Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 30
91  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.02.2012 13:53
Puhtaasti huhuilua, mutta Rocksteady (Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City) saattaa olla tekemässä Teenage Mutant Ninja Turtles -peliä.
Lainaus käyttäjältä: Kotaku
A rumor swirling around a few weeks ago pegged Rocksteady Games as the developers on a new Teenage Mutant Ninja Turtles game. Rocksteady chief Sefton Hill told Kotaku that, while the rumor was amusing, they're doing no such thing.
92  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 10.02.2012 13:41
No niin. Xbox 360 sanoi finito eikä näytä enää kuvaa. Takuu on mennyt jo pari vuotta sitten. Tuli katseltua jotain vinkkejä korjaukseen, mutta ei jaksa alkaa säätämään. Eivät ne muutenkaan takaa boksin toimivuutta. Monia pelejä tuli kahlattua läpi. En viime aikoina pelannut ehkä niin paljoa boksilla kuin PS3:lla, mutta olisi ollut kiva pelata se Mass Effect 3 vielä 1:n ja 2:n seiveillä. Ehkä sitä jaksaisi lainata kaverin boksia.

Sleep well, sweet prince.
Kannattaa silti kokeilla huollattamista valmistajan virhevastuuseen vedoten. Oletan takuun olleen 1v, joten n. 3 vuotias kone on vähän turhan nuori kaatopaikalle.
93  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Matkapuhelimet : 10.02.2012 13:08
Lainaus käyttäjältä: Linkki
Alussa säähuoneen lämpötila oli asetettu 0 asteeseen. Tämän jälkeen lämpötilaa laskettiin 5 astetta kerrallaan niin kauan, kunnes viimeisetkin puhelimet lopettivat toimintansa. Lämpötilan laskemisen jälkeen odotettiin puoli tuntia, että lämpötila tasaantui ja puhelimet ennättivät jäähtyä ympäristön lämpöisiksi.
Käytännönläheinen tutkimus. Kuinka moni käyttää puhelinta puolituntia yhtä jaksoisesti pakkasella sormet paljaana? Mutta, ehkäpä Apple voisi hiukan enemmän panostaa iPhonen kylmässä toimimiseen.


Olen aina luullut Applen tuotteiden vahvuudeksi nimenomaan sen, että kaikki niissä vaan yksinkertaisesti "toimii", koska heidän laitteet ovat huomattavasti rajoitetumpia kuin esim. vaikka Android-laitteet.
Jos laitat AppleTV:n ja iPhonen samaan verkkoon, niin kyllä, ne "vaan toimii". Tai vaikka Macin ja jonkun Applen AirPort -laitteen tarpeeksi lähelle toisiaan - nekin "vaan toimii". Mutta vaikka Apple kuinka hyvä olisi, niin ei ne pysty tekemään umpisurkeasta kolmannen osapuolen koodaajasta maailman luokan koodivelhoa.

Jos siis joku App Storesta ladattu ohjelma kaatuilee, niin joko ilmoittaa siitä sen tekijälle ja odottaa että se korjataan tai heittää sen sovelluksen roskiin ja etsii App Storesta jonkun paremman vastaavan sovelluksen. Jos sen sijaan Applen omat tai tunnettujen tekijöiden sovellukset (Twitter, Facebook, Google, ym. tai muuten vaan suositut sovellukset) kaatuilee, niin sitten jossain on jotain vikaa. Ohjelmiston palauttaminen saattaisi korjata tilanteen.

Välillä osa ohjelmista on niin pultissa, että pakko käynnistää koko laite uusiksi ennen kuin sen saa uudestaan toimimaan.
Eikö riitä, että sammutat ongelmallisen sovelluksen moniajovalikosta? En nyt tähän hätään muista milloin viimeksi olisin joutunut koko kapulan käynnistämään uudestaan sen takia, että joku sovellus ei muuten suostuisi taas toimimaan.
94  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 06.02.2012 22:31
Muistelisin hämärästi lukeneeni semmoista, että ei edes lukitus poistu ennen kuin vasta sitten kahden vuoden päästä vaikka maksaisikin aiemmin pois. Saatan kyllä muistaa väärinkin..

Kyllä sen saa aikasemminkin pois, olikohan noissa joku 6kk minimiaika. Varmasti operaattorikohtaisia juttuja.
Soneralla ainakin on tuo 6kk minimi. Ja ilmeisesti sen kanssa voi kikkailla ostamalla tuon 6kk:n jälkeen halvimman mahdollisen puhelimen kytkyllä, niin edellisen puhelimen kytky päättyy siihen eikä mitään extraa tarvitse maksaa. Jos sopimuksen irtisanoo ennen sopimuksen päättymistä, niin iPhonen kohdalla pitää maksaa loput kk-maksut, puhelimen OVH:n ja myyntihinnan erotus ja 100€ sakkoa sopimuksen ennen aikaisesta irtisanomisesta. Eli ei juurikaan kannatusta tehdä tuota.

Sopimuksen loputtua (tai irtisanottessa) puhelimen SIM-lukitus avataan, mutta ainakin ennen se piti erikseen pyytää aspasta ja sen pystyi tekemään ainoastaan puhelimen ostaja.
95  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Matkapuhelimet : 06.02.2012 21:28
Tuo on jokseenkin yllättävää. Tosin tuo "kaatumisia per käynnistys" on vähän tyhmä yksikkö, koska moniajoympäristössä sovelluksia ei käynnistetä uudelleen kovinkaan usein. Tuon huomaa esimerkiksi kyseisen tutkimuksen tuloksista: iOS 3:lla sovellukset ei ole kaatuilleet ollenkaan tai juuri ollenkaan (0,00% kaatumisprosentti), mutta heti iOS 4:ään siirryttäessä sovellukset alkaa kaatuilemaan. iOS 3:ssa ei ole moniajoa, eli sovellukset sammutetaan kun Koti -nappia painaa, jolloin sovelluksilla on vähemmän tilaisuuksia kaatua "tämän käynnistyksen" aikana. Parempi yksikkö olisi ollut kaatumisia per käyttötunti.

Itse huomasin myös yhden (huonohkosti tehdyn) sovelluksen kanssa, että se tuotti yllättävän paljon crashlogeja vaikkei se mielestäni kaatunut niin usein kuin crashlogien määrä antoi ymmärtää. Veikkaisin siis, että se sovellus kaatui siinä vaiheessa kun iOS pakotti sen pois muistista. Joten, jos tuon tutkimuksen tuloksen seassa on paljon noita sulkemisvaiheessa kaatuvia ohjelmia, niin käyttäjän näkövinkkelistä tuon tutkimuksen tulos on hyvin pitkälti virheellinen.

En ainakaan itse ole huomannut mitenkään häiritsevää kaatuilua iPhonella. iOSin uuden suuren version (esim. iOS 5.0.0) jälkeen osa sovelluksista kaatuilee yhteensopivuusongelmien takia, mutta muuten ainakin omasta mielestäni sovellukset kaatuilee hyvin harvoin.
96  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 29.01.2012 18:31
Itse en tiedä, miten paljon tarvetta tuolle supertarkalle näytölle nimittäin olisi omassa tapauksessa, vaikka olisihan se varmasti ihan kiva.
Tarkoituksenasi on lukeminen, joten tarkemmalle näytölle on hyvinkin paljon tarvetta. Nykyisen iPadin näytöltä lukeminen ei ole kovinkaan miellyttävää, koska teksti on pelkkää pikselimössöä. Lisäksi pikselit alkaa hyppimään silmissä. LCD-näytön kuvahan on pikseleistä koostuva ruudukko, jossa jokainen pikseli on irrallaan viereisestä pikselistä. iPadin näytöllä pikselit on kohtuu helposti nähtävissä.

Vaikka Kindlen ja iPadin pikselitiheys on suunnilleen sama (160ppi vs 130ppi), on Kindlen näytöltä lukeminen paljon mielekkäämpää (vaikken ole sellaista luonnossa nähnyt) erilaisen näyttötekniikan takia. Tämä artikkeli kertoo kaiken olennaisen.


Kuten Epi sanoi, Apple melko varmasti myy iPad 2:ta noin 100 euroa halvemmalla kuin iPad 3:a. Itse en ainakaan tuon hintaeron takia ottaisi iPad 2:ta oikeastaan mihinkään käyttötarkoitukseen. Enkä varsinkaan lukemiseen. Varsinkaan PDF:ien lukemiseen. iPadin näyttö on pienempi kuin A4 (yleinen PDF-tiedostojen koko), joten PDF:t skaalataan pienemmäksi kuin ne luonnossa esiintyy -> pienen tekstin lukeminen iPad 2:n ruudulta on vaikeampaa. Tietenkin zoomaaminen on keksitty, mutta iPad 3:n näytöllä sitä ei tarvitse harrastaa niin paljoa, koska pienikin teksti on luettavaa.
97  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 26.01.2012 15:30
Itse tulee lueskeltua kirjat iPhonen ruudulta. Pieneltä ruudulta on kätevä lukea, koska silmiä ei tarvitse liikuttaa sivusuunnassa niin paljoa ja Retina-näytöltä tekstin lukeminen on hyvinkin miellyttävää. Sivujen kääntö myös tapahtuu hetkessä ja puhelin on tietenkin kannettavista laitteista kaikkein kannettavin - se on aina mukana. E-Ink -näytöistä minulla ei tosin ole kokemusta.

Kirjat tulee ostettua Kindle Storesta puhtaasti DRM:n takia - Amazonin DRM:n voi murtaa helposti, kun taasen iBookstoren DRM:ää ei voi murtaa. Lukemiseen kuitenkin käytän iBooks -sovellusta miellyttävämmän ulkoasun ja paremman fonttivalikoiman takia. Tyhmää säätämistähän tuo on, mutta DRM on syvältä.



Viimeksi luetut kirjat on Peter Clinesin Ex-Heroes ja Ex-Patriots. Lyhyt kuvaus: Superheros vs Zombies. Eli, joku viruksen kaltainen muuttaa lähes koko ihmiskunnan zombeiksi ja joukko eloonjääneitä linnottautuu Paramount Picturesin tiloihin (The Mount) apunaan ja turvanaan joukko supersankareita.

Ensimmäisen kirjan ensimmäinen puolikas oli jokseenkin tylsä, mutta suurin piirtein puolen välin paikkeilla kirja "käynnistyy" ja loppua kohden tempaisee mukaansa sellaisella intensiteetillä, ettei kirjaa haluaa laittaa pois ennen viimeistä pistettä. Toinen kirja jatkaa suunnilleen siitä mihin ensimmäinen jäi ja tempaisee lukijansa mukaan samaan tapaan kuin ensimmäinenkin.


Seuraavaksi ajattelin minäkin kokeilla Song of Ice and Fire -sarjaa. Yksi sähköisten kirjojen ilo on uusiin kirjoihin tutustumisen helppous: Raapustaa kirjan nimen, painaa Get Sample -nappia ja eikun lukemaan.
98  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 24.01.2012 12:57
Puhtaasti huhuilua, mutta Rocksteady (Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City) saattaa olla tekemässä Teenage Mutant Ninja Turtles -peliä. Peli olisi samantyylinen kuin Batmanit, kaikki neljä kilpparia olisi pelattavia hahmoja ja niin edelleen. Linkki.

Rocksteady ei ole toistaiseksi kommentoinut suuntaan taikka toiseen, mutta olisihan se aika hienoa, jos tuo olisi totta.
99  Yleinen / Vapaa sana / Vs: AVATAR WARS! -ketju. : 23.01.2012 14:01
Pink Floydin koko tuotantoa (uudelleen) kuunnellessani iski inspiraatio. Joten lisäsin Seinään Dark Side of the Moonin kannessa komeilevan prisman ja sen sisään ihmettelemään Atom Hearts Motherin kannesta tutun lehmän.

100  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 18.01.2012 20:33
Käytetyn ostaminen on ihan varteenotettava vaihtoehto. Huuto.netistä pikasesti katoin ihan mielenkiinnosta, ja sieltä saattaisi tuurilla saada iPhone 4:n jopa alle kolmella sadalla. Joku tuollainen alle 300€:n kapula taisi olla kytkytön ja alle vuoden ikäinen.
101  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 18.01.2012 20:11
No voihan se tietty noinkin olla, mutta muistelisin, että Wozniak sanoi jossain haastattelussa, ettei sillä ole mitään sisäpiirin tietoa Applen tekemisistä. Wozniak ei ole tainnut tehdä töitä Applelle lähemmäs 30:en vuoteen, vaikka onkin yhä edelleen Applen palkkalistoilla.
102  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 18.01.2012 19:34
No, Wozniak nyt on sellanen nörttien nörtti, että en ihmettilisi jos sillä olisi taskujen pohjalla joku kolmas tai neljäskin puhelin.

Yksi isompi juttu mistä se tuossa haastattelussa valitti on Siri (puheohjaus), mutta missään ei vaivauduttu mainitsemaan sitä pientä tosiasiaa, että Siri on yhä edelleen Betassa. Joten sen toimivuudesta valittaminen tällä hetkellä ei oikein ole paikallaan. En tosin tiedä tarkoitti se tällä “I’ll be saying, over and over again in my car, ‘Call the Lark Creek Steak House,’ and I can’t get it done" Siriä vai normaalia puheohjausta, mutta kun toisin ei mainita, niin oletan Siriä. Siri pitää käydä asetuksista ottamassa pois käytöstä, että normaali puheohjaus otetaan käyttöön.

Ja toinen valituksen aihe, eli GPS-navigoinnin puuttuminen, on helppo korjata pikaisella visitillä App Storeen. Eiköhän sieltä joku halpa navigaattori löydy, jos ei laadusta välitä. Ja se Androidin ilmainen navigaattori ei tietääkseni toimi Suomessa, joten Wozniakin kommentit ei siltä osin koske suomalaisia Androidin käyttäjiä.
103  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 18.01.2012 15:05
Koska suurin osa maailmasta on pinnallisia avuttomia apinoita.
Eli sinun mielestä Wozniak on avuton apina?


Nyt se totuus on tullut pinnalliselta avuttomalta apinaltakin: iPhone on pinnallisille avuttomille apinoille.
Korjattu.
104  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 18.01.2012 14:37
Nyt se totuus on tullut Applen perustajaltakin: iPhone on pinnallisille avuttomille apinoille.
Nyt se totuus on tullut Applen perustajaltakin: "Apple’s iPhone is the best overall smartphone"

The Daily Beast


:P
105  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 15.01.2012 14:05
Tekeekös Macin täydellinen poisto / levyn tyhjennys myös levyn eheytyksen? Voisin kuvitella näin. Töissä olen huomannut että Windows on aika onneton edelleen tuon pirstaloitumisen suhteen. En tosin tiedä onko tämä Macin ongelma.
Periaatteessa levyneheytys on turhaa Mac OS X:ssä, eikä sen mukana edes tule mitään levyneheytystyökalua. Mac OS X pitää alle 20Mt tiedostot kasassa automaattisesti, eli lähes tulkoon kaikki tiedostot. Ongelmia saattaa tulla vastaan, jos levy on liian täynnä tai jos editoi paljon videotiedostoja (tai muita suuria tiedostoja).

Mutta varmuuskopiointi ja sen jälkeen levy sileäksi ja palautus varmuuskopiosta hoitaa levyneheytyksen tehokkaasti.
106  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 14.01.2012 13:04
Teoriassa Mac OS X:ää ei tarvitse asentaa puhtaalle levylle, koska sen asennus poistaa koko käyttöjärjestelmän levyltä muutenkin ja asentaa uuden tilalle. Eli mitään Windowsista tuttua päälle asentamista ei tapahdu vaan Mac OS X asentuu periaatteessa tyhjälle levylle (mutta asetukset, käyttäjän tiedot ja sovellukset säästyy). Mac OS X:n asentaja tosin saattaa säästää koneelle asennettujen ohjelmien tiedostoja, mitkä saattaa sotkea konetta. Mutta kyseisten tiedostojen poistaminen rikkoisi ko. sovelluksen, joten tiedostot on parempi säästää.

Mutta veikkaisin, että noista Epin iMacin hidasteluista olisi selvinnyt Mac OS X:n uudelleen asennuksella (ilman levyn tyhjentämistä) tai manuaalisella askartelemisella. Ehkä siinä oli jotkut välimuistit (caches) menny solmuun ja ne aiheutti hidastelua.
107  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 14.01.2012 12:52
LTE:llä ei tosiaan Suomessa tee vielä juuri mitään. Soneralla ja Elisalla on vain muutamassa kaupungissa (taitaa molemmilla olla kolmessa kaupungissa) LTE-verkko. Lisäksi Elisalla on hiukan harhaanjohtavasti "4G-nopeuteen" kykenevä verkko (max. 42Mbit/s), mutta se perustuu 3G-tekniikkaan ja vaatii laitteelta erikseen tuen.
108  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Yleinen vitutusketju : 09.01.2012 22:27
Kiitti teidon tosta ohjelmavinkistä. Kätevä pistellä tolla noita salasanoja kaikille sivuille, varsinkin kun ohjelmassakin on generaattori valmiina.
Se on varsin pätevä ohjelma. Salasanageneraattori mm. osaa automaattisesti täyttää salasanakentät tiliä tehtäessä. 1passwordiin voi myös tallentaa luottokortin tiedot ja sitten netistä tilatessa käskeä 1password täyttämään kortin tiedot. Ja voihan siihen tallentaa mitä vaan tietoja haluaa. Lisenssiavaimia, tietokoneen salasanoja ja mitä vaan keksii tai tarvitsee. Ja kaikki tiedot synkronoituu tuettujen laitteiden välillä.
109  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Nettiliittymät ja mokkulat : 09.01.2012 20:45
Eikös tuo SOPA paska ollut juuri sitä, ettei tubeenkaan voisi enää uppia gameplay pätkiä? Muutenkin on tuo tuben sensuuri jo perseestä. Muutama päivä sitten selasin videoitani ja useammassa luki "näyttäminen estetty joissakin maissa" ja johtuu varmasti vaan musiikista jota videossa on käytetty. Ihan kuin siitä olisi muka jotain haittaa, että joku kuulee pikkasen scars on broadwayta samalla kun ajan rc autolla rataa ympäri. Joku saattaisi jopa ostaa bändin levyn tuon ansiosta.
SOPA tarkoittaa suunnilleen sitä, että palveluntarjoajien on pidettävä huoli siitä ettei niiden palveluissa levitetä laitonta materiaalia. Nykyinen (järkevä) käytäntö on, että jos oikeudenhaltija huomaa jollain sivulla (YouTube, ym.) levitettävän jotain niiden omistamaa materiaalia, niin palveluntarjoajan on poistettava kyseinen materiaali oikeudenhaltijan pyynnöstä kohtuullisen ajan sisällä. SOPA kääntäisi tuon päälaelleen. Oikeudenhaltioiden ei tarvitse esittää pyyntöjä, vaan ne voi lähettää sakkolappuja palveluntarjoajien suuntaan sitä mukaan kun löytävät loukkaavaa materiaalia. Mitään "poistakaa X ajassa, tai..." ei tarvita.


Onko Suomessa muuten mitään järkevää Netflixin tyyppistä palvelua, jossa olisi oikeasti hieman tuoreempaa matskua järkihintaan?
Ei taida mitään kuukausihinnoittelulla varustettua palvelua olla, mutta elokuvakohtaisella hinnoittelulla toimii ainakin iTunes Store, Voddler ja Xboxin Zune Marketplace. Ainakin iTunes Storeen elokuvat taitaa tulla niin pian kuin ne vaan pääsee normaaliin DVD-myyntiin/vuokraukseen Suomessa. Hinnoittelun järkevyydestä en sitten tiedä, mutta kai se suunnilleen samalla tasolla on kuin fyysisissä elokuvien vuokrauspalveluissa. TV-sarjoja ei tosin noihin vuokrauspalveluihin kannata odottaa.


Ja tuo PirateBay juttu taas osoittaa Suomen päätöksentekijöiden tietotekniikkatietämyksen. Alle 24h ja "esto" on kierretty (+proxyt).
110  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Pelaajalaudan Tietotoimisto : 09.01.2012 18:51
http://www.uusisuomi.fi/raha/119247-applen-sumutus-loppui-–-tiesitko-taman-suomalainen

Hyvä artikkeli virhevastuusta ja Applen hämärähommista siihen liittyen.
Tuo AppleCare on kyllä lähestulkoon huijausta. Apple rahastaa sillä mikä Suomen lakien mukaan kuuluu jokaiselle kuluttajalle ilmaiseksi. Esimerkiksi jouduin yhden kapineen lähettämään Applelle huoltoon, ja setä luurin toisessa päässä kertoi, että kun minulla ei ole AppleCarea (maksaa n. 100-300€ laitteesta riippuen) niin minun pitäisi itse raahata se kapine lähimpään Apple-huoltoliikkeeseen (1h suuntaansa, joka olisi pitänyt kulkea neljä kertaa). No, muistutin Suomen kuluttajasuojalain olemassa olosta, ja ei minun sitten enää tarvinnutkaan ostaa AppleCarea tai raahata itse sitä huoltoon vaan homma hoitui Postin/Matkahuollon kautta.

AppleCaresta on hyötyä ainoastaan ulkomailla, jonne Suomen kuluttajasuojalait ei yllä. Se pidentää laitteen maailmanlaajuisen takuun kolmeen vuoteen, eli voit huollattaa laitteen suunnilleen missä tahansa maassa satutkaan olemaan. Ja toki siihen kuuluu ilmaista puhelintukea, mutta kuka sitä tarvitsee, kun Google on keksitty.
111  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Yleinen vitutusketju : 09.01.2012 18:31
Itse käytän salasanojen hallintaan 1passwordia (Mac, Win, iOS, Android). Siinä on tuki suunnilleen kaikille nettiselaimille, joten sisäänkirjautuminen onnistuu kunhan vaan painaa nettiselaimessa 1password -nappia, kirjoittaa pääsalasanan ja valitsee tunnuksen (nykyisen sivun tunnus/tunnukset on listan kärjessä, joten jos nykyiselle sivulle on vain yksi tunnus tallennettuna, riittää pelkää enterin painallus). Dropboxin avulla salasanatiedoston saa synkattya eri laitteiden välillä, joten salasanat on aina mukana.
112  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Nettiliittymät ja mokkulat : 09.01.2012 18:19
Jossakin oli artikkeli siitä kuinka paljon artisti saa biisien myynnistä eri levityskanavissa. Spotifyssä pitää biisiä kuunnella satoja kertoja (saattoi olla jotain yli tuhat kertaa) että artisti saa siitä yhtä paljon rahaa kuin, jos biisi ostettaisiin CD-albumina. iTunesin mukaan en ole kuunnellut mitään biisiä edes 200:ta kertaa, vaikka iTunes-kirjastoni onkin jo muutaman vuoden ikäinen. Joten Spotify ei tosiaankaan ole kovin kannattavaa artisteille.
113  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Maailman kaikki TV-sarjat (yleistä höpinää) : 08.01.2012 18:07
Ylehan alkaa näyttämään tuota Game of Thronesia torstaina klo 22:05, jos se vielä jotakuta kiinnostaa kaiken tuon "kehumisen jälkeen". ;)
114  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elektroninen urheilu : 06.01.2012 15:30
Pyyhitäänpäs välillä tästäkin ketjusta pölyt poies. Eilen alkoi HomeStory Cup 4, eli eurooppalainen StarCraft II -turnaus. Suomalaisista mukana on Naama, jonka pelit alkaa kohta puoleen. Striimejä voi seurata TwitchTV:stä (Twitch on hyvä paikka kaikenlaisten peliaiheisten livestriimien katseluun) ja ottelutaulukot ym. löytyy Liquipediasta.

Sunnuntaina sitten järjestetäänkin Suomen ensimmäinen Barcraft, eli tässä tapauksessa baariin katsomaan HomeStory Cupin finaalit. Menkääs Linnanmäen lähistöllä asuvat paikan päälle ihmettelemään. :) Lisätietoja löytyy SETT:stä: Barcraft Helsinki.
115  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle : 04.01.2012 15:35
Parta tulee ajeltua kokonaan pois. Ensi alkuun tuli tietenkin partakoneella jyystettyä. Koneiden kanssa vaan meni hermot siihen, kun minun kaula ihan alimpien karvojen kohdalla on herkkä, ja sitä kohtaa kun vähänkään väärin kouhas koneella niin se sitten mukavasti poltteli kymmenen / parikytä minuuttia ja hohti punaisena ainakin tuplasti kauemmin. Koneista siirryin Gilleten vibraattoritoiminnolla varustettuun moniteräiseen juustohöylään, jolla parranajo sujuikin paljon paremmin.

Mutta sitten koin samantapaisen valaistuksen kuin Despirekin, mutta safety razorin sijaan siirryin partaveitseen, eli kurkunleikkaajaan. Onhan tuo hiukan harjoittelua ollut, eikä jälki aina ole ollut ihan parasta mallia. Vaahdon tekeminen oli yksi suurimmista ongelmista. Toisinaan liian ohutta ja/tai kuivuu ennen kuin kerkeää ottamaan veitsen käteen. Mutta pikku hiljaa alkaa sekin sujumaan joka kerta. Yksi tärkeä asia terällä ajaessa on, että ajaa ensin karvan suuntaisesti ja sitten poikittain karvaan nähden ja vasta sen jälkeen vastakarvaan (jos haluaa ihan sileäksi). Jos skippaa minkä tahansa vaiheen niin iho huutaa hoosiannaa.



Partavaahdoissa ei tosiaan kannata säästää. Yleinen viisaus on, että huonolla vaahdolla ei saa edes kohtalaista jälkeä vaikka terä olisi hyvä, mutta hyvällä vaahdolla saa kohtalaisen jäljen vaikkei terä olisikaan hyvä. Tuo despiren valitsema Proraso on ainakin hintalapultaan hiukan halvan puoleinen (vaikka voittanee kaikki purkitetut vaahdot). Tuollainen purnukka kestää 4-6kk (mahdollisesti kauemmin, jos ei aja joka päivä), joten ei siitä hirveästi lisäkuluja tule vaikka ostaa jotain 15€/prk vaahtoa.
116  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 01.12.2011 20:46
Voisitko suositella jotain IDE-koteloa.

Ps. Palaan asiaan 2.12 kello 13 jälkeen.
En osaa mitään tiettyä suositella, mutta esim. Verkkokauppa.comista noita voi kattella. En tiedä onko siinä digiboksissa 2,5" vai 3,5" kovalevy, joten sen joudut selvittämään jotenkin. Kuten vaikka avaamalla boksin ja katsomalla.

Levykoteloon pitää siis mahtua sopivan kokoinen IDE-levy (kutsutaan joskus myös PATA-levyksi). Ja jos sattuu löytämään sellaisen kotelon, mihin voi sovittaa joko IDE- tai SATA-levyn, niin se olisi ehkä tulevaisuuden kannalta parempi. IDE alkaa olemaan aika vanhentunutta tekniikkaa.
117  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 01.12.2011 14:52
Tuota RS-232 porttia voi varmaan käyttää tallenteiten siirtoon mutta mikä kaapeli siihen oikein sopii?
RS-232-porttia ei yleensä voi käyttää videoiden siirtoon, eikä ainakaan laitteen ohje kerro sen olevan mahdollista. Jos laite olisi TF500, niin siinä olisi USB-portti.

Mutta tuon laitteen kohdalla ainoa tiedonsiirtotapa on ruuvimeisseli. Tarvitset siis joko pöytäkoneen tai ulkoisen IDE-levykotelon, johon siirrät sen levyn.
118  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 01.12.2011 12:48
Pystykö kukaan kertomaan että pystyykö noin 3v vanhasta Topfieldin tallentavasta digiboxista siirtää tallennteet tietokoneelle tai ulkoiselle kovalevylle ja jos pystyy niin miten?

Onko siinä USB- tai ethernet-porttia? Jos ei, niin sitten ruuvimese kouraan ja otat kovalevyn irti. Levyn voi laittaa joko tietokoneeseen tai ulkoiseen levykoteloon. Levy on melko varmasti IDE-levy.

Ja kannataa huomata, että maksullisten kanavien ohjelmia ei todennäköisesti pysty katsomaan tietokoneella, koska ne on luultavasti edelleen salattuja.


PS. Tälläisiä teknillisiä asioita kysyttäessä olisi hyvä kertoa laitteen malli. "3v vanha Topfieldin tallentava digiboxi" ei oikein kerro mitään, koska Topfieldillä on noin miljoona digiboksia.
119  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 20.11.2011 22:52
Kylhän ne uudet Sandy Bridge prossut aika tehokkaita on, että kyllä niillä aika hyvin numeronmurskaus sujuu. Lisäksi lähes kaikkien (tai kaikkien?) Maccien näytönohjaimet tukee OpenCL:ää, eli jos vaan ohjelma sitä tukee, niin näytönohjain osallistuu myös numeronmurskaukseen.

AnandTech: Apple 15-inch MacBook Pro (Late 2011) Review
Kannattaa tutustua siihen edelliseen arvosteluun, johon linkki löytyy tuon arvostelun ensimmäiseltä sivulta. En löytänyt AnandTechistä arvostelua 17" mallista, mutta se on aika pitkälti sama kuin 15".


Ja kannattaa muistaa, että Maceissä on pieniä kustomointi mahdollisuuksia, kun ne ostaa Apple Online Storesta. Esim. nopeampi prossu, nopeampi kiintolevy, jne. Lisämuistia ei tosin Applelta kannata ostaa, koska ne kiskoo aika älytöntä ylihintaa niistä. MacBook Prohon saa myös mattapintaisen näytön, jos näkee sellaisen tarpeelliseksi. MacBook Pro 17" @ Apple Online Store.
120  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 27.10.2011 20:12
Lainaus
Tila: Odottaa tuotteita
:/

Menee siis ainakin ensi viikkoon. Toivottavasti nuo nyt sais noita kapuloita lähipäivinä.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines