Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Aihe: Graffitit - Syntiä vai taidetta?  (Luettu 13916 kertaa)
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #30 : 29.03.2011 23:49 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Njääh, kiven sisään vaan. Kannattaisi ottaa selvää seurauksista etukäteen ennen tuumasta toimeen ryhtymistä. Aivan kuten Madventuresissa ohimennen mainittujen reppumatkaajasankareidenkin kanssa; alkuun varmaan tuntuu hyvältä idealta hiisailla siellä Aasian lämmössä, mutta linnassa tulee suru puseroon. Vai miten se nyt tarkalleen ottaen menikään.

Kaiken lisäksi tuokin on ihan vitun ruma söhäys (edellyttäen, että uutisessa möllöttävä mestariteos on juurikin tämän suomalaisen urpomme kyhäämä), joten siinä mielessä tämäkin menee omissa papereissani samaan kastiin kikkeleiden ja kirkkoveneiden kanssa.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #31 : 30.03.2011 17:46 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili Tuo on  ihan totta ja kyllä nuo kovat rangaistukset toimivat. Esimerkiksi Singaporessa on todella tiukat lait roskaamisesta ja töhrimisestä. Siellä ei tämänkaltaista rikollisuutta ole lainkaan. Maailman siistein maa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #32 : 30.03.2011 19:43 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Skidit poseen karkkivarkauksista, niinko jenkeissä. Oppivatpahan elämään niinko muumiot.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #33 : 30.03.2011 20:02 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili Miksei samantien kuolemantuomio, niin eivät elä ollenkaan.


e: scarf, zoukka vaan trollasi ihan normaalisti.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #34 : 30.03.2011 20:03 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili Joo, 30-vuotias ikinuori, mutta pojathan on aina poikia!

E: zoukka taisi viitata tuohon Singaporeen, eli never mind. Tuo suomalaisjuntti joutaisi joka tapauksessa lusimaan. Oppisi samalla maassa maan tavoille, eikä pääsisi lusimaan hotellioloihin täällä Suomessa.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #35 : 30.03.2011 22:40 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
zoukka vaan trollasi ihan normaalisti.

Tasan yhtä paljon kuin sinäkin.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #36 : 30.03.2011 23:50 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 939 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Tuossa lähellä olevalla alukulkusillalla on niin hienot graffitit, että palkinto pitäis antaa rangaistuksen sijaan.

Mieleen on jäänyt ainakin pari kullin kuvaa, kirkkovene ja "Fuck Islam" -teksti. Pojat ovat poikia. Hei, miksei sovelleta tuota muihinkin rikoksiin? Höpöhöpö mitään rangaistusta raiskaajalle, raiskaajat ovat raiskaajia. Tappajat tappajia.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #37 : 31.03.2011 08:48 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili "Mitään rangaistusta". No tokihan pennut voivat siivoilla noita töhryjä, jos kiinni jäävät. Mutta en ymmärrä miksi mitään kovempaa pitäisi noin kevyestä "rikoksesta" antaa. Luulisi, että GBA'kin haluaisi Poliisille menevien veroäyrien menevän parempaan tarkoitukseen, kuin pikkupentujen spray-ilottelujen vahtaamiseen. Ellei tietenkin löydy jotain tilastoa, joka näyttäisi, että somalit sitä eniten harrastaisivat.

Ja olen samaa mieltä, että parhaat tagit pitäisi palkita, vaikka opintoseteleillä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #38 : 31.03.2011 09:00 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Zoukka, tuskin niitä töhertäjiä sen enempää tarvii vahtia, kuin nytkään. Ja kiinnihän ne otetaan nytkin mitä saadaan, joten tuskin noiden kovempien rangaistusten antaminen hirveästi nimenomaan poliisien resursseista pois on, kun sen hoitaa eri porukka. Vai poliisitko niitä rangaistuksia jakelevat? Eikä se noiden putsaaminenkaan mitään halpaa lystiä ole.


« Viimeksi muokattu: 31.03.2011 10:11 kirjoittanut despire »
tallennettu
Re: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #39 : 31.03.2011 09:54 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Kuluu sitä rahaa kaverien vankilaelämiseenkin, plus vielä puhdistuskulut päälle. Sen sijaan jos pysytään kohtuuden tiellä ja määrätään maalaajalle sakot sekä seinän puhdistustyö, toimii homma kaikin puolin paremmin.

Toivottavasti älyävät olla laittamatta sankaria linnaan asti.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #40 : 31.03.2011 10:15 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili Itsekin olen sen kannalla, että tarpeeksi rapsuja sekä seinän omatoiminen putsaus (häpeärangaistus) tai putsauksen maksaminen. Luulisi hillitsevän töhrimishaluja..
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #41 : 31.03.2011 10:29 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Verorahat menevät jokatapauksessa minne sattuu, joten kaikki spray-maaleilla leikkivät putkaan vuodeksi ja kymppitonnin sakot päälle. Ovat muuten aivan uskomattoman rumia.  8)


Ja tuo Doinkin avatari. >_>_>
tallennettu
Vs: Re: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #42 : 31.03.2011 10:41 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Zoukka, tuskin niitä töhertäjiä sen enempää tarvii vahtia, kuin nytkään. Ja kiinnihän ne otetaan nytkin mitä saadaan, joten tuskin noiden kovempien rangaistusten antaminen hirveästi nimenomaan poliisien resursseista pois on, kun sen hoitaa eri porukka. Vai poliisitko niitä rangaistuksia jakelevat? Eikä se noiden putsaaminenkaan mitään halpaa lystiä ole.

No poliisihan päättää millä prioriteetilla mihinkin ilmoitukseen vastataan. Oli hupaisaa kattoa poliisiohjelmaa telkkarista, kun isot miehet konttasivat ojassa etsimässä villinä kasvavaa hamppua jonkun vitun kansalaisvihjeen pohjalta. No eihän sieltä mitään löytynyt ja vaikka olisikin, niin onhan tuo nyt ihan naurettavaa touhua. Tuntuu, että vanhuksilla tuo "töhriminen" on vaan periaatekysymys, eli mitään poikkeavaa tai kapinoivaa käytöstä nuorilta ei suvaita. Tuskin ne tagit kenenkään päivää jossain betonisillan alikulun kohdalla pilaa. Tai jos pilaa, niin suosittelen jonkinlaista meditointireissua lämpimään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #43 : 31.03.2011 13:20 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili
"Mitään rangaistusta". No tokihan pennut voivat siivoilla noita töhryjä, jos kiinni jäävät. Mutta en ymmärrä miksi mitään kovempaa pitäisi noin kevyestä "rikoksesta" antaa. Luulisi, että GBA'kin haluaisi Poliisille menevien veroäyrien menevän parempaan tarkoitukseen, kuin pikkupentujen spray-ilottelujen vahtaamiseen. Ellei tietenkin löydy jotain tilastoa, joka näyttäisi, että somalit sitä eniten harrastaisivat.

Ja olen samaa mieltä, että parhaat tagit pitäisi palkita, vaikka opintoseteleillä.


ZOUKKA, tottakai rikoksesta pitää olla sellainen rangaistus, mikä pistää miettimään kannattaako rikosta tehdä.  Eihän tuossa ole mitään järkeä, että poliisit vahtaisivat joka rakennusta mahdolliselta spray-iloittelulta, onko kukaan tällaista ehdottanut? Ei ole. Spray-iloittelun pitäisi vissiin olla jokaisen yhteiskunnan loisen(mä oon "taiteilija" jeejee) oikeus?

Jos aikuinen ihminen piirtelee "tageja" alikulkutunneleihin, suosittelen hankkimaan oikeita töitä ja aikuistumaan.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #44 : 31.03.2011 17:21 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Jos aikuinen ihminen piirtelee "tageja" alikulkutunneleihin, suosittelen hankkimaan oikeita töitä ja aikuistumaan.

Haha voi vittu mitä läppää.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #45 : 31.03.2011 17:45 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili Niin, sitten kun itse joutuu veroeuroillaan osallistumaan töhryjen puhdistamiseen, niin ne eivät enää naurata.  :)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #46 : 31.03.2011 18:05 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Niin, sitten kun itse joutuu veroeuroillaan osallistumaan töhryjen puhdistamiseen, niin ne eivät enää naurata.  :)

Voiskohan se ongelma olla siinä että hassataan rahaa niiden alikulkusiltojen puhdistamiseen, eikä siinä että niitä maalataan?

Edit: ja nää keskusteluthan kiertää tosiaan aina samaa vittumaista kehää
tallennettu
Re: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #47 : 31.03.2011 18:08 »
despo Jäsen Viestejä: 5 302 Basaaripisteet: 9 Profiili
Niin, sitten kun itse joutuu veroeuroillaan osallistumaan töhryjen puhdistamiseen, niin ne eivät enää naurata.  :)

Voiskohan se ongelma olla siinä että hassataan rahaa niiden alikulkusiltojen puhdistamiseen, eikä siinä että niitä maalataan?

Itseäni ei ainakaan kiinnosta katsoa yhtään mitään tageja. Hienot kuvat erikseen, mutta näitä "Mertsi imee kullia" -viestejä on kuitenkin 99,9% graffiteista. Eikä sekään, että niihin annettaisiin maalata hienompaa taidetta juuri mitään auta, kun joillain urpoilla on niin kauhea tarve sotkea joka paikka kuitenkin.

Ei voi aina käsittää, että mikä vittu joitain ihmisiä nykyään vaivaa, kun kaikki paikat pitää aina hajottaa ja sotkea. Ei mitään kunnioitusta toisten omaisuutta kohtaan. Hyödyttää vitusti kaikkia se rikottu puistonpenkki tai sohva koulussa.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #48 : 31.03.2011 18:29 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili Suurin osa Suomen kansasta pitää graffiteja ja töherryksiä äärimmäisen rumina. Miksi siis pitää tuhota kuntien, valtion ja yksityisten ihmisten omaisuutta? Koo, millä oikeudella nämä ihmiset tuhoavat yhteistä ja yksityistä omaisuuttamme? Mitä mieltä nämä "taiteilijat" olisivat, jos minä kävisi maalamassa heidän kotitalonsa uuteen kuntoon?

99/100 Suomessa näkemistäni graffiteista on äärimmäistä paskaa ja ne hienotkaan eivät oikeuta millään tavalla tekijöidensä tekoja.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #49 : 31.03.2011 19:35 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili
Suurin osa Suomen kansasta pitää graffiteja ja töherryksiä äärimmäisen rumina. Miksi siis pitää tuhota kuntien, valtion ja yksityisten ihmisten omaisuutta?
99/100 Suomessa näkemistäni graffiteista on äärimmäistä paskaa ja ne hienotkaan eivät oikeuta millään tavalla tekijöidensä tekoja.


Pidetään nyt ainakin julkinen omaisuus erillään yksityisestä tässä keskustelussa. En halua, että yksityisten ihmisten asuinrakennusten seiniin maalattaisiin.


Mitä mieltä nämä "taiteilijat" olisivat, jos minä kävisi maalamassa heidän kotitalonsa uuteen kuntoon?
99/100 Suomessa näkemistäni graffiteista on äärimmäistä paskaa ja ne hienotkaan eivät oikeuta millään tavalla tekijöidensä tekoja.


En itsekkään vetäisi niin äärimmäistä linjaa, että ihan mitä vaan voi kuka vaan suhrailla miten lystää, mutta olisi toivottavaa, että tervettä järkeä käytettäisiin kuitenkin kun mietitään näitä juttuja. Holtittoman suuret sakot nyt ainakin aiheuttavat näissä tapauksissa usein sen, että maalaaminen jatkuu entistäkin aktiivisemmin kun velkakierteestä ei päästä kuitenkaan enää ulos.

Oishan se nyt oikeesti ihan siisti juttu jos ihmiset saisivat käydä yhdessä tärväämässä noita kaikista hirvittävimpiä betonihässäköitä, ei kuitenkaan vaadi kunnalta/kaupungilta juuri minkäänlaisia resursseja. Eli siis yhteisiä sovittuja laillisia paikkoja. Luulisi, että ne nyt ainakin leikkaisivat ympäriämpäri maalattujen tagien ym määrää. Helsingissä on jo Suvilahti ja se on jo hyvä alku.

Suomen kylät ja kaupungit on monilta paikoin niin helvetin rumia, että aikamoista rimanalittamista saa olla, että tilanne pahenee. Pippelien piirtäminen on tietysti yksi keino. Onhan se totta, että suurinosa noista söhryistä ja töhryistä on helvetin rumia, sitäkään ei voi lähteä kieltämään. Tosin suurinosa näistä pippelimaalauksista on varmaan junnujen tekemiä ja paha tapa häviää aika äkkiä. Kahtijaon voisikin tehdä varmasti niiden välille, jotka maalaavat tosissaan (ja yöstä toiseen toistavat rikoksensa!) ja niiden välille jotka eivät. Sitä en ole vaan koskaan ymmärtänyt, että miten joku onnistuu pahoittamaan mielensä siitä, että joku on maalannut johonkin seinään. 

Tämä aihe ei itselle mitään hikoilua tai suonenpurkauksia aiheuta, mutta totaalinen ahdasmielisyys tämän asian suhteen harmittaa. Melkein yhtä demonisoitu aihe kuin Halla-Aho ja persut. Gba ja muutkin veijarit menevät sitten pensselit ja harmaat maalipöntöt kädessä kaduille korjaamaan virheet kun tullaan siihen pisteeseen, että laillisia maalauspaikkoja ilmestyy. Todellinen sissi tosin korjaa tuhotyöt laittomastikkin, muistaakseni Helsingin kaupunginvaltiossa oli joku sankari-isä, joka tällaisia pelastustöitä harjoitti.


Multa ei muuten oo koskaan kysytty haluanko katsoa mainoksia jokapaikassa kun liikun ulkona, mutta silti niitä näkee kokoajan  :(


Tää on jotenkin tosi mälsä aihe keskustella tällä tasolla.

tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #50 : 31.03.2011 19:36 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Ei minulla ole periaatteessa mitään graffiteja vastaan, jos ne on piirrelty sopiviin paikkoihin, kuten alikulkutunneleihin yms paikkoihin. ne eivät näy sieltä samalla lailla katukuvassa, ja mahdollisesti häiritse joitain ihmisiä.

Sen sijaan toisten rakennusten, historiallisten rakennusten, rantojen pukusuojien yms töhriminen on vähän kyseenalaista. Jos asialla olisi joku asiansa osaava piirtelijä, niin jälki olisi vielä katsottavaa mutta yleensä ne seinät ovat kuin suoraan Doinkin profiilista. Vittujee. Niiden näkeminen alle vuoden vanhoissa verorahoilla rakennetuissa rakennuksissa aiheuttaa lähinnä ärsytystä.




Sen sijaan nämä tilatut teokset, joita ei voi oikein graffiteiksi laskea, miellyttävät silmää. Kuva kotikaupungista.

Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #51 : 31.03.2011 19:41 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Mitä mieltä nämä "taiteilijat" olisivat, jos minä kävisi maalamassa heidän kotitalonsa uuteen kuntoon?

Todennäköisesti toivottaisivat sinut tervetulleeksi taiteilemaan. Jos siis puhutaan vähänkään vakavammin graffitit ottavista taiteilijoista.

Ja itsellä graffitit ovat siellä top- 10 000 joukossa vittumaistten veroäyrikohteiden listassa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #52 : 31.03.2011 20:18 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili Koo, olenko jossain viestissä sanonut, että olisin laillisia graffiteja vastaan ja että lähtisin harmaalla maalilla niitä korjaamaan? En, joten ei väitetä sellaista.  :)

Laillisten paikkojen maalaus on laillista. Graffitin tuhertaminen valtion konttorin seinään ei ole. Tässä keskustelussa on kokoajan ollut kyse lain rikkomisesta. Maksulliset mainokset katukuvassa ovat laillisia, joten siitä ei sinun mielipidettä tarvitse kysyä(ei sillä, että itseänikään ne mitenkään mielyttäisivät).

Tottakai se harmittaa ihmisiä, kun yhteistä omaisuutta töhritään.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #53 : 31.03.2011 20:31 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Jos nyt vaikka näin esimerkkinä kuvitellaan, että sun jokapäiväiselle kävelyreitillesi ilmestyy kaksi alikulkusiltaa. Kävelet siltojen ali ja molempiin on maalattu jotain, ihan mitä vaan. Laittoman sillan kohdalla olet valmis viemään maalarit hirttopuulle ja laillisen kohdalla asialla ei ole mitään merkitystä. Vain siksi koska toinen on laillinen ja toinen ei? Lakia sattuu kun sitä rikotaan?

Vai?


tallennettu
Vs: Graffitit - Syntiä vai taidetta? « Vastaus #54 : 31.03.2011 20:34 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 911 Basaaripisteet: 0 Profiili Jos joku antaa luvan omaisuutensa tuhoamiselle, se on mulle okei. Jos se ei halua että sen omaisuutta tuhotaan ja joku sitä vahingoittaa se ei ole mulle okei.

Lailliset graffitit vieläpä harvoin ovat näitä "kirkkoveneitä", niitä tosin en haluisi henkilökohtaisesti nähdä olivat laillisia tai ei.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 [2]
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines