Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 2 [3] 4
Tulostusversio
Aihe: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta?  (Luettu 25597 kertaa)
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #60 : 07.11.2007 21:19 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Parin viikon ja Seiskan lapsuudenkuvien jälkeen tapahtumaa ei muista juuri kukaan.

Kuten ei mitään muutakaan. Mutta vittumaista tässä on se, että yleisimmät hullut ja prätkäjengiläiset voi välttää oleskelemalla tietyillä alueilla ja tietyissä piireissä. Mutta mitenpä välttyä/väistyä tällaisesta tilanteesta.

Kyllä se väkivalta ihmisiä alkaa koskettamaan kun se tuodaan lähelle. Eihän tämä muuten ketään kiinnostaisi.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #61 : 07.11.2007 21:22 »
Mrum Jäsen Viestejä: 192 Basaaripisteet: 0 Profiili Lehti kiteytti homman aika loistavasti.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #62 : 07.11.2007 22:26 »
AK-87 AK omistaa isosti Jäsen Viestejä: 169 Basaaripisteet: 0 Profiili
Ja AK-87. Kyse ei ole siitä että mikä olisi oikea rankaistus vaan oikeastaan siitä että sillä ei oikeasti ole väliä. Kun joku on tehnyt tuollaisen teon, monet varmaan tajuavat että kaverilla ei ole kaikki hyvin. Auttaako tähän rangaistus tai edistääkö rangaistus jotenkin yhteiskuntaa tai parantaa kyseisen henkilön tilannetta? Tuskin.
Ja jos joku tuollaista tekoa suunnittelee ajatteleeko henkilö siitä seuraavia rangaistuksia tai sen seurauksia yleensä itselleen? Ei. Tälläisissä tilanteissa rangaistukset ovat aivan turhia. Kyseessä on sairaus tai paha olo. Siihen ei auta linnareissu oli se kuinka pitkä tahansa.
Totta kai on sellaisia henkilöitä jotka eivät vain osaa yhteiskunnan tapoja ja tajua rajoja vaikka mitä tekisi. Heille voi sitten harkita jotain laitosta tai linnaa elinpaikaksi. Mutta tämäkin kaveri, kuten on moneen kertaan todettu, ymmärsi asioita. Asenne oli vain täysin väärä.

Eipähän se taida tosiaan tässä tapauksessa auttaa yhtään mitään, mutta jos nyt sen verran mennään sitten jo ohi aiheen, että ihan yleisestikin rangaistusten taso saisi olla kovempi. Yhteiskuntahan siitä ei nyt ehkä hirveästi hyödy, mutta jos nyt ihan yleisestikin murhaajat saataisiin ihan useammaksikin vuodeksi lukkojen taa, niin varmistuisi ettei kyseinen henkilö ainakaan ole tekoaan toistamassa.

Mutta joo...eiköhän tämä asia ole nyt jo käyty läpi...
Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-PTANG. Zoom-Boing. Z'nourrwringmm
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #63 : 07.11.2007 23:12 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Kyllä taas pistää miettimään että mikä meissä oikein on vikana kun yhteiskunta tuottaa näin sairaita ja häiriintyneitä lapsia. Aika paljon on kuullut jengin ajattelevan maailmalla tapahtuneiden kouluammuskeluiden jälkeen ettei tämäntapaista voisi tapahtua Suomessa, mutta onhan meillä sairaita ihmisiä vähintäänkiin omiin tarpeisiimme riittävästi ja kaikki muukin hölmö kopioidaan nykyään jenkkilästä. Kyse on lähinnä siitä että Suomessa ei saa asetta onneksi yhtä helposti. Tämä nutcase oli käsittääkseni saanut juuri ampumaharrastuksensa takia aseenkantoluvan.

Ei kiinnosta lukea tuollaisen sairaan häviäjän testamenttimanifestejä ja tehdä niiden pohjalta kahden markan psykoanalyysejä. Ymmärsin kuitenkin että poika itse katsoi tekonsa poliittiseksi terrorismiksi, mikä osoittaa aika mallikkaasti kuinka kujalla kundi on oikeasti ollut sofistikoituneen sanankäyttönsä takana; onko poliittista terrorismia se, että

a) ammut Ilkka Kanervan, Timo Soinin tai Eero Heinäluoman
vai
b) ammut koulun rehtorin ja seitsemän lasta, koulutovereitasi.

Jokainen nyt varmasti kuitenkin ymmärtää ettei näiltä asioilta voi suojautua eikä koulujen oville tule hankkia niitä metallinpaljastimia. Kuolemanrangaistushan on muuten aina väärin, oli kyseessä sitten Saddam Hussein, Jokelan kouluammuskelija tai kovasti julkisuutta reilu vuosi sitten saanut Stan "Tookie" Williams.
N
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #64 : 07.11.2007 23:18 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Ampuja kuoli.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #65 : 08.11.2007 08:20 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Tällaiset iskut ovat kaikista ärsyttävimpiä, missä tekijä itse tappaa itsensä. Tulee sellainen olo, että rikollinen pääsi liian helpolla. Tuollaiset heput pitäisi saada kiinni elävänä, perseraiskata  ja kiduttaa niitä vankilassa koko loppuelämä.


« Viimeksi muokattu: 08.11.2007 14:12 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #66 : 08.11.2007 08:46 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Ärsyttää kun telkussa kukkikset paasaavat, että tämä tarkoittaa että Suomen nuoret voivat huonosti. Ehkä voivatkin, mutta hemmetti soikoon yksi hullu ei tee kesää. Nyt sitten heti alkaa kova suunnittelu koulujen turvallisuuden parantamiseksi, aivan kuin ne nyt yhtäkkiä olisivat paljon vaarallisempia.
Sama! Ärsyttää ihan helvetisti se massahysteria, mitä tämän tapauksen johdosta aletaan lietsoa. Kyllä se Pikku-Erkki on edelleen ihan yhtä turvassa siellä koulussaan kuin ennenkin.

Muok: Tuli mieleen, että ainakin yhden tuon hemmon sairaista ajatuksista voin allekirjoittaa. Nimittäin sen, että elämä on vain merkityksetöntä sattumaa, mutta sillä erotuksella, että mun mielestä elämä on juuri sen vuoksi myös merkityksellistä ja suojelemisen arvoista.


« Viimeksi muokattu: 08.11.2007 09:43 kirjoittanut Turilas »
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #67 : 08.11.2007 14:23 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili http://parazite.nn.fi/jokela/ Jos jotakuta kiinnostaa.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #68 : 08.11.2007 14:39 »
Shinta Playing to win Jäsen Viestejä: 67 Basaaripisteet: 0 Profiili Yksinkertainen yleistykseni jotensakin löyhän aatetuntemukseni perusteella on se, että tekijä näki maailmassa paljon korjattavaa. Tässä hän olikin oikeassa mutta hänen valitsemansa tapa vaikuttaa herättää vähintään hämmennystä. Mikä saa ilmeisen fiksunakin pidetyn kaverin ihailemaan ääriliikkeitä ja pitämään tällaista toimintaa jotenkin hyvänä tapana edistää asiaansa? Lukemani ja kuulemani perusteella hän vaihtoi aatetta kuin paitaa, kunhan se oli vaan "ääri" jotain (tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, lue lisää). Julkisuutta varmasti tuli ja onpahan hänen aivoituksiaan jo ehditty mediassakin käsitellä mutta tällaiset teot todennäköisesti vain lisäävät ihmisten vastustusta hänen ajatuksilleen vaikka pohjalla olisikin ajatus "maailman parantamisesta".

Illuusiot siitä, että hän on yli-ihminen ja että hänellä on oikeus tuomita muita omaan aatemaailmaansa nojaten todistavat vain, että kuppi oli nurin jo pitkään. Kuten sanoin, itse en ole suuri aatteidentuntija vaikka olenkin lukion jälkeen käynyt kursseja mm. sosiaalipolitiikasta, historiasta ja filosofiasta. Mutta ei ne aatteet sisäisty muillekaan niin helposti. Kommunismi on esimerkiksi ideatasolla varsin hyvä juttu mutta harva osaa edes yksinkertaisesti kitetyttää mitä se pitää sisällään (siihen ei kunnolla pystynyt edes minua opettanut kaksinkertainen maisteri). Kaiken kaikkiaan aatteiden sokeasta kannattamisesta pitäisi siirtyä edistämään yksittäisiä arvoja (aate on kokoelma arvoja). Auvinenhan teki juuri näin. Hänellä oli ohjenuoranaan arvoja, (demokraattisen hallinnon heikkous, kansanvalta pois ja kykenevimmät yksilöt johtoon koska kansa on tyhmä...) jonka johdosta on sanottu, että hän "kannatti sitä tai tätä aatetta". Ei hän suoranaisesti omaksunut mitään aatetta vaan rakensi eri aatteiden arvoista oman näkemyksensä. Tämähän on pohjimmiltaan äärimmäisen älykästä ja näin ajattelevan ihmisen pitäisikin toimia. Hänen valitsemansa arvot vain eivät ehkä olleet kaikkein terveimmästä päästä ja valittu toimintamalli oli täysin väärä.

Eräs laajalti inhottu ja yhtä laajalti ihailtu dokumentaristi, Michael Moore, esitti Columbine-dokumentissaan yhdeksi tekijäksi aseiden saatavuuden. Ei hän pohjimmiltaan löytänyt amerikkalaisesta yhteiskunnasta sen ihmeellisempiä ongelmia kuin mistään muualtakaan. Pahoinvoivia ihmisiä on kaikkialla. Erona on se, että Amerikassa näillä henkilöillä on suuremmalla todennäköisyydellä ase kuin jossain muualla. Jokelan tapaus osoittaa, että kun ihminen on tarpeeksi ahdistunut ja saatavilla on ase niin tällainen on mahdollista ihan missä tahansa.

Kuka tahansa voi lopettaa elämänsä minkä tahansa asian puolesta. Se on helppoa. Vaikeaa sen sijaan on elää ja tehdä töitä asiansa eteen. Siinä olivat minun ajatukseni.
Ajanhukkaa ajatuksella - Shintan blogi
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #69 : 08.11.2007 15:52 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Kuka tahansa voi lopettaa elämänsä minkä tahansa asian puolesta. Se on helppoa.

No enpä menisi allekirjoittamaan. Jos se helppoa olisi niin ei tämä olisi niin harvinainen tapaus.

Oliko mies muuten käynyt armeijaa ? Siellä oikeassa porukassa tuollaiset ajatukset saavat mukavaa ponttaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #70 : 08.11.2007 16:00 »
Ephram Gyro Man Jäsen Viestejä: 7 858 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Ei ollut käynyt vielä armeijaa.

Aion katsoa pian uudelleen Michael Mooren dokkari Bowling for columbinen. En olisi uskonut, että tänään se on Suomessa ajankohtaisempi kuin koskaan...
www.mikkoijas.fi – Kirjailijan koti | Mikodemus Youtubessa
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #71 : 08.11.2007 16:46 »
lloyf Jäsen Viestejä: 99 Basaaripisteet: 0 Profiili
Oliko mies muuten käynyt armeijaa ?

Lainaus
- Pekka sanoi, ettei hän mene armeijaan, kun meillä oli puhetta kutsunnoista, Topi Päivinen kertoo.

@iltalehti
"That deaf, dumb and blind kid plays by sense of smell"
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #72 : 08.11.2007 16:50 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Oliko mies muuten käynyt armeijaa ?

Lainaus
- Pekka sanoi, ettei hän mene armeijaan, kun meillä oli puhetta kutsunnoista, Topi Päivinen kertoo.

@iltalehti

Hyva vaan. Ampumaradalla olisi voinut tulla aika pahaa jälkeä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #73 : 08.11.2007 17:46 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Lainaus
Kuka tahansa voi lopettaa elämänsä minkä tahansa asian puolesta. Se on helppoa.

No enpä menisi allekirjoittamaan. Jos se helppoa olisi niin ei tämä olisi niin harvinainen tapaus.

Siis eihän asian pointti nyt ihan noin ollut. Asian puolesta itsensä tappaminen ei vaadi kuin aseen ja käden (kekseliäät eivät tarvitse kättä eikä asettakaan). Se että oikeasti tekisi asian eteen töitä ja ajaisi asiaansa eteenpäin, se on vaikeaa ja vaativaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #74 : 08.11.2007 18:00 »
Masi Jäsen Viestejä: 43 Basaaripisteet: 0 Profiili Olen pohtinut,että missä olisi ollut syy,mutta en oikein tiedä....

Aina on joku joka vihaa elämää.Tietyillä ihmisillä ei ole "kosmista tajua" elämästä eivätkä he näe elämää laajemmassa kaavassa,siksi heille kehityy tälläisiä megaegoja ja megafantasioita joista ammentavat elämänsä sisällön,elämä sellaisenaan luonnollisena ei kelpaa,elämälle pitää kostaa tuhoamalla sitä.

tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #75 : 08.11.2007 18:44 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Olen pohtinut,että missä olisi ollut syy,mutta en oikein tiedä....

Aina on joku joka vihaa elämää.Tietyillä ihmisillä ei ole "kosmista tajua" elämästä eivätkä he näe elämää laajemmassa kaavassa,siksi heille kehityy tälläisiä megaegoja ja megafantasioita joista ammentavat elämänsä sisällön,elämä sellaisenaan luonnollisena ei kelpaa,elämälle pitää kostaa tuhoamalla sitä.
En tietenkään voi antaa mitään 100%:sta vastausta, mikä oli syynä, kun en mikään psykologiasiantuntija ole. Kuitenkin sen perusteella, mitä olen aiheesta lukenut, olen päätellyt, että ampujalla ei ollut mennyt elämässä kovinkaan hyvin. Häntä oli kiusattu ja niin edelleen. Se ei tietenkään ole mikään syy. Tappaja ilmeisesti omien viestiensä perusteella rakasti vihaamista yli kaiken ja hän vihasikin paljon, etenkin kun Suomen nykyinen poliittinen tilanne ei hänen mielestään ollut mikään kaikkein paras. Hän halusi luonnon valinnan vallitsevan maailmassa, eikä nähnyt tappamista pahana tekona. Hän halusi jokaisen saavan sen, mitä ansaitsee, eivätkä kaikki olleet hänen kirjoissaan samalla viivalla. Vammaisetkin olisi pitäneet sterilisoida.

Veikkaan, että loppujen lopuksi viha yhteiskuntaan ja sitä ylläpitäviin yhteiskunnan jäseniin kasvoi niin suureksi, ettei NaturalSelector89 jaksanut enää tätä maailmaa (kuten kävi ilmi hänen blogissaan). Hän tahtoi pois samalla yrittäen muuttaa yhteiskuntaa, tässä tapauksessa avaamalla tulen lukiossaan. Kai hän ajatteli, että näin hänen näkemyksensä täydellisestä maailmasta tulisi kaikkien tietoisuuteen (mikä kutakuinkin tapahtuikin) ja että ihmiset alkaisivat rakentaa tätä ihannemaailmaa. Marttyyrinä kun hän varmasti omasta mielestään kuoli. Toivottavasti ihmiset kuitenkin jättäisivät ne ajatukset rauhaan.

Mutta oli syy sitten mikä tahansa, se ei kuitenkaan oikeuta tekijän tekoja, eikä poista traagista tapahtumaa Suomen historiasta. Rauha kaikille uhreille ja heidän omaisilleen.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #76 : 08.11.2007 21:18 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.iltalehti.fi/jokelantragedia/200711086823161_jt.shtml

No voi vittu.  :rollaus:
Voice of The World.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #77 : 08.11.2007 21:45 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili Yllätys?

Olenkin jo odottanut, koska pelit nostetaan tässäkin tapauksessa pinnalle.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #78 : 08.11.2007 22:05 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili No älkää nyt heti repikö pelihousujanne, ei tuossa nyt sentään väitetä että kyseessä olisi suora syy-seuraus. Mielestäni olisi suorastaan omituista jos näin perusteellisesti jauhetussa jutussa ei ikinä edes mainittaisi sitä tosiasiaa, että aseella riehunut henkilö tykkäsi riehua aseella myös peleissä.

Vaikka tämä henkilö ei selvästi saanut ideaa tappaa ihmisiä peleistä, on mielestäni ainakin mahdollista että pelit tarjosivat mahdollisuuden sen harjoitteluun mielikuvatasolla. Ja tämän sanon pelien ystävänä, ja toivoisin että muutkin pelien ystävät voisivat sen verran nöyrtyä että myöntäisivät jonkinasteisen yhteyden peliväkivallan ihannoimisen ja väkivallan ihannoimisen välillä. Sen sijaan kenenkään ei mielestäni tarvitse myöntää, että peliväkivalta voisi suoranaisesti johtaa väkivaltaiseen käyttäytymiseen. Niillä vain toisinaan on yhteys.
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #79 : 08.11.2007 22:08 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Jep, tuo artikkelihan oli täysin asiallisesti kirjoitettu.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #80 : 08.11.2007 22:10 »
Lanttu Jäsen Viestejä: 976 Basaaripisteet: 1 Profiili
Yllätys?

Olenkin jo odottanut, koska pelit nostetaan tässäkin tapauksessa pinnalle.

Joku oli tehnyt Jokelan koulusta mapin Counter-Strike: Sourceen puoli vuotta sitten, arvaa vaan oliko tästä juttua Ilta-Sanomissa otsikolla "Harjoitteliko ampuja pelaamalla?".;)

Jostakin kumman syystä sivua, jossa tekijä oli itse peliä esitellyt, ei enää löydy, kun googlella yrittää etsiä. Fpsbanabastakaan ei pysty sitä enää lataamaan, vaikka se eilen sieltä vielä löytyi.
\"Vittu mää en tiedä mikä hedelmä on!\"
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #81 : 08.11.2007 22:47 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
No älkää nyt heti repikö pelihousujanne, ei tuossa nyt sentään väitetä että kyseessä olisi suora syy-seuraus. Mielestäni olisi suorastaan omituista jos näin perusteellisesti jauhetussa jutussa ei ikinä edes mainittaisi sitä tosiasiaa, että aseella riehunut henkilö tykkäsi riehua aseella myös peleissä.
En olekaan väittänyt, että kyseessä olisi suora syy-seuraus. Oli odotettavissa, että syyllisen pelaamistausta otettiin esille, mutta tarvitsiko siitä oikeasti tehdä KOKONAINEN UUSI UUTISARTIKKELI? Kyllä tällaisen saa tuoda esille, mutta on eri asia, tarvitaanko sitä varten oma uutisartikkeli. Sivumaininta toisessa uutisessa olisi käynyt ihan yhtä hyvin.

Lainaus
Vaikka tämä henkilö ei selvästi saanut ideaa tappaa ihmisiä peleistä, on mielestäni ainakin mahdollista että pelit tarjosivat mahdollisuuden sen harjoitteluun mielikuvatasolla. Ja tämän sanon pelien ystävänä, ja toivoisin että muutkin pelien ystävät voisivat sen verran nöyrtyä että myöntäisivät jonkinasteisen yhteyden peliväkivallan ihannoimisen ja väkivallan ihannoimisen välillä. Sen sijaan kenenkään ei mielestäni tarvitse myöntää, että peliväkivalta voisi suoranaisesti johtaa väkivaltaiseen käyttäytymiseen. Niillä vain toisinaan on yhteys.
Onhan se mahdollista, mutta pitää ottaa huomioon, että syyllinen harrasti ammuntaa muutenkin kuin videopeleissä ja että hän kuului ammuntaseuraan (ainakin erään uutisen mukaan). Myönnän kyllä, että peliväkivalta on osaltaan syyllinen tämäntyylisiin juttuihin, mutta ei se koskaan ole ainoa syyllinen. Jos joku lähtee tappamaan toista ihmistä oikeassa elämässä siksi, että pelaa Battlefieldiä tai jotain muuta peliä, vikaa on kyllä myös päässä, ja paljon. En oikeasti usko, että kukaan alkaa ihannoimaan ampumista oikeassa elämässä vain sen takia, että hän voi tehdä sitä virtuaalisesti.

Joku oli tehnyt Jokelan koulusta mapin Counter-Strike: Sourceen puoli vuotta sitten, arvaa vaan oliko tästä juttua Ilta-Sanomissa otsikolla "Harjoitteliko ampuja pelaamalla?".;)

Jostakin kumman syystä sivua, jossa tekijä oli itse peliä esitellyt, ei enää löydy, kun googlella yrittää etsiä. Fpsbanabastakaan ei pysty sitä enää lataamaan, vaikka se eilen sieltä vielä löytyi.
Eikös joku erotettu koulusta Jenkkilässä tehtyään omasta koulustaan kentän johonkin peliin? Toivottavasti täällä ei mennä samaan rangaistukseen.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #82 : 08.11.2007 23:10 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili CurryFrank ota ote. Tottakai tästäKIN tehdään oma uutisensa, aivan kuten tehdään ampujan sukkien väristäkin. Olisi ollut pelien erityskohtelua ja suojelua jos tästä ei olisi tehty aihetta. Sitäpaitsi, tätä on lyhytpinnaisten nettilukijoiden kosiskelu: tehdään raflaavalla otsikolla parin lauseen sisällötön "uutinen." Katso vaikka Pelaajalehden etusivua...

Ja kehotan  sinua nyt vielä kerran kelaamaan, onko kukaan tässä uutisessa tai varsinkaan minä missään vaiheessa sanonut, että pelaaminen olisi edes pieneltä osalta aiheuttanut ampumakohtauksen? Niinpä niin. Olen ainostaan sanonut, että asioilla on yhteys, aivan kuten muillakin osoituksilla henkilön kiinnostuksesta aseita ja ampumista kohtaan. On hyvin todennäköistä että ampuja pelasi sotapeliä _koska_ oli kiinnostunut aiheesta muutenkin. Mutta toisaalta on mahdollista, että hän "väärinkäytti" peliä vinoutuneiden fantasioiden vahvistamiseen ja mielikuvaharjoitteluun. Tai sitten ei.

Koska pyörin nykyään lähinnä pelaajien suosimissa nettiyhteisöissä, olen tullut yliherkäksi sille kohtuuttomalle itkulle joka siitä syntyy, kun joku lehti, tutkija, poliitikko tai kukkis uskaltaa edes todeta, että peleissä on väkivaltaa. Odottaako peliyhteisä todella jotakin erityiskohtelua ja koskemattomuutta? Mitä jos kiukuttelun ja "aina meitä sorretaan" -asenteen sijaan vaadittaisiin lisää puolueettomia tutkimuksia, myönnettäisiin teoreettinen mahdollisuus pelien negatiivisiin vaikutuksiin samalla niiden positiivisia puolia korostaen ja ennen kaikkea jätettäisiin hulluimmat pelivastaiset väitteet omaan arvoonsa?
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #83 : 08.11.2007 23:30 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Olihan tuo juttu tietysti työstetty ihan asiallisesti, ja tietenkin tälläisessa tapauksessa ampujan Battlefield 2 -sessarit nousevat parrasvaloihin. Ei ketään olisi kiinnostanut jos sälli olisi Fraeonin tapaan jauhanut päivät pitkät jotain heppapelejä.

Silti tuo otti hieman aivoon : ( Mutta mitäpä iltapäivälehdeltä voikaan odottaa
Voice of The World.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #84 : 08.11.2007 23:31 »
Frank Jäsen Viestejä: 937 Basaaripisteet: 3 Profiili
Ja kehotan  sinua nyt vielä kerran kelaamaan, onko kukaan tässä uutisessa tai varsinkaan minä missään vaiheessa sanonut, että pelaaminen olisi edes pieneltä osalta aiheuttanut ampumakohtauksen? Niinpä niin. Olen ainostaan sanonut, että asioilla on yhteys, aivan kuten muillakin osoituksilla henkilön kiinnostuksesta aseita ja ampumista kohtaan. On hyvin todennäköistä että ampuja pelasi sotapeliä _koska_ oli kiinnostunut aiheesta muutenkin. Mutta toisaalta on mahdollista, että hän "väärinkäytti" peliä vinoutuneiden fantasioiden vahvistamiseen ja mielikuvaharjoitteluun. Tai sitten ei.
En ole väittänyt sinun sanoneen, että pelaaminen olisi aiheuttanut ampumakohtauksen. En ole myöskään väittänyt, että joku toinen olisi niin sanonut, etenkään artikkeli, joka oli kirjoitettu hyvinkin asialliseen sävyyn. Tarkoitin lähinnä sitä, mitä tavallinen lukija-liisa tai -lasse ajattelee luettuaan kyseisen artikkelin. "Haa, tappaja pelasi videopelejä! Ei ihmekään, että tämä tarttui aseeseen!" :rollaus:
No joo, on ehkä turhaa yleistää tuolla tavoin, mutta kylmä fakta on se, että tuollaisen ajatusmaailman omaavia ihmisiä on huolestuttavan paljon. Kun jokin saa mediassa kerran maineen murhan vaikuttimena, mielipiteet sitä kohtaan ei hevin muutu. Sen näkee jo hevi-musiikistakin, jota sitäkin on syytetty jo vuosia nuorten häiriöityneestä käyttäytymisestä. Sama juttu oli vuosikymmeniä sitten rockilla ja kirjallisuudella.

Lainaus
Koska pyörin nykyään lähinnä pelaajien suosimissa nettiyhteisöissä, olen tullut yliherkäksi sille kohtuuttomalle itkulle joka siitä syntyy, kun joku lehti, tutkija, poliitikko tai kukkis uskaltaa edes todeta, että peleissä on väkivaltaa. Odottaako peliyhteisä todella jotakin erityiskohtelua ja koskemattomuutta? Mitä jos kiukuttelun ja "aina meitä sorretaan" -asenteen sijaan vaadittaisiin lisää puolueettomia tutkimuksia, myönnettäisiin teoreettinen mahdollisuus pelien negatiivisiin vaikutuksiin samalla niiden positiivisia puolia korostaen ja ennen kaikkea jätettäisiin hulluimmat pelivastaiset väitteet omaan arvoonsa?
En odota erityiskohtelua ja koskemattomuutta peleille. Niilläkin on omat näppinsä pelissä. Toivoisin kuitenkin, että peleihin suhtauduttaisiin samalla tapaa kuin vaikkapa elokuviin (joka sekin oli aikoinaan kovasti median hampaissa). Jos joku väkivaltaelokuvien ja väkivaltapelien ystävä tappaa kaverinsa, kummasta nostetaan suurempi häly mediassa, elokuvista vai peleistä?
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #85 : 09.11.2007 10:08 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
CurryFrank ota ote. Tottakai tästäKIN tehdään oma uutisensa, aivan kuten tehdään ampujan sukkien väristäkin. Olisi ollut pelien erityskohtelua ja suojelua jos tästä ei olisi tehty aihetta. Sitäpaitsi, tätä on lyhytpinnaisten nettilukijoiden kosiskelu: tehdään raflaavalla otsikolla parin lauseen sisällötön "uutinen." Katso vaikka Pelaajalehden etusivua...
Tämänkaltainen uutisointi, varsinkin iltapäivälehtien kohdalla, on hyvin yleistä, ellei peräti poikkeuksetonta. Silti, ei tulisi tuuduttautua ja hyväksyä noin johdattelevaa ja massoja manipuloivaa uutisointia. Uutinen sinänsä oli ihan asiallisesti ja informoidusti kirjoitettu, mutta kyseenalaiseksi sen tekee sen tarpeettomuus. Kaikki varmaan tietävät jo että Auvinen harrasti väkivaltaviihdettä. Sama koskee miljardia muuta artikkelia, jotka tällä hetkellä täyttävät mediaa.

Mitäs mieltä muuten olette tästä artikkelista:
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/article2828084.ece
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #86 : 09.11.2007 10:36 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili
Mitäs mieltä muuten olette tästä artikkelista:
http://www.timesonline.co.uk/tol/comment/article2828084.ece

Ei voi olla totta O_o. Miten tuollaisen tulkinnan julkaisu voi olla mahdollista? Onhan tuossa tietysti pointtejakin, mutta hiukan kärkeviä tulkintoja niistä on Roger Boyes keksinyt.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #87 : 09.11.2007 12:27 »
Tuulisti "Nurse Joyta vähän väsyttää" Jäsen Viestejä: 869 Basaaripisteet: 0 Profiili
Silti, ei tulisi tuuduttautua ja hyväksyä noin johdattelevaa ja massoja manipuloivaa uutisointia. Uutinen sinänsä oli ihan asiallisesti ja informoidusti kirjoitettu, mutta kyseenalaiseksi sen tekee sen tarpeettomuus. Kaikki varmaan tietävät jo että Auvinen harrasti väkivaltaviihdettä. Sama koskee miljardia muuta artikkelia, jotka tällä hetkellä täyttävät mediaa
Elämme kovia aikoja ystävä hyvä. Jaan näkemyksesi mediakritiikin tarpeesta täysin, tässä tapauksessa vain kieltäydyn tulkitsemasta tätä "uutista" hyökkäykseksi pelejä vastaan. Myös massoilla on oltava vastuuta siitä, tulkitsevatko he faktapohjaisen ja neutraalin uutisen todisteeksi peliviihteen saatanallisuudesta.

Tuosta toisesta artikkelista sanoisin, että sen suurin ongelma on halua pelkistää käsitystä Suomesta kohtuuttomasti ja maalailla kuvaa maasta, jossa kenelläkään ei ole kivaa. Uskooko joku oikeasti, että ystävät ovat Suomessa kesään kuuluva erikoisuus?

Toisaalta jutussa oli monta hyvääkin pointtia. Kirjoittajan tulkinta ampujan ajatusmaailma on mielestäni uskottava, koska aseellinen valta korostui hänen teossaan selvästi yli väitetyn motiivin. Ampujahan halusi omien sanojensa mukaan palauttaa luonnonvalinnan ja karsia heikot, silti hän päätti "ainoastaan" ampua ilmeisesti satunnaisia ihmisiä. Tämä on tehotonta. Mikäli teon taustalla olisi ollut vakaumus karsia "heikot oksat", olisi hän voinut esim. myrkyttää suuren määrän ihmisiä, ehkä jopa lähes loputtomiin, jos hän olisi toiminut systemaattisesti ja matalalla profiililla. Hän kuitenkin halusi hetken olla ukkosen ylijumala ja ampua "isolla pyssyllä". Aika surkeaa. :(
Pelaajalaudan Smurfette principle.
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #88 : 09.11.2007 12:45 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Elämme kovia aikoja ystävä hyvä. Jaan näkemyksesi mediakritiikin tarpeesta täysin, tässä tapauksessa vain kieltäydyn tulkitsemasta tätä "uutista" hyökkäykseksi pelejä vastaan.
Totta. Minäkään en näe tuota suorana hyökkäyksenä juuri pelejä kohtaan. Uutisointi, jonka pääasiallisena tarkoituksena on herättää kohua on vain aina jotenkin vastenmielistä.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Re: Jokelan kouluammuskelu: seitsemän kuollutta? « Vastaus #89 : 09.11.2007 13:44 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW Koomistahan tuossa on, että Battlefieldin pelaajana kaveri on varmaan elänyt elämänsä ainoita yhteisöllisyyden ja yhteistyön hetkiä.
tallennettu
Sivuja: 1 2 [3] 4
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines