Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Ephram - 10.12.2007 16:37



Otsikko: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 10.12.2007 16:37
(http://img86.imageshack.us/img86/954/f1banneri2rh6.jpg)


...........................

Kauden 2008 F1-kilpailukalenteri:

16.3. Australia
23.3. Malesia
6.4. Bahrain
27.4. Espanja
11.5. Turkki
25.5. Monaco
8.6.   Kanada
22.6. Ranska
6.7. Iso-Britannia
20.7. Saksa
3.8. Unkari
24.8. Euroopan GP (Valencia)
7.9. Belgia
14.9. Italia
28.9. Singapore (iltakilpailu)
12.10. Kiina
19.10. Japani
2.11. Brasilia

..........................

F1-tallien sopimukset kaudeksi 2008:

Ferrari:

Kimi Räikkönen
Felipe Massa


McLaren:

Lewis Hamilton
Heikki Kovalainen


Renault:

Fernando Alonso
Nelson Piquet jr.


BMW:

Nick Heidfeld
Robert Kubica


Toro Rosso:

Sebastian Vettel
Sebastien Bourdais


Force India: (aikaisemmin Spyker)

Adrian Sutil
???

Toyota:

Jarno Trulli
Timo Glock


Red Bull:

David Coulthard
Mark Webber


Williams:

Nico Rosberg
Kazuki Nakajima


Honda:

Rubens Barrichello
Jenson Button


Super Aguri:

Takuma Sato
???


................


Vaikkei vuosi 2008 ole vielä edes alkanut, aloitetaan silti täällä tulevan kauden ennakkospekuloinnit, talvitestien seuraamiset ja tietty siirtoruletin kommentointi. Oikeastaan kaikkein suurin siirtoruletin palanen loksahti kohdallaan tänään kun Renault ilmoitti, että ensi kaudella tallissa ajavat Fernando Alonso ja Nelson Piquet Jr. Näin ollen sekä Kovalainen että Fisichella joutuvat etsimään uuden työnantajan. Varsinkin Fisichellalle sen luulisi tuottavan todellisia vaikeuksia, sillä vaikka kyseessä onkin kokenut kehäkettu, ei hän kuitenkaan ole erityisen nopea kuljettaja. Ikäkin alkaa F1-ympyröissä häntä jo painaa.

Kovalaisen tilanne on kertaluokkaa mielenkiintoisempi. Hän on jo kommentoinut, että hänellä on olemassa kaksikin "Renaultia parempaa vaihtoehtoa". Toinen näistä lienee McLaren. Mietitäänpä nyt: Lewis Hamiltonille pitäisi löytää ensi kaudeksi pätevä tallikaveri eikä vaihtoehtoja ole enää olemassa viljalti. Kovalainen teki ensimmäisellä kaudellaan hyvää työtä ja loppukaudesta oli säännöllisesti nopeampi kuin kokenut Fisichella. Kaiken järjen mukaan Ron Dennis palkkaa talliin Heikki Kovalaisen.  Täytyy kuitenkin muistaa, että Formuloiden siirtomarkkinoilla puhdas järki ei aina näyttele pääosaa, vaan siellä taustalla jyllää monesti paljon suurempia voimia kuin yksittäisten ihmisten mielipiteet. Muun muassa miljoonia auliisti maksavat sponsorit.

Kimi Räikkönen lähtee kauteen -08 komeasti numero 1 kiinnitettynä Ferrarin keulaan. Kun kimi oli kolme kisaa ennen päätöstä peräti 17 pisteen verran Hamiltonia jäljessä, tähän ei uskonut edes Suomessa kovin moni. Ihmeiden aika ei kuitenkaan ole ohi, aina kannattaa tehdä loppuun asti parhaansa. Sen Kimi meille hienoimmalla mahdollisella tavalla näytti.  Lähtökohdat jäämiehellä tulevaan kauteen eivät voisi olla oikein paremmat. Hän on tottunut Ferrariin viime kauden kokemuksen ansiosta jo hyvin ja osaa nyt muun muassa säätää sen itselleen paremmin sopivaksi. Enkä usko Ferrarin pääjehujen tekevän missään tapauksessa huonoa autoa.


Kaudesta näyttää olevan tulossa aika mielenkiintoinen.  Sutimisenesto on heitetty roskakoriin, joka korostaa kuljettajien taitoja ja lisää mahdollisuutta virheisiin. Ja tämä on juurikin sellainen aspekti, joka tuonee lisää ohituksia ja tiukkoja tilanteita kilpailuissa. Näemme varmasti paljon enemmän myös makean näköisiä sivuluisuja nyt kun elektroniikka ei enää silitä kuskien päitä samalla tavalla kuin aiemmin.

Muuten, viime kauden sinnittelin Matti Kyllösen selostuksella ja ilmaisella MTV3:n F1-tarjonnalla, mutta sen kokemuksen jälkeen voin sanoa, että maaliskuun alusta lähtien olen MTV3 Maxin omistaja. On siellä asiat vaan niin paljon paremmin.




Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 10.12.2007 16:56
Kovalaisen tilanne on kyllä mielenkiintoinen. Minä itseasiassa toivon että Kovalainen ei menisi Mclarenille. Talli on hyvä ja nopea, mutta sielä ollaan niin kovia Hamilton faneja (oli Alonson puheet totta tai ei), että Kovalainen on varmasti "nurkassa" sielä.
Honda olisi mielenkiintoinen paikka kun Ross Brown meni sinne, mutta sieläkin taitaa olla aika varmat kuljettajat jo...

Luistoneston poistaminen tekee kisasta kyllä mielenkiintoisemma. Erityisesti odotan kuinka Hamilton osaa ajaa näin. Jotenkin vain jäi viime kaudesta sellainen kuva että Hamiltonilla oli renkaat lukossa joka käänteessä. Tämä tosin voi olla "oma kuva" taas. Mutta jos tässä on edes pientä perää Hamiltonilla tulee vielä vaikeuksia.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 10.12.2007 19:04
Hamilton on varmasti erittäin taidokas F1-kuski. Ei mestaruudesta tulokaskaudella kamppailla jos ajotaitoja ei ole. Mutta siitä huolimatta itsekin luulen, että luistoneston on täytynyt auttaa Lewisia merkittävästi sopeutumaan F1-autoon viime kaudella. En nyt tarkoita, että mies muuttuisi tulevalla kaudella täysin etanaksi, mutta saatamme nähdä "lajin Tiger Woodsilta" aiempaa enemmän virheitä ja ailahtelevaisuutta.

Ferrari-tallilla on yksi valtti tässä siirtymässä käytettävänään: Michael Schumacher!  Kyllä, luit oikein.  Viisi maailmanmestaruutta tallille voittanut mies häärii takapiruna kun Ferrari sopeutuu luistoneston jälkeiseen maailmaan. Schumilla on nimittäin niin paljon kokemusta sellaisista autoista, joissa ei luistonestoa ole, että tämän ajattaminen testeissä on oltava Italialaistallille merkittävä apu.

Schumacher oli parhaimmillaan uransa aikana juuri aikaa ennen traction controllia. Miehen ehkäpä huimin kausi oli 96, jolloin hän ajoi täysin surkealla Ferrarilla kasan paaluja ja kourallisen voittoja. Ohessa loistava taidonnäyte Monacon aika-ajoista kyseiseltä vuodelta: http://www.youtube.com/watch?v=mR3xEFCul34


Tuo Singaporen iltakilpailu loppukaudesta tulee varmaan olemaan aika kiva kokemus, ainakin kuskeille.  :)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: AK-87 - 10.12.2007 19:06
Kovalaisen tilanne on kyllä mielenkiintoinen. Tallina MacLaren olisi kyllä paras vaihtoehto, mutta selvää on, että kakkoskuskiksi joutuu. Ja vaikka Kovalainen taisi joskus tuossa kauden loputtua sanoa, että mäkki kiinnostaisi ei hän kuitenkaan halunnut joutua kakkoskuskiksi. Saappa siis nähdä...

Toinen erittäin mielenkiintoinen asia, ja mielestäni varsin onnistunut päätös (ainakin vielä tällä hetkellä) on jälleen uudet sääntömuutokset. Elektroniset apuvehkeet veks, ja kuskien taito paremmin esiin. Lupailisi siis enemmän ajovirheitä, ohituksia ja kolareita, eli kaikkea mistä ihmiset tykkää ;)
Kaudesta tulee varmasti jälleen mielenkiintoista katsottavaa...


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 10.12.2007 19:55
Ferrari-tallilla on yksi valtti tässä siirtymässä käytettävänään: Michael Schumacher!

Tämä on kyllä totta. Aluksi ajattelin että mitä ihmettä Schumi sielä saa aikaiseksi kun joka kuljettajalla on kuitenkin omat juttunsa miten auto säädetään, mutta Schumin kokemus on kiistaton. Hän vain tuntee lajin ja autot täysin. Insinöörejähän on joka tallissa useita mutta kuinka moni heistä edes uneksii ajavansa autoa? Schumi on varmasti arvokas linkki insinöörien/teknikkojen ja kuljettajien välillä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 12.12.2007 07:53
Heikin isä: poika ajaa varmasti ykkösissä myös ensi kaudella (http://www.iltalehti.fi/formulat/200712126971941_fo.shtml)


Nyt vaan sitä tallia veikkaamaan. Itse veikkaan sitä Mclarenia. Jos oikeasti valitsevat Pedro Dela Rosan Kovalaisen sijasta, niin huh huh sentään.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 12.12.2007 11:12
Heikin isä: poika ajaa varmasti ykkösissä myös ensi kaudella (http://www.iltalehti.fi/formulat/200712126971941_fo.shtml)


Nyt vaan sitä tallia veikkaamaan. Itse veikkaan sitä Mclarenia. Jos oikeasti valitsevat Pedro Dela Rosan Kovalaisen sijasta, niin huh huh sentään.

Minä en ihmettelisi sitä yhtään. Pääsponsori kun tulee Espanjasta ja tämä Alonson yhtäkkinen poistuminen tallista varmasti pistää varmasti sponsorit miettimään sijoitustaan. Pedro Dela Rosa kun on varmasti espanjalaisena huomattavasti parempi vaihtoehto kyseiselle sponsorille kuin Kovalainen. Raha puhuu, ja minä veikkaan että Kovalainen menee (tai joutuu) Toyotalle.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 12.12.2007 17:58
Raha puhuu, ja minä veikkaan että Kovalainen menee (tai joutuu) Toyotalle.

Samaa mieltä, koska Toyotalla riittää tunnetusti tuota massia. Alonso ei ollut ainakaan rahan perässä, koska Toyotan tekemä 40 miljoonan dollarin sopimus yhdestä kaudesta (!) ei kiinnostanut. Heikillä ei ole mitään asiaa noihin rahasummiin, mutta joku 3–4 millin sopimus on ihan realistinen.

Ja nähtäisiinpähän Toyotalla "suomalaiskaksikko" – Heikki ja Jarno! ;D


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 12.12.2007 18:09
Harmi, että Toyota tunnetaan kohta "urantappajana".  :(

Tallilla on varaa syytää rahaa lähes miten paljon haluaa, mutta silti tulokset ovat olleet suhteessa budjettiin tosi vaatimattomia. Kaudella -06 talli tosin nousi lupaavan näköisesti ja viime kaudesta odoteltiin Toyotan lopullista läpimurtoa huipulle. Mutta jätti taantui. Putosi korkealta ja imi kuskinsa syvälle epätoivon syövereihin.

Jos Toyotalle saataisiin loistava organisoija, joka osaisi sijoittaa pätäkät oikeisiin asioihin ja ihmisiin, alkaisi tapahtua. Näitä tälläisiä ei vain kasva jokaisen puun oksalla, ja minunkaltaisen fanin on tietysti niin helppoa arvostella tallia sen tekemistä virheistä ja kehittymättömyydestä. Siitä huolimatta on selvää, että jos Toyotan kaltaisella huippubudjetilla tapellaan vain jäännöspisteistä, niin jokin tallin sisäisessä järjestyksessä mättää.

Haukkuihan jo Mika Salo aikoinaan koko tallin täysin pystyyn, siksi sai potkutkin. Salo haukkui kotimaiselle lehdistölle täysin surutta tallia ja sen ratkaisuja. Loppukaudesta pomot eivät käyttäneet Mikaan optiotaan, koska "tämä oli suhtautunut talliin negatiivisesti". Eihän se koko totuus ole, mutta osa sitä ainakin.



Tokihan sillä De La Rosalla on hyvät sponssaajat takana, enkä tosiaankaan ihmettele jos Espanjalainen ajaa ensi kaudella Mäcciä kisakuskina. En ihmettele, mutta kyseenalaistan. Dennis tarvitsee suosikkipoikansa Hamiltonin rinnalle toisen nälkäisen ja nopean kuskin jos se mielii taistella tallimestaruudesta ensi kaudella. Elämme jännittäviä aikoja eikä Heikin McLaren-pesti ole mahdottomuus.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Qtulhu - 13.12.2007 01:27
Harmi, että Toyota tunnetaan kohta "urantappajana".  :(

Tallilla on varaa syytää rahaa lähes miten paljon haluaa, mutta silti tulokset ovat olleet suhteessa budjettiin tosi vaatimattomia. Kaudella -06 talli tosin nousi lupaavan näköisesti ja viime kaudesta odoteltiin Toyotan lopullista läpimurtoa huipulle. Mutta jätti taantui. Putosi korkealta ja imi kuskinsa syvälle epätoivon syövereihin.

Jos Toyotalle saataisiin loistava organisoija, joka osaisi sijoittaa pätäkät oikeisiin asioihin ja ihmisiin, alkaisi tapahtua. Näitä tälläisiä ei vain kasva jokaisen puun oksalla, ja minunkaltaisen fanin on tietysti niin helppoa arvostella tallia sen tekemistä virheistä ja kehittymättömyydestä. Siitä huolimatta on selvää, että jos Toyotan kaltaisella huippubudjetilla tapellaan vain jäännöspisteistä, niin jokin tallin sisäisessä järjestyksessä mättää.

Haukkuihan jo Mika Salo aikoinaan koko tallin täysin pystyyn, siksi sai potkutkin. Salo haukkui kotimaiselle lehdistölle täysin surutta tallia ja sen ratkaisuja. Loppukaudesta pomot eivät käyttäneet Mikaan optiotaan, koska "tämä oli suhtautunut talliin negatiivisesti". Eihän se koko totuus ole, mutta osa sitä ainakin.



Tokihan sillä De La Rosalla on hyvät sponssaajat takana, enkä tosiaankaan ihmettele jos Espanjalainen ajaa ensi kaudella Mäcciä kisakuskina. En ihmettele, mutta kyseenalaistan. Dennis tarvitsee suosikkipoikansa Hamiltonin rinnalle toisen nälkäisen ja nopean kuskin jos se mielii taistella tallimestaruudesta ensi kaudella. Elämme jännittäviä aikoja eikä Heikin McLaren-pesti ole mahdottomuus.
Toisaalta Dennisillä näyttää olevan vaikeuksia käsitellä kahta nopeaa kuskia ja Kovalainen jäisi McLarenilla selkeästi Englannin kultapoju Hamiltonin kynnysmatoksi. Vaikka paremmin saattaisi ajaakin, niin alkukaudesta kaikki päätökset suosisivat Hamiltonia. Myöskään britit ja Ecclestone eivät oikeen tykkää ideasta, että suomalainen jälleen saattaisi voittaa heidän kultapojunsa ja Hamilton jäisi kakkoskuskiksi. Kovalainen ei myöskään ole ollut mitenkään innoissaan mahdollisesta kakkoskuskin asemasta vaan on painottanut vaativansa tasavertaista kohtelua. De La Rosa on selkeä kakkoskuski kaikin puolin ja tuo Espanjasta sponsorirahoja, joten hänet McLaren valitsee. Toisaalta mainitsemasi tallimestaruus jäänee tällöin saavuttamatta. Kovalainen menee Toyotalle ja saa tasavertaisemman kohtelun, mutta valitettavasti tulokset ovat hieman arvoitus. Pieni pelko on takaraivossa, että Heikki jäisikin ykkösten ulkopuolelle ja ura olisi sitten siinä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 14.12.2007 12:30
Poijaat, kohta sampanja ja ketsuppipullot esiin (UPEA!) (http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1465948)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 14.12.2007 12:50
Poijaat, kohta sampanja ja ketsuppipullot esiin (UPEA!) (http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1465948)

Pah. Iltapäivälehtien juttuihin on ihan turha perustaa mitään. Eihän tuo edes kertonut mitään: "Mielestäni Heikki vaikuttaa erittäin kiinnostavalta kuskilta." No shit sherlock O_o. Ja tämä on sitten "vihjaus" sopimuksesta. Right...


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Kabanossi - 14.12.2007 13:03
Aiemmassa uutisessa oli juttua, että se espanjalainen sponsori on purkanut sopimuksen. Ei ole Pedronkaan kisakuljettajan soppari niin varma.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 14.12.2007 13:38
espanjalainen sponsori on purkanut sopimuksen.
Jos tuo on totta veikkaan Kovalaisen saavan paikan. De la Rosahan on saanut jo paikkansa näyttää ja ei ole erikoisia tuloksia tullut.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 14.12.2007 16:21
Poijaat, kohta sampanja ja ketsuppipullot esiin (UPEA!) (http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1465948)

Ilta-Sanomat on yhtä luotettava lähde kuin HTT – sen verran päin persettä ovat formulahuhut tänä vuonna menneet.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 14.12.2007 16:34
MTV3 uutisoi (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/12/591601) että Kovalaisen sopimus McLarenille olisi loppusuoralla.

Tosin McLarenin asiat tuntuu olevan niin sekaisi tällä hetkellä (autosta löytyi jotain Ferrarin tekniikkaa, Dennisin ero huhut,...) että melkein toivon että Kovalainen menisi Toyotalle.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 14.12.2007 16:50
No hei, kyllä se McLaren huonoimmillaankin on paljon Toyotaa parempi diili.

Vielä kun Heikki pistää ensi kaudella anti-luistonestosta kärsivää Hamia pataan, niin siitähän riemu repeää..  ;)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 14.12.2007 17:25
Asia on nyt varma – Heikki ajaa McLarenilla (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/12/591722)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: AK-87 - 14.12.2007 17:33
Tosin McLarenin asiat tuntuu olevan niin sekaisi tällä hetkellä (autosta löytyi jotain Ferrarin tekniikkaa, Dennisin ero huhut,...) että melkein toivon että Kovalainen menisi Toyotalle.

Sama...laittaa myös mietityttämään miten "tasapuolisesti" Kovalaista kohdellaan. Kuitenkin kun aika varmaa on, että Hamilttoni on se ykköskuski.
Pitänee myös toivoa, että Kovalaisen mäkki pysyisi kasassa ;)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 14.12.2007 17:35
Toisaalta Hamiltonin suurin tukija Ron Dennis ei välttämättä jatkossa ole enää McLarenin tallipäällikkönä. Totta kai Hamilton on ykköskuski, mutta toivottavasti Kovalainen onnistuu hyvillä otteilla saamaan myöhemmin paikan jostain ykköskuskina.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: migge - 14.12.2007 18:45
Erittäin hieno homma. Kovalaisesta olen pitähnyt vuodesta 2004 lähtien kun hän voitti Shumin mestareiden kilpailussa ja otti siitä kunnolla ilon irti, noussen kalliin ferrarin katolle tuulettamaan.

Muutenkin kaveri tuntuu olevan poikkeus suomalaisten formulakuskien joukossa. On aina iloinen ja positiivinen, mutta ei kuitenkaan ylimielinen.

Me likes. Toivon Kovalaiselle nyt suurta menestystä McLarenilla. Mahdollisuuksiakin siihen on, koska vaikka Hamilton ykköskuski olisikin, voi nykyään formuloissa pärjätä kakkoskuskina. Olihan Alonsokin mestariehdokas viime kaudella viimeiseen kilpailuun asti.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 14.12.2007 19:19
Oli kyllä hienoa käydä päivittämässä avausviestiin "koviksen" nimi Mäkille.  :)

McLaren tunnetaan Suomalaisia palkkaavana tallina, nyt Häkän ja Räkän lisäksi sinne kuskilistaan piirtyy myös Kovalainen.


Muuten, jos tätä kautta mainostettiin "kaikkien aikojen suomalaiskautena", niin ensi vuoden mainostajat saavat nyt revitellä kaudella -08 vielä hurjemmin: Kimi hallitseva mestari, Kovalainen toisessa sarjan parhaimmassa autossa ja Nicokin tulee taistelemaan pisteistä säännöllisesti, kenties jopa palkintopalleista.

Vaikka se rohkeaa ajattelua onkin, ei ole enää vain kylähullujen puheita se, että ensi kaudella mestaruustaiston kovimmat nimet olisivat Kovalainen ja Räikkönen.  Kuvitelkaa sitä miten Oskari Saarelta loppuisi ilma kesken selostusten...  ;D


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Kabanossi - 14.12.2007 19:24
Kolmoisvoiton kunniaksi lupaan juosta alasti kolme kertaa kadunpätkämme ympäri.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 14.12.2007 19:30
Kolmoisvoiton kunniaksi lupaan juosta alasti kolme kertaa kadunpätkämme ympäri.

Minä ostan muumilimpparin sijasta smurffia ja juhlin oikein tunteella aina iltayhdeksään asti.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 14.12.2007 20:05
Kolmoisvoiton kunniaksi lupaan juosta alasti kolme kertaa kadunpätkämme ympäri.

Minä juhlin vain kaksoisvoittoa, sillä Nico edustaa Saksaa. Minua ärsyttää aika perkeleesti, kun Saari/Mustakari/"Osku, mulla on Sakon Yamamoto tässä!" -Pulkkinen sanoo Nicoa suomalaiseksi. Kyllähän Nicolla on kaksoiskansalaisuus, mutta sillä ei ole paskankaan väliä, kun hän edustaa Saksaa.

Ja miten helkkarissa Keke on voinut olla vielä niin typerä, että ei ole opettanut pojalleen edes muutamaa sanaa suomea. Nythän kai Nico opiskelee "vanhoilla päivillään" suomea. Kyllä minun mielestä juuret pitää muistaa, ollaanpahan vaikka kuinka monella kielellä puhuvia maailmanmiehiä ja kääntämässä rattia vaikka missä Kivennavan GP-kilpailussa.

Siteeraan vielä Jopet-Show:n mahtavaa uutistenlukijaa: "Keke Rosberg on syntynyt Ruotsissa Suomen itsenäisyyspäivänä. Tä?"


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 14.12.2007 23:11
Aika hienolta uutiselta kuulostaa. Kaksi täyssuomalaista (plus yksi...puolikas?) ajaa sarjan parhaimmissa talleissa. Jotenkin vain pelottaa miten sen McLarenin auton käy. Sehän menee osaltaan suunnittelu pöydälle uudestaan kun siitä löyty Ferrarin ratkaisuja, eikö? Ei mikään talli voi saada voittaja autoa niin lyhyessä ajassa. Ainakaan luotettavaa.

Mutta toivo elää. Ensi vuonna tuleekin sitten ongelma, kumpaa huudetaan voittoon, Kovalaista vai Räikköstä. Onko hyviä kompromisseja kellään mielessä?


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 15.12.2007 00:07
Oli kyllä hienoa käydä päivittämässä avausviestiin "koviksen" nimi Mäkille.  :)

McLaren tunnetaan Suomalaisia palkkaavana tallina, nyt Häkän ja Räkän lisäksi sinne kuskilistaan piirtyy myös Kovalainen.
Niin. Kovis on neljäs suomalainen McLarenin riveissä. Keijo "Keke" Rosberg oli ensimmäinen.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 18.12.2007 21:51
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/12/592323


Koko F1-maailma (enkä tarkoita tällä vain Mustakaria ja Saarta  ;D) tuntuu olevan Kovalaisen mahdollisuuksien suhteen hyvin optimistinen. Lähes kaikkialta kuulee ihmisten uskovan, että Heikki laittaa Hamiltonin ensi kaudella todella ahtaalle. Ja miksei voisi laittaa? Molemmilla on F1-autoista suurinpiirtein saman verran kokemusta (No, Heikillä vähän enemmän ehkä runsaan Renault-testaamisen vuoksi) ja kummatkin ovat tulevaisuuden nimiä.

Itse uskon, että Kovalainen voittaa jo ensi kaudella ainakin yhden osakilpailun.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: AK-87 - 18.12.2007 22:01
Itse uskon, että Kovalainen voittaa jo ensi kaudella ainakin yhden osakilpailun.

Kuin myös, elleivät sitten onnistu ryssimään koko ensikauden autoa.

Saappa nähdä...ensi kaudella kyllä varmasti nähdään kiivasta kisailua kisojen voitosta. Vieläkun saataisiin Maclarenin ja Ferrarin kanssa pari muutakin tallia kamppailemaan kärkipaikoista, niin johan olisi nannaa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 19.12.2007 23:25
Oli kyllä melkoisen tyrmistyttävää, että Kimiä ei eilen palkittu Vuoden urheilija 2007 -kiekolla. En halua vähätellä Pitkämäen ja Kuitusen saavutuksia, mutta come on! Pitkämäki olisi ollut kilpailukykyinen vasta keihäänheiton olympiakullalla...

Tavallisen suomalaisen mielipide asiaan on varmasti se, että he pitävät autourheilua jotenkin perhanan helppona & fyysisesti lunkina lajina tyyliin "eihän ne tee mitään – kääntävät vain rattia ja ajavat paskarinkiä. Kimi olisi ollut kilpailukykyinen muihin urheilijoihin verrattuna vasta polkuautolla." Vertailukohtana voidaan käyttää Heikki Kovalaisen sykettä, joka kisassa nousee keskimäärin 170:een. Lähdössä syke on 185–190. Tähän kun lasketaan vielä päälle kroppaa musertavat G-voimat, niin formula-auton ajaminen on varmasti ihan iisibiisiä?

Mutta eipä Kimi välitä moisista paskapalkinnoista. Ihan sama. :)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 20.12.2007 11:43
(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/urheilu/formulakuvat/sekalaiset/2007/490463.jpg)


Repesin.

Lainaus
Schumix ajaa "olympialaisissa"

F1:n seitsenkertainen mestari Michael Schumacher esiintyy Asterix olympialaisissa -elokuvassa.

Schumacher - roolinimeltään Schumix - toimii kuljettajana hevosvaunukilpailussa. Elokuvan tarinassa olympialaisten voittaja saa vaimokseen prinsessa Irinan. Nuori ja urhea Umpilempix on rakastanut kaunista Irinaa pitkään. Umpilempixilla on kuitenkin kovia vastustajia. Vasta kisojen viimeinen laji, kilpa-ajo hevosvaunuilla, tuo ratkaisun.

Schumix edustaa tietysti punaista väriä kantavaa tallia, jonka päällikkönä häärii Jean Todtin esittämä hahmo.

Ranskalaiselokuva saa Suomen ensi-iltansa 1. helmikuuta.

(MTV3)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 20.12.2007 12:31
Iltalehdessä sama:

http://www.iltalehti.fi/formulat/200712207000203_fo.shtml


"Roolissaan ex-maailmanmestari käyttää hyväkseen kaikkia keinoja, myös kiellettyjä, voittaakseen"  ;D



Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 29.12.2007 23:50
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/12/595297


Kimin lähtökohdat tulevaan kauteen ovat aivan erinomaiset. Jos viime kaudella autoa riivannut pulma on tosiaan saatu ratkaistua, niin se on kyllä muille talleille paha merkki.  Ferrari palaa dominointikantaan muutaman "laihemman" vuoden jälkeen?

Enää 2,5 kuukautta kauden alkuun. Ja se menee nopeasti se.  MAX-kanava on hankittava, keinolla millä tahansa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 09.01.2008 12:35
Schumista Ferrarin kolmoskuski (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2008/01/598076)

Tämä oli jo odotettavissa hyvien testiaikojen perusteella. Ferrari ei ole tarkentanut, onko Schumi vieläpä ihan varakuljettaja. Koskaan ei toivo kisakuljettajille mitään pahaa, mutta olisihan se aika legendaarista nähdä Kerpenin rehtori vielä tositoimissa!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 01.02.2008 08:41
1,5 kuukautta H-hetkeen! Alan tuntea lapsenomaista jännitystä, jota en ole tuntenut sitten 90-luvun lopun talvitaukojen.

Ja nyt kaikki on virallisesti valmista omalla kohdallani uuteen kauteen, sillä tilasin tänä aamuna Welholta MTV3-kanavapaketin. Avausmaksuja ei tullut eikä myöskään ensimmäiseltä vuodelta kortille maksua. Itse paketti kustantaa 9,90 kuukaudessa. Ja on todellakin hintansa väärti tässä tapauksessa.  Se nyt oli vain tunnelmatonta katsoa parhaat palat koosteessa, Kyllösen yrittäessä väsähtäneen tyyliinsä luoda väkinäistä fiilistä.  On ihan eri tavalla tunnelmallista hakea kaupasta purtavaa sekä juotavaa ja asettua sohvalle nauttimaan suorasta lähetyksestä. Ei tarvitse miettiä "kisa on jo käyty, voisin katsoa tulokset teksti-tv:stä".  Tai vihastua silmin nähden, kun kesken kiivaan taistelun hypätäänkin 10 minuuttia ajassa eteenpäin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 01.02.2008 10:44
1,5 kuukautta H-hetkeen! Alan tuntea lapsenomaista jännitystä, jota en ole tuntenut sitten 90-luvun lopun talvitaukojen.

Ja nyt kaikki on virallisesti valmista omalla kohdallani uuteen kauteen, sillä tilasin tänä aamuna Welholta MTV3-kanavapaketin. Avausmaksuja ei tullut eikä myöskään ensimmäiseltä vuodelta kortille maksua. Itse paketti kustantaa 9,90 kuukaudessa.

Että kun saisikin tuohon hintaan. Ihan hanurista kun asuu antennitaloudessa niin PlusTV maksaa 22,50e/kk. *ittu mitä ryöstöä...Mutta kai se on pakko hankkia niin Formulat näkee...taivun MTV3:n monopolin alle ja hankin sen ja kiroan koko laitoksen mielessäni. Sain tarpeekseni viime kaudella siitä SopCastin kautta katsottavasta kanavasta jossa puhutaan Kiinaa.

Mutta, kohta se tosiaan alkaa. Täytyy alkaa miettimään jo superkaksari vetoja ja maailman mestarin veikkausia :) Itse luulen että Honda on kauden yllättäjä jos Button ajaa kuten parhaimmillaan. Ross Brawn vaikutus kun varmasti näkyy tallissa ja tallilla oli hetkensä viime kaudellakin.
Williams tietysti lupailee koko ajan suurta edistystä, ja jos se pitää paikkansa, Rosberg varmasti hoitaa jopa palkintosijoja kotiin, mutta nämä puheet on ennenkin kuultu.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 01.02.2008 19:37
(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/urheilu/formulakuvat/kuljettajat/2008/499928.jpg)


Alonso on muuten näköjään kasvattanut "Renault-reuhkansa" takaisin kurinalaisen Mclaren-kauden jälkeen  ;D

Alonso myöntää, että uudella Rellulla ei tällä hetkellä ole asiaa kärkitaisteluun. (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2008/02/606595)

Meikäläinen kyllä toivoo, että Renault saataisiin kulkemaan vuosien 05 & 06 malliin tämän kauden aikana vielä. Alonso on kuitenkin tulisieluinen taistelija ja aito persoona, ja hänet näkisin mieluusti taistelemassa kirkkaimmassa kärjessä Räikkösen, Hamiltonin, Kovalaisen ja Massan kanssa.

Jotenkin sitä on aika kullannut muistoja jo niinkin ärhäkkään, että muistelee kaiholla tiettyjä Räikkösen ja Alonson taisteluita muutaman vuoden takaa.


Ja ah, luistonesto ja ajamista helpottavat härpäkkeet ovat poissa! Mikä tietää lisää ihania, suorastaan herkullisia ohituksia ja mies miestä vastaan vääntöjä. Ja siitä kuuluisasta starttihetkestä, joka parina viime kautena  oli lähestulkoon pelkkä muodollisuus, tulee jälleen sähköisen kutkuttava, tuhansien hevosvoimien kyllästämä jännäri, jossa kuskikin voi tehdä onnistumisen eteen paljon - eikä pelkkä elektroninen apujärjestelmä.  Olinkin kyllästynyt kommentteihin tyyliin "ihan hyvin tää aika-ajo meni, mutta noilla toisilla on niin hyvä lähtöjärjestelmä, ettei kai voida niille mitään".





Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: rinturi - 01.02.2008 21:14
(http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/urheilu/formulakuvat/kuljettajat/2008/499928.jpg)

(http://img.photobucket.com/albums/v449/Viper7/nimetn-2.jpg)


Alonsolle aurinkolasit ja mulletti pois niin olisivat ihan yks yhteen. Ensin Montoya ja nyt Alonso, keneltäköhän Viper7 seuraavaksi näyttää? Vai oiskohan vika ihan vaan katsojassa...  :rollaus:


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 06.02.2008 10:50
http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2008/02/608104


Räikkönen paukutti Bahrainin testeissä aika maireita aikoja pöytään: parhaimmillaan yli 2 sekuntia viime vuoden paaluaikaa vauhdikkaammin. Kyllä Kimin nyt jo sopeuduttua ajopeliinsä muille koittavat aika vaikeat ajat. Jos jo ensimmäisellä Ferrari-kaudella hirmuisien vaikeuksien jälkeen tuli kuuluisa "vaikeuksien kautta voittoon" mestaruus, niin jännää nähdä mitä Kimi tää tällä kaudella aikaiseksi. Ei varmasti jää enää Massan varjoon, alkukaudellakaan.

Massa on kuuleman mukaan ollut merkittävissä ongelmissa luistoneston poistamisen takia. Brassin ajotyyli kun oli sellainen, että se nojasi enemmän näihin ajoapuihin kuin mitä Kimillä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 12.03.2008 10:36
On se jo lähellä! Parin päivän päästä moottoreita käynnistellään Australian Melbournessa vapaiden harjoitusten merkeissä.  Vaikka yöllä tulevatkin suorana, niin tottahan toki ne aion katsoa. Eihän MAXin hommaamisessa olisi ollut yhtään mitään tolkkua jos näistä suorista lähetyksistä ei ottaisi täyttä iloa irti.

Vuosiin en ole odottanut F1-kauden alkua näin innokkaana. Mclaren ja Ferrari tuntuvat olevan muita hieman edellä, mutta näiden "kahden suuren" takana tulee hulppea nippu tasaisia nimiä, joiden välille voi kehkeytyä luistonestonkin poistumisesta johtuen maukkaita vääntöjä.

Niinpä perjantaiyönä läppäriin live timing rullaamaan, töllö auki ja nauttimaan uuden kauden alkulaukauksesta.  :)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 12.03.2008 11:30
Vuosiin en ole odottanut F1-kauden alkua näin innokkaana.

Tervetuloa vain seuraamaan one man show'ta. Ainut asia jännitettävänä tänä kautena on, rikkooko Kimi Schumin 13 voiton ennätyksen yhdellä kaudella.

Mutta itseä kyrsii MTV3-kanavapaketin kallistuminen, vaikka tämä oli kyllä jo tiedossa. 14,90 € per kk alkaa olla jo aika paljon, kun formuloiden lisäksi lisäkanavilla ei ole mitään muuta järkevää katsottavaa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 13.03.2008 10:27
Minä taas luulen, että Ferrari (tai Kimi) ei tule olemaan niin ylivoimainen kuin monet luulevat. Etenkin nuo Ferrarin lämpenemisongelmat pelottavat, Australiaan lupaillaan muutenkin niin kuumaa viikonlopuksi.

Kimi ei voita Australiassa. Sellainen kutina, että Massa saattaisi korjata potin kotiin. Rata on toki sinällään sopinut hyvin Ferrarin autoille, kuten viime vuonna nähtiin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 13.03.2008 12:02
Australian GP:ssähän voi käydä miten tahansa. Puoliksi kun on katurata, niin aivan varmasti tulee rautaa lentämään.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 13.03.2008 22:56
Enää pari tuntia!  50" töllö lämpimäksi, viereen rahille Macbook ja siihen formula1.comin live timing sekä hyvää purtavaa. Elämä on ihanaa!  :)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: AK-87 - 13.03.2008 23:06
Pakko kyllä sanoa, että enpä kyllä ole pitkilleen odotellut formuloiden alkua yhtä innokkaasti. Vaikka apuvälineiden poisto ei ehkä niin huomattavia eroja tuo, tulee varsinkin sade tuomaan entistä enemmän tapahtumia peliin. Myös ensimmäinen iltakilpailu tuo mukavan tuoreen "mausteen" ykkösiin.
On myös mukava nähdä ovatko Ferrari ja McLaren niinkin ylivoimaisia, kuin epäillään vai nouseeko yllättäjiä kärkitaisteluun.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Scarf - 13.03.2008 23:16
Näkeekös tätä jostain striiminä? Mitään ylihintaista maxia en omista, enkä tule omistamaan.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 13.03.2008 23:21
http://www.tvunetworks.com/

Mm. TVuplayerilla ja sieltä SpeedTV:n kautta näkee, mutta asiassa on yksi iso mutta, joka ilmeisesti myös sinun tapauksessasi astuu kuvaan mukaan.

Näitä ohjelmia ei ole saatavissa Mac OS X:ään. Jos ne saisi, olisi Maxin tilaamisinto varmaan omallakin kohdalla lopahtanut. Toisaalta taas tuohon MAXiin voi luottaa kuin vuoreen, toisin kuin hauraisiin stream-lähetyksiin. Ja kuvakin on ihan kivan näköistä kun MTV nosti hiljattain kanavapaketin ohjelmien bittivirtoja selvästi.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Scarf - 13.03.2008 23:24
http://www.tvunetworks.com/

Mm. TVuplayerilla ja sieltä SpeedTV:n kautta näkee, mutta asiassa on yksi iso mutta, joka ilmeisesti myös sinun tapauksessasi astuu kuvaan mukaan.

Näitä ohjelmia ei ole saatavissa Mac OS X:ään. Jos ne saisi, olisi Maxin tilaamisinto varmaan omallakin kohdalla lopahtanut. Toisaalta taas tuohon MAXiin voi luottaa kuin vuoreen, toisin kuin hauraisiin stream-lähetyksiin. Ja kuvakin on ihan kivan näköistä kun MTV nosti hiljattain kanavapaketin ohjelmien bittivirtoja selvästi.

Kiitoksia. Tuo vanha pöytäkone on plasmassa kiinni, joten katson saanko workkimaan.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 14.03.2008 01:07
http://itv-80.vo.llnwd.net/d1/broadband/f1/simulcastPlayer.html

ITV:n toimiva striimi.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 14.03.2008 14:59
http://myp2p.eu/

SpeedTV:n lähetykset on muuten hyviä, mutta kun jenkkikanava on, niin hirveästi tulee mainoksia.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 15.03.2008 10:59
(http://img218.imageshack.us/img218/1235/aikisjw6.jpg)



Jaa-a. Olihan tuo ensimmäinen aika-ajo kieltämättä aika mielenkiintoinen rypistys. Tuskinpa toi autojen todellisia suorituskykyjä sataprosenttisesti ilmi, sillä Melbournen rataprofiili on hitusen omalaatuinen ja bensamäärätkin voivat pakkaa sotkea. Yleisesti ainakin arvellaan, että BMW:n pojat olisivat liikkeellä Mclarenia ja Ferraria raskaammalla setillä. Toisaalta taas ne "Bemari on piilotellut nopeuttaan" lausunnot saavat myös vähän uskomaan että saksalaistalli on noussut tällä kaudella ihan kunnolla haastamaan punaiset ja hopeiset rassit. Se olisi kyllä erittäin hieno juttu ykkösille.

Kubica veti viimeisellä nopeallaan maukkaan sladin, joka taisi sitten syödä Puolalaiselta paalupaikan. Aika-ajoa oli ilo katsoa jo sen vuoksi, että kuskit joutuivat tekemään paljon enemmän töitä ohjaamassa, huipputallienkin puolella. Viime kaudella homma näytti monesti siltä, että robotit olisivat ajaneet niitä autoja. Vaikka olivathan ne silloinkin toki erittäin vaikeita ajaa näin maallikkonäkökulmasta, ilman mitään epäilystä.


Mihinkä Kimi sitten kykenee tuolta nousemaan? Varmasti pisteille, mutta palkintopalli alkaa olla ehkä haaveilua. Kaikki riippuu siitä miten vahva Ferrari todellisuudessa on pitkissä vedoissa. Todennäköisesti jälleen vahvempi kuin aika-ajoissa. Jokatapauksessa tulossa on mielenkiintoinen skaba, jossa on mukavaa seurata taisteluja myös sen top kolmen takana. Autot ovat mukavasti nipussa ja erot ovar varsin pieniä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Melfice_ - 15.03.2008 11:18
Vittu, taasko tää saatanan pelleily alkaa, ajetaan autolla rinkiä kovaa. Ei muuta kun kaikki pukemaan McLaren-paidat päälle ja hurraamaan meidän Kimille, Hessulle ja NICOLLE.

Formulasirkus = aikuisten miesten pikkupoikaleikkejä. Onneksi tota ei enää näe pääkanavilla kuin vahingossa, mutta vituttaahan se jo pelkästään lehdestäkin lukea.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 15.03.2008 11:26
Nuori mies täynnä angstia taas vauhdissa.  ;D


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 15.03.2008 18:28
Vittu, taasko tää saatanan pelleily alkaa, ajetaan autolla rinkiä kovaa. Ei muuta kun kaikki pukemaan McLaren-paidat päälle ja hurraamaan meidän Kimille, Hessulle ja NICOLLE.

Formulasirkus = aikuisten miesten pikkupoikaleikkejä. Onneksi tota ei enää näe pääkanavilla kuin vahingossa, mutta vituttaahan se jo pelkästään lehdestäkin lukea.

Älä nyt sano että nahkapallon perässä juokseminen kuulostaa yhtään fiksummalta ;)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 15.03.2008 18:29
Vittu, taasko tää saatanan pelleily alkaa, ajetaan autolla rinkiä kovaa. Ei muuta kun kaikki pukemaan McLaren-paidat päälle ja hurraamaan meidän Kimille, Hessulle ja NICOLLE.

Formulasirkus = aikuisten miesten pikkupoikaleikkejä. Onneksi tota ei enää näe pääkanavilla kuin vahingossa, mutta vituttaahan se jo pelkästään lehdestäkin lukea.

Älä nyt sano että nahkapallon perässä juokseminen kuulostaa yhtään fiksummalta ;)
Kuulostaa. Eikä sen perässä tarvitse juoksea, jos sitä pitää itsellään koko ajan. Sinä senkin noob!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 16.03.2008 14:07
Vai että sellainen kisa!  Tapahtumia piisasi monen GP:n tarpeiksi asti. Tämä tosin nostaa odotuksia koko kautta ajatellen. Jossain vaiheessa niitä tylsiäkin kisoja toki tulee, eihän aina voi tälläistä herkkua nykyformuloissa olla.

Kimi Räikkönen jos jokin on kuski, joka ei tyydy varmistelemaan mitään. Nostan hattua kaverille että yritti tosissaan raivota radalla. Varsinkin lyhyeksi jäänyt Heikki-Kimi matsaus oli mahtavaa katsottavaa. Tästä saadaan tällä kaudella nauttia vielä monen monta kertaa.

Sääliksi käy Kovalaista. Mies olisi ansainnut sen podium-paikan helposti eikä hänen putoamisensa taakse ollut omaa syytä. Kisavauhdissa mies jäi paikka paikoin tallikaverilleen aika paljonkin, mutta avauskisa uudessa tallissa selittänee tuon. Aika-ajossa samanpainoisella autolla Heikki olisi voinut olla jopa paalulla...

Kimi joutui taas takaa-ajajaksi, tilanteen ollessa 10-1.  Ensi viikolla jatketaan jo, Malesiassa, jonne on luvattu koko ensi viikoksi voimakkaita ukkosmyrskyjä. Se uusien sääntöjen kera takaa varmasti mielenkiintoisuuden!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: AK-87 - 16.03.2008 14:13
Tapahtumia tosiaan riitti ja autoja jäi matkan varrelle varsin mukava määrä. Harmillisesti suomalaisittain katsottuna kisa oli pienoinen pettymys, mutta eipä tuo niin haittaa, kun kisa viihdytti sen verran hyvin.
Nyt tosiaan näyttäisi, että yhtä tapahtumarikkaita kisoja tullaan näkemään useita ( kenties Monaco...?) ja toivottavasti näin olisikin.

Ensi viikon ukkosmyrskyt kuulostaa kyllä mahtavalta ;D


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Tush - 16.03.2008 15:10
Mones se kimi sit lopulta oli...

Nimimerkillä "mökiltä tullut"


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 16.03.2008 15:17
Mones se kimi sit lopulta oli...

Nimimerkillä "mökiltä tullut"

Kahdeksas (Barrichello hylättiin) eli sai yhden pojon. Wuhuu!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 22.03.2008 11:27
Ihan mielenkiintoinen aika-ajo oli tämä Malesian vaikkei odotettua sadetta ilmaantunutkaan. Ehkä parempi tällä kertaa niin.

Massa tyksii Sepangin areenasta. Lähes 0,5 sekunnin ero Räikköseen on yllättävän iso. Osa tästä ehkä selittyy bensamäärällä, mutta tuskin kaikki. Kimihän myönsi, että renkaat eivät toimineet niin hyvin Q3:ssa kuin Q2:ssa, jossa Kimi ajoikin viikonlopun kovimman ajan. Minä uskon kuitenkin, että Kimi on pitkässä juoksussa tällä hetkellä paljon varmempi ja nopeampi kuin Massa, huolimatta Australian toilailuista.

Oli makeeta nähdä Heikki Hamiltonin edellä. Eipä Lewis todellakaan tällä kaudella pelkästään ykköskuskin kruunua valtaistuimellaan makoillen kiillottele, vaan kivenkovan vastuksen Kovalainen hänelle tarjoaa. Ehkä sitä ei Heikiltä edes näin nopeasti odotettu.  No, huomisen kisahan voi kääntää taas pelin niin, että Hamilton onkin pitkällä matkalla reilusti Heikkiä nopeampi.

Tehdäänpä ennustukset kahden skenaarion varalle:

EI SADA:

1. Räikkönen
2. Kovalainen
3. Massa

SATAA:

1. Räikkönen
2. Kovalainen
3. Alonso


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: migge - 22.03.2008 11:35
Ei kyllä se on jomman kumman tallin kaksoisvoitto jos sataa. Kuitenkin toinen mokaa taktiikassa.

McLarenin kuskit ovat joutuneet tuomariston kuultavaksi aika-ajon tapahtumien johdosta. Olivat ilmeisesti Heidfeldin ja Alonson ajolinjoilla säästellessään bensaa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Taist0 - 22.03.2008 11:38
Eniten kyllä uskon Williamsin vievän koko kisan Kazuki Nakajiman johdolla.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 22.03.2008 14:01
McLarenin kuskit ovat joutuneet tuomariston kuultavaksi aika-ajon tapahtumien johdosta. Olivat ilmeisesti Heidfeldin ja Alonson ajolinjoilla säästellessään bensaa.

Jeah ja saivat molemmat viiden pykälän rangaistukset. Erittäin mielenkiintoinen kisa tulossa huomenna!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: AK-87 - 22.03.2008 16:43
Nyt olisi sitten Ferrareilla se todellinen revanssin paikka, kun Mäkit pudotettiin 8. ja 9. lähtöruutuun.
Mielenkiinnolla kyllä odottelen huomista kisaa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Melfice_ - 30.03.2008 17:07
HAH HAH HAH HAH HAH HAH HAH.

Pahoittelen huutonauruani, mutta jotenkin tätä (http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1511575) ei vain pysty käsittelemään vakavalla naamalla:
Lainaus käyttäjältä: Iltasanomat
F1-maailmassa on puhjennut valtava seksiskandaali. Englantilainen News of the World -lehti julkaisi tänään todisteita, joiden mukaan Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Max Mosley osallistui sadomasokistisiin natsiorgioihin viiden prostituoiduksi epäillyn naisen kanssa.

Lehden julkaisemassa videossa Mosley, 67, on sidottuna alasti penkille ja yksi naisista piiskaa häntä takapuolelle.

Osalla naisista on päällään natsiuniformuja ja osalla keskitysleirivankien pukuja.

Myöhemmin videolla Mosley puhuu saksaa ja piiskaa keskitysleirivangeiksi pukeutuneita naisia. Seksiorgia pidettiin lontoolaisessa luksusasunnossa ja se kesti noin viisi tuntia, kertoo News of the World.

Sadomasokistisille natsiorgioille viiden huoran kanssa ehdotonta ja ikuista arvostusta!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 30.03.2008 17:29
Jep. Onkohan seuraavana vuorossa Ecclestone?

http://www.youtube.com/watch?v=DxvFADEX3us


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 01.04.2008 09:42
Ei saatana. Paras aprillipila koskaan ;D:

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2008/04/629860

Lainaus
Lewis Hamilton suomentaa nimensä

Formula ykkösten McLaren-tallin kuljettaja Lewis Hamilton ilmoitti tiistaina 1. huhtikuuta suomentavansa nimensä. Lewis Hamilton on jatkossa Lewis Hämäläinen.

Hamilton mieltyi Suomeen ja suomalaisiin nimiin suoritettuaan kuntoharjoitteluaan Kuortaneen urheiluopistolla. Nimenvaihdoksen innoittajana toimi lisäksi äskettäin valmistunut sukututkimus, jonka mukaan hänen sukujuurensa ovat isän puolelta Grenadan saarella, mutta äidin puolelta Hämeessä. Lewis on suvun kantaisän Johannes Henrik Hämäläisen jälkeläinen 16. polvessa.

- Sukututkimuksen tulos oli iloinen yllätys. Kun lisäksi Häkkinen ja Räikkönen ovat osoittaneet, että maailmanmestaruuden saavuttaminen onnistuu parhaiten nen-päätteisellä nimellä, niin haluan varmistaa, ettei se jää minulla ainakaan nimestä kiinni, Lewis Hämäläinen (o.s. Hamilton) kommentoi.

MTV3:n varikkotiimi sai vihiä Hamiltonin aikeista ensimmäisen kerran jo Malesian GP-viikonlopun aikana. Uuden nimen oli tarkoitus olla käytössä jo silloin, mutta nimen virallistaminen viivästyi kuitenkin hieman, kun nimenvaihdokselle piti saada Hämäläisten sukuseuran hyväksyntä.

- Toivotamme Lewisin lämpimästi tervetulleeksi sukuumme, sukuseuran edustaja Aprilli Hämäläinen kommentoi MTV3:lle.

(MTV3)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 26.04.2008 16:07
Huhhuh, olipahan loppuun asti jännittävä aika-ajo. Alonso ajoi varmasti kevyellä autolla, mutta tuskin aivan höyryillä. Supertriplassa on varmaan ihan ok-kerroin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 28.04.2008 15:21
Onko pieni jumalan ihme että Kovalainen selvisi tällistään pelkällä aivotärähdyksellä. Schumihan loukkasi jalkansa heitettyää itsensä valliin muutama vuosi sitten ja oli loppu kauden sivussa. Kovalainen ajaa suoraan valliin 230km/h ja ei mitään. Uskomatonta!

Muuten oli aika tylsä kisa. Massa veti rauhallisesti ja Kimi vielä rauhallisemmin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Kabanossi - 28.04.2008 15:24
On varmaan autojen turvallisuus parantunut melkolailla. Pahan näköiseen kuntoon kyllä sai autonsa. Pelottavan näköinen tilanne kun kesken mutkan pamahti rengas. Onneksi ei käynyt pahemmin.  :)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 28.04.2008 15:35
Sir Jackie Stewart totesi joitakin kuukausia sitten, että kaarrenopeudet formuloissa ovat kasvaneet liian suuriksi ja että ihmiset heräävät vasta sitten kun F1 saa kuolonuhrin.

Kun TV-kuvissa näkyi ratavalvojia peittelemässä pressulla Kovalaisen irroittamista autostaan, niin Jackien sanat tulivat mieleeni. Ei kai vain....

Mutta onneksi ei. Nykypäivän formulat ovat naurettavan kestäviä virityksiä. Todennäköisesti tuo Kovalaisen tälli olisi esim. vuonna -94 ollut kuolettava.

Mikäli kuolonkolari formuloissa tulevaisuudessa aiheutuu, niin uskon sen tulevan sellaisessa tilanteessa, että auto nousee kolarissa ikäänkuin toisen auton päälle tämän renkaiden ruhjoessa alimmaisen kuskin päätä. Viime kaudella koettiin kauhistuksen hetkiä kun yhdessä kolarissa tapahtui juuri näin, mutta kuin onnen kaupalla renkaat eivät osuneet kuljettajan päähän.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 28.04.2008 18:44
Jep, minullakin välähti mielessä tuo Stewartin tuoreehko lausunto Kovalaisen tällin jälkeen. Tosiaankin aikamoinen mälli saa olla, että nykyajan F1-kuski saa itsensä hengiltä.

Mikäli kuolonkolari formuloissa tulevaisuudessa aiheutuu, niin uskon sen tulevan sellaisessa tilanteessa, että auto nousee kolarissa ikäänkuin toisen auton päälle tämän renkaiden ruhjoessa alimmaisen kuskin päätä. Viime kaudella koettiin kauhistuksen hetkiä kun yhdessä kolarissa tapahtui juuri näin, mutta kuin onnen kaupalla renkaat eivät osuneet kuljettajan päähän.

Ja Monacon GP:ssä vuonna 2004 oli aika pahannäköinen tilanne, kun muistaakseni Fisichella sinkoutui Coulthardin auton yli.

Mutta eilinen kisa oli mielestäni tähän mennessä kauden paras. Tapahtumia riitti ainakin jatkuvalla sykkeellä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: TseiTsei - 11.05.2008 16:33
Aika peruskisa. Parasta oli Kovalaisen ohitukset peräpäästä kohti kärkeä. Kahden viikon päästä sitten legendaarinen Monacon GP.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Bill Duke - 20.05.2008 19:08
Mitäs mieltä porukka on tästä?
http://www.finnkino.fi/movie/2230

Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ja voisi olla hauska seurata formuloita noin, mutta tuo hinta on vain aika järkyttävä. Olisin ehkä voinut kokeilla jos olisi päässyt normilipun hinnalla testaamaan.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: migge - 20.05.2008 20:20
Mitäs mieltä porukka on tästä?
http://www.finnkino.fi/movie/2230

Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta ja voisi olla hauska seurata formuloita noin, mutta tuo hinta on vain aika järkyttävä. Olisin ehkä voinut kokeilla jos olisi päässyt normilipun hinnalla testaamaan.
Aika mielenkiintoinen konsepti. Tuota "tarkemmin" ei varmasti Formuloita voi seurata. HD-kuva ja HD-äänet. Tekisi jopa mieli kokeilla, vaikka hinta tosiaan on melko suolainen.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Scarf - 20.05.2008 20:26
Formulan tilalle futiksen EM-kisat ja hinta vähintään puoliksi niin voisi kiinnostaakin. Toki joku Suomen lätkäfinaalikin olisi omaa luokkaansa leffateatterissa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 20.05.2008 20:28
Jos maksaisi 15 euroa per kisa, niin kävisin todennäköisesti katsomassa n. puolet kauden kisoista teatterissa, mutta tuo nykyinen taksa on tosiaan ainakin nykytuloilla liikaa. Silti käyn tällä kaudella tsekkaamassa ainakin yhden kisan. Todennäköisesti sellaisen, joka ratkaisee mestaruuden.  Jäisipä se jännättävä viime kauden tapaan viimeisen GP:n varaan.

Tokihan se tarkempikin kuva kiehtoo. Urheilussa teräväpiirto on kiva juttu. 

Tuollaisissa olosuhteissa nousee esiin myös suuren urheilutapahtuman henkeä, kun muut salissa olijat hurraavat omilleen ja kenties intoutuvat taputtamaan huimille ohituksille. Onhan siinä tunnelmaa varmasti erilailla kun kotona sohvalla löhötessä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Kabanossi - 08.06.2008 20:55
Hyvä Lewis. Pilasit sitten Kiminkin kisan tempullas. Varikkosuoralla ajoi Räikkösen perseeseen, Kimin odotellessa varikon portilla punaisen valon takia.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 20.07.2008 02:54
Kausi näyttää etenevän vähän epämieluisasti näin sinivalkoisten lasien läpi tiirailtaessa, vaikka Räikkönen toki vahvasti mestaruustaistossa mukana onkin.

Ensinnäkin, Mclaren näyttäisi sujahtaneen kehitystyössä Ferrarin ohi. Toiseksi, Räikkönen tuntuu kummallisesti ottavan pataan Massalta vähän aika-ajossa kuin aika-ajossa. Brassi on kehittynyt tällä kaudella paljon.

No, täytyy olla onnellinen, että pistetilanne on hyvä. Tässä vaiheessa viime vuonna Kimi oli yli 20 pistettä MM-johtajaa jäljessä, eikä mestaruusmahdollisuuteen uskonut juuri enää kukaan.

Toivottavasti huomenna kisassa Kimi pääsee heti Alonsosta ja Trullista ohi, sillä nämä kaksi tulevat muodostamaan kuuluisan junan, josta ei Hocken kaltaisella radalla ihan helposti ohi sujahdeta.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 20.07.2008 14:21
Toivottavasti huomenna kisassa Kimi pääsee heti Alonsosta ja Trullista ohi, sillä nämä kaksi tulevat muodostamaan kuuluisan junan, josta ei Hocken kaltaisella radalla ihan helposti ohi sujahdeta.
Tämä on lähes huvittavaa kun Räikkösen lähes koko kisa riippuu vain siitä pääseekö mies Trullin ohi. Yhden miehen. Jos Räikkönen jää Trullin taakse, kisa on hyvin todennäköisesti siinä. Erityisesti kun Räikkönen tuntui valittelevan kuinka auto tuntuu hiukan huonolta täydellä tankilla (eikö näin ollut?). No...voi vain toivoa että Kovalainen ottaa mahtavan lähdön suoraan kärkeen ja Massa ja Hamilton hermoilevat itsensä toistensa kylkiin. Jälkimmäinen tapaus ei olisi edes mahdoton :)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 20.07.2008 14:25
Sateen mahdollisuus roikkuu Hockenheimissa!  :)


Ja kaikki jotka eivät ole maksaneet MTV3 Maxista, voivat katsoa kisan ITV:n OK-laatuisesta streamista (http://stream.ra1kkonen.com/simulcastPlayer_02.swf) suorana. Bookmarkatkaa poijaat. Jokainen kauden aika-ajo ja kisa suorana.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Kabanossi - 20.07.2008 16:13
a kaikki jotka eivät ole maksaneet MTV3 Maxista, voivat katsoa kisan ITV:n OK-laatuisesta streamista (http://stream.ra1kkonen.com/simulcastPlayer_02.swf) suorana. Bookmarkatkaa poijaat. Jokainen kauden aika-ajo ja kisa suorana.

Eipäs toimi saarivaltion ulkopuolella.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 20.07.2008 16:18
Kyllä vain minulla pelittää loistavasti. Koko kauden toiminut.

(http://img141.imageshack.us/img141/9169/kuva1kl3.png)




Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 20.07.2008 16:20
Minullakin on kyseinen striimi toiminut joka kisassa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 20.07.2008 16:27
Huh, turva-auto on tehnyt tästä lopusta jännän.

Ja kyllä Hamilton nyt taas näyttää, että kyseessä on erikoisen lahjakas kuljettaja. Mies tippui turva-auton takia selkeästä johto-asemasta, mutta viis veisasi "nykyformuloissa ei voi ohittaa" väitteistä ja ohitti Massan ja Piquetin muutaman kierroksen aikana. Nautittavaa katsottavaa!

Alonso varmasti kiehuu raivosta jos Piquet sijoittuu palkinnoille...  ;)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Kabanossi - 20.07.2008 16:47
Aijaa. Mulla luki, ettei streami ole saatavilla UK:n ulkopuolisille alueille.  :???:


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 20.07.2008 17:00
Aijaa. Mulla luki, ettei streami ole saatavilla UK:n ulkopuolisille alueille.  :???:

Hämärää. Mitään erityisiä toimenpiteitä tuon skulaaminen ei pitäisi vaatia. Tuossa linkin streamissa on kierretty mainitsemasi suojaus, mutta ilmeisesti sitten ihan kaikilla yhteyksillä se ei toimi?


80% Hocken kisasta oli aika tylsää ajelua, mutta kuten edellä jo sanoin, loppu pelasti osittain. Ilman turva-autoepisodia Hamilton olisi kurvaillut täysin ylivoimaisella erolla voittoon. Väittävät, että auto olisi tällä hetkellä ylivoimainen, mutta toisaalta mitä Kovalainen saa samalla kalustolla aikaan? Hampaatonta puksuttelua. Hamilton näytti viimeisten 10 kierrosten aikana nuoruuden päivien Michael Schumacherilta, ei yhtään vähemmältä.

MM-pisteet 10/18 kilpailun jälkeen:

1. Lewis Hamilton          58
2. Felipe Massa               54   
3. Kimi Räikkönen          51
4. Robert Kubica             48 
5. Nick Heidfeld              41
6. Heikki Kovalainen      28


Eihän tämä nyt mitenkään toivottamalta näytä vieläkään, mutta Unkarin GP:ssä täytyy radalla olla hyökkäävä ja nopea Ferrari. Ja jos Kimi vielä pari kisaa häviää Massalle, ykköskuljettajan edut siirtyvät armotta Brassikuskille loppukauden kisoihin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 20.07.2008 22:12
Eihän tämä nyt mitenkään toivottamalta näytä vieläkään, mutta Unkarin GP:ssä täytyy radalla olla hyökkäävä ja nopea Ferrari. Ja jos Kimi vielä pari kisaa häviää Massalle, ykköskuljettajan edut siirtyvät armotta Brassikuskille loppukauden kisoihin.
No ei se Massakaan nyt niin kummoisesti pärjännyt. Ja Räikkönenhän tippui ihan sen vuoksi niin pirun kauas kun Ferrari joutui ottamaan molemmat samaan aikaa varikolle turva-autoepisodin aikana. Massa tuli ensin ja Räikkönen odotteli sen 3-5s kiltisti takana. Ja yllätys, yllätys Massa tuli varikolta paikalle kaksi ja Räikkönen paikalle kaksitoista.
Puhumattakaan siitä kuinka Massa antoi tilaa Hamiltonille ohituksessa lähes samalla tavalla kuin Kovalainen. Nauroin melkein kun Hamilton puskee melkein puskurissa kiinni mutkaan ja Massa ottaa kiltisti ulkolinjan ja päästää Hamiltonin sisälle. Olihan se tietty kohteliasta :rollaus:

JärviLehto muuten antoi kauden parhaimman kommenttinsa kun näki Hamiltonin ohituksen Kovalaisesta: "Heikki vain unohti kääntää oikealle". Hauskaa :)

Olihan Räikkösen vauhti hiukan vaisua tänä viikonloppuna, ei sille mitään mahda. Mutta Massan tähti on vilkkunut koko kauden.

EDIT: Vaikka no joo, kyllähän se pistetilanne aika paljon niitä kuskin paikkoja määrää...


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Kabanossi - 20.07.2008 22:18
Aina sama homma. Nyt ollaan kovin huolissaan ja manataan Räikköselle huonoa loppukautta. Pari voittoa ja Hamiltonille pari heikkoa kisaa niin ollaan taas kärjessä ja mestaruuspyttyyn kaiverretaan jo Räikkösen nimeä. Voimasuhteet muuttuvat koko ajan, ja lisäksi kun radalla pörrää liuta muitakin autoja, ei koskaan voi olla varma mitä tapahtuu. Nythän homma menee jännäksi. Toivottavasti Räikkönen ja Ferrari saavat hommaan kulkemaan. En väitä etteivätkö ole yrittäneet, eivät vaan yhtä kovin kuin McLaren.

Enkä ylläolevalla tarkoita laudan kommentteja. Sama homma toistuu joka puolella ja lähes joka urheilulajissa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 20.07.2008 22:40
Erityisen pettynyt olen F1-forumin menoon, jossa viljellään yllättävän paljon rasistisia kommentteja  :(

Vaikka Suomalainen olenkin, ihailen silti muiden maiden kuljettajien hienoja suorituksia. Ja olinhan minä yli kymmenen vuotta yksi tämän maan kovimmista M. Schumacher-faneista....  :P


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 21.07.2008 10:38
Skandaalinhakuiset paskalehdet taas Kimin kimpussa. (http://www.iltalehti.fi/formulat/200807217980281_fo.shtml) Ei hemmetti mitä mustamaalausta taas. Katsokaa video (http://www.youtube.com/watch?v=VGvoGqB-j_U).

(http://static.iltalehti.fi/formulat/kansitorkeakimi2107JP_410_fo.gif)



Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 21.07.2008 10:46
Suorastaan raivostuin kun näin tuon iltalehden nettisivuilla äsken. Kimi ei edes osu lapseen ja senkin jälkeen katsoo kaksi kertaa huolestuneena taakseen!  Oikeasti vituttaa miten huonosti media täällä Kimiä kohtelee.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: kas - 21.07.2008 11:39
En tiedä, oliko mies sitten miten kiireissään, mutta kyllä tuollaisessa tilanteessa pitäisi jäädä auttamaan tyttö ylös. Otsikko on silti aivan liioiteltu.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 21.07.2008 11:45
En tiedä, oliko mies sitten miten kiireissään, mutta kyllä tuollaisessa tilanteessa pitäisi jäädä auttamaan tyttö ylös. Otsikko on silti aivan liioiteltu.
Miksei lapsen äiti jäänyt? Miksi Räikkösen olisi kuulunut jäädä?

(http://static.iltalehti.fi/etusivu/kansikimi2107NS_410_et.gif)

Nyt on otsikko vaihtunut ja toimittajan nimi hävinnyt.  :lol:

Mitä nyt luin tuota IL:n karmeaa foorumia, niin kyllä siellä varmaan 95% oli ihan Räkän puolella.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Bill Duke - 19.08.2008 14:59
Tuli DNA Kyyhky -palvelulta viestiä, että DNA:n asiakkaat pääsevät katsomaan Valencian F1-kisaa elokuvateattereihin kaksi yhden hinnalla. Alennuksen saa tuota viestiä vastaan. Voisi mahdollisesti harkita kun pääsee puoleen hintaan, jos tosiaan saa jonku kaverin mukaan. Hintaahan tuolla kuitenkin vielä on aika pajon..


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Minna - 08.09.2008 12:43
Jaahas, mikä Span kisa. Räjähtävä alku Kimiltä, vaikkakin vähän sai apua myös Hamiltonin pyörähdettyä. Näytti niin lupaavalta Kimin voiton suhteen. Mutta kuinkas sitten kävikään. Lopussa ei voinut enää oikein muuta kuin nauraa, oli se sen verran katastrofaalinen loppu. Kovalainenkin vielä jäi radan varteen.

Noh, Massahan sen voiton lopulta sai. Pistetilanne kärjessä kahden ensimmäinen osalta sen kuin vain tiukkeni. Jännäksi menee loppukausi.


Otsikko: Vs: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Scarf - 02.11.2008 20:52
Glock antoi sitten Hamiltonille mestaruuden häviämällä viidennen sijan viimeisessä kurvissa.

Vahingonilo oli jo niin lähellä.


Otsikko: Vs: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 04.11.2008 22:07
Pisti harmittamaan kun Hamilton tuikkasi viime hetkillä Timpasta ohi. Ei sillä, on mies aika älyttömän kova ratin vääntäjä, mutta myös julkisuuskuvaltaan vähän epämiellyttävä. Enkä nyt sano todellakaan tätä Hamiltonin ihonvärin takia, pois se minusta.

Ihan jees kausi kuitenkin, vaikkei näin sinivalkoisten lasien läpi katsottuna mennytkään ihan putkeen. Kimin piti ajella talvitestien perusteella suurinpiirtein yhdellä kädellä mestaruuteen ja Heikinkin hyvän alkukauden siivittämänä pistää Hamille kampoihin. Räikkönen ei vaan tuntunut, miehen omien sanojen mukaan, pääsevän alkukauden jälkeen autonsa kanssa sinuiksi, ja renkaathan tähän kuvioon usein liitettiin.

Saatiin kuitenkin hyviä skaboja ja yllättäviä lopputuloksia, joista kirkkaimpana paistavat esiin Kubican ja Vettelin voitot. Olihan Alonson loppukauden tuplakin mukava juttu. Hyvä nähdä Espanjalainen taas täysillä "pelissä mukana".





Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Lanttu - 04.11.2008 22:53
Rehellisesti sanottuna tapa, jolla kausi loppui, oli kyllä paras ja jännittävin mahdollinen. Viimeinen kisa, viimeinen mutka. Valitettavasti väärää miestä lykästi tällä kertaa. Ilo oli ylimmillään Vettelin ohitettua Hamiltonin, mutta Hamiltonin Glockin ohituksen jälkeen vitutti kuin pientä sikaa. Hyvä kuskihan Hamilton eittämättä on, mutta osaa käyttäytyä todella typerästi ja ylimielisesti niin radalla kuin sen ulkopuolellakin, että jonkun muun soisi mestaruuden saavan.

Toivottavasti ensi kausi menee taas paremin suomalaisilla (Räikkösellä ja Kovalaisella siis, Rosberg ei ole suomalaista nähnytkään). Olisi myös mukava nähdä muiden tallien pääsevän vielä lähemmäs Ferraria ja McLarenia, saataisiin vähän jännitystä. Jos Vettelillä, Kubicalla ja Alonsolla olisi kilpailukykyisemmät autot, niin mestaruuskamppailusta voisi tulla hyvinkin tiukka ja tasainen. Jotain sääntöuudistuksia pitäisi tosin vielä tehdä, että itse kisoihinkin saataisiin lisää jännitystä muulloinkin kuin sateella. Nykyään kun tuo ohittaminen on niin toivottoman vaikeaa.:(


Otsikko: Vs: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Ephram - 04.11.2008 23:00
Ehkä se on hyvä ettei Vettelillä ole Mäkin tai Ferrarin tasoista kulkupeliä. Voisi tulla tylsä sarja.  8)


Otsikko: Vs: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: JayeizH - 05.11.2008 00:11
Joo olihan se hienonlainen päätös kaudelle vaikkakin väärällä lopputuloksella. Lähinnä olen *ittuuntunut McLarenin Hamiltonismiin. Varsinkin kun mies ei siltikään pärjännyt selvästi paremmin kuin Ferrarin Massa, joka sentään lähti kakkoskuski statuksella kauteen. Olisiko Hamilton voittanut tälläisillä lähtöasemilla mestaruuden? Uskallan epäillä että ei. McLaren olisi saanut jo viime vuonna helposti kuljettajien mestaruuden jos olisivat panostaneet Alonsoon, mutta kun ei. Mestaruus piti saada väkisin Hamiltonille. Ja menettivät vielä ehkä lajin tämän hetken parhaimman kuskin Renaultille. Mutta ei se mitään, liput pystyyn ja Hamiltonismin palvonta vauhtiin.

Olisi ollut niin oikein että mestaruutta ei olisi nytkään tullut. Mikään muu talli kun ei näin toimi. Ainakaan näin näkyvästi. Tallin sisäinen järjestys ratkaistaan radalla, ei neuvottelu pöydässä. Vaikka Hamilton on kyvykäs ajaja, niin McLarenin Hamiltonismin vuoksi mies ei minusta ole lähelläkään lajin legendoja.

Toivottavasti säännöt muuttuvat pian aika-ajon osalta jotta saataisiin näitä Hamiltonismin oireita kitkettyä McLarenin pilttuusta ja Kovalainenkin saisi mahdollisuuden. Mies kun ei saanut kuin kerran Hamiltonia köykäisemmän auton aika-ajoihin ja heti tuli ensimmäinen paalupaikka.

Sekin sanoo jo paljon että Hamiltonismin ylipappi (pappa Hamilton) pyörii varikolla aina. Pyöriikö pappa Rosberg Williamsin varikolla? Ei kun Nico sanoi että sinne et tule. No, onhan hyvä että isi on lähellä. Jos se rauhoittaa.

Myönnän että Ferrarilla oli myös selvää Schumacherismia, mutta ei Schumacherin ensimmäisellä Ferrari kaudella. Schumacher oikeasti taisteli tiensä sinne huipulle ja lopulta ansaitsikin kunnioituksen.

No, oli miten oli, Hamilton on mestari ja nyt odotellaan ensi kautta. Toivottavasti säännöt muuttuvat vähintään kisan aloitus polttoaineen osalta. Aika-ajoista pitää saada tasapuolisempi myös saman tallin kuskien osalta.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2008
Kirjoitti: Xerobos - 05.11.2008 02:12
Eniten Hamiltonissa vituttaa se, että hän kuvittelee olevansa itse Jeesus, jota Jumala johdattaa voittoihin ja mestaruuksiin. Urpo!