Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 30
61  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 08.03.2012 17:02
3G:n tarpellisuus täytyy vaan yrittää parhaansa mukaan arvioida omassa käytössä. Sen olemassa olo on käyttömukavuus asia, mutta onko sille käyttöä niin paljon, että se on hintansa arvoinen on jokaisen itse arvioitava. Tässähän on nyt parisen viikkoa iPad 3:n julkaisuun, joten kannattaa esimerkiksi aina silloin tällöin pysähtyä ja miettiä, että "jos minulla olisi iPad, niin..." Ja miettiä mitä tekisit sillä juuri sillä hetkellä, onko WLAN käytettävissä, onko toimivaa 3G-verkkoa, minkä laisia akun lataus mahdollisuuksia on juuri nyt ja lähitulevaisuudessa (riittääkö akku seuraavaan latauspistokkeeseen asti) ja niin edelleen. Ja siltä pohjalta sitten pähkäillä, onko 3G 120€:n + X euroa / kk arvoinen. Safari ja muut Internet-sovellukset on yhden kosketuksen päässä, joten sitä aika helposti lukee ruudulta "Ei Internet-yhteyttä" -viestiä ennen kuin kerkeää edes ajattelemaankaan mitä on tekemässä. Mutta toisaalta sitten Readabilityn ja Instapaperin kaltaisilla sovelluksilla voi ehkä vähentää Internet-yhteyden tarvetta.

Mutta, kuten TK sanoi, akkuja voi latailla siellä täällä ja suuremmissa kaupungeissa on julkisia WLAN-verkkoja, joten 3G saattaa olla turha. Akun lataamista vartenhan voi ostaa vaikka akullisen USB-laturin, millä kyllä saa puhelimeen useammankin käyttötunnin lisää, jos mitään muita lataus mahdollisuuksia ei ole.



Mitenköhän ahkerasti esimerkiksi pelintekijät päivittävät vanhoja pelejään retinaan? Esimerkiksi GTA III retina-resoluutiossa olisi aika snais. En ole asiantuntija pelikehityksessä enkä tiedä miten vaikeaa resoluution nostaminen tuossa tapauksessa on.
3D-peleissä voisin kuvitella, että lähinnä 2D-elementit (HUD, valikot, ym.) vaatii työtä. Ja ehkä suurempi resoluutio saattaa tuoda esiin teknisiä ongelmia, eli pelimoottoria pitää ehkä optimoida tai jotain ja graafisia kikkoja vähentää jos pelintekijä on innostunut liikaa. Tekstuurit on sitten toinen asia. Resoluution nostaminen on tavallaan turhaa, jos tekstuurien resoluutio on heikko, kuten vaikka GTAIII:n kohdalla olettaisin tilanteen olevan. Suurempi resoluutio tietenkin vähentää sahalaitaisuutta, mikä on toki positiivinen asia.

2D-peleistä, varsinkaan laajemmista sellaisista (RPG:t, ym.), on aika turha odotella retina-versiota. Niiden uudelleen työstäminen vaatii liikaa työtä ja iOS hoitaa 2x-skaalauksen ilman, että pelintekijän tarvitsee tehdä mitään.

Se sitten, että kiinnostaako pelintekijöitä alkaa askartelemaan retina-versiota riippuu monesta asiasta. Esimerkiksi, jos pelintekijä panostaa iOSiin kunnolla, niin ne todennäköisemmin tukee uusia ominaisuuksia kuin sellaiset tekijät, jotka porttaa pelinsä kaikille alustoille ja unohtaa ne heti julkaisun jälkeen. Rockstarilta esimerkiksi en turhaan odottelisi retina-versioita vanhoille peleille, koska GTA: Chinatown Warsin iPhone-versio ei vieläkään tue retinaa, vaikka ne teki siitä graafisesti hienomman version iPadille. Epiciltä/ChAIRilta sen sijaan voisi jopa odottaakin retina-tukea Infinity Blade 2:lle, koska niiden suhde Appleen on kohtuu lämmin.
62  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 23:58
Suomen Apple Store on yhä alhaalla. Mitä luulette, onko uudet iPadit tilattavissa Storen tullessa taas päälle vai joudutaanko vielä odottamaan?
Store oli hetken pystyssä ja iPad 3 loisti poissaolollaan. Uusi Apple TV ja iPad 2 uuden hintansa kanssa oli jo lisätty. Eli en usko, että iPad 3:n ennakkotilaus alkaa vielä. Veikkaisin, että ennakkotilaus alkaa noin viikkoa ennen julkaisua.

Juu, itsekin huomasin tämän. Tosin miksi pistää sivu taas alas, jos uutta lisättävää ei olisi?  ;)
Joo no, eipä Apple ole tainnut ennenkään aloittaa ennakkomyyntiä Suomessa samaan aikaan kuin muualla vaan ennakkomyynti, jos sellaista edes on, alkaa vähän ennen myynnin alkua. Ja iPadin "suomenkielisellä" sivulla on "Coming Soon" -nappi "Pre Order" -napin sijaan. Eli ei se ennakkomyynti vielä ala.
63  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 23:21
Suomen Apple Store on yhä alhaalla. Mitä luulette, onko uudet iPadit tilattavissa Storen tullessa taas päälle vai joudutaanko vielä odottamaan?
Store oli hetken pystyssä ja iPad 3 loisti poissaolollaan. Uusi Apple TV ja iPad 2 uuden hintansa kanssa oli jo lisätty. Eli en usko, että iPad 3:n ennakkotilaus alkaa vielä. Veikkaisin, että ennakkotilaus alkaa noin viikkoa ennen julkaisua.


Muistanko väärin, vai oliko Apple TV ennen 129€ tjsp.? Nyt se joka tapauksessa kustantaa 109€, ellen väärin nähnyt hintaa.
64  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 22:18
Mediatilaisuuden video julkaistiin jo nyt.


E: iOS 5.1 nyt ladattavissa, ainakin OTAna.


App Storesta ladattavien tiedostojen koko 3G-verkkoa käytettäessä on nostettu 50Mt:hen.

Ja pari päivää sitten Apple vihdoin suomensi iTunes Storen ja muutkin Storet.
65  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 21:10
Pystyykö Android-puhelimella tetheröimään WLAN-verkon ja käyttää sitä iPadilla?
Tietenkin pystyy. Ongelmaksi tuossa vain saattaa tulla puhelimen nopeasti hupeneva akku.
Jep, kunhan se voi vaan jakaa WLANin yli verkkoyhteyden, niin kylhän se toimii. Mutta tuo tukiasematila vaan syö akun kohtuu tehokkaasti, eli riippuu ihan käytön paljoudesta kumpi on parempi. Silloin tällöin satunnaiseen ja lyhyt kestoiseen käyttöön kännykkä varmaan ihan riittävä. Mutta, jos iPadiä aikoo mukana raahata paljon ja käyttää sitä WLAN-verkkojen kantaman ulkopuolella, niin sitten varmaan 3G-versio parempi.


Ja iPhoto iOSille. Enemmän ominaisuuksia kuin työpöytä-iPhotossa.
66  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 20:45
Osuu pelottavan lähelle omiakin synttäreitä.

Ja pelejä demotaan. Ilmeisesti nekin sitten pyörii tuolla resolla. Ei kai Apple niitä muuten demois.
67  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 20:40
9h 4G-verkossa on ihan hyvä suoritus myöskin.
68  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 20:35
Jees, tukee DC-HSPA:ta. 42Mbit/s 3G-verkossa. Elisalla jokseenkin laaja DC-HSPA-verkko.
69  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 20:31
Quad Core A5X laitteen sydämenä.
Taitaa olla 2xCPU ja 4xGPU. A5:ssä molempia ytimiä on kaksi.


E: Siri ei sitten ilmeisesti ole tulossa, koska ainoastaan sanelu mainittiin.
70  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 07.03.2012 19:54
MacRumorsissa kattava lista livefeedeistä.
71  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 29.02.2012 14:33
Mielenkiintoista myös nähdä, mikä prosessori iPad 3:ssa on. A5X:stä on kuvia ja siitä on myös merkintöjä iOS 5.1:n betassa. Samaisessa betassa on myös merkintöjä A6:sta. Onko nuo vain eri vaihtoehtoja, mitä Apple on testaillut vai onko iPad 3:sta tulossa eri mallit eri prosessoreilla.


Ja samalla veikkaillaan, että Apple julkistaisi Apple TV 3:n samassa tapahtumassa. Sinänsä uskottavaa, että iPhone 4S jo tukee 1080p-videota ja iPad 3 melko varmasti tukee sitä myös, joten Apple TV:n päivittäminen samaan syssyyn tukemaan samaista resoluutiota olisi ihan järkevää.
72  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 29.02.2012 12:21
Tosin tuota itse puhelinta nyt tuskin kukaan haluaa. Mitähän järkeä on survoa kameraa symbian luuriin?
Tuossa olisikin Microsoftilla ja Nokialla suht' hyvä sauma nostaa WP7:n myyntiä. Nokialta WP7-luuri tuolla kameralla myyntiin seuraavan iPhonen julkaisun tienoilla niin saattaisi WP7:n osakkeet lähteä nousuun.

Mutta syy siihen miksi Nokia teki tuosta Symbian-luurin on varmaankin se, että WP7 ei tue sitä rautaa, mitä tuossa kamerassa käytetään. Tuki tuolle kameralla pitäänee tulla MS:n suunnalta.


Varsinkin nykyään symbian belle pistää jo kovin kampoihin muille käyttiksille ja ainoa jossa se häviää on vakio nettiselain. Se nyt vaan on niin trendikästä haukkua symppari paskaksi.
En ole itse Belleä käyttänyt, mutta Anna ainakin on kohtuu kaukana hyvästä sen perusteella mitä olen sitä vähän käyttänyt. Symbianin haukkuminen ei ole trendikästä, se käyttis vaan on mitä se on.
73  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Digitaaliset elokuvavuokraamot ja -kaupat : 19.02.2012 17:23
iTunes Storeenkin on viime aikoina alkanut tulemaan enempi tekstityksellä varustettuja elokuvia ja onhan siellä jopa kolme suomeksi dubattua elokuvaa. Harmi vaan että elokuvia ei voi etsiä tekstityksen perusteella vaan pitää katsoa jokaisen elokuvan tiedoista erikseen, sattuisko siinä olemaan tekstitystä.
74  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 18.02.2012 16:53
Juu ja aluksi softat voitaneen skaalata uuteen resoon. Eikö iPhone 4:llä menetelty näin?
Toki, mutta käyttäjät kuitenkin alkaa vaatimaan retina-grafiikoita. Tuo uusi resoluutio on melko hervoton (enemmän pikseleitä kuin 21" iMacissä), mikä mahdollisesti tuo oman mausteensa grafiikoiden työstämiseen. Ja pelit on tietenkin suurimmat häviäjät. Niissä erinäistä graafista materiaalia on paljon enemmän kuin muissa sovelluksissa.

Mutta viisaimpien sovelluskehittäjien luulisi mahdollisuuksien rajoissa jo valmistautuneen Retina-iPadien tulemiseen. Siitä on kuitenkin huhuttu jo niin kauan, että se oli vain ajan kysymys milloin se tapahtuu. Voisin veikata, että Firemint on ensimmäisten joukosssa Real Racingiensä kanssa julkaisemassa Retina-versiota - vaikkei Apple olisi niille mitään asiasta maininnut.
75  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle : 17.02.2012 11:38
Seuraavaksi tärkeintä on varmaankin tarkkailla mihin suuntaan karvat kasvaa. Jos karvojen kasvusuunta tekee yllättävän käännöksen, niin se kannattaa huomioida ajettaessa.

Tuohan se onkin ongelma, kun parta kasvaa kaulan alueella vähän mielenkiintoisiin suuntiin :P

Pitäisi vaan jaksaa olla tarkempi sen ekan vedon kanssa.
Tuohon ei oikein ole mitään oikotietä onneen. Kaulan alue on juurikin hankala, koska parran kasvusuunta saattaa muuttua pienellä alalla hyvinkin jyrkästi. Itsellä kaulan alaosassa karvat tekee jyrkän ysikymppisen, ja jos en tuota huomioi niin veri tirskuu.

Helpoin ja tehokkain tapa kasvusuunnan määrittämiseen on sormella tunnustelu. Vetää sormea parran päältä, ja se suunta kun karvat tuntuu kaikkein vähiten / ei ollenkaan on parran kasvusuunta. Vastakkaiseen suuntaan vedettäessä karvat tuntuu eniten. Ja noita suuntia täytyisi sitten noudattaa partaa ajettaessa. Jos esimerkiksi haluaa täysin sileäksi vetää, niin sitä pitäisi ajaa karvoja vastaan. Mutta, jos sen sijaan vetää väärässä kulmassa, niin karvat ei välttämättä leikkaannu kokonaan ja lopputulos on epätasainen.
76  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Miehenä olemisen taito - virallinen topic kaikelle miehisyyteen liittyvälle : 16.02.2012 22:35
Tulipa itsekin ostettua tuollainen kaksiteräinen partahöylä. Partaveitsi muuten ihan jees, mutta se on niin välineurheilua. Teroitusvyötä pitää käyttää, mutta kun sekään ei riitä vaan terä pitäisi aina silloin tällöin uusia hiomakivien kanssa. Oma veitsi on jo niin partaystävällinen, ettei sillä oikein sileää saa aikaiseksi.

Mutta siis, päädyin Merkur 37C -höylään. Kaksi kertaa nyt sillä ajellut, ja kyllähän sillä todella helposti saa sileää jälkeä. Tekniikka on toki vielä hakusessa ja veripilkkoja tulee jokunen, mutta mitään kovin polttavaa tuntua ei ole tullut. Mitä nyt ensimmäisella kerralla piti mennä kokeilemaan, että mitenkä käy kun vähän pidempää sänkeä vetää poikkiteloin - ja tietenkin kaulan ongelma-alueella. No, jos nyt ei mitään hirveän huonoa, niin ei siitä kyllä mitään hyvääkään tullut. Viisaus palkitaan ja niin edelleen. ;)


Jos tuollaisen höylän ostaa, niin kannattaa tosiaan ostaa useiden eri valmistajien teriä ja kokeilla mikä itselle sopii parhaiten. Se on aina vähän henkilökohtaista, ja höylästäkin kiinni, mitkä terät toimii parhaiten. Featherit on varmaan suosituimpia - ja kalleimpia - mutta ei ne silti kaikille sovi.


Tekniikka on vielä vähän hakusessa, mutta joka kerta onnistuu paremmin. Pitäisi katsoa lisää jotain opetusvideoita netistä, niin tietäisi jos tekee jotain ilmeisiä virheitä.
Tärkeintähän siinä on, ettei paina sitä terää liikaa. Sen verran painetta, että partavaahto lähtee höylän mukaan. Seuraavaksi tärkeintä on varmaankin tarkkailla mihin suuntaan karvat kasvaa. Jos karvojen kasvusuunta tekee yllättävän käännöksen, niin se kannattaa huomioida ajettaessa. Ja tietenkin partavaahto ja esivalmistelu on tärkeää. Lämmin vesi pehmittää karvat ja hyvä partavaahto on kaiken A ja O. Sopivalla öljyllä tai voiteella voi myös suojata ihoa ja pehmittää karvoja vielä lisää.

Kannattaa myös kokeilla partavaahdon vaahdottamista suoraan kasvoille. Vaahto on siten kauemmin kasvoille, joten karvat pehmenee enemmän kuin jos vaan vaahdon heittää kulhosta naamaan ja samantien alkaa jyräämään.
77  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 16.02.2012 16:42
Hinta ei varmasti ole kovin paha, muistaen Lionin edullisen hinnoittelun App Storessa.
Hinnoittelu on kyllä mielenkiintoinen kysymys. Apple aikoo tästä lähtien julkaista uuden version OS X:stä joka vuosi, samaan tapaan kuin iOS:stakin. Voisin kuvitella, ettei hinta ainakaan nouse OS X Lionin 23,99€:stä - ainakaan kovin paljoa. Hinnasta ei toistaiseksi ole muuta tietoa kuin, että The Verge:n videoprevikassa sanotaan "paid upgrade from App Store".

The Vergen previkka.


E: Messages -sovelluksen betan voi ladata Applen sivulta.
78  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 16.02.2012 16:12
Olinkin juuri raapustamassa tuosta. Aikamoinen litanja uusia ominaisuuksia tulossa. Mm. AirPlay Mirroring, Notification Center ja Game Center. Eli lisää iOS:n ominaisuuksia, mutta myös vähän uuttakin.

The Loopissa hyvä juttu uusista ominaisuuksista.


E: Applen virallinen Mountain Lion -sivu
79  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 15.02.2012 22:30
Samsung’s super-sized Galaxy Note changed my life
80  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Kysy & Vastaa : 15.02.2012 19:53
Tilailin tuossa jonkin aikaa sitten vaatteita nettikaupasta. Postikulujen kanssa paketti tuli maksamaan reilusti yli 45€, joten tiesin, että se tulee jäämään tulliin. No tullista tuli ilmoitus ja kun tänään menin hakemaan pakettia sieltä niin huomasin, että nettikauppa oli laittanut paketin arvoksi $20 ja se oli merkitty lahjaksi.

Miten se on voinut jäädä tullattavaksi, kun ainoa arvo paketissa oli tuo 20 dollaria? Onko vain käynyt paska tuuri ja se on jäänyt johonkin pistokokeeseen, vai mitähän on tapahtunut?

Ei se sinänsä haitannut kun olinkin varma että se jää tulliin, mutta tuon kahdenkympin mukaan ei oikeastaan olisi pitänyt..
Huono munkki. Ei se lahjaksi merkkaaminen ja hinnan "väärentäminen" takaa, etteikö paketti jäisi tullin haaviin vaikka toki auttaa siinä suuresti. Minulla on tosin tähän mennessä ollut tuuria noiden pakettien kanssa, mutta ne on ollut kooltansa pieniä. Oliko tuo sinun paketti kovinkin iso?
81  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 15.02.2012 11:31
Lainaus käyttäjältä: DigiToday
Sony ilmoittaa olevansa pahoillaan siitä, että yhtiö nosti laulaja Whitney Houstonin kuoleman jälkeen tämän levyjen hintoja Ison-Britannian iTunes-verkkokaupassa.
...
Sonyn lisäksi ihailijat ovat raivoissaan Applelle, joka myös nosti Houstonin levyjen hintoja iTunes-kaupassaan.
Ei näin, DigiToday.
82  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 13.02.2012 17:15
Tuosta isojen firmojen käymästä patenttisodasta on kyllä mennyt maku jo kauan aikaa sitten. Ja typerää tosiaan on se, että suunnilleen kaiken voi patentoida. Mm. Kodakilla on patentti, että kamera tai kameran kaltainen laite voi esittää sillä otetun kuvan/kuvia ruudullaan (tai jotain tuon tapaista). Jollain yrityksellä on patentti "Upgrade" -nappiin (esim. ohjelman kokeiluversiossa nappi, jota klikkaamalla pääsee ostamaan täydenversion). Ja niin edelleen.
83  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: MP3 soittimet : 13.02.2012 16:22
Voiko iTunesista ostin 2Gb iPod Shufflen 28 eurolla lenkille/salille. Voiko iTunesiin tehdä jotenkin eri tilin tuolle laitteelle vai miten saisin fiksuiten musat tonne? iTunesissa nykysellään yli 10Gb musaa, joten pitäisi jotenkin saada tuohon vain lenkkibiisit syncattua..
Siis, eikö se synkkaaminen tapahdu samaan tapaan kuin iPhonet ja kumppanit? Musiikki -välilehdellä vaan valitsee artisteja, genrejä, soittolistoja ym.

Tai sitten teet esimerkiksi älykkään soittolistan, jonka maksimikooksi asetat tuon 2Gt ja värkkäät ehdot niin kuin tykkäät (ALT -nappi pohjassa voi tehdä sisennetyn ehdon).
84  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 13.02.2012 12:14
Joop, tuo on taas tuota perinteistä uutisointia, jolla mustamaalataan Applea täysin perättömästi. Lisäksi tuossa DigiTodayn uutisen uutisoinnissa on virhe. Alkuperäisessä uutisessa sanotaan, että levyn hinta nousi 4,70 dollarilla päätyen hintaan 12,60, mutta kuinka ollakkaan tuokin osattiin muuttaa muotoon "4,70 dollarista 12,60 dollariin". Lisäksi kyseinen albumi maksaa Amazon MP3 -kaupassa (sekä UK että US) enemmän kuin iTunesissa (UK ja US).

Hienoa uutisointia.
85  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Re: Mitä tapahtui tänään? : 10.02.2012 22:10
Muistaakseni yleinen virhevastuu on sen about kaksi vuotta, eli noin vanhaa laitetta ei varmaan lainkaan puitteissa ole pakko huollattaa. Silti kannattaa toki kysyä, kuten Epinkin tapaus näyttää. Jo pelkkä virhevastuun mainitseminen saattaa saada liikettä aikaan, who knows.
Virhevastuun kestoa ei ole tarkasti määritelty. Suomen lakiin ei ole kirjoitettu mitään kahden vuoden rajaa, vaan laissa puhutaan ainoastaan odotettavissa olevasta kestoiästä. Suurella kodinkoneella (pesukone, jääkaappi, ym.) oletettava kestoikä on pidempi kuin vaikka kannettavalla MP3-soittimella.

Suuri kysymys tässä siis on, että kuinka kauan kuluttaja voi olettaa pelikonsolin kestävän. Pelikonsolilla kun on muutenkin tietty elinikä, eli siinä vaiheessa kun uusi konsolisukupolvi tulee niin vanhat koneet päätyy kaappiin pölyä keräämään. Mutta, jos kone ei kestä uuden sukupolven tuloon asti, niin kuluttaja joutuu ostamaan uuden samanlaisen koneen pelatakseen jo ostamiaan pelejä seuraavan sukupolven tuloon asti. Ei varsinaisesti reilu tilanne kuluttajan kannalta. Varsinkaan kun noilla nykykoneilla tuntuu olevan ongelmia selvitä yli neljää vuotta.


Mutta niin, kannattaa kysästä Microsoftilta niiden mielipidettä asiasta. Ja jos Microsoftin vastaus ei miellytä, niin kuluttaja-asiamieheltä voi kysästä niiden mielipidettä asiasta. Mutta, kun tuo Nopan kone on jo yli neljä vuotta vanha, niin voi olla aika heikoilla, että MS sen huoltoa ainakaan kokonaan korvaa.
86  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 10.02.2012 16:17
Niin, ei se kaatuilu mitään päivittäistä tai edes viikottaista ollut. Silloin tällöin joku meni vain jossain solmuun, mikä tuskin on mitään tavallista poikkeavaa millään laitteilla. En usko, että laitteessa on huollettavaa, jos se välillä kaatuu.
Edelleen intän, ettei iPhonella ole tapana kaatuilla. Jos se kaatuu niin se on tasolla kerran puolessa vuodessa/vuodessa tai harvemmin. Unix-pohjaiset käyttikset on yleensä vakaita. Mutta satunnainen kaatuilu saattaa olla esimerkiksi ohjelmisto-ongelma. Eli ohjelmiston palauttamisesta olisi ehkä ollut apua.
87  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 10.02.2012 15:49
Ainakin oma iPhone 4 oli ihan tarpeeksi ongelmallinen, jo ihan peruskäytössä. Aina välillä puhelun jälkeen luuri meni nurin ja oli pakko käynnistää uudelleen, joskus puhelut katkeilivat jne. Peruspikkuongelmaa.
Tuota kaatuilua en kyllä laittaisi "peruspikkuongelmiin" vaan olisin laittanut laitteen huoltoon (ohjelmiston palautus sitä ennen). Kyllähän puhelimen täytyy puheluista selvitä - muutoin siinä on vika ja se joko huolletaan tai rahat palautetaan.

Puhelujen katkeilusta en sitten tiedä. Voi olla verkko-ongelma tai sitten laite-/ohjelmistovika.
Samanlaisia kaatumistarinoita kuulin muiltakin iPhone 4:n käyttäjiltä, joten kuulosti siltä, että kyse on enemmän ominaisuudesta kuin viasta.
Vika se kuitenkin on. En ainakaan itse ole kuullut mistään iPhone 4:ää (tai muutakaan iPhone -mallia) vaivaavasta kroonisesta kaatuilusta. Jos siinä jotain sellaista olisi, niin kyllähän siitä olisi uutisoitu suurilla kirjaimilla. Ohjelmiston palauttaminen saattaisi ehkä auttaa. Ja voihan sitä huoltoonkin tarjota vaikka virhevastuun nojalla, jos takuu on umpeutunut.

Itsellä ei ainakaan ole iPhonella tapana kaatuilla koskaan. Jailbreikkailut ja beta-iOSit nyt ehkä jotain sellaista saattaa aiheuttaa, mutta ei viralliset versiot kaadu.
88  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 10.02.2012 14:29
Ainakin oma iPhone 4 oli ihan tarpeeksi ongelmallinen, jo ihan peruskäytössä. Aina välillä puhelun jälkeen luuri meni nurin ja oli pakko käynnistää uudelleen, joskus puhelut katkeilivat jne. Peruspikkuongelmaa.
Tuota kaatuilua en kyllä laittaisi "peruspikkuongelmiin" vaan olisin laittanut laitteen huoltoon (ohjelmiston palautus sitä ennen). Kyllähän puhelimen täytyy puheluista selvitä - muutoin siinä on vika ja se joko huolletaan tai rahat palautetaan.

Puhelujen katkeilusta en sitten tiedä. Voi olla verkko-ongelma tai sitten laite-/ohjelmistovika.
89  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Mitä tapahtui tänään? : 10.02.2012 14:23
Tuo takuu kesti 2 vuotta ja Microsoftin mukaan takuun ulkopuolinen korjaus maksaisi, eikä löydy hilloa siihen.

Jos vaikka laittaisi kickstarterin pystyyn.
Kauppiailla ja maahantuojilla on hyvin vähän mielenkiintoa opastaa kuluttajaa Suomen kuluttajansuojalaista, saatika oma-aloitteisesti noudattaa sitä. Vaikka MS väittää jotakin, niin laki on kuitenkin laki.

Mutta, jos se yli neljä vuotta vanha jo on niin en tiedä meneekö se vielä valmistajan virhevastuuseen. Ottaa aspaan yhteyttä ja kysyy niiden mielipidettä. Se ei maksa mitään.

Ephram esimerkiksi sai tehdashuolletun PS3:n reilu kolme (vai oliko se melkein neljä?) vuotta vanhan laitteen tilalle.
90  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Matkapuhelimet : 10.02.2012 14:16
mutta toivottavasti viestiä ei kirjoita ikkunalogolla varustetulla käyttöjärjestelmällä mitä paskempaa ei maan päältä löydykään.
Noh noh, onhan siitä tulossa kahdeksas versio, jonka taulutietokoneille suunnattu käyttöliittymä korjaa tilanteen... Eiku. ;)


Mutta tosiaan, Androidille on vaikeampi tehdä sovelluksia fragmentoitumisen takia ja lisäksi Androidin käyttäjät ei ole niin innokkaita maksamaan sovelluksistaan. Tietenkin, jos Androidille joku hyvä sovellus julkaistaan, niin ehkä se myy paremmin Android Marketissa kuin App Storessa. Mutta siihen vaikuttanee se, että App Storessa kilpailua on aika paljon enemmän kuin Android Marketissa. Eli, jos Android Market pääsee samalle tasolle sisällön suhteen kuin App Store, niin tuskin sama softa myy ainakaan merkittävästi paremmin Android Marketissa.


Android Orphans: Visualizing a Sad History of Support
How Google has lost control of Android
Lainaus
Android's fragmentation has become a giant millstone for Android app development, leaving it worryingly behind its iOS equivalent. It's not the panoply of screen sizes and formats; the Android layout engine is actually quite good at minimising that annoyance. It's not the frequent instances of completely different visual behavior on two phones running exactly the same version of Android; again, annoying, but relatively minor. Device fragmentation is just an irritation.

OS fragmentation, though, is an utter disaster.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines