Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 30
31  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 31.03.2012 14:09
Menee varmaan Apple-puolella jo liian paljon säätämiseksi, mutta mikäs olisi hyvä ilmainen CD/DVD-polttosofta Macille? Tiedostojen ja Imagen polttoa varten tulisi lähinnä. Windowsilla olen tottunut käyttämään CD Burner Pro XP:tä, mutta siitä ei ilmeisesti ollut Mac-versiota olemassa. Suosituksia?
Eiköhän tuo onnistu OS X:n mukana tulevalla Levytyökalulla. En tosin tiedä minkälaisia ominaisuuksia kaipailet poltto-ohjelmalta.
32  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? : 29.03.2012 19:35
Voisko joku muuten selittää mitä ''HD-äänellä'' tarkoitetaan...? Perus cd-levy -tasoinen 16-bit wav?
HD-äänellä tarkoitetaan parempaa kuin CD-laatua, joka on on siis 44,1kHz/16bit. Ja vaikka esimerkiksi 44,1kHz/24bit on parempi kuin CD-laatu niin yleensä HD-laaduksi kuitenkin mielletään 88,2kHz/24bit ja sitä korkeammat resoluutiot.

Haluaisin kyllä todistaa sitä, kun joku pystyy erottamaan korkearesoluutioisemman wavin matalemmasta...
Kyllä minä uskoisin, että hyvällä laitteistolla ja hyvin äänitettyä materiaalia kuunneltaessa eron huomaa. Riippuu tosin paljon musiikkilajista, mitä kuuntelee. Popit, rockit sun muut ei välttämättä hyödy korkeammasta resoluutiosta, mutta jazz, klassinen ja sen sellaiset sen sijaan hyötyy.
33  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 29.03.2012 11:21
http://macmaa.com/2012/03/29/macmaa-kokeili-uuden-ipadin-verkkoyhteys-katkeaa-jos-kasi-on-vaarassa-paikassa/


Saatteko tehtyä tuon kuolemanotteen Wlan-signaalille?  Itse yritin tuota äsken ja vaikka yritin peittää tuota kyseistä reunaa kaksin käsin, ei se vaikuttanut nopeuteen mitenkään. Ilman otetta ja otteen kanssa n. 35 megan nopeus kotini Welho 40M liittymällä.
iPadien WLAN-antenni on kaiutinritilän takana, joten sen peittäminen kädellä tietenkin huonontaa signaalin vahvuutta. Tuohon vaikuttaa paljon se, kuinka kaukana tukiasema on, kuinka hyvä se on ja käytetäänkö 2,4GHz vai 5GHz taajuutta. Jos olet jo valmiiksi tukiaseman kantaman rajoilla, niin yhteys hidastuu tai katkeaa kun blokkaa antennin. Noissa videoissa signaali tippuu "täydestä", eli kolmesta palkista nollaan, mutta nuo yhteysindikaattorit on aina vähän mitä sattuu.

Itsellä tipahtaa yksi palkki pois tuolla otteella, mutta Internet-yhteyden nopeuteen se ei minun tapauksessa vaikuta, koska sen maksiminopeus ei ole lähelläkään WLAN:n nopeutta.



AnandTech julkaisi iPad 3:n arvostelun.
34  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 28.03.2012 22:28
Shieeet, varjoja paratiisissa.

Olin tänään tuttavan luona ja laitoin n. 20 minuutin Angry Birds Space -session jälkeen iPadin hetkeksi nukkumaan. Poimittuani sen takaisin pöydältä laite ei käynnistynyt enää. Muistin akkua olevan jäljellä vielä n. 30%, joten ajattelin ettei siitä voi kiinni olla.

Tulin takaisin himaan, kytkin laitteen verkkovirtaan ja painoin käynnistysnapin pohjaan. Ei vieläkään mitään. Vasta ns. hard reset, eli nukutusnäppäimen ja koti-näppäimen yhtäaikainen painallus kymmenen sekunnin ajan toi laitteen takaisin eloon.
Veikkaisin, että se oli tiltannut. Senhän olisi pitänyt käynnistyä automaattisesti, kun virtajohdon laitoit kiinni. Ja kai sen ylikuumenemisenkin jälkeen pitäisi käynnistyä virtanapista, ilman hard resettiä.
35  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: HD DVD ja Blu-ray: missä mennään? : 28.03.2012 21:03
Voisko joku muuten selittää mitä ''HD-äänellä'' tarkoitetaan...? Perus cd-levy -tasoinen 16-bit wav?
HD-äänellä tarkoitetaan parempaa kuin CD-laatua, joka on on siis 44,1kHz/16bit. Ja vaikka esimerkiksi 44,1kHz/24bit on parempi kuin CD-laatu niin yleensä HD-laaduksi kuitenkin mielletään 88,2kHz/24bit ja sitä korkeammat resoluutiot.
36  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 28.03.2012 11:39
Vastoin suuren yleisön epäilyjä, on Samsung Galaxy Note osoittautunut jonkinlaiseksi menestykseksi. Julkaisusta lähtien myytyjä yksikköjä viisi miljoonaa. Toisaalta, onhan kyseinen malli monella markkina-alueella ainut luokassaan. Ei kyllä edelleenkään kokoluokka ihan omaan makuuni. =)

http://www.engadget.com/2012/03/27/samsung-ships-five-million-galaxy-notes-in-just-five-months/
Kieltämättä yllättävän hyvin mennyt kaupaksi. Tosin, jos pilkkua viilataan, niin nuo ei ole myytyjä vaan toimitettuja kappaleita. Mutta tuskinpa niitä toimitetaan miljoonittain hyllyjä koristamaan.

Mutta saattahan tuo Note olla ihan hyvä, jos esimerkiksi käyttää Bluetooth headsettiä puhumiseen. Silloin luurin koolla ei ole merkitystä ja netin selaaminen sun muu hoituu paremmin suurelta näytöltä.
37  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 27.03.2012 20:46
Harry Potterit on nyt tarjolla ekirja muodossa. Ensimmäiset kolme kirjaa kustantaa 5,97€/kpl ja loput neljä 8,36€/kpl tai vaihtoehtoisesti 46,19€ koko setti (5€ säästöä). Kirjat on EPUB -muodossa, jota lähestulkoon kaikki ekirjojen lukulaitteet ja ohjelmat tukee. Tunnettuin poikkeus sääntöön on Kindle, mutta sille tarjotaan omaa versiota samaan rahaan.

Kirjoista on toistaiseksi ainoastaan englannin kielinen versio tarjolla, muiden kielien seuratessa perässä. Suomen kielisestä versiosta ei ole mainintaa, mutta ei kai se ihan mahdottomuuskaan ole. Kirjoista on myös tulossa jonkinlainen "enhanced" versio myöhemmin tänä vuonna, jotka "saattaa sisältää videota ja muita ominaisuuksia". Ekirjat voi ostaa ainoastaan Pottermore Shopista.


Parasta noissa on se, että ne on DRM-vapaita (paitsi Kindle-versio). Niissä on ainoastaan yksilöivä vesileima. Harry Potter on "kohtuullisen" tunnettu kirjasarja, joten jos tuo DRM-vapaus toimii hyvin Pottereiden kohdalla, niin ehkäpä ekirjakaupat/julkaisijat on halukkaampia luopumaan DRM:stä.
38  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 26.03.2012 22:23
Poikkesihan se joulupukki täälläkin. Ero ensimmäiseen iPadiin on kyllä melko suuri. Muotoilu esimerkiksi on todella paljon parempi. Ensimmäisen iPadin muotoilu on jokseenkin palikkamainen eikä se ole oikein käteen sopiva. iPad 3 sen sijaan istuu käteen paljon paremmin ja koska se ei ole takaa kaareva se ei kiiku ja keinu pöydällä kuten ensimmäinen iPad. Prosessointitehon lisääntyminen näkyy varsinkin nettiä selatessa ja tietenkin muussakin käytössä. Näytöstä nyt ei ole mitään sellaista sanottavaa mitä ei ole jo tuhanteen kertaan sanottu, paitsi että ei pahemmin enää kiinnosta alle 200-250 ppi:n näytöt kädessä pidettävissä laitteissa.

Paljon puhuttu kuumeneminen häiritsee hiukan, mutta en tiedä onko tuo pidemmän päälle mitenkään suuri ongelma. Tuossa vaikuttaa paljon se mistä kohtaa iPadistä pitää kiinni. Kuumeneva kohta on vasen alanurkka, joten jos pystyy välttämään sitä, niin tuo tuskin juurikaan haittaa. Ja eipä se elämä ole Android-taulutietokoneidenkaan puolella parempi. Jotkut niistä lämpenee enemmän kuin iPad 3.
39  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 23.03.2012 20:13
Ei teidän näitä asioita tarvitse tulla sanomaan, kun teidän ihanteet on melko tarkkaan kaikkien tiedossa. ;)
40  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Yleinen iPhone-keskustelu : 23.03.2012 20:03
Itsekin olen kyllä ollut tyytyväinen iPhonen 3.5 tuuman näyttöön. Tykkään käyttää luuria yhdellä kädellä ja tuon kokoisesta luurista saa hyvän otteen.

Jos Apple isompaa näyttöä aikoo iPhoneen laittaa, niin en usko, että ne yli 4 tuumaiseen päätyy. Mutta, jos ja kun seuraavassa iPhonessa on LTE, niin siitä melko varmasti tulee suurempi kuin nykyisestä että ne saa mahdutettua siihen suuremman akun. Ja ehkä se LTE-antennikin vaatii enemmän tilaa. Ainakin Android-luureissa taitaa kaikki LTE-mallit olla järestään 4 tuumaisia tai suurempia.
41  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 22.03.2012 23:51
Musta Pekka alkoikin jo myymään iPadejä ja kerkesin varaamaan sen ainoan 32Gt WiFin joka vielä sopivasti sattui olemaan haluamani väri. Maanantaita odotellessa.
42  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 21.03.2012 11:30
Itse katsoin pari ensimmäistä jaksoa tv-sarjaa ja aloin sitten lukemaan kirjaa. Sarjan puoleen väliin mennessä olin lukenut kirjan jonka jälkeen hädin tuskin enää jaksoin katsoa tv-sarjaa, koska tiesin mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan ja suunnilleen mitä kukin tulee sanomaan. Ehkä tuo olisi toiminut paremmin, jos kaikki tapahtumat ei olisi ollut niin hyvin muistissa.

Mutta tietenkin jos viimeisestä katsomis/lukemis kerrasta on jo jonkin aikaa, niin voihan sitä sitten tutustua siihen toiseen vaihtoehtoon. Molemmat on ehdottomasti lukemisen/katsomisen arvoisia. Ja kirja on tietenkin aina yksityiskohtaisempi, mutta kaikki tärkeät tapahtumat on kyllä mahdutettu tv-sarjaan.
43  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 20.03.2012 23:30
Toinen kirjasta kääntynyt tv-sarja, eli True Blood, sen sijaan lähtee ensimmäisen kirjan puolen välin jälkeen omille poluille. En tiedä onko neljännellä tuotantokaudella ja neljännellä kirjalla enää mitään yhteistä. Edes kaikki päähenkilöt ei ole enää samoja, vaan osa tv-sarjassa olevista päähahmoista on kirjoissa joko jo kuolleet, niitä ei koskaan ollut olemassakaan tai ne on sivuhahmoja.

Ostin kaksi ensimmäistä osaa tuosta kirjasarjasta. Petyin todella pahasti. Meno ei ollut edes läheskään yhtä rajua kuin itse sarjassa. Enpä ostanut enempää osia. Pidin enemmän tv-sarjasta. Yleensä kirjat ovat parempia, mutta ei tässä kohtaa.
Samaa mieltä tuosta, että tv-sarja on tässä tapauksessa kirjaa parempi. Itseä kirjoissa häiritsi lähinnä se, että ne on kokonaan kirjoitettu Sookien perspektiivistä. Eli tapahtumien ja hahmojen välillä ei hypitä vaan etiäppäin mennään täysin lineaarisesti. Tv-sarja on mielestäni parempi juuri siitä syystä, että siinä eri tapahtumien välillä hypitään ja saadaan siten enemmän rytmitystä aikaiseksi ja se on monipuolisempi kuin kirjat koska siinä ei keskitytä ainoastaan Sookieen. Mutta tuosta johtuen tv-sarjan kynäilijät joutuu kirjoittamaan omia tarinoita, joten kirjat ja tv-sarja eroaa toisistaan ja vieläpä melko paljon. Sinänsä tietenkin hyvä asia, että voi sekä lukea kirjat että katsoa tv-sarjan. Game of Thronesin kohdalla voi valita jomman kumman ja skipata toisen, koska ainakin ensimmäinen kausi oli tosiaan yksi yhteen kirjan kanssa.
44  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Kirjallisuus, food for thought. : 19.03.2012 21:49
Hymyilytti, kun olin maksamassa kirjastovirkailijalle 50 sentin varausmaksua kirjasta, mutta tämä sanoi että kyse on lasten aineistosta josta ei kyseistä maksua peritä. Ei siinä, hyvä niin. Mieleen vain putkahti TV-sarjan perusteella melko rujo kavalkadi tapahtumia, joita en millään ilveellä voi yhdistää lasten aineistoon! Ja ymmärtääkseni HBO:n sarjassa on vieläpä karsittu jonkin verran näitä rajuimpia juttuja.
Eipä se tosiaan mikään lastenkirja ole. Se tv-sarja on melkein yksi yhteen kirjan kanssa. Joitain yksityiskohtia on tietenkin jouduttu karsimaan "tilan puutteen vuoksi" ja joitain kohtauksia (mutta ei kovinkaan montaa) lisätty selittämään asioita, mutta suurimmaksi osaksi sama teos.

Toinen kirjasta kääntynyt tv-sarja, eli True Blood, sen sijaan lähtee ensimmäisen kirjan puolen välin jälkeen omille poluille. En tiedä onko neljännellä tuotantokaudella ja neljännellä kirjalla enää mitään yhteistä. Edes kaikki päähenkilöt ei ole enää samoja, vaan osa tv-sarjassa olevista päähahmoista on kirjoissa joko jo kuolleet, niitä ei koskaan ollut olemassakaan tai ne on sivuhahmoja.
45  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Digitaaliset elokuvavuokraamot ja -kaupat : 13.03.2012 17:16
TVkaista ollut ilmeisesti viime yöstä asti matalana. TVkaista ei ole ilmoittanut mitään syytä tuolle Facebookissa tai Twitterissä. Toivottavasti sitä nyt ei olla suljettu kokonaan. Televisioyhtiöthän haastoi sen oikeuteen mahdollisista tekijänoikeusrikkomuksista.


Ja kun tuossa edellä sanoin, ettei iTunes Storen suomiteksteillä varustettuja elokuvia voi etsiä mitenkään, niin Apple lisäsi kohdan, josta näkee kaikki suomen kielisillä teksteillä varustetut elokuvat: Films in Original Version. Tällä hetkellä 25 elokuvaa.
46  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 13.03.2012 11:41
iPad 3:n odotus intoa "lievittämään" unboxing -video ja -kuvia.


Veikkaisin, että suuri osa uuden iPadin painonnoususta tulee sen akusta. iPad 3:n akun kapasiteetti on melkein kaksin kertainen iPad 2:en verrattuna. En tiedä kuinka käsi kädessä kapasiteetti ja grammat menee, mutta pakkohan tuollaisen kapasiteetin nousun on näkyä koossa ja painossa. Näyttökin on varmaan painavampi ja ainakin paksumpi uuden suunnittelun ja taustavalon takia.


E: Ja nyt on vahvistunut, että iPad 3:ssa on sama CPU kuin iPad 2:ssa ja että muistin määrä on nostettu gigatavuun puolesta gigasta. Lähde
47  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 11.03.2012 13:10
Eiköhän pistetä ihan Sonyn syyksi koko homma. Alan pikkuhiljaa näkemään Omenan vaikutuksen.
Eli sen sijaan, että laitevalmistajat noudattaisi standardeja, jokainen vaan sooloilee omia toteutuksiaan ja Applen (ja muiden käyttöjärjestelmävalmistajien) tulee tukea niitä lukuisi eri toteutuksia? Omenan vaikutus näkyy, mutta tässä tapauksessa taitaa kuitenkin olla kyse anti-Omena variantista. Esimerkiksi Windowsissa (pikaisen googlauksen perusteella) joudut asentamaan eri Bluetooth-ajurin PS3-ohjainta varten, jolloin muut Bluetooth-laitteet ei välttämättä enää toimi. Eli siis, että PS3-ohjain toimii edes kikkakuutosten jälkeen Maceissä tarkoittaa, että Apple on tehnyt jotain käyttäjien hyväksi tukiessaan Sonyn epästandardia toteutusta.

Mutta Applelle voi laittaa palautetta OS X:ään liittyvissä asioissa tuonne: http://www.apple.com/feedback/macosx.html
48  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 11.03.2012 12:13
Pikaisen googlauksen perusteella, Sony käyttää jotain epästandardia Bluetooth toteutusta PS3-ohjaimissa. Snow Leopardissa tuo parittaminen tosiaan onnistui ilman kikkoja, mutta jostain syystä tuo ei Lionissa sitten enää toimikkaan niin helposti. Ensisijaisesti lähettäisin kiitokset tuosta Sonyn suuntaan, ja ehkä jonkinlainen palaute Applenkin suuntaan olisi paikallaan. Mutta eipä tuon PS3-ohjaimen asentaminen taida ihan perus Plug and Play -tyyliin toimia Windowsissakaan.

Mutta minulla ei ole muuta kokemusta PS3-ohjaimen (tai muidenkaan peliohjainten) käyttämisestä Macissä, kuin että kerran laitoin sen Maciin kiinni akun lataamista varten ja se onnistui parittamaan itsensä kyseiseen Maciin.
49  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 10.03.2012 23:44
Huvikseen kokeilin saada PS3 ohjainta toimimaan Bluetoothilla ja aikamoista säätämistä oli. Lopulta sen sai kun saikin yhdistettyä, mutta sen jälkeen kun Meatboyta testasin Steamin kautta, ei ohjaus oikein mätsännyt. Liikkua ei voinut, mutta vasemmasta tatista pystyi hyppämään kun sitä klikkasi.

Eli onko tähän nyt joku "se vain toimii" tapa vai pitääkö alkaa jotain ajureita metsästämään?
PS3-ohjaimen parittaminen tapahtuu helpoiten sörkkäämällä se USB-johdolla kiinni koneeseen, niin se parittaa itsensä Bluetoothilla. OS X:ssä ei taida olla vakiona tukea joystickeille, joten niiden kohdalla tuo "se vaan toimii" ei toteudu. Joudut etsimään jonkun ajuriohjelman.
50  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 10.03.2012 21:27
Jeps, eiköhän tämä OS X tule tutuksi jossakin vaiheessa. Käyttönsä kullakin.

Tässä on 2,7 GHz Intel Core i5, Radeon 6770M 512MB ja 4 gigaa muistia, joten luulisi, että bootcampin Windowsillakin pyörii jotkut pelit. Vai onkos sitä kuinka hyvin optimoitu näihin iMaceihin?
Boot Camp on ainoastaan nimi avustusohjelmalle ja ajuripaketille. Se Windows suoritetaan siis ihan natiivina, sama kuin missä tahansa tietokoneessa ja Maceissä käytetään ihan samaa rautaa kuin muissakin tietokoneissa. Mutta iMaceissä käytetään kannettavien koneiden näyttiksiä, joten suorituskyky jää sen puolesta hiukan lyhyeksi. Mutta kunhan ei laita graffa-asetuksia tappiin, niin kyllä siinä pelit toimii. Varsinkin kun asentaa uusimmat ajurit valmistajan sivuilta. Boot Camp asentaa jotkut vanhat Applen "hyväksymät" ajurit.

Ja jos pelejä ei halua pelata sillä, vaan tarttee Windowsia joidenkin ohjelmien takia, niin parempi vaihtoehto on käyttää jotain virtuaalikonetta, kuten Parallels 6:a. Ei tarvitse käynnistää konetta uudelleen, vaan Windows-ohjelmia voi käyttää Mac-ohjelmien rinnalla. Suorituskyky tosin ottaa osumaa ja 3D-pelit ja -ohjelmat ei välttämättä kovin hyvin toimi. Perusohjelmien käytössä tuskin huomaa mitään merkittävää eroa virtuaalikoneen ja natiivin välillä.
51  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 10.03.2012 20:26
Alunperin sukulainen tästä luopui kun on niin vaikea käyttöliittymä.
Joo, no ikänsä Windowsia käyttänyt on tietenkin hukassa toiseen käyttöjärjestelmään siirtyessään, mutta en usko, että kovinkaan moni sanoo Windowsia helpommaksi tai muuten paremmaksi, jos vaan on oppinut OS X:n perusteet. Käyttövaatimukset, pelit tjsp. tietenkin sanelee kumpi on "parempi", mutta perus jutuissa ja yleisessä käyttömukavuudessa ja sen sellaisessa OS X vie voiton. Ja Macistä saa eniten iloa irti, kun sitä käyttää Apple näppiksellä (F-näppäinten pikatoiminnot, Komento-näppäin on ergonomisemmassa paikassa). Eli, jos sen koneen mukana tulee langaton Apple näppäimistö, niin kannattaa ottaa se vaikka kakkos näppikses, jos ei Winkkaria tykkää sillä käyttää. Ja Magic Mouse on myös kätevä. Surkea pelikäyttöön, mutta perussurffailut sun muut hoituu sillä kohtuu rennosti.
52  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 10.03.2012 16:53
Saan käyttöön iMacin. Tietenkin ensitöiksi se pitää saada käyttökuntoon, joten onko mitään erityistä mitä kannattaa ottaa huomioon Win7 asennettaessa? Kyseessä on ilmeisesti viime syksynä ostettu iMac. Olisiko mitään hyvää sivustoa jossa olisi tietoa Bootcampista ja Win7 asennuksesta?
Jos dualboottia ajattelit, niin käynnistät Boot Campin (löytyy Ohjelmat -> Lisäohjelmat) ja seuraat ohjeita. Jos taasen jostain syystä haluat heivata paremman käyttiksen huonomman tieltä pois niin sörkkäät Win7:n levyn sisään ja pidät C -napin pohjassa konetta käynnistettäessä.


Boot Camp: Windows 7 installation frequently asked questions
53  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 09.03.2012 15:08
Varsinkin nykyään symbian belle pistää jo kovin kampoihin muille käyttiksille ja ainoa jossa se häviää on vakio nettiselain. Se nyt vaan on niin trendikästä haukkua symppari paskaksi.
En ole itse Belleä käyttänyt, mutta Anna ainakin on kohtuu kaukana hyvästä sen perusteella mitä olen sitä vähän käyttänyt. Symbianin haukkuminen ei ole trendikästä, se käyttis vaan on mitä se on.
Sain tuossa "kunnian" käyttää Symbian Belleä, ja onhan se aikamoinen harppaus parempaan suuntaan. Ainakin sovellusten lisääminen kotiruutuun on jo vihdoin tehty järkeväksi. Ennen Annaa piti kotiruutuun lisätä widgetti, johon sovelluksia sai lisättyä. Typeryys oli se, että sovelluksia pystyi ja piti laittaa neljä jokaiseen widgettiin. Eli, jos neljää lokeroa ei muuten saanut täytettyä, niin sitten piti sama sovellus laittaa useampaan kertaan. Annassa tilannetta parannettiin sillä, että sovelluksia ei tarvinnut laittaa neljää vaan tyhjiä lokeroja täytti typerät kysymysmerkit. Nyt Bellessä sovelluksia voi suoraan lisätä kotiruutuun, ilman hölmöjä widgettejä.

Toinen suuri parannus on tekstin syöttäminen. Annaan asti toimintatapa oli se, että jos johonkin tekstikenttään halusi syöttää tekstiä, niin se kapula siirtyi kokoruudun vievään tekstinsyöttötilaan josta ei välttämättä käynyt ilmi mihin tekstikenttään nyt ollaan kirjoittamassa. Nyt melkein viisi vuotta sen jälkeen kun iPhone tapahtui, siirtyi Symbiankin jo kosketusnäyttöjen aikakaudelle, mikä on sinänsä ihan kunnioitettavan ripeää toimintaa. Eli tekstikenttää kun tökkää sormella, niin näppäimistö hyppää esiin, kuten kaikissa muissakin nykyisissä mobiilikäyttiksissä.

Mutta kyllähän siinä edelleen parannettavaa riittää, mm. suorituskykyrintamalla. Käyttöliittymä vilkkuu ja välkkyy kun se latailee ja/tai vaihtelee käyttöliittymäelementtejä ruudulle ja suunnilleen kaikki vierittäminen, mitä kokeilin, tökki jonkin verran. Ehkä syypäänä oli C7:n huono rauta (?), mutta toisaalta iPhonet, ne vanhat ja hitaat, ei niin hirveästi tökkineet. Eli veikkaisin, että nuo suorituskykyongelmat on enemmän ohjelmiston puolella kuin raudan syytä.


Ehkä Nokia tuosta Symbianista vielä joku päivä hyvän saa, mutta en vaan ymmärrä Nokian toimintaa tuon Symbianin suhteen. Ensin ne sanoo, että ne aikoo lopettaa Symbianin tukemisen ja heti tuon jälkeen ne alkaa kehittämään Symbiania kiihtyvällä tahdilla... Samalla kun ihmisten mielenkiinto Symbiania kohtaan hiipuu kiihtyvällä tahdilla parempin käyttisten ja Nokian omien sanojen takia.
54  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Yleinen iPhone-keskustelu : 09.03.2012 12:11
Jees kiitokset vinkeistä. Olen kyllä useamminkin antanut akun kulua loppuun ja ladannut sen jälkeen sen täyteen, mutta eipä ole auttanut. Olen myös käynnistänyt kapulan uudelleen mutta ei siitäkään ole ollut hyötyä. Pitää vielä testata tuota ohjelmiston palautusta.
Yksi temppu, mikä myöskin saattaa auttaa on asetuksien nollaaminen. Eli Asetukset -> Yleiset -> Nollaa -> Nollaa kaikki asetukset. Tuo siis palauttaa tehdasasetukset, mutta säästää sisällön. Ohjelmiston palautus ei varmaankaan tee tuota tehdasasetuksien palautusta, koska asetukset palautetaan jos palauttaa varmuuskopion, joten tuotakin kannattaa kokeilla. Mutta, jos se ei noiden temppujen jälkeen ala pitämään virtaansa, ja olet varma ettei mikään ohjelma tai esimerkiksi asetus ole syypäänä, niin eiköhän se sitten ole akun ostaminen edessä.
55  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 09.03.2012 12:00
Mites on muuten esim. pelien asetusten ja savetietojen hallinta? Jos mulla on esim. Chaos Rings ja haluan vähäksi aikaa poistaa sen jos en pelaa, niin tuhoutuuko savet siinä samalla, vai onko ne jossain eri tiedostossa? Eli voiko masiinasta poistaa pelejä sun muita ja asentaa myöhemmin uudestaan ja kaikki savet ja asetukset on tallella/helposti saatavissa?

Tuohon ei ole mitään Applen tarjoamaan ratkaisua, paitsi joissain harvoissa peleissä voi iTunesin tiedoston hallinnasta napata savet talteen. En tiedä pystyisikö jollain iExplorerin tapaisella sovelluksella ottamaan savet talteen ja vielä onnistuneesti palauttamaankin ne. Apple voisi kyllä keksiä tuohon jonkun ratkaisun.

Tätä kaivattaisiin kaikilla alustoilla. Olisi todella hienoa, että asennettujen pelien tallennukset pysyisivät Steam-tyyliin tallessa ja peliä voisi oman profiilinsa kautta asentaa uusillekin laitteille eikä tarvitsisi aloittaa alusta. Toki Androidilla voi kohtalaisen helposti etsiä muistarilta tallennustiedostot ja ottaa ne erikseen talteen, mutta olisihan se näppärämpää.
Joo, joku tuollainen olisi kyllä kätevä. Tosin, onhan tuo jo nyt mahdollista iCloudin myötä, mutta veikkaisin että tuossa menee jonkin aikaa ennen kuin pelintekijät keksii parhaan teknisen toteutuksen tuolle, ja ennen kaikkea että ne viitsii toteuttaa sen. Tuosta syystä nuo iCloud-tallennukset ei pahemmin lohduta niitä iOS-käyttäjiä, joilla on kymmeniä vanhoja pelejä kapulassa, koska niille on aika turha odottaa mitään tuollaista päivitystä.



Ja ilmeisesti iPad 3 ei tue Suomessa käytettäviä 4G-taajuuksia. Tosin tällä hetkellä Suomessa DC-HSDPA+ -tuki on muutenkin tärkeämpi kuin LTE-tuki. Mutta uutta iPadia ostaessa siis kannattaa huomioida, että se on Suomen oloissa ainoastaan 3G-laite. Lähde
56  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Yleinen iPhone-keskustelu : 09.03.2012 11:39
Osaako joku sanoa miksi mun iPhone 3G:stä kuluu akkua ihan itsestään vaikka en sillä mitään tekisi? Vasta pari viikkoa sitten kännykkä toimi vielä ihan normaalisti. Ja muutenkin kuluu todella nopeasti akkua käytössä. Onko akku yksinkertaisesti paskana vai mistä johtuu?
Ephramin vinkkien lisäksi kannattaa tietenkin kokeilla perinteistä uudelleen käynnistämistä. Yhtenä mahdollisuutena myös on, että jos siinä on iOS 4, niin joku sovellus saattaa sekoilla moniajon kanssa, eli jäädä taustalle virtaa viemään. Viimeisenä ja hiukan epätoivoisena ratkaisuna voi kokeilla ohjelmiston palautusta. Eli varmuuskopioi kapulan iTunesissa ja sitten Palauta -toiminnolla hoitaa annettujen ohjeiden mukaan sen. Lopuksi palauttaa varmuuskopion, niin kaikki tiedot, asetukset, sovellukset, ym. palautetaan kapulaan, eli se on kaikin puolin sama kuin ennen ohjelmiston palautusta, paitsi ohjelmistoon liittyvät viat on toivottavasti korjattu. Ohjelmiston palauttaminen tosin pakottaa uusimman iOS-version asentamisen kapulaan.

Mutta aika vanhahan tuo kapula jo on, joten vika saattaa olla akussa.
57  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 09.03.2012 11:25
Minulla on Twelve Southin Compass: http://twelvesouth.com/products/compass/

Ihan näppärä ja pieni teline.

Mites on muuten esim. pelien asetusten ja savetietojen hallinta? Jos mulla on esim. Chaos Rings ja haluan vähäksi aikaa poistaa sen jos en pelaa, niin tuhoutuuko savet siinä samalla, vai onko ne jossain eri tiedostossa? Eli voiko masiinasta poistaa pelejä sun muita ja asentaa myöhemmin uudestaan ja kaikki savet ja asetukset on tallella/helposti saatavissa?
Tuohon ei ole mitään Applen tarjoamaan ratkaisua, paitsi joissain harvoissa peleissä voi iTunesin tiedoston hallinnasta napata savet talteen. En tiedä pystyisikö jollain iExplorerin tapaisella sovelluksella ottamaan savet talteen ja vielä onnistuneesti palauttamaankin ne. Apple voisi kyllä keksiä tuohon jonkun ratkaisun.



Itse melko varmasti ostan 32Gt WiFi -mallin, valkoisena tietenkin.
58  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 08.03.2012 22:50
Öm...

Pokemon on Nintendon omistama sarja. Mikä todennäköisyys sillä on päätyä millekään muulle kuin Nintendon alustalle CDi-fiaskon jälkeen?
No just. Olen aina luullut, että Pokemon olisi alkujaan anime, josta on kaiken muun ohella tehty peli jos toinenkin. :???: Elä, ja opi jotain uutta joka päivä...


Historian siipien havinaa: kokosin näytteet Apple.comin etusivuista vuodesta -97 tähän päivään. Paljon on muuttunut...
Mielenkiintoinen kuvasarja. BMW:n logo Applen etusivulla on äkkiseltään ajateltuna jotenkin epätodennäköinen yhdistelmä. :lol:
59  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 08.03.2012 17:29
Miten tuo yksi 3G-piiri voi maksaa 120€?
Ne patentit, joista sinä aina tuolla Apple -topicissa puhut. Ja siinä samaisessa paketissa mukaan tulee GPS -tuki (ja ehkä GLONASS-tuki).
60  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 08.03.2012 17:26
Mikä se juttu oli kun joku pisti myyntiin tuonne Applen jöötiin jonkun Pokemon-pelin, joka ei ollut oikeasti peli vaan pelkkiä kuvia sarjan peleistä. Kuvauksen lopussa oli vielä teksti ettei kyseessä ole oikea peli, mutta eikös se noussut hetkeksi yhdeksi ostetuimmista ohjelmista, kun kaikki idiootit muna pystyssä ostivat sen lukematta yhtään tarkemmin?

En tiedä kertooko tuo enemmän Pokemon-pelien suosiosta vai Apple storen ostajien keskimääräisestä aivokapasiteetista?
Tuo on kyllä yksi asia mihin Applen pitäisi jo pikku hiljaa alkaa puuttumaan. Noita feikkipelejä sun muita tekijänoikeusrikkomuksia tapahtuu kohtuu tiuhaan, ja Applen kanta on, että ne hyväksytään App Storeen ja poistetaan sen jälkeen kun tekijänoikeuden haltija tai joku muu alkaa valittamaan. Tuostahan on lähinnä haittaa kaikille.

Ja mitä sitten keskimääräisiin aivokapasiteetteihin tulee, niin jos kaupassa näkyy tuote nimeltä "Pokemon Yellow", niin olettaako Matti Meikäläinen sen olevan "Pokemon Yellow" vai jotain muuta? Pokemon on kuitenkin suhteellisen suosittu ja tunnettu, eikä Pokemon ole Nintendon yksinoikeus (Pokemon Yellow tosin saattaa sellainen olla), joten Pokemon pelin ilmaantuminen App Storeen ei sinänsä ole täysi mahdottomuus. Ja tuo yhdistettynä App Storesta ostamisen helppouteen ja alhaiseen hintatasoon, niin kyllähän tuollaisilla feikeillä saa hyvä uskoisilta ihmisiltä rahat kynittyä. Huijatuksi tullessaan kannattaa kuitenkin muistaa, että Apple kyllä (/ehkä) palauttaa rahat, jos valittaa niille kohtalostaan.




HAHA ;D Näitä lukuja voi todellakin verrata keskenään :lol:
Joo, eipä niitä voi verrata... koska tuo on vanha kuva. ;)

Mutta silti...
Spoileri (osoita katsoaksesi)
Sivuja: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines