Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Äänestys
Kysymys: Minkä puolueen ehdokasta aiot äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa?
SDP
Keskusta
Kokoomus
Perussuomalaiset
RKP
KD
Vihreät
Vasemmistoliitto
Piraattipuolue
Muutos 2011
Joku muu
En aio äänestää

Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 27
Tulostusversio
Aihe: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin  (Luettu 245754 kertaa)
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #390 : 07.10.2014 21:15 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Perussuomalaisten vaalimainonta nojaa sovinismiin ja ikäsyrjintään, ei sinänsä yllättävää. Tälläisen toiminnan jälkeen ei tarvitse odotella ääniä nuorilta, naisilta tai varsinkaan nuorilta naisilta:

N
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #391 : 08.10.2014 01:53 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Mielenkiinnolla odotan mitä vaaleista tulee. Kenellä on pokkaa antaa konkreettisia ehdotuksia kuinka Suomen talous saadaan nousuun. Käytännössä kun tähän ei ole muuta vaihtoehtoa kuin menojen vähentäminen, jolloin tullaan astumaan väkisin jonkun varpaille. Ja siis siksi minusta vain menojen vähentäminen, kun veroja ei oikein enää pysty nostamaan (tai pystyy mutta kohta tulee jo kipuraja jos ei ole tullut jo). Ja ei siitä verojen nostamisestakaan paljon ole hyötyö ollut. On vain ostovoima hävinnyt ja tuotteista tullut liian kalliita ostettavaksi. Käytännössä kuristetaan yritysten ja duunareiden tulot, kun valtio ei osaa käyttää rahaa.

Parhaimpana esimerkkinä verojen noston tuhoon tuomitusta kohtalosta on automyynti. Onko autoveroa nyt nostettu kolmatta vai neljättä vuotta putkeen ja mitä on tapahtunut? Markkinoista on kadonnut neljännes kokonaan. Toki osa syy on ostovoimankin ja "huonot näkymät". Mutta en voi uskoa että verojen korotuksella ei olisi mitään merkitystä kun myynti on sitä mukaa laskenut ja nyt ala on pulassa.


Mutta tosiaan odotan kenellä on pokkaa sanoa että nyt mennään ihan päin helvettiä ja että tarvitaan leikkauksia ja elvytystä kovalla kädellä. Lisäksi kannustusta työntekoon. Lapsiperheistä on puhuttu paljon tukien osalta ja kaikki kauhistelee kun tukia pienennetään. Minulla ei sinänsä ole tässä ongelmaa. Kun pysytään kohtuudessa. Se mikä pistää silmään, on se kuinka tukia leikataan, mutta silti lapsellisen työssäkäynti on helvetin vaikeaa. Luulin että "Vie päivähoitoon" on oikeasti toimiva ratkaisu, mutta tämä ei oikeasti ole näin yksinkertaista. Pelokkaalla mielenkiinnolla odotan kun molemmat kakaroista pitäisi laittaa päivähoitoon. Kuinka käy jos ne joutuvat eri päivähoitopaikkoihin? Ja molemmissa palveluaika on vain välillä 07-17:30. Ei meinaan tule olemaan helppoa. Lisäksi kuulee tarinoita kun osa vanhemmista maksaa tyhjästä päivähoitopaikasta, koska eivät pysty viemään lastaan hoitopaikkaan mistä on paikka saatu, mutta jonotus toiseen paikkaan ei onnistu ilman, että hyväksyy jonkin hoitopaikan. Ja sitten mietitään kuinka saadaan äidit ja isät töihin. Kyllä Suomi osaa.
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #392 : 27.11.2014 14:29 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Huomenna eduskunta äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista. Sinänsä äänestys on aika merkityksetön, koska hylättynäkin tuo tulee menemään lähivuosina läpi - paine alkaa jo nyt kasvaa aivan liian suureksi. Onhan se kuitenkin kiva nähdä kuinka moni kansanedustaja syö täysin sanansa äänestyskäyttäytymisen poiketessa vaalilupauksista. Eipä muuten tule yllätyksenä että puolueista taantumuksellisimmat eli Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraatit ovat haraamassa tätäkin vastaan.
N
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #393 : 27.11.2014 14:32 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW EI tasa-arvolaille. Perustelut alla:


Spoileri (osoita katsoaksesi)
Play-Asia
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #394 : 27.11.2014 16:08 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 699 Basaaripisteet: 2 Profiili Sinänsä ymmärrän noiden vastustajienkin pointin tässä. Avioliitto on mies + nainen suhteille. He hakevat jotain muutta instituutiota homopareille kuin avioliittoa.

Sinänsä en edes ymmärrä miksi kirkko sotketaan tähän. Hassu juttu kuinka kirkon ja valtion erottelu häviää näissä asioissa yhtäkkiä. Kirkko vaaleissa olisi luullut olevan kova äänestysinto, kun kirkon asiaa tässä tunnutaan ajavan. Mutta ei, äänestys into taisi tehdä uudet pohjat. Muutenkin on hämmästyttävää kuinka moni kirkosta eronnut haluaa käytännössä jumalallisen siunauksen asialle. Ja en väitä että kaikki homot olisivat kirkosta eronneita, mutta onhan siinä sen verran yhteyttä että aina kun Räsänen sanoo jotain fiksua tästä asiasta, erotilastot hyppää.

Tämä ei ole siis mitenkään Kirkon asia. Voisin kuvitella että ainakin Sipilä olisi ihan ok mukana jos tehtäisiin selvä ero tässä valtion asiaan. Toki tässä laissa on muustakin kyse kuin vain avioliitosta, mutta siitä eniten tunnutaan keuhkoavan.

Muutenkin koko keskustelu on typerä ja takaperoinen. Tämä ei ole kirkon asia, vaan valtion ja onko laissa kielto homoavioliitolle tai maininta että avioliitto on vain naiselle ja miehelle? Kieltääkö laki homoavioliitot? En siis ymmärrä miksi tämä on niin suuri kysymys kenellekkään. Onhan niitä sulkeutuneitakin ihmisiä ja se on tietty kaameaa että tälläistä "pervoutta" tapahtuu (mitäköhän itse tekevät suljettujen ovien takana? Kun se kerran muille kuuluu...), mutta ei tämä lain näkökulmasta pitäisi olla mikään äänestyksen paikka. Tulee oikeasti mieleen naisten ja tummaihoisten äänioikeus jutut näistä.

Kirkko saa tehdä mitä huvittaa. Se on sen oikeus ja siitä voikin erota jos sen tavoiste ei pidä.


« Viimeksi muokattu: 28.11.2014 00:51 kirjoittanut JayeizH »
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #395 : 27.11.2014 18:17 »
Fyysinen Preesens Pakko toistaa Jäsen Viestejä: 1 838 Basaaripisteet: 1 Profiili Ei kai tässä homopariskunnat nyt mitään kirkkohäitä kaipaile, vaan yhdenvertaisuutta esim. adoptoinnissa.
My name is Dexter. Unlike many of you believe, I’m not a serial killer. I’m not very much afraid of blood either.

-----

Fyysinen Preesens moderaattoriX.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #396 : 27.11.2014 18:30 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Itse haluan aloitteen läpi ihan vaan siksi, että sen vastustajat joutuisivat lopultakin myöntämään että mitään pahaa ei tapahtunut eikä mikään muuttunut heidän perheittensä hurskaassa elossa.

Toki voivat olla oikeassakin ja heti lain säädettyämme alkaa taivaasta sataa tulta ja tulikiveä :???:
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #397 : 27.11.2014 18:48 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Itse haluan aloitteen läpi ihan vaan siksi, että sen vastustajat joutuisivat lopultakin myöntämään että mitään pahaa ei tapahtunut eikä mikään muuttunut heidän perheittensä hurskaassa elossa.
Jeep. Hauska myös kuulla kun valitetaan jatkuvasta homokeskustelusta mediassa. Kummasti se keskustelu vähentyy kun päästään tasa-arvoiseen lopputulokseen.  :rollaus:

Jos esitys ei mene läpi nyt, menee se läpi ennemmin tai myöhemmin konservatiivien luonnollisen poistuman myötä. Toivotaan tietenkin että menisi mahdollisimman pian.
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #398 : 27.11.2014 19:01 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Homojen ja feministien tilanteeseen on viimeaikoina kyllä syntynyt uskomattoman voimakas vastareaktio. Itkettää lukea sosiaalista mediaa nykyään.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #399 : 27.11.2014 19:06 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Ei kai tässä homopariskunnat nyt mitään kirkkohäitä kaipaile, vaan yhdenvertaisuutta esim. adoptoinnissa.

Jep, ja tuskin edes adoptio-oikeuttakaan juuri kukaan kaipailee. Kunhan vaan muodon vuoksi halutaan saada jotain läpi, joka ei ole aikaisemmin ollut sallittua. Eikä se yleinen hyväksyntä tai paheksunta siitä muutu suuntaan tai toiseen, se on ihan sama mitä laki sanoo. Päättäisivät nyt äkkiä tästä hyväksytysti, niin unohtuu koko hössötys. Puolet tekohomoista muuttuu samalla heteroiksi, kun ei olekaan enää muodikasta. Tunnen eräästä aiemmasta työpaikasta pari homppelia ja ne just hajoilee, kun niitä itseä asia ei juuri liikauta suuntaan tai toiseen. Kaikki heterot vouhkaamassa paljon enemmän.  :lol:

Voisivat samalla muuttaa myös asevelvollisuuden vapaaehtoiseksi,  tai vaihtoehtoisesti naisille pakolliseksi, kun kerran tuosta tasa-arvosta jaksetaan jauhaa viikosta toiseen.


« Viimeksi muokattu: 27.11.2014 19:13 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #400 : 27.11.2014 19:38 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Onkohan tekohetereoita yhtä paljon kuin tekohomoja? Ja yleinen hyväksyntä nimenomaan muuttuu lakien myötä. Meidän elinaikana röökaaminen oli vielä joskus coolia ja sallittua kaikkialla.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #401 : 27.11.2014 20:24 »
migge Jäsen Viestejä: 3 172 Basaaripisteet: 0 Profiili
Voisivat samalla muuttaa myös asevelvollisuuden vapaaehtoiseksi,  tai vaihtoehtoisesti naisille pakolliseksi, kun kerran tuosta tasa-arvosta jaksetaan jauhaa viikosta toiseen.
Ehdottomasti!

En tosin ymmärrä miksi väheksyt tasa-arvoa millään tasolla?
www.playfire.com/migge
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #402 : 28.11.2014 00:25 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili Tasa-arvo on ihan jees monessa suhteessa, mutta väkiselläkin tässä tapauksessa herää vähän kysymyksiä, että miksi? Miksi mennä vääntää jotain asioita nurin, jos se tuntuu olevan niin vaikeaa joillekin, jotka tykkäävät haalia perinteitä? Eikö olisi sama vaan jättää avioliitto sellaisekseen ja muuten vaan lisätä homojen oikeuksia, vai puuttuuko niiltä nyt jotain oikeuksia muka? Mitä varten pitää suututtaa suuri joukko ihmisiä, kun eihän ihmisiä tunnu muutenkaan nykyään kiinnosta koko asia paskan vertaa? Eihän siitä nyt käytännössä oikeasti kenellekään haittaa ole, vaikka apinoita siunailtais avioon, mutta jos vanhanaikainen perinne kerran on niin tärkeä monille ja tällainen loukkaa niitä, niin miksi? Sehän on pelkkä turha seremonia. Muuttakoot mieluummin lakia, ettei avioliitolla ja millä tahansa rekisteröidyllä parisuhteella ole mitään eroa. (en ole varma, että onko niillä nytkään). Ihan samalla tavalla nämä "avoinmieliset" ovat ahdasmielisiä, jos eivät hyväksy "ahdasmielisten" ajatuksia ja näkemyksiä.  Pakollinen asevelvollisuuskin on ihan perseestä, mutta jos se perinne on monille tärkeä, niin mikä ettei. Ei siihen kuole kukaan.

Koko sana tasa-arvo tuntuu tässä tapauksessa ihan hihasta vedetyltä markkinointisanalta ja väkisin tulee ajatus, että muodon vuoksi pitää saada tämäkin asia läpi. Samat tasa-arvolain kannattajat ovat kyllä sitten nurkan takana syrjimässä maahanmuuttajia, eri taustoista olevia ihmisiä ja valitsevat työntekijöitään töihin pärstäkertoimen mukaan. Koitetaan olla niin puhtoisia enkeleitä, vaikka paska housussa toisaalla.

Itse sentään haukun, syrjin ja morkkailen kaikkia yhtä rehellisesti. Toivon että lakiesitys kaatuu huomenna pelkästään sen takia että suurta joukkoa ihmisiä vituttaa (ja toisia ilahduttaa), mutta vaikka menisikin läpi, niin eipä kyllä vaikuta omaan elämään pisaran vertaa.  8)


« Viimeksi muokattu: 28.11.2014 00:35 kirjoittanut MasterTK »
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #403 : 28.11.2014 01:09 »
Tan Jäsen Viestejä: 703 Basaaripisteet: 1 Profiili
Voisivat samalla muuttaa myös asevelvollisuuden vapaaehtoiseksi,  tai vaihtoehtoisesti naisille pakolliseksi, kun kerran tuosta tasa-arvosta jaksetaan jauhaa viikosta toiseen.
Ehdottomasti!
Naisille pakollinen lottapalvelus. Vaihtoehdoksi asepalvelus, kuten siviilipalvelus on miehillä.  8)
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #404 : 28.11.2014 08:21 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Muuttakoot mieluummin lakia, ettei avioliitolla ja millä tahansa rekisteröidyllä parisuhteella ole mitään eroa. (en ole varma, että onko niillä nytkään). Ihan samalla tavalla nämä "avoinmieliset" ovat ahdasmielisiä, jos eivät hyväksy "ahdasmielisten" ajatuksia ja näkemyksiä.  Pakollinen asevelvollisuuskin on ihan perseestä, mutta jos se perinne on monille tärkeä, niin mikä ettei. Ei siihen kuole kukaan.

Koko avioliitto-käsitteen voisi poistaa lakikirjoista ja jättää sen uskonnoille. Hihhulit, jotka uskovat satuolentoihin, voivat sitten ihan yhdessä päättää siunaako vai ei. Lakikirjoihin jätettäisiin rekisteröitysuhde, jossa olisi kaikki nykyisen avioliiton lailliset ominaisuudet. Käytäntöäkin voisi muuttaa niin, että kaikki naimisiinmenot rekisteröitäisiin ensin maistraatissa laillisesti, jonka jälkeen voi järjestää satuolentoihin perustuvat siunaukset ja vihkimiset.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #405 : 28.11.2014 08:34 »
Siegmeyer Jäsen Viestejä: 131 Basaaripisteet: 0 Profiili Onne homoille jos menee läpi 8) Itse olen yks harvoista suomalaisesti jota tää aihe ei vaan kiinnosta millään tasolla. Täysin turha koko avioliitto. En mä kuitenkaan sitä kieltäs keltään jos siitä tulee joilleki hyvä mieli.

Silti tuo ihan käsittämätöntä vaikka miehille määärätty asepalvelus on paljon räikeempi tasa-arvo rikkomus, niin sepä ei juuri ketään tunnu kiinnostavan vittuakaan. Juuri minkäänlaista julkista keskutelua aiheesta ei oo, kaikkia kiinnostaa vaan noi homot.  Kyl mä ymmärrän että asepalvelus pitää olla kun vieressä on arvaamaton suurvalta, mutta sen pitän olla molemmille sukupuolille eikä niin että toinen puoli kansasta joutuu hukkaamaan puol vuottta elämästään johonki mikä ei kiinnosta vittuakaan ja toiset hienohelmat kermaperseet jatkaa rauhassa opintojaan ja työuraansa kaikessa rauhassa. Saatana!
tallennettu
Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #406 : 28.11.2014 09:10 »
MasterTK ilonpilaaja Jäsen Viestejä: 2 776 Basaaripisteet: 6 Profiili
Muuttakoot mieluummin lakia, ettei avioliitolla ja millä tahansa rekisteröidyllä parisuhteella ole mitään eroa. (en ole varma, että onko niillä nytkään). Ihan samalla tavalla nämä "avoinmieliset" ovat ahdasmielisiä, jos eivät hyväksy "ahdasmielisten" ajatuksia ja näkemyksiä.  Pakollinen asevelvollisuuskin on ihan perseestä, mutta jos se perinne on monille tärkeä, niin mikä ettei. Ei siihen kuole kukaan.

Koko avioliitto-käsitteen voisi poistaa lakikirjoista ja jättää sen uskonnoille. Hihhulit, jotka uskovat satuolentoihin, voivat sitten ihan yhdessä päättää siunaako vai ei. Lakikirjoihin jätettäisiin rekisteröitysuhde, jossa olisi kaikki nykyisen avioliiton lailliset ominaisuudet.

Kyllä. Juurikin näin ja tähä hain takaakin. Miksi molossa tällaisesta on tullut edes niin suuri haloo? Ei kai kenenkään onni riipu siitä jos joku pappi sanoo sanan tai pari, tai ei halua sano joillekin? Vähän muuttaa vain oikeuksia ja olisi huomattavasti vähemmän tarvetta tappelulle, eikä tarvitse samalla suututtaa isompaa joukkoa ihmisiä kuin Suomessa on homoja. win-win kaikille.

Silti tuo ihan käsittämätöntä vaikka miehille määärätty asepalvelus on paljon räikeempi tasa-arvo rikkomus, niin sepä ei juuri ketään tunnu kiinnostavan vittuakaan. Juuri minkäänlaista julkista keskutelua aiheesta ei oo, kaikkia kiinnostaa vaan noi homot.  Kyl mä ymmärrän että asepalvelus pitää olla kun vieressä on arvaamaton suurvalta, mutta sen pitän olla molemmille sukupuolille eikä niin että toinen puoli kansasta joutuu hukkaamaan puol vuottta elämästään johonki mikä ei kiinnosta vittuakaan ja toiset hienohelmat kermaperseet jatkaa rauhassa opintojaan ja työuraansa kaikessa rauhassa. Saatana!

Todellakin. Toivottavasti samat kiihkoilijamassat ryhtyvät seuraavaksi ajamaan tätä asiaa.

Pro tip: No, eivät todellakaan ala, koska suurinta osaa ei oikeasti kiinnosta tasa-arvo paskan vertaa.
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #407 : 28.11.2014 09:25 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Kyllähän tuota asevelvollisuutta on puitu jo vuosikymmenet, mutta into on varmasti laantunut kun vastustus päättäjien puolesta on ollut aina ehdottoman vankkumatonta. Jopa niin vankkumatonta, että EU'ta ja ihmisoikeusjärjestöiltä tulee tasaiseen tahtiin noottia.

Ja aina on ihmisiä jotka suuttuvat kun vähemmistöt tai erilaiset ihmisryhmät saavat enemmän oikeuksia. Tummaihoiset ihmiset, naiset, vammaiset, homot, trans-sukupuoliset jne jne, se on pelottavaa kun oma yhteiskunnallinen ylemmyys on uhattuna tämä ei tule koskaan muuttumaan. Mutta maailma muuttuu ja toivottavasti siihen suuntaan, että kaikki lähtisivät joku päivä samalta viivalta. Varmasti naisten äänestäminen ja armeijaan pääsy aikanaan "suututti" suuren määrän valkoisia vanhoja miehiä.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #408 : 28.11.2014 10:10 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Varmasti naisten äänestäminen ja armeijaan pääsy aikanaan "suututti" suuren määrän valkoisia vanhoja miehiä.
No 50 vuoden päästä saatetaan ehkä nähdä kun tummat miehet suuttuu samasta asiasta. Ehkä jopa Suomessa.
Play-Asia
tallennettu
Vs: Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #409 : 28.11.2014 10:27 »
finngamer Miittiparoni Jäsen Viestejä: 1 262 Basaaripisteet: 20 Profiili WWW
Miksi molossa tällaisesta on tullut edes niin suuri haloo? Ei kai kenenkään onni riipu siitä jos joku pappi sanoo sanan tai pari, tai ei halua sano joillekin?

Tässä siis on kyse avioliitosta, ei kirkossa vihkimisestä. En ole ihan varma, pappi saa vissiin jatkossakin päättää ketä vihkisi.

Maistraatissakin pääsee naimisiin, tähän asti homot siis ovat voineet vain rekisteröidä parisuhteensa. Suurimmat erot avioliiton ja parisuhteen rekisteröinnin välillä lienevät mahdollisuus ottaa sama sukunimi, sekä mahdollisuus adoptoida lapsia.
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #410 : 28.11.2014 11:36 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Miksi molossa tällaisesta on tullut edes niin suuri haloo? Ei kai kenenkään onni riipu siitä jos joku pappi sanoo sanan tai pari, tai ei halua sano joillekin?

Tässä siis on kyse avioliitosta, ei kirkossa vihkimisestä. En ole ihan varma, pappi saa vissiin jatkossakin päättää ketä vihkisi.

Maistraatissakin pääsee naimisiin, tähän asti homot siis ovat voineet vain rekisteröidä parisuhteensa. Suurimmat erot avioliiton ja parisuhteen rekisteröinnin välillä lienevät mahdollisuus ottaa sama sukunimi, sekä mahdollisuus adoptoida lapsia.

Juuri näin. Eniten tätä debaattia on ollut huvittava seurata siksi, että molemmilla puolilla ihmiset eivät useinkaan tiedä, mistä taistellaan.

Eilenkin oli radiossa kehuttu puheenvuoro, jossa naisparin toinen puolikas kertoi, ettei itseä avioliitto kiinnosta, se on vain paperi, mutta puoliso on uskossa ja haluaisi vähintään kirkon siunauksen. Siksi tämä äänestys on tärkeä, kuulemma. Paitsi että ei, nyt tosiaan äänestellään vain siitä avio-oikeudesta, joka nykyiseen tilanteeseen lisää vain sukunimipolitiikan ja adoptio-oikeuden. Kirkolla on edelleen oikeus päättää, ketä vihkii, kuten kuuluukin olla. Tähän voisi toki vaikuttaa niissä kirkollisvaaleissa, ellei olisi ollut niin kauhea kiire erota joukolla kirkosta, koska Räsänen. Sitten se adoptiokin on vähän laiha voitto, koska luonnollisesti toimistoilla on edelleen lupa omilla kriteereillään valita pareja vanhemmiksi. Jos siellä satutaan arvostamaan perinteistä nais-mies-kasvatuspohjaa enemmän, niin siinä ei "oikeus" jonottaa paljoa lämmitä.

Toivotaan tosiaan, että äänestys menee tänään läpi, sillä ketäänhän nämä rakastavaiset eivät satuta. Se on kuitenkin sanottava, että kiihkomieliset, vihaiset ja asioita ristiin kaipaavat (tämän tietyn) seksuaalivähemmistön puolustajat ovat tällä kierroksella usein harmittaneet paljon asiaa vastustavien tai edes hieman kritisoivien toimintaa enemmän. Hirveää demonisointia ajoittain.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #411 : 28.11.2014 12:25 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/705897/Homoliittojen+vastustajat+liikkeella+eduskuntatalolla
Lainaus
Puoli kahdentoista aikoihin paikalla oli joitain kymmeniä mielenosoittajia, joiden banderolleissa sanottiin muun muassa, ettei homoseksuaalisuus ole synnynnäinen tai pysyvä ominaisuus. Mielenilmauksessa laulettiin virsiä ja uskonnollisia lauluja.

– Itse henkilökohtaisesti uskon siihen, että Jumala on luonut avioliiton ja miehen ja naisen välille, ja lasten on turvallisinta syntyä avioliittoon, Hirvonen sanoo.
Itse henkilökohtaisesti uskon Lentävään Spaghetti Hirviöön ja lasten on turvallisinta syntyä pastakastikkeeseen.
Play-Asia
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #412 : 28.11.2014 12:30 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili Maailman väsynein trollaus.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #413 : 28.11.2014 12:32 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Täh, tarkoitatko noita mielenosoittajia vai mua?

Oma pointtinihan oli siinä, että nuo uskonnolliset paskanjauhuut pitäisi jättää koko jutusta pois. Lakeja ei pitäisi perustella uskonnollisilla syillä.
Play-Asia
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #414 : 28.11.2014 12:45 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Täh, tarkoitatko noita mielenosoittajia vai mua?

Oma pointtinihan oli siinä, että nuo uskonnolliset paskanjauhuut pitäisi jättää koko jutusta pois. Lakeja ei pitäisi perustella uskonnollisilla syillä.

Sinua, ystävä hyvä. Nämä spagettiläpät vastauksena ihmisten ihan rehelliseen maailmankatsomukseen jaksoi huvittaa aikanaan (vaikkei ikinä sillä tavalla mitä kirjoittaja ehkä toivoo), mutta nykyään silmät rollaa saman tien tuonne takaraivon leveysasteille.

Siinä olet ihan oikeassa, että lakeja ei pitäisi perustella uskolla, vaikka arvostankin sinänsä kotimaista perinteistä arvopohjaa, joka edelleen perustuu paljolti kristinuskolle. Tästä päästäänkin taas siihen, että jengi ei tiedä, mistä debaatissa on oikeasti kyse. Kirkkovihkimisistä oltaisiin voitu painia kirkollisvaaleissa, mutta ketään ei kiinnostanut. Tässä tapauksessa äänestetään vain lain kirjaimen mukaisesta avioliitosta, eli parista hyvin spesifistä oikeudesta hyvin spesifille ihmisryhmälle. Joitakin tämäkin saattaa harmittaa, mutta suurin osa vastustajista pelännee, että "nyt ne tulee meidän kirkkoihin". Mikä voi kuulostaa modernin älykön korviin ihan yhtä heikolta huolelta, mutta siinä uskonnollisessa viitekehyksessä se on kuitenkin täysin validi, kirkon kirjoituksille perustettavissa oleva mielipide. Eli ihan erillinen debaatti.

Jollain oli netissä myös hyvä pointti siitä, että tällä edunajokampanjalla avataan ensimmäistä kertaa avioliittoa määritelmänä laajemmaksi. Samoilla perusteluilla tullaan siis kiistatta ja varmasti myöhemmin ajamaan esimerkiksi isä-tytär-avioliittoja ja moninaintaa läpi, täysin yhtä lainvoimaisesti, nyt kun esitapaus on pian olemassa. Eri asia onkin, tuhoavatko nämäkään asiat enemmistöväestön elämää millään lailla. On kuitenkin hyvä hyväksyä jo nyt se tosiasia, että avioliiton muutokset eivät tule jäämään tähän.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #415 : 28.11.2014 13:22 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Sinua, ystävä hyvä. Nämä spagettiläpät vastauksena ihmisten ihan rehelliseen maailmankatsomukseen jaksoi huvittaa aikanaan (vaikkei ikinä sillä tavalla mitä kirjoittaja ehkä toivoo), mutta nykyään silmät rollaa saman tien tuonne takaraivon leveysasteille.

Siinä olet ihan oikeassa, että lakeja ei pitäisi perustella uskolla, vaikka arvostankin sinänsä kotimaista perinteistä arvopohjaa, joka edelleen perustuu paljolti kristinuskolle. Tästä päästäänkin taas siihen, että jengi ei tiedä, mistä debaatissa on oikeasti kyse. Kirkkovihkimisistä oltaisiin voitu painia kirkollisvaaleissa, mutta ketään ei kiinnostanut. Tässä tapauksessa äänestetään vain lain kirjaimen mukaisesta avioliitosta, eli parista hyvin spesifistä oikeudesta hyvin spesifille ihmisryhmälle. Joitakin tämäkin saattaa harmittaa, mutta suurin osa vastustajista pelännee, että "nyt ne tulee meidän kirkkoihin". Mikä voi kuulostaa modernin älykön korviin ihan yhtä heikolta huolelta, mutta siinä uskonnollisessa viitekehyksessä se on kuitenkin täysin validi, kirkon kirjoituksille perustettavissa oleva mielipide. Eli ihan erillinen debaatti.

Jollain oli netissä myös hyvä pointti siitä, että tällä edunajokampanjalla avataan ensimmäistä kertaa avioliittoa määritelmänä laajemmaksi. Samoilla perusteluilla tullaan siis kiistatta ja varmasti myöhemmin ajamaan esimerkiksi isä-tytär-avioliittoja ja moninaintaa läpi, täysin yhtä lainvoimaisesti, nyt kun esitapaus on pian olemassa. Eri asia onkin, tuhoavatko nämäkään asiat enemmistöväestön elämää millään lailla. On kuitenkin hyvä hyväksyä jo nyt se tosiasia, että avioliiton muutokset eivät tule jäämään tähän.

Spagetti Monsteri vs mikä tahansa "rehellinen maailmankatsomus" -keskustelusta voisi vääntää paljonkin juttua, mutta jotta pysytään aiheessa joten en tähän syöttiin nyt tartu.

Sen sijaan pointti oli tosiaan ja ainoastaan valtion ja kirkon erillään pitämisessä. Vaikka useat lait perustuvat kristinuskon arvomaailmaan (joka puolestansa perustuu muihin arvomaailmoihin), ei se tarkoita sitä että lakeja voidaan perustella uskonnon arvoilla.

Tosiaan ihmiset on pihalla tästäkin asiasta, kuten ovat monista muistakin asioista. Siksipä tuon uutisen mielenosoittajat naurattivat niin perusteluillaan kuin myös sillä, etteivät ymmärrä mistä on kyse.

Eli aika samoilla linjoilla kun mitä kirjoitit.

Toki voit ottaa Spagetti-läpän trollauksena, mutta sitä se ei ollut.

Edit: Äänestys meni läpi. Oikeudet tuli!


« Viimeksi muokattu: 28.11.2014 13:32 kirjoittanut Rocky_Balboa »
Play-Asia
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #416 : 28.11.2014 13:32 »
Sharkie Valikoiva pelaaja. Moderaattori * Viestejä: 3 170 Basaaripisteet: 5 Profiili
Toki voit ottaa Spagetti-läpän trollauksena, mutta sitä se ei ollut.

Ellet aidosti usko kyseisen olennon olemassaoloon, niin sitähän se nimenomaan oli. Plus valehtelua.

Muilta osin tosiaan ihan rehellinen meininki.
"Why don't you glue yourself to the television set, completely ignore me, and play Nintendo until you're too tired to make love?"
tallennettu
Vs: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #417 : 28.11.2014 13:37 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Missä jumalan viha?
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #418 : 28.11.2014 13:37 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW
Ellet aidosti usko kyseisen olennon olemassaoloon, niin sitähän se nimenomaan oli. Plus valehtelua.

Muilta osin tosiaan ihan rehellinen meininki.

Yleisesti ottaen en ota trollauksena sitä, että käyttää sarkasmia. Ymmärrän toki, että joku voi kokea sarkasmin trollauksena. Trollaukseksihan tämä menisi jos väittäisin tosissaan uskovani kyseiseen olentoon ja vääntäisin siitä enemmän juttua. Kaikille lienee kuitenki selvä, että en oikeasti usko.
Play-Asia
tallennettu
Re: Politiikka - eduskuntavaalit 2011 ja eteenpäin « Vastaus #419 : 28.11.2014 16:07 »
Rocky_Balboa Jäsen Viestejä: 3 937 Basaaripisteet: 1 Profiili WWW Statseja äänestyksestä:

45v. ja alle edustajat:
39 kannatti tasa-arvoisuutta
16 ei kannattanut

Yli 45v. edustajat:
63 kannatti
79 vastaan
Play-Asia
tallennettu
Sivuja: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 27
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines