Pelaajalauta

Yleinen => Vapaa sana => Aiheen aloitti: TseiTsei - 21.06.2007 19:47



Otsikko: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 21.06.2007 19:47
Täällä puhumme formuloista ja hehkutamme kisojen jälkitunnelmia.

Kuluvaa kautta vähänkään seuranneet osaavat poimia tämän kauden ehdottoman valopilkun, 22-vuotiaan keltanokka Lewis Carl Hamiltonin. Vaikka ajajan merkitystä formuloissa yleensä yliarvioidaan, Hamilton on koko säännön poikkeus. Hallitsevan maailmanmestari Alonson kyykyttäminen ja lähes virheetön ajo kisasta toiseen on ollut hienoa katseltavaa. Kuka olisi tätä uskonut ennen kauden alkua?

Ja missä on se McLaren, joka Häkkisen ja Räikkösen aikaan oli välillä totaalisen epäluotettava ajokki? Ensimmäisten kisojen jälkeen olin skeptinen McLarenin uudesta noususta tyyliin "vielä niitä ongelmia tulee". Nopeus ja luotettavuus ovat kuitenkin huipussaan. Tosin tänä vuonna on nähty mielestäni harvinaisen vähän keskeytyksiä - esimerkiksi Monacossa vain kolme autoa keskeytti kisan.

Räikköstä McLarenin voittokulku ketuttaa aivan varmasti. Jos hän olisi pysynyt McLaren leivissä, tallikaverina hääräisi melko varmasti Fernando Alonso. Yleisö hehkuttaisi vuorotellen Räikköstä ja Alonsoa, mutta harva tietäisi GP2-sarjan mestari Lewis Hamiltonia. Hän luultavasti olisi McLarenin testikuski tai kilpailisi keskikastin tallissa tulokaskauttaan.

Ne urheiluvedonlyöjät, jotka ovat sijoittaneet Hamiltonin maailmanmestaruuteen, saavat myhäillä tyytyväisinä. Veikkauksen totalisaattoripohjainen voittajaveto antoi Hamiltonin mestaruuskertoimeksi 16,77. Maailmalla kertoimet ovat varmasti olleet 20–30 tasossa, vaikken niitä muistanut seuratakaan. Itse en sijoittanut tällä kertaa euroja ollenkaan maailmanmestarin veikkaamiseen, mutta valitettavan moni pelieuro on ainakin Suomessa kiertänyt Räikkösen kautta. Siitä kertoo Veikkauksen mestaruuskerroin 1,80 ;D.

Monacon GP oli kyllä paras köröttelykisa koskaan! Siis aivan uskomattoman tylsä kisa: ei yhtään ohituksia ja minimaalisen vähän keskeytyksiä. Hamilton ahdisteli sentään lopussa Alonsoa, mutta sekin tyrehtyi siihen, kun tiimi kehotti muurilta hiljentämään vauhtia. Kanadan GP:ssä sen sijaan tapahtui jatkuvasti jotakin. Tosin Kubican raju ulosajo pisti hiljentymään oikein toden teolla. Tuli heti Senna mieleen :'(. Uskomatonta, miten turvallisia nykyiset formulat ovat.

Ferrarin tämänhetkinen tila tuo ihan mukavaa vaihtelua formuloihin. Tulee hieman mieleen 90-luvun puoliväli, kun pikkupentuna tollotin formuloita. Jean Alesin ja Gerhard Bergerin ajo oli melkoista via dolorosaa - autosta hajosi melkein aina jotain. Otan kyllä esille aivan turhan radikaalin vertauksen, sillä eihän Ferrari todellakaan ole näin huonossa jamassa. McLarenilta tulee kuitenkin pahasti turpiin, ja BMW kolkuttelee takaluukkua. Milloinhan mafiatalli keksii protestoida jotain McLarenin autosta ::)? Formuloissa asiat muuttuvat kuitenkin nopeasti, joten jäädään odottelemaan Ferrarin nousua. Jotenkin sitä silti kaipaa Kerpenin rehtorin homohyppyä palkintopallilla ja Ross Brawnin uskomattomia taktisia oivalluksia.

Mitäs muuta vielä... Suomussalmen kuha on nousukunnossa, Schumacherin Ralf saa heittää hyvästit formuloille tämän kauden esitysten perusteella ja Super Aguri nöyryyttää emätalli Hondaa. Niin ja Maxin puolella Oskari Saari & team on välillä melkoisen pihalla tuon selostuksen kanssa! Välillä jää huomaamatta melko mainioita pätkiä, joista pitäisi ehdottomasti höpötellä muutama sananen.

Tästä jatketaan.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 21.06.2007 22:32
Kausi on sujunut aivan helkkarin yllättävissä merkeissä tähän asti. Tuokaa minun eteeni yksikin F1-fani, joka vakavalla naamalla väitti ennen kauden alkamista, että Hamilton johtaisi sarjaa kymmenellä pisteellä tässä vaiheessa niin tarjoan teille tuopilliset. Mies on ollut todellakin sensaatio, jonka nimi piirretään Fangion, Sennan ja M. Schumacherin kaltaisten lajin supertähtien viereen. Millaiseen vauhtiin Lewis pääsee kun oppii radat kunnolla?

Kauden avauksen jälkeen olin valmis jo lyömään vetoa Kimi Räikkösen täysin ylivoimaisen maailmanmestaruuden puolesta. Jotain kummaa vain tapahtui ja nyt jäämies on jäänyt monesti jo tallikaverinsa taakse. Sitä en kyllä olisi uskonut. Vaikka eihän Massa mikään turha kaveri tietenkään ole, sillä jo viime kaudella kilpaili monesti tasapäisesti itse seitsenkertaista maailmanmestaria vastaan.

Toisaalta tuo Hamiltonin menestys tuntuu ihan kivalta -ennenkaikkea vaihteluna. En hirveästi pidä Alonson ulosannista ja julkisivusta, pidän häntä sellaisena vähän ylimielisenä kaverina. Mies on nyt saanut kunnon opetuksen ja se tuli niin yllättävältä suunnalta että huh huh...

Minulla ei muuten ole MTV3 Maxia, vaan olen seurannut kaikki aika-ajot ja kisat jälkilähestyksinä. Kisaviikonloppuisin pitää vain muutama tunti kisan loppumisen jälkeen vältellä internetiä ja tv:tä ettei kuulisi lopputuloksia. Pidän myös Kyllösestä enemmän kuin Saaresta, vaikka mies onkin kuulemma monien mukaan petrannut selostustaan paljon sitten viime kauden.  Vaikka lempinimi-automaatti taitaa olla vieläkin  ;D


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 01.07.2007 17:17
Ranskan GP oli melko tasapaksu kilpailu. Suomalaisittain tulos olin kuitenkin hyvä, sillä Räksähän sen kilpailun meni voittamaan. Kovalaisen kilpailu meni heti pipariksi hiusneulamutkan jarrutuksessa, jossa Trulli täräytti suoraan persuksiin. Kisassa nähtiin ihan mukavaa kamppailua, kun Alonso yritti pitkään päästä Heidfeldin ohi ja lopulta pääsikin sitten rohkealla ohituksella. Hamiltonin ohitus Kubicasta oli myös näyttävä.

Olisin toivonut kyllä sadetta kisaan, mutta eihän sitä näkynyt. Hamiltonin kolmas sija oli mukava torjuntavoitto kisaa hallinneista Ferrareista - tulokkaan maailmanmestaruus on nyt enemmän kuin lähellä. Viikon päästä kisattavasta Britannian GP:stä tulee varmasti tiukka kisa, sillä Ferrari on saanut roimasti McLarenia kiinni. Kimi saa voitosta varmasti lisäpontta loppukauteen.

Vedonlyönnin saralla Magny-Coursin GP tarjosi sitten ihan mukavaa taskurahaa. Pelasin jo alkuviikosta Ladbrokesilla Kimiä kisan voittajaksi kertoimella 8.00. Panosta oli 10 oravannahkaa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Gba - 01.07.2007 23:31
Minulla on MTV3 Max, mutta duunin takia ei tälläkään kertaa päässy seurailemaan kilpailua. Radion kautta kuulin, että räkä meni ja voitti. Erinomainen käänne niin helvetin tylsille F1:lle, ei enää Hamiltonin ja McLarenin ylivoimaa, vaan kunnon taistelua. Toivottavasti Räikkönen vie seuraavatkin kisat, niin saadaan loppukaudesta sitten jotain jännitystä ja vastinetta rahoille. Helppoahan se on ollut veikata ja on sillä tienattukin rahaa, kun Hamilton on vienyt pisteitä. Nyt täytyy hieman tarkemmin miettiä, miten heittää veikkauksen kun Ferkkukin on pelissä taas mukana. 


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 02.07.2007 10:43
Kimin voitto tuo tähän kauteen todellakin sitä kaivattua jännitystä ja mielenkiintoisuutta. Ketkua on vain se, että nykypäivän formuloissa nuo ohitukset ovat jääneet vähän liian harvinaisiksi herkuiksi. Toivottavasti ne FIA:n uudet sääntömuutokset toisivat näitä lisää. Varikolla ratkaistut kisat... Vähän nihkeetä hommaa.

Mutta mestaruustaistosta: Jos Ferrari pysyy tuon tason nyt pitämään, niin loppukaudesta voi muodostua varsin mielenkiintoinenkin paketti. Uskon, että Hamiltonkin joutuu kohtaamaan vielä epäonnea, vaikka sitten tekniikkamurheiden takia, ja silloin muille tarjoutuu mahdollisuus ottaa brittiä 10 pinnaa kiinni.



Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 04.07.2007 15:13
Tätä se minun ennustukseni tiesi - kunnon vakoiluskandaali (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/07/541332) ja syy McLarenin menestykseen!

Ensiksi erotettiin Ferrarin insinööri Nigel Stepney sabotoinnista ja tietovuodosta. Nyt on selvinnyt, että McLarenin pääsuunnittelija Mike Coughlan on myyrä. Ja yksi plus yksi, nämä herrathan ovat tietysti yhteydessä. Miehet ovat työskennelleet yhdessä Lotuksella, Benettonilla ja Ferrarilla. La Gazzetta dello Sportin mukaan Coucghlanin hallusta löytyi kotietsinnässä Ferrari F2007-auton piirustukset :o

Saa nähdä mitä tapahtuu... Näinköhän FIA täräyttää jopa McLarenin pellolle loppukaudeksi? Harmittaa aivan vietävästi, kun ei tullut pelattua yhdessä vaiheessa Räikköstä maailmanmestariksi. Meinaan McLarenin dominoidessa jotkut vedonvälittäjät tarjosivat Räikkösen maailmanmestaruudesta jopa kerrointa 34.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ilkimys - 04.07.2007 15:20
Ai tuostako Mclarenin ylivoimaisuus johtui? Mclarenin ylivoimaisuus oli jo jossain vaiheessa aika yliluonnollista... Olisi aika pommi jos Mclaren laitettaisiin jäähylle, olisi meidän Kimilläkin sitten jonkinlaiset mahdollisuudet kauan kaivattuun mestaruuteen. Aika paljon tapahtuu formulossa tällä hetkellä näitä vakoiluja ja sabotaasia, on se kyllä aika pirullinen laji kulissien takana.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 04.07.2007 15:22
McLaren korosti tiistaisessa tiedotteessaan, että kyse on vain yhden henkilön toiminnasta eikä McLaren ole mukana asiassa.

 :lol:

Juup, pääsuunnittelija operoi autojensa kanssa myyrältä saatujen tietojen perusteella ja kukaan muu tiimissä ei muka asiasta tiedä. Kuulostaa hieman epäuskottavalta.

Mutta on tämä valtava skandaali jos täysin totta on. Ei savua ilman tulta; tuskin edes skandaalinhimoinen F1-lehdistö olisi moista hatusta vetäissyt. Mielenkiintoista seurata miten asia etenee. Parin päivän päästähän kurvaillaan jo Silverstonessa, McLarenin ja Hamiltonin kotiluolassa.



Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 05.07.2007 18:21
Formulasirkuksen big gun Bernie Ecclestone vakuuttelee (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/07/541616), että vakoiluskandaalissa säästytään rajuimmilta toimenpiteiltä. Näin ollen kuskien MM-pisteisiin ei kosketa. Mutta hutkitaan lisää sitten, kun FIA tutkii McLarenin auton tarkemmin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 07.07.2007 22:39
Veikkaan, että Hamiltonilla on vähemmän polttoainetta kuin Kimillä. Sen verran vauhdissa jäämies on kuitenkin koko viikonlopun ollut. Jos Kimi saa hyvän lähdön, niin menee takuuvarmasti Hamista ohi varikkokäynneillä.  Homma onkin ihan toinen jos Alonso pääsee startissa Kimin eteen. 


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 08.07.2007 10:24
Veikkaan, että Hamiltonilla on vähemmän polttoainetta kuin Kimillä. Sen verran vauhdissa jäämies on kuitenkin koko viikonlopun ollut. Jos Kimi saa hyvän lähdön, niin menee takuuvarmasti Hamista ohi varikkokäynneillä.  Homma onkin ihan toinen jos Alonso pääsee startissa Kimin eteen. 

Jep, mutta hieman epäilyttää tuo Kimin taktiikka. Jotenkin tuntuu, että bensaa ei ole hirveän paljon enemmän verrattuna Hamiltoniin. Alonso taistelee voitosta, sillä auto oli parantunut selvästi sitten perjantain harjoitusten. Kimin auto on istunut todella nätisti rataan jo perjantaista lähtien, mutta kisasta tulee silti äärimmäisen tiukka. Jotenkin on myös semmoinen fiilis, että Hamilton tipahtaa tänään ensimmäistä kertaa pois palkintopallilta.

Eilen muuten napsahti Veikalta kiinni aika-ajojen supertripla Hamilton-Räksä-Alonso kertoimella 32 ja rapiat. Panosta oli euro, mutta rahaa se on tuokin. Suomalaiset olivat pelanneet taas aivan simona Räikköstä paalupaikalle, joten järkipelaajille tarjoutui taas mukavat apajat.

Ja tottahan toki toivon tänään Räikkösen voittavan. Ulkomaiselle vedonvälittäjälle laitoin perjantaina kybän kiinni Räikköseen kertoimella 3.00.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 08.07.2007 16:51
Ihanaa, Räksä, ihanaa! Silverstonen kisa oli ehdottomasti yksi kauden parhaista ja jännittävimmistä kisoista. Ferrari oli yllättävän vahva - Massa joutui lähtemään varikolta sammutettuaan autonsa lähtöruutuun, mutta sijoittui silti viidenneksi.

Tästä tilanteesta Kimin on erittäin mukava jatkaa. Eroa Hamiltoniin on "vain" 18 pistettä. Kahden viikon päästä kisataan sitten haastavalla Nürburgringillä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: 720 - 09.07.2007 03:32
Itse en edelleenkään jaksa uskoa että Hamilton veisi mestaruuden. Enemmän pidän Alonsoa uhkana, ja onneksi piste-ero onkin enää epsanjalaiseen kuusi pistettä. Kyllä se hamiltoninkin huono päivä kai joskus koittaa?


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 09.07.2007 07:46
Kimi alkaa päästä sinuiksi Ferrarin kanssa ja se on muille paha paha merkki. Kauden toisesta puoliskosta tulee varmasti huippujännittävä, Hamilton ei ajakaan heilutellen mestaruuteen miltä näytti vielä muutama kisa sitten. Hienoa Kimi!

Merkillisen paljon ovat vaihdelleet voimasuhteet kahden kärkitallin välillä tällä kaudella. Välillä Mclaren on ollut täysin ylivoimainen, välillä Ferrari.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 09.07.2007 10:10
Niinhän ne asiantuntijat povailevat, että mestaruustaistelu käydään Kimin ja Alonson välillä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että tasaisuus on tie mestaruuteen. Sen osoitti esimerkiksi Keke Rosbergin maailmanmestaruus vuonna 1982 - vain yksi voitto, mutta muuten hyviä sijoituksia. Hamilton teki paineen alla jo pienen virheen varikolla, mutta mies on muuten ajanut virheettömiä kisoja.

Tuleeko Hamiltonille pahaa päivää? Onko Kimi Lewiksen pahana päivänä kisan voittaja? Loppukaudesta tulee äärimmäisen jännittävä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 10.07.2007 12:15
Spyker antoi potkut Albersille (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/07/542751)

Tämähän oli jo pitkään tiedossa, että Albersille tulee lähtö Spykerilta. Kokemattomampi tallikaveri Sutil on ajanut paremmin.

"Asialla ei ole mitään tekemistä Christijanin ajotaitojen kanssa, koska uskomme hänen olevan erittäin lahjakas. Kaikki on kiinni yhdestä sponsorista, joka on joutunut taloudellisiin vaikeuksiin" :lol:

Sponsori on yksi syy, mutta kyllä se bensaletku-episodi oli viimeinen tikki. Harmi homma Albersin kannalta... Autosporthan valitsi hänet vuonna 1997 vuoden parhaaksi nuoreksi kuljettajaksi.



Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Minna - 19.07.2007 19:39
Tänään kävin vihdoista viimein hommaamasi itsellenikin Maxin. Näkeepä taas pitkästä aikaa kisoja suorana, jälkikoosteet ilta/yömyöhään eivät tarjoa sitä, mitä formulafani tahtoo nähdä. Nyt pääsee sitten itsekin suoraan aitoon asiaan.

Tänä viikonloppuna taas. Saas nähdä vieläkö Kimin lento kestää, toivoa sopii, että kestää. 18 pistettä kirittävänä on aika paljon, etenkin kun Hamilton tuntuu kisa kisan jälkeen päätyvän palkintopallille. Mutta ei tuo lento voi ikuisesti kestää, ei millään.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 21.07.2007 13:35
Aika-ajoista tulee taas aikamoista bensakikkailua. Ferrari ja McLaren melko tasavahvoja sillä poikkeuksella, että Massa on ollut melko hukassa kaikissa harjoituksissa.

Vedonlyöntiin en ole panostanut vielä euroakaan. Tosin Veikkaukselta lähtee muutamia rivejä peleihin karkkirahoilla, sillä kaikki ovat pelanneet Räksää aivan liikaa paalulle.

EDIT: Olipas todella harmillinen aika-ajo Hamiltonille. Saa nähdä, hyppääkö huomenna toisen McLarenin puikkoihin Pedro de la Rosa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 22.07.2007 17:19
Huhuh, olipas taas kunnon kisa ja kerrankin sadekisa! Sadekuskien kuningas Alonso osoitti taas taitonsa kisan lopussa.

Suomalaisittain kisa oli murheellinen, mutta eipä tuo nyt niin hirveästi haittaa. Kimin mahdollisuudet maailmanmestaruuteen ovat nyt mielestäni melko olemattomat. Hamilton jäi kisassa ilman pisteitä - kaulaa Alonsoon on vain kaksi pistettä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 23.07.2007 10:18
Loistava, loistava kisa. Noin kreisiä kisan avausta en muista melkein kymmeneen vuoteen tapahtuneen. Ja kisan loppuhetkien sadekuuro ja Alonson upea ohitus Massasta... Tätä formulat ovat parhaimmillaan!

FIA(t) päättää tämän ja Unkarin kisan välissä nyt joutuuko McLaren kenties luovuttamaan pisteitään pois vakoilujupakan takia. Saa nähdä mitä tapahtuu. Ottakaa parikymmentä pojoa Mäkki-kuskeiltä pois ja neljän katras olisi alle 10 pojon sisässä.. Tee Bernie meille ikimuistoinen loppukausi!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 23.07.2007 14:59
Joo, oli kerrankin mielenkiintoinen kisa. Sadekuuroja voisi tulla useammikin, heti on tapahtumia radalla. Harmi vaan, että Räkälle kävi mitä kävi, juuri kun oli mahdollisuus ottaa Hamiltonia hieman kiinni, mutta minkäpäs teet.

Ollut, kyllä varsin "omituinen" kausi. Ainakin ne kisat jotka itse olen nähnyt, ovat olleet ehkäpä hieman tylsiä ja tapahtumat ovat jääneet hieman uupumaan, mutta pisteissä on kuitenkin meneillään tiukin kausi vuosiin. Mutta taas mielenkiinnolla seuraavaa osakilpailua odottamaan, ja pitänekkö toivoa pienoista sadekuuroa... ;)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Minna - 23.07.2007 16:31
Noin kreisiä kisan avausta en muista melkein kymmeneen vuoteen tapahtuneen.

Spa 1998 oli myös kyllä aika ikimuistoinen. Mutta mutta, loistava kisa sinällään, mutta harmittamaanhan tämä pirusti jäi! Nyt olisi ollut se sauma, mutta kun pelit ja vehkeet ei kestä, niin minkäs sille teet. Ei yhtään mitään! En vain ymmärrä miksi Hamilton sai jatkaa noin vain nosturin avustamana.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 23.07.2007 16:55
Noin kreisiä kisan avausta en muista melkein kymmeneen vuoteen tapahtuneen.
En vain ymmärrä miksi Hamilton sai jatkaa noin vain nosturin avustamana.
Moottori ilmeisesti pysyi käynnissä, silloin autolle saa antaa apua vedoten esim. siihen, että se jäi hankalaan paikkaan. Ja tuohon kohtaanhan niitä autoja napsahteli oikein urakalla... Pisteitä mies ei saanut, joten eipä tuosta tuloksien kannalta ollut väliä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 23.07.2007 17:40
En vain ymmärrä miksi Hamilton sai jatkaa noin vain nosturin avustamana.

Kuten Keke totesi, niin se taisi olla Mersun traktori ;D. Mutta ei, kyllähän Eph on tässä oikeassa - auton saa työntää vaarallisesta paikasta takaisin radalle ja kuljettaja saa jatkaa kisaa, kunhan vain auton moottori on käynnissä. Schumihan työnnettiin samaisessa kisassa muutamia vuosia sitten takaisin radalle.

Ja tuossa tilanteessa oli ihme, ettei yksikään auto osunut toisiinsa (http://youtube.com/watch?v=ujQMBuVwgo4). Tosin se yksi Toro Rosso melkein pamahti traktorin kylkeen.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Minna - 23.07.2007 17:44
Okei, tuntuu vaan tyhmältä kuitenkin, kun he olivat jääneet jo ainakin sen yhden kierroksen, vaikka eipä tuolla niin väliä kun Hamilton tosiaan jäi pisteittä. Mietin vain, kun Keke ja Oskarikin sitä hieman kyseenalaisti, niin sillä mietin, että oliko se täysin sääntöjenmukaista. Mutta oli se kyllä jokseenkin huvittavan näköistä kun autoa toisen perään siihen samaiseen paikkaan päätyi.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 26.07.2007 17:04
McLarenille ei rangaistusta tietovuotojupakassa (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/07/546976)

Nyt kävi näin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Minna - 28.07.2007 17:26
Näinhän siinä kävi. Jotenkin tuntuu, että McLaren on nykyään sitä mitä Ferrari oli Schumin aikaan. Sääntöjä kierretään ja saadaan tehdä kaikkea. Jotain kuitenkin on tapahtunut, mutta kun ei ole todisteita..


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 28.07.2007 18:38
Jotenkin tuntuu, että McLaren on nykyään sitä mitä Ferrari oli Schumin aikaan.

Tottakai, eka kerta yli kymmeneen vuoteen kun Mäkillä ei aja Suomalaiskuskia  :lol:


Monet Ferraria vihanneet Suomalaisäijät ovat kantaneet torilta koteihinsa punavoittoisia lippiksiä ja paitoja...  ;D


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Minna - 28.07.2007 18:45
Näinhän se tuntuu menevän. Suomalaisten ehdolla. Pärjätään kun meikäläisiä ei olla mukana. En voi koskaan sanoa vihanneeni Ferraria, vaan sitä ylivoimaa mikä heillä oli Schumin aikaan. Millään ei ollut mitään väliä, saatiin tehdä mitä haluttiin. Kannatan Räikköstä, joten seuraan hänen värejään. Mutta onhan se myönnettävä, että onhan se Ferrari osannut hoitaa hommansa viime vuosina.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 31.07.2007 16:33
Amerikkalaisilla on yksi syy vähemmän katsoa formuloita, sillä loppukaudeksi Scott Speedin korvaa nuori Sebastian Vettel (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/07/548094). Ovi käy Toro Rossolla tulevaisuudessakin... Edellisellä kaudella nähtiin sentään vähän väläytyksiä, kun talli käytti muista poiketen rajoitettuja V10-moottoreita.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 31.07.2007 19:16
Ja tässä sitä taas mennään: vakoilujupakka avataan ja käsitellään uudelleen!  http://www.sportti.com/uutinen.asp?CAT=1-1&ID=110866


Mclarenin johtajiston olot ovat varmasti melko tukalat...


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 31.07.2007 20:56
Ja tässä sitä taas mennään: vakoilujupakka avataan ja käsitellään uudelleen!

Ei ollut ihme. Odotinkin milloin mafiatalli tekee tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Vakoilujupakkaa puidaan vielä paskaan asti... Luca di Montezemolon sanoin: "Pysykää rauhallisina, sillä tarina ei lopu tähän."


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 04.08.2007 16:52
Olipahan aika-ajo. McLaren täysin ylivoimainen, Ferrari paska ja Heidfeld kiilasi ruutuun kolme. Lopussa tapahtunut episodi McLarenin varikolla oli omituinen. Hauska kuulla kunnon kommentteja kuskeilta tapahtuneesta.

Huomisesta kisasta saattaa tulla hyvinkin one man show.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 05.08.2007 09:17
Alonso pudotettiin kuudenteen lähtöruutuun ja McLaren ei saa kisasta tallipisteitä vaikka sijoittuisi pisteille.  Mitä ihmettä? En olisi koskaan uskonut, että tästä jaettaisiin näinkin kovia rangaistuksia!  Kimin mahdollisuuksiin tämä vaikuttaa myönteisesti, sillä jäämies pääsee starttaamaan puhtaalta puolelta ja voi onnistuessaan ampaista heti Hamiltonin Macin perään kiinni. Ja jos Ferrarin kisa-auto on on hyvässä iskussa... Mitä tahansa voi tapahtua. 

Ja onhan siellä myös Heidfeld, joka on varmasti lähtötilanteessa nälkäinen kuin leijona. Miehellä ei ole kerrassaan mitään hävittävää ja ensimmäinen voitto on valtava houkutin/porkkana.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 05.08.2007 11:26
Alonso pudotettiin kuudenteen lähtöruutuun ja McLaren ei saa kisasta tallipisteitä vaikka sijoittuisi pisteille.  Mitä ihmettä? En olisi koskaan uskonut, että tästä jaettaisiin näinkin kovia rangaistuksia!

Todella outo päätös. Sateen todennäköisyys tänään kisassa on melko minimaalinen, mutta Alonso nousee silti taistelemaan jopa voitosta. Heidfeld on luultavasti melko kevyellä autolla liikenteessä... Mitähän tekee Nico Rosberg, joka starttaa kisaan nyt neljännestä ruudusta? Nicolla on kuitenkin vanha moottori, joten en odota ihmeitä.

Mielenkiintoinen kisa luvassa.

EDIT: Fisicokin (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/08/549452) sai viiden lähtöruudun rangaistuksen. ;D

EDIT V2: Eipä ollut sittenkään mielenkiintoinen kisa. Kimin yritykset lähennellä Hamiltonia lisäsivät välillä mielenkiintoa, mutta muuten tylsä kisa. No, kolmen viikon päästä kisataan upealla Turkin radalla.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 06.08.2007 00:10
EDIT V2: Eipä ollut sittenkään mielenkiintoinen kisa. Kimin yritykset lähennellä Hamiltonia lisäsivät välillä mielenkiintoa, mutta muuten tylsä kisa. No, kolmen viikon päästä kisataan upealla Turkin radalla.

Jep, jopa kolmoselta tullut raakile oli lähtöä lukuunottamatta aika mitäänsanomatonta katsottavaa.
Lopulta mielenkiintoisinta, koko päivässä oli Mäkkilaarenin tilanne...ei taida poijjaat tulla ihan juttuun keskenään...saa sitten nähdä mitä se Alonso vielä tässä kauden loppupuolella keksii.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 07.08.2007 17:45
Lopulta mielenkiintoisinta, koko päivässä oli Mäkkilaarenin tilanne...ei taida poijjaat tulla ihan juttuun keskenään...saa sitten nähdä mitä se Alonso vielä tässä kauden loppupuolella keksii.

Tämä McLaren-kuskien eripura ja vakoilujupakka tuovat formuloille entistä enemmän julkisuutta. Vuosien saatossa on nähty vaikka minkälaista riitaa kuskien välillä, mutta netti paisuttaa juttuja vielä paljon enemmän. Lehtitietojen mukaan Dennis on ilmoittanut Alonsolle, että tämä on vapaa lähtemään tallista tämän kauden jälkeen.

Palaakohan Alonso Renault'lle? Kovalainen olisi varmasti tallin toinen kuski seuraavallakin kaudella, mutta mitähän Briatore tekisi suojatilleen Nelson Piquet Jr:lle?


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: JayeizH - 07.08.2007 17:53
Palaakohan Alonso Renault'lle? Kovalainen olisi varmasti tallin toinen kuski seuraavallakin kaudella, mutta mitähän Briatore tekisi suojatilleen Nelson Piquet Jr:lle?

Minä en olisi Kovalaisen paikasta läheskään niin varma. Ei Fisichella mikään huippu kuski ole, mutta tasaisen varma, kun Kovalaisella on selvästi vielä haparointia ajossa. Ja kun takana vielä kärkkyy Nelson Piquet jr, ei Renault tarvitse uutta nuorta kuljettajaa talliin varmistamaan tulevaisuutta kun Piquet löytyy jo.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 07.08.2007 17:58
Kovalaisella OLI haparointia ajamisessa.  Nykyään hän on aikalailla tasaisen tappavasti Fisua nopeampi.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 26.08.2007 16:38
Aika tylsä kisa taas kerran. Hamiltonin rengasrikko auttoi tietysti Ferrareita ja Alonsoa MM-taistelussa. Formulavakiossa 9/10 oikein, joten jotain hiluja on sentään tulossa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 08.09.2007 13:23
Oho, törmäsipäs Kimi rajusti rengasvalliin vapaissa harjoituksissa teknisen vian takia! Ihme, että Iceman selvisi rytäkästä ehjin nahoin.

Viimeistään nyt haaveet maailmanmestaruudesta voidaan unohtaa, sillä vara-autoa tuskin saadaan säädettyä Kimille aika-ajoihin täysin sopivaksi.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: JayeizH - 08.09.2007 20:59
Oho, törmäsipäs Kimi rajusti rengasvalliin vapaissa harjoituksissa teknisen vian takia! Ihme, että Iceman selvisi rytäkästä ehjin nahoin.

Viimeistään nyt haaveet maailmanmestaruudesta voidaan unohtaa, sillä vara-autoa tuskin saadaan säädettyä Kimille aika-ajoihin täysin sopivaksi.
Totta. Tosin tällä saa varmasti suht hyvät kertoimet veikkauksen peleihin ;)

Maailman mestaruuskin tuntuu kaukasiselta, mutta jos vakoilujupakka etenee tätä tahtia, ei Kimin tarvitsisi voittaa kuin Massa. Silloin jokainen piste on vielä tärkeä. Minä ainakin veikkaan että McLaren tulee saamaan rangaistuksia. Periaatteessa kyseessä voisi olla jopa tämän JA ensikauden kilpailu kielto, mutta itse luulen että rangaistukset rajoittuvat tähän kauteen, jotka ovat vähintään piste menetyksiä.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 09.09.2007 13:00
Jaahas, Kimin ulosajon syynä olikin takapyörien lukkiutuminen. Jotenkin vain näytti tekniseltä vialta, kun auto lähti lapasesta niin oudosti.

Olen samaa mieltä JayeizH. Tämä sähköpostiviestittely Ferrari-materiaalista Alonson ja Pedro de la Rosan välillä vain lisää vettä myllyyn. No, torstaina ollaan sitten viisaampia.

Toivottavasti tänään nähdään kuitenkin jännittävä kisa.

EDIT: Alonson ja Pedro de la Rosan viestittely olikin ankka: http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1435347. Ihmeellistä, että asiasta uutisoitiin niin laajalti, vaikka kyseessä oli tuulesta temmattu huhu-uutinen. Toisaalta La Gazzetta dello Sport saattaa olla olevinaan luotettava lähde?

Mutta jotenkin alkaa tuntua, että Ferrari ja kumppanit ovat laittaneet tarinakoneen päälle jo alusta alkaen. Saiko McLaren vihdoinkin palaset loksahtamaan kohdilleen monien epäonnisten vuosien jälkeen? Mäkki on ollut erittäin luotettava tällä kaudella. Miksi Massa ja Kimi ovat keskeyttäneet teknisen vian takia monessa kisassa, mutta McLaren ei ole? Luotettavuuden huonoutta McLaren ei ole osannut ainakaan vakoilla. Ferrari ei ole ollut entisensä Kerpenin rehtorin lähdön jälkeen.

Vakoilujupakan uusien käänteiden valossa on helppo kääntää takkia. Nyt olen sitä mieltä, että Ferrari on ollut kiusantekijä. Italialaisten rasvalettien paskapuhetta taisi olla myös Monacon GP:n sabotaasi, jossa Ferrari-kuskien tankkeihin oli laitettu epäilyttävää pulveria.

Silti McLarenilla on saattanut olla hallussa se kuuluisa 700-sivuinen manuaali Ferrarista, koska McLaren tiesi Ferrarin käyttämästä pohjaratkaisusta. Melbournen GP:n jälkeen McLaren valitti FIA:lle, ja pohjaratkaisu kiellettiin.

Mutta torstai näyttää.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 10.09.2007 21:40
Mäkki on ollut erittäin luotettava tällä kaudella. Miksi Massa ja Kimi ovat keskeyttäneet teknisen vian takia monessa kisassa, mutta McLaren ei ole?

Ferrarin luotettavuus hävisi heti, kun Kimi siirtyi talliin... ;D

Vaikka suhteellisen hyvinhän tuo on kuitenkin kestänyt. Vauhti Ferrarilta on kyllä hävinnyt täysin, verrattuna Mäklaareniin. Hamiltonkin painoi ohi erittäin helposti, vaikka toki siinä Kimiltä jäikin peittämättä sisäreuna. Myös Renaultin vauhti on tipahtanut ihmeen paljon, joskin alkukaudesta pientä parannusta on tullut.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 11.09.2007 11:27
Ferrarin luotettavuus hävisi heti, kun Kimi siirtyi talliin... ;D

Totta. Vaikka Kimille annettaisiin ajokiksi panssarivaunu, niin kyllä se saa senkin hajotettua. Ääntä myöten Kimi on kyllä auton kanssa yhtä. ;D

Vaikka suhteellisen hyvinhän tuo on kuitenkin kestänyt. Vauhti Ferrarilta on kyllä hävinnyt täysin, verrattuna Mäklaareniin. Hamiltonkin painoi ohi erittäin helposti, vaikka toki siinä Kimiltä jäikin peittämättä sisäreuna. Myös Renaultin vauhti on tipahtanut ihmeen paljon, joskin alkukaudesta pientä parannusta on tullut.

Kimin niskakipu vaikutti myös Hamiltonin rohkeaan ohitukseen. Kimille on ennenkin sattunut pieniä nukahduksia, mutta McLarenin nopeudelle ei vain mahtanut mitään. Renault'n nopeuden häviäminen johtuu osittain Bridgestonen renkaisiin siirtymisestä. Tosin olihan Mäkilläkin Michelinin renkaat edellisillä kausilla, mutta talli pääsi sinuiksi uusien renkaiden kanssa melkein heti (Ferrarilta vakoilua? :lol:).

Toivottavasti Spa'ssa nähdään viikonloppuna yksi kauden parhaista kilpailuista. Eau Rouge -mutka on legendaarinen.



Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 13.09.2007 20:39
Tuomio on annettu! (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/09/561195) McLarenilta tämän kauden tallipisteet veks ja päälle vielä 100 miljoonan dollarin sakot! Odotettua lievempi tuomio.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Melfice_ - 13.09.2007 22:44
100 miljoonaa dollaria. Ihan järjettömiä summia. Mitä noilla sakkorahoilla tehdään?

Eipä siinä että formula-autoilussa ylipäätänsä mitään järkeä olisi.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 13.09.2007 23:10
Tuomio on annettu! (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/09/561195) McLarenilta tämän kauden tallipisteet veks ja päälle vielä 100 miljoonan dollarin sakot! Odotettua lievempi tuomio.

No, sakot kyllä yllätti, ja suhteellisen kovat mätkyt tuli, mutta muuten oli aika odotettu päätös, vaikka ilmeisesti sarjasta sulkeminenkin oli lähellä.

Jokseenkin huvitti kolmosen tulosruudussa mainittu lause "Ferraria tuomio mielytti", ihme olisi jos ei ;)
Noh, tallimestaruus on jo varma, joten kuljettajien puolella nyt on vielä mahdollisuus tapahtua, vaan taitaapa lopputulos olla suhteellisen varma jo sielläkin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 15.09.2007 10:51
Mitä noilla sakkorahoilla tehdään?

Hyvä kysymys. Ehkä ne menevät FIA:n virkistysrahastoon tai sitten suoraan Ferrarille?

Tuo McLarenin saama sakko kuitenkin supistuu 30 miljoonaan dollariin, koska McLaren olisi ansainnut tämän kauden tallimestaruudesta noin 70 miljoonaa dollaria. Nopeasti Mäkin pitää kuitenkin haalia rahat kokoon, sillä maksu-aikaa on vain kolme kuukautta.

Sähköpostiviestittely Ferrari-tiedoista oli totta, vaikka Ilta-Sanomat muuta väittikin. Lainauksia MTV3:n uutisesta:

Lainaus
De la Rosa hankki tietoa aktiivisesti Coughlanilta. Asian todistaa FIA:n julkaisema de la Rosan lähettämä viesti:

- Hei Mike, tiedätkö, minkälainen on punaisen auton painojakauma? Meidän olisi tärkeä tietää se, jotta voisimme kokeille sitä simulaattorissa. Kiitos jo etukäteen.

––

- Kaikki Ferrarilta tuleva tieto on erittäin luotettavaa. Tieto tulee Nigel Stepneyltä, heidän entiseltä pääinsinööriltään. En tiedä hänen nykyistä asemaansa tallissa. Hän on se sama henkilö, joka kertoi meille Australiassa Kimi Räikkösen tulevan varikolle kierroksella 18. Hän on hyvissä väleissä pääsuunnittelijamme Mike Coughlanin kanssa, ja kertoi hänelle nämä tiedot, de la Rosa kirjoitti Alonsolle lähettämässään sähköpostissa 25. maaliskuuta.

––

Alonso oli erityisen ilahtunut tiedosta, että Ferrari käytti renkaissaan kaasua, joka vähensi renkaiden kulumista rakoille:

- Heillä on jotain erilaista kuin muilla, eikä ainoastaan tänä vuonna. Tämä saattaa olla ratkaiseva asia. Toivottavasti pystymme kokeilemaan sitä testeissä, Alonso kirjoitti rengaskaasusta.

Ihme, että FIA antoi McLaren-kuskeille syytesuojan.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 15.09.2007 12:02
Ihme, että FIA antoi McLaren-kuskeille syytesuojan.

Kieltämättä.
Toisaalta ehkä parempi niin, ratkovatpahan kuljettajien MM:n ajamalla.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 15.09.2007 14:41
Silti jää hirveän paskanmaku suuhun, jos Alonso/Hamilton voittaa mestaruuden "Ferrarin suunnittelemalla autolla".


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 16.09.2007 01:23
Ei ehkä ihan aivan oikea topic:

http://iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1436845
http://www.autosport.com/news/report.php/id/62436
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/scotland/glasgow_and_west/6996860.stm
http://www.yle.fi/uutiset/24h/id69923.html

Hiljaiseksi vetää... :(


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 16.09.2007 13:21
Todella surullinen uutinen tuo McRaen menehtyminen. Pari vuotta sitten Richard Burns kuoli kasvaimeen, ja nyt McRae helikopterionnettomuudessa. Jotenkin ironista tässä on vielä se, että molemmilla herroilla on nimikkopelejä. RIP.

EDIT: Jeah, ihan hyvä kisa. Kimin ero Hamiltoniin 13 pistettä ja kisoja on jäljellä vielä kolme.

Kahden viikon päästä kisataan Fuji Speedwaylla, jossa kisailtiin edellisen kerran vuonna 1977. Kimi on aina ollut hyvä uusilla radoilla ajettaessa, joten mielenkiinto maailmanmestaruudesta säilyy varmasti jännänä aina Brasilian päätöskisaan asti.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 30.09.2007 10:08
Olipahan upea suomalaiskisa! Hamilton on jo lähes varma maailmanmestari. Ihmeellistä on vielä se, että Lewiksellä on ollut aivan uskomatonta tuuriakin.

No, viikon päästä sitten Kiinan kisa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 30.09.2007 15:13
Olipahan upea suomalaiskisa! Hamilton on jo lähes varma maailmanmestari. Ihmeellistä on vielä se, että Lewiksellä on ollut aivan uskomatonta tuuriakin.

No, viikon päästä sitten Kiinan kisa.

Olipahan tosiaan kisa, ehdottomasti mielenkiintoisin tämän kauden kisoista. Joskin kolmosen koosteet taas latisti tunnelmaa aika hyvin, kun ei edes ensimmäisiä kierroksia nähty, oli vähän sitten pimennossa, että mitäs helevattua.
Mutta muuten kyllä loistavaa katsottavaa, on ne sadekisat ihan eri mielenkiintoisia, kun tapahtumaa riittää koko ajan. Valitettavasti tosin Hamiltonilla se tuuri pitää, eikä autossa ole juurikaan ikinä ongelmia, että olisihan se Lewiskin voinut seinään mällätä ;)

Mutta saappa nähdä miten seuraavassa kisassa käypi, joko räkä nousee MM-pisteissä toiseksi...


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 04.10.2007 14:17
Eipä tämä nyt yllätys ollut, mutta saa nähdä mitä sieltä seuraavaksi pölähtää.

http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/10/567630 (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/10/567630)

Saappa nähdä tuleeko tuosta sitten mitään tutkimusta, vai katsotaanko tämän olevan vain puhetta, varsinkin kun todisteet puuttuu...


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 04.10.2007 20:59
Ja mielenkiintoista on myös se, että Hamiltonin äkkinäinen jarrutus turva-auton perässä oli ehkäpä se varsinainen syy Vettelin ja Webberin kisan keskeytymiseen Japanin GP:ssä. Vettelin sijoitusta pudotetaan kymmenen pykälää Kiinan GP:ssä, mutta toivottavasti tuo kumoutuu ja rangaistus siirretään Hamiltonille – saataisiinpahan vähän jännitystä kahteen viimeiseen kisaan.

Elämme myös mielenkiintoisia aikoja sopimusmarkkinoilla. Kuumia nimiä on tietysti Alonso, Kovalainen ja Rosberg. Jotenkin on semmoinen fiilis, että Kovalainen voisi pyörittää McLarenin rattia seuraavalla kaudella. ;D


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: migge - 04.10.2007 21:21
Kummia tapahtuu F1-maailmassa. YouTube joutui poistamaan FIA:n vaatimuksesta videon jossa Hamilton hidastelee toisen turva-auton aikana.

Mitä ihmettä tämä tarkoittaa:
http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1442419


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 04.10.2007 21:28
FIA saa tehdä töitä kaksneljäseiskaan jotta pitäisi kaikki versiot tuosta videosta pois Youtubesta. Ainakin tämä toimii vielä: http://www.youtube.com/watch?v=_QJurnfxRm4



Ja Kovalaisen haastattelun sisältö tuli täysin puskista. Briatorella täytyy olla TODELLA merkittävä syy tuohon. Kauden ensimmäinen voitto Renaultille olisi varmasti maistunut hänellekin.

Ikävää mutta totta, nyky-formuloiden mielenkiintoisimmat käänteet sijoittuvat kulissien taakse eivätkä enää radoille...





Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 05.10.2007 23:20
Ja kuinka yllättävää, että Hamilttoni ei saanut minkäänlaista rangaistusta. Onneksi sentään Vettelinkin rangaistus muutettiin varoitukseksi, joten ei sentään aivan järjettömäksi asiat mene, en kyllä olisi ihmetellyt, vaikka rangaistus olisi pysynyt samana.

Jotenkin on semmoinen fiilis, että Kovalainen voisi pyörittää McLarenin rattia seuraavalla kaudella. ;D

Sama.
Sanoisinpa, että Alonso lähtee mäkiltä tämän kauden jälkeen, ja Renaultti on aika varmasti se talli, jonne Alonso pyrkii. Tätä kautta siis Kovalainen olisi aika todennäköinen vaihdos sitten McLarenille. Vieläpä, kun Kovalainen itsekin pitää McLarenia hyvänä vaihtoehtona...


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 05.10.2007 23:26
Vieläpä, kun Kovalainen itsekin pitää McLarenia hyvänä vaihtoehtona...
Kauden nopeimman & luotettavimman auton rakentanut tiimi saattaa kyllä ollakin hyvä vaihtoehto.  ;D

Mutta....



kausi 03: Mäciltä hyvä auto, Kimi taisteli mestaruudesta viimeiseen kisaan saakka ja hävisi Schumille vain muutamalla pisteellä.
kausi 04: Mäcin auto täysi susi.
kausi 05: Mäcin auto kauden selkeästi nopein, mutta Renaultia epäluotettavampi. Siksi Alonso vei mestaruuden.
kausi 06: Mäcci oli taas susi, ei asiaa Ferrarin ja Renaultin vauhtiin.
kausi 07: Kauden paras auto. Ei väliä vaikka kynttilän valossa pikkutunneilla Ferrarin piirrustuksista ammennettiin, silti se on paras auto.
kausi 08: Auto on taas susi?
Kausi 09: Hamilton voittaa kaikki GP:t kauden parhaalla autolla.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 06.10.2007 11:16
kausi 03: Mäciltä hyvä auto, Kimi taisteli mestaruudesta viimeiseen kisaan saakka ja hävisi Schumille vain muutamalla pisteellä.
kausi 04: Mäcin auto täysi susi.
kausi 05: Mäcin auto kauden selkeästi nopein, mutta Renaultia epäluotettavampi. Siksi Alonso vei mestaruuden.
kausi 06: Mäcci oli taas susi, ei asiaa Ferrarin ja Renaultin vauhtiin.
kausi 07: Kauden paras auto. Ei väliä vaikka kynttilän valossa pikkutunneilla Ferrarin piirrustuksista ammennettiin, silti se on paras auto.
kausi 08: Auto on taas susi?
Kausi 09: Hamilton voittaa kaikki GP:t kauden parhaalla autolla.

Niinpä.
Kieltämättä Mäkin luotettavuus tällä kaudella yllätti minut aika täydellisesti, taitaakin olla se neljä vuotta, kun viimeksi luotettavuus oli lähelläkään tämän kauden tasoa.
Ja tuo yhteenveto antaa kyllä odottaa ensi kaudesta katastrofaalista McLarenilta.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 06.10.2007 11:55
Kunhan Kovalainen ei siirry Toyotalle, niin hyvä. BMW:lle ei mahdu, joka olisi hyvä vaihtoehto.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 06.10.2007 12:00
Olen kyllä samaa mieltä siinä, että McLarenin seuraava kausi voi olla aika katastrofaalinen.

Mutta huomisesta kisasta tulee varmasti taas hirveätä bingolottoa, koska sateen todennäköisyys on äärimmäisen suuri lähestyvän taifuunin takia. Hamiltonilla on ultrakevyt auto, joten Räksällä on vielä tsäänssejä. Red Bull on ollut melkoinen yllättäjä, joten ehkäpä Mark Webber voittaa huomenna?

Ja minua on alkanut kyrsimään Maxin lähetyksissä Timo Pulkkisen "Hei Osku, mulla on Sakon Yamamoto tässä" -keskeytykset. Onhan se joskus ihan mielenkiintoista kuulla kuskin mielipiteitä esim. jostakin erikoisemmasta tapahtumasta, mutta kun noita "haastatteluja" tulee liukuhihnalta aika-ajoissa ja kisoissa. Onneksi nykyisin kisoissa ei enää nähdä niin paljon keskeytyksiä. ;D



Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 06.10.2007 12:03
Hitto kun ärsyttää. Vanhemmat asuvat Shanghaissa ja olin kisaa menossa katsomaan, mutta eipä löytynyt alle 1000 eurolla lippuja juuri tuohon ajankohtaan. Pitää mennä vasta marraskuussa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 07.10.2007 11:16
Olipahan upea kisa taas kerran ja Kimin MM-haaveet elävät vieläkin! Kerrassaan typerää hölmöilyä oli Hamiltonin lähteä estelemään Kimiä äärimmäisen kuluneilla välikelin renkailla – renkaat (etenkin toinen takarenkaista) kuluivat vielä enemmän ja exodus tuli sitten varikolle käännyttäessä. Jotenkin arvasin jo ennen kisan alkua, että Hamilton ei aja tänään maaliin.

Kahden viikon päästä Brasiliassa ratkaistaan sitten kuljettajien MM-titteli. Näin tasaista on ollut edellisen kerran vuonna 1986 – silloin mestaruudesta taistelivat Prost, Mansell ja Piquet. Alonso ja Hamilton ovat kummatkin keskeyttäneet peräkkäisissä kisoissa – jospa molemmat sitten keskeyttäisivät Brasiliassa ja Kimi korjaisi koko potin? ;D


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 07.10.2007 11:36
Jos ei Kimi, niin toivottavasti Alonso vie mestaruuden.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 07.10.2007 14:12
Olipahan upea kisa taas kerran ja Kimin MM-haaveet elävät vieläkin! Kerrassaan typerää hölmöilyä oli Hamiltonin lähteä estelemään Kimiä äärimmäisen kuluneilla välikelin renkailla – renkaat (etenkin toinen takarenkaista) kuluivat vielä enemmän ja exodus tuli sitten varikolle käännyttäessä. Jotenkin arvasin jo ennen kisan alkua, että Hamilton ei aja tänään maaliin.

Kahden viikon päästä Brasiliassa ratkaistaan sitten kuljettajien MM-titteli. Näin tasaista on ollut edellisen kerran vuonna 1986 – silloin mestaruudesta taistelivat Prost, Mansell ja Piquet. Alonso ja Hamilton ovat kummatkin keskeyttäneet peräkkäisissä kisoissa – jospa molemmat sitten keskeyttäisivät Brasiliassa ja Kimi korjaisi koko potin? ;D

Olipa kyllä...kerrankin Hamiltonillekin sattui jotain. Mutta paha on kyllä seitsemääkin pistettä ottaa kiinni, toivottavasti tosiaan McLarenilla sattuisi Brasiliassakin jotai, esimerkiksi moottori voisi sanoa sopimuksensa irti  :P
Mutta oli mukavaa nähdä noinkin mielenkiintoinen kisa, ilman suurempaa luonnonvoimien puuttumista. Toivottavasti vielä Brasilia tarjoaisi yhtä mielenkiintoista katsottavaa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Qtulhu - 07.10.2007 15:35
kausi 03: Mäciltä hyvä auto, Kimi taisteli mestaruudesta viimeiseen kisaan saakka ja hävisi Schumille vain muutamalla pisteellä.
kausi 04: Mäcin auto täysi susi.
kausi 05: Mäcin auto kauden selkeästi nopein, mutta Renaultia epäluotettavampi. Siksi Alonso vei mestaruuden.
kausi 06: Mäcci oli taas susi, ei asiaa Ferrarin ja Renaultin vauhtiin.
kausi 07: Kauden paras auto. Ei väliä vaikka kynttilän valossa pikkutunneilla Ferrarin piirrustuksista ammennettiin, silti se on paras auto.
kausi 08: Auto on taas susi?
Kausi 09: Hamilton voittaa kaikki GP:t kauden parhaalla autolla.

Niinpä.
Kieltämättä Mäkin luotettavuus tällä kaudella yllätti minut aika täydellisesti, taitaakin olla se neljä vuotta, kun viimeksi luotettavuus oli lähelläkään tämän kauden tasoa.
Ja tuo yhteenveto antaa kyllä odottaa ensi kaudesta katastrofaalista McLarenilta.
Jos Räikkönen vielä olis Larenilla, niin autoon eittämättä iskisi teknistä vikaa teknisen vian perään ensi kaudella, mutta epäilen, että Ecclestonen ja McLarenin kultapojun Hamiltonin tapauksessa näin ei käy vaan auto on ensi kaudellakin nopea ja luotettava. Toki toivon, että näin ei olisi, mutta...
Itse tämän päivän GP:n aikana tuli kyllä lievästi juhlittua Hamiltonin keskeytettyä ja Räikkösen voitettua. Brasilian GP:stä tulee jännittävä titaanien taisto. Hamiltonilla on edelleen niskalenkki kilpailijoihinsa nähden, mutta se on ohentunut huomattavasti ja on täten rikottavissa. On tosin hyvin mahdollista, että Hamilton on Interlagosin radalla todella vahva ja ajaa mestariksi. Jos ei Hamilton niin sitten Alonso saattaa tehdä hattutempun. Räikkösen ja Ferrarin olisi onnistuttava todella hyvin ja Larenin epäonnistuttava täysin, jotta mestaruus Suomeen saataisiin. Mahdollisuudet ovat olemassa, mutta pienet ja onni ei ole liiemmin Räikköstä suosinut. Toivokaamme siis Ferrarille jackpottia ja Larenin kuskeille epäonnistumista.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: JayeizH - 08.10.2007 15:22
Jos ei Kimi, niin toivottavasti Alonso vie mestaruuden.

Olen samaa mieltä. Tämä mielipide johtuu varmasti osaksi siitäkin kun Hamilton tuntuu olevan hiukan "liian hyväkin", mutta myös siitä että tarinat formula pomojen Hamiltonin suosimisesta eivät ole niin hullun kuuloisia kun hiukan katselee ympärilleen.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ilkimys - 17.10.2007 16:00
Katselin noita MM- pisteitä ja pirun tiukkaa on, seuraavasta kisasta tulee todella jännä. Jokohan Kimi voittaisi, toivon todellakin niin :rollaus:


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Scarf - 21.10.2007 20:19
Jäätävää, Räkä ensimmäinen, Alonso vaaditulla kolmannella sijalla ja Hamilton vasta kahdeksas. Vielä 12 kiekkaa, niin jäämies on mestari.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Kabanossi - 21.10.2007 20:36
Hyvä Kimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 21.10.2007 20:39
THIS IS MADNESS! Ihan oikein vakoilutallille! ;D

Kimille täysin ansaittu mestaruus kaikkien paskakausien jälkeen!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Fyysinen Preesens - 21.10.2007 20:40
SUAMI KIMI ITALY TIFOSI FERRARI FIAT OUJEE SUOMI JEE KIMI RÄKÄ HÄKÄ NÄKÄ JEE KANA


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: rinturi - 21.10.2007 20:41
Tää oli kuulkaas sovittu juttu.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Scarf - 21.10.2007 20:46
"Finn Raikkonen, who has won two more races than anyone else this season, won the championship with 110 points, with Alonso and Hamilton tied on 109 points." -BBC

(http://e.photos.cx/hamtaro-345.jpg)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ephram - 21.10.2007 20:51
Kaikkien aikojen tasaisin lopputilanne. Täysin käsittämätöntä!

Tämä on täysin verrattavissa legendaariseen jääkiekko-otteluun Suomi-Venäjä, jossa Suomi hirveällä kirillä tuli tasoihin vain muutama sekunti ennen loppua ja otti elintärkeä lohkovoiton 90-luvulla pelatussa World Cupissa.

Kimi teki sen johon pessimistiset, lasi puoliksi tyhjänä marmattavat suomalaiset eivät enää uskoneet.  Kausi päättyi oikeudenmukaisesti eikä mikään titteli päätynyt huijareiden haltuun. Ai että!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Ilkimys - 21.10.2007 20:54
HYVÄ KIMI! HYVÄ SUOMI!
Tämä oli yksi jännittävimmistä kisoista koko kauden aikana. Meinasi tulla kuset housuun Räikkösen viimeisellä varikkopysähdyksellä kun Massa kiisi kuin hullu rinnalla, kun Räikkönen tuli varikolta. Tietääkö kukaan mitä sille varikkomiehelle kävi?


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Melfice_ - 21.10.2007 21:03
Ei saatana. Nyt joutuu taas kaikkialla lukemaan ja kuuntelemaan juttuja jostain helvetin ringin ajamisesta autolla.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 21.10.2007 21:04
Tietääkö kukaan mitä sille varikkomiehelle kävi?

Varmasti satutti vähän selkäänsä ja jalkaansa, ei mitään sen pahempaa. Ainakin paareilla istuessaan näytti peukaloa.

Kimi teki sen johon pessimistiset, lasi puoliksi tyhjänä marmattavat suomalaiset eivät enää uskoneet.

Paitsi minä ja jotkut muut. Kekehän vertasi Kimin maailmanmestaruutta loton täysosumaan. :lol:

Nyt vain känni päälle! Kauden puolivälissä veikkasin Kimiä myös maailmanmestariksi, joten semmoiset 50 euroa on vedonlyöntivoittoakin tulossa. Harmittaa kyllä vietävästi, kun alkukaudesta Kimin mestaruuskertoimet pyörivät tasossa 20–30, kun McLarenit dominoivat. Silloin olisi ollut hyvä nasauttaa.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: migge - 21.10.2007 21:04
Mahtava kisa. Mahtava fiilis. Ei voi kuin olla täysin rinnoin onnellinen Kimi Räikkösen puolesta. Mukava nähdä mies kerrankin oikeasti innoissaan.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: WeePee - 21.10.2007 22:27
Tää on ihan killeri ja toiselta foorumilta poimittu:

Lewis Hamiltowned  8)


Ei helvetti ! Räkä teki sen ! Olipas viimeiset kierrokset hirvittävää jännitystä. Selostaja heitti vielä Massalle et onnea matkaan, kun vaihtoi pehmeät renkaat viimeisille 21. kierrokselle. Olikohan kuluneet? Ja Ruusbergin ja Kubican loppukahinat. Siinä kun olisivat toisensa klikanneet pois pelistä, niin huh huh.

Kimin sanoin "Ei muuta kun onnee!"


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Mr.Universum - 21.10.2007 23:12
Jännittävin formula 1 kausi koko 2000-luvulla. Toivoi oikein Kimille voittoa sen verran jäätävä kuljettaja on. Onnea sinne suuntaan. Toivottavasti saamme lukea Seiskasta voiton juhlista.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Qtulhu - 21.10.2007 23:14
LOISTAVAA!
Uskomaton suoritus Kimiltä, teki miltei mahdottomasta mahdollisen ja nappasi kauan himoitun mestaruuden todella jännän kisan päätteeksi. 8)


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: AK-87 - 21.10.2007 23:48
Ja Ruusbergin ja Kubican loppukahinat. Siinä kun olisivat toisensa klikanneet pois pelistä, niin huh huh.

Niin siinä tapauksessa Roosperiä ei voisi enää ikinä sanoa suomalaiseksi  ;D

Mutta johan oli kisa. Taisi Hamilttoni hermoilla "vähän" liikaa, ja vaihteistovikakin sattui juuri oikeaan kisaan.

Kunpa tämä meininki jatkuisi ensi kaudellakin. Varsinkin nämä parit viimeiset kisat ovat olleet kyllä vormuloita parhaimmillaan, kaukana on ne ajat, kun kisat eivät pahemmin kiinnostaneet.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Lanttu - 22.10.2007 00:47
No jopas oli yllätkselliset pari viimeistä kisaa, enkä rehellisesti sanottuna enää oikein uskonut Kimi mahdollisuuksiin. Pieni toivon kipinä kyllä nousi Kiinan jälkeen, mutta eipä tuo silti todellakaan todennäköiseltä näyttänyt. Vaan kylläpä nyt kelpaa! Tulipahan todistetuksi, että ne alkukauden hajapisteetkin todella vaikuttavat, vaikka ne sillä hetkellä tuntuvatkin kovin mitättömiltä.:)

Harmittaa kyllä suunnattomasti, ettei päässyt näkemään ainuttakaan kisaa suorana. Syö vähän fiilistä, kun koosteista puuttuu vähintään kolmannes kisasta ja Kyllönen on juontajana aivan käsittämättömän kamala. Jaksoin jopa yhden koosteen katsoa kokonaan (senkin sivusilmällä) ennen tätä päätöskisaa. Suorana olisi varmasti enemmänkin jaksanut seurata, eikä vähiten Oskari Saaren takia. Vaikka pelkkä kisojen katsominen ilman juontajaa olisi äärettömän tylsää, välillä koosteita katsoessa sitä toivoisi tämän olevan mahdollista.:(


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: tombbi - 22.10.2007 01:13
Nyt kun kaikki ovat jo rauhoittuneet ja sisäistäneet Kimin maailmanmestaruuden on aika nostaa jälleen syke korkealle ja katsahtaa uutisiin:
Lainaus
Yle uutiset:

Kimin mestaruus vaarassa?

Kimi Räikkösen voittama Formula 1 -sarjan maailmanmestaruus saattaa olla vaarassa, kertoo uutistoimisto Reuters.
Räikkönen voitti mestaruuden Brasilian Sao Paolossa hieman ennen yhdeksää illalla Suomen aikaa ja löi toiseksi ja kolmanneksi jääneet McLaren tallin Fernando Alonson ja Lewis Hamiltonin yhdellä pisteellä.

Hamilton jäi Brasilian kilpailussa seitsemänneksi, maailmanmestaruuteen olisi riittänyt viides sija. Kisan toimitsijat tutkivat parhaillaan neljänneksi ja, viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneiden kuljettajien auton bensiinin lämpötilaa. Jos se osoittautuu sääntöjen vastaiseksi, Hamilton voi nousta mestaruuden edellyttämälle viidennelle tilalle ja Räikkönen menettää tittelin.

Neljänneksi Brasilian GP:ssä sijoittui Williams tallin Nico Rosberg, viidenneksi ja kuudenneksi BMW Sauberin Robert Kubica ja Nick Heidfeld.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Kubs - 22.10.2007 01:54
Arvasinhan minä, että ne keksii jotain jolla Kimin mestaruus mitätöidään.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Kabanossi - 22.10.2007 03:35
Ei rangaistuksia. Mestaruus varmistettiin.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 22.10.2007 10:19
Taas sitä mennään: Kimin mestaruus sittenkin vaarassa? – McLaren valittaa FIA(Ti):lle Rosbergin, Kubican ja Heidfeldin viileämmästä polttoaineesta (http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1447119)

Tuskin tuo valitus enää auttaa mitään – tuomaristo on jo julistanut Kimin mestariksi. Mutta täytyy vielä kerran sanoa, että Räksällä kävi kyllä maailmanmestaruuden suhteen aivan uskomaton mäihä:

  • 1. Massa blokkasi loistavasti Hamiltonin lähdössä ja ajoi virheettömän kisan auttaen Kimiä. Jos Massa olisi keskeyttänyt, Alonso olisi voittanut mestaruuden.
  • 2. Jos jokin Hamiltonin edellä olevista autoista olisi keskeyttänyt, McLaren olisi vetänyt Alonson pois radalta ja Hamiltonista olisi tullut maailmanmestari.

Ja kun tähän vielä lasketaan Hamiltonin ja McLarenin Kiinan hölmöilyt, niin huhhuh. Eilen sai kyllä jännätä ruutulipulle asti lelujen kestämistä – sen verran karvaita pettymyksiä sai kokea Kimin McLaren-aikoihin.

Mikä Häkkisen mestaruuksien jälkeen Maikkari näytti "Onnea Mika!" -mainoksia. Jokohan nyt telkussa pyörii "Onnea Kimi!" -mainokset? ;D



Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: MasterTK - 22.10.2007 10:23
Täytyy kyllä sanoa, että Kimillä kävi voittonsa kanssa ihan uskomaton munkki, mutta mikäpäs siinä. En uskonut sen mahdollisuuksiin edes prosentin vertaa, mutta toisin kävi. Hieno juttu!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: migge - 22.10.2007 15:26
2. Jos jokin Hamiltonin edellä olevista autoista olisi keskeyttänyt, McLaren olisi vetänyt Alonson pois radalta ja Hamiltonista olisi tullut maailmanmestari.
En kyllä jaksa uskoa että Alonso olisi moiseen lähtenyt. Vaikka olisi ollut kuinka tallimääräys. Poikien välit kun eivät sieltä lämpimimmästä päästä ole.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: Sousuke - 22.10.2007 17:08
Vihdoin se Kimi meni voittamaan mestaruuden.  8)

'KIMII!


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: TseiTsei - 02.11.2007 15:36
Alonso jättää McLarenin (http://www.mtv3.fi/urheilu/f1/uutiset.shtml/arkistot/f1/2007/11/577463)

Tämä ei ollut mikään ihme, mutta saatiinpahan tällekin asialle vahvistus. Seuraavaksi veikkaillaankin sitten Alonson seuraavan kauden tallia. Tuskin Alonso haluaa lähteä mihinkään keskikastin talliin (Honda, Red Bull, Williams ym.), vaan ykkösvaihtoehto on Rellu. Jos Alonso siirtyy Rellulle, Nelson Piquet Jr. pompsahtaa testikuskista kisakuskiksi. Sittenpä veikkaillaankin Kovalaisen ensi kauden tallia...

EDIT: Lainaus Ilta-Sanomista:

Lainaus
Huhut Alonson paluusta Renault'lle ovat sammuneet lähes täysin. Espanjalaisen AS-lehden mukaan McLaren-talli on päättänyt, että se vapauttaa Alonson nykyisestä sopimuksestaan sillä ehdolla, että hän ajaa ensi kaudella yksityistallin autolla. Jos tieto pitää paikkansa, Alonson vaihtoehdoiksi jäisivät käytännössä vain Red Bull ja Williams.


Otsikko: Re: Formula 1 -kausi 2007
Kirjoitti: JayeizH - 02.11.2007 16:18
Jos talli olisi Williams voisi Rosberg olla menossa McLarenille. Jotenkin epäilen tälläistäkin. Renaultille se kuitenkin menee. Sen verran kova fani Briatore on. Tosin, en kyllä Rosbergiä Mclarenille haluaisi. Sielä kuitenkin panostetaan Hamiltoniin aika avhvasti ensi vuonna.

Mutta se on mielestäni mielenkiintoisempaa että kuka menee Mclarenille? Alonso nyt menee jonnekkin (veikkaan Renaultia kuten sanoin), mutta yhtään selvää vaihtoehtoa Alonson tilalle ei ole. Vaihtoehtoja on kyllä.