Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Jäikö aktivointisähköposti saamatta?

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan

 
Vaalea Tumma
Profiili
Yhteenveto
Näytä tilastot
Näytä kirjoitukset

  Näytä kirjoitukset
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 30
271  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 19.01.2011 19:11
Portal 2:n PS3-versiosta melko mielenkiintoista lisäinfoa. Eli se on aika pitkälti täysin yhteensopiva Steamin kanssa. Moninpeli toimii PC- ja Mac-versioiden kanssa, voit chatata Steam-kavereiden kanssa ja invitet toimii ja pelitallennuksetkin päätyy Steam Cloudiin. Mansikkana kakun päällä: Jos ostat PS3-version, saat samalla rahalla PC- ja Mac-versiot.

Aika uskomatonta.

http://www.joystiq.com/2011/01/18/portal-2-on-ps3-features-cross-platform-chat-multiplayer-and-a/
272  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 19.01.2011 13:28
Mitäs jos et hyppää trendikelkkaan vaan pistät rahat vaikka näpsäkkään MIni-PC:een?
Tai sitten Mac Mini, jos haluaa paremman käyttiksen parissa pysyä. Siinä on mm. HDMI-portti, joten se toimii tarvittaessa HTPC:nä. Se on tosin iMacejä tehottomampi, joten pelien kanssa tulee enemmän ongelmia.


Mulla onkin PS3 jo onneksi ethernet-piuhalla kiinni tuossa jakajassa, koska ei meinannut langattomasti toimia kunnolla yhteys. Pitää sitten pistää se iMac myös piuhalla kiinni, vaikka langattomasti menisi sekin vissiin.
Kyllä se iMac varmaan voi olla ilman lankaakin. Tai ainakin AirPlayn kautta voi streamata 720p elokuvia langattomasti. Verkon pitänee kuitenkin olla N. PS3:ssa on joku outo pullonkaula, että data liikkuu hitaasti wlanin kautta.


Ja AirPlaystä puheen ollen, iOSille julkaistiin AirView -niminen ohjelma (ilmainen, universaali), joka tekee iOS-laitteesta AirPlay-vastaanottimen, eli iTunesista tai toisesta iOS-laitteesta voi lähettää elokuvan AirPlayn kautta toiseen iOS-laitteeseen. Ei kovin hyödyllinen ohjelma, mutta ilmainen niin kauan kuin Apple sen poistaa, ja voihan sillä testata AirPlayn toimivuuden jos ei AppleTV:tä omista.
273  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 18.01.2011 19:49
Olisihan se fiksua odotella sitä päivitystä, mutta ärsyttävää on juuri kun ei voi varmuudella tiedää sen ajankohdasta. Maaliskuulle voisi vielä venailla, mutta toukokuuhun on niin saatanan pitkä aika. Juuri se tietämättömyys on se pahin, helppo olisi venailla jos tietäisi päivän milloin uudet mallit tulevat. Jos jää venaamaan, saa hyvällä tsäkällä venailla ensi syksyyn..
Jep, ja kestihän Applelta odotettua kauemmin saada Core iX -prossut koneisiinsa, joten eipä se ole satavarma, että seuraavat iMacit sisältää Sandy Bridge -prossun. Ja onhan noiden uusien iMacien tuloon vielä aikaa, joten jos koneelle on nyt tarvetta, niin muuta kuin kaupan kautta kotia. Kyllähän noilla nykyisilläkin rokkaa.

Nuo Sandy Bridget vaan taitaa olla jotain 10-15% (riippuen mitä numeron murskausta ollaan tekemässä) nopeampia kuin vastaava nykyinen Core iX -prossu, ja niiden integroitu näytönohjain hakkaa nykyiset integroidut mennen tullen ja nauraa vielä päälle. iMaceissa on tietty erillinen näytönohjain, joten sillä integroidulla ei ole niin väliä.

Anandtechin testissä Sandy Bridge Core i5 (neljä ydintä) oli lähes yhtä nopea kuin nykyinen huippumalli Core i7 980X (kuusi ydintä, korkeampi kellotaajuus). Se myös hakkasi AMD:n nopeimmat prossut. Tosin tuo Anandtechin testissä ollut yksilö on varmaan hiukan nopeampi kuin myyntiin tuleva versio. Mutta i7 -prossu tuolla uudella arkkitehtuurilla on varmaan aika... "mielenkiintoinen".
274  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Apple : 18.01.2011 19:00
Mistäs Laudan Apple-miehet suosittelisivat iMacin hankkimista? Apple Store for Education olisi edullisin mitä tiedän, mutta Gigantti tarjoaa vissiin 2v takuun? Onkos muita hyviä kauppoja?
Apple-tuotteiden hinnat on aika pitkälti samat kaikkialla, paitsi jos saa opiskelija-alennuksen tai verot takaisin. Apple Online Storessa on ymmärtääkseni tyytyväisyystakuu, eli voit käyttää laitetta 14pv, ja jos et tykkää, voit palauttaa laitteen. Kai ne postikulut siitä ilosta kuitenkin haluaa maksuksi. Siellä voi myös kustomoida laitetta, eli ottaa vaikka tehokkaamman prossun.

Takuukin on vähän niin ja näin, että onko se tarpeellinen vai ei. Se kun on täysin vapaaehtoinen lisäpalvelu, jonka myyjä voi halutessaan tarjota. Suomessahan on valmistajan virhevastuu, ja sen kesto on myyjän tarjoamaa takuuta pidempi - ellei myyjä satu innostumaan takuuta antaessaan. Eli valmistusvirheen sattuessa pitäisi huollon onnistua vielä takuun päätyttyäkin. Eli minä melko pitkälti unohtaisin takuun (ja AppleCaren) ja ostaisin sieltä mistä halvimmalla saa. Tietty takuu on plussaa, joten jos jostain saa hyvällä hinnalla ja pitkällä takuulla, niin sieltä sitten.


iMacin hankkiminen himottaa koko ajan enemmän, enkä ehkä jaksa jäädä odottelemaan jossain vaiheessa tänä vuonna tulevaa päivitystä, varsinkaan kun mitään suurta päivitystä ei varmuudella edes tule.
iMacit varmaan päivittyy tässä kevään aikana (arvaus: maalis-toukokuu -akselilla), ja ellei Applella ole jotain esteitä tai muuta sekavaa tapahdu, niin niihin luultavasti tulee uudet Sandy Bridge -prosessorit. Ne tarjoaa melko paljon lisäpotkua nykyisiin prossuihin verrattuna, joten kannattaa yrittää taistella ostohaluja vastaan jos ei ole akuuttia tarvetta uudelle koneelle.


MacRumorsin Buyer's Guide on hyvä opas siihen, milloin uusi Apple -laite kannattaa ostaa.
275  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elektroninen urheilu : 15.01.2011 14:10
Gaming.fi TV ei tainnutkaan näyttää LanTrekeiltä mitään. No, SETT TV sen sijaan näyttää ainakin jotain. Juuri nyt alkoi StarCraft 2:ta näkymään selostuksen kera.

SETT:n sivulla tulosseurantaa sun muuta LanTrekeiltä
276  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 15.01.2011 14:01
iPad 2 tulee ilmeisesti olemaan merkittävämpi päivitys kuin ollaan luultu...

http://www.engadget.com/2011/01/14/exclusive-the-future-of-the-ipad-2-iphone-5-and-apple-tv-and/


Eli korkeamman resoluution näyttö, dual core A -prossu ja SD-korttipaikka? Uskottavia kaikki.
Tuplaresoluutio kieltämättä aika yllättävä. Toki se on ehdottomasti hyvä uudistus, mutta pelithän siinä saattaa kärsiä. Tosin iOS 4.3:n betasta on löytynyt ajurit uudelle näytönohjaimelle, näytönohjaimelle joka on ilmeisesti melko paljon nykyistä tehokkaampi. MacRumors: iOS 4.3 Beta Hints at OpenCL-Capable SGX543 GPU in Future Devices. Grafiikkatehoissa tulee siis samankaltainen hyppy kuin 3G -> 3GS jos tuo näyttis päätyy seuraaviin iLaitteisiin. Ja tuo näytönohjain tukee OpenCL:ää, eli sitä voidaan käyttää CPU:n kaverina lisävääntöä tarjoamaan samaan tapaan kuin Maceissäkin voi näyttistä hyödyntää.

Voipi olla lähtee minunkin iPad vaihtoon, jos nuo uudistukset toteutuu. Tuplaydinprossu, tehokkaampi näyttis, korkeampi resoluutio, enemmän muistia (ainakin toivottavasti)... homerdrools.jpg
277  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 13.01.2011 13:26
4.3 sisältää mahdollisuuden palauttaa orientation lockin entiselle paikalleen; se on nyt valinta.

Lisäksi personal hotspot -toiminto tekee iPhonen 3G-yhteyden jakamisesta iPadiin helppoa.
Orientation lock muutos ehdottomasti hyvä. Varsinkin kun Apple failas tuon 4.2 päivityksen niin hienosti ettei se mute edes toimi kuin joissain third party appseissa.

Ja tuo personal hotspot saisi tulla samalla iPadiinkin, että voisi valita kummanko laitteen yhteyden jakaa. Minulla iPadissä parempi yhteys iPhonessa, joten jos läppäri ja iPad sattuu olemaan mukana niin mieluummin käyttäisin iPadin 3G:tä.
278  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Elektroninen urheilu : 12.01.2011 21:51
Tänä viikonloppuna, 14-16.1, Ylöjärvellä järjestetään LanTrek LAN-tapahtuma. Pro-turnauksina siellä Call of Duty 2, Counter Strike 1.6, Counter Strike: Source ja StarCraft 2. Lisäksi joitain konsoliturnauksia ja musiikintekijöille ja piirtäjillekin on omat kisat. Onkohan Naama omistamassa SC2-turnauksen? :)

LanTrekiltä näytetään jotain materiaalia jopa TV:ssäkin, mutta ainoastaan Tampereen alueella näkyvällä Wave 100 -kanavalla. HobiHobi -ohjelmaa kannattaa siis seurata, jos tuo kanava vaan sattuu näkymään. LanTrekkejä voi katsella myös Gaming.fi TV:stä. Siellä on myös joitain vanhempia videoita katsottavana.


Kattelin TF2 videon ja joudun kyllä myöntämään että yllätti - se oli jännä matsi.
TF2 on ihan mielenkiintoinen peli katsoa. Eri hahmoluokat ja eri tyyppiset kentät tuo kiitettävän paljon vaihtelua ja taktiikoita ja muuta sen sellaista. Harmi vaan ettei LanTrekissä ole TF2-turnausta.

SC2 on myös ihan kiinnostava. Erien alut on hiukan kuivia, mutta kun toiminta alkaa, muuttuu homma kerta heitolla jännemmäksi.
279  Yleinen / Pelikeskustelu / Elektroninen urheilu : 12.01.2011 14:45
Elektroninen urheilu, eli kilpapelaaminen. Ympäri maailman järjestetään eritasoisia turnauksia pienistä paikallisista turnauksista suuriin maailmanlaajuisiin turnauksiin joihin pelaajia osallistuu eripuolilta maailmaa. Peleinä voi toimia niin RTS-, FPS-, taistelu- ja urheilupelit kuin ajopelitkin. Tällä hetkellä suosittuja pelejä on mm. StarCraft (1 ja 2), Counter Strike (1.6 ja Source) sekä Team Fortress 2.

Suomessa e-urheilun tunnettavuus ja näkyvyys on aika heikkoa. Esimerkiksi Ruotsissa e-urheilua näytetään jopa TV:ssä, mutta Suomen mediassa e-urheilua ei käsittellä oikeastaan ollenkaan. Viime joulukuussa, 18.12.2010, perustettiin Suomen elektronisen urheilun liitto, jonka yhtenä tavoitteena on parantaa e-urheilun näkyvyyttä ja mainetta Suomessa. Ehkä siis Suomenkin TV:ssä vielä joku päivä näkyy e-urheilua.



Keskustelua siis e-urheilusta, niin tulevista, menneillä olevista kuin menneistäkin turnauksista ja tapahtumista ja muusta aiheeseen liittyvästä. Otteluvideot on toki myös tervetulleita.


Tässä parit videot ketjun käynnistämiseksi:

Assembly Summer 2010 Team Fortress 2 Tournament Final
Euroopan parhaat TF2-joukkueet ottivat mittaa toisistaan Suomen suurimmassa LAN-tapahtumassa ja finaaliin selvisi kotimainen Power Gaming ja myös suomalaisia pelaajia sisältävä Team Dignitas. Suomenkielinen selostus.

DreamHack SteelSeries Starcraft 2 Tournament (finaalin ensimmäinen erä)
Ruotsissa järjestetty StarCraft 2 -turnaus, johon pelaajia saapui ympäri maailman. Voittaja kuittasi 100 000 ruotsin kruunua, eli reilut 10 000€. Finaalissa vastakkain puolalainen mouz|MaNa ja suomalainen mouz|Naama. Englanninkielinen selostus. Loput erät löytyy related -palkista.
280  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Mitä telkusta tulee? : 09.01.2011 21:51
Huomasin tuossa juuri, että Arirang Worldin e-Sports -ohjelma tuleekin neljä kertaa päivässä. En tosin tiedä näyttääkö ne saman jakson noin monta kertaa uudelleen vai onko ne eri jaksot. Suomen aikaa nuo lähetysajat on 1:00, 11:30, 17:30 ja 21:00.
281  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Mitä telkusta tulee? : 09.01.2011 15:42
Nauroinkin termille "elektroninen urheilu". Mitä se on? Miksi se on urheilua?
Urheiluhan terminä sisältää fyysisen liikunnan lisäksi myös kilpailun. Tai siis, jokin fyysinen laji jossa kilpaillaan paremmuudesta. Elektroninen urheilu on siis virtuaalimaailman vastine tosielämän fyysiselle (kilpa)urheilulle. Ja elektronisella urheilulla ei tarkoiteta sitä, että pelaat jotain CODia tai Haloa verkossa pubiservuilla vaan ammattimaista pelaamista, jossa matkustetaan mahdollisesti jopa ympäri maailman erilaisiin turnauksiin osallistuen.
282  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Mitä telkusta tulee? : 09.01.2011 13:55
Elektroninen urheilu, voi vittu.

Pyöriihän Golfissakin rahaa.
Golf nyt sentään on taitolaji, mutta kun juoksee 100m eteenpäin ja saa siitä hyvästä kultapalan kaulaan ja tukon rahaa käteen...


Elektroninen urheilu!  ;D Mitä se on? Sanokaa vielä, että shakki ja nykypäivän typerin villitys (pokeri) on urheilua. Sallikaa mun nauraa!
Eihän tässä mistään urheilusta olla keskusteltu. :???:
283  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 07.01.2011 20:58
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miksi Teidon ostit tuon ZTE Bladen? Eikös teikäläiseltä kuitenkin löytynyt iPhone 4? Vai onko kyseessä jokin "pidä ystävät lähellä ja viholliset lähempänä" -tyyppinen tilanne?  :)
iPhone 3GS löytyy. Puhelimen "ostin" Saunalahden tarjouksen kylkiäisenä, eli se maksimi nopeuksinen rajoittamaton netti + Blade 7€/kk. Mutta onhan tuo Android kiinnostanut juurikin tuossa "pidä ystävät lähellä ja viholliset lähempänä" mielessä. Nyt siis hyvä tilaisuus tutustua lähemmin ja tarkemmin. Vaikea vaan tietää mitä kaikkea HTC:t ja Samsungit on parannellut omissa firmiksissään. Ilmeisesti paljon.


E: Android 2.3 iPhone 3G:lle. Katotaans milloin se tulee HTC:n ja Samsungin kapuloille. ;)
284  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 07.01.2011 19:51
Kiitoksia vaan vastauksista. Ilmeisesti Bladessa on jotain tyhmiä asetuksia tjsp. Ja WAPilla todellakin tarkoitan WAPia. Pelaajalauta näyttää Bladella siis tälle: https://www.pelaajalauta.fi/forum/?wap2

Toisaalta tässä myös näkyy Androidin "avoimuus". Laitevalmistajat voi säädellä kaikenlaista joten Android 2.2:n vertaaminen Android 2.2:en on kuin omenan ja appelsiinin vertaaminen.


Täytyy joku päivä yrittää joku custom 2.2 rom asentaa tuohon ja josko jostain sattuisi löytymään joku mutteri millä sen saisi unohtamaan nuo WAPit.
285  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 06.01.2011 22:11
Mainitaas tämä suuri tapahtuma. Eli 18.12.2010 perustettiin Suomen elektronisen urheilun liitto, SEUL ry. Perustajina Suomen elektronisen urheilun vaikuttajia. Tavoitteina mm. parantaa elektronisen urheilun näkyvyyttä ja asemaa Suomessa ja tukea elektronista urheilua. Näkyvyydessä on kieltämättä parannettavaa enemmänkin:

Lainaus
Kun Santeri “Naama” Lahtinen voitti 11 000 euroa yhdessä kaikkien aikojen kovimmassa StarCraft 2 -turnauksessa, johon oli osallistunut satoja pelaajia kolmelta eri mantereelta, niin jokainen uutistoimisto Suomessa oli hiljaa valmiista lehdistötiedotteesta huolimatta. Samaan aikaan ruotsin “YLE” SVT tekee haastattelua suomalaisesta ja lähettää suorana kaikki finaaliottelut tapahtumasta. Se on hävettävää. Me ansaitsemme parempaa.


SEUL ry.
Suomalainen eSports otti harppauksen eteenpäin
286  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Linkkiketju : 06.01.2011 21:09
Kielikukkasia

Kansakuntamme lehdistössä on uutisoitu kaikenlaisista mielenkiintoista ja erikoisista aiheista, kuten 100km/h juoksevasta hirvestä, humaltuneesta autosta ja monesta muusta nauruhermoa kutkuttavasta aiheesta. Sivun vasemmasta sivupalkista löytyy lisää kielikukkia.
287  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 06.01.2011 20:44
ZTE Bladea käytellyt nyt jonkin verran ja onhan se melkoinen kulttuurishokki iPhonesta siirryttäessä, kuten odotinkin. Suurin järkytys tosin on nettiselainen. Se kun tykkää näyttää esimerkiksi Pelaajalaudasta WAP-version... Eli laitteella jolla voi tehdä yhtä sun toista musiikin kuuntelusta 3D-pelien pelaamiseen pitää tuijotella jotain WAP-sivuja? Se siitä "full webistä". Pelaajalautaa kokeillut vakioselaimella, Dolphinilla (perus ja HD), Skyfirellä ja Opera Mobilella. Ainoastaan Opera osaa näyttää Pelaajalaudan normaalin version, mutta se on muuten niin huono selain. Varsinkin mobiili Safariin verrattuna.

Toinen lähes-mutta-ei-ihan-täysin-oikein toimiva sivu on Engadget. Vakiona se ohjaa mobiiliversioon, mutta kun klikkaa sivun ala-reunassa olevaa Full Engadget Experience -linkkiä pääsee jälleen tuijottamaan jotain WAP-sivua. Melko uskomatonta. Engadget ei näy oikein edes Operalla.


Muutenkin vakioselain ja sen johdannaiset, kuten Dolphin, on mielestäni Safaria huonompia. Vakioselain saattaa sivulle siirryttäessä zoomata sivua jonkin verran, joten sivua pitää scrollailla vaaka- ja pystysuunnissa tai zoomata ulospäin että sen näkee kokonaan. Jos sivun zoomaa siten, että se näkyy kokonaan, vakioselain näyttää sen yleensä niin kuin mikä tahansa työpöytäselain näyttäisi. Mutta kun zoomaa johonkin tekstialueeseen, selain muuttaakin tekstin leveyttä siten, että se mahtuu ruudulle. Tästähän sitten ongelmia syntyy. Ensinnäkin zoomaus menee yleensä hiukan sivuun, eli joudut heti scrollaamaan sivulle, että näet tekstin kokonaan. Ja koska selain ei muuta kuvien kokoa, joudut scrollaamaan sivusuunnassa nähdäksesi kuvat kokonaan. Ja jos tekstin seassa on erilaisia tekstialueita (esim. lainauksia tai muita tekstilaatikoita), ei niiden koko välttämättä muutu muun tekstin mukana, ja jos ne sattuu olemaan sisennettynä, joudut jälleen scrollaamaan sivusuunnassa.

Muutenkin scrollaaminen toimii hiukan erikoisesti ja vaihtelevasti iOSiin tottuneena. Eikä zoomaaminenkaan ole yhtä sujuvaa kuin iOSissa.


Applelle myös naurettiin kun niillä meni X vuotta copy&pasten toteuttamisen kanssa, mutta eipä ole Androidin kopipastassa kehumista. Selaimessa joudut Menu -napin takaa valitsemaan Select Textin ennen kuin tekstiä voi kopioida, ja tällöin kopioitava teksti valitaan melko summanmutikassa. Eli mihin kohtaan sormi sattuu osumaan aletaan tekstiä valitsemaan siitä, ja kun nostaa sormen teksti kopioituu leikepöydälle. Epätarkkaa puuhaa. Edes tekstiä kirjoitettaessa ei ole apuna mitään iOSista tutun suurennuslasin kaltaista avua jos haluaa kursoria siirtää eri kohtaan. Sen sijaan ruutua pitää tökkiä tarpeeksi monta kertaa, että kursori osuu haluttuun kohtaan.



Kaiken kaikkiaan yleinen käyttömukavuus tuntuu olevan muutaman pykälän iOSin vastaavaa alempana ja muutenkin moni asia tuntuu kaipaavan hiomiskoneen hellää käsittelyä. Näin siis ainakin Android 2.1:ssä. Tuokohan Android 2.2 mitään parannuksia mainitsemiini asioihin? Tai onko jotain poppakonstia miten esimerkiksi Pelaajalaudan saisi näkymään kunnolla jossain muussa selaimessa kuin Operassa? Ainakaan User Agentin muuttaminen ei auta.
288  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Apple : 06.01.2011 17:38
Mac App Store aukesi tänään. Yli 1000 ohjelmaa tarjolla heti kättelyssä. Ohjelmiston päivitys siis tulille, jos koneesta löytyy Snow Leopard.

Ihan hyvällehän tuo valikoima vaikuttaa, mitä nyt vähän vilkuilin. Positiivisinta on se, että ostetut ohjelmat voi asentaa kaikkiin omistamiinsa Maceihin. Applen Aperture -ohjelma muuten ihan hyvällä hinnalla myynnissä. Apple Storesta kustantaa 200€, App Storessa 62,99€.
289  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Mitä telkusta tulee? : 05.01.2011 19:16
Parhainta tuossa ovat juontajien puvustukset!
Joo, ne on äärimmäisen tyylikkäät - ja joka päivä tietty eri puvut. :)


Tänään taisi olla pidempi jakso kuin tähän asti näkemäni. En ole aikaa katsonut, mutta tuntuneet noin 15min pitkiltä. Tänään oli 30 minuuttia.

Ja tässä ohjelman kotisivut: e-Sports. Näkee ainakin mitä peliä minäkin päivänä näytetään
290  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Mitä telkusta tulee? : 05.01.2011 17:16
Elektroninen urheilu loistaa poissa olollaan suomalaisessa TV:ssä (ja muussakin mediassa), joten siltä varalta että jotain sattuu kiinnostamaan...

Ilmeisesti viime kuussa ainakin Elisan ja Soneran kaapeli-TV-verkoissa alkoi näkymään kanava nimeltä Arirang World, korealainen kanava. Tuolta kanavalta tulee joka päivä klo 17:30 eSports -niminen ohjelma, jossa näytetään ottelu jostain e-urheilukisasta englanninkielisen selostuksen kera. Peleinä WarCraft 3, StarCraft, Sudden Attack (Counter Striken kaltainen peli) ja Batoo (joku lautapeli). Eihän tuo paljoa ole, varsinkin kun ohjelma on aika lyhyt, mutta parempi kuin ei mitään.
291  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 04.01.2011 13:07
Nyt olen minäkin siirtynyt paremman parhauden pariin. Eli ZTE Blade tuli eilen postista. En tosin ole paremmasta tahi parhaudesta vielä ihan varma. ;)
292  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: iPad - Maaginen thread : 03.01.2011 15:13
Kaipaillut iPadille jotain telinettä, joka olisi helppo kuljettaa mukana ja johon iPadin saisi nopeasti ja helposti asetettua. Twelve Southin Compass -teline täyttää nuo vaatimukset. Kokoontaitettuna mahtuu mihin tahansa laukkuun mihin iPadkin menee, käyttövalmis hetkessä parissa, iPadin saa siihen pysty- ja vaaka-asentoon ja vielä kahteen eri kulmaan, eli pystyyn esimerkiksi elokuvien katselua varten tai matalampaan kulmaan kirjoittamista varten. Kumitassujen avulla se pysyy vielä paikoillaankin. Kätevä vehje siis. Verkkokauppa.comissa taitaa olla halvin hinta.



Tuota BooxTV:tä pikasesti testaillu TVkaistan rinnalla. En oikein tiedä mitä mieltä siitä olla. Onhan se halpa ja sen testaaminen on helppoa, joten se on kätevä tapa tutustua nettidigibokseihin. Ensinnäkin BooxTV for iPadin käyttöliittymä on hiukan typerä. Se on sama kuin iPhone -version, eli suurempaa kuva-alaa ei käytetä hyväksi, eikä se käänny vaaka-asentoon. Elokuvia ja muita ohjelmia kuitenkin mieluummiin katsoo vaaka-asennossa, joten iPadiä saa käännellä vaaka- ja pystyasentojen välillä. Tallenteiden selaus on myös tehty suhteellisen tyhmäksi laittamalla kaikkien kanavien yhden päivän ohjelmat samaan nippuun. Lisäksi BooxTV on todella ominaisuusköyhä. TVkaistassa voi esimerkiksi laittaa tv-sarjan suosikiksi, jolloin kaikki ko. sarjan jaksot löytyy yhdestä ja samasta paikasta. Lisäksi siinä voi tehdä (ehdollisen/regexp) haun ja tallentaa sen suosikiksi. Ohjelmaa katsottaessa on napit joilla voi hyppiä eteen- ja taaksepäin, joten mainoksien ja muun turhan ohittaminen onnistuu todella kätevästi. TVkaistassa on myös kaksi kuvanlaatua, joista huonompi niin huono, että sen striimaaminen onnistuu huonommassakin verkossa. Parempi kuvanlaatu näyttäisi olevan hiukan BooxTV:n ainoata kuvanlaatua parempi.

Kyllähän BooxTV hommansa hoitaa, mutta jos käyttöä alkaa enempi tulemaan, niin TVkaistaa kannattaa harkita. Ei TVkaistakaan täydellinen ole, mutta paremmat ominaisuudet vie voiton. TVkaistalla on muuten edelleen joulutarjoukset voimassa, eli samaan hintaan saa hiukan enemmän katseluaikaa kuin normaalisti.
293  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Matkapuhelimet : 03.01.2011 14:07
Itselleäni on iPhonessa Soneran netti-palvelu, joka toimii max. 6 megan nopeudella. Tämä on tietenkin teoreettinen nopeus ja vaihtelu on suurta.

Sama täällä, käytännössä olen päässyt reiluun kolmeen megaan. Yleensä se pyörii siinä vähän kahden alla.
Ja kolmas täällä. Tosin minun nurkilla nopeus on yleensä 0,5 - 1,5 Mbit/s. Mobiiliyhteyksien nopeuteen vaikuttaa moni asia: päätelaite, paikallisten tukiasemien laitteisto ja konfigurointi, sijainti (katveet jne.) ja verkon ruuhkaisuus.


Kyllähän sillä 384:llä perussurffailu, eli nettisivujen lataaminen, toimii ihan ok, mutta jos tykkää videoita katsella tai muuta sisältöä latailla tai muuten vaan surfailee paljon, niin silloin kannattaa harkita nopeampaa yhteyttä. Ja tietty jos aikoo kännykän yhteyden jakaa tietokoneelle, niin silloin nopeampi yhteys on melko varmasti parempi vaihtoehto. Ja nopeuden lisäyshän yleensä onnistuu sen suurempia mutkia, joten aloittaa hitaasta ja jos ei riitä niin muuta kuin lisää nopeutta kehiin.
294  Yleinen / Popkeskustelu / Vs: Maailman kaikki TV-sarjat (yleistä höpinää) : 02.01.2011 18:07
Mutta tänään alkaa hienoa sarja jälleen SubTV:ltä pitkän tauon jälkeen: Pushing Daisies. Hieno ja erilainen sarja, joka totta kai jäi kahteen kauteen kun porukkaa kiinnostaa enemmän House ja/tai CSI kloonit. Mutta, vielä tämä toinen ja viimeinen kausi aikaa nauttia tästä. SubTV, sunnuntaisin klo 18:30.
Pushing Daisies on todellakin positiivinen väripilkku tv-sarjojen joukossa. Suositukset myös täältäkin.
295  Yleinen / Vapaa sana / Vs: Ilmoituksia, bugeja ja parannusehdotuksia : 17.12.2010 21:41
Pieni ehdotus, joka parantaisi ainakin omaa Laudan selailua mobiililaitteilla. Voisiko Kaikki lukemattomat aiheet -näkymässä aiheiden linkit muuttaa siten, että niiden toiminta olisi sama kuin niiden vieressä olevalla New -napilla? Eli aiheen nimeä klikkkaamalla päätyisi ensimmäiseen lukemattomaan viestiin, eikä aiheen ensimmäiseen viestiin. Minä selailen Lautaa tuon näkymän kautta, mutta esim. iPhonen pienellä ruudulla New -nappiin osuminen tahtoo aiheuttaa turhautumista jos ei jaksa zoomata tarpeeksi lähelle.


PS. Kaikki lukemattomat aiheet -näkymä muuten auttaa formulaphobiasta kärsiviä: Lukee ne aiheet, mitkä itseä kiinnostaa, ja lopuksi klikkaa Merkkaa kaikki luetuksi -linkkiä. Eipä ole Formula -aiheet minua haitanneet. Merkkaa kaikki luetuksi -linkki on tosin vähän rikki, eli sen kuva puuttuu joten ainakin molemmat Safarit (mobiili ja työpöytä) näyttää siinä kohdalla puuttuvan kuvan kuvaa ilman mitään tekstiä.
296  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Pelitarjoukset : 14.12.2010 20:38
The Humble Indie Bundle 2 julkaistiin. Peleinä tällä kertaa Braid, Cortex Command, Machinarium, Osmos ja Revenge of the Titans. Pelit toimii niin Windowsissa, Macissä kuin Linuxissakin. Hinta on jälleen avoin, eli maksa mitä maksat. Reilu seitsemän päivää aikaa ostaa.


http://www.humblebundle.com/



Ja jos joltain sattui menemään ohi, niin Humble Bundle 1:n voi aktivoida Steamissä. Ohje.
297  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Hype - uutiset, uutuudet ja mielenkiintoiset asiat and things of that nature : 10.12.2010 14:10
Deus Ex 3:sta julkaistiin jälleen uusi traileri ja samalla myös pelikuvaa vajaa 30min.
Traileri
Pelikuvaa - Osa 1
Pelikuvaa - Osa 2

Tuon pelikuvan perusteellahan tuo vaikuttaa jopa hyvälle. Ei pelkkää räiskintää ja valintoja niin keskusteluissa kuin tehtävän suorittamisessa.
298  Yleinen / Vapaa sana / Vs: AVATAR WARS! -ketju. : 05.12.2010 17:06
Teinpä minäkin jouluhenkisen avan. Ettei joulun merkitys unohtuisi on hattu jeesusteipillä kiinni.
299  Yleinen / Laitteet, rauta ja ohjelmistot / Vs: Re: Android - Se ainoa oikea vaihtoehto parhauteen : 02.12.2010 14:42
Noiden kalvojen kanssa meni aina hermot, kun sinne jäi pölyä ja ilmakuplia aina väliin.
Roskista pääsee eroon teipillä. Eli kaksi pätkää perus Scotch-teippiä tai vastaavaa. Toinen kiinni kalvoon lähelle reunaa, jossa likaa on, ja nostaa kalvoa sen avulla (onnistuu toki myös sormella, mutta riskinä on, että kalvon reuna vaurioituu ja kalvon alapintaan jää todennäköisesti sormenjälkiä). Toinen teipin pätkä kalvon alle liimapuoli kalvoon päin ja painaa kalvon sitä vastaan. Roska jää teippiin kiinni, joten ei kun seuraavan roskan kimppuun.

minkälaisia suojia, kalvoja tai koteloita Desiren omistajat(tai miksei muutkin) on täällä viime aikoina käyttäneet?
Kalvot ei ole välttämättömiä, jos vaan pitää kapulasta huolta. Eli ei laita sitä samaan taskuun timanttileikkurin kanssa, tai muidenkaan kovien esineiden kanssa. Mutta kyllähän kalvot tietenkin mielenrauhaa tuo kun ei tarvitse koko aikaa varoa. Kirkkaat (Clear, Crystal, jne.) ei vaikuta kuvaan mitenkään ja on ainakin iLaitteissa lähes näkymättömiä. Anti-Glare/Fingerprint kalvot taasen auttaa, jos sormenjälkiin tai heijastuksiin menee hermot. Niiden kanssa vaan menee hermot niiden aiheuttamaan ns. Silk Screen Effectiin, eli varsinkin vaaleat alueet helmeilee. Ne myös synkistää värejä hiukan.

Koteloita on tietty lukuisia erilaisia. Ohuet millin pari paksuiset kotelot ei juurikaan suojaa laitetta, vaan ne saattaa lentää yhteen suuntaan ja kapula toiseen jos kapula ottaa lattian kanssa yhteyttä. Paksummat suojaa tietenkin paremmin iskuilta, mutta kaikilla koteloilla tahtoo olla yksi ja sama ongelma: lika pääsee kotelon ja kapulan väliin naarmuttaen sitä ajan myötä. Toisissa koteloissa suurempi ongelma kuin toisissa.


Hyviä ja laadukkaita suojakalvoja on ainakin Power Support ja SGP. Niiden löytäminen järkevillä hinnoilla Euroopasta voi olla vähän vaikeaa, joten ne kannattaa melkein tilata USA:sta. SGP:n valmistaja myy myös kalvojaan Ebayssä ja ne lähtee Etelä-Koreasta, joten sieltä tilatessa voi välttää verot halutessaan. Desiren koteloista en sitten tiedä.
300  Yleinen / Pelikeskustelu / Vs: Limited Editionit - Rahansa väärti vai rahastusta? : 01.12.2010 17:23
Kylhän Limited/Collector/Special Editionit ihan kivoja on, jos sisältö vaan on kohdillaan. Ainut vaan, että niiden kanssa tehdään joskus lieviä riman alituksia. Esimerkiksi Heavy Rainin spessun ero normiin verrattuna oli hienompi laatikko, ensimmäinen DLC ilmaiseksi ja soundtrack... Mutta ei CD:nä, vaan MP3:na. Eli hienomman laatikon lisäksi tarjottiin periaatteessa ilmaa.

Demon's Soulsin eurospessuversio oli ihan jees: Soundtrack CD:nä, reilun kokoinen strategiaopas ja taidekirja. Taidekirja vaan ei ollut ihan paras mitä olen nähnyt. Pelissä näytetään lataustauoilla satunnaisesti jonkun NPC:n kuva ja vasemmassa alakulmassa lukee "Loading" ja kaksi valopalloa pyöriskelee perässä. Kyseiseen taidekirjaan oltiin otettu nuo kuvat, tai siis noiden latausruutujen screenshotit, eli niissä näkyi samainen latausindikaattori.

Parempia esimerkkejä taasen on esimerkiksi World of Warcraftin spessuversiot. Suuri kova tyylikäs laatikko, suuri ja kiitettävän paksu taidekirja, soundrack CD ja jotain muuta sälää. Esim. WoW: Cataclysmin lootassa on hiirimatto, WoW TCG:n aloituspakka+jotain harvinaisempia kortteja, Behind the Scenes DVD ja non-combat lemmikki peliin.

Myös Mass Effect 2:n spessuversion taidekirja oli hyvä. Kovakantinen ja kiitettävän kokoinen ja siinä kerrottiin jotain juttua kuviin ja concept arteihin liittyen. Esimerkiksi se oli kiva pieni tiedon jyvänen pelin kehityksestä, kun jonkun virheen/kämmin/laiskuuden takia erään NPC:n modelille päätyi väärä tekstuuri. Kehittäjät pitivätkin näkemästään ja kyseinen NPC sai lopullisen ulkoasun tämän virheen takia.


Mutta joo, itseäni ei oikein nuo DLC:llä täyteen ympätyt spessut kiinnosta. Myydään ilmaa parin kympin lisähinnalla ja mukaan pieni lappunen, jossa on koodi jolla DLC:t voi lunastaa. Mieluummin jotain sellaista mitä voi pitää käsissä.
Sivuja: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 30
Pelaajalauta 2007-2024
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines