Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15
Tulostusversio
Aihe: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS  (Luettu 124676 kertaa)
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #270 : 20.07.2008 20:18 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW Eka viikonloppuvapaa vetelee viimeisiään ja kohta pitäisi startata takaisin kohti kasarmia. Ensimmäiset pari viikkoa menivät loppujen lopuksi yllättävän nopeasti vaikka arviolta noin 60% ajasta käytettiin odotteluun.

Aikamoista pelleilyähän tuo touhu on, ei siitä mihinkään pääse. Välillä homma sujuu hyvinkin helposti mutta välillä touhussa ei ole mitään järkeä. Onneksi alikessujen joukosta ei löydy kuin yksi valittajatyyppi ja heti kun "ryhmänjohtajien vanhimman" vuoro vaihtui toiselle alikessulle loppui huutaminen ja valittaminen iltavahvareissa kuin seinään. Melkoinen Rennostohan tuo paikka tuntuisi olevan - heti ensimmäisen viikon keskiviikkona päästiin jo sotkuunkin :lol:. Huomenna tosin lähdetään ensimmäiselle leirille joka kestää torstaihin asti. Lauantaina taas sitten myöhästyneelle viikonloppuvapaalle (maanantai on sitten HL-päivä kaikilla).

Eniten huolestuttaa nyt oman pään kestäminen - merkkejä hajoamisesta on jo ilmassa. Unettomuutta, satunnaista ahdistusta ja stressiä on jo nyt ilmennyt. Mitään tämmöisiä oireita siviilissä ei ole koskaan ollut. Lääkärille kävin jo kerran valittamassa ja olisi jo E-luokkaa tarjonnut. Kohteliaasti kieltäydyin ja pääsin kuraattorin juttusille, joka aikoi käydä komppanian päällikön juttusilla ja ehdottamassa mua 6kk hommiin. Unilääkkeillä saa nukutuksi ihan hyvin mutta en kyllä todellakaan ajatellut rueta niitä napsimaan jatkuvasti. Jos tilanne tästä leirin aikana pahenee niin pitää mennä uusiksi lääkärin juttusille ja kysyä mahdollisuutta C-luokkaan. Motivaatiotahan minulla ei ole -- sivariin olisin mennyt takuuvarmasti mikäli hommasta olisi selvinnyt puolella vuodella. Tarkoituksena on nimittäin päästä opiskelemaan ASAP. Reservinkieltäytyminen on sellainen juttu jonka teen aika varmasti heti kotiutumisen jälkeen. Sotimaan en todellakaan aikonut mennä vaikka sellainen tilanne tulisikin joskus elämässä eteen.

Mutta joo, eiköhän tässä ollut tarpeeksi avautumista - toivottavasti homma lähtee sujumaan. Kassua kohti, mars!
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #271 : 20.07.2008 23:05 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 916 Basaaripisteet: 0 Profiili Paskaa se tulee olemaan alusta asti, mutta alku on itseasiassa pahin. P-kauden jälkeen kun hommaan on jo rutinoitunut ja koulutukseen tulee mielenkiintoisempia asioita homma alkaa maistumaan enemmän. Kyllähän siellä kaikilla, paitsi mielisairailla on se 24h kokovartalovitutus, mutta sopivan rennolla asenteella kaikesta selviää.

Iltavapailla pää täyteen, leireillä viinaa, vapaa-ajalla sodea, liikuntaa, leffoja ja pelailua.

Äläkä laske niitä aamuja!
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #272 : 22.07.2008 15:59 »
tiong tng @ QuakeNet, IRCNet, NetGamers Jäsen Viestejä: 321 Basaaripisteet: 0 Profiili WWW No eihän tuosta mitään tullut kun heti parin tunnin päästä alkoi hajottamaan oikein kunnolla tuolla leirillä. Ei muuta kuin suoraan komppanian päällikön puheille leirillä ja autokyydillä takaisin kasarmiin. Eilinen ilta meni löysäillessä ja tänään sitten pitkällisen lääkärin odottamisen jälkeen kamat äkkiä kasaan ja pihalle mars mars. Samaan aikaan tänään lopetti myös yksi tupakaveri jolla astma vaivasi niin pahasti ettei pystynyt tekemään oikeastaan mitään. Ehti kokeilla parin viikon aikana jo varmaan melkein kymmentä erilaista lääkettä tuloksetta. C-luokkaanhan hän olisi ehdottomasti kuulunut mutta lääkäri ei sellaista lappua suostunut hänelle kirjoittamaan. Olisi kyllä halunnut jatkaa mikäli olisi vain pystynyt. Alun perin hänestä olisi pitänyt tulla B-mies kutsunnoissa mutta oli halunnut itse A-luokkaan. Nyt lääkäri ei suostunut laittamaan edes B-luokkaan. Ihme touhua.

Itselläni on nyt tiedossa siis ainakin kaksi vuotta vapautusta diagnoosilla "sopeutumishäiriö ja muu psykososiaalinen ongelma". Jossain välissä pitää mennä jonkun asiantuntevamman lääkärin juttusille ja sanoa suoraan että takaisin en ole menossa. Jos ei onnistu niin sitten haen lisää lykkäystä ja etsin jonkun toisen lääkärin. Viimeisenä vaihtoehtona on sitten tietenkin aina se siviilipalvelus, mutta se tuntuu kyllä hiukan rangaistuksenomaiselta.

Toisaalta kun positiivisesti ajattelee niin oli hyvä että hajoaminen sattui tähän alkuun -- nyt voin aloittaa heti syyskuussa opiskelut TKK:lla ja aikaistaa muuttoa Espooseen muutamalla kuukaudella. Tällä hetkellä ainakin ihan positiivinen fiilis.
:: tiong ~ Xbox One, PS4, PS3, Wii, Xbox 360, Xbox, PS2, GC, PC, PSX, DS Lite ::
:: Gamertag: tiong fi ::
:: PSN: tiong_fi ::
:: i5 3570K, 16GB DDR3 1600MHz, HD7950 3GB ::

:: http://twitter.com/tiong_fi
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #273 : 22.07.2008 18:56 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili
Lainaus
Tällä hetkellä ainakin ihan positiivinen fiilis.

Ensimmäiseen sivaripäivään asti. Tervetuloa kerhoon...
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #274 : 22.07.2008 22:27 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Älä zoukka pelottele sivarilla. :lol: Sivari on ihan jees, varsinkin, jos löytää hyvän palveluspaikan. Mä sain helvetin hyvää työkokemusta hienossa työyhteisössä vuoden verran. Vielä kun siitä viitsisi mainita jossain työhaastattelussa, mutta todennäköisesti työnantaja kuulisi asian näin: "Olin siviilipalveluksessa blaa blaa (Seuraava hakija kiitos...) plää blöö päläpälä". No, todennäköisesti ei enää noin, paitsi joka toisessa työpaikassa.

Nyt sivarin jälkeen naurattaa oma asenne siviilipalveluksen vastustukseen ja vastustajiin vuosi sitten. Oma viestini ykkössivullakin on melko hauskaa paatosta. Paljon rennommin osaa suhtautua sivaristatukseen, eikä sitä todellakaan jaksa enää millään tavoin puolustella. Enkä toisaalta tunne tarvettakaan. Niin sitä ihminen vaan voi kasvaa vuodessa...


« Viimeksi muokattu: 22.07.2008 22:32 kirjoittanut Turilas »
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #275 : 22.07.2008 22:40 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili No ei sivarissa mitään hirveää ole, ellei joudu paskaan paikkaan, mutta kyllä välillä tuntui, että intti olisi ollut jopa lepimpi mesta viettää se puoli vuotta. Harva sivari kuitenkaan saa mitenkään haastavia tai kehittäviä hommia. No jälkeenpäin ei tietenkään tunnu missään, mutta oli se välillä aika helvetin puuduttavaa aikaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #276 : 22.07.2008 22:51 »
Koo Jäsen Viestejä: 995 Basaaripisteet: 5 Profiili Nii, kyllä niillä sivareillaki on aina se hajotus naamalla :lol: Semmosii flegmaattisii lötköjä aina.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #277 : 22.07.2008 23:19 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Nii, kyllä niillä sivareillaki on aina se hajotus naamalla :lol: Semmosii flegmaattisii lötköjä aina.

Aijaa, mua ei ole hajottanut yhtenäkään päivänä (tai no ehkä siellä turhassa koulutusjaksossa, jossa lötköiltiin koko ajan), vaikka teen välillä ihan suht raskastakin fyysistä työtä 8h päivässä ulkosalla.

Kyllä ne omat intissä vietetyt 4½ kuukautta olivat niin turhanpäivästä pelleilyä tähän verrattuna. Vitutusta aamusta iltaan.

Mutta olisin kyllä kuitenkin ollut kiitollinen 6kk peruspestistä. On se kuitenkin niin lyhyt aika loppujen lopuksi, että menee heittämällä hyvässä seurassa, jos sellaista on tupaan suotu. Sitten on tietenkin ne prikaatti- ja komppaniakohtaiset erot, eli on aika sattumankauppaa, onko se palvelus vittumaista vai vähemmän vittumaista.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #278 : 23.07.2008 00:01 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili
Harva sivari kuitenkaan saa mitenkään haastavia tai kehittäviä hommia.
Monestihan se taitaa olla sitä vahtimestarin duunia, mikä kyllä toisaalta voi olla ihan kehittävääkin. Mä olin koulutusjaksolla vokt-ryhmässä ja ohjaaja sanoi, että vaikka sivari olisi vokt-koulutuksen saanut ja kouluun pääsisi töihin, saattaa käydä niin, että reksi laittaa hänet tekemään sitä vaksin työtä, koska he kulujen maksajana saavat itse päättää, mihin työhön sivari laitetaan. Eihän väkivaltaongelmien konkreettinen torjunta voi olla yhtä tärkeää kuin vakituisen vahtimestarin apupoikana juokseminen.

Mulla oli kyllä riittävään haasteellista työtä, sillä jos palkkatyössä olisin ollut, työnimikkeeni olisi voinut olla koulunkäyntiavustaja -opettaja -hoitaja -vapaa-ajanohjaaja -autonkuljettaja -vahtimestari -vartija. 8)
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #279 : 23.07.2008 11:49 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Mullakin alkais sivari enskuun loppupuolella. Koulutusjakso ei paljon nappaa, mutta odotan, että töihin pääsee. Tiedossa on ihan mukava työpaikka ja eiköhän se aika mene nopsaan siellä.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #280 : 23.07.2008 12:16 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Mitä venettä, se koulutusjaksohan oli parasta ikinä. Saunottiin, löhöiltiin, pelattiin videopelejä, juopoteltiin ja aina välillä istuttiin kuuntelemassa ihan mielenkiintoisiakin esitelmiä eri aiheista. Tosin yleensä kuulijoiden reaktiot olivat itse esitystä mielenkiintoisempia.

Nukuinkin siellä paremmin kuin ikinä missään, tiedä sitten miksi.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #281 : 23.07.2008 12:47 »
sleepy o----o Jäsen Viestejä: 828 Basaaripisteet: 6 Profiili
Mitä venettä, se koulutusjaksohan oli parasta ikinä.

Jep. Jo yksinään siinä neljän hengen kämpässä missä leirin olin, oli älyttömän hauskaa. Pääsin kuuntelemaan Serbialaista heviä, opin miten pelataan rugbya ja pelattiin Midtown Madnessiä kannettavalla koneella, joka juuri ja juuri jaksoi pyörittää peliä. Ja vastakkaisessa huoneessa katseltiin Ghost Dog. Ja kokoajan annettiin älyttömän hyvää ruokaa!

Tosin talvella en Lapinjärvelle menisi ja eihän tuosta kuukaudesta oikeastaan mitään hyödyllistä käteen jäänyt.

Ja Creature from the Black Lagoon on yllättävän hyvä flipperi.
under the rocks and stones,
there is water underground
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #282 : 23.07.2008 15:39 »
Turilas Jäsen Viestejä: 570 Basaaripisteet: 1 Profiili Koulutusjaksolla viihtyminen taitaa riippua vain ja ainoastaan siitä, sattuuko olemaan hyvää porukkaa mukana. Mun jaksolla oli hienoja ihmisiä ja siksi ainoastaan matkat sinne vitutti (Lapinjärvi - Helsinki - Jyväskylä - Vihtavuori). Hanhen karaoke-illat oli parhaita. Samaten koulutusjakso vastaan legioonalaiset + henkilökunta -jalkapallomatsi. Voitettiin 15 - 1 ja esiinnyttiin myös Ajankohtaisessa kakkosessa. :lol:
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #283 : 27.07.2008 03:31 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili Tonttukerho TJ 67

Itsehän en ole kuluneen puolen vuoden aikana hajonnut inttiin kuin kerran. Sekin tapahtui kun lomat poltettiin tuntia ennen lomatarkastusta ja gines venähti 4 viikon mittaiseksi.  :P

Muutoin ei ole ollut tähän mennessä yhtään paskempi reissu; mielenkiintoista hommaa ollut vähän väliä, törmännyt moneen tosi hyvään tyyppiin, ja haukkakin on kasvanut kivasti. 
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #284 : 01.09.2008 15:32 »
Kubs Jäsen Viestejä: 493 Basaaripisteet: 1 Profiili Viikko Lapinjärvellä vietetty ja huomen aamulla pitäisi takas mennä. Ihan mukava paikka kaikinpuolin. Kouluttajat ovat kanssa mukavaa porukkaa ja vitsailevat paljon, välillä tuntuu ettei luennoilla meinaa mitään asiaa tulla, mutta minua tuo nyt ei haittaa.  :)

Iltaisin meinaa välillä olla vähän tylsää, mutta kohtuu nopeesti siellä aika menee.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #285 : 18.01.2009 17:32 »
Doinkki Öy Jäsen Viestejä: 587 Basaaripisteet: 0 Profiili http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Varusmies+ampui+itsens%C3%A4+Niinisalossa/1135242829347

Ei se intti nyt noin paha paikka ollut.

Tietysti jos taustalla painaa jokin muu niin tarjoaahan se RK oivan ratkaisumallin.
Voice of The World.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #286 : 18.01.2009 18:42 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 916 Basaaripisteet: 0 Profiili Onneksi ei alkanut listimään ketään muita. Omana aikana yksi uhkaili ja hänet potkittiin samantien ulos. Kyseinen kaveri piestiin levyiksi joitakin viikkoja myöhemmin helsinkiläisessä ravintolassa. Ei kannata uhkailla.

Tuskin on intti ollut syynä tuohon itsariin, mutta ratkaisun se on tarjonnut.

You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #287 : 19.01.2009 11:02 »
Joel-san Administraattori * Viestejä: 938 Basaaripisteet: 3 Profiili Tuskinpa on päätynyt itsemurhaan intissä vietetyn viikon takia. Väittäisinkin, että jo ennestään itsemurhaa haluavalle ihmiselle intti on mainio paikka päättää elämänsä. Jokainen saa oman aseensa ja ampumaradalla on helppo laittaa se yksi luoti taskuun myöhempää käyttöä varten. Joidenkin mielenlaatuun intti ei myöskään millään sovi, joten voi syntyä hetkellinen illuusio elämän täydellisestä kamaluudesta ja lohduttomuudesta. Ei tule niitä harhalaukauksia sitten itsemurhaustilanteessa siellä kuivaushuoneen nurkassa, kun kaikki tuntuu 100% paskalta. Ryhmänjohtajakin vaan käskee eikä äiti anna iltahalia.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #288 : 19.01.2009 16:56 »
zoukka guli Jäsen Viestejä: 5 054 Basaaripisteet: 14 Profiili Hehe, on se hauskaa.
"polvillaan nintendon edessä"
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #289 : 23.01.2009 21:33 »
Kabanossi Moderaattori * Viestejä: 2 517 Basaaripisteet: 6 Profiili WWW Ekat pari viikkoa inttiä takana ja fiilis yllättävän positiivinen.  :) Välillä tietty vituttaa ja tulee varmasti jatkossakin vituttamaan, mutta helvetin hyvät tupakaverit auttaa oikeasti jaksamaan. Kolme tyyppiä lopetti jo ja yksi niistä oli todella ärsyttävä, muuta jannut aivan huippuja. RK:lla ampuminen on ihan vitun makeeta. 88 pongoa sain kaks kertaa putkeen. Kohdistuslaulaukset meni päin vittua, mutta tähtäintensiirron jälkeen paukkui kympit ja ysit. Pari seiskaa vaan pilas mahikset kiitettävään tulokseen.
IGDB.com | Internet Game Database
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #290 : 24.01.2009 12:05 »
echoes WELCOME TO SPECIAL ROUND Jäsen Viestejä: 1 300 Basaaripisteet: 7 Profiili Paskaahan se on ja kyllä tuosta RK:lla ampumisesta hohtokin häviää nopeasti. Viimeistään rupeaa siinä vaiheessa vituttamaan kun kinkut napsahtavat yhtäkkiä perjantaina, seuraavalla viikolla paska leiri edessä ja TJ:kään ei näytä vähenevän yhtään.

Eipä silti paljon uusia frendejä siellä saa ja muistettavia kokemuksia. Itellä rupeaa käymään aamut senverran vähiin pikkuhiljaa, että vitutuskin rupeaa jo laskemaan. Gonahtaneena on kiva olla.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #291 : 04.03.2009 19:49 »
Riepu Oh nice. Moderaattori * Viestejä: 984 Basaaripisteet: 2 Profiili Ja nythän se sekoilu alkaa pikkuhiljaa käynnistyä. Sain nyt viimein lääkärintarkastuksen kutsuntoja varten alta pois, ja hieman yllättäen minua ei taidettu rankata B:ksi vaan A:ksi. Astma kun vaivaapi ja muutama muukin häiriöntekijä toki historiassa vaanii minua vielä tänäkin päivänä, joten odotin suosilla astetta alempaa luokitusta, kun eräs tuttavakin repäisi viime vuonna todella yllättävän C:n.

No mutta ei kai A- ja B-lössin hommelit eroa armeijassa kauheasti...eihän?
To defy me is a senseless act which goes against your world's wishes...
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #292 : 04.03.2009 20:36 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 916 Basaaripisteet: 0 Profiili Usko pois olet paljon mieluimmin A-mies, kuin bemari. Kaveri itki itselleen B:n paperit ja hihkui ilosta pari viikkoa. Loput intistä menikin PSP:tä pelatessa ja paskanakkeja hoidellessa. Eli suomeksi helvetin tylsää tulee olemaan sun varusmiespalvelu. Ei ollut kaverikaan enää hyppinyt ilosta, kun oli kuurannut kasarmia 4kk ja toiminut leireillä 12h/päivä kipinämikkona. Olisi halunnut kunnon hommiin takaisin, mutta ei päästetty.

Se 6kk menee paljon nopeammin jos saa tehdä siellä jotain. Kyllä kaikki meetwurstitkin pysyivät menossa mukana, joten tuskinpa lievä astma haittaa. Toki jos äityy pahaksi, niin vapautuksen tulet saamaan samantien.


edit:

voit saada ne B:n paprut myös siellä intissä, kun alussa on paljon tarkemmat tarkastukset, kuin mitä ennen inttiä.


« Viimeksi muokattu: 04.03.2009 20:43 kirjoittanut Gba »
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #293 : 04.03.2009 20:45 »
despo Jäsen Viestejä: 5 303 Basaaripisteet: 9 Profiili
Usko pois olet paljon mieluimmin A-mies, kuin bemari. Kaveri itki itselleen B:n paperit ja hihkui ilosta pari viikkoa. Loput intistä menikin PSP:tä pelatessa ja paskanakkeja hoidellessa. Eli suomeksi helvetin tylsää tulee olemaan sun varusmiespalvelu. Ei ollut kaverikaan enää hyppinyt ilosta, kun oli kuurannut kasarmia 4kk ja toiminut leireillä 12h/päivä kipinämikkona. Olisi halunnut kunnon hommiin takaisin, mutta ei päästetty.

Se 6kk menee paljon nopeammin jos saa tehdä siellä jotain. Kyllä kaikki meetwurstitkin pysyivät menossa mukana, joten tuskinpa lievä astma haittaa. Toki jos äityy pahaksi, niin vapautuksen tulet saamaan samantien.

On tässä nyt tullut kelattua, että kun itsellänikin on tuota rasitusastmaa, että miten on jos saa intistä "vapautuksen" sen vuoksi. Itsellä on nyt A:n paperit enkä B/C:n papruja ajatellut ruveta itkemään, ainakaan Gba:n kommentin jälkeen. Ihan oikeasti kiinnostaisi käydä intti kokemuksen vuoksi, vaikka puolisen vuotta elämästäni vaatiikiin.

Eli jos terveysongelmat äityvät pahaksi, niin annetaanko sitten ihan C:n paperit vai tuupataanko sivariin loppuajaksi? Ei millään pahalla sivareita kohtaan, mutta en ole menossa missään tapauksessa.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #294 : 04.03.2009 20:52 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 916 Basaaripisteet: 0 Profiili Vapautuksen saat tai pääset B-mieheksi. Monesti saa päättää itse. Tai ainakin meillä oli yksi jannu joka oli jonkin aikaa B:nä ja sitten lopulta kunto petti ja lähti vapautuksen kera, mutta olisi voinut lähteä jo ensimmäisenä päivänä. Hänellä oli myöskin rasitusastma

Sivariin sua ei laiteta se on varma homma(armeijan kapiaiset vihaa sivaria, kannattaa mainita AUK-haastattelussa halunsa sivariin, niin pääsee 6kk:lla, heh) . Jokaiselle löytyy jotain hommaa armeijassa.
You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #295 : 04.03.2009 22:56 »
Scarf Smokin' Sexy Style!!! Jäsen Viestejä: 2 575 Basaaripisteet: 4 Profiili
Sivariin sua ei laiteta se on varma homma(armeijan kapiaiset vihaa sivaria, kannattaa mainita AUK-haastattelussa halunsa sivariin, niin pääsee 6kk:lla, heh) . Jokaiselle löytyy jotain hommaa armeijassa.

No ei se aina ihan noin mene. Kun minut pakotettiin lämärihaastatteluun, sanoin niin haastattelun hoitaneille kenttäsairaanhoitajille kuin myös myöhemmin yksikköupseerille, että jos lämäriksi joudun, niin lähden sivariin samantien. Ei tehonnut.

Tosin lämäriksi nyt ei kukaan vapaaehtoisesti haluakaan (verrattavissa B-mieheen pidemmällä palvelusajalla ja jatkuvilla kineksillä), joten AUKista pääsee livistämään varmasti helpommin.
The ultimate skill is to take up a position where you are formless. Those who are able to adapt and change in accord with the enemy and achieve victory are called divine.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #296 : 04.03.2009 23:18 »
JayeizH Kiistely on turhaa mutta hauskaa Jäsen Viestejä: 4 703 Basaaripisteet: 2 Profiili
Se 6kk menee paljon nopeammin jos saa tehdä siellä jotain. Kyllä kaikki meetwurstitkin pysyivät menossa mukana, joten tuskinpa lievä astma haittaa. Toki jos äityy pahaksi, niin vapautuksen tulet saamaan samantien.
Pah. Saahan sielä "sykkiäkkin" jos tykkää, mutta intissä oikeasti alkaa arvostamaan nukkumista ja ihan olemista. Voi vain olla eikä tarvitse tehdä jotain loppujen lopuksi tylsää hommaa. "Tylsyys" on tietysti näkökulmassakin kiinni ja kyllähän siitäkin jotkut tykkää...Mutta minä sain aivan tarpeeksi "sykkimisestä" ja "pätemisestä" "mosakaudella". Eli muutamana ensimmäisenä kuukautena. Sen jälkeen valittiin joitain ns. suuntautumisia josta minä ampaisin toimistoon. Hiljasta oli, hyvin rutiini pitoista, PC:llä tuli pelattua enemmän kuin kukaan uskoisi ja kirjoja tuli luettua. Mutta aika ei sen hitaammin mennyt kuin toisillakaan, ehkä jopa nopeammin. Enkä sentään sanonut lähes joka aamu ensimmäisenä "voi vittu" kuten eräs toinen komppanjastani (ihan oikeasti, tämä oli lähes joka aamu sama juttu). Lisäksi sain hiukan toistakin näkemystä koko touhuun kun oli enemmän järjestämässä kaikkea kuin osallistumassa siihen mitä järjestettiin.

Olihan tässäkin se kääntöpuoli. Intissä tosiaan oppi laiskaksi ja todellisen "uuno turhapuro asenteen". Eli tehdään töitä ettei tarvitse tehdä töitä. Ja tulihan sielä (pysyvästi) 10kg lisää painoakin. Ja juu, se oli sitä "löysempää" massaa. Mutta en kyllä kadu. En ole oikein ikinä ollut sen "miehisen pätemisen" perään mistä intissä on tehty melkein taidetta. Olihan sielä fiksujakin kavereita, eli en tarkoita että kaikki alikessut tms. olivat samanlaisia. Mutta olihan sielä aika paljon niitä "kovia jätkiä".
Jos ymmärrät lauseen tai sanan, se on yksi paskan hailee onko se yhdyssana vai ei.
TV hifistely, ei siksi että siitä olisi hyötyä, vaan siksi kun se on hauskaa.
Elämä on aivan liian lyhyt siihen, että ei myöntäisi että jotkut asiat vaan vituttaa.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #297 : 05.03.2009 02:20 »
Gba Jäsen Viestejä: 2 916 Basaaripisteet: 0 Profiili

No ei se aina ihan noin mene. Kun minut pakotettiin lämärihaastatteluun, sanoin niin haastattelun hoitaneille kenttäsairaanhoitajille kuin myös myöhemmin yksikköupseerille, että jos lämäriksi joudun, niin lähden sivariin samantien. Ei tehonnut.

Tosin lämäriksi nyt ei kukaan vapaaehtoisesti haluakaan (verrattavissa B-mieheen pidemmällä palvelusajalla ja jatkuvilla kineksillä), joten AUKista pääsee livistämään varmasti helpommin.

Joo, jätkällä oli huonoa tuuria. Itsellä tehosi uhkailu, tosin olin myös todella halukas juuri tiettyyn 6kk tehtävään. Meillähän pakotettiin 2/3 alokkaista AUK:hon. Joten viestiin ei kannata mennä, jos aukin haluaa välttää. Tosin eipä tuota itse saa valita, en itsekään hakenut viestiin.

JayeizH, itseäkin vitutti p-kausi(paskinta intissä), kuten myös muutkin kuukaudet, mutta kyllä se aika meni paljon nopeammin leireillä ja viestikoulutuksessa(e-kausi), kuin j-kaudella makoillessa tuvassa. Toki sitä ainaista nukkumista oppi arvostamaan ja ikinä ei napannut leirille lähteä, mutta varsinkin kesällä metsässä oli ihan jees tunnelma.

Itselläkin oli toimisto yksi hakuvaihtoehdoista(kuten 99%:lla miehistöstä), mutta meillä vain bemarit pääsivät niihin hommiin. Vaikka sitten jouduin raskaimpiin miehistön hommiin mitä oli tarjolla, niin en kyllä kadu. Homma oli fyysistä(juoksemista), mutta ainakin aika kului ja kunto pysyi hyvänä. Eniten vitutti juuri nämä wannabe johtavat joille oli noussut kusi hattuun, joita meidänkin joukkueessa muutama kappale oli.

Kadu en, mutta toista kertaa en menisi. Uudet mosat hajotkaa aamuihinne;D



You don’t gamble to win. You gamble so you can gamble the next day.
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #298 : 05.03.2009 17:53 »
Melfice_ Rento ja seksikäs. Jäsen Viestejä: 1 033 Basaaripisteet: 0 Profiili Kertauskutsu, taas. Jo toinen pakollinen sen jälkeen kun heinäkuussa 2005 lähdin reserviin. Lisäksi on tullut kaksi kutsua viikonlopun mittaiseen vapaaehtoiskertaukseen. Yhdessäkään en ole käynyt enkä tälläkään kertaa ole menossa. Johtaako tämä uuteen sodan ajan sijoitukseen muiden vässyköiden pariin, joudunko puolustusvoimien mustalle listalle?
N
tallennettu
Vs: Asevelvollisuus, NATO, palkka-armeija, YLEINEN TAKTISUUS « Vastaus #299 : 06.03.2009 08:48 »
Bill Duke Jäsen Viestejä: 255 Basaaripisteet: 0 Profiili Mullekkin tuli kertauskutsu, heti kerralla kaksi kappaletta. Reservissä olen ollut vuodesta 2002 ja kutsu on ensimmäinen. Mukava mennä käymään pitkästä aikaa.
tallennettu
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15
Tulostusversio
Siirry:  

Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines