Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6
Tulostusversio
Aihe: Kahvia tupakkaa...  (Luettu 48381 kertaa)
Kahvia tupakkaa... « : 08.01.2008 13:49 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kun kerran ohrapirtelöstä jo pakinoidaan niin kyllä nämä suositummat riippuvuuden aiheuttajatkin ansaitsevat triidinsä. Kiinnostaa ketkä röökaa!

Tänään oikeasti taisin vasta ensimmäistä kertaa elämässäni tajuta, että olen johonkin aineeseen fyyisesti riippuvainen. Siis ihan oikeasti. Jätin aamukahvit väliin kun tuli kiire töihin. Sielläkin missasin aamukahvit kun datasin NEOgafissa ja nikisten pikkuhiljaa hiipiessä kimppuuni ajattelin, että menen aikaisemmin syömään ja juon sumpit siellä. No eipä ollut massia mukana joten jäi sekin väliin. Sitten tajusin mistä koko aamun tuntemani kuumeinen olo ja armoton sekä paheneva hedari johtuivat!

Ja asia varmistui juuri vartti sitten kun vetäisin kaksi kuppia kuumaa kitusiin. Päänsärky hävisi heti. En tiedä pitäisikö alkaa vähentämään, sillä en pidä ajatuksesta, että olo menee perseelleen kun ei saa jotain ainetta suoniinsa. (poislukien ruoka).

Enkä ollut koko asiaa huomannutkaan kuin vasta nyt, vaikka kahvia onkin kulunut juo vuosikaudet.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #1 : 08.01.2008 14:05 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Kahvia tulee vedettyä joka päivä ja jos aamukahvit jäävät väliin niin seurauksena on usein tuo päänsärky. Harvoin kyllä tulee nykyään jätettyä tuota aamukahva väliin, duuneista ja opiskelusta ei tulisi mitään ilman sumppia.  :lol:
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #2 : 08.01.2008 14:12 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 702 Basaaripisteet: 2 Profiili En polta, en juo kahvia, en käytä huumeita, juon alkoholia korkeintaan 2 kertaa kuussa, mutta juon kokista ihan *itusti. En tiedä johtuuko se ruumiista vai mielestä, mutta kokis on hyvää ja joskus huomaa että pieniä ongelmia on juoman suhteen havaittavissa. Vaikka litra kaupalla ei menekkää enään kuten opiskelun alku- ja keskivaiheilla. Se vain on hyvää ja jopa piristää :)

Tupakin polttoa en oikein ole ikinä ymmärtänyt...Alkoholin käytön ymmärrän tietyllä tapaa, mutta tupakointi menee jotenkin yli järjen. En vain tajua miksi ihminen polttaa, tai miksi sen on aloittanut. Varsinkin nykypäivänä kun joka puolella toitotetaan kuinka paskaa se pidemmälti on.
Ja suoraan sanottuna vaikka periaatteessa osaan ajatella että nuorena halusi polttaa kun se oli "coolia", en ole ikinä käytännössä sitäkään kovin pitkälle ymmärtänyt. Itse en ole ikinä nähnyt tupakin polttoa coolina tai mitenkään viehättävänä. Muutaman kerran olen suudellut tyttöä joka on polttanut kyseisen illan aikana tupakkia ja se vei kyllä suurimman hohdon hommasta.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #3 : 08.01.2008 14:23 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili Joo ei pysty myöskään ymmärtämään tupakanpolttoa. Tosin joskus on tullut sellaisia kiusallisia hetkiä, esim junaa odotellessa, että kädet tarvitsisivat jotakin tekemistä. Useinmiten noissa tilanteissa tuleekin kaivettua taskusta purkkaa tunteen lievittämiseksi. Jos purkkaa ei ole niin plärään varmaan jotain kännykän valikkoja ja kiroan ku ei tullut DS:ää mukaan.

Kahvinjuojaksi olen kasvanut erinäisten varastohommien myötä. Muutamia vuosia sitten en voinut sietää edes kahvin hajua mutta nyt menee parhaimmillaan nelisen kuppia päivässä. Vakiosetiksi on muotoutunut kahvi maitotilkan kanssa. Ennen join maidon ja sokerin kanssa.

Välillä on myös kiva hemmotella itseään hyvillä erikoiskahveilla. Hyvin tehty cappucino ja joissain tapauksissa latte ovat erinomaisen makuisia.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #4 : 08.01.2008 14:45 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Itse kokeilin smokenpolttoa aikanaan...

1. Kaverien painostus
2. "Mies" on kova kun se polttaa
3. Se auttaa uusien kaverien hankkimisessa
4. Isäpuoli kysyi yhdessä vaiheessa, että millon nä meinaat aloittaa juhlimisen (viina/rööki/irtosuhteet)...

Mutta järki vei parin kuukauden jälkeen voiton. Pelastin myös yhden pitkäaikaisen kaverin tuolta paskalta kun tokaisin, että heitä se rööki vittuun ja lähetään lenkkeilemään. Se oli sillä selvä  :)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #5 : 08.01.2008 14:49 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Yhden tupakan poltin tuolla Valtion Kustantamassa Tupakoinnin Ihmemaassa, kun ihan oikeasti hajosi keran pää. Ja sekin oli varmaan joku sosiaalinen tarve, en tiedä. Paskaltahan tuo maistui edelleen. Muuten en polta niin tupakkaa kuin sikareitakaan, ja kahvia en oppinut koskaan juomaan. Se maistuu aivan hirveälle. Tee on ystäväni.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #6 : 08.01.2008 14:55 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW






Tupakka on maistunut meikäläiselle kahdesti:

1) Kun olin 5-vuotias, äitini löysi teini-ikäisen veljeni taskusta tupakka-askin. Sillä sekunnilla hän ilmoitti, että kaikki muutkin lapset saisivat maistaa nyt syöpäkääryleitä. Siinä imeskelin ja tupruttelin sätkää viisivuotiaan autuudella ja innolla.

Ja se tehosi. Ylä-asteella röökäminen kiinnosti vain vähän.



2) Näytelmässä. Roolini vaati yhden tupakan sytyttämistä ja muutamaa henkosta. Tämä tapahtui vain pari vuotta sitten. Ja se maistui yhtä pahalta kuin muistoissani, ellei pahemmalta.



Kahvia olen pikkuhiljaa oppinut juomaan, mutta omalla kohdallani tee vetää siitä voiton. Ehkä 5 kuppia juon kuukaudessa kahvia. Enkä ikinä aamusta. Tosin toimistotyöntekijän pakollisiin rutiineihin melkein kuuluu napata kuppi kuumaa aamulla päätteen viereen. Se on jonkinlainen kulttuuri.
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #7 : 08.01.2008 15:02 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Tosin toimistotyöntekijän pakollisiin rutiineihin melkein kuuluu napata kuppi kuumaa aamulla päätteen viereen. Se on jonkinlainen kulttuuri.


Tai sitä, että pysyy hereillä päätteen ääressä siihen aikaan aamulla :)

Oikeasti on kyllä semmonen zombi-olo ollut nyt kun pitää 8 tuntia päivässä istua koneella. Juurikin aamulla reagoi ärsykkeisiin aika hitaasti. Sumppi helpottaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #8 : 08.01.2008 15:22 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili "Olen maistanut, en kuitenkaan polta. En ymmärrä blaablaa.."

Aina saa samaa soopaa lukea. Ihmisen, joka ei polta, on vaikea ymmärtää mitä järkeä poltossa on. Totta kai näin on. Tupakoitsijoilla on omat syynsä miksi polttaa ja nykypäivänä todennäköisesti kaikki tiedostavat tupakanpolton vaarat. Kerrottakoon, että itse en polta.

Kahvia sen sijaan juon. Jonkinlainen kahviaddiktio on tullut. Aamuisin pyrin 1-2 kuppiin. Koulusta tullessa menee 2-3 kupillista. Sitten toki vierailut ym. Silloin tulee myös aina juotua, tosin näitä vierailuja nyt on nykyisin vähän.

Ripaus maitoa ja ihan vähäsen sokeria. Olen onnistunut kokoajan vähentämään maidon ja etenkin sokerin määrää. Kahvi, ai että.. Ajatus jo. Pakko kai keittää taas.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #9 : 08.01.2008 15:23 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili Kahvia kyllä juon, mutta ei siihen ole vielä mitään erityistä addiktiota ole tullut, joten ei paljoa tunnu, jos kahvit jää väliin. Mutta yläaste ja lukio aikoina aamukahvit (lukiossa olessa myös koulunjälkeen) oli kyllä vakio, lähinnä senkin takia, että äidin työpaikalta "ilmaiset" (äiti maksoi ;D) pullakahvit sai. Sen jälkeen kahvinjuonti vähentyi, mutta nyt taas iltakahvit on se vakio. Muulloin hörpitäänkin sitten kaakaota tai limpparia.

Lainaus
Tupakin polttoa en oikein ole ikinä ymmärtänyt...

En minäkään. Koskaan en ole maistanut ja tuskin tulen koskaan maistamaankaan.
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #10 : 08.01.2008 15:40 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 942 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
En polta, en juo kahvia, en käytä huumeita, juon alkoholia korkeintaan 2 kertaa kuussa, mutta juon kokista ihan *itusti. En tiedä johtuuko se ruumiista vai mielestä, mutta kokis on hyvää ja joskus huomaa että pieniä ongelmia on juoman suhteen havaittavissa. Vaikka litra kaupalla ei menekkää enään kuten opiskelun alku- ja keskivaiheilla. Se vain on hyvää ja jopa piristää :)
Sama juttu, tosin alkoholia käytän tuotakin vähemmän. Cocacolan sijaan juon Zeroa, mutta sitäkin olen yrittänyt nyt vähentää. Kahvia tulee kyllä silloin tällöin juotua, jos oikein väsyttää.
Play-Asia
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #11 : 08.01.2008 16:24 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Nääh, tupakkaa yhet henkoset ottanut ja paskaltahan se maistui. Kahvia tulee juotua välillä, espressoa muutaman kerran viikossa ja teetä meneekin sitten aamulla, iltapäivällä ja illalla. Suomessa on kyllä mahtava teekulttuuri, kun useissa kahviloissakin pussiteetä :???:
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #12 : 08.01.2008 16:36 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili Mä oon kahvisnobi. Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa. Juon kahvia lähinnä fiilistelyyn ja migreeniin (kahvi ja banaani auttaa pääkipuun, kokeilkaapa), eli sitä menee aika vähän. Kunnon pressovehjettä ei ole, perkolaattori kylläkin jolla saa hyvät sumpit. Kahviahan ei siis sais keittää, joten ei puhuta kahvinkeittimistä  ;) Lähikaupasta ostan tummia paahtoja, esim Pauligin Parisienia. Nääkään ei ole kovin kummoisia, mut ilman pätevää keitintä ei ole mielestäni järkeä ostaa erikoisliikkeistä.

Jamaica Blue Mountainin juominen ekaa kertaa on muuten oikeasti tajuttoman päräyttävä kokemus. En vaan oo vielä suomesta löytänyt.

Röökiä en polta koska urheilen. Teininä vedin poskareita, se tuntui niin kumman seksikkäältä.
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #13 : 08.01.2008 16:43 »
Sarkoni Jäsen Viestejä: 435 Basaaripisteet: 0 Profiili Kahvia vaan näistä pahoista aineista, eikä sitäkään hirvittäviä määriä. 1-3 kuppia päivässä on aika vakio. Ja jos ei ehdi tai jostain muusta syystä ei kykene juomaan, niin eipä sekään haittaa. Pystyisin lopettaa sen vähänkin kahvin juonnin, mutta en halua/jaksa/viitsi. Liian sosiaalisesti tärkeä juoma.

Tupakkaa joskus taisin meinata alkaa polttamaan, mutta onneksi valitsin toisen tien. En todellakaan olisi halunut maailmanpelastajavaarini saavan tietää että poltan. Sitten hää kuoli ja rispectini häntä kohtaan vain kasvoi, eikä sen jälkeen ole tupakan poltto kiinnostanut.

Alkoholia on kyllä nyt viime aikoina alkanut uppomaan vähäsen. Uusi lukio toi mukanaan uusia kavereita, uudet kaverit uusia tapoja. Olin minäkin yläasteella niitä poikia, jotka halveksuivat aineiden käyttöä ja sanoivat että on se hyödyllisempää olla yksin koneella, kuin olla kylillä ryyppäämässä ja "pilaamassa elämäänsä." Ja tuo väite on muuten ihan persettäpaskaa. Ainakin tässä vaiheessa elämää. Ei niistä yläasteen kovista äijistä kyllä yksikään tullut lukioon, joten silloin vielä vaikutusalttius oli melko herkkä. Mutta siis nyt, lukion toisella luokalla kun on tuollaiset hommat jossain määrin aloittanut, niin täytyy sanoa että paremmaksi tämä elämä on muuttunut. Mm. nyt ensimmäistä kertaa elämässäni on ihan oikeita ystäviä, eikä pelkkiä kavereita, joita nyt koulussa joka päivä näkee. Eikä ole koulunkäynti tai mikään muukaan kärsinyt, päinvastoin. Taieiny...

Ja sikariakin koitin tässä taannoin. Oli mukavampi kuin rööki, ei siis sillä että sitä polttaa alkaisin.

Hmm... meikäläinen on meidän koulussa verrattaen kyllä ihan kilteimmästä päästä, mutta täällä taas kukaan ei tunnu tekevän mitään pahuuksia, tai sitten huijaatte. Mutta hyvähän se siis vaan on. :P
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #14 : 08.01.2008 17:07 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #15 : 08.01.2008 17:17 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?

Suomessa juodaan vaaleapaahtoisia sekoituksia. Vaaleapaahtoienn kahvi on huomattavasti tummapaahtoista happamampaa, joten se että kahvikupin jälkeen närästää ei ole mikään ihme. Tumman kahvin ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia oireita vatsalle ainakaan happamuutensa suhteen. Maitokahvi on taas oma juttunsa, koska maito hieman neutralisoi tuota vaalean paahdon happamuutta, mutta silti happamuus on suurempi kuin tummassa paahdossa, esim. kupillisessa espressoa.

Enkä nyt tiedä mitään mistään papujen alkuperistä, mutta epäilen että standardi Juhlamokka ei ole "parhaista kahvilaaduista". Ihan sen hinnan takia. Ja oikeastaan maunkin, kun suomalaiset (huom ei alkuperämaa) kahvit ovat sellasia kitkeriä. Kahvin pitäisi oikeasti olla lempeän täyteläistä jossa on eri aromeja ja makuvivahteita, ei myrkkyä.
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #16 : 08.01.2008 17:32 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Tupakkia en polta eikä se ole oikeastaan koskaan innostanutkaan. Tuskin vielä vuosienkaan päästä poltan. Kahvia sen sijaan tulee joskus juotua, vaikken siitä itse asiassa pidä. Varsinkin jos ilmaiseksi lähtee niin parhaimmillaan tulee vedettyä monen monta kuppia. Sokerin kanssa tulee vedettyä, mutta maitoa/kermaa en ala sekaan tuntemaan.. Närästää moiset. Mitään riippuvuutta minulla ei taida olla niin mihinkään.
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #17 : 08.01.2008 17:49 »
tuhis Vieras Nykyinen tupakkalakko on kestänyt jokusen kuukautta tms. Suurinpiirtein silloin jäi kun tuon uimahallirumban sain aloitettua. Ei mikään huono vaihtokauppa kun ajattelee päikseen että syöpäkääryleaski ~4e <-> aamu-uinti ~3e.

Kahvia vain kuppi aamulla ja toinen iltapäivällä. Erikoiskahveista ei ole kokemusta eikä erityisemmin innostakaan. Viinien maistelussa on jo tarpeeksi rahareikää. Joskus ei tarvi kahvia ollenkaan, mutta joskus sitten tulee oikea kahvin himo. Tupakkapäiviltä kaipaa komboa ruokasavut+kahvi+suklaapala. Ai että.

I choose life.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #18 : 08.01.2008 17:50 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?

Suomessa juodaan vaaleapaahtoisia sekoituksia. Vaaleapaahtoienn kahvi on huomattavasti tummapaahtoista happamampaa, joten se että kahvikupin jälkeen närästää ei ole mikään ihme. Tumman kahvin ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia oireita vatsalle ainakaan happamuutensa suhteen. Maitokahvi on taas oma juttunsa, koska maito hieman neutralisoi tuota vaalean paahdon happamuutta, mutta silti happamuus on suurempi kuin tummassa paahdossa, esim. kupillisessa espressoa.

Enkä nyt tiedä mitään mistään papujen alkuperistä, mutta epäilen että standardi Juhlamokka ei ole "parhaista kahvilaaduista". Ihan sen hinnan takia. Ja oikeastaan maunkin, kun suomalaiset (huom ei alkuperämaa) kahvit ovat sellasia kitkeriä. Kahvin pitäisi oikeasti olla lempeän täyteläistä jossa on eri aromeja ja makuvivahteita, ei myrkkyä.

Jeh, itseänikin aina hämmästyttänyt Suomen kahvikulttuurin(kin) köyhyys siihen nähden miten paljon sitä kahvia kitataan. Aina sitä samaa Juhlamokkaa sillä samalla paskalla keittimellä.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #19 : 08.01.2008 18:07 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Tupakka ei ole koskaan kiinnostanut, eikä varmastikaan tule koskaan kiinnostamaankaan. Kuten jo monet muutkin täällä ovat sanoneet, minäkään en ymmärrä tupakointia sitten yhtään. Jokainen tekee kyllä niinkuin itse parhaaksi näkee, mutta en todellakaan ymmärrä, mitä joku saa oman ja muiden hengen vaarantamisesta. Tupakasta ei hyödy muut kuin tupakkayhtiöt.

Kahvia juon silloin kun sitä on tarjolla. En ole siihenkään addiktoitunut, vaikka sen mausta pidänkin. En ole itse keittänyt kahvia sitten peruskoulun kahdeksannen, sillä en tarvitse kahvia eikä minun tee sitä mieli, ellei ole erikoistilaisuus. Kylässä ollessa tai vieraiden kyläillessä en koskaan kieltäydy kahvista, sillä silloin sitä on tarjolla eikä päiväkään ole perusarkipäivä. Frezzaa tai Ice Cafe -valmiskahvia tosin tulee juotua niinä kouluaamuina, kun on erittäin väsynyt.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #20 : 08.01.2008 18:14 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?

Suomessa juodaan vaaleapaahtoisia sekoituksia. Vaaleapaahtoienn kahvi on huomattavasti tummapaahtoista happamampaa, joten se että kahvikupin jälkeen närästää ei ole mikään ihme. Tumman kahvin ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia oireita vatsalle ainakaan happamuutensa suhteen. Maitokahvi on taas oma juttunsa, koska maito hieman neutralisoi tuota vaalean paahdon happamuutta, mutta silti happamuus on suurempi kuin tummassa paahdossa, esim. kupillisessa espressoa.

Enkä nyt tiedä mitään mistään papujen alkuperistä, mutta epäilen että standardi Juhlamokka ei ole "parhaista kahvilaaduista". Ihan sen hinnan takia. Ja oikeastaan maunkin, kun suomalaiset (huom ei alkuperämaa) kahvit ovat sellasia kitkeriä. Kahvin pitäisi oikeasti olla lempeän täyteläistä jossa on eri aromeja ja makuvivahteita, ei myrkkyä.
Melko uusi juttu minulle tuo vaaleapaahtoisuuden suosio Suomessa, mutta on siinäkin kyse kuitenkin makuasioista, vaikka tumma paahto olisikin vatsalle parempi. Ei se automaattisesti tarkoita sitä että kahvista tulisi kitkerää.

Mitä tulee itse kahvin laatuun niin olen pitänyt Pauligin kahveja kyllä hyvälaatuisina, vaikka ei nyt ihan hirmuisesti ole kokemusta monen maan peruskahveista. Makuun vaikuttaa myös oleellisesti millä keittimellä kahvi keitetään ja siitä että vesi ja välineet ovat puhtaita.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #21 : 08.01.2008 18:59 »
rinturi Jäsen Viestejä: 184 Basaaripisteet: 0 Profiili Kahvista ja tupakasta tulee paskahätä. Paskahätä ei ole kiva.

EDIT: Tuhis hei, kaapelia saa laskettua ilman kahvia ja syöpäkääryleitäkin.


« Viimeksi muokattu: 08.01.2008 19:22 kirjoittanut rinturi »
<@Fraeon> Heinz pelas jotain 2D-Mariota, jossa pääkkärinä oli lentävä Yoshi joka tuhos lerssillään kenttää
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #22 : 08.01.2008 19:09 »
tuhis Vieras
Paskahätä ei ole kiva.

Joskushan sen paskan on uloskin tultava. Itse en usko ulosteen käyttämiseen vuosikerran perässä.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #23 : 08.01.2008 19:24 »
Ramen Soup "Done in three minutes!" Jäsen Viestejä: 110 Basaaripisteet: 1 Profiili
Suomalainen kahvi on oikeasti aivan  järkyttävää paskaa ja edesauttaa vatsahaavaa.
Tarkennatko vähän. Miten juuri suomalainen kahvi, joka ei edes ole suomesta, on sitten niin pahaa?

Suomessa juodaan vaaleapaahtoisia sekoituksia. Vaaleapaahtoienn kahvi on huomattavasti tummapaahtoista happamampaa, joten se että kahvikupin jälkeen närästää ei ole mikään ihme. Tumman kahvin ei pitäisi aiheuttaa minkäänlaisia oireita vatsalle ainakaan happamuutensa suhteen. Maitokahvi on taas oma juttunsa, koska maito hieman neutralisoi tuota vaalean paahdon happamuutta, mutta silti happamuus on suurempi kuin tummassa paahdossa, esim. kupillisessa espressoa.

Enkä nyt tiedä mitään mistään papujen alkuperistä, mutta epäilen että standardi Juhlamokka ei ole "parhaista kahvilaaduista". Ihan sen hinnan takia. Ja oikeastaan maunkin, kun suomalaiset (huom ei alkuperämaa) kahvit ovat sellasia kitkeriä. Kahvin pitäisi oikeasti olla lempeän täyteläistä jossa on eri aromeja ja makuvivahteita, ei myrkkyä.
Melko uusi juttu minulle tuo vaaleapaahtoisuuden suosio Suomessa, mutta on siinäkin kyse kuitenkin makuasioista, vaikka tumma paahto olisikin vatsalle parempi. Ei se automaattisesti tarkoita sitä että kahvista tulisi kitkerää.

Mitä tulee itse kahvin laatuun niin olen pitänyt Pauligin kahveja kyllä hyvälaatuisina, vaikka ei nyt ihan hirmuisesti ole kokemusta monen maan peruskahveista. Makuun vaikuttaa myös oleellisesti millä keittimellä kahvi keitetään ja siitä että vesi ja välineet ovat puhtaita.

No tuon tumman ja vaalean happamuuden eron olen herkkävatsaisena todennut itsekin. Samoin isäni, jolla on maailman hankalimmat närästysvaivat.  Oikeastiskin jos tuntuu että kahvi tuppaa käymään vatsaan, kannattaa kokeilla jotain tummaa paahtoa joita löytyy ihan kiitettävästi kauppojen hyllyiltä.

Tuokin on tietysti totta että ei vaalea paahto välttämättä ole kitkerää. Itse en pysty juomaan suomalaisia kahveja ilman maitoa, koska minusta ne ovat oikeasti aika vastenmielisen makuisia. Maidonkin kanssa jotkut kupilliset maistuvat huoltsikan kuralle. Presidentti on minusta vaaleista laaduista ok, mutta siitäkin tumma mieluummin ihan vatsan takia. Siltikin sijoitan mieluummin kaksi euroa lisää ja ostan vaikka Pauligin Parisienia tai jotain muuta tummaa, koska sitä pystyy juomaan ilman maitoakin. Siksi toisekseen siitä saa kuumennetun maidon kanssa rakennettua Cafe au lait'in.  ;D Ja tottakai, jos kahvinkeitin on surkea, eipä kahvikaan kummoista voi olla vaan juuri sitä kitkerää myrkkyä. Tämän takia ostin perkolaattorin; kaikki osat ovat metallia ja käsin puhdistettavissa. Aina ja varmasti puhdas vehje, joka juoksuttaa veden sopivan lämpöisenä jauhatuksen läpi. Toinen vaihtoehto itselleni on pannukahvi, mutta siinäkin saa kahvista kitkerän jos sen kiehauttaa (vaikka kahvin kiehauttaminen onkin suomalainen tapa, ei sitä kuuluisi kahvin maun takia tehdä). Siltikään mikään itse keittämäni ei ole ikinä vetänyt vertoja ulkomailla juomilleni kupillisille niitä oikeita, helkkarin kalliita (kuppihinta kuitenkin halvempi kuin suomessa tavallisen kahvin, wtf?!) kahvilaatuja, esim juuri tuo Jamaica Blue Mountain. Niiden maku on jotain mitä ei voi edes verrata suomalaiseen kahviin, oikeasti.

Itse en ole (vielä) ihan noin fanaattinen kahvisnobi, mutta tässä blogikirjoituksessa on mielestäni hyviä pointteja: http://janne.blogit.kauppalehti.fi/2007/04/02/pahaa-kahvia/

Minusta on muuten mielenkiintoinen nippelitieto, että kahvissa on punaviiniin verrattuna moninkertaisesti enemmän eri makuvivahteita erotettavana. Silti en ole kuullut hirveästi kahvinmaistajista suomessa.
"Aa sie nii kaunis, noin no ällee haalistu ku haaveisii sie vaa hukut sil’ aah! - eellä onni on, sinua kiin’ ei saa!"
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #24 : 08.01.2008 19:26 »
Taist0 Cyborg Jäsen Viestejä: 544 Basaaripisteet: 3 Profiili Kun olin työssäoppimassa kaupassa, niin mätin muutamaan otteeseen hyllyyn tällaista kahvia

se tuoksui niin hyvältä että oli pakko ostaa sitä töistä päästyäni. Siinä oli vielä sellainen hajuaukko josta sitä hajua pystyi haistelemaan. Mutta loppujen lopuksi kahvi oli kitkerää paskaa, enkä suosittele tätä Parisien kahvia kenellekään. Kahvituotteissa hajuaistini on liian sokea lopputulokselle.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #25 : 08.01.2008 23:50 »
Tajuste Jäsen Viestejä: 11 Basaaripisteet: 0 Profiili Tupakki ja kahvi maistuu kyllä. Kohtuuden rajoissa ja epäsäännöllisesti.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #26 : 09.01.2008 08:17 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Kahvista ja tupakasta tulee paskahätä. Paskahätä ei ole kiva.

EDIT: Tuhis hei, kaapelia saa laskettua ilman kahvia ja syöpäkääryleitäkin.

Häh kuka ei muka nauti "istunnoista" !? Hullu...
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #27 : 09.01.2008 08:48 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Kahvista ja tupakasta tulee paskahätä. Paskahätä ei ole kiva.

EDIT: Tuhis hei, kaapelia saa laskettua ilman kahvia ja syöpäkääryleitäkin.

Häh kuka ei muka nauti "istunnoista" !? Hullu...
Aah, sitä nautintoa, kun ei ole mihinkään kiire, ottaa Aku Ankan ja antaa tulla vaan. Kiireettömät istunnot ovat niitä elämän pieniä suuria hetkiä.

Sitten muihin riippuvuuksiin. Kahvia join pienempänä, mutta lopetin sitten, kun huomasin, että en oikein tykkää siitä eikä se piristä minua lainkaan. Siirryin teenjuojaksi ja nykyään tapana on juoda iltakupponen vihreää teetä. Mitään riippuvuutta ei ole toki siihenkään.

Tupakkaa en ollut polttanut viime vuosiin asti yhtään henkosta. Sittemmin olen satunnaisissa illanistujaisissa sikarin vetänyt. Vesipiipulla makutupakan polttaminen on sen sijaan melko miellyttävää. Kämppiksellä on piippu ja omenatupakkaa ja mulla kolaa. Erittäin rentouttavaa puuhaa. Vesipiippuakaan en säännöllisesti harrasta, mitä nyt kerran tai pari kuussa, enkä aio itselleni sellaista ostaa, joten sivarivuoteen taitaa sen käyttö jäädä. Ja hyvä niin, sillä en usko, että vesipiipun polttaminen on oikeastaan yhtään sen terveellisempää kuin tavallisenkaan tupakan polttaminen, vaikka jotkut niin väittävätkin.
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #28 : 09.01.2008 14:39 »
Tajuste Jäsen Viestejä: 11 Basaaripisteet: 0 Profiili
Kahvista ja tupakasta tulee paskahätä. Paskahätä ei ole kiva.

EDIT: Tuhis hei, kaapelia saa laskettua ilman kahvia ja syöpäkääryleitäkin.

Häh kuka ei muka nauti "istunnoista" !? Hullu...
Aah, sitä nautintoa, kun ei ole mihinkään kiire, ottaa Aku Ankan ja antaa tulla vaan. Kiireettömät istunnot ovat niitä elämän pieniä suuria hetkiä.

Sitten muihin riippuvuuksiin. Kahvia join pienempänä, mutta lopetin sitten, kun huomasin, että en oikein tykkää siitä eikä se piristä minua lainkaan. Siirryin teenjuojaksi ja nykyään tapana on juoda iltakupponen vihreää teetä. Mitään riippuvuutta ei ole toki siihenkään.

Tupakkaa en ollut polttanut viime vuosiin asti yhtään henkosta. Sittemmin olen satunnaisissa illanistujaisissa sikarin vetänyt. Vesipiipulla makutupakan polttaminen on sen sijaan melko miellyttävää. Kämppiksellä on piippu ja omenatupakkaa ja mulla kolaa. Erittäin rentouttavaa puuhaa. Vesipiippuakaan en säännöllisesti harrasta, mitä nyt kerran tai pari kuussa, enkä aio itselleni sellaista ostaa, joten sivarivuoteen taitaa sen käyttö jäädä. Ja hyvä niin, sillä en usko, että vesipiipun polttaminen on oikeastaan yhtään sen terveellisempää kuin tavallisenkaan tupakan polttaminen, vaikka jotkut niin väittävätkin.
No siis kyllähän siihen veteen joitakin myrkkyjä jää varmasti. Terveellistä se ei silti ole. Tyttöystävällä on vesipiippu, mutta vähällä käytöllä, koska ei ole hyvänmakuista tupakkia siihen ja henkosia kiskoessa putkesta irtoaa jotakin tauhkaa suuhun. Vie meinaan aika tehokkaasti nautinnon jos saa syljeskellä tuhkaa pois suustaan  :lol:
tallennettu
Re: Kahvia tupakkaa... « Vastaus #29 : 09.01.2008 14:42 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Aah, sitä nautintoa, kun ei ole mihinkään kiire, ottaa Aku Ankan ja antaa tulla vaan. Kiireettömät istunnot ovat niitä elämän pieniä suuria hetkiä.
Hohhoh, aitoa oldschoolia. Muodikas nykynuori ottaa kaveriksi DS:n tai PSP:n. Ja vielä joku päivä teen sen, että otan läppärin mukaan ja postaan boardeille. POW!

Hä, eikö tässä topikissa keskusteltukaan kakkoshädästä...?

Aina saa samaa soopaa lukea. Ihmisen, joka ei polta, on vaikea ymmärtää mitä järkeä poltossa on. Totta kai näin on. Tupakoitsijoilla on omat syynsä miksi polttaa ja nykypäivänä todennäköisesti kaikki tiedostavat tupakanpolton vaarat. Kerrottakoon, että itse en polta.

Niin, sillä eihän siinä ole mitään järkeä. Tupakointi on paska tapa, joka hankkimalla hankitaan. Jokainen tuntemani röökaaja on kehunut, että kyllähän se paskalle maistuu aluksi, mutta...mutta mitä? Heität sen röökin vittuun etkä enää koskaan polta, jos se ei kerran maistu hyvälle. Tupakoitsija polttaa tasan siksi, että on tullut aloittaneeksi.

Lopettaminen voi luonnollisesti olla vaikeaa, koska hommaan liittyy ruumiillisen riippuvuuden lisäksi sosiaalisia aspekteja ja rutinoitumista. Mutta se on paska munkki.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines