Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Äänestys
Kysymys: Minkä puolueen ehdokasta aiot äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa?
SDP
Keskusta
Kokoomus
Perussuomalaiset
RKP
KD
Vihreät
Vasemmistoliitto
Piraattipuolue
Muutos 2011
Joku muu
En aio äänestää

Sivuja: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27
Tulostusversio
Aihe: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin  (Luettu 261561 kertaa)
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #720 : 09.04.2019 20:46 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Keskiverto ihminen ei toki ole kovin älykäs, mutta toisaalta kuten Despo sanoi niin ei se nyt niin idiootti ole. PS ja Siniset erosivat vieläpä todella suuren mediakohun saattelemana puhdasta vihaa ja petosta ilma täynnä. Se väite etteivät suomalaiset erottaisi näitä kahta puoluetta toisistaan on sama kuin väittäisi näiden suomalaisten olevan vaikeasti kehitysvammaisen henkilön tasolla. Muutamia tietämättömiä saattaa olla, mutta se että se näkyisi gallupeissa on Sampo Terhon keksimä defenssi mediapeliin, jotta ei menettäisi kasvojaan kun toimittaja kysyy miksi kukaan ei äänestä teitä? Miksi vastuunkantajien puolue ei saa kansan syvien rivien tukea? Miksi arvopohja ei ole suomalaiseen makuun? Siniset menetti 50% kannatuksestaan edelliseen galluppiin verrattuna. Uusin HS -gallup antaa PS:lle 15 kertaisen äänimäärän Sinisiin verrattuna.

Jos Sinisten kannattajat olisivat tosiaan niin idiootteja että sekoittavat Siniset edelleen Perussuomalaisiin, niin ei se kyllä kovin hyvää kerro Sinisten kannattajakunnasta.(mutta tähän en usko, eikä tämä ollut mikään piikki JayeizHin siniskannatusta kohtaan)  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #721 : 10.04.2019 00:02 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 952 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Vihapuhepoliisi Keijo Kaarisateen twitter-tilikin suljettiin vihdoin. Keijon satiiri liittynee epäsuorasti tai ehkä suorastikin politiikkaan, niin laitanpa tänne. Tästä siis lukemaan Keijon tekijän blogipostaus Keijosta.

https://kaarisade.home.blog/2019/04/09/keijo-kaarisateen-tekijan-viesti-suomen-kansalle-vaalien-alla/

Lainaus
Olemme saapuneet tilanteeseen, jossa meidän on todella mietittävä, riittääkö enää pelkkä asialle nauraminen tai sen satirisointi. Pahinta onkin, jos tätä hulluutta alkaa pitämään normaalina asiantilana.
Play-Asia
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #722 : 11.04.2019 08:10 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Jännäksi menee. Itselläkin jäi äänestäminen sunnuntaille, kun on aikataulut niin infernaaliset arkena.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #723 : 11.04.2019 10:52 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili https://yle.fi/uutiset/3-10509309

Tulee SDP:lle tiukan neuvottelut tätä menoa. Jos ottaisivat hallitukseen kaikki muut puolueet paitsi keskustan, kokoomuksen ja persut, olisi vahvuus silti 99 edustajaa. On siis pakko ottaa joku noista kolmesta mukaan. Todennäköisesti keskusta. Persut on automaattisesti pois suljettu, Rinne ja Orpo on koko ajan toistensa kurkussa väittelyissäkin, joten... keskusta. Eli hallitus olisi näillä luvuilla todennäköisesti:
SDP
Keskusta
Vihreät
(Vasemmisto/RKP)

Vasemmistoa ja RKP:tä ei sinänsä tarvittaisi, niin voi olla että pitää porukan pienenä. Tosin jos haluaa (toivottavasti) viedä soten edes johonkin suuntaan, hallituksessa pitäisi olla paljon porukkaa päättämässä asioista.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #724 : 11.04.2019 11:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Itse uskon, että vaalipuheet on vaalipuheita ja kassakaapissa on jo arvopohjan sopimus valmiina. SDP ja Kokoomus todennäköisin hallitus. Keskusta saa niin pahasti nekkuun, että siirtyy oppositioon lataamaan akkuja. PS:n kova vaalitulos pakottaa muut puolueet järkevöittämään maahanmuuttopolitiikkaa kuten kaikkialla euroopassa on tapahtunutkin. Siksi PS:n tavoite ei välttämättä edes ole hallitus vaan luoda mahdollisimman suuri paine ja pelko muihin puolueisiin. Jos Halla-aho johdattaa PS:n sunnuntaina Kalevalaiseen tulimyrskyyn voi tosin olla vaikeaa perustella miksi ainoa yli 20% puolue ei olisi hallituksessa vaikka se olisi Suomen kansan tahto.

Spoileri (osoita katsoaksesi)
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #725 : 11.04.2019 12:36 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili No nyt.  :lol:
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #726 : 11.04.2019 14:11 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Tietenkään populistisen PS:n tavoite ei ole hallitus. Siinähän kannatus putoaisi pian takaisin alle kymmeneen kun ei niitä rajoja saatukkaan kiinni - hallaahoaikakaudellakaan.

PS on kuitenkin nykyään vakavemmin otettava puolue, kun pahin sakka on jäänyt ske:n ja seitsemän tähden liikkeen kaltaisiin porukoihin. Linja on myös melko selkeä, kun sisäisiä ristiriitoja ei vaikuta juuri olevan. Suomen kannalta olisi ideaaleinta että muut puolueet eivät automaagisesti tyrmäisi mahdollisuutta hallitusyhteistyöstä persujen kanssa.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #727 : 11.04.2019 15:54 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Muotoilin ehkä huonosti ton. Tietenkin ykköstavoite on hallitus, mutta se ei ole itseistarkoitus vaan väline muokata maahanmuuttopolitiikkaa enemmän järkiperäiseksi. Politiikkaan voi myös vaikuttaa oppositiosta ja luomalla muille puolueille pelon kannatuksen vuotamisesta mikäli maahanmuuttopolitiikkaan ei tehdä muutoksia.

Monet puolueet ovat maalanneet itsensä nurkkaan kieltäytymällä jo ennakkoon PS:n kanssa yhteistyöstä, mutta Audin takapenkki kyllä saa monen takin kääntymään. Halla-aho ainakin on jatkuvasti kuuluttanut yhteistyön ja kompromissien perään. Hallitusohjelmahan on aina sekoitus kaikkien toiveita ja kyllä kaikki tajuavat ettei omaa linjaa saa 100%:sti sisällytettyä hallituksen ohjelmaan.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #728 : 12.04.2019 19:08 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Toimittaja Johanna Vehkoo tuomittiin sakkoihin kaupunginvaltuutettu Junes Lokan kunnian loukkaamisesta

Täytyy nostaa hattua suomen oikeusjärjestelmälle. Tuomisivat ns. parempaan väkeen kuuluvan Ylen faktantarkastajan vihapuheista. Ironista, kun hän on itse aina ulissut mediassa kovaan ääneen vihapuheista ja rassismuksista, mutta nyt itse syyllistyi samaan ja sai virallisen rikostuomion asiasta.

Monet puolueet ovat jatkuvasti puhuneet vihapuhelainsäädännön säätämisestä. Voikin olla tulevaisuudessa että koko homma kääntyy heitä itseään vastaan. Kokoomuksen Atte Kaleva kirjoitti asiasta loistavan blogikirjoituksen.

Parodia kuuluu sananvapauteen.edit: korjattu Atte Kalevan nimi.« Viimeksi muokattu: 12.04.2019 19:58 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #729 : 12.04.2019 21:20 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
...syyllistyi samaan...

 :lol:

Ei syyllistynyt samaan. Kunnianloukkaus ei ole sama asia kuin kiihottaminen kansanryhmää vastaan, josta Lokka sai tänään omat syytteet.
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #730 : 12.04.2019 21:23 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Täytyy nostaa hattua Suomen oikeusjärjestelmälle.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #731 : 12.04.2019 21:53 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
...syyllistyi samaan...

 :lol:

Ei syyllistynyt samaan. Kunnianloukkaus ei ole sama asia kuin kiihottaminen kansanryhmää vastaan, josta Lokka sai tänään omat syytteet.

Niin syytteet, ei tuomiota. ;)

Ei sillä etteikö koko vihapuhekunnianloukkauslainsäädäntö ja tuomiot olisi kaikin puolin täyttä paskaa muutenkin, mutta mukava nähdä että hyvikset astuvat välillä omaan miinaan.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #732 : 12.04.2019 22:22 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Jaha, hattu on näemmä laskettu takaisin alas. Ei jotenkin tullut yllätyksenä.

Tämä miinakommentti sen sijaan saa tilanteen kuulostamaan siltä, että kunnianloukkaus olisi joku vihervassareiden salajuoni. Eikö kyse ole kuitenkin aika vanhasta lakipykälästä? Lisäksi, määritelmä näyttäisi sallivan myös sen tilanteen, että pykälä napsahtaa kiinni vaikka puhuisi totta, kunhan sanomallaan vaan synnyttää halveksuntaa kohdetta kohtaan.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #733 : 12.04.2019 22:52 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Jaha, hattu on näemmä laskettu takaisin alas. Ei jotenkin tullut yllätyksenä.

Älä nyt, pitäähän sitä hyvää jätkää vähän kompata, ei sentään ole mikään ulisija.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #734 : 13.04.2019 10:44 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Oma ennustus huomiselle:

PS 18,8%
SDP 18,6
Kokoomus 17.9%
Keskusta 13,4%
Vihreät 12,6
Vasemmisto 9,3
Kristilliset 4,9%
RKP 3,2%
Muut 1,3 (Siniset 0,3% - Piraatit 0,6 - Feministit 0,3% - muut höpölöpölöpöt 0,1%)

Useammalla vedonlyöntisaitilla on kertoimia myös siihen jos haluaa betsata omaa ehdokasta läpimenijäksi. Ainakin Coolbet, Betsson, Nordicbet ja Unibet tarjoavat kohtuullisesti kohteita. Coolbetillä löytynee eniten, mutta betsirajat ovat pienimmät. Sain itse noin ~500 euroa sisään vetoja sinne, Betsson hyvöksyi myöskin vain muutamia kymppejä. Unibet ja Nordicbet suurimpina tarjoavat suurimmat rajat jos haluaa isommalla kokeilla. Uusina pelaajina voitte saada enemmänkin, mutta heti kun alatte voittamaan tulee rajat.

Jotain hakuja joissa voisi mahdollisesti olla ylituottoa (ei ole betsisuositus, joten älä ulise jos häviät).  :)

Heikki Kuula 2,50
Silvia Modig 1,60

Atte Kaleva 1,80
Pentti Arajärvi 2,00

Kaisa Liski 10,00  ;D
Touko Aalto under 5000 1,72

Mauri Peltokangas over 6500 1,95
Jussi Niinistö under 6000 1,60

Riikka Purra 1,70
Ari Koponen (brother christmas) 6,00

SDP alle 19% 1,85
Keskusta alle 14,5% 1,65

edit: vahingossa muokkasin tähän uuden postauksen kun piti vain lainata :D


« Viimeksi muokattu: 15.04.2019 14:19 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #735 : 14.04.2019 23:07 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 780 Basaaripisteet: 6 Profiili Täällähän ihan hyvä tilanne. Media antaa aina ymmärtää, että vihervasemmisto ois isommassakin suosiossa, mutta onneksi suomalaisilla on vielä järkeä päässä.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #736 : 14.04.2019 23:32 »
migge Jäsen Viestejä: 3 173 Basaaripisteet: 0 Profiili Vihreille ja vasemmistolle (vihervasemmisto) vaalivoitto ja polariaation voimistuminen Keskustan romahtamisen myötä. Tulee haastavat hallitusneuvottelut.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #737 : 15.04.2019 08:59 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Kerrankin sai yllättyä kun suomalaiset oli fiksumpia mitä kuvitteli: Ei sekottanut sinisiä ja persuja ;D Sinisten taival taisi olla siinä. Saa nähdä mihin porukka hajoaa. Niinistö lähtee varmaan persuihin takasin. Terho ja Elo on suurempi kysymysmerkki. Vaikka ei sillä, ei se nyt mahdotonta olisi että jatkaisivat näillä. Mutta 4 vuotta ilman yhtäkään edustajaa on aika pitkä aika. Toki nyt saa pitää rauhassa ääntä ulkopuolella.


Keskusta, kokoomus ja persut voi tehdä hallitusneuvotteluista vaikeat. Pohjallehan sinne menee pohjalle SDP, vihreät ja vasemmisto. Sitten päälle keskusta, kokoomus tai persut. Ja siitä voi tulla vaikeaa. Persut on oppositiossa aika varmasti. Vasemmisto on tiukka maahanmuutossa ja vihreät ilmasto asioissa. Lisäksi SDP on sanonut että yhteistyö ei onnistu. Aika paljon tarvitaan kompromissia ja lupausten perumista että persut pääsisi hallitukseen. Ei siis oikein mitään jakoa.
Kokoomus saattaa taipua, mutta olisi hiukan erikoista että hallituksessa olisi vihervasemmisto ja kokoomus. Mutta, riippuu paljon kuinka tiukka Rinne on ja paljonko Orpo antaa periksi. Ja nämä kaksihan tappeli joka väittelyssä muutenkin.
Keskusta on kysymys. Sipilä oli niin sovittelevan oloinen että voi hyvinkin mennä jees mieheksi. Mutta taas vaalilähetyksen puheet "Me tehdään kysymykset ja katsotaan mitä SDP vastaa" kertoo suht tiukkaa ja ylimalkaista linjaa. Todennäköisesti on tietty enemmän puhetta kuin kiveen hakattua. Tosin keskustalla voi olla tässä jonkunlainen ässä hihassa, koska SDP ottaa varmasti keskustan mieluummin hallitukseen kuin persut tai kokoomuksen.

Jos mietitään jotain muuta pohjaa, silloin touhu menee ihan taisteluksi.

EDIT: Kokoomus kyllä tuntee kannattajansa. Hallitus oli loppumetreillä hyvinkin vihattu ja sai parjausta monestakin asiasta, mutta silti kokoomus pääsi prosentin sisään SDP:stä ja puolikas prosetti persuista. Keskusta ja siniset kun kärsi paljonkin.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #738 : 15.04.2019 09:58 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Joo, pakko myöntää, että Persuilta todella kova kampanjasuoritus. Hallikselle henk.koht. voitto, puoluekartalla toiseksi suurimmaksi ja todennäköisimmän hallituspohjan ansiosta aika varmasti ratsastavat vielä hienosti rakennetun moraalisen high horsen selässä opposition turviin. Eipä olisi voinut paremmin mennä.

Samaan aikaan vihervassari-akselin kasvu on hyvää vastapainoa ja vaikka tosiaan hallitusneuvotteluista tulee erittäin vaikeat, eli kurahtamisen mahdollisuus on vahva, niin ei tästä ainakaan tylsää tule. :b Jännä nähdä, mihin päädytään, kenen takki kääntyy nopeimmin ja kuka päästää viimeisen ulinan.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #739 : 15.04.2019 14:17 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Oma ennustus huomiselle:

PS 18,8%
SDP 18,6
Kokoomus 17.9%
Keskusta 13,4%
Vihreät 12,6
Vasemmisto 9,3
Kristilliset 4,9%
RKP 3,2%
Muut 1,3 (Siniset 0,3% - Piraatit 0,6 - Feministit 0,3% - muut höpölöpölöpöt 0,1%)

Heikki Kuula 2,50
Silvia Modig 1,60

Atte Kaleva 1,80
Pentti Arajärvi 2,00 Voitto

Kaisa Liski 10,00  ;D
Touko Aalto under 5000 1,72 Voitto

Mauri Peltokangas over 6500 1,95 Voitto
Jussi Niinistö under 6000 1,60 Voitto

Riikka Purra 1,70 Voitto
Ari Koponen (brother christmas) 6,00 Voitto

SDP alle 19% 1,85 Voitto
Keskusta alle 14,5% 1,65 Voitto


8/12 osui ja suurimpana Brother Christmasin käsittämätön 6,00 kerroin - toivottavasti otitte kiinni ja maksoitte asuntolainat pois. Myös aiemmin tipsaamani 4,5 kertoimella Siniset under 0,5 kansanedustajaa varmasti maistui lapulle.   :)


Puolueiden kannatusennuste osui sekin ainakin järjestyksessä ja sekä kyllä prosenteissakin suht lähelle - noh se itsekehusta. Vaalien voittajia olivat sekä vasemmistopuolueet, että PS. PS oli paperilla voittaja lisäten paikkojaan sekä varsinkin verrattuna tilanteeseen jossa eduskuntaryhmästä erosi yli puolet porukasta. Media tykkää sanoa, että puolue jakaantui kahtia, mutta vaalit osoittivat ettei se nyt ihan niin mennyt. Halla-aho sai yksin enemmän ääniä kuin koko Sinisten poppoo yhteensä. Vanhassa PS:ssä hyljeksitty Tynkkynenkin nousi ääniharavana eduskuntaan yli 9000 äänen potilla. Simula teki saman tempun. Peltokangas vetäisi myös henkilökohtaisen jytkyn. Muutenkin nippu on nyt huomattavasti yhtenäisempi kuin vanhassa puolueessa. Perussuomalaiset on nyt Suomen toisiksi suurin puolue vai pitäisikö sanoa yhtä suuri kahden muun yhtä suuren kanssa.

Vihreät saivat lisäpaikkoja viisi kappaletta ja ovat varmasti erittäin tyytyväisiä tulokseen. Edustajista 85% oli naisia. Ei päässyt toukot ja janarit taksilla ajelemaan tällä kertaa. Onnittelut Vihreille tästä, vaikuttaa nopealla vilkaisulla olevan enemmän vihreä nippu kuin aikoihin ja kaikki kiintiö/täyteporukka loistaa poissaolollaan Peteliusta lukuunottamatta. Hän vaikuttaa kumminkin hyvin harmittomalta hahmolta, joka varmasti alistuu alfa-naisten kumileimasimeksi.

SDP sai marginaalisen, mutta ratkaisevan johtoaseman jonka myötä saavat ensiksi neuvotella hallituksen kokoonpanosta. Rinteelle tulos on varmasti kaikesta huolimatta helpotus. Kokoomuksen selän taakse jääminen olisi tiennyt PJ:n vaihdosta. Rinteen asema ei tosin ole betonoitu, vaan Sanna Marin henkilökohtaisella yli 19k äänisaalillaan hengittää niskaan ja valta tulee tulevaisuudessa vaihtumaan puolueessa. Tämä olisi myös puolueen etu, sillä Rinne ei ole mikään sulava puhuja tai puolueen pää.

Kokoomus sai torjuntavoiton. Oli hallituksessa, mutta Keskustan Sipilään henkilöityi Kikyt ja muut leikkaukset. Suomalaiset linkittivät työllisyyden nousun ja taloudessa tapahtuneet hyvät asiat kokoomukseen. Se oli myös valtavan ilahduttavaa nähdä miten fiksut kokoomuslaiset pesivät Orpon kannatuksessa. Lepomäki ja Häkkänen, molemmat ovat aina osanneet käyttäytyä tenteissä kunnioittavasti muita keskustelijoita kohtaan ja linja on ollut alusta asti hyvin selkeää kovaa talouspolitiikkaa järkiargumentein.

Keskusta sai turpaan niin, että tukka lähti. Sipilä rehellisesti myönsi tämän ja kunniotti kansan päätöstä. Ei mitään lässytyksiä ja ulinoita. Uskon Sipilän palaavan yksityiselle sektorille. Keskusta ei silti mihinkään ole kadonnut. Kehä III:n ulkopuolella koko maan elinkeinoelämä on suurelta osin jyväjemmareiden hallussa. Nyt maajussit halusivat vain näpäyttää Sipilää löysästä maahanmuuttopolitiikasta ja kiky temppuilusta. Hyvin pitkällä aikavälillä Keskusta tulee kutistumaan mikäli kaupungistuminen jatkuu. Tämä ei itseasiassa ole niin itsestäänselvä kehitys kuin voisi kuvitella. Uskon etätyön muuttavan myös asumista ja kaupungistumisen hidastuvan ja jopa tietyissä tapauksissa kääntyvän vastakkaiseen suuntaan.

Vasemmistoliiton Li oli innoissaan voitosta. Tuleeko tästä hallituspaikka? Hyvin mahdollista mikäli SDP haluaa vahvan liittolaisen. Ei päässyt musiikot tältäkään listalta läpi. Näitä vaaleja on kyllä ilahduttavasti leimannut asiapoliitikoiden esiinnousu. Suomalaiset eivät enää valitse missejä tai entisiä urheilijoita tahi muusikoita päättämään valtion asioista. On siellä muutama tällainenkin, mutta vähemmän kuin aiemmin, eikö? Junttieinari PS:nkin listalla taisi olla vain yksi entinen kehonrakentaja ja siitä urastakin on jo vuosikymmeniä, joten oikeita töitäkin hän on tehnyt sen jälkeen.

RKP sai perinteisen torjuntavoiton ja sen helpotuksen pystyi kyllä aistimaan. Neljä vuotta vielä tekohengitystä kaksikielisyydelle. Sinänsä hauskaa, että ilman pakkoruotsia tää puolue voisi olla ihan perkeleen kova liberaalipuolue.

Liike Nyt sai ehkä vaalien kovimman tuloksen. Harry Hjallis Harkimo todisti olevansa suurempi kuin Piraatit, suurempi kuin hallituspuolue Siniset, suurempi kuin intersektionaalinen feminismi, suurempi kuin eläinten oikeudet.  Yksi paikka plakkariin ja se on enemmän kuin edellä mainituilla yhteensä. Se jaksaako Hjallis huudella yhtenä yksinäisenä vai liittyykö takaisin Kokoomukseen?

Siniset - R.I.POllaan melko poikkeuksellisessa tilanteessa. Kellään ei ole yli 18% kannatusta ja Suomi on poliittisesti jakaantuneempi kuin koskaan. Ainakin jos katsotaan miten kannatus jakaantuu eri puolueille. Tosiasiallisesti suomalaisten arvot eivät ole niin kaukana toisistaan. Tämä lautakin sen jo todistaa, laidasta laitaan löytyy kaikenlaista miesoletettua, mutta hyvin sopuisasti ollaan vittuiltu toisillemme täällä jo vuosikymmen sama porukka. Uskon siis, että hallitus saadaan lopulta kasaan hyvinkin rivakasti. Ennustan kokoonpanon olevan sinipuna feat. vihreät & rkp = 107 edustajaa.You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #740 : 16.04.2019 11:31 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Sipilä pyytänyt puoluekokouksen koolle jossa valitaan uusi puheenjohtaja. Yllätyin. Toki vaalitulos oli järkyttävän huono historian näkökulmasta, mutta silti oletin että Sipilä olisi jatkanut duunissa ja menisi Rinteen hallitukseen. Saa nähdä kuka sieltä tulee. Vasemmalle päin luulisi ainakin kallistuvan. Väyrynen ilmoittaa varmasti olevansa saatavilla.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #741 : 19.04.2019 15:11 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili
Sipilä pyytänyt puoluekokouksen koolle jossa valitaan uusi puheenjohtaja. Yllätyin. Toki vaalitulos oli järkyttävän huono historian näkökulmasta, mutta silti oletin että Sipilä olisi jatkanut duunissa ja menisi Rinteen hallitukseen. Saa nähdä kuka sieltä tulee. Vasemmalle päin luulisi ainakin kallistuvan. Väyrynen ilmoittaa varmasti olevansa saatavilla.

Tätä en kyllä käsitä. Eihän historian huonoimmalla vaalituloksella nyt jatketa puolueen johdossa. Ihmiset tekee kumminkin päätöksensä tunteella ja perustelee järjellä. Sipilään liittyi niin vahva leima tappiosta, että jatkaminen oli mielestäni täysin mahdotonta.  :)

Mediakin aloitti taas saman ruljanssin, kuin viimeksi silloin kun Halla-aho nousi puheenjohtajaksi. Nostellaan vanhat blogit aseeksi vuoden 2019 hallitusyhteistyötä vastaan. Taitaa hieman tutista pakurikääpäteemuki kädessä, kun Rinteen vasemmistohallitusta ei heti kuulunutkaan. Silti on se Rinteen hallitus 99%:sti todennäköisin. Olisi vasemmistolle kasvojen menetys mikäli Kokoomus + PS + Keskusta nappaisivatkin valtikan käteen.

Seuraavaksi onkin sitten eurovaalit. Siniset heitti pyyhkeen kehään, sääliksi käy muutamaa sinisilmäistä nuorisoehdokasta jotka vetävät oman poliittisen uransa vessasta alas vanhojen paatsien hillotolppapetoksen seurauksena. Jabba ei sitten lähtenyt eurovaaleihin, onkohan suurlähettilän hillotolpan paikka jo luvattu vai pelottiko ettei ääniä tulisi edes sinisten nykyistä kannatusta. Veikkaan jälkimmäistä. Nyt voi ainakin itselleen sanoa, että voitti kaikki vaalit joihin osallistui.

Ehdokaslista

Muutama mielenkiintoinen poiminta. Teuvo Hakkarainen asettui ehdolle eurovaaleihin. Voin kuvitella kuinka gluteeniton siemennäkkäri tarttuisi Kalliolaisessa (jossa Jussi oli itseasiassa suosituin ehdokas eduskuntavaaleissa) kahvilassa paremmiston äänestäjän kurkkuun jos Hakkarainen menisi läpi. Tynkkynen asettui ehdolle myös. Silloiset perussuomalaiset, nykyiset siniset erottivat Tynkkysen puolueesta aikoinaan ja nyt Tynkkynen vetäisi 30% Sinisten äänimäärästä. Tynkkynen on paha purtava perussuomalaisten vastustajilla monellakin tasolla.

Sean Bergenheim (RKP) asettui myös ehdolle. En tiedä mitä hänellä on (vielä) annettavaa poliittiseen keskusteluun, mutta olen aina arvostanut hänen äärimmäisen kovaa työmoraalia joukkueissa joissa pelannut. Varmasti kun antaa tarpeeksi aikaa, niin kehittyy tässäkin lajissa kovaksi pelaajaksi.

Sinänsä perseestä, että poliitikot kikkailevat olemalla ehdokkaina molemmissa vaaleissa, mutta dont hate the player jne. Ennustan Huhtasaaren nappaavan kovimman äänipotin.

Vaalit järjestetään sunnuntaina 26.5.

Ennakkoon voi äänestää Suomessa 15.–21.5

Suomella on europarlamentissa 14 paikkaa, jos Brexitistä sovitaan ennen vaaleja – yksi vähemmän, jos Britannia osallistuu vaaleihin.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #742 : 20.04.2019 01:58 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 705 Basaaripisteet: 2 Profiili Oletin siis että Sipilä olisi vetänyt hallitus neuvottelut keskustan osalta ja Keskusta lähtenyt hallitukseen. Eihän Sipilä varmaan seuraavia vaaleja olisi vetänyt. Se että vaihdetaan puheemjohtajaa ja mennään oppositioon on munattomuutta. Mutta ilmeisesti keskustan sisälläkään ei oltu kovin tyytyväisiä Sipilän politiikkaan, joten lähtö tuli lopulta varmaan aika nopealla päätöksellä.

Mutta onhan nämä politiikan realiteetit vähän naurettavia. Vihreät on suuri voittaja joka kertoo kansan heräämisestä ilmasto asioihin ja hallituspaikka olisi pakko saada sen perusteella. Keskustan on kuitenkin pakko mennä oppositioon hävittyjen äänien takia vaikka ääniä tuli enemmän kuin vihreille tuli.

Onhan se tietty niinkin että nyt eletään tunteiden täyttämässä oikeassa maailmassa, jolloin puelueen huono menestys on helppo kuitata yhden henkilön väistymisellä.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #743 : 08.05.2019 23:51 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Todennäköisin hallitus tässä vaiheessa SDP + Keskusta + Vasemmisto + Vihreät + RKP. Kommunis...kansanrintama siis. Noh ei tuomita, ennen kuin nähdään minkälaista reaalipolitiikkaa tekevät. Puheet ovat puheita, mutta seuraavat 4 vuotta näyttää mitä oikeasti aikovat.

Oma ennustus mikäli hallitus tällaisena toteutuu:

  • verotus kiristyy huomattavasti kaikilla tämän hallituksen jälkeen johtuen velkapotin kasvatuksesta
  • köyhien ostovoima laskee erillaisten haittaverojen muodossa (mm. lihavero ja muut ilmastoverot) - Rinne jatkaa hyvätuloisena lihan syöntiä
  • Suomen talous kääntyy kohti taantumaa ja velkavuori alkaa taas kasvamaan, pääomat ja koulutettu väki pakenee suomesta
  • julkinen sektori jatkaa paisumistaan 100 000 uuden hoitajan muodossa (SDP:n lupaus)
  • eläkeläisten eläkkeitä nostataan Rinteen satasella, himmeli jatkaa kasvuaan kunnes tajutaan ettei nykyiseenkään ollut varaa -> eläkejärjestelmän nopeampi romahdus
  • tulonsiirtojen varassa elävien ostovoima paranee seuraavaksi neljäksi vuodeksi, lisäksi tulonsiirtojen varassa elävien määrä kasvaa eksponentaalisesti kunhan uutiset saavuttavat kulttuurimaat
  • yritysvihamielinen hallitus tappaa orastavan talouskasvun ja yrittäjäksi lähtemisen kynnys nousee
  • parempi väki saa tutkimusapurahaa nykyistä enemmän ja heimopäälikkö uuden audin kehitysyhteistyöapurahojen tuplaantumisen muodossa

Riippuen tulevasta talouskasvusta selviämme joko säikähdyksellä, mutta mikäli lama ja sitä vauhdittavat hallituksen toimet toteutuvat niin neljän vuoden päästä PS ja Kokoomus saavat yli 50% yhteiskannatuksen ja joutuvat korjaamaan edellytykset talouskasvulle ja hyvinvoinnin jakamiselle.

Hieman pelottaa mitä hallitus keksii, mutta kuten sanoin jo aiemmin ei tuomita ennen kuin nähdään mitä sieltä tulee.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #744 : 09.05.2019 06:28 »
Vin Jäsen Viestejä: 1 340 Basaaripisteet: 1 Profiili Vähän kyllä pelottaa tämä Rinteen Punamokahallitus. Keskusta ainoana rauhoittelemassa rahan yletöntä jakelemista.
Pelaajalauta-->Formulalauta-->Pakkotoistolauta-->Uhkapelilauta-->Turvapaikkalauta-->Hautalauta--> Deadzonelauta-->???
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #745 : 18.05.2019 15:32 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Noh, Eurovaaleissa voidaan vielä korjata eduskuntavaaleissa tehtyjä virheitä. Gallupeissa PS on jo noussut Suomen suurimmaksi.

Dystopia

Helkkari. Onhan nää PS:n vaalimainokset parempia toimintaelokuvia kuin 95% siitä diibadaabasta mitä Hollywoodista tulee.  ;D
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #746 : 28.05.2019 16:34 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili En jaksa sen kummemmin avautua miten hävettää, kun Hakkarainen meni läpi, sen sijaan keskityn sen faktan huumoriarvoon, että Hakkarainen on kohta seksuaalirikostaustainen, kielitaidoton mamu.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #747 : 28.05.2019 16:50 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 5 Profiili Onhan tuo ilmiö. Itse taas nostaisin tässä esiin sitä, että jos Hakkaraisen kaltainen kaveri voi saavuttaa tällaisen uraputken, niin tavan kansalainen voi kans tehdä menestyksekkäästi mitä vain. Live your dreams guys!
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #748 : 28.05.2019 17:02 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Loputtomalla itsevarmuudella vaan eteenpäin! (no ei oikeesti pliis)
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #749 : 30.05.2019 12:56 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 917 Basaaripisteet: 0 Profiili Hakkaraisen käytös tietyissä tilanteissa ei tietenkään millään tavalla ole hyväksyttävää. Kielitaidosta irvailu lienee täysin turhaa, eivät ne paremman väen ranskalaiset ja saksalaiset puhu englantia sanaakaan. Sitä varten on tulkit europarlamentissa. Substanssiosaaminenkin lienee huomattavasti korkeammalla kansainvälisen uran ansiosta(myi sahansa Hondurasiin ja toimi konsulttina siellä), kuin jollain poliittisilla broilereilla. Jyrki Kataisen YO-todistuksessa muuten on B ruotsista ja B englannista (A ranskasta), Jutta Urpilaisella samat ja lyhyestä matematiikasta C (huutonaurua). Kovin suuria älynlahjoja ei siis tosiaan tarvita uran luomiseen, vaan kuten Zoukka jo tuossa kertoi niin loputon itsevarmuus riittää. Alexander Stubb kirjoitti A:n pitkästä matematiikasta, silti on pankinjohtaja. Esimerkkejä riittää loputtomiin.

Muuten EU -vaaleissa ei yllätyksiä nähty. Uudet poliittiset voimat keräsivät lisää kannatusta ja vanhan eliitin valta laimeni hieman. Suurempia muutoksia EU:n politiikkaan on turha odottaa. Sanoisin, että talouselämän reaaliteetit ovat se suurin voima joka lopulta hajottaa nykymuotoisen EU:n tai ainakin muuttaa sen muotoa hyvin paljon. Yhdysvalloissa liittovaltio toimii, koska talous vetää vuodesta toiseen ja vapaamatkustajan paikalla olevat osavaltiot eivät ole (niin suuri) ongelma. Myöskin sosiaalietuudet toimivat hyvin eri tavalla kannustaen työntekoon, joten vastaavanlaista vapaamatkustajien luokkaa ei synny. EU:ssa yhä harvemman valtion talous on siinä kunnossa, se kestää nykymuotoisen kokomaailman sosiaalitoimiston roolin.

Uskon, että EU:n mureneminen tulee lähtemään Italiasta. Italialla on tällä hetkellä yli 130% velkaa suhteessa BKT:hen. Se maksaa korkoa siitä vajaa 3% ja ei kykene lyhentämään kertyneillä veroilla edes korkoja, vaan rahoittaa korkojenkin maksun lisävelalla. Italian BKT kasvoi viimeisen 3kk aikana 0,2%, eli kasvu-uralle on päästy ja jopa voittaen markkinoiden odotukset, mutta jokainen ymmärtää ettei 0,2% Q1 kasvu tarkoita sitä, että kriisistä oltaisiin selvitty. Italian kohtalo riippuu kahdesta asiasta, lähteekö talous oikeasti nousuun ja kuinka kauan sijoittajien hermot kestävät ja lisärahoitusta annetaan. Todellisuudessa jokerikortti EU pelastaa lopulta ja suomalaiset veronmaksajat maksavat Italiankin pelastuspaketin. Mihin tämä johtaa? Kun vaakakupissa alkaa olla liian monta nettosaajaa nettomaksajat lähtevät. Tyytymättömyyteen nykyistä politiikkaa kohtaan ja lopulta liittovaltio EU:n purkamiseen. Tilalle tulee todennäköisesti se EU, jota ääriliikkeet kannattavat eli puhdas vapaakaupan alue ilman Brysselin ylivaltaa kansalliseen lainsäädäntöön.You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines