molempia noista Arabican kahveista, sitä punaista että vihreää.

Jos haluat juoda kahvit vatsaystävällisesti, niin maitoa joukkoon. Itse juon aina niin kahvin, kuin teen maidon kanssa. Maku on tasaisempi, kun maito katkaisee terävimmän kitkeryyden pois.

Vielä ohje kahvin säilytykseen, älä kaada sitä kahvia peltipurkkiin, vaan pidä se siinä aromipussissa. Menee piloille muuten parissa viikossa, kun ei sulla kumminkaan kulu koko pussi niin nopeasti. Vielä iso minigrip-pussi ympärille, niin ei pääse kuivumaan.





Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 11.02.2010 00:05
Jos haluat juoda kahvit vatsaystävällisesti, niin maitoa joukkoon.

Jotenkin vaan kahvin maku tulee mielestäni paremmin esiin kun sen nauttii laimentamattomana. Sen kummemmin en osaa tällä hetkellä perustella tuota tapaa.  

Pitää kuitenkin testailla erilaisilla maitomäärillä, mikä sopisi parhaiten minulle. Ja jos tuntuu ettei toimi, niin ainahan voi palata vanhaan tyyliin.

Mahanpuruja en ole oikeastaan saanut kahvista, edes vaaleapaahtoisesta mustasta, halusin vain nostaa tuonkin pointin esiin jos jotakin närästää.  :)

Vielä ohje kahvin säilytykseen, älä kaada sitä kahvia peltipurkkiin, vaan pidä se siinä aromipussissa.

Tämä oli hyvä neuvo. Mietin jo, että saattaisi olla kätevämpää hommata purnukka, helpompi kahmia sieltä kahvi keittimeen. Mutta Arabica-pussissakin jo varoiteltiin, että aine on viisainta pitää alkuperäisessä paikassaan.



Ai niin, yksi syy kahvikulttuuriin astumiseen oli myös se, että huomasin monena aamuna napanneeni kaupan hyllyltä 1,5 euroa maksavan energiajuoman. Sillähän saa jo AIKA monta kuppia kuumaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2010 08:12
Kahvi on kyllä helvetin hyvä korvike noille energiajuomille. Mutta itsellänikin on ollut kestosuodatin ja siitä ei ole kovin hyviä kokemuksia. Ja jos et kahvinarkkariksi joudu, niin ei niihin pusseihin mene kuin euro kuussa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 11.02.2010 09:49
Kestosuodatin kuulostaa tosiaan kaikkea muulta kuin kätevältä. Kertakäyttöiset on kätevä vain kipata biojätteeseen. Eikä ne juurikaan maksa mitään.

Itselläni alkaa tuo Juhla Mokka maistumaan jo todellä pahalta. Se kun on ainut kahvilaatu mitä työpaikalle tilataan, niin sitä on usein pakko vetää. Kotiin tulee usein ostettua Brazilia peruskahviksi. Joulun aikaan tuli kokeiltua jotain hyvin erikoista suklaa/hasselpähkinä kahvia. Meni jälkkärikahvina oikein hyvin ja varsinkin niinkin tuoreena. Jossain vaiheessa puhdistin myös tuon expresso -keittimen, mutta into sitten laski muutaman setin jälkeen. Lähinnä sen takia kun yhden kupin keittämiseen pitää nähdä niin paljon vaivaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2010 09:59
Minä pidän pitkistä rituaaleista. Pitää joskus hommata joku hieno teesetti, missä voi lirutella litkut posliinista toiseen kymmenen kertaa ennen juomista.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 11.02.2010 10:08
Riippuu rituaalista. Lähinnä viittasin tuolla vaivalla niiden kaikkien suodattimien, kuppien, ritilöiden ynnä muiden välineiden käsin tiskaamista.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 11.02.2010 10:16
Jos näistä ns. halpiskahveista pitää jotain suositella, niin suosittelen Obamaa eli Tumma Presidenttiä. Ihan hemmetin hyvää, varsinkin kun on tottunut Juhlamokkaan juomaan siitä asti kun aloitti.

Kun noista energiajuomista tuli puhe, niin minä en ymmärrä niitä. Eivät ne minua piristä, eivätkä ne maistu hyviltä. Ällöttävä maku. Ihmiset voivat pahoin.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 11.02.2010 11:07
En ihan hoksannut mikä kestosuodattimessa on niin huonoa? Ei varmaan kuitenkaan vaikuta kahvin makuun millään tavalla? Siinähän menee puoli minuuttia kun kahvinporot viskaa pois suodattimesta, huuhtelee sen ja laittaa takaisin. Eivät paperisuodattimet toki tyyriitä ole, mutta en näe tässä ainakaan toistaiseksi liikaa vaivaa.  :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 11.02.2010 12:40
Pannukahvi FTW. Maito maitona ja kaffe kaffena. Mustana, 3 lusikallista sokeria. Ja kupissa pitää olla vaalea sisäpuoli. Siinä tärkeimmät teesini tuosta laillisesta huumeesta.

Onko kellään muuten tapana säilyttää kahvia sellaisessa ilmatiiviissa rasiassa ? Mietin vain että onko se huuhaata vai tosiperäistä että se kahvi säilyy parempana sellaisessa?


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2010 13:12
Kahvi kahvina ja sokeri sokerina.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 11.02.2010 13:17
Mitenköhän paljon eri keittimillä keitetyissä on eroja? Maistatteko esimerkiksi Moccamasterilla ja parin kympin normikeittimellä valmistetussa kahvissa eroja? Moccista ainakin tunnutaan kehuttavan monessa paikassa paljon, perusmallin saa sadan euron pintaan (http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=1444&productId=519433&shopId=10007&findPath=true&compartmentId=10054&categoryId=3132497&catalogId=1444&ddkey=ProductDisplay#).


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 11.02.2010 14:13
On niissä eroja, esimerkiksi lämpötila.Tuossa (http://www.kuluttaja.fi/tuote/valinta.aspx?ID=64db25ec-ac38-46ee-9d34-621b1db3af71&referer=%2Ftestit%2Fluokka.aspx%3Fparentid%3De714c7b5-6bc0-470e-ad00-27d44825e5f2%26id%3De714c7b5-6bc0-470e-ad00-27d44825e5f2) pientä vertailua. Moccamaster rocks.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Kabanossi - 11.02.2010 14:46
Mitenköhän paljon eri keittimillä keitetyissä on eroja? Maistatteko esimerkiksi Moccamasterilla ja parin kympin normikeittimellä valmistetussa kahvissa eroja?

Itse en juo kahvia, mutta äitimuori väittää huomaavansa eron. Ihmettelin juuri tuota, että voiko yli sadan euron keitin muka loihtia niin paljon parempaa kahvia.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2010 14:56
Joo eron maistaa. Sivaripaikalla oli moccamaster ja kotokahvit ei enää niin hyviltä maistuneetkaan :/


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 11.02.2010 16:10
Kahvi kahvina ja sokeri sokerina.

+1

Kuulosti melko järkyttävältä toi kolme lusikallista sokeria, eihän tossa enää kahvi maistu ollenkaan?


Ei noilla keittimillä ole mitään eroa. Keitin keittää veden ja kaataa sen porojen päälle. Toki sitten jos haluaa "erikois"-kahveja, niin asia on eri. Jossain sokkotestissä lidlin 12e keitin vei moccamasteria 10-0. En silti voi uskoa, että veden voisi keittää monella eri tapaa. Ei ainakaan niin, että maku muuttuisi kahvissa.





Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 11.02.2010 16:19
(http://www.mixtec.fi/illy/images/i_pressopannu.jpg)


Tommosella himassa tulee kaffet keitettyä. Saludoa ostan, kun se on halpaa, ja ihan hyvää.
Tolla pressopannulla tulee huomattavasti pehmeämmän makuista kahvia kun kahvinkeittimellä.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 11.02.2010 16:56
Itse tulee tehtyä tee samalla laitteella. Helppo verrattuna niihin pieniin häkkeihin, mitä irtoteetä tehdessä joutuu käyttämään.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 11.02.2010 17:47
Itse tulee tehtyä tee samalla laitteella. Helppo verrattuna niihin pieniin häkkeihin, mitä irtoteetä tehdessä joutuu käyttämään.

Jep tosin ihan tavallinen siivilä toimii hyvinkin hyvin irtoteen kanssa. Tosin ongelmaksi syntyy sen siivilän sijoittaminen, mihis vittuun sen sitte laittaa. Pitää joku kuppi aina ottaa sitä varten.

Kahvia juon lähinnä piristävyyden ja vaihtelun vuoksi, muuten aina teetä.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 11.02.2010 18:06
kyllä se kahvilta maistuu vielä kolmen sokeripalan/lusikallisen jälkeenkin. Ja täsmennyksenä vielä, 3 lusikallista isoon kuppiin, pieneen riittää 2 tai 1. Minusta taas näyttää  järkyttävältä kun jotkut lantraa sen kahvinsa maidolla tyyliin 70 maitoa - 30 kahvia. Se ei ole enää mitään kahvia siinä vaiheessa. Mutta makuasioitahan nämä, kukin tyylillään :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 11.02.2010 18:23
Sehän on niin että makuasioista voi kiistellä, mutta turhaa se on. Jokainen juokoon siis kahvinsa miten haluaa. Maidon kanssa, sokerin kanssa, aivan sama.

Ei ehkä niin harjaantunut makuaisti ole että erottaisin Moccamasterilla tehdyn kahvin, mutta piru vie se on nopea keitin. Työpaikalla, hyvä jos ehtii takaisin omalle paikalle kun kahvi on jo valunut. Toinen hyvä puoli tuossa on helposti pestävät osat, joka on edellytys hyvän kahvin keitossa. Tosin tuota vesisäiliötä ei taida saada irti.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 11.02.2010 18:50
Irroitettava vesisäiliö on kyllä must. Helpottaa elämää kummasti.

Joskus ostan vielä kahviautomaatin. Aamulla vaan kävelee automaatille ja ottaa valmiin kahvin siitä. Noissahan on ajastimet, vedet tulee valmiina ja kahvinpavuillekin on oma säiliö.

http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvinkeittimet/EA8050PN/krups-kahviautomaatti


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 11.02.2010 20:08
Irroitettava vesisäiliö on kyllä must. Helpottaa elämää kummasti.

Joskus ostan vielä kahviautomaatin. Aamulla vaan kävelee automaatille ja ottaa valmiin kahvin siitä. Noissahan on ajastimet, vedet tulee valmiina ja kahvinpavuillekin on oma säiliö.

http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvinkeittimet/EA8050PN/krups-kahviautomaatti
Tommonen olisi kyllä kova. Tuoretta kahvia tulisi napin painalluksella. Ei tosin välttämättä sovi zoukalle, kun rituaalit rajoittuvat vain itse kahvin juontiin. =)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2010 20:13
Lopettaisitte siis "kahavin keittelyn"  :???:


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 11.02.2010 20:43
Mun mielestä se on juuri rasittavin vaihe tuossa. Himassakin aina "kiistely" kenen vuoro keittää.

Easy Livin´ (http://www.youtube.com/watch?v=m4o--q6xuvs)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 11.02.2010 20:52
On siinäkin jotakin taikaa kun mittaa kahvin keittimeen ja kohta sieraimiin kantautuu jo ensimmäiset vihjeet tulevista kahvihetkistä. Varsinkin kiireettömänä viikonloppuaamuna. Tämä voi tosin olla vain alkuviehätystä!  ;D

Juotteko muuten iltakahvit? Vai painottuuko vain aamuun? Itse juon tällä hetkellä vain aamusumpit (pari kuppia). Luulisin, että illalla juotuna vaikuttaisi omalla kohdallani liian paljon yöunen laatuun.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2010 21:05
Ei kande illalla vedellä ellei ole lomilla, jolloin allekirjoittanut kyllä saattaa keittää kupposet vaikka yöllä. Koulussa on kotiluokassa kahvinkeitin ja vedenkeitin, niin tulee kahvia sekä teetä vedettyä aika paljon. Ehkä vähän liikaakin. Mut toisaalta se on ilmaista ja en osta mitään muuta mässyä...



Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 11.02.2010 21:13
On siinäkin jotakin taikaa kun mittaa kahvin keittimeen ja kohta sieraimiin kantautuu jo ensimmäiset vihjeet tulevista kahvihetkistä. Varsinkin kiireettömänä viikonloppuaamuna. Tämä voi tosin olla vain alkuviehätystä!  ;D

Juotteko muuten iltakahvit? Vai painottuuko vain aamuun? Itse juon tällä hetkellä vain aamusumpit (pari kuppia). Luulisin, että illalla juotuna vaikuttaisi omalla kohdallani liian paljon yöunen laatuun.
Juon aamulla, jos joku on keittänyt. Ite olen aamulla niin pahassa koomassa, varsinkin näin talvisin, ettei pysty. Aamupäivällä tulee juotua, jos olen kotona. Silloin kun on normaalisti koulua, niin koulusta kun pääsen. Iltaisin aina silloin tällöin. Tuleehan tuota aika paljon juotua välillä.

Eikä keittelystä tule mitään kiistoja. Ei se niin iso homma ole. Hyvähän se vaan on, että ei omassa huoneessa homehdu 24/7.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: echoes - 11.02.2010 21:14
Ennen tuli vedettyä kahvia suuria määriä päivässä ja intissä sitä meni yövartioissa luokattoman paljon. Intin jälkeen kuitenkin lopetin kokonaan ja vaihdoin teehen. Maha kiittää ja loppupeleissä sitä pysyy paljon virkeämpänä koko päivän. Kahvin vaikutus kun loppuu niin aijai sitä väsymystä, varsinkin jos on paljonkin ryystänyt.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 11.02.2010 21:54
Onko kukaan huomannut kofeiinin aiheuttavan ärtymystä? Itse tilttaan pokerissa helpommin, jos juon jotain kofeiinipitoista samalla.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 11.02.2010 22:07
En juo iltakahvia kun unensaanti menee tuonne kolmen pintaan muutenkin. Kuuden-seitsemän aikaan viimoset kupilliset, paitsi viikonloppuna, sillon ei ole niin nuukaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2010 22:08
Onko kukaan huomannut kofeiinin aiheuttavan ärtymystä? Itse tilttaan pokerissa helpommin, jos juon jotain kofeiinipitoista samalla.

Vaihda steroideihin.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 11.02.2010 22:13
Vois vaihtaa, sitten laittaisin Zoukkan nippuun. ;D


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 11.02.2010 22:20
Vois vaihtaa, sitten laittaisin Zoukkan nippuun. ;D

Älä käy uhoon! Jätkä on jo nyt ihan aggressiivinen  :lol:


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 11.02.2010 22:55
Ite oon huomannut että kofeiineissa onnistuu kaikki luovemman puolen jutut hyvin.

Lähtee se hyperaktiivisuusvaihde silmään.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 12.02.2010 09:46
Jos on hyvät yöunet alla ja muutenkin perusvirkeystaso on hyvä, niin kofeiinin tuoma virkistyspiikki ei ole liian jyrkkä. Unta sillä siis ei voi korvata.

Iltaisin tulee enemmänkin juotua teetä. Teessä on omalla kohdalla mukavan rahoittava vaikutus, vaikka toki siinäkin kofeiinia on.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 12.02.2010 11:41
Täällä kun tuntuu olevan noita teen litkijöitä enemmänkin, niin kertokaas että auttaisko joku tee unensaantiin? Unirytmi totaalisen viturallaan, klo 03.00 nukkumaan ja puolilla päivin ylös. Jos sais unta jo puoliltaöin niin olis huippujuttu. Tiedän tiedän liikunta raitis ilma sopiva ruoka jne, mutta työttömän motivaatio on välillä vähän mitä sattuu :(

Ai niin, jotain aiheeseen liittyvää? Kaakaokahvi on parhautta.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 12.02.2010 11:47
Kamomillateellä pitäisi olla jonkinlaista rauhoittavaa vaikutusta. Saa Lidlistäkin halvalla.

http://www.terveydenhoitouutiset.fi/thu0802/4.htm


Kaakaokahvista tuli mieleen RAXin kahviautomaatti, josta juurikin tuota mainitsemaasi tulee aina otettua pari kupillista "kevyen" aterian päälle.  :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 12.02.2010 12:12
Ei se unirytmi teellä muutu. Perse ylös penkistä.

Vihreä tee virkistää joitakin ihmisiä ja jotkut sanovat saavansa paremmin unta kupposen jälkeen. Mene ja tiedä.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 12.02.2010 12:40
Musta tee tuntuu itsestä ainakin enemmän piristävältä ja vihreä rauhoittavalta. Kumpikaan ei tosin ikinä ole vaikuttanut negatiivisesti unensaantiin toisin kuin kahvi.

Todennäkosestihän tää on vaa joku placebo juttu


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Sharkie - 12.02.2010 13:06
Kahvia en juo lainkaan, teetä sitten kylläkin. Varsinkin näin talvella vähintään aamutee on aika pakollinen, ja illallakin tulee usein keitettyä kupillinen. Mä oon vähän skeptinen tuosta kofeiinista, tai en ainakaan omassa kropassa sen vaikutusta huomaa oikein mitenkään. Aamuteestä ei irtoa radikaalia boostia, eikä nukahtaminen iltateen jälkeen ole koskaan ongelma. Enemmän se on kai fiilisjuttu, varsinkin aamulla, kun saa rauhassa istua lämpimän kupillisen kanssa ja heräillä.

Teelaatujakin juon monenlaisia. Perus Earl Gray ja kaltaisensa mustat teet toimii aina, vanilja-tee on uusi aamujen suosikki, kaikenlaiset hedelmä- ja marjamaut on kans silloin tällöin kivoja ja onhan noita. Vihreää tai rooibosta en juo, ovat vähän liian multaisia omaan makuun. Makeutuksena hunaja ehdottomasti, mutta sokeri tietty toimii hätätapauksessa. Pussi-teetä tulee pääasiassa juotua, mutta voisi kyllä jonain näistä päivistä hommailla värmeet pelkistä lehdistä hauduttamiseenkin.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Taist0 - 12.02.2010 14:23
Olen varmaan juonut jo kahvia niin paljon, että en näe sen juonnilla mitään piristäviä vaikutuksia. Ainut vaan, että sitä tekee välillä mieli ehkä muutaman tunnin välein. Tosin aamulla jos nukkuu pitkään niin voi särkeä päätä kun kahvia ei ole juonut niin moneen tuntiin ja päänsärky sitten taas lähtee kahvilla. Juhlamokka maistuu kylläkin nykyään jotenkin valjulta, tiedä sitten mistä se johtuu. Teetä en juo, koska se on pahaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 12.02.2010 23:31
Kofeiinille tulee helposti immuuniksi. Itsellä ei enää mikään annos piristä.  Juon kahvia ja energiajuomia maun vuoksi.

Teetä taas jos juon, niin yksikin kuppi riittää siihen, että pysyy todella virkeänä pitkään. Täytyykin ostaa tuota kamomillateetä, mitä omasta kaupasta saan. Ei ole tuohon valikoimaan tullut tutustuttua, kun päivät on niin saatanan kiireisiä.  :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: kep - 16.02.2010 08:18
Kofeiinille tulee helposti immuuniksi. Itsellä ei enää mikään annos piristä.  Juon kahvia ja energiajuomia maun vuoksi.
Vahvistan tämän. Itselläni oli sama tilanne suunnilleen vuosi sitten, mutta sitten pistin paussin energiajuomille, kun huomasin, että tuli puolen litran tolppia ostettua usean per viikko. Tuloksena oli "vieroituksen" jälkeen paljon virkeämpi perus-olo, sekä totta kai myös kofeiinille palautui sen piristävä vaikutus.

Pakko hieman aiheen vierestä myös mainita, että kokeilin tammikuun vetää ns. roskaruoattomana kuukauden. Kuukaudeksi jäi siis väliin mäkkärit, heset, pizzat ja kebabit, kuin myös karkit, sipsit ja myös kotona tehdyt herkut. Poikkeuksena oli se, että jos vieraana tarjottiin esim. kahvin kylkeen keksiä, ei tarvitse kieltäytyä. Vaikka en aiemmin niin paljon esimerkiksi pikaruokaloissa käynyt syömässä, niin kyllähän tässä tajusi, että se pienikin määrä on aivan hemmetin turha, kun terveellisellä kotiruoalla saa paljon täydemmän olon pidemmäksi aikaa. Rahaakin jäi käteen paljon enemmän, joten ei voi kun suositella tällaista kokeilu muillekin.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 16.02.2010 13:26
Itsehän en ole ostanut roskaruokaa, karkkia enkä limpparia moneen vuoteen. Synttärit sunmuut toki poikkeuksina. Alku oli vähän nihkeää, mutta nykyään keho ei pysty ottamaan vastaan edes yhtä karkkipussia, saati jotain vitun puolen kilon sipsipusseja.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 16.02.2010 13:32
Itsehän en ole ostanut roskaruokaa, karkkia enkä limpparia moneen vuoteen. Synttärit sunmuut toki poikkeuksina. Alku oli vähän nihkeää, mutta nykyään keho ei pysty ottamaan vastaan edes yhtä karkkipussia, saati jotain vitun puolen kilon sipsipusseja.

No sitten olen kyllä vastakohtasi, koska tuollainen 350g karkkipussi tai suklaalevy menee kerta-avauksella ilman ongelmia.

Pitäisi varmaan kolesteroliarvot mitata kun voin syödä just mitä haluan ja kuinka paljon hyvänsä ja maata sohvalla just niin paljon kun haluan, ja painoa ei vain kerry. Kaksi ominaisuuttani josta en halua luopua on tuo lihoamattomuus ja se että krapula ei iske kovin helpolla :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Taist0 - 16.02.2010 13:38
Energiajuomat nyt on sellaista paskaa mihin verrattuna coca-colakin on terveysjuoma.

Itse taas juon limsaa ja syön hampurilaisia varmaan noin muutaman kerran kuussa. Jotain makeaa kyllä tulee syötyä useamminkin.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Doinkki - 16.02.2010 15:20
Itsehän en ole ostanut roskaruokaa, karkkia enkä limpparia moneen vuoteen. Synttärit sunmuut toki poikkeuksina. Alku oli vähän nihkeää, mutta nykyään keho ei pysty ottamaan vastaan edes yhtä karkkipussia, saati jotain vitun puolen kilon sipsipusseja.

No sitten olen kyllä vastakohtasi, koska tuollainen 350g karkkipussi tai suklaalevy menee kerta-avauksella ilman ongelmia.

Pitäisi varmaan kolesteroliarvot mitata kun voin syödä just mitä haluan ja kuinka paljon hyvänsä ja maata sohvalla just niin paljon kun haluan, ja painoa ei vain kerry. Kaksi ominaisuuttani josta en halua luopua on tuo lihoamattomuus ja se että krapula ei iske kovin helpolla :)

No kyllä se tilanne sitten vanhemmalla iällä muuttunee, kun alkaa kaljukin mahdollisesti kiiltää.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 16.02.2010 16:23
Itsehän en ole ostanut roskaruokaa, karkkia enkä limpparia moneen vuoteen. Synttärit sunmuut toki poikkeuksina. Alku oli vähän nihkeää, mutta nykyään keho ei pysty ottamaan vastaan edes yhtä karkkipussia, saati jotain vitun puolen kilon sipsipusseja.
Sama homma. Mulle tulee paha olo jos syön edes puolikkaan dallaspulllan. Duunissa yritin, mutta yhden puraisun sain alas, loput oli pakko hylätä roskikseen. Viimeksi intissä tuli syötyä jotain mikä sisälsi suurimman osan sokeria ja syy oli vitutus. Ihmiset syö ahdistukseen ja vitutukseen pullaa ja yms paskaa, sen huomasi itsestäkin sillä intti oli ainoa mesta, missä teki mieli kokoajan sipsejä, karkkia ja colaa.




Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 16.02.2010 16:39
No kyllä se tilanne sitten vanhemmalla iällä muuttunee, kun alkaa kaljukin mahdollisesti kiiltää.

Eli kun 50v pamahtaa mittariin niin kaikki nämä vuodet räjähtää vyötärölle ja kaiken päälle vielä kunnon hangover of they year:gold edition. Kuulostaapa lupaavalta 8)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 16.02.2010 19:56
Mä tykkään makeasta, mutta makeisissakin pitää olla vähän mielikuvitusta. Eli pelkkä sokeri ei maistu. Suklaa varsinkin on semmonen aine, mitä ilman ei voi elää, mutta sekin on enemmän raaka-aine, kuin makeinen jota tulee sellaisenaan vedettyä.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 16.02.2010 20:01
Itse pidän ns. mässypäiviä, jolloin vetelen makeaa/suolaista törkeät määrät ilman omantunnon tuskia. Näitä ei kyllä kuukaudessa ole kuin muutama hassu, mutta mielestäni järjestely toimii hyvin, koska makean himo pysyy kurissa. Itse pidän sen verran sokerisista herkuista, että ilman niitä eläminen olisi tod.näk aika hankalaa. Pidän enemmän mässypäivistä kuin siitä, että esimerkiksi söisin pitkin viikkoa pieniä annoksia makeaa. Ja aineenvaihduntakin pysyy mukavasti liikkeessä!

Mässypäivinä voikin mennä esimerkiksi yli puoli kiloa irtokarkkia sen sileän tien.  ;D


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 16.02.2010 20:15
Suklaata on kova ikävä. Jotain 80% tummaa voin vetää, mutta siitä vetelämpää ja naama on kuin kotipizza. Kahvin kera palanen tummaa niin johan naurattaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Kogeki - 02.03.2010 03:34
Aina kun vituttaa nii biitti huuleen ja johan rentoutuu. Suosittelen! Kesäiltoja, terasseja, kaljaa ja nuuskaa odotellessa.  :P


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Sharkie - 02.03.2010 15:37
Aina kun vituttaa nii biitti huuleen ja johan rentoutuu. Suosittelen! Kesäiltoja, terasseja, kaljaa ja nuuskaa odotellessa.  :P

Onhan se kätevää. Tovin käytettyään kun voi rapsutella esim. kutiavaa silmää myös suun kautta.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 02.03.2010 19:35
Joo nuuskaus on jotenkin erityisen vastenmielinen tapa. Tupakka on sentään seksikäs pölli.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Doinkki - 02.03.2010 22:12
Biitti on homojen hommaa. Lähinnä tulee mieleen lätkäjätkät ja armeijan skapparit.

Paskaa huuleen <3


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 02.03.2010 23:58
Tupakkaa tai nuuskaa ei tule itse käytettyä, mutta nuuska sentään tuntuu jossain. Ekan ja ainoan kerran kun kokeilin, niin tuntui kuin taju olisi lähtenyt. :lol: Tupakkaa tuli polteltua intin leireillä ihan ajankuluksi, mutta eipä tuo vaikuta mitenkään fiilikseen, ainoastaan riippuvuus nikotiinista saattaa tulla. Ei tosin mulle tullut.



Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Kogeki - 03.03.2010 01:12
Biitti on homojen hommaa. Lähinnä tulee mieleen lätkäjätkät ja armeijan skapparit.

Paskaa huuleen <3

Asiasta (http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=2013195) puheen ollen :)

Tupakka on kyllä enemmän perseestä kuin nuuska. Pelkästään tupakoitsijoiden haju on jo iljettävä, keuhkojen haitoista ja rahamenosta puhumattakaan.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 03.03.2010 08:18
(http://data1.blog.de/blog/k/kairokairo/img/snus.jpg)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 05.03.2010 20:44
Perjantai-illan herkkuna kahvia kera maitotilkan ja tummaa suklaata. Ai kun osaakin olla taivaallisen hyvä yhdistelmä.  :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 05.03.2010 21:35
En ole nuuskamiehiä, vaikka on pussinuuskaa tullutkin vähän käytettyä silloin tällöin. Just ostin laivalta yhden purkin pussia ja yhden purkin lösiä. Nyt on ensimmäistä kertaa huulen alla lösiä, ja kyllä tämä nyt paremmalta tuntuu kuin tuo pussipaska. Mutta ei nuuska silti kyllä voita tupakkaa viikonloppuisin. Siihen sentään liittyy se sosiaalinenkin puoli.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Kogeki - 06.03.2010 20:30
(http://www.iamstayingsmokefree.com/files/diseaed.lungs.jpg)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 06.03.2010 22:18
Säästäkää keuhkojanne ja ikeniänne.

(http://stylordz.com/OLDSITE/tosh.jpg)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Sarkoni - 06.03.2010 22:50
Eräs kaiffari sanoi ihan hienosti, että hän polttaa koska rakastaa sitä, ei siksi että ei pysty lopettamaan. Ajatuksena ainakin ihan hieno, enempää minua ei kiinnostaa mitä kukin tekee. Nauttikoon mistä nauttii.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 19.03.2010 17:19
Mitäs mieltä olette tästä aikeista tehdä Suomesta ensimmäinen tupakoimaton valtio? Hohhoijaa..


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: zoukka - 19.03.2010 20:14
Mitäs mieltä olette tästä aikeista tehdä Suomesta ensimmäinen tupakoimaton valtio? Hohhoijaa..

Aika hankala asia. Toisaalta en fasismista pidä, mutta toisaalta on se ihan reilua kun kannabistakaan ei saa vetää. Molemmat vaan lailliseks.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Dr. Scientist - 19.03.2010 22:19
Mitäs mieltä olette tästä aikeista tehdä Suomesta ensimmäinen tupakoimaton valtio? Hohhoijaa..
Molemmat vaan lailliseks.

+1

Budi vaan lailliseks.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: kas - 20.03.2010 01:08
Ei ne saa sitä läpi, valtiolta menee liikaa fyrkkaa. Ei tule veroja jonka lisäksi jokainen tupakan takia ennenaikaisesti kuollut on yksi jolle ei tarvitse maksaa eläkettä.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Melfice_ - 20.03.2010 10:16
Joopa joo. Keuhkoahtaumataudin, kurkkusyövän, keuhkosyövän ja muidenkin syöpien hoito tulee kollektiivisesti varsin halvaksi.


LEGALIZE EVERYTHING!


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: kas - 22.03.2010 08:48
Väitän kuitenkin että jää valtiolta lussan puolelle. Vai onko jollain jotain oikeaa tietoa?


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 22.03.2010 10:46
Käytetäänkö läskikortti?


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Melfice_ - 22.03.2010 13:09
Mahdotonhan tollasta on mitata luotettavasti. Maksamatta jäävä eläkemäärää ei voi ihan suoraan verrata keskimääräiseen eliniänodotteeseen.

Haluaisin kuitenkin mittakaavan vuoksi muistuttaa että esim. keuhkoahtaumatauti luetaan kansantauteihimme ja kuuluu suomalaisten kuolinsyiden top5-listalle. 400 000 ihmisellä on jonkinasteinen keuhkoahtaumatauti ja näistä ainakin 90%:ssa aiheuttajana on tupakka. Tämän jälkeen listalla tulee sitten keuhkosyöpä, astma ja banaalimmat sairaudet. Kustannukset koostuvat sitten menetetyistä työpäivistä (saikut + ennenaikainen eläköityminen) sekä vaadituista terveydenhuollon resursseista (lääkärien ja hoitajien palkat + laitekulut + materiaalikulut + potilaiden lääkkeet) ja joku voisi tässä vielä saivarrella inhimillisen kärsimyksen hinnoittelemisesta...


Mun puolesta ihmiset voi tietysti vaikka kiivetä puuhun, itse en vaan viitsi tupakoida.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Sharkie - 22.03.2010 13:13
Mun puolesta ihmiset voi tietysti vaikka kiivetä puuhun, itse en vaan viitsi tupakoida.

Näinhän se menee. Mustakin körssi on aina ollut hassu keksintö siinä mielessä, että kukaan ei tykkää siitä aluksi. Kyseessä on epäterveellinen tapa, joka hampaat irvessä opetellaan pidemmällä aikavälillä, ja josta sitten myöhemmin henkensä pitimiksi hampaat irvessä opetellaan pois. Jos opetellaan. Kuinka helppoa elämä onkaan, kun ei koskaan aloittanut.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 22.03.2010 16:11
Nuuskasta oon ensikokeilusta saakka digaillut. Silti tosin vain satunnaiskaytossä.

Tupakka ei herätä mitään positiivisia fiiliksiä. Humalassa tulee joskus yks spaddu poltettua.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Cocki - 22.03.2010 16:59
Nuuska on omaan mieleen jotenkin aivan uskomattoman iljettävää. Useat kaverit sitä käyttää ja monesti tarjoavat mutta en todellakaan sellaista moskaa laita huuleen. Tupakki menee vähän miten sattuu, nyt on tullut aina kun juomassa ollut vähän polteltua. Ensimmäistä kertaa kun ihan omat tupakitkin löytyy. Oli pakko Tansaniasta ostaa toppa kun maksoi vaan jotain 3e meidän rahassa, siis 10 askia. Melkoisen tujua kamaa verrattuna mitä täällä myydään. Kyllä se tupakki menee jopa vähän päähän kun ei ole siihen tottunut. Monesti sen on saanut huomata.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 22.03.2010 17:37
Pussinuuskaan en kyllä aio enää ikinä koskea. Varsinkaan niihin oksettaviin lakritsinmakuisiin paskapusseihin. Käy oksettamaan jo se pelkkä haju, mikä lähtee kun rasian avaa. Irtonuuska, siis se oikea nuuska, on ihan hyvää kamaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 18.12.2010 13:02
Nyt on alkanut taas tuollaisen Moccamasterin hankkiminen kuumottamaan. Mietin josko ostaisin jouluksi itselleni sellaisen.

Malleja on vain myynnissä tuhottoman paljon ja olen lukenut, että ihan tuota halvinta mallia (joka maksaa nyt kaikkialla 99 €) ei kannattaisi hankkia. Siinä ei ilmeisesti ole edes tippalukkoa?

Tämä KB741 (http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvinkeittimet-old/KB741S/moccamaster-kahvinkeitin) vaikuttaisi aika hyvältä. Siinä on mukana myös jonkinlainen sekoittava aromikansi, joka kyllä taitaa olla markkinointituubaa pahimmillaan.  :)  Jokusen kympin lisäähän tuohon joutuisi sijoittamaan, Expertit myy vissiin 129 eurolla tuota mallia.

Millä mallilla laudan moccamasterin omistajat on keitelleet kahvinsa?


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Minna - 18.12.2010 13:19
Moccamaster on kyllä pätevä vehde, kestävä. Ja minusta se kahvi nyt vain maistuu parhaimmalta Moccamasterilla keitettynä.

Aivan vastaavaa mallia en löytänyt kuin meillä on, mutta tuo KB741SAO (http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvinkeittimet-old/KB741SAO/moccamaster-kahvinkeitin) on kaikista lähinnä. Ainoa ero, että tippalukko ei tuollainen kuin tuossa. Meidän mallissa tippalukko menee päälle automaattisesti, kun kahvipannun ottaa siitä pois. Ihan hyvin on toiminut sekin. Muistaakseni oli ihan hinnakas vehde silloin kuin se ostettiin. Ja väri on juuri tuo hopea.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 18.12.2010 14:20
(http://www.gigantti.fi/is-bin/intershop.static/WFS/store-gigantti-Site/store-gigantti/fi_FI/masterdata/450x450/m/oc/cd/moccdsil.jpg)


Suunnilleen tollanen on meillä ollut useamman vuoden jo. Kestäväksi ja muutenkin hyväksi kahvinkeittimeksi todettu. Mun mielestäni myös tyylikkäin Moccamaster, vaikka noissa retrotyylisissä onkin jokin oma viehätys.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: JayeizH - 18.12.2010 21:53
Nyt on alkanut taas tuollaisen Moccamasterin hankkiminen kuumottamaan. Mietin josko ostaisin jouluksi itselleni sellaisen.

Malleja on vain myynnissä tuhottoman paljon ja olen lukenut, että ihan tuota halvinta mallia (joka maksaa nyt kaikkialla 99 €) ei kannattaisi hankkia. Siinä ei ilmeisesti ole edes tippalukkoa?

Tämä KB741 (http://www.gigantti.fi/product/pienkoneet/kahvinkeittimet-old/KB741S/moccamaster-kahvinkeitin) vaikuttaisi aika hyvältä. Siinä on mukana myös jonkinlainen sekoittava aromikansi, joka kyllä taitaa olla markkinointituubaa pahimmillaan.  :)  Jokusen kympin lisäähän tuohon joutuisi sijoittamaan, Expertit myy vissiin 129 eurolla tuota mallia.

Millä mallilla laudan moccamasterin omistajat on keitelleet kahvinsa?

Painuppa sellon Citymarkettiin. Jos omistat Plussakortin. KB741AL maksaa 100€ plussakortilla. Juuri sellaisen lunastin joulupukinapulaisena. Ei mikään hieno vehje ole kyseessä, mutta esim tippalukkolöytyy ;) Siinä oli toinenkin malli hinnaltaan 119€ eli ilmeisesti vielä parempi. En sitä erityisemmin katsonut, kun tarkoitus ei ollut mitään ihmeellistä hankkia. Mutta sinne siis jos plussakortti löytyy.

EDIT: On muuten ihan uskomatonta noiden kahvinkeittimien mallien kanssa. Niissä ei ole mitään järkeä. Ja malleja on oikeasti miljoonia. En paljoa valehtele jos sanon että katsoin muutamassa kaupassa näitä ja jokaisessa oli eri mallit kuin toisessa. Ihan helvetin hyvä että kahvia ei tule juotua. Meinasi hermo mennä tässäkin...


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 18.12.2010 23:49
Hieno vinkki, kiitos tuosta Heinz! Pitääkin huomenissa käydä katsomassa.  :)

Moccamasteria ostaessa voi olla aika varma, että siinä on keitintä pitkäksi aikaa, sillä nykyäänhän laitteen rekisteröimällä sille saa peräti 10 vuoden takuun.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 19.12.2010 10:14
Tälläkin hetkellä keitän kahvia 19€:n Braunilla, jonka kahvi on mielestäni täysin yhtä hyvää kuin työpaikan Mokkiksella keitetty. Näin jos verrataan perus Juhla Mokka -räpellyksiä. Laatuerot tulevat ehkä käyttökokemuksesta, nopeudesta ja äänekkyydestä. Ja onhan toi perus Braun kaamean näköinen.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Cyrus - 19.12.2010 16:20
Itse pidän perkolaattorilla keitetystä kahvista, kun saa oikeasti kuumaa kahvia. Ja sellanen peruskeitin, missä menee suoraan termoskannuun on kätevä käytettävyydeltään.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 19.12.2010 16:30
Pannukahvi vie kaikkia moccamaster virityksia 100-0.

Itse keittelen tuommoisella parinkympin Philipsin keittimellä, ei tee kovin kummoista kahvia. Uusi keitin pitäisi ostaa (moccamaster todennäköisesti jo pitkän takuun takia) mutta en ole vielä raaskinut kun "eihän tuossa vanhassa ole mitään vikaa" :)

Kahvia tulee juotua päivittäin kupillinen tai pari.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 19.12.2010 17:01
Itsekään en ole huomannut mitään eroa kahvin maussa moccamasterilla ja tuolla halpiskeittimellä, millä itse keitän. Eihän kahvinkeittäminen mitään rakettitiedettä ole, kuumaa vettä kaadetaan purujen päälle ja suodatetaan purut itse litkusta.  :)

Jos joskus on rahaa enemmän, niin ostan sellaisen täysin automatisoidun laitteen, mistä saa monet eri kahvit ja kaakaot.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 19.12.2010 17:06
Kuulkaas ny, Moccis toimii vasta sitten optimaalisesti kun hankkii oman kahvimyllyn ja hakee pavut Brasseista tuoreina....


Mutta joo, päätin että hankin tuon mallin josta jokunen viesti takaperin puhuin. En odota sen olevan mikään tolkuton harppaus nykyisestä. Odotan kuitenkin innolla laitteen korkkausta ja ensimmäisiä tummapaahtokahveja.  :)


Näin muuten Lidlissä jotakin valkoiseen pakkaukseen pakattua makukahvia, olisiko ollut valkosuklaa tms. Täytyykin kokeilla.  Maksoi muistaakseni 3,50 paketti.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: kep - 19.12.2010 18:54
Kuulkaas ny, Moccis toimii vasta sitten optimaalisesti kun hankkii oman kahvimyllyn ja hakee pavut Brasseista tuoreina....


Mutta joo, päätin että hankin tuon mallin josta jokunen viesti takaperin puhuin. En odota sen olevan mikään tolkuton harppaus nykyisestä. Odotan kuitenkin innolla laitteen korkkausta ja ensimmäisiä tummapaahtokahveja.  :)


Näin muuten Lidlissä jotakin valkoiseen pakkaukseen pakattua makukahvia, olisiko ollut valkosuklaa tms. Täytyykin kokeilla.  Maksoi muistaakseni 3,50 paketti.
Tummapaahtojen ystävänä on pakko suositella Löfbergs Lilaa ja varsinkin niiden tummuusasteikolla(1-5) 5:lle sijoittuvaa Crescendoa. Todella pehmeän makuista kahvia jota juo todella mielellään. Saa vielä käsittääkseni melkein jokaisesta Citymarketista ja Prismasta.


Otsikko: Re: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Rocky_Balboa - 19.12.2010 19:43
Moccamasterilla keittelen ja hyvältä maistuu. Voittaa ainakin useimpien kahviloiden kahvit. Nykyään tosin tulee juotua enemmän teetä kuin kahvia. Veden keitän jollakin 20 euron vedenkeittimellä. Hyvin porisee.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Taist0 - 20.12.2010 03:56
Pitäisi joku normaali kahvinkeitin kyllä hommata, oli nimittäin suuri virhe tuo termoskeittimen osto. Varsinkin pieniä määriä keitteäessä kahvi jäähtyy liian nopeasti kun ei ole mitään lämmityslevyä.

Kahveista tykkään ehkä eniten 2 paahdosta, 3 paahtokin menee, mutta mieluiten juon ihan 1 tai 2 paahtoa. Niin ja tuo lidlin vihreä arabic kahvi on hintaisekseen aika hyvää. En tidä paahtoastetta kun sitä ei paketissa sanottu, mutta ei maksanut kuin 1,80 ja pesee kyllä jonkun kultakatriinan tai costarican mennen tullen.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Fraeon - 20.12.2010 16:48
Täällä on kahvittelut jääneet viime postituskerralta vähän vähemmälle. Eli edellisen postauksen aikoihin tuli juotua kupponen jokaisella aterialla. Nyt on kahvit lähinnä korvautuneet teellä ja maidolla. Sekä maitoteellä. Kerran päivässä pitää kuitenkin saada mustaa presidenttiä suuhun.

Eh, okei, Costa Rica on kyllä iljettävä kahvimerkki. En kyllä ymmärrä, kuka sitä juo. Maistuu tuoreenakin lähinnä pohjaanpalaneelle ravintolakahville. Kultakatriina toki menee muun puutteessa, muttei sekään mitään herkkua ole.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Taist0 - 20.12.2010 18:34
No en itsekään mitään costaricaa juo, mutta on sitä tullut joskus ostettua tarjouksesta ja tarkoituksella vertasin noita saman hintaluokan kahveja keskenään. Yleensä itsekin ostan presidenttiä, normaalia tai gold labelia. Teetä en juo koska se maistuu kuselle.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 20.12.2010 21:19
Teetä en juo koska se maistuu kuselle.

Voi, kuinka väärässä sitä voikaan olla...


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Tan - 20.12.2010 21:28
Teetä en juo koska se maistuu kuselle.

Voi, kuinka väärässä sitä voikaan olla...
En juo teetä koska saan siitä päänsärkyä. Lähinnä jo hajusta. Lipton tms. jäätee on kyllä hyvää.  :lol:
Kahviakin olen juonut elämässäni ehkä yhden kupillisen.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Aivis - 20.12.2010 23:12
En juo teetä koska saan siitä päänsärkyä. Lähinnä jo hajusta. Lipton tms. jäätee on kyllä hyvää.  :lol:
Kahviakin olen juonut elämässäni ehkä yhden kupillisen.

Hassua, mulle tulee juuri päinvastoin jääteestä päänsärkyä.

Kahvia juon maidolla/kermalla ja 1-2 lusikallista sokeria. Teejuomista menee vain vihreä, hunajalla.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Cocki - 20.12.2010 23:13
Kahvia menee nykyään semmoinen melkein pannu päivässä. Hyvää ja virkistävää litkua ja näin talvella myös lämmittää. Tee myös maistuu, välillä  jopa enemmän kuin kahvia. Elokuvia kämpäl katsoessa juonkin yleensä joko olutta tai teetä. En tiedä miksi, sellainen fiilis vaan monesti. Niin ja juon kumpaakin litkua aina mustana/ilman lisäyksiä , kahvia ennen join maidon kanssa mutta maito on kallista ja turhaa. Nykyään sitten mustana se maistuukin paremmalta omasta mielestä.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: aataminpoika - 21.12.2010 21:01
Yläasteella kun olen niin en polta tai käytä alkoholia tai muitakaan päihteitä. Kahvista en pidä, mutta kaakaota kupillinen joka aamu  :)

Kerran tyhmänä n. vuosi sitten tupakkaa maistoin yhden henkäyksen: hyi hitto, mimmosta paskaa, ikinä en ota enää, vaikka pari kertaa kaverit ovat tarjonneet, olen aina tiukasti kieltäytynyt.
Nyt ainakin koulussamme on ns. "nuuskavillitys" sitä en ole maistanut, eikä pienintäkään innostusta ole ikinä tullut. Jälleen kerran kaverit ovat muutaman kerran tarjonneet sanoen; "voit sie yhen ottaa, pietät vaikka viis minuuttia, sitte sylkäset pois"; jyrkkä vastaus oli EI!

Ei minulla mitään riippuvuutta ole, ehkä nyt karkkia haluttaa harva se päivä, mutta eipä siitä ole mitään vaivaa tullut.

Paljon mieluummin vapaa-ajat vietän kavereitteni kanssa pelaillen jääkiekkoa ja kesäisin jalkapalloa, sekä tietysti pelaamalla pleikalla  :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 19.01.2011 14:38
(https://www.pelaajalauta.fi/files/40/moccis.jpg)


No niin, Moccamaster KB741 saapui tänään taloon ja ensipannut Lidlin tummapaahtoista Arabicaa keitelty.


Ja minä maistan! Selkeän eron edelliseen, nimittäin. OBH Nordican Cafe Piccolo ajoi kyllä sekin asiansa, mutta en tainnut saada sillä keittimellä ikinä näin maukasta tästä Lidlin kahvista. Toki Moccis vaatii pientä tuunausta puru/vesi-suhteeseen, eli maku ei vielä tällä hetkellä ole täysin optimaalinen.

Lisäksi kahvi on nyt kuumempaa maidonkin kanssa. Edellisen keittimen jäljiltä tottui siihen, että maitoa laitettaessa kahvi oli sen jälkeen erittäin haaleaa.

Tässä omassa mallissani on tämä manuaalinen tippalukko, jossa on kolme asentoa: täysin auki, puoliksi kiinni ja täysin kiinni. Suositus ilmaisesti on, että keitettäessä vähempiä määriä kahvia (puoli pannua ja siitä alle) tippalukko pidetään puoliksi suljettuna. Näin olen ainakin foorumikeskusteluiden perusteella ymmärtänyt. Valumisaika on tällöin vähän pidempi.

Diggailen kovasti tuon keittimen ajattoman tyylikkäästä ulkonäöstä. Jotkut haukkuvat sitä erittäin rumaksi ja isokokoiseksi, mutta omasta mielestäni vain jälkimmäinen väite pitää paikkansa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 07.03.2011 15:41
Moccamaster hienostelijaksi rupesin tänään minäkin. Entinen Philipsin keitin ei koskaan tehnyt mieleistäni kahvia, joten se sai väistyä tuon tieltä. Malli taitaa olla muuten sama kuin ylempänä epillä, mutta se kalkin tunnistusvaloturhake löytyy omasta. Ei sitä välttämättä olisi tarvinnut mutta kun tuota toista mallia sattunut olemaan tuolla värillä niin otin kympin kalliimman version.

10 vuoden takuu on aika kunnioitettava suoritus kodinkoneelta.

Ihan jees kaffea tuo tiputtelee. Mutta ei tuolla pannukahvia voiteta :P


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Koo - 14.03.2011 16:38
Pressopannuhan on se oikea tapa keittää kotona kahvia. Maku on täyteläisempi ja pehmeämpi. Kaffesta tulee myös esteettisen näköistä kun pinnalle syntyy sentin kerros kultaista vaahtoa, nam.

Viime vkl:n nyt-liittessä suomen parhaan baristan titteliä kantava mieskin oli samaa mieltä.

Edit: oon tosin ilmotellut tästä jo aikasemminkin mutta kyllähän tästä kannattaa paasata. Mut siis kannattaa kokeilla joskus


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 14.11.2011 18:31
(http://img406.imageshack.us/img406/8017/kylmkahvi.jpg)


En ole aiemmin juurikaan testaillut näitä kylmänä juotavia kahvijuomia, mutta nyt kun Lidlissä oli sellaista tarjouksessa hintaan 0,99 euroa, niin päätin kokeilla. Hyllyssä oli myös light-vaihtoehto.

Yllätyin miten hyvää tuo on. Eivät nämä kaikkien mieleen tietenkään ole, mutta itse kyllä diggailin kovasti mausta. Pehmeä ja kermainen eikä tullut lainkaan mitään pahoja jälkimakuja. Tulee varmasti ostettua joskus jatkossakin, vaikka sitten siihen 1,49 euron normihintaan. Ei se 3,3 dl:n setistä tolkuttomasti ole.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 03.09.2012 18:04
Mä en tajua miten multa meni näin kauan kokeilla Arvid Nordquistin kahveja!


http://www.arvidnordquist.fi

(http://img692.imageshack.us/img692/287/kuvankaappaus201293kell.png)


Juon ensimmäisiä kuppejani Franskrostia ja jumankauta että osaa olla vivahteikasta ja täyteläistä kahvia! Löfbergs Lila Crescendo oli aiemmin markettien tummapaahtoisista suosikkini, mutta tämä ajaa kyllä sen ohi. Nautin aina aamiaisen yhteydessä pari reilua palaa tummaa suklaata ja se yhdistettynä tähän on todella kielen mennessään vievä makuelämys.

Täytyy lähiaikoina maistella muitakin saman tuoteperheen kahvimakuja.

Hintaa paketilla oli paikallisessa S-marketissa 5,60 €. Sellaiselle, joka juo yleensä päivässä ja aamuisin vain kaksi kuppia, ei se ole kovinkaan paljoa. Yksi paketti riittää helposti 2-3 viikoksi.




Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 03.09.2012 18:19
Mä en ole kovin tumman kahvin ystävä, vaan olen tykästynyt enemmänkin Braziliin. Eikä kotona tule juuri kahvia juotua muuta kuin aamulla se kupillinen. Töissä sitten aina se pahvikahvi matkaan. Harvoin vaan sattuu huoltsikalta oikeasti hyvää kahvia matkaan.

Tiedä sitten missä vika mutta aina tuntuu siltä että kotona ei osaa tehdä hyvää kahvia, vaikka koetan aina välillä vaihdella kahvilaatuja.

Mitä kahvia muuten suosittelette pressopannulla tehtäväksi? Ostin tuollaisen pannun varmaan vuosi sitten ja olenkohan ehkä kerran kokeillut tehdä sillä kahvia. Onnistuessaan sillä vaan saa omaan makuun erinomaista kahiva aikaiseksi.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: blindside - 03.09.2012 18:26
Mitä kahvia muuten suosittelette pressopannulla tehtäväksi? Ostin tuollaisen pannun varmaan vuosi sitten ja olenkohan ehkä kerran kokeillut tehdä sillä kahvia. Onnistuessaan sillä vaan saa omaan makuun erinomaista kahiva aikaiseksi.

Kokeile jotain Arabica-pavuista tehtyä kahvia. Join joskus ciao!caffessa jotain arabicaa pressopannusta ja se oli pirun hyvää (nyt heidän listalla näkyy olevan Columbia Gourmet ja Brazil Santos-nimisiä). Toisaalta pressopannukahvi maistuu aina paremmalta kuin perus suodatinkahvi.

Itse olen miettinyt jonkun aikaa Aeropressin (http://www.pulju.net/tuotteet/baarikeittio/aeropress) ja kahvimyllyn hankkimista. Niillä saisi just sen yhden hyvän kupin kahvia silloin kuin haluaa, helposti ja nopeasti.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: bËst - 04.09.2012 11:11
Oon normaalisti ollut suht liberaali tupakoinnin suhteen ja mentaliteetti ollut enimmäkseen että "kukin tyylillään". Mutta kun Kyproksella kävin piipahtamassa niin paloi uskomattomasti käämi ko. tapaan. En siis itse polta kuin satunaisia sikareita herrasmiesilloissa (=3 kertaa vuodessa max?) mutta kyllä taas ehdiin kerran herättää päähäni kysymyksen että "mikä tuossa tupakoinnissa on niin mahtavaa". Tämä siis sen takia, että paloi käämi ihmisten tapaan roskata tumpeilla. Tupakan savun kanssa nyt jokainen intin käynyt on oppinut elämään, mutta tupakantumppien määrä otti tuolla lomalla totaalisen pannuun. Lähinnä se, että tumppeja löytyi hotellin uima-altaasta asti >_>. Kyllä siinä taas piti miettiä, että antaako se muutaman minuutin henk. koht nautinto oikeuden pilata muiden viihtyvyyttä ja roskata ympäristöä (oikeasti 70% kaikista maassa olevista roskista siellä oli tumppeja ja nyt Suomeen palattua kun oon kiinnittänyt asiaan huomiota niin sama tuntuu olevan täällä Suomessakin).

Toisekseen kun oon ammattiröökääjien love lompakossa joskus pohtinut, niin omaan päähän ei mahdu, että jos polttaa vaikka sen askinki päivässä niin kuluthan on ihan massiiviset lyhyen ajan sisällä. erittäin pyöristetty laskelma kertoo että päivä 5e -> viikko 35e -> kuukausi min: 140e... Tiedän tuhat ja yksi tapaa mihin tuonkin rahan voisi käyttää ja samalla säästää paitsi omaa kehoaan niin myös ympärillä olevien ihmisten viihtyisyyttä. >_>.

Mut siis joo. Oon sillä kannalla silti, että jos joku siitä saa suurta hyötyä irti niin vapaa maa, vapaat teot. Mutta tässä ihan lähipäivinä oon rivennut enemmän ja enemmän toivomaan että jokainen joka tupakoi niin ajattelis edes tovin sitä polttoa pidemmälle. Eli Tupakan kieltämistä en puolla ku siitä ei seurais kuin naurettava määrä salapolttoa ja ulkomailta välityksiä ja muuta pimeää toimintaa, mutta pieni järjenkäyttö jokaisen tupakoijan kohdalla on toivottavaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: echoes - 04.09.2012 11:29
Kahvia menee noin 4 kuppia päivässä. Ja sitä on tosiaan saatava päivittäin, muuten on aivan rikki. Myös hedareita ilmaantuu.

Kessua ja nuuskaa menee keitolla ollessa, mutta selvinpäin en käytä kumpaakaan. Ei riittäisi millään fyrkat kyseisiin tapoihin jos säännöllisesti painaisi.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 11.10.2012 20:14
Lidlissä oli viime viikon torstaista tähän päivään Ranska-teema ja tarjolla oli pienehkössä pussissa (n. 227 g) ranskalaiseen tapaan tummemmaksi paahdettua kahvia.

On muuten aika jees. Hintaa pussilla toki 2,69 euroa, mutta ei se tule edes yhtään kalliimmaksi kuin 500 gramman paketti Löfbergs Lilaa tai Franskrostia. Paahdoltaan asteen vaaleampaa kuin nämä kaksi ja maku ei aivan yllä jälkimmäisenä mainitun aromikkuuteen, joka tosin on tämän hetken suosikkikahvini. Jollain tapaa kuitenkin "savuisempi" elämys kuin aiemmin maistamani tummat paahdot.

Pauligin Parisien kahvi voisi olla lähellä tätä? Ehkä, kenties, mahdollisesti.

Harmi, että tätä ei taida saada Lidlistä säännöllisesti ja jää vain Ranska-viikon anniksi. Se vihreässä paketissa myytävä tummempi Arabica (500 g / 3,29 €) on hinta/laatu-suhteeltaan varsin OK jos budjetti sattuu olemaan tiukka, mutta näin hyvää se ei missään nimessä ole. Tummuudeltaan taitaa olla lähinnä Juhla Mokka Tumma paahdon tasolla.

Mutta kiva kokeilla uusia makuja.

(http://img69.imageshack.us/img69/7720/kahvie.jpg)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 11.10.2012 20:52
Eikös Lofbergs Lilaa ole ainakin neljää eri paahtoastetta. Testasin tuossa yhden paketin 2 paahtoasteen Löfbergs Lilaa. Oli ihan hyvää sumppia. Seuraavaksi vähän tummempaa vois testailla.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 11.10.2012 21:45
Eikös Lofbergs Lilaa ole ainakin neljää eri paahtoastetta. Testasin tuossa yhden paketin 2 paahtoasteen Löfbergs Lilaa. Oli ihan hyvää sumppia. Seuraavaksi vähän tummempaa vois testailla.

Jep, niin on. Crescendo niistä siis tumminta, paahtoasteen 5 kaffia ja sitä tarkoitin kun puhuin Löfbergs Lilasta. Unohdin taas mainita ton alanimen kokonaan.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: kep - 12.10.2012 07:05
Eikös Lofbergs Lilaa ole ainakin neljää eri paahtoastetta. Testasin tuossa yhden paketin 2 paahtoasteen Löfbergs Lilaa. Oli ihan hyvää sumppia. Seuraavaksi vähän tummempaa vois testailla.

Jep, niin on. Crescendo niistä siis tumminta, paahtoasteen 5 kaffia ja sitä tarkoitin kun puhuin Löfbergs Lilasta. Unohdin taas mainita ton alanimen kokonaan.
Jos tumma kahvi miellyttää, niin Löfbergs Lilan Crescendo tai Kharisma (paahtoaste 4) on ihan ehdottomia. Kharisma-paketti on tällä hetkellä avattuna ja on aivan hemmetiin hyvää. Tuntuu että maut tulevat hieman paremmin esiin kuin Crescendossa, joka on ehkä liian tummaa.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 15.10.2012 18:40
Eikös Lofbergs Lilaa ole ainakin neljää eri paahtoastetta. Testasin tuossa yhden paketin 2 paahtoasteen Löfbergs Lilaa. Oli ihan hyvää sumppia. Seuraavaksi vähän tummempaa vois testailla.

Jep, niin on. Crescendo niistä siis tumminta, paahtoasteen 5 kaffia ja sitä tarkoitin kun puhuin Löfbergs Lilasta. Unohdin taas mainita ton alanimen kokonaan.

Kävin juuri kaupassa hakemassa sitä "Ephramin kahvia" eli Crescendoa. On muuten hemmetin hyvää. Aiemmin tuli juotua juuri näitä suomalaisia kahveja Brazilia ja Juhla Mokkaa, mutta ne tuhoavat ainakin oman vatsani happotasapainon(pistää oksettamaan aamulla). Tumma kahvi on hieman vatsaystävällisempää ja maistuu paljon paremmalta. En sanoisi että voimakkaampaa, vaan pehmeämpää. Vaaleat kahvit maistuvat kitkerältä verrattuna tähän.

Löfbergs Lilaa(paahtoaste 5) kuppi ja Tomaatti Mozzarella Ciabatta - taivas.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 15.10.2012 19:14
Totta. Kun olen jossain vierailulla ja joutuu juomaan sitä perinteistä juhla-mokkaa, niin kyllä sen eron vaan huomaa. En toki koskaan kieltäydy kahvista tuon takia, mutta tummiin paahtoihin tottuessa ei paluuta ole.

Aamu käynnistyy ihanaisesti kun aamiaisen lopettaa tummalla paahdolla ja 80% suklaalla. Se maku on kielen päällä vielä tuntienkin päästä!  :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 09.11.2012 11:56
Tulipa huomattua kantapään kautta ettei kannata laiminlyödä kalkinpoistoa ja kahvinkeittimen puhdistusta. Mulla on ollut nyt Moccis about vuoden ja vasta viime viikolla tein sille ensimmäistä kertaa kalkinpoiston. Tavallisen puhdistuksen olen kyllä hoitanut parin kuukauden välein, joka sekin on aika harvakseltaan.

HOLY SHIT, mitä about vuoden? Ostin sen tammikuussa 2011! Eli melkein kaksi vuotta!

(http://www.rainbow.fi/typo3temp/pics/f66d2374f2.jpg)


Ensin Rainbow-kalkinpoistoainetta noin puoli desiä kahvinkeittimen vesisäiliöön. Siihen sekoitetaan about puoli litraa haaleaa vettä. Sen jälkeen keitin päälle. Kun ainetta on tippunut masiinan läpi noin puolet, katkaistaan keittimestä virrat ja annetaan seoksen muhia paikoillaan kotvasen. Hyvä aika on noin 15-30 minuuttia.  

Kalkinpoisto viimeistellään juoksuttamalla 2-3 pannullista kylmää vettä keittimen läpi.


(http://www.verkkokauppa.com/files/images/4/2_111114-292x508.jpeg)


Perään voi vielä tehdä tavallisen puhdistuksen. Clean Drop -puhdistusaineen olen havainnut hyväksi. Halvin paikka ostaa näitä lienee gigantti, jossa hintana on 4,95 paketti. Sisältää 5 pussillista ainetta, joten paketti kestää noin 5 kuukautta jos puhdistuksen tekee kuukauden välein.



Nämä kaksi puhdistusoperaatiota tehtyäni kahvin maku parani selkeästi! Aromit tulevat paremmin esille. Sainpahan opetuksen, ettei kannata odottaa liian kauan puhdistusta. Kuukauden välein on varmaan aika optimiaika tehdä tämänkaltainen puhdistus, mutta 2 kk lienee ehdoton maksimi jos tykkää juoda kahvinsa niin hyvän makuisena kuin se tavallisella suodatinkeittimellä tehtynä on mahdollista. Jos on sijoittanut Moccamasterin laatuiseen keittimeen, niin kyllähän se kannattaa.


Btw, taidan ostaa seuraavaksi kahviksi tuota Löfbergsin Kharismaa. Aika paljon kuullut siitä kehuja. Nyt on menossa Frankrost-paketti noin puolillaan, joka maistuu vielä paremmalta kuin ensimmäinen.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Wyrkk - 09.11.2012 13:54
Eikö olis ollu helpompaa laittaa vaan etikkaa keittimeen. Kotikonstein tulee puhdasta ja hyvää jälkeä ilman noita aineita.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 09.11.2012 13:58
Eikö olis ollu helpompaa laittaa vaan etikkaa keittimeen. Kotikonstein tulee puhdasta ja hyvää jälkeä ilman noita aineita.

Liian helppoa ja liian vähän hifistelyä!  ;D


Onhan sekin toimiva tapa, mutta ei tuo CleanDrop+kalkinpoistoaine-kombo maksa kuin about 6,70  (4,95 + 1,70) ja kerran kuukaudessa käytettäessä kestää melkein puoli vuotta. Kyl mä sen verran pystyn venymään että saan mielenrauhan sen suhteen että kahvi on parasta mahdollista mitä omissa olosuhteissa voi keittää.  :)


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Gba - 10.11.2012 22:10
Jägermeister pulloon oli jäänyt sentti pohjalle, niin päätin testata sitä tuon Crescendon kanssa ja ai helvata että on hyvää. Inttiaikoina tuli usein bussimatkalla juotua jekulla terästettyä kahvia, mutta sitten tuo on jäänyt. Crescendoon tuo sopii erinomaisesti. Täysi kuppi kahvia, päälle sentti tai kaksi jekkua, hieman sokeria ja täydellisyys on valmis. Normaalisti juon kahvini maidolla, mutta tuohon ei tarvitse ollenkaan.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 15.01.2013 15:22
Yritän nousta kahvinjuojana seuraavalle tasolle: tästä päivästä lähtien jätän maidon ja sokerin kokonaan pois kahvista.

Olen kuullut, että kun pari viikkoa nauttii kahvin kahvina, niin ei voi sen jälkeen enää ajatellakaan juoman laimentamista ja sokeroimista. Toivottavasti sama efekti iskee tännekin!  

Kummasti muuten aihe nousi ylös kun Twin Peaksin uusintakatselu on päällä...  ;D


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 26.01.2013 11:52
Yritän nousta kahvinjuojana seuraavalle tasolle: tästä päivästä lähtien jätän maidon ja sokerin kokonaan pois kahvista.

Olen kuullut, että kun pari viikkoa nauttii kahvin kahvina, niin ei voi sen jälkeen enää ajatellakaan juoman laimentamista ja sokeroimista. Toivottavasti sama efekti iskee tännekin!  
Tämä taitaa muuten toimia? Itse en ole juonut kahvia koskaan maidon kanssa, mutta sokeria siihen on tullut laitettua aina, joskus melko paljonkin. Viimeaikoina olen kuitenkin jättänyt sokerista puolet tai kaikki pois, eikä sitä makeaa kahvia enää niin ikävä olekaan.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: migge - 26.01.2013 12:01
Maitoa tulee käytettyä, etenkin suomalaisten kitkerien vaaleapaahtojen kanssa. Jotkut perustelee sillä että saa viilennettyä kahvia, mutta itselle maidon tarkoitus on leikata se terävin kitkeryys pois. Tummapaahtoja voi sitten maistella ilman maitoa. Sokeria en käytä.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 26.01.2013 12:20
Juu, kyllä alkaa kahvi maistua nyt alkuperäisessä muodossaan todella hyvältä! Parina ensimmäisenä päivänä oli vielä vähän tottumista, mutta nyt maku alkaa olla kohdallaan.

Toiminee erinomaisesti juurikin tummien paahtojen kanssa (joita juon kotioloissa tyypillisesti aina). Mutta miltähän maistuu perus juhlamokka mustana ilman sokeria? Kyllähän sitä pitää ottaa jos tarjotaan. Voi olla aika kitkerää settiä ainakin ensialkuun.

4 ja 5 paahtoasteen kahvit ovat kuitenkin mustana ja ilman sokeria todella, todella jees.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 27.02.2013 12:43
(https://dl.dropbox.com/u/3262117/kahvi.jpg)


Tälläistä löysin eilen Lidlistä. Oli lätkäisty tarjoushinta eli 1,89 euroa paketti. Oli niin halpaa, että ostin testiin ihan mielenkiinnon vuoksi. Näyttäisi olevan paahtoasteen 5 kahvia.

Nyt on menossa Frankrost-paketti, jonka jälkeen luvassa keittimen puhdistus ja tämän testaus. Lieköhän tämä vakimaku vaiko jokin kampanja? Jos tämä on ollut tarjouslehdessä, niin meikältä mennyt kyllä ohi.



Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Ephram - 11.04.2014 17:00
http://www.arvidnordquist.fi/Mokka-13551.aspx?ProductID=PROD813

Ostin paketin Festivitaa tänään. Saman merkin Frankrost on suuri suosikkini ja tämä vaikuttaa yhtä lupaavalta. Voi toimia tumman suklaan kanssa jopa aiemmin mainittua paremmin! Onkohan tää saapunut Suomeen hiljattain kun en ole ennen tätä nähnyt hyllyllä? Tapanani on kyllä bongailla jos on tullut uusia makuja tarjolle aina kun on aika uuden sumppipaketin.

Aloitan aina aamuni kahdella kupilla kahvia, mutta en juo melkein koskaan sitä myöhemmin päivällä/illalla. Jos olen jossain kylässä ja puoliväkisin tarjotaan muuta kuin perinteistä vaaleaa, niin sitten voin harkita.

Olen tosin aika kofeiiniherkkä ja jos juon viiden jälkeen kupinkin, niin yöuneni voivat olla pahan kerran pilalla.


EDIT: Noin kymmenen kupillisen jälkeen voin sanoa, että on kyllä ihan helkkarin hyvää kahvia. Taitaa työntää Frankrostinkin piikkipaikalta. Kaikki maut tulee mahtavasti esiin kun juo mustana ilman sokeria ja jälkimakukin on erinomainen.


Otsikko: Vs: Kahvia tupakkaa...
Kirjoitti: Vin - 18.05.2014 01:28
Itse olen tätä nykyä jo täysin tottunut espresso-pohjaiseen kahviin suomalaisen suodatinkahvin sijaan. "Tavallista" kahvia ei ensinnäkään saa juuri mistään, vaan mikäli haluat kahvin mustana, tulee tilata Long Black, tai tyytyä johonkin Nestlen pikakahviin, joka on aivan hirveää kuraa. Mocaccino on kuitenkin vakiintunut omaksi suosikiksi, eikä mustaa kahvia enää edes tee mieli entiseen tapaan.

Spoileri (osoita katsoaksesi)